Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Mitä Kummilapselle

lahjaksi?Itse olen viiden lapsen äiti ja kahdentoista lapsen isoäiti. Niin että minulla on monenlaista kokemusta kummilahjoista ja synttärilahjoista, joita kummit antavat kummilapsilleen .Tietysti kaikenlaiset lahjat ovat tervetulleita, mutta annanpa tässä muutamia hyviä vinkkejä:

Sekä äitiä että vauvaa ilahduttaa, jos lupaat ottaa joskus lapsen hoitoosi, jotta äiti saa pienen hengähdystauon ja sinulla on tilaisuus tutustua rakkaaseen kummilapseesi Hoitotuokioista pitää ottaa valokuvia, joista lapsi vielä aikuisenakin tunnistaa sinut. Sinä voit myös kirjoittaa pikkuiselle sähköpostissa iltasatua, joka voi jatkua vuodesta toiseen. Tämä on kokeiltu yhteydenpitomuoto ja on toiminut hyvin.

Muista myös aina tulostaa itsellesi kopio joka kerran, jotta voit antaa sadun myöhemmin, jos jostakin syystä vastaanottaja ei juuri silloin saa sähköpostiasi. Sydämellisiä terveisiä sinulle ja pikkuiselle

Mummeli

==========================

Olen itsekin kaikkia traditioita vastaan kapinoija, mutta sinun tapauksessasi on tilanne toinen: kaikki on jo varattu. Minulla on kaksi kummilasta ja he ovat saaneet perinteistä poiketen lahjakseen Soittorasian ja toinen sai kastevesipurkin. Muita hyviä on esimerkiksi sellainen pieni kastesormus tai kastetodistukselle tarkoitettu pieni säilytystötterö.  Ja onhan niitä paljon muitakin hyviä lahjoja kuten "kirja minusta", johon saa vanhemmat kirjoitella muistoja lapsestaan ja esimerkiksi hopeinen helistin oli aivan ihana kun näin etsiessäni omille kummitettavilleni lahjoja. Toivottavasti näistä saat edes vähän vinkkiä mitä ostaa.

Aini

==========================

Itse olen kerännyt kaikille kummilapsilleni hopeasarjaa, kahvilusikoita 12 kpl, kakkulapiot ja -veitset jne. Kaikkea sarjaan kuuluvaa. Näin olen päässyt lahjoissa aina sinne yo-lahjaan tai ammattiin valmistujaislahjaan saakka. Ostan kerralla lusikkapaketin, kaiverrutan sen valmiiksi kahdelle tai kolmelle lapselle ja annan siitä lusikan tai kaksi kerrallaan synttärilahjaksi. Kaikki ovat tyytyväisen oloisia ja murkkuikään tulevat osaavat jo arvostaa, kun lusikkalaatikko alkaa täyttyä. Rippilahjaksi sitten kakkulapio tms. sarjaan liittyvää. Kiva kattaa rippipöytä rippilapsen omilla kahvilusikoilla.

Airi

==========================

Nykyisin tuntuu, että kummeuden olemus on hautautunut lahjatavaravuoren alle; ristiäislahja-syntymäpäivälahjat-joululahjat-rippilahjat-ylioppilaslajat... Mitäpä jos antaisitkin vähän erilaisen lahjan, ei mitään tavaraa, vaan OMAA AIKAASI kummilapsesi kanssa vaikkapa lahjakortin muodossa, omien mahdollisuuksiesi mukaan.

Anita

==========================

Olen parille kummilapselleni antanut lahjaksi pienimmät mahdolliset lenkkarit, mitä kaupasta suinkin löytyy. Ei mikään perinteinen, eikä ns. kestävä kummilahja, mutta hyvin käyttökelpoinen ja vanhemmat ovat lahjaan olleet tyytyväisiä.

Anne

==========================

Vastaava tilanne! Menin rohkeasti kummilapseni juttusille ja kysyin, että haluaako hän kerätä jotakin astiastoa / tavaraa tulevaisuudelle, jota voisin jatkaa vuosia eteenkin päin. Näin saimme lahja-asiat hoidettua. Jokainen lahja sisältää osasia astiastosta josta kummilapseni pitää.

Omaan kotiin

==========================

Mietipä vaikka: Hopealusikka jossa kaiverrus ja loput 5 voit antaa lahjaksi muina merkkipäivinä, tai aloita päiväkirja jossa omia tuntoja, ehkä raskauden ajalta tai lapsen synnyttyä etc. Sisustusliikkeistä saa myös muotteja? joihin voi painaa lapsen käden tai jalan kuvan muistoksi.

Anne

==========================

Oikeasti koen että kummin etuoikeus on saada antaa se kummilusikka, se on perinnettä!

Omille lapsilleni sain Chippendale kahvilusikoita, niitä on jokaisella täysi tusina (kummit antoivat 6 kpl per perhe) joten kun keskimmäinen pääsi viime sunnuntaina ripille oli ihana taas voida kattaa aidoilla Chippendale lusikoilla.

Ne edustavat perinnettä, arvokkuutta ja niistä on pitkään iloa ja käyttöä ja niitä voi helposti hankkia lisää vaikka yksitellen.

Annika

==========================

Itse vein hyvän ystäväni lapselle lahjaksi ristipistoin tehdyn nimikoidun taulun valmiiksi kehystettynä, johon kirjoin myös syntymäpäivän, painon ja pituuden. Se oli erittäin pidetty lahja ja jää muistoksi eliniäksi. Jos vain on innostusta käsitöihin, niin tässä yksi hyvä vaihtoehto. Todella kauniita tauluja löytyy esim. netistä käsityökori.com:sta.

Anni

==========================

Anna esimerkiksi nalle jonka kaulassa on ruokalappu, punainen tai sininen reunusta, muistaakseni jossain niihin sai ompelutettua lapsen nimen ja syntymäajan, lisäksi kastesormus tai muu pieni koru, yksissä ristiäisissä poika vauva sai lahjaksi Kalevala Korun Kalevan karhun.

Huidikka

==========================

1. Vie lapselle esim. ruokailuvälineet. syvä- ja matalalautanen, muki ja aterimet.. on paljon hauskoja lapsille tehtyjä ruokailusarjoja.
2. Lupaa viettää lapsen kanssa esim. 1 viikonloppu per kk sen jälkeen, kun lapsi on täyttänyt esim. 1 v. Lahjan ei aina tarvitse olla materiaa!
3. Saunatakki ja kylpypyyhe...niitä ei ole koskaan liikaa.
4. Pussilakana ja tyynyliina
5. Liitä lapsi Lasten omaan kirjakerhoon ja kustanna joka kk hänelle kuukauden kirja - siitä on iloa niin lapselle kuin lukijalle.
6. Jos olet hyvä kutomaan niin lupaa kutoa vuosittain villasukat ja lapaset lapselle
7. Ensikengät...siis kunnolliset sellaiset, odottamaan sitä vaihetta, kun lapsi alkaa tepastelemaan

kaksosten äiti

==========================

Kuinka olisi esimerkiksi pieni nuttu, tossut, myssy tai vaikkapa jokin lelu? Sellaisia lahjoja, joista lapsi voi vasta myöhemmin (vaikkapa lukutaidon kehityttyä) nauttia ehdit kyllä antaa tuonnempanakin. Lapsen kummihan Sinusta on tulossa... Onneksi olkoon vain!

Ari

==========================

Jos kummilapsellasi on käytössään puutarha, osta hänelle vaikka omenapuu tai päärynä-, luumu-, kirsikkapuu.  Tästä on iloa pitkään ja samalla nuorelle konkretisoituu

Arja

==========================

En tiedä, onko tästä vastauksesta mitään apua, mutta minulla on kyllä sellainen käsitys, että lusikka on nimenomaan KUMMIN lahja (nimestäkin sen voi päätellä), eikä sitä siis sukulaiset voi itselleen noin vaan omia. Toisaalta, olen omassa kummiudessani ottanut yhteyttä muihin kummeihin samoin kuin on omien lasteni kohdalla kummit tehneet ja näin on keskenään myös sovittu lahjasta, ettei tule päällekkäisyyksiä. Onnea kummiudellesi!

Arja

==========================

Aarikan enkeli.

Arja

==========================

Ostin kummilapselle pienen hopeisen tuopin. Pyysin että tuoppia ei haudata kirjahyllyyn vaan sitä käytetään. Pyyntöäni kuultiin ja muki onkin nyt mukavasti lapsenelämää nähneen kolhuinen. Siinä on siis paljon muistoja lähtemättömästi painettuna mukin seinämiin. (Kastetilaisuudessa sanoin lapsen vanhemmille, että tästä mukista voisimme kummilapseni 20-vuotispäivänä kipata koskikset yhdessä lapsen, silloin jo aikuisen, kanssa.)

Näkyvät muistot

==========================

Et kertonut, onko tuleva kummilapsesi tyttö vai poika, mutta tässä muutamia ehdotuksia. Yksi tyttäristäni sai kummeiltaan kastesormuksen, ja muutaman vuoden kuluttua kummit ostivat kultaisen ketjun, johon sormus ripustettiin. Tämä kaulakoru on ollut tyttärelleni tärkeä. Myytävänä on myös pieniä "kirstuja", joihin on tarkoitus kerätä vuosien varrelta lapsen tärkeimpiä muistoja. Mielestäni kestäviä ja ihania lahjoja ovat mm. Arabian eläinaiheiset seinätaulut, tai esim. Heljä Liukko-Sundströmin enkeliaiheiset keramiikkataulut. Niitä voi kerätä vaikka koko sarjan.

Arja

==========================

Annoimme vuosia sitten kummilapsellemme ristiäislahjaksi hopeisen ensihammasrasian. Nyt poika on 8 v ja irronneita maitohampaita säilytetään rasiassa aarteina.

Armi

==========================

Kristallivaunut ovat mielestäni arvokas ja kaunis lahja. Toinen, joka kodin esine, jonka voit antaa on pieni aaltomaljakko. Oma lapseni (poika) sai sellaisen sinisen ko. juhlassa ja saa sen joskus mukaansa kotoa muuttaessaan.

Armi

==========================

Suosittelen rahastoa. Sehän kerryttää lapselle pesämunaa esim. tulevaa opiskelua, taikka ajokorttia varten. Tälle tilille muutkin kuten vanhemmat, isovanhemmat, sukulaiset ja ystävät voivat tallettaa tulevaisuudessa myös joka syntymäpäivä-, nimipäivä- ja joululahjaksi rahaa turhan krääsän sijasta. Pienistä puroista syntyy vuosien mittaan mukava summa.

Cilla

==========================

Miten olisi Pentikin lasten astiasto?  Oman kummityttöni vanhemmat ovat sitä ainakin kovasti kehuneet.  Astiasto on melko hintava, mutta mielestäni laadukas.

Mica

==========================

Me keräämme kummilapsellemme Ritzenhof'in snapsilaseja - niistä on myös samppanjalaseja (ja olutlaseja). Joka vuosi tulee useampi uusi "kuvio" olemme pyrkineet ostamaan aina "oikean vuoden" lasi jotta tietää minä vuonna minkä lasin on saanut.

Jos pitää Kaj Stenvallin "ankoista" niin löytyy samaa lasisarjaa hänen kuvilla. Lapsi ei sitä varmaan vielä pitkään aikaan arvosta mutta viimeistään opiskeluaikoina ja aikuisena on hauska kattaa näillä laseilla juhlapöytää.

Lotta

==========================

Samassa tilanteessa hankin itse uudelle kummilapselle lasten ruokailuastiaston, kestävää laatua. Tulee myöhemmin ainakin käyttöön.

Seitsemän kummi

==========================

Avaa tili lähipankkiin lapsen nimellä ja käyttöoikeus vanhemmille. Talleta tilille sopiva lahjasumma. Tiliä voivat kartuttaa sitten myöhemmin myös isovanhemmat ja muu suuri suku. Kummilapsi tai hänen vanhempansa voivat sitten myöhemmin ostaa summalla jotakin lapselle tarpeellista esim. urheiluvälineitä, pyörän, matkan yms.

MUMMELI

==========================

Ellei kummilapsi ole aloittanut jo kerätä 'kapioita' nyt on oikea aika. Ota selvää esim. mistä lasi- tai astiasarjasta hän pitää. Esim. pari Iittalan lasia tai Arabian lautasta ruusun kera on hyvä lahja. Tiedät myös mitä ostat jatkossa valmistumis-, hää- ym. lahjaksi.

Olen käynyt jokaisen kummilapseni kanssa yhdessä  valitsemassa ja ostamassa lahjan kaupungilla. Ainostaan yksi neljästä ei halunnut astioita. Hänelle ostettiin kaunis kaulariipus.

Eeva

==========================

Miten olisi kastevesipullo? Laivan muotoiseen keramiikkapulloon laitetaan talteen kastevettä. Pojalle sininen ja tytölle vaaleanpunainen pullo. Pulloja voisi olla myynnissä kultasepänliikkeissä. Voit luoda uutta perinnettä.

Lahjaongelmilta säästynyt

==========================

Pieni kultainen sormus on kiva lahja, pojille kantasormus ja tytöille kivisormus. Sormukseen voi sitten myöhemmin ostaa ketjun vaikka joulu- tai synttärilahjaksi, missä sitä voi pitää vanhempana kaulassa.

Eikku

==========================

Vaikka hopeiset kehykset on jo "varattu", mieti olisiko lapsesta/vanhemmista mukava saada hopeisilla kansilla varustettu A5 kokoinen valokuva-albumi, jossa kannessa on tilaa muutamalle pienelle valokuvalle ja sisälle saa laattaan kaiverruttaa lapsen syntymätiedot. Poikani sai kummilahjaksi sellaisen. Siihen oli kiva laittaa kanteen vauva- ja kasvukuvia, ja sisälle mahtuu mukavasti n. 50 kuvaa.

Albumin voi laittaa esim. kirjahyllyyn esille, koska se on kansiensa ansiosta hieno ja jämäkkä. Tai jos kummilapsesi on tyttö, niin voithan ajatella ostavasi ½ tusinaa tai tusinan kahvilusikoita, johon kaiverrutat lapsen nimikirjaimet, ja taakse syntymäajan esim. joko siten, että jokaisessa on sama vuosi, ja annat niitä sitten aina vuosittain syntymäpäivälahjaksi, tai kaiverruttaa syntymäajan siten, että ensimmäiseen tulee syntymäaika 2004 ja seuraaviin aina vuosi lisää (seuraavaan 2005, sitten 2006, jne.) eli sen mukaisesti, että lusikat "kertyvät kokoelmaan" vuosittain.

Eija

==========================

Teetin kultasepällä pienen kultaharkon muotoisen levyn, johon kaiverrettiin lapsen nimi. Kulta säilyttää arvonsa. Siitä voi teettää myöhemmässä elämänvaiheessa vaikka korun tai kihlasormuksen mielitietylleen.  

Eija

==========================

Jos perheen / suvun traditiona on ollut esim. lusikka ja etenkin jos perheen muilla lapsilla on ollut jokin yhteinen juttu, saattaisi olla paikallaan pysyttäytyä traditioissa. Meillä kolmen lapsen perheessä on jokaisella lusikka ja siinä vaiheessa kun ruvettiin olemaan jo niin isoja että, omatoiminen syönti alkoi, oli oma kummilusikka aivan nasta juttu ja vieläkin sen olemassaolo on tärkeää.

Itselläni on lapsuusajalta lusikka mutta, alkuvaiheen kiireiden vuoksi siihen jäi kaivertamatta tiedot ( synnyin keskosena ) ja se sitten joskus harmitti, muistan tunteen lapsuudesta.

Eija

==========================

Olen teettänyt kahdelle nuorimmaiselle kummitytölleni posliinimaalaajalla kastelahjat: Toiselle maalattiin kukkalautanen (sinisiä lemmikkejä) ja taulun taakse tuli nimi, ym tiedot ja runo. Toiselle maalattiin muki, jossa pikkuruisia vaaleanpunaisia ruusuja ja lahjan saajan tiedot. Yksi hänen nimistään on Rosa, joten ruusunnuput soivat ihanasti. Ellei tunne/tiedä ketään taitavaa maalaria, voi apuja kysyä Sinooperin myymälöistä.

Inkku

==========================

Kahden lapsen kummitätinä olen myös paininut saman ongelman kanssa. Itse olen antanut valokuva-albumin ja laittanut mukaan viestin että uusi tulee kun tämä on täynnä. Paksut satukirjat varsinkin klassikot ovat myös tulevaisuudessa varma lahjaidea joka kestää käytössä. Toiselle kummitytölleni olen kerännyt Arabian suojelusenkeli taulusarjaa. Sarja on edullinen ja kaunis. Sarjat esim. lusikat ym. ovat myös lahjaideoina hyviä, voit ostaa niitä erissä ja niille on varmasti käyttöä tulevaisuudessa.

Kummitäti

==========================

Jonkinlainen palleroisen kirja, missä on sivut ensi valokuvia varten, nimikirjoitus vuosittain 21-vuotiaaksi, ensimmäiset sanat, käsistä ja jalkapohjista piirrokset, kummien sivut ja kastetodistus jne. Mutta tämä tarkoittaa sitä, että sinun pitäisi pitää huolta siitä, että sivut täyttyvät. Jos asutte eri paikkakunnilla, on pidettävä yhteyttä ja sinä täytät sivut tavatessanne.

Nyt pelkkä kirja. Minusta, synt. 1936, on tällainen arvokas kirja ja on ollut kiva katsoa omaa nimmaria 3-vuotiaasta lähtien aina syntymäpäivinä kirjoitettuina ja kaikkea muuta. Minä sain muuten isoäidiltäni pohjarahan pianoa varten omana kastepäivänäni ja nyt tämä piano on tyttäremme tyttärien (3 ja 6) käytössä. Heidän äidistä tuli musiikin maisteri ja oma mieheni on kanttori, joten soittoa on. Eli pohjaraha johonkin tulevaisuutta varten. Kiva kysely ja hyvää jatkoa!

Eila R.

==========================

Oma poikani sai kummilahjaksi hienon soittorasian, josta olemme kovasti pitäneet. Rasian sivuille voi laittaa valokuvia ja sisälle voi tallettaa pieniä muistoesineitä. Ulkosivuilla on tinasta tehtyjä lapsikuvia. Löytynee kultasepänliikkeistä.

Eila

==========================

Meidän pikkutytölle kummitäti teetti kivan pienen kummilusikan kullasta, varteen oli kaiverrettu ruusu ja tytön nimi

Roope

==========================

Ei lahja tavarana ole tärkeä. Pieni kummilapsesi ei tiedä mitä on saanut, jos jo kaikki perinteiset lahjat tulevat suvulta. Tärkeintä on, että kummilapsi saa oppia tuntemaan sinut. Rakkaus ja ihan tavallinen arjen asioiden jakaminen on elämässä loppujen lopuksi tärkeintä. Minun kummityttäreni menetti juuri 14-vuotiaana isänsä. Kummitädin arvokkain lahja on olla mukana tässä surussa.

Kirjoita pieneen tyhjään kirjaan lupauksia, jotka aiot lunastaa pienen kummilapsesi kanssa tulevaisuudessa. Vaikka kaikki ei toteudukaan (ei elämästä koskaan tiedä), kummilapsesi voi lukea mitä sinä olisit halunnut hänen kanssaan tehdä. Rakasta sitä lasta joka hetki ja kerro se hänelle tuhansin tavoin. Aikaa arvokkaampaa ei olekaan. Syliä. Pieniä hetkiä. Naurua ja itkuakin. Tee lupauksia, joita pystyt pitämään ja jotka velvoittavat sinua - ei lasta. Opeta katsomaan perhosia. Anna kirja lukemaan oppineelle. Johdata elämään. Kanna käsilläsi.

Elina

==========================

Meillä on aivan ihana 6-vuotias kummityttö, jolle halusimme ristiäisissä lahjoittaa jotain perinteistä poikkeavaa. Löysimme vantaalaisesta lahjatavaraliikkeestä puisen "valokuvankehyksen" (syvyys n. 8 cm), jonka sisään voi tallentaa lapsen ensikengät, hiuskiehkuran yms. muistoja. Valokuvankehykseen on tallennettu ensikengät, hiuskiehkura, ensimmäinen Sofian piirustus, ensimmäinen elokuvalippu, ensimmäinen irronnut hammas jne. Sen sisältöä on kummityttömme esitellyt meille monta kertaa ylpeänä.

Toinen kiva idea on hakea esim. Positiivareiden värssypankista tai runokirjoista lapsen elämäntielle sopiva värssy tai runo ja kehystää se kauniiseen kehykseen. Jos haluat uskonnollisen runon, niitä löytyy mm. Anna-Mari Kaskisen kirjoista.

Erica

==========================

Tytölleni kummi aloitti keräämään ruokailuväline sarjaa (Hacmann/ tähkä) hopeana. Hän antaa aina synttäreillä, jouluna yms. yhden lusikan.  Pojalle kummit avasivat "mopo- tilin" pankkiin, jonne he tallettavat pienen summan joka synttäripäivä ja joulu. Kiva säästösysteemi jotain isompaa esim. sitä mopoa varten.

Kummilahjoihin tyytyväinen

==========================

Rakkauden mitta on aika. Jos haluat antaa jotain oikein arvokasta, anna aikaasi. Kirjoita vanhemmille "työsopimus", jossa kerrot, että voit hoitaa kummilastasi silloin kun vanhemmat tarvitsevat hetken lepoa, tai omaa aikaa. Voit kirjoittaa paperille esim. mitä voit tehdä kummilapsesi kanssa esim. viedä metsään seikkailemaan, ottaa yökylään tai mitä keksitkin.

Tuntematon

==========================

Mielestäni usein kummilusikka, kasteristi tai hopeiset kehykset kuuluvat nimenomaan kummien lahjoihin. Muut voivat sitten ostaa mitä haluavatkin. Kannattaisi varmaan varmistella lapsen vanhemmilta vielä.  Yhden hauskan kummilahjan kultasepänliikkeestä olen näiden edellä mainittujen perinteisten lisäksi vielä nähnyt, nimittäin hopeinen rasia, johon talletetaan irronneet maitohampaat. Lapselle voisi olla jatkoa ajatellen hauska, joku lasten lorukirja (Upponalle tai Pikku Pegasos jne.) Onnea kummilapselle ja kummille !

Vinkki

==========================

Osta hieno valokuva-albumi, johon tekstaat itse kauniisti (tai annat tekstaustaitoisen tuttavan kirjoittaa)  lapsen nimen, syntymä-ajan yms strategiset tiedot kansilehdelle. Sitten ilmoitat juhlassa, että "lainaat" albumia itsellesi siihen asti, kun lapsi esim. pääsee ripiltä/täyttää 10v tms.  Keräät sitten tietoja, valokuvia, sattumuksia yms. lapsen elämästä lupaamasi ajan (noin niin kuin kummin näkövinkkelistä), ja luovutat sitten albumin takaisin määräajan kuluttua.. Toki kummilapsesi saa aina halutessaan selailla luonasi tuota tekeillä olevaa albumia!!

Hanna-Leena

==========================

Kastevesipullo on hauska. Minä laitoin vastaavassa tilanteessa kummilahjaksi kastevesipullon ja avasin lapselle tilin johon talletan rahaa aina juhlapäivinä. Tilissä on ehto että sieltä ei saa nostaa kukaan rahaa ennen kuin tämä lapsi itse täyttäessään 18 vuotta.

Hannele

==========================

Joku klassikko runo- tai satukirja, niitä on meillä harrastettu ja tietysti valokuva-albumeja. Kummilapselle joka sylikummilapsi  ostettiin tietysti kummilusikka mutta toiselle kummilapselle ostettiin runokirja, joka toivon mukaan seuraa kummilasta joskus tulevaisuudessa omaan perheeseenkin. Muutoin ristiäisiin on todellakin ostettu valokuva-albumeja ja sellaista.

Hady

==========================

Osta kastevesipullo. Siis pieni keraaminen purjevene, jossa on korkki veden sisälle laittamista varten ja pieni nahkainen purje johon voi kirjoituttaa lapsen nimen ja kastepäivän. Näitä saa ainakin Vaalasta Lahjaliiteri nimisestä liikkeestä. On otettu ilolla vastaan, eikä ole tullut ainakaan vielä toista samanlaista lahjaa kastelapselle

Helena, kolmen pojan kummi

==========================

Liekö nämäkin lahjat jo "varattu", mutta oma lapseni sai hopeiset (?) rasiat, toinen oli tarkoitettu ensimmäisen hiuskiehkuran säilyttämiseen ja toinen ensimmäisen irronneen hampaan säilyttämiseen. Hammasrasiassa on vielä kaiverrus "ensimmäinen hampaani" ja samoin taitaa olla nimi ja kastepäivä.

Meistä ne ovat kivat muistot ja välillä aina kurkkaamme ensimmäistä hiuskiehkuraa. Hammasrasia on "jatkuvassa" käytössä, sinne laitetaan aina irronnut hammas ja kas kummaa, hammaskeiju tietää hakea hampaan ja muuttaa sen rahaksi - joka kerta ;)

Hammaskeiju

==========================

Kummilahja on todella haastava hankinta tilanteessa jossa olet. Jos olet käsityö-ihminen voisi virkattu pieni sängynpeitto olla ihana ja ainutlaatuinen lahja. Nuorin lapsistani sai sellaisen ja se toimii niin päiväunien- kuin sängynpeittonakin. Muumi-astiasto on kanssa hyvä lahja, vaikka se ei ihan heti olekaan käytössä. Tai ryhdy keräämään jotain lastenkirja sarjaa kuten Mauri Kunnaksen kirjoja (liitä mukaan antamispäivämäärä).  

neljän lapsen äiti, viides tulossa

==========================

Jos asuu omakotitalossa tai perhe omaa mökin, osta puu, pensas tai perenna, jos kerrostalossa osta viherkasvi tai kukkiva ruukkukasvi (ei kertakäyttöistä kukkaa).

Viherpeukaloton

==========================

Hyvä vinkki kastelahjaksi ja syntymäpäivälahjaksi vuosien saatossa. Ostin kummilapselleni kastepäivänä koriste-enkelin ja siihen riimittelin runon mukaan, joka kertoi, että hän tulee saamaan enkelin joka vuosi syntymäpäivänään aina ripille pääsyyn saakka sekä enkelin antamasta suojeluksesta. En tosin enää muista kuinka runo meni. Enkelin voi antaa lahjaksi vuosittain myös kastepäivänä, mutta katsoin helpommaksi ratkaisuksi antaa sen syntymäpäivänä. Kun lapsi sitten aikanaan muuttaa omaan kotiinsa hänellä on 16 ihanaa enkeliä turvaamassa matkaa elämän poluilla. Jotkut ovat käyttäneet enkelin asemasta onnennorsuja.

Vinkki kastelahjaksi

==========================

Jos sinulla on mahdollisuus itse tehdä/teettää esim. ristipistotyönä kaunis taulu, johon tulee poikalapsen/tyttölapsen "malli" ja myöhemmin nimi sekä muut tiedot... todella arvokas ja kaunis muisto myöhemminkin... korvaa kyllä perinteisen kummilusikan

käsityöläinen

==========================

Tytöille on pieniä kultaisia ranneketjuja, joissa on emaloitu pieni nalle tai muuta pientä ketjun välissä.

Aikuinen

==========================

Osta joku puhutteleva taideteos. Meidän lapsemme sai kummitädiltään Elämän polku nimisen kauniin taulun, joka on rakas muisto ja lastenhuoneen kaunistus joka päivä!!

Taideteos

==========================

Tytölle kummilahjaksi: Kerää lapselle aidoista helmistä helminauha. Helmi syntymäpäivänä, jouluna.. jne. Aikuisikään mennessä on kaunis aito helminauha valmis. (Ainakin Helsingistä löytyy kultasepänliike jossa voi sopia tällaisesta keräilystä)

Pojalle kummilahjaksi: Itse olen säästänyt lapselle moporahaa. Rippilahjaksi lapsi saa sitten mopon kummilta. Synttärit ja joulun olen sitten muistanut jollakin mopoaiheisella pienellä jutulla. Viime jouluna poika sai "suklaa-mopon"...

Tätzy

==========================

Mm. kultasepänliikkeessä on myynnissä erilaisia pankkeja, toivottavasti kaikilla ei ole käytössä muoviraha.

Jaana

==========================

Keppihevonen! Ehdottomasti - kukaan ei varmasti ole sellaista antanut KUMMILAHJAKSI!

jAPEi

==========================

Veimme mieheni kanssa kastejuhlaan ihan perinteisen kummikehyksen. Haluan kuitenkin kertoa ideani lahjasta, jonka tekeminen alkoi kummityttömme syntymästä. Teemme hänelle valokuva-albumia synnytyssairaalasta rippi-ikäiseksi asti. Laitan kuvan silloin, toisen tällöin. Täytyy olla malttia, vaikka iso albumi onkin, että se riittää sinne rippi-ikään asti. Annamme sen rippijuhlassa. Se on kuvaus hänen lapsuudesta/nuoruudesta kummien silmin!

Jenni

==========================

Ideoita kummilahjaksi; suloinen pikkualbumi, pienet vauvatossut tai koristetossut, lasinen koristesuojelusenkeli. Siinä muutama idea, näitä meidän kummilapsi sai perinteisten kummilahjojen lisäksi.

Jossu

==========================

Vie jokin kaunis vaate/teddykarhu/söpö säästöpossu vauvalle ja vaikka yksi lusikka tai haarukka jostain sarjasta. Sitten myöhemmin syntymäpäivinä/jouluisin voit kerryttää sarjaa aina yhdellä uudella välineellä.  Ruokailuvälinesarjan keräämisen pikkuhiljaa voi mielestäni aloittaa jo tuosta päivästä alkaen. Eihän hän sitä osaa ehkä arvostaa vielä vuosiin, mutta ennen pitkää kuitenkin.

Johanna

==========================

Kantoliina! Pientä vauvaa haluaa pitää - ja usein on pakkokin pitää - mahdollisimman lähellä/sylissä tuntikaupalla joka päivä. Kantoliina jättää kädet vapaaksi muihin asioihin, mutta vauva voi rauhassa vaikka nukkua äidin sydämen lähellä, siinä tutussa paikassa, missä jo koko alkuelämänsä on viettänyt.

Minä olen kantanut omaa lastani reilun vuoden verran ja monet ihmiset kaupungilla hymyilevät meille kauniisti ja erityisesti mummoikäiset ihmiset usein kommentoivat kuinka siinä on lapsen hyvä olla tai kuinka se on paras paikka lapselle. Niin onkin!

Kudotut liinakankaat ovat kestäviä ja arvokkaita ja säilyvät käyttökelpoisina vuosia. Käyttöä tulee aivan varmasti enemmän kuin iänikuisille kummilusikoille. Liinaa voi käyttää monella eri tavalla eri tilanteisiin ja sen mukana tulee kyllä perusteelliset käyttöohjeet, joiden avulla käyttö on helppo oppia. Monet säästävät rakkaimman liinansa lapsenlapsilleen. Jos liinat ovat vielä uusi tuttavuus, lisätietoja kaikista mahdollisista Suomessa myytävistä kantoliinoista löydät kätevästi puolueettomasta ja ei-kaupallisesta osoitteesta http://www.kantoliinakanava.fi/

Johanna-äiti ja liinakyytiä rakastava Inka-tytär

==========================

Tässä yksi ehdotus. Tosin tämän toteuttaminen sitoo sinut vuosiksi eteenpäin mutta tiedän että se kannattaa. Osta kaunis ja ajaton valokuva albumi. Sitoudu kuvaamaan kummilapsesi synttäreitä, muita juhlia, tervehdyskäyntejä luonasi, esiintymisiä, yhteisiä retkiänne jne. mitä keksitkin. Sitoudu myös, mieluiten hänen kanssaan, liimaamaan nämä kuvat ostamaasi albumiin. Vaatii vaivannäköä mutta tuo suurta iloa teille kaikille, kummilapsellesi, hänen vanhemmilleen, itsellesi.

Johanna

==========================

Vahvan tradition perheiltä kannattaa ehkä varovasti kysyä mitä kummilahjaksi... Me saimme "willow tree" patsaan jossa enkeli "kävelyttää" pientä lasta molemmista käsistä kiinni pitäen.

Ilmari

==========================

Soittorasia, jossa päällä kristalliset purjeet, pyörivät soidessa. Symboloi elämän eteenpäin menoa myönteisissä tuulissa. Rasia on kaunis, hopeanvärinen noin 12 cm korkea. Rasian pyöreään kylkeen voi kaiverruttaa esim. vauvan syntymäajan, kummin nimen tai mitä haluaa.

Kummitätskä

==========================

Itse vein viimeksi ristiäislahjaksi Tupperwarea. Taatusti kestävää. Eli laitoin sellofaaniin Tuttipullon, Juomamukin, Ruokakulhot ja Aterimet. Ja päälle kauniista nauhasta rusetti. En vienyt Tupperilahjaa vain siksi, että niitä itse myyn ja sitäkin kautta tulee usein annettua lahjaksi vaan ko. lapsen Äiti itse halusi.

Kati

==========================

Saisitkohan tästä idean poikasta...? Elämäni auringonpaiste, kummityttöni syntyi hivenen yli 10kk sitten ja heti hänen syntymästään lähtien olen tehnyt/ koonnut hänelle "kummikansiota".  Sekä minä, että kummityttöni äiti pidämme astrologiasta, joten kokosin tytön syntymäajankohdasta astrologisen kartan, hänen horoskooppinsa syntymäpäivältä, -kuukaudelta, että -vuodelta. Tämä oli lähtökohta ja pohja kansiolle.

Sittemmin, ajan kuluessa, olen tallentanut kansioon mm. omia ajatuksiani (kuin kirjeitä), valokuvia, kaikenlaisia muistoja eri tavoin... Tulevaisuudessa, kenties rippi- tai hääpäivänä tahtoisin lahjoittaa tämän kansion kummitytölleni. Uskoisin hänen arvostavan tällaista hyvin henkilökohtaista lahjaa ja toivoisin siitä olevan myöskin iloa hänelle hänen loppuelämänsä ajaksi. (Kastepäivänlahja oli kuitenkin kummilusikka.)

Kummi(tus)täti ;)

==========================
 
Suomen Liikennevalistuksen liikennevalistuskansiot ovat oiva kummilahja! Niistä lapsi oppii turvallista liikennekäyttäytymistä helpolla ja hauskalla tavalla. Ja nämä opithan säilyvät koko elämän ajan. Mikäs sen arvokkaampaa!

Kummitäti

==========================

Pieni taaperohan tarvitsee suojelusta koko elämänsä ajan, joten miten olisi enkeli?! Niitähän nykyään löytyy vaikka minkälaisena; on mobilea, koruja, lasipatsaina tms... Oma mielikuvitus taitaa siinäkin olla rajana!

Neponen

==========================

"Tuoreelle" kummitytölle ostimme hopeisen, muistaakseni Kultakeskuksen, kynttilänjalan. Se on sellainen kartion mallinen, jossa on kello ja punnukset. Niihin saa sitten kaiverrutettua nimen, syntymäpäivän, pituuden ja painon. Ajattelin että lahja on ajaton (itselläni on samanlainen kynttilänjalka, siis jo reilusti yli 30 vuotta sitten saatu :).sekä käytännöllinen vuosien saatossa. Hauska sattuma oli, kun ristiäisissä kummitytön äiti kertoi, että hänelläkin on samanlainen. Muita lahjapöydästä bongattuja oli mm. kastevesipullot.

Kummitäti

==========================

Tyttäreni sai aikanaan omalta ystävältäni ei niinkään kummilahjaksi vaan kastelahjaksi ihanan pienen savisen vaaleanpunaisen veneen. Vene on pullea ja se on oikeasti myös pullo. Siinä on "kannella" korkkinen korkki ja puutikku mastona sekä nahan pala purjeena. Tähän kasteveneeseen on pullotettu kastevettä. Purjeeseen on kirjoitettu lapsen nimi ja muut tärkeät tiedot. Aivan ihana. En osaa neuvoa mistä sellaisia löytyy mutta uskon sen olevan hankittu Rovaniemeltä, löytynee myös muualta päin suomea lahjatavaraliikkeistä.

Kummilahja

==========================

Kysy lapsen vanhemmilta, onko mahdollista antaa kummilahjaksi kastemalja, jonka hopeiseen/metalliseen yläreunaan kaiverretaan ristiäisten jälkeen lapsen nimi ja syntymäaika/ristiäispäivä. Nykyisin voi antaa kummilapselle vaikka pienen kultasormuksen varpaaseen laitettavaksi tai jokin koru kaulaketjuineen.

Meidän perheen nuorin sai varvaskorun (sormus) lahjaksi, mutta emme ole raaskineet sitä varpaaseen laittaa, vaan se odottelee kaulaketjuun ripustamista. Nuorimmainen on jo yli 3 -vuotias.

Jos kummilapsi ja hänen perheensä ovat tosi hyviä perhetuttuja, niin voit antaa valkean kuoren, jossa on lapsen omalle nimelle tallennettu jokin summa rahaa pankkiin korkoa kasvamaan.

Ei ole mikään häpeä antaa vaikka jotakin vauvan juhlavaatetta. Vaatteita aina tarvitaan.

Kimmo

==========================

Olen itse saanut lapselleni ihanat astiat. laadukkaan Aarikan posliinilautasen (syvä ja matala), ja kupin. Minusta se on ollut hyödyllinen ja kestävä, vaikka on ollut käytössäkin. Itse ostan nykyään kummilahjaksi myös astioita, joko Pentikiltä, Aarikalta. Molemmilla ihania lasten astioita ja laadukkaan kestäviä. Myöskin hammasrasia on mielestäni ihana, jollei sellaisia sitten tule useita.

Kikka

==========================

Itse olin samanlaisessa tilanteessa muutama vuosi sitten ja menin kultasepänliikkeeseen ja ajattelin, että en lähde pois ennen kuin olen jotain löytänyt... avulias myyjä ehdotti rippilapselle valokuva-albumia johon minä sitten ensimmäiselle sivulle kiinnitin lapsesta otetun kuvan vauvana, se oli todella ihana lahja mielestäni ja tänä päivänäkin tällä kummipojallani on tämä kyseinen albumi hyllyssään, eikä edes maksanut paljoa.

Kirsi

==========================

Mitä jos antaisit kummilahjaksi aikaa: aikaa kummilapselle ja kummilapsen vanhemmille.  Yhteinen aika lapsen kanssa alusta alkaen kasvattaisi teitä molempia ymmärtämään elämän ihmettä, tutustuttaisi teidät toisiinne oikeasti ja samalla lapselle syntyisi suhde aikuiseen, jolle kenties aikanaan voisi jakaa sellaisia murheita, joita ei omille vanhemmilleen tohdi paljastaa. Näinä aikoina ei ole itsestään selvää, että lapsi saa kummin, joka on oikeasti kiinnostunut lapsesta muutoinkin kuin pakollisen lahjan tai kortin muodossa muutaman kerran vuodessa.

Kummilapsen vanhemmat puolestaan saisivat näistä säännöllisistä aikalahjoituksista itselleen hengähdystauon, aikaa omalle parisuhteelleen (joka on kummilapsesi koti) tai vaikkapa vapaan suursiivouspäivän.

Ajanhan voisi lahjoittaa vaikkapa lahjakorttina, joka katsoo pitkälle tulevaan. Uskonpa, että lahjakortti saattaisi olla aikamoisen arvokas asiakirja myös sinulle itsellesi!

Kirsi

==========================

Laita sukkapuikot heilumaan ja kudo itse villasukat. Ne on aidosti lämpimät ja hellällä sydämellä annettu. Sitaise vaikka silkkinauhalla pakettiin, niin se tuo näyttävyyttä, jos semmoista kaipaa. Lämmittää taatusti koko suvun.

Kiti

==========================

Mikäli suvulla tai perheellä on jokin pysyvä paikka (kesämökki, mummula, sukutila), istuta kummilapsellesi puu. Sitä on kiva käydä ihmettelemässä yhdessä vuosien varrella ja vertailla ihmis- ja puuntaimen kasvua. Joissain kaupungeissa tämä on mahdollista myös kaupungin maalla, kysypä kaupunginpuutarhurilta neuvoa.

Kristiina

==========================

Kastealbumi, iso tai pieni. Albumi päällystetty pellavalla ja kanteen on käsin maalattu (ei siis painettu) kukkia ja enkeli; värit vaalean punainen, sininen ja vihreä, lisäksi siihen voidaan kirjoittaa kastepäivä ja lapsen nimi.  Todella yksilöllinen lahja, johon on mukava laittaa kaikki kastekuvat.

Pia

==========================

Olisiko elämänviisaudelle kysyntää? Vaikka pätkä runosta, aforismi kauniiksi tauluksi kehystettynä. Jos rippilapsi on sen sortin ihminen, joka ehkä pitäisi ideaa arvokkaana...ainakin myöhemmin, jos ei nyt.

Laura

==========================

Viidennen lapseni tuore kummi antoi kastelahjaksi ihanan valokuva-albumin, johon oli jo keräillyt muutamia kuvia vauvelistamme. Lisäksi hän oli liimannut sivuille syntymäpäivän säätiedotuksen, myytävänä olevia autoja (vauva on poika:)), sekä päivän korot- ja pörssikurssit jotka oli leikellyt sanomalehdestä. Itsekin olen albumia jo täytellyt...Yksi lahja mitä itse olen aina kehysten ja lusikoiden lisäksi jäänyt kaipaamaan, on pieni rasia ensimmäiselle hampaalle. Myös syntymäpäivän Hesari on kiva antaa kummilapselle vaikka 18v. lahjaksi.

Laura

==========================

Kuuleppas kummi! olisin kovasti onnellinen jos saisin käsityöliikkeestä ostetun pehmolelun. sellaisen kauniin ja kankaisen.. voisin sitä lapsena kuljettaa mukanani unen ja valveen retkillä, ja aikuisena sitten katselisin sitä sängynpäädyssä. toisi turvallisen olon läpi polkujeni.

larppa

==========================

Lupaus hoitaa kummilasta esim. lomasi aikana jne. tai muulloinkin, jos vanhemmat tarvitsevat apua. Kirjoista Lasten Kalevala on myös hyvä juttu.

Tuore isoäiti

==========================

Lahjakortti johonkin sopivaan liikkeeseen esim. kultasepänliike tai jokin vaatekauppa missä nuoriso asioi.

Lea Vaasasta

==========================

Anna lahjaksi aikaasi -aluksi äidille ja isälle, jää hoitamaan häntä ja myöhemmin vie kummilapsesi "ulos" ja vietä hänen kanssaan yhteistä aikaa. Aika on nykypäivän kallein ja arvokkain asia ja tämä lahja myös muistetaan!

Lea

==========================

Tässä olisi hyvä idea. Ala keräämään kummilapsellesi jotain tiettyä sarjaa. Osta hänelle aina sitä samaan sarjaan kuuluvaa. Esim. jokin astiasto ja kerää hänelle koko sarja ajan myötä. Lapsi ei arvosta vielä, mutta odotapa 15 vuotta niin arvostaa kun on jotain samaa koko sarja. Hyväksi koettu...

Minä vain

==========================

Jos olet käsityöihminen tee ristipistotyönä kastetaulu. On muistona todella arvokas varsinkin jos lapsen äiti on käsityöihminen, arvostaa varmasti!

Taulu

==========================

Voit avata lapsen nimelle pankissa sijoitusrahastotilin, jota voit sitten kartuttaa aina lapsen merkkipäivinä. Aikanaan opiskelemaan lähtiessään lapsella on mukava sijoituspääoma hallussaan. Toinen mukava lahja voisi olla vaikka sitoutua maksamaan sairaskuluvakuutus lapsen puolesta. Taloudellisen tuen lisäksi voit tietenkin antaa myös sen lusikan tai korun.

Ekonomi

==========================

Kummilahja voisi olla kyseisessä juhlassa otetut ikimuistoiset valokuvat, jotka voisi itse ottaa tai joku toinen jos niin haluaa. Kuvat voisi laittaa vaikkapa kauniiseen ja persoonalliseen käsintehtyyn, valokuva-albumiin kuvatekstein. Albumin tai lahjaideansa voisi antaa ajallansa ja kertoa, että juhlakuvat tulevat "hetkeä" myöhemmin.

Itse valokuvaan mielelläni ja olen todennut albumi-idean mitä mainioimmaksi lahjaksi ja taatusti ovat uniikit kuvat - kukaan muu ei voi ottaa kuvia kuvaajan näkökulmasta kuin kuvaaja itse.

Onnea matkaan ja kaunista juhlaa!

Lili

==========================

Voisit vaikka antaa hopeisen laatan, jossa on hebreaksi herran siunaus. Sitä myyvät jotkut luterilaisen seurakunnan kirkkoherranvirastot. Käy myös rippilahjaksi, kummilahjaksi ym

Manta

==========================

Itse ostin kummilapselleni kirsikkapuun. Tähän aikaan vuodesta voi vielä istuttaa ns. astiataimia.

Maarit

==========================

Avaa kummilapsellesi tili pankkiin, johon laitat sitten jatkossakin syntymä- / nimipäivinä rahaa... näin hoituu myös em. päivinä lahja lapselle. Usein vanhemmat antavat tämän tilinumeron myös, johon lapsen lapsilisät menee.. kun lapsi on 18v, on kiva ojentaa hänelle tili johon on kertynyt sievoinen pesämuna.

Maarit

==========================

Suojelusenkelitaulu (perinteinen/omaversio), tiffanytyö, valokuva-albumi/-taulu, runokirja esim. muistovärssyjä, satukirja, ekat atrimet/astiastot jostain sarjasta. Joku läheisistä voisi avata lapselle tilin. Eli tässäpä jotain ehdotuksia.

Maija

==========================

Minulla on yhdeksän lastenlasta ja lahjojen keksiminen kastejuhlaan on ollut vaikeaa. Ihan vahingossa löysin ratkaisun. Eräänä jouluna ostin kuudelle lapsenlapselle pienet 'suolalusikat', joihin kaiverrutin, jokaiselle omaansa, hänen nimensä jota käytettiin odotusaikana ja ennen ristiäisiä. Nyt hankin ristiäisiin aina suolalusikan johon on kaiverrettu 'tekonimi'. Voin kuvitella miltä tuntuu esimerkiksi Artturista aikuisena miehenä esitellä tyttöystävälleen lusikkaansa jossa lukee Aino-Pippuri.

muffero

==========================

Minulla on useita kummilapsia ja tuo pulma on tuttu. Viimeksi vein pari valokuva-albumia, toinen ristiäiskuville ja toinen vauvaonnittelukorteille. Ainakin siinä perheessä lahjaa arvostettiin. Nyt kun lapsi on jo isompi, hänelle on kiva näyttää niitä ja joskus lukea kivoja onnittelurunoja korteista.

Kummitäti

==========================

- Steiner vauva-nukke. Sen voi tehdä itse tai ostaa valmiina Elotuuli-kaupasta.
- Pikku Pegasos tai jokin muu lasten runokirja. Siitä on iloa aivan vauvasta alkaen.
- Enkelitaulu. Joko perinteinen enkeli ja kaksi lasta sillalla tai aito akvarelli.

Maikki

==========================

Valmista itse tai pikemminkin pane alkuun lapsen "minäkirja". Tee siihen omaperäiset kannet puusta, kartongista, metallista jne..... ja siihen vain sivuja ja niille pieniä otsikoita. Otsikoita löytyy mm. valmiista myytävistä "minä pienenä" -kirjoista, mutta niitä voi näppärästi itsekin keksiä, varsinkin kun tuntee perheen tapoja. Valmiistakin kirjasta voi tehdä omannäköisen pienin persoonallisin lisäyksen. Minä-kirjaa pidän lapsen identiteetin kehityksen kannalta arvokkaana ja siksi ehdotan juuri sitä.

Maija-Liisa

==========================

Hei, tähän sopisi hyvin esim. säästäminen esim. vakuutussäästämis-muodossa. Jos lapsi saa aina kasan lahjoja ja haluaa välttää sitä ettei tule samoja lahjoja niin voit säästää sopivaksi katsomasi summan lahjaksi ( synttärit, joulut yms.). Näillä rahoilla sitten kummilapsesi voi hankkia aikanaan esim. ajokortin, kielimatkan tms. Harkitsemisen arvoinen juttu, vai mitä.

Meeri

==========================

Itse olen usein antanut "hopeisen albumin" lahjaksi (hyvin käyttökelpoinen). Nyt kuitenkin näin 9 kuukautta -vauvalehdessä uuden ja erikoisen idean:. kastenalle. Ruskean teddykarhun kaulassa oli "ruokalappu", johon oli kirjottu vanhalla roosalla tai antiikin sinisellä vauvan nimi ja syntymäpäivämäärä. Nallella voitiin leikkiä ilman ruokalappua, joka jää muistoksi. Jos olet käsityöihmisiä lappu on helppo tehdä. Nalleja on kyllä myynnissäkin. Nallen pitää olla vesipestävä!

Maria

==========================

Osta puu! Tämä edellyttää sitä, että kummilapsi asuu omakotitalossa. Mikä tahansa puu on hieno lahja - se kasvaa lapsen mukana. Ja astiataimia voi istuttaa kunnes maa jäätyy. Käy myös rippilahjaksi.

Marianne, neljän tyttären äiti

==========================

Poikani sai aikoinaan isoisältäni laadukkaan kukkamaljakon ja se maljakko oli ensimmäisten tavaroiden joukossa, jotka poika vei omaan asuntoonsa aikoinaan.

Marja

==========================

Minulla on 4-vuotias kummityttö ja hankin hänelle kastelahjaksi kultaisen kastesormuksen. Kun hän kasvaa vielä muutaman vuoden (kouluikäiseksi), hankin pikkuruiseen sormukseen lisäksi kultaisen ketjun ja hänellä on kiva koru. Samaan perheeseen tulee huhtikuussa toinen lapsi jonka kummitäti minusta myös tulee, ja aion hankkia myös hänelle kastesormuksen ja ketjun sitten kun hän on isompi.

Marja

==========================

ITSE ANNOIN KUMMITYTÖLLE, JOLLA OLI JO KAIKKEA, OMAN KUMMEILTA SAAMANI KORUN. AJATTELIN, ETTÄ JOSKUS HAMASSA TULEVAISUUDESSA KORU SIIRTYY SUKUPOLVELTA TOISELLE JA ON PYSYVÄ TRADITIO.   

MARJA

==========================

Olen itsekin moninkertainen kummi ja tiedän kokemuksesta kyseisen ongelman. Olen ratkaissut asian viemällä kummilahjaksi kirjoja; lasten loruja, satuja ja kuvakirjoja. Yksi vauva sai ristiäislahjana käsinmaalatun pienen kannellisen puupurkin johon laitetaan ensimmäinen pudonnut maitohammas talteen. Lahjat ovat olleet suosittuja ja kirjoja voi lukea lapselle jo aivan pienestä saakka.

Tornionlaaksolainen

==========================

Anna lahjaksi aikaasi, anna lupauksesi olla lapsenvahtina, anna lupauksesi olla lapsen kehityksessä mukana lahjojen sijoista !

Mietiskelijä

==========================

Hopeinen helistin on vanha perinteinen kummilahja, joka nykyaikana on päässyt unohtumaan.  Harvasta kultasepänliikkeestä löytyy hyllyltä, mutta tilaamalla saa.

Marja-Leena

==========================

Osta pankista eurokolikoiden keräilykansio ja täytä esim. suomalaisten kolikoiden rivi. Jatkossa voit toimittaa hänelle eri maiden kolikoita vaikkapa sitä mukaa kun niitä kertyy kolikkopussiisi ja saaja voi myös itse täydentää sitä ja vaihdella kolikoita kavereiden kanssa; mielenkiintoista ja mukavaa. Samalla tulevat tutuksi eri maiden kolikot, sillä niissähän ei mainita ko. valtion nimeä.

Keräilijä

==========================

Olisi helpottanut, jos olisit kertonut onko lapsi tyttö vai poika. Itse ostin kummitytölleni kaulaketjun ja enkeliriipuksen.

Marjo

==========================

Kirjailin omalle pienelle kummitytölleni taulun jossa oli kaikki vauvan tärkeät tiedot nimet (kirjailin sen kastetilaisuuden jälkeen), mitat ja kellonajat.

Kummitäti

==========================

Sävellä penskalle oma laulu, jonkinlainen tunnussävel, tai siis anna tehtäväksi vaikka jollekin musiikkiopiskelijalle, joka saattaa ilahtua hommasta. Ei siinä kappaleessa sanoja tarvita. Ja onhan noita valmiita sävellyksiä ja sovituksia jo jonkun verran. Ehkä sopisi musiikki, joka rentouttaa ja auttaa vauvaa nukahtamaan, tai musiikki joka auttaa oppimaan? Kunpa näitä olisi ollut silloin, kun minun lapseni olivat pieniä.

Dreaming with Dolphins

==========================

Avaa oma pankkitili kummilapsellesi.  Sitten kun hän on 16-18-vuotias (ehto nostamiselle) , on mukavaa nuoresta, kun on omaa rahaa. Näin teki Mummo pojalleni.

Marge

==========================

Ei ainakaan mopoa lahjaksi, vaan Kapteeni Ä:nen Parhaat-cd, jotain hyödyllistä omaan tulevaan kotiin (esim. tiskiharja & tiskiainetta, pölyhuiska, moppi, rätti, harja ja rikkalapio, kattiloita), lahjakortti tatuointiliikkeeseen, matkalahjakortti, interrail-lippu, solarium-lamppu, Koraani, kansallispuku, baletti-tossut, ilmakitara, paita, jossa lukee "En usko Jumalaan", varvassukat & varvassandaalit, mansikoita, maksalaatikkoa ja juustoa, lahjakortti kampaajalle ja kosmetologille, lahjakortti meikkikouluun, autokouluun, tanssikouluun, ratsastustunneille tai kuutamouinnille, telttaretki omalle pihalle, lämmintä kättä ja leipää ja sirkushuveja, Ruis-rock, Provinssi-rock, Pori Jazz, Ankka-rock -liput, Don Johnson Big Bandin levyt, elokuvalippuja, vaatteita, kitara, tietokone, televisio, hiirimatto, tiskikone, lemmikkieläin (esim. hiiri, hevonenkin käy), patsas, muotokuvataulu, broileri-taulu, vesivärit, baskeri, turbaani, banaaneja (Reilun kaupan)...

Nieminen & Hurnanen

==========================

Meidän kaikki kolme lasta ovat saaneet kastelahjaksi pienet, suloiset kastesormukset. Luulen että sormus ei ole niin "perinteinen" lahja kuin esim. lusikka tai kehys. Mutta tosi ihana muisto minusta. Tytöstä otettiin valokuvakin kastemekossaan kastesormus sormessaan =) isompana sormusta voi pitää kaulaketjussa riipuksena.

Kaislakerttu

==========================

Avaa "opiskelutili" kummilapsellesi, talleta sinne joka kastepäivä summa rahaa ja anna vaikkapa rippi- tai yo-lahjaksi. Vaikka säästät pienehkön summan vuosittain, vaikkapa 10 euroa joka vuosi, niin parissakymmenessä vuodessa siitä kertyy hyvä potti elämän aloittamiseen. Iloisia ristiäisiä.

Merja

==========================

Ehdottaisin tällaiseen näin perinteikkääseen sukuun kuuluvalle perinteikästä Kalevala-korua. Kahdellekin kummitytölle olen itse antanut Kalevala-korun ristin, sellainen tyylitelty, missä roikkuu sydän ristin alaosassa. Erittäin pidetty ja muodikkaana myös käytetty nuorten keskuudessa. Jos on pojasta kyse, tarjolla on esim. solmion korvaava ns. musta jenkkinauha jossa onkin Kalevala-aiheinen kiristin. Tosi tyylikkään näköinen ja maskuliininen käyttöesine.

Marita

==========================

Lupaa olla lapsen kanssa silloin tällöin. Tee kortti joka vuosi, jossa tyhjä kohta ajalle/ajoille, milloin saat viettää aikaa lapsen kanssa, sopien tietysti vanhempien kanssa. Saat itse parhaimman lahjan näin, opit tuntemaan kummilapsesi ja saat uuden ystävän.

Kohta mummmo

==========================

Minun poikani sai  muutama vuosi sitten tinaisen pienen rasian johon saa tallettaa hiuskiehkuran. Alaosa on tinaa ja päällä on muovinen kupu. Siihen tinaiseen osaan on kaiverrettu myös nimi. En ollut ennen sellaisesta kuullutkaan mutta mielestäni tosi kiva ja erilainen lahja.

Mamma

==========================

Osta punaiset/mustat pienet Nokian kumisaappaat ja kääri ne sellofaaniin upeasti rusetilla koristeltuna. On varmasti mieluinen lahja myös vanhemmille.

Viiden lapsen kummitäti

==========================

Itse annoin kummilahjaksi lapselle pienen arkun, johon on helppo kerätä muistoja vuosien varrelta ja arkun avain annetaan lapselle, kun hän on siitä valmis itse huolen pitämään.

Arkkuun laitoin valmiiksi syntymäpäivän sanomalehden ja  valokuvan siitä kun hän oli ensi kertaa sylissäni sekä näiden lisäksi annoin pienet tossut, joita voi pitää kastepuvun alla ja nekin tiputetaan pieneksi jäätyä arkkuun. Lapsen äiti kerää tulevaisuudessa myös piirustuksia yms. asioita arkkuun säilöttäväksi.

Nostalgiaa ihannoiva

==========================

Eräs äiti ilahtui, kun lapsi sai kummilta kuusi hopeista kahvilusikkaa lapsen omalla nimellä kaiverrettuna.

Keksi

==========================

Kuulin tänään loistavan idean kummina toteutettavaksi: Hanki kansio/vihko/puhdassivuinen kirja tms. ja lupaa koota siihen päiväkirjamaisesti ajatuksia ja tuntemuksia tapahtumista, joita olet tehnyt ja tulet tekemään kummilapsesi kanssa. Näin tenava saa mahtavan muiston kummin kanssa vietetystä ajasta ja elämästään.  Hän, jonka idean tänään kuulin, on täyttämässä jo kolmattatoista kirjaa...

Minna

==========================

Jos ristipistotyöt eivät ole ongelma, niin niistä saat kauniin taulun johon kirjaillaan lapsen tiedot - kysele lisää alan liikkeistä.
tai

Mene rohkeasti kultasepänliikkeeseen ja esitä asia, he esittelevät sinulle muitakin vaihtoehtoja kuin perinteiset kummilahjat.
tai

Arabialta tai Pentikiltä löydät varmasti sopivat pienet astiat kummilapselle.

Minna

==========================

Menet pankkiin ja avaat kummilapselle oman tilin, jonne talletat jokaisena syntymäpäivänä, jouluna ym. tilaisuuden kunniaksi pienen summan rahaa. Lapsen tililtä ei voi nostaa rahaa ennen kuin hän täyttää 18 tai pääsee ylioppilaaksi. Ristiäisiin viet talletustodistuksen ja kerrot kortissasi tulevien vuosien suunnitelmista. Luulen, että tämä on mieluisempi lahja myös vanhemmille. Sinusta ehkä tuntuu, että lahja on mitätön, mutta itse olen käyttänyt sitä ja saajat on olleet hyvillään ideasta.

Voithan sinä laittaa siihen korttiin vielä lisäyksen, että kun lapsi täyttää 1 vuoden, otat hänet yöhoitoon vaikka viikonlopuksi, että vanhemmat saavat vapaan illan. Jos nimittäin tuntuu, että jotain konkreettista pitäisi viedä.

Mirkku

================

Itse olen ostanut ja saanut kolmelle lapselleni aivan ihanat ja tyylikkään laadukkaat vauvaajan valokuva-albumit! Nyt jo vanhin lapsi 15 vuotta täyttänyt alkaa arvostaa ensi vuoden kuvia ja kertomuksia albumissa. Näitäkin on kahta eri eri ne tavanomaiset missä samalla voidaan kertoa kaikki lapsen ensi askeleista hampaan tippumisiin mutta sitten on toinen joka on pelkkä vauva-albumi minulle ne ainakin on jäänyt kaikkein rakkaimmaksi muistoksi nyt kun vuodet ovat menneet eteenpäin!

Monica

==========================

Itse ostin ekku kummipojalleni kravatti-neulan, vai miksi sitä pidikettä nyt sanotaankaan. Se on nyt isompana käytössä juhlissa ym. Toiselle kummipojalleni ostin äitinsä hyväksynnällä hienon taskumatin. Ei ehkä kauhean tavallista ja korrektia kaikilla, mutta sopi tässä tapauksessa. Eli lahjahan voi olla jotakin, mitä tarvii vasta myöhemmällä iällä ja on sitten ilona tuolloin. En ainakaan itse ole koskaan kummilusikkaani käyttänyt..

Erilainen kummitustäti

==========================

Minä ostin kummityttärelleni 120 aitoa helmeä. Niistä hän saa 1-vuotispäivänä yhden kappaleen, 2-vuotispäivänä 2 kappaletta jne. aina 15-vuotiaaksi saakka. Ja rippilahjaksi sidotutan näistä helmistä hänelle kaula- ja rannekorut.

Nina-kumpsi

==========================

Minä olen ostanut yhdelle kummilapselleni hopeisen pankin, mihin on saanut kaiverrettua lapsen nimen ym. tiedot. Myöskin tinatuoppi (lasten) on tullut hommatuksi. Yhdelle Kummipojalleni ostin käsinmaalatun pienehkön taulun, missä on suojelusenkeli.
Joku on kertonut myös tällaisesta ideasta : Kummi on alkanut kerätä lapselle astiastoa, alkaen esim. lusikoista ja jokaisena seuraavana kastepäivänä jatkanut sarjan antamista lapsen ripille pääsyyn saakka. Yleensä muiden kummien kanssa on saatu sovituksi, mitä kukin kummi ostaa, ettei tule samoja :)

Nina, kummitäti

==========================

Tuoli! Vanhin tyttäreni sai puisen kauniin lastentuolin kummeiltaan. Mielestäni, ja myös lapsen mielestä, erittäin hyvä lahja! Kulkee varmasti perintönä sitten hänen omille lapsilleen.

Nina

==========================

Askartele iso muistojen laatikko, johon mahtuu asioita lapsen elämän varrelta. Lisää laatikkoon hänen syntymäpäivänään ilmestynyt Helsingin Sanomat, jotta hän näkee mitä maailmassa on tapahtunut päivänä, jolloin hän tänne saapui. Tee lista äidille asioista jotka toivoisit laatikkoon lisättävän. Kuva syntymästä, vaate jossa hänet tuotiin kotiin, kuva ristiäisistä, hiuskiehkura..... vuosien myötä voit esim. jokaisena syntymäpäivänä lahjan sijaan tehdä jotain jännää kummilapsen kanssa ja lisätä muiston tästä laatikkoon. Tavarat menevät rikki ja niistä kasvetaan ulos, mutta elämykset ja muistot säilyvät ikuisesti

Muistojen laatikko

==========================

Jos Sinulla on tuttuja lasinpuhalluspiireissä niin teetä kummilapselle kastemalja. Kaiverruta siihen ristit syntymä- ja kastepäivät. On ainutlaatuinen ja se lahja todella muistetaan

Päivi

==========================

Mieheni sai jo 60-luvulla lahjaksi hopeisen kynttiläjalan. Tätä perinnettä olemme jatkaneet omien kummilastemme kanssa. Toivottavasti tuo idea ei ole vielä mennyt. Viiden tytön kummitäti

Kynttilänjalka

==========================

Eikö nimenomaan kummi osta kummilusikan? Minä ostin viimeksi kastelahjaksi pikkuiselle tyttövauvalle sormuksen, jossa oli pieni timantti. Lisäksi voi ostaa ketjun, johon tuon pienenpienen sormuksen voi laittaa sitten myöhemmin riippumaan.

IsoKummi

==========================

Vauvakirja eli kirja, johon merkitään tietoja lapsesta, suvusta ja ystävistä. Siis nimi, syntymäaika ja paino, kuvia juhlista, milloin lapsi kääntyy, milloin konttaa, ensimmäiset sanat ja hampaiden tulo.... Lisänä runoja, raamatunlauseita tai horoskooppimerkkejä, valikoima on nykyään suuri. Kulta-aika lapsuuden oli minun kirjani, nyt valitsin kummilapselleni Elina Karjalaisen tekemän kirjan. Mukava on näitä kirjoja lueskella myöhemmin elämässään.

Paula

==========================

Ajatus kummilahjastahan on kaunis, todellisuus mielestäni jotain muuta... Kuinko moni oikeasti pitää, siis todella pitää, niistä hopeisista valokuvakehyksistä ja kelloliikkeen myymistä nallehahmoista kaulaliinoineen? Muutenkin, mitä niillä tekee? Ajatellen että kyseessä on nuori perhe, jolla ei välttämättä aina ole rahaa liikaa. Mutta hopeisia nalleja tarpeeksi...

Miksi kummi ei voisi avata tiliä lapselle ja muistaa merkkipäivinä sinne. Vaikkapa opiskelurahoiksi, ehdolla että tilin saa ottaa käyttöön kun täyttää 18 - tai jotain? Arvelenpa, että vaikka joku pitää kylmänä annettua rahalahjaa, miellyttää se lahjan saajaa paljon enemmän, kuin se pölyttynyt hopeinen hammasrasia jolla ei mitään tee, mutta ei sitä poiskaan voi heittää koska sen on kummiltaan saanut.

Useimmiten lahjaa antaessa annettava lahja miellyttää antajaa. Mutta tarkkaan mietittynä, voisi varmaan ajatella sitä, mikä on sen arvo saajalle?

Minusta rahalahja säästöön on hyvin varteenotettava vaihtoehto, se sisältää oman elämän alkamisen siemenen, mahdollistaa jotakin, mikä on edessä myöhemmin. Myöskin se on ennakointia, ehkä jopa hätävara.

Kummi itsekin

==========================

Jos olet kätevä käsistäsi, on varsin helppo ja kaunis lahja tehdä ristipistotyönä kummitaulu. Margharita-nimisestä käsityökerhosta tilasin itse muutama vuosi sitten sellaisen pehmonallen joka piteli pientä taulua. Tauluun kirjailtiin pieni vauva, hänen syntymäpäivänsä ja nimi. Aikaa ei juuri mennyt ja lahja oli varmasti erilainen! Samaisesta kerhosta löytyy myös ihan seinätauluja.

Pia

==========================

Rahapaja monetalla on kaunis kummilapselle tarkoitettu vuodenkolikkosarja, kummiraha ja runo kirjanen joka oli ainakin meidän vanhempien mielestä kaunis lahja pojallemme.

Katris

==========================

Hei sinä kummilahjaa mietiskelevä positiivinen ystäväni. Olen useamman kerran joutunut miettimään samaa asiaa ja myös silloin on ongelmia ollut kun olen käynyt pientä juuri kotiin tullutta vauvaa tervehtimässä. Itse olen löytänyt aivan ihanan tuotteen jota ystäväni valmistaa, se on PIENEN ILTARUKOUS -pussi, se on puuvillakankaasta valmistettu noin 26*27 cm kokoinen pussi, jonka sisällä on 7 pienelle sopivaa iltarukousta pieniin tyynyihin painettuna. Iltarukouspussin päällä ja tyynyissä on myös  käsinpainettu aiheeseen sopiva kuva.

Tarkoitus on että pussin voi ripustaa lapsen sängyn lähelle niin että lapsi voi joka ilta nostaa pussista rukouksen, jonka joku aikuinen hänelle sitten lukee. Tässä lahjassa pystyn mielestäni hienosti välittämään kummina olemisen ajatuksen eikä lahja varmasti loukkaa sellaisiakaan joille uskonasiat eivät kovin tuttuja ole. Hintakin pussilla on edullinen vain 13 euroa.

Pirtsi

==========================

Anna lahjaksi Pirjo Wariksen enkelitaulu. Niitä on suojelusenkeli, taivaan enkeli, merienkeli, siunauksen enkeli ym. Niitä on eri kokoisia ja eri kehyksin, ja niistä riittää moneksi muuksikin lahjaksi. Mielestäni hyvä lahja pikku ihmiselle.

Kastelahja

==========================

Lahjoita aikaasi. Nyt pieni vauva ei tarvitse juuri muuta kuin äitinsä ja päivittäisen rintamaitonsa. Ei lapsi aikuisena välttämättä muista keneltä on saanut mitäkin lahjaksi. Lahja voi tuntua hienolta saadessa, mutta kaikista mieleenpainuvimpia ovat kokemukset. Ei niiden tarvi olla mitään extremejuttuja. Ihan normaalia yhdessäoloa, kunhan lapsi hieman kasvaa. Esim.
- leipokaa yhdessä piparkakkuja tai pitsaa tms.
- retkelle eväät mukaan ja eiku linnunlaulua ja puiden huminaa ihmettelemään
- pulkkamäkeen päiväksi ja kuumaa kaakaota & pullaa mukaan
- touhutkaa lumiukkoja ja lumienkeleitä
- käykää uimassa tai kylpylässä leikkimässä

Mielestäni tällaiset ovat parhaita lahjoja. Lisäksi ne ovat oivia lahjoja myös vanhemmille, jotka saavat ihan pikkasen omaa 'aikaa'. Erityisesti sellaisille, joiden omat vanhemmat asuvat kaukana ja käyvät pari kertaa vuodessa yhtä aikaa.

Äitee ja laps 3-vee

==========================

Toissakesänä olin rippijuhlissa, jossa nuori sai lahjaksi hopeisen pizzaleikkurin. Mielestäni siinä yhdistyi arvokkuus ja nuoren maailma oivalla tavalla. Itse aion ideaa käyttää sopivassa tilaisuudessa.

Sinikainen

==========================

Hanki videokameraan oma kasetti kummilapselle, ja kuvaa jokaisena juhlapäivänä (ja toki tavallisia arkipäiviäkin tämän tuosta,) mm. kaste- syntymäpäivät, eka tarha-aamu, eka koulupäivä, rippipäivä jne. ja anna lapselle vaikka 18 v lahjaksi kuvaamasi "elämän alkutaival"

Pirjo

==========================

Kakkulapio ja siihen sitten lusikka aina kun on tarvetta ostaa lahja. Esim. Arabian erilaiset Muumi-tuotteet ovat arvokkaita ja keräilykohteita. Koru on aina paikallaan.

Raili

==========================

Olen sitä mieltä, että lahjan ei tarvitse aina olla tavaraa. Hukumme tässä maailmassa aina kasvavaan tavaramäärään, eikä monet enää osaa edes arvostaa saamiaan tavaralahjoja.

Itse pyrin käyttämään joko aineettomia lahjoja tai esimerkiksi palveluja. Anna lahjaksi esimerkiksi aikaa. Vie kummilapsesi, hänen vähän kasvettuaan, leikkipuistoon, kotieläinpuistoon tai vaikkapa retkelle metsään. Näin myös kummilapsesi vanhemmat saavat hengähdystauon lapsen hoidolta. Kokemukset metsäretkellä jäävät varmasti moneksi vuodeksi kummilapsesi muistoon, ainakin paremmin kuin jokin tavara. Erilaiset lahjakortit ovat myös mielestäni hyviä lahjoja, tosin pienelle vauvalle niitä on ehkä vaikea keksiä.

Tai anna lahjaksi jotakin itse tehtyä. Itse kudottu villapaita, itse tehdyt mehut tai hillot, tai itse leivotut leivonnaiset ovat arvokkaita hyötylahjoja.

Ressu

==========================

Saimme tyttäremme ristiäisissä lahjaksi ihanan soittorasian, johon voi laittaa neljälle sivulle lapsen kuvia. Tämä on kyllä ostettu kultasepän liikkeestä, ja voi olla että kuuluu jo niihin perinteisiin lahjoihin. Meidän mielestä se oli ihana. Lasten laulu- tai lorukirjakin oli iloinen lahja.

Riiuli

==========================

Itse ostin kummipojalle (en ole sylikummi) lahjaksi hopeisen ensihammasrasian. Myydään kultasepänliikkeissä.

Riitta

==========================

Kastesormus voisi olla yksi vaihtoehto, itse olen vienyt vauvakirjan ja satukirjan. Mielikuvitusta vain peliin...:) lisäksi kirjallinen lupaus lapselle esim.7-vuotis syntymäpäivien järjestämisestä, yhteisistä retkistä vaikka lähimetsiin jne.

kummi minäkin

==========================

Itse taidan olla juuri se, joka on varannut mm. sen kummilusikan. Toiselle kummipojalle ostimme Muumi astiaston. Omat lapseni ovat saaneet mm. kummisormuksen (tyttö), komsiopallon suojaamaan lasta sairauksilta ja kaikelta pahalta (poika). Muita mieluisia ovat olleet kastevesipullo (esim. Vuokkomänty): pullo on laivan mallinen ja sinne voi laittaa kastevettä (tosin ajan myötä haihtuu pois). Laivassa on nahkapurje, johon voi polttokynällä esim. kirjoittaa lapsen nimen ja kastepäivän, tai jonkin elämän ohjeen. Yksi lahja minkä itse olisin mieluusti molemmille lapsilleni ottanut vastaan on Aarikan enkelitaulu, jossa on iltarukous.

2:n äiti / 2:n kummi

==========================

Yksi vinkki lahjaksi josta olisi hyötyä ja iloa olisi oma puu esim. omena/kirsikka/luumupuu. Olemme tällaisen lahjan kirsikkapuun muodossa antaneet pikkutyttöselle hänen kastepäivänään ja nyt kolmen vuoden päästä puu ilahduttaa saajaansa jo hedelmillä. Lahjan saajan täytyy kuitenkin olla perheessä joka omistaa oman pihan/maata johon puun voisi istuttaa.....  

Elämänpuu

==========================

Kunnollinen esim. vanhanaikainen nalle! Hyvässä lykyssä se voi seurata kummilastasi aikanaan vaikkapa opiskelijakämppään, kun taas ns. perinteiset kummilahjat tuskin ;)  Helsingissä Mannerheimintiellä (Oopperan tienoilla) on ihastuttava nalle- ym. lastentavaran myymälä. En valitettavasti muista nimeä.

Kummitäti

==========================

Hei mielestäni pojanpoikani yksi kastelahjoista oli ylitse muiden lasten laulukirja muistaakseni Kirjapajan julkaisu.  Edessäni on saman antajan syntymäpäivälahjani kirja Ajattelen Sinua tänään kaunis ja koskettava kirja.

Marge

==========================

Miten olisi joku kaunis taulu? Esim. joku lastentaulu värssyllä, suojelusenkelitaulu, satuhahmotaulu tms.

Saija

==========================

Anna omaa aikaasi, tee siitä vahva traditio, mene yhdessä kummilapsesi kanssa vaikka elokuviin, johonkin, mikä häntä kiinnostaa, jossa voitte kokea "jotain yhdessä" ja kertoa hänelle, että sinä olet tärkeä. Tee siitä jokavuotinen "traditio" meidän päivä, luulen, että ne hetket ja muistikuvat kummitädistä, joka aina vei minut johonkin, kokemaan jotain unohtumatonta jää muistiin paremmin kuin hopeakoru yms.

Minun ja kummitätin hetki

==========================

Itse pidän käsitöiden tekemisestä. Olen tehnyt kaikille kummilapsilleni ristipistoilla taulun, jossa on lapsen syntymäpäivä, kellonaika, viikonpäivä, strategiset mitat ja kaikki etunimet.

Tässä linkkejä joihinkin erilaisiin:

http://tinyurl.com/6q9b8
http://www.kasityokori.com/products.php?p=a724df
http://www.bsw.fi/sisustus_tauluja.html

Saila

==========================

Jos kyse on pienemmästä kummilapsesta, peräti ihan kastejuhlasta, niin miten olisi vaikka aito ja lämmin lampaantalja? Se varmasti lämmittäisi pienen kummilapsen vaunuja ja toimisi myöhemmin hyvänä lämpöalustana vaikkapa pulkassa.

Salla

==========================

Oma lapseni sai Kummiltaan hopealusikan joka vuosi aina kuusivuotiaaksi asti. Kummitäti oli ostanut puolitusinaa lusikkaa ja kaiverruttanut jokaiseen lusikkaan lapsen nimen ja kyseisen vuoden vuosiluvun. Nyt tytär on onnellinen saadessaan kattaa ihka omat lusikat juhlapöytään. Toinen vaihtoehto on pienen pieni kastesormus joka pujotetaan vauvan sormeen ristiäisten ajaksi. Rippilahjaksi voi sitten ostaa ketjun jolla sormuksen saa kaulaan.

Salme

==========================

Itse vien Muumin ruokailuväline -setin (pienelle). Sit voi alkaa koota vaikka jotakin astiastoa.

Kolmen kummi

==========================

Oletko kuullut kastevesipullosta ? Meidän omilla lapsillamme on kauniit purjeveneen muotoiset pullot joihin on laitettu talteen kastevettä. (Oulussa myy ainakin Kainuun pirtti)

Lilli

==========================

Kolmen oman lapsen kokemuksella teettäisin sellaisen kastetaulun. Teidänkin lähistöllä on varmastikin käsityöliikkeitä tai voisi kysellä vaikka korttelikodeista… Se on sellainen ristipistotyö, jossa voi olla esim. vauva kastemekko päällä keskellä. Reunoille sitten on kirjailtu kaikki "kriittiset" mitat ja ajat. Vanhin tauluistani on jo yli 10 vuotta vanha ja aivan ihana vieläkin!!!

Sari

==========================

Ostin tuoreimmalle kummilapselleni, pienen hopeisen rasian jonka päällä oli hopeinen keiju, ensi hammasrasia! Eli ekana irronnut maitohammas talletetaan sinne=) Toiselle kummilapselleni ostin, hopeahelistimen jonka hän voi antaa omalle kummilapselleen kun sen aika tulee tai vaikka omalle lapselleen. Ensimmäiselleni ostin perinteisen kuvaraamin kaiverruksilla. Olisiko näissä ideaa?

Sari

==========================

Itselläni oli kerran sama pulma ja kuitenkin tiesin, että lapsen vanhemmat pitävät itse tehdystä ja kunnioittavat minun ajatustani lahjan antamisesta. teen yleensäkin aika paljon käsitöitä, jotenka aloitin perinteiseen mökkimalliin ompelemaan tilkkutäkkiä vauvalle ja reunat ompelin valkoisella kankaalla, joihin olin painanut pienen lorun vauvalle ja kaikki syntymäajat, painot, pituudet jne... lahja oli todella pidetty, se laitettiin seinälle vauvan sängyn yläpuolelle kunnes sitten kerran sanoin jo, että ihan käytettäväksi minä sitä ajattelin ja jopa muutamia kertoja sitä sitten rattaissa vauvalla raskittiin pitää.

Sari

==========================

Mikäli olet kummina tytölle, voit tehdä kuten minä. Valitsin kauniit, arvokkaat ja aikaa kestävät korvakorut. Samaa sarjaa aion ostaa myöhempinä tärkeinä päivinä, kuten ripille pääsynä, ylioppilaslahjaksi/ammattikoulusta valmistumisen kunniaksi yms. Korvakoruja ei vauva vielä pidä, mutta kun hän on siinä iässä, ovat antamani korut sellaiset, joita voi pitää niin teini, aikuinen kuin mummoikäinenkin. Ne säilyvät muistona ensimmäisestä juhlasta ja niitä voi käyttää.

Kummilusikoita ja kehyksiä harva aikuisena halua säilytellä esillä, nehän ovat jossain komeron nurkassa pölyttymässä. Omani on hävinnyt enkä kaipaile sitä yhtään.

Pojalle voisi miettiä jotain aikaa kestävää samalla periaatteella. Tosin, eipä sitä nykyään tiedä, vaikka korvakoru ilmestyisi joka tapauksessa kummipojan korvaan =)

Sari

==========================

Itse olen antanut kummilapselleni lahjaksi Euro-kansion johon olen kerännyt rahat 1snt - 2€, Valmiin kansion johon keräämisen suoritin ostin kirjakaupasta. Nyt olen keräämässä kummilapseni tulevalle sisarelle kansiota. Valmiita kansioita rahoineen taitaa saada postista.

Sari

==========================

Rahapajasta voi tilata "ensimmäiset euroni", eli kokoelman syntymävuoden euroja, ja kokoelma toimii samalla onnittelukorttina. Toinen idea esim .Harry Potter tai Muumi-aiheinen hopearahakokoelma, mutta on jo huomattavasti arvokkaampi. Sivulta: www.rahapajamoneta.fi - löytyy lisää vaihtoehtoja ja soveltuvat varmasti kuvailemasi suvun kastejuhlaan!

Sari

==========================

Anna lahjaksi ikoni. Niitä saa ainakin Helsingissä ortodoksisesta Lampukka-nimisestä kaupasta, Liisankatu 29. Siellä on myös kaikkea muuta kastelahjaksi sopivaa, esim. minun poikani sai kastelahjaksi isoäidiltään kauniin munan-muotoisen Neitsyt Maria/Jeesus-lapsi -ikonin.

Sari

==========================
Olisiko kuitenkin joku hopeasarja hyvä keräilykohde kohde, pikkuhiljaa ostaa aina jonkun esineen lahjaksi... Tai ihan jotakin näitä keräilysarjoja joita on Apilalla tai Rahakokoelmaa....

Sasu

==========================

On olemassa ihania pikkuruisia kastesormuksia (tytöille ja pojille). Jostain luin myös mainiosta ideasta teettää/tehdä itse puulusikka, joka on täsmälleen saman mittainen kuin lapsi oli syntyessään. Se olisi lapselle ihana kestävä muisto.

Satu

==========================

Esikoistyttäremme sai kummitädiltään kummilahjaksi kultaisen ranneketjun, jossa oli pieni sydän.  Lisää amuletteja on sitten kertynyt syntymäpäivinä, aihe aina ikään sopiva.  Tämä on todella ihana koru, josta on iloa pitkään ja tytär varmasti arvostaa vielä aikuisenakin.

Toinen tyttäremme sai kummilahjaksi puun. Sen kasvua on kiva seurata yhdessä lapsen kanssa.  Toki vuodenaika aiheuttaa tähän rajoituksia.

Lilli

==========================

Vauvasormukset, kultaisia, löytyy pojille ja tytöille. Samoin hopeisia hammasrasioita. Molemmat todella hauskoja ja kuitenkin 'arvokkaita' kummilahjoja, jotka säilyvät muistona aikojen loppuun.

Satu

==========================

Vie itse tehty kehystetty taulu, kehysten sisällä itse tekemäsi ristipistotyö tai itse ottamasi valokuva suvulle tutusta ympäristöstä tai lemmikistäsi. Jos haluat viedä kalliin lahjan, valitse arvokkaat kehykset.

S. Anneli

==========================

Itse löysin joku vuosi sitten Porvoon Vanhan kaupungin liikkeestä ihanan veneen muotoisen keraamisen pullon, joka oli tarkoitettu kasteveden säilyttämiseen. Korkin saattoi myöhemmin vahata, jotta vesi säilyy pullossa. Lisäksi "purjeeseen" saattoi lisätä strategiset tiedot.

Sipuli

==========================

Itse olen ratkaissut tilanteet kummitilillä. Avaa lapsen nimellä tili pankkiin. Päätät vain summan, jonka talletat tilille synttärilahjaksi/joululahjaksi. Voit ostaa pienen lahjan ja laittaa sitten erotuksen tälle tilille. Kummilapsieni ja heidän vanhempansa arvostavat todellakin tiliä, jonka lapsi saa haltuunsa täyttäessään 18v. Toinen taas odottaa rippijuhlia ja haluaa välillä tarkistaa saldonkin.

Toinen kummi

==========================

1) Kynttilänjalka, joko hopeinen tai kristallia. Miksei myös tinaa, pääasia että on "ajaton" malli.
2) Ikoni, nykyisin ovat muutkin kristityt kuin ortodoksit alkaneet kunnioittamaan ikoneita ja niiden ajatonta lumoa.
3) Jokin virikkeellinen pehmolelu tai mobile.
4) Voisit aloittaa jonkin sarjan keräämisen kummilapsellesi: astiasto, pöytähopeaa, kristallia... esim. kahvilusikoita, lusikka/vuosi tai jouluna toinen. Jokaisessa lusikassa lapsen nimikirjaimet ja vuosiluku. Ensimmäisenä ostat 6kpl:n sarjan, mutta lahjoitat vain yhden lusikan kerrallaan. Rippilahjaksi saman sarjan kakkulapio jne...
5) Annat lapsen vanhemmille vaikkapa kerran kuussa "vapaapäivän" ja tarjoudut viettämään kahdenkeskistä "laatuaikaa" kummilapsesi kanssa.

Tämä on lahja, jota varsinkin lapsen vanhemmat arvostavat, mutta myös kummilapsesi myöhemmin.

Sirkka

==========================

Vastaavanlaisissa tapauksissa ja myös omille lastenlapsilleni olen ostanut lahjaksi kastevesipullon. Niitä on olemassa monenlaisia, mutta minun suosikkini on laivan mallinen pullo, jonka purjeena on nahkapala, johon voi myöhemmin kirjoituttaa (valmistaja kirjoittaa postimerkin hinnalla) kastettavan lapsen nimen ja syntymäajan tai kastepäivän. Kastevesi tietenkin tallennetaan pullon sisään. Tähän saakka saajat ovat olleet tyytyväisiä.

Sirkkis

==========================

Avaa kummilapsellesi tili, ehdoksi, että lapsi saa varat vasta täysi-ikäisenä. Tälle tilille voit tallettaa aina merkkipäivinä, jolloin muistaisit lasta muutenkin. Ristiäisissä ym. juhlina voit viedä kukkasen, onnittelukortin, jotain pientä

Kummi

==========================

PANKKIIN VOI AUKAISTA TILIN JONNE TALLETTAA TIETYN SUMMAN RAHAA JOKAISENA NIMI- JA SYNTYMÄPÄIVÄNÄ SEKÄ JOULUNA  JA VOI SOPIA ETTÄ KUN TILILLE ON KERTYNYT TARPEEKSI RAHAA JA LAPSI ON TIETYN IKÄINEN KUMMI TEKEE ULKOMAANMATKAN KUMMILAPSEN KANSSA. LISÄKSI VOI LUVATA LAHJAKSI AIKAA LAPSELLE.

SOILE

==========================

Tuttu ongelma itsellenikin. Olen huomannut että hyviä ristiäislahjoja on mm. hammasrasia maitohampaita varten, huppupyyhe (on monen vuoden ilo, oma tyttöni tykkäsi käyttää vielä 10-vuotiaanakin),valokuvakansio tinakansilla (siihen saa kaiverruksen), hopeinen kynttilänjalka kastekynttilää varten. Toivottavasti näistä oli apua.

Ristiäislahjoja

==========================

Hopeinen kaste kynttilän jalka

Susanna

==========================

- Paksu, perinteinen satukirja
- Antiikkia; esim. kaunis vanha lasta tai eläintä esittävä patsas, vanha koru, jne
- Maailman pienimmät kumisaappaat
- Ala kerätä lapselle jotain: Arabian astiasarjaa, hopea-aterimia, tms.
- Mitä tahansa, jota kummilapsi arvostaa 20 vuoden kuluttua

tt

==========================

Kirjaklassikko, Aaltomaljakko tai joku muu arvokas kestosuosikki. Lapsi ei itse kuitenkaan vielä ymmärrä yhdenkään lahjan päälle. Tai sitten kirja jonka itse koet hyväksi elämän ohjeeksi esim. Pikku Prinssi.

Taija

==========================

Posteissa myydään syntymävuoden euronkolikoita kauniissa lahjapakkauksessa. Siinä on myös paikka lapsen nimelle ja syntymäpäivälle. Kaunis ja arvokas lahja. Jossain myydään myös keraamisia purjeveneitä...jossa voi säilyttää kasteveden. Voisit kysyä muilta kummeilta mitä he ostavat. Perinteisesti ns. sylikummi ostaa sen valokuvakehyksen. Myös vanhemmilta voisit kysyä toiveita. Jos perheessä  on muita lapsia joilla kaikilla on esim. se valokuvakehys, olisi kiva jos kaikilla olisi samanlainen.

Minun lapsillani on syntymävuosien markan kolikot ja mielestäni se oli hyvä idea, koska molemmat syntyivät markka-aikana.

Tiuku

==========================

Meillä kuopus sai itse tehdyn aidon nallen kummiltaan. Itse arvostan sitä ja lapsi pitää myös siitä, sillä on leikitty ja laitettu leikin jälkeen takas vitriinikaappiin (unileluksi siitä ei ole, koska on kova ja ääntelee).

Veljentyttärelle vein kastelahjaksi kristallisen maljakon, jonka nimi oli Nuppu. Täytyihän veljentytärtä muistaa, vaikken kummi hänelle olekaan. Esikoiseni sai tinaisen mukin, josta strategiset tiedot löytyvät.

Taiju

==========================

Ostin kummilapselleni säästöpossun. Sellaisen itse avattavan... Kun tapaamme sujautan sinne euron tai pari. Ja monet synttäritkin olen jo kuitannut laittamalla vain käydessäni vähän rahaa "kummipossuun". Lapsi on ollut myöhemmin innoissaan saadessaan käyttää kummipossun rahaa juuri siihen mitä itse tarvitsee. Ja vanhemmistakin idea on ollut parempi, kuin esim. hyllyssä pölyttyvät kynttilänjalat.

Kirjoitin lapselle myös kirjeen kastepäivän säästä, maailmantilanteesta ja tuntemuksistani juuri hänen kumminaan. Kirje odottaa rippijuhlapäivää, jolloin lapsi saa sen omakseen. Maailma muuttuu 15 vuodessa melkoisesti!

Tarja

==========================

Avaa pankkitili ja talleta sopiva summa sinne. Sitä on muidenkin hyvä kasvattaa vuosien varrella. Tiedä kuinka hyvä pääoma nuorella olisi sitten omaa itsenäistä elämää aloittaessa.

Tarja

==========================

Minulla on ollut tapana tehdä ristipistokirjonta työ (merkkaustaulu). Udellut etukäteen nimen, jonka olen kirjonut tauluun, sekä päivämäärät, pituudet, painot. Olen kehystänyt työn valmiiksi. Paketoinut sellofaaniin ja tehnyt kauniin rusetin. Kiva erilainen lahja, jota saajat ovat arvostaneet ja jää kiva muisto lapselle sitten omaan kotiin.

Teija

==========================

Hyvä idea on mielestäni hankkia pari lapsen syntymäpäivän sanomalehteä, (vaikka paikallislehti ja Hesari), ja pakata ne itse päällystettyyn kenkälaatikkoon (tai hankkia vaikka pieni puukirstu, jos jotain rahallisesti arvokkaampaa haluaa). Miksei mukaan vielä vaikka tämän vuoden euro-kolikot (hyväkuntoiset sellaiset, tiedä vaikka niillä joskus olisi keräilyarvoa) ja tänä vuonna julkaistut postimerkit. Jos vaikka kummilapsesta jonkun sortin keräilijä tulisi...

Ja lisää samaan tyyliin voi keksiä itse... Joidenkin olen kuullut ostaneen myös syntymävuoden vuosikertaviiniä, mutta ristiäisissä lahjoitettavaksi se ehkä tuntuu hieman hassulta...

Viisinkertainen kummi

==========================

"Anna aikaa ja kokemuksia -- ota kummilapsesi elämääsi mukaan."
- pienempänä satu/leikki/ulkoiluhetket
- leikki-ikäisenä teatterit/elokuvat/museot/markkinat niihin laatuaikaa kummin kanssa.
- isompana vaikka yhteinen konsertti/tapahtuma/matka

Itselläni on seitsemän kummilasta, mutta aina kun näen jonkun heistä, että aikamme on laatuaikaa. Anna aikaa lapselle!

Kummitusx7

==========================

Mitäpä, jos unohdat kaikenlaiset tavarat; niitä kun tuntuu jo olevan aivan riittämiin. Kummin tärkein tehtävä on läsnäolo! Tee itse kortti tai jos aikaa riittää, vaikkapa pieni kirjanen ihanista asioista, joista voit kummilapsesi kanssa nauttia pitkin hänen elämänsä matkaa. Kerro lahjassasi, että haluat kulkea kummilapsesi rinnalla myös arjen elämässä. Lahjoita siis aikaasi.

Terttu Koo

==========================

Itse olen ratkaissut asian siten, että olen tytöille aloittanut hopea-aterimien keruun. Pienenä olen aina jouluna ja syntymäpäivänä laittanut kahvilusikan, sitten isomman lusikan jne. Lisäksi olen laittanut jonkun lelun tms.

Pojille olen avannut "moporahaa" varten tilin, johon olen jouluna ja syntymäpäivänä laittanut tietyn summan myöhempää käyttöä varten.

Terttu

==========================

Itse ostin kerran sellaisen hopeisen kaulakorun, jossa oli laatta. (Kyseisen laatan reunassa oli pieni kivi, josta tuli mieleeni "tähti tallin yllä", vaikka en kovin uskonnollinen olekaan.) Laattaan kaiverrutin lapsen nimen ja taakse syntymäpäivän. Tällaistahan voi sitten käyttää isompanakin. Toivottavasti saat paljon ideoita ja löydät jotain kivaa!

Tia

==========================

Itsekin olen joskus päässyt kummiksi, ja silloin piti miettiä; mitä lahjaksi? Kunnes keksin, nykyäänhän käytetään paljon ns. kastesormuksia. Minunkin mielestäni lusikat ja ristit olivat niin tavallisia (ja varattuja) - joten päädyin vähän erikoisempaan ratkaisuun. Ja olenpa kuullut jälkeenpäin monen muunkin käyttävän tätä ideaa.

Tilta

==========================

Minä olen ostanut neljälle kummilapselleni PartyLiten Keräily-enkeleitä. Ne on valmistettu kermanvärisestä lasittamattomasta posliinista. Sarjasta löytyy neljä erilaista. PartyLite tuotteita myydään kotimyynneissä, mutta löydät varaasti alueeltasi kyseisen itsenäisen konsultin. Lahjoistani on iloittu hirveästi ja ei ole tullut kahta samanlaista.

Tiina

==========================

Syntymävuodesta on ihan kiva muisto olla esim. joku juhlakolikko tai kokoelman vuoden postimerkkejä leimoineen.

2 x kummi

==========================

Jos kaikki tutut lahjat ovat varattu jo edellisen sukupolven aikaan, niin kummisormus ei varmaankaan ole (silloin ei vielä keksitty). Kummisormukseen voi aikuisen ostaa ketjun ja pitää sitä kaulassa tai vaikkapa teetättää siitä korvakorun. Mieltä lämmittäisi, jos kummilapsen täyttäessä 18 vuotta, kaulassa tai korvassa näkyisi kummisormus!! Sormuksia löytyy tytöille ja pojille, tosi mahtavia. Myös hopeinen hammasrasia olisi uudempaa tuotantoa. Käy ihmeessä katselemassa alan liikkeissä, sillä tarjolla on kyllä mitä mielenkiintoisimpia lahjoja...

Kummitäti Tuikku

==========================

14 vuotta sitten olin samaisen ongelman edessä. Menin Ruoholahdessa (Hgissä) sijaitsevaan kulta/hopeasepän liikkeeseen ja sain sieltä oivan idean: ostin kummilapselleni pikkiriikkisen kultaisen sileän sormuksen. Liikkeessä oli jopa niin näppäräsorminen kaivertaja, että hän sai kaiverrettua nimen Siiri sormuksen sisään. Sormus oli kastejuhlan ajan Siiri-pienokaisen sormessa. Myöhemmin sitä voi käyttää esim. riipuksena (kultainen ketju jonain toisena "merkkipäivänä" voi olla jatkumoa lahjalle). Toivottavasti vinkistä on apua!

Tuula

==========================

Jos taito on hyppysissä, voi lahja olla vaikka itse tehty ristipisto (kaste)taulu, merkattu liina, shaali yms. Hopealusikoita jotkut keräävät sarjana, siis lahjoitetaan aina syntymäpäivänä ja jouluna yksi osa (tätä ei kyllä pienet naperot osaa arvostaa, mutta luulenpa yli kaksikymppisenä mielen jo muuttuneen..) Rahalahja on yksi - vaikkakin omasta mielestäni tylsä- vaihtoehto. Taidelasit (vaasit, linnut jne). Kastesormuksen ostin omalla kummitytölle, senhän voi sitten vanhempana laittaa vaikka kaulaketjuun. Kristallit (lasit, vaasit, eläimet). Tinapankit (joskus näitä on myyty).

Ameeba

==========================

Sisareni on nuoremman lapsenlapseni kummi. Hän antoi pikkuiselle tytölle lahjaksi kauniin hopeisen korurasian, jossa oli sisällä pienen pieni kultainen sormus, pantavaksi muutaman vuoden kuluttua vaikka kultaketjussa kaulaan.  Minusta lahja oli ihana.   Tuula

Tuula

==========================

Riippuu hieman sukupuolesta: Omalle kummitytöllemme ostimme kastenauhan (Tai mikä lie ollut nimeltään) eli lyhyt helminauha joka mahtuu lapsen kaulaan ja "lisähelmet" jolla sai ketjua pidennettyä myös aikuiselle sopivaksi. Äidistä ja minusta kiva lahja. Siihen voi myös lisätä keskelle esim. pienen sydämen. Oma tyttäremme sai ihan hauskan lahjan: soivan karusellin tinasta joka pyörii soidessaan ja tietenkin sille löytyy muutakin käyttöä, se on "säästöpossu" Toivottavasti löydät sopivan lahjan.

Ulla

==========================

Voisitko miettiä, että antaisit lahjaksi Paolo Goelhon Valon Soturi -kirjan, niitä saa mm. Positiivareitten puodista.

Valon Soturi

==========================

Anna ranne- tai kaulaketju johon voi joka vuosi lisätä yhden riipuksen "vuosirenkaaksi".

UK

==========================

Siis uusin villitys kummisormus, onko se jo käytetty. Pienen pieni sormus, joka juuri ja juuri mahtuisi vauvan sormeen. Äiti kantaa sormusta kaulakoruna ekat 15 vuotta ja antaa sormuksen lahjaksi vauvalle rippilahjana. Minusta idea on ihana, ja varmaan lapsellekin mieleen.

Ja sitten toinen idea, postista ainakin saa tämän vuoden euro pakkauksen, jossa on kaikki euro kolikot tämän vuoden painatuksella ja keskellä on vielä onnenraha lapselle. Tulee kauniissa pakkauksessa.

Upi

==========================

Anna tyhjä valokuva-albumi tai leikekirja, johon lupaat kerätä valokuvia, lehtileikkeitä, mietteitä ja muita muistoja lapsen elämän varrelta. Ehkä pystyt täyttämään ensimmäiset sivut jo ennen ristiäisiä. Voit antaa sitten samaisen albumin täytettynä myöhemmin syntymäpäivälahjaksi.

Triplakummi

==========================

Sormus- en tiedä onko uusi lahjaidea mutta kuulin kesällä että kummilapsi oli saanut pienenpienen sormuksen.

Virva

==========================

Lapsen syntymätiedoin maalattu posliinilautanen, seinäkoristeeksi, oli minusta upea lahja. Lastenhoitoavuksi lupautumiskortti on myös kiva idea. Kestävä ja pestävä pehmolelu on lapsen mielestä paras ja kestää monta vuotta. Tai kuten meidän tyttömme sai kultakaulakorun. sitä on pienenä ihailtu pitkään ja nykyään 4v laittaa sen uhliin kaulaan. Ja muistaa kyllä keneltä sen on saanut.

Virve

==========================

Tiffanylasienkeli, seuraa lapsen mukana läpi elämän. On omanvärinen ja uniikki.

KaisaLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot