Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Utelu: Intuitio on kelpo kumppani. Se aavistaa, vihjaa ja ohjaa. Kerro omasta kokemuksestasi! Millaisessa tilanteessa olit, kun kuuntelit intuitiotasi? Mitä oli tapahtumassa ja kuinka kävi? Miten intuitiosi toimi?

Vastauksia 66


Intuitio on minulle normielämää:) Olen esim. ostanut asunnon samana päivänä, kun sain tietää, että ko. asunto on myytävänä. Heti ovesta sisään astuttuani tiesin, että tämä on koti. Tai autoa vaihtaessa, istun kuskin paikalle, ja tiedän heti, että tämä se on. Ehkä olen vähän "tuuliviiri", mutta eipä ole tylsää minulla, eikä lähipiirilläni;)

Kirsi

________________________________________

Lapsuuden ystäväni kanssa olemme liki 50 vuoden aikana saaneet miltei telepaattisen yhteyden.

Kun toinen on ajatuksissa, tulee häneltä yhteydenotto tai toisin pain.

Pirre

________________________________________

Olin koko päivän saanut pieniä vihjeitä voitostani ja kun sittten menin illalla nettiin, niin olin voittanut Kenossa ja yhdessä muussa arvonnassa.

Tarja

________________________________________

Ajoin autolla kapeaa hiekkatietä, tuttua tietä! Vauhti oli aika reipas ja yhtäkkiä mietin, että hiljennä, vastaanhan voi tulla vaikka traktori ja kas, mutkan takana koko tien täyttävä traktori isolla kyntöauralla! Ei kolissut, kun vauhti oli kohdillaan!

Sentti

________________________________________

Löysin koulutuksen, joka tuntui juuri minulle sopivalta! Menin pääsykokeisiin sen enempää miettimättä ja pääsin sisään. Jotenkin sitä vain raha-asiat ja muut ovat järjestyneet siten, että opiskelu on ollut mahdollista. Kyllä elämä kantaa, kun luottaa omaan intuitioonsa!

Listen to your heart

________________________________________

Suunnittelimme muutama vuosi sitten mieheni kanssa pääsiäismatkaa Barcelonaan. Näin pahaa unta mustasta mieshahmosta joka seisoi rautaportin edessä. Pelästyin että lennolla tapahtuisi jotain, emmekä varanneetkaan lentolippuja. Sen sijaan köröttelimme Valamon luostariin pääsiäisenpyhiksi. Kävelylenkillä törmäsin porttiin, joka oli samanlainen kuin unessa. Intuitio houkuttelikin meidät lepäämään ja rauhoittumaan.

Helena

________________________________________

Muutama vuosi sitten työtilanteeni oli todella hermoja raastava, olin käytännössä pakotettu olemaan osa-aikaisena työpaikassa, joka ei antanut minulle mitään. Laittelin epätoivoisesti hakemuksia menemään ihan minne vaan mikä vastasi edes hiukkasen osaamistani. Jossakin välissä olen sitten tullut hakeneeksi myös nykyistä työtäni ja kun työhönottaja tuli ensimmäisen kerran hakemaan minut ala-aulasta haastatteluun, tiesin heti tulleeni "kotiin". Tämä varmasti välittyi minusta haastattelussakin, koska sain pian kutsun tulla töihin. Täällä ollaan nyt oltu kohta 7 vuotta ja jos edes etäisesti joskus harmittaa täällä oleminen, muistutan mieleeni sen vanhan paikkani ja johan alkaa taas työ maistua :).

Vattu

________________________________________

Intuitioni on käytössä joka päivä. Tai siis luotan siihen, olen sitten töissä tai muualla. Useimmiten minulle tulee sellainen tunne, että joku asia joko on oikein tai sitten se ei mene niin kuin Strömsöössä, Sanon sitä niskakarvojen kutitukseksi, se vaan on sellainen tunne. Ja jälkeenpäin saan todeta, että niinhän se sitten menikin.

Angelos

________________________________________

Aikanaan eronneena liityin netissä treffipalveluun ja olin siellä joitakin kuukausia. Jossain vaiheessa aloin miettimään profiilini poistamista kun mielenkiintoisia miehiä ei tuntunut löytyvän. Jokin sai minut vielä kuitenkin kirjoittamaan yhdelle miehelle ja nyt olemme olleet yhdessä noin kuusi vuotta.

Saaru

________________________________________

Olin saanut vakituisen työpaikan menetettyäni ensin pidempiaikaisen työn saneerauksen seurauksena. En viihtynyt uudessa paikassa ja työtä oli liian paljon. Tapasin ostoksilla ollessani tuttavan, joka kysyi olisinko käytettävissä määräaikaiseen tehtävään. Vastasin, että voisin harkita asiaa ja irtisanoa itseni ja pyysin tapaamisaikaa seuraavalle viikolle. Minulla oli heti sellainen tunne, että tässä on minulla tilaisuus, jota en jätä käyttämättä. Koska palkkakin oli parempi määräaikaisessa työssä, en empinyt vaan rohkeasti sanoin itseni irti epämieluisasta työstä. Määräaikaisuus kesti noin vuoden, jonka jälkeen siirryin tytäryhtiöön vakituiseen tehtävään, jossa olen edelleen ja tykkään työstäni.

Kypsä, rohkea, onnellinen

________________________________________

Etsin hyttikaveria Israel-risteilylle Tallinnaan. Vasta viides henkilö, siskoni Tampereelta, tärppäsi

eikä hinnallakaan ollut väliä. Hatunnosto hänelle!

Anneli

________________________________________

Kaikkiin työpaikkoihini olen ajautunut intuitioni mukaan. Nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni tehnyt muka järkipäätöksen. Seurauksena painajaisunia ja sydäntäsärkevä ahdistus. Saa nähdä kuinka tässä käy! Tietysti toivon, että tämäkin on joku ennakkointuitio :-)

Amanda

________________________________________

Intuitio "hälyytti" erittäin vahvasti koko alkuviikon ja kehotti lähtemään aikanaan eräänä viikonloppuna kuumeessa ja flunssaisena yöelämään. Sinä iltana tapasin tulevan aviomieheni. Ehdimme viettää vuosikymmenen yhdessä. Tästä yhteisestä matkasta kiitollisena, vaikka tiemme tulikin isoon risteykseen, josta polut jatkuivat eri suuntiin. En ole katkera "intuitiolleni", vaikka suhde päättyi. Uskon, että ihmissuhteen pitikin kestää juuri tuo elämänvaihe ylä- ja alamäkineen toisiamme tukien ja toisiltamme oppien. Jonkin ajan kuluttua intuitio "hälytti" jälleen kerran, tällä kertaa pari päivää ennen viikonloppua. Todella voimakas kehotus lähteä tiettyyn paikkaan. Mielestäni kohtasin sielunkumppanini sinä yönä. Tunne on molemminpuolinen. Uskon ja toivon, että hän on tuleva puolisoni ja lasteni isä. Aika näyttää onko intuitio oikeassa.

Rakkautta etsimässä ❤

________________________________________

Olin autolla menossa ihan vieraaseen kaupunginosaan, jossa en ikinä elämässäni ole käynyt, ja mukana oli vanhempani ja he aikoivat mennä katsomaan asuntoa ostoaikeissa. Matkalla autossa aloin tuntemaan, että tiedän mitä aina seuraavan ajomutkan jälkeen näkyy ja kerroin sen aina vanhemmilleni, ja mitä lähemmäs päämääräämme saavuimme, aloin tuntemaan pelkoa aina vain enemmän. Minulla oli voimakas tunne, että lähestymme jotain pahaa ja joka mutkan aikana kerroin edelleen, että mitä seuraavaksi tulee näkyville. Kun kerroin saapuessamme lähelle taloa, jossa asunto sijaitsi, kerroin että nyt on tosi sanoinkuvaamattoman paha tunne, että täällä asuu tai on tai tulee tapahtumaan jotain erittäin pahaa. Ensin vanhempani eivät uskoneet asiaa, mutta kun aina kerroin mitä seuraavan ajomutkan jälkeen näkyy esim. taloja, metsää yms., ja kerroin tunnetilani, ja sanoin myös haluavani pois. Sitten uskoivat, ja siinä vaiheessa kun kyseinen talo näkyi, josta jo aiemmin mainitsin, niin vanhempani uskoivat ja kyllä käänsivät auton takaisin, eivätkä onneksi menneet koko taloon.

Äiti

________________________________________

Oli lauantaipäivä ja imuroin kotiani kuin salama iski ajatuksiini, että soita kaverille kuka on menossa illalla tanssimaan Tanhuhoviin Lohjalle. Soitin ja kaveri lupasi kyydin. Sinä iltana tapasin ihmisen, ystävän, joka kuuluu elämääni edelleen, aikaa siitä tapahtumasta on kulunut lähes 10 vuotta.

nimim. ihmettelijä

________________________________________

Yleensä vaaratilanteessa aavistan ja toimin toisin. Tai jos lapsillani on joku hätä.

miiru7

________________________________________

Intuitio on usein läsnä tapahtumien Oulussa. Muutama päivä sitten odotin liikennevaloissa vihreää valoa edessäni rekka, jonka lavetilla oli kylvökone. Jostain syystä tuli tunne, että nyt on jätettävä pidempi turvaväli, kun lähdetään liikkeelle. Onni onnettomuudessa näin teinkin. Vihreiden vaihduttua lähdettiin liikkeelle ja turvaväli taisi pelastaa itseni ja autoni kolhuilta, sillä kylvökoneesta irtosi leveä metalli/rautakappale, joka pomppasi auton edestä vastakkaiselle kaistalle. Voimakas sivutuuli ilmeisesti irrotti osan. Välkytin valoja ja niin teki rekkakin. Toivottavasti kukaan muukaan ei törmännyt siihen. Oliko tämä intuitiota vai varjelusta, mutta tässä viimeisin kohdalleni sattunut tapaus.

Elämän pituisella matkalla

________________________________________

Seurustelun aikana tuli tunne, jos kumppani ei jostain syystä ollut sopiva. Jälkeenpäin sain usein selville syitä siihen. Nykyisen kumppanin kanssa ollessa tunnen vastaavasti, että, tämä olisi se oikea.

Tirlittan

________________________________________

Minulle tuli tunne, ettei tuttavallani ole kaikki hyvin. Soitin hänelle ja ei ollutkaan. Vein ystäväni apua saamaan. Intuitioni oli oikeassa.

Mielihyvä

________________________________________

Kun tapasin aviomieheni 8 vuotta sitten, tiesin jo muutaman minuutin keskustelujemme perusteella, että Hän on minulle Se Oikea. Edelleen olen tätä mieltä ja se tuskin miksikään muuttuu. Hän on sielunkumppanini. Ei sitä voi sanoin kuvata, sen vaan aistii.

Miia

________________________________________

Madeiralla vuonna 2000 heliumpallon kyydissä. Pallon noustessa ilmaan noin metrin korkeudelle tuli tunne, voisinko pyytää kipparia laskemaan maan pinnalle takaisin, rohkeus petti, olihan meitä 10 henkeä kyydissä. Kuinka ollakaan, tuli tuulenpuuska ja jouduttiin palaamaan korkeuksista äkkiä alas. Pallo törmäsi rakennukseen, kaikki olimme yhdessä kasassa, ja siinä murtui selästä kaksi nikamaa. Miksi en kuunnellut itseäni, herää kysymys? Tuli pitkä sairastelu, ikuinen kipu.

Orvokki

________________________________________

Lähdin joskus kaupungille ja intuition vallassa muutin suunnitelmaa ja meninkin aivan eri paikkaan kuin olin suunnitellut. Kuinka ollakaan tapasin ihanan ihmisen sen seurauksena. Kiitos siitä.

Marjo L

________________________________________

Vaistoni kertoi että hyvä viikonloppu tulossa. Ja niin löysin nykyisen seuralaiseni :)

onnenPekka

________________________________________

Aavistin että nyt on liian hiljaista, lapset lienee pahanteossa. Näin olikin.

jepu

________________________________________

Kävi vähän ikävä juttu. Olin päivällä tavaratalossa sovittamassa kenkiä eikä asiakkaita osastolla montaa ollut. Jätin tavarani ja aurinkolasini sovituspenkille kun peilille oli jonkun verran matkaa. Minulle tuli epämääräinen voimakas tunne joka kulki koko kropan läpi, että nyt tapahtuu jotain joka liittyy minuun. Kun menin takaisin sovituspenkille, niin vastaan tuli vanha nainen jolla roikkui kaulaketjussa samanlaiset aurinkolasit kuin minulla ja ihmettelin mielessäni kun ne eivät olleet vanhan ihmisen tyyliset. Onneksi vain Ray Banit oli varastettu, mutta ei lompakkoa. Tästä viisastuneena kuuntelen aina intuitiotani ja olen myöhemmin huomannut, että ainakin minulla se toimii erittäin hyvin.

Eija

________________________________________

Jokin minussa kertoi, että jos/kun irtisanoudun pitkästä työsuhteestani, tilalle ei voi tulla muuta kuin hyvää. Ja niin tapahtui; opiskelin uuden ammatin, jota en koskaan kuvitellut pystyväni tekemään...

Tarja

________________________________________

Intouduin aikoinaan jopa tutkimaan aihetta hieman tarkemmin :-) Lähes päivittäin siis käytössä - toimii https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/8843

Olli

________________________________________

Monesti on sellainen tunne, että on tulossa vieraita. Olen siivonnut ja leipassutkn joskus ja kuinkas vaan, ovikello on soinut ja ystävä tullut kylään. Sitä on sitten heti naurettu ja juotu tuoreet pullakahveet päälle.....

MHO65

________________________________________

Muutama vuosikymmen sitten odottelin ensimmäistä lastani ja kävin säännöllisesti mittareissa kätilön luona. Ruokahaluni oli valtaisa ja niin oli pian vatsanikin. Kätilö varoitteli minua kertyvistä liikakiloista ja lupasi, etten pääse niistä enää milloinkaan eroon.

Varoituksista huolimatta kuuntelin omaa sisäistä ääntäni ja söin halujeni mukaan. Kiloja kertyi paljon suosituksia enemmän, mutta kun vauva vihdoin syntyi ja alkoi herkutella luonnon mukaisella ravinnollaan, kiloni karisivat ja siirtyivät vauvaan - ihan normaalikäyrillä ;)

Siihen aikaan kuulin paljon tarinoita äideistä, jotka olivat 'epäonnistuneet' imetyksessä. Hieman jäi sellainen aavistus, että olisivatko onnistuneet paremmin, jos olisivat kuunnelleet intuitiotaan ja antaneet kilojen kerääntyä. Imettäminen ja maidontuotanto vie energiaa todella paljon. Itse ainakin muutamassa kuukaudessa olin ihan samoissa mitoissa kuin ennen raskauden alkua.

Luotetaan vaan omaan sisäiseen ääneemme. Ainakin näissä asioissa. Kyllä luonto tietää :)

Onnellinen muutaman vekaran äiti

________________________________________

Vuorotteluvapaalla päätin etten palaa samaan työpaikkaan. Mietin mihin voisin vaihtaa, kaikkien vaihtoehtojen jälkeen tuli tunne että nyt pitää mennä suoraan isomman päällikön juttusille ja niin menin. Ehdotin itse uutta työtä ja hän lupasi kysellä vielä isommalta päälliköltä. Sain puhelinsoiton ja niin aloitin uudessa, nykyisessä työssäni, jossa olen viihtynyt hyvin ja sain esimiehekseni aivan ihanan tyypin. Kiitosta on tullut työpanoksestani eikä kukaan ole kyseenalaistanut osaamistani niin kuin entinen pomoni. Joten tässä tapauksessa olen kiitollinen että toimin omien tuntemusteni mukaan.

Raija

________________________________________

Intuitio toimii myös työssäni. Teen asiakastyötä, johon kuuluu myös ns. toimistotyön osuutta eli erilaisten päätösten ja kirjausten tekemistä. Kun on kasa erilaisia työtehtäviä rästissä, on vain annettava ajatuksen nostaa sieltä se "päällimmäisin", koska se on ollut jumissa pisimpään ja olen sen saattanut jo jäsentää hyvin kiireelliseksi aikoinaan alitajunnassani.

Helinä

________________________________________

Kerran unelmieni tenniskurssi oli tarjouksessa puoleen hintaan, mutta nettiajanvarauksen mukaan kurssi oli jo täynnä. En tiedä oliko kyse intuitiosta vai mistä, mutta minulla oli tunne, että kurssille vielä mahtuu ja niinpä soittaessani mahtuikin!

Tennari

________________________________________

Kävelin kuukausi sitten yhden yrityksen oven ohi ja päähäni pälkähti muistikuva, että he olivat hakeneet suunnilleen työkokemustani vastaavaa työntekijää. Intuitio sanoi, että toimi. Soitin rekrytoijalle heti ja asiat edistyivät niin, että noin kuukausi tämän välähdyksen jälkeen aloitan tässä uudessa paikassa työt. Taakse jää yli kuuden vuoden vakituinen työ sinänsä hyvässä työpaikassa, mutta vaisto kertoi, että nyt on muutoksen aika.

Blanche

________________________________________

Intuitio johdattaa aina ihmistä, näin uskon ja asiat näyttäytyvät jälkeenpäin ihmisen elämässä ihmeellisenä johdatuksena, jopa siunauksena. Lähdin aikanaan opiskelemaan sairaanhoitajan ammattia vanhempieni, lääkärin ja tulevien kollegoiden varoituksista huolimatta enkä näin ollen saanut mitään kannustusta opiskelulleni kuin silloiselta tulevalta anopiltani, joka tosin näki ammattini iskelmän kaltaisena. Nyt kymmenien vuosien jälkeen, kun lähestyn eläkeikää, olen kiitollinen siitä, että seurasin intuitiotani, josta tuli hiljalleen päämäärä ("näytän niille") ja joka elämänkokemuksessa ja ihmisten kohtaamisessa on muuttunut tosiaan siunaukseksi siitä, että on uskaltanut seurata omaa tahtoaan ja kohdannut työelämässä ihmisien kohtaloita niin, että toivottavasti osaa raamittaa omat asiansa realistisiin uomiin: tyytyy siihen, miten itse on elänyt (virheineen kaikkineen) ja mitä jäljellä oleva tulevaisuus tuo tullessaan. Jos olisin nuorena 20-vuotiaana kuunnellut muita ja tehnyt valintoja heidän mukaansa, voisin tässä kirjoittaa katkerana toteutumattomista mahdollisuuksista ja olisin kasvamassa äreäksi vanhaksi akaksi, jota lapsenlapset eivät haluaisi tavata. Valintani on ollut Oma Voimani.

Päivi

________________________________________

Kun eräänä harmaana päivänä kaikki meni "päin seiniä", osui selaillessani lehteä Tarzanin viisaus: "Tärkeintä on ettei ote liaanista pääse herpaantumaan”. Hoksasin, että mikä on tärkeintä, niin pidä siitä kiinni, vaikka asiat menevät mönkään. Nauratti ajatellessani Tarzania ja pääsin taas uuteen nousuun - päivä oli pelastettu.

Riituliina

________________________________________

Tämä on yksi mieleenpainuvimmista tapahtumista, jolloin intuitio toimi. Olin autollani matkalla Pohjanmaalle poikani perheen luokse. Kuuntelin musiikkia ja olin onnellinen, että kohta näen rakkaitani. Ajoin tietä, joka ei ollut kovin vilkasliikenteinen, mutta oikaisi hyvin ja matka-aika lyheni. Edessä avautui pitkä suora läpi suoalueen, ja pystyin ajamaan reipasta vauhtia. Ajoin n. 100 km tunnissa ja ilta lähestyi ja oli kiire päästä näkemään pojan perhettä. Yhtäkkiä tuli pakottava tunne, että nyt on jarrutettava ja jarrutettava voimakkaasti. Mitään ei näkynyt, mutta tunne oli todella vahva. Jarrutin, niin että vauhti putosi n. 50 km tunnissa ja ajoin n. 5 - 10 minuuttia tuota pitkää suoraa suoalueen yli , jossa oli matalaa puustoa, kohti alkavaa metsän reunaa. Hetken ajettuani oli oikealla aivan tien reunassa kaksi isoa hirveä. Kun näin nuo hirvet, sydän löi tyhjää ja kiitollisuus valtasi mielen, että intuitio toimi.

Ja se tunne ennen tuota tilannetta oli todella vahva tunne, että nyt on pakko jarruttaa, mutta ei mitään hajua miksi.

Anna-Maija

________________________________________

Olin todella ihastunut erääseen mieheen. Vaikka asuimme aivan eri puolilla Suomea, törmäilimme siellä täällä mutta kumpikaan ei osannut tehdä aloitetta. Ennen joulua kuulin, että hän olisi joulun jälkeen Ylläksellä. Tuli pakottava tarve lähteä sinne vaikka ehtisin olla perillä vain pari yötä. Sain ystävän matkaani, menimme yöjunalla Kolariin, kävimme hiihtelemässä ja lähdimme illalla kylille. Reissusta alkoi elämäni rakkaustarina kyseisen miehen kanssa. Valitettavasti aika ja olosuhteet eivät olleet puolellamme, eikä parisuhteesta tullut pysyvää, mutta intuitioni vei minut sellaisten tunteiden äärelle, joita en ollut koko elämäni aikana kokenut. Vieläkin kun häntä ja yhteistä aikaamme ajattelen, nousee hymy huulilleni.

Katajapuu

________________________________________

Ei minulla ollut mitään tiettyä paikkaa, jossa koin intuition. Pikku hiljaa se alkoi kirkastumaan. Olen nyt kolmessa viikossa laihtunut 3-4 kg. Intuitio on vielä selvästi pidemmälle. Minulle intuitio tunne kuvaa vahvaa näkemystä miten asiassa onnistuu ja, että on intohimoinen suunnitelma.

Sakari

________________________________________

Yksi intuitioistani on. Ajelimme autolla ja kuski meinasi ohittaa edellä olevan auton. Sanoin, älä ohita, se kääntyy kohta vasemmalle ja niin kävi. Erilaisia tapauksia minulla on useampia ollut.

Aurinko

________________________________________

Vuosia sitten ajelin autolla kauniina sunnuntaisena kesäaamuna mutkaista soratietä. Yhtäkkiä aivan kuin äänetön käsky kävi mielessäni: "Hiljennä vauhtia, jarruta!" Löysäsin kaasua, hiljensin vauhtia, ja kas: Seuraavan mutkan takana seisoi lehmä keskellä tietä. Pysäytin auton, ja sitten hitaasti ajoin autoni lehmän ohi ja ajoin viereisen maalaistalon pihaan. Lehmä oli karannut heidän laitumeltaan.

Ilman sisäistä käskyä olisin hurauttanut autollani suoraan lehmää päin ja seuraukset olisivat olleet aika pahat. Kiitos intuitio, kiitos enkelit kanssani!

Liisa

________________________________________

Palasin äitiyslomalta töihin. Keskustelin esimieheni kanssa mitä oli tapahtunut poissa ollessani ja mitä minun nyt pitäisi alkaa tekemään. Tokaisin yhtäkkiä keskustelun lomaan, en minä täällä kauaa ole. Esimies hämmästyi ja kysyi mitä sinä tuolla tarkoitat. En tiennyt kertoa ja pyysin unohtamaan koko jutun ja jatkoimme eteenpäin keskustelua. Parin vuoden päästä muutin yllättäen 400 km päähän pohjoiseen ja sanouduin irti työstäni. Elämä on ihmeellistä.

Mari

________________________________________

Tein pitkän kävelylenkin. Kotiin tullessa totesin, että minulla ei ollut avaimia. Onneksi mieheni avasi oven. Etsin avaimia laukuistani, en ollut varma olinko ottanut ne edes mukaani lenkille. Olin jo käynyt illalla nukkumaan, kun yhtäkkiä "näin" mielessäni lintulammikon, jonka äärellä olin seisahtanut. Heti tiesin, että avaimet ovat pudonneet sinne. Seuraavana aamuna lähdin lintulammikolle ja siellä ne avaimet olivat maassa, juuri siinä kohdassa, jossa olin seisahtanut. Jäi ihmeellinen olo itselle! Miten minä tiesin?

Eemarj

________________________________________

Tallinnassa käveltiin kolmen ystävättäreni kanssa katua eteenpäin. Katselin ystäväni laukkua, oli avoinna "kaikelle kansalle". Hetken päästä tuli "kauhea tunne" ajatuksiini ja päähäni kuin suhina varoitus tms., huusin että nyt laukku syliin ja kiinni (Katsoin taaksemme ja siellä juuri meissä oli jo mies kiinni ja ottamassa laukkua, ei ehtinyt :) Hänellä oli ympärillämme kaksi apulaista, sen siliän tien olisi laukku hävinnyt :)

Tuula

________________________________________

Saan paljon etiäisiä, kunhan osaan kuunnella niitä. ”Pahin” sattui syksyllä 2010. Pyöräkelien päätyttyä aloin kävellen oikaisemaan työmatkan hautausmaan läpi – huonolla omalla tunnolla tietenkin. Päätinkin, että opettelen mummun ja papan haudalle reitin joka suunnasta, että olen edes olevinani oikealla asialla. Äitini kuoli yllättäen joulukuussa ja hänet haudattiin juuri tuohon hautaan. Hautapaikka olikin jo tullut paikannettua hyvissä ajoin.

Usein on käynyt myös niin, että päätän leipoa piirakan. Hetken päästä kahvivieras onkin jo ovella.

Päivi

________________________________________

Olen toimessani parin kymmenen vuoden ajan haastatellut ja palkannut opettajia. Tietysti olen katsonut kaikki ansiot ja tutkinnot. Ratkaisun olen kuitenkin tehnyt aina intuition pohjalta. Pettynyt olen vain kerran, silloinkin ko. henkilö sairastui. Opettajan työssäni luotin oppilaisiini ja arvostin heitä. Mielestäni intuitio ja luottamus ihmisiin, itseen ja elämään liittyvät läheisesti yhteen.

AS

________________________________________

Elettiin 90-lukua ja odotin viimeisilläni toista lastamme. Olimme ryhmän mukana Hämeenkyrön hautausmaalla, jossa opas esitteli ja kertoi kohteesta. Esikoisemme, tuolloin vajaa kolmevuotias, juoksenteli ympärillämme ja yhtäkkiä huomasin hänen menneen erään hautakiven päälle makaamaan. Mitään ei ollut vielä tapahtunut, mutta tuli intuitio että nyt tuo kivi kaatuu. Ja näinhän kävi. Minä olin kuitenkin ehtinyt siinä muutamassa sekunnissa kiven luo ja tönäisin tyttäreni kiven toiselle puolelle sillä seurauksella että jäin itse ison vatsani kanssa kannattelemaan painavaa kiveä. Kaikki muut seisoivat paikoillaan. Tämä kuvastaa sitä, että kaikki tapahtui muutamassa sekunnissa. Kivi lipui hiljalleen käsistäni ja ehdin vetää toisen jalkani alta pois, mutta toinen jalkapöytä jäi alle. Kukaan muu ei edelleenkään ehtinyt reagoida tilanteeseen. Jalka turposi, mutta mitään ei murtunut ja onneksi tyttäreni selvisi pelkällä säikähdyksellä ja masussani oleva lapsi ehjänä. Se intuitio toimi todella hyvin!

Tuikku

________________________________________

Olimme kerhomme tapaamisessa ja joku oli tuonut lahjakortin Ruotsin risteilylle itselleen tarpeettomana, joten se päätettiin arpoa kaikkien 50-60:n läsnäolijan kesken. No rupesin kyselemään arpojalta, että minä ajankohtana se on tarkistaakseni onko minulla silloin mahdollisuutta lähteä. Sitten kysyin monelleko se on jne. Arpoja tokaisi minulle: kyselet ikään kuin voittaisit sen. Vastasin voittavani ja kaiken sopivan. Voittajan nimi arvottiin ja arpoja sanoi: ei ole totta - SINÄ VOITIT SEN! Vastasin, että niinhän minä sanoin. Kaikki läsnäolijat nauroivat remakasti.

Mummeli Uudeltamaalta

________________________________________

Tapahtumasta tuli marraskuussa 20 vuotta. Isäni oli saanut jo aikaisemmin muutaman sairaskohtauksen, jonka vuoksi hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan. Sitten eräänä sunnuntaina hän sai ruokapöydässä uuden sairaskohtauksen ja taas tilattiin ambulanssi, äitini lähti myös ambulanssin mukana terveyskeskukseen. Katsoimme ikkunasta perheeni kanssa, kun isääni nostettiin ambulanssiin ja minulle tuli vahva tunne, että hän lähtee viimeistä kertaa kotoa ja sanoin tuntemukseni ääneen perheelleni. Isän vointi koheni terveyskeskuksessa, kunnes kahden viikon päästä hän sai uudelleen sairaskohtauksen, johon hän menehtyi. Isä ei palannut enää kotiin. Isän kuoleman jälkeen vasta kerroin äidilleni siitä mitä koin silloin, kun isä nostettiin ambulanssiin.

Tytär

________________________________________

Vuosia sitten harrastimme koko perheen voimin laskettelua, aikana jolloin ei kypäriä juurikaan käytetty. Suunnittelimme taas kerran menevämme mäkeen, mutta sain jostakin syystä päähäni, että lapsella pitää olla kypärä. Soitin miehelleni, että toisi tullessaan kypärän tyttärellemme, ja niin suunnistimme mäkeen. Kuinka ollakaan, tyttäremme istuessa kapulahississä hän jäi kiinni vaatteestaan kapulaan ja joutui saman tien hissikoneiston kitaan. Vei jonkin aikaan kunnes saimme apua hissin pysäyttämiseen ja tyttäremme sieltä pois. Uudessa kypärässä oli useita miltei kymmenen sentin koloja, mutta tytär ja me selvisimme onneksi pelkällä säikähdyksellä. Kiitos ennakkoaavistukseni, tai mikä se sitten olikaan!

Mirabelle

________________________________________

Käytän intuitiota ihan päivittäin kysyen, aina ei tarvitse edes kysyä kun vaan muistaa kuunnella ohjausta! Ihana luottaa siihen että minusta pidetään huolta ja ohjataan parhaalle tielle!

Tarja

________________________________________

Minulle tuli todella vahva intuitio että minun on lähdettävä Yyteriin kesällä 2013. Kaveria ei meinannut löytyä millään, mutta lopulta sinnikkyys palkittiin. Intuitio oli niin voimakas että mentävä on! Minä luotin intuitioon kun tapasin ensimmäisen kerran mieheni. Hän oli kaikkea muuta kuin mitä olin miehestäni ajatellut, mutta intuitio sanoi että nyt loikkaat. Ja loikkasin.

Me aloimme seurustella ja alle puolen vuoden kuluttua asuimme yhdessä. Yhteistyö ja ystävyys vain syvenee rakkauden myötä. Hän on täydellinen elämänkumppani ja sielunystävä!

Päkä

________________________________________

Kerronpa toisin päin eli tilanteesta, jossa en poikkeuksellisesti noudattanut intuitiotani. Olin vuosia sitten menossa työpaikkahaastatteluun itseäni todella kiinnostavaan työhön järjestöön. Jouduin odottamaan sovitun haastattelun alkua yhteensä pari tuntia, aloitus siirtyi koko ajan vähän eteenpäin. Haastattelijana ollut tuleva esimies hoiti odottelun jälkeen haastattelun ohessa omia asioitaan ja huone, jossa haastattelu tehtiin, tuleva työtilani, oli epäsiisti ja sotkuinen. Työ sinänsä todella kiinnosti, mutta kaikki muu siihen liittyvä tuntui pahalta, henkilökemia haastattelijan kanssa ei toiminut ollenkaan. Kun sain tiedon valinnastani, ohitin kaikki ikävät tuntemukseni ja otin työn vastaan. Aika pian jouduin sitä katumaan, lopulta viivyin tässä unelmapaikassani vain muutaman kuukauden. Intuitioni toimi kyllä hyvin, mutta tämä oli vihiviimeinen kerta, kun en sitä ottanut huomioon.

Sologato

________________________________________

Joulukuussa 2004 suunnittelimme perheen kanssa yhteistä matkaa mieheni 50-vuotispäivän vuoksi. Pohdimme Thaimaahan lähtöä. Sisäinen tuntemukseni oli vahvasti kielteinen, en osannut sitä tuolloin selittää. Vanhimmat pojat myös sanoivat, että Thaimaa ei heitä kiinnosta. Niinpä varasimme matkan Madeiralle, autoillen ympäri saarta. Lensimme joulupäivänä. Oli järkyttävää herätä tapaninpäivänä uutisointiin tsunamin tuhoista. Oli kiitollinen olo siitä, että olimme turvassa ja surullinen mieli niiden puolesta, jotka joutuivat kohtaamaan tuhon. Opin kunnioittamaan ja kuuntelemaan sisäistä ääntä, vaikkei sitä aina ymmärtäisikään.

Maju

________________________________________

Olin 17-vuotiaana veneilemässä siskoni ja hänen kaverinsa kanssa. He jäivät veneelle ja mie lähin ihan vieraassa ympäristössä kävelemään Enonsaaressa. Jossain vaiheessa polku oli ihan metsässä ja uskoin jo eksyneeni. Pienessä paniikissa pohdin mihin suuntaan on käveltävä ja annoin sisimpäni johdattaa. Eli kuuntelin intuitiivisesti sisintäni, kun pohdin vaihtoehtoja mihin ne johtavat eri poluilla. Loppumatkan juoksin ja lopulta tulin takaisin venerantaan.

Leila

________________________________________

Olimme lähdössä matkalle vajaan vuoden päästä ja mietimme, että ottaisimme vasta matkan jälkeen kissan. Sitä ennen emme edes vilkaisisi kissoja, vaikka matkakuumeen lisäksi oli kamala kissakuumekin. Päätös piti, kunnes matkaan oli enää pari kuukautta aikaa. Jokin sai minut katsomaan paikallisen löytöeläinkodin tarjontaa, ja siellähän se oli! Niin syötävän suloisia nappisilmiä kolme kappaletta, että ei tosi! Luovutus olisi 3 viikon päästä matkalta tultuamme! Kiljahdin puolisolleni, että "onko tuossa meidän poika!?". Hän oli niin messissä!

Menimme tapaamaan kisuja, joista kumpikin meistä mielessään valitsi yhden "omaksi". Nauroimme, kun sama oli kummallakin valintana. Myöhemmin selvisi, että yksi pojista oli lopetettu vaikean sairauden vuoksi, ja jäljellä oli tyttö ja poika. Meidän intuitiolla valitsemamme poika oli hengissä! Matkan teimme, ja matkalla hotellissammekin oli niiin samis kissa, kuin tuleva vauvammekin. Kaikki natsasi niin täysin! Nyt suloinen poikamme on puolitoistavuotias ihanuus ja kaverina puolivuotias toinen poika. :) Uusi tulokaskin intuitiolla. Ei tarkoituksella otettu, vaan "kaikki vaan natsasi yksiin".

Onnellinen perhe

________________________________________

Minua on intuitiolla siunattu ja esimerkkejä olisi paljonkin. Haluan jakaa kanssanne tämän. Olin nähnyt siitä unta, unelmoinut ja toivonut sitä jo 15 vuotta. Ja aina kun siitä muille puhuin, sain epäuskoisia hymähdyksiä tai päänpuistatuksia vastineeksi. Näitä en kuitenkaan muistanut ajatella tuona hetkenä, kun intuitiivisesti suuni tilanteessa aukaisin.

Olen aina, vuodesta 1995, kun Jari Sillanpää voitti tangokuninkuuden ja tuli tietoisuuteeni, ollut SUURI J. Sillanpää Fani. Minua NIIN sykähdytti tuo onnistuminen, joka hänelle viimeinkin tuli ja hänen suurin unelmansa toteutui. Ja tietenkin hänen persoonansa ja mieletön karismansa teki minuun vaikutuksen.

Ystäväpiirissäni ei kukaan samalla innolla Jaria ole fanittanut tai seurannut, saatikka konserteissa ja muilla keikoilla käynyt. Vuosien ajan lauloin siellä ja täällä kysyttäessä tai kysymättä Jarin biisejä ja varsinkin tangoa "Ruusunoksa ja Kyyhkynen".

Keväällä 2010 olin tyttäreni kanssa Järvenpää-talolla Jarin kevätkonsertissa, eturivissä. Konsertin loputtua jäimme odottelemaan, että sali alkaa tyhjentyä ja siinä seistessämme tyttäreni sanoi, että "äiti, avaa kännykkä. Jos Jari tulee tuohon lavalle nimmareita jakamaan, niin otan teistä kuvan." Minä siihen, että ei Jari nykyisin läheskään aina tule. No, sillä kertaa hän tuli. Minä sitten ties kuinka monetta nimmaria häneltä pyytämään ja tytär kuvaamaan. Siinä Jarin kirjoittaessa sanoin hänelle, että laulaisit joskus konsertissa sen Ruusunoksa ja Kyyhkynen tangon, se on NIIN ihana.

Jari siinä hymyili ja kuulin itseni sanovan: "Itse asiassa me voitaisiin joskus laulaa se yhdessä". Jarin käsi pysähtyi paperille ja katse nousi ja hän sanoi: "Hyvä idea, laita tämä minulle sähköpostiin, kun en näin kesken kiertueen kaikkia asioita jälkeenpäin muista".

Siitä sitten lähti tapahtumaketju ja demonauhan lähetys ja kruununa kaikelle kutsu tulla laulamaan duettona maestron kanssa Ruusunoksa ja Kyyhkynen -tango Jarin 15-vuotis juhlakonsertissa Järvenpää-talolla 10.11.2010. 600:n hengen sali oli jälleen kerran ääriään myöten täynnä ja minun vuosien unelmani totta. Ja tämä kaikki intuitiivisen lauseeni, joka vaan suustani tuli, johdosta. En tuollaista ollut ollenkaan ajatellut kevään konserttiin mennessäni. Se vain tapahtui.

Mitä kaikkea muutakin tuo "kuningatarpäiväni" toi tullessaan ja sisälsi, onkin toinen ihana tarina.

Mielettömän hienoa tässä oli sekin, että Jari oli juuri keväällä jo alkanut suunnitella syksyllä starttaavaa 15-vuotis juhlakiertuetta ja sinne ohjelmaa. Tästä intuitiivisesti ideoimastani Duetto-laulusta tulikin sitten Jarille koko 15-v konserttien ohjelmanumero. Hän etsi myös muille konserttipaikkakunnille duettoparin faneistaan. Mieletöntä oli myös, kun duettomme jälkeen Jari puhui minulle, kiitti idean "äitiydestä" ja sain pienen muistamisen häneltä halauksen kera 600 hengen aplodien pauhatessa :)

Niitä kuvia ja videota katsellessa saa hymyn kasvoille pilvisenäkin päivänä <3

Minttu "mama"

________________________________________

Olimme sisareni kanssa hilloja poimimassa ja eksyimme. Aikamme harhailtuamme näin sammakon. Minulle tuli vahva intuitio, että sitä seuraamalla pääsemme kotiin. Ja seurattuamme aikamme sitä löysimme tutut polut ja pääsimme onnellisesti kotiin.

Lekku

________________________________________

Kun onnistumme hylkäämään ajatuksemme siitä mitä luulemme muiden päätöksestämme ajattelevan, onnistumme pääsemään tilaan jossa intuitio ohjaa toimintaamme. Tässä tilassa tehty päätös voi tuntua ja vaikuttaa taas ajatusten valossa hullulta, mutta osoittautuu myöhemmin oikeaksi.

Teppo

________________________________________

Odotin veljeni paksusuolensyövän tuloksia huolissani, että onko se levinnyt. Jossain vaiheessa rauha tuli ajatuksiini kun tuli mielessäni varmuus että kaikki oli hyvin. Niin kuin sitten olikin. Kannataisi useammin kuunnella omaa sisintä, niin säästyisi turhalta murehtimiselta.

Sisko

________________________________________

Yöllä oli satanut lunta tosi paljon ja talonmies teki lumitöitä takapihalla, että autoilijat pääsevät töihin. Sain päähänpiston auttaa häntä, vaikka oma työni oli aivan muuta. Pyysin lumilapion lainaksi ja autoin häntä lumitöissä ja tein selvän kulkuväylän, että asiakkaat pääsevät töihin kuivin jaloin. Tuli itsellekin hyvä mieli ja helpotti pieniä lapsia ulkona liikkumisessa.

Mymmeli

________________________________________

Intuitioni ovat mieleen juolahtavia juttuja joita olen alkanut noudattaa. Usein yhteydenotot ovat niitä. Toinen voi olla pulassa ja silloin osuu enne kohdalleen.

Kaiku vastaa aina

________________________________________

Joku etiäinen usein on läheisten kanssa, kun tulee soitettua ja toinen sanoo, että juurikin ajattelin soittaa sinulle. Paljonhan sitä tunnepohjalta keskustelee vaikeammista asioista toisen ihmisen kanssa ja johdattelee varovasti keskustelun suuntaa. Ei välttämättä suoraan sano sitä mikä on asia. Hieman "tunnustelee maaperää".

Moisku

________________________________________

Asuin pienellä paikkakunnalla missä on vähän töitä tarjolla. Olin ollut pitkään työttömänä. Näin ensin unen, missä rapun edessä oli upea valkoinen auto. Aamulla herättyäni koin päiväni alkavan jotenkin eri tavalla. Sisäinen ääneni kehotti minua pakkaamaan laukut ja hyppäämään junaan. Niinpä tein - menin Helsinkiin töitä etsimään. Heti seuraavana päivänä minulla oli kaksi työpaikkaa mistä valita. Toisesta otin päätyön ja toisesta sivutyön. Tiedän, kun tulee vahva tunne jostakin asiasta että se on intuitio. Sitä kannattaa uskoa.

Carpediem

________________________________________

Lähdin työtilaisuuden jälkeen porukan kanssa ravintolaan, yleensä en lähtenyt mihinkään. Lähdin ihmisen takia, josta tiesin tuskin enempää kuin nimen ja mitä tekee, enkä edes tiennyt tuleeko hän sinne tilaisuuteen. Toivoin, että olisimme vuoden päästä taas samassa työtilaisuudessa. Kerran vaistosin, että olimme ajaneet toistemme ohi, en nähnyt häntä eikä hän ollut huomannut minua. Tiesin kuitenkin, että hän on ajanut ohi ja tulee soittamaan. Hän soitti ja toivottelimme vain hyvää lomaa. Tiesin, että olemme luodut pariksi ja loman jälkeen soitimme taas ja olemme olleet pari vuosikymmeniä, eikä ole ollut kuin hyviä päiviä.

Onni

________________________________________

Kerran vuonna 1998 ajaessani lukiolle sain tien päällä yhtäkkiä intuitiivisen, subjektiivisen kokemuksen siitä, että nyt juuri pitäisi jarruttaa. Kävin mielessäni pikakeskustelun siitä, että mitä ja miksi ihmeessä, ja tunne palasi äkillisesti voimakkaana. (en nähnyt mitään syytä äkkijarrutukselle) Aikaa kului muutama sekunti. Tämän seurauksena jarrutin, koska tunne oli niin pakottava, edessä oli mutka ja havaitsin, että vastaan tulee auto omalla kaistallani (ja kovaa), huolimattoman ohituksensa seurauksena. Jos en olisi jarruttanut järjenvastaisesta intuitiosta huolimatta, olisi ollut pakko väistää ojaan tai ajaa nokkakolari. Heppoisessa ja kevyessä henkilöautossa olisi ainakin meikäläisen käynyt huonosti, ehkä ohittajankin, vaikka hänellä olikin ns. parempi auto.

t2016Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot