Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Miten ihmiset (perheet) hassuttelevat kotona? Mitä hullunkurista voi tehdä? Mistä tulee hyvä mieli? Esim. yöpaitapäivä jne..."=========================

1899 syntyneiden isovanhempieni aikana oli lauantai aina työpäivä ja usein myös sunnuntaikin. Vapaapäivänä luettiin sängyssä kirjoja ja lehtiä pukeutumatta, syötiin jotain ja jatkettiin löhölukemista. Se oli minusta mummoni ja vaarini kanssa mukavaa. Pidän siitä edelleen, joskus päivä ilman menemisiä ja vaatimuksia.

Mummo jo minäkin

=========================

Leikin lastenlasten kanssa televisiosta tuttua KUUTAMOLLA-leikkiä. Tai kirjoitan tarinan yhteisistä perheen touhuista, mutta jätän adjektiivit pois. Lapset saavat sitten luetella adjektiiveja, joilla täydennän kertomuksen. Kun olen nauramisesta rättiväsyneenä istahtanut keinutuoliin, otan siihen viereen lasillisen punaviiniä, joka virkistää vanhat solut taas entiselleen.

Mummeli

=========================

Itselle nauraminen koko perheen voimin kahvipöydässä. Nauru tarttuu ja leviää. Ja lopuksi et edes muista mille ekaksi röhähdit. Kaikki hassut sanatkin rupeavat naurattamaan.

ansku

=========================

Pyöriskely jumppapallon kanssa (myös vieraat nauttivat, rentouttaa ilmapiiriä). Saunominen aamulla (laita ajastimella lämpenemään jo illalla). Halaaminen usein.

Mimmi

=========================

Arkipäivien aamurumban jälkeen on ihanaa aloittaa lauantaiaamu tai ensimmäinen lomapäivä aamusaunalla ja yleisellä käsien, kynsien ja jalkojen hoidolla yhdessä lasten kanssa. Unohtuu kiireet...

Anne Oulusta

=========================

Yritän muistuttaa päivittäin itselleni, että elämä on yhtä juhlaa, rangaistuslaitos se ei saa olla! Välttämättä ei tarvitse tehdä mitään erikoista ja ihmeellistä arjen irroitteluun, pitää vain itsensä mieleltään ja keholtaan hyvässä vireessä. Halauksesta tulee aina hyvä mieli! Hymy tuo ihmisiä lähemmäksi toisiaan, joten hymyä poskiin, arkikin tuntuu mukavalta!

ILOINEN MIELIPUOLI

=========================

Me, äiti ja tytär pidämme hauskaa kummailemalla ja puhumalla hassuja. Että pitää nauraa. Tapa on säilynyt läpi vuosien, tytär on nyt 16-vuotias. En halua irrota arjesta, mikään ei ole mahtavampaa kuin arki.

Anni

=========================

Kotona voi tehdä kaikenlaista. Kokeile joskus olla päivä verkkareissa ja olla "urheilullinen" koko päivän. Avaa jääkaapin ovi varpailla, hölkkää huoneesta toiseen, matki tv:ssä olevien ihmisten liikkeitä, sytytä valot nenälläsi, tee kyykkyhyppyjä keskellä olohuonetta ja lopulta kun et jaksa tehdä enää mitään, käy viileässä suihkussa, heittäydy sohvalle/sängylle, laita TV päälle ja rentoudu täydellisesti. Mikään ei ole ihanampaa kuin rentoutua täydellisesti, tuntea puhdas ja raikas olo ja latautua seuraavaan suoritukseen =) Tiedän, olen hullu. Mutta eikö se ole vain positiivinen puoli kun se tulee sopivasti esille?

lance

=========================

Hei! Me otamme irti kaiken tilannekomiikasta ja seuraavanlaisesta tilanteesta: Joku sanoo jotakin, jonka voi sijoittaa myös jonkin toisen asian yhteyteen, mutta saa siitä aivan hullunkurisen muodon. Sitten nauretaan ja nautitaan yhdessä asioiden saamasta yllättävästä käänteestä.

Arja

=========================

Parasta arjen irrotusta on itselleni, kun tyttärentytär on meillä yökylässä ja syömme herkkuja yhdessä ja valvomme kunnes lapselle tulee uni. Katselemme nukkuvaa lasta ja saamme herätä unenlämpöisen lapsen vierestä. Viivyttelemme mieheni kanssa tätä hetkeä ja lojumme sängyssä kiusoitellen, nuuhkien ja rutistellen häntä.

Krista

=========================

Pakkaa piknik-koriin herkkuja ja levitä punaruudullinen liina pihanurmikolle tai vaikka olohuoneeseen. Nautitaan hyvässä seurassa!

Arja

=========================

Joskus minulle tulee aivan vastustamaton halu piiloutua mieheltäni. Mieheni ollessa toisessa huoneessa hipsin nopeasti nojatuolin taakse, vaatehuoneeseen tms. piilopaikkaan ja hartiat pidätetystä naurusta hytkyen kuuntelen hänen selostuksiaan. Pian hän huomaa, että en enää myöntelekään hänen juttujaan ja rupeaa ihmettelemään ja etsimään, missä olen. Piiloleikki päättyy aina makeaan, mahanpohjasta nousevaan, liki loputtomaan nauruun. Ai että tekee nannaa välillä leikkiä!

Ollaanko piilosilla, 40 v

=========================

Meidän perheessä on äiti ja armeijassa oleva poika. Minusta on kiva hullutella kissojen kans joita otin kaks kun halusin jotain vaihtelua elämään. Minusta on tullut oikea kissa fani ja kissa äitee. Näin en ikävöi poikaa vaan elän arkea pienten kisujen kans. Elämä kantaa...

kissa äitikkä

=========================

Huumorin kukka kaunein kukka:
Tyttäreltäni Ninalta tuli viesti minulle töihin. "mää rikoin sun sen ison paistinpannun lasisen kannen. (kirosana lopussa)" Vastaan hänelle: "tää on näitä mun juttuja mutta sirpaleet tuottaa onnea" Nina:"Hajotanko saman tien ikkunat?"

Ei haittaa

=========================

Viikonloppuaamuna, kun meillä ei ole mitään menoa, vetkuttelemme 5-vuotiaan poikani kanssa yöpaidoissa niin pitkään kuin haluamme. Teemme olohuoneeseen majan/pesän, vaikka sohvalle, katsomme yhdessä lapsille sopivia ohjelmia, lueskelemme ja juttelemme sekä kerrankin syömme olohuoneessa. Viemme kaikennäköisiä brunssiherkkuja tarjottimella majaamme. En niuhota, että pitää syödä puuro, vaan pari keksiäkin on sallittu...

Elina

=========================

"Ölisemme" vuorotellen ja yhteen ääneen erilaisin äänin ja erilaisin ilmein toisillemme ja sitten nauramme - toisillemme.

Ekku

=========================

Meillä pehmolelut osallistuvat tiukan paikan tullen omilla (vatsastapuhutuilla) äänillään keskusteluun ja tuovat esiin näkökantoja, joita jompikumpi ei omana itsenään olisi vielä valmis myöntämään. Ne saattavat tulla halaamaan ensimmäisenä riidan jälkeen tai sovitella. Saattavat heitellä muutoinkin väliin hauskoja kommentteja kuin lapset ikään - meillä kun ei lapsia ole.

Hanna

==================

Meillä juostaan ympäri huushollia peräkanaa. Avomieheni ja minä. Ei mitään totista juoksua, vaan leikkimielistä jahtaamista sohvapöydän ympäri ja eteiseen ja takaisin... Ai miksi? No ihan vaan siksi! Talvella ulkona pistetään lumisota pystyyn, kesällä kutitellaan heinällä korvaa, ...

Hanna

=========================

Kiinalainen ruoka ja hauskat videot ovat aika usein koko perheemme rentoutumista, mutta sittenkin parasta on se, kun lomilla luen kahdelle vanhimmalle lapsellemme ja miehelleni ääneen tuntitolkulla. Yksi parhaimmista hetkistä on ollut sellainen, kun kaikki hieroivat vuorotellen toisiaan, ja ainoastaan minä sain vapautuksen hieromisesta, kun sillä kertaa luin yön alkutunteina kirjaa Ei aina vain kaviaaria. Moottorina toimi hauskan ja mukavan vanhahtavan tekstin lisäksi Fazerin sininen. Ei tarvittu kaviaaria...

Ei aina kaviaaria

=========================

Kesällä arjesta irrottelua on parin tunnin leijan lennätys.... Talvella virkistää pieni lumisota tai enkelin tekeminen hankeen tai "pers"-mäen laskeminen, näin aikuinen yli kolmekymppinen lapseton nainen hulluttelee :)))

jokuinen

=========================

Meidän perheen isä paistaa aina silloin tällöin perjantai-iltaisin lettuja pojillemme. Äidillekin niistä riittää. Tästä on tullut myös tapa silloin kun lapsilla on joku kaveri yökylässä. Ei maksa paljon, mutta luo mukavaa yhdessäoloa, herkullista tuoksua ja maukasta syötävää.

Helinä

=========================

Minä irrottelen menemällä moottoripyörällä ajelulle. Ei haittaa vaikka on kylmä sateinen päivä, minä menen ja ajan hiljalleen. Olen pian 50v nainen ja pyöräni on vanha Honda Custom. Pyörä on sellainen herkutteluajokki, ettei sillä tartte irrotella. Minä nautin ajelusta. Pääsen vain tosi harvoin lenkilleni.

Koko perhe irrottelee:
Eilen olimme marjassa työpäivän jälkeen koko perhe (minä, mieheni ja kaksi poikaamme 9 ja 12v). Olimme vain tunnin, mutta ilma oli sateeton ja tosi hyvä marjapaikka. Keräsimme kaksi sangollista puolukoita. Pojat nukahtivat illalla helposti. Ja me vanhemmat perkasimme koko illan marjota väsyneinä, mutta onnellisina.

Se oli onnea. On saatu ruokaa pitkän talven varalle.

Custom marjastaja

=========================

Olimme viettämässä synttäreitäni saaressa vuokramökillä perjantaista sunnuntaihin ja otimme mukaan "Uutissii Turust" -kirjoja, joiden vitsejä luimme vuorotellen ääneen, vatsa on vieläkin kipeä, niin paljon nauroimme. Lisäksi oli mukana eri tähtimerkkien käyttäytymisestä eri tilanteissa kertova kirja, nimeä en muista, oli myös tosi hauska.

Kun arki harmittaa, kannattaa lukea Joka naisen niksikirjaa vuodelta 1952, huomaat naurusuin että nykynaisella on tosi helppoa, on Suomenkin olosuhteet paljon muuttuneet näinä vuosikymmeninä.

Vitsikirjojen ym. lukeminen ääneen

=========================

Viettämällä nurinkurin-päivää! Silloin lapset kutsuvat aikuiset syömään ja aikuiset tietysti "kiukuttelevat" hieman. Jälkiruoka syödään ensin, sitten varsinainen pääruoka. Pistetään roolit sekaisin: Lapset auttavat aikuisia pukemisessa jne. Lapset saavat muutenkin päättää asioista, joista yleensä aikuiset päättävät.. mitä ruuaksi? milloin ulos/sisälle? nukutaanko päiväunia? Lasten iästä riippuu, paljonko tarvitsevat "ohjaavia kysymyksiä" aikuiselta..

Sari Jii

=========================

Laitan stereot niin täysille kuin naapurussopu sallii ja irrottelen ja tanssin sydämeni kyllyydestä. Lähden sateeseen juoksemaan. Teen kärrynpyörän pimenevällä asvaltilla...

Johanna

=========================

Mukavaa musiikkia soimaa ja jalalla lasten kanssa koreasti ympäri lattiaa... ja varmasti piisaa hauskaa, kun äiti vielä välillä pyörittää käden altakin :)

Kirsikkainen

=========================

Voi esim. makoilla lauantai-aamuna aviomiehen kanssa sängyssä ja kertoa hassuja vitsejä.

Kiva aamu

=========================

Meidän perheessä hassutellaan joka päivä. Se naurattaa, piristää ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hassuttelu on hassuja sanoja, joita lasketaan suusta sopivassa tilanteessa ja katsotaan kuka huomaa "hassutuksen". Esim. saat mennä ulos, heti kun olet imuroinut oman huoneen. Hassuttelua on myös koko perheellä sängyssä "riehuminen". Olen myös ollut lasten kanssa hippaa.. sormet ristissä on turva ja silloin toista ei voi ottaa kiinni. Mutta kuka nyt aina muistaa olla sormet ristissä? Olemme (me aikuiset) yllättäneet myös lasten kavereita kysymällä, että tuletko leikkimään minun kanssa. Kyllä kavereitakin naurattaa...ja omia lapsia myös. Joskus tehdään pikku jekkuja.. yleensä isälle tai äidille. (esim. äiti ja lapset yhdessä suunnittelevat jonkun jekun isälle.. jekku voi olla, mikä tahansa yllätys ja voi miten kivaa "salaisuus" on lapsista). Tartu hetkeen rohkeasti! Lasten kanssa se on tässä ja nyt!

Äiti

=========================

Meillä on tuttavapiirissä ollut jo vuosia tapana juhlia vappua, juhannusta ja uutta vuotta aina jonkun perheen kotona tai jossain mökillä. Mukana ovat aikuiset ja lapset. Usein meillä on jokin "teema" esim. naamiaiset, "suuri seikkailu". Viime syksynä lapset halusivat ehdottomasti viettää Halloweenia- ja se oli tosi hauskaa. Yleensä myös me aikuiset innostumme ylittämään itsemme hulluttelussa. Ja aina tietysti syödään hyvin ja lauletaan paljon!

Liisa

=========================

Meillä on 5 hengen perhe. Joskus järjestämme peli-illan: jokainen saa valita ostettavaksi lempiherkkuaan, jota tarjoillaan hänen valitsemansa pelin yhteydessä. Saamme siis 5 herkkua, 5 peliä ja paljon yhteistä kivaa.

Toinen hauska koko perheen juttu on pimeä piilo. Näin syksyisin paras paikka on tietysti oma piha, muulloin käy pimeät sisätilatkin. Ainut, jolla on taskulamppu on se, joka etsii. Pimeässä kaikki näyttääkin erilaiselta. Valoisan ajan ihan tyhmät piilot ovatkin tosi hyviä, kun on pimeää.

Lissu

=========================

Kun mieheni on matkoilla minulla on leffa-kauneuspäivä, varaan lakritsia, pirkan suklaarakeita (loistavia) ja viinirypäleitä ja ananaslightiä juomaksi. Käyn ensin saunassa noin klo 14.00 ja saunon pitkään ja kuorin vartalon ja teen naamioita ja sitten laitan yöpaidan päälle ja siirryn leffailtaan. katson aina Juurakon Hulda elokuvan, joka minulla on onneksi nauhalla (paras kotimainen) ja sitten pretty womanin. Vuokraan myös romanttisia komedioita.

maija

=========================

Asumme mieheni kanssa omakotitalossa, mutta emme veden äärellä. Juhannuksena olisi kuitenkin mukava pulahtaa uimaan saunan jälkeen. Niinpä eräänä juhannuksena täytimme lasten uima-altaan vedellä, sitten hyvät löylyt ja äkkiä pihalle pulikoimaan altaaseen. Hauskaa oli ja varmasti olisi ollut naapureillakin, jos olisivat sattuneet meidät näkemään.

Lapset eivät olleet mukana kun ovat melkein kaikki jo reilusti parikymppisiä.

Puolimumma Pohjanmaalta

=========================

Me hassuttelemme avomieheni kanssa menemällä pesään: Makaamme selällämme sängyllä ja pidämme jaloillamme 'kattoa' (=peittoa) yllämme. Pesässä puhutaan hempeitä, eikä muuta maailmaa ole.

Hassuttelemme myös niin, että leikimme uutistenlukijoita. Tehtävä on toisen merkistä (=kamera käy) sanoa jokin lopputervehdys kameraan (toisen kämmeneen) katsoen. Naurulle ei meinaa tulla loppua.

Mari

=========================

...joskus iltaisin... kun poikani tyttöystävä tulee käymään... pilailemme erilaisilla hatuilla ja asuilla... poikani pukeutuu tytöksi, naiseksi, myös peruukki on ollut kuvioissa... hauskaa on riittänyt. sekä erilaisia voimisteluesityksiä esitämme, minäkin vaikka on läskiä kuinka ympärilläni!?!? Kyllä he ovat nauraneet ihan läkähdyksiin asti.

Kuvitelkaapa vain....

Marja

=========================

Lauantai-aamuisin mieheni on aina hyvällä tuulella ja tanssii aamupalapöydän ympärillä balettia viuhtoen sirosti karvaisilla jaloillaan ... sitä ei kukaan meistä voi nauramatta katsella!

Joutsenlampea

=========================

Silloin, kun lapset olivat pieniä meillä oli huvina olla hippasilla sisällä. Sukat pois jaloista ja verhot kiinni ja sitten me kaikki neljä ja koira viidentenä juoksimme perävilkkaa eteisen, olohuoneen ja keittiön läpi kulkevaa ympyrää. Me aikuiset saimme kovassa menossa koukata seinistä kiinni, että pysyisimme radalla. Lapset kevyempinä pääsivät eteenpäin ketterämmin. Juoksimme itsemme läkähdyksiin ja sitten menimme sylikkäin sohvalle hengähtämään.

Marja-Leena

=========================

Perheemme, viisi henkeä, istumme vanhempien sängyllä vääntelemme naamaa mitä hassunkurisiin ilmeisiin. Se saa naurun herskymään. Kerromme vitsejä omasta päästämme ja "möngimme".

Äiti-67

=========================

Syömme 5-vuotiaan likkani kanssa silloin tällöin päivällisen pöydän alla, huovan päällä.

Memmu

=========================

Meillä on usein tanssi hetkiä lasten kanssa... musiikki soi "kovalla" ja me vaan hypitään, pompitaan ja riehutaan itsemme väsyksiin... Hyvää liikuntaa samalla kun saa pitää hauskaa lasten kanssa ja saa itse ihan luvalla "leikkiä" =) Suosittelen tätä kyllä kaikille joilla on leikki ikäisiä lapsia... ja vaikka ei olisi lapsiakaan, kannattaa silti kokeilla hulluttelua ihan omassa rauhassaan...

Miia76

=========================

Meillä yksi tapa on mutaretket. Eli oikein sateisena, kurjana ja kuraisena päivänä huonot vaatteet päälle, sauna lämpiämään ja ulos kaikista mutaisimpiin ja rapaisimpiin paikkoihin. Lapset tykkää kun saa kerrankin sotata oikein kunnolla. Ja sanontahan on että "Onneksi pesukone on keksitty!" Muta vie mukanaan myös aikuisten murheet.

MS

=========================

Silloin kun meillä oli vielä asuntovaunu me mentiin istumaan kotipihassa olevaan asuntovaunuumme ja vietiin eväät mukana ja siellä sitten 3 lapsemme kanssa pelasimme korttia tai ristinollaa, kuunneltiin radiota ja juttelimme ja herkuttelimme. Todella hyvä tapa irtautua arjesta vaikka arki-iltana. Nykyään sitten painelemme grillikotaamme ja laitamme tulet grilliin ja siellä sitten retkeilemme leirinuotiolla.

Minna

=========================

Poikaystäväni kanssa ihaninta irtiottoa on temuaminen. Varsinkin sunnuntaisin kun ei ole kiirettä mihinkään. Heittäydymme täysin lapsellisiksi, kutittelemme toisiamme, painimme, vääntelemme naamaa ja teemme kaikkea lapsenmielistä. Kerran viikossa saa jättää aikuisen nurkkaan ja olla lapsenmielinen. Ja sydämenpohjasta raikuva nauru ja ilo parantaa parisuhdetta ;)

Maya&Jan

=========================

Meillä poikaystävän kanssa hullutellaan juoksemalla asuntoa ympäri hippaa leikkien ja kiljahdellen! Asuntomme on suunniteltu niin että olohuoneen ja keittiön väliseinän voi kiertää. Ensin hiljalleen peräkkäin ja sitten täysi spurtti kiljahdellen! Välillä suuntaa ja hippaa vaihtaen! Eikä meitä haittaa lattialla olevat esteen - niiden yli loikataan! Hippamme päättyy yleensä rentouttavaa nauruun ja halailuun!! Pieni mutta piristävä ja hauska hulluttelu!

Pää pyörimisestä sekaisin

=========================

Muutetaan pakollinen työ hauskaksi toiminnaksi. Esimerkiksi otetaan puutarhakalusteet tai muut pesua tarvitsevat esineet pesuhuoneeseen ja ämpärillinen fairy-vettä. Lapset (ja vanhemmat) saa pestä, pelleillä ja leikkiä vaahdon kanssa, vanhemmat tekee samalla ns. pakolliset työnsä. Lopuksi suihkutellaan kaikki puhtaaksi.

Hauskat kotityöt

=========================

Yöpaitapäiviä meillä vietetään viikonloppuisin kun ei ole mitään menoa mihinkään suuntaan. Miten ihanaa on herätä aamuisin ja nauttia aamupala sängyssä, ja rentoutua koko päivän... Viime viikolla järjestin vessan (remontoitu, johon minä tavaroineni muutin) tupaantuliaiset. Kirjoitin miehelleni henkilökohtaisen kutsun ajankohtineen, kehotin ottamaan mukaan iloista mieltä ja tupaantuliaislahjan :) Tarjoilin sitten vessassa patonkia, tuorejuustoa, dipattavaa ym. ja tietenkin viiniä, joita sitten nautittiin kynttilänvalossa vessassa. Jatkoille lähdimme takkahuoneeseen....

Hassua ja piristävää :) Taas jaksaa arjessa! Mukavia muistoja syksyn pimeisiin iltoihin, ja tuli tupaantuliaisista otettua muutama kuvakin perhealbumia varten.

Niinu

=========================

Maalasimme eräänä päivänä kasvoväreillä ilman mitään erityistä syytä (naamiaisia tms.). Sitten huomasinkin yhtäkkiä, että maito oli lopussa ja on pakko mennä kauppaan. Lapseni ovat sen verran pieniä, etten voi jättää heitä yksin, ja isä oli iltavuorossa töissä. Niinpä lähdimme sinne heti - ilman kasvopesua, ja voitte arvata, että kaupan täditkin saivat hymyn kasvoilleen.

Toki tätä voi tehdä ihan kotonakin ilman yllätysvierailuja - niinhän meilläkin oli alunperin tarkoituksena...

Ninni

=========================

Me irrottelemme dramatisoimalla eri ihmisiä , julkisuuden henkilöitä tai muita tuttuja. Jopa lehmän katse saattaa olla varsin mukava hulluttelun kohde , koska lehmätkin katsovat eritavoin. samoin puheen korostaminen eri tavoin luo ilmeikkyyttä ja väriä tavalliseen arkeen.

Paavo

=========================

Meidän perhe viettää lasten kanssa erityisiä "rakkausiltoja" jolloin vain ollaan yhdessä ilman aikatauluja ja iltarutiineja. Herkutellaan yleensä lasten toivomuksesta jätskiä, karkkia, pizzaa. Luetaan ääneen tarinoita, jutellaan oman perheen ja suvun asioista. Saatetaan katsoa yhdessä Disneyn piirrettyjä kymmenettä kertaa nauttien kohokohdista. Ja sitten nukahdetaan yhteen sykkyrään. Nämä illat ovat suosiossa varsinkin silloin jos jompikumpi vanhemmista on reissussa.

äiti 41, isä 38, tyttö 15, poika 13

=========================

Hulluttelemme mieheni kanssa siteeraamalla TV:n viihdesarjojen hahmojen kommenteilla; mm. mieheni ajaessa autolla kommentoin ja varoittelen mitä kummallisimmista esteistä, jotka ovat kaukana tiestä mrs Hyasinthe Buken tyyliin. Piristää kummasti.

Päivi

=========================

Minulla ja lapsillani on käytössä ns. oma perhehuumori. Meillä kun sattuu jotain kummallista, mitä kukaan ei tunnusta kuitenkaan tehneensä, niin meillä tuumataan, että "ne oli ne muumit" ja osaatte varmaan arvata, että kyseiset muumit ovat tehneet vuosien varrella perheessämme vaikka mitä kummallisuuksia.

Tämän lisäksi olemme kehittäneet oman pusukulttuurin eli toisin sanoen meillä on olemassa erilaisia pusuja ja keksimme niitä koko ajan lisää miettien, että joko äiti olisi saanut esim. perunamuusipusun tai saunapusun tai suklaapusun. Maailmassa monta on ihmeellistä pusua. :)

Vaapukka-aho

=========================

Seuraavaksi hulluttelemme oman ja siskoni perheen, mukaan lukien teini-ikäiset lapset tyttö- ja poikaystävineen pitämällä "julkkis"bileet, johon jokaisen on pukeuduttava matkien jotain julkisuuden henkilöä. Ohjelmassa on ruokailua ja karaokea. Tunnelman tekee pukeutuminen erilaiseen rooliin.

Päivi

=========================

Me (minä ja 11v ja 5 v tyttäreni) pistämme jonkun rokkibiisin soimaan, tanssimme ja laulamme hurjasti ympäri kämppää! Nauru tulee itsestään...

Trisse

=========================

Minä "kiusaan" lapsiani ja vaimoani, napapuhallus on erittäin suosittu. Tyttöni jo alkaa kaipaamaan yhteistä painimista ja vääntöä. Kysyi jo yhtenä päivänä että enkö teekään napapuhallusta tänään? ja hän on sentään 12-vuotias.

Severi

=========================

Minä olen vuosikausia hemmotellut itseäni viettämällä yöpukuviikonloppua noin joka toinen kuukausi. Perjantai- iltana pistän yöpuvun päälle ja "kekkuloin" maanantaiaamuun. Toki saunomisen ajaksi riisun!! Vietän ajan lueskelemalla sisustuslehtiä, tutkiskelen vaatehuonettani joka "pursuaa" kirppareilta ostamia tavaroita ja sisustelen niillä kotia uudestaan, juon lasin viiniä ja kuuntelen hiljaisesti musiikkia otan pikku nokosia siinä sohvalla ja polttelen lukemattomia tuikkuja ja N A U T I N ja N A U - T I N. Viikonloppu tuntuu pidemmältä, melkein lomalta kun saa ja voi vain olla ja tehdä sellaista mistä nauttii. Minä nautin omasta kodistani ja kaikesta mitä siellä on.

Lapsenlapseni aikoinaan ihmettelivät kun tulivat viikonloppuna puoliltapäivin ja mummi oli vielä yöpuku päällä, enkä ollut pukenut. Nyt nämä samaiset prinsessat 5 ja 7 v. pitävät itse säännöllisesti yöpukupäivää. S U O S I T T E L E N.

Mummin nautinnot!

=========================

Hei aamiaisvieraat
Itse hulluttelen hankkimalla mitä kummallisempia hattuja, joita sitten käytän grilli- yms. juhlissa. Muuten pukeudun aivan asiaan kuuluvan juhlallisesti. Siinäpä sitten vierailla ihmettelemistä ja puheenaihetta. Hatusta näkee, ettei meikäläistä pipo kiristä.

Riitta P.

=========================

Minä pidin syntymäpäivät joiden väriteema oli punainen. Punaiset kukat - lautaliinat - pöytäliinoissa löytyi punaista - kynttilät olivat kauniin punaiset - minulla oli kauniin tummanpuinen puku - kukkakruunu päässäni oli punaisista kukista - viini oli punaista - ystävät pukeutuivat punaisiin.

Olen myös muulloin tarjonnut ystäville venäläisen illan ja kreikkalaisen illan.

marge

=========================

Pariskunnat voi saunassa mennä selät vastakkain ja sitten vispata takamusta edestakaisin sivuttaissuunnassa. Tuntuu todella jännälle! (karvat kutittaa ;-)

Seonsakke

=========================

Meillä erityisesti miehen ja poikien (3 ja kohta 5 -vuotiaiden) hupina on tänä kesänä ollut vilvotella löylyjen välillä ulkona. Juoksevat ympäri nurmikkoa nakuina ja vielä parempi jos sataa vettä! Asumme maalla, jossa naapureiden katseita ei tarvi ajatella...Toisinaan ottavat myös vesipyssyt sateeseen ja sillä riemulla ei ole rajoja kun toisiaan ruiskivat! Itse vauvaa viimeisiä viikkoja odottavana saan tyytyä katselemaan ja täyttelemään pyssyjä! Hauskaa on silti kaikilla ja mikä parasta - ei maksa mitään! Vaihtavat talven tullen varmaan lumisotaan :D

Maalaisriemuja

=========================

Leikin poikani kanssa kaikenlaista. Esim. raivaamme olohuoneen kalusteet seinien vierustoille, jollain keskilattialle jää runsaasti tilaa. Pystytämme sellaisen linja-auton näköisen lasten teltan maton päälle. Teemme evästä, jonka syömme teltassa. Voimme olla inkkareita, sissejä, agentteja tai karhuperhe. Illalla luemme jännittäviä kirjoja taskulampun valossa teltassa. Joskus jopa nukumme makuupusseissa patjojen päällä. Tämä leikki sopii erinomaisesti keskitalveen kun ulkona paukkuu pakkanen ja on pilkkopimeää. Niistä kesäisistä "oikeista" retkistä ja telttayöpymisistä on jo aikaa ja muistona valokuvat, joita voi myös katsella siellä teltassa.

Sari

=========================

Meidän perheessä yhteinen hetki on luonnossa liikkuminen tai matkustelu. Isäkin laskee liukumäkeä lapsensa kanssa tai muuten "hulluttelee". Minusta on tärkeätä yhdessäolo lapsen kanssa,on se sitten kynttilänvaloa ja sadun lukemista.

Sasu

=========================

Tehdään "halikasa" : herätään, lapset tulevat vanhempien sänkyyn loikoilemaan, joku huutaa "halikasa!" ja kiipeää tai heittäytyy poikittain muiden päälle, vielä joku kiipeää hänen päälleen. Sitten halitaan isona kasana. Aikaansaa yleensä paljon naurua ja koirakin intoutuu pomppimaan ympärillä.

Isoin alimmaiseksi

=========================

Hyvän mielen saa, kun läheistään rakastaa: Joskus kaulaan kapsahtaa, kun se mieleen napsahtaa. Olavi Virtaa kuunnellen, olkkarin lattialla tangoillen. Rohkeasti sanoja hassuja käyttäen läheisille tunteita näyttäen. Tukka pystyssä aamusella, geeliä lisää ja naurua riittää kaamosella.

Impulsiivinen hassuttelija

=========================

Kun pojat olivat pienempiä, teimme lastenhuoneeseen koko perheen voimin ison majan. Minä valmistin eväät ja isä kokosi taskulamput. Illalla sitten menimme majaan, pelasimme Uunoa taskulampun valossa, söimme eväitä ja nukuimme koko porukka majassa. Maja sai olla vielä seuraavan päivän lasten käytössä ja illalla sitten siivottiin huone yhdessä.Nyttemmin menemme silloin tällöin rantasaunalle yöksi, kun emme meinaa enää majaan yhdessä mahtua.

Majailijat

=========================

Parasta on se, kun viikonloppuaamuna syömme perheen kanssa yhdessä aamiaisen. Kunnon aamiaisen siis. Sen jälkeen lapset alkavat katsoa lastenohjelmia, minä ja mieheni kipuamme yläkertaan...takaisin vuoteeseen. Rakastelemme hiiren hiljaa, jonka jälkeen kellahdamme ihanan raukeina vuoteeseen katsomaan sunnuntai aamun sisustusohjelmaa. Se se on elämää ja hermo lepää...

Suski

=========================

Piknik esim. olohuoneen lattialle, paljon herkkuja ja sopiva koko perheen leffa, valot pois ja kotona oma elokuvateatteri.

susseliinu

=========================

Tanssitaan olohuoneen lattialla tai lauletaan porukalla jotain. Tähän ei tarvita koko päivää, ja kukin esittää sen mukaan kuin osaa.

mamma

=========================

Yksi parhaista on kutituskilpailu! Kaikki alkoi lähes vahingossa vuosia sitten kun lapset olivat pieniä. Heistä oli mahdottoman hauskaa joutua kutituksen kohteeksi. Kun lapsia oli kaksi niin kilpailuhan siitäkin saatiin aikaan.

Äiti tai isä asettuu parisängyn keskelle istumaan ja lapset hänen molemmin puolille makaamaan. Hyvin hienovarainen kutittaminen (hively) aloitetaan yhtaikaa molempien jaloista, sääristä tai vaikka jalkapohjista. Edetään pikkuhiljaa sääriä ylöspäin. Oma suosikkini on tehdä yllätysliike johonkin muuhun kehon osaan esim. kevyt kynsiote polveen tai pakaraan. Kilpailun voittaa se, joka pystyy olemaan kauemmin nauramatta. Hävinnyt yleensä haluaa revanssin, joten kilpailu uusitaan moneen kertaan. Juttu toimii joskus vieläkin vaikka lapset ovat jo kouluikäisiä. Sopii hyvin sunnuntaiaamun lekotteluun.

Muumimamma

=========================

Pienenpientä innostusta arkeen: otin kalenterin käteen ja pyysin kaikilta perheenjäseniltä arvausta päivästä, jolloin ensilumi sataa. Kolme lastamme innostuivat odottelemaan lunta ja veikkauksen osuvuutta, vaikken kertonut palkintoa: kaikki osallistujat saavat ison donitsin kun lumi tulee!

Tarja

=========================

Meidän perhe ei ole koskaan ollut kovin hyviä aamuherääjiä. Lasten ollessa päiväkoti-ikäisiä yritimme aloittaa aamumme mahdollisimman rauhallisesti. Äiti heräsi ensimmäisenä ja herätteli lapsia varovasti nostamalla molemmat isän kainaloon "kihisemään". Äidin laittaessa aamiaista muut saivat totutella heräämiseen. Harvoin meillä tuli tappeluita ja vieläkin aikuiset poikamme muistavat miten mukavaa oli kihistä iskän kainalossa. Joka aamu tuntui juhlalta!

entinen aamuäreä

=========================

Me pidetään jalkapohjapainia sohvalla. Kaksi perheenjäsentä yleensä äiti ja vuorotellen lapsista yksi asettuvat sohvalle selälleen vastakkain jalat koukussa ja jalkapohjat vastakkain. Se voittaa erän joka saa toisen jalat työnnettyä suoriksi jalkapohjillaan. Hauskaa liikuntaa ja yhdessäoloa.

Lisäksi valmistetaan herkkuruokia, yleensä isä ja lapset ja herkutellaan mm suklaakupeilla, makkarapannulla ja pirtelöillä

Tarja

=========================

Koska minulla ei ole perhettä jonka kanssa hullutella, teen sen yksin, läheisten kesken tai esimerkiksi lemmikkieni kanssa. Ei ole mahdotonta, että päivänä, jolloin taivas on tuntunut putoavan niskaan, soitan illalla vanhemmalla kissallani Elvistä tms. peilin edessä siten että kissa on kitara. Jos ei siinä rämpyttäessä sen vatsaa ala naurattaa itseä, kun kissa fiksuna eläimenä näyttää miettivän, että mikä mahtaa olla tämän tarkoitus, niin sitten on huonosti asiat. Toisaalta kahden koiran kanssa saa melkoisen vauhdin hurman, kun juoksee ne perässään niin lujaa kuin pääsee ympäri huushollia keittiöstä olohuoneen ja eteisen kautta takaisin keittiöön aina uudelleen ja uudelleen. Koiratkin tykkää. Hyvät fiilikset tulee myös siitä, kun ylinäyttelen esim. ajaessa autolla itsekseni joitain repliikkejä joita asiakaspalvelussa tulee vastaan päivittäin. Esim. miten olisin halunnut asian ilmaista tai mitä olisi tehnyt mieli sanoa, vaikka tietysti työni hoidan ihan kiltisti. Tanssin myös aika paljon keittiössä ruokaa laittaessa tai muutenkin, kun tanssihulluna ei kuitenkaan aina jaksa lähteä liikekannalle ja kun on kerran varma viejä (hih). Ystävien kanssa on hauska välillä isotella, esim. laittamalla tekstiviesteihin ylisanoja, esim. "...eikö tämä nyt mene jo sinulle vähäjärkiselle perille että tavataan klo 20...", jos kamu kysyy että monelta nähdään, vaikka voisi laittaa vaan että "Tavataan klo 20.". Mutta siinä täytyy olla jo hyvä ystävä... tätä luetteloa kyllä voisi jatkaa mutten enää uskalla. Tuli varmaan jo selväksi. Mukavaa päivänjatkoa. PS. Irvisteleeköhän kukaan muu hissikuvalleen...

Taru

=========================

Joskus me vanhemmatkin tekeydymme lapsiksi ja eiku antaa mennä vaan.

TT

=========================

10-vuotiaan poikani kanssa me matkimme ja esitämme toinen toisillemme, jotakin tuttavaa tai lähisukulaista, joka mielestämme käyttäytyy hölmösti tai toistaa samoja lauseita tietämättään. Näistä esityksistä me saamme usein makeat narut. Arkipäivän surutkin kaikkoavat.

Tegis

=========================

Meidän pienessä perheessämme (kohta 12-vuotias tyttäreni ja minä) on opeteltu ottamaan elämykset irti arjesta. Saatamme laittaa "juhlaruokaa" ihan tavallisena arkipäivänä, kaunis kattaus lautasliinoineen ja kynttilöineen. Tai viikonlopun ruoka syödään piknikillä keskellä olohuoneen lattiaa. Tai vietetään sunnuntaina telkkapäivä: lötköillään sängyssä ja katsotaan elokuvia, tietysti popcornin ja muiden "telkkaherkkujen" kera...

Pienellä budjetilla

=========================

Meillä vietetään kerran vuodessa perhepäivää. Perhepäivä ajoittuu marraskuulle ja silloin otetaan vapaapäivä töistä ja koulusta. Perhepäivän ohjelmaan kuuluu käynti kylpylässä ja ruokailu ulkona sekä mukavaa yhdessäoloa. Satunnaisia kertoja vuodessa vietämme myös 'Kansainvälistä pikkupoikien päivää', jolloin tehdään pikkupoikien valitsemaa herkkuruokaa ja annetaan pienet lahjat. Perjantai-iltaisin melko usein arkirutiinit katkotaan viettämällä esim. videoiltaa tai lautapeli-iltaa. Sunnuntaisin, kun ulkona on oikein huono sää, lapset viettävät pyjamapäivää.

Tiia

=========================

Meillä pannaan välillä popit soimaan niin että ikkunat helisee ja kukin, äiskä, iskä, 8-, 3- ja 2-vuotiaat lapset, tanssaa tavallaan. Hitaita tanssitaan tietysti kunnon "hampurilaisotteessa" niin että kaikki kakarat ovat kyydissä. Joskus jos lasten kielenkäyttö ei meinaa pysyä kurissa, isukki ja äityli teeskentelevät etteivät ymmärrä lainkaan lasten puhumaa kieltä. Tai jos lapset ovat kiukutelleet pitkin päivää ja meno vaan jatkuu kun pitäisi käydä iltatoimiin, saattaa äiti tai isikin heittäytyä lattialle parkumaan: ääääää, eeeen taho, eiiii vieläää, vyääääää... Ja jo alkaa tapahtua.

Pakolliset pisulle/pesulle ym. siirtymiset sujuvat kinastelematta kun lapsi saa valita kulkuneuvon, mitä vanhempi parhaan kykynsä mukaan sitten matkii lapsi reppuselässä tai muussa kulkuneuvoon sopivassa otteessa. Näkisittepä isin ilmatorjuntatykin tai äidin kuuraketin tai helikopterin.

Eivät siis varsinaista arjesta irrottautumista, vaan arkea itseään.

zilla

=========================

Noin kerran kuussa leivotaan aamulla sämpylöitä, syödään ne lattialla ruutuliinan päällä jotain piirrettyä katsellen. Koko päivänä ei pueta päälle, ollaan vaan yhdessä. Illalla ennen nukkumaanmenoa käydään vielä saunassa (yrttilöylyt ja saunahunajaa).Siitä on kiva aloittaa viikko.

****

Ihan tavallisena arkiaamuna silloin tällöin, noustaan viideltä koko perhe ja syödään aamiainen kynttilänvalossa.

Nina

=========================

Sateisen päivän viihdytysleikki: joku piirtää/kirjoittaa pikkulappuja, joissa jokaisessa on pieni vihje seuraavan lapun löytämisestä. Viimeisen lapun vihje paljastaa mukavan kätkön, jossa voi olla mitä tahansa uusista sukista suklaapatukoihin. Lappujen tekijä voi olla aikuinen tai lapsi, lappujen vihjeet/kuvat etsijöiden (ikä)tasoa kuten myös palkinnot.

Tuija

=========================

Minulla ja uudella miesystävälläni on tapana viettää iltaa olohuoneen lattialla. Saatamme aluksi olla sohvalla, mutt jotenkin aina päädymme lattialle. Siin puhumme ilot ja murheet. Kuuntelemme musiikkia, katselemme telkkaria ja välillä (useasti) sytymme intohimoiseen rakasteluun. Tämä on meidän perheen hassuttelua...

Tuittu

=========================

Tehdään telttaretki talvellakin:pystytetään teltta illalla olohuoneen lattialle, kömmitään makuupussiin, ollaan vierekkäin ja jutellaan retkijuttuja yömyöhään. Aamulla tehdään keittiössä yhdessä retkiaamiainen.

Tuula

=========================

Olla kotona ja katsoa aamusta alkaen kaikki hömppäsarjat telkkarista.

Tupu

=========================

Meillä on tapana leikkiä sanoilla, vääntelemme niitä hassuiksi ja loruttelemme. Puhelin on hupelin ja englannin opettelu sujuu hauskasti 3. luokkalaiselta kun hän kyselee pikkuveljeltä esim: "Are you sister?", johon pikkuveli vastaa tietämättään "Yes", ja kuulee vasta sitten että sister on sisko. Hauskaa on varsinkin lapsilla ja kieltäkin oppivat molemmat.

höpöttelijä
=========================

Kerron millaiset juhlat kampaajani järjesti. Kaikki oli ylösalaisin. Pöytä jalat pystyssä lattialla. Ensin tarjottiin tietysti jälkiruoka vieraille, joilla oli vaatteet väärinpäin päällä...Tätä voi itse kehitellä mielin määrin.

Ylösalaisin juhlat!Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot