Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Sain puolitutulta hääkutsun, enkä keksi sopivaa lahjaa. Rahaakaan ei ole kovin paljon käyttää siihen. Mikä neuvoksi?"

Vastauksia 125


=========================

Osta valurautainen lättypannu, jossa paistokolot ovat sydämen muotoiset. Siihen koristukseksi lastaoja ja pannulappuja miten rahat sallivat. Pannusta jää kuitenkin muisto.

IT

=========================

Yksi pieni edullinen vaihtoehto on ostaa kaksi samanlaista kahvi/teemukia jotain laatusarjaa Pentik, Marimekko, Arabia esim. Illusia ja alle vaikka sävy sävyyn servettipaketti. Pakataan sellofaaniin, päälle narut ja kortti, johon runoksi/värssyksi jotain kahdenkeskisiin hetkiin tms. Ei maksa paljon ja sopii pariteemaan, kuten mm. pyyhesetit kahdelle yms.

pieni on kaunista

=========================

Hanki kertakäyttökamera, jotta vihittävä pari voi ottaa kuvia toisistaan seuraavana päivänä. Pakkaa se isoon pakettiin ja liitä kortti mukaan, jossa kerrot lahjan tarkoituksen vitsikkäästi.

Anne

=========================

Lahjatavarakaupoista ja joistain luontaistuotekaupoista löytyy Jyvän Henki -tuoteperheeseen kuuluvat Lemmensukat (2 punaista villasukkaparia yhteen vyötettynä), Lemmenvoide ja Lemmenpesu-suihkugeeli, Lemmenkahvi, Lemmentee ja Lemmenlaku. Näiden hinnat ei kenenkään taloutta kaada ja minusta tuoteidea on hyvä näin kesähäitä ajatellen

Lemmentuotteet

=========================

Omista kuvista tehty postimerkki. Kysy postista.
Lahja joka menee kirjekuoreen, sananmukaisesti.

Anni

=========================

Vietiin yhtiin häihin lahjakori teemalla "kaunotar ja kulkuri". eli punavalkoruudullinen pöytäliina, spagettia ja lihapullia.... jos on enemmän rahaa käytössä voi ostaa vaikka kyseisen lastenvideon / italialaista musiikkia / kuohuviiniä tms. hääpari oli tyytyväinen :-)

Annika

=========================

Samassa tilanteessa ostin Hannu Tarmion kirjan

nimeltään "Ajatuksia rakkaudesta ja avioliitosta" tai jotain sinne päin. Hinta ei aiheuttanut konkurssia ja hääparilta sain jälkeenpäin kiitoksen erilaisesta lahjasta.

Anu

=========================

Minä kysyn aina ensimmäisenä joko vihittäviltä itseltään tai vanhemmilta, mitä toiveita hääparilla on. Jo se ei tärppää (niin ei ole kyllä koskaan käynyt), menen johonkin lahjapuotiin ja teen saman kysymyksen siellä budjettini esitellen. Siellä viimeistään on lahja löytynyt!

Arja

=========================

Suomalaisessa kirjakaupassa on upeasti tuotettu eri maiden ruokia esittelevä ruokakirja. Kirja on kooltaan aika iso ja tosi näyttävä lahja. Eikä hintakaan ole huima, vain 29 euroa.

Myös kesähäihin kutsuttu

=========================

Lahjakortti esim. Marimekon liikkeeseen.

BP

=========================

Mieleeni tuli heti pari halpaa häälahjaa:

Osta kaunis kori, ja täytä se erilaisilla lasisilla maustepurkeilla tai maustepusseilla ja pakkaa ne sellofaaniin kauniisti nauhalla sitoen.Varmasti tarpeellinen joka perheessä, ja ei jää kaappiin seisomaan.

No, toinen vaatii hieman huumoria saajalta:
Ota hyvä pahvinen laatikko ja pakkaa se täyteen talous- ja wc-paperirullia. Sitten vain kaunis käärepaperi päälle ja upea rusetti päälle. Ja varmasti tulee käytettyä.

Molemmat sopivat puolitutulle, jos et tiedä kodin sisustusta tai väritystä. Kaikillahan on jo kaapit täynnä roinaa muutenkin.

Käytännöllistä ja edullista

=========================

Mikäli tutuillasi on jo lapsia, heitä varmaan ilahduttaisi "lahjakortti", jolla lupautuisit lapsenvahdiksi vaikkapa 5 kertaa heille tärkeänä päivänä/iltana. Ellei lapsia ole, olisiko mahdollista tarjota heille esim. siivousta tai vastaavaa "lahjakorttina". Se ilahduttaisi varsinkin, jos ovat kiireisiä ihmisiä. Itselleni olisi kivaa, jos joku lupautuisi ottamaan koirani hoitoon jonain viikonloppuna lähtiessäni risteilemään. Eli ei lahjan tarvitse aina olla rahalla ostettavaa. Nykyihmiset kiireineen arvostavat varmasti jotain, johon lahjan antaja uhraa omaa aikaansa.

Toivottavasti keksit jotain kivaa. Kerrothan meille muillekin, mihin lopputulokseen tulit.

Eijapeija

=========================

Kirjakauppa on hyvä paikka pienen rahan lahjoille. Parisuhteelle sopivia pieniä lahjakirjoja on pilvin pimein. Positiivari-kaupassakin niitä olisi, mutta aikataulu asettaa rajoitteet. Kunnon sakset ovat myös harvinainen ja yleensä tervetullut lahja.

Eija

=========================

Minä antaisin ns. kortin, johon kirjoittaisin, kutsuisin hääparin syömään kotiin illalla joskus kaikille sopivana ajankohtana, tai, lupaisin leikata heidän ruohon, jos sellainen on? tai, kirjoittaisin korttiin, silittäisin pyykin kerran. Tai ostaisin pienen kirjasen mihin leikkaisin erilaisia lauseita ja kuvia rakkaudesta ja lisäisin omia kommetteja. Tiimarista saa halvalla sen kirjasen ja lauseita löytyy, vaikka positiivareiden sivuilta!

Eija

=========================

Mitenkäs olisi tuo Positiivareiden uusin parisuhdekirja??? tai Marttaliiton julkaisema Penninvenyttäjän keittokirja - hyviä ja edullisia perusruokareseptejä täynnä!

Elina

=========================

Pienelläkin rahalla löytää kivoja lahjoja, eikä mielestäni lahjan arvoa voi mitata rahassa. Kivoja olisivat esimerkiksi yhteensopivat kupit aamukahville tms (hinta n. kymppi), espressokeitin (hellamalli) ja espressokupit molemmille (hinta joitain kymppejä, riippuu ostopaikasta) jne. Sitten on tietenkin kivoja juttuja esim. kylpylä-/hierontalahjakortti tms. kahdelle, joka ei myöskään maksa kovin montaa kymppiä, riippuu tietenkin laajuudesta. Tämäntyyppisiä kannattaa sitten miettiä tunteeko lahjan saajan miten hyvin, koska ovat joidenkin mielestä aika henkilökohtaisia.

Elina

=========================

Mieti onko tutullasi jotain sellaista tekemistä missä voisit olla avuksi esim. pihatöitä, puutalkoita, rakennushommia. Ihan mitä vain osaat ja haluat tehdä. Tee lahjakirja lahjoittamastasi työn laadusta ja määrästä, allekirjoita se ja jätä itsellesi muistutukseksi toinen kappale. Sovi tilaisuudessa ajankohta ja paikka missä lahjasi annat. Hyvä mieli kaikille, ei maksa sinulle paljon mitään ja voit puolitutusta saada elinikäisen ystävän.
Erkki

=========================

Mietelausekirja, sellainen jossa on rakkaudesta ja kodista ja perheestä tms. aiheeseen sopivasta mietelauseita tai runoja.

Hanna

=========================

Itse kesän morsiamena ajattelen että lahja ei todellakaan ole se pääasia. Olemme kutsuneet ihmiset häihimme koska haluamme että he ovat todistamassa meidän suurta päiväämme. Ymmärrän kuitenkin että tapana on viedä häihin lahja. Puolitutut eivät morsiusparin kodista ja tyylistä välttämättä tarpeeksi tiedä ja voi olla vaikeaa keksiä sopivaa. Samalla kun lahjaa hankkii pienellä budjetilla on ideat kultaakin kalliimmat.

Mitäs jos viet nuorelleparille jonkun keittokirjan, esimerkiksi "Parisuhteen keittokirjan" tai jonkun sellaisen todella kattavan yleisteoksen? Jos budjetti vielä antaa myöten, voisi lahjaa höystää vaikka mausteilla tai muilla ei-pilaantuvilla elintarvikkeilla. Näin saisit näyttävän paketin. Ja lahjan joka ei voi sotia nuorenkodin sisustusta vastaan.

Pupuliini

=========================

Anna lahjakortti kesäiselle retkelle esim. vaeltamaan lähimetsään tai rannalle eväiden kera. Ohjelmaa voi keksiä esim. kesäisiä leikkejä ja pelejä. Tai osta joku edullinen ulkopeli, johon liität lahjakortin mukaan: tarjoat hyvää seuraa pelin merkeissä ja lounas ulkona omin retkieväin.

Hanna

=========================

Esim Pentikin myymälästä saat kauniin paketin ja myös ihan kohtuuhinnalla; vaikka nätti keraaminen vuoka kauniisti folioon käärittynä, tai kudottu pöytäliina alle 20 euroa, ostin itse juuri tuohon hintaan häälahjaksi.

Hanna

=========================

Kannattaa vaikka mennä paikalliseen kello- ja kulta-alan erikoisliikkeeseen. Kerro heille paljonko olet ajatellut käyttää rahaa lahjaan niin he varmaan auttavat Sinua löytymään kivan vaihtoehdon lahjatuotteistaan. Esim. kristallilasit sellofanpakkauksessa on erittäin kaunis lahja hääparille ja pari kappaletta ei maksa kauhean paljoa. (15-20€)

Ainakin meillä pyritään etsimään lahja asiakkaan hakemaa hintaluokkaa.


Hansu

=========================

Kirjoita lahjakortti jossa lupaudut tarjoamaan lounaan/illallisen hääparille vaikkapa puolen vuoden/ vuoden päästä. Onnea häähumuun.

Hannele

=========================

Osta jotkut kauniit tyynyliinat. Niitä löytyy monen hintaisia, rimpsullisia, käsinpainettuja tai muuten vaan kauniilla painatuksella... Olen ostanut useasti lahjaksi ja saaja on tykännyt kovasti. Käyttöä on varmasti!

Hannele

=========================

Tässä listaa ja kauniiseen paperiin käärittynä/ sellofaaniin

- positiivareiden Käymme yhdessä ain -kirja 15,80 tuli kulujen kera tai joku muu "rakkauden viisauksia" -kirja kirjakaupasta.
- Pussilakanasetit, joita saa edullisesti ainakin Anttilassa on tarjouksia.
- Pöytäliina/kaitaliina
- pippurimylly
- uunivuoka (Emilie Henrin värikkäät keraamiset astiat esim kauniita n. 20 euroa)
- persoonalliset mukit ja esim maustekahvia tai teetä
- maljakko (esim. uusi Iittalan malli n. 20 e)

Tiitti

=========================

Osta kaunis kaksiosainen valokuvakehys tai valokuva-albumi. Omien lasteni ja tuttavien lasten kohdalla olen huomannut, että nuo puuttuvat melkein aina.

Helena

=========================

Heippa osta ihmeessä jostain divarista käyttämätön keittokirja niitä nimittäin löytyy sieltä ja ovat kuin uusia EIKÄ maksa paljon ja sitä paitsi keittokirja on hieno lahja!!

Helena

=========================

Hei! Osta Tiimarista tai jostain lahjakaupasta kaunis rasia. Samasta liikkeestä löydät varmaan pieniä vihkosia, joissa toistuu sivu-sivulta sama herttainen kuva. Irrota sivut ja kirjoita niihin kauniita ajatuksia rakkaudesta, anteeksiannosta, toinen toisensa kannustamisesta ja arkipäivässä jaksamisesta tms. Siinä ikimuistoinen lahja eikä maksa paljon.

Heli-Aslakki

=========================

Jos asuvat omakoti- tai rivitalossa, osta perenna tai rhododendron pihalle istutettavaksi, uudet saunapyyhkeet tai pellavapefletit passaavat kaikille.

Hellevi

=========================

Itse saimme aikanaan häälimpun eli iso pyöreä ruisleipä.. ainakin Fazer tekee sellaisia tai jos itse on leipurityyppiä. Siihen kaunis suolapurkki ja ehkä leipäkori ja sellofaaniin hienoon pakettiin rusettien kera. Söimme kauan limppua, koska pakastimme sen ja hyvää oli! Minusta se oli kiva idea.

Irkku

=========================

Toivottavasti hääparilla on häälahjalista jolta voit valita, niin he eivät saa viittä wokkipannua ja kolmea kahvinkeitintä ja kahta vedenkeitintä lahjaksi. Takuuvarma lahja on nättejä kunnon froteepyyhkeitä tai vaikka piknik-setti.

Ilkka

=========================

Kirjakaupasta nätti hääkirja, johon hääpari voi kerätä kaikki pikku muistot ja valokuvat hääpäivästään. Ei maksa paljon mutta sopii varmasti tilaisuuteen.

Ostin jo

=========================

Osta joko valmis vieraskirja (= kalliimpi vaihto-ehto) tai kirja/paksukantinen vihko, blanco. Voit itse aloittaa kirjan kirjoittamalla kansilehdelle omistuskirjoituksen. Sitten seuraavalle aukeamalle kirjoitat päivämäärän ja hääparin nimet ja hääpaikan. Alaotsikoksi esim. Häitä olivat juhlimassa ja aloitat omalla nimelläsi. Kirja voi kiertää hääjuhlassa, jolloin hääparille jää muistoksi ensimmäisen yhteisen perhejuhlan osallistujalista.

kuukkeli

=========================

Keittioon sopivia "työkaluja", kulhoja, lastoja. Eri kokoisia ja aina on käyttöä. Itse olen jonkun kerran vienyt ja on tuntunut olleen ihan sopiva juttu.
jaana

=========================

Jos häät ovat iltapäivästä, ehdit käydä ostamassa aamupäivän aikana nipun päivän sanomalehtiä ja leikellä niistä uutiset, tv-ohjelmat, pörssikurssit, säätiedot yms. ja liimata johonkin nättiin kirjaan tai vihkoon leikekirjaksi. Väliin voit kirjoitella vaikka omia kommentteja.

Sain itse sellaisen pojalleni kastelahjaksi ja on todella ihana muisto vuosienkin myötä eikä ole kahta samanlaista. Hinnaltaan myös edullinen mutta saajalle arvokas. Ei muuta kuin askartelemaan.

Jaana

=========================

Vie itsesi "lahjaksi"! Hehän halusivat kutsua SINUT hääjuhliinsa, joten mielestäni sinulla ei ole mitään velvollisuuksia ostella lahjoja, jos ei ole varaa! Tavaraa on muutenkin maailmassa yllin kyllin, miksi pitäisi haalia lisää! Mene juhliin ja toivota hääparille lämpimästi onnea, sillä sitä he tulevat tarvitsemaan! Jos eivät ymmärrä niin se on heidän häpeensä! Sinä haluat läsnäolollasi juhlistaa heidän juhlapäivääsi!

Mukavan aurinkoista kesänjatkoa!

ChaKaEs

=========================

Kirjakauppaan ja POSITIIVAREITTEN jokin kirja lahjaksi - vaikka niin tuttu juttu MEILLE, jotka palstalla saamme aamiaista nauttia, on se harvinainen häälahja saada jokin POSITIIVAREIDEN julkaisu! Oletpahan ainakin antanut suuren MAHDOLLISUUDEN aloittaa avioelämä elämällä sitä ASENNE kristallinkirkkaana joka ainut päivä!

jAPEi

=========================

Osta pullo hyvää kuohuviiniä, n. 8 euroa. Siihen kaunis kortti sekä pullon kaulaan esim. upea vaaleanpunainen rusetti tms. Korttiin vielä tekstiksi kuohuvia onnenhetkiä jne....

Nelli

=========================

Jos rahaa on esimerkiksi noin 20 euroa, hääpari voisi ilahtua vaikkapa kylpylän lahjakortista kahdelle. Saunottelijoille sopii esim. saunatuoksu ja pyyhkeet. Myös erilaisia piirakkavuokia tai muita keraamisia ruoanlaittovälineitä saa edullisesti ja vuoan kylkeen vaikkapa itse tehty keittokirja parhaista piirakkaresepteistä runomitassa. Jos sorminäppäryyttä löytyy, voi hääparille kirjailla tai painaa tyynyliinat. Valokuva-albumeja hääparille saa myös edullisesti.

Hauskaa hääjuhlaa!
Johanna

=========================

Kerää pieneen sievään koriin erilaisia mausteita, mukaan hieman erikoisempiakin. Niille on varmasti käyttöä joka kodissa.

JT

=========================

Suosittelen Ben ja Katja Furmanin teosta Parisuhteen keittokirja (Tammi 2003, n. 28 €). Kirja sisältää parisuhdeneuvoja hauskuudesta, arvostuksesta, onnistumisen ilosta, erimielisyyksistä, toiseen vaikuttamisesta, loukkaantumisesta ja vastoinkäymisistä sekä näihin teemoihin liittyviä harjoituksia ja illallisreseptejä.

Kaija

=========================

Tupperin sekoituskauha + keittokirja, laitat nätillä nauhalla kiinni ja sitten sellofaaniin. Tai muita Tupperin keittiötyövälineitä (vaikka 2 kpl) ja laitat ne keittiöntyövälineiden säilytysastiaan, sellofaaniin ja kaunis nauha.

Kati

=========================

Laita hääparille teemapaketti, vaikkapa "Yhteinen hetki" -ajatuksella. Kerää pieneen koriin jotakin yhteistä hetkeä varten, kuten teetä, suklaata / karamellejä, jokin värssykirja rakkaudesta ja yhteiselosta ja lisäksi kaunis kynttilä. Tämän voi toteuttaa pienelläkin budjetilla ja korin sisällön voi valita hääparin mieltymysten mukaisesti. :)

Kati

=========================

-Muurinpohjapannu, jos pihaa ja grilli (n 25 €),
-Kirja, jossa Suomen nähtävyydet paikkakunnittain, tulevia yhteisiä lomamatkoja ja niiden suunnitteluja varten (en muista nimeä, mutta sellainen on olemassa)
-Kaunis valokuvakehys (esim. Pentikiltä) tai -albumi (häiden jälkeen varmasti käyttöä)

Kati

=========================

Käy kirjakaupassa ostamassa hääalbumi valokuvia varten. Tai sitten joku runo/ajatelmakirja rakastuneille.

Katja Koskinen

=========================

Anna lahjaksi valokuva-albumi hääkuvia varten.

Katja

=========================

Rahapuu, joka istutetaan ruukkuun, jonka pohjalle, mullan alle laitetaan kolikoita! Silloin se on todellinen rahapuu ja yllätys on melkoinen kun koittaa mullanvaihdon aika!

Kaikka

=========================

Teetätä valokuvausliikkeessä hääparin lapsuudenkuvista joku yhteiskuva. Minä teetätin kolmesta 50-luvun luokkakuvasta yhden kuvan jota vielä vähän korjailtiin ja maksoi vaan 20euroa.Lahjan saaja oli onnellinen koska oli kadottanut omat joskus aikoinaan.

Kata

=========================

Öljylamppu pihakäyttöön. Tampereella ainakin Vaalea huone myy kivoja vaaleita pyöreänmuotoisia öljylamppuja. Aika kivan näköisiä eikä sellaista varmastikaan tule niin itse ostettua.

Jusa

=========================

Yksi parhaimpia häälahjoja, joita olen saanut on ollut: kori, jossa oli viinipullo, suolakeksejä, juustoa, karkkipussi, paperinenäliinoja, pieni muistivihko, kaksi kynää ja lista erilaisia kysymyksiä nuorelle parille. Me vietimme mieheni kanssa unohtumattoman illan nauttimalla korin antimista ja kysellessämme näitä kysymyksiä toisiltamme. Kysymyksiä en edes muista enää, mutta korissahan voisi olla jotain muutakin "peli" ohjetta.

Kiki

=========================

Osta valkoiset pyyheliinat ja kirjaile niihin: 'Pyyhkiköön hyvin!'

Kirsi

=========================

Jos et keksi mitään muuta niin lahjoita rahaa hyväntekeväisyyteen tai osta vaikka hok-lahjakortti niitä on eri hintaisia...
kirsi

=========================

Ostin kerran puolitutulle häälahjaksi halvahkon shampanja/viini -coolerin, jonka sisään laitoin Sorbus-pullon niin, että pullon kaula oli peitetty alumiinifoliolla ja pullon ympärillä oli Stockmanilta ostettu pellavaliina. Lisänä oli vielä kaksi lasia. Pullohan voi toki olla hienompaakin ainetta jos luulet, että lahjan saajan huumorintaju ei kestä soppapulloa. Lasit voivat olla Iittalaa tai Tiimaria riippuen siitä, miten paljon haluat asiaan satsata.

Laila

=========================

Osta vaikkapa 2 kaunista shampanjalasia Artessasta. Artessassa paketoidaan ostokset jo niin näyttävästi, että siinä on jo lahjaa kerrakseen. Tulee näyttävä ja suht edullinen lahja ja hääpari voi itse kerätä laseja lisää.

Leila

=========================

Hei! Itse tein kerran vastaavassa tilanteessa näin: Kirjoitin Khalil Gibranin "parisuhderunon" koneella ja tulostin sen kauniille paperille. Ostin kauniit raamit ja lahja oli valmis. Edelleenkin, 10 vuoden jälkeen, tämä taulu on ko. parin makuuhuoneen seinällä.

Jaa, että mikä runo? No, se missä puhutaan pilareista, puista ja siitä, miten toiselle täytyy antaa tilaa. En juuri nyt muista sitä ihan tarkalleen. Löytyy kyllä Gibranin runokirjoista!

Liisa

=========================

* Löytyykö pariskunnan lähipankista listaa, jotta voi antaa rahaa. Raha on turvallisin vaihtoehto, jos ei keksi jotain erityistä juttua.
* Hääyön selviytymiskori, joka sisältää kaikkea kivaa... mm. hierontavoide, kynttilä, tuoksuja ja tuoksulyhty, eroottisia hedelmiä (ananas, meloni, mansikoita...), purkki pursotettavaa kermavaahtoa, jne... Tai vaikkapa kokopötkö lauantaimakkaraa, jos se sattuu olemaan sulhasen suurta herkkua.
* Paras lahja löytyy kun miettii yhteisiä hetkiä ja niistä kehittää jonkun lahjan johon liittyy tarina.

Pliide, toivomuksena olisi:
* Ei lakanoita
* Ei keittiötarvikkeita

Mari

=========================

Kauniissa korissa kaksi kuohuviinilasia ja pullo kuoharia, nautittavaksi sitten, kun viimeinenkin vieras on lähtenyt.

Miru

=========================

Jokin kirja on aina hyvä lahja.

Jokin erikoisempi keittokirja, puutarhakirja (jos parilla on piha), jokin harrastuksiin liittyvä kirja
(eränkäynti, luonto, purjehdus, matkustus...) kodinsisustus- tai remonttikirja, tai esim."juhlakirja" eli teos jossa on esitelty kaikki suomalaiset juhlapyhät ja perhejuhlat taustatietoineen; mistä esim. Juhannuksen vietto on lähtöisin ja mitä perinteisiä tapoja siihen liittyy.

Maria

=========================

Pari kuukautta sitten tanssittiin häitämme ja saimme lahjaksi mm. kauniin häävalokuva albumin. Albumi on mielestämme ollut hyvä sekä tarpeellinen lahja, sille kun on varmasti käyttöä häiden jälkeen.

M&M

=========================

Käsityönopettajalta vuosi sitten saatu vihje: kaksi tyynyliinaa ommellaan umpinaisista päädyistä yhteen niin, että tyynyt ovat käytössä somasti vierekkäin. Itse tehden voi tietysti tehdä valmiiksi tällaisen parityynyliinan. Voi koristella kuten huvittaa.

Milja

=========================

Marimekon tms. nättejä kertakäyttöastioita ja servettejä yms. Kerää niistä hauska, nätti laatikko/kori, johon laitat kirjeen mukaan. Kirjeessä kerrot, kuinka tärkeää on viettää yhteistä aikaa, eikä käyttää sitä turhaan tiskaamiseen ja siivoamiseen. Kertakäyttöastioilla lisäät heidän yhteiselon helppoutta ainakin niin kauan kuin kerttisastioita riittä =) Tämä lahja ei tietenkään toimi, jos heidän ajatusmaailmansa on vihreä. Vihreiden puolue haluaisi haittaveron ko. tuotteille.

Minnie

=========================

Lupaa muistaa hääparia jossain kuussa tulevana vuonna jollain kivalla jutulla. Leivot jotain, autat siivouksessa tai jotain. eikä maksa mitään ja kummallekin osapuolelle tulee hyvä mieli!
Mukavia juhlia sinulle ja muille niihin tuleville :)

Ryyni

=========================

Saunakori-pari pulloa olutta, lasit ,makkaraa, makkaratikut ja tietty koriin kynttilöitä ym.

kokeiltu on

=========================

Osta kirja:John Gray: Miehet ovat Marsista, naiset Venukselta

mimi

=========================

Ehdotan pientä arjen ylellisyyttä josta jää muisto. Hopeista kahvimittaa. Siihen saa kaiverruksen ja hinta on melko edullinen n .30 €

Nina

=========================

Vie kauniisti pakattuja laatukonvehteja (mielellään irtosellaisia tai arvostettuja maailmanmerkkejä, saa hyvin varustetuista tavarataloista). Pienelläkin summalla saa jo jotain. Ilahduttaa taatusti enemmän kuin jokin kirppikselle päätyvä "krääsä".

Niina

=========================

Kaksi kauniisti pakattua puulastaa. Niillä on aina käyttöä! Lahjaliikkeissä osaavat vielä auttaa kauniin pakkauksen tekemisessä.

Oili

=========================

- Lahjakortti kahdelle teatteriin, elokuviin tm.
- Osta valkoiset tyynyliinat ja kangasvärejä (pari väriä riittää hyvin) ja tee hääparille uniikit Nuku hyvin! Kauniita unia! tyynyt nimien ja sydämien, kyyhkysten, lampaiden tm. kera
- Kangsväreillä valkoisiin t-paitoihin "Olen Maijan mies" ja "Olen Matin vaimo" tai joitan muuta hauskaa.
- Hellyys pakkaus - Kori, johon keräät jotain maustekahvia / teetä, niiden nimissä on usein jotain rakkaus- hellyys- hyvän olon- pusu- tm. sanoja, saunahunajaa, hierontaöljyä, sydänkarkkeja tai -suklaata, enkelipari... vain mielikuvitus on rajana. Jos paikkakunnalta löytyy kahvi / lahjatavarasoppi, niiden myyjät ovat usein loistavia tuollaisten pakettien tekijöitä.

Outi

=========================

Lahjan ei tarvitse olla välttämättä kallis. Itse pidän persoonallisista lahjoista ja varsinkin siitä että lahja on tarkoitettu juuri minulle ja että sitä voi käyttää. Lahjassa voi piileä vitsi. Älä sorru halpoihin koriste-esineisiin/maljakoihin tms. jos et ole aivan varma että lahjan saada todella pitää kitcistä.

- matkaherätyskello häämatkaa varten ettei mene koko loma nukkumiseen ;)
- Pullo kuohuviiniä ja kaksi shampanjalasia sellofaaniin pakattuna. Alustalla voi olla muutama kukka. Laseja saa kaiverrettunakin melko edulliseen hintaan esim. hääparin nimet ja vihkipäivä.
- hääalbumi
- kaunis valokuvakehys (divarit ja vanhan tavaran liikkeet kannattaa kiertää)
- esim. Pentikin kahvimukit 2 kpl
- Kaksi muhkeaa pyyheliinaa (frotee tai pellava) tai 4-6 kpl käsipyyhkeitä.

Päivi

=========================

Annapa jotain itseltäsi lahjakortti, esim. lupaat hieroa hääparin hartiat kaksi kertaa vuoden aikana tai lupaat viedä heidät tarjota päivällisen seuraavan puolen vuoden sisällä. Jos hääparilla on jo lapsia, niin voit luvata heille x iltaa tai yhden kokonaisen viikonlopun lastenhoitoa.

Ja eikun lahjakortti kiikkumaan hyvän viini- tai shampanjapullon kaulaan! :->

Lahjakortti itseltä

=========================

Jos on vähän kädentaitoja käytettävissä, käy esim. käsityökeskuksessa kutomassa pellavainen-, poppana- tai ripsikaitaliina. Tuttavani ainakin ovat näistä tykänneet.

Päivi

=========================

Ei välttämättä tarvi ostaa mitään...laita nätti lahjakortti ja lahjoita vaikka imurointi, tai kukkien kastelu loman ajaksi. tai ikkunoitten pesu yms. itse ainakin ilahtuisin tällaisesta. Mutta jos ei ole kovin läheinen niin vie vaikka jättisäkki söpöä wc tai talouspaperia..

päivittelijä

=========================

Osta pari kylpypyyhettä, niitä tarvitaan aina! Eikä maksa paljon.

Trisse

=========================

Kauniin lahjan saat kahdesta shampanjalasista pakkaamalla ne näyttävästi ja mukaan pieni pullo jaloa juomaa. Sopiva runo täydentää lahjaasi. On hienoa omistaa ystäviä, jotka haluavat sinut juhlaansa.

Ebba

=========================

Istutettava kasvi, köynnösruusu, kirsikkapuu tai tammi ovat elämästä muistuttavia pitkäikäisiä lahjoja, jos saajilta löytyy maata mihin kasvin istuttaa. Muussa tapauksessa kaunis ruukkukasvi.

Paula

=========================

Yksinkertaiset raidalliset tai ruudulliset pellava- tai puuvilla-pellavapyyhkeet luonnollisen värisenä ovat varma valinta, vaikkei hääparia paremmin tunnekaan. Saaja voi itse päättää käyttääkö niitä astiapyyhkeenä, kasvopyyhkeenä, leivinliinana tai vaikkapa peflettinä saunassa, jos pyyhkeitä on talossa riittämiin. Ja aito pellava vain paranee käytössä!

Paula

=========================

Osta 2 hyvää tyynyä ja niihin nätit (ehkä käsinpainetut /marimekkoa...) tyynynliinat. näitä tarvitaan aina eikä haittaa, vaikka muutkin toisivat.

kaarina

=========================

Osta vaikka Iittalan "mini" aalto maljakko se on todella ihana ja käytännöllinen.

Paula

=========================

Kauneinta mitä voit antaa ystävällesi on antaa lupaus siitä että autat häntä silloin kun ystävälläsi on noussut "tie pystyyn". Ei tässä elämässä voi aina olla pelkää "juhlaa ja aurinkoa" on myös "arki ja myrsky" ja silloin tarvitaan sitä oikeaa ystävää. Pistä lupaus paperille ja anna se avioparille se voi aiheuttaa pientä kohinaa niissä jotka arvostavat tässä elämässä materiaalia, mutta ole huoletta, jonain päivänä SINUA tarvitaan ja SINUA arvostetaan. Kirjoitan tämän päivänä jona tulee kuluneeksi 30vuotta siitä kun tapasin RAKKAAN vaimoni jota RAKASTAN vieläkin. Toivon että löydät sopivan lahjan ystävällesi ja toivon että saat mielen rauhan.

Positiivisin terveisin Pekka ja rakastettu vaimo Arja

=========================

Ben Furman - Katja Furman; Parisuhteen keittokirja 28,90 tai Positiivarit; Parhaat jutut 25,00.
Pia

=========================

Kaksi kunnon kesävihtaa, hunajasaippua ja lahjakortti johonkin perinteiseen savusaunaan kotipaikan lähellä.

Pia

=========================

Riippumatta siitä onko hääpari asunut yhdessä jo avoliitossa vai muuttavatko yhteen vasta häiden jälkeen, varsin käytännöllinen lahja on suuri kattila. Vaikka varsinainen perhe olisikin kooltaan pieni, vieraita tulee aika ajoin käymään. Omaan tarpeeseen ei välttämättä isoa kattilaa aina tarvita, mutta se on näppärä apu esim. kesävieraiden tarjoiluja mietittäessä.

Kattila on myös varsin vertauskuvallinen, nykyisin kun jääkaappikin verrastetaan perhettä yhdistäväksi tekijäksi.

piitu

=========================

Mikäli he ovat huumorintajuisia, osta kirves ja kaulin. Luulisi saavan hymyn kasvoille, eikä ole kuitenkaan kalleimmasta päästä lahja. Todennäköisesti heillä on silti käyttöä noille tavaroille!

-Piia, itsekin 5.6. häihin vieraaksi menevä

=========================

Jos tuttavasi on sen verran tuttu, että voit tarjota palvelujasi, niin osta kaunis kori. Laita koriin kauniita kortteja, joihin olet kirjoittanut esim. olen lomallanne kukkavahti, postilaatikon tyhjentäjä, yms. Anna aikaasi lenkkikaveriksi, lapsen vahdiksi jne. Lisää vielä kortteihin erinomaisiksi kokeilemiasi leipomis- ja ruokareseptejä ja kaiken päälle jokin kaunis muisto, vaikka kristalli.

Iloista juhlahetkeä lähettää Pirjo

=========================

KIVA PIKKU TAULU PIRISTÄÄ!

Taulu

=========================

Mene Tiimariin tai vastaavan lahjatavaraliikkeeseen, osta kaunista käsintehtyä paperia arkki, etsi siihen sopiva kehys samasta liikkeestä (mieluummin puuta: sopii moneen sisustukseen), etsi rakkausruno, kirjoita se kauniilla (käsinkirjoitetulla, ei koneella) käsialalla ostamaasi arkkiin, laita kehyksiin, paketoi.


Raisa

=========================

Hej Osta ihmeessä kirja. Käymme yhdessä ain.. Mikä sen parempi ja edullinen myös.

Riitta

=========================

Pari saunavastoja on mielestäni aina tepsinyt epävarmoissa tilanteissa tuttuihin ja tuntemattomiin. On hyvä ja halpa vaikka ostaisi siihen jotain lisukkeeksikin. Elämän eri lauteilla tarvitaan kaikenlaista tilbehööriä.

Ritirii

=========================

Pari saunavastoja on mielestäni aina tepsinyt epävarmoissa tilanteissa tuttuihin ja tuntemattomiin. On hyvä ja halpa vaikka ostaisi siihen jotain lisukkeeksikin. Elämän eri lauteilla tarvitaan kaikenlaista tilbehööriä.

Ritirii

=========================

Osta sellainen öljy-viinietikkapullo, jossa molemmat aineet ovat yhdessä samassa pullossa, mutta erikseen. Tai jos rahat eivät riitä siihen, suola- ja pippuripurkit, joissa on murskain. Ja ajatukseksi, niin erilaisia, mutta toisiaan täydentäen makua elämään

RitvaMK

=========================

Pari kauniita tai hupaisia tyynyliinoja on osoittautunut helpoksi ratkaisuksi. Kaunis paketti ja sopiva säe , siinä se on!

Rita

=========================

Koriin pullo kuohuviiniä ja kaksi kaunista lasia.

Sisi

=========================

Osta kaksi käsipyyhettä ja kirjaile hääparin nimet niihin; ketjupistot onnistuvat joka pyyhkeeseen. Kumpikin nimi omaan pyyhkeeseensä, että saavat omansa, jos joskus ajautuvat erilleen;-)
Saila

=========================

Vähällä rahalla ostaisin kuohuviinipullon, noin 5 euroa tai vaikka kaksi tyynyliinaa, niitä on kaikenhintaisia ja ihania ruusuisia, värillisiä, valkoisia röyhelöin ja ilman. Ihan riittäviä lahjoja minusta, kehtaisin juhlia häissä täysillä!

Nuuka

=========================

Olemme käyttäneet perhe ja tuttavapiirissä onnistuneesti "aikalahjoja". Tämän päivän ihmiset aika usein hukkuvat turhaan roinaan ja makukin voi olla eri ostajalla ja saajalla. AIKALAHJA = anna lahjaksi jokin hyvä teko. Esim. Valmista heille juhlaillallinen ja poistu ruuanlaiton jälkeen tai siivoa heidän koti tai vie elämysretkelle poimimaan mustikoita ja paistamaan makkaroita. Tyttäreni täti on kysynyt joka vuosi nyt 8-vuotiaalta Inkalta haluaako tavara vai aikalahjan. Kertaakaan valinta ei ole ollut tavaralahja.

sanna

=========================

Marimekon Mariskooli on aina hyvä ja arvostettu lahja.
Sanna

=========================

Kysy voitko tulla auttamaan viime hetken järjestelyissä lahjana hääparille.

Menimme naimisiin toissa syksynä ja kultaakin kalliimpia häissämme oli meikkaaja / kampaaja joka laitto minut juhlakuntoon omana lahjanaan, valokuvaaja joka kuvasi omana lahjanaan, sukulainen joka laittoi kukat pöytiin, ystävä joka otti koiran hoitoonsa häiden ajaksi, toinen sukulainen joka halusi antaa lahjaksi kuljetuksen hääyöpaikan jne.jne.

Häissä on yleensä aina paljon järjestettävää ja käsipareja tarvitaan joka vaiheessa ja asiassa.

Anna lahjaksi osaamistasi ja/tai viitsimistäsi, kysy reippaasti missä voisit auttaa. Voit helpottaa morsiamen ja kaason stressiä huomattavasti!

Anna lahjaksi osaamistasi ja/tai viitsimistäsi!

=========================

Jos osaat siivota tai tehdä kotitöitä, tee omatekoinen lahjakortti jostakin palveluksestasi esim. peset ikkunat tai tamppaat matot ja teet seuraavan suursiivouksen. Näin hääparille jää enemmän keskinäistä aikaa toisilleen.

Satu, Tampere

=========================

Osta halvat kehykset ja laita niihin jotakin persoonallista: itse ottamasi luontokuva, kuva lapsuudenkodista tai lemmikistäsi...

S. Anneli

=========================

Valokuva-albumi, joka tehty hääparia varten on ollut suosittu lahja

seppo

=========================

Käymme yhdessä ain - Näin onnistus parisuhteessa - Kirja positiivareilta. Hyvää juttua, aion antaa sen tyttärelleni häissään 31.7.04

Käymme yhdessä ain

=========================

Me kaikki tahtoisimme antaa lahjaksi jotain suurta ja kallistakin. Osta kuule ihan kaikenlaista arkipäivän hilavitkutinta kuten, säilykepurkin avaajaa, kauhoja, vispilöitä,... keittiön pikku ihmeitä..., pari mukia, jotain seinälle/takan reunalle, hypisteltävää ja puristeltavaa sekä tuleville lapsille pallo sekä nalle... jne. pakkaa lahjat kauniisti isoon laatikkoon ja nimeä se miljoona laatikoksi, koska se on sitä. Tästä lahjasta riittää iloa moneksi vuodeksi ja sitä on kiva "penkoa".

Akseli

=========================

Anna heille soma picnic-kori. Ainakin meidän City-Marketisssa myydään somia "ranskalaistyylisiä" eväskoreja. Kori sisältää astiaston neljälle. Ja hintakaan ei ole huima.

Sinikka

=========================

Miten olisi Arno Kotron "Sanovat sitä rakkaudeksi"- äänikirja-cd? Etsin itsekin häälahjaa ja näin juuri sellaisen Mäkelänkadun ja Strurenkadun miltei kulmassa olevan antikvariaatin ikkunassa (kuitenkin uusi) à 16 e. Jos et asu Hgissä, niin kannattaa kysyä paikkakuntasi antikvariaateista. Esimerkiksi:). Kaunista kesää ja iloisia hääjuhlia!

Sanovat sitä rakkaudeksi

=========================

Jos naimisiin menevät asuvat omakotitalossa tai rivitalossa, niin oikein mukava lahja on puun tai pensaan taimi. eivät ole kalliita ja muutamat niistä kasvavat myös tosi nopeasti, joten iloa riittää koko elämäksi... Hauskoja juhlia-

soili

=========================

Osta jotain tarpeellista, vaikka nätit pyyhkeet, eikä niiden tarvitse olla mitään kalliita tai osta jotain muuta esim. pussilakanat.

Itse aion ostaa häälahjaksi Iittalan Verna jälkiruokamaljat, ne jalalliset, jotka ovat 4 kpl pakkauksessa. Iittalan lasit ovat myös pidettyjä lahjoja. Keksi lahja sitä mukaa paljonko rahaa on käytettävissä ja koska kyseessä on puolituttu, ei sen lahjan tarvitse olla mikään hirmu kallis.

Tanja

=========================

Tuttu tilanne... Olen turvautunut näissä tilanteissa Veikkauksen lukemattomiin erilaisiin raaputettaviin ARPOIHIN. Esim. kympillä saa jo useamman kappaleen ja jos hyvä säkä käy voi lahjasi arvo nousta huimasti. Lahjan saaja(t) saa hetken "jännitystä" elämäänsä ja voi hankkia voitollansa mitä mielii. Jos ei voita, niin ei voi mitään, sellaista se elämä joskus on....

Tarjuska

=========================

Kerran näin kesäkuuussa pidetyissä häissä oli minulle rakas hääpari, jonka sulhasen kanssa oli hänen jo "nuorna ollessaan" väännetty hauskaa ja vieläkin hauskempaa huumoria vasta-sanasta. Itä-alueilla Suomeahan saunassa nautitaan vastasta - ei vihdasta.

Jos hääpari tuon vasta-symboliikan heimotaustansa vuoksi ymmärtää ja pitää saunomisesta, voisit hiipiä metsään tekemään hyvän parin vastoja, kiinnittää ne aidolla oksapannalla ja niputtaa oksalenkkien avulla "vastapariksi". Siihen voi sitten vaikka ostaa mukaan vähän laudeliinaa, löylytuoksua tms. Ja saatesanoiksi sopinee lohkaisu vastanaineista...

Tarja-serkku, joka antoi lahjaksi vastaparin

=========================

Osta heille muistikirja, vaikka sellainen ihan tyhjillä sivuilla oleva.

Laita viesti mukaan, että kirja he voivat ruveta pitämään päiväkirjanaan, jota vuosien jälkeen on hauska lueskella. Lastenkin voivat kirjasta lukea, kuinka vanhempien liitto on vuosien saatossa muokkautunut.

Tarja

=========================
Käys ostamassa 2 Iittala-Marimekko (Primavera) mukia saat ne hintaan 19.80e. Ja jokainen tykkää taatusti!

näin tehnyt

=========================

Älä ainakaan sorru ostamaan mitään turhaa koriste-esinettä (tai käyttöesinettäkään!), varsinkaan jos et hyvin tunne hääparin makua. Mielestäni jotkut "luksustuotteet" ovat ok, esim. satiinilakanat (voithan ostaa tyynyliinat, eivät maksa niin paljoa!). Miksei myös pihalle/parvekkeelle laitettavaksi joku hauska värikäs peltisanko (tai muu monikäyttöinen astia), johon kaunis kesäkukka? Tai jos heillä on oma piha, sinne voisi ehkä ostaa vaikka alppiruusun tai omenapuun? Jos tunnet muita vieraita, on kimppalahja myös ihan hyvä vaihtoehto, hääpari saa vähän arvokkaamman lahjan eikä useita pieniä.

Kesäheinä

=========================

Koska hän on puolituttu, sinun ei tarvitse hurjia määriä käyttää rahaa, ennemminkin luovuutta. Mene johonkin lahjatavaraliikkeeseen. Sano, että tarvitset tietynsummaisen lahjan puolitutun häihin. Liikkeessä riittää kivoja ehdotuksia, joista jokin varmaan miellyttää. Myyjä myös osaa paketoida kauniisti. Hanki samalla kaunis kortti, joka sopii lahjan tyyliin, sekin ilahduttaa ja on osa lahjaa.

Airikki

=========================

Joku sopiva kirja olisi varmaan hyvä idea. Esimerkiksi jokin "parisuhteen keittokirja" tai vastaava, josta riittää iloa, riemua ja löytämisen iloa monille illoille. Saimme itse sellaisen häälahjaksi, ja siitä on ollut iloa monta kertaa. Lisäksi kirjat eivät aivan kamalan hintaviakaan ole, joten pienemmälläkin budjetilla sellaisen voi hankkia.

Tiia

=========================

Sain mieheni kanssa häälahjaksi onget ja kohot. Pieni lahja mutta taakse kätkeytyi paljon mukavia ajatuksia tulevaisuudessa yhdessä vietettävistä rauhallisista hetkistä.

Tiina

=========================

Anna lahjaksi kaikkea pientä mitä kotona aina tarvitaan. Esim. Sulakkeita, hammastikkuja, hakaneuloja, laastaria, teippiä, suodatinpusseja, teetä, kahvia, makaronia, riisiä, tomaattipyrettä, suolaa, näkkileipää, sokeria, säilykkeitä, paperinenäliinoja, servettejä, muovimukeja, -lautasia, -lusikoita, pullonavaaja, korkinavaaja, tomusokeria, kauha, paistinlasta ...ihan mitä ikinä vaan keksit. Käyttämättömiä tavaroita mitä löydät omasta ruokakaapistasi. Ja sitten määrärahalla ostat kaupasta lisää. Ota monitoimikori, pyykkikori, pärekori tai mitä ikinä budjetti salliikin. Täytä se ko. tavaroilla ja koristele koko "hässäkkä" isolla rusetilla.

Takaan ja alleviivaan, että toimii takuuvarmasti ja hääparilla on hauskaa lahjaa tutkiessaan ja ennen kaikkea lahjasta on iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa. Vastaavaa ideaa voi käyttää mihin lahjaan hyväänsä. Mökille voit viedä lahjaksi kaikkea mökille sopivaa.

Itse olemme sukulaisten kanssa vuosia sitten mummonmarkka-aikana keränneet vastaavanlaisen lahjan isoon muoviseen pyykkikoriin. Hääpari oli tosi onnellinen ja vieläkin muistavat juuri sen meidän tuomamme lahjan =)

Titi

=========================

Anna lahjaksi "lahjakortti", jossa lupaat tehdä hääparille jonkin palveluksen, esim. tukan- tai nurmikonleikkuun, viet piknikille puistoon, annat hevosen-/koiran-/kissanhoitokurssin, hoitaa kukat ja hakea postin heidän häämatkan aikana, olla kuskina, käydä kaupassa viikon ajan, olla suursiivousapuna, jne. mitä ikinä keksitkin!

Tiina76

=========================

Miten olisi valurautainen paistinpannu, jolla saa sydämen muotoisia lettuja. Paketointi kauniisti sellofaaniin ja koristeeksi vaikkapa pieni silkkikukka (vastaanottajan lempiväri)...tai sitten kaunis häävalokuva-albumi...tai pitkä pötkötyyny (kahden nukuttava), johon herttainen tyynyliina sopivalla tekstityksellä/kuvituksella.

Toivottavasti lahja löytyy!

Kikka

=========================

Kun raha tekee tiukkaa, käytä luovuuttasi hyväksesi. Kortin voi aina askarrella itse kotoa löytyvistä aineksista, mm. mainoslehtisiä hyödyntäen. Lahjaksi voit antaa lahjakortin, jossa lahjoitat pariskunnalle esim. lastenhoitoapua tietyn määrän; siivousapua esim. suursiivoukseen osallistumista, ikkunoiden pesua tms.; pihanhoitoa joko kesällä tai sitten syksyllä lehtien haravointia; auton pesuja muutama; jos osaat tehdä kasvohoitoja tai hieroa kipeitä niskoja tai jalkoja, nekin ovat todella mukavia lahjoja. Uskon, että jos tuttavasi ovat fiksuja, he osaavat näitä arvostaa. Kyllä se siitä!

"Omakohtaisia kokemuksia"

=========================

Jos kyseessä on puolituttu niin voi ostaa vaikka kauniin valokuvakehyksen johon hääpari voi laittaa hääkuvan. Tai hääalbumin johon voi laittaa hääjuhlakuvat ja muitakin muistoja häistä.

Tuikku

=========================

Piirrä hääparista naivistinen kuva...kummastakin korosta sitä piirrettä josta kaikki heidät tuntee. Parasta olisi antaa noin 5-vuotiaan lapsen piirtää kuva, he kun näkevät ihmisistä juuri ´sen´ mistä ihminen tunnetaan. Värikäs kehys vain kuvaan ja varmasti on kiva katsella kuvaa vuosienkin jälkeen.

Tuulia

=========================

Kysy onko hääparilla lahjalistaa. Monilla on lista niistä tavaroista, joita toivovat, esim. jossakin kaupassa valmiina. Siitä voi valita pussilleen sopivan, ja samalla tietää, että se sopii parille. Tuula

Tuula

=========================

Häälahjaksi sopii mielestäni hyvin Pessi ja Illuusia -kirja. Kaunis vanha klassikkotarina peikkopojan ja keijutytön rakkaudesta sopii hyvin nuoren parin yhdessä luettavaksi ja ehkä myöhemmin omille lapsillekin...

Tytti

=========================

Kaikkiin juhliinhan ei ole pakko edes mennä, ellei siltä tunnu.

Lahjavinkiksi: Lahjakortti joka maksaa sinulle AIKAA. Eli ikkunanpesu, muuttoapua tms. Taatusti arvostetaan enemmän kuin jotakin koriste-esinettä hyllyssä. Ainakin minä arvostan enemmän.

Ellet halua puolituttuun aikaa uhrata niin: Puutarhasetti / parvekekukkasetti...eli siemenpusseja ja puutarhahanskat. Keittiöön veitsen- saksienteroitin. Kukkamaljakko, jos nyt haluaa klassisempaa lahjavinkkiä. Kahvi-/teemukisetti

Ulla


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot