Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Jaana kirjoittaa: ”Olen intuitioon luottava, vaikka toisaalta olenkin hyvin realistinen ihminen. En muista koskaan tehneeni intuition perusteella huonoja päätöksiä.

Haluaisin tietää, kuinka intuitioon luottavat perustelevat jollekin, että vastoin kaikkia faktoja ja järkeä tietää oikean ratkaisun? Entä minkälaisissa asioissa ja tilanteissa olet tehnyt päätöksiä intuitiolla?”

Tämä näkyy joskus siinä, kun pelaan RAY:n korttipelejä - olen sanonut ääneen kumppanille, mikä kortti tulee ja melko usein niin on käynytkin... Vai olisiko sittenkin kyseessä pelkkä tuurin poikanen...?

Helinä

====================

Perustelu: tuntuu vahvasti siltä, että....

Mieheni esim. on jo tottunut luottamaan "tuntumisiin", eikä kyseenalaista niitä. Elämässä kuitenkin joskus ne ns. faktat vievät pois intuition polulta. Usein tällaisessa tilanteessa jälkeenpäin tietää, että olisi pitänyt vain luottaa siihen sisäiseen ääneen. Onneksi ihminen oppii tällaisista jutuista.

Tiina-63

=========================

Tässä yksi esimerkki jossa intuitio oli vahva, mutta muut valitettavasti puhuivat ympäri... Uutta työntekijää palkattaessa oli yhdellä ehdokkaalla erinomaiset suositukset ja juuri oikeanlainen kokemus työhön jota hänellä aioimme.

Joku ihmisessä kuitenkin "tökki" ja kun yritin selittää, että on vaan huono intuitio tuon ihmisen palkkaamisen suhteen, niin naisellisen hömpän piikkiinhän selitykseni meni. Kun sitten intuitioni osui oikeaan ja työsuhde päätettiin koeajan puitteissa, niin kyllä huvitti. Ja olen huomannut, että sanomisiini suhtaudutaan nykyään vähän vakavammin.

Marde

=========================

Ajattelen juuri samalla lailla itsestäni, kun Sinä kerroit ensimmäisessä kappaleessa toimivasi.
En ole katunut ainoatakaan päätöstä, jonka olen tehnyt intuitioni mukaan.

Lista voisi olla pitkä:
-ennakoin, kun jotain on tapahtumassa - vaistoan sen
-otin rohkeasti asuntolainaa yh:na, kun löysin kivan asunnon
-ero edellisestä miesystävästä oli helppo, tiesin, että tää juttu oli tässä ja turha enää edes keskustella
-nykyisen miehen nähdessäni tiesin, että "hän on Se oikea" ja vauhdilla on edettykin
-listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Moni ystäväni tietääkin "vaistoistani" ja ihailevat sitä, että USKALLAN luottaa tunteisiini… Niihin intuitioihini. Ja miksi en luottaisi, kun ne ovat johdattaneet minua tekemään lukuisia hyviä ratkaisuja ja päätöksiä.

Tunne ja järki

=========================

Unelmatalon osto viime elokuussa tapahtui intuition avulla. Kun astuin ensimmäisen kerran talon pihaan jännä rauhallisuus valtasi mieleni, kävelin talon päätyyn ja katsahdin ylös taivaalle, siellä oli sateenkaari, siitä tiesin että tämä on uusi kotitalomme. Ja katua ei ole tarvinnut elämä on antanut parastaan uudessa kodissamme, siellä on ihana harmoninen ilmapiiri, lapset viihtyvät ja uusi parisuhde kukoistaa.

Susanna

=========================

En ole aina tehnyt niin kuin sisäinen ääneni on neuvonut ja silloin on mennyt "metsään" ellen ole sitä kuunnellut. Yli 10 v. sitten olisin välttynyt tapaturmalta, jos olisin kuunnellut. Mutta empä tehnyt niin. Nyt saan kuljettaa vammaa mukanani lopun elämääni. Siinä oli minulle rankka opetus.

Kauris

=========================

En ole koskaan tehnyt intuition perusteella päätöksiä.

Ritu77

=========================

Olen tehnyt intuitiivisesti muun muassa työhön liittyviä ratkaisuja. Olen tiennyt valinnan olevan oikea, vaikkakaan ei helppo tai kevyt ratkaisu. Tälläkin hetkellä olen työsuhteessa, johon hyppäsin suoraan 'unesta', rankka paikka on ollut, eikä työsuhdekaan jatku määräaikaisuuden takia. Mutta olen oppinut valtavasti. Saa nähdä, oliko hyvä vai huono lopulta tämän intuitiivinen hyppyni.

Karenna

=========================

Miksi sitä pitäisi perustella kenellekään muulle? Itse tiedän sen toimivan. Mitä enemmän uskon intuitiooni, sitä paremmin se toimii. Niinhän se on kaikessa muussakin.

Tintti

=========================

Vaikeaa on perustella millään järkisyillä, kun sydän tietää miten asiat parhaiten menevät. Nytkin minä odotan, koska tiedän asioitten järjestyvän. Jos nyt tekisin valtavasti ongelmani eteen, se voisi johtaa ongelmiin ja syrjäteille. Nyt on aika odottaa suurempaa vastausta ja se on oikea ja hyvä.

Sinikka

=========================

Voi kun intuitioni olisikin niin hyvä kuin toivoisin. Se tuntuu olevan vähän epäkunnossa. En koskaan osaa tarttua hetkeen. Monesti vasta monen tunnin päästä huomaan ohimenneen tilaisuuden… koitan kehittää sitä kuitenkin sillä se on voimavara.

Henkka

=========================

Olen luottanut intuitioon kaikissa isoissa asioissa, lapsen saaminen, kodin rakentaminen, työpaikan vaihto. Päätöksiä on ollut vaikea perustella toisille varsinkin pessimistisille epäilijöille, mutta mitäs sitä selittelemään, kun itse tietää päätöksen olevan itselle ja läheisille hyvä, se riittää.

Usein niitä puoltavia faktojakin on alkanut löytyä hyvin pian päätöksen teon jälkeen, vaikkei niitä mietintävaiheessa vielä olisi ollutkaan. En tiedä miten intuitio oikeasti toimiin, mutta omalla kohdallani se on toiminut hyvin. Olen onnellinen!

Kirsi

=========================

Miten perustelen? Yleensä kerron sen, että tunnen itseni ja tiedän ratkaisun sopivan juuri minulle ja ehkä annan esimerkin asiasta, joka ei joskus ole minulla toiminut tai on toiminut, kun olen kuunnellut omaa tunnettani. Toisaalta olen kyllä myös hyvä puhumaan ihmisille, joten mitkään järjettömätkään päätökset eivät ole saaneet suurta vastustusta. Ja jos oikein kovasti uskoo asiaansa, niin se on kummallista miten muutkin alkavat siihen uskoa.

Intuitioni avulla olen ostanut hevosen, jota muut eivät ehkä olisi ostaneet, ja se on osoittautunut 'paremmaksi' kuin ikinä olisin edes osannut odottaa. Olen usein luottanut ihmisiin asioissa, joissa voin itse menettää rahaa tai muuta tärkeää, enkä ole koskaan joutunut pettymään. Töissä olen tehnyt niin kuin olen parhaaksi nähnyt ja se on usein poikinut lisää töitä. Asunnonkin ostin vain sen tunteen perusteella, että tämä on minun kotini ja se on ollut kaikin puolin toimiva ja onnistunut ratkaisu.

Tähän täytyy vielä lisätä, että vuosien varrella olen myös huomannut, että kuuntelemalla intuitiotani olen paljon tasapainoisempi ja onnellisempi. Jos päätän asioista pelkkien järkisyiden (jotka pitää tietenkin myös huomioida) pohjalta, niin ajan usein itseni henkisesti nurkkaan, josta onkin sitten vaikeampi löytää pois.

Anu

=========================

Luin juuri aiheeseen liittyvän kirjan, jonka tekijä Gladwell, Malcolm ja teoksen nimi Välähdys: Alitajuisen ajattelun voima. Suosittelen.

Marja

=========================

Perustelu Ongelmaan ratkaistaessa: Se mikä tulee ensimmäiseksi mieleen, on paras ratkaisu, koska sehän tuli juuri ensimmäisenä mieleen.

Minulla on monia tapahtumia, missä näin on käynyt ja loppujenlopulta olen ollut tyytyväinen

Salla

=========================

Olen myös vuosien saatossa oppinut sen, että jos olisin luottanut intuitiooni, ne "sen tunteen" tuomat valinnat olisivat loppujen lopuksi olleet oikeat. Olen yrittänyt useimmiten ajatella järjellä, mutta niihin perustuneet valinnat ovat vain vaikeuttaneet asioita. Intuitioon luottamalla olisin säästynyt monelta murheelta.

Sitä on vaikea perustella kenellekään, kun on vain se vahva tunne että näin pitää toimia. Nyt 43-vuotiaana uskallan tuoda mielipiteeni julki tarvitsematta perustella sitä yhtään mitenkään. Jos se tuntuu minusta oikealta, toimin niin, sanoivatpa muut mitä tahansa, sillä omia valintojahan ne ovat.

Leena

=========================

Olen myös vahvasti intuitiooni luottava ihminen. Olen muutaman kerran esim. lähtenyt työpaikasta pois, koska on ollut paha olla. Sitä eivät kaikki ole ymmärtäneet, olen jopa saanut toruja moisesta. Olen sanonut, että koska tiedän mitä haluan, tunnen itseni läpikotaisin ja haluan kuunnella sisintäni, se ei ole pettänyt koskaan.

Muutaman hetken olen ehkä itsekin epäillyt päätöstäni, mutta kuitenkin kaikki on kääntynyt omaksi parhaakseni ja voin siis luottaa siihen, mitä sisäinen ääneni sanoo. Yleensä elämässäni kuuntelen itseäni, sillä omatunto ei yleensä valehtele. Siihen kannattaa luottaa ja olla hyvä ja suopea itselleen. Mielenrauha on tärkeä asia. Kun se on tasapainossa, muutkin asiat onnistuvat!

Pauliina

=========================

En näkisi, että sitä tarvitsee perustella mitenkään, jos kyse on intuitiosta, eikä sitä edes pysty oikeesti perustelee, sitä nimenomaan on intuitio

Eila

=========================

Ei niitä päätöksiä voi perustella. Lähipiiri pyörittää päätään ihmeissään, mutta ovat jo tottuneet olemaan sen enempää kyseenalaistamatta. Minä olen tehnyt aika isojakin päätöksiä "ilman järjen häivää", ja joskus on selitys tullut vasta vuosien päästä.

Mervi

=========================

Perusteluni on, että minä vain tiedän... Asia tuntuu niin vahvasti oikealta, että sen tietää. Ja ehkä se näkyy minusta, koska yleensä kukaan ei epäile vahvaa tietämystäni.

Päätöksiä intuition perusteella olen tehnyt työssäni, mm. ostoilla.

Elviira

=========================

Olen itse erittäin samanlainen. Useimmiten jätän perustelematta; itsepähän päätökset teen ja sitten vastuun kannan. Mies onneksi luottaa valtavasti intuitiooni ja on vähän samanlainen, joskaan ei koe niin vahvasti.

Tähän mennessä on intuitiolla ostettu ensimmäinen asunto jota käytiin katsomassa, viiden tontti, ensimmäinen auto jne. ja toki kaikki pienemmät päätökset rakentamiseen liittyen. Olen lisäksi syntynyt niin onnellisten tähtien alla että asiat menevät aina oikein. Tai sitten se on vaan loputonta positiivisuutta ja luottamusta siihen että hyvin menee.

Elina

=========================

Olen ajatellut, että tämä ominaisuus on vain herkillä ihmisillä tallella, ns. sisäinen ääni ja koska sen varassa tehdyt valinnat eivät ole koskaan johtaneet harhaan tai niitä päätöksiä ei ole koskaan joutunut katumaan siihen tunteeseen vaan luottaa sisimmässään. Itse ajattelen, että tämä on jumalan ääni meidän sisällämme mikä puhuttelee...ja luotan siihen.

Olen luottanut aina tähän tunteeseen sisälläni tai vaistooni ja tehnyt todella isoja päätöksiä elämässäni tähän uskoen. Olen esim.14v nähnyt erään pojan ikkunasta ja tiesin vaan, että hän on tuleva mieheni ja mainitsin siitä silloin. Meni viisi vuotta eteenpäin ja tapasimme ravintolassa ja ihan oikeasti siitä lähtien olemme olleet yhdessä (24v jo...). En olisi saanut tehdä tytärtämme lääkäreiden mielestä terveydellisistä syistä, mutta taas uskoin sisimpääni ja synnytin mitä ihanimman tyttären ja täysin terveen... Työpaikkojen kohdalla on käynyt niin, että jo haastattelutilanteessa olen tiennyt, että paikka on minun.

Esimerkkejä on paljon kohdallani ja aion edelleen luottaa sisäiseen ääneen/vaistoon/intuitioon tai millä nimellä jokainen haluaa tätä kutsua!

Elämänkokemusta 44v

=========================

Olemme mieheni kanssa ostaneet intuition avulla isoimmasta päästä talon. Ja monta pienempää asiaa. Me teemme usein niin että asioiden annetaan "muhia" ja kun päätöksen aika tulee niin päätämme sen silloin pääasiassa intuition avulla. Usein puhumme asiasta ennen päätöstä, jolloin toinen voi vielä perustella oman kantansa.

Harvemmin asioilla on oikeaa ja väärää, mutta tehtyjen päätöksien kanssa täytyy elää. Kun luottaa alitajuntaansa (intuitioon) niin menee yleensä oikeaan suuntaan tai ainakin voi elää asian kanssa.

Minna

=========================

Olen luottanut intuitiooni monestikin ja yleensä siitä on ollut hyviä seurauksia, jopa ihan suurissakin elämän kysymyksissä. Tällaisia ovat olleet esim. nettitreffirakkaan valinta (yli 40-vuotiaana! ja eronneena 2 lapsen kanssa asuvana naisena), kihlautuminen kyseisen henkilön kanssa, muutto uudelle, täysin vieraalle paikkakunnalle, iso velka, asunnon rakentaminen, työpaikan vaihto, siitä irtisanoutuminen ja oman yrityksen perustaminen.

Kaikki tämän hässäkkä parin vuoden aikana! Ei mitään järkeä koko touhussa, mutta intuitio on tuonut sisäisen rauhan, onnellisuuden ja rakkauden.

Rapu-63

=========================

Seurustelun suhteen aina. Myös lasten kasvatuksessa toimin intuition pohjalta.

Maire

=========================

Ensimmäiseksi pysähdyn miettimään, pitääkö päätöstä ylipäätään perustella. Jos pitää, luotettavalta perusteelta kuulostaa riskinotto. Yleensä kuitenkin sanon todenmukaisesti, että nyt vain tuntuu siltä...

Jooses

=========================

Minä ole käyttänyt intuitiota hyväksi kalastuksessa. Perusteluni on: pitää yhdistää kulloiseenkin tilanteeseen oikea uistin. Käyttämällä hyväksi omaa tuntemusta ja kalastuspaikkaa.


=========================

Absoluuttinen totuus ei ole kaikille sama. Tunneäly hallitsee intuitiota kun taas järjellinen äly ei kuule/huomioi tunnetta. Kumman aivolohkon annat työskennellä ko. hetkellä aktiivisemmin?
- Jos epäilen päätöksen tekoa, kysyn intuitiota apuun ja luotan siihen. Rationaalinen ajattelu taas tuo rauhan tunnemyrskyyn. Eli tarvitsen molempia tasapainottamaan elämääni!

Elämän oppilas

=========================

Olen keskustellut ystäväni kanssa paljonkin tästä asiasta. Hän ei luota intuitioon. Puolustan intuitiota siksi, että omakohtaisesti olen kokenut, mitä tarkoittaa etenkin se, kun intuitiotaan ei kuuntele... varsinkaan, kun sitä ei noudata...

Eräänä päivänä ystäväni kertoi tapahtumasta, joka häntä kovin harmitti. Hän selitti, että: "Oli sellainen tunne, että näin pitää tehdä, mutta sitten minä kuitenkin..." Harmitus oli hänelle vielä suurempi, kun kerroin, että ehkä sinun pitää luottaa sisäiseen ääneesi. Hän oli samaa mieltä kanssani, kunnes hoksasi, että kyseessä oli paljon puhumamme intuitio. Sanako "pelottaa"?? Kenties.

Itse en edes hirveästi perustele. Kerron vain, että kannattaa verrata tuloksia. Jos järkeilee liikaa, menee helposti ojasta allikkoon. Kun kuuntelee sydäntä, päätös on yksinkertaisempaa tehdä. Lapsiltani kysyn usein ongelmatilanteissa, mikä ratkaisu heistä itsestään TUNTUU paremmalle?
Aina vaan pitää muistaa kantaa vastuunsa, tapahtui mitä tahansa.

Itse olen opetellut kuuntelemaan itseäni hyvin pienissä asioissa. Paras opetus oli, kun sairaalaan mennessäni minulla oli tunne, että en kuulu tähän paikkaan. Kaikki tilanteet olivat ristiriidassa itseni kanssa. Halusin jo hissistä kääntyä takaisin. Järki sanoi, että älä nyt hupsu ole! Pitää saada keho kuntoon!

Niinpä... Lopullinen tulos: kaksi "yksityissairaalabakteeria", työllä ansaitun ilmaisen lomamatkan menetys, palkan ja leikkausrahan menetys ja elinikäinen arpi ja siinä oleva kipu. Muistutus kulkee siis mukanani joka päivä. Kun olisin kuunnellut jne…

Positiivisia tapauksia on niin paljon, ettei kaikkea edes muista. Ja ne ovat monesti ihan arkipäiväisiä pikku juttuja. Yksi kuitenkin on jäänyt mieleeni: Pohdin eräällä kaupunkireissullani reittisuunnitelmaa. Menenkö tuolta vai tuolta kautta. Päätin valita kolmannen vaihtoehdon, joka ei itse asiassa sopinut asioiden hoitojärjestykseen, mutta kun "tuntui siltä, että tuosta menen". Tapasin kuitenkin tällä reitillä kansakouluaikaisen luokkakaverin, jonka kanssa turinoimme pitkän tovin. Tapaaminen oli yllättävä ja hauska!

Näistä asioista voisi kirjoittaa novellin, ehkäpä kirjankin. Uskon sinun saavan todella paljon ihania vastauksia! Innostavia lukuhetkiä ja enkeleitä elämääsi!

Jaana

=========================

Olen ollut sinkku intuitiosta, yli kymmenen vuotta. Viimeksi otin velkaa intuitiosta.

Kun en ole matemaatikko, on käytettävä intuitiota.

Elämän summa

=========================

Minä myös olen vuosi vuodelta ruvennut luottamaan intuitioon enemmän. Silloin pohjaat ratkaisusi niihin asioihin, jotka aivot ovat rekisteröineet mutta joita et tietoisesti tiedä. Saat paremmin kapasiteetin käyttöön kun annat tiedostamattomankin auttaa päätöksenteossa. Ja samoin kuin sinulla, intuitioon perustuvat päätökset ovat harvoin vääriä, ja sitä harvemmin, mitä enemmän intuitiota käytät. Se on kuin muutkin aistit tai taidot, kehittyy käytettäessä.

Eeva

=========================

Ihan pelkkään intuitioon en voi perustaa päätöksiäni mutta usein intuitio näyttää suunnan, josta ratkaisua voi lähteä hakemaan. Uskon että intuitio perustuu aivojen valtavaan kapasiteettiin, joka tässä tapauksessa toimii karvan verran tietoisuuden alapuolella. Juuri sen verran piilossa ettei ajatukseen suoraan pääse käsiksi mutta tarkasti kuuntelemalla löytää uuden suunnan.

Rulla

=========================

Luotan itse enemmän tunteisiini kuin järkeeni. Tiedän, etten ole ottanut tunteitani tai intuitiotani huomioon, kun sairastun jälleen flunssaan, saan päänsäryn, olen väsynyt, surullinen ja/tai ärtynyt.

Perustelen tunteiden ja intuition käyttämistä siis mielenterveydelläni ja tasapainollani. Psykosomaattisia oireita voi ehkäistä kuuntelemalla sydäntään, ei päätään. Sitä paitsi rationaaliset selitykset asioille ovat yleensä vain näennäisiä - tärkeämpää on, mitä niiden taakse kätkeytyy.

Flow

=========================

Vuosien varrella olen monasti luottanut intuutiooni, kun on tuntunut että ei ole silloisessa tilanteessa hyvä olla. Olen ollut kaikkiin päätöksiini tyytyväinen ja epäilijät ovat saaneet nenileen. Vaikka moni ihmissuhdekin on kaatunut tekemiini päätöksiin, niin en ole jäänyt niitä murehtimaan, vaan jatkanut aina eteenpäin. Jos ei tee päätöksiä omiin vaistoihinsa luottaen - ei voi elää omanlaistaan elämää. Vaan elämästä tulee loukku, johon hukkuu...

satu

=========================

Monet ystävyyssuhteeni kumpaankin sukupuoleen ovat saaneet alkunsa ja jatkuvat edelleen sen ensi hetken, sen ensimmäisen mielikuvan ja intuitioni perusteella. Se on harvinaisen tosi, että sen asian 'vain tuntee ja tietää' ja myöhemmin on huomannut olevansa oikeassa. Uskallan luottaa intuitiiviseen vaistooni kaikissa asioissa.

Kuudes aisti...

=========================

Minun pitäisi paremmin uskoa intuitioon, sen olen huomannut esim. kahdessa epäonnistuneessa työpaikkakokeilussa. Molemmilla kerroilla tajusin jo haastatteluvaiheessa, että en tule toimeen haastattelevan esimiehen kanssa, mutta otin kuitenkin paikat vastaan, koska perustelin niitä järjellä itselleni ja muille: toki minun pitää ottaa vakituinen työpaikka vastaan tai toimenkuva tuntui omalta. Molemmat kokeilut kestivät vajaan vuoden ja toivat mukanaan paljon ikäviä asioita itselleni ja läheisilleni.

Isoja päätöksiä teen yleensä nopeasti joltain intuitioon perustavalta pohjalta, mutta nopeasti etsin sitten päätökselleni järkevät perusteet, jotka uppovat muihinkin. Pienempiin päätöksiin saattaakin sitten kulua kohtuuttomasti aikaa (mitä ruokaa laitetaan, minkä väriset verhot ostan). Avioerosta päätin kahdessa päivässä, vaikka tilanne tuli eteeni täysin yllättäen. Eropäätöksen jälkeen otin paperin ja kirjoitin plussat ja miinukset siihen - niitä plussia löytyi paljon enemmän. Ja asunnon ostamisesta päätin jo sen ensimmäisen esittelyn aikana. Yön yli nukuttuani sitten taas keräsin ostoa puoltavat faktat takaajaa varten ja hoidin tietty pankkini kanssa selustan kuntoon.

Monta kertaa asiat, joita miettii turhan pitkään eri vaihtoehtoja pohtien, menee pieleen, yleensä se ensimmäinen vaikutelma tai ajatus on lähinnä oikeaa. Pitäisi uskaltaa luottaa siihen ensivaikutelmaan, jonka saa ja uskaltaa toimia sen mukaan, järjen käyttöä pitäisi muistaa vähän rajoittaa päätöstä tehdessä. Valitettavasti läheisiä varten se ei läheskään aina riitä. Minua on syytetty esim. hätiköinnistä, vaikka itse olen aivan varma ratkaisustani, en vaan aina osaa perustella sitä tarpeeksi hyvin muille, nopeat päätökset eivät kuulema voi olla oikeita... Mutta kyllä jokainen on varmaan huomannut uuteen ihmiseen tutustuessaan, miten tiedostamatta ja pikaisesti ensivaikutelma syntyy ja vaikuttaa kaikkeen kanssakäymiseen jatkossa, niin hyvässä kuin pahassa. Hyvin harvoinhan ensivaikutelma ihmisestä pettää, sen varmaan moni myöntää, vaikka muuten toimisikin järkevästi.

Satu 44 v

=========================

Intuition mukaan tekee, kuten itsestä tuntuu parhaalta ja silloin ratkaisu on aina hyvä. Jos tekee päätöksensä ja toimii jonkun toisen toiveiden ja tahdon mukaan niin saattaa katua päätöstään.

Tyytyväinen

=========================

Olen oppinut luottamaan intuitioon, mutta perusteluksi se ei työelämässä kelpaa. Enkä itse hyväksyisi perusteluksi toiselta, jollen tunne häntä hyvin. Ja silti pyytäisin hänen perustelemaan päätöksen muulla tavalla.

Koska olen todennut näiden päätöksien olleiden oikeita, olen etsinyt perustelut oikealle päätökselle. Samalla olen löytänyt ehkä jotain muuta joko kyseisestä aiheesta tai itsestäni. Joka tapauksessa on paljon helpompi edetä kun oikea lopputulos on tiedossa ensin.

Vesa

=========================

Olen tehnyt ratkaisuja hyvin isoissa asioissa. Eli työpaikan vaihto ja perhe-elämän ratkaisut. Joskus tuntuu oudolta, kun ei voi täysin perustella ratkaisujaan, mutta lähes aina - ellei jopa aina- ne ovat toimineet.

Minä olen kristitty ja uskon Jumalan olemassaoloon. Minä selitän tämän intuition siis myös Jumalan johdatuksena elämässä. Tiedän kuitenkin, että intuitioon luottavat myös ei-kristityt, joten on mielenkiintoista, miten he selittävät - vai vaikuttaako kuitenkin kaikkien kautta Jumala. Toisaalta kristittynä uskon myös esirukouksen voimaan. Ehkä meille kaikille löytyy kuitenkin ainakin yksi esirukoilija, vaikka ei itse Jumalaan uskoisikaan. Sitä kautta Jumala pääsee vaikuttamaan niiden elämään, jotka itse eivät halua uskoa Jumalaan.

Tuula Helsingistä

=========================

Itselläni intuitio tulee usein ns. ihmissuhdeasioissa. Valitettavasti juuri hiljan kun ns. seurustelin, tuli tämä intuitio, että meneillään oleva parisuhteeni ei kauan kestä... Toivoin olevani väärässä, mutta valitettavasti olin taas oikeassa.

Tämä ei ole näissä jutuissa minulla ensimmäinen kerta ja tälläkään kertaa mitään erityistä ei tässä suhteessa ollut tapahtunut, mistä olisin moisen johtopäätöksen voinut vetää.

Joskus toivoisi olevansa väärässä...

Tätä on vaikea perustella ja kun tämän toisen henkilön kanssa puhuin, niin hänkin ihmetteli, että miten olisi asian näin tulkinnut. Vaikea selittää asiaa, mitä ei oikeasti voi selittää.

Nämä vain tulevat jostain...

Kamomilla


=========================

Olen aina luottanut intuitioon, vaikka olen myös realisti. En muista montaakaan kertaa, että "vaistoni" olisi ollut väärässä, koski se sitten ihmisiä tai asioita. Olen palkannut ihmisiä intuition perusteella ja ne ovat olleet parhaat valinnat. Silloin, kun valinta on tapahtunut vain ns. faktoihin perustuen, on joskus menty metsään oikein kunnolla. Mitä vanhemmaksi tulen ja elämänkokemusta kertyy, sitä vahvemmin uskon intuition voimaan!

Lepa

=========================

Ei intuitiota oikein voi selittää sellaiselle, joka ei asiaa ymmärrä, eikä mielestäni edes tarvitse. Onhan hänelläkin lupa uskoa vain esille tulleisiin faktoihin. Tieteellinen selitys on, että se juontaa juurensa ydintiedon sekasotkusta, eli ihminen ajattelee kuin lapsi. Mutta sitä ei kukaan tiedä, kumpi on oikeassa intuitioon luottava vai analyyttinen persoona. (Tiede 2/2007) Itse lähdin esim. pitkän kotona olon jälkeen opiskelemaan hyvinkin tieteelliselle alalle ja mikä hassuinta, ihan vain tuon intuition pohjalta, eli se vain tuntui oikealta. Ja sitä se on ollut, monella tapaa, joskaan en tielle lähtiessä voinut käsittää, mitä kaikkea se elämääni tuo tullessaan. Sama intuitio vaikuttaa päivittäin ihmissuhteissa, rakentavasti. Ehkä Juha Tapio tiesi mistä laulaa, kun sanoi: "Mitä silmät ei nää, sen sydän ymmärtää."

Päivänsäde

=========================

Kun uskaltaa luottaa omaan intuitioon, silloin luottaa myös omaan sydämeen ja sieluun. Intuitio on viesti omalta sydämeltä ja sielulta. Kun uskaltaa luottaa ja olla uskollinen omalle tunteelle siitä mikä on meille itsellemme hyväksi ja mikä ei, helpottaa se omaa elämää huomattavasti. Tarkoitan sellaista todellista tunnetta, ei vain sellaista joka häivähtää päässä, vaan tunnetta joka on ja pysyy kun sitä ajattelee, ja se yhä edelleen tuntuu hyvältä.

Sydän ja sielu tietää mistä olemme tulossa ja minne menossa. Järkeen vaikuttaa meidän kasvatus, pelot, tekosyyt, odotukset, ympäristö, traumat ym. Sydäntä ja sielua eivät sellaiset asiat kahlitse. Sydän ei meitä johdata harhaan mutta pelot ja tekosyyt ym. värittävät toimintaamme kun teemme valintojamme järjellä.

Monica

=========================

Luotan myös vahvasti intuitiooni. Ehkä intuitioni on ajan myötä vahvistunut juuri siksi, että olen uskaltanut luottaa siihen yhä enemmän.

En ole kokenut suuremmin tarvetta perustella sitä, että koen intuitiivisesti perustelluksi tehdä tai valita juuri tietyllä tavalla. Toki päätökseni ovat herättäneet välillä kummastusta; ehkä ne eivät ole olleet muiden mielestä järkeviä. Mutta eihän intuitiossa ole kyse siitä, mikä näyttää päälle päin järkevälle. Mielestäni intuitiota ei voi perustella toiselle eikä ole liiemmin tarvettakaan. Riittää, että tietää itse, miksi luottaa "sisäiseen ääneensä". Kyse on siis luottamuksesta ja uskaltamisesta. Se, että ei selittele omia ratkaisujaan toisille ei tarkoita kuitenkaan täydellistä puhumattomuutta.

Itse olen pitäytynyt siinä, että olen usein vain todennut, että tietty ratkaisu/toiminta tuntuu minusta oikeimmalta. Minusta intuitio on herkkyyttä, johon rehellisyys ja aitous kuuluvat läheisesti. Intuitio kertoo minulle itsestäni ja ympäristöstäni syvemmällä tasolla. Ehkä intuitio on läheisesti sukua hyvinvoinnille. Jokainen voi valita, tekeekö asioita, jotka ovat hyväksi itselle ja muille vai ei. Vastaukset ovat meissä, jos me uskallamme itse kuulla ne.

Minua intuitioni on johdattanut työelämässä ja ihmissuhteiden kiemuroissa ja ennen kaikkea tärkeiden omien valintojeni äärellä, kun on pitänyt valita ollako vai ei olla.

Aurora

=========================

Intuitio on kaikkein todellisinta meissä. Sen totuus ylittää järjen äänen. Se on jokin viisaus, joka tietää, mitä todella tarvitsemme. Se on upea. Kunpa vain uskaltaisimme luottaa sen viisauteen ja tehdä valintamme sen osoittamaan suuntaan.

Leena

=========================

Mielestäni intuitio toimii parhaiten, kun siihen luottaa sokeasti ja menettää tehonsa, jos sitä pitää alkaa perustella ja samalla epäillä.

Sokea luottamus

=========================

Kaikki suuret asiat tapahtuvat intuition perusteella, eivätkä ole koskaan osoittautuneet vääriksi valinnoiksi!

BisaNte

=========================

ihan kuin lukisi tekstistä itsestään, olen myös intuitioon luottava, mutta hyvin realisti ihminen. Vuosien varrella olen todennut, että siihen intuitioon todella kannattaa luottaa, nuorempana ehkä ei sitä niin halunnut huomioida, kun realisti järki sanoi muuta, mutta jo vuosia olen todennut, että intuitio ei petä.

Joskus sitä on hyvin vaikea perustella muille, mutta kun läheiseni ja työkaverini minut jo tuntevat, he luottavat ratkaisuihini, tietävät, etten ole hössöttäjä tai haihattelija. Eipä juuri ole tarvinnut päätöksiä korjailla.

Olen tehnyt hyvin isojakin elämääni vaikuttaneita ratkaisuja intuitiooni luottaen, vaihtanut työpaikkaa, asuinkuntaa, asunnon, auttanut ystäviä ja läheisiä puhumattakaan pienemmistä asioista jokapäiväiseen elämään tai harrastus- ja ystäväpiiriini liittyen. Puolisoni luottaa 100%:sti intuitioihini eikä niitä ole hänelle tarvinnut vuosiin perustella, on huomannut että vaistoni pelaa. Itse asiassa hän on hyvin samanlainen tässä kuin minä, siksi kai luotamme toisiimme ja toistemme ratkaisuihin. Realisti ja perfektionisti minussa kuitenkin myös tarkistaa faktat ja taustat ja ottaa selvää asioista vaikka intuitiolla asian ratkaisisinkin.

Minusta on kuitenkin tervettä luottaa vaistoihinsa ja aion elää niin vastakin.

Sani

=========================

Muutama vuosi sitten olin käynyt tapaamassa pankin sijoitusneuvojaani ja olin ostanut kahta eri rahastoa olemassa olevien osakkeiden ja rahasto-osuuksien lisäksi. Jotenkin olo oli sen jälkeen epämukava ja myin seuraavana päivänä verkkopankin kautta edellisenä päivänä ostamani rahasto-osuudet. Onneksi niin, koska seuraavina viikkoina rahastot tippuivat reilusti alas. Mitään faktaa päätökseni tueksi ei minulla ei ollut, pankin suositusten mukaisesti olin rahastoja ostanut. Kuitenkin intuition mukaan tein myyntipäätöksen ja ratkaisu oli oikea.

Yleensä sijoituksia vuosikausia pitävä


=========================

"Se vaan tuntui siltä", näin yleensä perustelen. Parhaat hetket intuitiolle on ilta ja aamulla kun istun autossa menossa töihin. Lapset on viety päiväkotiin ja on hetki aikaa olla ihan hiljaa ja yksin. Olen päiväkodissa töissä ja monta kertaa mietin miten jollakin tuokiolla olisi paras tehdä. Ei mene kuin hetki kun tuokio "poksahtaa" mieleen ja se toimii loistavasti. Sanon myös usein, että tee se joka ensin mieleen tulee. Se ei ole pettänyt koskaan.

Kata

=========================

Intuitio tulee kun sitä tarvitsee. Se voi ilmetä arkipäivän pienissä asioissa, esim. ostanko kaupassa jauhelihaa vai broileria, mutta se voi olla mukana hyvinkin suurissa ratkaisuissa, esim. kun valitsee kumpaan työpaikkaan menee, jos on tullut valituksi kahteen lupaavaan paikkaan. Kumppanin valinnassakin se on kovin hyödyllinen avu.

Uskon muutoinkin, että ihmisten pitäisi enemmän kuunnella sisäistä ääntään. Joillain se jää nyky-yhteiskunnan jatkuvien vaatimusten, metelin ja kiireen alle kuulumattomiin. Sen kuunteluun tarvitsee herkkyyttä, ja ehkä hetken omien ajatusten hiljaisuutta.

Yhtäkaikki voi uskoa, että telepatiassakin on perää. Itse en pidä sitä humpuukina.

Ja-De

=========================

Monta kertaa on ollut hyväksi luottaa intuitioon. Olen ajanut auton tiensivuun, kun olen "nähnyt" että auto tulee vastaan väärää puolta, vieläpä Hiace ja kas niinhän mutkan takaa tulikin Hiace väärää puolta tietenkin.

Pari viikkoa sitten kun oli lämmintä ja paljon oli moottoripyörä liikkeellä, ajattelin ajellessani autolla, ett onneksi en ole nähnyt/ joutunut paikalle, ett joku kaatuu moottoripyörällä, onneksi, ajattelin. Tulin kymmenkunta kilometri ja pikkutielle kääntyi mopo kaksi poikaa päällä ja irtohiekalla keikahtivat kumoon, ett tämmöistä meillä. Että näin sittenkin, mutta onneksi poikia ei näyttänyt sattuvan kun nousivat Onhan noita juttuja ollut tosi paljon, välillä vähän hirvittikin! Ei niitä kauheasti viitsi selitellä, ainakaan vieraammille. Perhepiiri ymmärtää kyllä.

Sentti

=========================

Kun järjen vastainen idea tulee mieleeni, ja toteuttaessani sitä huomaan sen viisaaksi asiaksi, tiedän Pyhän Hengen olleen taas asialla. Perustelen siis hassut ideat/ "intuition" sillä, että Jumala on luvannut johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen ja vaikuttaa tahtomiseen ja tekemiseen.

Esimerkkitilanteita:
1. Kirkkaana aamuna tuli mieleen, että otapa sateenvarjo mukaan. Tuntui hassulta, koska en ollut kuullut, että sadetta pitäisi tulla, ja ulkona paistoi. En olisi viitsinyt kantaa varjoa, mutta otin sen, kun asia vaivasi. Iltapäivällä alkoi sataa kaatamalla, mutta säilyin kuivana.
2. Muita asioita hoitaessani tuli vahva tunne, että pitäisi käydä vanhainkodissa, jossa ennen työskentelin. En olisi oikein ehtinyt, mutta menin. Tapasin siellä tutun vanhuksen, joka kanssa tuli puheeksi uskonasiat ja kuolema, jonka edessä hän koki arkuutta. Keskustelun ja yhteisen rukouksen jälkeen hän oli hyvin valoisalla ja kiitollisella mielellä näiden suhteen. Lähdin hänen luotaan ja kuulin hoitajilta, että tämän mummon paras ystävä oli juuri kuollut, mitä hän ei vielä tiennyt. Kotiin mennessäni tajusin, että minun tehtäväni oli valmistaa häntä kuulemaan tuo uutinen. Pian mummo jätti tämän maan itsekin, ja iloitsin, että olimme ehtineet käydä tuon keskustelun ennen sitä. Että tällaista johdatusta arjen touhujen keskellä...

Maeya

=========================

Elän elämääni mutu -tyylillä on kysymys sitten töistä tai muusta ajastani! Kohtuullisen hyvin on mennyt neljäkymmentä vuotta ja lähipiiri jaksaa ihmetellä...

Mansikka

=========================

Kunnon Kevättä Jaana,

Ompa mielenkiintoinen kysymys! Ajattelen perusteluiksi näin: Keho on viisas. Kaikki mitä harjaannutamme vahvistuu. Niin myös kehon kuuntelu, signaalien ymmärtäminen ja ajattelun voima.

Työurallani fysioterapeuttina 35v ajan ovat suuret kansanterveydelliset linjaukset koko ajan lähestyneet omia vahvoja tuntemuksiani jo 1970-luvan alusta. Mm. tupakoinnin vastustaminen ja lainsäädäntö, terveysliikunnan esiinmarssi jaksamisen ja työhyvinvoinnin lisääjänä, oman esimerkin vaikutus, mikäli haluaa asian etenevän, epäilyt naisten hormonihoitojen todellisesta hyödystä tietäen lääketehtaiden mielettömän mahdin ja rahan voiman tutkimustuloksissa, monet vaivat ja haitat voitaisiin "hoitaa" ja ehkäistä elintapavalinnoilla kansanterveydellisesti ja kansantaloudellisesti edullisesti vrt. lääkkeiden jatkuvasti lisääntyvä käyttö. Kunnon kevättä Jaanalle ja kaikille lukijoille!

Mia H Kotkasta

=========================

Intuitio ei minusta ole järjen ja faktojen vastaista. Pikemminkin sanoisin että niissä tapauksissa kun faktoja (ja/tai järkeä) on hatarasti tai tieto on epämääräistä, faktat jopa toisensa kumoavia, intuitio tulee mukaan päätöksentekoon.

Intuitio yhdistää monimutkaisia vinkkejä ja viitteitä joista ei muista laittaneensa mitään "kirjallista" talteen mieleensä taikka paperille. On ehkä kerännyt huomioita ja vinkkejä ja ennen kaikkea kokemusta ympäristöstä tai jostakin asiasta, mutta ei ikään kuin täsmälleen muista niin tehneensä. Siihen rakentuu intuitio.

Olen samaa mieltä Jaanan kanssa. En muista koskaan tehneeni huonoa päätöstä intuition perusteella.

Tietotyöläinen
=========================

Opetan tuleville yrittäjille yritystaloutta ja markkinointia. Olen myös yrittäjä itsekin. Kerran eräs oppilas kysyi tunnilla, teenkö itse samoin perustein yritystoimintaani koskevia ratkaisuja, kuin itse opetan. Mietin vastaustani ja kerroin, että parhaat ratkaisuni olen tehnyt intuitiooni luottaen.

Marja

=========================

Kaikki tärkeimmät päätökseni; muutot, työpaikan valinnat, opiskelun valinnat, parisuhteen jne. Mitä tärkeämpi asia on, sitä enemmän luotan intuitiooni. Ja olen aina saanut sen mikä on ollut minulle parhaaksi. Intuitio vahvistuu käyttämällä ja sitten oppii myös helpommin erottamaan mikä on intuitiota ja mikä taas jotakin muuta. Intuitio käyttöön!

Maya

=========================

Olen luottanut järkevään päättelyyn aina siihen asti, kunnes olen ajautunut umpikujaan. Elämä opettaa luopumaan turhasta kelailusta ja pelosta viimeistään kun ei voi enää menettää mitään. Sen jälkeen olen alkanut kuunnella itseäni. Suuret päätökset sekä rakkaudessa että työssä olen tehnyt intuition perusteella, heittäytymällä uskon varaan. Näin olen onnellisessa suhteessa, rakastan työtäni ja olen luonut kaksi yritystä. Mitään näistä asioista ei ollut olemassa vielä kolme vuotta sitten.

En ole myöskään kuullut muiden ihmisten katuvan intuition ja uskon varassa tehtyjä elämänmuutoksia. Päinvastoin katumus näyttää liittyvän siihen ettei tehdä mitään vaan tyydytään ikävään, elämättömään elämään.

Useimmat työssään onnistuvat kokeneet lääkärikollegat tietävät myös, että intuitioonsa potilaan sairauden suhteen kannattaa luottaa. Ellei luota, joutuu usein katumaan. Keräämme jatkuvasti tietoa vaistonvaraisesti ja jos ei ota sellaista tietoa huomioon, sulkee automaattisesti pois ensisilmäyksellä mahdottomalta tuntuvat suuret mahdollisuudet.

KK

=========================

Luonteeni on miettiä, pohtia, jahkailla, jalat maassa -tyyppiä. Sitten vaan yllätän itseni tekemällä ison päätöksen ihan nopeasti, jahkaamatta. Tai olenhan minä niitä asioita hiljaa hämmennellyt ja kypsytellyt alitajunnassani, ja sitten päätös on tullut nopeasti, rauhallisesti, ääntäni korottamatta. Ei minun ole tarvinnut etsiä niille päätöksille perusteluja, oma luottamukseni tehtyyn ratkaisuuni on pitänyt.

Niitä päätöksiä ovat mm. päätös avioerosta, työpaikan esimiehen loukkaavan käytöksen johdosta erään kokouksen jälkeen otin vuoden virkavapaan ilman että tiesin mihin menen töihin. (sain heti töitä, ja kun palasin ent. työhön, esimies vaihtui). Nyt olen ollut puolen vuoden vuorotteluvapaalla, otin sen syksyllä, hyvin nopeasti, en jahkaillut kun päätin siitä ja sain sijaisen. Vaikka tulotaso romahti, yksinasuva kun olen, uskoin pärjääväni muiden ihmisten sitä ihmetellessä. Pärjännyt olen. Nukuin sateisen talven ja pimeät päivät tarpeeksi, laiskottelin! Lähden nyt viikon päästä mielelläni heräävän kevään myötä töihin.

Myös muita asioita löytyy joita olen tehnyt nopeasti, enkä ole katunut, mm. rahattomana uuden auton osto ruokatunnilla jne...

Pienemmissä (koti)asioissa sitten hidastelenkin ja pähkäilen…

"näin on"

=========================

Itse olen opetellut iän myötä luottamaan enemmän intuitiooni, vaikken osaa selittää mistä päätös muodostuu. Hiljan sain ystävältäni luettavaksi kirjan Välähdys, alitajuisen ajattelun voima (eng. Blink), kirjoittaja Malcolm Gladwell. Olipa mielenkiintoinen! Sen mukaan ihminen "ohutsiivuttaa" tilanteen salamannopeasti ja tekee päätelmiä loogisen päättelyn rinnalla. Tarkka analysointi saattaa jopa eksyttää. Usein pikavaikutelma osuu oikeaan, erehtyäkin tosin voi. Lukekaapa lisää.

Marjut

=========================

Halasin viikko sitten erään seminaarin päätyttyä yhtä seminaarin luennoitsijaa, koska hänen ajattelutapansa oli niin vaikuttava. Halauksen jälkeen keskustelimme hetken, vaihdoimme sähköpostiosoitteemme ja nyt jaamme kaipauksemme, pelkomme, vihamme ja ilomme tuntemuksia.

Olen varma, että tulemme tapaamaan vielä ja toivottavasti tekemään yhdessä jotain "näkymättömästä näkyväksi" hänen sanoillaan. Ilman tuota intuition rohkaisemaa halausta, tämä ei olisi toteutunut.

Jeweleks

=========================

Seurustelu, kihlaus, avioliitto, lapsi, opiskelu, toinen lapsi, talo maalta, kolmas lapsi, työpaikka, lisäkoulutus...näihin mm. olen tarttunut intuitiooni luottaen ja hetkeäkään en kadu tätä elämän myötä- ja vastatuulta. Kokonaisuus ratkaisee! Mitäpä näitä henkilökohtaisia valintoja kenellekään perustelemaan. Harvapa ymmärtäisi. Sisintään kuunnellen hyvillä mielin eteenpäin elämässä rakastaen ja välittäen.

Tuike

=========================

Intuitio on alitajuntaa, ja siis sinua itseäsi, jos sinulla on vahva intuitio sinulla on vahva itsetietoisuus. Kun siis teet jotain ja päädyt siinä oikeaan ratkaisuun olet tehnyt itse alitajunnassasi asiasta jo monta ajatelmaa ja päätynyt tuohon oikeaan ratkaisuun. Ei ole kaikkia faktoja on vain se mitä sinä uskot. Maailma luo niin sanottua omaa realismiaan sekä yhteiskunta, luota itseesi niin menestyt.

JaniP

=========================

Sanoin irti työni 23-vuotiaana ja muutin uuteen kaupunkiin ilman tietoa toimeentulosta. En ole koskaan ollut niin köyhä kuin muuttoni kesällä, mutta tunne oli oikea: eli oli mukava tunne siitä että kaikki vain järjestyisi. Ihme kyllä, niin kävi: 3 viikkoa muuton jälkeen tapasin elämäni miehen. tänään 11 vuotta myöhemmin olemme naimisissa ja meillä on 2 lasta. En ole ottanut vastaavaa riskiä sitä ennen enkä sen koomin, mutta intuitiooni olen aina luottanut. Tärkeää on myös, ettei päätöksen vauhdittajana ole pelkotekijöitä.

Pipsa-possu

=========================

Eihän sitä voi "järjellä" selittää eikä perustella, mutta se vain toimii ainakin itselläni. Ei ole kertaakaan valintani osunut vikaan, kun olen luottanut intuitiooni. Horoskoopissani olen rapu, joten silläkin seikalla voi olla hivenen merkitystä, kenties.

Päätöksiä tulee tehtyä ihan päivittäisessä elämässä, aivan arkisissa askareissa. Mutta myös suuremmissakin asioissa kuten puolison valinnassa, on intuitiosta ollut apua. Samoin "löytäessäni" todella hyviä ystäviä. Toisinaan olen valinnut aivan tarkoituksella sen mielestäni "väärän" vaihtoehdon ja saanut todeta, että se ensiksi ajattelemani oli oikea, minkä minä tiesinkin jo.

Tällaista ei kannata kokeilla todella tärkeissä asioissa; onneksi olen tajunnut sen itsekin! Minä olen selittänyt tuntemuksiani ystävilleni ja läheisilleni vain siten, että tiedän, miten menetellä ja tehdä ratkaisut.

Karjalan Marjaana

=========================

En voi sanoa olevani vieläkään kovin intuition varassa toimiva, mutta minulle Malcolm Gladwell:n upea kirja "Välähdys - Alitajuisen ajattelun voima" lukeminen ensimmäisen kerran avasi näkemään ja ymmärtämään alitajunnan huikaisevat potentiaalit. Ymmärtääkseni intuitio on juuri alitajuista ajattelua.

=========================

Intuitiota tarvitaan maalaamiseen, piirtämiseen savitöihin ja etenkin siivoamiseen ja siihen se vasta harvoin osuukin

mla

=========================

Kovin monta kertaa on tehnyt kuten järki sanoo, vastoin intuition ääntä ja aina on huonosti käynyt. Nyt on jo oppinut kuuntelemaan itseään.

Intuitiosta on ollut monesti hyötyä, joko jättää tekemättä jotakin tai sitten jokin alkuun merkityksettömältä tuntuva pieni juttu osoittautuukin myöhemmin tärkeäksi. Erityisesti mieleen muistuu tilanne, jossa laitoin aamiaista vauvan leikkiessä keittiön lattialla. Jostain syystä vauvan paikka tuntui vaaralliselta ja sen kummemmin miettimättä siirsin lasta syrjemmälle. Kun avasin jääkaapin, sieltä syöksyi hyllyllinen tavaraa juuri siihen missä vauva oli äsken ollut.

Zenja

=========================

Se tunne vain tulee. Siitä tietää, että asia on näin. Oivallus, 'juttu kolahtaa'. Vaikeinta onkin järkiperustelu muille. Ehkä useimmiten oma innostus, sen näkyminen, että itse uskon ratkaisuun, vaikuttaa myös muihin. Tiedäthän tunteen, kun koko keho ryhdistäytyy, innostuu.

Sikke

=========================

Kuudes aisti on minulla erittäin voimakas. esim. muistan kun tapasin ex-mieheni eka kerran - tiesin heti, että tuossa on mies, jonka kanssa haluan naimisiin ja lapsia. Tunne hänen kanssaan on edelleen erittäin voimakas, ja vaikka olemme eronneet 12v.avioliiton jälkeen ja olleet erossakin jo 7 vuotta -niin silti tunnen edelleenkin hänen tunnetilansa päivittäin.

Arja

=========================

En perustele. Tai sitten vain sanon, että joskus on tehtävä niin kuin oikealta tuntuu. Halusimme perheen kanssa omakotitaloa. Ostimme ensimmäisen jota kävimme katsomassa - koska meistä kaikista siltä tuntui! Tähän mennessä hyvä ostos, talo on rakkaudella pidetty. Emme ole sitä sen kummemmin selitelleet sukulaisille tai ystäville.

Intuitiosta esimerkki tänään: ajoin vieraaseen paikkaan, kotiin lähtiessä oli tunne että olisi pitänyt kääntyä toiseen suuntaan. Niin olisikin! Ympäri pyörähtäessä oli tunne, että äkkiä kun tulee pian auto. Olin juuri takaisin omalla kaistallani, kun vastaan tuli auto.

Mamma

=========================

Intuitio, tuskin minua varten.

Pipsa

=========================

Olen myös mielestäni varsin realistinen. Silti luotan intuitioon tärkeissäkin valinnoissa. Olen mm. luopunut parista hyvinkin varteenotettavasta ihmissuhteesta luottaen intuitioon. Samoin olen vaihtanut työtehtäviä intuition perusteella. Mielestäni valinnat ovat olleet loppuviimeksi oikeita.
En ole joutunut perustelemaan päätöksiäni muille kuin itselleni, ja voimakas intuitio on siinä riittävä peruste.

Tapsa

=========================

Kerron usein suoraan, että intuitio tai "taka-aivoni" kertoo, mikä olisi oikeasti hyvä ratkaisu, ja pyydän toisia harkitsemaan. Intuition pohjalta olen valinnut elämänkumppanit, työpaikat, kodit, jotkut elämän kannalta tärkeät kirjat jne.

Haasteellisinta nykyään on se, kuinka raivata tilaa, aikaa ja vapautta, että intuitio ehtii työstää tapahtumat ratkaisuvaihtoehdoiksi. Kovassa kiireessä ja suorituspaineissa syntyy järkiratkaisuja, mutta ei välttämättä oikeita valintoja.

M, nainen vm 60

=========================

INTUITIOT

Koen intuition eli kokemani nopean tajuamisen hetken esim. lukiessani runoja, kirjoja tai lehtiä. Se välähdys, joka silloin leimahtaa mieleeni on pantava heti muistiin. Runokirjoissa on marginaalia, joihin reunamerkinnät mahtuvat. Omissa kirjoissani onkin reunamerkintöjä ja liitettyjä välilehtiä melkoisesti. Merkinnät on tietysti tehtävä omaan kirjaan. Lainatessani kirjan ja huomatessani päähäni "virtaavan leimahduksia" on oltava samanaikaisesti mustakantinen vieressä, johon voin kirjoittaa. Usein käy niin, että edetessäni lukemisessa pitemmälle, lopetan ja hankin kirjan itselleni. Jatkan lukemista ja teen merkintöjä nyt omaan kirjaani. Usein on niin, että mitä enemmän merkintöjä sen parempi kirja!

Intuitioita syntyy myös aamuherätyksen hetkellä. On hyvä pitää mustakantinen yöpöydällä ja oikeastaan aina mukana matkoilla ja maailmalla. Elämä - maailma - on "välähdyksiä täynnä!

Intuitiot on säilytettävä jotenkin. Hetket katoavat nopeasti. Kaiken huippu on huomata, että nuo välähdykset kypsyvät säilöttyinä. Niistä saa jatkotyöskentelyssä vinkkejä omia kirjoituksia tai muuta tekemistä ja käsillä olevien ongelmien ratkomista varten.

Saanen tähän lopuksi kirjata ruotsalaisen runoilijan TOMAS TRANSTRÖMERIN Koottujen runojen kirjaan tekemistäni reunamerkinnöistä pari.

LUOVUUS ON ENEMMÄN KUIN TIETOJEN JA KOKEMUSTEN SUMMA.

ja väsäämäni haiku:
TÄNÄÄN TÄÄLLÄ NYT
KUKAAN EI OLE YKSIN.
AVARUUDESSA.

Intuitioiden hetkiä

Pääsiäisenä 2007
Saaren Valto

=========================


Mitä vahvemmin uskallat luottaa intuitioon, sen paremmin se vie oikeaan valintaan.
Elämäni hyvät käännekohdat ovat olleet intuitioon luottamista vahvasti:
- kun oli aika kääntää uusi lehti elämässä jättämällä epämieluisa työ uuden tieltä
- uusien yhteistyökumppanien löytäminen lyhyen keskustelun perusteella
- vaatekaupan vaihtoehdoista päälle pantavaa etsiessä, ym. ym...

Täytyy muistaa pyytää intuitiota avuksi, keskityttävä asiaan ja annettava asioiden tapahtua. Sitten kun oikea juttu on aikanaan kohdalla, on siihen oitis tartuttava rohkeasti. Tilaisuus on ohikiitävä hetki, se ei odota!

intuitiosta elämäntapa

=========================

Intuitio on realismia. Intuitio on sisäinen ääni, jota on opittava kuuntelemaan. Jos sitä osaa kuunnella, se on aina oikeassa.

Oikea intuitio mistä tahansa asiasta ilmenee aina rakkauden tai rauhan tunteena. Sisäisenä varmuutena. "Hyvä, juuri näin asian pitää olla." Vaikkei mitään varsinaisia perusteluita asialle löytyisikään. Ratkaisutilanteessa valinta ei koskaan tuota pettymystä vaan se tuntuu aina oikealta, jos on muistanut kuunnella sisäistä ääntään eli intuitiota. Onko rauha läsnä nyt, kun tästä menen? Kyllä. Voin mennä.

Sanna

=========================

Minun pitää työssäni usein arvioida kehittämisideoita. Minäkin luotan intuitioon ja kun kuulen hyvän idean, käsivarsikarvani nousevat pystyyn ja menen kananlihalle. Se on intuitioni tapa viestittää, että idea on hyvä ja sitä kannattaa kehittää. Samoin tällaiset ideat saavat minut "syttymään" ja ideoimaan lisää aivan villinä. Ilmoitan yleensä niin kuin asia on, että idea oli niin hyvä, että nousi karvat pystyyn eikä sen parempaa merkkiä luotettavuudesta ole! Se saa ihmiset rentoutumaan ja jatkamaan ideansa kehittämistä ja ideointia, koska hekin ovat usein ihmisiä, joilla ei ole kovaa faktaa näyttää ideansa kannattavuudesta vaan "vain" suunnaton uskoa asiaansa.

Ahomarja

=========================Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot