Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Näin piristät äitiä.


Itse äitinä toivoisin hartaasti seuraavaa toukokuun toisena  sunnuntaina: Kun koittaa aamu isi ("neljäs lapsi" neljänkympin kriisissä) ottaisi elämäni  vauhdikkaat ilopillerit (8v, 4v ja 4v) ja antaisi minun NUKKUA. Vaikka  yhdeksään, se olisi harvinaisen ruhtinaallista. Isukki menisi kullanmurujen kanssa poimimaan valkovuokkoja ja saisin ne valmiin aamupalan kanssa  aamiaispöydässä. Loppupäivä voisi (?) sujua niin ettei minun tarvitsisi kertaakaan korottaa ääntäni pitääkseni järjestystä yllä. Ottaisin koiran jossain vaiheessa  kaverikseni ja menisin yksinäiselle kävelylle umpimetsään. Siinä toiveeni. Saa nähdä mitä todellisuus tuo tullessaan. Ihanaa kevättä kaikille.

Marita

=========================

Minä odotan sitä, että minut huomioidaan ja minua arvostetaan äitinä. Pienikin huomioiminen hyvittää mieltä; kortti + aamupala ja -kahvit ja päivällä äitienpäiväkakku, mitä itse ei ole tarvinnut leipoa.... Ruuanlaitosta voisi olla myös vapaata ja osallistuminen äitienpäiväjuhlaan jättää hyvä mielen koko vuodeksi. Ennen kaikkea äitienpäivän valmistelun tekee joku muu kuin ÄITI.

Eeva

=========================

Siivoaisin kodin lauantaina tai ehkäpä jo perjantai-iltana. Leipoisin pullaa ja täytekakun. Antaisin Äidille lahjaksi varvassukat ja sanoisin heiluttelepa varpaita sen aikaa kun minä siivoan. Kakun teon aikana voi olla palovaroitin kytkettynä irti ja kaikilla olisi tosi hauskaa. Siivoan sitten kakunteon jälkeen.

Jussi

=========================

Antaa lahjaksi joku hemmottelumuoto esim. lahjakortti kosmetologille, hierontaan tai johonkin vaihtoehtohoitoon esim. rebalance-hoitoon, siellä aukeaa vanhat "solmut" ja yllättäen löytyy ratkaisu uusiinkin pulmiin!

Päivi

=========================

Olen yhden tytön ja neljän pojan äiti. Elämä on ollut rikasta, vaikka positiivista asennetta on tarvinnut usein tämän katraan kanssa. Parhaimpia äitienpäivälahjoja ovat olleet lämpimien halauksien ja suukkojen lisäksi rauhallinen kahvihetki, sekä itse tehdyt kortit. Kortteja on kertynyt vuosien varrella aika pino, ja silloin kun elämä tuntuu kurjalta otan usein kortit esiin ja kuinka ollakaan niin kohta taas hymyilyttää. Näistä lahjoista on minulle iloa äitienpäivänä ja myös tavallisena arkena. Iloista äitienpäivää ja alkavaa kesää!

Leena

=========================


Ostan kimpun kauniita kukkasia ja annan ison rakkautta täynnä olevan äitienpäiväkortin hänelle ja lisäksi lipun "Kahvi-konserttiin" joka on siis juuri äitienpäivänä!!

Kirsi

=========================

Ilahdutan Äitiäni ihan vain, että menen käymään, annan pienen lahjan ja nautimme Äitienpäivästä.

Rita

=========================

Minä pidän äitienpäiväpiknikistä. Aamulla kori täyteen herkkuja (jotka toivottavasti muut perheenjäsenet ovat hankkineet: kahvia, pullaa, eväsleipiä, hedelmiä...), pöytäliina ja istuinaluset reppuun ja metsään. Ihanaa!

Miia

=========================

Kyllä parasta äitienpäivässä on lasten koulussa väsäämät lahjat, jotka he ovat juuri ja juuri saaneet pidettyä salaisuutena. Aamiainen vuoteeseen olisi minulle kauhistus, tiedän tuttavia joilla se ilman muuta kuuluu asiaan, myös syntymäpäivinä, ja on aivan oma ohjelmanumeronsa ja muiden kuin päivänsankarin hyvin suunnittelema. Kolmantena vuonna olemme nyt menossa äitienpäivälounaalle rauhalliseen,  kauniiseen, hieman arvokkaampaan paikkaan. Ensimmäisellä kerralla olivat mukana oma äitini ja appivanhempani, viime vuonna appivanhemmat, nyt  jatkamme "perinnettä" vain omalla perheellä. Ei tarvitse äitienpäivänä laittaa ruokaa, muilta kuin itse äidiltä se ei suju senkään vertaa.

Virpi

=========================

Oma äitini on jo haudassa, mutta itse toivoisin äitienpäivänä täydellistä vapaapäivää. Missään tapauksessa en tarvitse mieheltäni lahjoja, enhän ole hänen äitinsä. Lasten pienet, täydestä sydämestä valmistetut paketit ovat tietenkin tervetulleita. Muuten toivoisin vain päivää, jolloin minun ei tarvitsisi pyykätä, silittää, laittaa ruokaa jne. Päivä ilman kiirettä, aikaa lukea tai katsella elokuva, käydä lenkillä.

Leena

=========================

Tervehdys täältä kauniin Saimaan rannalta Ristiinasta. Oma äitini on kuollut ja olen itse kahden lähes kolmekymppisen pojan äiti. He asuvat pääkaupunkiseudulla. Olen lähtenyt sieltä yksin pois v. -93, joten heidän elämänsä on aina ollut siellä. Olemme kaikki itsenäistyneet tahoillamme ja tapaamme n. 4 kertaa vuoden aikana. Yhteydenpito on enemmänkin puhelimen varassa. Mutta äitienpäivä! On aina mukavaa, kun he ottavat yhteyttä. Se on arvokasta aina ja tästä syystä yhteydenotto juuri äitienpäivänä ei ole merkityksellisempi. Itse olen ajatellut tänä vuonna ottaa yhteyden heihin kirjeitse ja kerron kuinka onnellinen olen heistä, kuinka iloinen olen heidän kanssaan heidän elämästään ja kerron ison rakkauteni heihin. Olen sen kyllä heille joskus kertonutkin, mutta nyt minusta tuntuu, tulen onnelliseksi juuri äitienpäivänä tuosta mahdollisuudesta lähettää heille kirje: kiitos- ja rakkauskirje.

Kuikanhuutoterveisin Pirjo

=========================

Hankitaan äidille yllätys siivoamalla viikkosiivous itse tai palkkaamalla siivooja perjantaiksi!

Pirjo

=========================

Hyvä keino piristää äitiä on vaikkapa pestä kaikki ikkunat. Pääsisi kevätaurinko kunnolla paistamaan sisälle. Tai mikä estää siivoamasta? Minut on oma äitini yllättänyt pari kertaa
perjantaisiivouksella. Kun olen tullut perjantaina illalla töistä kotiin väsyneenä ja koti onkin ollut siivottuna, en ole voinut estää kyynelten tuloa. Hyvä olo tästä on kestänyt pitkään.

Sari

=========================

Iso halaus, kunnon kahvit ja pullat + äitienpäivä lounas perheen kesken kertoa, kuinka tärkeä ihminen hän on.

Liisa

=========================

Aidolla rakkauden tunnustuksella, muutamilla hellillä sanoilla. Järjestä kahdenkeskistä aikaa jos mahdollista, lähde yhdessä vaikka ulos pyöräilemään tai kävelemään. Osta jotain pientä henkilökohtaista esim. suklaasydän, tahi  yksi ruusu.

Eija

=========================

Äitienpäivän lahjatoiveet tuskin ovat materialistisella pohjalla. Paras lahja lienee se, että jälkikasvut käyvät tervehtimässä. Näyttävät, että välittävät. Kuuntelevat äidin juttuja, vaikka ne olisivatkin niitä samoja tuttuja tarinoita. Vaikka onhan se kiva äitiä muistaa muullakin kuin vain vierailulla. Itse olen usean vuoden ajan kiikuttanut äidille jonkinmoisen ruusupuun, jonka äiti on sitten puutarhaan istuttanut. Sitä ollaan sitten porukalla jännätty ja lyöty vetoja, että kauanko kukka säilyy hengissä.  Tällä hetkellä vanhin hengissä oleva kukka lienee neljän vuoden ikäinen.

Minna

=========================

Olen itse äiti (22 vuotiaan pojan) ja mummi (2,5 vuotiaan pojan). Paras tähän mennessä saamani äitienpäivälahja on ollut, kun poikani n. 16-vuotiaana päätti yllättää minut kun itse olin myöhään venyneellä työmatkalla äitienpäivän aattona. Kun illan hämärtyessä palasin kotiin, huomasin, että koko huusholli oli siivottu perusteellisesti: matot pudisteltu/tuuletettu, pölyt pyyhitty ja lattiat luututtu. Jopa vessa oli pesty kunnolla. Tajusin, että minun ei itse tarvitse seuraavana päivänä tehdä huushollin siisteyden eteen yhtään mitään. Se tunne lämmitti työmatkasta väsynyttä äitiä enemmän kuin kalleinkaan Nanson yöpaita tai upeimmatkaan kukkaset! Kaiken huipuksi poikani kertoi seuraavana aamuna - varsinaisena äitienpäivänä - keksineensä koko homman ihan itse ojentaen minulle yhden (HUOM! VAIN YHDEN) tulipunaisen ruusun! Saatoin siis todeta, että eipä se poika ihan tomppeli olekaan, kun osaa yllättää äitinsä noin upealla tavalla!

Anna-Liisa

=========================

Tarjoa yksi päivä ilman kriisejä, rasittuneen äidin mielihalujen mukaan: hieronta, konsertti, luontoretki yms. tasapainoisessa seurassa.

Liisa

=========================

Tässä on teille tarjolla ylirasittunut ym. äippä. Saattaisin olla maailman onnellisin äiti-ihminen, jos murkkuikäiset (ja vähän ylikin)  lapseni antaisivat mulle äitienpäivänä YHDEN halauksen molemmat. Se olisi enemmän kuin vuosia kestäneet kasvukivut, huudot, itkut, valvomiset, pelot, ikävät, kiroilut ja yksinäiset illat. Kyllä ne minua vielä halaa, jos ei nyt, niin vuosien päästä. Sitä kannattaa odottaa, vaikka eronneen keski-iän kriisi on kamala... sanoo viidakon vanha sananlasku.

Päivinöin

=========================

Oma äitini on jo lapsensa maailmalle laittanut, mutta murehtii yhäkin meidän puolestamme, samoin lastenlasten. Murheita löytyy myös aviopuolison vanhenemisen myötä tulleista sairauksista. Eräänä keväisenä sadepäivänä päätin yllättää äitini iloisesti. Soitin isälleni etukäteen ja tarkistin, että äitini on varmasti kotona. Äidille ei sanottu mitään. Ajoin heille ja pyysin yllättynyttä äitiäni pukemaan siistit vaatteet ja takin päällensä sekä tulemaan autooni kyytiin. Vaikka hän kuinka kyseli matkan päämäärää, en sitä kertonut. Isä myhäili vieressä. Toin äidin maalta kaupunkiin ja vein hänet elokuvateatteriin katsomaan elokuvaa, jossa oli hänen nuoruutensa filmitähti-ihanne pääosassa, nyt vanhentuneena charmikkaana herrasmiehenä. Elokuva oli oikein äitini lempiaiheesta, romanttista, mutta traagista ja ajatuksia herättävää draamaa. Äitini piti esityksestä. Hän ei muistanut nuoruutensa jälkeen aikaa, jolloin olisi elokuvissa käynyt. Sen jälkeen vein hänet äidilleni hyvin epätavanomaiseen tapaan ulos syömään ja epätavanomaiseen paikkaan - kiinalaiseen ravintolaan. Aluksi äitini oli epävarma ruokalajeista, mutta syötyään, ja vielä santsattuaankin, oli tyytyväinen todella maukkaaseen ja erilaiseen ruokaan. Kuljetin illan päätteeksi äitini kotiin, jossa isäni ihmetteli, että missähän ne naiset oikein ovat iltansa kuluttaneet. Nyt oli äitini vuoro myhäillä.

Merja

=========================

Odotan saavani tänäkin vuonna äitienpäivä aamuna kahvit sänkyyn, niin kuin joka vuosi siitä asti kun olen äidiksi tullut (-88). Tarjottava on aina tarjottimella, jossa on kuppi kahvia, servetti, vesilasi ja koristeltu voileipä. Ja lahjat päälle sitten vielä. Olen saanut kelloradion, pyöräilykypärän, radion, tehosekoittimen jne. Lahjoja kertynyt mukavasti joita tarvitsee taloudessa. Minä ainakin saan loikoilla sen päivän.

Anneli

=========================

Yllätä äiti viemällä vaikkapa luontoretkelle sunnuntaiaamuna, eväät teet tietenkin sinä! Tai vie äiti teatteriin, elokuviin, konserttiin (muulloinkin kuin merkkipäivinä). Jos äiti hoitaa siivoamisen, yllätä siivouksella tai hoida ruuanlaitto, ihan jonakin arkisena päivänä! HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!

=========================

Lahjaehdotus äidille: PÄIVÄ "VAUVANA" Äitihän yleensä aina huolehtii muusta perheestä, joskus vähän liikaakin. Huolto pelaa, ruokaa ja puhdasta vaatetta riittää. Äiti löytää kadonneet tavarat, jopa kaukokatseella, kun lapsi soittaa ja pyytää apua. Elämä on yhtä huolehtimista, kaikesta ja kaikkialla. Sen vuoksi hyvä lahja tälle ammattihuolehtijalle olisi huoleton äitienpäivä, päivä "vauvana". Lapset voivat itse ideoida, mitä se sisältäisi. Joku tietenkin huolehtisi rutiineista: ruuanlaitosta, tiskaamisesta jne. Äidille tuotaisiin kaikki valmiina, lapset voisivat esim. aamulla valita sopivat vaatteetkin hänelle päivän asuksi. Päivän kohokohta olisi lounasretki sopivaan luontokohteeseen tai muuhun äidille mieluisaan paikkaan. Runsaat eväät ja sopivat varusteet mukaan, EIKÄ ÄIDIN TARVITSISI SORMEAAN NOSTAA EVÄIDENLAITON TAI VARUSTEIDEN PAKKAAMISEN TAKIA. Kaikki järjestyisi ja löytyisi, ja huom. ilman riitelyä ja kiistaa siitä, kuka suostuu tekemään mitäkin.

=========================

Olen ollut äiti nyt noin 25v. ja aina minua on muistettu äitienpäivänä, joita tapoja lämmöllä muistan - kaikkia!

Mitä haluaisin äitienpäivänä? Kyllä tykkäisin, kun molemmat lapseni tulisivat vain kotiin ja oltais ilman kiirettä toistemme seurassa. Eniten nauttisin luontoretkestä nyt kun luonto on heräämässä eikä vielä ole turhan paljon "ötököitä", jotka häiritsee joitain ihmisiä – etenkin nuoria. Retkelle lähdettäisiin kaikessa rauhassa eikä kellään olisi minkäänlaisia paineita - kaikki vain nauttisivat luonnon ihanista äänistä ja tuoksuista. Jossain laavulla tietenkin paistettais makkaraa ja kaivettais termospullot kahvineen esiin ja tietty eväät. Nuorena ajattelin, että kunpa osaisin äitinä ottaa vastaan ja iloita siitä kaikesta, mitä lapset minulle äitienpäivänä ovat antamassa enkä "hösöttäisi" turhaan tavallisia töitä vaan vain nauttisin, silloin antajallekin suodaan antamisen ilo, joka on tärkeä osa äitienpäivääkin. Monesti antaja on nähnyt paljon vaivaa muistamisen kanssa - kunnioittakaamme sitä!- Nautinnollista äitienpäivää toivoo

Tuula

=========================

Perjantaiuteluun toteaisin näin äitinä, että olisi kiva kun äitienpäivä jakautuisi 365:een osaan.

Kaarina

=========================

Olen itse äiti ja kun kerta saa toivoa niin tässäpä toiveeni äitienpäiväksi:
kakkukahvit aamuksi sänkyyn
lapsien tekemä lahja tai kortti
lasten tai miehen leipoma kakku/leivos
kukkakimppu mieheltä
lasten ja miehen laulama laulu

lahjoista:
lahjakortti kosmetologille
jalkahoito
kasvohoito
hieronta

tai sitten yksinkertaisesti vain äidille lupaus saada "omaa aikaa" kerran  viikossa ja tämä lupaus pitää sitten pysyäkin!

Eeva

=========================

Oma Äitini on kirkkomaalla. Vaimoni Äiti on iäkäs ja asuu yksin. Käymme lauantaina tekemässä hänelle perusteellisen siivouksen ja olemme päivän hänen kanssaan. Pitkän etäisyyden vuoksi emme käy enää sunnuntaina, mutta muiden tullessa kaikki on kunnossa. Sunnuntaina vietämme Juhlapäivää oman perheen kesken. Tärkein asia Äideille on läheisten tapaaminen ja ajan antaminen heille, nyt Äitienpäivänä ja muulloinkin.

Eppu

=========================

Olen vuosien aikana muistanut hyvin erilaisilla ratkaisuilla. Itsestäni tuntuu lahjan antaminen sitä paremmalta, mitä enemmän olen käyttänyt aikaa sen miettimiseen. Helppoja ratkaisuja ovat olleet hoitolalahjakorttien ja hajuvesien ostaminen. Vaikka lahja olisikin ollut hinnaltaan arvokas, olen jälkikäteen harmitellut sitä, että näitähän äiti saa muutenkin. Asun toisella paikkakunnalla, ja hyvin harvoin osuus visiitti kotiin juuri äitienpäiväksi. Parhaita lahjoja antajan näkökulmasta (siis mikä itsestäni tuntunut hyvältä) ovat olleet mietekirjat, mieluisa musiikki (äitini tapauksessa klassinen musiikki) tai interflora -kukkalähetys, jolloin olen valinnut todella näyttäviä kukkia lahjaksi! Kukkalähetyksen idea tuntuu kornilta, mutta siinä se yllätysmomentti on jotenkin tärkeä ja oma äiti on näyttänyt pitävän siitä erityisesti. Olen syntymäpäivälahjaksi myös tarjonnut ulkomaan matkan, itseni kanssa (tulkki). Matka yhdessä, yhdessä vietetystä ajasta lupaus on varmaan yksi parhaimpia, eikä jää vain äitienpäivän lyhyeksi muistamiskuvioksi. Tämä on varmasti mahdollinen toteuttaa yhdessä monen sisaruksen rahoittamana, ja ketkä lähtevät itse matkalle mukaan, ovat varmasti ajatuksessa mukana. Vaatii ennakointia ja suunnittelua! Hyvä lahjakortti on myös siivousfirman palveluja, jossa kortissa lukee minkä siivouksen kortilla saa. Jos kortissa lukee vain summa, aiheuttaa soitto turhaa päänvaivaa äidille, joka ei siivousfirmoja halua kunnia-asianaan käyttää. Näin keväällä esim. ikkunoiden pesu ovat sopiva tai viikko-siivous, imurointi ja lattioiden pesu. Lahjanantajan tulee kyllä etukäteen pistää ylös paperille siivousfirman työaika-arviointia varten, millaisista siivousneliöistä, ikkunamääristä on kyse! - Tämä lahjakortti on hoitolahjakorttia ehkä yllätyksellisempi ja vaatii antajaltaan enemmän aikaa ja vaivaa, siksi hyvä.

Mirja L.

=========================

Itse toivon (ja saankin) mieleisen äitienpäivälahjan: Muu kotiväki siivoaa koko talon ensi viikon lopulla. (Itse pidän leipomisesta ja voin siten leipoa jotain herkkuja ilman siivouskiireitä.) Lisäksi äitienpäivänä haluan lehden sänkyyn. Lukiessani sitä muu perhe laittaa aamupalan keittiössä valmiiksi. Aterioimme sitten yhdessä keittiössä (meillä ei syödä sängyssä.) Lahjaksi toivon eilen tyttäreni kaipaamaa lisäystä perheen sulkapallomailoihin. Ostetaan kaksi hyvää mailaa lisää, niin päästään pelaamaan nelinpeliä.  Siis mukavaa ja positiivista perheen yhdessäoloa äitienpäiväksi.

Hannele

=========================

Vien äidin lauantai-iltana rentoutumaan teatteriin.

Tiina

=========================

Jokainen, joka ottaa äidin tehtävänsä tosissaan, tietää kuinka paljon työtä äidillä voi olla. Kaikkein paras lahja on se, että joku tarjoutuu tekemään osan näistä töistä äidin puolesta - edes joskus. Lapsien ulkoiluttaminen antaa äidille hengähdystauon, pyykkien silittäminen tai mattojen tuuletus on suurenmoinen apu. Näitä löytyy.

- Raija

=========================

16-vuotias esikoiseni tarjoaa yleensä apuaan. Tuntuu tosi upealta, kun väsähtäneenä yrittää selviytyä kotitöistä ja ovelle ilmestyy iloinen naama sanoen: "Mä voin silittää tuon pyykkivuoren!". Hauskaa on myös hänen tapansa tehdä työstä viihtyisää. Silityssysteemi viritetään joko telkkarin eteen tai raahataan cd-soitin lattialle viereen. "Oheismusiikin" voimin äitikin jaksaa taas jatkaa omia puuhiaan. 15-vuotias keskimmäinen miekkonen alkaa yleensä pelleillä, kun näkee kurjan oloni. Hän on mainio imitoija, ja saa minut nauramaan - aina. 10-vuotias kuopus on niin tomera nuorimies, että olo paranee varmasti, kun seuraa hänen "projektejaan". Kunhan vaan aikuinen ja äiti jaksaisi pysähtyä niiden eteen! Ylipäänsä eniten helpottaa, kun laitetaan talkoot pystyyn ja hoidetaan hommat yhdessä. Ja toisena keinona huumori. Sitä tarvitaan murkkuperheessä ja sen taidon ne murkut osaavat. Huumorin avulla päästään monesta pienestä pälkähästä.

Anneli 42 vee

=========================

Äitiä saa piristettyä parhaiten vierailemalla. Jokin kiva sopiva lahjakin piristää. Äitiä muistaminen jollain lämpimällä tavalla piristää. Itse odotan, että saan vähän aikaa itselleni eli saan sinä päivänä rauhassa hetken esim. lukea jotain.

Maarit

=========================

Nyt kun äitini elää kahdestaan isäni kanssa, olen löytänyt uuden tavan  piristää häntä. Vielä niinä aikoina jolloin asuin kotona vanhempieni luona,  parasta piristystä oli vain lähteä näköpiiristä hetkeksi ja antaa äidille  omaa tilaa ja aikaa. Nyt piristän äitiäni menemällä kotiin, ottamalla häntä  kädestä kiinni ja kysymällä: "Jutellaanko?" Jutellaan kaikesta maan ja taivaan väliltä ja eikös äiti jo piristy silmissä.

Henna

=========================

Mitäkö toivoisin äitienpäivänä: Mielestäni äitienpäivä on tuhlausta, että yhtenä päivänä hellitään ja muistetaan ja sit taas palataan arkeen. Mielestäni pitäisi muistaa, joka päivä eri tilanteissa niin äitiä, isää kuin muitakin perheenjäseniä ja ystäviä mukavilla teoilla ja sanoilla. Mitäkö toivoisin kuitenkin: yhteistä aikaa riitelemättä arkisista asioista, toivoa, että asiat sujuvat helpommin!

Anne, 2 murkkuikäisen tytön ja 1 koulua aloittavan pojan yh-äiti

=========================

Millä piristää äitiä? Tunnistin kaiken kysymyksessä mainitun, lisää on vielä erittäin iso työmäärä, joka onneksi ei jatku ikuisesti... Minä haluaisin että kotityöt olisi tehty, koti siivottu ennen äitienpäivää, keittiö puhdas ja astiat paikoillaan, pyykit pesty ja ruoka mietittynä (ei edes välttämättä kokonaan laitettuna) valmiiksi. Odottaisin olemista, kävelemistä ulkona kävelyseuran kanssa, omiin harrastuksiini aikaa (ovat nekin hyvin vaatimattomia, käsityöntekoa sohvan nurkassa, telkkarista lempiohjelmiani katsellen. Ja ehkä kukkia...

Eeva-äiti

=========================

Minä ajattelin lahjoittaa sekä äidilleni, isoäidilleni että anopilleni hieman kevätsiivousta "lahjakortin" muodossa. Kirjoitan korttiin esim. "ikkunoiden pesu"/"kirjahyllyn ja kirjojen pölytys"/"mattojen pesu", valitsemanasi lauantaina touko-kesäkuussa. Ja sitten lahjan saajan valitsemana päivänä paukkaamme mieheni kanssa siivousvälineiden kanssa paikalle ja hoidamme homman kotiin:-). Iloisten ilmeiden lisäksi siivoojia on tavallisesti hemmoteltu hyvällä sapuskalla. Tämä on lahja sekä itselle, että lahjan saajalle!

Päivi

=========================

Perhe siivoaisi talon ilman pyyntöjä (viikkosiivous). Tietysti superihanaa olisi, jos siihen voisi kuulua myös ikkunoiden pesu. Perheen yhteinen kävelyretki tai pyöräretkikin olisivat kiva juttu. Pitkään toivomani kuvan suurennus ja kehystys olisi myös kiva lahja. Myös lapsilta olisi ihan mukava lahja, jos he tekisivät koululäksyt ja soittoläksynsä kehottamatta. Kukkakimppu on aina mukava saada. Omalle äidilleni ja hänen äidilleen taidan tyytyä lähettämään kukkia ja soittamaan.

Tuula

=========================

Syöpää sairastaneen lapsen äitinä minulla ja koko perheellämme on ollut mottona seuraava: Älä hukkaa päivääsi murehtimalla tulevaa, vaan elä päivä täysin rinnoin, sillä huonon päivän tullessa sinulla on muistoissa paljon hyviä päivä, joista ammentaa voimia, myös huonoihin päiviin.

Erja

=========================

Itse olen ollut äitini kanssa etäinen melkein koko ikäni.. vaan tänä äitienpäivänä ajattelin, että menen lasteni, siskoni ja veljeni ja hänen lapsensa kanssa käymään kylässä vieden mansikkakermakakun ja kukkasen sekä viivähtäen tovin niitä nauttimassa hänen kanssaan.

Tarja

=========================

Toivon, että jälkikasvu pitää koko päivän huolen siitä, että tiskipöytä on puhdas, roskis tyhjennetty, hiekat imuroitu eteisestä ja pyykit pesty / ripustettu kuivumaan / viikattu / silitetty / pistetty kaappiin. Toivon myös, että jälkikasvu on ruokapöydässä sovittuna aikana. Toivon myös, että jälkikasvu huolehtii pöydän siivoamisesta ruoan jälkeen. No, tätä tietysti toivoisin kaikkina vuoden päivinä, ei vain äitienpäivänä. Todellisuudessa siis toivon, että he olisivat paikalla, keskustelisivat kanssani omistakin asioistaan ja että kenelläkään ei olisi kiire minnekään. Hyvä lounas yhdessä tehtynä, kauniisti katettuna ja keskenään rauhassa syötynä kruunaisi päiväni.

Tiina

=========================

Kevätsiivouksen äidille vois käydä tekemässä - puhtaushan piristää meitä  kaikkia :-) ja kun sen äiti saa pois tekemättömien töiden listalta, niin  eiköhän se piristä tosi paljon. Ja jotta itse saa työrauhan - vois sille  äidille ostaa jonkun hemmotteluhoidon siksi ajaksi...

Kaisa

=========================

Ajatus piristää äitiä todella hieno. Itse en keksi parempaa tapaa rohkaista omaa äitiäni kuin sanoa Hänelle että on ollut täysin riittävä äiti. Keskeneräisyys leimaa pahasti itse kutakin ja äiti jos isäkin tarvitsee armahtavaa otetta. Itse huomioin mieluummin äitini kun vaimoni ennen kaikkea muina päivinä kuin äitienpäivänä. Näin voi osaltaan torjua uupumusta kun joka päivä on äitienpäivä. Myönnän että vaikea homma pitää tuoreena arjen puristuksessa, mutta palkitseva.
 
Ape

=========================

Keinoja helliä arkaa mieltä anopilla tai vaimolla:
1. Osta anopillesi kokovartalohieronta heti, ensi viikolla kenties on myöhäistä.
2. Lupaa anopillesi olohuoneen tapetoinnin ajaksi majoitus ja täys ylöspito. Pari päivää keskustellen syventää suhdettanne.
3. Leivo vaimollesi ihana hänen mieleisensä täytekakku. Ne mieltymykset tunnet varmuudella 30 avioliittovuoden tuomalla tietämyksellä.

Jouko

=========================

Kun käyt äitiä tervehtimään - ole KOKONAAN hänen ja kohdista huomiosi vain hänelle. Tv:tä voi katsella kotonakin, samoin selata lehtiä...

Mauri

=========================

Olen itse 5-vuotiaan tytön äiti. Mieheni järjesti minulle upean ja antoisan synttäriyllätyksen nyt helmikuussa, mikä todella katkaisi tavalliset kuviot ja sai mielen lepäämään. Hän oli sopinut vanhempieni kanssa tyttäremme hoidosta ja tilannut meille yhteisen hellittelyviikonlopun Tampereelta. Kävimme syömässä hyvin, nautimme toisistamme ja pohdimme yhteistä elämäämme ja sen isoja sekä pieniä iloja. Ja niitä löytyi vaikka kuinka paljon. Virkistyimme molemmat tuon viikonlopun aikana huimasti ja löysimme toisemme kaiken kiireen jälkeen aivan uudella tavalla. Pysähtyminen, juttelu ja kiireetön yhdessäolo - VAU! Suosittelen.
 
Ritva

=========================

Äitejä voi piristää muulloinkin, kuin kerran vuodessa kaupallisesti. Pienin huomionosoituksin.
- viettämällä "riidaton päivä" (huom. murkkuikäiset), antamalla äidille hetken omaa aikaa vain olla,  keräämällä kerrankin omat likaiset vaatteensa pitkin lattioita ja viemällä ne itse pyykkikoriin (kuten on niin monasti yritetty opettaa) jne. esimerkkejä on lukemattomia kuten ideoitakin. Äidin ei aina tarvitse toimia käskyttäjänä ja koko perheen neuvonantajana. Perhettä voi lähestyä toisinkin, esim. aamulla töihin lähtiessäni laitoin tiskikaapin oveen kauniin lapun "olisin iloisesti yllättynyt, jos tiskit olisi tiskattu, kun tulen illalla kotiin" - kotiin tullessani tiskipöytä kiilsi tyhjää puhtauttaan. Kaikki hymyilivät tyytyväisinä...

Kolmen vähän isomman pojan äiti tiskikoneettomasta taloudesta.

=========================

Minusta, kolmen alle kouluikäisen lapsen äitinä, parhaita äitienpäivä lahjoja on lasten omatekoiset lahjat ja kortit. Parhaisiin kuuluu myös se, ettei äitienpäivänä tarvitse laittaa ruokaa, mies hoitaa sen ja/tai sitten käydään ulkona syömässä,  ja saa muutenkin vain olla yhdessä. Itse ajattelin muistaa tänä keväänä äitiä ja anoppia kevään ensi kukkasilla. He kun molemmat asuvat hieman pohjoisempana eikä kevät kukkaset vielä maasta pilkistä, niin nappaan omalta takapihalta kukkapenkistäni helmililjoja ja kieloja kukkapurkkiin ja vien näin kevään ensikukkaset purkissa ilahduttamaan heitä. Sitten kesän tullen he voivat laittaa kukat kukkapenkkiin jatkamaan kasvua ja ensi keväänä ne jo kukkivatkin omassa penkissä ehkäpä muistuttaen niiden antajasta :-) Pienet asiat ilahduttavat monesti eniten!

Erja

=========================

Olen itse kahden tyttölapsen äiti 2,4 v. ja 4 v. Aamulla ei ole väliksi nukkua pitkään koska nousen aikaisin mielelläni, enkä halua aamukahvia vuoteeseen, koska siellä se varmaankin olisi neitien pyllistellessä sängyssä. Mutta toivoisin, ettei kotihommia tarvitsisi tehdä ollenkaan. Haluaisin rauhassa kölliä sohvalla ja lukea vaikka lehteä. Olla yhdessä perheen kanssa, niin että mieskin on kotona. Jotain yhdessä tekemistä. Hyvä mieli tulee yhdessä olosta ja kun EI OLE KIIRE.

Lea

=========================

Pienten lasten työssäkäyvänä äitinä toivoisin että saisin olla päivän rauhassa omine ajatuksineen ja saisi tehdä ja nautiskella miten haluan. Yksinäiset hetket on vähissä ja kaipaan niitä.

Tarja

=========================

Piristän äitiäni sillä, että menen hänen luokseen kylään runsaan ajan kanssa, niin ettei minulla ole aina kiire. Hän on eläkkeellä, eikä hänellä itsellään kiirettä ole, vaan aina kiireisillä lapsillaan. Nyt minullakaan ei ole kiirettä, ja ehdimme jutella kaikenlaisista asioista.

Eira

=========================

Paras äitienpäivälahja minulle on ollut (ja olisi tänäkin vuonna) jokaisen lapsen (minulla 3) antama itse kirjoittama lappu, jossa he lupasivat tehdä jonkin kotiaskareen.  Eli kyseessä oli tavallaan "lahjakortti".  Vanhimman tyttöni lapussa luki: "tällä lahjakortilla voit pyytää minua imuroimaan kotimme 1 kerran".  Nuoremman tytön lahjakortissa luki: "tällä lahjakortilla voit pyytää minua tyhjentämään astianpesukoneen 3 kertaa" ja nuorimman (tuolloin 4 vuotiaan pojan) lahjakorttiin oli piirretty ihmishahmo kädet levällään eli ymmärsin että kyseessä oli halauslahjakortti! Ihanat lahjat!

Tarja

=========================

Omaa äitiäni piristää kukkakimppu, vierailu hänen ja isän luokse, itse tehty kortti tai lapsenlapsen piirustus, ja kyllä ihan perinteinen lahjapakettikin - ketäpä ei ilahduttaisi saada paketti, saada se hetki, kun ei vielä tiedä mitä paketista löytyy. Varmaankin myös lahjakortti piristäisi, pääsisi vaikka kampaajalle tai kauneushoitoon. Minua itseäni - pienen pojan äitiä - ilahduttaisi oma aika. Saisin vain olla, ei tarvitsisi huolehtia mistään, ei tehdä kotitöitä. Saisi vaikka huidella kaupungilla koko päivän tai lojuta peiton alla sängyssä aamusta iltaan.

Kirsi

=========================

Kyllä minä toivon äitinä niitä ihan perinteisiä lahjoja: aamukahvi, kukka, iloiset lapset ja terve aviomies. Valmis lounaskin olisi kiva. Paras lahja on rauhallinen hetki perheen kanssa.

Aurinkoisin terveisin
Maija

=========================

Ehdottomasti upeinta äidille on tehdä se mitä hän yleensä tekee; perjantaisiivous, ruoka valmiiksi, pyykinpesu ym.ym. hymyssä suin ja äiti vaikka shoppailemaan tai muuten vaan itsellistä kuljeskelua tai elokuviin-

Pirkko

=========================

Minä ilahtuisin kaikkein eniten, jos lapset olisivat siivonneet ja perinteisesti keittäneet kahvin ja hakeneet luonnosta valkovuokkoja, ihan vain muutama, piristykseksi. Se antaisi voimia murrosikäisten yksinhuoltajalle. Kesällä lähdemme kaikki yhdessä Pariisiin viettämään äidin 50 v juhlaa.

Päivi

=========================

Yksinkertaisin ja helpoin tapa on vain soittaa hänelle ja jutella hänen kanssaan. Äitini asuu 700 km päässä ja ilahtuu todella paljon kun hänelle soittaa ja kertoo kuulumisia. Myös iloinen tekstiviesti ajaa saman asian.

Sari

=========================

Oma äitini piristyy jo pelkästään siitä että häntä käy katsomassa. Ei tarvitse välttämättä viedä lahjoja, paras lahja hänelle on kun näkee lapset ja lapsenlapset.  Paras lahja mitä itse äitinä odotan, on lasten itse tekemät äitienpäiväkortit ja lämmintä yhdessä olemista äitienpäivänä. Itse olen 12 vuoden aikana saanut lapsilta joka äitienpäivä aamukahvin sänkyyn isän avustuksella. Tärkeintä on ollut ja on edelleen viettää aikaa yhdessä myös muina päivinä kuin vain äitienpäivänä, lasten päivä on joka päivä.

Leena

=========================

Omaa äitiäni muistan kortilla ja lastenlasten uusimmilla valokuvilla ja soitan äitienpäivänä, käymään en pääse pitkän välimatkan vuoksi, kyseessähän on tavallisen pituinen viikonloppu. Itse toivon äitienpäivänä muutaman tunnin omaa rauhaa, ei mitään kahvia sänkyyn (sananmukaisesti...). Pari kolme tuntia ihanaa hiljaisuutta ja aikaa itselleni: lukea kirjaa, ottaa nokoset tai vaikka suorittaa kasvojen ihon hoito ja varpaankynsien lakkaus.

Tuula

=========================

Olen itse neljän aikuisen lapsen äiti ja kuuden lapsenlapsen mummu. Äitienpäivänä haluaisin helliä ja rakastaa kaikkia lapsiani ja lastenlapsiani hyvällä kotiruoalla ja yhdessäololla. En halua mitään ostettua lahjaa, en mitään mitä rahalla saa. Haluan itse tehdyt kortit ja pienen kimpun valkovuokkoja sekä lämpimän suukon. Toivoisin ettei kellään ole kiirettä pois vaan voisimme viettää päivän yhdessä. Jokainen äiti varmaankin tuntee oman riittämättömyytensä varsin korostuneena näin äitienpäivänä siksi rakkaus on paras lahja.

Ulla

=========================

Hemmottelemalla äitiä esim. Lahjakortilla, jalkahoitoon, kasvohoitoon, hierontaan tai aromaterapiaan. Ostamalla lahjakortti kultasepänliikkeeseen, tavarataloon tai vaatekauppaan. Ostamalla hajuvettä ja ruusuja. Ostamalla kirjan tai cd-levyn. Voit viedä hänet syömään ravintolaan. Voit ennen kaikkea antaa hänelle apuasi ja aikaasi. Ilmainen lahja voi olla esim. Paperilapulle tehty lupaus viedä roskapussi viisi kertaa tai lupaus siivota tai lupaus pestä ikkuna yms. Olen itse kahden lapsen äiti ja kahden lapsenlapsen isoäiti.

Riitta

=========================

En odota kalliita ja vaikeasti mietittyjä lahjoja, vaan pääsyä valmiiseen ruokapöytään, olkoon se sitten kotona tai ravintolassa.(mieluummin tietty kotona) Ja myös sitä toivoisin, että sen yhden päivän, äitienpäivän, saisin vaan olla, tekemättä mitään ns. kotitöitä ja kuuntelematta lasten ainaista natinaa. Ja vielä kaiken tämän kruunaisi kaunis kukkakimppu.

Asta

=========================

Olen itse kolmen aikuisen lapsen äiti ja yhden lapsenlapsen isoäiti. Minusta äitienpäivä on mukava sellaisena kuin muukin sunnuntai.  Joku lapsista tai kaikki lapset tulevat kumppaneineen käymään, jos se heille ja meille sopii. Lapsenlapsen hoitoon saaminen on jo ihan suurta juhlaa. Uupuneelle äidille antaisi varmasti lisäpotkua Pellervo-Kustantamon julkaisemasta - tänään Pellervo-kustantamosta saatavasta Auli Sulinin pakinakokoelmasta: Ilon Siemeniä. Auli on hyvä ystäväni, joka on jo vuosia pakinoinut Pellervo-lehdessä ihmissuhdeasioista.  Hän toimii Maatalousyrittäjien eläkelaitoksessa projektipäällikkönä. Eläkelaitoksen asiakaskunnan ja muidenkin henkinen hyvinvointi on hänen työalaansa.  Auli on saanut muun muassa lehtimieskoulutuksen, joten hänen pakinansa ovat paitsi hauskoja myös sujuvia.

Pirkko

=========================
Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot