Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Risto kirjoittaa:"Ostin uuden auton ja sain sen edullisesti, vaikka paljon maksoikin. Tyrmistyneenä olen todennut, ettei myyjä ole kaupan jälkeen muistanut millään tavalla, ei edes yhdellä soitolla.

Mitä sinulle on tapahtunut tehtyäsi auton, kesämökin, asunnon tai minkä tahansa arvokkaan hankinnan? Onko myyjä ollut kiinnostunut tyytyväisyydestäsi?

Onko hän osoittanut olevansa halukas palvelemaan seuraavallakin kerralla? Vai loppuiko mielenkiinto tyhjentyneeseen lompakkoosi?
Viime kerralla auton vaihdon yhteydessä sain loistavaa palvelua ja myyjä soitti jo parin viikon jälkeen ja kyseli miten auton kanssa on mennyt. Sain liikkeestä myös kiitos kortin autokaupasta. Ja jälleen joskus puolen vuoden päästä myyjä kyseli autokuulumiset. Taisi liikkeestä tulla vielä joulukorttikin jouluna. Vieläpä noin vuoden kuluttua kaupasta myyjä jälleen soitti ja kyseli kuulumiset. Eikä kyseessä siis ollut uusi vaan vaihtoauto. Loistavaa palvelua! Veho osaa :)

AutoilijaOstin auton 2008 tammikuussa, enkä edes uutta, lapset saivat kylkiäisenä sitikkamiehenradion. Perään on soiteltu, että toimiiko auto ja olenko tyytyväinen. Ja jouluna tuli vielä korttikin, sitikkamiesten kuva. Ja tyytyväinen olen ollut sekä palveluun että autoon. Ja jos lapsilta kysytään, meille ei muilta kuin sitikkamieheltä enää autoja osteta!

sitikkanainenPari vuotta sitten meillä kävi vakuutusasiamies kotona tiistai-iltana. Asiaa oli pohjustettu tarjouksella aikaisemmin; onneksi. Kyseinen edustaja vastasi kesken keskustelun neljään puheluun, soitti kotiinsa ja teki meille uudet sopimukset. "Jos en ole vuoden päästä soittanut ja kysynyt kuulumisia, vien teidät syömään", hän sanoi. Soittoa ei ole kuulunut ja paikkakunta pieni; lounastarjous on vielä lunastamatta...

Rouva K ValkeakoskeltaOlen ostanut jo monta uutta autoa Toyota-liikkeestä Imatralta (Auto-Hatakka Oy, myyjä Teemu). Sieltä on aina tullut kuva minusta uuden autoni kanssa ja kysely asiakastyytyväisyydestäni. Ruusuja siis Toyotalle ja Teemulle! Ja huoltokin on pelannut (tarvittaessa käytettävissä olevan auton kera).

KaarinaItse ostin autoni vuonna 2005 Seinäjoen Käyttöautosta. Kaupat tein Petri Kujanpään kanssa. Kaikki sujui hienosti ja yllätyin todella, kun Petri soitti muutaman viikon kuluttua ja kysyi onko Volvo ollut odotusteni mukainen. Hieno ele tosiaan, muistan sen vielä näin vuosienkin päästä!

PaulaSon Moro! Olen liikuntavammainen ja ostin ensimmäisen auton viime syksynä. Kävimme katsomassa autoja eri liikkeissä ja osan jouduin hylkäämään, koska myyjät esittelivät autoja minun miehelleni, ei minulle. Tämä auto, joka on Citikka C2, oikein kutsui minua luokseen ja myyjä oli asiansa osaava ja esitteli auton minulle vaikka mieheni kyseli, niin vastaus vastattiin minulle.

Viikko siitä kun sain auton itselleni, myyjä soitti ja kyseli kuulumiset ja olisiko ollut kuukausi, niin maahantuoja soitti ja kyseli kuinka tyytyväinen olin palveluun autoliikkeessä ja mitä pidin autostani.

Niin ja sain joulukortin autoliikkeestä myyjän allekirjoituksella. Siis lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna; sain tosi hyvää palvelua!

InkkuMinäkin ostin uuden auton viime keväänä, ensimmäisen elämässäni, ja kuin ollakaan yllätyin iloisesti kun auton myyjä parin kuukauden kuluttua soitti ja kyseli olinko ollut tyytyväinen autooni, olen ollut tyytyväinen autooni ja myös auton myyjään, jolta olen voinut kysyä jälkeenkin päin vinkkejä auton huoltoon liittyvissä asioissa.

mummeliKokemukseni on toisinpäin: myin remontoimani yksiön ja ostaja soitti muutamaan kertaan perääni kertoakseen kuinka hyvin olin remontin siihen tehnyt ja kuinka hyvin hän siinä viihtyykin! Isälleni kiitos hyvin suunnitellusta ja toteutetusta remontista vielä kerran!

iitaOstimme asunnon ja kiinteistövälittäjä yllätti positiivisesti lähettämällä ainakin 2 tai 3 jouluna joulukortin. Se lämmitti mieltä pitkään!

HessutyttöMinäkin ostin auton keväällä -06, ensimmäisen ihka uuden, Lappeenrannasta Auto Sunilta, myyjä Jari Ahlberg muisti minua kahdesti sinä vuonna, kyseli olenko ollut tyytyväinen. Ensimmäisen kerran n. ½ vuoden kuluttua ja vielä jouluna. Loistavaa jälkimarkkinointia.

Matti P.Huonoja kokemuksia on tosi paljon, mutta keskitytään nyt kuitenkin niihin hyviin. Olemme tehneet uuden kotimme pihaa ja osan hommista on tehnyt ulkopuolinen kaivinkoneyrittäjä. Hän on teki pitkiä päiviä ilman taukoja, jotta saimme pihan kuntoon ennen talvea. Joulun aikaan eräänä iltana hän seisoi ovemme takana kukkalähetys kädessään. Hän halusi vielä muistaa meitä jouluna vaikka pihatyöt on nyt tehty. Jälki oli siistiä, työt hoituivat nopeasti ja jälkimarkkinointi pelasi. Suosittelen mielelläni muillekin ystävilleni.

SatuAikoinaan ostin elämäni ensimmäisen ihka uuden auton, autoliike luonnollisesti toisena osapuolena. Kun valmistauduin ajamaan kaunokaisen ulos liikkeestä, pyysi myyjä saada ottaa valokuvan minusta ja ajokistani. Tämän kuvan sain seuraavan joulun alla postissa hyvän joulun toivotusten kera. Mielestäni hyvin kaunis ele ja tosi toimivaa jälkimarkkinointia. En tiedä oliko se liikkeen tapa vai vain tämän yhden myyjän oma juttu, mutta teki hyvän mielen.

ellenUusi automme oli tilattu, myyjä Jari Jokinen loimaalaisesta autoliikkeestä soitti etukäteen pariinkin otteeseen, missä vaiheessa auton toimitus oli. Kun auto oli saatu, hän soitti parin viikon kuluttua ja kyseli, miten on pärjätty. Hän myös muisti, että olin lähtenyt suoraan autoliikkeestä kahden pienen lapsen kanssa suorastaan "yön syliin" ajamaan, talvi kun oli. Joten kiitollisena näin hyvästä palvelusta taidan toistekin ostaa auton samasta liikkeestä.

PikkupinguEi ole myyjä kysellyt perään asunnon ostonkaan jälkeen. Mieleeni ei ole edes tullut, että joku soittaisi perään tms. Miksi olisi? En varmaan ole myyjän ainoa asiakas sillä viikolla. Siis minulle erityistä, myyjälle arkipäivää. Minusta "suhde" loppuu kaupan solmimiseen. Kyllä minä ainakin otan yhteyttä, jos tarvetta ilmenee ja sitten odotan, että myyjä on taas kiinnostunut. Tähän olen ollut tyytyväinen.

raisaEipä voi kuin kehottaa kaimaa ostamaan seuraava autonsa Tammer-Autosta. Ties kuinka monta Toyotaa olen sieltä jo hakenut. Välillä harhauduin toiseen merkkiin, mutta kerta riitti ja palasin takaisin Tammer-Auton asiakkaaksi. Automyyjä Lasse Kallion kanssa olen luonut täydellisen toimivan asiakassuhteen, joka pätee kaikkeen asiointiin. Liikkeessä on aina ilo käydä, vaikka vain kahvit juomassa. Jokaisen huoltokäynninkin jälkeen tulee kortti tai soitto.

Suosittelen vilpittömästi kaikkia kokeilemaan, kuinka ongelmatonta auton pito voi olla. Mitään ette menetä, mutta paljon saatatte voittaa!

Risto HietaSain joulukortin mutta vein myös hänelle punaviinipullon, koska mielestäni hän palveli niin hyvin ja "tehtiin kauppaa" minä sain kalliin huollon ja bensatankin täyteen.

toinen juttu: käyn kampaamossa (samalla kampaajalla), jossa joka 6. kerta on ilmainen. Annan kampaajalleni lahjan joka 6:lla käynnillä.

tyytyväinen asiakasAutokauppias soitti ja tiedusteli vajaa vko auton luovutuksen jälkeen onko kaikki ok, voiko hän tehdä jotakin jne. Myös maahantuoja lähetti kyselyn, jossa tiedusteltiin jälkiprosessista. Auton huollon jälkeen tulee joka kerta tekstiviesti, jossa tiedustellaan huollon onnistumista ja tyytyväisyyttä. Lisäksi tulee myös kirjallinen tiedustelu.

HRTeetin kylppäriremontin. Jo siinä vaiheessa kun tämä nuori mies teki tarjousta pidin hänen tyylistään, eli ei haukkunut kilpailijoitaan (mitä 2 muuta tarjoajaa oli tehnyt), mittaili ja teki tietokoneella tarjouksen jonka tulosti minulle. Tein valinnan hänen hyväkseen enkä katunut.

Ensinnäkin aikataulu oli jopa viikon etuajassa, joka on kyllä harvinaista (olen teettänyt ennenkin remontteja) ja budjetti piti eurolleen. Lopputarkastuksessa tällä nuorella yksityisyrittäjällä oli kiire, mutta kaikki käytiin läpi ihan asiallisesti ja minä olin erittäin tyytyväinen tulokseen. Tätä nuorta yrittäjää oli kuitenkin jäänyt vaivaamaan hänen kiireensä ja niinpä hän otti yhteyttä ja keskustelimme vielä juurta jaksain koko remontin läpi.

Tyytyväisenä erosimme, kättelimme ja sain vielä joulukortin kuukausien päästä.

NaisremontoijaAUTON OSTOSSA, VENEEN JA MÖKIN OSTOSSA, EI KUKUKAAN OLE KORVIAAN LOPSAUTTANUT. POJALLE AUTOA KUN MENTIIN OSTAMAAN, SAMA MYYJÄ OLI VAIHTANUT KAUPPAA, NIIN HÄN MUISTI JOTAIN TUTTUA, TULI MORJESTAMAAN KUN TOISEN MYYJÄN KANSSA KAUPPOJA HIEROTTIIN. MUISTI SITTEN KUN OLI VAIHTANUT TYÖPAIKKAA. POIKANI OLI ENSIMMÄISEN AUTONSA OSTANUT HÄNELTÄ. MUUTEN EI PERÄÄN KYSELLYT. KUMMASTI KIINNOSTI SITTEN ASIAKAS.

MERJA.H.Meille ostettiin aikoinaan uusi auto ja ihmettelimme suuresti, kun myyjä autoa luovuttaessaan halusi vielä ottaa valokuvan missä koko meidän perhe (äiti, isä ja kaksi pientä lasta) poseeraa auton kanssa. Meistä se oli hieman noloa ja hassua, mutta voi sitä naurun määrää kun puolen vuoden päästä saimme sen valokuvan joulukorttina autokauppiaalta meille kotiin. Ilahduimme siitä kovasti!

Leena JärvinenHankin 90-luvun puolivälissä koiran, sijoituspennun, pienellä vakuusmaksulla. (sijoituspentu tarkoittaa että ensimmäinen syntynyt pentue menee kasvattajalle ja vakuusmaksun saa tuolloin takaisin),

Koira tuli minulle ja kävimme sovitusti näyttelyissä ja koira teki aikanaan ensimmäisen pentueen. 2 pentua. Sopimuksessa luki 3, vaikka Kennelliiton mukaan tällaisia "rajoituksia" ei saa olla. En siis saanut tuota vakuusmaksua takaisin "liian pienen pentueen" vuoksi. En myöskään koskaan saanut pennuista kasvattajan lupaamia valokuvia... Enkä sen koommin ole kuullut kyseisestä henkilöstä mitään. Ei koskaan myöhemmin soittanut mitä heidän kasvatilleen kuuluu.

Ei todellakaan siis ollut mitään kiinnostusta meitä kohtaan enää "pentutehtailun" jälkeen. Koirasta on kuitenkin hyvät ja lämpimät muistot, hieno koira kasvattajasta huolimatta!

Niki in MemoriamEn tiedä, onkohan tämä tarpeeksi iso hankinta, jonka perusteella haluat tiedustella huomioimista. Haluan kuitenkin kertoa iloisena ja kiitollisena omasta keittiörempastani.

Nelko-keittiöiden edustajana käsittääkseni omana yrittäjänä toimiva Pekka Vartiainen Kuopiosta on mielestäni ansainnut jakamattoman kiitokseni vielä vuosien jälkeen. Teimme keittiörempan keväällä, yllätys oli mieluinen, kun saimme jouluksi joulukalan kiitokseksi asiakkuudestamme ja vieläpä ystävällisen Pekan henkilökohtaisesti tuomana kotiin saakka.

Tämä on ollut minulle mieliin painuva pieni suuri ele. Kala ei varmaan rahallisesti ollut suuren suuri uhraus. Rahaa en ajattelekaan, vaan merkityksellinen asia on muistaa ja muistaminen tuntui niin aidolta ilman mitään tiedusteluja ja mainosten jättämisia uusiin hankintoihin. Olemme toki jälkeenkinpäin tehneet hänen kanssaan pikku asioissa yhteistyötä ja tarvittaessa edelleenkin.

keittiöönsä tyytyväinenOstimme 20 vuotta sitten vanhan 50-luvun omakotitalon, jossa riitti kunnostettavaa. Edellisen omistajan rouva kävi aina katsomassa mitä olimme saaneet aikaan ja kuinka entinen koti muuttui aivan erinäköiseksi. Ei koskaan kuitenkaan tuntunut katuvan, etteivät itse olleet isoja remontteja tehneet.

TaraRakensimme viime syksyn aikana pihaamme grillikodan. Kota tuli pohjoisesta valmiina, mutta rautakaupasta piti kesän ja syksyn aikana hakea styroksia, maalia jne. Meidän kukkarollemme ostoksia kertyi ihan riittämiin, mutta rautakaupalle olimme varmasti pieni asiakas (joskin säännöllinen). Joulun alla mieheni sai joulukortin Riihimäen Rautia Sinimaalta. Kortissa oli kuva paistetuista joulupipareista, jotka muodostivat mieheni nimen. Siitä jäi kyllä tosi hyvä mieli:). Rautia sai meistä pienet, mutta vakituiset asiakkaat pienellä muistamisella. Kiitos!

KatiKyllä se taitaa olla niin että ns. jälkimarkkinointi tässä maassa on unohdettu. Auto ja asuntokauppa on kerran elämässä juttu, niinhän? Miksi siihen pitäisi myyjään enää panostaa? Väärin. Jutut kiertävät, varsinkin negatiivinen kokemukset kerrotaan kaikille tutuille. Perheemme osti talopaketin ja teimme sopimuksen talotehdasta edustavan myyjän kanssa, että jossain vaiheessa pidetään talosta esittely yrityksen markkinointia varten.

Talopakettia neuvoteltiin moneen otteeseen, ja myyjä oli hyvin aktiivinen. Saatuaan nimet paperiin, hän unohti täysin kaikki asiat, jopa lupaamansa esittelyt yms. kertaakaan ei soittanut saati sitten tullut käymään ja olisi ollut aktiivinen projektin etenemisestä, varsinkaan kun työmaalle oli vain muutama km myyjän konttorilta. Nyt perheemme suunnittelee jo toista taloprojektia joten olisi myyjän ehkä kannattanut pieni aktiivisuus kaupan jälkeenkin.

HannaTuli heti mieleen autokauppa. Myyjä kertoi ostotilanteessa, että tätä autoa et ajamalla saa loppuun. Parin kuukauden päästä tuli postista mainoskirje, jossa tehtiin ostotarjousta samaisesta autosta tai että olisi pitänyt heti vaihtaa toinen auto. Eli siinä voi sitten miettiä oliko se juuri ostamani auto kuitenkaan hyvä...kun heti uutta tarjotaan

SaaraMinulla taas on tosi hyviä kokemuksia autojen ostotilanteesta. Olen vaihtanut auton uuteen tietyistä syistä n. kolmen vuoden välein, aina uskollisesti samasta liikkeestä. Palvelu ei ole kuin parantunut vuosi vuodelta niin kaupanteon yhteydessä kuin ostamisen jälkeenkin.

Joka kerta kun olen ajellut n. kaksi viikkoa uudella autolla, tulee soitto että olenko ollut tyytyväinen autooni ja jos en jostain syystä ole voin mennä asiani kanssa juttusille. Säännöllisesti vuosittain kutsutaan myös kutsukortein liikkeeseen nauttimaan pientä puffetinomaista syötävää seurustelun merkeissä. Halutaan kuulla kuulumisia jne. Vuosittain lähetetään myös kirjallisesti täytettävä lomake, jossa halutaan saada selville asiakastyytyväisyys, kysytään palveluihin liittyviä asioita yms. Liike haluaa näin parantaa ja kehittää palvelujaan jatkuvasti. Postia tulee kotiin muutakin, halutaan pitää ajan tasalla.

Tässä yksi syy puhumattakaan ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta miksi osto-uskollisuuteni liikettä kohtaan on jatkuvaa. Koen että minä asiakkaana olen heille tärkeä ja he haluavat, että tulen toisenkin kerran auto-ostoille ja että minusta asiakkaana pidetään huolta vielä senkin jälkeen, kun olen rahani luovuttanut.

SinikkaAutokauppa lienee klassikko. Volvo-liike ainakin muistaa jatkuvasti postilla ja muilla tavoin rakasta miestäni, joka hankki autoksemme pajun värisen farkkuvolvon. Eli uteluun vastaus, yhteyksiä liikkeen puolesta pidetään hyvin henkilökohtaisella tasolla ja jatkuvasti - eiköhän ole jo aika vaihtaa autoa....

volvokauppias MikkelissäMoi! Minulla on ihan erilaisia kokemuksia uuden auton ostosta kuin Ristolla. Ostin sellaisen pari vuotta sitten ja tämän auton myyjä on soitellut useita kertoja ja kysellyt miten auto toimii ja onko ollut mitään ongelmia. Viimeksi hän soitti tällä viikolla siis parin vuoden jälkeen ostosta. Ei ne kaikki automyyjät ole noin tylyjä. Tämä mielestäni asiakkaasta aidosti kiinnostunut myyjä palvelee Veho Herttoniemessä ja on nimeltään Jukka Hyökki.

HemppaTilasimme uuden MB ja myyjä lupasi ilmoittaa kun auto tulee sillä ja sillä päivämäärällä. Aika koitti ja mitään soittoa ei kuulunut ja itse otimme yhteyttä , ei anteeksipyyntöä ei mitään, kertoi tylysti että on vähän myöhässä, ja ottaa yhteyttä kun tulee parin viikon päästä, taas ei kuulunut mitään vaan itse soitimme ja kertoi auton olevan parin päivän päästä luovutuskunnossa. Menimme innoissamme hakemaan, ei kahvikuppia, ei mitään - ei edes lapsille avaimenperää ison kaupan kylkiäisenä. Koskaan ei soitettu ja kysytty oletteko tyytyväisiä ym. emmekä luonnollisesti koskaan menneet enää asioimaan tuohon liikkeeseen. Aivan uskomatonta välinpitämättömyyttä Suomen suurimmalta autoliikkeeltä.

Entinen mersumiesTaloni kaupan jälkeen myyjien äiti on toisinaan tavattaessa kysynyt, olenko viihtynyt ja mitä pidän talosta. Ihan kiva. Hänen poikiaan, aikuisia, ei ole tavannut. Autokaupoissa ei koskaan ole ollut mitään yhteyttä jälkikäteen. Ei myöskään edellisen asuntoni myynnin jälkeen, en tuntenut ostajia, olen mutkan kautta kuullut, että muuttaneet taas pois ja siinä jo kolmannet asujat lähdettyäni siitä. Kiinteistöfirma otti yhteyttä kun 2 v. kulunut tämän ostamisesta. Halusi tietää, olisinko halukas myymään ja taas asioimaan heidän kanssaan. En oikein tykännyt koska ei vaihtoaikeita ja vain firman nimissä kyseli, oikein mainosti, että heillä uusia kiinnostavia kohteita kaupan.

ei bisnestäAutoliike kutsui upeaan asiakasiltaan, jossa oli todella panostettu ihmisten viihtymiseen. Hienoa!

MantaOstimme mieheni kanssa Kemijärven PT-autosta uuden Toyotan. Juha-myyjä soitti muutaman päivän kuluttua ja kyseli onko auto mieluinen. Muutaman viikon kuluttua autoliikkeestä lähetettiin kortti ja muistaakseni vielä ensiapulaukkukin.Palvelu oli tosi hyvää!

RiituMinulla käynyt onneksi niin hyvä tuuri, että autoni myyjä soittaa lähes joka päivä ja haluaa kuulla kuulumisia, muitakin kuin vain autoon liittyviä ja on varmasti luotettavin myyjä, mitä tiedän: Oma poikani, kiitos hänelle kaikesta :)

laulava kulkuriLapseni oli vuosia sitten päiväkodissa, jossa hänellä oli aivan ihana "omahoitajaope". Näin häntä äskettäin ja kerroin, miten poika on selvinnyt elämässä eteenpäin hyvin takkuisten alkuvuosien jälkeen. Opettaja oli vilpittömän onnellinen - hän on aina muulloinkin kysellyt kuulumiset, jos on sattumalta nähty.

Itsekin kasvatusalalla olleena olen kiinnostunut siitä, miten entiset hoidokkini pärjäilevät. Aivan mahtavaa on, jos lapsi vielä muistaa vuosien takaa. Tässä vain pitää olla hienotunteinen ja tarkkana, sillä vanhemman on tehtävä aloite keskusteluun - aina kun ei voi tietää, tahtooko vanhemmat puhua menneistä, etenkin, jos siellä on ollut vaikeuksia. Aivan mahtavaa on, jos lapsi vielä muistaa open vuosien takaa.

Että ei tämä kiinnostus tai sen puute liity vain elottomiin asioihin...

Välittäminen on tärkeääOstin ensimmäisen oman asunnon ja asunnon edellinen omistaja oli noin keski-ikäinen hiljainen mies. Kaupantekotilaisuudessa hän vaikutti mukavalta, mutta hyvin hiljaiselta ja siksi vähän "etäiseltä". Olin hyvin positiivisesti yllättynyt, kun menin ensimmäistä kertaa omaan asuntooni ja siellä odotti keittiön tiskipöydällä kuohuviinipullo ja sen mukana toivotus "onnea uuteen kotiin". Vaikka ele oli pieni suhteessa asunnon hintaan, niin muistan sen varmaan lopun ikääni, koska siitä tuli niin iloinen tunne. Ja aion tehdä samoin asunnon seuraavalle asukkaalle jos/kun aikanaan asunnon jollekin myyn.

MariOstimme auton liikkeestä. Nuori mies oli ystävällinen kauppias ja myöhemmin selvisikin, että hänestä taitaa tullakin vävy perheeseemme. Ystävällisyys jatkuu edelleen. Kyllä hän kyseli myös autokaupan jälkeen tyytyväisyyttä autovalintaamme ja muisti firman joulukortilla.

MaijaOlemme ostaneet auton Kajaanin Wetteristä kohta kaksi vuotta sitten. Auton myyjä laittaa silloin tällöin jotakin volvo-tavaraa tulemaan aivan yllättäen. Todella mukavia yllätyksiä. Kiitokset Asko Roivaiselle.

sorotokkoOletan, että myyjät eivät kielteisen palautteen pelossa uskalla kysyä jälkeenpäin palautetta. Minulta ei ainakaan ole kuin veneeni myyjä, joka kysyi seuraavana kesänä, että oletko ollut tyytyväinen veneeseen.

Kiinteistönvälittäjistä on huonoja kokemuksia. Eräässäkin tapauksessa jossa palkkio oli yli 40 000, ei välittäjällä ollut enää aikaa osallistua palaveriin, jossa käytiin läpi rakennuksen virheitä, hän vaan totesi, että ottaa yhteyttä heidän lakimieheen. Ennen myyntiä kyllä oli avulias.

RyynoRakennutimme ensimmäistä taloa. Itse kaupantekotilanteen alkusäätöineen koin liukuhihnameiningiksi, ja olin siitä kovasti yllättynyt. Sentään ei ihan pienet kaupat eikä ihan pieni asia ihmisen elämässä; omakotitalo. Olkookin, että pienelementeistä koottu pakettitalo. Sen sijaan talon valmistuttua talopaketin myyjä tuli ajan kanssa kylään, kuunteli kokemuksiamme, katseli lopputulosta ja toi halkotelineen uuteen kotiin tullessaan. Toivotti onnellisia aikoja kauniissa kodissa, ja kiitti yhteistyöstä ja luottamuksesta. Kohtasi siis asiakkaan kiireettä ja mukavasti. Ehkä pieni asia sinällään, mutta ilman sitä koko yhteistyöstä olisi jäänyt vähän hailakka ja hätäinen maku. Aikaa 'jälkihoito' vei häneltä tunnin, mutta sen jälkeen on ollut mukava moikata ja jutustella tavatessa. Pieni vaiva - iso asia.

SiruOstaessani auton n. 2 vuotta sitten sain loistavan palvelun myyjältä. Hän on edelleenkin osoittanut upeaa palveluaan, joka kerta kun on tavattu. Jos autossa on ollut joku vika korjaus on tapahtunut nopeasti ja tarvittaessa olemme saaneet toisen auton käyttöömme korjauksen ajaksi. Luotettava, rehellinen ja loistava autokauppias.

SikkeEi automyyjästä ole mitään kuulunut, mutta autokorjaamosta on tuli lappu kotiin ja kysyttiin olinko tyytyväin ja toivotettiin mukavaa matkaa. Se oli jo ihme. Tuli hyvä mieli. Paikka Kaarinassa Testipiste M.Hiiri ja olin tyytyväinen.

anjaOstin uuden tila-auton elokuussaa 2008. Olen autooni erittäin tyytyväinen ja mikä tuntuu mukavalle, automyyjäni on ottanut yhteyttä ja kysynyt puhelimitse, olenko tyytyväinen ja lisäksi sain vielä kyselylomakkeen, jossa kysyttiin vähän samoja asioita.

Wulf QuentinHankimme vapaa-ajanasuntoamme varten hirsimökkipaketin Syöte-Huviloilta Saarijärveltä syksyllä 2006. Toimitusaika oli kevät 2007. Puun hinta oli tuolla välillä noussut huomattavasti. Mökkipaketti tuli ajallaan ja yhteistyö sujui rakentamisen aikana todella hienosti. Muutamaa asiaa tarkennettiin matkan aikana. Jokaisen sähköpostin ja puhelun yhteydessä tyytyväisyytemme varmistettiin ja meitä todella palveltiin.

Kesällä 2008 Syöte-Huviloiden toimistusjohtaja Mikko Puurunen tuli itse käymään paikaan päällä ja kuvasi valmiin mökin sekä kyseli vielä tuntemuksiamme yhteistyöstä. Oli ilo tehdä kauppaa yrityksen kanssa, joka todella välittää.

Päivi UuraisiltaOstin koiranpennun ja kasvattaja esitti kiinnostusta olla myös myöhemmin tukena ja turvana niin positiivisissa, kun negatiivisissakin kuulumisissa. Ei kuulemma saa ees ruokaa vaihtaa ennen hänen yhteydenottoaan.

Pentu on ollut nyt elämässämme puoli vuotta ja olen lähettänyt kuulumisiamme sähköpostilla ja kiittänyt ja kehunut pentua, mutta kasvattaja ei ole vastannut niihin, vaikka aina yhteydenotot ovat olleet positiivisia ja olemme todella onnellisia saadessamme niin ihanan yksilön perheenjäseneksemme. Kasvattajan "aito kiinnostus" kuulumisistamme on ollut iso pettymys, kiinnostus loppui, kun sai rahat pennusta, noh, sai niitä rekisteripapereitakin odottaa useamman kuukauden.

PentuEnsin viikon ja sitten kuukauden kuluttua autoni ostosta sain puhelinsoiton, joissa udeltiin tyytyväisyyttäni. Sain myös kutsun autoni 1-vuotissynttäreille, jossa autolle tehtiin veloituksetta täydellinen ulko- ja sisäpesu ja allergiasuodattimien vaihto merkkihuoltamon toimesta. Tämä pieni huomaavaisuus tuntui tosi hyvältä ja toi mukanaan merkkiuskollisuuden.

HelenaMinuun on pidetty yhteyttä sekä autokaupan, että asuntokaupan jälkeen. Auto on kohta ollut minulla jo 2 vuotta, mutta Automaa, Satakunnantie, Turku muistaa minua yhä. Ja 7v sitten tapahtuneen asunnon ostamisen jälkeen ainakin vielä vuodenkin päästä tuli myyjältä (Kiinteistömaailma) joulukortti!

HanneleOstin vanhan auton, yksityiseltä ostettuani auton, myyjä huomautti huonoista talvirenkaista, 2 viikon päästä soitti, oli löytänyt uudet renkaat halvalla, laittoi vanteille, huomasi siinä yhteydessä että pultit pitäisi uusia, tuli talvi ja alle laiton aika, hän oli ostanut uudet pultit ja laittoi pyörät alle, umpioon iski kivi, vesi meni umpion sisään, hän viikon päästä soitti oli löytänyt lähes uudet umpiot, jotka myös vaihtoi, samalla muisti että jakohihna pitää uusia, hän osti senkin ja vaihtoi, tämä kaikki vain tarvikkeiden hinnalla ja kaiken huipuksi kesärenkaani hän otti veloituksetta säilöön ja lupasi vaihtaa kun aika tulee, mitä niitä edes takas kuljettamaan, kodistani on matkaa kauppiaalle noin 40 km ajoin nämä matkat mielelläni, tämä myyjä on työelämässä ja hyvin kiireinen - silti hänellä on aikaa huolehtia myymästään autosta, sanomattakin on selvää, että tällaisia kauppiaita osuu kohdalle harvoin jos koskaan, joten iso kiitos hänelle, olen enemmän kuin tyytyväinen ostokseeni t maire

mm50Ainakin Oululainen henkilöautokauppa WETTERI ja heidän myyjänsä ovat soittaneet kauppojen jälkeen perään. Tonin kanssa tehtiin 3v sitten eräs sunnuntai kaupat tuliterästä V70:stä. Ja sittemmin häneltä on tullut ostettua toinenkin auto. Ja mies ei ollut edes talon sisällä merkin "virallinen myyjä". Auto tosin olikin törkeän kallis autoksi... Mutta ostokohteen laatu ja myynnin laatu olivat huippuluokkaa. Mies paikallaan ja asenne kohdallaan.

Tavallinen pulliainen - usein verkkareissa hiippailevaMyin entisen asunnon ja ostin uuden samalta välittäjältä. Kaupat tehtyäni sain täytettäväkseni lomakkeen, jossa sain antaa arvioni kaikesta kaupantekoon liittyvistä asioista. Hämmästys oli suuri kun jouluna 7 kk myöhemmin postista tipahti joulukortti, jonka myyjä oli itse henkilökohtaisesti kirjoittanut. Jäi hyvä mieli ko. yrityksestä.

elsaAvainten luovutukseen kaupanteko yleensä päättyy, eikä kysellä myöhemmin tyytyväisyyksiä. Asuntokaupasta on myyjä joulukortilla muistanut.

Paremman palvelun paikka olisiMyyjän näkemys asiaan: Jos myyjä myy näitä kalliita autoja 3 kpl päivässä. Se tekee 15 autoa viikossa, 60 autoa kuukaudessa ja 2160 autoa kolmessa vuodessa. Ei ole mitenkään mahdollista, että myyjä muistaisi kaikki asiakkaansa ja pystyisi heihin olevaan myös myöhemmin yhteydessä. Sen takia on täysin kohtuutonta sitä myöskään odottaa myyjältä. Asiakkaalle se yksi auto on todella suuri hanke ja hän varmasti muistaa hyvän myyjän pitkään. Myyjälle se on vain hänen jokapäiväistä työtään.

Antti LeponiemiOstin autoni Hyvinkään Nelipyörästä toista vuotta sitten. Olin sitä ennen kiertänyt muutamassa liikkeessä katselemassa autoja. Joissakin liikkeissä tunsin olevani "nainen - ei hän kuitenkaan tiedä autoista mitään" ja palvelu oli ylimielistä. Nelipyörän Petteri kohteli minua auton ostajana. Vastasi kysymyksiini asiantuntevasti.

Luovuttaessaan auton minulle hän otti minusta ja autosta kuvan, jonka sain myöhemmin postissa. Hän myös soitti ja kyseli olenko tyytyväinen autooni.

UllaMinulla on täysin päinvastainen kokemus autokauppiaasta! Ostin nykyisen autoni näkemättä (ei kuvaa, tiedot kylläkin) netistä, Forssan Delta-autosta. Ystävällinen myyjä, Konsta Lepola, kertoi puhelimessa autosta kaiken olennaisen, mm. sen että ko. yksilö on hänen äitinsä entinen auto. Minun ei tarvinnut edes mennä katsomaan paikanpäälle autoa, vaan se ajettiin työpaikkani eteen Turkuun. Kun olin pelin hyväksi havainnut, vietiin vanha ajoneuvo vaihdossa Forssaan! Autossa oleva pieni sähkövika korjattiin Turussa Forssan piikkiin ilman, että sitä piti pyytää! Konsta soitti heti seuraavalla viikolla perään, ja kolmen kuukauden kuluttua uudelleen kysyäkseen miten auto toimii! Uskomattoman upeaa jälkimarkkinointia! Olen nyt vuoden ollut sähäkän Punton omistaja, ja vannonut, että seuraavakin autokauppa tehdään Forssassa :-)

HeidiHuono maku jäi suuhun kun pojalleni ostettiin uusi, arvokas mopo. Myyjä oli niin ystävällinen ja mielinkielin kauppoja miettiessämme, mutta rahat saatuaan sekä mopon liikkeestä pihalle vietyämme palvelu loppui kuin seinään. Jatkohuollot sekä muut asioinnit ko. liikkeessä on ollut yhtä tuskaa ja tappelua, palvelu on ala-arvoista. Tiedänpähän jatkossa etten toiselle lapselleni mopokauppoja samasta liikkeestä tee..

MimmiMeidän tarinassamme ei raha ennättänyt vaihtaa omistajaa, koska liike ei ollut siitä kiinnostunut.

Olimme esitteen perusteella menneet yhteen Kehä III:n liikkeeseen katsomaan kirjakaappia. Kaappi oli mieleisemme, mutta hintaa ei ollut esillä. Myyjillä oli asiakkaat, joten kävelimme infotiskin takana olevan naishenkilön luokse. Hän naputteli päätettään. Esitimme asiamme, nainen katsoi meitä hetken ja sanoi sitten: "Minä olen varattu", painoi päänsä alaspäin ja jatkoi työskentelyään. Emme jääneet odottamaan myyjiä, koska ensikontakti liikkeeseen oli näin laimea. Läksimme toiseen liikkeeseen. Sieltä ostimme kauniin kirjakaapin ja ex tempore ostoksena vielä lipaston, koska myyjä oli niin ystävällinen ja auttavainen.

ElliOstin auton, en uutta, mutta kuitenkin. Ostoa seuraavana päivänä ajoin uudella autollani töihin, n 30 km matkan ja loppumatkasta kiinnitin huomiota auton alta kuuluvaan kovaan raahaavaan ääneen. Pysähdyin ja huomasin jonkin "pellin" roikkuvan maahan auton pohjasta. Otin yhteyttä myyjään hämmentyneenä ja kysyin mitä teen? Vastaus: laita purkka väliin ja aja tänne. Näin paljon käytetyn auton naisautoilijaa arvostettiin. Mielestäni todella ala-arvoista ja epäasiallista käytöstä! Todella pöyristyttävää. Asia sai kuitenkin onnellisen lopun kun kysyin työpaikkani lähellä olevalta huoltamolta voisivatko he vilkaista ja auttaa että voin jatkaa matkaani. He ottivat autoni, hoitivat kuntoon, eivätkä veloittaneet euroakaan palvelusta! Siinä on eroa palveluilla!

KatriToissa syksyn Turkin lomalta tuli joulukortti jo toisen kerran peräkkäin. Aikamoista asiakaspalvelua vielä jälkikäteenkin!

HelenaOlipa ikävää kuulla Riston saamasta kohtelusta automyyjän taholta! Meillä on aivan päinvastainen kokemus puolentoista vuoden takaa. Myyjä soitti muutaman kerran ja kyseli kuulumisia ja lähetti vielä joulukortinkin. Jos on tullut jotain kysyttävää, hän on auliisti vastannut ja selvitellyt kysymyksiä.

tyytyväinen mummiOlemme ostaneet 10 vuoden aikana lukuisia autoja ja kaksi asuntoa, isoimpia mainitakseni. Kaksi kertaa myyjä on muistanut jälkikäteen. Ensimmäinen oli ensimmäisen asunnon ostomme jälkeen, Huoneistokeskuksen myyjältä tuli joulukortti. Toinen muistaminen tapahtui jonkun auto-ostoksen yhteydessä, jolloin tuli myös joulukortti.

Kaikkien muiden hankintojen kohdalla mielenkiinto on loppunut siihen, kuten on loppunut meidän mielenkiintomme kyseisiä yrityksiä kohtaan. Nyt painimme tuon samaisen mielenkiintoasian kanssa pankkimme kanssa, joka ei ole kertaakaan yhdeksänvuotisen historiamme asuntovelallisina, ottanut yhteyttä meihin. Me olemme saaneet ottaa aina yhteytä sinnepäin. Olisi kiva tietää, että meistä huolehditaan ja meidän etuamme hoidetaan.

ElluOstettuani uuden auton 4 vuotta sitten, myyjä soitteli n. kuukauden kuluttua ja kyseli kuulumisiani auton suhteen. Olin iloisesti yllättynyt tästä soitosta.

Tyytyväinen Peugeotin ostajaMinullapa onkin positiivisia terveisiä. Asunnonvälittäjä lähetti joulukortin ensimmäisenä jouluna asuntokaupan jälkeen ja tervehtii aina kohdatessamme. Autoliikkeestä olen myös saanut kyselyjä, mitä kuuluu ja tietenkin uudempien autojen mainoksia. Myös auton huoltoliike lähettelee alennuskuponkeja ja mainoksia postitse. Huonekalukaupastakin tuli etukuponki jouluksi.

Joten näin täällä Järvenpäässä ja lähiympäristössä.

RiittaVaihdoimme auton uudempaan Varkaudessa Autotalo Laakkosessa keväällä 2008. Saimme viime jouluna myyjältä kauniin joulukortin, jossa meille toivotettiin hyvät joulut ja onnelliset uudet vuodet! Pienellä eleellä myyjä antoi meille lämpöisen joulumielen ja seuraavan kerran autoa vaihtaessamme menemme takuuvarmasti samaan liikkeeseen.

TuikkuOstaessani autoa itselleni isäni kanssa palvelu oli mitä mainiointa. Kun myöhemmin toin autoani liikkeen huoltoon, sen takuun takia sain huomattavasti epäkohteliaampaa kohtelua. Autoni on ollut minulla nyt kaksi vuotta ja kovin on hiljaista ollut.

Sanna HVaihdan autoa noin 10 vuoden välein. Nykyinen Volvoni on taas 10-vuotias. Tiedoksi kauppiaille.

Viime vaihdon jälkeen kyllä tuli joitakin virallisia kyselyitä tyytyväisyydestäni ja volvo-lehteä laittavat vieläkin. Muutaman vuoden välein olen käynyt myyjän luona pyytämässä vaihtotarjouksen. Tämä Juha Ruponen Hämeenlinnassa on jaksanut hymyillen seurata renkaanpotkijaa, joka ei raatsi vaihtaa kulkupeliään. Voi olla, että keväämmällä hymyyn tulee leveyttä lisää eli oikea Eurohymy syntyy, jos tarjous on edullinen.

Juhan voisi kyllä mainita lehdessäkin hyvänä automyyjänä. Hänen edustamansa liike kompastuu kuitenkin autohuoltoon, jossa asiakas ei tunnu olevan mitään. Huoltoaikaa kysyttäessä käskettiin tulla parin viikon päästä kysymään, koska taas saa tulla kysymään. Onneksi Riihimäeltä löytyi Hf autohuolto, joka kuorma-autojen ohella huoltaa myös henkilöautot nopeasti, hyvin ja edullisin hinnoin.

Omaa kauppiasta useammin minua ovat eri tavoin lähestyneet monet muut autoliikkeet omine koeajokutsuineen, vaikka en heiltä ole autoa ostanutkaan.

Risto Nihtilä Hyvinkää

volvollinen kelvollinen velvollinenOstimme vuonna 2000 uuden pikku-auton. Saman vuoden jouluna saimme sitten myyjältä joulukortin missä mieheni on kiiltävän kullanvärisen uuden auton vieressä rinta rottingilla kauheat kotiverkkarityyppiset työtamineet päällä. Kyllä riitti naurua koko perheellä kun näimme kuvan. Ja lämmin ajatus lensi myyjällemme Henrille, joka näin oli muistanut meitä vielä kaupanteon jälkeenkin. Vuosia 8 myöhemmin kävi niin, että Henri vaihtoi työnantajaa ja me, hänet mukavana ihmisenä muistaneena kipitimme muutama viikko sitten ostamaan häneltä uuden auton. Kyllä henkilö- ja jälkimarkkinointi kannattaa.

-RaijukkaOstin neljä vuotta sitten uuden auton. Myyjä oli nuori ja innokas myymään auton. Kului kaksi viikkoa ja tämä myyjä (mies) soitti minulle miten menee ja olenko ollut tyytyväinen ostamaani autoon. Asioidessani myöhemmin liikkeessä, hän muisti minut ja kyseli tyytyväisyyttäni autokauppaan. Tuntui mukavalta. Voisin ostaa uudelleenkin auton häneltä. Autokauppa sijaitsee Porissa.

Nainen vm 52Ostin asunnon, ostassani firman edustaja kertoi, miten aina vuoden jälkeen kysyvät miten asiakkaat viihtyneet uudessa asunnossa. No ostaessani asuntoa, mainittiin, että siinä on astianpesukone, mutta ei sitä, että se ei toimi. Kun sitä sitten sukulaisten ja ystävien pyynnöstä kyselin, vastasi välittäjä "en voi kaikista vanhoista koneista tietää miten toimivat". Ostin asunnon keväällä. Ei tullut joulukorttia, eikä kysytty miten viihdyn. Samoin kävi kun ostin vanhan uuden auton, siinä mainostettiin että cd-soitin, mutta ei, että ei toimi. Myyjä sanoi, kun soitin asiasta, että maksaa vain 100 euroa uuden hommaaminen. Saa nähdä mikä on kolmas ostos jossa käy samoin!

Edellisessä autossa ei toiminut radio, vaikka oli automerkin oma radiomalli, senhän tarkastin tässä viimeisessä, radio toimi mutta nyt ei cd-soitin.

jatkossa tarkempiKyllä Jyväskylässä entinen Hämeen Autovaruste, nykyinen Hämeen Auto, ja siellä Pertti Ekman on jokaisen (ja niitä on melko monta vuosien varrella!) autokaupan yhteydessä hoitanut kaupan tyylikkäästi. Uutta autoa noudettaessa hän joka kerta opastaa hallintalaitteet, ottaa uudesta omistajasta valokuvan, joka painetaan esim. mukin kylkeen sekä ottaa yhteyttä viikon tai kahden kuluttua kysyäkseen, onko auto vastannut odotuksia ja toiminut moitteettomasti. Hyvän Joulun toivotukset tulevat myös kortin tai ikkunaraapan muodossa.

EijaSain kukkakimpun kun hain auton. Myyjä otti valokuvan siitä, autosta ja minusta. Joku viikko myöhemmin sain kirjekuoressa kuvan ja kysymyksen olenko ollut tyytyväinen ostokseeni. Ja kehotuksen palata jos asiaa tulee auton tiimoilta. Olen ollut tyytyväinen palveluun sekä autoon.

helmiTilasimme kesällä talopaketin. Paketin myyjä oli aluksi kovin ystävällinen ja aktiivinen meitä kohtaan. Kaupan hieromisen ja piirustusten tarkastusten jälkeen mies muuttui hälläväliä -kaveriksi. No talopaketti tuli ja yritys lähetti joulukortin, mutta itse myyjä ei ole kertaakaan kysellyt miten rakentaminen sujuu. Ehkä mekin olemme sitten vaiteliaita, kun mies yrittää pitää taloesittelyä talossamme.

HannaHei, Uusin jokunen vuosi sitten keittiöni. Jo ensimmäisellä kerralla keittiökalusteliikkeessä sain hyvää palvelua. Tunsin, että minuun ja toiveisiini suhtauduttiin vakavasti. Keittiöstä tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Sain hiukan myöhemmin tarkistussoiton, jossa edustaja kyseli, onko kaikki toiminut hyvin. Ensimmäisenä jouluna sain joulukortin. Kahtena seuraavana vuonna edustaja soitti ja tiedusteli, onko laitteet toimineet moitteettomasti, olenko ollut tyytyväinen jne. Sain niin hyvää palvelua, että jos koskaan enää uusin keittiötäni, en edes ajattele muita liikkeitä. Kyseessä oli Hyvinkään Puustelli ja edustaja Esko Vänttilä.

Sari, RiihimäkiHeh, kävi meillekin mieheni kanssa niin, että olimme talopakettikaupoilla; hintahaitari kaikille tarpeellisille neliöille ja toiminnoille 40.000 - 87.000 euroa. Valitsimme kalleimman ja parhaimman, näyttävän unelmiemme Onnelan; olisihan se loppuikämme koti. Kaupat tehtiin ja siinä vaiheessa kun talopaketti tuli pihaan, kävi myyjä pari tuntia jututtamassa työmiehiä, sen jälkeen ei sitten mitään ole kuulunutkaan...

Hän suunnitteli ja piirsi koko paketin toiveidemme mukaan, toista samanlaista ei ole! Itsekin kehui, että tulipa toimiva ja näyttävä... Jotenkin jäi tunne, että olisihan noinkin hintavan paketin (vielä ilman keittiötä, saunaa yms. kalusteita) myyjä voinut olla hivenen jälkimarkkinointiviisaampi, itsekin olemme palvelualalla ja tiedämme, että onnellinen asiakas vain ilahtuu muistamisesta, pienestäkin. =)

MaikkuRakensimme uuden talon. Yhteydenpito edustajan ja talotehtaan kanssa oli aktiivista niin kauan kuin oli maksuja, kun kaikki oli maksettu ei ole heistä mitään kuulunut, paitsi yllättäen joululahjaksi saimme postissa huovan. Olihan sekin jotain:) Olisin toki kahvit keittänyt, jos edustaja olisi käynyt katsomassa rakennustuloksen.

LappliOstin muutama vuosi sitten syksyllä Delta-autosta uuden auton. Ensimmäistä kertaa avatessani kuljettajan puoleisen oven astuakseni sisään, myyjä valokuvasi tilanteen.

Sanoin, että hei onkos tämä sun ainoa kauppasi tänä vuonna kun ikuistaa pitää. Kyllä hävetti tämä nopea suuni, kun sain sen kuvan nätisti laitettuna kivaan joulukorttiin ja tervehdysten kera.

ChilipippuriPunton omistajaMyyjänä tunsin piikin joissakin lähihistoriassani olleissa tapauksissa! Mieleeni tuli myös poisitiivisia muistoja omalta uraltani. Tottakai asiakasta hivelee, kun myyjä muistaa hänet, on kiinnostunut tyytyväisyydestä ja kyselee kuulumisia myös silloin, kun ihan akuuttia kaupankäyntiä ei ole menossa. Tästä olen yrittänyt itseäni ja alaisiani säännöllisin välein muistuttaa ja olemme sillä tyytyväisiä asiakkaita, mikä on johtanut merkittävään lisämyyntiin joko suoraan tai mutkien kautta.

Joskus näkee "kurssilta opittua", ei myyjän persoonaan luontaisesti istuvaa lipevyyttä. Se ei yleensä toimi, vaan torpedoi lopullisesti asiakassuhteen.

Muistutan kuitenkin myös asiakkaan "roolista". Minusta myynnissä on enemmän kyse yhteistyöstä, kuin kylmästä ostosta ja myynnistä. Ihminen sitä normaalisti on sekä ostajan, että myyjän roolissa. Molempien osapuolien pitää olla kaupan jälkeen tyytyväisiä. Joillakin ammattiostajilla on tarve kyykyttää myyjää epäoleellisilla asioilla. Samaa olen havainnut myös yksityisissä ihmisissä ollessaan asiakkaana vaikka kodinkoneliikkeessä. Myyjähän osaa suhtautua tällaisessa tapauksessa "palkkansa maksajaan" positiivisesti, mutta saattaa mielenkiinto hiipua jatkossa ja silloin voi yhteistyö olla hakusessa.

Toki tiedossa on, että "asiakas on aina oikeassa"...

Yksi esimerkki:
Paikallinen Volvo-huolto lähettää aina jokaisen huoltokerran jälkeen noin parin viikon viiveellä tekstiviestin, jossa kysellään palautetta huollon onnistumisesta.

Olen vastannut näihin sekä positiivisesti, että myös reklamoinut huollon virheistä ja puutteista. Joskus olen pyytänyt palautetta myös sähköpostilla tai puhelimitse. Mihinkään en ole saanut vastausta! Kysely on siis tehty, koska "laatukäsikirja tms. niin vaatii". Muuta selitystä en siihen keksi.

Ei siis toimi!

Myyntijohtaja 15 v kokemuksellaMe ostettiin uusi auto v. -07 ja muistaakseni noin kuukauden päästä liikkeestä soitettiin ja kysyttiin, että olemmeko tyytyväisiä. Oltiinhan me :) Joka kerta huollon jälkeen tulee myös soitto, ollaanko oltu tyytyväisiä palveluun. Toki ollaan oltu hyvinkin tyytyväisiä ja mieltä lämmittää, että kysytään!

RiittaMeillä oli aikoinaan todella miellyttävä, vaikkakin sinnikäs, autokauppias (nyt jo eläkkeellä). Hän möi minulle useammankin uuden auton ja ainakin yhden kaupan jälkeen sain myöhemmin häneltä valokuvakortin auton luovutustilanteesta. Vielä nykyisinkin hän tulee juttusille, jos jossakin törmäämme.

KirsikkaAutokauppasuhde voi myös säilyä. Ostin n.10 vuotta sitten uuden auton, uudella paikkakunnalla ja uuden merkin. Palvelu oli asiallista, luovutuksen yhteydessä otettiin valokuva ja toivotettiin hyvää matkaa. Parin viikon päästä tuli autokaupasta kirje, jossa oli suurennettu valokuva luovutustilaisuudesta ja myyjän yhteystiedot.

Muutaman viikon päästä myyjä soitti ja kysyi kuinka auto on toiminut ja onko jotain mitä haluaisin kysyä. Hän soitti n. puolen vuoden välein ja kysyi kuulumisia. Sitten hän jäi eläkkeelle. Uusi myyjä soitti, kun auto oli n. 3 vuoden ikäinen ja kysyi olisiko auton vaihto ajankohtainen. Pyysin tarjousta vaihdosta hiukan suurempaan ja mahdollisesti käytettyyn. Hän esitti muutamia vaihtoehtoja ja kaupat tehtiin. Yhteyden otot toimivat samalla tavoin tämän myös uuden myyjän kanssa.

Viime keväänä hän taas soitti ja kysyi, joko mietittäisiin vaihtoa. Sanoin, että ei ole juuri nyt ajankohtainen, mutta että olin kiinnostunut heidän tietystä uudesta mallista, jos niitä tulisi edullisesti myyntiin vaikka vähän käytettynä voisin harkita.

Joulukuun alussa hän soitti ja sanoi, että maahantuojalla on nyt näitä malleja 4 kappaletta ja että hän on tässä laskenut tarjouksen vaihdosta. Keskusteltiin käytännön yksityiskohdista muutama minuutti ja sanoin, että soitan takaisin hetken päästä. Ja niin sitten kaupat tehtiin autoja näkemättä. Uusi auto tuli muutama päivä sovittua aikaisemmin. Nyt jo parin päivän päästä myyjä soitti ja kysyi miltä uuden tyyppinen malli tuntuu ajossa, enkä voinut muuta sanoa kuin, että olen tyytyväinen.

Olemme kyseisessä liikkeessä hoitaneet myös miehen autokaupat ja palvelu on toiminut vähintään yhtä hyvin myös hänen kanssaan.

Kauppa on Joensuun DELTA auto ja ainakin meidän perheen autoasiat ovat hoituneet siellä loistavasti. Me luotamme myyjän ammattitaitoon ja asiantuntemukseen, kertaakaan myyjän puolelta ei ole edes yritetty kyseenalaistaa "naisautoilijan" näkemystä ja tietämystä autoista. Joten kyllä seuraavakin kauppa tehdään samassa liikkeessä.

SirpaUuden polkupyörän ostamisen jälkeen yllätyin iloisesti kun urheiluliike, josta pyörän ostin, lähetti hauskan joulukortin, jossa mukana alennuskuponki pyörän huoltoon / huoltotarvikkeisiin.

AnzuVaihdoin 2008 keväällä autoa. Parin viikon sisällä sain Delta-auton Markolta tekstiviestikysymyksen "Miten olet pärjännyt autolla?" Tämä tuntui mukavalta ja lämmitti mieltä, taitaa olla vieläkin viesti tallella ;)

AlluOstin uuden auton neljä vuotta sitten entiseltä kotipaikkakunnaltani, vaikka asunkin jo muualla. Eilen kyseinen autokauppias oli soittanut miehelleni, että oletteko harkinneet auton vaihtoa? Mieheni sanoi että ei nyt näinä aikoina vielä. Autokauppias oli sanonut vielä, että kyllä niitä autoja sitten edelleen myydään täältä Jämsästä Tampereelle :)

Tuli hyvä mieli vaikkei vielä autoa olla vaihtamassakaan. Mutta tiedän mistä taatusti myös autotarjousta pyydän sitten kun se on seuraavan kerran ajankohtaista.

Näin palvelee Hämeen Autovaruste Jämsässä.

KatjaKiteeläinen huonekalukauppias Urho Toropainen on loistava esimerkki asiakaspalvelijasta. Kymmenen vuoden ajan olemme hankkineet niin firman kuin kodin kalusteet häneltä. Jos hänellä ei jotain ole, hän selvittää mistä saa ja varmasti soittaa kun asia on selvitetty sekä tekee tarjouksen. Yleensä aina kaupat on tehty. Hinta ei aina ole ollut se halvin, mutta tuote on aina ollut sitä mitä on haettu.

Seuraavalla kerralla hän muistaa kysyä onko oltu tyytyväisiä. Muutaman kerran hän soittanut ja kysynyt voiko antaa meidän yrityksen toimiston osoitteen tutustumiskohteeksi, kun asiakas on kysynyt referenssikohdetta. Toisaalta myös meiltä on joskus kysytty, mistä hankitte silloin kalusteet ja on kerrottu. Näissäkin tapauksissa kaupat on kuulemma tehty. Joten, jos ja kun kalustetarvetta taas tulee niin soitamme Urholle.

SHMieheni osti uuden auton ja maksoi sen kokonaisuudessaan käteisellä viimeistä senttiä myöten. Ja mitä sitten tapahtuikaan: saapui postissa uuden auton rekisteriote, ja mitä siinä olikaan omistajan kohdalla: Auton myynyt autoliike! Ja tämä tuli vielä myöskin vakuutusyhtiön papereissa: auton myynyt liike oli auton omistaja. Todella pöyristyttävää!

Näin RovaniemelläTilasin ravintolisiä. Teimme sopimuksen tietylle ajalle. Sopimusajan päättymisen jälkeen tuli paketti, jonka lähetin takaisin. En pitänyt siitä, että sopimusta ei noudatettu. Mutta olisin kyllä tilannut tuotteet uudelleen, uudella sopimuksella. Kukaan vaan ei ole tarjonnut niitä palautuksen jälkeen..

RL


Minulla on hieman kalliimpi auto. Myyjä on ottanut kerran yhteyttä, kaupan jälkeen. Postia kyllä tulee. Huom. tämä nykyinen auto on kolmas samanmerkkinen ja samalta myyjältä.

Ostimme uuden asunnon. Saimme kaikki muutokset jotka halusimme. Väki joka meitä palveli, hoitivat asiat mallikelpoisesti. Muistimme heitä muutamalla kuohuviinipullolla. Rakentaja antoi lahjaksi lautasen, jonka arvo asuntoon on mitätön. Mutta tapa lämmitti, kortti ja lahja odottivat pöydällä kun saimme avaimet. Näin kaikille tässä samassa paritaloyhtiössä.

Onhan näitä huonojakin kokemuksia. Eräästä huonekaluliikkeestä kysyimme tuotetta, joka heillä oli loppu. Sovittiin myyjän kanssa, että hän soittaa kun on saanut tuotteet heidän päävarastostaan, Lahdesta. No siitä on jo yli viisi vuotta ja soittoa ei ole tullut.
Tällaisia tapauksia on useitakin, myyjät eivät muista lupauksiaan. Onneksi on muita liikkeitä mistä voi ostaa.

Mutta entisenä kauppiaana olen sitä mieltä, että lupaukset on pidettävä ja asiakkaisiin on pyrittävä pitämään yhteyttä niin että sitoutuvat liikkeeseen, ilma bonuskortteja.

Christer LindbergOlen ostanut muutamia uusia autoja ja ensimmäinen kauppias, joka on muistanut minua kaupan jälkeen, on Autotalo Pelttari, Huittisista. Vaikkei tullut kuin postikortti, niin se tuntui todella mukavalta.

Mari-AnneOstin uuden auton helmikuussa 2004 Pörhön autoliikkeestä Keminmaasta. Maaliskuussa tuli autosta ja omistajasta otettu kuva. Jouluna tuli Joulukortti. Vielä toisenakin Jouluna samoin. Autoesittelyihin on tullut useampi henkilökohtainen kutsu. Näin meillä.

leilaOstin viime syksynä auton Lahden Länsiautosta, myyjä oli Arto Laurila. Sain häneltä joulukortin ja kun tänä talvena kävin liikkeessä, kiitin häntä kortista ja erinomaisesta palvelusta ja hän kiitti minua viimeisestä! En ole tällaista ennen kuullut automyyjältä ja kun seuraavan auton hankinta on ajankohtainen, menen ostamaan sen Länsiautosta Laurilalta.

punainen Opel AstraOstin oululaisesta muotiliikkeestä kalliin juhlapuvun tyttäreni häihin. Sitten tuttavan hautajaisiin juhlavaa mustaa jne.

Mutta sitten ajattelivat varmaan, että olen jo vakioasiakas; sain eräällä kertaa törkeää kohtelua, oikeastaan en saanut mitään palvelua... katso tuolta ja tuolta, tässä tangossa sinulle ei ole mitään... olin tyrmistynyt. Lähdin melkein itkien pois liikkeestä ja menin kilpailevaan muotiliikkeeseen ja tein monen sadan euron ostokset, että siitäpä saivat mitä vissiin tilasivat :)

menin toiseen liikkeeseenUskomatonta, mutta totta. Minulla on aivan samanlainen kokemus. Mieheni osti minulle hienon auton. Vaikka hintaa oli tiputettu tuhansia euroja, jäi autolle silti huomattavasti hintaa.

Saimme mukavia lahjuksia kaupan päälle, mutta kun auto oli kaupan ovesta ajettu ulos, me unohduimme. Myyjästä ei ole sen koommin kuulunut mitään. Koen tämän omituisena asiakaspalveluna, kun ottaa huomioon kuinka suuret kaupat tuli tehtyä.

Nykyaikana, kun on käytössä kaiken maailman nettisivut ja sähköpostit, ei luulisi olevan liian vaikeaa edes jollain tavoin jälkeenpäin kiittää asiakasta ja jopa kysäistä: "Oletko ollut tyytyväinen ostokseesi?"

TelluViimeksi kun ostimme autoa, niin jälkeenpäin tuli kyllä kyselylomake, jolla kysyttiin tyytyväisyyttä ja taisi tulla soittokin myyjältä eli jälkimarkkinointi oli täällä Oulussa Mazda-kauppiaalla hallussa. Tosin sitten kun huomasimme, että auton maalauksessa oli johonkin välikerrokseen jäänyt hileitä klimppeihin, ja lauantaina myös myyjä totesi asian, niin pyysi menemään huoltoon (auki ma-pe). No, eipä ole vieläkään keretty ja kohta vuosi on aikaa vierähtänyt - mies on töissä toisella paikkakunnalla ja minä käyn autolla töissä toisella puolen kaupunkia, niin ei ole helppoa järjestää. Auttaisi, jos soitettaisiin että nyt olis teille varattu aika, sopisko tuoda auto?.. Mutta kaikkea ei kai voi vaatia..

JaanaOstin 5v. sitten 2v. vanhan pienen sinisen "työmatka / kauppakassi-auton", joka vuosi sen jälkeen, aina alkukesällä, on autoliikkeen omistaja muistanut minua kortilla, jolla saa Turun torilta ratikkakioskilta kaksi ilmaista jäätelöä.

MantaTämä tarina on mummoni elämästä, vuosia sitten: Mummo oli päättänyt ostaa uuden talvitakin. Ja kun mummo lähti ostoksille, hän osti hyvää, ei halpaa; että kestää sitten käyttöä pitkään. Meni mummo sitten kaupungilla erääseen putiikkiin ja ajatteli katsella ympärilleen. Vaan tulipa siihen nuorehko naismyyjä ja katsoi nenänvartta pitkin jo iäkästä mummoani ja sanoi, ettei täältä löydy teille mitään. Mummo siitä suivaantui (hiljaa itsekseen) ja meni seuraavaan kauppaan. Osti hyvän ja hinnakkaan takin ja meni sitten kotimatkallaan saman putiikin ohitse, josta hänet oli käytännössä heitetty ulos.

Pyörähti siinä näyteikkunan edessä muutaman kerran ympäri nenä pystyssä, jotta kaupan myyjä varmasti näki tehdyt ostokset! Ja kyllä meillä muilla oli hauskaa jutun kuultuamme. Ei putiikin myyjä tiennyt mitä menetti, kun ei suostunut palvelemaan tavallista, hyvin pukeutunutta vanhaa naista. Valitettavasti tuollaista ylenkatseellisuutta löytää vielä nykyäänkin silloin tällöin. Ihailen vielä nytkin, jo vuosia mummoni kuoleman jälkeen, hänen hauskaa huumorintajuaan; hänen nenälleen ei hypitty.

TuikkuOli hieno todeta, kun ostin viime kesänä asuntovaunun Jyväskyläläisestä liikkeestä, että liike muisti minua pienellä lahjalla jouluna. Olen tehnyt monta kallista autokauppaa takavuosina, mutta ne ovat sen jälkeen minut unohtaneet,

TaistoMinäkin ostin uuden auton, vaikea asia - ensikertaa ja naisena. Tuodessani autoa huoltoon, niin myyjä ei edes tervehtinyt! Pieni juttu, mutta antoi tietynlaisen kuvan koko yrityksestä!

AlppuHei, ainakin Opel myyjille on opetettu, että pitää soittaa asiakkaalle kaupan jälkeen. Siihen se asiakkaan kuuntelu sitten jääkin.

Ostimme ulkomaan komennuksellemme lähtiessämme perheelle pienen kakkosauton. Autoa ei saa Suomessa ajaa ennen muuttomatkaa, mutta sen sai kuitenkin ajaa kaupasta kotiin pakattavaksi pari päivää ennen.

Myyjälle tuli kai selväksi kuinka kiire minulla on lapsilauman ja koko muuttohässäkän järjestelyn kanssa, töistä puhumattakaan. Seuravana päivänä tuli pirteä soitto. Miten auto on pelannut? Onko ollut mukava ajella? Ja iso luita muita ulkoa opeteltuja kysymyksiä. Kysymysten tulotahtiin ei ollenkaan vaikuttanut vastakseni. Ei esimerkiksi se, kun muistutin, etten saa autolla vielä ajaa ja se, että kerroin minulla olevan ihan hirveä hoppu.

Minä olen kyllä iloinen, jos myyjä jättää minut rauhaan ostoksen tehtyäni. Erityisesti "isojen ostosten" kohdalla. Niihin aikoihin tuppaa muutenkin olemaan kiire :D

ei turhia puheluitaHain uutta työpaikkaa ja haku tapahtui rekrytointiyrityksen kautta. Sain työpaikan ja pari viikkoa töiden aloittamisen jälkeen rekrytointiyrityksestä vielä kyseltiin olenko ollut tyytyväinen ja kehotettiin ottamaan yhteyttä, jos joskus tulevaisuudessa haluan vaihtaa työpaikkaa. Lisäksi ennen päätöstä he pitivät minut jatkuvasta ajan tasalla missä tilanteessa mennään.

Olin erittäin tyytyväinen heidän toimintaan ja positiivisesti yllättynytkin, kun he vielä jälkikäteen ottivat yhteyttä. Ja tulihan sieltä vielä jouluksi korttikin. Olen säästänyt yrityksen yhteystiedot tulevaisuuden varalle :).

Hanski -76Ostin auton vuosi sitten, kauppias tarjosi kaupan kunniaksi lounaan. Soitti vielä seuraavana päivänä, että toimiiko auto moitteettomasti. Jokin klikkasi välillämme, rakastuimme ja asumme tällä hetkellä saman katon alla.

RonjaOstin auton minulle uudesta autokaupasta (Rinta-Jouppi,Turku) tammikuun alkupuolella. Auton luovutustilaisuudessa minulle kerrottiin uuden auton kaikkien "nappuloiden" toiminnasta ja ennen lähtöäni minulle ojennettiin hienossa pakkauksessa kuohuviinipulloja ja kaksi kuohuviinilasia jotka voisin illalla nauttia uuden autoni kunniaksi. Lisäksi automyyjä on soittanut jo kaksi kertaa ja tiedustellut onko kaikki hyvin, olenko tyytyväinen uuteen autooni.

Nämä pienet huomaavaisuudet tuntuvat miellyttävältä.

Näin ei ole käynyt kertaakaan 30 vuoden ajalla muissa autokaupoissa vaikka olen tehnyt autokauppoja noin 3 vuoden välein.

LissuOstin uudet silmälasit Optilookista ja viikon kuluttua sain kiitoskirjeen ja muistutuksen tulla liikkeeseen, jos lasit eivät ole sopivat. Ilahduin yhteydenotosta. Samoin joka aamu minua ilahduttaa "aamun avaus" mietelmällä. Kiitos!

AilikaarinaOstin syksyllä auton ja hämmästyin, kun myyjä soitteli kysyäkseen, olenko tyytyväinen ja lupasi auttaa aina ongelmien ilmaantuessa. Maahantuoja lähetti myös kyselyn. Palvelu on ollut ylenpalttisen hyvää.

TyytyväinenMinä ihmettelen sitä, että miksi ihmeessä myyjän tai välittäjän pitäisi olla kiinnostunut, onko ostaja tyytyväinen vai ei. Minä en ainakaan haluaisi kenenkään alkavan udella, viihdynkö ostamassani talossa tai onko autolla mukava ajella. Kun olen ostokseni maksanut, on se minun. Myyjän ei enää tarvitse asiaan puuttua ellei ostoksessani ole jotain vikaa. Sellaisessa tapauksessa tietysti otan itse yhteyttä myyjään.

Jos tuntuu siltä, että haluan jälkikäteen vielä hehkutella, kuinka hyvän ostoksen teinkään, voinhan itsekin sen myyjälle sanoa. Ei sitä tarvitse tulla utelemaan.

TuijaNo ainahan kun auton vaihtaa niin seuraavana jouluna sentään joulukortti liikkeestä tulee, ainakin volkkari liikkeissä toimitaan näin.

nooraYllätyin kun kiinteistövälittäjä, joka myi asuntoni, soitti minulle vuoden päästä ja kyseli missä asun ja olenko ollut tyytyväinen asunnonvaihtooni. En tiedä kalasteliko mahdollisesti asiakasta minusta uudelleen, mutta hyvältä tuntui kuiteskin hänen soittonsa.

mapeOstimme Metsähallitukselta syksyllä kesämökkitontin. Kaupantekotilaisuudessa saimme "Mökkikirjan" sekä palautelomake kotona kaikessa rauhassa täytettäväksi, jossa oli houkuttimena myös arvontaan osallistuminen. Jouluna saimme Metsähallitukselta joulukortin, jossa oli kuvassa kaksi kuksaa ja niissä meidän etunimet.

Kaupanteko sujui muutenkin hyvin asiakasystävällisesti. Myyjän edustaja tuli Hämeenlinnasta meidän tykö kaupantekoon. Kauppakirjat lähetettiin etukäteen luettavaksi. Tällaisen kokemuksen jälkeen voi suositella muillekin kaupantekoa heidän kanssaan. Me tuskin ostamme uutta tonttia :)

pjeVaikka olisin tehnyt suurenkin hankinnan, en tiedä osaisinko edes odottaa, että myyjä jälkeenpäin tiedustelisi tyytyväisyyttäni. Enkä tiedä, kaipaisinko sitä edes.

Sen sijaan se on hyvin kummallista, jos nimenomaan luvataan palata asiaan. Näin toimii maamme suurimpiin kuuluvan keittiökalusteita toimittavan yrityksen myyjä; silmät kirkkaina hän väitti tulevansa käymään, kun kalusteet on saatu asennettua.

Perustelut olivat hurskaat: keittiön toimivuuden tietää vasta kun sitä on vähän aikaa käyttänyt, yritys haluaa varmistua siitä, että asiakas tuntee tehneensä oikean ratkaisun, sillä onhan keittiö yksi kodin tärkeimpiä tiloja blaablaablaa...

Keittiö hankittiin n. viisi vuotta sitten, mutta eipä ole poikaa näkynyt. Minusta tämmöinen tyhjän höpöttäminen on lapsellista.

TalonrakentajaOstin viime kesänä uuden käytetyn auton, jolla oli vielä takuu voimassa. Loppuvuodesta myyjä soitti minulle ja kysyi miten yhteiselämä auton kanssa on sujunut. Kerroin hänelle käyttäneeni auton takuukorjauksessa moottorin ripustusten takia ja että nyt minulla on pientä tasapaino-ongelmaa auton mukana tulleissa juuri alle asennetuissa talvirenkaissa tai jarrussa. Tästä myyjä meni hyvin kireäksi eikä osannut sanoa oikein mitään. Kysyttyäni miten renkaiden / jarrujen kanssa toimitaan, hän ilmoitti, että ota yhteyttä johonkin huoltoon. Puhelu loppui tämän jälkeen hieman oudoissa tunnelmissa, eikä myyjästä ole sen jälkeen kuulunut mitään. Ilmeisesti ei ollut varautunut saamaan todenmukaista palautetta, eikä apuja ainakaan sen jälkeen tullut.

VPOstin ensimmäisen omistusasuntoni marraskuussa. Joulun alla sain välittäjältä joulukortin ja muuttopäivän jälkeen tammikuussa hän vielä soitti ja kysyi onko kaikki kunnossa. Asuntoa valitessani olin jo kiinnittänyt huomiota siihen miten asiallinen, täsmällinen ja vakuuttava tämä välittäjä oli. Yhteydenpito varmisti alustavan päätöksen: kun alan myydä tätä asuntoa todennäköisesti viiden vuoden päästä, otan ensimmäisenä yhteyttä samaan mieheen.

seiaTämä tapaus ei ihan vastaa kysymystä, mutta se kertoo kyllä mistä hyvässä tai huonossa asiakaspalvelussa on kyse.

Lähes 20 vuotta sitten Tampereelle tuli autoliike, joka ilmoitteli näyttävästi ostavansa käytettyjä autoja. Tarjosin heille ostettavaksi jo aika iäkästä autoa johon myyjä vastasi erittäin ylimielisesti, että "Ei kelpaa, uudenkarheita pitää olla". Vieläkin muistan aina sen mielipahan ajaessani liikkeen ohi, enkä ole halunnut mennä sinne asiakkaaksi.

Samoihin aikoihin teetin vähäpätöisen sinkitystyön rakennusremonttiini tarvitsemilleni metalliosille isossa liikkeessä, joka käsitteli kuorma-autollisia erilaisia metallikappaleita. Vähän epäröiden tarjosin työtä sinne. Sain yllättävän ystävällisen vastaanoton, työni tehtiin kuten sovittiin ja hakiessani osiani pois sain vielä yrityksen T-paidan lahjaksi. Tuonkin yrityksen muistan aina ohi ajaessani ja olen joskus esim. työhöni liittyen ohjannut vastaavia töitä sinne.

Eli poikkeuksellisen hyvä tai huono kohtelu muistetaan vuosia, koska se aiheuttaa tunnereaktion, joka palaa aina mieleen vastaavassa tilanteessa.

TaistoOstimme viime keväänä purjeveneen, ensimmäisemme. Mieheni kävi kerran katsomassa purtta parin tunnin päässä kotoamme. Kaupantekoon lähdettiinkin sitten koko perhe. Kahvit ja pullat odottivat sekä sydämellinen pariskunta, joka haikeana oli luopumassa monta vuotta palvelleesta veneestään. Oli talviaika, joten varusteet oli irroitettu ja huolella säilötty. Verhot pesty ja silitetty, patjat tuuletettu ja puuosat puunattu. Kun kauppapaperit oli tehty ja vene vielä kertaalleen katsastettu, pariskunta hyvästeli meidät lähes tippa linssissä, vaikka uusi, isompi vene oli jo katsottuna.

Vene saatiin vesille ja kotisatamaan. Saimme muutaman kerran iloista postia, mitä veneelle ja meille kuuluu, mihin aiomme kesälomalla, onko kaikki toiminut hyvin? Vielä muutama veneeseen kuuluva tavara toimitettiin meille jälkikäteen. Kesälomareissulta palatessa oli eräässä satamassa sattumalta vastaanottokomitea; veneen meille myynyt pariskunta oli istuskellut oman uuden veneensä kannella satamassa vieraidensa kanssa, tiirailut merelle ja sanonut: tuollainen vene meillä oli ennen. Veneen seilattua lähemmäs he huomasivat: tuo ON meidän entinen vene! Jälleennäkemisen ilo oli molemminpuolista.

Veneellämme oli hyvä koti ja yritämme itse antaa sille yhtä hyvän:)

MerelliAsun Lahdessa, mutta löysin Seinäjoen suuresta autoliikkeestä haluamani käytetyn auton. Sovimme myyjän kanssa auton katsomisajan ja ajelimme tekemään kaupat. Kauppojen teon jälkeen myyjä esitteli meille koko autoliikkeen, korjaamotilat ym. olisi tarjonnut ruuat, mutta haluisimme vain kahvit. Kaksi talvirengasta olivat vielä entisellä omistajalla ja myyjä lähetti ne matkahuollon kautta perässä. Soitteli milloin lähtivät matkaan ja varmisti että ollaan saatu. Noin kuukauden päästä hän vielä soitteli ja kyseli miten auto on pelannut. Ja joulukorttikin tuli vielä perään. Ammattitaito oli myyjällä kohdallaan.

CadillacTein keittiöremontin ja haaveeni oli saada kiviset työtasot. Löysinkin netistä kivitasotoimittajan, joka hoiti asian tosi mallikkaasti ja vaikka aikaa oli jo kulunut reippaasti, muisti joulutervehdyksellä.

Tyytyväinen asiakas.Menetin rakkaani 28,5 vuoden jälkeen. Eka kertaa elämässäni olin järjestämässä hautaamista. Menin hautaustoimistoon ja siellä sain semmoisen vastaanoton, että sen muistan varmaan läpi elämäni. Nuori mieshenkilö sanoi minulle, että näethän sinä että minulla on asiakas joten älä kysele ja häiritse. Kysyin vain että pitääkö täältä varata aika vai voinko jäädä odottamaan. Tuiski saman toiseen kertaan. Lähdin ulos ja itkin.

Samalla muistin että kun kävimme kirjoittajapiirissä, niin siellä vähän sivummalla oli toinenkin hautaustoimisto. Menin sinne ja itkin koko matkan. Siellä oli myöskin asiakas. Omistaja otti minut vastaan ja sanoi että heillä menee tässä vielä vähän aikaa, joten voin sillä aikaa istua ja katsella arkkuja ja jotain surukirjoja mitä oli siinä esillä. Tunsin että olin tullut kotiin.

Järjestelimme kauniit vainajan toivomuksen mukaiset hautajaiset. Arkku tuli kotipihaan ja avattiin siinä. Siinä ystävät saivat jättää hyvästit ja niin matka jatkui kappeliin ja hautausmaalle. Hautausurakoitsija kysyi että eikö laiteta arkun päälle kukkia, kun vastasin että ei. Laitoimme yhdessä siihen omenapuunoksan toiselle ja päärynäpuunoksan toiselle puolelle ja päälle tuli riikunapuun oksa.

Parin päivän päästä tämä samainen mies soitti minulle ja kertoi kuinka hän liikuttui siitä arkkukoristeesta niin paljon kun näki sen, että hänen oli pakko soittaa minulle. Ja hän kertoi kuinka hän tunsi vainajan todella hyvin ja ajatteli että en olisi voinut kauniimmin tämän muistoa kunnioittaa. Koska vainaja oli aikoinaan kertonut hänellekin että hänelle kaikista rakkaimmat asiat maailmassa on puutarhan tuotteet ja tiesi että vainaja ei kasvatetuista kukista ollut koskaan pitänyt.

Tämä samainen hautaustoimiston omistaja soitti minulle vielä kolme kertaa hautajaisten jälkeen ja kysyi kuinka olen selvinnyt kaikesta. Aikaa on kulunut kohta seitsemän vuotta ja voin sanoa että kenenkään lohdutus ei ollut niin sydämestä tullutta kuin hänen. Ari Lumme, Keravalta saa suuret kiitokset minulta!

riikkaOstimme uuden pesukoneen perjantaina maksoimme sen ja luvattiin että uuden koneen voi noutaa seuraavana tiistaina, kun tulee päävarastolta. Ei kuulunut mitään. Soitin keskiviikkona, sanoivat että huomenna voi noutaa, soitamme kyllä ensin. Tuli torstai, ei kuulunut soittoa. Soitin ja tiedustelin, olivat tympeitä, että mehän lupasimme soittaa.

Sanoin että maksoimme jo pesukoneen ja annan tilinumeron - voitte palauttaa tuotteen hinnan tilille. Sitten alkoi tapahtua, pesukoneita oli kuulemma ollut varastossa vain näytekappale ja saimme noutaa sen heti. Tämä kaikki johtui vain siitä kun olimme jo maksaneet hellan, ei millään muulla ollutkaan enää väliä!

AslakOstin muutama vuosi sitten kalliin, viimeisen päälle monitoimisen ja kestävän pölynimurin kiertävältä kaupparatsulta, luvattiin kaikki hienoudet ja koulutustakin koneen käyttöön. Auton perävalojen hävittyä, ei ole kuulunut eikä näkynyt kouluttajaa tai muutakaan tyytyväisyyden kyselijää. Nyt on pölypussit olleet loppu jo kuukausia, kukaan ei vastaa puheluihin eikä sähköposteihin, kallis mööpeli seisoo nurkassa pölyttymässä kun ei mahdu edes kaappiin. Siis rahat pois vaan ja onnea.

KKEipä ole tullut mieleenikään odottaa minkäänlaista mielenkiintoa automyyjältä tai asunnon välittäjältä, sen jälkeen kun kaupat on tehty. Olen mieheni kanssa ostanut omakotitalon ja maatilan (eri välittäjiltä) eikä edes joulukorttia ole tullut kauppojen teon jälkeen.

Sisarusteni kanssa myimme vanhempieni omakotitalon, jälleen eri välittäjä, eikä mitään ole kuulunut kaupanteon jälkeen. Autojakin on ostettu useitakin, ei ihan uusia, mutta suht kalliita kuitenkin, viimeisimmän kanssa tuli ongelma kuukausi kauppojen jälkeen, otin myyjäliikkeeseen yhteyttä, koska mielestäni heidän olisi kuulunut korjaus maksaa. Lupasivat auton myyneen henkilön ottavan yhteyttä minuun, siitä on nyt vuosi ja ainoa yhteydenotto oli joulun alla postitse tullut postikortin kokoinen kalenteri vuodelle 2009. Eli näin paljon myyjiä kiinnostaa asiakas sen jälkeen kun rahat on saatu : ).

Äippä- MummuOstin Turun Delta Autosta heinäkuussa 2005 Kia-merkkisen henkilöauton. Nuori mies kesätyöntekijä (opiskelija John tai sinnepäin) soitteli syksyn aikana ja kyseli tyytyväisyyttäni. Soittoja ko. autoliikkeestä tuli vuoden mittaan ainakin kolme. Olen erittäin tyytyväinen autooni sekä myyjään, että palveluun Delta-Autossa.

Hilve PuumalainenAuton ostamisesta minunkin kokemukseni kertovat. Edellisen auton ostettuani tuntui, että kun perävalot hävisivät näkyvistä, niin siihen loppui palvelu. Tänä keväänä vaihdoin erimerkkisen auton ja siinä onkin ollut ihmettelemistä millaista huomiota olen saanut. Tyytyväisyyttäni on kyselty myyjän taholta puhelimitse ja gallup kyselyn muodossa. Sain syntymäpäivä- ja joulukortin automyyjältäni. Autonhuollossa varmistellaan kuinka olen ollut tyytyväinen palveluun... kyllä tuntuu hyvältä, ei loppunut palvelu ostohetkeen. On täysin varma asia että seuraavankin auton ostan tästä liikkeestä.

VolkkarikuskiHankimme kotiin uuden sohvan, joka oli mielestäni arvokas, reilu 1 400 euroa. Toimitusajaksi luvattiin kuukausi ja pienen soittelun jälkeen saimme sen hieman myöhässä. Toimitusaika oli meille tärkeä juhlien vuoksi. Suuri pettymys oli se, että mukana ei seurannut mitään hoito-ohjeita tai kokoomisohjeita. Jopa 30 euron puuvillapaidassakin on paremman ohjeet mukana. Muutaman kuukauden käytön jälkeen sohva valitettavasi alkoi nyppyyntymään ja pehmusteet eivät pysyneet kankaiden sisällä paikallaan. Reklamoituamme asiasta saimme tiedon, että joku tulee tarkistamaan sohvan kuukauden kuluttua ja jos ei kuulu niin soitelkaa uudestaan. Mielestäni aika ikävää palvelua. Kauppojen jälkeen asiakas ei ole enää tärkeä.

MariOstin lomamatkalla auton Joensuusta, merkkiliikkeestä. Sain autoon myyjäliikkeen takuun.

Kun autosta sitten löytyi vikaa takuuajan aikana, en saanut myyjää kiinni millään tavalla tai välineellä. Piti viedä asiaa liikkeen toimitusjohtajan kautta eteenpäin. Sittenkään en saanut myyjää soittamaan itselle, vaan piti itse soitella useita kertoja siihen suuntaan. Lopulta tärppäsi. Sittenkin asian hoitaminen oli kuin tervassa matelemista. Millään hän ei tunnustanut asiaa, eikä oman liikkeen vastuuta. Minun olisi pitänyt kuljettaa rikkinäinen auto heille tutkittavaksi.

Onneksi kotikaupungin paikallinen merkkiliike suhtautui asiaan suopeammin ja hoiti sekä korjaukset että keskustelut myyjäliikkeen kanssa kuntoon. Alkuperäistä myyjää asian hoitaminen ei todellakaan kiinnostanut - eihän siitä olisi tippunut yhtään euroa taskun pohjalle. Automerkki saattaa pysyä tulevaisuudessakin samana, mutta tuosta liikkeestä tuskin ostan enää ikinä mitään.

Volkkari-miesOstin käytetyn auton kesäkuun alussa. Joulun alla sain seuraavan vuoren kalenterin - lämmitti mieltä kovasti. Asioidessani liikkeessä myöhemmin, myyjä kysyi heti miten auto on toiminut. (Kiitokset Jyväskylän Vaihtoautot.net -liikkeen Jussi Nissiselle.)

Toisesta liikkeestä ostin ihan uuden kevytkuorma-auton. Kesti kauan saada se Lappeenrannasta Jyväskylään, kun ei sille löytynyt kyytiä. Sitten se seisoi monta viikkoa Jyväskylässä autoliikkeessä, kun eivät saaneet sitä rekisteriin (oli ensimmäinen malliaan Suomessa).

Kun sain sen vihdoin itselleni, niin huomasin, että sitä ei oltu vaneroitu kokonaan kuten piti. Sateella huomasin, että tavaratilaan tuli vettä samoin kuin takana olevaan lamppukoteloon. Katon sauma oli huonosti tehty. Muutama ylimääräinen ajo auton takia tuli ja vanerointi tehtiin lopulta itse. Myyjä kuitenkin otti yhteyttä vielä myöhemmin, mutta ei ehkä niinkään omasta halustaan.

SariMinä ostin elämäni ensimmäisen auton muutama vuosi sitten. Myyjän toivuttua järkytyksestä, että pariskunnan NAINEN on ostamassa uutta autoa, alkoi asiat sujua. Vain silloin tällöin hän vastasi miehelle minun kysyessäni jotain. Ostokseni kunniaksi sain lahjapaketin hajuvesineen yms. ja kovasti pyydettiin ottamaan yhteyttä, jos jotain ilmenisi. Eikä varmaan mennyt kuukauttakaan, kun jo tuli kysely, mites on hurissut? Ja hyvinhän hurisi! Kyselyjä sain parin vuoden ajan ehkä kerran vuodessa. Nyt tulee mainoksia, josko vaihtaisin uuteen... mitäs sitä hyvää vaihtamaan! Kovasti siis huolta kantavat. autoliike on Toyota Lohjalla.

naisautoilijaOstin uuden auton v-87 ja kaupat oli tehty. En saanut autoa viikonlopuksi koska jäi rekisteröitäväksi. Myyjä antoi koeajoauton, että voimme viedä vanhan automme uudelle omistajalle jolleka olimme sen myyneet. Huomasimme kotona että laina-autosta ei ollut rekisteripapereita mukana. Menimme hakemaan niitä liikkeestä. Mitä tapahtui: Itse liikkeen johtaja tuli sanomaan, että auto pitää jättää tänne koska hän on luvannut sen muualle. Johtaja oli tosi törkeä ja mitätöi myyjän lupaukset.

Myyjä oli mitä ystävällisin ja asiansa hallitseva. Liike menikin vajaan vuoden sisällä konkurssiin. Johtaja oli todella töykeä eikä mitään hyvitystä tarjonnut.

KaarinaOlen ostanut samalta myyjältä auton kolme kertaa, aina hän on soittanut kuukauden kuluttua ja kysynyt olenko ollut tyytyväinen autooni. Muutenkin hän palvelee asiakkaansa hyvin. Hän on Jyväskylän Ok. Auton myyjä Karri Hyvätti. Kiitos hänelle hyvästä palvelusta.

Terveisin Eila SimolaOstin nykyisen asuntoni marraskuussa noin 17 vuotta sitten. Asunnon välitti Huoneistokeskus. Vähän ennen joulua soi ovikello ja ovella oli asunnon välittäjä. Hän toi minulle aivan ihanan punaisen joulutähden, jonka loisto ilahdutti minua pitkälle tammikuuhun. Tuntuipa tosi hyvältä tuollainen yllätysmuistaminen!

Muisto lämmittää yhäUuden ja kalliin auton ostin minäkin. Tilattua halvempi versio toimitettiin. Asia selvisi vasta auton papereita tutkittuani. Otin yhteyttä myyjään, joka vähätteli asiaa. Ei muuten edes autoa luovutettaessa ja sitä esitellessään sanallakaan maininnut, ettei se nyt ihan tilatun kaltainen olekaan. Kahden viikon väännön jälkeen sain suurimman osan hyvityksenä tilatun ja toimitetun auton arvoerosta. Ei ensimmäistäkään pahoittelun, saatikka anteeksipyynnön sanaa.
Eipä ole myyjä(liike) myöhemminkään mitenkään lähestynyt. Ei taida autoliikkeillä olla pulaa asiakkaista. talvisin terveisin

LeoRakastan mennä autokaupoille koska olen nainen! Ostaessani uudempaa autoa kun vanha alkoi jo kovin yskiä menin erääseen autoliikkeeseen aivan tosissani ostamaan ja rahatkin olin pankista saanut, niin siellä autoliikkeessä kolme myyjää katsoi minua tyyliin "hiustenkuivaajia myydään ihan eri kaupassa", joten palvelua en saanut.

Toiseen autokauppaan oli tullut juuri vaihdossa auto, jonka ehdottomasti halusin ja niinpä taas mielenkiinnolla ostamaan. JA mikä palvelu! Sanoinkin tälle herrasmiehelle millaisen kohtelun sain edellisessä paikassa naisostajana, niin hän siihen, että kun hän näkee että nainen tulee yksin autokauppaan, niin siinä on varma ostaja, sillä miehet kun tulee usein kuluttamaan aikaansa autokauppaan siksi aikaa kun emäntä on ostoksilla. Niin syntyi autokaupat ja vielä hyvät sellaiset ja sain joulunakin vielä joulukortin kyseiseltä myyjältä. Tämä prinssi löytyy Porin Automarkusta ja ostin muuten saabin!

Merkkiuskollinen naisautoilija poristaAina pitäisi muistaa asiakasta, olkoon kyseessä sitten auto tai asuntokauppa, mutta Suomessa ei ole vielä opittu siihen, että kauppias vaikuttaa käytöksellään tuleviin kauppoihin! MUTTA ostin VW 2008 ja myyjä saa täydet pinnat! Ensi kerran suomessa HYVÄ MYYJÄ, muisti myös lahjalla. Miellyttävä käytös ja loistava asiakaspalvelu.

TuulikkiOstin moottoripyörän käytettynä yksityiseltä henkilöltä. Kyseessä ensimmäinen moottoripyöräni, ja kaikki vähän opettelua. Myyjä kertoi kuinka on huoltanut ja kuinka hänen mielestä kannattaisi huoltaa ja huolehtia laitteesta, jotta se toimisi tarkoitetulla tavalla.

Noin kuukauden kuluttua ostamisesta myyjä kävi matkan päästä tuomassa pyörään kuuluvan varaosan joka unohtui kauppaa tehdessä hänen talliin. Ja edelleen jaksoi auttaa aloittelijaa ja vastata tyhmiin kysymyksiin. Kiitos Ismo!

Kari KOstimme mieheni kanssa talopaketin sateelta suojaan asennuksella. Sen jälkeen kun oli talomyyjän kanssa kauppakirjat tehnyt, hävisi myyjä kuin pieru saharaan. Tekstiviestillä tuli tietoa sairauslomista. Ei ole vieläkään vastannut meidän puheluihin eikä tekstiviesteihin, vaikka tapahtuneesta on kulunut jo yli puoli vuotta. Itse etsittiin hänen esimiehensä puhelinnumero ja esimies kyllä kuuli kunniansa ihan jokaisesta myyjän tekemästä virheestä. Turha sen myyjän yrittää järjestää meillä yhtään esittelyä.

asuntovelallinenVastaavia kokemuksia on yllin kyllin. Viimeisessä autokaupassa käänsimmekin asian toisin päin. Kauppojen jälkeen ajelimme uudella autollamme ja totesimme, että taisimme tehdä ihan hyvät kaupat. Mieheni soitti myyjälle. Esittelyn jälkeen tuli paljon puhuva hiljaisuus, jonka rikkoi viimein mieheni sanat: halusin vain kiittää sinua siitä, että möit meille hyvän auton!

Voimme vain kuvitella, minkälaisen valitusryöpyn myyjä mahdollisesti saattoi kuulla saavansa..

kiitosten jakamisen voi aloittaa itsestäkin..?Perheessämme ostettiin uusi Hyundai-auto kesällä. Myyjä soitti noin viikon kuluttua ja kyseli, miten auton kanssa on pärjätty - ja tuonkin jälkeen kuukauden kuluttua. Laittoi vieläpä joulutervehdyksenkin ja palvelu on todella ollut lämminhenkistä ja ystävällistä!!

KirsikkaOstimme mieheni kanssa Holiday club viikko-osakkeen kymmenen vuotta sitten. Esittelijänä oli Tiina, aivan ihana uuden uran aloittanut kampaaja. Hän lähetti meille joulukortin monta vuotta ja aina Vuokatin ohi ajaessamme hän tarjosi meille kahvit iloisen rupattelun ja kuulumisten vaihdon kera.

Kävimme nyt äskettäin Katinkullassa ja kävimme kysymässä josko Tiina siellä vielä vaikuttaisi. Ja siellähän tapasimme aina vaan työstään innostuneen, entisen Tiinan. Kahvit, rupattelua ja liput kylpylään!

Näin hoidetaan asiakkaita!

HansuOlen ostanut uuden auton käteisellä. Oletusarvo on ilman muuta tyytyväisyys, jos olisi ollut pienikin epäilys, en olisi ostanut. Myyjän ei missään tapauksessa pidä kysellä perästäpäin tyytyväisyydestäni. Oletan, että myydään toimiva ja hyvä auto. Sanoin on ollut asunnon ja muidenkin hankintojen osalta. Asunnon yhteydessä
lähetin perään kiitoksen, koska kaikki oli hoidettu paremmin kuin osasin odottaa. Olisi ollut omituista kysely tyytyväisyydestäni, jos kaikki on tehty erinomaisesti.

NainenOstin auton Iisalmesta Paalupaikasta, seuraavana jouluna tuli jouluinen postikortti, jossa oli kaikkien työntekijöiden kuvat yhteiskuvassa hyvänjoulun toivotuksineen. Tuli tunne, että he arvostavat asiakastaan ja toivovat asiakkaaksi myöhemminkin.

MummeliOstimme viimeisimmän automme Vaasasta Mobilasta, ei uutta mutta vähän ajettu. Autossa ilmeni vikoja, mutta myyjä lupasi korvata ne ja saimme viedä automme merkkikorjaamolle Seinäjoelle ja laskutus tapahtui myyjäliikkeeseen. Olemme olleet yllättyneitä positiivisesti kuinka hyvin meitä palveltiin ja vastaisuudessakin voimme käyttää samaa liikettä hyvän palvelun vuoksi.

AnneJoskus yli kymmenen vuotta takaperin ostin kallihin kirjontakoneen. Myyjä ei oo ikinä jättäny seleviytymähän sen koneen kans yksin, on kouluttanu ja kurssittanu ja huoltanu. Varakoneen on saanu jos on ollu korjattavana oma kone. Aina voi soittaa ja puhelin neuvoja saa vaikka viikonloppuna. Siksi on vieläki kaikki ompelukone asiat sen saman myyjän kans tehty ja teherähän edelleen. Savolaisen Martti tunnetahan ympäri suomen niemen parhaana ompelukonemyyjänä, on aina kaikki ongelmat selevitetty ja jopa minä osaan teherä kirjontakuvia ihan itte.

Kiitos hyvälle konekauppiaalle joka aina muistaa huolehtia asiakkaistaan.

Ma-ppiOstimme vuosi sitten uuden asunnon. Kävimme kauppakahvilla, kuten tapana on, mukana oli kaupanvahvistaja, myyjä sekä kiinteistönvälittäjä. Juttelimme niitä näitä... Muistin nähneeni kiinteistövälitystoimiston työpaikkailmoituksen vasta. Minulle asuntokauppa oli ensimmäinen, joten kiinteistövälitystoimistoissa ei ole juurikaan tullut asioitua. Kysyin välittäjältä heidän toimistostaan, kauanko toiminut kaupungissa ym. Kysyin myös vieläkö he etsivät uutta kiinteistönvälittäjää.

Päiväni oli aikamoinen, työsuhteeni päättyi samana päivänä, kun otin elämäni ensimmäisen lainan, jota sitten tulikin otettua kerralla enemmän. Kahvittelun jälkeen kiittelimme ja toivottelimme hyvät jatkot. Emme olleet päässeet vielä parille uuteen kotiimme, kun kiinteistövälittäjä soitti kysyäkseen olisinko kiinnostunut kiinteistövälittäjän työstä. Kieltämättä olin miettinyt työtä vaihtoehtona. Sovimme tapaavamme, jotta voimme keskustella työstä tarkemmin. Keskustelumme pohjalta lähetin työpaikkahakemuksen, joka johti haastatteluun.

Olisin jopa saanut paikan, mutta juuri ison lainan ottaneena en uskaltanut hypätä tuntemattomaan provisiopalkka työhön. Arvokkaana muistona tulee kyllä pysymään se, että minuun otettiin yhteyttä. Koskaanhan ei tiedä mitä tuleman pitää... Ja mitä työtä tulee tehtyä. Nyt tiedän tehneeni oikean ratkaisun. Odotan esikoistani, kahden viikon kuluttua on laskettu aika. Uusia työhaastatteluja tulee ja haasteita elämään. Nyt nautin tästä ainutkertaisesta tilaisuudesta...

SatuJokaisen autokaupan jälkeen myyjä on pariinkin kertaan soittanut ja kysynyt olemmeko tyytyväisiä uuteen autoon ja muistuttanut vielä joistain toiminnoista tai tulevista huolloista. Näin on käynyt sekä 3000 Hiacen kuin tuliterän Avensiksenkin kohdalla. Samoin autojen huollosta on tullut kotiin kysely, johon on saanut antaa palautetta tehdystä huollosta. Tähän asti on ollut vain hyvää sanottavaa!

Toi-otaTeimme leasingsopimuksen uudesta autosta. Automyyjä soitti sopimuksen mukaan kuukauden päästä ja kyseli olimmeko tyytyväisiä. Joulukorttikin taisi tulla seuraavana vuonna, mutta eipä sen jälkeen ole kuulunut mitään. Kyllä ne yleensä jo vuoden jälkeen unohtavat, ostitpa mitä vain...

HessutyttöOnneksi löytyy toisenlaisiakin myyjijä! Esim. Vantaanportin K-Raudassa oleva talonmyyjä Heikkinen on osoittanut monin eri tavoin kiinnostustaan meille myymäänsä loma-asuntoon. Olemme siis hyvin tyytyväisiä saamaamme palveluun. Kiitos hänelle sekä onnea ja menestystä jatkobisneksissäkin!

Perhe PurhonenPari vuotta sitten kiertelin kotikaupungissani, Varkaudessa, autokauppoja ostaakseni itselleni hieman käytetyn, pienen, näppärän ajopelin. Menin autoliikkeeseen joka ei ole merkkiliike, mutta myy paljon autoja. Huomioni kiinnittyi heti vaaleansiniseen "Pösöön". Ulkona satoi vettä ja kun pyysin koeajolle, myyjä tokaisi miksi en heti sanonut että haluan koeajolle. Auton eteen oli kuulemma juuri ajettu auto sateesta.

Sain kuitenkin Pösön ajettavakseni ja halusin juuri tämän auton. Kiertelin autoa ympäri ja katselin tarkkaan onko mitään huomauttamista ja huomasinkin kuljettajan puoleisen etuvalon pesimen suojuksen puuttuvan ja "apukuskin" puoleisen airbagin kansi oli hieman raollaan.

Myyjä sanoi asian olevan hoidossa uudet osat on tilattu. OK, ostin auton ja ajelin onnellisena kotiin, tietäen että muutaman päivän päästä vien auton liikkeeseen ja siihen vaihdetaan uudet osat ostohetkellä huomaamiini kohtiin.

Tosiasiassa tänä päivänäkään ei airbagin suojakantta ole vaihdettu. Muistuttelin myyjää useaan otteeseen ja käytin auton kaksi kertaa liikkeen korjaamossa mutta aina löytyi joku joka oli mokannut ja kaiken huippuna asian siirtäminen kuluttajaneuvojan hoitoonkaan ei ole tuottanut tulosta.

Peugeot 206 on kuitenkin näppärä, sähäkka kulkupeli ja ajan sillä tyytyväisenä koska airbag ei kuitenkaan ole lauennut, mutta suuren pettymyksen koin myyjään ja virkamieheen.

TiiranTäysin samat kokemukset Riston kanssa! Terveisiä vaan Espoon Niittykumpuun. Ostin uuden auton eikä tähän mennessä myyjä, autoliike tai maahantuoja ole ollut missään yhteydessä. Vaihtoautoni jouduin tyhjentämään pimeällä pihalla pakkasessa. Olin sopinut luovutushetken myyjän kanssa etukäteen, mutta kyseisellä hetkellä myyjä oli varattu eikä hän edes vaivautunut sanomaan välillä, kun vielä asioi toisen asiakkaan kanssa, että "pieni hetki, tulen pian".

Hihasta nykimällä sain paikalle toisen myyjän, joka ei osannut luovuttaa autoa eli ei olisi ymmärtänyt pyytää nimeäni luovutustodistukseen, jos en itse siitä olisi maininnut. Ensin teki mieli poistua paikalta uudella autolla ja jättää vanha vaihdokki pihaan (ilman luovaria), mutta lopputuloshan olisi ollut se, että olisin seuraavana päivänä kuitenkin joutunut tulemaan kyseiseen kauppaan uudelleen luovaria allekirjoittamaan, joten valitsin myyjän opastamisen ja tein luovarin saman tien.

Sittemmin en ole kyseisessä kaupassa asioinut enkä ihan pian aiokaan. Luonnollisesti olen kertonut turuilla ja toreilla laveasti miten ko. liikkeessä asiat hoidetaan. Vieläkin potuttaa!

InkaOstin auton sukulaiselta. Ja kyllä hän on ollut kiinnostunut, kuinka auto on toiminut. Onneksi on toiminut loistavasti.

SaaraOlin n. 5 vuotta sitten ensimmäisillä ihonhoitokutsuilla ystäväni luona. Ostettuani hyvän ja melko hinnakkaan kasvojen puhdistusaineen (hoitovapaalla pienin tuloin), yllätyin iloisesti, kun itsenäinen ihonhoitokonsultti Mariia soitti minulle viikon päästä ja kyseli olenko ollut ostokseeni tyytyväinen ja kertasimme vielä tuotteen käytön ym. siihen liittyvän. Se tuntui todella hyvältä. Siitä syystä itsekin olen tänä päivänä ihonhoitokonsultti ja haluan palvella asiakkaani yhtä hyvin kuin Mariia minut silloin. Kiitos, Mariia! Olet ihana!

Päivi Toikka

Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot