Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Sodat, eurokriisi, onnettomuudet. Minulla on täysi työ pitää ajatukseni niissä asioissa joihin vain minä voin vaikuttaa. Joskus onnistun, useimmiten en. Kerro miten sinä pidät pannusi rasvattuna ettei pala pohjaan? -Kari

Vastauksia 153Minun pannuni pysyy rasvattuna, kun ahdistuksen keskellä menen pihalle ja näen mustarastaspariskunnan, peippopariskunnan, tavalliset tiaispariskunnat ja kuuntelen, haistelen ja melkein maistelenkin kuinka kevät tekee tuloaan valtavalla ryminällä ja sellaisella energialla, että se sekä maistuu, tuoksuu, että voitelee tätä minun pannuani.

ViolaPidän lämmön sen verran alhaisena , että teflon hoitaa asiat rasvojen sijasta. Lihapullat, jauheliha jne. pannulle ennen kuin se on ehtinyt tulikuumaksi. Ruoka paistetaan näin omassa rasvassaan ja säästyypi ehkä kaloritkin joutumasta minun vartalolleni.

Maria OlssonElämä on lahja! On ihana saada elää täällä..saa käydä töissä, saa kuoria pottuja, saa seurata rakkaan lapseni kasvua ym. Elämässäni moni asia hyvin; terveys, hyvä mies, ihana lapsi, ystäviä, kissat, mukava työ .. näistä ammennan voimani. Tämä tavan arki on ihanaa.

KissamuoriEn lue päivälehtiä. Yritän olla kuuntelematta uutisia mediasta. (työkaverit kyllä huutelevat, jos jotakin tietämisen arvoista on tapahtunut). Luen päivittäin niiden ihmisten blogeja, joiden positiivista asennetta arvostan ja niillä "aivopesen" joka päivä omaa mieltäni. Ja tietenkin päivä alkaa Positiivareiden aamiaisen lukemisella.

AnitaKun osaa iloita pienistäkin asioista positiivisuus säilyy.

UllaOlen kauan sitten opetellut sen ajattelutavan, että kaikkeen en voi heti ainakaan vaikuttaa.  Kun keskittyy asiaan kerrallaan, saa parhaita tuloksia aikaan. Lähelläkin on ongelmia, ja esimerkiksi vapaaehtoisena työskentely auttaa siihen tunteeseen sisällä, joka vaatii auttamaan, koska tiedän että pystyn.  Siellä kaukana on samanhenkisiä ihmisiä kuin minä, ja minun on luotettava siihen, että he pystyvät auttamaan.

Harrastus, joka vaatii keskittymistä, ja jossa voi todella kehittyä, tekee hyvää mielelle. Siis liikunta ja ihmisten seurakin auttaa pitämään pannuni rasvattuna, useimmiten.

Paula 30Pysyn neljän seinän sisällä pari iltaa töitten jälkeen n. pari kertaa kuukaudessa  ja käytän aikani henkilökohtaisen arkistoni hoitoon; maksetut laskut, muut asiapaperit, valokuvat (viisi lapsenlasta), juhlakuva-albumikin vielä kesken.... äiti- vainaan arkistot (harrasti sukututkimusta) ....enkä kuuntele uutisia enkä käy netissä ...olen omissa maailmoissani ja muistelen menneitä vuosia soittamalla vaikka sisarilleni tai tyttärilleni.

Maailmalla kyllä tapahtuu niin valtavasti pahoja asioita, että on tosi vaikeaa sulkea siltä silmät ja korvat, kun tekisi mieli huutaa täysillä vrt. Munck, Huuto, mikä maalaus mielestäni kuvastaa nykymaailman pahuutta.

RituOn kaksi asiaa joita on turha murehtia ja ne ovat eilinen ja huominen. Elämä on tässä ja nyt, ole hyvä!

Tämän päivän tällääjäOsin lainatakseni, osin muuttaakseni Olavi Uusivirran sanoja: "On niin helppoo olla onnellinen, kun tyytyy siihen mitä on..." nuo pari säettä kiteyttävät mielestäni loistavasti sen, miksi olen niin tyytyväinen elämään. :)

NinaLuen mahdollisimman vähän lehtiä ja kuuntelen harvakseen uutisia. Pyrin tekemään omat juttuni hyvin ja pitämään perheeni ja läheiseni tyytyväisenä.

RiittaTällaisten kriisien kohdalla muistutan itselleni ja tiedostan sen tosiasian, että murehtiminen ja masentuminen ei auta ketään. Autan itseäni ja maailmaa ympärilläni olemalla hyväntuulinen, sillä hyväntuulinen ihminen auttaa muita hyväntuulistumaan ja asiat lutviutuvat kevyemmin eteenpäin kun jaksaa pitää silmäkulmissa led-valot palamassa. Tsemppiä!

PS. Yleiseen hyväntuulisuuteen taas pääsen helposti miettimällä mitä kaikkea ympärilläni olevaa rakastan. Pehmeää tyynyä, teekuppia, lempivoileipää, auringonpaistetta, pilvien kuvioita, aamukahvihetkeä koulussa/töissä... Ja näiden väliin mahtuu kymmeniä rakastettavia asioita lisää!

Iloinen MiraKaipa normaali ihminen on aina huolehtinut ja ollut huolissaan asioista, joihin ei ainakaan heti voi vaikuttaa. Luulisin sen olevan elämän eri asioiden kannalta hyväkin - voihan olla, että jos on huolissaan vaikka tsunameista, niin ehkäpä sitä liittyy siihen porukkaan, joka istuttaa puita rannoille ja rannikoille.

Kaikkeahan ei voi parantaa eikä korjata, ei voi edes vaikuttaa asioiden kulkuun vaikka kuinka huolehtisi. Ehkäpä tämä huolehtimis-asiakin on oppimisen tulos ja mehän opimme eritavoin.

Itse aloitin pari viikkoa sitten oman maailman menoon vaikuttamiseni siten, että otin kummilapsen Nepalista. Että voin edes yhden lapsen kautta vaikuttaa tulevaisuuteen meillä molemmilla.

KirsiTähän sopisi parhaiten "tyyneysrukous":  Jumala suo minulle taitoa muuttaa asiat jotka pystyn, tyyneyttä tyytyä asioihin joille en pysty mitään ja viisautta erottaa nämä toisistaan.

MarjoTeen sen heti, mitä minun pitää tehdä, enkä vain ajattele tekeväni joskus. Ajatukseni: Kaikilla asioilla on aina tapana järjestyä.

ÄitiOtan syliin kissan tai rapsutan koiraa. Tai ihan vaan katselen niiden touhuja. Eläimet elävät ainoastaan tässä ja nyt, eivätkä mieti sen kummempia. Ottavat rapsutuksen vastaan ilomielin aina, vaikka me aikuiset ihmiset oltaisiin ajatuksissamme kuinka kaukana tahansa. Eläintä kun katson, niin palaan aina samaan hetkeen eläimen kanssa. Tähän hetkeen.

JohannaMinä etsin jokaisesta päivästä onnistumisia, kauniita asioita ja hyviä hetkiä. Yksikin riittää pitämään yllä uskoa siihen, että paistaa se päivä vielä risukasaankin :-) Yleensä ne löytyvät helposti, mutta on minullakin joskus päiviä jolloin etsimiseen täytyy syventyä. Mutta löytyyhän ne :-)

SirkuttajaMinulle on kait juurtunut tällainen synnynnäinen positiivisuus. En tiedä, se vaan kumpuaa jostain, joskus maanantaina ei tosin oo ihan niin kivaa, mutta so what ;)
En mä osaa sanoa mistä mä sitä ammennan, sitä vaan tulee.  Ja sitten se, jotta joskus tuli murehdittua asioita, mutta olen oppinut, ettei ne parane sillä.

Kaikki järjestyy jotenkin ja ihan turha niitä on surra. Mieluummin otan elämän vastaan hymyssä suin, kuin suu mutrulla.  Nytkin nautin tästä ihanasta auringosta, lähden töistä vähän aiemmin ja pääsen pyöräileen. Kesä on alkanu - mitä ny noista muutamasta lumikinoksesta. Tällä pelillä eteenpään.
Tämän luin joskus, kun olin murheen murtamana (minäkö joskus sellainen ;) ) Sääntö numero 1. Älä murehdi pikkuasioita! Sääntö numero 2 : Kaikki asiat ovat pikkuasioita. Mukavaa, Aurinkoista , Lämmintä ja Positiivista alkukesää kaikille :) Ei turhaan murehdita pikkuasioita.

Pohjanmaan tyttö ;)Opettelen tietoisesti käyttämään koko tunnekirjoani hallitusti, ja opin sen varmaan vielä joskus. Positiivisuus on hyvä ominaisuus, mutta vain pieni osa pään sisältöä. Kaikki tunteet peliin ja vähän järkeä mukaan. Ihanaa kevättä!

AnniOn tosi, että tavallinen rivi-ihminen ei voi kaikkeen vaikuttaa, mutta myönteisellä suhtautumisella elämän eri vaiheisiin voi säilyttää oman mielenrauhansa. meillä kaikilla on aurinkoista ja sateista elämän varrella. Eräs vanhempi naishenkilö sanoi minulle kerran menetettyään 2 aikuista poikaa ja miehensä kokonaan, tyttärensä jokseenkin etäälle elämästä, että "jumala antaa sen mukaan kuin jaksaa kuormaa vetää" ja hän jaksaa edelleenkin - hyvin myönteinen ihminen - yli 80 vuotta.

keski-iän ylittänytPerusta on varmasti tullut jo geeneissä! Olen hoiva-alan yrittäjä, joten sosiaalisen ja läsnäoloa vaativan työn vastapainoksi harrastukseni ja latautumiseni tapahtuu hiljaisuudessa rauhallisesti tai liikuntaa harrastaen. Luen paljon, kuuntelen rauhoittavaa, melodista musiikkia, käyn kuntosalilla tai zumbaamassa. Talvella laskettelen puolisoni kanssa viikonloppuisin ja kesäisin vietämme vapaa-ajat pienellä mökillä rauhasta nauttien ja saunoen. Yksin ja joutenolo on minulle huippua!

Don´t worry be happyEn murehdi niitä asioita, mihin en pysty vaikuttamaan.

LeenaVapaaehtoistoiminta antaa ihan oikean mahdollisuuden vaikuttaa ja silloin tietää tehneensä jotain oikeasti paremman maailman puolesta. Lähde ja kokeile, mikä on sinun alasi: vpk, urheiluseurat, MLL tai joku muu. Itsekin kokeilin useampia, ennen kuin löysin oman kenttäni, johon voin aidosti sitoutua.

TelluTyöstämällä asiat syntymäpositiivisuudella.

HeliKuuntelen kaunista rauhallista musiikkia, kuljen luonnossa jossa linnut laulaa ja silloin tuntuu että kaukana paha maailma.  Lapset antavat elämääni sen ilon mihin ei kaukaiset asiat saavuta. Lapsilta oppii perusturvallisuutta.  Nautin tästä päivästä mikä minulla on hyvin. Huomisesta ei kukaan tiedä ja yhtään huolta ei ole poistunut huolehtimalla:)

Luonnon lapsiJos oikein alkaa ahdistaa ja masentaa välttelen kaikkea mediaa. En katsele uutisia tai lue lehtiä. Pieni uutistauko helpottaa median masentavaa synkkyysähkyä. Se ettei kaiken aikaa ole ihan ajantasaisella uutisaallon harjalla ei merkitse mitään, vaikka meille yritetäänkin vakuuttaa, että pakko on tietää mitä maailmalla tapahtuu.

EevaOlen opetellut keskittymään oman elinympäristöni hyvinvoinnin kehittämiseen. Kun näkee yhdenkin ihmisen päivän paranevan, niin maailma on heti parempi paikka elää. Kun jäät murehtimaan liian suuria asioita, niin tee heti jotain mukavaa jollekin lähelläsi olevalle ihmiselle. Harjoittele, ja katso mitä tapahtuu.

LauraElämässä kriisit kuten äidin kuolema, avioero ja vakava sairaus ovat toki pysähdyttäneet ja laittaneet miettimään elämän arvot uudelleen. Jokaisen kriisin kohdalla olen itkenyt ja tehnyt ns. surutyön ja sen jälkeen olen aloittanut päivän kerrallaan eteenpäin luottaen mottooni: ASIOILLA ON TAIPUMUS JÄRJESTETYÄ! Positiivinen asenne on auttanut eteenpäin!

MemmiNo, se on yksinkertaista - joka-aamuinen annos positiivisuutta, ajatusten aamiainen, pitää virettä yllä :)

PäkäPysähdy ja kuuntele. Huomaa elämä ympärilläsi. Ole hetkisen kiinnostunut siitä, mikä on muurahaisen tämänpäiväinen murhe. Mitä pohtii kasvi, joka pyrkii ylös routaisesta maasta? Ne tietävät, mitä pitää tehdä. Niin sinäkin.

KettuOlen kokeillut vuosikymmenien myötä jos jotakin, mutta meditaatio, vuosituhansia vanha konsti, on osoittautunut ainoaksi oikeasti toimivaksi. Joka aamu ja ilta siis perusteellinen nupin nollaus! ;o)))

Heli"Olipa hyvää karpaloruisleipää aamupalalla." Nautin tästä hetkestä ja siitä mitä teen. Olen iloinen toisen ihmisen puolesta hänen toimistaan ja onnistumisistaan.

Ansku -59En omista onneksi telkkaria, eli olohuoneeseeni ei tule joka päivä niitä kauhunkuvia, uutislähetysten myötä. Se ei tarkoita sitä, että sulkisin silmäni niiltä. Pahinta on useinkin lasten kärsimys. Mutta omassa elämässä on lähellä myös ne asiat, joista minä kannan murheen. Tosiasiassa, minulla on niin pienet hartiat kantamaan näitä omiakaan murheita. En voi mitään muuta, kuin rukoilla parempaa huomista ja elämää kaikille, niin omille läheisilleni, itselleni, kuin kaukana katastrofin uhreille. Vain Taivaan Isä voi auttaa, me ihmiset olemme kuin hiekanjyviä tässä kovassa maailmassa. Näin minä tyhjennän mieltäni ikävistä asioista, yritän antaa taakan suuremmalle, eli Jumalalle.

Mummi-52Aloita päiväsi Ajatusten aamiaisella niin saat päivääsi hyvät eväät, elä tätä päivää, älä murehdi turhaan siitä mistä et etukäteen tiedä. Kyseiset tapahtumat ovat todella ikäviä mutta turha niitä on miettiä liikoja. Ole erityisen kiinnostunut tästä päivästä sillä siinähän sinä elämäsi vietät.

LelleEi kannata katsoa/kuunnella kaikkia uutisia. Tee joka päivä jokin hyvä teko. Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Kyllä onnistuu:)

Helena-mummuKuuntelen klassista musiikkia, lepään sohvalla selälläni ja "syljeskelen" kattoon. Henkisten roiskeiden mukana häviää maailman tuska ja kun "sylki" loppuu, ei ole enää mitään tuskaa. On vain odotettavissa mukavia päiviä tässä elämän juoksussa.

HennaOlen lopettanut lehtien lukemisen - paitsi paikallislehden. Siitä saan sen infon, mitä tarvitsen: sen mitä lähellä tapahtuu: siihen voin myös halutessani vaikuttaa.

Pieni paikallinenSäilytän positiivisuuteni harjoittamalla jatkuvaa anteeksiantoa itseäni kohtaan. Se on asia joka täytyy opettelemalla opetella. Myös uutisten tuoman mielenkuohun voi opetella antamaan itselleen anteeksi.

KevätpeippoTouhuan vapaaehtoistoiminnoissa niin seurakunnassa kuin Lionseissakin jolloin koko ajan on jokin projekti , auttamiseen liittyvä, meneillään..ja sitten on 9 lastenlasta ja 6 tenavaa neljättä polvea..  niin että kun sen tekee mikä on käsivarren päässä ja luottaa että sillä säteellä olevat kukin tekevät sen mikä on heidän käsivartensa ulottuvilla niin enempää ei ihminen pysty ja siihen on tyytyminen. Asiaan on olemassa rukous, jossa rukoilija pyytää että suo minun erottaa se mihin voin vaikuttaa siitä mihin en voi ja toimia sen mukaan.

ullaMonesti tulee hetkiä, jolloin tarvitaan omaa rohkaisua ja hymyä lyylin huulille. Näitä hetkiä varten olen piilottanut sydämeeni hyviä sanoja, kauniita katseita, pieniä iloisia välähdyksiä mitä vuosien varrella on korviini ja silmiini kantautunut. Tarpeen tullessa nappaan ne sieltä ja taas hymy ja hyvä mieli pyrkivät pintaan. Olen oppinut vuosien varrella, etten omalla murehtimisella voi pelastaa maailmaa, vaan minun on keskityttävä lähellä olevien hyvinvointiin.

MörriäinenHyväksyn ikävät asiat, jota en voi muuttaa ja yritän korjata niitä, joihin voin vaikuttaa. Mutta ennen kaikkea nautin pienistä asioista. Juuri nyt, kun pakkasyöt ovat ohi, on ihanaa avata ikkuna ja torkkua aamun viimeiset unet raikkaassa ilmassa lämpimän peiton alla kuunnellen lintujen sirkutusta. Ja lapsenlapsista saa iloa ja voimaa: On ihanaa kuulla, kun lapsi ei saa jäädä mummin luo, jos vaikka tulee koti-ikävä, sanoo lapsi "Mutta kun kotona tulee mummia ikävä."

DiipadeiKaikesta pahasta löytää aina jotain henkilökohtaista hyvää, kun oikein pistää aivosolut hommiin. Vaikka tavallaan kuulostaa raa'alta ja itsekkäältä, niin minä ainakin olen onnellinen siitä, ettei täällä miellä ole sotia, maanjäristyksia tms. eli maailman pahuuden vuoksi arvostan omaa elämääni enemmän.

JenniIhana kun joku tätä kysyy, itsekin olen usein miettinyt. Tällaiset auttavat minulla : Joskus tarvitsee mennä vähän ulos median maailmasta. Olla kotona, nauttia hiljaisuudesta, lämmöstä ja perheestä. Kävellä metsässä ja tuntea oma pienuutensa ja paikkansa maailmassa. Täällä on ihan hyvä olla. Miettiä ja tuntea kaikkea hyvää, ei pelkkää pelkoa ja ahdistusta.

Sen jälkeen taas jaksaa auttaa siellä missä pystyy...

HuumatarHei!
On varmasti välillä, useinkin, raskasta pitää mielensä positiivisena kaikkien negatiivisten uutisten pyörityksessä. Kun uutisten sisältöön ei voi vaikuttaa, olen jättänyt uutiset pois - (lähes) kokonaan. Kun en tiedä, ei se minua harmita, esim. ei japanilaisia auta minun murheeni! Sen sijaan lähipiirilleni on iso ilo kertoa tuosta ja tästä uutisasiasta, ja saan näin tärkeät, elämääni vaikuttavat asiat tietooni kuitenkin (esim. kellojen siirto). Useimmat uutiset eivät vaikuta minuun muulla tavalla kuin pahaa mieltä aiheuttamalla, joten miksi lisäisin turhaa tuskatietoa? Näin voin itse valita, mihin keskityn, esimerkiksi ihmisten kohtaamiseen, luontoelämyksiin, lapsiini, kotiasioihin, hyvään leffaan, jne. Ja uutiset kuulen suodatettuna ja vähennettynä bussin radiosta, lehtien otsikoista, äidin kertomina ja Miehen tiedottamina. Iloa eloon!

YoikiOlen lopettanut sanomalehtien tilaukset kotiin yksi ja puoli vuotta sitten, kun minun päässäni alkoi mennä liian lujaa. Huomaan, että pärjään oikein hyvin ilman kaikkea sitä monen moisten uutisten seuraamista. Uutisia kuuntelen radiosta Ylen ykköseltä ja illalla katson telkkarista ehkä yhdet uutiset. Yritän myös pitää päivittäin itselleni rauhoittumispuhetta: minun ei tarvitse ottaa kaikkiin asioihin kantaa, eikä tietää kaikkea jne. Mieleni on rauhoittunut huomattavasti. Huomasin lisäksi, että nämä niin kutsutut uutiset ovat välillä täysin hömppää. Kesälomalla mökillä en seuraa uutisia ollenkaan ja kun viime kesänä palasin lomalta tärkeimmät uutiset olivat olleet Matti Vanhasen naisasiat ja samat uutiset olivat olleet edellisenäkin kesänä. Niistä ei ole minulle mitään iloa.

mielenrauhaaEn katso tv.tä enkä lue muita kun kivoja juoru/muoti lehtiä. Harrastan itse paljon josta saa aivan ihania ystäviä. Sekä liikun lasten kanssa paljon. Tutustuu uusiin ihmisiin.

ninnnuliYritän saada itseni rauhoittumaan, etten hermostuisi uudessa tilanteessa. Ja ajattelen, että kyllä se tästä taas. Ja tämän jälkeen ajattelen, että kaikesta voi ottaa opiksi ja jatkaa eteenpäin.

AprisMinulla on varmaan yksi oleellinen solu vähemmän, kun en pysty näkemään elämää sen koko kirjon kauneudelta. Viime kädessä suru on yhtä kaunista kuin ilokin. Tai vaikeimmissa paikoissa elämää ne yhtyvät, koska suru nostaa usein pintaan monta muutakin tunnetta. Joitakin asioita on vain vaikeampi käsitellä, kuin toisia. On ymmärrettävä toimia elämänhalun puolesta, ei sitä vastaan.

Elämänvirta syntyy myös rakastamiemme ihmisten innostamisesta. Jos tiedät, että olet keskeinen resurssi jollekin läheiselle tai vähemmänkin läheiselle, niin mitenkä sen nyt muotoilisin. Utareet kaakkoon ja kaikki maito irti. Lypsä, lypsä! Maito kyllä uusiutuu...

:-)

TaruVanha kansa sanoi "mikä ei tapa, se vahvistaa". Yrittäjäperheessä kasvaneena ja yrittäjän kanssa naimisiin menneenä olen tämän asian monesti todeksi havainnut. On ollut omat vaikeutensa yrityksissä, työpaikkakiusaamisen uhriksi joutumista, kroonista sairastumista, äkkikuolemia ym. mutta kaikesta on selvitty, paremmin tai huonommin, ennemmin tai myöhemmin. Elämästään taisteleva ystävämme sanoi taannoin, kun pohdimme jotain pikkuasiaa, että te kaikki tiedätte, kuinka hän asian tekisi, jos vielä pystyisi. Se pysäytti, me emme itse voi aina valita osaamme. Vaikka kuinka arki painaa, töitä rästissä, lapset kiukkuaa, koirat räksyttää ja väsyttää, muistan nauttia, kun vielä olen täällä - pelastan omalta osaltani maailmaa sen verran kuin pystyn ja jaksan.

nannaPaistopannulla on ihan oma elämä. Minun valurautanen pannu on oppinut tavoille, ja minä oppinut käsittelemään sitä.

Sitä ei saa unohtaa kaappiin, silloin ruuasta tulee pahan makuista. Jos pannulle laittaa vettä sitä pitää hyvittää jälkikäteen antamalla öljyä, pieni määrä riittä.

NinaKatso taivaalla, se on kaikkialla maailmassa sininen, vaikka sen joskus peittää pilvet, tulee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin tuuli, joka puhaltaa pilvet pois.

rimperaOlen opettelemalla opetellut suhtautumaan asioihin rauhallisesti ja hermostumatta. Kokeile, yritä olla kolme viikkoa niin ettet sano mitään negatiivista, arvostele mitään. Siis yritä jättää taaksesi manaaminen liikenteen törtöistä, niillä on vaan huono päivä. Jos ne auton avaimet ei heti löydy, ei tarvi hermostua, huutamalla ne ei tule. Tee jotain konkreettista - vaikka positiivareiden ranneke, jonka vaihdat kädestä toiseen -, jos saat itsesi kiinni kiukuttelemasta tai valittamasta ja katso kuinka monta kuukautta kestää että pystyt kolme viikkoa yhtäjaksoisesti olemaan positiivinen. Kun onnistut, takaan että huomaat muutoksia kaikilla elämäsi osa-alueilla. Itsellä meni muuten 7 kk.

päiväperhoLähetän positiivisuuutta hädässä olevalle alueelle ja sen jälkeen unohdan asian. Näin säilytän positiivisuuteni.

MariOle joka aamu kiitollinen siitä mitä sinulla on. Kun osaa arvostaa vaikkapa vain sitä että herää terveenä, eivät maailman onnettomuudet saa mielialaa vedettyä pohjille, ja samalla pystyy miettimään terveeltä pohjalta mihin pystyy vaikuttamaan ja mihin ei. Suuret katastrofit - pienetkin - saavat oman toimintakyvyn lamaantumaan, jolloin varmasti "palaa pohjaan". Kiitollisuus on hyvä rasvaus.

SirkkuElämällä hetki kerrallaan tai ainakin pyrkimällä siihen.

TegeHei, aloitan jokaisen työpäiväni avaamalla tietokoneeni ja luen ensimmäisenä Posittivareiden Aamun ajatuksen + lasten suusta osion. Tämän olen tehnyt jo parin kolmen vuoden ajan ja luulen, että ajatusmaailmani (joka tuppaa olemaan negatiivisuuteen taipuvainen) on muuttunut pikku hiljaa positiivisempaan suuntaan. Enkä pelkästään luule vaan kyllä se on muuttunut :)

MieLuonto on se paras auttaja ja hyvänmielen ylläpitäjä! Katselen luontoa,
pieniä muurahaisia, niiden kiirettä tai ihailen oravan näppärää hyppelemistä oksalta toiselle ja istun rantakalliolle ja annan meren tyrskyjen viedä kaikki huolet mennessään ja rasvata mielen uusiin ajatuksiin.

RemmaKäyn keskusteluja itseni ja toisten ihmisten kanssa ja sanon ääneen, asenne ratkaisee aina.

RiittaVälillä kannattaa pysähtyä miettimään mitkä asiat painavat mieltä. Sen jälkeen kannattaa miettiä mille asioille voi tehdä jotakin. Turhista huolista ei ole kenellekään mitään hyötyä. Satunnainen hyvä teko sen sijaan tuo hyvää mieltä ja voi saada hyvän kiertämään. Omia ajatuksiaan on siis hyvä tarkkailla aina välillä. Ajatuksista syntyvät teot. Pienilläkin teoilla on vaikututusta ympäristöön - omakohtainen kokemus löytyy jo tästäkin aamusta, vaikka kello on vasta 9.00 :)

AnneElämän pienimmistäkin iloista täysillä nauttimisesta saa voimaa: lumet sulavat ja kevät tulee kohisten linnunlaulun säestämänä, lapset iloitsevat pyörän selkään pääsemisestä pitkän tauon jälkeen, kevätistutukset valtaavat ikkunalaudat, sisustus muuttuu valoisammaksi ja iloisemman väriseksi, ja kaikki tämä huolimatta mitä pahaa maailmalla tapahtuu. Jopa Japanin uhrit ovat ottaneet positiivisen asenteen elämään, koska eteenpäin on mentävä, ja paikoilleen jääminen vain tekee entistä surkeammaksi.

SariHeti aamulla kun avaan silmäni, sanon kiitos hyvästä yöstä. Lähden tämän jälkeen koiran kanssa lenkille, ja aina löytyy hyviä asioita, joista kiittää. Jos ei sää suosi, niin voi olla vaikka kiitollinen siitä, että pääsee ulos kävelemään. Siitä se kiitollisuus ja hyvä mieli kasvaa ja sitä riittää koko päiväksi. Illalla vielä kiitos päivän hyvistä hetkistä.

MummeliMinulla on käytössäni positiivinen kalenteri sekä käsilaukkuversiona että myös seinäversiona. Joka kerta kun katson kalenteria, näen positiivisia mietteitä ja ne auttavat pysymään oikealla raiteella...

Kalenteri auttaaVaikuttaa varmaan naiivilta, mutta syötän lintuja ja jäniksiä talvella, laitan puuhun linnunpöntön ja seuraan lastenlasten kanssa tuleeko siihen asukkaita.  Myös rahallinen avustaminen eri projekteihin helpottaa ahdistusta; tunnen tehneeni edes jotain. Samoin ympäristöystävälliset teot: voin poimia roskan päivässä kotikadulta, huolehtia että pullot ja paperit ovat roskiksessa omissa laatikoissaan ja hoidan rivitalomme yleisten alueiden istutuksia. Ihmisiä en voi muuttaa, mutta arkipäivän ystävällisyys tekee ihmeitä.

Tirlittan"Kaupan-tätinä" olen huomannut että  ihminen itse tekee sen ns. kiireen kassajonossa. Jokainen asiakas on palveltava rauhallisesti loppuun, kyllä sen kaupan ilmapiirin asiakas vaistoaa. Huumorin ripaus ei ole myöskään pahitteeksi.

teikkuPysyttelen suurimman osan ajasta mediasta erossa. En omista digiboxia, eli uutiset näen halutessani internetistä tai kuulen radiosta. Kanavaa ja sivua voi kuitenkin aina vaihtaa. Olisi ehkä hyvä olla perillä kaikista maailman asioista, mutta suurimmat jutut saa kuitenkin kuulla aina "puskaradiosta", eikä niihin pysty kuitenkaan vaikuttamaan. Ei niitä uutisia kannata ahmia, ellei ole mitään hyvää syytä siihen. Omassakin elämässä on tarpeeksi uutista luettavaksi. :)

KaroliinaLuonto

eevisKirjoitan joka ilta kiitollisuuden päiväkirjaa. Näin pidän hyvät asiat mielessäni ja tavoitteenikin ovat positiivisella puolella =)

Lisäksi meditoin/hiljennyn päivittäin.

NenneKun alkaa ahdistaa, mietin tarkkaan mihin asioihin siirrän ajatukseni. Yritän unohtaa mielestäni pois sellaiset asiat jotka ovat jo tapahtuneet enkä sure tulevia, nykyhetki ja ajatus, mihin nyt voin vaikuttaa. Toki tsunamit ym. ahdistavat jonkin aikaa mutta ne eivät voi jäädä mielen päälle pidemmäksi aikaa. Sitä ei jaksa vaikka kuinka surettaa, eikä siten voi auttaa ketään. Konkreettisesti kyllä esim. keräyksillä, joskin keräyskohteitakin on suunnattomasti, kaikkiin ei voi osallistua.

siruPidän taukoa telkan kattomises ja lehtien lukemises - ei siihen muuten voi vaikuttaa - sulkea vaan kanavia jotka niistä tiedottaa. Koko ja koko ajan ..

sirpuliLataamalla akkujani mielenkiintoisissa asioissa tai teoissa. Nautin musiikista, ulkoilen, käyn tanssimassa ja vietän laatuaikaa läheisteni kanssa varsinkin lastenlasten kanssa. He saavat ajatukseni pois ikävistä asioista voi sitä sutkautusten määrää jota kuulen ja sitä iloisuutta joka tarttuu minuunkin.

lyyliEi niin pahaa, ettei jotakin hyvääkin. Eli kaikella on tarkoituksensa ja Jumala pitää huolen omistansa.

AmaliaMinusta on turha murehtia sellaista mihin itsellä ei ole mitenkään mahdollisuutta vaikuttaa, kuten mainitsemasi ikävyydet. Itse olen miettinyt että olenkohan ihan kylmä ja välinpitämätön ihminen kun en jaksa noita onnettomuuksia päivätolkulla murehtia, ruotia ja päivitellä (kuten useimmat tuntuvat tekevän). Mutta sitten olen todennut että mieluummin huolehdin sellaisesta mihin voin itse vaikuttaa, omasta ja lähimmäisteni elämästä. Ympäristöstä huolehtiminen kuuluu tietysti tähän, mutta turha murehtia tehtaiden saastepäästöjä, kun ei sille mitään voi tehdä, miettiä vain omalta osaltaan kierrätystä, luonnonvarojen käyttöä jne. Ei pidä koko ihmiskunnan taakkaa kantaa harteillaan, vaan tehdä vain oma pieni panoksensa, jos jokainen senkään tekisi, olisi maailma ehkä himpun verran parempi paikka meidän kaikkien elää. Miten tämän sitten teen? Vaikea vastata, taitaa olla pitkälti luonnekysymyskin, olen muutenkin sellainen "käytännön ihminen", teorioista ja visioista viis veisaan, vaan haluan elää tässä ja nyt! Ja vastoinkäymisten osuessa kohdalle mottoni on "eteenpäin sanoi mummo lumessa" tai jotain sinnepäin. Jos nuo maailmanlaajuiset onnettomuudet kovasti painavat, niin ainahan voi avustustyöhön osallistua omilla roposillaan, tai toisinaan jopa vapaaehtoistyöllä, mikäli aikaa vain liikenee.

ruuhkavuosia elävä äitiTämä onkin haastavaa.. hienoa kun Sinäkin huomaat että joskus myös kuitenkin onnistut!  Itse yritän vahvistaa itseäni juuri näissä onnistumisen hetkissä esiin tulleita ajatuksia ja omia ominaisuuksiani, piirteitäni.. Ajattelen myös niin että ilman ikäviä asioita en erottaisi niitä monia hyviä asioita jotka tuolloin pilkahtelevat esiin.. kaikesta huolimatta!!

PäiviPerusta lienee jo lapsena saatu perusmyönteinen asenne ja ajatus siitä, että asioilla on taipumus järjestyä. Voimauttava on sekin ajatus, että koska moni muukin on selvinnyt elämässä vaikeuksista, niin miksen minäkin. Myös omat aiemmat voitot vastoinkäymisistä kannustavat ja tieto siitä, etten ole yksin. Pyrin suhteuttamaan maailman moninaiset ongelmat ja omat vaikuttamismahdollisuuteni - voin tehdä jotain, mutten kaikkea. Myös se, että koen paljolti eläväni omien arvojeni mukaista elämää tuo rauhaa ja iloa.

HanneleEi minunkaan elämässä ole kaikki nuput auenneet, paljon on pilviä tullut taivaalle, silti Olen onnekas. Olen saanut jäädä terveenä eläkkeelle. Minulla on hyviä pitkäaikaisia ystäviä. 6 mukavaa veljeä. Lapseni perheineen on lähelläni. Tanssi, jota rakastan ja casper-kissa. 60 suvea omistain kuljen iloiten.

MarjukkaVälillä se onkin vaikeaa, yritän järjestää itselleni edes vartin oman hiljaisen hetken päivässä ja rauhoittua. Miettiä miten kaukana/lähellä mikäkin kriisi on ja miten sen konkreettisesti voi/ei voi vaikuttaa elämääni. Miettiä samoin miten hyvin asiat kohdallani kuitenkin on ja "juurruttaa" ajatukset omaan tilaan ympärillä, juuri siihen hetkeen jossa olen.

VioletteOlin viikko sitten isossa silmäleikkauksessa. Toisessa silmässä kaihi ja leikattu silmä ihan ummessa. Positiivisuus oli kaukana. Ensimmäisenä aamuna kotona pojan poikani 7v tuli iloisena luokseni ja sanoi: mummo on sinulla silmä siellä vähän jo näkyy ja jatkoi, eiks oo hienoa. Pakko oli olla iloinen pienestäkin edistyksestä. Joten asenne ratkaisee aina.

Niin kauan on toivoa ,kun on elämää.Luonnossa hyvän ystävän kanssa lenkkeily / pieni matka silloin tällöin / laulu ym harrastukset / lasten lapsien kehityksen seuranta...kanssa seurustelu / hymy ja ystävät pidentävät ikää / annetaan telkkarin olla välillä kiinni / iloitse pienistä asioista = hirren raostakin voi nähdä valoa

Valopilkku pimeässäPositiivisuus säilyy rukoilemalla - aidosta sydämestä - katastrofin uhrien ja jäljelle jääneiden puolesta, ja antamalla mahdollisuuksien mukaan luotettaviin rahankeräyksiin. Toinen olennainen positiivisuuden säilyttäjä on syvä kiitollisuus omasta tilanteesta. Esim: pienikin asunto vaikuttaa palatsilta kun sitä vertaa veden tuhoamaan lautakasaan. Mieleen ei enää edes tule valittaa joistakin oman elämäni pikkujutuista tai -puutteista. Ajatelkaa: rakkaat lähisukulaisenikin ovat hyvinvoipia. Miksi enää valittaisin?
Ja kun kerran (oma) valituksen aikani on ohi, jäljellä on vain kiitollisuuden virittämä positiivisuus, ja syvä myötätunto niitä kohtaan joiden vuoro on nyt rakentaa maansa ja elämänsä uudelleen.Oma napa on tärkeä! Kun pärjää itsensä kanssa jaksaa, voi, osaa, pystyy auttamaan huomioimaan lähipiiriä, lähiympäristöä. Tämän jälkeen voi siirtyä isompiin ympyröihin. Jos kaikki lähistöllä on hyvin, olen onnellinen ja käsivarret yltävät pidemmälle.

LussaOn kaksi varmaa tapaa, jolla saan elämäni sekä lähipiirini ajatukset pois uutisten olohuoneisiin tuovasta kaaoksesta.

1. Lasten koko maailma on lähipiiri. Samalla hyvin konkreettinen ja kiinni tässä ja nyt. Sieltä löytyvät ne pikkuiset ötökät ja ihmeellisyydet joita yhdessä tutkitaan ja tehdään erittäin osuvia huomiointeja. Se on avannut silmiäni lisää. Hyvin usein saamme kaukaa tulevista uutisista masentuneen ja ahdistavan olon. Sen sijaan mehän elämme siinä missä asumme, sieltä löytyy, omasta ympäristöstämme se voimavara ja kauneus jota tarvitsemme. Se on myös tarpeeksi lähellä, jotta voimme osaltamme olla mukana sen kasvattamisessa. Siitä syntyy sisällemme hyvää mieltä ja uutta kauneutta. Katsomme usein liian kauas, joten emme näe ns. metsää puilta. Olen huomannut sen!

2. Hyvien ystävien tapaaminen. Jos käymmekin läpi isoja, kauhistuttaviakin uutisia yhdessä, niin olemme päättäneet, että erotessamme jää päällimmäiseksi jokaiselle joku piristävä asia. Näin keväällä se on helppoa, uusia kukkien kasvatusvinkkejä, tai muita niksinurkka-ajatuksia. Se toimii!  Toisiamme tukien läheltä on varmin tapa olla rakentamassa hyvää maailmaa, se on jokaisen mahdollisuus. Se antaa positiivista voimaa myös itselle!

KevätheinäOlen jättänyt pois iltapäivälehdet kokonaan ja katson enintään yhdet uutiset päivässä. Miksi kerätä mieleensä huonoja asioita, joihin ei mitenkään voi vaikuttaa. Keskityn ennemmin kauniisiin ja iloisiin asioihin, joita näkee ympärillään kaiken aikaa. Ihmisiä onnistumassa, pienissäkin asioissa. Kerään onnistumisia omassa päivässäni. Nytkin onnistuin keittämään hyvät kahvit ja kaatamaan sitä mukiin, eikä yhtään mennyt ohi. Hieno päivä tulossa!

TimppaNiinpä! Kyllä koville ottaa... ja kaikki ympärillä pauhaava media vielä jumittaa samoissa aiheissa jopa viikkotolkulla. Joskus teen niin, että kaivan esiin faktatietoa jostain pysyvästä ongelmasta! - Siis takaperoista! Mutta kun ajattelen vaikka että saman viikon aikana kun tsunamissa kuoli parikymmentä tuhatta ihmistä, myös nälkään ja puhtaan veden puutteeseen saman verran ihmisiä. Maanjäristykselle en voi mitään, mutta sille toiselle voin tehdä edes jotain! Meillä on myös pysyvä avustuskohde: kummilapsi ... kun ei tunne voivansa mitään, yrittää kääntää huomionsa asioihin joille voi!

PiipooMinä vien rukouksessa ongelmani Jumalan Kaikkivaltiaan käsiin. Vaikka ne eivät katoa mielestä, tiedän, että ne ovat hyvissä käsissä. Siellä on rukouskorin puolesta esirukoilija joka rukoilee aina meidän puolestamme. Ei voi hirvittäväkään tyrsky mieltä saada epätasapainoon pahoin.

Sirkka MyllysPienillä teoilla voit parantaa maailmaa: nosta maasta roska, hymyile kassaneidille, pidä ovi auki vanhukselle. Tsunameihin ja sotiin vaikutusvaltani ei ylety. Voin kuitenkin kasvattaa omat lapseni rakastamaan rauhaa ja opettelemaan, että riidat ratkaistaan keskustelemalla ja luontoa suojellaan omilla teoilla.

Ninsku~Uusi päivä, uudet tuulet. Elän vain päivän kerrallaan ja senkin täysillä. Pidän huolta omista asioistani, sillä paljon ei voi muihin vaikuttaa.

HelluAinoa konsti on sulkea silmät ja korvat uutisilta ja keskittyä vain asioihin, joihin on siis vaikutusmahdollisuuksia. Eli lähteä lenkille, hoitaa puutarhaa, ravita itsensä luomulla, tehdä hyvää läheisille, lukea hyvän mielen kirjallisuutta. Tämä on ainoa tapa nauttia elämästä. On suuri ristiriita omassa tunnekeskuksessa (sydämessä): välittää läheisistä, eläimistä, luonnosta niin, että sydän on täynnä rakkautta ja toisaalta kokea valtavaa tuskaa ja huolta kaikesta pahuudesta, tahallisesta tai luonnonkatastrofeista.

Kyynisyyttäkö?Mietin kuinka kiitollinen elämälle saan olla. Minulla on kaikkea mitä toivoin ja tarvitsen onnellisuuteen: ihana perhe, lemmikit, koti, puutarha, työ ja terveyttäkin vielä. Tämä on sirpale onnea.

TiinaJos uutiset alkavat ahdistaa, suljen television enkä lue lehtiä. Lähetän ajatuksissani voimia kriisien keskellä kamppaileville ihmisille (joku voisi kutsua sitä rukoilemiseksi). Aina kun voin, lahjoitan rahaa tai tavaroita hyväntekeväisyyteen.

MariAjattelen, että jokainen voi vaikuttaa pääasiallisesti siihen lähipiiriin, mihin on sattunut syntymään. Kun pyrkii tekemään hyvää joka päivä omassa ympäristössään, niin pysyy järjissään kaikenmaailman kriisien keskellä. Kaukana tapahtuneita kriisejä voi auttaa rahallisesti, mutta pääosin hyvät teot tulee tehdä päivittäin omassa elinympäristössään.

MannaYritän olla niin positiivinen kuin mahdollista. Autan muita, pienetkin jutut lasketaan. Levitän naurua ja iloa ympärilleni. Lataan akkuja lenkillä tai vain istumalla hiljaa. Kuuntelen rauhallista musiikkia, en katso turhan usein uutisia. En lue sanomalehtiä. Suuret uutiset kuulee kyllä, pienistä ei tarvitse tietääkään. Leikin lapsen kanssa, luen satukirjoja. Uskon että maailma on kaiken kaikkiaan hyvä paikka ja paranee joka päivä kun vain muistamme nauraa, halata ja rakastaa!

PaulinaDream the world in to the being. Jätän konkreettisesti raskaisiin uutisiin käyttämäni ajan vähemmälle ja keskityn sen sijaan toiveikkuuteen. Sieltä ajan ja ajattomuuden kanssa löytyvät ne unelmat johon pienillä askelilla pyrkiä. Opiskeluajoista on kirjoitetun tiedon päälle muistiin jäänyt - jokaisessa asiassa on ainakin kolme hyvää ominaisuutta.

HannaJätän asiani aamulla Herran haltuun ja kunakin päivänä sen mihin kunnialla pystyn. Enkä vaadi itsekään itseltäni muuta.

MaireYdinturma, maanjäristys, tsunami. Harvoin tapahtuvat, suuret kansainväliset katastrofit vievät aikaani ja huomiotani. Seuraan sitä pitkin päivää, kunnes tilanne on saatu hallintaan.

Käsittelen näitä kriisejä puhumalla, sekä töissä että kotona lasten kanssa. Puhumme luonnonilmiön synnystä, sen vaikutuksista ja ihmettelemme sen tuhovoimaa. Rypemättä pidempää aikaa uhrien inhimillisissä kärsimyksissä. Pian keskitymme puhumaan jälleenrakentamisen työllistävästä vaikutuksesta ja vaikkapa ydinvoimalan sankari-korjaajien tuntuvista bonuksista. Hätää ja epätoivoa lietsovat lööpit kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Timo H, KaarinaKäytän hyviä teflon-pannuja ja lurautan pohjalle vähän rypsiöljyä ennen paistamista. Ja paistolasta pitää olla ehdottomasti teflon-pannulle tarkoitettu, ei teräviä esiteitä. Käytön jälkeen pesen miedolla pesuaineella (esim. Fairylla) ja kuivaan talouspaperilla. Näin pysyy pannu kunnossa.

KotikokkiKuuntelen uutiset vain kerran päivässä, enkä missään tapauksessa osta tai lue iltapäivälehtiä, niissä kun mässäillään vain huonoilla uutisilla. Yritän muistaa että meillä on asiat vielä hyvin ja nautin puhtaasta luonnosta ja yleisestä turvallisuuden tunteesta. Pyrin suuntaamaan ajatukset tulevaan kesään, lomaan, mukaviin asioihin.

armiAjattelin aiemmin asioita maailman mittakaavassa. Masennuin pitkäksi aikaa, kun tuntui, että en saa mitään aikaiseksi (maailman pahuutta piti muuttaa, suuri missio). Nyt pidän pannun rasvattuna mm. näillä keinoin:
- elän omassa hetkessäni ja elämässäni
- ajattelen pientä rakasta tyttöäni, joka ei olisi olemassa, jos minä en olisi
- en lue kaikkia pahoja uutisia, tai luen ne kevyemmin
- olen kuukausilahjoittajana useammassa apuprojektissa (uskon, että siitäkin on jollekin hyötyä tässä maailmassa)
- nautin auringosta, sateesta, tuulesta, arkipäiväisistä asioista - ja ajattelen, että kyllä nekin jotka juuri nyt jossain kärsivät, ovat nauttineet arkipäiväisistä asioista joskus

Ja joskus itken, kun luen tai näen kuvia kärsivistä lapsista, kyllä sitä joskus on pakko itkeä maailman pahuutta ;)

rannikkoJoogamalla, keskittymällä oleelliseen, pitämällä huolta riittävästä unesta, ulkoilusta, liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta, kuuntelemalla itseäni, läheisiäni, elämällä tässä ja nyt

elsaTähän lisäksi läheisten sairaudet ja kuolemat. Kuinka kaikki aina sattuukin samaan kasaan! Tunteita saa tuntea, itkeä kun itkettää, surra kun surettaa, huutaa kun huudattaa. Ensiapuna kävelyt ulkona: luonto on kaunis ja rauhoittaa aina. Harrastukset kantavat kun niihin uppoutuu. Ystävät ovat korvaamattomat. He jaksavat kuunnella ja tukea, joskin taakkaa kannattaa jakaa, ettei aina rasita vain yhtä ja samaa. Ammattiapua olen myös saanut, ja kokenut sen erittäin tärkeäksi. Vieras ihminen avaa silmiä uusille näkökulmille. Siitä se sitten taas...!

AnkiKaivan itsestäni irti, jokaisen pienenkin positiivisuuden hipun ja sillä nokareella voitelen kitisevän saranani!

RiituliAntamalla ja saamalla positiivista palautetta joka päivä. Esim. lääkärini tänään sanoi, että upeaa olet laihtunut kilon, siitä se alkaa. En saanutkaan "odotettuja" haukkuja ja taas on itselläkin asenne kohdillaan.

SatuTämä ei ehkä ole suora vastaus kysymykseen, "miten pitää pannu rasvattuna", mutta olen lopettanut kaikenlaisen hötkyilyn niidenkin asioiden kanssa, joihin voin vaikuttaa, mutta eritoten sellaisten asioiden kanssa, jotka eivät ole minun määräysvallassani ja vaikutuspiirissäni. Hötkyilystä luopuminen syntyy silloin, kun tajuaa, että elämäänsä ei voi koskaan täysin hallita eikä mikään ole itsestään selvää - ei edes se, että huomenaamulla herää uuteen päivään. On hyvä olla valveutunut ja jollakin lailla myös valmistautunut erilaisiin luopumisiin, että osaisi ymmärtää ja antaa arvon tämän hetken todellisuudelle.

BirgittaMinulla on kiva pieni ystäväpiiri äideistä. Kokoonnumme pari kertaa kuukaudessa jonkun luona juttelemaan ja juomaan teetä. Tavatessamme jaamme sekä ilot että surut. Saan näistä tapaamisista kovasti voimia ja jaksan taas kohdata arjen vaikeudet. Hyvät Ystävät ovat elämän rikkaus!

HanneleTämä ajatus auttaa minua usein: "Otan ihmiset sellaisina kuin he ovat ja asiat sellaisina kuin ne tulevat". Siis hyväksyn ja keskityn siihen, mihin pystyn vaikuttamaan.

SinikkaUskomalla itseeni, muihin ja Jumalaan. Toivomalla parasta. Rakastamalla sekä itseäni että muita - aina ja ikuisesti, silloinkin kun minä ja muut sitä vähiten ansaitsevat!

KatoKäyn lenkillä, rullaluistelen tai soitan rumpuja. Kun tekee niitä asioita missä aika menee kuin siivillä, unohtuu kriisit - ainakin hetkeksi :-)

ElluVIPASSANA eli keskittyminen tähän hetkeen. Kun opettelet sen, mikään ulkopuolinen ei häiritse. Nuo kärsimykset kuuluvat elämään, jokaisen omalle kohdalle tulee jotain. Mutta silloin asenne niihin nousee tärkeäksi. Tämä kuulostaa kliseeltä mutta on totta!

PäiviKatselin monen monta vuotta työpaikkani seinällä olevaa pientä taulua, jonka sanoma jäi itämään sisimpääni - ja siellä se varmaankin pysyy koko loppuelämäni! 'Vaikka tietäisin, että maailma tuhoutuu huomenna, tänään istuttaisin omenapuun.' (tuota lausahdustahan pidetään Martti Lutherin sanomana)

MaritAjattelen että elämää ei voi ennustaa ja että se on isommissa Taivaan Isän käsissä, ei minun.

Tuija -59Keskityn juuri siihen täysillä mitä olen tekemässä. Keskityn tähän hetkeen ja lähelläni oleviin henkilöihin.

SariTämä on vanha totuus, mutta se tuntuu aina kuitenkin olevan yhtä tuore. Vaikeissa tilanteissa pysähdyn tarkastelemaan asioita vain nykyhetkestä lähtien.

Menneisyyden kauhisteleminen ja/tai tulevaisuuden pelkääminen tuo kauhun ja pelon myös nykyhetkeen. Silloin muuttuu kokonaan toimintakyvyttömäksi.

Jos on haasteellisia tilanteita edessä, lopetan tietoisesti niiden vatkaamisen ja päätän keskittyä ratkaisemaan asiat vasta sitten kun ne ovat kohdalla. Siihen asti elän tämän hetken tarjoamissa olosuhteissa. Kevätaurinko. Lintu räystäällä. Kiva mieheni autonkuljettajana... Minä vain istuskelen.

VirvaPidän parhaani mukaan huolta lähipiiristä: että pojalla on puhtaat ja kuivat vaatteet, että perheellä on ruokaa ja rakkautta joka tilanteessa. Siihen voimani riittävät ja siitä saan tyydytystä; teen oman osani.

Äiti EspoostaPidän huolta läheisistäni, koska tiedän, etten jaksa sen enempää. Olen joskus ollut mukana monessakin hyväntekeväisyystempauksessa ja väsyttänyt itseni. Itsetuntemus tuo tiettyä nöyryyttä; jotkut meistä pitävät huolta pienistä, jotkut suurista asioista. Kyllä sitä oppii tietämään, mikä itselle sopii ja silloin ei murehdi kaikesta.

MaijuTämä pelittää mulla, miksei myös sulla:) Kun pitkä ja kylmä talvi on selätetty ja lämmin auringon paiste lämmittää kehoa ja mieltä 100%, annan murheille tossua, ulos aistimaan kevättä. Ilonani on ollut jo yli 7 vuoden ajan maatiaiskissa-karvinen, hänellä on aina häntä pystyssä ja elämä maistuu jo sen takia että ON ELOSSA, muita syitä ja selityksiä ei tarvita. Katsokaa lemmikkejä, pieniä lapsia, iloisia ihmisiä ja apinoikaa niitä.

LiisariittaKun asioihin suhtautuu myönteisesti ja ajattelee ne positiivisesti tulee kevyt ja hyvä olo. Ainakin pyrin siihen.

SukseePakko mennä näillä mitä on!

virpukkaKoko maailma on täynnä kauneutta, verrattomasti enemmän kuin rumuutta - riippuu siitä mihin katsoo. Koska elämä on vain yksi ja ainutkertainen, kannattaa katsella niitä kauniita asioita. Suurille epäkohdille ei yksin voi mitään, mutta omat valinnat voi joka päivä tehdä Oikein; hymyile, kiitä, auta, nauti ilman hapesta ja sydämesi lyönneistä. ELÄ tässä hetkessä, elä vahvasti. Näitä kokemuksia saan itse ulkona lenkillä, kasvattaessa kukkia, tavatessa ihmisiä. Tämä elämänasenne on omaksuttu vuosia sitten - eikä vielä ole lasissa edes neljännesvuosisataa.

Onnellinen Nainen, 24v.Pesen , öljyän ja laitan voipaperin pannulle , valmis uuteen käyttöön.

" kokki Ritu "Välillä annan itselleni luvan murehtia ja märehtiä. Paisuttelen ja liioittelen murheita naurettavuuksiin asti ja sen jälkeen - no sen jälkeen taas naurattaa...

RiittaKuulen töissä paljon asiakkaiden onnettomista elämäntilanteista, sairauksista ja muista murheista. Jos minua jokin riipoo, muistelen, että minulta puuttuu tuonkin ihmisen murhe, ja oma närästyksen aiheeni (sitä tuskin on olemassa) ei ole mitään oikeaan ongelmaan verrattuna. Joten lopetan turhan tuskittelun, ja nautin omasta hyvinvoinnistani.

JussiYritän ajatella myönteisiä asioita, harrastaa mukavia asioita. Yritän olla mukavien ihmisten seurassa ja kiertää vaikeat ihmiset. Valmistan hyvää ruokaa ja muutenkin pidän itsestäni hyvää huolta.

SiniTyöuupumus pysäytti minut. Mahtava työnohjaaja ynnä muut auttajat saivat minut ymmärtämään käyttää samat opit, mitä olin työssäni käyttänyt. Pistin arvot järjestykseen. Keskityin tärkeimpiin. Elän joka päivä ja nautin pienistä asioista. Ajattelen itseäni ja sallin itselleni iloa, lepoa ja seikkailuja. Jollei rakasta itseään ei pysty rakastamaan muita. Teen paljon vapaaehtoistyötä. Ja toteutan unelmiani. Saan henkistä ravintoa ortodoksisesta seurakunnastani.

Elämälle kiitosKokoan aamulehdestä tai nettisanomista huonot ja ikävät uutiset mieleni virtuaaliseen pussukkaan, reikitän ne hyvillä ajatuksilla niin kuin itsenikin ja jatkan aamun ja päivän toimiani.

Reiki auttaaLuen Positiivareita. Jos työkaverilla on huono päivä niin johdan keskustelun esim. kevään tuloon. Lintujen kevätmuuttoon, kukkien ja kasvien istuttamiseen. Itselleni kun käy huono tilanne niin mietin kukkien istuttamista, suunnittelen kodin uudistamista, verhoja, astioita. Juhlien suunnittelu ja kyläily ja sosiaaliset tapahtumat ajatusten vaihtoineen auttavat jaksamaan. Välillä hiljentyminen luonnon äärellä.

LekkuAjattelen, että sellaiset asiat joihin en itse voi vaikuttaa, on vain pakko hyväksyä. Keskityn kehittämään sellaisia asioita, joihin voin vaikuttaa. Se auttaa positiivisessa ajattelussa!

IssuPidän itseni niin kiireisenä, ettei aika riitä "hirveyksien" ajattelemisiin. (olen yrittäjä)

RituKun mieli on menossa matalaksi, pyrin muistamaan, että negatiivisuus vetää puoleensa lisää negatiivisuutta. Muistutan itseäni, että positiivisen ihmisen elämä on helpompaa ja mukavampaa.

JaanaOlen äärimmäisen kiitollinen siitä, että olen saanut syntyä Suomeen. Kun ikävät asiat tulevat eteen, en voi sivuuttaa niitä vaihtamalla TV-kanavaa tai vaikenemalla niiden olemassaolosta. Vaikeat asiat on prosessoitava ja hyväksyttävä osaksi tätä maapalloa ja ihmiskuntaamme. Olen oppinut olemaan realisti rajoittamatta positiivisuutta.

KirsihelenaPuutarha, luonto ja ystävät! - Niissä on aina jotakin positiivista.

muutarhuriYritän toteuttaa omassa elämässäni mielestäni tärkeän viisauden: "Onni ei ole sitä, että saa haluamansa, vaan sitä, että haluaa saamansa."

MiskaSeuraan uutisia ja niitähän tulee joka tuutista. Ensiksi tulee yleensä mieleeni kiitollisuus, että saamme elää maassa jossa ei ole yleensä pahoja luonnonkatastrofeja.
Minua auttaa elämisessä kun pidän jalat tiukasti maan pinnalla.  Kodin jokapäiväiset asiat, työn hoitaminen ja liikunta, se vie ajatukset siihen mikä on parhaillaan, kevät.

TupuYritän keskittyä vain niihin asioihin mihin voin itse vaikuttaa.

leleKoska uutisointi keskittyy niin paljon maailman negatiivisiin tapahtumiin, olen tietoisesti rajoittanut uutisten katselua/kuuntelua/lukemista. Hämmästyttävällä tavalla ympäröivät ihmiset kuitenkin pitävät minut tietoisina siitä mitä maailmalla tapahtuu. Näin saan omat ajatukseni pidettyä omassa hallinnassani ja pystyn helpommin keskittymään siihen, mitä todellisuudessa tapahtuu minun lähipiirissäni juuri nyt. Silloin pystyn olemaan onnellinen tässä hetkessä omassa elämässäni ja myös jakamaan sitä ympäristööni. Mielestäni meidän on turha täyttää koko tajuntaamme maailmalla tapahtuvilla kauheilla asioilla, koska murehtimisemme ei mitenkään paranna niitä asioita, joihin emme voi vaikuttaa - päinvastoin teemme myös omasta ja lähimmäistemme elämästä huomattavasti raskaampaa.

Satu ElinaAsiat ovat hallinnassa tosiasioita ymmärtämällä sekä positiivisella asenteella.
Vaikutusvaltani lähtee muuttamalla ja kehittämällä itseäni sekä sitä kautta ympärillä oleviin ihmisiin luomalla heihin positiivisuutta sekä optimismia ja toisista välittämistä. Jokainen meistä voi siis vaikuttaa muuttamalla ajatuksiaan..kaikki lähtee siis jokaisesta itsestään. Kun ei kulje "massahysterian" mukana, omat asiatkin pysyvät järjestyksessä.

ErkkiOlen krooninen kipupotilas, jonka elämä jatkuvan särkyjen ja kipujen kanssa ei ole niin helppoa. Tästä huolimatta säilytän positiivisuuteni ihailemalla luonnon heräämistä, kuuntelemalla lintujen laulua ja lasten naurua. -Huonomminkin asiat voisivat olla: pystyn vielä kävelemään!

MerjaLuen Positiivareiden Aamun ajatuksen:)! Sieltä löytyy oleellinen onnellisena pysymiseen!

TuikkuYritän jättää Jumalan haltuun ylivoimaiset huolet tehtyäni voitavani.

RukoilenEnsinnäkin pitää päästä sinisen taivaan alle t. ainakin pois neljän seinän sisältä ja sitten haukata ilmaa sisään ja ulos pari kertaa ynnä liikkua raajoilla eteenpäin, toistaa tätä niin pitkään, että sielu puhdistuu ja ajatus kirkastuu. Pysähdy, kuuntele luontoa ja katsele ympärille. Siitä se jo helpottaa.

MapeTämä on niin tuttu tunne.

Negatiivinen vire tarttuu yhtä helposti kuin positiivinenkin, silti tuntuu että itselle ensin perusvire on siellä miinuksen puolella josta täytyy lähteä itseä tsemppaamaan uuteen nousuun.

Joskus jopa tuntee syyllisyyttä, että voi olla onnellinen ja kokea ilon hetkiä tässä maailmassa. (onko sitten suomalaista perimää ja turhaan istutettu kasvatus malli?)

Mutta jos oikeen keskityn ja luotan siihen, että onnellisuus ja hyvä olo kuuluisi olla meidän luonnollinen olotila ja ihan elämän jatkuvuuden kannalta etuoikeus ja välttämättömyys, luotan siihen että minulla oikeus tuntea iloa, vaikka maailmassa on paljon asioita, jonka ihmismieli ja sydän kokee pahana ja suruna.

Mietin myös usein muuttaako minun onni maailmaa parempaa, jos näin on niin sitten sen täytyy olla kannattavaa.

Seuraava askel onkin se miten kääntää paha olo ja maailman kautta koettua tuska ja surua iloiseksi oloksi.( Joskus tehtävä tuntuu mahdottomalta).

Täytyy vaan miettiä minkä tekeminen, ajatteleminen, seuraaminen tai tarkkaileminen olisi juuri nyt, mikä saisi oman energiankentän eheytymään. Usein vielä tehokkaammin saa olon paremmaksi, jos voi jakaa sen toisen ihmisen kanssa, joka on valmis kohottamaan energiaa plussan puolelle.

Myös pikainen kiitollisuusajattelu saa omaan elämään usein iloisempaa virettä...mieti heti viisi asiaa mistä olet kiitollinen...seuraavan kerran taas viisi. Ja juju on siinä, että uudestaan ei saa sanoa niitä asioita joista on jo kiittänyt. Näin alkaa tarkkailemaan joka päivä mistä löytäisi uusia kiitollisuuden aiheita. Pienimmästäkin kiitollisuuden aiheesta tulee pikaruiske iloa. Miten pitkäksi aikaa...siitä ei kannata välittää!

Suvi SuloinenOpettelen nauttimaan tästä kuluvasta hetkestä, niin pienestä ja kauniista. En rakenna suuria unelmia, jotka helposti sortuvat vaan luotan pieneen, mutta sitäkin merkityksellisempään hetkeen. Kokoan onneni pienistä palasista, rakennan sen rakkaudella, niin ettei suurikaan myrsky pysty sitä rikkomaan.

SuviPohdinta siitä, mikä elämässä on tärkeintä, auttaa. Minulle se merkitsee Taivaan Isän hoidossa ja huolenpidossa oloa, rukousta ja siunattua yhteyttä muihin ihmisiin.

HelinäRakkaus tekee positiiviseksi. Ihana aviomiehen kanssa on kiva tehdä mukavia asioita.

EijairmeliSyvähengitys ja huumori , jompikumpi auttaa aina jotenkin

ansku52Olen töissä vuodeosastolla sairaanhoitajana. Lisäksi elämääni kuuluu mukava miesystävä, jonka kanssa silloin tällöin käymme humpalla milloin missäkin. Suurin onni on että olen mummu: neljän pojan ylpeä mummu.  Olen viime vuosina käynyt hakemassa virtaa elämääni ja työhöni mm. Klovni-kursseilta, Psykodraamaryhmästä ja nyt viimeksi Naurujoogaohjaajakurssilta.  Mukava on ollut viedä pientä hassuttelua ja ilonpitoa niin töihin työkavereille kuin potilaille, ja aivan erityisen hauskaa on ollut hassutella pikkupoikien kanssa, Pääsiäisenä meillä - siis pojilla ja mummulla on suunnitteilla pitää pieni Nauruklovni-sessio isille ja äideille - neniä ja naurujuttuja on jo varastossa harjoiteltuna. Laulaminen on osa minua: laulan itsekseni, mutta mukavinta on laulaa muiden kanssa - potilaiden ja työkavereiden tai sitten opetella ihan uusia lauluja lastenlasten kanssa.

Marja-mummuOlen luopunut tv-uutisista ja muista sähköisistä medioista. Seuraan maailman menoa vain ja ainoastaan lehdistä jolloin voin itse säätää koska ja mitä luen, missä tahdissa ja jotta minulla on aikaa sulatella lukemani uutiset ja selvittää omat ajatukseni asioista. Toimii! Ainakin minun kohdalla.

IreneAjattelen etten voi vaikuttaa kuin itseeni ja sitä kautta vaikutan muihin kanssa eläjiini. Parantamalla omaa elämän laatuani ja rakastamalla ja antamalla anteeksi itselleni ja muille.

EikkuPesen, öljyän ja laitan voipaperin pannulle, valmis uuteen käyttöön.

" kokki Ritu "Kun teen parhaani, se riittää. Kun näen "haasteen", pyrin tekemään jotain mikä helpottaa tilannetta tulemaan paremmaksi. Minusta on hyvä katsella ympärilleen ja nauttia täysin siemauksin arjen mukavista asioista ja siitä, että on katto pään päällä ja lämmintä ja ruokaa ja ihmisiä ympärillä. Oma käytökseni vaikuttaa paljon siihen, miten minua kohdellaan ja mitä minusta puhutaan "selän takana"

Ulpu -64Ensimmäisenä ajatuksena aamuisin sängystä noustessani ja hetken venyteltyäni kremppoja jäseniäni, yritän ajatella kuinka hyvin asiat sentään elämässäni ovat! Kaikkea positiivista ensimmäisinä ajatuksina!

AnskuAjattelemalla myönteisesti ja keskittymällä pieniin myönteisiin asioihin omassa elämässäni ja etsin myös sanomalehdestä myönteisiä uutisia, luen useimmiten sarjakuvat viimeisenä. En seuraa televisiosta enkä internetistä uutisia ollenkaan.

THLuottamus Jumalaan ja hänen sanaansa saa vaikeimmankin keskellä muistamaan, että vaikka nyt olisi luvassa millaista myrskysäätä, Jeesuksen lunastustyöhön voi luottaa ja luvassa on parempi tulevaisuus, kuin voimme unelmoidakaan! Jokainen voi laittaa halutessaan toivonsa siihen! Se ei tee elämästä välttämättä helppoa, usein toisin, mutta sen tietäessään hieman paremmin kestää ikävyyksiäkin. Hyvää kevättä kaikille!

PäiviLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot