Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Kuinka pyytää anteeksi? Löytyisikö aamiaispöydän ystäviltä sanoja joilla pyytää anteeksi? Lyhyt runo voi olla parempi kuin pitkä kirje tai sähköpostiviesti. Aina kun ei voi puhua."


=========================

tehtyä en saa
tekemättömäksi
tekemätöntä
tehdyksi
pyydän
Anna anteeksi
Petri

=========================

Parasta on ottaa kaulasta kiinni ja halata. Samalla voi sanoa, anteeksi olin ilkeä, tyhmä tai muuta semmoista. Taito kannattaa opetella, itsellä on paljon parempi olla sen jälkeen ja toinenkaan ei jaksa enää kovin pitkään mököttää.
Eija

=========================

Aina ei löydä oikeita sanoja, mutta anteeksipyyntö menee varmimmin perille, kun pyynnön esittäjä on nähnyt asian eteen vaivaa. Itse näperrelty kortti, kotona leivotut piparit ja pelkkä sana ´Anteeksi´ niiden mukana voi saada jään sulamaan. Tee jotain mitä loukkaamasi henkilö tietää sinun tekevän todella harvoin tai tee jotain mikä vie aikaa ja saa siten ihmisen tuntevan olevansa sinulle tärkeä. Teot lämmittävät usein sanoja enemmän. Jos sinulla on aina kiire, voit tietysti lähettää kutsun sovintopäivällisille ja merkitä paikaksi loukkaamasi henkilön suosikkiravintolan ja tietysti lupaat tarjota aterian. Tekojen myötä sana anteeksi kasvaa niin suureksi, ettei sitä voi sivuuttaa. Mieti mitä toinen inhoaa ja lupaudu tekemään se hänen puolestaan. Tsemppiä!!
Seija

=========================

Anteeksi, yritän toimia seuraavalla kerralla paremmin.
Leila

=========================

On päiväni harmaa, loukkasin ystäväni mielen, anteeksi
Sari

=========================

On vaikea antaa neuvoa, kun ei tiedä keneltä sinun pitäisi pyytää anteeksi, kas kun anteeksipyyntö on aivan erilainen ystävälle ja puolisolle... Joka tapauksessa sen tulee lähteä omasta sydämestä ja kun se sieltä lähtee, löytyvät aivan varmasti myös tarvittavat sanat tai sitten Jumala järjestää teille sanattoman kohtaamisen...
Marjo

=========================

Anteeksi voi pyytää niin monella lailla. Se voi olla joku ele, tai joku teko, ihan pieni vaan. Se voi olla puhelin soitto, tai kortti, viesti jollain tapaa. Se voi olla pieni kosketus, niin kevyt että sen juuri ja juuri tuntee. Mieti mitkä asiat ovat juuri teidän välillä sellaisia mitkä toisissanne ymmärrätte sanomattakin. Voit pyytää anteeksi miljoonalla tavalla, mutta etsi se joka tuntuu sydämessäsi parhaalta äläkä anna järjen estää sen toteutusta.
Anneli

=========================

Anteeksi että olen ihminen,
että niin usein mietteistäni vaikenen.
Olethan minulle ystävä rakas,
kaiken sen tahtoisin taas takas.
Murheillani en osaa ihmisiä vaivata,
aatoksiani muille ääneen tavata.
Vika ei ole siis, rakas ystäväni sinun,
vaan tyhmän tyhmän minun..
S.O

=========================

Tekstiviesti toimii, jos puhua ei voi. Siihen pitää tarkoin miettiä sisältö, joka mahtuu 160 merkkiin. Tulee oikeasti ydinasiat sanottua!
Eira

=========================

Sanoa "Anna anteeksi" ja mukana henkilöstä riippuen, kukkakimppu, suklaalevy, pikku enkeli-koriste, tai tonttu (joka voisi symboloida anteeksipyytäjän tonttumaista oloa).
Kirsi

=========================

Anteeksi,
Minä loukkasin sinua,
ymmärrä nyt minua.
Anna anteeksi,
ettei elämä muutu ankeeksi.
Leena

=========================

Itse olen todennut kaikkein parhaaksi sanan Anteeksi. Sillä ainakin täytyy aloittaa. Sitten voi selittää (jos on ylipäänsä mitään, mitä voi selittää...) tilanteeseen johtaneita tekijöitä. Usein pelkkä Anteeksi riittää. Toisinaan sitä on kovin vaikea sanoa, mutta sitäkin paremmalta tuntuu, kun sen saa sanottua.
Hanna

=========================

Lähetä persoonallinen, vaikka itse tekemäsi, saajalle sopiva kortti, johon olet kirjoittanut: Anteeksi. Kiitos, että olet.
Arja
=========================

Voi että kun oli vaikeaa aikoinaan pyytää anteeksi! Kamalan kiemurtelun jälkeen sain kuiskattua "anteeks". Niin monta kertaa olen joutunut pyytämään anteeksi, ettei tunnu enää missään!
Miehen kanssa riitelyn jälkeen sanon usein: "anteeks ja saisko pienen halin". Ei se muuta tarvitse. Opettelemalla anteeksipyyntö on ihan yhtä helppoa kuin kiitoksen sanominen.
Eeva-Liisa

=========================

Lausumattomat sanat
Lapseni, lapseni pieni
Anna anteeksi;
mun käteni kädestäsi
irrotettava on.

Tämä matka,
polkuni synkkä
kuoleman varjon laaksoon
minun yksin kuljettava on.

Älä itke, lapseni,
et yksin jää,
isäsi sinusta huolen pitää.
Suku, ystävät
kaikki turvanasi ovat.
Siihen luotan.

Tämä minun itkuni
aika on,
sinulle kuuluu
lapsuus huoleton.
Meidän suojella
sinua täytyy
voimilta tuhoavilta.

Lapseni, urhea lapseni,
tämä aina muista:
iäti sinua rakastan,
vaikk´ sanomaan sitä
nyt en pystykään.

Sanoja
ajallansa lausumatta jääneitä.

Sinikka Somero

Toivon, että te pystyisitte sanomaan nämä sanat lapsillenne ajallansa, eikä viidentoista vuoden päästä niin kuin minä. Siunausta ja enkeleitä kaikille lasten vanhemmille!

=========================

Anteeksi, kun niin Sinulle tein,
luottamuksesi minuun vein.
Anteeksiantoa koetan anoa.
Anteeksi, sana jota on joskus niin vaikea sanoa!
Sointu

=========================

Anteeksi pyytäminen ja antaminen ovat kaksi TOSI VAIKEAA ASIAA! Olen itse oppinut antamaan anteeksi hiljaisesti sisällä."Puhun" itseni kanssa sisäisesti ja perustelen miksi haluan antaa anteeksi. Ei tarvitse sanoa että antaa anteeksi vaan osoittaa sen käytöksellään. AINA kun on pyytänyt tai antanut anteeksi TULEE HYVÄ OLO!
Maija

=========================

Kukkuu, kukkuu, kaukana kukkuu -laulusta: "Jos oon mieltäs pahottanna jollakulla tavalla, pyydän sulta anteeksi - mut tapojain en paranna."
Sorry

=========================

Rehellinen ja vaikuttava tapa pyytää anteeksi on koskettaa toista, vaikka olkapäähän ja sanoa ANTEEKSI silmiin katsoen. Tehoaa ja on todellakin tarkoitettu anteeksipyyntö.
KP

=========================

Lapulla, kirjeellä, tekstiviestillä, sähköpostilla, tai vaikka suullisesti: "Millä tavalla haluat minun pyytävän anteeksi, jotta hyväksyisit sen?"
Janne

=========================

Miten olisi asiallinen tekstiviesti?
Jari

=========================

Kirjoita korttiin kaunis runo ja anna / postita se sille keltä pyydät anteeksi.
Teija

=========================

Minä olin tyhmä,
tällä kertaa.
Sinä toisen kerran,
anteeksi kun annamme,
rauha säilyy näin.
Pirjo

=========================

Joskus teko sanoo enemmän kuin sanat. Mistä toinen ilahtuisi: kukista, yllättäen tehdystä kotityöstä, tarjouksesta vahtia lapsia, sukkien ostamisesta, elokuvalipusta? Lista on pitkä ja yksilöllinen. Aina välillä, kun teko on otettu vastaan, tuleekin hetki, jolloin on helppo sanoa - ja vastaanottaa - sanoitettu anteeksipyyntökin. Joskus sitäkään ei enää tarvita. Ihan ajatuksena: onko lapsen aina pakko sanoa anteeksi vai voisiko hänkin joskus vain osoittaa omaehtoisella teolla? Asennehan on anteeksipyynnössä tärkein.
Liisa

=========================

Anteeksipyyntö on vaikea asia jokaiselle ihmiselle, jos todella tarkoittaa sitä. Silloin joutuu myöntämään, että on ollut väärässä ja se on ihmisluonnolle ehkä hankalimpia asioita. Mielestäni tavan pyytää anteeksi löytää kyllä joka kerta sopivan, jos todella haluaa sanomaansa tarkoittaa - ja se kenelle viesti on tarkoitettu vaistoaa kyllä tarkoittaako sitä todella vai ei..
Piia

=========================

Anteeksi että toivotin hyvää joulua lahjapakettien kera ovellanne. Heitit paketit pihalle perääni kiroillen. Tarkoitus ei ollut loukata. Olen vain hiljainen mummo maalta joka olisi halunnut vuosien jälkeen nähdä pienet lapsenlapsensa edes oven raosta. Mutta lapset kuulivat vain äitinsä raivon, eivätkä varmaan koskaan tule tietämään, että ne paketit oli kääritty rakkaudella ja rukouksin. Ehkä taivaassa saan kertoa heille, kuinka heitä rakastin, vaikka en koskaan saanut tavata. Siunattua joulua.
Siskon puolesta

=========================

Mieleeni tulee että anteeksi voidaan pyytää muodollisesti tai vilpittömästi. Jos olet tilaisuudessa pyytää anteeksi henkilökohtaisesti niin mielestäni riittää että otat katsekontaktin ko. ihmiseen ja pyydät yksinkertaisesti "anteeksi" todella tarkoittaen mitä sanot. Uskon että vastapuoli näkee vilpittömyytesi ja arvostaa sitä.
Harri

=========================

Vaikk on mulla kova pää, kuule silti sanat nää. Tulee viesti nöyrä multa, anna anteeksi nyt kulta.
Susanna

=========================

Iso halaus auttaa :)
Maria

=========================

Jos ei löydä muita sanoja niin anteeksi riittää. Anteeksi on ISO sana.
Soile

=========================

"Olen pahoillani, tarkoitukseni ei ollut loukata sinua".
Monica

=========================

Pyydän suoraan anteeksi. Anteeksipyynnön syystä kerron olleeni tahditon tms. ja katuvani tekoani / sanojani. Itse mieluummin otan vastaan suoran anteeksipyynnön kuin kiertelyn johonkin sinne päin.
Heli

=========================

Teen pilttipurkista omatekoisen lyhdyn ja käyn viemässä sen ikkunalle ja tuikku palamaan sisään
Armi

=========================

Anteeksipyyntöön ei aina tarvita edes sanoja. Kosketus, halaus, katsekin riittää anteeksipyynnöksi.
Marja-Liisa

=========================

Aarteistossa on 11.9.2003 (12.9.2001) sellaiset ohjeet tarinassa "jos tietäisin...", että niillä ajatuksilla; anteeksi, minä pidän sinusta ja monet muut välittämisasiat ovat tulleet minulle jokapäiväisiksi. Ei se anteeksi pyytäminen niin vaikeaa saa olla, inhottavinta on tieto siitä, että teit itse väärin.....
Tarja

=========================

Mutta surun sisar on lohdutus ja ilo itää kivun kämmenellä.
Ei minulla sinulle viisaita sanoja, otan kädestä:
ollaan yhdessä hiljaa.
Kuunnellaan.
Hiljaisuus puhuu enemmän kuin ihminen,
paremmin kuin kukaan koskaan.
Hiljaisuudesta voi palata voimakkaana,
rohkeana, iloa täynnä.
(Maaria Leinonen)
Jaana

=========================

Anteeksi pyyntöön ei aina tarvita kirjettä eikä sähköpostia. Jos vilpittömästi haluaa pyytää anteeksi, niin se voi lähettää ilmateitse matkaan. Hiljenny ja kuvittele henkilö eteesi ja tee anteeksipyyntö joko ääneen tai hiljaa mielessäsi. Tämän voi halutessa uusia muutaman kerran. Anna myös itsellesi anteeksi ettet ole hoitanut tätä aikaisemmin / kirjoitetulla viestillä tai muuten hoitanut asiaa. Lopuksi ympäröi kohde vaaleanpunaisilla ruusuilla ja enkeleillä. Jos toimit rakkauden kanssa, niin tämä toimii.
Kokemuksesta oppinut

=========================

Osta kortti. Kirjakaupoissa ym. on monenlaisia kauniita kortteja joissa sopivia tekstejä. Se tepsii. Lähetä tai ota sanat.
ER

=========================

Ei paha ole kenkään ihminen,
vaan toinen on heikompi toista.
Paljon hyvää on rinnassa jokaisen,
vaikk´ ei aina esille loista.
Kas, hymy jo puoli on hyvettä
ja itkeä ei voi ilkeä;
miss´ ihmiset tuntevat tuntehin,
siellä lähell´ on Jumalakin.

Oi antaos, Herra sa auringon,
mulle armosi kultaiset kielet,
niin soittaisin laulua sovinnon,
ett´ yhtehen sais eri mielet.
Ei tuomitse se, joka ymmärtää,
mut laulukin syömiä selittää
ja ihmiset toistansa lähemmä vie.
Sen kautta käy Jumalan tie.

Oi, onnellinen joka herättää
niitä voimia hyviä voisi!
Oi, ihmiset toistanne ymmärtäkää,
niin ette niin kovat oisi!
Miksi emme me kaikki yhtyä vois?
Ja yksi jos murtuis, muut tukena ois.
Oi, ihmiset toistanne suvaitkaa!
Niin suuri, suuri on maa.
(Eino Leino)

Nina


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot