Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Utelu: Kuulun ideointiryhmään, joka katsoo kauas tulevaisuuteen. Tavoitteemme on yhdistää huipputeknologia ja ihminen niin, että me kaikki voimme tulevaisuudessa entistä paremmin. Jotta voisimme pohjata työmme tietoon arvailujen asemesta, toivon sinun kertovan mikä omassa elämässäsi on tällä hetkellä ja tulevaisuudessa todella merkityksellistä.

Vastauksia 285 kplMikä muu tässä voisi olla merkityksellisempää kuin terveys, että muisti pelaa, jalat liikkuvat, mieli pysyy korkealla (ei maassa) ja minulla on kädet, joilla voin halata läheisiäni ja rakkauttakin riittää ja kaikesta voin kiittää, mitä elämä tuo. Hyvä olisi, jos rahakin riittäisi kohtuulliseen elämään ja palvelujen ostamiseen tarvittaessa ja minusta pidettäisiin huolta, jos apua tarvitsisin. Ja minua kohdeltaisiin tuntevana ihmisenä, jolla on nimi eikä naisena ykköspaikalta.

Yx Eila (79)Tärkeintä olisi löytää puheyhteys aroissakin asioissa mieheni kanssa. Parisuhteen varmuuden ja taloudellisen turvallisuuden saavuttaminen luonnollista rytmiä korostavassa yrityksessäni olisi ihanteellista.

MallaSaada joka päivä vähintään yksi ihminen onnelliseksi! Tehdä ja päivittää unelma-lista ja lukea omat unelmat päivittäin. Kasvaa henkisesti niin paljon, et löytää jokaisesta vähintään yhden hyvän asian.(sukulaisesta). Auttaa ja palvella toisia.

hiuskarvan varassa 40vuottaMukavat, lämpimät, rauhalliset hetket yhdessä perheen ja/tai ystävien kanssa. Perhe on valtava voimavara joka luo pysyvyyttä ja rungon muuten niin sekavalle ja hektiselle elämälle. Oikeat kohtaamiset ystävien kanssa ovat niitä jotka merkitsevät.

LiekkiMinulle on todella merkityksellistä, että voin elää tervettä, turvallista, virikkeellistä ja onnellista eläkkeelläolo aikaa ja vanhuutta. Merkityksellistä on, että maailmassa vallitsisi rauha, maailman talous sekä luonto pysyisivät tasapainossa. Kaikkien ihmisten olisi saatava elää ihmisarvoista elämää.

"pohdiskelija"Minulle on kaikkein tärkeintä hyvät ihmissuhteet, pyrin itse olemaan aktiivinen soittamaan ystäville ja sukulaisille. Mietin paljon uusia medioita kuten esim. facebookia, sen yleistyminen on huolestuttavaa, koska ihmiset kirjoittelevat koneeseen ja sosiaalisuus muuttuu silloin huonompaan suuntaan. Pidetään yllä vanhaa! Olen ajatellut lähettämään kirjeitä postin kautta ystäville, pimeät talvi-illat on siihen oivallista aikaa.

Seija -59Että oppisin ajattelemaan toisin ja toteutuisin omana itsenäni toisten joukossa

mummiHuipputeknologian parissa pitkään työskennelleenä olen pikkuhiljaa tullut siihen tulokseen, että pääsääntöisesti ihmisen hyvinvoinnille low-tech-ratkaisut ovat parhaita. Voidakseen hyvin ihminen ei oikeasti juuri tarvitse huipputeknologiaa (ehkä lääketiedettä lukuun ottamatta) vaan _toisia ihmisiä_, livenä. Usein ongelmat, joita huipputekniikalla on tarkoitus ratkaista, ovat itse asiassa alunperin tekniikan aiheuttamia... Keksikää siis uudelleen low-tech - tehkää vähemmän ja yksinkertaisempaa, mutta parempilaatuista teknologiaa! Teknologia on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Hiljainen signaaliELÄMÄNTAITOA

Älä yritä ymmärtää kaikkea - se ei onnistu.
Älä vastusta tunteitasi - elä ne.
Älä pelkää tarttua asioihin
- monen asian voi tehdä paremmaksi,
mutta älä ota harteillesi koko maailmaa.

Tulevaisuutta älä pelkää,
vaan elä päivä kerrallaan.
Ei kannata surra menneitä,
on vain muistettava oppia virheistään.
Yksinäisyydessäkin voi aina löytää jonkun,
joka ymmärtää.

Pidä kiinni ystävyydestäsi,
tulevaisuuden uskostasi ja unelmistasi.

-Laine Parson

MarianneArvot nousevat esiin. Ja niinhän tapahtuu, jos me jokainen itse muutamme maailman kuvaa, niin siitähän se lähtee. Onneksi viitteitä siitä jo näkyy. esim. luomu, oma hyvinvointi, itsensä rakastaminen (emmehän voi rakastaa toisia jos emme rakasta itseä terveellä tavalla, vain ylimenevällä rakkaudella voimme rakastaa pyyteettömästi muita), luonnonsuojelu, joskin ylilyöntejä havaittavissa täällä poronhoito alueella, kohtuus kaikessa. Luonnon puhdistumiseen, lähinnä vesistöihin toivon ihmettä, että joku panostaisi jonkun vaikka bakteerin puhdistamaan vedet. Ei voi olla niin hankalaa, jos vain on halua ja tahtoa. Jos maailman kaikkeutta niin jo osataan tutkia, miksei jotain mikä on lähellä. onnea hienoon projektiin

ailaLapseni ja luonto, takkatuli ja riippumatto, ystävät ja yllätysten järkkääminen, värit ja vuodenajat, omin käsin tekeminen, hyvät kirjat ja taideteokset (elokuvat, taulut jne.), uuden oppiminen, luova laiskottelu. Jatkossa listaan on lisättävä vielä terveys ja toivottavasti myös lastenlapset, kun ikää alkaa karttua.

SatuTMinulle merkityksellisintä on herätä elossa uuteen aamuun.

Mary-Ann


Dementian ja infarktien ehkäisyyn ois tärkiää löytää ratkaisuja.

mummeliMuistaa elää tätä päivää, ei murehtia menneitä eikä haaveilla liikaa tulevaisuutta eli "elää sitten kun" -elämää.

Helmie -mummoPysyä terveenä ja täysjärkisenä. Kyky rakastaa kaikkia ja kyky osoittaa kunnioitusta kaikille. Huumorin hersyttämiä positiivisia oivalluksia tilanteessa kuin tilanteessa. Kykyä nähdä peitetyn taakse ja oivaltaa totuus.

HelenaMIELENRAUHA! TERVEYS !

Siivet ja juuretOlen eläkkeellä oleva sairaanhoitaja, olen muuttanut syntymäkuntaani Helsingin kohinasta. Omat toiveeni risteytyvät joka kohdassa myös ystävieni toiveiden kanssa: elää kotona elämäni loppuun saakka. Siihen kuuluu kotisairaanhoito, kotipalvelu, tarvittavat apuvälineet, mahdollisesti vapaaehtoinen ystäväpalvelu, kotisairaala tarvittaessa.

Nämä toiveet tuntuvat ehkä jostakin, että ne ovat jo, olet ystäväni väärässä: tämä päivä on silkkaa pompotusta luukulta toiselle ja jokaisella sanotaan, ei ole aikoja/varaa/ei kuulu meille jne. Toivoisin ihmisläheisen, en euroläheisen yhteiskuntaan siirtymistä. Summa summarum: ei olisi niin hajallaan kaikki auttajat, vaan he kommunikoisivat keskenään tänä tietotekniikan ja ihmeellisten innovaatioiden aikana, joka vain kehittyy lisää. Ja kaikista puheista pois ihmisryhmähöpötykset. Kaikki samalta viivalta....ja kaikille vastuu toisesta myös virkamiehille.. siinä teille pähkinä purtavaksi!

Mummeli63Että jaksan kuntouttaa vastaleikatut polveni. Sekä kipeiden polvien ja selän takia huonontuneen kuntoni niin hyväksi että pääsen katsomaan keväällä Hongkongiin pian syntyvää kolmatta lapsenlastani.

MummiMerkityksellisintä minulle on tällä hetkellä, että saan olla terve ja että maailmassa säilyisi rauha.

TuijaLähitulevaisuudessa merkityksellistä on asuinpaikka. Haluan muuttaa pois kaupungista takaisin maalle, missä olen lapsuutenikin viettänyt. Toivon todellakin, että se toteutuu lähiaikoina, ainakin kovasti on asunnonhaku jo käynnissä:)

Sepi2Terveys, Rakkaus, Ystävät. Näiden ylläpitoa varten vapaa-aika, jolloin ei ole velvollinen tekemään mitään vaan voi vaikkapa kirjoittaa oikean kirjeen, lähteä kävelylle kylään tai vaikka kahville.

MiaTyön jatkuvuus. Sähköisen viestinnän uusien mahdollisuuksien oivaltaminen ja hyötykäyttö markkinoinnissa

Bobi1Terveys kaikissa muodoissaan, sekä läheiset ihmissuhteet.

J.Terveys ja sosiaalinen elämä. Että osaisin kanavoida energiani oikein, hyötykäyttöön.

OpaPuhdas luonto ja etenkin puhdas vesi!

ÄitykkäPaluu todelliseen yhteisöllisyyteen ja oikeisiin kontakteihin ihmisten välillä. Keskustelu kasvotusten, aito läsnäolo ja kyky olla taas ihminen ihmiselle.

AnneSaisin pysyä ja elää vielä terveenä joitain vuosia -syöpätaudistani huolimatta: iloita perheestäni ja lapsenlapsista!

Kikka-mamma, 68-vJäin kesällä leskeksi 37 yhteisen vuoden jälkeen. Surusta selviäminen, työstä selviäminen, arjesta selviäminen, tulevaisuuteen näkeminen, oikeiden valintojen tekeminen uudessa elämäntilanteessa ovat haasteita, joiden merkitystä voi vain arvailla.

SannamariaTärkeintä on terveys - hyvät terveyspalvelut ja ennaltaehkäisykyky ja -osaaminen - siis terveyden ja hyvinvoinnin omaseurannan lisäksi seuranta- ja kontrolli- ja ohjaus -palvelut vuosittain.

Sote -miesTällä hetkellä on todella merkityksellistä on saada myös toinen lapseni käymään koulunsa läpi niin, että hän pääsee opiskelemaan sitä alaa, mitä hän todella haluaa.

äiti vainMerkityksellistä on se, että HALUAN ymmärtää ja opin käsittämään, että vain ja yksinomaan minä itse kykenen vaikuttamaan omiin ajatuksiini; ne ovat joko myönteisiä = elämää tukevia tai kielteisiä = elämää tuhoavia. Taivaalliselta Isältäni pyydän joka päivä tähän ymmärrykseen apua.

koppelo.kkTietenkin Terveys isolla T:llä ja läheisten hyvinvointi, sekä jaksaminen arjen oravanpyörässä menemisessä. Kun ihminen sairastuu tai joutuu esim. leikkaukseen kuten minä, niin tulee vastaan elämän totuudet ja se kuinka avuton on yksi pieni ihminen. Vaikka minulta ei ole leikattu kun nilkka, niin jo pelkästään keppien kanssa liikkuminen on ollut opettelua johon olen tarvinnut todella paljon läheisteni apua ja myötätuntoa. Tämä on minulle merkityksellistä :)

TarjaOikeudenmukaisuus. Olen työpaikkakiusattu pienen sisäpiirin käytöksen takia. Haluaisin tasapuolista kohtelua, johdolta, työtovereilta. Työnilo menehtyy tilanteen ollessa kärjistynyt.

"Bella"Olen 73 v. isomummi, tärkeintä on lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten terveys, omakin siinä ohella, mutta tähän ikään tulee väkisinkin jotain kremppaa.. kunhan säilyis järki, mieli ja positiivinen asenne

UllaLäheisteni ja myös oman terveyden säilyminen. Toivoisin lisäksi, että pojallemme löytyisi työpaikka!

MarjaRakkaus, kiitollisuus, elämisen onni tässä ja nyt kaikkia elämäni ihmisiä, eläimiä ja luontoa kohtaan! <3

ALHKoko elämäni iloineen ja suruineen on merkityksellistä. Oma terveys ja kaikki läheiseni ovat tärkeitä. Rakkaat ystävät, he kaikki jotka ovat olleet tukenani menettäessäni äkillisesti rakkaan puolisoni. Puolisoni menetyksen kautta on omakin elämä ollut pysähdyksissä ja kaikki tärkeimmät asiat kuten tuo terveys, läheisten rakkaus toisia kohtaan ja yhdessä kulkeminen toista tukien, ovat tulleet elämäni tämän hetken tärkeimmiksi asioiksi.

KyynelsilmäMinulle merkityksellinen asia on: saada työskennellä hyvän asian hyväksi eli olen paikallisessa Mielenterveysseurassa työssä, tukihenkilövastaavana ja kouluttajana.

MerjaVälittäminen merkitsee minulle kaikkea. Se olisi tärkeää, että minä en lakkaisi välittämästä läheisistäni ynnä kenestäkään, ja se, että minusta välitettäisiin, välittäjä saisi olla kuka vaan. (tarkoittaa ei seulaa, kenen kanssa elämää jakaisin, olkoon köyhä, kipeä, ruma, mutta olisi rakas)

Hilse55Minulle tärkeää on elää Jeesuksen yhteydessä, kokea elämäni arjessa ja juhlassa Hänen läsnäolonsa. Minulle on tärkeää olla sopusoinnussa Jumalan tahdon ja sen kautta myös itseni kanssa. Minulle on tärkeää rakkaus; rakastaa ja tulla rakastetuksi. Osoittaa omalta osaltani, että jokainen on tärkeä, ainutlaatuinen ja arvokas. Minulle ovat tärkeitä läheiset ihmiset ja ihmiset kaikkialla, terveys, aistit, koti ja eläimet, luonto, vapaus, kotimaa ja Israel, musiikki, tanssi, luovuus. Elämän pienet ilonpisarat, linnunlaulu kesäaamuna, kastepisara poimulehdellä, koivun tuoksu sateen jälkeen, puhtaan pyykin tuoksu, kaunis maisema, vuoret, meri, järvet toisten ihmisten huomioiminen, elämän arvostus. Minulle on tärkeää, että kaikki maailman ihmiset voisivat olla niin hyvässä asemassa kuin minä olen miettiessäni mikä minulle on tärkeää.

KristiMerkityksellistä on oma perhe ja lähisuku. Toki merkityksellistä on terveys, uskonto, työ ja liikunta.

AnliTodella merkityksellistä on LUONNON SUOJELEMINEN JA ELÄMINEN NIIN, ETTEI SE KUORMITTAISI MAAPALLOA. Toinen merkityksellinen asia on RAUHA. SODAT JA MUUT KONFLIKTIT EIVÄT VIE MITÄÄN ETEENPÄIN.

Marja LiisaMerkityksellistä minulle on tuntea, aistia elämää. Maistaa, haistaa, kuulla jokainen päivä. Kiitollisuus kaikesta olevasta, menneestä ja tulevasta. Valinnan mahdollisuus.

Raija- perhe ja muut rakkaat ystävät ja suku
- oma hyvinvointi, lepo liikunta ja ravinto sopivasti
- työ ja siinä onnistuminen

Leena 42v.Terveys

PaulaYhteinen aika perheen kanssa. Esim. ruokailu yhdessä kuulumisia vaihtaen.

TiituTällä hetkellä on todella merkityksellistä sydänystävä, jonka olen saanut kuin lahjana. Oma perhe on rakas, mutta nuoruudenystävien jälkeen tämä ihminen on ensimmäinen sielua koskettava ystävä ja olen kuitenkin jo 5-kymppinen.

onnellinenMerkityksellistä on positiivinen ajattelu tällä hetkellä. Kun ajattelee hyviä ystäviä, omia kotieläimiä, kulkee niiden kanssa tai pitää sylissä, on hyvä fiilis. Kun menee internettiin tai sähköpostiin, lukee päivän lehden yleisönosastoa, sieltä valitettavasti tuppaa tulemaan kaikennäköistä moskaa, kun ihmiset valittavat tai arvostelevat mitä ihmeellisimmistä asioista, mistä eivät tykkää tai mitä on pielessä milloin missäkin asiassa. Samoin masennuksesta, jota on monenasteista ja jota itsekin potenut joskus, huudellaan kaikkiin ilmansuuntiin ja syytetään kaikkia mahdollisia tahoja eikä itse koiteta tehdä asialle jotain, että virkistyisi esim. liikunnalla ja luonnossa liikkumisella, ystäviä tapaamalla. Monet sanoo, että kun ei kukaan käy? Moniko lähtee muiden luo käymään? Joten merkityksellistä on positiiviset kokemukset, tunteet päivittäin; pitkä lenkki metsässä koiran kanssa, kissan rapsuttaminen ja halaaminen (meil on semmonen kissa Olli) ja emännän suuteleminen, kun hän tulee töistä.

PaveTärkeä asia on sekä perheenjäsenten että oma terveys. Ja myös että raha-asiat ovat suhteellisen hyvässä kunnossa (en haaveile mistään isoista rikkauksista, vaan että velat ei painaisi päälle).

AprisOman sisäisen viisauden kuunteleminen, ilon ja intohimon tunnistaminen kaikessa mitä teen

AnuHyviä ystäviä ja ystävä verkkoa ei voita edes teknologiakaan. Kun katkaisin käteni, niin ystävät auttoivat ja auttavat vieläkin.

JoensuunelliVanhusten pärjäämistä kotona pitäisi tukea myös teknologian avulla. Ehkä tässä voisi kehittää jotain helppoja kommunikaatio välineitä joita pääasiassa terveyden ammattilaiset käyttäisivät pysyäkseen ajan tasalla vanhusten fyysisestä ja henkisestä voinnista, eli huomioon pitäisi ottaa myös tunneperäiset tarpeet. Kuvapuhelin tms. yhteyttä voisi sitten sukulaiset ja ystävätkin käyttää yhteydenpitoon iäkkäiden kanssa. Laitteen tulisi olla hyvin helppokäyttöinen ja sen ongelmatilanteiden selvittämiseen pitäisi myös olla ylläpitäjän eli kunnan tuki.

Nämä kaikki on jo nyt toteutettavissa ja tulevaisuuden iäkkäät ovat vielä valmiimpia käyttämään pidemmälle vietyäkin teknologiaa, jossa esim. terveydentilan tarkempaakin analyysia voitaisiin tehdä kotilaitteilla, vaikka jalkapohjista kun ne lasketaan aamulla sängyn vieressä olevalle matolle. Teknologiset mahdollisuudet on jo miltei rajattomat. Puuttuu vaan se laite, joka saa rahahanojen päällä istuvat kunnioittamaan edes omia vanhempiaan eli todellisuudessa edellä mainittu tekniikka mikä voisi vanhustyössä helpottaa, pitää olla aina kuitenkin vain sivuroolissa.

sojaTietokeeseen / mukana kannettavaan "laitteeseen" oli se sitten kaulariipuksen muodossa, kädessä ja jopa omassa kännykässä sellainen anturi joka mittaisi positiivisuusmääräsi / asenteesi heti aamusta ja oletko hyvällä vaiko huonolla tuulella... niin, että itse tiedät ja vielä parempi: Muut tietävät, että nyt on huono päivä ottaa esim. puheeksi jotain mikä voi odottaa vaikka seuraavaan päivään tai siihen kun "Sinulla palaa vihreä valo". Tämähän olisi kuin liikennevalo: "Keltainen: Odota, Punainen: Älä mene (lähesty), Vihreä: Antaa mennä vaan kun aurinko hymyilee joka tapauksessa tänään…

RiittaTodella merkityksellistä on työssä saatu arvostus ja tasavertainen kohtelu.

HetaKun sinulle hymyillään ja katsotaan silmiin.

KatiMinulle merkitsee nyt ja tulevaisuudessa eniten maailman rauha, perhe, terveys ja työ ts. toimeentulo. Laajemmin: perhe laajassa merkityksessä, koko lähisuku ja ystävät, että heillä olisi terveyttä ja työtä, eli toimeentulo, jokaisella koti, jossa on hyvä olla. Terveyden kohdalla, tärkeintä olisi, että olisi terve tai tulisi sellaiseen kuntoon, että voisi aina tehdä jotain, kaikkein mieluiten niin, että voi tehdä kaikkea sitä mitä haluaa ja on tarpeellista, että voisi tehdä enemmänkin kuin mitä vaaditaan toisten ja omaksi hyväksi. Työn kohdalla myös se, että työssä viihtyy, hyvät suhteet työpaikalla ja palkka sellainen, että tulee toimeen, kyky tehdä työtä hyvin ja että säilyy motivaatio tehdä työ hyvin eli on mielekäs työ.

Kaikille kaikkea kohtuudellaLastenlasten kasvaminen ja lapsilla elämään kiinni pääseminen; opiskelut, asuminen, työ jne. Miehen sairauden selättäminen. Oma hyvä olo.

KaijaTerveys, lapsenlapset ja parisuhteen vaaliminen.

MummoTärkeintä on tällä hetkellä ottaa itseäni niskasta kiinni ja onnistua kohentamaan yleiskunto entiselleen. Olen osallistunut kaiken maailman kilpailuihin, jossa voi voittaa treenausapua, personal trainerin omaan käyttöön jne. Koska onni ei ole ollut kilpailussa myöten on vain löydettävä itsestäni muutokseen tarvittava motivaatio ja halu onnistua.

Valoon päinLasteni hyvinvointi.

AnskuHyvät ihmissuhteet. Työn ja vapaa-ajan oikeanlainen vuorottelu. Työstä irtaantuminen silloin kun EN OLE työnantajani palveluksessa. Lähimmäisten auttaminen olkoon he lähellä tai kaukana.

murmeli 64Lakkaa murehtimasta maantien kuopista ja iloitse itse matkasta.
Pitkäkin matka täytyy aloittaa yhdellä askeleella.
Ystävän kanssa matkatessa itse matka on määränpäätä tärkeämpi.

HennaLuonto ja sen koskemattomuus - pääosin metsiä ei saa hakata eikä maata myllätä. Työpaikkojen pysyvyys Suomessa - kaikkea ei saa ulkoistaa. Kannattavaa työtä ja teollisuutta pitää pystyä pitämään kotimaassa vaikka sitten siihen tarvittaisiin lakimuutoksia. Liika sääntely vaivaa kovasti - EU on monessa mukana negatiivisessa mielessä tavalla tai toisella. En silti kannata EU:sta irtautumista, mutta ehdotan että sanotaan sinne riittävän usein ja tiukasti "EI" ja hoidetaan oman maamme asiat itse. Minkä ihmeen takia kaikki asiat pitää laittaa nettiin? En ole vanha enkä uusavuton, mutta laskujen saaminen sähköisesti ei viehätä. Suuntaus on väärä, mutta innokkaammat surffarit varmaan pärjäävät sen asian kanssa paremmin.

ArttuRakkaus, laajasti ymmärrettynä. Äidinrakkaus, ystävänrakkaus, maailmanrakkaus, romanttinen rakkaus, se kaikki. Tärkeintä siinä on se, että pystyn itse rakastamaan. :)

HannaYhteydenpito kotoa jo poismuuttaneisiin lapsiin jatkuisi välimatkasta huolimatta.

kka1968Taloudellinen turvallisuus (ei liikaa, mutta ei myöskään liian vähän).

tuttamatta62Merkityksellistä on terveys, koska se on kaiken edellytys, ja hyvät suhteet lähimpiin ihmisiin. Minulle on myös aivan elintärkeää, että saan lukea hyviä kirjoja.

MaijuLasten terveys ja opiskelut sekä läheiset välit heidän kanssaan. Oma terveys ja jaksaminen. Oma rakas, parisuhde.

Minna-72Kunnioitus ihmisten välillä nostaa esiin meidän parhaat puolemme, josta taas seuraa useimmiten pelkkää hyvää!

Lissu 67Rakkaus. Päätin aikoinaan eron jälkeen etten enää usko rakkauteen.... toisin kävi ja nyt maailma kuljetti minut pois kotiseudultani. Elämä on ihmeellistä.

amr1Minulle on merkityksellistä, hyvät ja läheiset ihmissuhteet.

MumppaSyöpätutkimus - itse sairastuin jo toisen kerran rintasyöpään. Kahden tyttären äitinä minusta olisi tärkeää saada tietää perinnöllisyydestä enemmän. Lastenlapsiakin on jo kuusi.

Kikka16Terveys, rakkaat ihmissuhteet ,valmistuminen ammattiin, työ, harrastukset, positiivinen mieli.

TainaPerhe ja koti

Heli-67Minulle merkityksellisintä on tehdä asioita toisten auttamiseksi ja myötäelää muutoksissa. On ihanaa kun on varhain ymmärtänyt kutsumuksensa ja kuunnellut sydämensä ääntä!

KuituskaLihaskunnon ylläpitäminen

tarja67Terveys ja lastenlapset ynnä muu perhe

Lellu-mummoEttä olen merkityksellinen jollekin.

VirpiMielenrauha

siruPerhe ja terveys.

tstosihteeri1. Saada helposti yhteys läheisiin ihmisiin ja aina, kun on tarve.
2. Vanhusten hoito hyväksi, kohtuuhintaiset tekniset apuvälineet apuna (itse säädeltävä sänky, ruoka-automaatti, ostosten toimitus kotiin, sopiva liikuntaväline sisällä ja ulkona ym.)
3. Aivojumppaa kaikenikäisille sopivassa muodossa.
4. Kuntoilun tukeminen.
5. Laihduttamisen tukeminen (esim. joku ohjelma päivittäisen ruoan säätelyyn).

EppuTällä hetkellä ja tulevaisuudessakin on hyvän ystävän olemassaolo todella merkityksellistä. Elämän murjottua on ystävä ollut minulle ensiarvoisen tärkeä selviytymisessä ja jaksamisessa. Soisin, että jokaisella ihmisellä olisi edes yksi todellinen ystävä, joka on tukena vaikeina hetkinä. Toki ystävä on paikallaan myös onnenmurusia jaettaessa.

MasaOlen tämän vuoden aikana kokenut suurta iloa aina, kun vien muovikeräykseen vaatimattoman yhden hengen huushollin keräysainekset. On huomattavasti vähentynyt sekajätteen määrä.. Eli kun lajitteluun sitoutuu, niin jokainen voi miettiä, kuinka sen omassa kodissaan järjestää.

EnergiapakkausOnko tarkoitus jalostaa uusi ihminen joka on puoleksi robotti ja puoleksi ihminen, vai missä suhteessa teknologia ja ihminen yhdistetään:D

UteliasHuipputeknologia(= kellokortin leimaaminen>) on jo vuosia sitten taakse jäänyttä elämää, joten minulle merkityksellistä on nyt, että käytän sydäntä ja läsnäoloa (= tämän päivän huipputeknologiani)vanhusten seurana niin kauan kuin itsellä terveyttä ja huippuvirtaa riittää.

Käymme yhdessä ain...Terveys ja sen ylläpito. Ihmettelen suuresti että ei ole vielä laitetta millä voisimme itse verestä saada tietoja; nyt voimme kyllä verensokerin mitata näppärästi itse mutta kaikki muu verestä saatava tieto jää vain lääkärin määräämän verikokeen varaan. Toinen juttu on suolistosairaille jonkinlainen teleskooppi että voisimme itse vähän katsoa mikä on suolemme tilanne. Kun tietää omat viat ja niitä voi itse seurata ja huomaa että voin auttaa itseäni eikä tarvitse pelätä niin voi elää paremmin....Kivut on oma juttu ja ymmärtää niitä....

Eeva-Vm60"Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen. Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen! Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on, Jumalan kämmenellä ei kukaan ole turvaton "

MaikukkaLäheiset ihmiset ovat kaikkein merkityksellisintä elämässä. Aikaa olla heidän kanssaan, se tekee elämästä laadukasta. Toki terveys ja mieleinen elinympäristö ovat myös tärkeitä.

NinnuTodella merkityksellistä on vain yhteys toiseen ihmiseen

KaitsuOmassa elämässäni todella tärkeää on tehdä elämästäni sellainen että olisin tyytyväinen ja onnellinen. Haluaisin myös onnistua kasvattamaan lapseni onnellisiksi ihmisiksi. Omalla asennoitumisella pystyy vaikuttamaan todella paljon.

AnskuNykyisessä maailmantilanteessa tärkeää on saada olla töissä ja kerätä näin eläkettä toivottavasti pitkää ja tervettä eläkeikää varten. Myös mahdollisuus ja kyky liikkua ja nauttia luonnon ja vuodenaikojen vaihtelusta on tällä hetkellä tärkeää, kuten tietysti myös kiireetön oleilu perheen kesken vaikka elokuvaa katsellen ja sipsejä napostellen.

No worriesTärkeintä on kaikki toiminta, mikä edesauttaa terveyteni pysymistä edes tällaisena tai mieluummin parempana. Siihen kuuluu monipuolinen fyysinen liikunta, sekä kova rääkki, että mielihyväliikunta kuten metsässä kävely. Aivot yritän pitää vireinä käyttämällä niitä kaikenlaiseen ajatteluun pyrkien välttämään kielteisiä ajatuksia. Ihmisten kanssa oleminen on tärkeää. Myös ruuan ja juoman pyrin valitsemaan itselleni hyväksi, terveellisen ruuan vastapainoksi joskus pientä herkuttelua.

marakattiMinulle merkityksellisintä on saada olla yhdessä läheisteni kanssa. Kaikki mikä helpottaa yhteydenpitoa, nopeuttaa pakollisia askareita ja auttaa minua viettämään enemmän yhteistä aikaa rakastamieni ihmisten luona on tervetullutta.

LilahMerkityksellistä on vapaus, tunne siitä että saa vaikuttaa omaan työhönsä. Ja mahdollisuus viettää enemmän aikaa läheisten kanssa.

EevisAsuminen. Olen muuttamassa omaan taloon. Mielestäni asuminen näin kylmässä maassa kuin Suomi on yksi tärkeimmistä asioista meille kaikille. Pyrkikää kehittämään ratkaisuja, joilla me suomalaiset saisimme oman asumisemme paremmalle tolalle. Tarvitsemme energiatehokkaita ratkaisuja, lisää asumisväljyyttä ja kulutusta kestäviä materiaaleja. Puun entistä parempi hyödyntäminen tässä kontekstissa tuntuisi mielestäni järkevältä, sillä onhan sitä meillä omasta takaa.

KotihiiriLäheisteni rakkaus minua kohtaan

TanuLapset. Että saan hoitaa heitä mahdollisimman pitkään kotona.

KTerveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä, myös oma perhe ja työ.

mummeliTällä hetkellä elämässäni vallitsee pyhä kolminaisuus, jossa suurimassa roolissa toimii oma urheilu-ura ja sen kehittäminen, toisena tulee Sosiaalinen elämä (ystävät,perhe,jne...), sillä ilman heitä kohta yksi menettäisi mahdollisuutensa toteutua, joten ehkä se onkin kohta yksi. Kolmantena tulee sitten koulun loppuun vieminen, joka toimii tällä hetkellä loistavana terapiana näille kahdelle edeltävälle. Summa summarum: Urheilu-uran eteenpäin vieminen ystävien kanssa samalla valmistuen koulusta, jotta voi siirtyä taas eteenpäin uralla

-tsäTyttäremme odottaa ensimmäistä lasta. Toivon kaiken menevän hyvin ja että pääsen mummoksi.

ArskaMinulle merkitsee nyt se, että 2 pientä lastenlastani säilyisivät terveinä. Molemmilla on sellainen tilanne, että toivon ja rukoilen heille terveyttä. Se tulee minulle mieleen yöllä kun herään. Silloin ristin käteni ja pyydän apua Taivaan Isältä, sitten useimmiten voin jatkaa unta rauhallisin mielin.. Rukous on minun suurin lohtuni ja apuni aina. Muuta en voi. Itse autan heitä, minkä jaksan ja voin.

onnellinen mummiMinulle on tärkeää, että minulla on työtä ja säännöllinen työpaikka. Se antaa minulle toimeentulon lisäksi sosiaalista, hyvää elämää sekä tekemistä. Toivon, että minulla on työtä vielä 20-25 vuotta eläkeikään saakka. Lisäksi toivon, että voin pitää yllä hyvää kuntoani ja terveyttä sekä psyykkistä hyvinvointia. Oman itsen kehittäminen on tärkeä asia.

Tärkeitä asioita yleisesti ovat myös onnellisuus, rakkaus ja hyvä mieli. Niihin voi kukin itse vaikuttaa, mutta toivon, että yhteiskunta pitää yllä paljon enemmän hyvinvointia ylläpitäviä asioita, terveydenhuoltoa, lasten ja vanhusten hyvää/parempaa hoitoa. Tämä pitäisi tapahtua paljon helpommin ja ilman turhaa byrokratiaa. Tulevaisuudessa tulisi ehdottomasti olla vähemmän byrokratiaa, se vie aivan liikaa aikaa perushoidosta ja ihmisen välittämisestä ja huolenpidosta. Lapsia tulisi suojella ihmisten julmuudelta ja heihin tulisi satsata paljon enemmän voimavaroja kuin nyt. Myös lapsilla on oikeus elää hyvää ja onnellista elämää ilman pelkoa ja pahoja asioita. Onnellisuus, rakkaus ja hyvä mieli ovat avaimet hyvään aikuisuuteen ja koko elämään.

Rakastetaan toisiamme välittäenKOMPOSTOINTI. Kuinka paljon kaatopaikkojen jätekuorma ja päästöt pienenisivätkään, jos kaikki maatuva jäte kompostoitaisiin eikä toimitettaisi sekajätteenä kaatopaikoille! Kaupungeissa ja kerrostaloissa asuville tämä vain on melko lailla mahdotonta. Toivoisin siis, että vaikkapa kauppojen pihoilla (kun heiltäkin sitä eloperäistä jätettä syntyy) olisi yhteiskompostoreita! Tähän varmaan tarvittaisiin kehitysversio isosta, helppohoitoisesta ja siistinä pysyvästä kompostorista.

RiittaOlen päässyt pois oravanpyörästä ja poikani 14-v totesi taannoin "äiti, sä et ole ollenkaan niin kiukkuinen kuin puoli vuotta sitten". Minulla on enemmän aikaa perheelleni. Kehitän itseäni opiskelemalla sekä teen työtä, jossa pääsen itse määräämään omat aikatauluni ja tekemiseni ja jossa pystyn auttamaan myös muita voimaan paremmin. Meillä on upea positiivinen tiimi yhteisen asian takana. Työmme kantaa myös hedelmää reilun kaupan kautta pienviljelijöille muualla maailmassa. Tuomme arjen luksusta tavallisille ihmisille, jotta hekin voivat paremmin.

Olen matkalla parempaan kokonais hyvinvointiin. Kun vielä saisi turhan tavarapaljouden ympäriltä karsittua minimiin - ei heittämällä kaatopaikalle vaan kierrättämällä sellaisille ihmisille, joille nuo olisivat tarpeellisia.

-Outi-Olen näkövammainen, tekniikka (ja kaikki muukin) tuntuu menevän aina vaan visuaalisemmaksi: Kosketusnäytöt laitteissa nappuloiden tilalla, ilmoitukset näytöillä kuulutusten sijaan, jonotusnumerot jonojen ja kutsumisen sijaan... Pelkään menettäväni mahdollisuuteni itsenäiseen elämään ihan tavallisissa arkiasioissakin.

SaimiMitä ikinä teenkin, pyrin tekemään sen ILOLLA, olen valmis HEITTÄYTYMÄÄN siihen TÄYSILLÄ ja tekemään sen AVOIMIN MIELIN. Muistan RAKASTAA itseäni ja sitä kautta kaikkea ympärilläni. Pyrin OLEMAAN LÄSNÄ kaikissa tilanteissa, jolloin voin aidosti kohdata ihmiset ja tilanteet.

VILLEMat.6:33 Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.

OlliMinulle merkityksellistä tällä hetkellä ja tulevaisuudessa ovat Ihmiset ja teknologia. Ilman ihmisiä en tule toimeen ja teknologia helpottaa elämääni siten, että minulle jää enemmän aikaa ihmisten kanssa.

Olen onnellinen siitä, että olette perustaneet tulevaisuuteen suuntautuneen ideointiryhmän ja mietitte sitä mikä on ihmiselle merkityksellistä. Se on mielestäni se juttu miksi me olemme olemassa.

LeenaHeips, mikäpä muu yksinhuoltajaäidille voisi olla todella merkityksellistä, kuin se , että lapset voivat hyvin, heillä on harrastuksia ja ystäviä, ja meidän välit on hyvät, ja totta kai siinä sivussa on hyvä, että äidillä on oma yksityinen elämä kunnossa, niin se välittyy koko perheen hyvään oloon. Koska mikään tavara eikä raha tuo sitä hyvää oloa minkä, siis tyhmästi sanottua kai on, rakkaus, ihmisessä saa aikaan.

yx äippäTodella tärkeintä on oma ja läheisteni terveys! Yhtä tärkeää on omat aikuiset lapset ja heidän elämänsä onnellisuus. Seuraavaksi tulee miesystävä, sisko, äiti. Eli näyttää läheiset ihmiset olevan number one!

Hillevi-hiiriMerkityksellistä on luonto, sen säilyminen mahdollisimman aitona; yksinkertainen elämä, joka luo tasapainoa ja elämänhallinnan tunnetta.

EthelTerveys, virkkeessä ja hyvinvointi. Niitä kohti matkaan laihduttamalla ja treenaamalla itselleni terveen vartalon.

HeidiTärkeä asia elämässäni on tällä hetkellä terveys ja nimenomaan se että pystynkö jatkamaan omassa työssäni tai työssä ollenkaan?

rampaIhan ensimmäisenä, tilanteessa jossa toinen meistä on työtön, tuli mieleeni se että on työpaikka. Ollut sama jo 30 vuotta ja viihdyn edelleen! Mutta loppujen lopuksi kai tärkeintä on oma ja läheisten terveys, lapset, lapsenlapset, vanhemmat, ystävät ja positiivinen elämänasenne:)

KirsiliiniEn kurkottele kuuta taivaalta, vaan jotain paljon tärkeämpää:
- Terve perhe terveessä kodissa
- Hyvä parisuhde
- Työkyvyn ylläpito kroonisen hiirikäden kanssa
- Ravinto ja liikunta hyvän olon saamiseksi

KukkamaariMinulle on tärkeää se, että minulla on hyvä, mukava, antoisa, hyväpalkkainen ja turvattu työpaikka ja työ. Se on perusasia, jonka avulla jaksan läheisteni vaikeudet heitä tukien. Myös se, että tiedän sairastuessani saavani hoitoa heti ja hyvätasoisena on tärkeää. Kun virallinen lääketiede ei auta, voin turvautua pehmeisiin hoitomuotoihin, joiden aseman toivon Suomessa paranevan ja vahvistuvan. Siis myös näitä hoitomuotoja tukevaa, ei hankaloittavaa lainsäädäntöä toivon tähän maahan. (En itse edusta millään tavalla hoitoalaa.)

MarjattaOpiskelujen loppuun saattaminen. Jätin kymmenisen vuotta sitten opiskelut kesken elättääkseni perheeni ja tuo asia on noussut nyt hyvin merkitykselliseksi minulle ja työnantajalleni.

HelinäPosiitivisen ajattelun säilyminen ja sen avulla muunkin terveyden ylläpitäminen.

reumaatikkoToivon, että saan yli kolmekymmentä vuotta muhineen elämänkatsomusta, filosofiaa, teologiaa ja psykologiaa sisältävän käsikirjoituksen vihdoinkin siihen pisteeseen, että siitä voidaan painaa ainakin yksi tai parhaassa tapauksessa jopa kolme kirjaa. Kustantajakin on hakusessa. Onko jollain jotain vinkkiä kustantajasta? Voin vakuuttaa, että laitos on sekä mielenkiintoinen että käänteentekevä.

OlliLasten ja oma terveys, oma koti, työpaikat molemmilla vanhemmilla. Lähitulevaisuudessa toivon, että lapset pärjää koulussa ja opinnoissa. Miehelle toivon selviytymistä oravanpyörässä. Omasta puolestani toivon löytäväni vielä innon opiskella jotain uutta.

marianneToivon, että mahdollisimman moni suomalainen saa tietoa tehdä kiuassaunastaan myös terveellinen ja sähköä säästävä infrapunasauna, jotta terveysvaikutukset tulisivat mahdollisimman monen osaksi. Niistä voi lukea sivuiltamme www.saunakeskus.fi. Meillä on jo yli 1000 tyytyväistä asiakasta yksityisesti ja yli 50 kuntosalissa toimittamamme infrasauna tuhansille käyttäjille.

SAUNASEPPOTyön tekeminen on kaiken A ja Ö. Sitä pitää järjestää, jos sitä ei ole. Ihmisten työsuorituksia tulee huomioida ja arvostaa työpaikoilla niin, että he tuntevat työstään iloa ja tuntevat olevansa tarpeellisia. Ihmiset eivät uuvu niinkään työstä kuin mielensä pahoittamisesta. Meillä kehutaan vasta sitten, kun jäädään eläkkeelle. Eläkkeelle jäävää puristetaan vielä viime vaiheessa niin kuin sitruunaa, että varmasti kaikki 'hiljainen tieto' saadaan ulos. Joku sanoi, ettei tiennyt työvuosiensa aikana olleensa niin hyvä, kun vasta pois lähtiessä se sanottiin. Työntekokulttuurin on muututtava totaalisesti. Muutoin me palvelemme täällä Suomessa vain toisiamme ja työt tehdään Kiinassa.

BlondiLapsien hyvinvointi ja onnellisuus
Puolison kanssa yhdessä vietetyt hetket
Vapaa-ajan rentouttavat ja kuntoa kohottavat harrastukseni

SuviVAPAA-AIKA. Koneet ja teknologia kehitettiin vähentämään ihmisten työmäärää ja tuomaan lisää vapaa-aikaa. Miksei tämä hanke ole edennyt sitten vuoden 1966?? Eläkeikäkin vain nousee, mennään takapakkia! On aika siirtyä nelipäiväiseen työviikkoon! Nyt hukkaamme aikaa epäolennaiseen ja elämä valuu hukkaan. Haluan elää elämäni rakkaitteni parissa, en töissä.

TaijaTerveys, ihmiset, ihmisyys, inhimillisyys, rehellisyys.

EijaOlen viime aikona elämän suurissa muutoksissa joutunut pohtimaan paljonkin sitä mikä todella on merkityksellistä minulle. Ja kuinka itsekkäältä se kuulostaakaan, mutta tärkeintä on se että olen sinut itseni kanssa, omien unelmieni, tavoitteitteni kanssa, rakastan itseäni juuri tällaisena. Tämän kautta voin tuoda elämääni valtavasti lisää hyvää: ihania ihmissuhteita, toimiva parisuhde, mielenkiintoisia harrastuksia, terveellisiä elämäntapoja, elämästä nauttimista. Totta kai riittävä toimeentulo ja kohtuullinen terveys helpottavat yllämainituista nauttimista, mutta todella merkityksellistä on se että itsellä on hyvä olla. Tuon hyvänolon pohtiminen ja siihen pääseminen on todella kokonaisvaltaista ja levittää ympärilleen myös hyvänolon säteitä. Ihanaa syksyä kaikille!

HymyhuuliKoska kaikkea ei tunnu voivan hallita, olen ollut huomaavinani näiden 58 vuoden aikana, että minulle tärkeimmäksi asiaksi tullut kyky siivilöidä kunkin hetken haasteista ne, joille voin jotain tehdä. En osaa ajatella yks-kaks, miten sen asian saisi linkitettyä huipputeknologiaan kylläkään.... mutta ehkä jonkun toisen oivalluksesta sekin olisi mahdollista. Jo kauan sitten tulin siihen johtopäätökseen, ettei yliluonnollista olekaan: on vain asioita joita emme vielä osaa hallita! Eli tarpeeksi pitkälle kun kehitämme teknologiaamme (ehkä jo vanha termi?) voi tuo ensimmäinen lauseeni kumoutua! :)

Maikku1. ympäristö ja luonto: villiä luontoa säästettävä kaupungeissakin, metsää jossa käydä rentoutumassa!
2. yhteisöllisyys ja toisista välittäminen: koko kylä kasvattaa -mentaliteettia pitäisi saada elvytettyä, kaupungeissakin
3. tuore ja mahdollisimman käsittelemätön ruoka, kotimaiset ainekset, mielellään lähellä tuotetut

SuomineitoTärkeintä on että jo 30-vuotias poikani pääsisi "jaloilleen" uuden perheensä kanssa, johon odotetaan keväällä vauvaa. Aiemmin hänellä ei ole ollut vakituista kumppania ja elämä on ollut vähän hunningolla!

Eikka


Huipputeknologian tulee säästää aikaa, rahaa, henkisiä voimavaroja ja luonnonvaroja siten, että ihmisillä on aikaa ja resursseja pitää huolta itsestään ja toisistaan. Huolenpito, ilo ja hyvinvointi ei synny suoraan teknologialla vaan sillä, että ihmisillä on aikaa ja mahdollisuus ihmisinä pitää huolta toisistaan ja nauttia elämästä ihmisten seurassa. Sama pätee niin lasten kasvatukseen, kouluun, työelämään, terveydenhuoltoon, kuin vanhuuteenkin.

JariMeidän kaikkien henkinen ja fyysinen hyvä olo myös aina viidenkin vuoden päästä - yhdistäen niin huipputeknologiaa, että se unohdetaan esim viikoksi kerrallaan tietyin väliajoin ihan kokonaan ja ihminen on vain itsensä kanssa ja etsii omat vahvuutensa luonnon keskellä hiljaisuudessa itseään kuunnellen ja arvostaen!

"suopursu kukkii"Hei, kaikista tärkeintä on lasteni henkinen hyvinvointi ja tietysti myös oma ja muiden läheisten hyvinvointi. Nyt kun asiassa on ongelmia, ei ole epäilystäkään asiasta. Henkisen hyvinvoinnin jälkeen tulee fyysinen jaksaminen. Tärkeää on läheisten ihmisten kanssa vietetty aika, yksinäisyyttä en halua tuntea. Toivon, että omalta osaltani kykenen antamaan läheisilleni rakkautta ja tukea.
Siis rakkaus on tärkeintä!

ElviiraOlla olemassa, herätä hengissä. Terveyttä, jos vähemmän, niin kaulasta "ylöspäin".

muutarhuriTällä hetkellä tärkein oivallukseni on se, että haluan olla enemmän läsnä. Läsnäolo = rakkaus. Ja tällä hetkellä juuri teknologia on se, joka yrittää viedä aikaamme esim. sosiaalisen median muodossa. Ehkä te keksitte teknologian, joka tuo meidät takaisin tähän hetkeen, kohtaamaan oikeasti ihmisiä, kuulemaan oikeasti sisäisen äänemme?

JohannaTärkeintä nyt ja tulevaisuudessa on hyvät välit puolison ja lasten kanssa ja se että saisi pysyä terveenä.

IlonaHyvät ideointiryhmän jäsenet, kiitän teitä positiivisuudestanne ja pyrkimyksestänne tuoda lisää huipputeknologiaa elämääni. Kiitän pyrkimyksistänne tuoda toivoa ja helpotusta sekä fiksuutta meidän pienten ihmisten arkeen tässä hurjassa maailmassa.

En ole mikään tekniikan ihme mummeli, mutta iloitsen siitä kovasti. Minulle merkityksellistä on pyrkimykseni kulkea entistä tarkemmin "Herramme ja Mestarimme" viitoittamaa tietä. Se pyrkimys katsoo kauas tulevaisuuteen, aina iankaikkisuuteen asti. Uskon, että huipputeknologia auttaa minua myös siinä.

Ymmärrän, että te ette voi "julistaa sanaa" mutta te kyllä toteutatte sanaa välittävällä toiminnallanne joka päivä, lisäämällä hyvää ja positiivisuutta ihmisten arkeen. Vain välittämisellä on merkitystä, vain se säilyy ikuisuuksiin. Sanoihan meidän suuri Eino Leinommekin runossaan, "Min verran meissä on lempeä, sen verran meissä on iäistä."

Toivon menestystä pyrkimyksillenne ja säilykööt Positiivarit puhdashenkisenä kauas, kauas tulevaisuuteen.

Parhain syysterveisin
Kiitollinen lukijanne
Maija 75v.Että saan elää ihanan vaimoni kanssa vielä vuosia eteenpäin. Kaikki muu onkin sitten elämän höystettä/mausteita jotta elämä maistuu.

BenjaminSaada viettää laadukasta vapaa-aikaa lähimpien ystävieni kanssa. Mutta myös tehdä työtä tasapainossa vapaa-ajan kanssa ja nämä molemmat yhteisesti kruunaa se, että saisi olla mahdollisimman terveenä mahdollisimman pitkään. Harrastaa liikuntaa. Tässä varmaan tärkeimmät:)

SaasaMerkityksellistä on rakkaus, sisäinen rauha. Tärkeää on maamme itsenäisyys ja rauha, luonto, ympäristön hyvinvointi, kestävä kehitys.

PirkkoTodella merkityksellistä omassa elämässäni on perheeni. Lisäksi koen, että perheen ja palkkatyön lisäksi haluan antaa itsestäni enemmän vapaaehtoisen työn kautta. Haluan olla mukana käynnistämässä matalan kynnyksen hankkeita asuinalueellani. Esimerkiksi iltaperhekahvila, ruokatuen jakaminen alueen lapsiperheille, mahdollinen viranomaislomakkeiden täyttöapu siellä missä ihmiset ovat, ei virastoissa.

Mielestäni yksi ratkaisu kasvaviin sosiaalisiin ongelmiin on se, että työssä olevat tuovat taitojaan vapaaehtoisesti esim. nuorille saataville. Työhakemuksen täyttämisessä voi auttaa, kutsua tutustumaan omalle työpaikalle jos se on mahdollista. Voi kertoa omasta alastaan, koska on paljon tehtäviä, joista ei pelkän nimen perusteella selviä mitä ne sisältävät.
Yhteisöllisyys ja yhteisvastuu ovat mielestäni avainsanoja, pelkillä korkean tason virkamiestyöryhmillä ei asiat kehity positiiviseen suuntaan.

KatjaElämä itse! Minun piti kuolla 12-vuotiaana. Mummut veisasi hautajaisvirsiä vuoteeni vierellä. Minä luin kirjan, jossa sanottiin, että 17-vuotiaana neito on kauneimmillaan. Rukoilin Jumalaa, anna minun elää 17 -vuotiaaksi. Ja lääketiede meni eteenpäin, minut leikattiin 17-vuotiaana ja sain elämän takaisin. Löysin ihanan miehen ja halusin lapsia. Ei lapsia, sanoi lääkäri, et kestä. Rukoilin taas ja sain neljä ihanaa lasta ja nyt olen 75-vuotias ja minulla on ne neljä ja kahdeksan lasten lasta. Ja se ihana mies. Olen juuri saanut tekonivelet molempiin lonkkiini ja elämä maistuu. - Ei saa antaa periksi.

Muutimme eläkkeelle maalle kesämökkiimme, jonka korjasimme meille sopivaksi. Pieni, vaatimaton, joen vierellä. Joen, joka meidän kohdallamme leviää lammeksi, Varvaslammeksi, jossa nytkin kuukauden on valkeat joutsenet laulaneet öisin, noin 200 on mahtunut valkeaksi lautaksi veden pinnalle öisin ja päivisin syömään läheisille pelloille. Siinä elämän salaisuus. Luonto, rakkaus, ystävät, harrastukset itse elämä, täynnä uutta ja opettelemista elämään vaikeinakin hetkinä.

UttretMielekäs tekeminen, sopivasti työtä sopivasti vapaa-aikaa. Hyviä harrastuksia itseni kehittämistä, positiivista mieltä ja asennetta. Ei turhaa stressiä ja huolta. Terveys on tärkeää, kuten hyvät ystävätkin Arjen pienet asiat.

mamiSaada rakastaa ja kokea olevansa rakastettu!

PinniJuuri tällä hetkellä merkityksellistä on se että saa tehdä työtä sellaisten ihmisten kanssa, jotka antavat ajatuksille tilaa eivätkä heti tyrmää. Yhteinen nauru aamukahvipöydässä antaa potkua koko päivälle. Sekin on merkityksellistä että huomaa ettei elämän merkityksellisyys pääty jonkin ikäisenä vaan aina löytyy uusia asioita, joista voi oppia ja olla iloinen. Nuorena luulin että vain nuorena on kivaa, mutta onneksi se oli väärä luulo. Yksityiselämässä eletään vaihetta jossa tytär on muuttanut pois kotoa. Hänelle toivon opiskelupaikkaa ja mahdollisuutta kokeilla siipiään turvallisesti. Nautin siitä että on tulossa viikonloppu eikä tarvitse herätä herätyskellon ääneen. Ei ole mitään suunnitelmia joten voidaan tehdä yhdessä juuri sellaisia asioita kuin keksitään.

Lähitulevaisuudessa toivon että muistan optimistisen asenteen, se pienentää monta pulmaa. Kiire on aika ajoin todellista eikä vain korvien välissä, mutta suvantopaikoissa on hyvä muistaa hengittää rauhallisesti, katsella ympärilleen ja vain olla. Työkaveri näytti netistä ohjelman, jossa voi katsoa minkä kokoinen maapallo on muihin planeettoihin verrattuna. Suurin tunnettu on 288 194 kertaa maapallon suuruinen, joten me olemme täällä kirpun kirppuakin pienempiä. Jostain syystä se on varsin rauhoittava ajatus :)

TähtiinkatsojaTasapaino elämässä on ollut jo pitkän aikaa minulle merkityksellistä. Jos se häiriintyy, eläminen voi muuttua hankalaksi ja työlääksi. Kohtuus kaikessa : ))

PaulaTärkeintä on toisen ihmisen läheisyys. Ihan kauhistuttaa teknologian kehittyminen siihen suuntaan, että keksitään ihmisen tunteita tunnistavia robotteja. Jos jotain teknologiaa pitäisi kehittää, pitäisi keksiä laitteita, joilla viestittää helposti toisen ihmisen lähitarve. Ei siis robotteja, vaan kutsulaitteita ja riittävästi ihmisiä. Tutkitusti ihminen tarvitsee ihokosketusta.

Riitta-mummuLäsnäolo, toisen auttaminen, kuunteleminen, suora puhe ja HALAUKSET!

Tuulia-60Merkityksellistä minulle on että ympärilläni on ihmisiä, jotka ovat minulle merkityksellisiä ja että saan olla heille merkityksellinen.

Erkku 25vPuhtaat vedet. Uimamahdollisuus. Lumi.

ElinaTämän hetken matka kohti tulevia hetkiä. Tästä hetkestä iloitseminen. Asioiden hyväksyminen.

Myötätunto, empatia itselle ja muille. Objektiivisen havainnon tunnistaminen, havaintojen kautta päässäni muotoutuneet tunteet subjektiivisten tulkintojen kautta. Tunteiden takana olevien tarpeiden tunnistaminen. Mahdollisten pyyntöjen esittäminen asiaan liittyen. (Nonviolent Communication, Marshall Rosenberg)

Omavaraisuus. Kestävä kehitys. Permakulttuuri eli Permanent Culture. Varautuminen potentiaalisiin uhkiin.

Existentiaaliriskit. Ihmistä älykkäämmän tekoälyn riskit ja hyödyt.
http://lesswrong.com/r/discussion/lw/fih/a_summary_of_the_hansonyudkowsky_foom_debate/

Yksityisyys ja läpinäkyvyys kulkevat käsi kädessä.
http://dontapscott.com/2010/07/why-transparency-and-privacy-should-go-hand-in-hand/

MatiasUskossa, hyvän omantunnon kanssa elää ja sitten kerran elävän uskon kanssa täältä lähteä.

HeleVapaus; tulla ja mennä, olla menemättä, ilman selityksiä, ilman aikatauluja ...ja silti olla yhteydessä, kun niin haluan

äitiliiniEniten elämässä on merkitystä sillä, että läpi elämän on vierellämme joku läheinen, joka pitää yhteyttä ja rakastaa. Elämän merkityksellisin asia on lähimmäinen.

IrmeliTällaista asiaa tuskin voidaan toteuttaa yksin huipputeknologian keinoin, mutta ihmiskunnan todellisen ja kestävän hyvinvoinnin tulevaisuutta ajatellen olisi erittäin tärkeää alkaa aktiivinen elämäntaidon opetus yhdessä filosofisen ja luovan ajattelun opetuksen kanssa jo alakouluasteella.

Miten voittaa kompleksit, kuinka selvitä särkyneestä sydämestä, masennuksesta, kuinka itseä tulee rakastaa terveellä tavalla, kuinka tunnistaa omassa itsessä muhivat kateus, ahneus, itsekkyys, kuinka taistella niitä vastaan ja voittaa ne ja muuttaa terveiksi vastakohdikseen.

Vähemmän tulisi lapsille opettaa tyhjänpäiväisiä, ainoastaan yleissivistäviä oppiaineita, ja valtavan paljon enemmän hänestä itsestään. Ihmisen tulisi jo mahdollisimman nuorena tuntea ero oman henkisen terveyden ja hyvinvoinnin ja henkisen sairauden ja pahoinvoinnin välillä. Olisi kyettävä antamaan lapsille henkisiä työkaluja kaikkia sisäisiä mörköjä, pelkoja ja komplekseja vastaan. Tekniikoita kuinka laaduttaa vihan- ja mustasukkaisuuden tunteet, ja ymmärtää väkivallan hyödyttömyys silloin kun tahtoo tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Kuinka kantaa suru ja jatkaa elämää silloinkin kun rakas läheinen kuolee tai hylkää. Olisi opittava niin pyytämään kuin antamaan anteeksi, ja oppia elämään niin kaunatta kuin katkeroitumattakin. Oppia suvaitsemaan kaikkea erilaisuutta vaikka se olisi joskus suorastaan loukkaavan erilaista, jne jne jne.

Tällaisten asioiden oppiminen on tärkeää elämässä, ja voi pelastaa yksilöllisen ihmisen monelta itse itselle aiheutetulta onnettomuudelta ja vuosien sisäiseltä kärsimykseltä. Ihmiskunnan henkinen kehitys ja hyvinvointi on suunnattoman paljon tärkeämpää ihmiselle kuin huipputeknologinen kehitys. Jopa fyysiset sairaudet vähenisivät jos henkisiä ongelmia opitaan olemaan heijastamatta kehoon ja parantamaan niitä itse omassa itsessä ilman lääketieteen apua.

Huippuunsa asti kehittynyt teknologia voi pahimmillaan vierottaa ihmisen yhä kauemmaksi omasta itsestä ja muusta ihmiskunnasta ja siten ihmisolennon lukuisten sisäisten ongelmien ratkaisukyvystä.

Totuus ja ratkaisut kaikkiin ongelmiin eivät ole jossain kaukana ulkopuolellamme vaan sisäisesti meissä itsessämme. Ne tulee löytää ja ottaa pikaisesti käyttöön.

SatuHyvät suhteet läheisiin ihmisiin. Henkisesti, fyysisesti, emotionaalisesti ja taloudellisesti turvallinen elämä. Terveys kunnossa. Kaunis ja siisti koti. Työ, jota rakastan tehdä. Jokapäiväiset oivallukset, innostukset, uuden oppiminen, kehittyminen, antoisat ja inspiroivat keskustelut

Lääkitys kohillaan ;)Minulle on nyt ja aina merkityksellistä elää mielekästä, oman näköistäni elämää. Siihen sisältyy tavallista elämää perheen kanssa, mielekäs työ ja mukava työyhteisö, henkilökohtaisia haasteita ja harrasteita. Tämän kaiken toivon ihan jokaiselle. Miten se saavutetaan? Tulevaisuudessa kaikki kykenevät osallistuvat työelämään. Työtä tehdään vain sen verran kuin on tarpeen. Kaikki tulevat toimeen palkallaan. Kukaan ei rikastu toisten kustannuksella. "Tulkoon rakkaus, tulkoon rikkaus, jokaiselle tarpeen mukaan..."

EliseMinulle on merkityksellistä se että, tunnen oloni hyväksi ja elinvoimaiseksi herätessäni. Se, että saan puuhailla rauhassa aamurutiinien parissa nauttien samalla läheisteni seurasta ja tehdä koko päivästäni onnistunut näillä aamun ensimmäisillä askeleilla.

IlonaTodella merkityksellistä on tällä hetkellä kun saan seurata kun tyttäreni ja hänen avomiehensä odottavat esikoistaan.

maaninkaMinulle elämässä merkitsee kaikkein eniten yhdessäolo oman rakkaan perheen kanssa, meidän kaikkien terveys ja arjen pienet asiat. Lapsille haluan olla läsnä oleva äiti. Olen "ulkona" urakehityksestä, työelämän oravanpyörästä ja hyvästä toimeentulosta, mutta olen onnellinen :).

SusuJokainen päivä on opettelua olla LÄSNÄ. Kiire, pelko, ahneus jne. kaikki nämä "elämän viholliset" on saatava kuriin ja järjestykseen. Lapset! He elävät mallikkaasti ja osaavat iloita kaikista teknologian uutuuksistakin mutta he osaavat rakastaa ja lämmöllä halata! Yhteenkuuluvaisuus jättää merkityksellisen jalanjäljen, joka tulee historiasta ja jatkaa ikuisuuteen.

Taija-LiisaTällä hetkellä elämässä on tärkeää rauha, hiljaisuus ja se, että teen tänä päivänä ja suunnittelen tulevaisuuteen sellaisia asioita, joista tulee hyvä olo: toisten auttaminen, luonnosta nauttiminen, ihmisten äärellä oleminen, omien lasten tukeminen kasvamisessa infoähkyn keskellä.

Kiire ja arvostelu joutavat romukoppaan. Tilalle rauhallista elämää ja suvaitsevuutta.

EssiTällä hetkellä ja tulevaisuudessa kaikkein tärkeintä minulle on, että lapseni, vanhempani ja minä itse saisimme pysyä terveenä, fyysisesti ja myös mieleltämme. Jos nämä menetetään, kaiken muunkin tavoittelu ja kokeminen jää puolitiehen - jos onnistuukaan. Ja että jaksaisimme säilyttää tyytyväisen mielen ja innostavan otteen elämään, vaikkei se (elämä) aina olekaan meitä kohtaan reilu.

BirgittaLäheiset, ystävät, toinen ihminen, vuorovaikutus heidän kanssaan.

AurinkoinenAika läheisten ja ystävien kanssa.

TinkaEttä tiedän, miten pystyn aktiivisesti vaikuttamaan omaan ja läheisteni terveyteen ja että en ole riippuvainen "virallisesta lääketieteestä".

TarjaMuistaminen

ITHuipputeknologiaa voidaan myös hyödyntää yhteisissä tiloissa, esim. voimisteluohjelmien muodossa ja tietokoneen käytössä ym.

RitaHyvä henkinen hyvinvointi ja ikääntymisestä riippumaton riittävä terveys.

KeT- Rakkaus ja sen vaaliminen; hyvä suhde nyt ja tulevaisuudessa
- Turvallisen ja onnellisen lapsuuden tarjoaminen lapsilleni
- Oman kutsumuksen löytäminen ja NOUDATTAMINEN. Tähän kuuluu muiden auttaminen omien kykyjen avulla

TatskaMerkityksellisintä on rohkea päätös, kun otin lopputilin vakituisesta päivätyöstä, kun en osa-aikaisuutta voinut muuten toteuttaa. Nyt työllistän itseni erilaisilla freelance-hommilla kaupan alalla ja oman yritykseni muilla palveluilla. Lapset saavat aikaani enemmän ja ovat huomattavasti tyytyväisempiä ja perhe-elämä on seesteisempää. Tuloerotuksen säästän omista hankinnoistani. Perheenäideille osa-aikatyön mahdollisuus suurella riskillä ei pitäisi olla ainoa vaihtoehto, mutta tähän asti minulle se kannatti. On kaikkein merkityksellisintä kun saa olla lapsille sen pienen hetken, kun ovat pieniä, lähes kokopäivä-äiti. Mikään rahasumma kun ei lapselle korvaa aikaa, jonka hänen kanssa voi viettää.

downshiftaaja-mammaMinulle on merkityksellisintä tällä hetkellä se että, mieheni on rinnallani. Hän sai kesällä vakavan sairaskohtauksen ja olisi voinut kuolla siihen , muuta nopean ja hyvän hoidon ansiosta hän on toipunut hyvin ja jatkaa meidän yhteistä matkaa kanssani. En voisi elää ilman häntä. Rakastan häntä valtavasti, siihen ei edes sanat riitä.

KuusitaPerhe ja perheen jatkuvuus, ensimmäinen lapsenlapsi syntymässä marraskuun lopussa

KirsuliAidot ystävät

kliseLäheiset ihmiset ympärillä, terveys ja se että omilla valinnoillaan voi ja tahtoo vaikuttaa omaan elämäänsä.

Mielenrauhan etsijäAsun kuudetta vuotta senioritalossa, jonka suunnittelussa ei ollut otettu huomioon yhteisöllisyyden kannalta tärkeää asiaa, yhteistä "olohuonetta". Toivon asian vuoden vaihtuessa paranevan, meitä yksinäisiä on monta.

RitaJärven suojeluyhdistyksen toimijana toivon voivani siirtää ymmärrystä kaikille, jätelajittelun ja kierrätyksen merkityksestä. Järven puhdas vesi ja ympäröivä luonto. Toivon että jälkipolvikin saa vielä nauttia siitä suurena voimavarana, yhä kiihtyvässä kilpailu yhteiskunnassa, jossa kaikki mitataan vain rahassa.

säästä luontoaVeikkaan, että työssä jaksaminen on listalla aika korkealla sillä nykytrendihän on saneerauskeskeinen ja yhä useammat pelkäävät jakkaransa puolesta. Nykyään ja tulevaisuudessa täytyy tehdä yhä enemmän aiempaa pienemmällä porukalla sama määrä työtä tinkien jopa palkasta, ettei ole seuraavana listalla. Toinen asia on hintojen/kustannusten jatkuva nousu; jos tuolle vuotuiselle "tarpeelle" keksitte toimivat vasta-argumentit, niin olette keksineet ikiliikkujan.

-Uskon siis, että kustannusten nousu on usein keinotekoista; niin energian hinnan, kuin muittenkin alueiden osalla ihmisiä motivoisi voimaan paremmin jatkuvan hintakierteen hidastaminen. Inflaation torjunta kuuluisi kaikille mutta kuka tekee aloitteen, tinkii omistaan? No joo; tiedetäänhän tämä hinnan määräytymisen perusteesi: "Hinta on suurin mahdollinen, jonka asiakas kykenee maksamaan".

Asenne lienee ainoa, jolla näitäkin asioita hallinnoitaisiin mutta millä myydä sellainen ajatus edullisesti sille osalle, jonka tehtävä on tuottaa voittoa alueilla, joilla on lähes monopoli? -Siis sellaisille, jotka omistavat yrityksen osakkeita mutta eivat tunne koko toimialaa? Ihmisten pitää päivittäin syödä, lämmittää ja valaista huoneistonsa, sekä tehdä työtä pelkäämättä kilometritehtaalle joutumista. Asennepa hyvinkin; -Lahden Aqua taitaa olla ainoa, joka ilmoitti, ettei nosta hintojaan tänä vuonna. Tuon kuullessani vetäisin ison ruksin seinään ja lupasin painaa firman nimen mieleeni "good will > hyvin tahdottu". -Olkoon kyseessä energia, kauppa, palvelu whatever perustarpeet, niin uskon, että "osaava tahto" toimisi tälläkin tavoin osoittamaan, ettei tarkoitus ole nylkeä asiakkaalta kaikkia centtejä ja ulosmitata juuri saatua yleiskorotusta.

Siitä lähtien, kun firmat alkoivat listautumaan pörssiin tapahtui, kuin veitsellä leikaten, jotain joka vaikutti ja teki ennen sisäisesti motivoituneesta tekemisestä pakkotekemistä tehokkuuden nimissä. Ennen yritysten tarkoitus oli tuottaa voittoa ja olla yhteiskunnallisesti arvokkaita osia, kunniamaininnoilla oli merkitystä. Vaan nyt, kuten lehdistä olemme usein saaneet lukea, reippaasti voittoa tuottavat firmat irtisanovat henkilökuntaa; tulos riittäisi mutta voitto ei. Eräälle toimittajakaverilleni sanottiin irtisanomisen yhteydessä "Sun palkalla saa kaksi uutta". Tässä kiteytyy ahneuden dilemma.

Muistan joskus "parhaina aikoina" 80- ja 90- luvulla miten innostuneena painoin hommia, kun niitä riitti. Silloin ei ollut vaikeaa ajaa itseään motivoidusti uuvuksiin, kun muutamat asiat olivat kohdallaan; kiva työ, tietoisuus sen jatkuvuudesta ja hyvät työkaverit. Ikäsyrjintää ei silloin ollut vielä edes keksitty. Viime vuosian kiireisyys ja "kireisyys" on monilla paikoilla mennyt siihen, että tuntee syyllisyyttä pitää kahvitaukoakin, vaikka hörpsisi sumpin omassa työpisteessään. Aivan, se asenne mutta keiden ja miten?

Jari J, LahtiHalu levittää sisäistä hyvinvointia ja itsearvostusta ihmisille. Siihen kuuluu oman ainutlaatuisuuden näkeminen, pelkojen kohtaaminen ja sisäisen luottamuksen lisääntyminen. Teen tätä työtä yksityisyrittäjänä, ja haluni on tulla myös työlläni hyvin toimeen :-)

isOlen yksinhuoltaja, ollut jo raskautta suunnitellessani. Nyt tytär on juuri 20 v täyttänyt, toista vuottaan yliopistossa. Minulle on ollut koko tämän ajan hyvin tärkeää, että työnantaja on ymmärtänyt, miten tärkeää on yksilöllisten asioiden huomioiminen työn ja perhe-elämän yhdistämisessä. Tärkeää se olisi yhä vieläkin, jos elämäntilanne sitä vaatisi. Vauva-aika, koulun aloittaminen, sairastamiset; etätyön pioneerina olen ollut suuresti kiitollinen mahdollisuudesta tehdä etätyötä. Työnantajat sekä tehtävät ovat vaihtuneet, mutta tämä on minulle ollut tärkeintä.

Kun olen kokenut, että minuun luotetaan ja olen saanut etätyömahdollisuuden, niin olen puolestani ollut lojaali. En ole pyydellyt palkankorotuksia, olen joustanut silloinkin, kun ei sitä varsinaisesti ole edellytetty. Lisäksi olen ollut terve työntekijä, kun olen säästynyt yleisissä kulkuneuvoissa kulkemiselta ja työpaikalla riehuneilta taudeilta. Eli hyötyä kovasti työnantajallekin!-- Nyt on oikeastaan sama tilanne, kun huoli ikääntyvistä vanhemmista painaa mieltä. Heitä voi paremmin auttaa, kun työnantaja joustaa; eri tavoin lyhennettyjä työaikoja, etätyötä, ylitöiden korvaamista vapaalla, keinoja on paljon, kunhan niitä vain haluaan käyttää.

LauraelinaHyvät ja molemmin puolin antoisat ihmissuhteet, musiikkiharrastusmahdollisuudet ja säällinen toimeentulo, joka sallii em. toiveiden ja välttämättömien tarpeiden, esim. terveyden ylläpitopalvelujen, toteuttamisen.

KristaKehon ja mielen hyvinvointi, joka säteilee kaikkeen muuhun ympärilläni olevaan, vielä merkityksellisempään, kuten perheeseen, ystäviin, uuden oppimiseen ja elämästä iloutsemiseen. Sekä työhön, joka mahdollistaa elämän perusasiat.

Mari- vapaus! itsemääräämisoikeus! riippumattomuus! mahdollisuus matkustaa usein (junalla/laivalla/pyörällä) ja paljon, mutta hitaasti; tehdä kehitys- ja yhteistyöprojekteja kansainvälisten ystävieni/työtovereitteni/opiskelijoitteni kanssa eri maissa, puhua ja oppia ymmärtämään montaa eri kieltä ja tuntemaan syvällisesti eri kulttuureja, ilman jatkuvaa stressiä ja hektisyyttä ja aikaavieviä tyhjänpäiväisyyksiä ja turhaa byrokratiaa!

- voida itse oppia uusia asioita jatkuvasti, saada jostain tarpeeksi aikaa myös kirjoittaa, piirtää, maalata, opetella esim. musiikin tekemistä, astrofysiikkaa, kiinaa, taideterapiaa ja muita pehmeitä hoitokeinoja auttaakseni läheisiäni ja muitakin

-löytää terveellisempi tasapaino vastuullisen ja kiireisen leipätyön ja muun elämän (perhe, ystävät, kirjat, luonto, ulkoilu, puutarha, eläimet, talo maalla?) välillä,

- voida elää omaa eli omannäköistä elämäänsä, ilman kalenteria ja kelloa, telkkaria, sähköposteja, läppäreitä, kännyköitä, yms. (tai ainakin ilman niiden sekä mainosten/markkinoinnin ja muidenkin n.k. "esimerkkien" ylivaltaa...)

- voida mieluummin tehdä vain puolipäivää, puoliviikkoa, puolivuotta työtä kerrallaan, mutta silti pystyä elämään sillä ja auttamaan vielä muitakin, ja pystyä matkustamaan (ainakin kerran vuodessa junalla kiinaan+ mongoliaan....!), ja kerran kuussa (junalla) joko köpikseen, amsterdamiin, milanoon/comoon, luganoon, pariisiin, oxfordiin, müncheniin, berliiniin, tartoon, tms....

- pysyä hyvällä tuulella, keholta ja mieleltä terveenä ja energisenä, nöyränä, kiitollisena, inspiroivana ja innostuneena/innostavana, luovana, idearikkaana, huumorintajuisena, uteliaana, liikkuvana, ystävällisenä, kärsivällisenä, avoimena, hymyilevänä, ymmärtäväisenä, maailmasta kiinnostuneena eli INHIMILLISENÄ IHMISENÄ,

- keksiä nopeasti miten saadaan lopullisesti ja elegantisti lopetettua kaikki sodat ja nälänhädät ja sorrot ja uskonnollinen fanaattisuus, ja työttömyys ja köyhyys ja eriarvoisuus ja rahan ja n.s. rikkaiden arvostaminen ja löytää humanistiset arvot uudestaan ja välittää ne hauskasti + haluttavasti uusille sukupolville,

- kädentaitojen uudelleen tuleminen ja arvostus, kaikkien ihmisten erilaisten lahjakkuuksien löytäminen ja vaaliminen, yhdessätekemisen (talkoot yms.) ilo, ja varsinkin syrjään joutuneiden ihmisten mukaanotto yhteiskunnalliseen, värikkäämpään, mielekkäämpään, syvällisempään elämään ja yhdessä vaikuttamiseen, erilaisuuksien hyväksyminen, ja jokaikisen arvostus
- luova yhdessä tekeminen/yhdessä vaikuttaminen ilman alkoholia + nikotiinia, ilman typerää, tyhjänpäiväistä, elämisen "mallia" ja mainoksista/TV:stä välittyvää kapeaa, väritöntä normia.....
- pystyä elämään yksinkertaisemmin, vapaammin, hitaammin ja hauskemmin.....

- SLOW FOOD, SLOW TRAVEL, SLOW FASHION, SLOW LIFE, .......

- parempi, järkevämpi ajan+ tavaran käyttö: pois turhat paperihommat + hirveä byrokratia! enemmän aikaa tärkeihin asioihin; terveyden, luovuuden ja ihmissuhteiden parantamiseen, enemmän väriä ja huumoria elämään, kaikille ja yhteisiin asioihin, luovasti yhdessä tekemiseen,

- pystyä asumaan pienessä yhteisössä (kylissä) samanhenkisten (eettisyys, luomu, vihreät ideat) , luovien, suvaitsevien, mukavien, huumorintajuisten, monikulttuuristen, eri-ikäisten, ihmisten kanssa, lähellä kaupunkia, puoleksi maalla; kauniissa, värikkäissä puutaloissa, rehevien puutarhojen keskellä; ateljeet, verstaat, seminaari- ja koululuokat, työ- ja hoitohuoneet sekä tuotteet jakaen ja vaihtaen esím. jonkinlaisessa vegetaari-eli luonnonmukaisessa, terveellisessä (ei tiukkapipoisessa) itseriittotaloudessa, mahdollisimman riippumattomana ostoskeskuksista, sähköstä? bensasta? sähköisistä vehkeistä ja vempeleistä! isojen, valoisien, kauniitten kirjastojen, taidetalojen ja hienojen musiikki-instrumenttien kanssa! yes, we can!!

taivaanrannanmaalari, onnellinen maailmanmatkaajaOma ja perheenjäsenten terveys. Epäselvien ja pitkittyneiden sairaustapausten selvittämiseksi hyödynnettävä muiden paikkakuntien asiantuntemusta ja kokemuksia yli kuntarajojen. Yhtenäinen tietokanta joka mahdollistaa muiden asiantuntijoiden pääsyn potilaan tietoihin valtakunnallisesti ja auttamaan diagnoosin selvittämisessä (pyydettäessä, mutta pitäisi osata pyytää ajoissa).

Toivoa sairauden selvittämiseenSamaisessa positiivarit viestissä oleva pikkupojan lausahdus eli Ihoinen ihminen, välitetään toisistamme vuorovaikutuksessa toistemme kanssa ja kosketuksen kautta voimaantuen.

"Hyvin Yhdessä"Tällä hetkellä ja tulevaisuudessa todella tärkeää on omasta terveydestä huolehtiminen, mikä tarkoittaa riittävästi unta, sopivasti ruokaa ja tarpeeksi liikuntaa. Avioliitostani huolehtiminen on seuraava, koska sitä kautta myös lapseni voivat hyvin. Lasten kasvatus ja tuki aikuisuuteen. Oman ajan ottaminen lukemiseen, liikkumiseen, kulttuuriin, käsitöihin eli itsestä huolehtiminen. Työ on myös minulle hyvin tärkeää, joten toivon, että nyt ja jatkossa työtä on ja se tarjoaa sopivasti haastetta ja riittävän korvauksen perheen elättämiseen.

HeidiOmasta hyvinvoinnista huolehtiminen (liikunta, ravinto, uni, työnteon ja vapaa-ajan suhde)
Parisuhde voi hyvin (molemmat panostavat siihen)
Työn mielekkyys ja tarkoitus

HelenaMinulle merkityksellistä on se, että olen saanut kasvatettua 2 lasta aikuiseksi ja voin olla heistä joka päivä YLPEÄ!

MarjattaMinulla ovat merkityksellisiä perhe, vapaa-aika, ystävät, yhdessä tekeminen kotona ja yhdistyksissä, yhteisöllisyys.

KatriinaKivuton päivä.

päiviOlen jo eläkkeellä, jolloin merkitykselliset asiat alkavat liittyä omaan selviytymiseen.

Hyvin merkityksellistä on se, ettei jää yksin, missään tilanteessa. Niinpä kodin ulkopuolista menoa pitäisi olla edes pari kertaa viikossa: asioilla käyntiä, virkistystilaisuuksia, toisia ihmisiä kahvikupposen äärellä.

Nyt selviän hyvin, mutta voinpa joskus tarvita saattajan, kulkuvälineitä, "apusilmiä ja -korvia". Kotiapu pitäisi saada ilman byrokratiaa. Tekniikalla pärjää (tietokone, näköpuhelin, kodinkoneet), jos niitä kykenee käyttämään.

Merkityksellistä olisi se, että voisin muuttaa palvelutaloon oman toiveeni eikä raihanaisuuteni perusteella. Ja että minulla olisi siihen taloudellinen mahdollisuus.

Yksinkertaistettuna: vanhuksille subjektiivinen oikeus palvelu- tms. asumiseen, kodinhoitoon ja kulttuuriin.

Nuorekas 66v.Talous on tiukalla, joten työpaikan säilyminen on tärkeää. Rahaa ei tarvitse olla läjäpäin, mutta toimeentulo on kyllä ensisijaisesti mielessä. Lähipiirissä on ollut uupumista ja mielenterveysongelmia, joihin on saatu yhteiskunnalta apua yllättävänkin tehokkaasti. Huolena on poliittinen ilmasto, joka ajaa näiden palveluiden ja koko sosiaaliturvan romuttamista.

PunapääakkaTerveys, rakkaus ja perheen (vanhemmat, lapset, lapsenlapset perheineen) hyvinvointi. Mikään muu ei ole merkityksellisempää!

Moninkertainen mummiMinulle merkityksellinen asia on terveydentilan ja hyvinvoinnin, energisyyden kohentaminen. Opettelen juuri asettamaan mielekkäitä tavoitteita niiden saavuttamiseksi. Etsin myös kadonnutta innostuneisuutta, minkä uskon myös löytyvän tavoitteiden saavuttamisen myötä.

Elämän opiskelijaOma ja lasten- ja lastenlasten terveydentila. Hyvää elämää voi elää terveysongelmista huolimatta.

MustarastasMinulle on ollut ja on lähitulevaisuudessakin erittäin merkityksellistä, että saan hyvin vaikean kuulovammani avuksi käyttää huippuunsa kehitettyjä apuvälineitä. Olen viime aikoina käyttänyt digikuulokojetta, joka mahdollistaa hyvän vuorovaikutuksen kohtaamieni ihmisten kanssa. TV:tä katsellessani minua auttaa suuresti tv:n lähellä oleva mikrofonilähetin, joka välittää äänen kojeessani olevaan vastaanottimeen. Näin voin seurata tv-ohjelmia ja tiedän missä maailmalla mennään.

Mikä hienointa, tällä kuuntelutekniikalla minun ei tarvitse huudattaa tv:tä kovaäänisesti - ei edes naapurihuoneeseen kuulu sen ääni. Lisäksi minulla on mukanani kuljetettava, pienikokoinen mikrofonilähetin, joka auttaa monissa keskustelutilanteissa, koulutuksessa, seminaareissa yms. Jopa ravintoloissa, joissa on tavanomaisesti melkoinen puheensorina, voin keskustella lähettimen avulla seuralaiseni kanssa. Sen avulla kuulen mitä joku kertoo, esittää ja puhuu. Monet asiat - hyvin tärkeätkin asiat - selviävät näiden apuvälineiden avulla. Lisäksi minulla on kaulassani induktiosilmukka, jota käytän langattomana yhteytenä puheluissa. Käytän kännykkää ja usein käytän tätä induktiosilmukkaa puhuessani puhelimessa. Loistava keksintö! Muu ulkopuolinen häly jää täysin taustalle, kun keskustelen jonkun kanssa. Kykenen keskustelemaan myös ilman silmukkaa puhelimitse, mutta tämä vaatii sitten hyvin rauhallisen ja meluttoman paikan sekä minulta että keskustelukumppanilta.

Kertomani apuvälineet ovat minulle siis todella merkityksellisiä. Ilman niitä eläisin hyvin yksinäisenä ja eristyneenä - vailla muiden, minulle elämää, rakkautta merkitsevää seuraa. Minulle huipputeknogia on mahdollistanut kokea hyvä, läheinen rakkaus, kun kuulen mitä 'hän' minulle juttelee ja kuulen minkälainen hänen äänensä on - pehmeä ja lempeä.

ViiriäinenMerkityksellistä on oma koti. Tulevaisuuden haasteita siellä asumiseen voi tuoda näön tai liikuntakyvyn huononeminen. Fyysisten helpotusten lisäksi tarvitaan tietysti tukipalveluita.

PirjoMinulle merkityksellistä on ihmisen erilaisuuden kunnioittaminen, siihen liittyy paljon itsetutkistelua ja itsetunnon mittaamista - vaatii paljon opiskelua, jota vielä niin valitettavan vähän opetetaan ala-asteesta ylempiin asteisiin.

HelenaPerheen hyvinvointi ja oma hyvinvointi on kokonaisuutena tärkeintä. Hyvinvointiin liittyy sekä terveydestä huolehtiminen (ravitsemus, lepo, liikunta) että henkinen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Vapaa-ajan ja virkistyksen vaihtoehtojen monipuolinen huomioiminen on todella tärkeää samoin perhe-elämän ja työelämän fyysinen yhteen sovittaminen.

TindeToivon löytäväni sellaisen työn, jota tunnen tekeväni innostuksella ja sydämelläni, tämä voi tarkoittaa jopa uuden ammatin opiskelua. Lisäksi toimivat ja hyvät suhteet läheisiini.

MepaHyvinvointi:
- Lepo, palautuminen, hoiva.
- Aktiivisuus, tavoitteellisuus, matkaaminen unelmien suuntaan.
- Myönteisyys, optimismi, ilo.

RiiHyvä työpaikka ja todella hyvät työkaverit. Vietänhän suurimman osan ajastani työpaikalla työkavereiden kanssa

lisbethSe, että mahdollistettaisiin taloudelliset resurssit yrittämisen alkutaipaleella. Usein parhain työikä ja lapset osuvat samaan aikaan. Monella on ideoita, mutta he eivät halua riskeerata kehitysvaiheessa olevien lastensa elämää.

MattiTärkeää on terveys, oma koti ja oma rauha. Tärkeää on myös se, että voi tehdä jotain, jolla kokee olevan merkitystä itselle ja muille ihmisille. Rahan perässä juokseminen ei tuo merkitystä elämään.

TyttönenOma hyvinvointi. Voin pitkään huonosti ja huomasin että siinä tilassa toisille läsnä oleminen tekee naisesta selvää. Kun voin itse hyvin, voin olla läsnä ja auttaa muitakin.

LennuTerveys, rauha ja rakkaus

Terttu, PoriTodella merkityksellistä minulle on pysyä terveenä, että voin toteuttaa niitä asioita, joista minulla on suunnitelmat. Myös koko perheen kannalta se on tärkeää, sillä olemme perustaneet yrityksen mieheni kanssa. Heti seuraavana tulevat parisuhteen tila ja lasten tulevaisuuden suuntauksissa sparraajana toimiminen. Olen myös aloittanut aikuisopinnot tänä syksynä. Se on haasteellista, joskin erittäin mielenkiintoista. Haluan pysyä opintojen tahdissa mukana ja pystyä soveltamaan oppimaani yrityksemme kautta. Haluan oppia ajattelemaan. Lähitulevaisuudessa merkityksellistä on myös äitini tukena oleminen vanhuudessa ja suhteen syventäminen isääni, joka vanhempieni eron vuoksi on jäänyt etäiseksi.

LunaOmassa elämässäni nyt ja varmasti myös lähitulevaisuudessa tärkeintä on perhe. Mahdollisuus olla yhdessä, kasvaa yhdessä, kulkea samaan suuntaan. Elää ihmisenkokoista arkea, jossa toivottavasti on mukana myös ilon pisaroita.

Meillä ollaan pienituloisia, eikä matkusteluun, maksullisiin harrastuksiin tai hittitavaroiden shoppailuun ole varaa. Onni ei kuitenkaan riipu tällaisista jutuista. Toivon voivani joka päivä kasvattaa myös lastani siihen, että ihmisen hyvinvointi ei synny siitä, mitä hän omistaa, vaan siitä mitä hän on.

ÄippäKoirankoulutus. Miten ihmisen olisi helpointa opetella eläimen oppimispsykologiaa. Nykyään onneksi tiedetään, että positiivinen opettamistapa, innokas oppilas, tunne, nää on niitä oikeita millä tulosta saadaan koiran kanssa. Mutta suurin osa kotikoiran omistajista ei ole päässyt tähän tietoon käsiksi. Sen haluaisin muuttaa.

AnniMinulle on tärkeää löytää kehittymismahdollisuuksia niissä ongelmissa, jossa itse tai lähipiirini kulloinkin on. Aina on ollut joku ongelma, jota yrittää ratkoa.

EevaTodella merkityksellistä on rakkaus, terveys ja vapaus tehdä työkseen sitä mistä pitää.

KulkijaItsen ja kaikkien läheisteni terveys.

MarjutMerkityksellistä on yhteinen aika perheen kanssa.

ArjaTerveys on mielestäni tärkeintä. Tunnen sen etenkin nyt, kun kaikenlaista kremppaa on ilmestynyt. Olen 71-vuotias, olen elänyt terveitä elämäntapoja noudattaen, en käytä mitään lääkkeitä ja haluaisin olla jatkossakin terve.

RiittaKysymyksen alustuksessa mainitaan huipputeknologia, joka sanana ohjaa ajatukseni jonnekin kovempien arvojen äärelle, mutta oikeasti merkityksellistä minulle tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa on varmistaa, että saan kasvatettua kaksi teini-ikäistä lastani ei vain pärjääviksi, vaan myös tasapainoisiksi ja elämäänsä tyytyväisiksi ihmisiksi, joilla olisi hyvä näköala tulevaisuuteen, ja jotka kokisivat itse olevansa elämänsä vaikuttajia, ja ymmärtäisivät, että ottamalla toiset huomioon, heidän omakin elämä kohenee. Tietenkin toivon myös, että terveyttä riittäisi, toimeentulo olisi taattu ja ihmissuhteet kunnossa.

Tiina STyöt tulee ja työt menee, elämä jatkuu, lapset pysyy. Huomenna on uusi päivä ja uudet mahdollisuudet, elämä on pieniä onnen sirpaleita, kunhan ne ensin vain huomaa

annaTytär laittoi lisäverhoa ikkunaan suojaksi ja seisoi korkealla tuolilla ja lapsenlapsi sanoi: Kyllähän se noin käy, vaikka mun äitini ei ole mitenkään hyvä näissä vasarahommissa...ihan hyvin sujui ja onnistui.

Mimma-mummiTerveys tuntuu nyt TODELLA tärkeältä, kun se on alkanut reistailla. Sen myötä myös vapaa-ajan tärkeys korostuu, on valmis tulemaan toimeen vähemmillä ansioilla, jos tilalle saa aikaa itselleen eikä ole ehkä niin väsynyt.

AnjuskaElämässäni merkityksellistä on se, että saan elää täyttä elämää sen iloineen ja suruineen. Ympärilläni oleva maailma, ihmiset, eläimet, luonto ja yleensä kaikki mitä se pitää sisällään. Myös se, että saa aamulla herätä ja illalla mennä nukkumaan ja todeta että taas olen monta kokemusta rikkaampi ja huomenna rikastun jälleen.

SiskoMinulle tärkeintä on muistaa, että olen työssä käyvä ihminen. Vapaa-ajalla on merkitys siinä että saan irrottautua päivän haasteista. Keho kaipaa vastapainoksi päinvastaista liikettä. Mieli kaipaa hiljaisuutta. Sydän kaipaa jotain rauhallista kuten ajatuksia, hiljaista musiikkia. Keho kaipaa lepoa. Raitista ilmaa, valoa tarvitaan. Summasummarum: työ ja vapaa ovat erillään ja vapaa puhdistaa ja ravitsee kehoa ja mieltä. Työelämän on arvostettava ihmistä inhimillisenä olentona, eikä koneen osana eikä jatkeena. Asennetta työelämään.

Tärkeintä on muistaa olevansa ihminen ,joka käy työssä ja että elämää on työpaikan ulkopuolellakin.

SaaraTerveys. Että ei tarvitse maata sängyssä, vaan pääsee liikkumaan kolotuksista huolimatta. Moni ikäiseni kulkee rollaattorilla tai on palvelutalossa kun ei pysty asumaan yksin. Käyn seniorien kuntosalilla. Ikäni 83v.

Eleonoora.Merkityksellisintä minulle ovat:
- oma perhe
- terveys ja hyvinvointi
- mielekäs työ

SuskiOma ja lähimmäisteni psyykkinen ja fyysinen terveys/hyvinvointi, Ymmärtäväinen ja Viisas parisuhde, Hyväntahtoisia kanssaihmisiä. Siinä pähkinä miten tämä yhdistettäisiin huipputeknologiaan.

J.J.FMinulle merkityksellistä olisi se, että saataisiin kipupotilaille apua. Tänä päivänä taistelen ihmisoikeuteni puolesta, jotta saisin nuoresta iästäni huolimatta elää ihmiselle kuuluvaa elämää. Kipupotilaana minua pompotellaan paikasta toiseen, osoitellaan sormella ja etsitään vikaa päästä, vaikka se kivun syy on selässä. Kipu hallitsee koko elämää ja sen kanssa eläminen on raskasta minulle ja läheisilleni. Se eristää ympärillä olevasta maailmasta. Se vie köyhyysrajankin alle toimeentulossa ja olen täysin avopuolisoni elätettävänä! Se on nöyryyttävää!

Minun keinoni selviytyä ja löytää elämäniloa ja elämänhalua on positiivisuus, harrastukseni, jonka löysin kaikkien menetyksieni tilalle ja bloggaaminen, jossa puran pahaa oloani ja samalla kannustan muita positiivisuuteen ja iloon kaikesta vaikeuksista huolimatta.

Olen saanut kuulla paljon myönteistä juuri siitä, että jaksan ja annan paljon iloa sanoillani ja teoillani, vaikka minun pitäisi olla se, jota nostetaan ylös ja jonka pitäisi olla maassa. Niin, miksi pitäisi? Yksi iso apu minulle on ollut Positiivarien ajatusten aamiainen. Se on antanut minulle lisää voimaa.

Merkityksellistä olisi siis saada edes yksi tai kaksi muuta kipupotilasta ajattelemaan samalla tavoin, saamaan voimaa jaksaa, rohkeutta ja iloa! Meille oikeutta olla ihminen! Tai edes hetki, jolla saisi ajatukset pois kivusta. Minulle se merkityksellinen hetki tosiaan on ajatusten aamiainen, harrastus ja bloggaaminen. Jollakulla toisella kenties jokin peli, kirja tai jokin muu asia?

ViltsuItsestä huolehtiminen eli aikaa kuntoiluun, ulkoiluun ja rentoutumiseen. Hyvä ihmissuhde: paras hyväntuulen tekijä.

HoneyElämäni merkityksellisin asia on tämä hetki ja tämän hetken rikkaus, rakkaus ja runsaus. Tavoitan tämän, kun asetun tähän hetkeen. Tämä on todennäköisesti merkityksellistä minulle myös tulevaisuudessa.

Tämä HetkiJatkuva myötätunnossa kasvaminen

Compass IonTärkeää on turvallinen asuminen ml. asuinympäristön siisteys, riittävä valaistus ja yhteishenki. Jos jossain on ajatuksena, että koko kylä kasvattaa lapsia, niin voitaisiin meillä pitää kantavana ajatuksena edes, että kaikki huolehtivat omasta kulmakunnastaan. Yhteisestä omaisuudesta pitää pitää huolta eikä graffitteja tms. tule sietää talojen seinissä. Kunpa nurkkiin ja porttikäytäviin pissijät saataisiin kuriin - kunpa tuosta ällöttävästä tavasta tulisi yleisesti halveksittu. Muokataan yleistä mielipidettä!

Vanhustyön arvostusta pitäisi nostaa. Ikäihmiset ovat ansainneet turvallisen ja pysyvän asuinpaikan sekä osaavat ja jaksavat hoitajat. Yhteiskunnan arvomaailmaan pitäisi mahtua muutakin kuin rajatonta oman edun tavoittelua ja isoja bonuksia.

Merkityksellistä on myös Suomen energiatalouden perinpohjainen uudistaminen. Ei yhtään enempää ydinvoimaa. Jos emme olisi niin itsekeskeisiä, kykenisimme ajattelemaan mitä todella jätämme tuleville sukupolville perinnöksi.

Lyhyesti: se mitä tämä maa tarvitsee, on asenteiden ja mielipiteiden muokkausta ja tuuletusta. Ei radikaalisti "heti kaikki vaihtoon", vaan hallitusti muita kuunnellen. Hienoa olisi, jos meillekin syntyisi "kylän keskuksia", esim. pikkukauppoja ja kahviloita (ei kaljakuppiloita!), joissa lähiseudun ihmiset säännöllisesti kävisivät ja oppisivat tuntemaan toisiaan ja havahtuisivat siihen, että haluavat yhdessä toimia elinympäristönsä parhaaksi.

Tärkeää on, että jokainen voisi löytää oman paikkansa toimia haluamallaan tavalla yhteiseksi hyväksi. Peräänkuulutan siis sitoutumista ja välittämistä.

InkaTyöni on minulle merkityksellistä. Toimin opettajana, ja koen, että jokainen päivä voin vaikuttaa tulevaisuuteen. Tänään on kansainvälinen suvaitsevaisuuden päivä, josta lasten kanssa pohdimme, että se on tarkoitettu aikuisille. Lapset eivät moisia päiviä tarvitse.

MapeTerveys alkaa reistailla tällä iällä. Joten tärkeintä olisi että pysyisi edes jonkinlaisessa kunnossa. Tietysti myös pojan lapset on tärkeitä. Läheiset suhteet lasten perheisiin. Oman puolison terveys.

hetuHoidettuani syöpää sairastaneen mieheni kotona hänen kuolemaansa asti huomaan oman itseni olevan nyt tärkeintä elämässäni: Saan iloa aikuisista lapsistani lastenlapsista, koirastani, työstäni, vapaa-ajastani, vuodenajoista, jokaisesta päivästä. Teen kaikkea, mikä tuottaa minulle iloa - samalla pystyn heijastamaan hyvää mieltä myös toisille.

Olen itseni arvokkain omaisuus, josta pidän hyvää huolta - täysin epäitsekkäistä syistä!

KatariinaTodella merkityksellistä on hyvän ja tasapainoisen perhe-elämän jatkuvuus ja luotettavan ystäväpiirin pysyvyys. Toisena tärkeänä asiana on uuden työn ja työhaasteiden löytyminen sekä saaminen päättyneen työn tilalle.

EesauHyvä kysymys. Erityisesti siksi, että laittoi ajattelemaan oikeasti tärkeitä asioita. Merkityksellistä on toiset ihmiset; ihana aviomies, fiksu lapsemme, tärkeät ystävät. Tärkeää on myös koiran hännänheilutus ja ilo kun tulen kotiin. Ihanaa on luonto ja sienestäminen. Oma koti, terveys ja työ. Nämä taitavat pärjätä ilman huipputeknologiaakin ;)

Sen sijaan teknologiaa voisi kaivata, jotta jokainen voisi tuntea olonsa turvalliseksi, voisi olla terveempi ja jotta luontomme säilyisi puhtaana.

Työn iloa ideointiryhmään!

SYTärkeintä on läheisten hyvinvointi, sekä kyllä menee oman hyvinvoinnin edelle. Kunpa voisimme asua omassa kodissamme elämän loppuun asti. Kunpa emme pelkäisi kuolemaa, vaan voisimme kuolla läheistemme läsnä ollessa. Kuolemaan on osa elämää, mutta se on viety sairaalan seinien sisään. Haluaisin pystyä auttamaan lapsiani, en tekemää asioita heidän puolestaan, vaan auttamaan heitä tekemään elämänsä parhaita asioita!

ÄitiOlen 65-vuotias nainen, erityisopettajan työvuodet takana. Minulle tärkeitä asioita lähitulevaisuudessa:

1 että saan läheltä laadukkaita terveyspalveluita, jos niitä tarvitsen
2 saan asua kotona toivottavasti loppuun asti
3 että en eristäydy yhteiskunnasta vanhojen ihmisten omaksi ryhmäksi, vaan että saan olla mukana menossa ja meiningissä
4 että minun tietojani ja taitojani hyödynnettäisiin, en halua istua kiikkustuolissa

Iloinen kahden pojan MummiKiitos kysymyksestä! Minulle tärkeintä tällä hetkellä on nukkuminen ja ulkona käveleminen, tähtitaivaan tuijottaminen sekä sosiaaliset suhteet ja keskustelu eli vuorovaikutus ihmisten kanssa. Haluan tulla hyväksytyksi omana itsenäni eli juuri sellaisena kuin olen. Haluan elämääni selkeyttä ja päivittäin keskittymisrauhaa ainakin muutamia tunteja hereilläoloaikanani ilman sähköisiä härpäkkeitä. Mielekkyyttä elämääni antaa innostava työ, jossa voin käyttää ja kehittää omaa lahjakkuuttani työyhteisön yhdessä tekemiseen, hyvinvointiin ja työsuorituksiin, tärkeää minulle on auttaa työkavereitani onnistumaan heidän omassa työssään (Himaselta saatu loistava ajatus&toimintamalli).

Olisi mukavaa jos liikkuminen paikasta toiseen sujuisi vaivattomasti ja nopeasti. Olisi mukavaa jos sähköiset välineet toimisivat yksinkertaisesti ja selkeästi ja helpottaisivat oikeasti elämääni eivätkä toisi elämääni aina vain lisää vaihtoehtoja joista valita. Olisi mukavaa jos mainostaminen missä tahansa teknisessä välineessä ei perustuisi siihen, että kuluttajalle tulee luoda olo, ettei ole riittävä tai omista riittävästi tavaraa tms. olisi parempi että keskityttäisiin enemmän siihen, että säästäisimme maapallon resursseja tuleville polville ja tavaraa, ruokaa, vettä kuluttaisimme vähemmän. Olisi mukavaa jos emme heittäisi ruokaa niin tavattomia määriä roskiin kun muualla nähdään nälkää. Minusta ei ole älykästä tuottaa meille maapallon toiselta puolelta ruokaa tai tavaraa. Energian saamista auringosta tulisi kehittää ja puhtaita vesivarojamme säästää eikä esim. vetää vessasta alas.

Lentokentän lähellä asuvana toivon todella, että tulisi äänettömämpiä lentokoneita tai että lentokonematkailu lopetettaisiin kerrassaan.
Ajatusten aamiainen pitää minut hyvässä positiivisessa vireessä, joten sitä toivon jatkossakin omaksi sparraajakseni.

Tavallinen TainaSaada kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille asuntoja , jossa he voisivat asua turvallisesti ja elää itsenäistä elämää.

AjatarTodella merkitystä elämässäni on ihmisen aito kohtaaminen ja läsnäolo kohtaamishetkessä. Minä voin ihastella ja ihmetellä tätä maailmaa yksinkin, mutta saadessani jakaa kokemukset ja elämykset toisen ihmisen kanssa, maailmalleni tulee merkitys.

Korpien samoojaMerkityksellistä? Minun elämässäni? Vapaus. Se, että voin tehdä haluamiani asioita silloin kun itse haluan. Työ. Uskon, että se on merkityksellistä minun lisäkseni niille lapsille, joita hoidan (päiväkodissa). Ystävät ja se, etten ole yksin. Se on hyvin merkityksellistä. Rakkaus. Rakastaa ja tulla rakastetuksi. Se on tärkeintä. Mutta oikeastaan. Mitä enemmän asiaa ajattelen, minusta tuntuu, että kaikki elämässäni on merkityksellistä. Kaikki mitä teen ja vain se, että olen. Eihän kukaan muu kuin minä voi elää minun elämääni. Sehän on silloin ainutlaatuista. Jopa harvinaista. Kaikki, se on vastaukseni.

JonnanenMerkityksellistä on perhe ja se ettei työ ole koko elämä. Työn pitää joustaa, ei perheen ja vapaa-ajan, toki niin, että työt tulee tehtyä. Arvostan suuresti mahdollisuutta tehdä etätöitä ja että voin tauottaa päivää lenkillä koiran kanssa ihanassa luonnossa. Raha ei ole kaikkein tärkein, saattaa tosin johtua siitä, että tällä hetkellä siitä ei ole suurta puutetta. Teknologian pitää olla apuväline - ei pääasia, ja sen pitää olla kaikkien saatavilla ja helposti käytettävissä. Nykyisin liian paljon oletetaan, että vanhemmillakin ihmisillä on tietokoneet ja internet-yhteydet ja että niitä osataan käyttää. Ei todellakaan! Äidilläni (80v) on vaikeuksia käyttää jopa seniorikännykkää, tietokoneesta puhumattakaan. Mutta en halua, että teknologia tekee kaiken puolestani ja pyytämättä - kontrollin pitää säilyä minulla, ruohonleikkuri- tai imurirobotin 'siedän', mutta en jotain robottisairaanhoitajaa. Arvostan terveyttä ja toivoisin, että terveyspalveluja ei kuihduteta rahapulaan vedoten.

Kaukomatkailun sijaan mieluummin kotimaan matkailua ja vaikka nojatuolimatkoja kotiteatterin avustuksella? Sosiaalinen media facebookeineen ja twiittauksineen voi olla joillekin todella tärkeää, mutta mieluummin istun kahvilla kasvotusten ystävän kanssa, pitkille välimatkoille videopuhelut ovat loistojuttu.

HellikkiHoitaa itseäni sillä 3 lastani ja 3 lapsenlasta tarvitsevat minua

minnaKääntää ajatukset ainaisesta valittamisesta ja ruikutuksesta totiseksi toiminnaksi! Ehkäpä saada myös muutama muu hommiin mukaan....

LiisaKaikista nykyisen teknolgian sosiaalisenkin media ihmeellisyyksistä huolimatta kaipaan sitä, ett�%A


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot