Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


UTELU: Kirsi kirjoittaa: ”Minua on pyydetty avaamaan Naistenpäivän tapahtuma. Haluaisin avaussanoissani puhua naisten välisestä ystävyydestä ja naisenergiasta. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä ne muille naisille näinä aikoina merkitsevät?Naisystävyys = henkireikä arjen keskellä :) Meillä on oma 4 naisen porukka. Tapaamme 2-3 kertaa vuodessa ja täytyy sanoa että on kuin akkuja olis ladattu taas arjen jaksamiseen. Ei tarvitse esittää, saa olla täysin oma itsensä.

Anne

________________________________________

Naispuolinen ystäväni vastaa aina viesteihini ja hänellä on aina mielenkiintoa asioitani kohtaan. Hän myös tietää milloin asiani on hyvin tärkeä ja milloin huumori toimii. Mieheni kuuntelee mutta ei pahemmin ota kantaa kertomiini asioihin. Keskustelu syntyy helpommin ystäväni kanssa enkä tiedä mihin joutuisin jos häntä ei olisi.

Titta

________________________________________

Naisten välinen ystävyys on yksi elämän tärkeistä kantavista voimista. Meillä on 3 naisen välinen ystävyys ja tässä kolmikossa on aina naisenergiaa. Mottomme on, että elämästä pitää ottaa ilo irti tekemällä pieniä asioita esim. yhdistetty kirpparikierros ja ruokailu päälle ja taas jaksaa.

Ruusa

________________________________________

Ystävyys on väärin käytetty sana tuttavasta ja hyvästä kaverista. Ihminen tarvitsee vain yhden ystävän, joka pysyy rinnallasi niin hyvässä kuin pahassa ja antaa mielenrauhan aina kun tarvitset.

Leena

________________________________________

Naisenergia on vahvuus.

Muutin tänne maalle asumaan, kun palasin takaisin Suomeen ulkomailta. Ja olen käynyt koko asumiseni ajan täällä, Taito Itä-Suomi kädentaidot käsityökurssilla, kerran viikossa. Vaikka en olekaan mikään käsityötaidon ihmelapsi.

Siellä olen tutustunut / ystävystynyt 12 erittään aktiiviseen ja mukavaan naiseen. Ja sen myötä olen tullut huomaamaan kuuluvani johonkin. Nuo naiset ja se sosiaalinen verkosto, ovat tehneet minusta, entisestä kaupunkilaisesta, enemmän "maalaisen", kuin mitä he itse ovat :D Suuret kiitokset heille.

-nainen maalta

________________________________________

Naisten välinen ystävyys: mahdollistaa monipuoliset pohdinnat, uskaltaa avautua luotettavalle naisystäville, hyvän naisystävän kanssa tuntee olevansa samalla aaltopituudella ja ymmärtää asiat jo puolesta sanasta. Voi olla eri mieltä asioista, suuttumatta. Voi harrastaa naisellisia urheilulajeja yhdessä. Hyvä ystävä ei kadehdi.

Eppu

________________________________________

Minulla on kolme ystävää, naista, ja meillä on tänä vuonna 45-vuotisjuhlavuosi. Menimme 1971 samaan kouluun samalle luokalle ja siitä se sitten lähti. Yksi "tytöistä" on ollut minulle korvaamaton apu ja tuki kaikissa elämän iloissa sekä suruissa. Hän tietää minun elämästäni sellaisia asioita mitä ei tiedä kukaan muu ja olen todella onnellinen siitä, että voin luottaa siihen, että ne asiat ei hänen kauttaan myöskään leviä. Jossain ruuhkavuosien tuoksinassa nähtiin harvemmin, mutta nyt kun lapset ovat kasvaneet niin järjestämme neljä tapaamista vuodessa. Kolme niistä on "neljän tähden illallinen" vuorotellen jokaisen kotona ja yksi on nyt monena vuonna ollut piknik Loviisassa Ruusujen hurmaa -tapahtumaviikonloppuna. Me kolme asutaan samassa kaupungissa ja yksi vähän kauempana, voisiko sanoa pääkaupunkiseudulla. Hänen kanssaan pidetään kulttuuripäiviä ja käydään katsomassa joku näyttely tai teatterissa ja syödään hyvin jossain ja vietetään kiireetön päivä kun muut ei välitä tällaisesta toiminnasta. Olen todella kiitollinen näistä ihmisistä ja toivottavasti saadaan jatkaa yhteistä matkaa vielä pitkään.

Tarja

________________________________________

Naisystäväni ovat usein kuin kyynärsauvat (joita nyt joudun käyttämään 6 vk), ilman heitä koko elämä tuntuu horjahtelevalta, jopa pelottavalta. Ystävä on kallio, jota vasten aallot saavat roiskia vapaasti, kallio ei hetkahda siitä mihinkään.

Toipilas

________________________________________

Kiintiöt yrityksiin naisille. Ulkomaalaisille naisille samoin.

Pitkä kokemus osoittaa, että muutoin naisten syrjintä työelämässä ei lopu. Eikä etnisen taustan mukainen syrjintä.

Naiset eivät ole erityisen solidaarisia toisilleen.

Ulla

________________________________________

Ei kukaan voi naista ymmärtää, niin kuin toinen nainen. Ystävä, joka vallan fyysisesti tuntee sen saman tunteen, kun kuvailet kokemuksiasi. Ja on tukena ja kannustamassa, pähkäilemässä mikä kulloinkin olisi paras tapa toimia. Vaikka aika on välillä tiukalla ja välimatkat pitkiä, ystävät ovat aivan korvaamattoman tärkeitä. Toivon että jokaisella olisi vähintään yksi ystävä rinnalla elämässä.

Rauni

________________________________________

Naisten välinen yhteistyö- ja avunantosopimus on pelastanut monta päivää. Se on arjen pieniä tekoja, jotka auttavat jaksamaan. Yleensä nainen ymmärtää toista naista jo puolesta sanasta. Totta kai myös miehet voivat olla auttavana kätenä. Tarvitsemme toisiamme - jokainen.

Paula

________________________________________

Ystäväni korvaamattomuudesta opin uutta, kun hän sairastui vakavasti ja kontaktikyky heikkeni. Surun helpotettua, päätin säilyttää ystävyytemme valtavan voiman ikuisesti itsessäni.

Evästetty!

________________________________________

Olen nähnyt todella vähän aitoja ystävyyssuhteita. Naiset kun ovat kateellisia toisten menestyksestä. Hädässä ystävä tunnetaan, mun parhaat ystävät ovat sukulaisia.

mummi 56

________________________________________

Hei! Naistenvälinen ystävyys on minulle tärkeä. Olen muuttanut monta kertaa ja tuttavat jäävät jälkeen mutta aina on naisystävä löytynyt uudelta paikkakunnalta. Olen onnellisesti naimisissa, mutta se ei korvaa naisten välistä rakkautta sanoisin. Vaikkei oltais yhteydessä joka päivä, ei edes joka kuukausi, on se tietoisuus ymmärtävästä naisesta onnentuoja. Jatketaan vain mihin viimeksi jäimme. Juodaan kuppi teetä ja pulistaan vähän kuulumisia, yleistä ja syvempää. Ilman metkuja. Se on balsamia sielulle. Ei ekonomia, vaatteet tai status ole erottamassa. Kerrotaan mietteistämme ilman että toinen on samaa mieltä, ei sitä edes odota. Ehkä puhutaan suruistammekin ilman että toisen olisi oltava osaaottava. Vain kuuntelija. Välillä voi olla ihan hiljaa, vain olla yhdessä. Kun lapset ovat maailmalla, on aikaa kodin ulkopuolellekin. Ei edes tarvitse puhua kaikestakaan, se energia vahvistaa. Ei ole energiavaras. Naisten välistä ystävyyttä ei mikään muu korvaa. Se on vain se, unik!

Maria Anneli

________________________________________

Kaikkein tärkeintä minulle naisystävissäni on se, että heidän kanssaan pystyy puhumaan asioista, joista miehet eivät ymmärrä mitään, tai jotka eivät miehiä vain kiinnosta. On ihanaa huomata, että keskustelukumppani oikeasti tietää mistä puhutaan ja esittää asiasta oman näkemyksensä. Kiitos siskot!

Nainen Naisellinen

________________________________________

Naisten ystävyys kannattelee pinnalla silloinkin, kun muu maailma tai jopa oma perhe murjoo. Ei kysellä, voiko auttaa, vaan autetaan aina, kun nähdään, että toinen sitä tarvitsee. Jaettu ilo on kaksinkertainen ja jaettu suru puolikas on niin totta ystävien kesken jaettuna.

Kirsi

________________________________________

Olen lukenut naiskirjailijan Tuula liina Varis ikkuna ja peili ja se kuvaa hänen omaa kasvua tytöstä naiseksi ja kuvastaa kaikkien naisten samaa tarinaa myös omaani.

oikki

________________________________________

Olen jo nuorena tyttönä ollut työelämässä ja aina mielessäni ihmetellyt miksi kerrotaan ettei naiset tule toimeen toistensa kanssa. En allekirjoita sitä. Naisissa on ollut ystäviä ja on edelleen. Jopa monen vuosikymmenen ajalta. Olen saanut kokea luotettavaa ystävyyttä noin kahden vuoden ajalta, kun itseäni kohtasi elämäni suurin suru. Olen kiitollinen kokemuksesta, joka auttoi kaiken yli.

Wilhelmiina !

________________________________________

Olen jo eläkkeellä, mutta olen säilyttänyt ystävyyssuhteen useampaankin aikaisemman naispuolisen työkaverin kanssa. Muutaman kanssa vaihdetaan kuulumisia facebookin kautta, yhdelle lähetän sen lisäksi sähköpostia päivittäin ja hän vastaa aina.

Harrastusten myötä on tullut yksi toisystävä, jonka kanssa saa jakaa kaiken, niin ilon kuin murheenkin. Kuljemme yhdessä tilkkutyö-harrastustilaisuuksiin paikallisesti, valtakunnallisesti ja väliin ulkomaillakin. Jos yövymme, olemme samassa huoneessa ja niin tottuneet toistemme "omituisuuksiin", ettei niitä edes huomaa. Kinastelemme välillä, mutta emme ole yli 20 vuoden tuttavuuden aikana kertaakaan oikeasti riidelleet. Viime talvena ystäväni sairastui vakavasti, mutta onneksi toipui, vaikka tietenkin on vielä tarkkailun piirissä. Sanoi, että liki sanaton tukeni oli suuri apu - itse ajattelin, etten ollut osannut tehdä mitään, ja kuitenkin olin kuulemma tehnyt juuri oikeat asiat. Olen joskus sanonut suhteestamme, että se on kokonaisvaltaista: me olemme ystäviä, miehemme ovat hyvissä väleissä ja jopa koiramme kaveeraavat (nykyiset koiramme hieman kyräilevät, mutta emme anna sen häiritä). Kaikki nämä ystävyydet pitävät minua pystyssä eläkeläisen elämässä, on hauskaa olla tekemisissä samanikäisen kanssa, mutta tärkeää on pitää yhteyttä myös niihin, jotka ikänsä puolesta voisivat olla lapsiani. Tunne on kuulemma molemminpuolinen - mukavaa, kun pidän yhteyttä.

Tilkkumummi

________________________________________

Kristallinkirkas soljuva vuoripuro yhdistää virtaavat vedet, siten soi syvältä sielujen lakkaamaton vuoropuhelu yhdessä ja erillisinä. Valtava maan syvyyksistä kumpuava voima sulautuu harmoniseksi tanssiksi..

Vierellä, olematta.

Kantaen, ilman käsiä.

Rakastaen, ilman suuta.

Täydellinen epätäydellisyys.

Sielujen lento tuulessa, halusimme tai emme, se vain on...

Se, joka letittää tuulen

________________________________________

Todellinen ystävä on se, joka on aidosti kiinnostunut siitä, mitä sinulle kuuluu ja kuka sinä olet.

Olli

________________________________________

Naisten välinen ystävyys on parhaimmillaan todella rikasta ja antoisaa, mutta valitettavasti pahimmillaan todella tuhoavaa ja musertavaa, voisiko sanoa hyvin kilpailuhenkistä. Mutta ei se mitään, sehän näkökulma tulee esille myös keskenkasvuistenkin kohdalla eli myös meillä naisilla on mahdollisuus kasvuun!

Helinä

________________________________________

Elämä on niin paljon hauskempaa, kun naisten kanssa saa jakaa - lue kälättää - asioita. Nainen kun tajuaa lähes jo sanoittakin toisen naisen tunteita. Niin mahtavaa saada olla nainen kaikkinensa!

Annikki

________________________________________

Naisenergia on parhaimmillaan ja vastustamattomimmillaan niissä yli 90-vuotiaissa mummoissa, jotka eivät suostu ohjailtaviksi, vaan kulkevat edelleen omia polkujaan ja nousevat kuin fenix-linnut tuhkasta, kun hoitava taho ja omaiset jo ovat valmistautuneet ko. mummon saattohoitoon.

Hoitsu

________________________________________

Eilisen Hesarin tiedekysymyksissä oli jonkun lapsen esittämä kiintoisa kysymys:" Miksi mummot eivät nuku talviunta?". Tässä yksi esim. naisenergiasta edellisen kysymyksen innoittamana: naisenergia käytännössä ilmenee siten, ettei naisilla ole aikaa horrostaa esim. flunssaa sairastaessaan (mitä tautia juuri nyt olemme minä + rakas siippani potemassa). Hän horrostelee sohvalla telkkaria pikakelauksella katsoen ja minä teen kodin pikkuaskareita (=naisenergian ilmentymä).

Naisten välinen ystävyys on parhaimmillaan vilpitöntä ymmärrystä toisen elämänosaa kohtaan. Ystävyydessä myös jaetaan tärkeitä asioita.

Markka

________________________________________

Naisenergia liittyy ymmärryksen yhteyden antamaan energisoivaan voimaan. Kunnioitus, kuuntelu ja kannustus kuuluvat yhteen. Ystävä kulkee edellä, rinnalla ja takana väliin vetäen, työntäen, nostaen tai pysähtyen siihen paikkaan. Erityisesti naiseuden omissa kasvun ja kivun hetkissä yhteinen ymmärrys ja tuki löytyy juuri naisystävältä.

Vaikka elämäni tärkein ihminen on puoliso, mies, naissydänystäväni kulkevat rinnalla elämän pituisen matkan. Arjen ystävät työssä, opinnoissa ja harrastuksissa tuovat elämäniloa ja saavat arjen auringon pilkottamaan helpottaen harmaitakin hetkiä.

pike

________________________________________

Minulle ystävät ovat tärkeitä, tärkeämpiä kuin auto vaikka sekin on välttämätön ja tarpeellinen. Yksin asuvana ja elävänä tarvitsen ystäviäni. Yksi ystävä on ylitse muiden, rentoudumme yhdessä mm. mökkeillen ja ulkoillen. Me "parannamme" maailmaa siinä sivussa. Minä saan hänen ystävyydestä voimaa arkeeni ja toivottavasti myös hän.

kukkis

________________________________________

Ystävyys on lahja jonka annamme toiselle ja samalla itsellemme. Pienestä pitäen me "tytöt" olemme pitäneet selvänä, että on joku jonka kanssa hiekkalaatikon hetket jakaa. Muistan miten kuljimme käsikoukkua ja kuiskailimme salaisuuksia. Kesäisin ajoimme pyörillä uimarantaan ja ostimme pussin karkkia jonka yhdessä jaoimme. Teini-iässä paras ystävä sai tuntikausia kuulla miten oh, rakastuneita me olimme siihen maailman komeimpaan poikaan. Ilta illan jälkeen jaksoimme puhua puhelimessa miten pettyneitä olimme jos se suuri rakkaus oli löytänyt toisen. Jaksoimme kuunnella kun toinen sydäntä särkevästi itki ja vannoi että ei koskaan enää rakastuisi, se oli nyt loppu....ikuisesti. Elimme toisillemme. Ja vaikka usein nämä vanhat ystävyydet syystä tai toisesta päättyivät eroon, löysimme uusia ystäviä. Uskon, että syy miksi me naiset pärjäämme maailmassa on se, että meillä on kyky hakea seuraa toisista naisista. Olen ollut naimissa yli 40 vuotta ja minulla on hyvä mies, mutta olen niin onnellinen niistä monista ystävistä joita minulla on ympäri mailmaa. Odotan innolla melkein päivittäistä soittoa parhaalta ystävältäni. Siina kahvia nautiskellen me paranamme maailmaa, tavalla johon vain me "tytöt" pystymme.

A friend

________________________________________

Itselleni on muodostunut kaikkein pitävimmiksi ystävyydeksi meidän nuoruuden työpaikassa olleet kolme naista 60-luvun alusta asti. Vaikka maailma on meitä kuljettanut; yksi on Naantalissa, olemme päivittäin naamakirjankautta yhteydessä, toinen on Ruotsissa hänen kanssa skypen välityksellä melkein viikoittain, minä olen täällä Lahdessa. Olemme aikoinaan sanoneet itseämme "Jukolan vintin tytöiksi" (nimi on nuoruuden työpaikan Jukolan ravintolan asuntolasta, jossa asuimme yhdessä ja erikseen). Nuoruuden eräs poikaystävä sanoi minulle aina "Me emme kulje vaan meitä kuljetetaan". Todellakin näin on käynyt! Olemme olleet morsiamia, aviovaimoja, eronneita, uusiksi vihittyjä, taas eronnut, "koskee viimeinen minua" Äitejä ja nykyisin mummoja, onneksi muisti on tallessa, joskus aina myös toisiamme tavaten henkilökohtaisesti ja iloisina muistellen niitä Jukolan vintin tyttöjen äänekkäitä naurukohtauksia, joita ei alakerrassa asuva yksineläjä aina tahtonut kestää. Enkä kyllä ihmettele!

Jukolanvintintytöt!

________________________________________

Ilman rakkaitta, monitaitoisia, läheisiä ystäviäni elämä olisi paljon vaikeampaa. He tulevat aina avuksi oli tilanne millainen tahansa. Heitä ei ole kovin monta ja välillä emme kuule toisistamme viikkoihin mutta tiedämme sanoittakin että toinen on olemassa. Ystävyys on yhdessä elämistä ja kokemista. Tietoa että salaisuudet pysyvät salaisuuksina, toisen hyväksymistä sellaisena kun hän on vaikka olisi erimieltä.

Minni

________________________________________

Mitä on TODELLINEN ystävyys: 1. Ystäväni on ehdottoman luotettava: Voin kertoa hänelle ihan mitä vain tietäen, ettei juttu leviä. Niinpä kerrommekin toisillemme päivittäin niin pieniä kuin isoja asioita ja toinen huomioi ne aina eikä puhu päälle omiaan.

2. Ystäväni antaa minun olla oma itseni: Hänellä on eri poliittinen kanta kuin itselläni, mutta emme ole koskaan yrittäneet käännyttää toisiamme vaan yritämme ymmärtää toisen kannalta asioita. Se laajentaa usein omaakin perspektiiviä.

3. Toki ystävyytemme alkoi varmaan asioista, joissa huomasimme olevamme samalla aallonpituudella. Tapasimme kirjoittajakursseilla, harrastamme taiteita ja useita eri asioita, mutta niissä on paljon hyvin erilaisiakin juttuja.

4. Annamme myös tilaa toisillemme: Olemme oppineet haistamaan, milloin toinen on väsynyt sosiaalisuuteen ja kaipaa yksityisyyttä. Toisaalta, kun toinen on uppoutumassa liian syvälle itseensä, toinen osaa vetää sieltä ulos: pyytää elokuviin, teatteriin tms. Kuuntelee murheet ja lohduttaa.

5. Ystäväni osaa kehua ja kannustaa olematta yliampuva ja imelä. Tiedän, ettei se aina ole totta, mutta se tekee niin hyvää välillä. Kun esim. tunnen olevani maailman huonoin anoppi tai mummo, hän osaa muistuttaa piirteistäni, joissa olen hyvä.

6. Sama kokemusmaailma toki auttaa monessa asiassa: omilta vanhemmilta saatu kohtelu, vanhempien tai lähisukulaisten tai oma sairastuminen, lasten kasvatus ja heidän perhesuhteensa, omat kokemukset, esim. alkoholistit lähipiirissä tms.

Ystävää parempaa lääkettä ei ole vielä keksitty.

Ansku

________________________________________

Ystävyys on huumoria ja hulluja ideoita toteutettavaksi yhdessä samanmielisen ystävän tai ystävien kesken. Silloin naisenergia jyllää ja se antaa voimaa. Työelämässä on kiireempi kuin ennen ja paineita yllin kyllin. Hyvä ystävä keventää mieltä ja saa arjen näyttämään merkitykselliseltä, kuin juhlalta. Hyvän ystävän kanssa voit olla oma itsesi ja antaa itsestäsi jotain ainutlaatuista. Ystävyys antaa voimaa ja energiaa. Olen ylpeä, että olen nainen.

KolotobaLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot