Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


APRILLIA


Perheen kiireisiin aamutoimiin, kun 4 henkilöä menossa aamulla vuoronperään suihkuun, upposi hyvin kun ensimmäisenä siellä käyneenä pahoittelin, että lämmintä vettä ei tule. Kyllä siinä hetken taivastelun jälkeen oli ilo paljastaa aprillipila ja suoda lämmin suihku kaikille :)

MutsiTyttäreni on armoton pilojen keksijä. Meillä on tapana parittaa nilkkasukat sisäkkäin ja muutama vuosi takaperin hän kävi parittamassa sisarustensa kaikki nilkkasukat sekapareiksi. Siinä oli nuoremmilla avaamisurakkaa, että löytyi kaksi samanlaista ennen kouluunlähtöä.

LeenaOlin nuorena tyttönä kaupassa töissä, aprillipäivänä toisen tytön kanssa mietimme aprillipilaa. Soitimme naapurikaupalle, että meillä on suolat loppu, lähettipoika toi meille ison säkin suolaa. Aprillia, sanoimme pojalle ja hän lähti säkkinsä kanssa
vihaisena pois. Seuraavana aamuna roikkui meidän oven rivassa silli.

puotipuksuAviomieheni oli ollut edellisenä iltana opiskelukavereiden kanssa juhlimassa. Aprillipäivän aamuna pyykkejä valikoidessani ilmoitin hänelle, että housujen taskussa ei ole lompakkoa. Hän säntäsi päänsärkynsä kanssa haparoimaan housujaan eikä hosuessaan edes huomannut, että se oli taskussa. Voi sitä huokailua, kun sanoin Aprillia.

juliaVanhaan hyvään aikaan, kun toimistotöissäkin alettiin ottaa huomioon ympäristöasioita, oli yleinen käytäntö ottaa kaksipuoleisia paperikopioita. Niinpä pistimme paremmaksi ja ohjeistimme uudeksi ekoteoksi tulostamaan jatkossa myös piirtoheitinkalvot kaksipuoleisina. Saimme tällä ohjeella paljon iloisia ilmeitä aikaiseksi.

Ympäristön puolestaTyttäreni tietää, kuinka paljon inhoan koirien jätöksiä, erityisesti postilaatikkomme lähistöllä. Eräänä aprillipäivänä hän oli muovaillut ruskeasta piirustuspaperista veden avulla "kakkakikkareita" ja levitellyt niitä postilaatikon ympäristöön. Hän tarjoutui hakemaan aamulehden ja palasi sieltä muka tuohtuneena, että taas on koirien sotkuja joka paikassa. Minä lähdin äänekkäästi rutisten pussin kanssa ja siivoushanskat kädessä siivouspuuhiin - kuullakseni hetken kuluttua iloista ilkkumista kuistilta.

LeenaTapahtui alakoulussa: Opettajat menevät luokkaan ja sanovat oppilaille, että sukat pois! Terveydenhoitaja tulee kohta tarkistamaan kaikkien varpaat mahdollisen homex-aprillix-sienen esiintymisen takia. Siinä sitten oltiin ilman sukkia kunnes joku äkkäs.....


Helinä-KeijoLapsena keksimme siskoni kanssa välittää isällemme tekaistun soittopyynnön. Emme kuitenkaan halunneet saattaa häntä liian noloon tilanteeseen antamalla aivan ventovieraan ihmisen numeroa. Toisaalta isällä oli erinomainen numeromuisti, joten emme voineet valita ketään liian tuttuakaan, jonka numeron hän tunnistaisi. Lopulta keksimme vanhan ystävän, johon isä piti yhteyttä hyvin harvakseltaan, selvitimme hänen puhelinnumeronsa ja jätimme "soittopyynnön" puhelimen viereen. Alkuhämmennyksen jälkeen sekä soittaja että puhelun vastaanottaja olivat erittäin ilahtuneita aprillipilastamme.

Lankapuhelimien aikaanKeitin aikaisin aamulla ennen kuin muut saapuivat termarit täyteen kahvia herkullisine tuoksuineen. Sitten täytin kahvikannun keittimeen kuumalla vedellä ja sekoitin punaista ja sinistä karamelliväriä suunnilleen tummanruskeaksi 'kahviksi'. Kyllä siinä porukka ihmetteli kahvin oudohkoa väriä, etenkin kun siihen hujautti reilusti maitoa. Kun asia selveni, keittiöstä kuului aamun mittaan monet naurut ;)

Violetit aamukaffeetJärjestimme päiväkodilla pilan entiselle työkaverillemme, joka oli kovin innokas nukketeatterin harrastaja. Soitimme, että talollamme on käsinukkien myyntinäyttely, kuuluisan 'Renate Schwarzenbachin' nukkeja oli nyt saatavilla. Teimme myös päiväkodin ulko-ovelle hienon buffin aiheesta, jonka laitoimme paikalleen vähän ennen h-hetkeä. Ystävämme lähti töistä aikaisemmin, herätti omat lapsensa päiväunilta ja oli pyytänyt muutaman työkaverinsakin mukaan ostoksille. Olin heitä ovella vastassa ja opastin vieraat päiväkodin takkahuoneeseen, jossa yksi opettajista oli vahvassa meikissä ja peruukki päässä 'työn touhussa' ja esitteli jymäytettävän itsensä tekemiä käsinukkeja. Kesti aikamoisen tovin, ennen kuin ystävällemme meni tajuntaan mitä tässä oikein oli tekeillä.....

EevaSoitin äidilleni lankapuhelimien aikaan ja kerroin olevani puhelinlaitokselta. Sanoin, että linjalla olisi ollut jotain vikaa, ja pyysin puhaltamaan luuriin. Äitini puhalsi eri korkeusasteilla niin kauan, että minua rupesi naurattamaan, niin myös äitiäni.

Tuula25 vuotta sitten mieheni soitti äidilleen aprillipäivän iltana kahdeksan jälkeen. Kertoi että on syntynyt tyttö. Tämä sanoi että aprillaat. Äiti uskoi vasta kun vierelle sattunut käly vahvisti asian. Se oli aprillipila joka ei ollutkaan pila.

äitiViime vuonna keksin vahingossa miten tekstin tietokoneen näytössä saa ylösalaisin. Aprillipäivänä laitoin työkavereille viestin: Osana työajan seurantaa lasketaan pitämiesi taukojen pituutta, joten aina kun lähdet tauolle, kirjaa se näin ja kun tulet takaisin, tee näin, ja ohjelma laskee taukosi pituuden automaattisesti. Hauskinta oli että vain tunnollinen pomomme sen teki!

MirjaMieheni oli viettänyt maaliskuun puolella kavereidensa kanssa tikkailtaa. Tikkataulu oli sisällä ikkunan vieressä. Sen ympäristö oli tietenkin suojattu, ettei ohi menneet tikat tehneet tuhoja. Miehet saunoivat ja joivat olutta, tietenkin. Rento ilta, mutta ei mitään rähinöintiä. Itse tulin aamulla kotiin ja menin tikkahuoneeseen. Irrotin päästäni yhden hiuksen, kastelin sen ja liimasin ikkunaan, jossa se näytti halkeamalle. Kutsuin mieheni ja kysyin että mikä tämä on? Hän oli hetken pikkupojan syyllisen näköinen. Sitten hän pokkana tutki halkeamaa, joka irtosikin. Omasta mielestäni käytin tilanteen melko hyvin hyödyksi.

Aprilli-vaimoOlin 250 km päässä kotoa alle vuoden ikäisen kuopuksen kanssa lähdössä kotimatkalle räntäsateessa ja sohjokelissä aprillipäivän aamuna, kun puhelin soi ja Laura-Kaisan (8v.) kaveri Essi soitti ja sanoi: Laura-Kaisa on pudonnu puusta ja sillä on varmaan käsi murtunut". Minun ensi kommentti oli, että "voi ei, tämäkin vielä". Puhelun lopuksi kyllä selvisi, että se oli aprillia, mutta koko kotimatkan pyöri mielessä, että kun nyt kaikki olisi kunnossa kun päästään kotiin.

TarjaOlin 54-vuotias. Sanoin jo aikuisille lapsilleni, että teille tulee joko pikkuveli tai sisko. Voi sitä riemua! Kumpikaan ei osannut  huomioida ikääni ja jälkeenpäin melkein harmitti, että se olikin aprillipila.

kuusikymppinenHarrastan avantouintia. Päätin tehdä källin: Laadin lapun, johon kirjoitin näin: Tänään jaetaan Osuuspankin aulassa klo 18 uusia ilmaisia uimapukuja naisille ja uikkareita miehille, kannustukseksi hyvästä harrastuksesta. Olin yksin uimakopilla ja äkkiä laitoin lapun seinälle, sitten aloin vaihtaa uimavetimiä päälle. Kuulin kopinaa ja pari naista tuli posket punaisena uimakopille, mennäkseen uimaan. Juttelimme niitä näitä, kunnes toinen heistä hoksasi lapun seinällä, että kato, nyt olis pankin aulassa tuommonen... Minäkin aloin muka olla kiinnostunut, että jaa mitä? Luin lappua ja sanoin, että sinnehän mennään joukolla! Toinen heistä jupisi, että oiskohan tuo aprillipila? No, en tiedä, menikö naiset, enkä päässyt seuraamaan, menikö sinne ketään, mutta kuulin sitten myöhemmin, että aprillipilaa se kuulemma oli ollut!!

mummi 52Pari vuotta sitten sain muutamaa päivää ennen aprillipäivää lomautuslapun käteeni. Kun aprillipäivä tuli, kerroin pomolleni, että jään lomalle ja vieläpä pidemmälle sellaiselle. Selittelin vuolassanaisesti että ei tässä näin pitänyt käydä, että ihan puhdas vahinko oli tapahtunut. Meillähän oli jo 4 lasta. Jään siis äitiyslomalle! Pomoni kysyi heti että onko totta, johon hymyssä suin että joo, joo. Hän tuli halaamaan ja toivottelemaan onnea. Nyt sitten en enää pystynyt olemaan nauramatta. Aikansa onniteltuaan kerroin että enhän minä melkein viiskymppinen nyt enää äitiyslomalle jää, vaan aprillia!
Pomoani nauratti, koska hetkeä ennen tapaamistamme hän oli kuullut radiosta muistutuksen että on aprillipäivä ja vannonut ettei mene halpaan :) Vaan kuinkas kävikään

AprillilomalainenTyttärelläni on hamsteri. Ostin pienen kankaisen leluhamsterin ja laitoin sen hamsterihäkkiin. Aamulla ihmettelin, että "kappas, hamsteri on saanut poikasen".

Nessa60-luvulla, ollessani n 7-vuotias, äitini herätti minut yhtenä kevätaamuna sanoen: Tule äkkiä katsomaan, kodin ohi kävelee elefantti! Niin nopeasti en varmasti koskaan ollut sängystä päässyt, kuin sinä aamuna. Äiti nauroi makoisasti sanoessaan Aprillia, aprillia, syö silliä... No, 90-luvulla sain omat lapseni samalla konstilla hereille alta aikayksikön, ja heidän närkästyksensä saatoin silotella kertomalla, että tämä on "sukuperinne". Jännä nähdä, saavatko tulevaisuuden lapsenlapseni saman herätyksen jo kolmannessa polvessa...

PaulaPoikani vaihtoi sokeriastiaan suolaa, kun tiesi, että minä juon aina aamulla teetä ja laitan siihen hienoa sokeria. Kun pesin hampaita, hammastahnassa oli suolaa.

hyvin suolattuLaitoin työpaikan wc:n oveen lapun Epäkunnossa. Pieni pila teetti porukoilla kävelyn toisen kerroksen wc:en. Töistä lähtiessä otin lapun pois. Kukaan ei pahastunut kun saivat muutaman ylimääräisen kävelyaskeleen. Joten hyödyksi oli se pila.

PaveKotonamme on kani, saatiin se 2008 keväällä just ennen pääsiäistä ihan poikasena. Ja Anna-tyttäreni viettää syntymäpäiväänsä aprillipäivänä. Vuosi kanin meille tulosta oli Annan synttäripäivä. Menin herättämään tytärtäni "Anna, nyt sait oikean synttärilahjan; Helmi-kanilla on poikasia". Unenpöpperöinen tyttäreni pinkaisi sängystä "voi-ei! EI voi olla totta. Siis ei voi olla.." Tyttö ehti olohuoneeseen asti ennen kuin oli sen verran hereillä ja tajusi jekkuni. Ja pupulla ei ole poikasia vieläkään - poikakanit kun pidetään kaukana ; )

AlluOlin aikoinaan osastonsihteerinä psykiatrisella osastolla. Osasto oli vanhusten osasto. Aprillipäivän aamuna töissä minua odotti hauska aprillipila. Yököt olivat tehneet "uuden sihteerin" aikuisen kokoisen räsynuken ja laittaneet ns. huivipäisen mummon istumaan työtuoliini ja sammuttaneet valot huoneesta. Minusta se osoitti positiivista työkaveruutta. Päivä alkoi tosi mukavissa merkeissä.

Huvittunut osastonsihteeriKun se oli uutta ja ajankohtaista, opettajamme aprillipäivän aamuna "myöhästyttyään" selitti syyksi sen, että joku hiljan Särkänniemeen tuoduista delfiineistä olisi karannut ja hyppinyt pitkin keskustan katuja ja yli talojen aiheuttaen ruuhkaa ja kaaosta ja että siksi hän myöhästyi, kun oli katusulkuja ja poliiseja yms. kaikkialla, eikä kulkemaan päässyt tavalliseen tapaan.

Hämmästyttävintä koko pilassa oli mielestäni se, että me kaikki suorastaan tarinasta lumoutuneina kuuntelimme sitä suut auki hengitystämme pidätellen. Niin absurdi ja uskomaton, kuin koko juttu olikin, pienen hetken me kaikki todella tunnuimme kuvitelleen, että juuri niin oli käynyt, kuin hän kertoikin. Se oli suurenmoista. Hämmästyttävää. Aprillipilan esittänyt opettaja on Elvi Kuivisto, silloisen Tampereen Adventtikirkon peruskoulun rehtori.

Päivi VenäläinenPohjustukseksi kerron, että asumme rivitalossa, jossa seinänaapurin kanssa lainailemme usein leipomiseen ja ruuanlaittoon liittyviä tarvikkeita toinen toisiltamme. Oli siis aprillipäivä ja olin päättänyt olla tosi terävänä, koska tiesin mieheni suunnittelevan jotain pääni menoksi. Palatessani kotiin ruokaostoksilta, minulle kerrottiin, että naapurin Meri oli käynyt kysymässä, saisiko hän meiltä lainaksi munia. Annoin poikani ja mieheni kuulla kunniansa, kun olivat mukamas niin hölmöjä, etteivät olleet osanneet niitä jääkaapista antaa. Pahaa aavistamatta nappasin muutaman munan käteeni ja soitin naapurin ovikelloa. Merin ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän löysi minut munineni ovensa takaa! Paljon puhuvan hiljaisuuden jälkeen hän tiedusteli, mistä olin tiennyt tulla tuomaan munia, vaikka hän oli vasta aikeissa tulla niitä lainaamaan. Vasta silloin tajusin, että minua oli yritetty aprillata kotiväkeni toimesta, mutta sattuma oli puuttunut peliin Merin leipomisen myötä! Hilpein mielin tulin kotiin ja kerroin, että pian saadaan Merin leipomaa aprillikakkua!

AnjaAprillipilassa saatetaan ihminen noloon tilanteeseen, kun ei huomaa juksausta. Mukavampaa olisi tehdä miellyttävä yllätys, sujauttaa vaikka suklaapatukka kaverille salaa ja ihmettelee hänen kanssaan, kukahan on tehnyt hauskan aprillipilan. Ei missään tapauksessa saa tunnustaa, kuka sen on tehnyt.

NainenOpettajan tuttu lasten pila on taulun reunalla olevat liitulakut. Aina "pitää mennä lankaan" lasten iloksi.

ope 55v.60-luvulla isäni oli talonmiehenä Helsingin Siilitiellä. Erään aprillipäivän aamuna hän soitti kaikille Siilitien talonmiehille ja kertoi, että yön aikana oli keskelle pihaa ilmestynyt suuri kivi, mitä hän ei yksin saa siirrettyä. Hän pyysi kavereita tulemaan traktorilla. Niinpä pihaan ilmestyi viisi tai kuusi traktoria ja isä nauraa rätkätti ikkunasta.

Tsilarin tyttöLapsiin uppoaa maalla melkein aina sama harmiton pila: Aamulla, kun lapset ovat vielä sängyssä huudetaan, että tulkaa lapset katsomaan, pihassa on hirvi / jänis tai joku muu harvemmin nähtävä eläin. Sitten he unen pöpperössä ryntäävät ikkunaan ja siinä se on Aprillia!

AnneTyötoverini Riitta tuli sanomaan Paulalla (henkilöstösihteeri) on sulle asiaa. Lähdin Paulan huoneeseen ja sanoin, Riitta sanoi että sulla on asiaa, Paula sanoi ettei tule mitään mieleen. Sitten huomattiin että on aprillipäivä. Palasin työpisteeseeni ja kaikki
työtoverini huusivat aprillia.

LisbetHei, lokerikossa on kaikille tullut kirje palkanlaskennasta (lukee omaa kirjettään innostuneesti)! ja jos näkee vaivaa laittaa kaikille kirjeen sisältäen lapun Aprillia. Tepsi ainakin meidän työpaikalla, sain jotkut liikkeelle ja hauskaa oli!

born in aprilTyöskentelen päiväkodissa, jossa on tapana tehdä silloin tällöin jekutuksia työkavereille. Yhtenä aamuna hoksasin laittaa vessan oveen lapun: LUKKO RIKKI!
Kukaan ei uskaltanut sinä päivänä laittaa ovea lukkoon..

LenttaraNaisena on kiva yllättää työkavereita tai esimiestä sillä, että menee posket punaisena ja positiivisuutta pursuen luottamuksellisesti ilmoittamaan olevansa raskaana! - Ja antaa kyseis(t)en henkilö(ide)n pari tuntia miettiä asiaa, ennen kuin menee kertomaan aprillauksestaan! Olen kerran kokeillut asiaa silloisessa pienessä työpaikassani, ja kyllä sain hetken aikaa aikamoista säpinää aikaiseksi! :))

PäivänsädeLaita kahvihuoneen pöydälle lappu: "Kakkua jääkaapissa, ota ole hyvä!". Jääkaapissa lappu: "Aprillia!"

HiksuTyökaverini juoksutti meitä kerran laittamalla firmamme yläoveen lapun "LATTIAN VAHAUS, KIERRÄ D-RAPUN KAUTTA". Moni kiersi, mutta moni myös kurkisti sisään varovaisesti ja totesi että vahausta ei ollut käynnissä.

konttorirottaMeillä muistellaan vieläkin pilaa, jossa mieheni haki 2 kk vanhan sanomalehden laatikosta ja luki sen huomaamatta mitään erikoista. Tämä vaati tietty ennakointia...

SatuYstäväni soitti Lahdesta. Usko tai älä, hän sanoi. Äsken istuttiin ukon kanssa kaffella ja meidän ikkunan ohi käveli tuossa metsikössä KARHU. Karseeta. Varmaan herännyt talviunilta ja ihan sekaisin. Huh huh. Hetki juteltiin aiheesta kunnes tajusin. Tehän asutte kolmannessa kerroksessa? Tää taitaa olla aprillia. Laitoin tarinan kiertoon ja läpi meni monessa paikkaa!

LennuKastele pätkä mustaa ompelulankaa ja asettele sopivan "säröisesti" ikkunalasiin. Sitten alat kovaäänisesti syyttää perheenjäseniäsi tai työkavereitasi siitä että joku on särkenyt ikkunan eikä vaan uskalla seurausten pelossa tunnustaa.

SHHJos satut olemaan raskaana ja laskettuaika on käsillä, voi iloisesti yhtä lastakin odottava saada onnellisesti kaksoset, tytön ja pojan. Täydestä meni jopa sairaanhoitaja sukulaiselle 13 vuotta sitten. Selitin vain, että kyllä lääkärikin oli ihmeissään kun ei ultrassa näkynyt:-)

Pikku-Ukon äitiOlin matkustajalaivalla töissä ja oli kova kiire hymyä ei juuri näkynyt menin ikkunan viereen ja huusin kavereilleni ... ei voi olla totta, hevonen! Kaikki juoksivat ikkunaan katsomaan ... aprillia .. siis olimme keskellä merta. Lopun päivää naureskelimme ... onko hevosta näkynyt.

HeppaVarsin lystikäs ja harmiton aprillipila: Ota talteen aprillipäivän sanomalehti. Laita se vuoden päästä esim. työpaikkasi kahvipöydälle ja seuraa sivusta mitä kommentteja syntyy vanhoista uutisista:)

MinniPidä naama peruslukemilla ja sano työkaverille, että pomo pyysi käymään luonaan heti ja asia on todella tärkeä.

kokemusta onMinulla on ollut tapana aamulla keittiössä hihkaista: "Hei pupu on keittiön ikkunan takana". Se sai liikettä aikaiseksi ja sitten vain loruilemaan: "Aprilliä aprilliä, syö silliä, juo kuravettä päälle".

RiittaLaittaa makaronia vessanpöntön reunojen alle. Kun joku istuu pöntölle kuulostaa, kuin reunat menisivät rikki. Miehet saattavat ihmetellä, jos reunat nostavat.

Hanaan laittaa siihen osaan, mistä tulee vettä jonkun värisen vesivärinapin, niin vesi vaihtaa väriä.

Pilailija :DTeimme ala-asteella opettajalle perinteisen liitulaku -pilan, eli vaihdoimme kaikki liidut taulun laidalta liitulaku -karkeiksi. Opettaja tietysti huomasi pilan heti kun rupesi kirjoittamaan taululle ja söi yhden karkeista. Mitä opettaja ei ollut arvannut oli se, että olimme maalanneet liitulakut valkoisella vesivärillä, koska muuten niistä kuulsi läpi musta lakun väri... Onneksi koulussa käyttämämme vesivärit eivät ole myrkyllisiä.

NuuOlen koko ikäni halunnut kaataa piimää jonkun saappaaseen ja katsoa miten käy. Vielä ei ole rohkeus riittänyt, teen sen heti ensimmäisenä poikaystävälleni, kun olemme naimisissa. Sitä ennen vähän himmailen käytöstä, hih. Kun sen sijoittaa aprillipäivään, teon saattaa saada anteeksi. Tosin haaveilen pilan tekemisestä kiireisenä töihinlähtöaamuna, joten siitä voi kyllä tulla vähän sanomista...

Maitopurkkiin voi myös laittaa vettä loppuneen maidon tilalle. Vähän laihanlaistahan se on, mutta hyvän pilan siitä saa.

Yksi kaverini teki kotona neulalla banaaniin viipaleita kuoren läpi. Vaimo ihmetteli valmiiksi viipaloitua hedelmää... ;-)

Veljeni ystävät tuunasivat kaveriporukalla erään heistä pyörän ja siitä tuli oikein iloinen ajella. Myös autoon voi kirjoittaa jotain iloista, kunhan ostaa autonpesuun lahjakortin samalla.

Itse tein aikoinaan kotona oikein värikkään kevätkakun aprillipäivän aikoihin. Se oli kyllä oikein maukas, mutta kakun kaikki kerrokset olivat elintarvikeväreillä värjättyjä ja hämmensivät syöjiä. Luulivat "liskon" lihaksi. ;-)

Iloista kevätaikaa!

TaruLasten ollessa pieniä saimme heidät nopeasti ylös sängystä, kun kerroimme heille lentokoneen laskeutuneen taloyhtiömme pihalle.

ElliAina toimiva jekku joka ei loukkaa ketään. Katsele ulos ikkunasta, naureskele itseksesi, mutise jotain, päivittele, manaile. Aina on uteliaita jotka haluavat nähdä saman kuin sinä. Tänä päivänä sama saattaa toimia näytön ruudun kanssa mikäli työyhteisösi on tottunut jakamaan ruudulla olevat "hauskuudet"

KikkaHei! Työskennellessäni tehtaalla laitoimme aprillipäivän aamuna käytävän vierelle tyhjän pöntön pohjalle lapun tekstillä APRILLIÄ! ja päälle pahvin kanneksi. Siinä luki: Älä nosta, ettei se karkaa! Hauskaa riitti koko päivän sivusilmällä seurattuna, ainakin 50 ihmistä nosti varovasti kantta. SE olisi karannut monta kertaa! Ei ollut kovin laadukasta, mutta hauskaa, eikä ketään loukkaavaa.

ArjaTykkään tosi paljon koirista ja varsinkin koiranpennut haluan kaikki silitellä ja mieheni sen tietää. Olimme USA:ssa töissä 80-luvulla ja naapurissa oli firma, jonka johtajaa tervehdin, mut vähän vierastin hänen nopean puheensa takia....mutta 1.4. mieheni sanoi, että naapurin firmassa oli suloinen koiranpentu, näitkö äsken pihassa ? No en nähnyt ja mieheni kiusoitteli koko ajan miten suloinen se olikaan ... no keräsin rohkeuteni ja mietin miten englanniksi kysytään missä se pentu piileskelee .... astuin toimistoon, joka oli täynnä miehiä ja puheenporinaa. Kun änkytin naama punaisena 'missä se koiranpentu on' kaikki meni hiljaiseksi. Ja sekunnin päästä johtaja puhkesi nauramaan - taidat olla ”April fool” ja kaikki miehet tietty mukana ... minä ulos mahdollisimman nopeasti ja mieheni nauraa pihalla maha kippurassa! Tästä sitten kuulinkin niin kauan kuin ao. firma seinän takana oli. Sen jälkeen minua ei ole saanutkaan 'huijattua'; mutta hauska juttu se oli, vieläkin naurattaa! Minuakin.

MerjaOlen harrastanut jo vuosia avantouintia. Muutama vuosi sitten menin aprillipäivä-aattona myöhään uimaan. Sitten laitoin seinälle nastalla lapun: Huomenna kaikille avantouimareille jaetaan kunnanviraston aulassa uikkareita klo 9 alk., sekä naisille että miehille. Muista katsoa mikä on kokosi. Aamulla tapaamme viraston aulassa klo 9:n jälkeen. Terv. viraston henkilökunta, joka haluaa kannustaa uimareita hyvässä harrastuksessa.

Menin seuraavana aamuna aikaisin uimaan, ja kuuntelin naisia, kun he lukivat tuota viestiä. Mua nauratti, sitten laitoin itsekin rillit silmille, ja aloin mumista, mitä siinä lukee. Sanoin, että sinnehän mennään joukolla! Mutta joku arveli, onko se aprillipila? Enkä tiedä, oliko naisia ja miehiä uikkarijonossa. Myöhemmin kyllä kerroin, että pilahan se oli, nauru raikui ja mukavaa oli, sillä avantouintia ei tosikot harrasta!

mummi50Emme kollegani kanssa olleet saaneet esimeistämme pariin päivään käymään toimipisteessämme kadun toisella puolella. Aprillipäivänä soitimme hänelle, että kaunis punatukkainen nainen on paikalla ja kysyy häntä. Esimies lupasi tulla heti paikalle. Hän tuli, oli nolo ja me saimme hyvän aprillipilan sekä oman asiamme esitellyksi hänelle.

elsaMieheni oli lähdössä työmatkalle ja muistutti meillä olevan talonmiesvuoron. Mietin 13-vuotiaan poikani kuullen, että ei kait tänä aikana ole liputuspäivää, johon poika totesi, että kyllä taitaa tulevana sunnuntaina olla. En tarkistanut asiaa ja kyselin pihalla eläkkeellä olevalta herralta, voisiko hän tulla sunnuntaiaamuna minua auttamaan, kun en ollut koskaan aikaisemmin lippua laittanut. Hän lupasi tulla. Myöhemmin tuo herra kävi soittamassa ovikelloamme ja sanoi pojalleni, että kerrothan äidillesi, että ei sunnuntaina ole liputuspäivä. Poika nauroi ja sanoi; "Joo ei niin olekaan, mutta aprillipäivä on!" Olivat kuulemma yhdessä nauraneet vedet silmissä. Hämmästelin miksi naapureita niin kovin hymyilytti, kun pihalla kohdattiin, Kunnes asia selvisi minullekin....

Pojat on poikiaTk.n vuodeosastolla työskennellessäni lastattiin liinavaatekärry ensin pahvilaatikoita täyteen ja vuorattiin pyykeillä. Kärry kukkuraisena osastolle ja lappu: tämä purettava iltavuoron aikana (tai jätettiin yököille). Yleensä oli hirveä mutina, ettei tuo mulle kuulu, en pura ja sitten kun siinä ei ollut kuin muutama hassu lakana, niin jopa jo nauratti.

Yövuorossa tehtiin ylimääräinen lääkelista tarjottimelle ja keksittiin ylimääräinen potilas. Aivan oudot oireet ja tosi kummallinen lääkelista. Saman pystyi tekemään toki iltavuoroon tulevallekin, hän kun aloittaa vuoron tarkistamalla lääketarjottimen.

MaijuHyvä temppu on muka aamulla kurkistaa ovesta parkkipaikalle ja sanoa ukolle, että herranen aika, joku kait on puhkonut meijän autosta renkaat. Sain ukkoni menemään auton luo tutkimaan melkein kalsarisillaan ja nauroin makeasti.

NanaTekokakka pilailukaupasta, laita se sopivaan paikkaan... kukin huushollinsa tai työpaikkansa mukaan, onko lähistöllä huumorintajuisia ihmisiä tai elämän näännyttämiä tiukkapipoja.

TIRTSANAYksi hauskimmista ideoista, joka kyllä vaatii pitkää etukäteissuunnittelua, on aprillipila, joka ystäväni mies oli ystävälleni tehnyt, ja minä sitten jatkoin saman idean käyttöä seuraavana vuonna.

Tämä pila on seuraavanlainen (ja toimii jos kotona on tapana lukea sanomalehteä, aamulla erityisesti): Talleta tänä vuonna aprillipäivän sanomalehti ja kun aprillipäivä ensi vuonna koittaa aseta vuoden vanha lehti aamupöytään luettavaksi. Kauanko menee lehti täydestä "tuoreena", vai missä vaiheessa lukija alkaa ihmettelemään "vanhoja" juttuja jne. Toki voit lehden loppusivuille kirjoittaa kivan "aprillia"-viestin halutessasi, ellet esim. ole itse paikalla, kun lehteä luetaan.

Tämä on minusta yksi hauskimmista jutuista aprillipäivänä.

I.ItuÄitini katseli vuosi sitten ulos ikkunasta ja alkoi ääneen ihmetellä: "Mistä tuo kilipukki on tuonne keskelle katua ilmestynyt?" Säntäsin ikkunaan kaula pitkällä ihmettelemään, että missä, mihin se meni?! Aprillipäivä valkeni minullekin äidin hihityksen säestyksellä ja hänen naureskellessaan hyväuskoisille lapsille. Äitini on 77-v ja minä 41-v...

ErikaTeimme tämmöisen aprillipilan jo vuosia sitten kun pojat olivat pieniä. Kastelimme mustaa rullalankaa veteen ja asensimme TV ruudulle niin kuin olisi säröillä. Ja kun iskä tuli töistä kotiin pojat sanoivat jalkapallon osuneen siihen vahingossa.  Isän ilmeestä päätellen pojille tuli kova kiire ulos ja huusivat aprilliä.....

HelenaLaita työkaverille soittopyyntö ja soittopyyntöön keinosiemennysyhdistyksen puhelinnumero. Saat yhden vihamiehen lisää.

Ylitalon KustuNuorena rouvana n 25 vuotta sitten olin innokas aprillipilojen tekijä.

Näitä on kokeiltu:

1 ) Täytin tyhjän maitopurkin vedellä ja se "tyrkylle" jääkaappiin. Ensimmäinen maidonjuoja kokee yllätyksen.

2) Edellisen päivän uutissivut sanomalehden kansiosan väliin. Vierestä on kiva seurata, kuinka kauan kestää, ennen kuin lukija huomaa kertaavansa edellisen päivän uutisia.

3 ) Eräänä aprillipäivänä kepponen meinasi unohtua, mutta viime tipassa sain korjattua asian. Olin jo vuoteessa ja täytin sanaristikkoa, kun puoliso oli tulossa nukkumaan. Odotin, että hän oli kuoriutunut vaatteistaan ja pyysin ystävällisesti, että hän konttaisi etsimään pyyhekumia, joka oli luiskahtanut kädestäni. Kilttinä puolisona hän konttasi aatamin asussa sängyn alle. Odotin, että ryömijä oli päässyt suunnilleen keskelle sänkyä, kun päästin hänet piinasta huutamalla "Aprillia".

Töissäkin on keksitty jotain:

Saimme kollegan kanssa suuret joukot liikkeelle, kun ilmoitimme yleisesti, että avainkorttimme magneettiraidassa oli ilmennyt vika ja se korjautuisi lisäkappaleella, joka olisi noudettavissa kuittausta vastaan puhelinvaihteesta. Kuitattuaan jokainen sai kirjekuoren, jossa oli paperiliitin ja teksti "aprillia". Kepposen teki uskottavaksi se, että avainkorteissa oli oikeasti ollut häiriöitä. Kuittaukset ovat tallessa edelleen, vaikka kepposesta on jo useita vuosia.

SissiTästä aprillipilasta on aikaa kaksi-kolme vuotta, minä olin tuolloin vielä alle 5-kymppinen, Äitini 70 täyttänyt. Aprillipäivänä tuli veljelleni ja minulle Äidiltä tekstari: "Saunan kulmalta se iso mänty on kaatunut. Mitä teen?" Veljeni ja minä tietysti soitimme kauhuissamme Äidille surren vanhan, lapsuuteen oleellisesti kuuluneen männyn kohtaloa, kun myrskyäkään ei ollut ollut. Aprillipilahan tässä oli kyseessä.

Halusin kertoa tämän, koska minusta on aivan ihanaa, että oivallusta ja huumoria on vanhallakin ihmisellä. Siinä meillekin tavoite.

PaulaTyttäreni syntyi Aprillipäivänä 15 vuotta sitten. Sain useammankin hämmästyneen vastauksen kun soittelin laitokselta "Aprillia, tyttö tuli".

ÄitiMuutama vuosi sitten työkaverini, pienten lasten isä, joutui vaimonsa huijaamaksi: työpäivän aamuna tuli tekstiviesti "Voi ei! Raskaustesti näytti positiivista! Olen raskaana!". Heidän tilanteessaan tämä ei olisi ollut miehelle iloinen asia... Jäin miettimään tämän pohjalta kuinka "aprillaisin" omaa vaimoani ja sen onnistuikin mainiosti: minulla on kaksi vanhempaa, naimisissa olevaa veljeä ja vanhimman veljen vaimo on ollut meidän elämän "hankala sukulainen". Lähetin vaimolleni viestin "X soitti ja kertoi että Y (vanhimman veljen vaimo) on voittanut Ässä-arvalla 100 000 euroa!". Vaimo soittaa hetken päästä takaisin ja hämmästelemme asiaa ja pian kuulenkin vaimon suusta "niin, kamala sanoa, mutta olisin tuon suonut melkein kelle tahansa muulle ihmiselle". Kerrottuani totuuden pohdimmekin yhdessä että millaisia ihmisiä me kaikesta "omahurskaudesta" huolimatta oikein olemme... :-)

TxtJekkuilijaKaljarekka on ajanut ojaan xx tiellä ja nyt vaurioutuneita kaljatölkkilaatikoita saa kerätä tölkin panttihinnalla, niin kauan kuin niitä riittää kuitenkin max kaksi laatikkoa / täysi-ikäinen henkilö

RyynoTuli tässä mieleen ainakin yksi aprillipila. Laadukkuudesta tosin en osaa sanoa, mutta luulisin ainakin jonkinlaista meininkiä aiheuttavan:). Tämä olisi hyvä toteuttaa ystävän seurassa. Pyydä ystävää kahville (luoksesi, kahvilaan tai miksei työpaikalla työkaverin kanssa) ja "ole ihan normaali". Juttelun ja kahvittelun aikana kaiva kännykkäsi salaa esille ja soita tälle vastapäätäsi istuvalle kaverillesi "tuntemattomasta numerosta" käyttämällä #-menetelmää. (olisi tietysti hyvä käyttää mahdollista toista numeroasi, jota ystäväsi ei tiedä). Ja sitten vain seuraat kaverin menettelyä. Tosin ystäväsihän ei välttämättä vastaa puheluun, mutta jos vastaa niin katkaise se puhelu. Sitten jonkin ajan kuluttua soita taas uudelleen. Jos onnistut saamaan ystäväsi vastaamaan puheluun vielä esim. kolmannen kerran, paljasta hänelle "pila" puhumalla kännykkääsi.

En tiedä, onnistuisiko käytännössä, mutta ei tule nyt muuta mieleen!:) Aina voi tietty käyttää myös ns. "nopeita piloja" esim. väittämällä, että ystävälläsi on esim. ripsasi valahtanut naamalle! (ja ystävä kaivaa jo peiliä laukustaan...:) )

"pila kuin pila:)"Työpaikkamme oli Helsingin keskustassa, talon 7 kerroksessa. Aprillipäivän aamuna jokainen meistä sai omaan sähköpostiinsa viestin miespuoliselta työkaveriltamme: "Nopeat syövät hitaat! Kevään kunniaksi autotallissa on jaossa halukkaille kukan taimia. Ota mukaan oma muovipussi tms. Paikan päällä on myös nopeimmille pahvilaatikoita, joissa kukat saa kuljetettua kätevästi kotiin. Kukkien jakopiste on heti autotallin pääoven vasemmalla puolella."

Hetken päässä rupesi hissin ovi käymään tiuhaan tahtiin ja toimistomme viherpeukalot, minä mukaan lukien, hurautimme hissillä kellarikerrokseen, ja kiersimme takapihan kautta autotalliin. Siinä matkalla vielä pähkäilimme, että kukahan niitä kukkia jakaa, kun siitä ilmoituksesta ei käynyt se selville. Autotallista ei tietenkään löytynyt mitään....

Voi sitä nolouden määrää, kun tajusimme menneemme vipuun. Ja jekun keksineellä riitti hupia meidän kustannuksellamme pitkään!

Siskoni kanssa päätimme jymäyttää vanhempiamme ja aprillipäivää edeltävänä yönä heräsimme siskoni kanssa ja siirsimme talon kaikkia kelloja tunnin taaksepäin. Joku kello jäi kyllä oikeaankin aikaan kun emme saaneet kaikkia käännettyä. Aamulla isi meni tunnin liian aikaisin töihin ja äiti oli kovasti huolissaan että myöhästymme koulutaksista kun kello on jo kahdeksan. Naureskellen totesimme kellon olevan vasta seitsemän ja soitimme isille töihin ja toivotimme hyvää työpäivää. Tästä pilasta riitti riemua pitkäksi aikaa. Vieläkin sitä muistelemme.

MarsaHei! Tää on mun mielestä mukava aprillipila. Aamupalalle voi keitettyjen kananmunien sijasta laittaa munakuppiin Mignon-munan. Siitä syystä kuppiin, että reikä ei paljastuisi;}

TiinuskaOpiskeluaikoina olin saanut osa-aikaisen ilta- ja viikonlopputyöpaikan karkkikaupasta. Oltuani viikon tässä työpaikassa päätin jekuttaa vanhempiani, jotka olivat erittäin ylpeitä tyttärestään, joka vihdoin ottaa vastuun elämästään ja hankkii pikku hiljaa elantonsa itse. Soitin aprillipäivän iltapäivänä isälleni ilouutisesta: "Isi, arvaa mitä?! Nyt kun mulla on tää työ ja kaikkee, päätin hemmotella vähän itseäni. Ostin itselle Audi A4:n". Isäukolla meni kahvit kurkkuun.

AnnaHei! Ajankohtainen tiedote jostain asiasta meillä osui muutto huhtikuulle ja henkilökunnalle lähti MUUTTOTIEDOTE 2 ½: Henkilökohtaisten tavaroiden muuttamiseen tulee jokaiselle omat muutto-muovipussit. Näin säästämme tilaa kun muuttolaatikoiden määrä vähenee.

Jokaiselle on varattu yksi keskikokoinen muovipussi johon henkilökohtaisten tavaroiden pitää mahtua. Ylimääräiset henkilökohtaiset tavarat voi lahjoittaa käytäville tuleviin Punaisen Ristin Kontti-keräyslaatikoihin.

Muovipussin saat lähimmästä Siwasta henkilökorttia näyttämällä ja sen hakemiseen saa käyttää työaikaa. Työaikakoodi u-taikaan 606.1-kotimainen sidosryhmä yhteistyö. Muovipusseja jaetaan Siwoista 2.5. asti jonka jälkeen jokainen on velvollinen hankkimaan omakustanteella oman muutto-muovipussinsa.

Terveisin muutoryhymäNyt taidan tehdä tiedotteen Green Officesta joka tarkoittaa sitä että määrätään kimppakyydit ja maksetaan henkilöille siitä hyvästä "Kimppa kiva-lisä"

Kipakka akkaKummipoikani Sami on oikea koiranleuka ja saanut minun kustannuksellani monet hersyvät naurut. Erään aprillipäivän aamuna päätin vastavuoroisesti pilailla hänen kustannuksellaan. Soitin hänen kännykkäänsä ja kysyin josko hän oli kotona. Oli kyllä. Kysyin josko hän voisi tulla avaamaan alakerran oven jota en saanut auki. Ovi oli jostain syystä mennyt lukkoon vai liekö talkkari nukkunut pommiin. Kyllä, heti. Vähän ajan kuluttua soi puhelimeni....

TuulaTämä on kyllä vanha ja kulunut pila, mutta toimi ainakin joskus aikoinaan. Parhaiten toimii kun lapsi tekee tämän. Eli kastele mustaa ompelulankaa, ja laita se ikkunaan. Näyttää erehdyttävästi siltä että ikkunassa on halkeama. Tähän lisäksi selitykset palloleikistä tai hermojen menettämisestä tms... Sitä maittavammat naurut mitä temperamenttisempi huijattava on.

PASoitin pojalleni, joka asuu omassa asunnossaan ja kerroin, että hänen lähikaupassaan on Juhlamokka tarjouksella vain 1,50 eurolla paketti. Muista käydä. Poika oli käynyt kaupassa ja valitti minulle, että ei siellä mitään sellaista tarjousta ollut, jolloin sanoin aprillia, syö... ja kutsuin hänet vaimonsa kanssa käymään. Laiton hyvät sillivoileivät oluen kera. Kotiin viemisiksi olin laittanut heille paketin ko. kahvia ja erilaisia Ahdin sillejä, ettei minua muistettaisi pahalla. Tänä vuonna voi olla vaikeaa jujuttaa ja saan olla itse todella varuillani.

KSItse olen monta vuosikymmentä sitten nuorena työntekijänä kokenut sen aprillipilojen klassikon, että sanotaan, että pitää hakea jokin tavara jostain paikasta taloa, kuitenkin mahdollisimman kaukaa omasta työpisteestä. Sitten kun menee sinne paikalle, niin siellä on sitten kuoro huutamassa aprillia, aprillia. Muistan kun olin tämän aprillaamisen kohteena, niin minua rupesi kauheasti naurattamaan, kun minua oli varoitettu, että sellainen kuuluu uudella työntekijällä talon tapoihin ja kuitenkin "lankesin" pilaan. Mutta siitähän voi kehittää sen version, että jos sellaista tapahtuu, niin ottaa karkkipussin mukaan ja tarjoaakin aprillaajille karkkia. Silloin voikin kysyä, että kukas se tässä aprillasikaan ketä ja on puntit tasapainossa.

LHYritetään aktivoida luontainen uteliaisuus: - tuijota ulos ikkunasta / tietsikan ruudulle ja hihittele / päivittele / näyttele kiinnostunutta tms. Älä kuuntele kyselyitä, älä vastaa ole keskittynyt siihen mitä näet. Kohta uteliaisuus voittaa ja saat seuraa. Kirjoita ruudulle APRILLIA.

KOItselle sattunut vahinko harvoin herättää epäuskoa, itse tein viime vuonna niin kun sattui olemaan pakkasaamu, että ilmoitin ystäville ja läheisille ajaneeni auton tolppaan kun oli jo kesärenkaatkin alla. Kauhistuneita kyselyjä oli hauska tyynnytellä aprillitoivotuksin =)

ILOlen tehnyt pari onnistunutta pilaa työkavereille mutta toinen niistä liittyy niin omaan alaan ettei auenne kaikille. Kuitenkin aika kiva onnistunut pila oli muuttaa esimiehen pöydälle unohtaman kännykän kieleksi arabia. Näyttö näyttää siltä kuin se olisi rikki, puhelimella soittaminen ja asetusten muuttaminen on vaikeaa koska kaikki on aika ihmeellistä "mongerrusta". Opettelin etukäteen ohjeet puhelimen asetusten muuttamiseksi takaisin, joita esimies sitten kotipuhelimen ääreen päästyään kyselikin. Vaatii huumorintajuista pomoa :)

MSLähetä tiedonanto työpaikallasi esim. sähköpostitse uskomattoman hienosta yritysesittelystä kaikkineen, esim. ”Nokia tarjoaa kumppaneilleen mahdollisuuden tutustua toimintaansa Wienissä. Mukaan mahtuneille tarjotaan ilmaiset lennot toimipaikkaan, yrityksen esittely ja illalla oopperaesitys...”. Mitä enemmän liioittelet ja laitat mukaan ”yksityiskohtia”, sen parempi. Mukaan mahtuu tietenkin vain esim. 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta, ja nimilista löytyy ilmoitustaululta. Käy toki laittamassa ilmoitustaululle aidon tuntuinen lomake. Itse ideaa en ole keksinyt, mutta olen käynyt vastaavaan vipuun naksahtaneiden nimet listalta katsomassa...

SAOlin määräaikaisessa työsuhteessa ja eräs miespuolinen työkaverini oli pitkällä työmatkalla. Soitin hänelle ja kerroin, että hänen osastoonsa oli nyt julkistettu avoimeksi virka, josta oli ollut pitkään puhetta. Virkaan valittavalta vain vaadittiin teknistä osaamista, jota minulla ei ollut. Kehotin häntä soittamaan henkilöstöosastolle ja suosittamaan minua ao. paikkaan, jos hän vielä haluaisi minut lähimmäksi työtoverikseen. (Olin informoinut hlöos:n henkilöä mahd. tulevasta puhelusta.)

Työkaverini kysyessä, että mitä hän sanoisi, pyysin häntä kertomaan vain totuuden. Hän aikoi sanoa, etten hallitse vielä tekniikan puolta, mutta muuten olisin täysin pätevä. Koko aprillipäivän odotin jotain kuuluvan, mutta ei. Seuraavana aamuna (2.4.) tämä työkaverini soitti minulle ja ilmoitti miettineensä vielä yön tätä asiaa ja kertoi sen olevan hyvä juttu! Hän jatkoi aiheesta pitkään, mutta sitten minua alkoi hävettämään ja oli pakko tunnustaa - aprillia!

Mutta tässä jutussa aprillattiin minutkin, koska luulin, että tämä ihana ystäväni ei välittäisi minun työllistymisestäni, kun mitään ei koko päivänä kuulunut. Tämä ihana ihminen oli kuitenkin soittanut henk.osastolle silloin heti ja kertonut "totuuden". Mutta tämä henk.osaston kaveri taas aprillasi minua sillä, ettei tästä kaverista ollut kuulunut mitään. Heh heh! On ihana omistaa tällaisia ystäviä / työkavereita! Hyviä aprilleja kaikille!

TPMonta pientä kivaa jekkua on tullut tehtyä ystäville, naapureille ja perheenjäsenille vuosien varrella. Kaksi on kuitenkin parhaiten jäänyt mieleen.

Toissavuonna juksasimme naapuria näin: Mieheni jututti naapureita takapihalla ja minä kipaisin piirtämään mustalla ikkunatussilla heidän keittiön ikkunaan sirpaleiden jäljet. Kauempaa katsottuna näytti ihan siltä kuin ikkuna olisi mennyt rikki. Ja niinhän se naapurikin meni lankaan, mutta ihmetteli kun ei ollut kuulunut räsähdystä. Lähempi tarkastelu paljasti feikin ja sitä on monet kerrat naurettu jälkeenpäin.

Toisen mieleen jääneen jekun tein puolisolleni. Virittelin elmukelmun wc-pöntön päälle. Siinä sitten hykertelin ja mietin mahtaako temppu toimia. Ja toimihan se, muttei niin kuin arvelin. Miehen meni tyhjentämään kattilasta keiton lopun wc-pönttöön ja kyllä häntä nauratti, kun keiton loppu jäikin kelmuun.

Pienet jekut ovat hauskoja ja piristävät päivää. Niitä voi tehdä muulloinkin kuin vain aprillipäivänä :o)

LPPoikani, ikää 20 v., oli juuri hankkinut auton, sellaisen käytetyn tee-se-itse-miehen unelman. Soitin hänelle kyselläkseni kuulumisia ja miten autoremontti sujuu. Langan toisesta päästä kuului surkea vastaus, että auto on pukilla ja pojalla käsi murtuneena paketissa. Kun ihmettelin tapahtunutta, tarina jatkui, että hän oli ottanut uuden vanhan autonsa kanssa lähikontaktia kiven kanssa kotitien isossa mutkassa ja nyt oli sitten kuukauden sairasloma edessä. Myötätuntoisena otin osaa kurjaan kohtaloon ja kyselin, että mitäs työnantaja oli tuuminut niin pitkästä sairaslomasta. No ei kuulema mitään, kun tänäänkin oli töitä painettu urakalla ja seuraavana päivänä olisi myös todella kiirettä. Kyllä olisi hälytyskellojen pitänyt jo tässä vaiheessa alkaa soida, päivämääräkin huomioon ottaen. Mutta kanaemon luonteelle ominaiseen tapaan lohduttelin poikaani, että onneksi ei ollut pahemmin sattunut ja ainahan pellin voi korjata ja käsikin paranisi tuossa tuokiossa. Tässä vaiheessa alkoi langan päästä kuulua hersyvää hykerrystä ja tokaisu, että voi mutsi, kun sua on helppo nallittaa, että ihan nannaa tekee. Totuus oli, että auto oli pukilla, mutta vain öljyn- ja jarrupalojen vaihdon vuoksi ja että töitä oli kyllä painettu urakalla ja sama tahti jatkuisi vielä pitkään. Tällaiset pienet "practical jokes", joissa on aimo annos totuutta mukana ovat poikani pravuurinumeroita, ja minä lankean ihan joka ikinen kerta. Uskokaa pois, pitää mielen erityisen virkeänä, kun ei tiedä milloin seuraava ilakoiva nallitus tapahtuu, nämä kun eivät ole yleensä kiinni aprillipäivästä.

ANNUVaraa kahvitarpeet ja ruskeaa elintarvikeväriä (tai sitten punainen - sininen - keltainen). Keitä iso kannullinen kahvia, keitä samalla vettä kahvikannullinen, laita kahvi termariin - jätä korkki auki jotta tuoksu on oikea. Jos juot itse kahvia laita toki omaan mukiisi oikea litku. Laita kuuma vesi kahvikannuun ja sekoita siihen väri (ei ole kovin tarkkaa, ei ihminen niin katso mitä juo). Anna jokaisen ottaa itse "kahvinsa". Ilmeet ovat aikas kivat kun varsinkin porukassa otetaan ensin yksi suullinen ja sitten toinen ennen kuin uskalletaan sanoa mitään. Sama menee lapsille kylmänä cola-juomana. Isäntä ja poika tätä muistelevat aina ennen aprillipäivää.

EHTämä tehosi eräänä aprillipäivänä: Hankin minipossun. Sen nimi on Joke. Se tykkää autolla ajelusta ja röhkii iloisesti, mutta inhoaa hissiä. Hissiin se ei tule millään. Me lenkkeilemme joka päivä. Ystävät soittelivat ja kauhistelivat: Sehän syö johdot ja huonekalujen jalat!

HHSoitin ystävälleni ja kerroin hänen voittaneen vuoden pesujauheet kaupassa suoritetussa arvonnassa. Kun hän ei muistanut täyttäneensä kilpailukuponkia, uskottelin, että varmaan hänen äitinsä on täyttänyt sen hänen puolestaan. Kun sain Helenan uskomaan juttuun, aloin kysellä ajo-ohjeita, kun palkinto tuodaan hänelle. Muina miehinä kysyin, että pääseehän se rekka-auto sitten kääntymään siinä pihassa. Siinä vaiheessa Helena kauhistui, sillä hän asui pienen pienessä yksiössä ja väitin, että pesujauhetta on rekkalastillinen perävaunuineen.

SOILI60-luvulla kotonani oli emäntäkoulun oppilaita työharjoittelussa. Me talon lapset olimme kymmenen vuoden molemmin puolin ja "keittiötytöt" n. kaksikymppisiä. He olivat meille kuin vanhempia sisaruksia, monien kanssa olemme yhteydessä vieläkin.

Aprillipäivä oli kaunis keväinen viikonlopun päivä. Aamupäivällä isäni tuli keittiöön ja sanoi että parvi joutsenia oli laskeutunut jäälle rantaan railon luo. Kaikki katsomaan, niitä on paljon...

Kävelimme aurinkoisella järvenjäällä ja etsimme joutsenia. Sekä me lapset että "keittiötytöt" nautimme isän aprillihuijauksesta kauniissa kevätsäässä - ei siellä mitään joutsenia vielä niin aikaisin keväällä ollut...

KIRSTISuunnilleen vuonna 1992 sanoin teini-ikäiselle tyttärelleni, että Dingo esiintyy puolen tunnin päästä kaupungin puistossa, ja minä aion mennä katsomaan onko siellä paljonkin väkeä. Minäkin tulen, tyttäreni vastasi. Niin sitä sitten ajeltiin autolla kaupungille. Vaimo istui vieressäni ja tytär takapenkillä. Lunta satoi, ja oli oikea koiranilma. "Missähän kaikki ihmiset ovat, kun ketään ei näy", ryhdyin ihmettelemään. Naurattamaankin pyrki niin, että auton ajaminen alkoi jo olla aika vaarallista. Lopun varmaan arvaat...

JM


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot