Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


MITEN PÄÄSTÄ EROON MYÖHÄSTELYTAIPUMUKSESTA?

Vastauksia: 290
Olin aina myöhässä aamupalaverista, mikä pidettiin kahtena aamuna viikossa. Johtaja tästä mainitsi entiselle työtoverilleni yhteistyöpalaverissa. Entinen työtoverini siihen, että akateemisena henkilönä minä aloitan tunnit 15 yli täyden tunnin. Tähän johtaja: jaa tällä tavalla hän haluaa osoittaa muille oppineisuutensa. Palaverista myöhästely loppui siihen.

MaireAsennemuutos. Minä olin ennen aina myöhässä, ja juoksin joka paikkaan viime tipassa. Sitten tapasin mieheni ja hän oli aina ajoissa. Opettelin aloittamaan lähtövalmistelut ajoissa ja päätin jo ennakkoon mihin aikaan lähden. Täsmällisyys on toisten huomioimista.

PäkäKäänsin yksinkertaisesti ajatusmallini uudelle raiteelle, positiiviselle. Ajattelen, että olen aina ajoissa. On väärin ajatella, että nyt en myöhästy. Alitajunta ymmärtää vain myöhästyä eikä huomioi en-sanaa, jolloin varmasti myöhästyn. Käänsin myös (ihan tällä viikolla), kelloni herättämään kymmenen minuuttia aiemmin, jolloin pääsen lähtemään töihin stressittömämmin ja rennosti, se vaikuttaa koko päivään positiivisesti. Pienen pienillä muutoksilla parempaan päivään, toimii varmasti. :)

SaarukkaEihän kaikessa voi aina olla ajoissa; tämän päivän trendi on sen verran hektinen, että jostain on myöhässä - mutta niihin menoihin joihin voi itse vaikuttaa, pääsee alkuun sillä että kirjaa tapaamiset, tehtävät yms ehtimiset 1/2 -tuntia tai 1/2 -päivää etukäteen alkavaksi tai toteutuvaksi. Joko olet usein ajoissa tai jopa etuajassa, vähitellen siihen sitten tottuu ja oppii ajattelemaan myötämielisesti nk. "etunojassa"

Jyrki A, evp. tuskastunut MasaMyöhäinenNousen ajoissa aamulla, aamuaskareet menee rauhallisesti, lähden ajoissa töihin. Haluan aloittaa työpäivän rauhallisesti joka aamu. Päivät sujuvat siten paremmin. Keitän aamukahvit myös toisille piristykseksi. Nautin aikaisista aamuista ja rauhasta. Töissä kerkeän tehdä rästiin jääneitä töitä rauhassa.

TepaOlen ajoissa, koska arvostan muita ihmisiä. Miksi heidän pitäisi odottaa minua? Lähden riittävän ajoissa liikkeelle, suunnittelen lähtöni jo edellisenä päivänä, varaan matkaan riittävästi aikaa, jos joudun itse odottamaan tilaisuuden alkua, luen mukaani ottamaa kirjaa. Ei pidä lähtiessä tehdä mitään pikkuhommia, vielä ehdin hommia, jotka aiheuttavat sitten myöhästymisen

ulmaliOlin vuosia aina myöhässä. Sitten myöhästyi parista sellaisesta tilaisuudesta, että myöhästymiseni todella huomattiin ja aistin selvää paheksuntaa ja huomasin aiheuttaneeni pahaa mieltä tilaisuuden järjestäjille. Päätin etten enää koskaan myöhästy. Ja se onnistuu siten, että suunnittelen aikatauluni niin, että tilaisuudesta riippuen, määritän tilaisuuden / lähdön tilaisuuteen alkavan 15 - 30 min aiemmin. Jolloin jää ko. aika pelivaraa. Huomioin todellisen matka-ajan ja siihenkin on varattava ns. ruuhkavara. Ja kaikkein oleellisin: keskityn lähtöön! En tee sitä ja tätä sivuhommaa. Astiat jää pöydälle, ylimääräiset vaatteet sängylle/tuolille yms. viivästyshommat jätän tekemättä. Eivät ne tavarat mihinkään katoa sillä välin ja ne voi siivota palattuaan tai seuraavana päivänä. Käyn asiakkailla lähes päivittäin. Keskityn siihen asiakkaaseen, jota menen tapamaan. Varaan matkaan riittävästi aikaa ja jätän toiset asiakkaat odottamaan reilusti omaa vuoroaan. Siis jätän sähköpostin lukematta, jos aikaa on vähän. Ja keskityn muihin sitten kun on heidän aika. On ihana keskittyä asiakaspapereihin rauhassa, katsella näyteikkunoita hetken tai juoda jopa kaffeekuppi ennen seuraavaa tilaisuutta!

Huomattavasti rauhallisempiLaita kellosi 10 minuuttia edelle ja toimi niinkuin se olisi oikea aika.

"Make Ilomantsi"Ohjelmoi itsesi ja kalenterisi paikalle 10 min. ennen tilaisuuden alkamista. Jos tilaisuus alkaa klo 9.00, sinä olet paikalla 8.50, poikkeuksetta, aina.

KSKello ajoissa soimaan, rutiineista kiinnipitäminen, ennakointi, ajoissa liikkeellelähtö: se on elämäntapani ja en myöhästy.

aina ajoissaEtuajassa liikkeelle, niin jää pelivaraa. Edellisenä iltana seuraavan päivän tavarat valmiiksi.

PenaTapanani on olla sovitusti paikalla aina kahta-kolmea minuuttia vailla. Jotta en myöhästyisi, minun on pitänyt siirtää kellon viisareita ainakin 5 minuuttia etuaikaan, jotta olen ajoissa paikalla. :)

luotettavaVaraa riittävästi aikaa että saat rauhassa lähteä. Älä täytä kalenteria liian täydeksi, opettele sanomaan ei. Lisäksi olen käyttänyt tätä konstia: Käännä joku kelloista viisi tai viisitoista minuuttia (sen mukaan, paljonko yleensä myöhästyt!) etuaikaan ja elät lähdön hetkellä sen kellon mukaan. Tsemppiä harjoitteluun, onnistut varmasti!

PositiivariAsenne ratkaisee aina. Jos esim. päätät ilmoittaa odottajalle JOKA KERTA kun olet myöhässä sovitusta ajasta, veikkaan, että opit melko pian... Minulle kyse on myös siitä, että kunnioitan toisen aikaa aivan yhtä paljon kuin omaani. Aikomus, tahto, toiminta, seuranta ja armollisuus itseä kohtaan satunnaisissa "vanhan kaavan" mukaan toimituissa tilanteessa.

TainaRiippuen siitä paljonko myöhästelet, yksi tehokas keino on siirtää kaikki kellosi hieman edelle.

KellokalleOnko siinä mitään sen isompaa vitsiä kuin että pitää vaan lähteä riittävän aikaisin ollakseen perillä täsmälleen oikealla minuutilla, sillä yleensä juuri silloin kun pitää jo lähteä, joku vierailija ilmestyykin oven suuhun kertomaan jotakin tärkeää asiaansa.

JukkaEt päätä lopettaa myöhästymistä vaan omaksut uuden tavan eli päätät olla aina ajoissa paikalla. Toistat sitä itsellesi ja kerrot muille. Kun asiasta tietäviä on riittävästi, alat itsekin toimia niin, että olet ajoissa paikalla. Muuten tulee nolo olo.

HanneleItselläni on usein tapana olla viime tingassa. Äitini onkin aina sanonut, että ensin täytyy laittaa itsensä valmiiksi lähtöön, ja sitten istua, jos jää aikaa. Tätä neuvoa noudattamalla olen päässyt eroon myöhästelystä, jos nyt en kokonaan, niin ainakin jonkin verran!

MirkkuMietin usein milloin minun täytyy alkaa valmistelut, jotta olen ajoissa perillä tai saan jonkun asian ajoissa tehtyä. Miten kauan menee matkoihin tai tekemiseen. Mietin asioille tärkeysjärjestyksen: mistä asioista en saa missään tapauksessa myöhästyä, mitä taas voi tehdä jos satun ehtimään. Tuloksena on usein, että olen "liian aikaisin" perillä, mutta sen ajan voin käyttää hyödyllisesti miettimällä mukavia tai suunnittelemalla rauhassa tulevaa.

nimimerkki "Turha kiire vie aikaa, muistia ja hermoja"Yksinkertaisuudessaan kaikki on kiinni ajoituksesta. Jos ajoitus menee poskelleen niin silloin menee kaikki muukin.

OmppuItselleen pitää osoittaa, että on paljon mukavampi olla ajoissa. Itse tykkään ajoissa lähtemisestä. Esimerkiksi jos töiden jälkeen on sovittu tapaaminen, varmistan että tapaamispaikkaan kävelylle on tarpeeksi aikaa. Kävelen rauhassa ja katselen ympärilleni. Nautin kävelymatkan ajan kestävästä kiireettömyyden tunteesta. Se on palkitsevaa, samoin se tunne että saa mennä tapaamiseen rauhallisena ja läsnä olevana (eikä hiki otsalla ja hengästyneenä mieli täynnä pahoitteluja). Minun neuvoni myöhästelyn kukistamiseksi on edes kerran järjestää tilanne jossa lähtee kymmenen minuuttia aikaisemmin kuin edes tarvitsisi ja huomata edut.

AnniinaMinä aloin ajattelemaan "milloin viimeistään" -aikoja uusiksi. Entisen "töissä pitää olla kahdeksalta" sijaan aloin ajattelemaan "koira ulos viimeistään varttia yli" ja "auto starttaa viimeistään puolelta". Olen laskenut joka väliin reilun myöhästymisvaran, joten nyt olen lähes aina ajoissa. Ilman myöhästymisen paniikin aiheuttamia hikikainaloita.

MiraArvioin mielessäni miten kauan kestää mennä tiettyyn paikkaan, vaikka kokoukseen, ja lisään arvioimaani aikaan muutaman minuutin. Jos menen autolla pitkän matkan, varaan ajoajan lisäksi puolisen tuntia kahvilla käymistä varten. Näillä konsteilla olen yleensä ajoissa, joskus etuajassakin, jolloin ehdin tarkistaa naistenhuoneessa ulkoasuni tai käydä kiertämässä korttelin kävellen happea saamassa.

Marja-LeenaEnpä oo mistään oleellisesta myöhästynyt, naimisiinkin kerkesin , ja sain vielä tytönkin, tosin viime hetkellä!

topeItse kärsin aikanaan todella paljon jatkuvista myöhästelyistä ja edelleenkin teen töitä asian eteen. Ikä toki on tuonut armollisuutta ja viisautta eli suon itselleni mieluummin elämän mahdollisimman paljon ilman stressiä ja aika ja sen määrittäminen on yksi niistä. Kuten sanottu, edelleenkin "taistelen" ajan kanssa. Selkeä ongelmani on ahneus ajalle ja mitä ajalla kerkeää tekemään! Minulle kuitenkin auttoi varsin paljon, että tarkastelin ajan määrettä, testailin minuuttini pituutta vs muiden minuutin pituutta. Aikajanan "rukkaaminen" NLP:n keinoin auttoi myös asiaan.

Ja itse ajan purkaminen... mitä on aika, mitä jokin asia ottaa aikaa, ei vain sen tekeminen vaan huomioiden aika sitä ennen ja sen jälkeen. Eli miten yleensä ihmiset varaavat johonkin toimintaan aikaan ja miten minä jnejne. ja asenne aikaan! Mikä on ajan tuhlausta ja mikä ei. Onko ajan tuhlausta se, että tulet aikaisemmin paikalle ja rauhoitat mielesi tilanteelle. Aikaisemmin se mielestäni oli suorastaan ajan tuhlausta...... ja kutsuinkin itseäni ajan suurtuhlariksi;) HUHUH, sanon minä... nim. edelleenkin taistellen oikeudesta olla ajoissa ja rukkaan aivoissani kohtaa, jossa lukee, että täytä tyhjä aika jollakin! Isäni oli aina myöhässä 2t joka paikasta, oli kyse sitten häät tai hautajaiset. Jossakin vaiheessa sorruin kehuskelemaan, että minä se sentään olen vain 15min myöhässä, sitten saavutin pisteen, että tulin puolikuolleena tilaisuuksiin (kaasu pohjassa ja juosten, miljoonan selityksen kera). Nyt olen pisteessä, että saatan olla minuutilleen tai sen 10-20 min etuajassa, on tilaisuus hiljentyä ja tulla läsnä olevaksi. Ihanaa<3

RiittaOpettele, että sinun pitää AINA olla varttia vaille perillä jos pitää olla tasalta.

AnjuskaSe on yksinkertaista: varaa aikaa tarpeeksi, niin ehtii paikalle. Hyppää ylös sängystä heti, kun kello soi. Isäni on opettanut minulle, että parempi olla paikalla viisi minuuttia etuajassa kuin viisi minuuttia myöhässä. Se on mulla ollut mottona aina.

AnittaLaita kello 10 minuuttia edelle sinä päivänä, kun pitää lähteä jonnekin. Ja laita edellisenä päivänä kaikki mukana tarvittava valmiiksi laukkuusi.

Kyllä ehtii, kun opetteleeJos tiedät että perillä pitää olla kahdelta niin iskosta päähäsi että se on puoli kaksi... jos tulet etuajassa niin siitä ei varmaankaan ole haittaa, mutta et ole kuitenkaan se joka tulee sitten kun aloituspuheenvuoro on hyvässä käynnissä ja kaikki katsovat että kuka kehtaa tulla myöhässä :)

AnneNO kun on päättänyt johonkin mennä,niin sitä on vaan niin innostunut että on ajoissa lähtemässä ja paikalla.

mertsiMinä siirrin kelloa ainakin 10 min eteenpäin, näin jää vähän peliaikaa. Meillä on joka kello vähän eri ajassa, enkä tarkasti muista mikä on kuinkakin paljon edellä, näin ollen minun tulee "totella" sitä joka näyttää eniten. Toimii toisinaan.
Meillä on koko perheellä paha tapa jättää asioita viimetippaan ja juhliin yms. tapahtumiin lähdetään ihan viime hetkellä. Nykyään kun on jotain tilaisuuksia mistä ei saa myöhästyä, niin ilmoitan perheelle lähtöajan tuntia ennen määräaikaa. Aluksi kokeilin puolta, mutta se oli nafti, joten tuumasin ottaa varman päälle, tunti on hyvä aika. Olemme jo pariin otteeseen onnistuneetkin, eikä äitikään ole lähtiessä niin pahalla tuulella kun jää vähän aikaa rauhoittuakin.

joskus vaan myöhässäKannattaa muistaa, että täsmällisyys on kuninkaiden kohteliaisuutta. Mitä tärkeämpi ja vaativampi ajoissa olemisen tarve on, sen paremmin pitää valmistautua. Illalla vaatteet valmiiksi ja sitten vaan lähdetään oikeaan aikaan, ei haahuilla mitään muuta. Ei ole vaikeaa, pitää vain oppia ajattelemaan sitä, jota olemme menossa tapaamaan.

HelkkuAsenne ratkaisee. Jos ajattelet olevasi niin tärkeä ja merkittävä henkilö, että muun väen kannattaa juuri sinua odottaa, niin jatkakaa myöhästelyä. Mutta jos kunnioitat muita henkilöitä, jotka ovat tulleet paikalle ajoissa, tulet itsekin ajoissa paikalle!

Pia-LeenaHei! Kun suunnittelet lähteväsi tiettyyn aikaan liikkeelle, päätä lähteä esim. 15 min aikaisemmin. Aika toki riippuu matkan pituudesta. Tämä tapa toimii minulla ajoittain ja vähentää stressiä kummasti.

SiukustiMinulla on AINA KAIKKI KELLOT VIISI MINUUTTIA EDELLÄ. Tavan otin käyttöön vuosia sitten, enkä ole sen jälkeen myöhästynyt mistään!

Yksinkertaisuus kunniaanUskallan sanoa, etten juuri myöhästy koskaan ja sellainen olen ollut aina; - jos, niin junasta täytyy olla kumi puhki, tai olen ufojen sieppaama;) - Olen yleensä, joko minuutin etuajassa mutta mieluummin vartin, ihan vaan siksi, että haluan varata aikaa ja kiire ei sovi minulle. Lentokentälle esim. on mukavampi mennä ajoissa; istua kahvilla valmiiksi buukattuna ja katsoa, niitä kiireisiä ja "kireisiä". Kiirettä voi torjua mm valmistautumalla; esim. jos tiedät illalla meneväsi konserttiin, niin katso heti aamulla asu, joka sopii tilanteeseen. Pidän myös kavereistani, niin paljon, etten halua myöhästyä; - toivon, että minut muistetaan tästä tavastani ja odotan samaa. Ajoissa oleminen on kai opittu "tapa" yhtälailla, kuin myöhästyjille myöhästymiset; -asenne, valitsemalla toisin ja priorisoimalla pääsee eroon myöhästymisestä. PS. Niitä joitakin "läheltä piti" on ollut mutta kun tilanne on näyttänyt uhkaavalta, silloin soitan ja varoitan mahdollisesta viivästyksestä.

Jari J, LahtiTeoriassa yksinkertaista: jätä tekemättä se "vielä yksi homma" ennen lähtöä ja kävele ulos ovesta niine hyvinesi. Tee lähtövalmistelut tärkeysjärjestyksessä vahinkojen minimoimiseksi: lähdetkö aamulla töihin mieluiten nälkäisenä, variksenpelättimen näköisenä vai ilman tärkeitä tavaroita? Asennepuolella tärkeintä lienee lopettaa selittely (niin itselle kuin muillekin) ja ottaa vastuu asiasta: olen myöhässä, koska en lähtenyt ajoissa.

Viimetippailija, yleensä kuitenkin ajoissaOlen joutunut tämän asian kanssa vastatusten kunnolla viime vuosina. Olen huomannut, että itse asiassa myöhästyjä onkin itsekäs eikä hajamielinen ja huono järjestämään asioitaan.

Itse olen kutakuinkin täsmällinen, mutta vasta muutama vuosi sitten tajusin asian, sillä uusioliitossani uudet sukulaiset eivät kunnioita kellonaikoja; tullaan ennen aikoja tai myöhästytään reippaasti ilman mitään etukäteisvaroituksia. Kun asiasta huomautin, kuulin ettei se heitä haittaa vaikka isäntäväki on puolipukeissa tai ruoka on kylmää. Vastasin, että minua haittaa ja minun kotiini tullaan sovitusti.

Jäin tällöin miettimään muitakin tilanteita ja saman huomasin myös niin työpaikkojen kuin eri harrastusten myöhästyjillä. Ei myöhästyminen heitä haittaa, mutta on muille tosi raivostuttavaa.

Parhaiten pääsee eroon huonosta tavastaan pyytämällä vastapuolia "vastaiskuun". Kokoushuoneiden ja harrastustilojen ovet kiinni, kun kello lyö. kutsuilla muut aloittavat syömiset tai ohjelmat eivätkä odota näitä ikuisia myöhästyjiä. (Jos olet itse aina ajoissa, lähdepä kerran pois 15min kuluttua treffipaikalta kun toista ei kuulu, niin kyllä kuulet kuinka ilkeä olet, kun et odottanut... Itsekästä, eikö?)

Lapset oppivat melko pian tulemaan ruokapöytään, kun apetta ei ole tarjolla heille sopivina aikoina, näin myös aikuiset.

Itse voi parantaa tapojaan selvittämällä matka-aikataulut kunnolla, lähtemällä edellisellä bussilla, meikkaamalla tuntia aikaisemmin, laittamalla DL:t päivää aikaisemmiksi, pakkaamalla tavarat paria päivää ennen matkaa jne. Tärkeintä on katsoa itseään peilistä ja tutustua henkilöön, joka sieltä katsoo:"Tuon näköinen on se henkilö, joka ärsyttää muita olemalla aina myöhässä. Tosi noloa!"

Akateeminen varttiOlen Mirja valitettavasti samanlainen, jos aamulla ajattelen, että tänään olen kerrankin ajoissa, niin varmasti sattuu jotain, joka viivyttää lähtemistä tai matkan tekoa.

elinaEn myöhästele. Pidän suunnittelemisesta, mietin mitä teen, miten teen jne. Otan itselleni vani sen verran hommia, että kerkeän tehdä ne. En hoe, että on kiire, kiire, kiire vaan sen sijaan teen niitä hommia. Yritän käyttää energiani niihin tehtäviin asioihin enkä muuhun epäolennaiseen. En tiedä onko tuollainen ominaisuus aina hyvästä. Minulta jää kaikki kahvipöytäjuorut tietämättä kun en istu kahvittelemassa kuin pienen hetken.

TuiskuLähtemällä paikalle tuntia tai pidempää aikaa ennen sovittua määräaikaa, jolloin olet myös perillä ajoissa ja voit täten ottaa vähän rennommin, kun tiedät varmasti ehtineesi sovittuun tapaamiseen yms. Ja tällö välillä, jonka paikan päällä odotat ei sitten saa livistää minnekään.

PauliinaOlin krooninen viiden minuutin myöhästelijä, joten käänsin seinäkelloni, sekä auton kelloni viisi minuuttia etuaikaan. Ainoastaan kännykässäni on oikea aika :D Toimii hyvin minulla

=)minnaKun minulla on tiedossa jokin meno, jossa paikalla on oltava tiettyyn kellonaikaan mennessä, mietin jo etukäteen mitä asioita on hoidettava ennen lähtöä ja kauanko asioiden hoitamiseen ja kulkemiseen menee. Etukäteissuunnittelu on siis kaiken a ja o, eikä ajoissa olemiseen sen ihmeellisempiä kikkoja tarvitse. Asioiden hoitoon varattavaan aikaan kannattaa vielä varata ainakin vartti "löysää", että jää aikaa yllättäviin aikavarkaisiinkin. Liian tiukka aikataulu yleensä aiheuttaa turhan kiireen ja myöhästymisen.

NinnukkaOlen aina kroonisesti ajoissa ja ystävissäni on ihmisiä jotka ovat AINA myöhässä, oli tapaus mikä hyvänsä. En ehkä osaa muuttaa heitä, mutta voin kertoa kuinka itse olen ajoissa.

Aina kun on menoja, mietin mihin aikaan pitää viimeistään olla paikalla. Jos joku juttu alkaa vaikka klo 13.00, lasken että paikalla olisi hyvä olla vaikka 12.50, sitten lasken kuinka paljon menee matkaan aikaa, ja senkin aina mieluummin yläkanttiin ja sitten valmistautumisaika, paljonko siihen menee. Sitten yleensä vielä lisään siihen ainakin 5 minuuttia jotta en varmasti myöhästyisi, ja niin tulee lähdettyä ajoissa liikenteeseen. Minusta myöhästyminen jatkuvasti on eräänlaista kunnioituksen puutetta ja uskon että sitkeällä harjoittelulla voi oppia olemaan ajoissa, tai ainakin vähemmän myöhässä :)

EmereiIhan ensiksi, luovu torkuttamisesta. Se voi alkuun olla hankalaa, mutta kun siihen tottuu, huomaa ettei se tuo uneen mitään lisäarvoa, mutta aamuun se tuo kiireettömyyttä. Sen sijaan, kun olet lähdössä jonnekin, laita itsellesi välihälytyksiä, jotka kertovat milloin joku puuha pitää viimeistään lopettaa ja siirtyä seuraavaan, että kaikki tarvittava tulee tehtyä ennen lähtöä. Pidä näistä ajoista kiinni. Jos satutkin olemaan valmis jo hiukkasen ennen aiottua lähtöaikaa, älä ala puuhastaa enää mitään uutta, vaan lähde reilusti hiukan aikaisemmin, voit mennä hitaammin tai istua vaikka määränpäässä hetkeksi alas ilman hötkyilyä.

VadelmaVarautuminen ennalta-arvaamattomaan, tai niin kuin autokoulussa opetettiin "ennakoi tuleva tilanne", on minulla mielessä eli kun lähden johonkin tilaisuuteen jossa on oltava tiettyyn aikaan, katson reittioppaasta arvioidun ajan ja lähden sitten liikkeelle sitä aikaisemmin, jos vaikka jotain matkalla sattuisi. Ajoissa oleminen on muita kohtaan kohteliasta, joten sen ajatteleminen auttaa minua myös.

AnneAjattele näin. Minun pitää keretä vaikka klo 9 bussiin ja kuitenkin myöhästyn tuosta bussista, silloin menet 9.30 bussiin niin et varmaan myöhästy. Pikku hiljaa sinulle tulee tapa niin kuin miulla on aina ollut jos minun pitää mennä vaikka klo 9 Bussiin niin varmaan kerkiän jo klo 8.30 bussiin. Laita vaikka keittiön seinälle silleen että näät lapuun, lähden töihin klo 6.30 autossa niin varmaan kerkiät. Tässä sinulle kaksi vinkkiä ja muista noudattaa sitä minkä katsot hyväksi. Minua nauretaan kun aina olen etuajassa menin minne vaan joskus jopa tunninkin. No se on taas toinen asia.

MaikkuMinusta myöhästely on toisten ihmisten aliarvioimista. Miksi kenenkään pitää uhrata omaa aikaansa odottelemalla jotain toista. Tuskin se on kenestäkään itsestäkään hauskaa. Sen kun pitää mielessään ja lisäksi opettelee kuinka paljon helpompaa, stressittömämpää ja rennompaa elämä on, kun ei ole koko ajan kiireen tunnetta ja tietää tilanteen olevan hallinnassa.

ElsaNeuvo nro 1: Lähden ajoissa
Neuvo nro 2: Teen itselleni selväksi, että paikalla on oltava esim. 5min ENNEN sovittua aikaa. Näin ollen saatan olla joskus "melkein myöhässä" jos olen paikalla täsmälleen sovittuna aikana.

Entinen myöhästelijäMyöhästely on sitä että A) lähtee liian myöhään sinne mihin on menossa B) varastaa toisiltakin aikaa jos antaa heidän odottaa itseään. Koska en halua olla se, joka varastaa aikaa toisilta, yritän lähteä ajoissa, ja useimmiten se onnistuu. Järjestelykysymys. Muistutus kännykkään voisi olla sopiva käytännön konsti.

PiaKun olen kohtelias muita kohtaan, en tuhlaa heidän aikaansa odotteluun. Arvostan omaani ja muiden käytettävissä olevaa aikaa. Kun nämä asiat oivaltaa, myöhästely loppuu automaattisesti.

Ilkka*Ensin katson, milloin pitää olla perillä
*Ja lasken, että minun oltava paikalla 10-15 min ennen määräaikaa.
*Sitten katson millä sinne menen.
*Sitten katson, mikä voi viivyttää matkaani (ruuhka, bussi myöhässä, autoni tuulilasi jäässä, liukaskeli, tyhmät liikennevalot jne.)
*Näiden jälkeen arvion paljonko menee aikaa matkaan. - Jos en ole siellä käynyt aikaisemmin, en kuvittele VAAN tutkin kartasta paljonko matkaan kuluu aikaa. -- Tai jos haen reittiohjeen netistä, lisään annettuun matka-aikaan pelivaraa.
*Näiden jälkeen katson, milloin minun pitää olla ulko-ovellani menossa eli painaa ulko-ovi ulkoa päin kiinni. Tietysti tässä mukana kävelyaika parkkipaikalle tai bussipysäkille ja PELIVARA jos räntäkeli/liukasta.
*Tätä ennen n. 5 min aikaa pukea ulkovaatteet, varmistaa että tavarat on mukana ja TÄRKEÄÄ pysähtyä hetkeksi paikalleen tekemättä mitään 15-30 sekuntia (=minimeditaatio !).
*Kun tiedän, paljonko esim. aamulla minulla menee (ihan oikeasti !) aikaa aamuaskareisiin, nousen ylös 15 min aikaisemmin.
*Ja vielä lisäys: Jos olet hajamielinen, varaa aikaa jos pitää palata hakemaan unohtunut tavara. Tai keksi korvaava konsti (esim. älä palaa hakemaan nenäliinaa vaan osta uusi paketti matkan varrelta)
*iltamenoissa vastaavaan tapaan! Mutta ylösnousun sijaan huomioon se kelloaika, kun pitää lopettaa muut tekemiset ja valmistautua lähtöön

-Hankalaako? Työlästäkö? -- Ei ole.Aluksi tuntui hölmöltä tuollainen ruljanssi.  Kun tärkeä meno, pistän aikatauluni väliaikoineen edellisenä iltana paperille ja eteisen pöydälle, josta aamulla lunttaan, olenko ajassa! Nyt se menee rutiinilla. Ja olen ajoissa!!! -- mikä mahtava tunne :)

entinen viimetipan kulkijaKunnioitus toisia kohtaan auttaa ymmärtämään, miksi ei sovi myöhästyä. Odottavan aika on edelleenkin pitkä.

Reiska 63Minä olen perusluonteeltani aika täsmällinen ja minua häiritsisi kovasti jos kanssaihmiset joutuisivat minun myöhästelyni takia siirtämään omaa aikatauluaan. Arkiaamuisin olen edellisenä iltana laittanut valmiiksi vaatteet jotka puen aamulla töihin, ettei tarvitse etsiä esim. kadonnutta sukkaparia. Aamupala myöskin on "esivalmisteltu" niin että sen valmistamiseen ei mene aikaa.(kahvi napin alle)Olen ehkä toisten mielestä aika rasittava kun ennakoin asioita etukäteen, mutta tämä toimii minun arjessani.

KirsiSitoudun lupaukseeni. Jos sovin treffit kympiksi, lasken sitä ennen, että ehdin varmasti. Suunnittelen menoni todennäköisyyksiin perustuen ja lasken extra-kymmenminuuttisen päälle. Rauhoittaa kivasti ajatuksia vaikka ennen jännittävää tapaamista ihan vain olla se 10 min, jos sattuisikin olemaan ajoissa. Myöhästyjät käyttävät usein tekosyitä muissakin asioissa kuin myöhästelemisessä - siksi heihin on vaikea luottaa. Jos kyse on vain pahasta tavasta, kannattaa hoitaa se pois, sillä varsinkin ensivaikutelmana myöhästyjä viestii, että hänen junansa meni jo ;D.

TanjaMielestäni motto: ole paikalla 10 minuuttia ennen sovittua aikaa. Se kertoo, että olet aidosti kiinnostunut asiasta / henkilöstä ja kunnioitat muita ihmisiä. He ovat kuitenkin tulleet ajoissa paikalle!

anskuLaitan kännykän hälytyksen soimaan silloin kun on 'aloitettava lähteminen' eli noin varttia ennen kuin on oltava ulkona talosta. Voin laittaa kännykän hälyttämään sellaisten paperien päälle, mikä asia on hoidettava tiettyyn aikaan.

KirstiNäin yksinkertaisesti pääset eroon myöhästelystä: lähde aikaisemmin ja/tai aloita tarvittavien asioiden tekeminen ajoissa :)

kiitäjäPidän ajoissa olemista "haasteena". Haluan ylittää itseni, ja kehun myös itseäni kun pystyn suorittamaan haasteeni. Toisille haaste voi olla kiipeäminen Mount Everestin huipulle, minulle se on olla ajoissa.

Augusti:) En ole koskaan ymmärtänyt ns. akateemista varttia. Se lie opeteltu tapa. Jos myöhästyt aina esimerkiksi vartin, kannattaisi startata varttia normaalia aiemmin. Toisaalta voit tietysti kääntää kellon edistämään sen verran, kuin on tapana myöhästyä.

TuuliaMyöhästelijä on aikavaras. Kannattaa laskea paljonko aikaa kuluu matkaan tapaamiseen ja lähteä sitten vielä hieman aikaisemmin. Matkan voi tehdä rauhassa, eikä vastassa ole kiukkuista henkilöä, jonka aikaa et ole kunnioittanut.

Myöhästely on itsekäs tapaLaita menosi kalenteriin, varaa ed. iltana mukaan tarvitsemasi esille. Herätys tavallista aikaisemmaksi ja olethan katsonut, kauanko matkaan kuluu. Aamulla heti ilman yllärimutkia matkaan ja vaikka vain 5 minuuttia vakiolähtemistä aiemmin, ehdit ja iloitset ajoissa olosta ja muuttuu tavaksi.

aina ajoissaPidä kellosi aina kymmenen minuuttia edellä.

EevaHyvä keino oppia olemaan ajoissa on siirtää kelloa eteenpäin. Jos omaat useamman kellon (herätyskello, puhelimen kello, seinäkello), niin siirrä nämä kaikki 5-10min. eteenpäin, mutta eri aikoihin. Näin et voi perustella itsellesi että "ei vielä ole kiire, koska kelloni on 5min. edellä", sillä hetken päästä et muista mikä kello edisti minkäkin verran ja tulee lähdettyä ajoissa liikkeelle!

TinttiMinulle se on sisään rakennettu ominaisuus, ettei myöhästy. Tai sitten se on peritty luonteenpiirre, sillä äidilläni eikä pojallani ole tapana myöhästyä sovituista tapaamisista. Mielestäni asiaa voi opetella, ettei toisten tarvitse odottaa minua eli toisten ihmisten huomioimista:)

SirpaKun arvostaa toisten aikaa riittävästi, lähtee ajoissa ja muistaa että 'täsmällisyys on kuninkaallisten kohteliaisuutta', niin kyllä se siitä pikku hiljaa...

kariOlen ajoissa, koska minulle on kotikasvatuksessa kerrottu, että matkaan täytyy varata aikaa yllätyksienkin varalta. Jos olen perillä 10 minuutissa, kun kaikki sujuu hyvin, varaan kuitenkin aikaa 20 minuuttia matkaan. Koskaan ei tiedä, vaikka joku tuttu tulee vastaan, liikenne jumittaa tai tulee muu hidastus.

SirpaIsäni jo opetti, että koskaan ei myöhästy, kun lähtee ajoissa. Ei viivytetä lähtöä viime tippaan vaan varataan matkaan tarpeeksi aikaa - silloin voi myös katsella maisemia ja ehkä pysähtyäkin hetkeksi nauttimaan niistä!

AKeMinulla on tapana olla (liiankin) ajoissa paikassa kuin paikassa. Pahimman aamun myöhästelyn olemme taltuttaneet sillä, että olemme vääntäneet keittiön kelloa muutaman minuutin eteenpäin. Lähdöt sen kellon mukaan ja kappas oletkin perillä ajoissa.

Olen ajatellut tapaamiset, juhlat ym. sovittuun aikaan tapahtuvat tapahtumat siten, että olen lottovoittaja, jonka täytyy olla ajoissa paikalla lunastamassa päävoittoa. Päävoittajana ei tule mieleenkään olla muutamaa minuuttia tai vaikka (akateemista) varttia myöhässä lottopotin hausta.

Jos huomaan, että olen myöhästymässä, niin ilmoitan heti odottajalle, että kuinka paljon olen myöhässä aikataulusta. Ilmoitan, vaikka tapaaminen uhkaisi mennä vain pari minuuttia ohi sovitun ajan. On muuten aika noloa soittaa ja pyytää anteeksi sitä että joutuu toista odotuttamaan. Se on toisten ajan varastamista.

Monesti kannattaa itse asettua toisen asemaan, ja miettiä miltä itsestä tuntuisi, jos odotutat turhaan. Voihan tavattavalla olla muitakin menoja. Et sinä ole maailman napa jolla on vara odotuttaa toista jokaisella tapaamisella, vai oletko?

MököHei! Tosi yksinkertaista. Päätät vain et lopetat tuon jatkuvan huonon tavan, lähdet ajoissa.
Vikahan ei ole iso kun se on korvien välissä, sieltä se lähtee.

KirsiMuistamalla, että jokainen ihminen on yhtä arvokas. Myöhästelemällä ilmoitat pitäväsi itseäsi arvokkaampana kuin toisia ihmisiä. Täsmällisyys on (kuninkaallista)kohteliaisuutta.

Hilkka 72vMinäkin myöhästelin ennen joka palaverista 3-5 min. (vain), kunnes eräs henkilö sanoi, että mietipäs näin: palaverissa on 10 ihmistä, varastan siis joka kerta 30-50 min. työnantajaltani työaikaa! Se loppui siihen!

EdinaYritän olla ajoissa. Kannattaa miettiä etukäteen miten kauan matka kestää kokonaisuudessaan ja lähteä vähän aikaisemmin kuin pitää.

kasiMinun tapani on laittaa kello edelle ja unohtaa, että se on edellä. Yksinkertaista. Näin olen ajoissa.

PirreOlen aina ajoissa, koska lasken ajan taaksepäin. Jos minun pitää olla paikassa A klo 9. Laskutapa: Matkaan esim. 1/2 tuntia.(8:30) Aamutoimet lehdenlukuineen 1 h. Näin ollen herätys klo 7.30!

Aina ajoissaOllakseni ajoissa paikalla lähden matkaan hyvissä ajoin seuraavia keinoja apuna käyttäen; Kelloni ovat aina 5 minuuttia etuajassa.  Puhelimessani on muistutus, joka piippaa hyvissä ajoin ennen lähtöaikaa. Näyttöpäätteelle (työssä) olen myös laittanut kalenteritoimintoon muistutuksen, joka pläjähtää ruutuun hyvissä ajoin. Näillä konsteilla pärjään ja ehdin.

SippeliOlen siirtänyt kellon viisareita tarkoituksella 6 min eteenpäin, näin en myöhästy. Ainakaan pahasti. :)

smetanaJos puolisosi on myöhästeleväistä tyyppiä, tee hänen kanssaan sopimus jossa hän joutuu maksamaan jokaisesta myöhästyneestä minuutista, taksan voit itse päättää. Nähtäväksi jää saatko viereesi aina ajoissa saapuvan puolison, vai tuleeko sinusta rikas!

Elämä opettaaOlen aina ajoissa, sillä inhoan myöhästymistä. Tietenkin tiedän kauanko minun on varattava aikaa esim. aamutoimiini ennen töihin lähtöä, no siihen aikaan lisään vielä vartin ylimääräistä, jos jokin ei aamulla mene kuin laulussa, niin ehdin silti. No työmatkaakaan ei voi laskea minuutilleen, vaan lähden ainakin 10 min aikaisemmin, kuin on ihan viimeinen pakko, niin ehdin sitten vaikka jotain odottamatonta sattuisikin matkalla. Se että herää 15 min ennen, jottei aamulla tule kiire, ei kuitenkaan vie yöunista paljoa aikaa, eikä se vartin nukkuminen yhtään pirteämmäksi varmastikaan tee. Siis kello soimaan aiemmin! Ikää myöden kaikki kestää kauemmin, joten se 20 min lähtö aamusella ei enää onnistu, on vaan herättävä aiemmin ja aloitettava yleensäkin lähtötouhut (mihin lie milloinkin menee) aikaisemmin. Minusta myöhästyminen esim. tapaamisesta on toisen ihmisen aliarvostamista. Siis ettei välitä siitä että toinen joutuu sinua odottamaan. Mielestäni myöhästyminen on itsekästä, ei kunnioiteta muita jotka ovat tulossa samaan tms. ja annetaan odotuttaa itseä. Ei muuta kun lähtövalmisteluihin on vaan varattava enenmmän aikaa, samoin matkaan jonka kulkee.

KatiAsetan tärkeimmäksi asiaksi olla ajoissa. Kaikki muu tekeminen on ajankulua. Jos jää suustaan kiinni, niin on parempi sanoa, että pitää mennä. Epäkohteliaampaa on myöhästyä sovitusta.

RepesorsaSe asenne ja toisten kunnioitus, sillä odottavan aika on pitkä eli herätä ajoissa, valmistelut ajoissa, keskittyminen siihen, että olen ajoissa paikalla. Joskus myöhästymiselle ei vain voi mitään, jolloin itse soitan ja ilmoitan myöhästyväni, oli sitten kysymys vaikka 1 minuutista, silloin sen ainakin saa anteeksi ja saa luottamuksen puolelleen. Eli asenne ratkaisee aina! :-)

EsaSe on asenteesta kiinni! Kun kunnioitat toista ihmistä, et koskaan myöhästy tapaamisesta.

ChristerLaitan kellot aina viisi minuuttia etuaikaan.

JuhisOpettele lähtemään viisi minuuttia ennen kuin aioit lähteä.... silloin olet ajoissa perillä ja sinua odottavat ovat kaikki yllättyneitä ja iloisia kun et tänään myöhästynytkään. Huomaat itsekin miten mukavaa on kun on ajoissa paikalla eikä toisten tarvitse odottaa suu mutrussa sinua.... tsemppiä.

PiksuMun rannekello (Huom!) on aina 2 min etuajassa, joten olen aina ajoissa.

AVKun ei voi muuttaa kuin itseään ja omia tapojaan, lienee parasta opetella lähtemään ajoissa. Mieluummin kaksi minuuttia aiemmin. Ei ole iso vaatimus. Itse olen yleensä ns. "hätähousu", ja niinpä odottelen bussipysäkilläkin ym. enemmän kuin kaksi minuuttia.

Anja K.Sano itsellesi, vaikka ääneen, että: Minne ikuna olenkaan menossa, se on hirmuisen tärkeää juuri sillä hetkellä elämässäni, enkä näin ollen SAA MYÖHÄSTYÄ tai sit vaan ihan menemällä paikan päälle, esim. oven taakse vaikka 5 minuuttia ennen määräaikaa, niin ettet kerta kaikkiaan VOI ENÄÄ MYÖHÄSTYÄ!

TommiAjattelen aina, että toisen aika on vähintään yhtä arvokasta kuin minun aikani. En halua olla "aikavaras". Jos en pidä itse siitä että joudun odottamaan, miksi panisin kanssaeläjäni odottamaan minua?

ArjaEn itse pidä siitä että minua joutuisi joku odottelemaan ja sen takia itse pyrin olemaan ajoissa paikalla ja mieluimmin aikaisemmin . Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu kun on ajoissa paikalla.

PelletärLataan illalla jo kahvipannun valmiiksi ja eväät jääkaappiin. WC:ssä minulla on kello joka on 5 min edellä oikeaa aikaa, se antaa vielä lähtövaraa. Asenne ratkaisee, enkä työni vuoksi voi myöhästellä kovinkaan paljon, tulen töihin viime minuuteilla mutta silti ajoissa ja lähden sitten ensimmäisenä tekemään työtehtäviäni kun työkaverini jäävät vielä tekemään lähtöä =)

ElmeriKeinoja ajoissa olemiseen:
- laita kello muutaman minuutin edelle. Kun luulet kellon olevan esimerkiksi 14.45, onkin se vasta 14.40, ja ehdit ajoissa bussille.
- arvosta henkilöä jota lähdet tapamaan / asiaa joka sinun on hoidettava. Tärkeät ihmiset ja asiat hoitaa yleensä ajoissa.
- astu hetkeksi vastapuolen asemaan, miltä tuntuisi jos sinä joutuisit aina olemaan se joka odottaa?

Melkein aina ajoissaMinut on kasvatettu niin, että jos myöhästyt tapaamisesta tai työstäsi et arvosta pätkääkään henkilöitä jotka odottavat sinua. Joten olen mieluummin sovittuna aikana paikalla, osoittaakseni arvostukseni. Opettele siis yksinkertaisesti vaan lähtemään 10 min aikaisemmin, ei se muuta vaadi. Elämäsi ei voi olla muutamista minuuteista kiinni. Ei tapaamisessa myöskään tarvitse olla runsaasti etuajassa, sillä kukaan ei halua kuulla kuinka aikaisin kukakin on tullut. Myöhästelijä on usein henkilö joka on aina joka paikasta myöhässä.

Selittelyn makuaEnsinnäkin pitää lähteä ajoissa. Ei tarkoita, että liian ajoissa. Valmistaudu lähtöön henkisesti jo aiemmin. Jos tarvitsee jotain mitä voi varata ota ja tee se etukäteen valmiiksi. Pidä itsellesi kunnia-asiana olla ajoissa paikalla. Sekin vaikuttaa.

Aikainen lintu madon nappaa.Myöhästelijän kannattaa siirtää kaikki kellonsa vaikkapa 10-30 min etuaikaan, riippuen kuinka paljon yleensä myöhästyy :D

SagaMielestäni ihan vaan niin, että lähtee tapaamiseen aikaisemmin. Kun lähdön jättää viimetippaan, on varmaa että myöhästyy. Kun päättää asian tietoisesti, miettii itsensä muiden asemaan, jotka odottavat myöhästelijää.

tupuAloitan valmistautumisen ajoissa, tiedän suunnilleen, miten paljon aikaa mikäkin asia vie, ja lähden ajoissa. Olen realisti, en kuvittele ehtiväni tehdä ummet ja lammet ennen lähtöä. Ja varsinkaan aamulla en pidä kiireestä.

On epäkohteliasta myöhästelläKun tietää, koska pitää olla paikalla, on "taottava" muistiinsa, koska on lähdettävä liikkeelle. Esim. jos kokous alkaa klo 18 ja kotoa paikalle menee 30 min, mietittävä paljonko aikaa vie kokouspaikalla takin riisuminen, ehkä hiusten kampaus, wc käynti, tuttujen tapaaminen jne. Aivan käytännön asiat mielessä oppii lähtemään oikeaan aikaan ja saapumaan paikalle oikeaan aikaan.

MallaPidä huoli aikataulustasi. Tarkista aamulla mitä pitää tehdä. Ole vastuullinen aikuinen ja myöhästelykin on tapa, joten kun olet kerran ajoissa, kiitä siitä itseäsi. Siitä tulee hyvä mieli itselle! Onnea matkaan, lycka till!

HelleviLaita kello puoli tuntia edelle, etuajassa oleva kello voi narrata sinua olemaan ajoissa.

Hellu63Ensimmäiseksi ajattelen sitä ihmistä/tapahtumaa jonne pitää ehtiä tiettyyn aikaan ja kuinka en halua heitä loukata, sitten alkaa suunnittelu, ja varsinkin mahdollisten hidastusten arviointi... eli jos on tapaaminen aamulla 8, normaaliin matkaan on parasta lisätä vähintään 15 min. Herään aina ainakin puoli tuntia aikaisemmin kun pitäisi - niin ettei tarvitse kiirehtiä. Laitan myös kaiken jo valmiiksi illalla esiin, ettei tarvitse sukkia tai kenkiä tms. etsiä aamulla kiireessä.

AilaOlen aina viisi minuuttia etuajassa, kuin raiteelta lähtevä sveitsiläinen juna. Tuo 5 minuuttia on minun omaa aikaani, josta nautin todella. Ajoissa oleminen on toisen ihmisen ja tapahtuman kunnioittamista.

Made in switzerlandMyöhästyn hyvin harvoin, koska ajattelen aina olevani 15 min aikaisemmin sovittua aikaa paikalla. Silloin jää aikaa odottamattomiin tapahtumiin. Esim. ruuhkaan joka monelle kaupunkilaisellekin tulee aina yllätyksenä. Ja aina on kiva yllätys jos toinenkin tulee aikaisemmin.

PakurlaOlen yleensä etuajassa joka paikassa, koska ainakin yritän lähteä ajoissa liikkeelle. Jos mahdollista, valitsen bussin, jonka jälkeenkin lähtevällä minun on mahdollista ehtiä esim. töihin. Tiedän, ettei tämä ole aina mahdollista, jos busseja kulkee harvoin.

TetteOlen viime tipan lähtijä. Keksin laittaa keittiön seinäkellon ja oman rannekelloni viisi minuuttia eteenpäin. Joka kerta kun katson kelloa, tiedän että se on viisi minuuttia edellä, mutta silti se patistaa minut lähtemään tarpeeksi ajoissa. Tämä on toiminut jo usean vuoden.

HelmiSe on vastuun otto että päättää olla ajoissa, ajattele että on työpaikkoja jolloin lähdet kotoa niin ajoissa että kaupungissa ehdit perille vaikka autosi pysähtyis ja joutuisit jatkaan jalan. Varsinkin kun taskussasi on avain että muut pääsee sisään, ja tärkeimmissä paikoissa heitä on aina kaksi, kuolemaa et voi säätää, mutta ajoissa voit opetella olemaan, vain itse kukin päättää siitä, ja onnistuukin harjoittelulla. Onnea matkaan!

RiittaEi ehtimiseen mitään ihmeellistä kikkaa tai niksiä tarvita, ainut on että ennen kaikkea ottaa toiset huomioon ja kunnioittaa muita, niin kuin kaikessa muussakin. Myöhästelyhän on merkki siitä, ettei oikein arvosta toisia, kun ei viitsi valmistautua ajoissa sovittuihin menoihin.

Siri O.Laita kellosi pysyvästi 5 minuuttia edelle, niin ehdit ainakin 5 minuuttia aiemmin.

KrisuArvioimalla ajankäytön uusiksi. Jos ennen on ajatellut, että jonkin asian tekemiseen menee tunti ja on aina myöhässä. Niin lisää siihen arvioon vartin lisää, niin ehtii. Eikä sitten enää lisää siihen tekemiseen mitään muuta ajatellen, että onhan sitä aikaa.

Mielestäni jatkuva myöhästyminen on myös asenne asia. Lisäksi se on tavallaan toisen ihmisen vähempi arvoisena pitämä, jos puhutaan tilanteista, joissa on sovittu tapaaminen toisen ihmisen kanssa. Sellaisessa tilanteessa tulisi osata asettua sen odottajan rooliin, miettiä miltä siitä toisesta aina tuntuu odottaa...

Mutta positiivista, Mirja on tunnistanut taipumuksensa ja utelulla osoittaa halunsa muuttua. Muutosprosessi on siis jo alkanut ja kaikki mahdollisuudet onnistua. Tsemppiä Mirja.

TuiskuliiniTee solmu etusormeen muistuttamaan sovitusta tapaamisesta.

nodeKaikki kellot eri ajassa ja vähintään viisi minuuttia etuajassa!

HuonomuistinenIllalla nukkumaan vähän aikaisemmin, kello herättämään vähän aikaisemmin niin aamulla ei tule kiire ja on helpompi ehtiä ajoissa ja hyvällä mielellä päivän töihin.

KaarinaKäännä se kello 15min eteenpäin! ja elä myös sen käännetyn kellon mukaan.

saara-veeraMyöhästely kertoo siitä, että ei kunnioita muita tarpeeksi ollakseen paikoilla ajoissa. Joten minä olen aina ajoissa paikoilla.

ElisaOle aina ollut myöhässä joka paikasta. Harrastan lajeja, joissa mitä tahansa voi tapahtua. Aloin olla ajoissa kun yksinkertaisesti aloin lähteä liikkeelle ajoissa. Silti välillä olen myöhässä kun jotain odottamatonta tapahtuu, eikä se tarkoita että en arvostaisi muita!!

LennuNo on se nyt kumma, kun kello on keksitty jo aikoja sitten, niin siihen pitää katsoa ettei myöhästy. En ole milloinkaan ymmärtänyt myöhästelijöitä, silloin ei välitä siitä mihin on menossa.

marjatAloita lähteminen aikaisemmin. Analysoi tarkasti, mikä aiheuttaa myöhästelemisen ja laske se lähtöaikasi arviointiin. Puhelimen muistutustoiminto on erinomainen, kun sen oikein ohjelmoi.

yleensä aina ajoissaMinulla oli koulussa opettaja, joka kertoi meille että kun myöhästyt, varastat muiden aikaa. En halu olla varas.

ghitaOpettele kunnioittamaan niiden aikaa, keiden kanssa sinulla on sovittu tapaaminen.

Ei-myöhästelijäLaitan kaikista sovituista tapaamisista muistutuksen kännykkään ja lähden liikkeelle 5 min. sovittua aikaisemmin. Näin jää "pelivaraa" yllätyksille.

SeikkuYritän kykyjeni mukaan arvioida, kuinka kauan perille pääsyyn menee ja lähteä ajoissa. Jotta tulisin sen tehneeksi, mietin onko minulla varaa ja kanttia antaa sen toisen tai niiden toisten odottaa, koska minun aikani on tärkeämpää kuin heidän. Sen viestinhän myöhästyessäni annan. Aivan eri juttu on, jos matkalla tapahtuu jotain odottamatonta, junat eivät kulje tai liikenne seisoo paikallaan. Jokainen myöhästyy joskus.

VirveVaraan tarpeeksi aikaa ja olen yleensä aina ajoissa, joskus liiankin

mlnRentoudu ja käännä asia toisin päin. Eikö olekin kiva tavata hänet joka haluaa nähdä sinut? Alkaa kummasti ehtiä ja ihan huomaamatta. Yleensä on kyseessä henkilö jolla on monta rautaa tulessa ja ja pikkasen kesken kaikki... ei pidä sitä pyykin viikkausta aloitella juuri ennen kuin on lähdössä ;-)

patehu64Ihan aikojen alussa inhosin myöhästelijöitä ja päätin, etten ole samanlainen. Sitten yksinkertaisesti laitoin kellon etuaikaan, ensin jopa 10 minuuttia, sitten myöhemmin 5 minuuttia ja nyt se on ehkä minuutin. Ja unohdin tietysti tämän, kuten se kiireessä kävikin!

MulariskaTulin koulutukseen myöhässä tapani mukaan. Vahtimestari, jonka tehtävänä oli lukita ovet aina jälkeeni, kysyi:" mitä jos lähtisit puoli tuntia aikaisemmin"

PiipiLaita ensin itsesi valmiiksi, syö tai avaa kone vasta sitten, ohje on auttanut useasti hektisiä lähtöjäni.

PiipiItse kärsin samasta taipumuksesta, joten laitan nykyään puhelimeen muistutuksen, milloin on viimeistään lähdettävä liikenteeseen ja sekin 5 min aikaistettuna. :)

DaaliaOlen aina täsmällisesti paikalla. Kun minulla on joku aika johon minun pitää pyrkiä ollakseni paikalla ajoissa, kerron sisäiselle kellolleni, kelanterille ja kaikille perheeni jäsenille ja muille sekä omalle mielelleni hiukan aikaisemman ajankohdan paikalla ololle kuin se todellisuudessa on. Näin olen tehnyt koko ikäni ja suurin piirtein aina olen ajoissa paikalla. Työyhteisöni ja muu ympäristöni jopa ihmettelee minun ajoissa paikalla oloani. Joten kertomalla itselleen hiukan aikaisemman ajankohdan päätyy ajoissa paikalle.

Kiireinen perheen äiti ja kiireisen miehen vaimoSe myöhästeleminen on tapa ja siitä eroon pääseminen on itsestään kiinni ota itseäsi niskasta kiinni ja lähde ajoissa. Eihän bussit tai muu liikenne odottele sinua. Eli Lycka till! Onnea yritykseen.

hiliMulla on auton ja kodin yksi kello 6 minuuttia edellä ja aina oon kerinnyt, vaikka tiedänkin et ne on edellä niin silti tää on toiminut.(en käytä rannekelloa)

SukseeItse vältän myöhästelyn siten, että valmistaudun asiaan jo hyvissä ajoin. Teen itselleni selväksi, että silloin on meno ja sitä ja tätä pitää olla mukana. Edellisenä iltana tai riippuen menon ajankohdasta, kenties aamulla viimeistään laitan kaiken valmiiksi. Käyn asiat läpi tulevasta itselleni. Olen valmis!
Sitten ajoissa nukkumaan ollakseni aamulla pirteämpi. (olen armoton aamu-uninen, joten kaipaan illasta jo enemmän unta, jos aamulla herätys aikaisin. Nukun kuitenkin riittävästi!).

Laitan kellon soimaan tuntia aiemmin, kuin on noustava ylös. Näin saan ihan rauhassa vetkutella sängyssä ja herätä rauhassa. Se joka keksi puhelimeen "torkun", on nero!

Kun tunti on heräilty, olenkin jo pirteänä ylhäällä. Saan nauttia vielä aamupalankin rauhassa ja muut aamutoimet, koska lähtöön on vielä tunti aikaa! KYLLÄ! Kelloni soi aina 2 tuntia aiemmin, kuin lähtö on! 1h herätä ja 1h aamutoimille!

Kaikkihan olikin jo valmiina, joten tarkistus ja lähtö. Ajoissa!
Kaikki tämä sen vuoksi, jotta olisin iloinen, raikas ja rento, helpottunut ja pirteä paikan päällä, enkä se, joka punaisena ja hikisenä puuskuttaa vartin myöhässä paikalle, kolistelee tuoleja, mumisee anteeksipyyntöjään ties kuinka monennetta kertaa ja saa toiset turhautumaan. Minun ei tarvitse hävetä!
Ja te jotka sanotte, ettette kerkeä nukkumaan ajoissa, koska pitää imuroida, tiskata, pyyhkiä pölyt... On myös päiviä, jolloin ei tarvitse mennä. Silloin on aikaa perehtyä kotihommiinkin. ei niitä tarvitse ihan joka ilta tehdä ja silti koti on siisti! Annan aikaa myös itselleni! En polta itseäni puhki sillä, että on pakko.

ViltsuOlen ajoissa aikaisempien myöhästelyjen ikävien seuraamusten vuoksi.

vahingoista viisastuuLaitan mielessäni tavoitteen 15 minuuttia sovittua aikaa aikaisemmaksi. Koskaan en ole myöhässä.

HelenaKännykässä on herätyskello, laitan hälytyksen aina, kun tarvitsen. Esim. mihin aikaan viimeistään pitää lähteä, että ehtii ajoissa. Jotkut nauraa, että tarvitko päivälläkin herätyksen, yes, kyllä minä tarvitsen, joskus useammankin. Helppo ja kätevä.

JattaJos arvostan tapaamista tai tilaisuutta, varaan paljon ylimääräistä aikaa siihen valmistautumiseen. Menen aiemmalla bussilla kuin sillä, jolla just ja just ehtisin. Ajoissa olo on kuin arvostava tilanteen mukainen pukeutuminen. Myöhästelyllä ihmiset haluavat kertoa, että heillä oli tärkeämpää tekemistä. Minä ajattelen, että ehkä ei ollutkaan, ehkä he vain esittävät tärkeätä... Elämässä voi aina tulla viivytyksiä. Se kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee aikataulujaan.

Arvokkaasti paikallaTÖIHIN MENNESSÄ TÄYTYY OLLA AJOISSA, SIIS SILLOIN KUN TYÖT ALKAA EI MINUN MIELESTÄ OLE VAIHTOEHTOJA MUUTA KUN LAITTAA KELLO AJOISSA SOIMAAN ETTÄ EHTII TEHDÄ NE ASIAT MITKÄ ON ITSELLE TÄRKEITÄ ASIOITA! SITEN OPIT SEN MUIHINKIN MENOIHIN AJOISSA! ONNEA MATKAAN MIRJA!

mamma 53Myöhästely on mielestäni aivan asenne kysymys: Jokaista tapaamista on pidettävä tärkeänä, kerta kaikkiaan on itselle laitettava aika milloin on lähdettävä, että ei myöhästy. Itse olen aina ensimmäisten joukossa, ei tule myöhästymisiä. Jos ei muu auta voi laittaa vaikka herätyskellon soimaan, tai puhelimeen muistutuksen, milloin on lähdettävä.!

PäiviVoisit laittaa kellon vartin eteenpäin. Toivottavasti olet tästä eteenpäin ajoissa.
Toinen vaihtoehto, aloita valmistautuminen ajoissa.

MalluKannattaa lähteä viittä vaille eikä viis yli, ettei odotuta muita turhaan.

LeilaItse olen keksinyt,  että jos minulla olisi klo 9 tapaaminen niin herään jo kuudelta en varmasti myöhästy!

sunflower79Olen Mirjan kaltainen myöhästyjä. Joskus ehdin kun laitan kellot etuaikaan.

sielunsiskoEnpä tiedä miten myöhästelystä pääsee eroon, tiedän vain että lähden ajoissa ja joskus vähän liiankin ajoissa matkaan :) sillä hyvin usein joudun odottelemaan sovitussa paikassa ja varsinkin silloin kun toinen myöhästyy, luulen että se on asenne joka ratkaisee :D

Mary-AnnItselle on iskostunut päähän, että parempi olla reilusti ajoissa kuin myöhässä. Sen takia sitten varaankin aikaa esim. aamulla tehdä kaikki rauhassa ja varaankin edellisenä iltana aamupalapöytään valmiiksi käytettävät astiat (lasit, kipot, mitä milloinkin syödään) ja vaatteet pinoon makuuhuoneeseen. Laukun / repun yritän myös laittaa illalla jo valmiiksi, niin ei sitten tarvitse aamulla kiireessä miettiä, missä tavarat mahtavat olla. Bussillekin lähden mieluiten hyvissä ajoin, ettei tarvitse miettiä ehdinkö vai enkö ehdi. Odottelen sitten pysäkillä tai kävelen seuraavalle, jos on niin paljon aikaa tai fiilistä.

Avomieheni on sitten erilainen, hän pyrkii olemaan kaikkialla täsmälleen ajoissa ja tämäkös häiritsee tällaista "haluan olla hyvissä ajoin paikalla"-tyyppiä, sillä yleensä päädymme olemaan hieman myöhässä, jos paikkaan x saapuminen ei ole minuutin päälle. Tarkoissa aikatauluissa olemme ajoissa paikalla yhdessä ja erikseen. Kompromissina olisikin olla juuri ajoissa (tai jos minulta kysytään, pari minuuttia ennen aikojaan ;) ) paikalla, mutta ehkä siihen vielä joskus päästään kun yhteisiä vuosia on vielä monen monituista edessäpäin! :)

KatjaEi siinä sen kummempaa ottaa ja lähtee mieluummin hiukan aikaisemmin kuin liian myöhään, jos on jonnekin meno esim.

seijakaarinaKun itse joutuu tarpeeksi usein tekemisiin henkilön kanssa, jota pitää aina odottaa, alkaa vaistomaisesti olla itse ajoissa paikalla, kun tietää kuinka ärsyttävää sen on.

Kerran oli aika lääkärille, olin mieheni kyydillä, joka tunnetusti lähtee aina "viimeisellä minuutilla". Kaupungissa oli paraati, jota emme tietenkään muistaneet, eikä autolla päässyt mihinkään lähelle.. hyppäsin autosta ja juoksin lääkärin vastaanotolle, ... onneksi hän oli myöhässä... ;)

Yleensä lähden niin ajoissa että joudun aina odottelemaan muita, ja olen ensimmäisenä paikalla, mutta silloin voi valita paikan mihin pääsee istumaan ja tutustua siihen mitä tarjontaa tilaisuudessa on, ehkä pääsee myös jutustelemaan esim. luennoitsijan kanssa, tai katsella kun muut tulevat hiki hatussa viimetingassa ja joutuvat ottamaan sen paikan kun enää on vapaana...

maazaKellotan päiväni 15 minuutin jaksoihin - myös aamuheräämiseni. Mietin edellisenä päivänä, miten paljon aikaa tarvitsen mihinkin tehtävään ja lisään 15 minuuttia vara-aikaa aamuun - se varmistaa, että pääsen ajoissa liikkeelle, vaikka koira oksentaisi matolle tai poika haluaisi ylimääräisen hali-pusu -vilkutuksen juuri kun olen lähdössä. En vastaa puhelimeen ennen kuin olen ajamassa - handsfreet korvilla tietysti. Vaikka arvioisin johonkin tehtävään menevän 5 tai 10 minuuttia, lasken ajaksi silti 15 minuuttia - se tasoittaa sopivasti aikataulua päivänmittaan. Ja JOS minulle jää se 15 min luppoaikaa johonkin väliin: NAUTIN täysin siemauksin rauhassa kupin kahvia ja laitan iloisen tekstarin siskolleni tai ystävälleni!

UlpukkaSovi tapaaminen henkilön kanssa, jonka varmasti tiedät tulevan paikalle viimetipassa, jos silloinkaan. Mene itse paikalle reilusti aiemmin ja ajattele myöhässä tulevasta ystävästäsi kaikkea hyvää. Hänen saavuttua paikalle kerro kaikki ajattelemasi asiat hänelle.

JuusoPakko vastata myöhemmin, kun en päässyt nettiin aikaisemmin. Mutta: pidän kaikkia kelloja pari minuuttia etuajassa (epämääräiset ajat, joita en paina mieleen). Näin ennätän sovittuun aikaan mihin vain ja varsinkin määräaikaan lähtevään linja-autoon.

TilkkumummiMyöhästelystä =)

Ihmiset jotka myöhästelevät tai ovat joka paikassa viimetipassa eivät useinkaan ennakoi lähtöään. Neljän lapsen äitinä tiedän, että jos johonkin mielii joutua, on lähdön tekeminen aloitettava reilusti ajoissa. Varsinkin lapset haahuilevat ja heillä on aina kaikki hukassa kenkää ja takkia myöden ja kun pitäisi olla jo menossa, etsitään parhaillaan vielä sukkaakin. Olen siis alkanut hoputtaa heitä usein jo tuntia ennen lähtöä etsimään tarvittavat tavaransa valmiiksi yhteen kasaan jotta lähtöä tehtäessä ei tarvitse kun viskata nutut niskaan ja menoksi. Itse inhoan myöhässä olemista joten lähden mieluummin reilusti ajoissa. Kiire kiristää pinnaani joten olen valmis ennemmin odottamaan olemalla ajoissa kun odotuttamaan toisia olemalla myöhässä. Toki aina ei mene kun elokuvissa ja tällöin ilmoitan mahdollisesta myöhästymisestäni puhelimitse. Varatkaa reilusti aikaa ikinä ei voi tietää sattuuko matkalla pari muuttujaa ;D

LauraNousen 15 minuuttia aikaisemmin, teen illalla kaiken valmiiksi! Istun kädet ristissä, odotan jatkuvasti myöhästelevää työkaveriani!

härkäpääAinahan voit laittaa kellon muutaman minuutin etuaikaan, mutta se ei tuota tajunnantasolla ratkaisua myöhästelyysi, sillä tietäessäsi kellon olevan etuajassa, myöhästelet enemmän, kun luotat siihen, että kello on etuajassa.
Tajutaksesi myöhästelysi aikaansaaman kurjan tunteen odottajalle (oli odottaja sitten perheenjäsenesi, ystäväsi, työnantajasi tai vaikkapa viranomainen), sinun tulee ajatella itsesi odottajan rooliin - onko kivaa aina odottaa jotakuta, joka on myöhässä? Ajoissa olemalla osoitat kunnioittavasi tapaamaasi henkilöä. Jos myöhästyt töistä joka aamu saman verran, muuta työaikasi, mikäli mahdollista, alkamaan tähän myöhästymis-aikaan. Ei tarvitse työnantajan tai työkavereiden harmitella jatkuvaa myöhästelyäsi, eikä sinun tehdä toistuvia muutoksia työvuorolistaan.

TuitsiAsenne ratkaisee; Kunnioitus toisia ihmisiä ja heidän aikaansa kohtaan. Jatkuva myöhästely viestii välinpitämättömyyttä. Mieti asiaa toisin päin; Mitä jos aina itse joudut odottamaan, että toinen vaivautuu paikalle? Harmittaa se!

TeijaAloin arvostaa itseäni ja omaa aikaani, sekä muita ja muiden aikaa. Tulemalla paikalle ajoissa arvostan kaikkia, kun ei tarvitse tuhlata odotteluun kenenkään aikaa. Olen aina ajoissa. Ja jos olen liian ajoissa, ehdin istua alas ja meditoida hetken. Sisäinen rauha saapuu saman tien.

ReijaOpin jo 18 vuotta sitten: ihana tyttäreni Inkeri syntyi ja meidän pieni perhe päätti muuttaa maalle kiireen keskeltä pääkaupunkiseudulta, jossa olin aina myöhässä. Kun maalta kävin edelleen stadissa silloin tällöin työkeikalla, jouduin varaamaan riittävästi aikaa sattumanvaraisiin sää-, ruuhka-, tietyö- yms esteisiin, aloinkin olla usein ensimmäisenä paikalla - ja se oli todella mukavaa, ei stressin ja hien häivääkään! Jälkeenpäin tätä elämänasennetta on alettu sanoa leppoistamiseksi. Nykyisin olen kaikkialla ajoissa.

HannuLähden aina hyvissä ajoin liikenteeseen ja olenkin melkein aina ensimmäinen esimerkiksi kokouksissa. Mieluummin odotan määränpäässä rauhallisin mielin kuin hätäilen myöhästymistä. Olen vienyt tämän eteenpäin lapsillenikin ja olen sanonut: "Pitäkää huoli siitä, ettei kenenkään koskaan tarvitse odottaa teitä." Ja tämän he ovat aina pitäneet mielessä!

Alltid i tidOmatuntoni ei salli myöhästymistä! Ehkä se on kotikasvatuksesta kiinni, mutta aina olen vähintään 10 min etuajassa, on sitten kyse työpaikalle menemisestä tai lääkärin vastaanotolle. Aamuihin varaan aikaa 1,5 h ennen töihin lähtöä. Varmasti ehtii! Kello vaan soimaan ajoissa ja illalla ajoissa nukkumaan! Minusta olisi noloa myöhästyä, hävettäisi liikaa.

JustmeTyöaamun toimet nopeutuvat siten, että laitan jo illalla valmiiksi vaatteet, jotka aion seuraavana aamuna pukea päälleni. Meidän perheessä odotetaan aina miestä, joka ei millään opi ottamaan riittävästi aikaa lähtötoimiinsa. Epätavallisissa tilanteissa kerron hänelle tuntia aikaisemmin 10 minuuttia liian aikaisen ajan, jolloin viimeistään pitää olla valmis. Joskus se toimii, aina ei.
Isäni piti aikoinaan keittiön kelloa 15 minuuttia etuajassa, se auttoi häntä olemaan myöhästymättä.

EilaMie oon yleensä myöhässä, mutta paras kaveri on taas aina liian aikaisessa. Yhdessä kun mennään niin myö ollaan siis perillä sopivaan aikaan!

Toisaalta nyt kun käyn koulua niin oon ajoissa sen takia että ehdin käymään koululla aamupalalla, siellä kun se on niin maittavaa.

HeidiPidä kello muutama minuutti etuajassa ilman, että ajattelet/"tiedät" siitä, niin jo ehdit!

Päätä herätä/lähteä ajoissa. Katso valmiiksi aiempi yhteys ja tähtää siihen niin ehdit, vaikka myöhästyisitkin!

KirsiEn myöhästy tapaamisista, koska valmistaudun etukäteen aina huolella. Teen esim. asiakastapaamisiin huolella pohjatyön ja lähden liikkeelle siten, että olen vähintään 10 minuuttia ennen sovittua aikaa paikalla. Käytän kalenteria ja varaan ajan myös liikkumisiin. Ja mikäli itsestäni riippumattomista syistä (esim. junan myöhästyminen) aikataulu pettää, ilmoitan myöhästymisestäni. Olen opettanut myös lapsilleni, että on toisten ihmisten aliarvostamista myöhästellä.

SiiriAikaistan aikatauluani 10 minuutilla. Jos pitää saada jalat alle klo 14, ajattelen sen pakolliseksi 13:50. Sitten pääsen matkaan tasan klo 14. Älytöntä, mutta toimii!

Kaktus60Siten voi tulla perille ajoissa kun aikatauluun laskee mukaan viime hetken pikku hommat, kuten avainten etsimisen tai muuta mahdollista viivytystä. Toiseksi mahdolliset liikenne-esteet kuten ruuhka ja monet punaiset valot.

Tullaanpa ajoissaOlen kerran myöhästynyt kokouksesta ja se häpeä mitä tunsin, kun yritin liukua omalle paikalleni äänettömästi ja näkymättömästi siinä onnistumatta tuoli kirskuessa lattiaa vasten, saa minut olemaan nykyään aina ajoissa. Nykyään on kiva tarkkailla muiden myöhästelijöiden ilmeitä, kun itse saa istua rauhassa paikallaan valmistuneena alkavaan asiaan. Itse olen laittanut kotini kellot 10 minuuttia taaksepäin, jolloin en voi enää myöhästyä:)

Entinen tuolin kirskuttajaJos minun pitää olla klo 13.00 jossain, katson jo edellisenä päivänä, miten sinne mennään ja kauanko matka kestää. Alan valmistautua ajoissa, varaan aikaa: pukemiseen, kulkemiseen pysäkille tai parkkipaikalle ja varsinaiseen matkaan. Olen yleensä ajoissa paikalla

Harvoin myöhässä!En myöhästele koska tahdon olla sellainen ihminen johon voi luottaa myös aikatauluissa

kuusamaLaita kaikki kellosi vähän etuaikaan.

DeborahTee aina PÄÄTÖS siitä koska sinun pitää lähteä jotta olet ajoissa paikalla ja ennen lähtöä tarkista koko ajan kellosta (noin 5-10 minuutin välein) kuinka paljon aikaa on siihen kun sinun pitää lähteä. Tee PÄÄTÖS että haluat kunnioittaa muita ihmisiä olemalla paikalla silloin kun on sovittu. Sinun tarvitsee vain tehdä päätös, koska elämä on valintojen tekemistä.

Tiina A.Se on kuule niin yksinkertaista, että varaa aina aikaa ja lähtee ajoissa eikä jätä lähtemistä viime tippaan, parempi olla vähän ennen kuin liian myöhään paikalla!

MaaritKonsti on yksinkertainen. Lähden aina 5 minuuttia ennen! Ei tarvita mitään selityksiä, tuo on toiminut jo 45 vuotta:) Tarvitaan vaan se niskaote itsestä.

tapkAamumyöhästymisiltä selviää, kun varaa tunnin aikaa heräämiselle ja laittaa jo illalla valmiiksi seuraavan päivän vaatteet, eväät ja lataa kahvinkeittimenkin jo valmiiksi. Vielä kun asettaa aamulla kytättävän kellon esim. 10 minuuttia etuaikaan, niin jo pitäisi olla ajoissa.

Jenni ÄlTee aina PÄÄTÖS siitä koska sinun pitää lähteä jotta olet ajoissa paikalla ja ennen lähtöä tarkista koko ajan kellosta (noin 5-10 minuutin välein) kuinka paljon aikaa on siihen kun sinun pitää lähteä. Tee PÄÄTÖS että haluat kunnioittaa muita ihmisiä olemalla paikalla silloin kun on sovittu. Sinun tarvitsee vain tehdä päätös, koska elämä on valintojen tekemistä.

Tiina A.Itse ajattelen aina, että on tosi kurjaa muille, jos minua odotetaan. Pitää laskea kauanko menee matkaan aikaa ja mieluiten lähteä sitten vielä vaikka viisi minuuttia ennen matkaan. Ja sitten vaan menoksi eikä enää mitään ylimääräisiä temppuja, kun lähdön aika on. Itse en oikein tahdo ymmärtää, kuinka samat aikuiset ihmiset ovat aina myöhässä. Joskus toki voi tulla itsestä riippumattomia juttuja ja silloin on lupa myöhästyä. Tässä asiassa on siis parasta katsoa itseään peiliin ja todeta, että jatkossa on ajoissa paikalla!

Ruusa65Esim. aamumyöhästely: kello soimaan n.1 - 1,5 tuntia aikaisemmin ja kun se soi, nousee välittömästi sängyn reunalle istumaan, eikä jää makaamaan. Aamu on ihana, kun kerkeää rauhassa juomaan aamukahvit ja lukemaan lehden. Muu myöhästely: aloita lähtövalmistelut aina tuntia aikaisemmin kuin normaalisti, sovi tapaamiset sinulle sopivaan aikatauluun - kiire tekee vain hermostuneeksi ja kiukkuiseksi - riittävästi aikaa ja mieli on korkealla :)

NinaKelloni on aina hieman edellä.

ulpu 64Myöhästely on itselle "opetettu tapa" joka täytyy korvata uudella ajattelutavalla. Jos siitä aidosti haluaa eroon ja tilalle jotain uutta. Työyhteisössä olen joskus laskeskellut paljonko yhden ihmisen palaverista myöhästyminen maksaa. Eli montako ihmistä odottaa, heidän palkkansa X odotettuaika. Tai vielä ikävämpi tilanne, jossa myöhässä paikalle tulleelle selitetään yhteistuumin mitä on keretty käsitellä. Eli myöhästymisen lisäksi käytetään vielä aikaa selittämiseen.

Yrityksessä voi myöhästelijään toimia ajatus siitä että hän joutuu korvaamaan muille taloudellisesti toisilta varastamansa ajan.

Muissa sosiaalisissa suhteissa rahaksi muuttaminen ei ehkä toimi. Silloin sen voi ehkä muuttaa muiksi konkreettisiksi ilmaisuiksi, esim. mielipaha, pettymys.

MariOlen aina ollut ajoissa ja ensimmäisenä paikalla sovituissa tapaamisissa. On ihana tunne, kun ei tarvitse juosta läkähdyksiin ja tuntea koko matkaa huonoa omaa tuntoa. Saattaa jopa ehtiä tehdä ikkunaostoksia tai juoda kahvit omassa rauhassa. Mielestäni paras keino siihen on suunnitella lähtö jo aiemmin tai edellisenä päivänä. Katsoa aikataulut valmiiksi. Olennainen asia myöhästymisen lopettamisessa on toisen ihmisen kunnioitus, se että kunnioittaa myös hänen ajankäyttöään, se että pitää sopimuksista kiinni. Mielestäni myöhästely on vain yksi heikompi tapa, josta voi opetella eroon, jos näin haluaa. Ajattele, miten iloiseksi ystäväsi tulee, kun tuletkin sovittuun aikaan tai jopa hieman sitä ennen! : )

MarjaanaEdellisenä iltana valmistelen kaiken mahdollisen, jopa kahvinkeitin toimii yhdellä kytkimen painalluksella. Vaatteet ovat valmiina, ei tarvitse aamulla mietiskellä puenko nämä vai nuo.

MimmiMulla on keittiön kello 15 min etuajassa ja lisäksi käytän paljon muistutuksia kännykässä. Muistutus aina niin paljon aikaisemmin, että ehtii hyvin tapaamispaikalle, ja lähtee liikkeelle heti, kun kännykkä piippaa.

entinen myöhästelijäLähde tästä lähtien 15-20 min aikaisemmin, kuin ennen. Koita pitää pääsi!
Minulla (myöhästelijällä) se on alkanut toimia.

Risto KylmäkoskeltaOlemalla ajoissa tapaamisessa, osoitat arvostavasi henkilöä jonka tapaat.

PäiviLähteminen täytyy ennakoida hyvissä ajoin. Vaatteet etsiä ja silittää jo edellisenä päivänä valmiiksi. Myös koululaisen vaatteet valmiiksi ja reppu pakatuksi. Perillä tilaisuudessa on hyvä olla viimeistään jo kymmentä vaille ennen tilaisuuden tai tapahtuman alkamista. Tämän tavan kun opettelee niin sitä noudattaa aina eikä se tunnu hankalalta eikä koskaan myöhästy mistään.

MellaOmaa asennetta muuttamalla :) Eikös se niin ole, että asenne ratkaisee. Itseäni ÄRRRSYTTÄÄ niin paljon se, jos olen myöhässä sovitusta ajasta, että teen kaikkeni, että ehdin ajoissa: varaan aikaa matkaan runsaasti ja lasken matka-ajan niin, että olen mieluummin 20 min etuajassa kuin 2 min myöhässä. Myöhästyminen (omasta syystä) on toisen aliarvioimista ja epäkohteliasta. Kuljin joskus aamuisin kimppakyydillä ja kyllä sai purra hammasta, kun autokuski oli joka ikinen aamu myöhässä sovitusta ajasta ja vielä myöhästyimme oppitunneilta sen takia lähes joka aamu. Ihminen oppii kyllä. :)

aina ajoissa, paitsi jos VR ei kuljeOlen ajoissa, aina. Nousen klo 6.15, työt alkaa klo 8.00. Lataan illalla kahvipannun ja puurokattilan napsautusta vaille valmiiksi. Työmaalle lähden pyörällä (matkaa vain 2,5 km), viimeistään klo 7.40, matkaan menee n. 5 minuuttia. Aamuun ei saa jättää liian paljon tekemistä, ne voi tehdä valmiiksi illalla.

ihana syysHävitä rannekellosi! Kun et enää voi tarkistaa joka hetki mitä kello on, suhtautumisesi aikaan muuttuu. Kun näet kellon vain satunnaisesti (esim kauppakeskuksen seinällä, kotona mikron näyttöruudussa, auton radiossa, jne), huomaat että opit arvioimaan ajan kulua aivan eri tavalla ja turha kiire häviää... SUOSITTELEN!

IreneYhteisissä palavereissa ei mikään harmita niin paljon kuin se, että sama henkilö tulee aina myöhässä, joten oikeasti olet oivaltanut tärkeän asian halutessasi eroon myöhästelystä. Myöhässä tulija varastaa työkavereidensa tai ystäviensä aikaa, eikä arvosta heitä. Myöhästelystä voi oppia pois useilla tavoilla, mutta tässä yksi tapa. Aloita muutos heti aamusta. Varaa illalla kaikki aamulla tarvitsemasi tavarat, vaatteet, ym. valmiiksi.

Älä käytä herätessäsi torkkuajastinta, koska siitä tulee tapa, että vielä vähän aikaa saa lojua sängyssä.

Laita itsellesi puhelimeen hälytys hyvissä ajoin ennen jokaista tapaamistasi. Laita siihen mukava kehotusteksti, soittoääni tai kannustava kuva ja noudata myös hälytystä välittömästi.

Kuuntele palautetta, jota saat ihmisiltä, kun olet ajoissa paikalla, se on varmasti positiivista.

TupunaOlen melkein aina ajoissa. Jos myöhästyn, olen todella pahoillani, koska joku toinen on joutunut odottamaan minua. Voisikohan siis ratkaisuna olla, että näkisi toisen henkilön ajankäytön tärkeämpänä kuin omansa?  Tämä korostuu työpalavereissa. Jos yksi on myöhässä ja palaverin alku viivästyy yhden takia, niin kaikkien muiden työpanos menetetään.  Kaikki myöhästyvät joskus. Silloin myöhästymisestä on hyvä ilmoittaa niin pian kuin mahdollista, joka tapauksessa ennen määräaikaa.

EleaKaiken a ja o on valmistella asioita ajoissa. Siis pakata tavarat valmiiksi illalla jo aamua varten tai tehdä aamupalavoileivät jääkaappiin odottamaan, jos on aikainen herätys. Ennakoida tulevaa ja niitä kiireisiä hetkiä jo silloin kun on rauhallista ja aikaa. Tämä mahdollistaa minulle sen, että en myöhästele.

AnneSiirrä kellosi 5-10 eteenpäin ja toimi niin kuin aika olisi se oikea. Olet aina etuajassa.

MonicaHei olen aina ajoissa. Yksinkertainen syy siihen on että lähden aina tarpeeksi ajoissa tapaamisiin. Minusta on todella häpeällistä olla myöhässä. Olen todella monta kertaa joutunut odottamaan samoja ihmisiä, jotka ovat aina myöhässä eivätkä he edes näytä älyävän että se on heille toimintatapa.

AnneTähän oli pakko vastata:) Kerrasta opin, että kyyti meni, kun myöhästyin sovitusta ajasta jälleen kerran. Nyt toimin niin, että käännän kelloani 5 minuuttia eteenpäin oikeasta ajasta. Tiedosta asian, mutta kellon mukaan kun menen, niin ehdin ajoissa paikalle. Samoin jos pitää töistä lähteä kiiruulla, niin laitan itselleni puoli tuntia aikaisemmaksi "Huipputärkeä asiakas tapaaminen -palaveri muistutuksen" ja ruudulleni ilmestyy hyvissä ajoin ennen lähtöä muistutus ja alan sitten hyvissä ajoin pakata töitäni kiinni ja tehdä lähtöä. Nykyään olenkin ajoissa paikalla:) Tsemppiä!

SallaHyvin yksinkertaista; varaa tarpeeksi aikaa: Jos on kyse aamuheräämisestä, laita kello soittamaan tarpeeksi aikaisin ja sen lisäksi aina 15 minuuttia ylimääräistä yllättävien käänteiden varalle. Jos on kyse vaikka iltatapaamisesta, älä laske ehtiväsi siinä normaalissa puolessa tunnissa, vaan varaa siihenkin aina vähintään se ylimääräinen vartti. Eli, ajoitus on kaiken a ja o. Olen itse siis aina ajoissa, jos se minusta on kiinni.

OrvokkiTyössä pitää olla täsmällisesti palavereissa. pidän työhuoneeni kellon 5 min etuajassa ja olen ajoissa, aina.

KaisaEi tarvita mitään ihmetemppuja. Lähdet vain ajoissa niin olet ajoissa paikalla. Myöhästely on vain opittu paha tapa joka on toisten aikavaras.

KirsuPidä kellot kaikki vähän etuajassa.

sinkkuEn yleensä ikinä ole myöhässä. Ajattelen niin, että myöhästymiseni on toisen ajan varastamista. Ei siis eettisesti hyväksyttävää. Lasken ajan aina takaisinpäin sovitusta, matkat valmistelut ym huomioiden ja lisään muutaman minuutin ja noudatan myös laskemaani aikataulua. Kuulinkin kerran kollegalta, että kun seuraat allekirjoittanutta, et ikinä ole myöhässä. Tuntuipa hyvältä.

Sinkkumummo- opettele kunnioittamaan toisia, niitäkin jotka joutuvat sinua odottelemaan.
- arvosta toisten aikaa.
- nosta viimein katseesi pois omasta navastasi.

TuulaInhoan kiireessä ja hässäkässä lähtemistä. Laitan ajoissa itselleni pari hälytystä kännykkääni; Kymmenen minuuttia ennen lähtöä ja toisen vielä kun on lähtemisen aika. Tämä on toiminut.

MarsaMieti, miltä tuntuu henkilöstä, joka odottaa sinua ja miltä tutuu porukasta, kun tulet alkaneeseen tapahtumaan myöhästyneenä.

Varmaankaan et halua enää myöhästyä.

MiljaJoskus hamassa nuoruudessani juoksin bussin kanssa kilpaa pysäkille päivittäin. Moni kuski armahti minua ottamalla ennen pysäkkiä kyytiin. Nolottaahan se alkoi pikkuhiljaa. Vaan yksinkertaisella keinolla minusta tuli, yllätyksenä itsellenikin, täsmällinen. Siirsin kelloja 2-3 minuuttia eteenpäin. Ja olin lähes aina ajoissa ja olen edelleenkin. Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että nykyisin kellot edistävät 5 minuuttia :)

SiiliMyöhästely on toisten ihmisten vähättelyä. Itseä niskasta kiinni ja ottakaa toiset ihmiset huomioon.

leleEi koskaan myöhästy, kun lähtee aina ajoissa.

RiittaOma kelloni on aina vähintään 5 minuuttia edellä - mutta just sen verran etten muista että se on edellä. Perinteinen kikka mutta itseä auttanut todella paljon, jään usein puhumaan ihmisten kanssa liian pitkään ja silloin aikataulut karkaa käsistä.

Jollly JumperMinulla on kello viisi minuuttia edellä. Lisäksi suunnittelen sunnuntaina koko viikon ja aina edellisenä iltana vielä kunkin päivän erikseen. Varaan aina siirtymäaikaa palaverista toiseen ja jätän yllätyksille varaa.

OdottajaMeillä kotona on kaikki kellot 5-7 min. etuajassa, myös kännykkä. Ei myöhästy teinit koulusta, eikä vanhemmat töistä. Eikä syke nouse :) Sen unohtaa nopeasti, että kellot ovat etuajassa, paitsi iltaisin jos katsoo televisiota, ohjelmien alkamisen odottaminen on välillä ärsyttävää :D

LeijonainenASENNOITUU SITEN, että tekee aikataulunsa sen verran väljiksi, että on mieluimmin 5 minuuttia ennen kuin 15 min. myöhässä. Asenne ratkaisee aina !

ainainen odottelijaAjattelen omaa ärtymystäni silloin, kun joku muu myöhästyy ja häntä pitää odottaa - tämä auttaa kiirehtimään!

LilliputtiAjattelen ajoissa olemisen olevan ennen kaikkea arvokysymys. Minusta on väärin varastaa muiden aikaa sillä, että he joutuvat odottamaan minua. Kymmenen hengen palaverissa viiden minuutin myöhästyminen vie yhteensä lähes tunnin muiden aikaa. Koska ajoissa oleminen on minulle tärkeää, olen valmis panostamaan siihen.

Vinkkejä:
1. Kelloni on viisi minuuttia edellä. Se auttaa lähtemään viisi minuuttia aiemmin (jollei muistuta itselleen kellon olevan oikeasti vähemmän).
2. Monet inhoavat muiden odottelemista ja ovat siksi itse viime tipassa (tai myöhässä) paikalla. Minä varaan jotain pientä lukemista tai tekemistä, jonka parissa voin puuhastella odotellessani myöhässä olijoita.

TiiuHarjoittelu ja asenne ratkaisee. Jos se ei auta, siirrä kelloa vaikka varttitunnilla eteenpäin!

PäiviMyöhästelijäkin tarvitsee ajatustavan muutosta. Ajattelen aina, että olen hieman ennen sovittua aikaa paikalla, menen hyvissä ajoin, rauhoitun ja odotan muita. Kun ajattelen näin, myöskin toimin näin. Minusta on toisten ihmisten ajan varastamista, jos myöhästelisin.

Kiire poisEräs asiakkaani on opettanut asian minulle. Meillä oli kerran puhetta ajoissa tulosta ja myöhästelystä ja hän sanoi, että hän ainakaan ei ole niin tärkeä henkilö että muiden pitää häntä odotella. Kolahti minuun heti.

EijaMieti, mitä asioita sinun tulee tehdä ennen kuin sinun tulee olla tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Esimerkiksi illalla voi valita vaatteet valmiiksi, ladata kahvinkeittimen yms. seuraavaa aamua varten. Keskity tekemään vain niitä asioita, jotka ovat oleellisia tehdä ennen tiettyä aikaa. Älä haahuile. Mieti realistisesti kuinka paljon aikaa tulisi varata millekin asialle ja lisää siihen vielä muutama minuutti ;-)

Aina ajoissaEn itse pidä siitä, jos joudun odottamaan muita sovittuun tapaamiseen, joten asetan itseni odottajan asemaan kun sovin menoja ja varmistan, että ehdin. Oma myöhästely ärsyttää jopa enemmän kuin muiden, joten teen kovasti töitä ehtiäkseni ajallaan, jos alkaa tulla kiirus. Tämä asia edellä aikatauluttamaan omia valmistautumisia, niin se alkaa heijastua varmasti niihinkin tilanteisiin, jolloin kukaan ei ole odottamassakaan, esim. työ, harrastukset yms.

MattiPoika"JOS MYÖHÄSTELYSTÄ TULEE TAPA NIIN SE TULEE TOISTUMAAN"

RITUMietin jo illalla mitä vaatteita, tavaroita, eväitä yms. tarvitsen huomenna ja laitan ne jo illalla valmiiksi, jos on aikainen lähtö jonnekin. Laukun voi pakata edellisenä päivänä, kahvit ladata valmiiksi keittimeen jne. Herään aina HETI, kun kello soi.

Puuha-PikeLaitan itseni kuntoon heti kun se on mahdollista, ja jos aikaa jää yli niin sitten vasta istahdan alas ja otan iisisti. Omaisethan voi auttaa tässä asiassa. Nimittäin äitini, joka on AINA myöhässä, niin olen oppinut sellaisen tempun, että ilmoitan aina 0,5 tuntia aikaisemmin ajan jolloin hänen pitää jossakin olla. Tämä tapa oli ainoa tapa saada hänet ajoissa koululle kun oli esim. ylioppilasjuhlat. :)

Nina -65Itse olen yleensä aina ajoissa tai useimmiten etuajassa. Joskus jos myöhästyn se on kauheaa. Kun odottaa henkilöä joka on myöhässä tietää miten ärsyttävää se on, kun asettuu itse siihen odottajan asemaan ehkä ymmärtää, että ei ole kiva odottaa toista.

Mietin aina ennen sovittua ajankohtaa kuinka paljon tarvitsen aikaa matkaan ja kaikkeen siihen mitä sitä ennen täytyy tehdä. Yleensä mietin ajat vielä vähän yläkanttiin. Jos aikaa jää ylimääräistä, niin sen voi hyvin kotona hyödyntää esimerkiksi tiskien laittoon, yleiseen järjestelyyn, lehden lukemiseen tai vaikka koiran rapsutteluun.

Toinen idea myöhästelijöille: Jos myöhästyt tapaamisesta 10minuuttia, niin valmistaudu lähtöön seuraavan kerran 10-15minuuttia aikaisemmin.

HennaEnnakointi, asioiden laittaminen tärkeysjärjestykseen auttaa. Jos myöhästyy aina tapaamisista, kokouksista, töistä ja ylipäätään tilanteista missä on otettava muut ihmiset huomioon, myöhästelijä osoittaa epäkohteliaisuutta, ns ylimielisyyttä tai jollain tapaa hän ei kunnioita muita kanssa eläjiään. Tämä ajatus mielessä olen oppinut olemaan ajoissa. Jos myöhästyy, paras tapa on saapua rauhallisena paikalle, selittelemättä, olosuhteita, ulkopuolisia asioita tai ihmisiä syyttelemättä.

Sirpa MSiirrä kelloja vähän eteenpäin. Minulla keittiön auton kello on n 5 min etuajassa... Toimii

KataLähde aina aiemmin matkaan kuin olet suunnitellut, koskaan ei tiedä mitä matkalla sattuu. Autoilukin sujuu lupsakammin kun ei tarvitse kieli vyön alla ajaa. Ajoissa oleminen on tapa!

ajoissaLaita kello 5-10min. edelle

Eeva 53Asenne ratkaisee!

PäiviEn näe muuta vaihtoehtoa kuin oman asenteen muuttaminen. Niskasta vaan itseään kiinni. Myöhästelemättömyys puoleksi vuoksi elämän ykkösasiaksi, kaikki muut asiat jäävät kakkosiksi.

Mieluummin 5 min liian aikaisin kuin....Kello soittaan vähän aikaisemmin

lennuKäsitykseni mukaan myöhästelijät eivät osaa arvioida, kuinka paljon aikaa lähtöön liittyviin asioihin kuluu. Luulevat pukevansa 5 minuutissa, kun todellisuudessa vaatteiden valinnan kanssa siihen meneekin 10 min. Arvioivat pyöräilevänsä kohteeseen 10 minuutissa, mutta eivät laske mukaan muutamaa minuuttia, joka menee pyörän noutamiseen varastosta. Auttaisiko siis se, että mittaisit eri lähtötilanteisiin kuuluvien askarien aikoja.

aVastaan heti. Siten en siis myöhästy. Jos suinkin mahdollista niin hoidan hommat pois saman tien, sillä niiden siirtelyyn menee turhaan aikaa. Kun sovin tapaamisen, mietin ensin mihin aikaan pitää lähteä, siis arvioin matka-ajan (mieluummin vähän yläkanttiin). Sitten mietin minkä verran täytyy valmistautumiseen varata aikaa. Valmisteluista kaikki mahdollinen hoidetaan alta pois jo hyvissä ajoin etukäteen. Laukun voi pakata edellisenä päivänä. Luennon voi valmistella edellisellä viikolla. Meikkaukseen ja pukeutumiseen on varattava tunti.

Samalla tavalla kuin säädän herätyskellon, säädän myös itseni: tapaaminen klo 13, siis matkaan klo 12.45, lähtövalmiina on oltava 12.30 (viimetipan yllätysten varalta), pukeutuminen aloitettava klo 11.30 jne...Auton kello on viisi minuuttia etuajassa, minä yleensä kymmenen, sinä aikana ehdin käväistä wc:ssä ja hoitaa viimeisen puhelun. Jos sinä tulet vartin myöhässä, minä olen jo mennyt sillä sinäkin olet oppinut että minä en tuhlaa aikaani sinun odotteluusi :)

AnuMyöhästelystä pääsee eroon lähtemällä ajoissa! Siis asenneasia! Kun tiedossasi on milloin kokous tai tapaaminen on, huomioi lähtöaikaan matka-aika ja lisäksi vähintään 5 min. Jos paikka johon on menossa ei ole tuttu, pitää selvittää millaisen ajan vaatii päästä rakennuksen sisätilassa tapaamispaikkaan. Muistathan varata aikaa myös mahdoll. auton paikoitukseen. Kun alat kunnioittamaan muiden aikaa, myöhästelysi loppuu.

PaulaPitää ymmärtää että toinen osapuoli odottaa sinua. Myöhästymällä hukkaat hänen aikaansa! Minäkin olin ennen krooninen myöhästelijä, mutta tällä opilla olen nykyisin (miltei aina) ajoissa.

H.L.Minä laitan kellon herättämään tuntia ennen kun työt alkaa siinä ajassa kerkeää kyllä mennä töihin ainakin täällä maalla, kun matkat on nopeakulkuiset ei ole ruuhkia, mutta Hesas se voi olla aika vaikeeta, silloin annan hyvän neuvon teille kaikilla, varatkaa aikaa kunnolla heräämiseen eli tarkoitan että varatkaa työmatkoihin aina vähintään tunti, hyvin kerkeää, kun lähtee tuntia aikaisemmin kun työt alkaa töihin, ja olen ollut aina töissä hyvissä ajoin vähintään 10 minuuttia ennen töitten alkua yleisimmin 15 minuuttia ennen töitten alkua.

Eli varatkaa aikaa kunnolla heräämiseen ja töitten lähtöö, kyllä lapset osaavat lähteä kouluun ilman äitin kotona olemista ja laittaa aamupalan itelleen, aiakin mun lapset ovat osanneet lähteä vaikka en olekaan kotona ja lintsausia ei ole ollut kertakaan, ja kun äiti ei aina ole paikalla, niin lapset oppivat olemaan oma-aloitteisia, ja pärjäävät sitten kun aika on omillaan.

AndeMieti mielessäsi, että paikalla pitää olla 15 minuuttia aikaisemmin, kun mitä todellisuudessa pitääkään. Pitäydy tuossa aikataulussa ja olet varmasti hyvissä ajoin, etkä myöhästele.

TerhiIlmoitat kunnioituksesi olemalla ajoissa tai kunnioituksen puutteen myöhästymällä. Olen aina ajoissa, paitsi tänään, jolloin yksi bussivuoro oli välistä pois:).

RiittaYstäväni "parantui" myöhästelystä laittamalla kellonsa 15 minuuttia eteenpäin. Nyt hän on paikalla silloin, kun sovitaan. Parantumiseen tarvittiin työpaikkahaastattelusta myöhästyminen=).

RAISAOlen ehkä hiukka turhamainen, haluan kurkistaa peiliin juuri ennen tapaamista ja ei ole pahitteeksi kun henki ei pihise vaan olet freesin oloinen. Siksi lähden 5-10 min. aikaisemmin. Ei sitten tartte miettiä tapaamisessa toisen epäedullisia mietteitä.

Sisko-LiisaEt turhaan odotuta itseäsi jos välität vähääkään siitä ihmisestä jota olet menossa tapaamaan. Vakituinen myöhästelijä välittää eniten itsestään ja on uskollinen omalle lapselliselle tavalleen saapua myöhässä. Sivu suun mennyt uusi työpaikka, potentiaalinen asiakas tai vaikkapa mielenkiintoinen uusi seuralainen on myöhästelijälle ansaittu rangaistus. Välitä niistä joita tapaat niin et myöhästy koskaan ilman pätevää syytä.

SatuHei! Ajoissa; työni takia on oltava, mutta se koskee myös kaikkea muutakin sovittuja aikoja. Se on tarkoittaa minulle kunnioitusta toisia kohtaan saapua oikeaa aikaan ja että olen luotettava koskien työtäni ja yksityiselämääni. Työni takia joudun koko ajan miettimään aikaa ja ajankulkua paikasta A paikkaan B ja sieltä seuraavaa paikkaan C, D, E...jne. Lähtiessäni sovittuun tapaamiseeni, VARAAN AIKAA, aina pitää olla pelivaraa. Useammissa sovituissa ajoissa lasken kokemukseni mukaan tapaamisen keston ja ajon seuraavaan paikkaan....ja siihen ripaus sitä väljyyttä niin päivä toimii kuin rasvattu. Mikäli tulis myöhästyminen, vaikkakin 5-10 min, SOITA pahoittelusi! Eli seuraa kelloa ja varaa aikaa, lähtö ei saa tapahtua viimetipassa! Vaikka olet ihana ihminen, myöhästelyt alkavat kääntyä sinua vastaan....minä olen erittäin kärsimätön myöhästelijöitä kohtaan, he loukkaavat minua. Kerta tai pari menee vielä läpi, mutta kolmas kerta on liikaa!

MarianneKunnioita toista ihmistä. Mieti haluaisitko itse odottaa omalla ajallasi toista ihmistä joka on myöhässä? Muutos lähtee itsestä.

Jonse1. Heti kun saat tietoosi missä ja milloin sinun tulee olla, laske matka-aika realistisesti, silloin tiedät milloin sinun pitää kotipihalta lähteä. Jos tiedät matkan kestävän puoli tuntia ja menet autolla, lisää aikaan vartti (kotoa autolle, parkkipaikan etsintä perillä, autolta ko. paikkaan). Jos menet bussilla, huomioi matkat pysäkille ja pysäkiltä. Jos bussi lähtee 20 min vailla ja matka kestää 20 min, et voi laskea olevasi 20 minuutissa määränpäässäsi! Jos menet pyörällä tai kävellen, lisää oletettuun matka-aikaan n.10 minuuttia. Muista arvioida matka-aika mieluummin vähän yläkanttiin!

2. Jos tapanasi on "haahuilu", tee kaikki pakolliset ensin. Pue aikomasi vaatteet. kampaa tukka, meikkaa jos aiot meikata, katso että kaikki tarpeellinen on pakattu / otettavissa mukaan esim. eteisen lipaston päältä tms. Valitse kengät ja mahdolliset päällysvaatteet jotka laitat päällesi ja katso että ne ovat haluamassasi kunnossa. Tällöin ei tule paniikkia: "Apua nää kengät täytyy putsata! Apua, tästä takistahan puuttui nappi /tässä onkin tahra!" Jos vielä jää aikaa yli, voit rauhassa haahuilla sen aikaa :)

3. Laita esim. kännykkä hälyttämään 5 min ennen lähtöä!
 
4. Laita kodin kellot 3 min edelle! :)

MiaMuistutus 5 minuuttia aikaisemmaksi aina, tai kellon siirto muutamaa minuuttia edelle (jos hälytyksen aikaistaminen ei sinulla auta). Mielestäni ajoissa oleminen on toisen ihmisen arvostamista, myös asenne auttaa olemaan ajoissa.

JohannaOlen juuri jäänyt eläkkeelle 40-vuotisen urani aikana myöhästyin 3 kertaa ja silloinkin, kun kello ei soinut. Aina ennen työvuoron alkua olin 20-30 minuttia ennen työpaikalla. Se on asennekysymys, miten aikansa järjestää. Minä latasin kahvinkeittimen jo illalla ja eväät tein edellisenä iltana valmiiks. Joten aamulla vain pesut ja aamupala, sitten menoks. Ja samahan pätee olipa mihin tahansa menossa.

minnaNykyisin olen aina ajoissa, kun ennen aina myöhästelin. Itse harjoittelin asiaa siten, että valmistauduin tulevaan tapaamiseen/juhlaan jo hyvissä ajoin ja mietin etukäteen minkä verran mikäkin toiminto vie aikaa, esim. meikkaaminen, pukeutuminen ja matka sovittuun paikkaan. Yhdessä vaiheessa olin aina vartin etuajassa, mutta sekin oli mielestäni parempi kuin myöhästyä. Nyt olen usein n. 5 minuuttia etuajassa, eli voisin sanoa, että ajallaan... :)

TanitaKaikki myöhästelytaipumus ei ole negatiivista. Itse aikoinaan nuorena kovasti jännittävänä neitona olin niin vaativa itseäni kohtaan, että olin vähintään puolta tuntia aiemmin sovituissa tapaamisissa. Eli sain odotella pitkiä aikoja ja jännittää vielä lisää. Kun aloin tutkiskella itseäni ja "kasvaa" ihmisenä hyväksyen itseni aloin myös olla sallivampi itseäni kohtaan. Priorisoiden asioita ja ymmärtäen että joskus on vaan myöhässä itse tai toiset on eikä maailma siihen kaadu. Tietysti tärkeät asiat kuten työpaikka haastattelut tms. täytyy olla ajallaan ja jos arvostaa itseään ja haluaa sen työn on myös silloin asenne kohdillaan ja tuskin myöhästyy haastattelusta tai vastaavasta mikä on tärkeää itselleen.

Sallivuutta ja rentoutta elämään ja kunnioitusta niin itseään kuin toisia kohtaan niin aikataulutkin tulee kohdilleen ja rentous elämässä antaa lisävoimavaroja. Eli ehkä tässäkin myöhästelyssä on kyse asenteesta miten siihen suhtaudumme ja onko se aina edes väärin vai olemmeko tehneet elämästä liian tiukkapipoista aikatauluineen.. olisiko parempi elää periaatteella että kaikki hoituu ajallaan :)

MimmuliSiirrä kelloasi 5 minuuttia eteenpäin ja toteuta oman kellosi aikaa. Tai laita itsellesi esim. tapaamisen ajankohdaksi aina 15 min aikaisemmin kuin olette oikeasti sopineet. Jos silloin myöhästyt siitä omasta aikataulustasi, niin saatat kuitenkin olla ajoissa.

Oma kello 3min edelläOlen itse toivoton myöhästelijä ja lähden kaikkialle aina viimetippaan. Olen kuitenkin viime aikoina onnistunut vähentämään myöhästymisiä merkittävästi.

Yksi hyvä apukeino on laittaa kännykkään muistutus tapahtumasta niin hyvissä ajoin, että sen soitua ehtii vielä tehdä kaikki valmistelutoimenpiteet ja lähteä ilman kiirettä. Toimii ainakin itselläni....kunhan kännykkä pelaa :)

HiksuItse inhoan myöhästymistä. Teen aina deadlinen, josta vielä on aikaa jos sattuu jotakin yllättävää. Jätän esim. aina automatkalle n.15 min "löysää" mahdollisia liikenneyllätyksiä varten. Aamua varten laitan illalla jo asut sekä tavarat valmiiksi...näin säästyy monet sydämen tykytykset viimehetken kiireestä :D Tsemppiä opetteluun!

Tiina63En myöhästy koskaan omista syistäni. Jos juna tms on myöhässä, tai liikennekaaos/onnettomuus, niin sille ei juuri voi mitään, mutta itse lähden niin ajoissa, ennakoin matka-ajan ja laitan tarvittavat asiat, paperit jne niin kuntoon, etteivät ne oikeuta myöhästymiseen. Ja almanakka on sitä varten, että pystyy suunnittelemaan menonsa ja ehtimisensä.

On todella raivoistuttavaa olla tekemisissä sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat AINA myöhässä. Itse aloitan kokoukset ym silloin kun niin on sovittu ja ne jotka ovat myöhässä saavat ottaa käsitellyistä asioista itse selvää. Myöhästely on terrorismia toisia kohtaan. Ja huomionkipeyttä.
Tapanani on myös myöhästelijöille sanoa vanha sanonta "kello on muutakin kuin rippilahja"

LeenaAjattelen, että jos aina vähän myöhästyy ja joudutaan odottamaan, se on sitä, että arvostaako sitä asiaa, mihin on menossa? Mieheni sanoi kerran ystävällemme, joka aina myöhästeli, että oletko ajoissa lentokentällä, kun olet lähdössä lomamatkalle? Totta kai, hän vastasi. No, sitten arvostat lomamatkalle menoa ja haluat ehtiä koneeseen, päästäksesi lomalle. Mutta miksi sinua odotetaan toistamiseen, kun on joku yhteinen juttu? Sinä et arvosta sitä meidän yhteistä tilaisuutta, jos aina tulet 10 minuuttia myöhässä ja huohotat, anteeksi kun olen myöhässä, oli niin ruuhkaa ja sitä ja tätä..Taas kerran mieheni sanoi: Kaikilla on yhtä paljon aikaa, saman verran minuutteja, tunteja, joka päivä. Herää huomenna aikaisemmin, lähde aikaisemmin ja kas, huomaat, että olet ajoissa! Myöhästely on ikävä elämäntapa, eikä silloin kunnioita eikä arvosta toisia, jos aina myöhästelee!

Joskus niin voi käydä, mutta ei aina!

mummi53Valmistaudun/lähden aina sovittua ajankohtaa 15 min aikaisemmin. Kuvittelen tilaisuuden/treffien/palaverin/asiakastapaamisen alkavan 15min aikaisemmin --> Näin olen ajoissa paikalla ja stressittömänä "kaupan päälle".

PikeVaraan riittävästi aikaa matkaan ja ennakoin, että olen paikalla n. 15 min. etuajassa. Suunnittelen päivän aikataulun etukäteen.

SariKysehän on pääasiassa asenteesta. Itse koen, että ihmiset jotka myöhästyvät eivät kunnioita heitä odottavien aikaa vaan omahyväisesti olettavat kaikkien olevan heitä varten. Käytännössä asiaa auttaa se, että valmistelee asiat ajoissa, esim. pakkaa tarvittavat tavarat jo edellisenä iltana, valitsee vaatteet ja varmistaa, että ne ovat käyttökunnossa eikä esim. tarvitse ruveta silittämään aamukiireessä ja laittaa mahdollisesti aamupalankin osittain valmiiksi jo illalla. Töissä kannattaa pyrkiä siihen, että palaverien väliin jäisi vartti, se ei tosin aina ole mahdollista, mutta silloinkin auttaa paljon jo etukäteen ilmoittaa olevansa myöhässä ja kuinka paljon, koska se auttaa muita aikatauluttamaan palaverissa asioiden järjestyksen. Ylipäätänsä kannattaa aina lähteä hyvissä ajoin eli varautua ruuhkaan, sateeseen tai junien myöhästelyyn. Kannattaa myös miettiä miltä itsestä tuntuu, kun joutuu odottamaan jotakuta yli sovitun ajan.

HannaVoisit siirtää kelloa sen verran edelle päin kuin sinulla on tapana myöhästyä, se toimii ainakin minulla, olen aika täsmällinen.

MummiEn halua koskaan olla myöhässä ja senpä vuoksi lähden aina ajoissa - joskus liiankin ajoissa. Ja minä olen yleensä se, joka odottelee. Minulla on hyvä mieli, ettei minun vuoksi kukaan joudu odottelemaan. Odotteluajan voi käyttää siten hyödyksi, että katselen ihmisiä, ympäristöä ja joskus ajatukset leijailevat vaikka minne. Nautin omasta "odotus"ajastani!

ArjaPidän rannekellossa +6 minuutin lisävaraa, eli kello käy etuajassa. Auttaa!

JepOlen ajoissa sovitussa paikassa, kun alan valmistautumaan lähtöön tapaamispaikkaan 10 minuuttia etukäteen. Lähdöissä tapaamisiin tapahtuviin yllätyksiin on siis pelivaraa.

Aina ajoissaOlen aina ajoissa, melkeinpä etuajassa! Osoittaa toisen kunnioittamista ettei anna odotuttaa itseään. En tiedä, ehkä se on toisille sisäänrakennettu ominaisuus, tuo ajoissa oleminen! Kyllä sen voi oppia, kun haluaa!!! Harjoitusta, harjoitusta se tekee mestarin!!! ps. en ole käyttänyt rannekelloa n. 30 vuoteen!

PirdeLaittaa kellon umpimähkään muutaman minuutin etuaikaan. Toimii sitten niin kuin se olisi oikeassa ajassa, koska ei tiedä kuinka monta minuuttia se tällä kertaa on edellä. Toimii hyvin.

LeenamummuSuunnittele toiminta siltä pohjalta että ennätät ajoissa. Ei enää viimetipan tekoja tai menoja. ihminen ei voi toimia ylikapasiteetilla. järjestelmällistä toimintaa toivoen.

annikkiOlen aina ajoissa, joskus liikaakin. Laitan kellon soimaan tuntia ennen lähtöaikaa, olen tehnyt eväät valmiiksi edellisenä iltana, vaatteetkin valmiina. Tunnissa kerkii hyvin heräillä ja syödä rauhassa aamupalaa. Olen kerran elämässäni myöhästynyt ja kunnolla, siitä tuli hirveä morkkis itelleni, joten en tahdo sitä tunnetta enää kokea. Ehkä myös kissat auttaa heräämään ajoissa :)

PikatzuRannekelloni on 3 minuuttia etuajassa. Se riittää kyllä. Vaikka tiedän, että kello on etuajassa, toimin silti sen mukaan ja ehdin aamubussiin, palaveriin ym. aina ajoissa.

SatuHei! Ainoa konsti mikä toimi minun myöhästelyyn oli sovitun tapaamisajan siirtäminen aikaisemmaksi. Siis jos kokous alkaa 8.30 ajattelen että se alkaa kello 8.00. Koska useasti olin akateemisen vartin myöhässä, niin nykyisin olen 15 minuuttia liian aikaisin perillä enkä ole enää kiireisen oloinen vaan hyvin levollinen.

OutileeaOlen aina ajoissa ja tulen tapaamisiin aina etuajassa. Myöhästeleminen on vain tapa josta on päästävä eroon, joten laita ns. munakello soimaan aikaa, jolloin on vielä sopivasti aikaa ja tottele myös tätä ja ennen kuin huomaatkaan, onnistut olemaan ajoissa tapaamisissa.

RitvaKun jonnekin on mentävä autolla tiettyyn kellonaikaan mennessä, niin pidä kiirettä kotona, mutta älä enää liikenteessä!

Hiljalleen rauhallisesti liikenteessäEnpä ole juuri myöhästellyt omasta syystäni ainakaan, joskus kyllä kulkupeli on pettänyt, mutta siihenkin voi ja pitää varautua, jos sitä epäilee - voi lähteä edellisellä junalla tai bussilla, jos keli on huono.

Hyvä valmistuminen ennen lähtemistä auttaa. Illalla aamun tavarat valmiiksi kassiin. Reissuun pakkaaminen jo viimeistään edellisenä päivänä. Kokouksissa tarvittavat paperit kasaan jo aamusta. Palaverin väliin voi varata omaa aikaa palaverista toiseen siirtymiseen ja valmistautumiseen.

Sähköisiin palaverivarauksiin voi laittaa itselleen muistutuksen ennen palaverin alkua. Tai laittaa kännykkään muistutuksen ajoissa lähtemisestä. Aikataulua vaativat tehtävät voi aikatauluttaa sähköiseen kalenteriin.

Tavaroiden pitäminen omilla paikoillaan, jotta ne on helppo löytää lähtiessä. Esim. usein tarvittavat avaimet tai kännykkä aina samassa taskussa tai samalla paikalla kotona.

Mitä tärkeämmästä menosta on kyse, sitä enempi kannattaa varata aikaa, jotta varmasti ehtii. Oudon reitin voi tarkistaa edellisenä päivänä. Jos itse ei ehdi ajoissa varatulle ajalle, myös seuraavien ajat voivat viivästyä.

Ja ajattelepa, miten paljon muiden aikaa tuhlaat, jos myöhästelet - töissä 10 minuutin myöhästymisesi kokouksen alusta tarkoittaa helposti jo tunnin turhaa ajankulua muille sinua odottaville!!

SatuTAsenne ratkaisee aina! Se on päätös olla ajoissa. Esim. ajaessa ota selvää etukäteen reitistä ja katso siihen kuluva aika ja lisää 10-15 riippuen ruuhka-ajasta jne. Aamulla kotoa lähtö. Katso kerran kuinka paljon sinulla menee aikaa mihinkin ja sen mukaan laita kello soimaan. Päätä nukkumaan mennessä, että nouset heti kellon soidessa ylös ja tee myös se hymy huulilla.

ArjaHyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Esim vaatteet ja tarvittavat tavarat jo illalla valmiiksi, töiden aikataulut suunniteltu jo hyvissä ajoin.

MariSiirrä kelloasi muutamalla minuutilla eteenpäin, jos kyseessä on lievä myöhästymistaipumus. Jos tuppaat myöhästymään vartin tai enemmän tapaamisista, on syytä tehdä itsetutkistelua ja miettiä, mikä omassa asenteessa on vialla ja muuttaa sitä. Myöhästyminen on viesti toiselle, ettei arvosta tätä.

AnnaOn vastattava heti, eikä viijestoista päivä. Eipä ole neuvoa kuinka myöhästelystä eroon pääsee, jokainen kun meistä on ottanut omat "pinttyneet" tapamme käyttöön. Uudistetaan siis tapamme.

Minulla ei ole tapana myöhästellä, jo edellisenä päivänä tiedostan itselleni seuraavan päivän rytmini. Poikkeuskin on ...asia joka ei miellytä, tulee vetkutusta vetkuttelun perään ja viime tinkaan on lähtö silloin jäänyt ja hyvä mieli kun luuni liikkeelle olen saanut.

Toivotaan että löydät itselle sopivan rytmin ajan juoksuun <3

Kalinkka hailandiastaVaikka oletkin ikuinen optimisti, muista että jokin voi mennä pieleen. Lähdössä kännykkä on hukassa, autossa polttoaine lopussa, bussin vuoro jää välistä jne.

Tällä tavalla olen itse nykyisin usein ajoissa.

PKOlen itsekin ollut aiemmin myöhästelijä. Inhosin tätä huonoa tapaani ja päätin tehdä muutoksen joka on onnistunut pienin askelin. Kelloni on käännetty noin 5 minuuttia etuaikaan jolloin lähden liikkeellekin aikaisemmin kuin mitä kello oikeasti on. Minulla on nykyään myös kello soittamassa aamulla jonkin verran aiemmin kuin olisi tarpeellista jotta ehdin herätä rauhassa ja tehdä tarvittavat toimet enne lähtöä. Kun olen toistanut tätä samaa aamurutiinia useamman kerran kehoni on tottunut siihen ja pikkuhiljaa olen ollut aamulla aiemmin ja aiemmin valmiina lähtöön. Ehtiminen ajoissa tuo hyvän tunteen sisimpään joka vahvistaa olemistani seuraavankin kerran ajoissa. Muutoinkin asetan itselleni ns. takarajoja milloin minun on lähdettävä johonkin tilaisuuteen taikka johonkin muualle, jolloin olen väkisinkin ajoissa. Olen myös huomannut kuinka paljon mukavampaa on istua ja rauhoittua ennen määräaikaa kuin kirmata myöhässä hengästyneenä ja selitellä miksi en ole ajoissa. Positiivinen onnistuminen lisää positiivista onnistumista. Aikaa ja vaivaa tämä on vaatinut mutta nyt olen iloisena positiivisessa onnistumisen kierteessä.

SaaruOpi kunnioittamaan kanssaihmisiä ja sovittuja asioita!
..en ymmärrä myöhästelijöitä, anteeksi annettava jos on syy mikä esti ajoissa saapumisen!

AnnaYksinkertaisesti aamuisin herää 1 - 1.5 tuntia aikaisemmin. Tällöin entisiä rutiineja ei tarvitse muuttaa. Sama koskee muita menoja, aloitetaan valmistelut jo 1 - 1.5 tuntia aikaisemmin.

Jaana ANautin siitä rauhan tunteesta, kun saan asettautua paikoilleni päämäärässä (esim työpaikka, häät, hautajaiset). Pitemmillä matkoilla haluan pysähdellä välillä autollani kulkiessa. Inhoan hössöttää kelloa vahdaten. Olen nautiskelija luonne, olen ollut sitä jo pienestä lähtien.

julia-52Myöhästelystä pääsee eroon asettautumalla toisen asemaan. Miltä minusta tuntuisi aina odottaa toista. Kaikista parhaiten siitä kuitenkin pääsee eroon, kun joku toinen tekee sinulle sen. Hän myöhästyy silloin kun teillä on kyse todella tärkeästä tapaamisesta.

MerjaMyöhästymiseen on vain yksi syy: lähtö liian myöhään.

"Aina ajoissa"Järkähtämättömällä päätöksellä. Että lähden nyt, kun tiedän, että on lähdettävä, jotta ehtii. Enkä ota enää kupillista kahvia, en polta yhtä tupakkaa, vilkaise sanomalehteä tai tee jotain muuta, "mitä vielä muka ehtii tehdä". Kun tajusin että myöhästelijä saa aina muita enemmän huomiota, tapani alkoi nolottaa. Vieläkään en onnistu joka kerta, mutta yhä useammin olen paikalla ajoissa. Älä lannistu sinäkään!

MaruHei :) Minäkin kyllä myöhästyn usein ja tiedän, että se johtuu siitä, että yritän tehdä "vielä vähän" jotain, ettei ikään kuin menisi aika hukkaan... että jos tekee tämän "vielä vähän" vähän myöhemmin niin silloin ehtii ajoissa : )

MaireKatson hyvissä ajoin ennen lähtöä, että kaikki mitä tarvitsen löytyvät. Laitan edellisenä päivän vaatteet eteisaulaan henkareissa roikkumaan, käsilaukku tarkistettu, että avaimet, lompakko, nenäliinoja ja pieni meikkipussi löytyvät sieltä. Jos joudun heräämään herätyskellon soittoon, niin herätyksen tullen teen aamuvenyttelyn ja nousen ylös, en yritä jatkaa uniani. Säästyy ylimääräiseltä stressiltä, kun ei kiireessä tarvitse etsiä.

Minusta on loukkaus toista/toisia kohtaan myöhästyä. Aivan kuin toisen ajalla ei olisi merkitystä.

Lea-MimmuLAITTAA KAIKKI KELLOT ETU-AIKAAN ;) JA RAUHASSA TEHDÄ AINA HYVÄ ETUKÄTEEN SUUNNITTELU, VARA-AJAN LAITTO ETUKÄTEISSUUNNITELMIIN JA MUISTILAPPUJEN LAITTO ESILLE - ALITAJUNTAAN JÄÄ NÄIN AIKATAULUT. EIKÄ PIDÄ LIPSUA NIISTÄ!! TIEDOSTAMINEN JA HYVÄKSYÄ TODELLA ETTÄ ON MYÖHÄSTELY-TAIPUVAINEN!

HelmiinaMieheni sai muutamia vuosia sitten erinomaisen opetuksen, jonka jälkeen loppui myöhästely. Hän oli lähdössä erääseen seminaariin ja oli sopinut erään tuttunsa kanssa, että pääsee tämän kyydillä. Kiire tuli ja hän ehti tapaamispaikalle hieman myöhässä nähdäkseen kuinka kaverin auton perävalot vaan vilahtivat tien mutkassa. Hän jäi hölmistyneenä ihmettelemään. Tuttu kuitenkin palasi parin minuutin päästä takaisin, kun oli kuitenkin huomannut mieheni tulevan. Hän sanoi, että hän ei itse koskaan myöhästy sovitusta, koska hän kunnioittaa toista ihmistä niin paljon. Mieheni on siitä lähtien ollut aina mieluummin etuajassa. Itse koetan pyrkiä samaan...

Marja-LiisaEi siinä sen kummempaa, lähtee vain ajoissa!

MummeliAjattelen asian niin, että on erittäin kohteliasta ja ystävällistä olla ajoissa, silloin arvostaa kutsujaa tai esim. muita kokoukseen osallistujia, että päästään yhdessä alkamaan tilaisuus. Tämän asian kun saisi menemään perille tietyille henkilöille, jotka hakevat itselleen huomiota (negatiivista) tulemalla paikalle myöhässä.

JärjestöaktiiviHerää ajoissa ja ota huomioon, että matkan varrella voi tulla mutkia matkaan, esim. bussit ja jopa taksi...laita vaatteet ja tavarat valmiiksi edellisenä iltana.

Aamun torkkuAikataulutus ja ajankäytön suunnittelu, siitä se lähtee.

Olen aina ajoissa koska; herään ajoissa. Työpäivisin olen illalla laittanut kahvinkeittimen valmiiksi, kellon soidessa 5.20 pomppaan ylös vuoteesta. Aamutoimet eli vessaan, pesut, meikkaaminen, vaatteet päälle, kahvinkeitin päälle, lehden haku. Hiusten laitto, kahvit ja lehden luku, koira ulos, koira sisälle ja ruoka kuppiin. Oma aamupala, koira ulos, vuoteen petaaminen, koira sisälle, eväät kassiin ja menoksi klo 6.40 niin olen töissä 6.55.

Muulloinkaan en jätä mitään niin viimetippaan, että myöhästyisin sen vuoksi. Kun hoitaa kaikki asiat ajallaan ja ottaa sen verran hoidettavia asioita kun ehtii hoitamaan, niin ehtii ajoissa.

Toki joskus tulee sellaisia asioita joita ei ole voinut ennakoida ja sen takia aikataulu hieman pettää, mutta ne onneksi ovat harvassa.

MurmeliAsenteeni on se, että ajoissa oleminen on muita kohtaan kohteliasta ja hyvää käytöstä. Asiat (mukaan otettavat tavarat, vaatteet ym.) valmiiksi jo illalla, kello 5-10 min edelle , ja pakotat itsesi ajattelemaan, että lähtöaika on n. varttia aikaisempi kuin todellisuudessa. Jos on halua muutokseen, itsensä sisäinen komentaminen toimii pidemmän päälle.

TiinahdusOlen lähes aina ajoissa, inhoan sitä että toisia saa odotella. Jos aamulla on lähdettävä, niin yksinkertaisesti herään riittävän ajoissa. Tarvitsen aamulla aikaa n. 1,5 tuntia, silloin ei tule kiire. Pitkälle ajomatkalle varaan aikaa enemmän, kuin mitä arvio matkan kestosta on. Silloin ei tarvitse stressata ja mieli pysyy iloisena!

TiinaNousen AINA hyvissä ajoin ja olen mieluummin paikalla 10 minuuttia aikaisemmin kuin 10 minuuttia myöhässä.

aamuvirkkuLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot