Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Kun työpaikkasi kaikki asiat ovat juuri niin kuin haluaisit niiden olevankin, niin miten ne silloin ovat?

Vastauksia: 273
Että kaikista työtekijöistä olisi mukava tulla töihin hymyssä suin.

AV


Ihmiset tuntevat toisensa ja uskaltavat puhua asioista suoraan. Työpaikalla on aikaa yhteisille kahvipausseille joilla puhutaan muustakin kuin työstä. Kaikille annetaan mahdollisuuksia kehittyä paremmiksi alallaan, ja heille annetaan palautetta tehdystä työstä. Arvostetaan toinen toisiamme ja muistetaan kiittää myös ääneen.

Nina


Kukaan ei puhu pahaa työkaveristaan, osaava auttaa aloittelijaa ja toisen työpanosta arvostetaan ainakin yhtä paljon kuin omaansa. Muistetaan tervehtiä ja miten hyvältä tuntuukaan työvuoron päätteeksi työkaverin lausuma "kiitos kivasta päivästä, oli ilo työskennellä kanssasi" -lause.

ailamari


Työpaikalla kannustetaan ja osataan luottaa ihmiseen ja hänen tekemään työhön. Pomo antaa positiivisen palautteen kaikkien kuullen ja haukkuu henkilökohtaisesti. Ei arvostella jo etukäteen toisten ideoita vaan ideoidaan mukana.

Tarja


Sopivan paljon työtä ja yhteen hiileen puhaltavat mukavat työkaverit.

marjariitta


Olemme kohteliaita toisillemme; tervehdimme ja kiitämme. Olemme innostuneita työstämme ja haluamme jokainen kehittää tästä vielä parempaa. Olemme sitoutuneita ja ylpeitä työstämme, mainostamme positiivisilla argumenteilla omaa työpaikkaamme. Työpaikkakokoukset ovat keskustelevia ja rakentavia ja työnjohto on yksi meistä!

Marjukka


Hyvin niin kauan kunnes työtoverini haluavat samaa.

Jussi


Työpaikka on silloin
1) Mukava paikka tulla
2) Mukava paikka olla
3) Mukava paikka poistua

Helinä


Minun työpaikassa olisi jokainen aamu aurinkoinen ja ystävällinen. Saisin tulla omana itsenäni työpaikalle, eikä niin kuin toiset haluavat. Työpäiväni kuluisivat siivillä huumorin avulla eikä aina tärkeilyä.

Tepa


Ihanaa kun tästä puhutaan <3
Työpaikallani on kaikki hyvin, ja se johtuu mm. siitä, että esimies on aito esimies; jämäkkä, mutta inhimillinen. Hän asettaa selkeitä tavoitteita ja antaa toiminnalle raamit, mutta antaa tilaa jokaisen olla oma itsensä, ja tehdä työtä oman persoonansa kautta. Palautetta annetaan työyhteisössämme paljon; kiitos kuuluu ja myös rakentavaa palautetta annetaan. Työntekijät ovat sitoutuneita ja innostuneita, ja nauttivat työstään. Hyvät ja kohteliaat tavat ovat kunniassa, asiat käsitellään avoimesti ja takanapäin puhumisia ei sallita; asiat keskustellaan sen kanssa, jota asia koskee. Kaikki tekevät oman osuutensa työstä, eivätkä jätä omia hommiaan toisille. Työpaikallani noudatetaan automaattisesti (erikseen pyytämättä) myös työehtolakeja ja asetuksia. Jokaista tiimiläistä kuunnellaan, ja kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan ja antaa ideoitaan. Huumori kukkii ja nauru raikuu päivittäin. Päivääkään en vaihtaisi pois!

Muruska


Porukka luottaa toisiinsa, tervehtii tavatessaan, hymyilee, uskaltaa pyytää apua, antaa apua mielellään, tulee mielellään töihin, ja lähtee hyvällä mielellä kotiin.

Satuaurinko


Työpaikallani asiat ovat hyvin ja minuun luotetaan, näin se homma toimii!

-liina-


Esimiehet kuuntelevat mitä työntekijät kertovat, siis kuuntelevat eivät vain kuule. Kun on ongelmia esim. koneiden kanssa, asia pyritään hoitamaan kuntoon pian ja työntekijöitä informoidaan tilanteesta. Esimiehet ja johtajat arvostavat työntekijöitä ja päinvastoin. Yhteisymmärryksessä tuloksenteko on tuottoisampaa ja mukavampaa. Töihin on kiva tulla ja lähtiessä toivotellaan iloiset heit.

Sandra


Kaikilla olisi vilpitön halu auttaa ja tukea toista niin työasioissa, kuin "huonona" päivänä. Olisi olkaan taputtajia, muttei selkään puukottajia. Vallalla olisi luottamuksen ilmapiiri. Virheen sattuessa, pohditaan mitä olisi voinut tehdä toisin. Työ ei aina ole mielekästä, eikä työolosuhteet ihanteellisia, mutta kaikesta selvitään helpommin, kun on hyvä työyhteisö ja ilmapiiri.

Reija


Aamukahvin tuoksuessa yhteisessä kahvihuoneessa rentoa yhdessäoloa kuuman kupin kera.

Valpurger


Siellä vallitsee myönteinen, innostunut ilmapiiri. Siellä työskentelee motivoitunut, itseään ja ammattitaitoaan kehittämään halukas henkilökunta. Siellä on johtaja, joka osaa ottaa paikkansa tilanteen mukaan, suunnannäyttäjänä, rinnalla kulkijana tai takatuupparina. Siellä koetaan työn iloa.

Eeva-Liisa Soisalo


Osataan hyväksyä, osataan pyytää ja antaa anteeksi, ostaan välittää, ei puhuta selän takana muistetaan hymyillä, muistetaan auttaa

Tuhkimo50


Hyvä työpaikka (yhteisö) on kuin iso perhe: jaetaan ilot, jaetaan surut ja puhalletaan yhteen hiileen. Jokaisella on sama arvo ihmisenä (perheenjäsenenä) huolimatta asemasta työssä. Asioista puhutaan, kun on aihetta - niitä ei lakaista maton alle. Ollaan avoimii ja iloisii! Ja kun on murheita - ne voi jakaa muiden kanssa, jolloin taakka pienenee. Levollisessa työympäristössä kukin yltää parhaaseensa, koska turvallisuus tehostaa! Hyvässä työyhteisössä myös kannustetaan - ei poljeta, silloinkaan, kun on ei ole mennyt ihan hyvin... myös kosketus, lämmin halaus joskus, tai miehekäs taputus selkään - antaa kummasti lisäpontta.

Tulikki


Kaikki tervehtivät kaikkia tavatessaan. Huomioivat toisten mielipiteen. Eikä ole kuppikuntia joihin joku ei kelpaa. Työpaikalla vallitsee avoimuus ja luottamus

Suomessa on vielä paljon sitä että joku jätetään ulkopuoliseksi. Jollekin lakataan puhumasta vaikka juuri puhua pitäisi.

Luin hiljattain että barbaareilla aikoinaan oli suurin mahdollinen rangaistus se että jollekin ei puhuttu, ei koskettu, ei nähty. Sivistyneessä Suomessa tämä ei ole harvinaista. Tässä meille olisi työsarkaa työpaikoilla vieläkin.

Marge


Kaikki työt on tehty ja voin rauhassa uppoutua lasten kanssa sohvalla katsomaan jotain hauskaa ohjelmaa ja napostelemaan jotakin hyvää. tai lähteä yhdessä ulos tekemään jotain hauskaa.

Päivi


Työilmapiirin kuuluu olla mukava. Kaikki tulevat toistensa kanssa hyvin toimeen ja huumori kukkii. Asiat hoituvat jokaiselta hyvin ja kaikilla on positiivinen mieli tulla töihin ja kokea olevansa arvostettu omassa työssään.

-AnLe


Kaikista erimielisyyksistä ja stressitilanteista huolimatta kaikki työpaikalla puhaltavat yhteen hiileen. Myönteinen asenne ja tulevaisuuteen luottaminen myös tärkeitä.

Yksi joukossa


Työtä on sopiva määrä, ja se on oikeudenmukaisesti jaettu. Esimies antaa palautetta, hyvässä ja pahassa ja häntä voi lähestyä milloin vain. Käytävillä kuuluu naurua, ja näkyy iloisia naamoja. Hyväksymme sen, ettei kaikilla ole aina hyvä päivä ja sen, että olemme kaikki erilaisia, yksilöitä, ja omana itsenämme arvokkaita. Myös se mitä teemme on arvokasta. Jos jonkun työtaakka on tilapäisesti liian suuri, hän voi luottaa saavansa apua työtovereiltaan, ilman murmutusta.

Maiju


Osaava henkilöstö, hyvä työilmapiiri, sopivasti töitä. Aamuisin mukava tulla töihin ja päivänpäätteeksi voi hyvillä mielin laittaa työpaikan oven kiinni.

Siru


Kaikki työntekijät hoitavat omat työnsä motivoituneina ja innostuneina. Johto tukee em. työtä kannustavasti. Jokainen voi kokea työssään iloa!

Inkku


Hyvä ilmapiiri työkavereiden kesken, kaikki auttavat toisiaan, avun saa kaverilta tarvittaessa, kenenkään selän takana ei puhuta pahaa toisista, sinut hyväksytään sellaisena kuin olet,

minna


Silloin saapuu töihin riemumielellä ja siellä on hyvä olla ja palvelee asiakkaita täydellä sydämellä!

Lettu


Jokainen hoitaisi oman hommansa niin hyvin kuin pystyy ja keskustelisi toisen kanssa, miten homma jatkuu siitä, mihin oma päättyy -> rajakohdat kuntoon. Työasioista tiedottaminen (=muutoksista) toimisi paremmin.

Johanna


Asiat ovat silloin niin että sinne työpaikalle on aamuisin kiva mennä ja siellä on päivällä kiva olla, mutta sieltä on myös kiva lähteä illalla kotiin

Eija


Kaikilla olisi sopivasti riittävän haastavia töitä. Kaikkien työpisteet olisivat sopivan kokoisia, riittävän lähellä ikkunaa. Kaikkea ei voi saada, joten yritetään nauttia niistä asioista mitä on, eikä aina haikailla niistä mitä ei ole.

Sinna


Kun lähden mielelläni töihin, tietäen, että vaikka olisin tehnyt jonkin virheen tai unohtanut tehdä jonkin tehtävän, ei kukaan siitä minua syytä, vaan iloisesti huomauttaa asiasta, tai korjaa sen mitä on korjattavissa ja minä teen samoin toisille!
Eikä kukaan muistele mitään vanhaa, vaan kaikki katsovat yhdessä eteenpäin.

marja


Siellä olisi hyvä ilmapiiri eli siellä todellakin kokisi kuuluvansa joukkoon jokainen ja työkavereilta lohkenisi hymy helposti.

kiireetön


Työpaikalla kaikki kohtelisivat toisiaan, niin kuin toivovat itseään kohdeltavan!
Puhuttaisiin kaverille eikä kaverista. Kaikki aloittaisivat aamunsa Positiivareiden aamiaistarjottimelta, niin olisi vähemmän huonotuulisia.

Ulla


Töitä ja niiden tekijöitä on sopivasti ja kaikki tietävät hommansa. Kaikki ovat valmiita auttamaan toinen toistaan ja keskinäiselle jakamiselle niin työ- kuin muistakin asioista on aikaa ja halua. Pomot tuntevat alaisensa ja päinvastoin - ja keskinäinen kunnioitus ja luottamus on ja pysyy!

Ansu


Nykyisessä työssäni nämä asiat on aika hyvin jo kohdallaan. Työ on haastavaa ja antoisaa. Työolot on siistit ja viihtyisät ja muutenkin asianmukaiset välineet yms.. Työkaverit suvaitsevaisia ja ystävällisiä. Pomo asiansa osaava ja tasapuolinen. Palkka hyvä ja lisänä kannustuspalkkiokäytäntö.

Vuosi 1984


Kun menen työvuoroon, sanotaan huomenta tai mitä se onkin ,riippuen kellonajasta. Pukuhuoneessa voisimme vaihtaa jotain mukavaa kuulumista, emme puhuisi työn raskaudesta, tai huonosta säästä. Hymyilisimme ja olisimme ystävällisiä, sillä joskus kehon kieli kertoo liian paljon vihasta ja ikävistä asioista.

Tauko on tarpeellinen meille kaikille, muistaisimmeko, että silloin olisi hyvä hetki, eikä kukaan kivahtele ja ärjy jostain pikkuasioista. Sanomme ystävällisesti ja rakentavasti, jos pitää jostain huomauttaa työkaveria.

Kunnioitamme toisiamme, huolimatta siitä, että tuo toinen on heikommin koulutettu, hänellekään ei ole oikeutta puhua rumasti. Emme väsytä työkavereita aina oman perheen erityisillä asioilla, vaan kohtuullisesti kaikkea. Jos minulla on hyvin huono päivä, esim. päänsärky tai jotain omia huolia, sanon sen, että mikä nyt on, en tiuski ja riitele ja puhu rumasti.Sopivasti huumori kukkimaan!

Kuuntelen, jos työkaverini haluaa neuvoa minua, tai huomauttaa jostain, en ota siitä itseeni. Sanon ajatukseni palaverissa, enkä paasaa sen jälkeen pukukopilla. On hyvä joskus kiittää työkaveria mukavasta päivästä, emme me liikaa ketään kiitä, emmekä me kulu siitä! Pyrimme lähtemään työpaikalta kotiin 'puhtain' ja hyvillä mielin.
Sanomme heipat toisille.

mummi 50


Kun tehtäisiin / sanottaisiin asiat niin kuin toivottaisiin itselle tehtävän / sanottavan, oltaisiin jo hyvällä alulla...

Mepa


Jokaisella on vapaus ajatella omilla aivoillaan ja tehdä työtä sydämellään. Ei siihen muuta tarvita :-)

Nina


Pidetään perustehtävä mielessä pilke silmänurkassa. Käytetään maalaisjärkeä pienissä pulmissa ja ei unohdeta sitä, että ollaanko me työtä varten vai työ meitä varten.

Emmu


Silloin työpaikalla kaikki on kohdallaan, kun porukka puhaltaa yhteen hiileen, kaikkien työpanosta arvostetaan ja yhteishenki on hyvä.

Siiri


Teen ihannetyötä sopivalla korvauksella. Työtiimi on saumaton, rehellinen, kunnioittava ja eteenpäin vievä, jossa jokaisen on hyvä olla. Työpaikka on kaunis, toimiva ja mukava paikka, johon joka päivä on kiva mennä. Työpaikkani ilmapiiri on seesteinen, joustava, eteenpäin menevä ja innostava. Missään vaiheessa ei kangistuta kaavoihin työn, työpaikan, työtiimin tai ilmapiirin kanssa. Työpaikalla on paljon muutakin kuin työ...siellä kehitetään itseä ja kehitytään yhdessä koko ajan miellyttävällä tavalla!

BisaNte


Asiat olisivat juuri niin kuin ne on nytkin. Maailman paras pomo eli innostava, kannustava, kuunteleva, ymmärtävä, ihana ihminen. Rento ilmapiiri, kivat työtoverit ja mukava työtila ja hyvä välineet. Ja lisäksi joka aamu on kaikilla lupa lukea ajatuksen aamiainen, josta saa potkua päivään. On joka päivä mukavaa tulla töihin.

Heidi


Kun työntekijät tulevat aamulla töihin, niin he ihan oikeesti hymyilevät ja toivottavat hyvät huomenet.

Eevukka


Työpaikalla on toverillinen ja luotettava, muttei tungetteleva ilmapiiri, joka antaa jokaisen pitää yksityisasiat ominaan, mutta myös luotettavan ympäristön jakaa ne, jos siltä tuntuu.

Konfliktitilanteissa työpaikalla jokainen pohtii ensin omaa toimintaansa ja sen mahdollisia kehittämiskohtia ennen kuin avaa suunsa muiden puutteista.

Jos on tarve kuiskata, on parempi vaieta. Selkien takana on hiljaista.

Duuni-Jukkis


Moi! Kun työyhteisössä on kaikki hyvin niin vallitsee toisten kunnioitus, toisen työtä arvostetaan ja työtä tehdään huumorin höystämänä. Asioista uskaltaa keskustella rakentavasti ja porukka puhaltaa yhteen hiileen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Töihin on kiva tulla ja kokee olevansa tärkeä osanen suuressa palapelissä. Työyhteisö on parhaimmillaan sellainen, että saa olla oma itsensä, käyttää omia vahvuuksiaan ja saa tukea heikompiin kohtiinsa.

1Minnuli


Hei! Minun mielestäni kaikkein tärkeintä olisi hyvä yhteishenki, työkaverin kunnioittaminen ja tukeminen sekä olla puhumatta pötyjä selkien takana. Puhallettaisiin yhteen hiileen, sillä sehän on meidän kaikkien etu, että meillä / työnantajalla / työpaikalla pyyhkii hyvin. Myös työnantajan / esimiesten tulisi tiedostaa nämä asiat. Tehtäisiin yhdessä.

työstä onnellinen


Sillon ihmiset välittävät toisistaan ja ovat innostuneita omasta työstään. Tästä syntyy ns. tekemisen meininki, jossa saa naurukin hersyä pitkin työpäivää :)

Katja


Töihin on mukava tulla joka aamu, sillä hyvät työkaverit tekevät työstä mielekkään. Ilmapiiri on kannustava, toisten työtä kunnioittava ja työkavereita kuunnellaan. Ilmassa on innostuneen työilmapiirin havinaa.

Ilona


Että otetaan työ työnä, keskustellaan asioista ja selvitetään ongelmat yhdessä eikä takanapäin juoruten. Jokainen hoitaa oman työnsä niin, ettei toisille tule siitä lisätyötä kun asiat eivät ole hoidettu loppuun saakka.

tulla


Asioista puhutaan ja sovitaan sekä sen mukaan toimitaan. Onnistumisista kerätään voimaa, jolla voitetaan vastoinkäymiset. Hauskoille kömmähdyksille nauretaan tekijän johdolla. Pieleen menneistä valinnoista otetaan opiksi. Siinä välissä istutaan yhdessä olemaan.

Päivi


Työpaikalla on silloin hyvä ilmapiiri, joustava johtaja sekä positiivisuutta.

fipilan


Kaikki ARVOSTAVAT toisiaan. Ilmapiiri on kiireetön. Kukaan ei pälätä koko ajan kotiasioistaan, kivat pikkutarinat ja vitsit toki ovat suotavia. Työntekijät ovat hymyileviä ja virkeitä; he hoitavat henkilökohtaiset harminsa muualla. Työntekijät ovat motivoituneita, mutta ei liiaksi työhönsä rakastuneita.

maiju


Saan apua (uutena työntekijänä) kun olen tehnyt toilauksia ja kukaan ei naura sille.
Kahvitauolla nauretaan, keskustellaan ja on suunnitellaan yhteisiä asioita, jotka ei oikeastaan koske työasioita. Järjestetään koulutusmatka yhteisesti. Kunnioitetaan toisiamme ja jokaisen omaa kykyä.

Carina

Kaikilla on hyvät välit keskenään niin esimiehillä kuin alaisilla. Yhtiö on tuottava ja "yhteen hiileen puhaltava". Kaikki nauttivat työstään, toisistaan ja tuloksista. Sinne on aina mukava mennä.

S.P.


Työ voi olla itselle unelma-ammatti, mutta unelma-ammatin tekeminen huonossa työilmapiirissä voi olla voimia koettelevaa. Siksi hyvä työpaikka on sellainen, jossa kukkii huumori ja sinne on aamuisin mukava mennä.
Kannustavat ja motivoivat työkaverit ja esimies ovat tärkeitä ja tietysti kohtuullinen korvaus menetystä vapaa-ajasta, ehkä tuovat sellaisestakin työstä mielenkiintoisen, joka ei ehkä vastaakaan muutoin sitä unelmatyötä.

Justiina


Ihanteellinen työpaikka on sellainen, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan. Työtä on sopivasti, että sen ehtii tehdä kunnolla. Työkaveria saa auttaa ja tulee itsekin autetuksi. Hyvässä työpaikassa saa olla myös pahalla päällä. Hyvässä työpaikassa asiat voivat riidellä, eivät ihmiset. Ihanteellinen työpaikka on sellainen, missä työ on mieluista eikä tarvitse katsoa kelloon...joko pian pääsee pois. Hyvän työpaikan asiat eivät kulje kotiin vaan ne voi huoletta jättää sulkeutuneen oven taakse.

Tarja


Lähes niin kuin ne nyt ovat eli todella kiva työporukka ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki. Työ jota tykkään tehdä, siinä on sopivasti haastetta ja jokainen päivä on erilainen. Ja siitä maksetaankin vielä jotain. Jotta se olisi juuri niin kuin haluaisin, toivoisin pian saavani varmuuden tulevaisuudesta näissä jatkuvissa organisaation muutoksen tuulissa.

Heli


Kun asiat on työpaikalla niin kuin niiden haluaisi olevan, silloin ne on kaikkien tiedossa ja vastaus on saatu niiltäkin, jotka sitä jostain syystä pihtaa ja pitää muka omana tietonaan. Sitten ei tartte takanapäin taivastella, kun asiat ovat julki ja kaikkien tietoisuudessa.

Irmeli


-Työohjausta olisi mahdollista saada
-Esimies-alaiskeskustelut säännöllisesti
-Tiimipalaverit vähintään joka toinen kuukausi
-Vuosilomat kiertäviksi
AVOIN ILMAPIIRI!

Päätään seinään hakkaava


Ihanteellisessa työpaikassa on kannustava työympäristö, mukavat työkaverit, haasteellisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä asiansa osaavat esimiehet.

Sari
Jos taikasauva heilahtaisi työpaikalla, ilmapiiri muuttuisi täysin: kaikki olisivat reiluja ja mukavia toisiaan kohtaan. Ei juoruja, kyräilyä tai turhaa pätemistä.
Luonnollisesti palkka ja työolot olisivat kohdallaan ja pomotkin astuisivat alas jalustoiltaan ja muuttuisivat ihmisiksi jälleen, kiirettä ei edes tunnettaisi, työt ehtisi tehdä työpäivän aikana omassa tahdissa. No, enää ei puutu kuin se taikasauva..

Helmiorvokki


Kaikista on mukava nähdä työkaverinsa ja tulla työpaikalle. Työt sujuvat porukalla ja jokaisella on halu tehdä se toisenkin työ, sekä oppia toisenkin työ. Kommunikointi on avointa ja jos kuohahduksia tulee, nekin voidaan selvittää suoralla puheella. Työ on hyvin järjestetty. Ketään ei nosteta korokkeelle. Inhimillisiä asioita arvostetaan. On halu kuunnella mitä toisella on sanottavaa.

Eeva-Kaarina


Meidän työpaikan suurin ongelma on takanapäin puhuminen, juoruaminen. Siitä kun pääsis niin ois paljon mukavampaa.

sisko


Edes esimiehet hoitaisivat lupaamansa asiat, että voisin jatkaa työskentelyäni.

Konttorihiiri


Alaisensa huomioon ottava pomo
Hyvät, reilut työkaverit - hyvä tiimi
Koko henkilöstön työhyvinvointia tukevat kaikille yhteiset tapahtumat
"Kiireetön" ätmösfääri
Työpaikan "kotoisuus" = viihtyvyys esteettisessä mielessä

Kauris 64


Kaikki olisivat tasavertaisia keskenään. Ryhmätyössä tehdystä nauttisivat kaikki. Kannustaminen olisi sallittua ja palaute välitöntä. Asioihin reagoiminen ja niiden kehittäminen olisi jatkuvaa eteenpäin menemistä. Työpaikan väki tuntisi toisensa. Ilmapiiri olisi luova ja sallisi ideoinnin. Työaikana voisi kuntoilla ja harrastaa kerran viikossa saaden näin uutta virtaa. Palaveripaikat olisivat milloin missäkin; luonnossa, laavulla, sauvakävellessä. Ilmapiiri olisi salliva ja ilolla & huumorilla höystetty. Toisistaan pidettäisiin huolta kehittämiskeskusteluin, työnohjauksella jne.

move


Kaikilla on hyvä olla.Kaikki saavat omalla työpanoksellaan olla avuksi työssä ja saavat kantaa kortensa kekoon. Esimies kuuntelee myös alaisiaan ja huomioi heidät tasavertaisina työkavereinaan. Henkinen hyvinvointi tärkeä asia.

Maikki


Asiat ovat silloin mallillaan, kun lähden aamulla hyvillä mielin töihin ja hymyillen suljen työpaikan oven illalla lähtiessäni.

Riina


Jokaisen työntekijän osaamista arvostettaisiin aidosti titteliin katsomatta. Jokaisen annettaisiin hyödyntää omia vahvuuksiaan ja kehittyä sekä työntekijänä että ihmisenä vailla toisten kateutta. Kaikki rohkaisisivat, kehuisivat ja innostaisivat toisiaan ennemmin kuin kilpailisivat toisiaan vastaan. Hyvät ideat jaettaisiin, ja muutenkin puhallettaisiin yhteen hiileen. Unohdettaisiin kyynisyys ja kateus. Annettaisiin ihmisten tehdä virheitä ilman, että heitä heti arvosteltaisiin ja haukuttaisiin selän takana; meistä jokainen on lopulta vain ihminen. Kohdeltaisiin työkavereita niin kuin toivottaisiin itseäänkin kohdeltavan. Koettaisiin työniloa yhdessä!

Virkanainen


Työpaikalla on jokaista ihmistä arvostava ilmapiiri, rehellisyys, luottamus, kunnioitus.

Tyytyväinen


Siellä vallitsee; oikeudenmukaisuus, luottamuksellisuus, toisen kunnioittaminen, yhteishenki, yhteistyö, erilaisuuden näkeminen voimavarana, toimiva palautejärjestelmä, ymmärrys ja tieto siitä, että mitä tehdään, miksi tehdään ja että mikä on se yhteinen visio sekä selkeät strategiat, niin ja tiedotus. Esimiehellä ja/tai johtajalla tulee olla viisaan kyky henkilöstöjohtamiseen ja oma elämä hallinnassa.

Sirpa Lindroos

-avoin ilmapiiri
-työkaverin kannustaminen
-työkaverin rohkaiseminen
-ei puheita selän takana
-henkilökohtainen arvostus
-työkaverin elämäntilanteen huomioiminen
-positiivisuus työyhteisössä
-yhteisiin tapahtumiin osallistuminen
-työhön liittyvien tietojen jakaminen
-keskusteleva työyhteisö
-"yhteen hiileen puhaltaminen"
-että itsellä ja kaikilla muillakin olisi sellainen tunne, että jokaisen luo voi tarvittaessa mennä juttelemaan vaikka ihan niitä näitä
-iloisuus
-ei arvostella toisia turhaan=> toisten kunnioitus

Mimma


Työkaverit ovat kohteliaita ja tervehtivät kohdatessa. Osa kyselee kuulumisiani ja jopa halailee ohimennessään. Joskus he yllättävät tuomalla herkkuja kahvitauolle. Ilot ja surut jaetaan porukassa, itketään ja nauretaan yhdessä. Myös keskusteluhetket auttavat ongelmissa esim. autonhuollot ja omenapuunleikkaukset. Asiat hoidetaan ajallaan eikä seuraavalle vuorolle jätetä töitä roikkumaan. Ystävällinen kiusoittelu piristää päivää ja tekee hyvän mielen. Raskas työ vaatii hurtin huumorin ja henkistä kestävyyttä.

Anne


Unelmien työpaikka: jokainen tulee aamulla töihin hymyssäsuin, yhdenkään ihmisen selän takana ei puhuta hänestä pahaa ja töistä lähtiessä vielä kiitetään hyvästä työpäivästä.

Tarja


Ihanteellisessa työpaikassa
- erilaiset mielipiteet ovat sallittuja
- kaveria ei jätetä
- tehdään yhdessä työtä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi

Hannelore


Kaikki tulevat mielellään töihin, osallistuvat töiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Kaikki uskaltavat sanoa mielipiteensä ja kaikista asioista uskalletaan puhua sekä hyvistä että huonoista. Kukaan ei koe syrjintää mielipiteistään ja kaikkia innostetaan parhaisiin suorituksiin. Unettomuutta ei tarvitse töiden takia kärsiä!

Päivi

No juuri siten kuin ne asiat työpaikallani yleensä ovat;0) Vastuuta sopivasti.
Apua ja neuvoja tarvittaessa. Työkaverit ovat mukavia, avuliaita, reiluja.

Töissä on mukava olla!


Perustoimintaan on riittävät resurssit. Henkilökuntaa on tarpeellinen määrä. Työkaverit on auttavaisia, ystävällisiä ja huumorintajuisia ihmisiä.

Justiina


Nauru ja huumori auttaa ongelmatilanteissa ja tuemme toisiamme vilpittömällä mielellä ja kuitenkin osaamme arvostaa toisiamme erilaisina yksilöinä ja antaa tilaa toinen toisillemme.

anita


Ihanteellisella työpaikallani jokainen tervehtii iloisesti toinen toistansa aamuisin. Jokainen tietää mitä hänen omaan tehtäväkuvaansa kuuluu ja hän on valmis kertomaan siitä työystävilleenkin niin, että myös he tietävät mitä kukin tekee. Jokainen tietää kuka on hänen esimiehensä, jonka tehtävänä on tukea alaisiaan niin, että nämä tuntevat itsensä arvostetuiksi ammatti-ihmisiksi. Jokainen viihtyy työssään ja saa siitä työniloa. Tämä asia on järjestetty esimerkiksi niin, että tulos- ja kehityskeskusteluissa on työtehtävistä keskusteltu ja yhteisesti sovittu esimiehen ja työntekijän välillä niin, että tavoitteet ovat kummankin tiedossa.

Mikäli työtä tehdään ryhmässä, tiimin kaikille osapuolille ovat yhteisesti sovitut tavoitteet tiedossa. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, kannustavat ja innostavat toinen toistansa. Muut auttavat, jos näkevät, että toisella on liikaa työtä. Ja sitä ennen he menevät esimiehen kanssa sopimaan, miten työt priorisoidaan niin, että jokainen voi keskittyä tärkeisiin töihin.

Jokainen voi olla oma itsensä ja sanoa vapaasti mitä mieltä on asioista. Ihmisten yksilöllisyys ja erilaisuus nähdään voimavarana ja jokaista kunnioitetaan ainutkertaisena ihmisenä. Töistä poislähtiessä kaikki hyvästelevät toinen toisensa iloisesti.

kitaristi


Työpaikkani olisi yhteen hiileen puhaltamista, tasa-arvoista kohtelua, mahdollisuus itsensä ja työtehtävien kehittämiseen ilman mustasukkaista työkaveria. Uskon, että ensi kuun alusta meillä näin on, hankalan ihmisen vaihdettua työpaikkaa.

valoa tunnelin päässä


Työpaikassani asiat olisivat hyvin, jos kaikki kohtelisivat toisiaan niin kuin tahtoisivat itseään kohdeltavan, luottaisivat toisiinsa ja arvostaisivat toistensa ammattitaitoa.

Toivoisin myös, että tiimissämme olisi loistava yhteishenki, naurettaisiin yhdessä ja kaikesta voisi puhua avoimesti toisia kyräilemättä. Kaikilla olisi samanlainen tapa toimia, eikä olisi sooloilua. Jokaista kohdeltaisiin tasapuolisesti ja pomo olisi jämäkkä ja itsevarma asioitten eteenpäin viejä.

Ipsukka


Jokainen hoitaa huolellisesti leiviskäänsä, oli se sitten suuri tai pieni. Apua ja neuvoja saa tarvittaessa. Sinua ei arvostella selän takana. Keskustelu on avointa ja rakentavaa. Kunnioitetaan työntekijöiden muuta elämää ja jaksamista. Jokainen huolehtii yleisestä siisteydestä ja kahvinkeitosta. Johto luotsaa "laivaansa" selkeästi, oikeudenmukaisesti ja määrätietoisesti, eikä pelkää kääntää ruoria, kun on tarve. Ilmapiiri työpaikalla on innostunut. Jokainen tietää oman merkityksensä ketjussa ja ennen kaikkea jokainen muistaa mistä se oma palkka tulee. Niin ja erilaisuus olisi rikkaus, ei vika....

Pikku Myy


Työkaverit ovat inhimillisiä ja työilmapiiri toimiva ilman ulkopuolisia uhkia. Lisäksi meillä on tarpeeksi työtä ja tarpeeksi tekijöitä.


Naurua, tsemppausta, auttamista ja arvostamista.

Kati


Silloin työpaikan ilmapiiri on avoin, rehti ja reilu. Toinen toistaan tukeva.


Valitussireenit ympäriltä olisi kadonneet, kaikki tarttuisivat innolla toimeen ja ottaisivat vastuun tekemisestä. Sanat "ei kuulu mulle" ei kuuluisi joukkoon. Se tekee kuka osaa ja kykenee. Lopulta palvelemme asiakkaitamme, toivoisin että enemmän katsottaisiin omaa tekemistämme heidän silmin.

Jenni


Työntekijät tuntevat olevansa arvostettuja, eivät pelkästään kustannuseriä. Kaikki puhaltavat OIKEASTI yhteiseen hiileen, eivätkä etsi vain omia etujaan. Työpaikalla vallitsee arvostuksen ja luottamuksen ilmapiiri.

MCMama


Me kaikki olemme samanarvoisia huolimatta siitä mitä työksemme teemme. Keskustelu on avointa eikä ketään loukata. Kaikki otetaan mukaan ja työasioista kerrotaan mitään salailematta. Työkuormat on tasattu sopiviksi ja kaveria autetaan tarvittaessa.

Satu


Kahvi ja lounastauoilla on seuraa, joka puhuu elämästä töiden sijaan. Ihmiset kunnioittavat toisiaan kuten sinäkin kunnioitat heitä - ihmisinä. Sinulla on mahdollisuus erehtyä ja onnistua Tunnet olevasi ihminen ihmisten joukossa - et kone.

Arska -69


Työpaikan asiat ovat juuri silloin niin kuin haluan, kun itselläni on terveyttä, voimaa ja taitoa tulla niitä hoitamaan.

anamar


Ne ovat juuri näin. Nyt aamutunnit ja hiljaista. Kahvia ja sähköposteja... Pian saapuvat maailman parhaat työtoverit ja hyvä työhenki kaiken hektisyyden keskellä sykkii ja huumori lentää. Minulla on maailman ihanin työ.

Ville Turunen


Aamuisin on hyvä lähteä töihin, siellä odottaa se pikkuisen haastavakin tehtävä, joka jäi eilen kesken. Minulla on omat määritetyt työtehtävät ja alueet, joita hoidan itsenäisesti, toki johdon alaisena, firman vastuulla ja laatujärjestelmän piirissä. Eli liikaa vastuuta minulla ei ole, enkä sitä kaipaa.

Kahvi- ja ruokatauot tuovat mukavan katkon rutiineihin, kun vain muistaa ja malttaa ne pitää... no, kahvitunnin "porina ja nauravaiset työkaverit" kuuluu huoneeseeni, joten en voi olla muistamatta.

Työaikani on liukuva, joten tarvittaessa voin lähteä asioilleni aiemmin tai tehdä vähän pidempää päivää, jos projekti on kiireinen ja pahasti kesken.

Työpaikkani samassa rakennuksessa on myös kuntosali, johon saamme tietyn määrän liikuntalippuja vuodessa työnantajalta, olenkin ottanut tavaksi käydä kuntoilemassa kerran viikossa työpäivän päälle.

Kerran kuukaudessa kokoonnumme kaikki osastot yhdessä kuuntelemaan johtajan infoa kuluneen kuukauden tilanteesta ja firman yhteisistä asioista. Silloin on myös tilaisuus keskustella ajankohtaisista asioista, tilaisuutta käytetäänkin hyväksi, joten ilmapiiri on avoin ja rakentava.

Työasioita ei tarvi viedä kotiin, sieltä ne löytyvät omasta huoneesta ja koneelta aina seuraavana työpäivänä, ja hyvä niin!

Annastiina


Työpaikalla on lämmin ilmapiiri. Kun tulee töihin on kuin tulisi kotiin. Meillä on aikaa pitää taukoja töistä ja tutustua toisiimme, ja sitä kautta opimme hyväksymään toisemme sellaisena kuin olemme. Juon päivittäin kahvia pomoni kanssa ja välillämme vallitsee luottamuksen ja kunnioituksen ilmapiiri. Minulla on sopivasti töitä, ja pomoni kanssa huolehdimme siitä, että työni on minulle sopivaa ja mieluisaa, sekä mahdollistaa kehittymiseni. Työpisteeni on avara ja valoisa, ja vaikka minulla on oma huone jonne voin rauhoittua töideni pariin, en istu kaukana kahvitilasta, jonne kokoonnumme työntekijöiden kesken kahdesti jokaisena työpäivänä. Meidän työpaikallamme työntekijöistä välitetään.

Heidi


Silloin täällä on vakinainen työtoveri, jotta asiat voisi jakaa. Johto ottaa oman vastuunsa ja tekee suuret linjaukset ja seisoo niiden takana sekä antaa minulle työrauhan niiden toteuttamiseksi. Työtä olisi kahdelle juuri sopivasti niin, että ei tarvitsisi jatkuvasti miettiä milloin pystyisi pitämään ylityövapaat niin, ettei joudu vapaalla tarttumaan kiireellisiin tehtäviin. Ei syntyisi ylitöitä kuin sattumalta.

Tarja R


Silloin istahdetaan yhdessä kahvikupin ääreen ja jutellaan hetki mukavia! Ei hosuta ja ryypitä kahvia työpöydällä niin kuin olisi tulipalokiire!

Anjuska


1. Olen hyväksytty porukkaan
2. Jokainen arvostaa ja kunnioittaa toistaan.
3. Ei esiinny kiusaamista

Mirkku


Tärkeintä on, että aamuisin lähtee mielellään töihin ja jotta tämä olisi mahdollista:
- sinulla on oma työrauha ei maisemakonttoria
- sinulla on ihania, ymmärtäväisiä, auttavaisia ja huumorintajuisia työtovereita, sillä mikään ei rentouta niin kuin hyvät naurut kahvitunnilla
- sinulla on esimies, joka ei ole pikkutarkka pomottaja, mutta jolta saa vastauksia
- sinulla on oltava töitä sopivasti, ei liikaa eikä liian vähää
- työergonomiaan on kiinnitetty huomiota
- ilmastointi toimii
- työympäristön viihtyvyydestä huolehditaan

Kaunis työhuone


Itse koen, että olen juuri tuollaisessa ihanteellisessa työpaikassa. Meillä:
- johdetaan kokonaisia ihmisiä, ei pelkästään työ/ammattiroolia.
- juhlimme toinen toistemme onnistumisia ja jaamme rohkeasti myös epäonnistumisia, jotta jokainen voi niistäkin oppia.
- kunnioitamme ja arvostamme toisiamme; käytännössä tämä tarkoittaa, että meillä kaikilla on vahva itsetuntemus sekä hyväksyntä toisten erilaisuudelle.
- annamme rakentavaa palautetta ja toimimme muutoinkin ratkaisukeskeisesti. Olemme todenneet, että syyttely tai syyllisten hakeminen vie turhaa energiaa.
- välillämme vallitsee syvä luottamus ja avoimuus
- annamme huumorin kukkia, osaamme leikkiä ja ylittää toinen toistemme odotukset joka päivä
- kaikenlisäksi teemme loistavaa taloudellista tulosta, koska jokainen kokee työnsä merkitykselliseksi ja on motivoitunut kasvamaan niin yksilönä kuin tiiminä ja organisaationa..

Maalo


Asioista puhutaan suoraan ja ilmapiiri on rento ja vapautunut. Työtehtävät on jaettu tasaisesti niin, että kaikilla on mukavia ja sitten niitä vähän vähemmän mukavia töitä, eikä vain jompia kumpia. Jokainen siivoaa omat jälkensä, eikä kuvittele, että työpaikalla on joku "äiti", joka siivoaa.

Palkkaus saisi myös olla sellainen, että kokisi saavansa vastinetta tehdylle työlle.
Palkka ei tarkoita pelkkää sitä kuukausittain tilille tulevaa summaa, vaan mahdollisia muita etuja, kiitosta ja hyvän työn huomiointia.

Vadelma


Mikä ihana leppeä meininki, ei turhaa kiirettä ja kuitenkin kaikki hoituu ajallaan ja mallikkaasti. Ystävällinen ja kannustava työilmapiiri saa kaikki viihtymään, niin työntekijät kuin asiakkaatkin. Asioiden epäkohdat ratkaistaan viivyttelemättä. Erimielisyydet selvitetään asianomaisten kesken kaikkia osapuolia kunnioittaen. Kaikkien työpanosta ja jokaisen omia vahvuuksia arvostetaan. Annetaan tilaa erilaisuudelle ja hyväksytään erilaisia toimintatapoja. Pidetään yhteisesti sovituista asioista kiinni. Sijaisia palkataan poissaolevien tilalle, eikä kuormiteta ylimääräisillä töillä muita. Työn arvostus saisi näkyä myös palkassa.

Työniloa


Olisi mukava olla, kaikki juttelisivat keskenään ja vuoroin kuuntelisivat, niin että ei sitten seuraavalla tauolla supistais liinavaatekopperossa sen ja sen tekemisistä ja sanomisista.

Olisi mukava olla jos jonkinlainen luottamus olis edes yhteenkin työkaveriin - luottamus on vain yhteen suuntaan.

Olisi mukava olla.. no jossain on varmaan sellainen työpaikka, jossa työntekijänkin olisi mukava olla.. toivon niin..

niki


Tunnelma on leppoisa, ei jännittynyt, vaikka onkin kiire ja paljon työtä. Nauruakin kuuuluu! Kaveria autetaan ja yhdessä pohditaan miten töistä selvitään ja ongelmat saadaan ratkottua. Esimiehillä ei ole suosikkihenkilöitä. Jokainen tulee töihin mielellään.

Old lady


Työhön on kiva mennä. Työpaikka olisi lähellä. Palkkakin olisi työtä vastaava.
Suhde työtovereihin hyvä ja positiivinen ajattelu olisi yleinen. Avoin ilmapiiri. Lounastauko tarpeeksi pitkä, että ehtii syödä (30m) Työtoverit huomio toisensa .

Liisukka


Työnteossa on mieltä ja arvokkuutta. Yhteiset arvot ja tavoitteet. Sopiva rytmitys, ratkaisukeskeinen tekeminen joka kasvattaa työtovereiden välistä luottamuspääomaa. Aikaa iloita aikaansaannoksista.

toiveuniKaikki puhaltavat yhteen hiileen! Jokainen tietää oman tehtävänsä ja hoitaa sen riittävän hyvin. Innostutaan, kannustetaan ja iloitaan yhteisistä ja toistemme saavutuksista.

Ella


Vastaus on että silloin kun ihmiset ovat aitoja ja rehellisiä, siitä syntyy hyvä ME-henki. Iloitaan, surraan ja unohdetaan yhdessä. Tehdään töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Minusta työkaverien tulee olla juuri kavereita ja rehellisiä toisilleen, samoin esimiehen. Kaikki ovat kuitenkin osa kokonaisuutta ja jokaisella on omat tehtävänsa ja vastuunsa, joista pitää huolehtia sekä yksilönä, että yhteisönä!

Asiat ovat tietyllä tavalla ja sille ei aina voi mitään, mutta pitää muistaa nähdä lasi puoliksi täytenä!

Jos joku harmittaa, ärsyttää, huolettaa on parempi sanoa se ääneen ja antaa sitten olla, jos siihen ei voi vaikuttaa. Eikä omaa huonoa tuultaan tietenkään pidä purkaa työkavereihin, mutta kaikelta ikävältä ei voi aina välttyä, joten on parempi, että he tietävät syyn. Tyyliin nyt on tiukempaa joko työ- tai omien asioiden vuoksi, joten väliaikaista kireyttä ei ehkä voi täysin välttää, mutta "se on täysin normaalia, eikä heidän vikansa ja se menee ohi" =)

someone


Ihmiset tuntevat toisensa ja luottavat toisiinsa. Kilpailu ei ole niin kärjistynyttä, että vahdataan ja arvostellaan kollegaa.

Pomolla on hyviäkin päiviä töissä ja hän ottaa jokaisen joskus huomioon.

nainen-79


Ihanteellisessa työpaikassa on hyvä ilmapiiri, jossa on helppo hengittää. Tällöin voi myös kertoa niin iloiset kuin surullisetkin kuulumiset mikä on eduksi kaikille osapuolille. Tätä kun pidempään jatkuu, niin yhteen hiileen puhaltaminen on aitoa & antoisaa. Mikä parasta - Tuloksia syntyy ja sairauspoissaolotkin vähenevät!!!

Hyvällä asenteella toinen toistaan auttaen & kannustaen


Kun palasin 2v sivuraiteen kautta takaisin entiseen työpaikkaan jossa aiemmin olin ollut 2 eri toimistossa ja nyt sitten 3:teen konttoriin niin vertailupintaa löytyy. Tällä hetkellä toimistomme porukasta on puolet "vanhoja" ja puolet uusia ja täytyy todeta että parhaiten täällä toimii vapautunut ilmapiiri ja lähes avoin toiminta (myyntityötä kun teemme provikkapalkalla). Ei ole vielä tullut päivää että pitäisi "paeta" ulos vaan olemme pystyneet keskustelulla saamaan asiat järjestykseen. Pomoni on vanha tuttu ja on hienoa nähdä kuinka lähimmäiset huomioon ottavana hän toimii vaikka vastuu on huikea näinä aikoina. Täällä jos missä on välineet hyviin tuloksiin.

Avoimin silmin etteenpäin


Hyvä ja innostava ilmapiiri...joka muodostuu siitä että työpaikalla on keskinäinen kunnioitus, arvostus, luottamus ja tasa-arvo käytännössä eikä vain paperilla. Tietoa ei pantata vaan se kerrotaan jopa kysymättä. Tehdään yhteistyötä välillä. Työkaveria ei eristetä. Virheet ovat sallittuja. Ongelmatilanteiden käsittelytavat opetellaan ja otetaan käyttöön.

Itseään voi aloittaa muuttaa ensimmäisenä. TYÖ SAA JA PITÄÄKIN OLLA HAUSKAA(KIN)! Työpaikalle on kiva mennä. Siellä ei ole "mörköjä"

hyvä työkaveri?


Kaikki huomioivat toisensa. Kaikilla on sopivasti töitä. Työt kulkevat hienosti katkeamattomana ketjuna toiselta toiselle. Autetaan ja tuetaan toisiaan niin työ kuin muissakin asioissa. Virheet korjaa se joka tekeekin. Töitä sen verran ettei tulisi niitä huolimattomuusvirheitä. Palkka tehtävien ja osaamisen mukaan. Hyvä yhteishenki, kaikki puhaltavat yhteiseen hiileen. Loman jälkeen voi palata puhtaalle pöydälle eli loma-ajan työt on hoidettu. Johtoporras olisi lähempänä eli kulkisi välillä "maan tasalla" ja tietäisi mitä talossa tehdään ja mitä tapahtuu milloinkin.

Kippari


Mielekäs työ, ihanat työkaverit, loistava pomo. Eläkkeelle jäävät eivät haluaisi lähteä pois. Meillä on näin!

Anne


Aika lähellä sitä, mitä ne nyt ovat: rohkaiseva työilmapiiri, kannustava pomo, vapaus vaikuttaa itse työhönsä ja sopivat työajat. Tämän lisäksi haaveilen vielä vakituisesta työsopimuksesta, sillä tässä yhteisössä haluaisin jatkaa työskentelyä.

Tiiu


Elämänmakuisesti ja -myönteisesti kaikenlaiset luonteet sallivasti ja henkistä hyvinvointia arvostavasti.

Silloin työnteko tällaisessa ilmapiirissä on yhtä juhlaa.

Ronja


Työpaikan asiat ovat silloin mallillaan, kun haluan mennä töihin. Työpaikalla kaikki arvostavat työkaveriaan ja heidän töitään, jokaisen työpanos on tärkeä. Kaveria ei jätetä pulaan! Teen työtäni iloisena, hymy huulilla (joskus jopa laulellen) joko yksin tai tiimissä. Saan ja annan tunnustusta hyvin tehdystä työstä. Tunnen olevani tarpeellinen. Se saa pistämääm itsensä likoon 110%.

uma


Mistä on hyvä työpaikka tehty? Asiat ovat todella hyvin, jos esimies osaa arvostaa alaistaan ja hänen tekemäänsä työtä ja myös näyttää sen. Rakentavaa kritiikkiä toki saa ja pitääkin antaa, puolin ja toisin. Työntekijöillä on oltava tietty kunnioitus toisiaan ja toisten työtä kohtaan, eli ei arvostella titteleiden perusteella. Ja iänikuinen kastijako pois käytöstä; lääkäri EI ole seuraavana jumalasta, eikä yhtään ylempänä kuin vaikkapa laitosapulainen, kaikki samalle viivalle! Iloisuutta, positiivisuutta, huumoria, arvostusta ja toisten auttamista... niistä on hyvä työpaikka tehty!

Katja


Ne on niin hyvin, että en edes huomaa olevani "töissä".

Kassu


1. Kaikilla on mahdollista tehdä työnsä kunnolla, välineistö ja talous firmassa kunnossa.
2. Ilmapiiri on kunnossa, avointa keskustelua, ei selkään puukotuksia.
3. Tasa-arvo, myös palkassa, tietenkin työn kuva huomioiden.

Sartsa


Huumori kukkii! Kaikki ovat tasa-arvoisia ja voivat kertoa toisilleen ilonsa ja huolensa! Kukaan ei kuitenkaan kaada omia vaivojaan yksipuolisesti toisten niskaan! Avulias ja toisia kuunteleva ilmapiiri ovat valttia!

ÄmHoo


Olisi pieni ja mukava työyhteisö. Kaikki tekisivät työnsä, mutta eivät vahtisi toistensa tekemisiä. Asioita jaettaisiin yhdessä myötätunnolla. Töitä olisi paljon, mutta työaika joustaisi perheen tarpeiden mukaan. Palkka olisi kohtuullinen.

Sannu


Juuri niin kuin se tänään on, eli mielenkiintoinen työ, haastavia työtehtäviä sairaiden ihmisten keskellä, joka päivä oppii uutta, kannustavia työkavereita ja oikeidenmukainen pomo, kukaan ei puhu selän takana ja tärkein asia on, kun voit kannustaa ihmistä tsemppaamaan ja helpottaa kärsivän ihmisen oloa.

Kipusisko


Kun työpaikkani kaikki asiat ovat juuri niin kuin haluaisin niiden olevankin, niin ne ovat aikataulussa tai hiukan edellä aikataulusta

neppari


- minua odotetaan töihin, minulle myös sanotaan että olen lähes korvaamaton työyhteisössäni, tunnen olevani siis tärkeä !!
- vien töihin mennessäni positiivisen ilmapiirin ja muidenkin on hyvä olla kanssani työskentelemässä
- siellä autetaan toisiamme huumorin säestyksellä

Lea-Anneli


* jokaisella on selkeä työnkuva ja vastuualueet
* vastuuta on jaettu tarpeeksi kykyjen mukaan
* työilmapiiri on avoin ja positiivinen + kannustava
* kissat nostetaan pöydälle heti ongelmien ilmetessä, ei syytellä ihmisiä vaan asiat selvitetään
* Ei selän takana kyräilyä

SJ


Ollaan kaikkien kanssa puheväleissä. Tärkein asia on hyvä työilmapiiri. Sen jälkeen tulee puitteet.

Vesimies


Takanasi ei puhuttaisi sinusta - ei pahaa, mutta ei myöskään pohdittaisi muuten elämääsi... joka on Sinun. Jokainen hoitaisi oman työnsä vastuullisesti ja tarvittaessa puhallettaisiin myös yhteen hiileen. Noudatettaisiin kaikki yhdessä sovittuja sääntöjä!

Eija


Tiimihenki olisi hyvä, jokainen työntekijä tuntisi itsensä osaksi joukkoa, eikä ketään mollattaisi tai jonkun poissa ollessa selän takana kenestäkään puhuttaisi. Esimies arvostaisi ja kannustaisi. Kaikki antaisivat toisilleen niin rakentavaa (hyvässä hengessä) palautetta kuin myös positiivista palautetta silloin kun siihen on aihetta =). Näillä eväillä työteko olisi jo todella mukavaa. Ei niinkään se rahallinen rikkaus, vaan henkinen rikkaus! Tokihan se on mukavaa jos palkkapäivänäkin huulet kaartuisivat korvia kohti ;o)

Henttu


1. Kun koko porukka tuntee olevansa osa samaa tiimiä ja arvostamme toinen toisiamme - ammattilaisina ja ihmisinä.
2. Kun asioista voidaan puhua avoimesti.
3. Kun töitä tehdään huumorin pilke silmäkulmassa

Helsky


Perusasiat työpaikalla on pantu paperille esm. tavoitteet kaikilla tasoilla, työn kulku vaiheittain eli prosessit sekä mm. valta ja vastuut, organisointi ja pelisäännöt ja tietysti myös arvot - mikä on meille tärkeää, mille työmme pohjaa.

Asioita tarkistetaan tarpeen tulen, kenen aloitteesta tahansa. Tarkistuksille on määritelty toimintatapa.

Reilua meininkiä myötä- ja vastamäessä. Ratkaisuja hakien - menneestä oppia ammentaen.

Siivittäjä


Työkaverit puhaltaa yhteiseen hiileen ja saa tehdä töitä omalla paikkakunnalla.

muutoksia tulossa


Hyvin. Jo ovesta astuessaan aistii välittävän, rennon ilmapiirin. Keskustelu on avointa vaikka joskus sanotaan hyvinkin suoraan, mutta se on avointa, voidaan puhua suoraan, ei selän takana. On mukava mennä töihin.

Hellu


Astuessaan sisään hyvä ilmapiiri pompahtaa vastaan syleilemään itseä kuin auringon säteet. Väsymys poistuu, tarkkaavaisuus ja mielenkiinto lisääntyy, mielen valtaa hyvä tuuli. Ympärillä olevista ihmisistä aistii tasapainoisuuden, iloisuuden, tyytyväisyyden ja energisyyden, ja heitä katselee ihastuksissaan.

Tämä ihanteellinen työpaikka, vaikutti ainakin ihanteelliselta sellaiselta asioida, kun kävin eräällä lääkäriasemalla Helsingissä. Kiitos teille!

Milla


1. KAIKKI TYÖNTEKIJÄT SAMANARVOISIA.
2.KAIKKI TEKEE KAIKKIA.
3.TASAPUOLISESTI JAETAAN TYÖT.

TAIJUKKA


Sellainen aikuisten ihmisten tiimi, jossa kaikki ymmärtävät kunnioittaa toisiaan ja jakaa yhteisen työtilan. Ymmärrys hyvään käytökseen, oivallukseen miksi kyseistä työtä teemme. Työtehtävät ja tietokoneohjelmat kyllä ovat ihmisten opittavissa.

oma mielentila heijastuu asiakkaaseen


Niin, että saa tukea kun sitä tarvitsee ja on kuitenkin vapaata liikkumatilaa työssä. Itse voi tehdä ehdotuksia työn sisältöön tai jossakin raameissa muokata sitä itsekin. Muutoksista kerrotaan ajoissa ja asiallisesti ja työntekijä huomioidaan niin hyvässä kuin "pahassakin". Kaiken kaikkiaan niin, että töihin on hyvä tulla ja töistä on myös mukava lähteä...

Saaru


Täällä saa olla juuri siinä mielentilassa, mikä milloinkin sattuu olemaan. Työkavereiden kanssa saa jakaa niin ilot kuin surutkin, mitä kulloinkin kohdalle sattuu. Täällä saa itkeä, jos itkettää eikä tarvitse sitä hävetä.

Eri alojen ammattilaisten kanssa voi myös jakaa omassa elämässään kohtaamiaan pulmatilanteita ja saa monta kertaa pika-apua toiselta, miten tilanteessa kannattaa toimia. Ei tarvitse lähteä soittelemaan ja tilaamaan aikaa joltakin "virallisemmalta" auttajalta.

Auli


Kaikilla on työtä jonka tekemisestä nauttivat ja työilmapiiri on hyvä.

tarja


Autetaan toinen toistamme, kuunnelleen toisianne ja otamme muiden mielipiteet huomioon.

Tarja P.


Työpaikallani kaikki on hyvin silloin kun kukaan ei kiroa, huuda tai korota muuten ääntään. Myös pitkäkestoinen äänekäs juoruilu on häiritsevää. Parasta on kun kaikki keskittyvät töihinsä ja on hiljaista ja rauhallista.

Kaiku


Työt sujuvat, asiakkaat saavat hyvää palvelua, löytyy takaisin vanha kunnon me-henki, joka tuntuu oman edun tavoittelun vuoksi kadonneen jonnekin. Ja ennen kaikkea jokainen kantaa osansa vastuusta eikä odota, että asiat jotenkin hoituvat mitään tekemättä.

egoisti


Töihin on mukava tulla joka aamu....oikein pistää hyräilyttämään jo työmatkalla!(Jota on muuten 50 kilometriä päätyen keskelle Helsingin ruuhkia.)

irmeli19


Työpaikka teollisuusyrityksen konttorissa olisi ihanne olosuhteissa kuvitelmissani tällainen:

Hyvällä työpaikalla aamut alkavat tervehdyksillä ja osaston porukan yhteisellä kahvihetkellä. Kukaan ei valita ensimmäiseksi sen enempää säästä kuin päivän tulevista tehtävistäkään. Päivä alkaa yhdessä koko porukalla, ketään sivuun jättämättä tai kenenkään keikoilematta.

Työpaikka on sosiaalinen, eikä kukaan istu yksin omassa huoneessaan oven takana, vaan ovet ovat auki yhteisiä pohdintoja ja keskusteluja varten. Jokainen voi tarpeen tullen kääntyä työtoverinsa puoleen apua tarvitessaan pelkäämättä sitä että häntä pidetään tästä syystä avuttomana tai hitaana, mutta tilanteen niin vaatiessa kunnioitetaan myös toisten työrauhaa. Kenenkään ei tarvitse kaatua vaikeidenkaan tehtävien edessä kun niistä selvitään toinen toistamme tukien.

Nauraminen, puhuminen ja toisten hyvinvoinnista välittäminen on työpaikalla jokapäiväistä elämää. Tulevista muutoksista keskustellaan etukäteen kaikkien kanssa niin ajoissa että asiat eivät tule kenellekään puun takaa aiheuttaen jyräämisen tunnetta. Työpaikalla on tasavertaisesta työyhteisöstä huolimatta selkeät ja toimivat roolitukset ja vastuujaot. Kaikki tietävät mitä omiin tehtäviin kuuluu ja miten ne kytkeytyvät muiden tehtäviin ja yhteisiin aikatauluihin.

Esimiesasemassa olevat henkilöt kohtelevat alaisiaan asiallisesti ja kunnioittavasti, heidän työtään arvostaen, ja alaiset ymmärtävät että rajojen asettaminen kuuluu esimiehen tehtäviin. Asioista keskustellaan suoraan ihmisten kesken ilman piikittelyä tai selän takana puhumista. Työpaikalla on avoin, luottavainen ja kepeä ilmapiiri joka takaa työssä viihtymisen ja sitä kautta hyvien tulosten syntymisen.

Nuksu


- Pomo kuuntelee kaikkia työntekijöitä ja on oikeudenmukainen.
- Vallitsee avoin ilmapiiri, jossa kaikki uskaltavat sanoa mielipiteensä.
- Työtoverit eivät puhu pahaa toisistaan, vaan vetävät yhtä köyttä.

Merja


Unelmien työpaikalla on mukava ilmapiiri ja kaikki tekevät työtä yhteishengessä. Työstä myös maksetaan sopivasti. Tällä hetkellä olen työtä vailla, mutta toivottavasti pian olen taas kivassa työpaikassa. Voi kun pian sais jo töitä, väsyttää tämä jatkuva hakeminen.

Työtön työstä haaveilija


Kaikki tulevat töihin positiivisena ja innostuneina uudesta työpäivästä. Henkilökuntaa on juuri sopivasti potilaiden ja asiakkaiden tarvitseman hoidon toteuttamiselle, yksilöllisten tarpeiden mukaan. Ruokasalissa on juuri minun lempiruokaani tarjolla ja kahvitauolle on joku ystävällinen työkaveri tuonut sopivaa välipalaa mutusteltavaksi.
Osaamme kaikki tehdä juuri ne kiireisimmät ja tärkeimmät asiat kuntoon, emmekä haikaile huomisen työtehtäviä. Lyhyesti sanottuna kaikilla on hyvä olla ja he nauttivat työstään ja ovat ylpeitä omasta osaamisestaan.

Tupuna


niin.... voisiko mistään työpaikasta saada juuri sellaista mitä itse haluaa. Koska työpaikallani on 300 henkilöä, niin siitä ei voi saada sellaista kuin itse haluaisi. Mutta yrittäisin tehdä siitä mahdollisimman ihanteellisen kaikin tavoin. Niin että jokainen voisi iloiten tulla aamulla töihin ja tyytyväisenä työpäivän jälkeen palata kotiin. Se olisi mahdollisimman turvallinen ja pienillä ihmiset huomioon ottavilla eleillä ilmapiirin saa avoimeksi. Yhteishenki on työpaikalla kaiken A ja O

j.p


Mielestäni työpaikassani asiat hoituvat hyvin ja työt luistaa. Teemme työtä suurella sydämellä ja huomioimme asukkaat yksilöinä. Jokainen työntekijä on tärkeä omalla paikallaan. Jokaisen oma persona täydentää tiimiänne. Hyvä keskustelutaito ja asioiden pohtiminen yhdessä luovat hyvän työilmapiirin.

Lähihoitaja Merja


Työntekijään luotetaan, voi pyytää apua tarvittaessa työtovereilta. Esimies tukee ja kannustaa tasapuolisesti jokaista, ei puutu pikkuasioihin. Työpaikan ilmapiiri on ystävällinen ja avoin, jonne asiakkaan on hyvä tulla. Työntekijöiden päämäärä on selvillä jokaisella: Tehdä parhaansa työnantajalle ja toteuttaa itseään tavalla, josta saa tyytyväisyyden. Näin asiakkaan tyytyväisyys on taattu ja työmies/nainen on palkkansa ansainnut.

Auli Kukkonen


Kaikki työntekijät ovat samanarvoisia ja kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa oman työnsä kehittämiseen. Etuudet on myös jaettu tasapuolisesti.

Marja


Ennen kaikkea ihmiset puhuvat suoraan toisilleen eikä selän takana. Kysytään suoraan toiselta eikä arvata ja oleteta asioita. Tämä tietysti edellyttää että kaikilla on myös kykyä vastata rehellisesti ja suoraan esitettyihin silloin kun on sen aika. Ihanteellisessa työpaikassa ihmiset eivät loukkaannu palautteesta, vaan osaavat ottaa siitä onkeensa. Ihanteellisessa työpaikassa myös osataan antaa kiitosta ja tukea toisille. Siellä osataan myös tehdä yhteistyötä, eikä missään tapauksessa pantata tietoja.

Merja


Ihannetyöpaikkani olisi remontoitu, hyväilmainen koulu. Olen siis opettaja. Opetusryhmät olisivat pieniä, max 16 oppilasta. Minulla olisi aikaa kohdata jokainen oppilaani tunnin aikana ja tuntea häntä hieman paremmin oppijana ja ihmisenä - ja myös toisinpäin, oppilaat tuntevat minut paremmin. Työrauha tunneilla olisi vireän toimelias, jutellakin saa, muttei häiritä toisten oppimista. Välitunneilla olisi tekemistä ja puuhaamista. Koulun käytävät ja luokat on sisustettu värikkäästi ja iloisesti, ihmisiä arvostetaan niiden välityksellä. Koulukirjoja ei tarvitse kierrättää tarpeettomasti, ruokalassa olsi tarjolla vähintään 3 lämmintä vaihtoehtoa ja myös 3 salaattia sekä jälkiruokaakin. Välipalaa tarjotaan iltapäivällä. Ruokalassa soi rauhallinen musiikki ja kuuluu vaimeaa keskustelua ja naurua...

unelmakouluni


Työpaikalla kaikki tulisivat toistensa kanssa toimeen ja ilmapiiri olisi miellyttävä. Vaikka jokaisella olisikin omat vastuualueensa, niin toisia autettaisiin aina tarvittaessa ja joustonvaraa löytyisi aina tarvittaessa.

Tintti


Kaikki työntekijät ottavat vastuun yhteisestä päämäärästä ja kuitenkin kahvihuone- ym. jutustelu on vapaata ja rentoa eli siitä saa voimaa jaksamiseen!!

Nyyti


Vaikka olisit noussut väärällä jalalla, tule työpaikalle hyvää huomenta toivottaen ja ulospäin hyväntuulisena. Anna ja ota vastaan rakentavaa palautetta, virheen sattuessa myönnä se avoimesti, tekevälle sattuu. Yritä nähdä miksi olet töissä, useimmat tekevät työtä asiakkaan eteen, joka päättää yrityksesi menestymisestä. Älä pelkää jakaa tietoa ja vastuuta, yhdessä tekemisessä on tekemisen tunne ja usein toinen osaa auttaa toista.

Työpaikalla on pakko olla, joten miksi pilata omaa ja muiden päivää murjottamalla? Kun aloittaa itsestään niin usein esimerkki tarttuu muihin, useimmiten hymyyn on vaikeaa vastata murjottamalla. Myös säännölliset tilanne- ym. palaverit lujittaa yhteisön tiedonkulkua ja viihtymistä. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, vaan tässä päällimmäiset mieleen tulevat asiat.

Harri


Kaikkien on ilo mennä aamulla työhön ja lähteä mieli keveänä kotiin. Kunpa se olisi kaikilla työpaikoilla mahdollista...

Linnea


Haluaisin ja toivoisin, että me kaikki noudattaisimme yrityksemme arvoja. Silloin huomioisimme toinen toisemme, onnistuisimme työssämme paremmin ja meistä kaikista olisi mukavampaa tulla työhön, jota myös jaksaisimme tehdä kauemmin, tehokkaammin ja ergonomisesti paremmin. Myös asiakas huomaisi eron ja työpaikkamme säilyisivät ja mahdollisesti saisimme tarjottua asiakkaallemme muutakin hänen tarvitsemaansa palvelua.

BB


Henkilöstö olisi avointa iloista ja positiivista, sekä hymy herkässä!

Pekke


Kaikki ovat samanarvoisia.
Tulemme yhdessä toimeen.

Liisa


Jokainen saa silloin olla oma ihana itsensä.

Jaana


Positiivinen ja lämminhenkinen sekä kiireetön ilmapiiri ja tunnelma

katriina


Jokainen voisi olla oma itsensä. Puheissa kuuluisi innostuneisuus ja työn imu. työkaverit puhuisivat selän takana hyviä juttuja. Periaatteina olisivat tasa-arvo ja jokaisen ihmisen kunnioittaminen.

kp


Henkilökunta välittää toisistaan. Osataan auttaa ja kysyä kuinka voit ja kuunnella.
Johto huomaa henkilökunnan yrityksen ja osaa kiittää. Kannustetaan ajattelemaan ja kehittämään sekä kehittymään. Uskalletaan muuttaa isojakin asioita jos näyttää siltä että tarvetta on. Meillä ei ole koskaan tehty näin, ei ole mistään kotoisin.

Esimiehet tukevat alaisiaan, alaiset toimivat tiiminä esimiehensä johdolla.

UTOPIAA???

Lennu


Kaikki tekisivät työnsä ilman virheitä, joten toisten ei tarvitsisi niitä tutkia ja korjata ja kuluttaa siihen aikaa.

Pedantti


Porukka tukee, kannustaa ja arvostaa toinen toistaan niin, että jokaisen itsetunto pysyy kunnossa. Se näkyy tasavertaisen palvelevana ja innostuneena asenteena asiakkaisiin ja työkavereihin päin. Kun on "sisäpeli" kunnossa, sujuu "ulkopelikin" hienosti; syntyy huipputuloksia, ihmiset ja organisaatio kehittyvät ja työssä viihdytään.

Arvot ovat tasapainossa ja asenteet kohdallaan.

mat


Tasapainoisia, iloisia ja innostuneita ihmisiä, jotka auttavat ja tukevat toinen toisiaan. Kaikilla mahdollisuus kehittyä työssään. Hyvät työolosuhteet (työtilat, työajat jne.)

Tulevaisuudessa


Meidän työpaikalla kaikki on kohdallaan, koska tärkein on työporukan hyvä yhteishenki ja joka aamu on mukavaa lähteä töihin.

Päppyrä


Työskentelen isossa, usean sadan ihmisen työyhteisössä, jossa on paljon eri ammateissa toimijoita - palveluammattilaisia.

Kaikki on niin hyvin kuin olla saattaa, minun mielestäni. tapaan työpaikallani etupäässä iloisia hymyileviä kasvoja, joskus mietteliäitä ja siksi totisia, mutta ani harvoin pahantuulisia. Työpaikkakiusaamisesta en ole kuullut yhtään kertaa, jokainen tekee omaa työtänsä rauhassa. Vaikeat asiat jaetaan ja "kissat nostetaan pöydälle" - sulassa sovussa. Asioista voidaan olla terveesti eri mieltä, niistä keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia, ja kaikki tulevat kuulluiksi. Aina ei juuri minun mielipiteeni ja toiveeni toteudu, mutta saan olla mukana asioita työstämässä, ja näen, että muutokset ovat joskus välttämättömiä, vaikka ei niitä tahtoisikaan.

Esimies on asiallinen, rauhallinen, kuunteleva ja ymmärtävä. Vaikka hänellä on paljon tehtäviä, hänellä on aina aikaa minulle ja muille alaisilleen, ja hän tukee meitä työssämme ja pyrkimyksissämme, ja vie asioitamme ylöspäin organisaatiossa tarvittaessa.

Hän luottaa ammattitaitoomme ja osaamiseemme asiakastyössämme ja kunnioitus toisiamme kohtaan on molemminpuolista. Työpaikallamme jaetaan positiivista palautetta aina kun se on mahdollista, ei mielistellen, vaan muistaen sanoa kiitoksen ja kannustuksen sana oikeaan aikaan.

Työtoverit eivät kilpaile keskenään, vaan tasa-arvoinen ilmapiiri vallitsee keskellämme, olimmepa minkä työn tekijöitä tai minkä ammatin harjoittajia tahansa.

Olen työskennellyt samalla työnantajalla ensi kesänä 35 vuotta, ja jään sitten pian eläkkeelle. Ellei työyhteisöni olisi niin hieno, en olisi pysynyt näin kauan samassa paikassa.

Ihmiset luovat työympäristönsä, kiireen ja stressaavien päivienkin aikana.

Tupu


ihanteellisessa työpaikassa

- luottamus on ykkösasia
- ihmisiä ja ideoita arvostetaan
- virheitä ei tarvitse pelätä, niistä voi puhua ja niistä opitaan YHDESSÄ
- kenenkään ei tarvitse olla täydellinen, tiimi täydentää toinen toistaan
- asioista puhutaan avoimesta

Merja


ihmissuhteet kunnossa
positiivinen tekemisen meininki
työntekijöinä miehiä ja naisia,
estää pahoja puheita toisista

puutarhurin päiväuni


Olemme rehellisiä, kannustamme toisiamme emmekä puhu selän takana pahaa.

Mirkku


Huumori kukkii, vallitsee hyvä tekemisen tahto. Tunnet saavasi töitäsi tehdyksi. Turhista ei ruikuteta, "aikasyöppöjä" ei ole. Aamulla on mukava tulla töihin.

Sirpa


Kun tulen työpaikan ovesta sisään, minulle tulee iloinen mieli, ennen kuin olen tavannut yhtäkään ihmistä. Kun tapaan, tulee vielä iloisempi mieli. Sellainen on ihanteellinen työpaikka.

Kirsti Pelkonen


Asiat kinastelevat keskenään, eivät ihmiset ja vähintään kerran tunnissa joku saa kaikki nauramaan.

monitoimityhjäntoimittaja


Asiakkaat on kivoja. Tuotteemme käyvät kaupaksi. Virheistä opitaan ja kehitys menee eteenpäin. Keskinäinen arvostus vallitsee. Palavereissa näkyy innostuneita kasvoja ja kuuluu kannustavia kommentteja. Kukaan ei tunne jäävänsä yksin työtaakkansa alle vaan saa apua, pyytämättäkin.

Heila


Teemme "oikeasti yhteistyötä, samaan hiileen puhaltaen". Jokainen uskaltaa olla oma, aito itsensä. Vastoinkäymisiin haetaan ratkaisua, eikä syytellä ketään tai mitään, vaan etsitään uusia mahdollisuuksia. Koetaan työniloa ja kannustetaan toinen toisiamme. Osataan viettää myös vapaa-aikaa rentoutuen ja uusia voimia keräten.

Nekku


Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, siis tekevät työtä tiimissä tai vähintäänkin saman tavoitteen eteen, kaikkia arvostellaan saman mittapuun mukaan ja työkaverit arvostavat toisiaan ihmisinä eikä aseman mukaan.

Onni on olla parinsadan ihmisen työpaikassa, jossa lähestulkoon kaikki ovat artisteja mutta ihan nappiin sielläkään ei kaikki mene.

Kirsti


Kaikki ovat enemmän tai vähemmän kavereita keskenään. Kukaan ei puhu takanapäin pahaa kenestäkään.

Leenamummu


Ihanteellisella työpaikalla vallitsee "joulurauha". Tehdään töitä, keskustellaan erikseen - jatkuvasti - missä mennään. Puhutaan ja vaihdetaan mielipiteitä säännöllisissä kokouksissa. Jos jollain on huono päivä, hän varoittaa, eikä häntä silloinkaan kiusata. Työrauha tarkoittaa sitä, että luotetaan toisiin työntekijöihin, että tehdään vastuullisesti työtä. Nykyään ollaan usein valittu yhdessä työntekijä jonkun poistuneen, työpaikkaa vaihtaneen tilalle.

Näin toteutettuna on mahdollisuus nauttia hiljaisina hetkinä työpaikan ilmapiiristä - sallitaan ne rauhallisemmatkin hetket - ei aina tarvitse juosta otsa hiessä, tai miettiä otsa mutrulla. Ja hymyillään aamuisin ja lähtiessä töistä - toisille työkavereille ja asiakkaille kohdattaessa.

Kunnioittakaa toisianne ja uskokaa toisiinne.

Emeelia


Meillä nähdään henkilöstö tärkeimpänä resurssina, josta huolehtii henkilöstöjohtaja. Tällä on aina aikaa kuunnella henkilöstöä, ja hän huolehtii myös omasta työnohjauksestaan. Ulkoistettuja ilmapiiritutkimuksia ei enää tarvita.

Toimistorotta


Työpaikalla olisi avoin ilmapiiri. Asioista tiedotettaisiin. Työpaikalla olisi kahvihuone. Työntekijät voisivat jutella keskenään kahvipöydässä/ruokaillessa muuta kuin työasioita. Esimies kohtelisi alaisiaan tasa-arvoisesti. Kollegat saisivat samantasoista palkkaa keskenään.

Mikään näistä ei toteudu työpaikallani, joten...

Katkera kalkki


Asiat sujuu, vitsit lentää, naurua piisaa. Silloin vallitsee ilmapiiri, jossa on helppo olla, ujommatkin rohkaistuu lohkaisemaan hyviä juttuja. Mieli kepeänä ja ihminen innostuneena saa aikaisiksi osuutensa. Mahdollisesti syntyy uusiakin oivalluksia, kun saa hersytellä ja toisten jutuista keksiä lisää loukkaamatta ketään. Yhdessä tekemisen meininki on iloa.


Minun ihanteellisessa työpaikassani pomo sanoo aamulla hyvää huomenta, työkaverit sanoo sen hymyillen ja lähimmät työkaverit lisäävät muutaman sanan! Silloin on hyvä tarttua pöydällä olevaan paperipinoon ja alkaa tehdä töitä! Yritettäis helpottaa toistemme oloa töissämme, eikä ainakaan hankaloittaa sitä ennestään! Arvostettais toistemme tekemisiämme, vähäpätöisempiäkin! Kiitettäis ja kehuttais! Ja tietysti nätisti ojennettais! Ihanteelisimmassakin työpaikassa sattuu ja tapahtuu ;)

Only Human


Kaikilla olisi aina hyvä mieli! Kaikki pystyisivät palvelemaan asiakkaita täydellisesti asiakkaan toiveen mukaisesti! Kaikki olisivat ylpeitä omasta itsestään ja työpaikastaan!

mixi


...kyllä paljon riippuu siitä, mitä omien korvien välissä liikkuu...jos töistä lähtiessä suupielet on ylöspäin, on kaikki OK... Olen ollut hyvä työtoveri..

ansku


Ihanne työpaikassa on hyvä olla, sinne menee mielellään ja siellä voi olla oma itsensä. Avoimuus, toisen ihmisen kunnioittaminen, leikkimieli ovat tämän työpaikan kivijalkana.

Työpaikassa on miehiä ja naisia, eri-ikäisiä ja eri ammattiryhmiä, jokainen tuo oman osaamisensa esiin ja kaikki täydentävät toisiaan. Kaikki olemme yhdessä korvaamattomia, jokainen tarvitsee toinen toistaan. Meillä ei odoteta perjantaita vaan maanantaiaamua.. Pilke silmäkulmassa aloitamme työviikon.

leemai


Yhteen hiileen puhaltavia -työtovereita, kahvia & teetä aina tarjolla, ergonominen työpiste sekä luontonäkymä ikkunasta. Tämän kaiken kruunaisi se, että työpaikka olisi sopivan pyöräilymatkan päässä (max. 6-7 km) kotoa.

Susku


Työpaika turvattu, asikkaat tyytyväisiä, huumorinkukkasia viljelevät työkaverit, pomo ei hengitä niskaan, vaan luottaa alaisiin ja ammattitaitoon

Neela


Kaikkia työntekijöitä kohdeltaisiin tasapuolisesti, eli samat säännöt kaikille ei eri vapauksia osalle porukasta.

Mummo


Tiimi toimii saumattomasti yhteen hiileen puhaltaen toinen toisiaan
auttaen. Palautteet tulevat välittömästi ja rakentavalla tavalla esitettynä. Yritys tuntee vastuunsa turvallisuudesta ja ympäristöstä ynnä välittää henkilöstöstään muutenkin kuin juhlapuheissa.

Meillä on näin:-)


Keskustelussa käytetään suoraa viestintää. Kaikki voivat tuntea olevansa samalla viivalla, tasaarvoisia. Sinun mielipiteitä kuunnellaan ja uskallat ilmaista oman mielipiteesi. Avoin vapaa ilmapiiri, jolle antaa leimansa luottamus ja toinen toisen ja toisten työn kunnioittaminen. Ollaan valmiita arvioimaan työtä ja ottamaan uusi kurssi. Tiedetään keitä olemme, missä olemme ja mihin olemme menossa. Yhteisiä unelmia ja päämääriä. Sitoutuneita työntekijöitä - päämäärä tärkeämpi kuin oma kunnia

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta


Ilmapiiri olisi salliva ja leppoisa, huumorintaju hyväntahtoista. Otettaisiin vastaan ideat ja ajatukset, keskusteluyhteys toimisi katkoksitta. Töihin olisi mukava mennä ja tauoilla jutustelu olisi ketään loukkaamatonta ja mukavaa. Kaikki olisivat tasavertaisia.

Työmyyrä


Töihin tullessaan tervehdittäisiin hymyilevänä työkavereita. Naurettaisiin paljon ja huumoria ei säästeltäisi. Oltaisiin avoimia toisillemme ja takanapäin ei puhuttaisi pahaa toisistamme.

Äitiliini


Työn tekeminen on palkitsevaa, minulle annetaan työrauha ja välineet sen tekemiseen. saan palautetta tehdystä työstä ja palkkakin on sen mukaista

Päivi


Pomo ottaa kaikki alaisensa tasavertaisesti huomioon. Kukaan ei puhu "selän takana" toisesta työkaverista, vaan sanotaan suoraan ihmiselle itselleen. Autetaan toista, jos toinen tarvitsee apua liika työmäärän keskellä. Otetaan uusi työntekijä vastaan aidosti ilolla, että kaikki tuntevat olevansa samanarvoisia työntekijöitä työstä riippumatta.

Äiti


Paikat suhtkoht siistit. Tunnelma hyväksyvä ja kannustava. Sopivasti kiire.

leena


Kaikki hoitavat omat hommansa ja auttavat jos pyytää apua. Iloiseen hymyyn vastataan hymyllä eikä tuijotuksella. Kukaan ei valita sairauksistaan tai naapuristaan. Kahvipannussa on aina tuoretta kahvia = )

Anne P.


Työpaikalle menee ja sieltä lähtee hymyssä suin :)

anni


Kaikki hoitavat työtehtävänsä niin kuin pitääkin, mutta pidetään myös taukoa kahvikupin ääressä rupatellen niitä näitä. Normaalia työelämää, ei sen ihmeempää hyvät käytöstavat muistaen.

Sailuskaja


- Kuppikuntalaiset eivät keskustelisi sipisten ikäänkuin ei kukaan kuulisis ja kuitenkin tarkoittaen kuunneltavaksi
- Hammaslääkärit osaisivat ajoittaa työnsä oikein, ettei seuraavan tarvitse odottaa liian kauan ja hoitajan tarvitse juosta "tukka putkella"
- Työkaverit osaisi ottaa elämän rennommin- ei stressiä vaik kiirettäkin olisi.

Siiri


Jokaisen ilme on iloinen maanantai-aamuisin ja perjantaina ei kellään ole tarvetta varaslähtöön!

sari


Voisin kuvitella että meidän työpaikka on sellainen : ) aamulla on kiva fiilis lähteä töihin, kun näkee työkavereita niin tulee hyvälle tuulelle, töissä on myös hauskoja hetkiä joka päivälle, jokaisesta ihmisestä löytyy työpaikallamme hienoja asioita omalla tavalla höystettynä....mutta olinkos minä jäävi sanomaan kun olen tämän työpaikan/yrityksen omistaja, hih????

Tiina


Ihannetyöpaikallani kukaan ei puhu toisistaan pahaa selän takana. Kaikki eripura selvitetään heti tässä ja nyt, eikä vanhoja asioita tongita enää jälkeenpäin. Esimiehet pitävät kaikkia alaisiaan samanarvoisina, ketään ei hyljeksitä ulkonäön, mielipiteiden tai muiden yksilöllisten piirteiden vuoksi. Alaiset saavat heille kuuluvan arvostuksen ja kiitoksen. Negatiivisesta palautteesta ei suututa, sitä annetaankin ainoastaan aiheesta ja vain henkilökohtaisesti. Päällikkö miettii hetken, ennen kuin kieltää alaisten tekemät ehdotukset.

Kuulostipa tutulta, juuri tällaistahan meillä on töissä!

työmyyrä


Jokainen tuntisi voivansa olla omana itsenään arvostettu oman työnsä tekijä.

Tiina Koivulahti


Minun motivaationi olisi silloin korkea, mutta onneksi kaikki ei voi mennä oman pillin mukaan. Moninaisuus työpaikalla on rikkaus.(ilman turhia nipottajia)

vippeliini


Jokainen voi omana itsenään antaa parastaan työpaikkansa menestymisen eteen.

KooHooOppilaat käyttäytyvät hyvin ja ovat ahkeria. Opetusryhmät ovat pienet. Opettajat ovat ystävällisiä toisilleen.

Maikki


Silloin työpaikalla vallitsee leppoisa, kiireetön tunnelma. Kaikilla on hymy huulilla, eikä ketään mollata selän takana. Info kulkee oikeana työntekijältä toiselle ja työ tehdään toisia tukien ja auttaen ilman, että tarvitsee erikseen pyytää. Turha kiukuttelu ja kitinä on jäänyt pois ja tilalle on tullut kiva juttelu ja huumorin mukana tullut pieni kikatus. Töihin on mukava aamulla tulla ja lähteä kotiin työpäivän päätyttyä niin, että kotona ei tarvitse murehtia työpäivän asioita.

minnaKun työpaikalla voi nauraa ja itkeä silloin kun siltä tuntuu. Ja tarvittaessa löytyy naurukaveri tai se klassinen olkaa mihin voi nojata.

Anneli


JOKAISEN TYÖNTEKIJÄN MIELIPITEET PALAVEREISSA HUOMIOIDAAN JA JOKAISTA KOHDELLAAN TASAARVOISESTI..

TINTTI


Töihin on mukava mennä ja kotiin tultuakin voimia riittää kotitöihin ja perheen kanssa mukavaan oleiluun - kaikki energia ei ole kulunut työpaikan ristiriitaisuuksiin.

Melli


Meillä töissä nauretaan paljon ja iloitaan siitä että saamme tehdä töitä pitkäaikaisosastolla. Annamme positiivista palautetta työkavereista ja jos riitelemme selvitämme asiat päin naamaa välittömästi. Töissä on kivaa!

Marju


Jokainen huomioi toisensa: ollaan avoimia ja rehellisiä, elämänmyönteisiä, kannetaan toinen toistamme, vastoinkäymisissä myötäeläen ja iloon yhtyen.

nurkkaluuta


Työpaikkani asiat ovat juuri niin kuin haluaisin niiden olevan, kun aamulla silmien auettua tulee iloinen fiilis töihin lähdöstä ja kun iltapäivällä on kotiin lähdössä takana päivä täynnä sopivassa suhteessa haastavia työtehtäviä ja lataavia taukoja sekä sosiaalisia tilanteita erilaisten ja rakkaiden työkavereiden kanssa. Kaikkea sitä on toivottavasti jälleen luvassa erityisäitiysloman ja varsinkin tämän sairaalassa makaamisen jälkeen. Terveisiä kaikille rakkaille työkamuille täältä sairaalapedin pohjalta! :)

Marjo1. Ei kaunaa, kateutta eikä katkeruutta
2. Ystävällisiä sanoja ja suvaitsevuutta
3. Huumoria ja kikatuskohtauksia

Minna


Tiimityö toimii saumattomasti, huumorin kukka kukkii ja loistaa. Ihmiset ovat iloisia ja selän takana ei kukaan puhu kenestäkään pahaa.

Satu


liman muuta rehti ja reilu ilimapiiri on parasta. jos on jottai sanottavvaa ni sanottaan eikä murehita tyhjjee. ku on aihetta kiittee nii kiitettää ja kun ei oo aihetta kiittee ni sitte selevitellään, rakentavasti - siinä se on!

anniina


Jokainen tekee hänelle kuuluvat ja annetut työtehtävät eikä yritä delegoida niitä työkaverille edelleen.

omat työt ensin


Kaikki huomioi toiset ja auttaa miestä/naista mäessä. Eikä puhuta pahaa takana päin, jokainen osallistuu toimipisteen puhtaana/järjestyksessä pitämiseen.

KVG


-Joustava työaika: joskus olen tehokkaana aamusta, joskus illasta. Jousto antaa myös tunteen, että muukin elämä on tärkeää kuin työelämä
-mukavat ja innostavat työkaverit, lämmin ja inhimillinen ilmapiiri
-mielekäs ja innostava työ, vähän "rutiinia"
-ihmisläheinen, "liikkuva" työ, ei 8h tietokoneen ruutua tuijottaen
-mahdollisuus ulkoiluun ja taukoliikuntaan (tai sitten osaksi liikunnallinen työ)
-lounastauolla mahdollisuus siestaan/musiikin kuunteluun/rauhoittumiseen
-itsenäinen työ, mutta yhteisiä hetkiä työkavereiden kanssa
- työt voi jättää työpaikalle

Onpas paljon työpaikkaetuja. Mutta kaikki tämä palautuisi lisääntyneenä työmotivaationa ja -tehona. :)

Täytyy kai alkaa yrittäjäksi


Aamu alkaa iloisilla tervehdyksillä. Työkaverit jakavat hyviä ideoita ja nauru raikuu välillä käytävällä tai kahvihuoneessa. Kollegaa muistetaan on hän sitten töissä, sairaslomalla tai eläkkeellä. Kaikilla on omat vahvat puolensa, joten annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan...

Anjuliini


Ensinnäkin sinne on kiva mennä ja oikein odottaa, että näkee työkaverin iloiset kasvot, ja huumori alkaa heti aamusta lentää... Työt sujuu siinä sivussa naureskellen, ja asiakkaatkin tulee iloisesti palveltua, ja meidän iloisuus tarttuu heihinkin, heidän käydessään meidän "kuppilassa"....

Hymyä huuleen, arkenakin :)

aikku


Huumori kukkii ja nauru soi. Siedämme hyvin toistemme erilaisuutta loukkaamatta yksityisyyttä. Teemme työmme yhdessä ja erikseen kannustaen ja tukien toisiamme yhteisessä päämäärässämme. Tunne ja asenne työhön kulkevat käsi kädessä.

Eija


Aamulla on mukava herätä, kun tietää pääsevänsä taas tekemään tärkeää työtä, jota asiakkaat, esimiehet, työkaverit ja itse arvostavat. Työpaikalle mennessä hulmahtaa positiivinen ja innostava ilmapiiri heti ovesta sisään astuessa, josta heti saa henkistä voimaa koko työpäivää varten. Kaikki toivottavat hymyillen hyviä huomenia toisilleen ja saattavatpa sanoa jotakin positiivista ja kannustavaa toisilleen.
Liukuva työaika on mukavasti käytössä työn tarpeet tietenkin huomioiden. Kenelläkään ei ole mitään negatiivista ajattelua kenenkään liukuvasta työajan käytöstä.

Esimiehet suhtautuvat kaikilla tasoilla alaisiinsa tasapuolisesti, yhdenvertaisesti, arvostavasti ja ystävällisesti. Suosikkeja ei ole eikä ketään kohdella kaltoin ilman syytä eikä syystäkään. Ongelmat ratkotaan rakentavassa hengessä ja täysin tasapuolisesti. Muistaen, että ihmisiä me olemme niin esimiehet kuin alaisetkin. Alaiset muistavat myös, että tunteet ne ovat esimiehilläkin, hekään eivät kestä mitä tahansa.

Kun työpaikalle hankitaan tarvittavia työvälineitä, ne hankitaan tasapuolisesti kaikille tarvitseville eikä "pärstäkertoimen" mukaan.

Palkan vuoksi me kaikki olemme työssä, sen pitää muodostua työn vaativuuden, koulutuksen yms. mukaan, eikä ollenkaan taas sen "pärstäkertoimen" mukaan.

Kaikkia työpaikalla olevia sääntöjä pitää noudattaa tasapuolisesti kaikkiin.
Työterveyshuolto ja työsuojelu pitää koskea kaikkia samalla tavalla.

Työpaikan riennot ja työpaikan ulkopuoliset riennot pitää olla kaikkien tiedossa. Kaikkien pitää olla samalla tavalla tervetulleita niihin ja kaikkia pitää kutsua niihin. Mitään "klikkejä" ei saa muodostua työpaikalla eikä työpaikan ulkopuolella. Henkilökohtaiset ystävyyssuhteet ovat toinen asia.

Positiivareissa torstaina 18.9.2008 ollut luettelo HYVÄ TYÖKAVERI on täydellisesti käytössä joka päivä jokaisen työkaverin kesken.

Työpäivän päättyessä jokaisella on hyvä mieli antoisasta ja tuloksellisesta työpäivästä. On jäänyt vielä voimia kotitöihin ja harrastuksiin. Yöllä ei rättiväsyneenä näe koko yötä painajaisunia edellisten vuosien tapahtumista eikä tulevista päivistä. Ei ole tietoakaan mistään työuupumuksista eikä burnouteista.

Yli 40 v. ilman tällaista

Sainkin juuri tänä päivänä tietää että minut on vakinaistettu, kahdeksan vuoden määräaikaisena olon jälkeen! Enkähän minä tässä olisi näin pitkään ollut jos ei tämä olisi paras työpaikka, tiedän sen kokemuksesta sillä olen jo maailmaa nähnyt kohta 50 vuotta. Täällä on hyvä työilmapiiri ja työntekijät tulevat hyvin toimeen keskenään. Johtaja kuuntelee alaista ja ottaa huomioon myös omat murheet ja ilot. Työpäivän kulun saa hyvin pitkälle itse järjestää tietenkin asiakkaat huomioon ottaen. Kaikki ovat tasa-arvoisia. Kaikkea työtä saa tehdä kaikki. Ja kun on juhlan aihetta niin juhlitaan. Ei ole ollut näinä kahdeksana vuotena paljon valittamista ja joka aamu on ollut ilo tulla töihin. Kysyt voiko tällaistä ollakaan ja arvaa mitä? Me ollaan kaikki naisia! Upeita sellaisia!

Leila


Ihanteellisessa työpaikassa kaikki työssä tarvittavat välineet toimivat moitteettomasti joka päivä (atk-ohjelmat, analyysilaitteet, tutkimuslaitteet...), asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kiittävät työntekijöitä aina pois lähtiessään. Kukaan ei valita olemassa olevia olosuhteita kahvihuoneessa vaan keskustelu käydään positiivisessa ja rakentavassa hengessä, tyyliin: voisimmeko jatkossa tehdä tämän asian näin kun tuntuu, että se toimisi niin paremmin kuin nykytavalla tehtynä!
Aah, silloin ei tarvitsisi jatkuvasti kuunnella marinaa siitä ja tästä ja tuosta!

Pilvikki


Ihanteellinen työpaikka olisi sellainen, jossa kaikki asiat olisivat hyvin. Esim. ei liikaa stressiä, henkilökunta otetaan hyvin huomioon ja tuetaan, hyvät työskentelyolosuhteet, hyvä työilmapiiri, mukavat työkaverit ja tietysti hyvä palkka ja muut edut. Motivoiva työ on tärkeää.

Työpaikassani monet asiat kunnossa


Että kaikki ihmiset olisivat samanarvoisia työnkuvaan katsomatta. Kunnioitettaisiin kaikkien töitä.

Tasa-arvo


Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja nauttivat toistensa seurasta.

Nipa


Jokainen auttaa toistaan tarvittaessa, työilmapiiri: kukaan ei puhu toisen selän takana pahaa vaan asiat joista on sanomista sanotaan suoraan, joustetaan molemmin puolin.. sekä työnanantaja että työntekijä, palkkaus vastaa työnkuvaa, työajat kohtuulliset ja ylimenevistä tunneista ansaittu korvaus.. ARVOSTUS JOKAISEN TYÖTÄ KOHTAAN.

Anne-Maria


Työpaikallani olisi henkilökuntaa riittävästi, siten ehtisimme tehdä työmme niin hyvin kuin oikeasti haluaisimme. Saisimme olla turvallisin mielin ja tuntea työniloa nykyisen riittämättömyyden sijaan. Jaksaisimme olla iloisia ja kannustaisimme toisiamme vielä parempaan tulevaisuuteen. Meille jäisi energiaa muuhunkin elämään, oppisimme olemaan luottavaisia siihen, että elämä kantaa. Hyväksyisimme erilaiset ihmiset ja tavat, ei tarvitsisi pelätä eikä kilpailla toisten kanssa. Jokainen tuntisi itsensä tarpeelliseksi ja oikealla paikalla olevaksi juuri sellaisena kuin oikeasti on.

Tuutikki


Ihanne työpaikassani työtoverit arvostavat toisiaan ja hyväksyvät toisensa sellaisina kuin he ovat. Työtoveria tuetaan kun hänellä on vaikeaa ja yhdessä iloitaan kun aihetta on.

Aina ei tarvitse olla asioista samaa mieltä mutta asioista puhutaan ja yhdessä sovitaan toimintatavat ja sopimukset myös pitävät. Vaikka et itse olisikaan paikalla tiedät että hommat toimii.

Jos työkaveri unohtaa tehdä jonkin jutun voit tehdä sen hänen puolestaan tekemättä siitä numeroa. Yhdessä toimien onnistuu. Lomallakin ollessa tulee usein mieleen että tämä täytyy kertoa töissä. Tälläiseen työpaikkaan menee mielellään on kuin kotiinsa menisi ja voi vapaasti olla oma itsensa. Tälläisessä työpaikassa työskentelin 7 vuotta. Ja työskentelisin vieläkin jos se olisi mahdollista.

Tirlittan


Kaikilla olisi hyvä ja mukava tunne tulla aamuisin töihin. Turha kyräily ja takana puhuminen olisi pois. Ihmiset voisivat olla rehellisiä ja reiluja toisiaan kohtaan. Jokainen voisi omalla kohdallaan miettiä miten voisi auttaa toisia selviytymään päivän töistä ja tehtäisiin asioita enemmän yhdessä ja jaettaisiin taakkoja.

Jatta


Jokainen työntekijä tulisi iloisena töihin, sillä hänen on hyvä olla. Kaikki puhaltavat samaan hiileen ja jokainen antaa toisilleen tilaa olla erinlainen. Saman työn voi tehdä monella tavalla ja se on rikkautta. Virkistävää syksyä ja avointa mieltä ja halaus teille jokaiselle.

Soile Karanko


Haluaisin että kaikilla olisi hyvä työfiilis. Kukaan työporukasta ei valittais tai narisis mistään. Jokainen tekis työnsä niin hyvin kuin pystyis aina kunakin päivinä. Turhat natinat ja kitinät pois ja hymyä huuleen.

kili


Työelämän taivas on tällainen:
Työtä on tarpeeksi asti, niin ettei tarvitse notkua nurkissa juoruamassa. Työnantaja arvostaa ja näkee työni.
Työ on aidosti tarpeellista ja arvostettua myös yhteiskunnallisesti.
Työkaverini ovat reiluja ja suoria, omaksuneet saman työmoraalin kuin minä. Meillä on aikaa jutella sekä työstämme että muista ulottuvuuksistamme työpäivän aikana - siis lakisääteiset tauot pidetään ja palaverit hoituvat.
Työnantaja kuuntelee meitä ja oppii meiltä - vuorovaikutus on siis saumaton.
Kahdenkymmenen epätoivoisen vuoden jälkeen voin vihdoin todeta löytäneeni tämän työtaivaan! Toivon sitä Teille kaikille muillekin.

Pirjoliisa


Jokainen osaisi arvostaa toisen tekemistä ja ymmärtää silloin, kun jokin on mennyt pieleen; ei arvostellen vaan tukien ja yhdessä ratkaisten asian. Toivoisin iloa työntekoon, avaraa sydäntä ja iloa, naurua. Toisin sanoen yhteen hiileen puhaltamista ilman turhia narinoita. Toki joskus voi olla huono päivä, mutta siinäkin on varmaan jotain hyvää.

Tarja


Kaikki tukevat ja kannustavat toisiaan. Kun jollakin on kiirettä niin autetaan häntä jos itsellä on aikaa. Työpaikka on avoin, jossa voidaan keskustella kaikista asioista niin, ettei siitä ajatella mitä toiset asiasta hyötyvät ja mitä minä joudun maksamaan / mitä tämä merkitsee minun töiden kannalta. Supinat pois koska ne aina luovat jännitteitä, että mitähän nuo nyt suunnittelevat muiden "pään menoksi"

Luotetaan toisiin me

Lasse


Meillä ei olisi jokapäiväistä kiirettä vaan uskaltaisimme istua lasten kanssa lattialla, höpsiä ja nauraa. Jos työkaverillani on paha päivä, hän kertoo sen meille ja pyrimme auttamaan hänet ulos ahdingon kuopasta auringon paisteeseen. Emme etsi toisistamme virheitä vaan nauramme niille yhdessä ja toteamme, että moka päivässä piristää. Johtajan ei tarvitsisi juosta viidessä sadassa eri kokouksessa siksi että täytyy. Että taas kehitellään uusia organisaatio uudistuksia tai uusia suunnitelmia joita meidän täytyy työssämme toteuttaa ja kirjata ylös.

Jos naapuriryhmän työkaveri puuttuu. Mennään auttamaan ja uskalletaan jättää jokin siivous- tai järjestelytehtävä kesken. Viikkopalaverit olisivat asiallisia huumorilla höystettyinä. Niissä keskusteltaisiin ja rakennettaisiin parempaa työpäivää meille kaikille. Sinne ei tulla purkamaan katkeruutta ja vihaa. Halataan työkaveriakin, jos hän on sen tarpeessa ilman ennakkoluuloa.

Tässä osa... millä saisi hymynaamat loistamaan ja jaksamaan työssä.

ullakaisa


Ihanteellisella työpaikallani arvostetaan ja kunnioitetaan pomoa, työkaveria ja jokaisen työpanosta. Pomo on kurssittanut itsestään tavoitteellisen johtajan ja on kiinnostunut työntekijöistään niin paljon, että on saanut työtiloissa notkuvan porukan työskentelemään tuloksellisesti, maanantaipoissaolot ja muunkin lintsauksen loppumaan ja lopettanut myös itse poissaolevien työntekijöiden mustamaalaamisen toisille.

Työpaikalla tunnetaan ajoittain jopa työtyytyväisyyttä saavutetuista tuloksista. Jokaisella on rauhallinen paikka tehdä työtä. Ja sinne on kiva mennä joka työaamu, innolla kohtaamaan uuden päivän uudet haasteet!

"Mustalammas"
Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot