Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Miten muistamme isää? Millaisia keinoja sinulla on tarjolla? Ja jos olet itse isä, mitä odotat?

Vastauksia 93
Oma isäni kuoli vuosi sitten, mutta lasteni isälle ajattelin valmistaa runsaan aamupalan (pekonia, munia, nakkeja, kahvia, tuoremehua yms...) Lapset, jotka ovat jo isoja, piirtävät vieläkin kortin, ja tulevat onnittelemaan halauksin aamulla. Lahjontaa ei niin paljon harrasteta, mutta sukat tai jotain pientä voi paketista löytyä...

maazaNormaalisti, jos olisin kotona ilahduttaisin Isääni täytekakulla, jonka itse tietysti leipoisin. Nyt kun asun 800 km päässä vanhemmistani ilahdutan isääni lähettämällä kuoressa hänen lempisuklaataan, Geishaa sekä ihanan Isänpäiväkortin ja lisäksi soitan hänelle Isänpäivänä.

HeidiHaluaisin itse muistaa masussa olevan lapseni isää eli puolisoani esimerkiksi aamiaisella, kortilla ja jollakin kivalla lahjalla / lahjoilla. Myös masuasukin isän mahdollisuus nukkua aamulla rauhassa voisi olla kiva juttu eli mahdollisesti vien aamulla koiran ulos.

EmiliaAikoinaan tein aina isälle voileipäkakun ja keitin kahvit aamulla, suolainen versio Äitienpäivästä. Näin tein koska hän ei pitänyt makeasta, mutta oli muuten hyvän ruoan ystävä. Toinen juttu: Kun isä oli kuollut niin vein äidin isänpäivänä lounaalle, jossa tuli muisteltua poissaolevaa sankaria.

VipeSano halauksen kera - OLET MINULLE MAAILMAN PARAS ISÄ!

"raikuli raija"Isä pitää hunajasta.

MarjaOmaa isääni muistan viemällä hänelle luontokuvin varustetun ensi vuoden kalenterin. Hän on innokas luonnossa liikkuja ja seuraa vuodenaikojen vaihtelua. Seinäkalenterista hän voi nauttia silloinkin kun ei ulos kykene. Kalenterin ostolla olen tukenut sukulaistyttöni liikuntaharrastusta. Miehelleni, lasteni isälle, olen ostanut uuden, hieman tavallista laadukkaamman, kauluspaidan. Entiset kun tuppaavat kulumaan... Ja varmasti juomme isänpäiväkahveja useammassa paikassa sinä päivänä. Olemme läsnä.

TuiteriIskälle hänen omaa herkkua; unelmatorttua. Hyvää lukemista lehtitilauksen muodossa - sitä tavaraa kun jo on jo kertynyt... Minttusuklaata vielä ja se on siinä!

MaaritJos minun isäni olisi vielä elossa, antaisin hänelle kirjekuoren, jossa olisi paperia ja kynä, ja viestilappu, että kirjoita tähän toiveesi, minkä haluaisit minun toteuttavan!

MarjaAnnan puolisolleni aikaa ilman nurinoita.

HelinäMeillä viedään aamusta kynttilät paappojen haudoille ja sen jälkeen syödään hyvin ja päivällä juodaan kakkukahvit ja nautitaan rauhaisasta sunnuntaipäivästä.

VaimoEilen sain idean...valokuvakirja! Hyvä tarjouskin näkyi netissä. Kuvia tämän vuoden mukavista hetkistä ;)

-anitta-Meidän perhe menee syömään johonkin ravintolaan, jossa on "loosi" jonne me 11 mahdumme. Mukana on 5 lastenlasta ja kuudes syntyy keväällä! Siinä sitä riittää "faafulle" ja koko komppanialle iloa.

mumi 70.Itse isänä odotan tuttuja halauksia, lasten käymistä luonani, tunnetta, että jälleen kaikki ollaan yhdessä. Silloin tiedän ja tunnen, että olen onnistunut kasvatuksessa muistaa kaikkein lähimpiä. Kiitos, että minullakin on isä - tiedän ettei sitä kaikilla ole.
Edvard"Rokaten ja kokaten" yhdistelmä eli Elviksen levy ja siinä samassa paketissa oli pieni keittokirja. Mielestäni tosi kiva lahja. Kokatessa voi kuunnella Elvistä ja keittokirjan ohjeet oli valikoitu huolella eli sellaiseksi mistä isä todella pitää. Suosittelen.

Maria LYllätä isä valokuvakirjalla! Kerää kaikki suosikkikuvat vuosien ajalta siihen mukaan!

KiaMinä vien isäni katsomaan stand up -komiikkaa, se on kiva nauraa yhdessä, eikä kerry kaappeihin tavaraa mitä ei oikeasti ehkä tarvi.

TeikkuSe kun menen tapaamaan isää pitkstä aikaa, asumme eri paikkakunnilla ja yhteydenpito on ollut hiukka heikkoa

rituLähde isän kanssa lenkille. Lenkin jälkeen venytelkää yhdessä ja lopuksi hiero vielä hänen hartoitaan. Hyvä olo kestää pitkään.

marakattiKirjoita hänestä biisin sanat! Itse muokkasin Jani Wickholmin biisistä kivan rällätyksen, jonka sitten taas ystäväni voi laulaa isänsä 50-vuotis juhlissa

http://www.youtube.com/watch?v=WRmOG5Rbn3Q

yö laskeutuu
peiton päällä tapahtuu
Hiljaiset kosketukset
Hiljaiset suudelmukset

kun Syntyä sain
Silmäni aukaisin vain
Ja viimeinkin itkin
Isä, sua elämästä kiitin.

Elämä liikkuu ei se voi seisahtua
Kaikki muuttuu mutta antaa sen muuttua mä
Tajusin tänään että rakastan sua
Vielä eilen luulin ettei mikään liikuta mua
Jos se muuttuu niin antaa sen muuttua

Kasvukipuja,
istun yksin aidalla
Tyhjyys mua kalvaa
Muuri vain kasvaa

Olet niin kaukainen
viimeistään sua syleilen
Jumalan viivastolla
Jumalan viivastolla

Elämä liikkuu ei se voi seisahtua
Kaikki muuttuu mutta antaa sen muuttua mä
Tajusin tänään että rakastan sua
Vielä eilen luulin ettei mikään liikuta mua
Jos se muuttuu niin antaa sen muuttua

Timo NaaroMetsäretki ja eväät mukaan :) Yhdessäoloa ja ulkoilua. Kotona sitten isälle leivottua chilisuklaakakkua :)

AnskuTeen suuren kulhollisen ihanaa salaattia!!

mummeliJoka päivä on isänpäivä. Muistan isääni aina, kun näen hänet: teen kävelylenkkejä, valmistan ruokaa, juttelen, hieron /rasvaan jalkoja ja pidän kädestä.

NinaHyvä kirja ja onnittelulaulu aamukahvin kera. Toteuttaa kaikki pienet toiveet päivän aikana.

PelletärIsäni on auttanut mittaamattomalla tavalla minua puolisoni kanssa, kun olemme rakentaneet omakotitaloa. Kuinka ikinä kiittää häntä riittävästi? Isänpäivänä voin tehdä pienen teon ja valmistaa päivällisen hänelle ja äidilleni valmiissa kodissamme.

HannaViedä aamupala sänkyyn, tehdä isän kanssa jotain kivaa ja ajattelin ostaa hänelle jonkun kirjan lahjaksi

JaninaAvaan isänpäivälahjaksi miehelleni tavoitetilin, jonne talletan alkusaldoksi 200 euroa. Lisäksi askartelen 2-vuotiaan tyttöni kanssa isänpäiväkortin.

onnetarKäymme koko perheen voimin katsomassa isääni/vaaria ja halaamme häntä lämpimästi.

HelenaVietän Isäinpäivää kotona hyvän aterian laittamalla sekä viemällä Isän haudalle kynttilän, sekä laitan palamaan kotiin kynttilät ulos.

MirjaVien lasteni isän/lapsenlapsemme vaarin elokuviin ja laitan hänelle hyvää ruokaa.

MarkeLapsilla lapsenlapsilla ja täytekakulla.

leenatShiatsuhierontaa

HannaIsäni (82 v.) on kova tarinankertoja, joskus tarinoissa on vilahtanut nimi Nätti-Jussi. Vähän aikaa sitten ilahduin suunnattomasti kun jossain vilahti Lasse Lehtisen tämän syksyn uutuuskirja, elämänkerta Nätti-Jussista. Tilasin kirjan heti netistä ja odotan innolla hetkeä, että voin antaa sen isälleni.

KirjafaniItse tehty täytekakku ja hyvä, mieluinen kirja.

EijaMe leivomme iskälle äklömakean kakun (juuri sellaisen josta hän pitää) itse ja hän saa sen sänkyyn aamulla. :)

nasbaKahden aikuisen pojan äitinä haluan järjestää isälle ja pojille yhteisiä hetkiä.  (leffa/jääkiekko-ottelu tms) ihan ”miesten kesken”. Laitan hyvää ruokaa ja syömme porukassa vähän juhlallisemmin. Poikien isä on itse toivonut, että mitään aineellisia lahjoja ei jaeta - ainoastaan hyvää oloa. Näin tämä on meillä toiminut jo vuosia.

LissukkaMeillä isä hoitaa koti- ja arkirutiinit yleensä aina esim. kolme kertaa taitoluisteluharkat, muistaa kavereitten synttärikekkerit ja hoitaa hammaslääkärit ym. Isänpäivänä perinteiset aamulaulajaiset vaihdamme lauantai-illan kekkereihin, joissa isän ei tarvitse huolehtia mistään ja koko juttu tulee yllärinä. Lahjaksi äiti ja lapsi antavat viikon jolloin ei tarvitse huolehtia mistään kuljetuksesta tms.

- Koti-isän vaimoOstin auton sisäpesun. Ei ehkä ollut kovin mielikuvituksellinen, mutta taatusti tarpeellinen.

Vaimo, joka maksatti lapsilla idean!Ajattelin käydä isän (82v) puolesta kaupassa loppuviikosta, koska hän asuu 6. kerroksessa ja hissi remontissa.  Onpahan sitten sunnuntaina pöytä koreana ;-)

VHOstin isänpäivälahjaksi hyvään rannekelloon uuden rannekkeen kun entinen oli mennyt rikki.

PiiSiruOstan miehelleni aina isänpäivänlahjaksi kirjan, sellaisen josta hän on puhunut kiinnostuneesti. Vähän parempaa ruokaa ja tietysti leivokset - itseäni varten, mieheni ei perusta makeasta.

MaijuOlen neulonut vain kerran elämässäni kokonaiset villasukat, mutta päätin tehdä toiset isälleni, ihan vain osoittaakseni ajatelleeni juuri häntä. Tuskin hän niitä jalassa pitää ja niiden ulkonäkökin on niin ja näin, mutta ehkä hän hetken muistaa niitä katsoessaan taas lapsuuden kömpelöt isänpäiväkortit. Minä kun meistä nuorimmaisenakin olen ollut omillani jo vuosia.

Lämpimät jalat, lämmin mieliLapsen tekemä ja kortti ulkoa opeteltu hauska riimiruno (esim. Kirsi Kunnaksen tuotannosta)! Varmasti tepsii

ElsaMeillä täytekakku on perinteinen isän hemmottelu keino.

leleIsälläni ei ollut ns. isää. Hän oli "jalkalapsi". Hänen äitinsä lähti kahden lapsen ja heidän isänsä kanssa Venäjälle. Isäni, 10 v., jäi orpona enonsa kanssa vanhaan Sallaan. Elämä ei ole ollut ruusuilla tanssimista.  Kun itse luin paljon erilaisia yliopiston arvosanoja ja lopulta valmistuin peruskoulun opettajaksi. Isäni totesi:" Lue niin paljon kuin haluat, mutta muista, että olet jätkän lapsi." Tätä ohjenuoraa noudatan työssäni jokaisen oppilaani kohdalla ja teen työni ahkerasti ja tunnollisesti.

HelleviAjattelin leipoa isälle KARJALANPIIRAKOITA. Hän on muistisairas ja 87. Toivon, että piirakoiden myötä hän saa ONNELISIA AJATUKSIA!

LahjaHyvää ruokaa ja lämmin villapaita, kun mieheni on ulkotöissä!

MervaLasteni isä rakastaa teatteria ja musiikkia. Siispä vien hänet jompaan kumpaan esitykseen. Käymme esityksen jälkeen tai ennen sitä syömässä ravintolassa. Lapset ja lapsenlapset muistavat häntä kukin tavallaan. Toimii!

HelenaYhteistä luontevaa tekemistä ja pikkukuppi kahvia.
Tavaraa on jo liikaakin.

PenaVien kynttilän isäni muistolle. Vien myös kynttilän tyttäreni muistolle. Isoisänä uskon saavani jotain itse tehtyä. Sitä kunnioitan. Siinä on sydän mukana. Se ei ole "kuhanmuistamista"

HeikkikooIsänä toivoisin saavani, en odota saavani "Raaka Arskan" Total Recall elämänkerta kirjan. Taidan ostaa sen faijalle ja luen ensin itse :).

JuhaTelevision kanavapakettiin jääkiekkolisä Isälle!

ArjaIsänpäivänä voi isän viedä ulos syömään koko lähisuvun voimin. Porukassa saattaa olla useampikin isä joita juhlitaan samalla kertaa. Mukaan otetaan termospulloihin kahvia, kuumaa mehua yms. evässämpylöitä sekä retkikeitin ja kattila hernekeiton valmistusta varten. Sitten suunnataan luonnon helmaan ulos syömään. Aina parempi jos paikassa on nuotiontekomahdollisuus makkaranpaistoa varten. Mukava tapa viettää päivä yhdessä ja juhlia isää.

Isän tyttöKirja: Avain

AulisLahjakortti fysikaaliseen hoitolaitokseen.

MiljaLahjakortti vaikkapa kylpylään.

AnsuItse pyrin tarjoamaan aina jotain käytännöllistä, esimerkiksi isän harrastuksiin liittyen. Toisaalta myös kaikenlaiset oman käden tuotokset ovat mielestäni arvokas lahja :)

AlluKoska mieheni syntymäpäivä on joulupäivänä, hän on mielestään lapsesta saakka joutunut kärsimään siitä. Joululahjoista siirrettiin aina yksi lahja syrjään ja annettiin seuraavana päivänä syntymäpäivälahjaksi. Eikä synttäri jouluna tunnu miltään.

Niinpä olen aviopuolisona satsannut isänpäivään. Valmistan maittavan aamiaisen: kahvia, kuohuviiniä tai tuoremehua, croisanttia tai tuoreita sämpylöitä, tuorejuustoa, omatekemää marjahilloa, leikkeleitä, marjoja, hedelmiä, omatekemää mysliä viilin tai jogurtin kera. Tavaksi on tullut myös ostaa meille kahdelle teatteriliput seuraavaksi sunnuntaiksi. Isänpäivänä kun lapset perheineen tulevat käymään. Silloin syödään myös hyvin ja jälkiruoaksi kakkua.

lilaPerinteinen hyvä kirja

JMeillä isänpäivää vietetään juhlimalla pappaa, sillä isäni ei asu Suomessa ja pappani on ollut minulle kuin isä. Muistamiseen riittää ihan vain jokin ihana kortti sekä yhdessäolo. Yleensä siis keräännymmekin yhteen saman pöydän ympärille nauttimaan siitä, että olemme saaneet niin ihanan papan / isän ja samalla täytämme mahamme ihanilla herkuilla :)

OnnellinenIsä saa ruukkukukan ja lisäksi hieron hänen hartioitaan 15-30 min. Myöskin Veikkaaja-lehti on tilattu urheilusta kiinnostuneelle...

SinnyIsäni on jo poistunut täältä ikuisuuteen. Käyn hänen haudallaan, sytytän kynttilän ja hiljennyn hetkeksi.

LeenaLeivo yllätykseksi isän lempikakku tai muu leivonnainen, siitä hän takuuvarmasti aina ilahtuu

marke46Tehdään hänelle kortti jossa kerrotaan hänen onnistumisiaan tai hyviä puoliaan. Vietetään päivä isän ehdoilla mitä hän haluaa tehdä. Ja hemmotellaan myös hänen pitämillään herkuilla.

ÄitiliiniTänä vuonna meidän perheen isää muistetaan Aku Ankan vuosikerralla. Lapsuusajan sankari (Aku) palaa näin viikoittain mieheni elämään tuoden mukanaan ripauksen mennyttä aikaa :)

MaikkiIsäni sairastaa muistinmenetykseen johtaneita sairauksia; Dementiaa ja Alzheimerin tautia. Hän ei joka päivä edes muista, ketä me perheenjäsenet olemme. Siksi en oleta hänen ymmärtävän edes mikä isänpäivä on. Kuitenkin haluan juhlistaa hänen kanssaan sitä päivää. Lahjaksi annan aikaa! olemme yhdessä koko perhe. syömme hyvin, viemme herkkuja mennessämme. Isä pääsee kotiin laitoksesta siksi päiväksi. teen kaikkeni, että sen hetken hänellä on hyvä olla ja iloa riittävästi. Ja tokihan jatkossakin pitää taata hyvänolon säilyminen! ei se ole vain yksi päivä vuodessa. Samalla haluan muistaa äitinikin hyvinvointia.

ViltsuIsäni on sairaalassa (ei puhu kuin kyllä ja ei eikä enää pääse sängystä ylös) Koko perhe on koolla ja viemme hänelle täytekakkua ja suklaakahvia joita murkkunuoremme hänelle tarjoavat. Jutellaan mitä on touhuttu,hän kuuntelee mutta ei vastaa kuin joo tai ei kun kysyn jotain, silmistä näkee että kuitenkin ymmärtää. Pidän kädestä kiinni ja sivelen ohutta ihoa. Kun lähdemme pois sairaalasta halaamme häntä ja kuiskaan isäni korvaan (kuten joka kerta) Olet Rakas ja hän puristaa kättäni. Saan siitä voimia reppuuni....

SusannaIsälle rauhallinen oma hetki ilman hälinää ja kiirettä ympärillä. Meidän isä nauttii sikarin ja raittiista ilmasta istuskellen. Ei ehkä kaikkein terveintä mutta menköön! Onhan isän oma päivä!

raitista ilmaaMeillä on ollut jo ties kuinka kauan tapana, että otan aikuiset poikani mukaan ja menemme heidän vaariaan, eli Isääni tapaamaan itse tehty mustikkapiirakka kainalossa. Kaikki huipentuu potrettikuvaan. Itse en odota muuta, kuin, että saan poikani ja veljenpoikani kyytin;)

Jari, LahtiLeivon isälle herkullisen täytekakun.

SariMinulla on lapsuusalbumissani pieni valokuva isästä, jossa hän on 32v (nyt 78v). Rakastan sitä kuvaa yli kaiken: isällä on siinä valloittava hymy, iloinen pilke silmäkulmassa, hiukset tuuheat ja kauniisti leikatut; nuoruus kaikessa raikkaudessaan! Samaksi ei tänä päivänä tuntisi: hiukset lähteneet, ne vähäiset valkoisia, suupielissä raskaat alakuloiset juonteet kertoen monista sairauksista ja työn uuvuttamista vuosista, katse vakava ja huolestunut. Joskus tavatessamme ja katsellessamme vanhoja valokuvia, näin hänen silmiensä kyyneltyvän tuon samaisen kuvan kohdalla, mutta näin myös loisteen, joka syttyi kasvoille ja siristi silmät onnelliseen nauruun: olin minä joskus komea! Ajattelin suurentaa tuon valokuvan ja antaa hänelle lahjaksi kauniissa kehyksissä. Joku saattaa ajatella, että onko se ihan viisasta (itsekin epäröin), mutta sain vastauksen tämänpäiväisessä Aamiaisessa Goethen toteamuksena, jossa todetaan, että "ei pidä surra sitä, että jokin on ohi, vaan iloita, että se ON OLLUT".

BirgittaPoikani perheessä on kolme alle kouluikäistä lasta. Juhlan tuntua tuo yhdessäolo paremmin kuin kaupan paketti. Viime vuonna lapset olivat keksineet isälle lahjaksi "valon retken". Isäinpäivän iltana mentiin läheiseen puistoon retkelle.  Jokaisella oli toppapuvut päällä, otsalamput päässä, hiivittiin metsikön läpi. Leikkipuistossa isä asettui keinuun keinumaan sekä kuuntelemaan hänelle tarkoitettua Apulannan (laul.yht) laulua. Termarissa oleva mehu ja keksit maistuivat kaikille!
ps. Isä fanittaa Apulantaa

mummiIsäni pitää kaikenlaisista peleistä, joten annan hänelle lahjaksi ostamani arpapaketin. Ja tietenkin toivon, että hän voittaisi edes pienen summan rahaa eläkkeensä jatkeeksi. Siihen vielä lisään jotain hyviä makeisia ja suklaata, koska hän on myös aikamoinen sokerihiiri.

KPAskartelen itse kortin tai jotain muuta, jossa jollain tavalla kerron että isä on maailman paras isä ja tärkeä minulle. Esimerkiksi edellisvuonna kirjoitin korttiin omatekemäni runon ja viime vuonna tein taulun yhteisen Pariisin matkan kuvista. Lahjani on oikeastaan saada isä ymmärtämään kuinka iso rooli hänellä on elämässäni.

veeIsää muistetaan pienillä isännäköisillä huomionosoituksilla ja yhteisellä ajalla omista kiireistä huolimatta. Yhdessäolo on tärkein lahja niin saajalle kuin antajalleen. Meidän perheessä isä pitää suklaasta ja haleista, ja saa näitä joka isänpäivä, vaikka me lapset olemmekin jo aikuisia. Tänä isänpäivänä ajattelin muistaa isää myös hauskalla kirjalla ja kiitoksella hyvästä huumorintajusta. Nauramme samanlaisille asioille.

Jenni MYleensä olemme antaneet iskälle isänpäiväksi lipun jääkiekkoa katsomaan Karjala-turnaukseen Suomi-Ruotsi-matsia, parina viime vuonna olemme keränneet kasaan isomman joukon, eli minä ja veljeni sekä molempien kumppanit. Tänä vuonna turnaus siirrettiin Turkuun, eikä meidän ole kovin fiksua ajaa yhden pelin takia sinne. Sen sijaan viemme iskän ehkä samalla porukalla plus vielä äiti mukaan, katsomaan uusimman Bondin ja syömään kaupan päälle, iskälle tietysti tarjotaan koko lysti.

Isin tyttöAion kertoa miehelleni mikä mielestäni on hänessä parasta isänä. Ja muutama esimerkki vuosien varrelta milloin olen ollut erikoisen iloinen hänen suhtautumisestaan minuun lastemme äitiin ja lapsiimme.

HilveAnnan lahjaksi hierontalahjakortin, jotta isäkin rentoutuu ennen joulua..

Ulla-MaijaItse tilasin ifolorilta kuvakalenterin isälleni. Laitoin joka kuukauden kohdalle kuvan isälle tärkeistä ihmisistä heidän syntymäpäivänsä mukaan.

mimmiIsä rakastaa ihan perinteisiä juttuja, tärkeintä, että menemme paikan päälle ja muistamme.

BisaNteOstamme tyttäreni kanssa miehelleni aina isänpäivälahjaksi lautapelin jota koko perhe voi sitten yhdessä pelata. Lahja, yhdessäolo ja hauskuus yhdessä paketissa.

AnuOma isäni, joka oli todellinen positiivisuuden perikuva, kuoli pari vuotta sitten 85-vuotiaana.Hänen haudalleen olen solmimassa kranssia, johon olen noutanut jäkälää yhteisen onkipaikkamme vieressä olevalta kalliolta! Mukaan sidon upeat muistot ja kiitokset myönteisen ja sinnikkään mielenlaadun mallista! Lasteni isälle annan Tuomas Kyrön mainion äänikirjan Mielensä pahoittaja Antti Litjan lukemana. Yhteisillä automatkoilla pääsen itsekin nauttimaan näiden kahden mainion miehen aikaansaannoksesta!

AnjaIsälle kannattaa tehdä useampi kortti, jotta sängyssä oloaika pitkittyisi ja isä saisi lokoisan olon heti aamusta! Tiukasti pakatut paketit ovat plussaa :)

PaketoitsijaNeitoHyvä kirja piristää aina lukevaa isää! Esim. Antti Tuurin uusin, Rauta-antura. Sekä tietysti käynti isän luona.

kirjafaniJalkahoito tai hieronta

SiniMeidän Pappa pitää kunnon rutistuksesta, myös siitä että hän saa kertoilla toiminnantäyteisen elämänsä kohokohtia. On ylipäätään aina niin vaikea keksiä lahjaa tässä materian täyttämässä maailmassa, ja tiukassa taloudessa. Läsnäolo ja kivat jutut paras Isänpäivälahja! Samoin Jouluna, UutenVuotena, Pääsiäisenä, Vappuna, Äitienpäivänä ja Juhannuksena!;)

LottaTietysti täytekakulla ja lämpöisellä villapaidalla.

IRPPASoita, lähetä kortti tai lahja jos olet kauempana. Jos taas lähellä mene ihmeessä käymään, isä arvostaa sitä että huomioit häntä.

Hs65Omaa isää minulla ei enää ole ollut vuosikymmeniin, hänen haudalleen vien kynttilän.  Lasteni isää, elikkä ukkokultaani, ja lastenlasteni pappaa haluan muistaa tietenkin onnitteluhalauksin heti aamulla, mutta myös yrittämällä olla koko päivän... ja jatkossakin... nipottamatta turhista, mihin vielä yli viidenkymmenen yhteisen vuoden jälkeenkin päivittäin syyllistyn.

Mummeli 70 v.Muistamalla, puhelinsoitto, viesti tms. "rehellinen" kontakti ilman kaupallista "kuorrutusta" riittää mainiosti. Jos sellaista haluaa, hyvä kirja tai levy riittää sellaiseksi, ilman kummempaa krääsää..

SeppoHankin isälle digitaalisen kuvakehyksen ja lataan sen mukaan kaikki sadat ottamani mökkikuvat vuosien varrelta - mökki on isäni rakkain paikka. Lastenlasten määrä on kasvanut ja lapset ovat kasvaneet, mökille on ilmaantunut uusia rakennelmia ja pihakoristeita. Eipä näitä digiajan kuvia enää tule teetettyä paperikuviksi, mutta kehyksessä niitä voi selailla ja muistella sekä näyttää vieraillekin. (Ko. kuvista olen jo koonnut aiemmin lahjaksi jo pari kuvakirjaakin, mutta niihin mahtui vain osa otoksista.)

SatuTOotan tytärtäni käymään ja samalla nään pienen tyttären tyttären, päivästä tulee taas ikimuistoinen.

SeppoISÄ saa hemmottelua ja rentoutumista jo lauantai-iltana! Saunan tai suihkun jälkeen lökettelyä ja aikaa, huomiota kynttilänvalossa, hyvää musiikkia kuunnellen tai elokuvaa katsellen rakkaat kainalossaan! Hyvää naposteltavaa ja juomaa! Hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaiaamuna ISÄ tulee yllättää valmistamalla aamupala ja tarjoilla sänkyyn, herättää halausonnitteluin, pienin paketein ja lauluin! Päivä tulee viettää leppoisissa tunnelmissa ja kiireettömässä ilmapiirissä, yrittää antaa ISÄLLE kiitosta ja huomiota aidosti! Kotona yhdessä ruuan valmistaminen ja isolla joukolla syöminen takaa SUUREN juhlantuntua. Jos ukit asuu lähellä, heidät (ja mummot) on saatava tähän juhlaan osalliseksi tai ottaa yhteyttä päivän aikaan! Haudoissa lepääviä ISIÄ ja ISOISIÄ, heidän elämäänsä on syytä muistella ja kunnioittaa joko kotosalla tai käymällä haudoilla! Annetaan ISILLE aikaa ja hemmottelua kukin omien resurssiemme mukaan!

MIRKKU
Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot