Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Millaisia vinkkejä tai neuvoja sinä huomaat noudattavasi tai kertovasi edelleen? Mikä on ollut hulluin saamasi neuvo?

Vastauksia 266Aamuni aloitan monivitamiinilla ja omega 3:lla aamiaiseni lisäksi. Tuntuu, että vastustuskykyni paranee saman tien! ;) Liukkailla keleillä käytän nastakenkiä. Hulluin saamani neuvo (äidiltäni): Käytä järkeä enemmän kuin tunnetta, kun teet päätöksiä, myös aviokumppania valitessa!

DianaOtan aina pesukoneen töpselin pois seinästä kun käyn suihkussa.

tssKaikella on tarkoituksensa. Tämäkin piti kokea, jotta opin taas jotain. Tuska on tunne, joka menee ohi. Elämä on harvoin sitä, miltä se näyttää. Niitä ihmisiä, joita koetellaan paljon, halutaan tehdä vahvempia.

BisaNteUskon että kun kunnioittaa muita ja pyrkii auttamaan toista kun mahdollista, niin sen saa monin kerroin takaisin (siis aivan kuten sanotaan). Pyrin myös keskittymään itseäni kuunnellen tähän hetkeen ja sulkemaan ulkopuolelle sieltä tulevan provokaation. Pyrin käsittelemään asioita asioina, en minun persoonaani kohdistuvina hyökkäyksinä. Vaikka niitäkin varmasti tapahtuu :) mutta tärkeintä on muistuttaa itseään, ettei niissä tilanteissa ole ainakaan minulla mitään hävettävää kun ei mene siihen mukaan. Ihmisillä on eri taustat ja eri elämäntilanteet. Pahalla ololla on eri keinoja purkautua. Muista kuitenkin ottaa turvaväli negatiiviseen käytökseen mikäli se tulee perheen ulkopuolelta, jotteivät omat voimat hupene. Yritä olla murehtimatta asioista etukäteen, se tukahduttaa.

AnnukkaParas saamani neuvo on fysioterpeutilta, vanhalta tutultani: Huono tuuli tarttuu helpommin kuin hyvä tuuli. Sen olen yrittänyt muistaa...

JaanaVanhempien ihmisten neuvoja tulee noudatettua.

YanneÄidin neuvot ovat tärkeimmät.

ZarusSitä niittää mitä kylvää

k2Mummollani oli paljon elämänohjeita, esim. jokainen työ, joka kannattaa tulla tehdyksi kannattaa tulla hyvin tehdyksi.

jasminOlen onnellinen, terve ja elän runsaudessa. Mantra joka aamu 3x ääneen lausuttuna. toimii...

SukseeHöpsöin oli ihan perinteinen "otat vaan ittees niskasta kiinni" kun sairastuin vakavasti. En ehkä noin itse menisi kenellekään sanomaan.

eläkeläinenPappani aina sanoi että "muista poika että yhden käden sormilla voit laskea todelliset ystäväsi”, silloin nauratti, mutta vanhemmiten on ymmärtänyt tuonkin viisauden.

MikiJonka jalka kapsaa sen suu papsaa

seikkuAsioilla on aina kaksi puolta.

lisaHulluin saamani neuvo on: mene kuumeessa pakkaseen, se kyllä hellittää siellä nopeasti. En kyllä noudata sitä.

ippeOta opiksi myös muiden tekemistä virheistä.

VimSynkimmänkin pilven takaa pilkottaa ennen pitkää aurinko

mamisMummoni muistutti aina, ettei jäätelöä saa syödä kylmänä, ettei tule kurkku kipeäksi. Vain sulanut jäätelö oli hänestä syötävää.

MantaAsettaudun omalle paikalleni maailmankaikkeudessa muistuttamalla itseäni lempeästi siitä, että "aina ei ole kyse minusta." Tunnekuhuja rauhoittava vaikutus on myös mantralla "se tulee ja se menee, se tulee ja se menee...", jota tehostan käsien pehmeällä aaltoliikkeellä. Elämän moninaisten ristiriitojen edessä on hyvä pitää mielessä, että "maailmassa ei ole vain yhtä totuutta". Näillä on menty.

SannaTuulisena päivänä kannattaa pitää suu kiinni.

LateKukaan pahat sanat niellyt ei ole koskaan vahingoittanut vatsaansa.
-Winston Churchill

ÄipyliJos päätä särkee niin työnnä sukkapuikot silmiin (mummon viisauksia)

sariMinkä taakseen jättää sen edestään löytää.
Hymyile ja maailma hymyilee kanssasi.
Sitä saa mitä tilaa.

KevätesikkoAina on toinen vaihtoehto. Asiat järjestyvät aina. Taivaan Isään voit aina luottaa. Ystävään voi aina luottaa. Kotiin olet aina tervetullut.

ÄitiOle toisille sellainen kuin toivoisit itsellesi oltavan.

MilikaOta oppia vanhemmista - neuvo on osoittautunut toimivaksi.

peteJos saat minut nauramaan, sinun täytyy tietää minut.
Mutta jos saat minut itkemään, sinun täytyy jo tuntea minut!

Lady in loveOlin onneton, kun en saanut uusia kenkiä.... kunnes vastaani tuli ihminen pyörätuolissa ilman jalkoja!

Smiley:-)Kunnioita toisia

jjLapsella pitää olla ikäistään leikkiseuraa että oppii sosiaaliseksi

mie123Kaksin aina parempi

dgsKuulin eilen et kun vie valkoiset lakanat ulos niin ne tulevat valkeammiksi.. valo ja hanki kuulemma ne valkaisee.. vähän hymyilytti, mut ainakin aurinko saattaa tehdä sen.

MaaritNever ever give up.

EVa


Ne ohjeet, mitä lasteni kanssa olen noudattanut viimeiset vuodet ovat: periksi ei anneta ja asenne ratkaisee.

Riitta"Älä kadehti toisen näennäistä onnea, kun et tiedä hänen salaista suruaan."

hisuYstäväni opetti minulle pianonviritystä. Arastelin kiristellä pianon kieliä. Ystäväni sanoi: "Älä pelkää, vaan tee!" Tämä neuvo on auttanut usein, kun olen uuden tehtävän edessä.

ReniÄiti neuvoi: Jos poika on sinusta kiinnostunut, nosta nokkaa, älä ole huomaavinasi. Eli ei saa olla heti innoissaan, pitää näyttää kovaa naamaa, vaikka sydän sanois mitä! Minusta siinä ei kuunnella sydämen ääntä, siksi se tuntuu hullulta.

mummi54Ole läsnä tässä hetkessä.

ElinaHanki hiukset

jusanderOlen huomannut neuvovani läheisiäni rukoilemaan aina tarvittaessa. Vaikka he eivät olisikaan uskovaisia, pyydän heitä tekemään niin - mitä menetettävää heillä on? Joitakin ystäviäni ärsyttää pyyntöni, mutta minulle rukous on antanut niin paljon voimaa, että olisi tyhmää olla kertomatta siitä eteenpäin.

mimosaKel onni on se onnen kätkeköön!

ÄipyliRakkaus ja toisista välittäminen ovat minulle elämän tarkoitus. Ne tekevät elämästä elämisen arvoista ja ovat ainoat asiat, mitkä meistä jäävät jäljelle.

HannaKoetan keskittyä käytännöllisiin, selkeästi toimiviin vinkkeihin.

Hellurei"Pian helpottaa!" Neuvo sopii lähes jokaiseen tilanteeseen :)

OlgaHyvä sää, pakko mennä ulos. Ja hulluin on: Suru pitkästä ilosta.

flashisTerveellinen ruoka

TepaÄlä jätä mitään huomiseksi, minkä voit tehdä tänään

sallyEnemmän tekoja, vähemmän valitusta. (huomasin joskus, että tarttumalla asioihin ja tekemällä ne, sai paljon enemmän aikaiseksi, kun valittamalla miksi kukaan ei tee asialle mitään. Eikä yhtään harmittanut, että asia tuli tehtyä).

SannaOlen kuullut, että kahvia pitää säilyttää jääkaapissa. Säilytinkin sitä pitkään, kunnes se kerran jäi lämpöiseen ja kun keitin siitä kahvit, ne maistuivat paljon paremmalle! Eli enää en säilytä kahvia jääkaapissa vaikka tiedän että pitäisi sen takia kun siinä oleva rasva voi pilaantua. (mutta eipä ole koskaan minulla pilaantunt!)

ZirpAjatuksenani on että kun kuljen kolme askelta eteenpäin ja tulee vaikeuksia vastaan, peruutan vain kaksi askelta, en palaa lähtöpisteeseen vaan yksi askel on aina eteenpäin.

elämänopiskelijaSäästetty lantti on onnen lantti.

PenninvenyttäjäVältä urautumista, kulje eri reittejä opiskelu- tai työpaikallesi.

kasiÄlä turhaan hötkyile :)

TepaLuota itseesi, tuplaat taitosi.

MummiElämää eivät ole ne päivät, jotka ovat menneet, vaan ne, jotka ovat jääneet mieleen.

A.M.Toivo parasta ja varaudu pahimpaan.

TuijaHulluin? Helppo juttu nimetä.

Nyt viime tammikuulla, kun pakkanen paukkui liki kolmeakymppiä, aloin korkeitten nietosten lomassa tuskailemaan talven ankeutta ihanaiselle puoliskolleni. Hän ei häkeltynyt yhtään. Ehdotti nainen tuo, että maalaisimme kesän tullen kilikalimaaleilla lankkuaitaamme palmuja viheriöitseviä atolleja. Sitten tuijottaisimme yhteistyönä aitaa, ja kuvittelisimme olevamme Malediiveilla... Eukkoni arveli, että tällainen psyykkaus helpottaisi hengen ahdinkoa pakkasen pannessa pahimmillaan... Tässä vaiheessa ehdotin muorikalle jonkinlaista psykiatrista hoitoa. Mutta, tuossahan tuo vaan näkyy edelleenkin istua tonottavan.

KutkisParas neuvo on että ole sellainen kuin olet.

JuteÄlä koskaan kadu tekemääsi, kadu tekemättä jäänyttä.

irisPahin klisee ikinä: "asioilla on tapana järjestyä.." - on taatusti asioita, jotka eivät järjesty jollet itse tee asian eteen mitään!

ellisIf I had a flower for every time you made me smile and laugh I'd have a garden to walk in forever :)

ÄipyliOhje jonka olen äidiltäni saanut ja omille lapsilleni opettanut on seuraava; Se minkä teet, tee hyvin, tai jätä sitten kokonaan tekemättä.

Hullunkurisimmat neuvot jotka olen äidiltäni saanut olivat nämä: Älä syö ruoka suussa! ja Suu kiinni kun mulle puhut! :)

PippaElä sinä mökötä...

JomppeliPoika muista, että paino on voimaa ja ylipaino on "ylivoimaa"!
Sanoi aikanaan lasimestari jonka opissa olin!!

KeljuKJos jokin ottaa päähän, kysyn itseltäni mitä merkitystä sillä on maailmanhistorian kannalta ja heti on helpompi olla!

päivänkakkaraTyökaveri kertoi että parfyymi jota ei itse haista suihkuttelun jälkeen on juuri sinulle sopiva. Tätä olen kertonut eteenpäin ja pitää paikkansa

miiaEi haukku haavaa tee. - Auttaa, kun joutuu juoruilun kohteeksi.

MetalliiPyrin ajattelemaan kaikki asiat ja tapahtuman aina positiivisesti, olen myös neuvonut lapsiani tekemään samoin. Elämä on silloin paljon helpompaa.

AurinkoinenEi kannata jäädä murehtimaan menneitä, vaan on mentävä eteenpäin.

TohveliMinkä nuorena oppii sen vanhana taitaa unohtaa.

MinnaAika parantaa haavat. Niin totta.

RiikkaOnko meillä ihmisillä mitään tärkeämpää asiaa elämässämme kuin auttaa toinen toistamme.

RHOn todella noloa, jos keskeneräinen sähköposti lähtee vastaanottajalle. Olen ehkäissyt tämän niin, että en lisää sähköpostiin vastaanottajia, ennen kuin viestini on valmis lähetettäväksi.

HippeWinston Churchilliä pyydettiin kirjoittamaan kirja, jotta toisetkin voisivat oppia hänen menestyksestään. Winston vastasi: Siihen riittää seitsemän sanaa; älä anna periksi, älä ikinä anna periksi.

PenttiÄitini nuorena keräämässä 'Ystävänkirjasssa' on lause:
"Ei onni tule etsien, se tulee eläen."

Tarja PorvoostaOman kokemuksen kautta olen oppinut, että "elämä kantaa". Tarkoittaa sitä, että asioita ei pidä liikaa ohjailla haluamaansa suuntaan, vaan antaa asioiden tapahtua omalla painollaan. Silloin tapahtuu ne oikeat asiat (esim. löytyy sopiva työpaikka, elämänkumppani jne.).

Anu AurinkoinenKun olin työtön ja alamaissa, ihmiset hokivat koko ajan, että asioilla on tapana järjestyä. Tämä sai minut lähes raivon partaalle, koska mielestäni ei ollut mitään todistetta, että asiat ikinä järjestyisivät. Nyt sitten kun ne ovat järjestyneet ja kun jollakulla muulla menee huonosti, tahtovat nuo sanat nousta ensimmäisinä mieleen. Ainakin vielä olen pitänyt tiukasti kiinni siitä, että en ala sitä neuvoa alamaissa olevalle ihmiselle tuputtamaan, koska muistan kuinka vihaiseksi se minut sai. Sen sijaan yritän esittää konkreettisemman esimerkin siitä, kuinka minunkin asiani järjestyivät, vaikka olin täysin varma että niin ei tule koskaan tapahtumaan.

VadelmaEräs tuttavani neuvoi pitämään aina talvella lukkosulaa varalla auton hanskalokerossa, jos sattuvat auton lukot olemaan jäässä.

Riitta"Kun mies itse tietää missä mies on, se riittää." Tämän elämänviisauden sain äidiltäni ja hän kuulemma omalta äidiltään. Yllättävän käyttökelpoinen monessa tilanteessa, odotitpa sitten firman IT-tuen saapumista tai mietit, missä siippasi tai poikasi tällä kertaa viipyy.

LeenaMihinkään elämään liittyvään ratkaisuun ei ole yhtä oikeaa menettelytapaa. Paras ratkaisu on se, jota et tule katumaan.

sekaisin äitiydestä <3Kun 10- ja 15-vuotiaat lapseni valittavat, etteivät tiedä mitä tehdä jossakin asiassa, että päätöstä on vaikea tehdä. Muistutan heitä silloin aina näin, että lopeta siinä tilanteessa järkeily ja ajattelu. Sitten kuuntele tarkoin, miltä sydämessä tuntuu, kun ajattelet sitä asiaa. Kuuntele mitä sydän sanoo. Se, mitä sydän sanoo, on oikea ratkaisu ja vastaus. Kulje sitten sydämen kertomaa tietä.

MiraÄitini asuu kerrostalon 5. kerroksessa ja muistuttaa minua (tytär, yli 50 v) joka kerta laittamaan rappukäytävään valot, kun lähden hänen luotaan. Hän luultavasti luulee, etten osaa sytyttää kerrostalon portaikon valoja, vaikka katkaisin hehkuu pimeässä. "Laita valot" - on AINA viimeinen tervehdys ulko-ovea sulkiessa :)

ikuinen lapsiÄlä koskaan rakenna elämääsi miehen varaan!

NinaHyvin usein huomaan sanovani - joko itselleni tai muille - "Älä hosu!"
Toinen todeksi havaittu ja usein käyttämäni sanonta on "Asioilla on taipumus järjestyä."

MirjaOma itse, oma pomo, en kuuntele toisia, toimin aina tilanteen mukaan itse, se on paras olla itsensä pomo.

riituJos sinulla on kaksi vaihtoehtoa joista valita, niin valitse se joka tuntuu vaikeammalta, sillä lopputuloksen kannalta se johtaa parhaaseen tulokseen.

RistoÄlä anna auringon laskea vihasi ylle.
(sovi riita, samana päivänä).

EijukkiOlin puutarhuriharjoittelijana ja hortonomi esimieheni kanssa mittailimme kukkamaan pituutta. Pidimme mittaa siis maassa ja hortonomi kysyi minulta; "mitä siinä mitassa lukee kolmen metrin kohdalla?" Joka kerta mittaillessani jotain muistan tämän lausahduksen... ;)

KatiOpiskelukaverini aikoinaan kertoi saaneensa tämän ohjeen mummoltaan. Käsityöihmisenä hän neuvoi lapsenlastaan tekemään käsitöistä aina sellaisia, että tyttö voi ylpeänä esitellä ne omiksi töikseen. Olen laajentanut tämän ohjeen omassa elämässäni käsittämään kaikkea mitä teen.

pipsaAikoinaan mummoni opetti minulle monia asioita kaksi on jäänyt mieleen ja toisen olen opettanut myös poikieni pyynnöstä "miniöille". Vauva itkee vain nälkää ja kun kuuntelet kuulet sanat "en nää, ennää". Jos vielä syömisen jälkee laps kitisee, anna heti vastiketta. Seuraavalla ruualla annat pelkän vastikkeen ja sitte lypsät ihtes,jos utareistas ei tule samaa määrää maitoa ku laps joi ,nii tiiät oot huono lehmä. Tiiät sen jäläkee et joko alat ihtiäis lypsää nii sitä maitoo rupiaa nousee, Tai sitten annat suosiolla sen vastikkee nii on kakarais tyytyväisii. Olin silloin ale 8v. Lehmii lypsäessä ja sitä opetellessa mummo aina haasto jotaki. Pojille olin kertonut näitä mummon kanssa tehtyjä juttuja. Miniöille en samoja sanoja ole käyttänyt mutta saman asian olen muuten kertonut. Vanhin lapsenlapsi kun oli syntynyt ja tulivat mummolle niin sattuikin ruoka-aika, laps rinnalle ja kohta nukku, ei menny pitkin kun alko huuto niin kerroin asian. Miniä vastas ettei saa antaa ku 4h päästä seuraavan kerran kun ohjeet on annettu neuvolasta. Olin antanu pojalleni salaa jo vastikepullon että lämmittää, komensin antamaa pullosta, kappas vain pullo tyhjeni kokonaan. Kotona olivat seuraavalla ruualla antaneet pullon jo heti, ja sitten oli lypsetty ei ollu tullu kun 20 ml nukahtaahan se laps tyhjän rukkase kans ku mittää ei tule, mutta neuvo meni perille ja neuvolan ruokinta-aikataulu roskii. Nyt on kaksi tomeraa kakaraa. Sama neuvo piti antaa kun nuorimmaisesta tuli Isä. Vissii ne kakarat joskus kuulevakki jotaki ku äitiltä neuvoo pyyetää.  

Toine puupinot kun tehään, niin siellä ei lapit ole miten sattuu Ne pinot pittää pysyä pystyssä eikä ole erimittasia sivusta kun kattoo nii vatupassi pitää pysyä suorassa. Tämän asian kun oppi meijä keskimmäinen. Oli mummolassa puutalakoot eikä poikaa ollu päästetty kuurii pinovamaan puita, ruua aikana muori ihmetteli minne se penikka ny meni, samalla oli tullu ovesta sisää ja käjet taskus kävelly pöyä ohi ja tokassu - kannatas opetella tekemää kerralla niin säästys turhalta. Samassa oli muori tajunnu muttei sanonu työmiehille mitää, kahvit olivat vielä juonee ja tuumannee et jos sen nyt sai loputki pinoo ja lähtivät kuurile. Kohta tullaa juoksujalakaa tupaa ja kirotaa pojalle mitä oot menny tekemää, poika oli tokassu takas, miehä sanoi et kannattas opetella kerralla tekemää. Pokkahan petti pääsin sanomaan eei MEIJÄ KAKARAT, eikös ne ole ain naapuri lapset

mummeli jolla on vai kakaroitIloisuutta torjuttiin lapsuudessani näin: räkänokastakin mies tulee vaan ei tyhjän naurajasta.  Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa. Itku pitkästä ilosta.

mummeliVie männessäis, tuo tullessais!

EijaAja varovasti, vaikka se taitaa olla vain vakiintunut fraasi.

leleAina puhtaat ja siistit alusvaatteet päällä kun ei voi tietää, milloin joutuu vaikka onnettomuuteen ja siitä sairaalaan ja siinä sitten alusvaatteita myöten tarkasteltavaksi.

AnskuYritin lopettaa tupakointia ja ystäväni suositteli minulle kirjaa nimeltä "Vihdoinkin savuton". Luin kirjan ja lopetin. Olen suositellut kirjan lukemista myös muille lopettamista aikoville ja lähes kaikki kirjan lukeneet ovat lopettaneet. Minulle suositeltiin ja suosittelen edelleen. :)

HippeNäitä yritän noudattaa ja "viljelen" myös lapsilleni: Huomenna on parempi päivä. Sateen jälkeen paistaa aina aurinko. Kyllä kaikki järjestyy.

MarjaJo edesmennyt viisas äitini neuvoi minua: jos toinen on hölmö ja käyttäytyy siten, ei sinun tarvitse toimia samoin. Tätä olen pyrkinyt noudattamaan ja toimii, yleensä tuo huonosti käyttäytynyt nolaa vain itsensä

FossiiliVarma tapa syylien poistamiseen: Aamulla ennen kuin syöt tai juot mitään, laita sylkeäsi syylään. Ei kovin hauskaa, mutta syylä kyllä katoaa alle viikossa.

Varma tapausÄitini sanat "Elämä kantaa" kaikuvat edelleen päässäni, kun teen hyppyjä tuntemattomaan. Siihen luottaen olen pärjännyt mitä kummallisimmissa ja hankalimmissa tilanteissa sen jälkeen. Kiitos siitä!

AnttiTosi pysäyttävä ohje oli kertomus taivaasta ja helvetistä. Helvetissä ihmiset istuivat suuren puuropadan ympärillä. Kaikki oli sidottu tuoleihinsa ja kaikkien käsiin oli sidottu pitkät kauhat. He ylsivät kauhoilla puuropataan, mutta eivät saaneet pitkiä kauhoja suuhunsa ja kaikki voihkivat nälkäkuoleman partaalla. Taivaassa asiat olivat ihan samoin. Ihmiset sidottuina tuoleihin ja kauhat käsiin ja herkullinen puuro padassa. Mutta ihmiset olivat kylläisiä ja nauru ja laulu kaikui. Ihmiset syöttivät toisiaan.
Tämä tarina on minusta kaikista tarinoista pysäyttävin. En muista kuka sen kertoi ensimmäisenä, mutta minä kerron sitä aina sopivan tilaisuuden tullen edelleen. Mäne ja tiijä luin sen positiivareiden sivuilta!

Missu W.Kohtuus kaikessa! Olipa se sitten alkoholia, karkkia, liikuntaa, syömistä, tietokoneella olemista, vaatteiden ostoa, valitusta, .....

Ulpu64Sitruunamehu auttaa palovammoihin. Löysin kesällä 2007 tämän ohjeen netistä kun olin polttanut itseni kauttaaltaan auringossa. Luonnonjogurtti kiehui iholtani pois ja muutkin vippaskonstit falskasivat. Sitruunamehu teki ikään kuin suojaavan kalvon vamman päälle ja heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen sain yöni nukuttua ja vammat lähtivät paranemaan. Tämän jälkeen olen pitänyt aina sitruunamehupulloa jääkaapissa.

PrimroseNuoruudessani sain äidiltä tansseihin lähtiessäni ohjeen: "Pirä ittes ihimisenä." Se kattoi kaiken sukupuolivalistuksesta päihdevalistukseen. :D

AnsaKun sinä autat niin sinuakin autetaan.

Ani 10Äitini on usein kovasti huolissaan kaikenlaisista asioista. Kun hän kuuli että ajan Helsingissä, hän varoitteli etten vain erehdyksessä aja ratikkakiskoille. Joissain paikoissa vain on pakko ajaa ratikkakiskojen päällä kun tie kulkee siitä...

TytärÄitini sanoi, ettei kannata riidellä. Aina kannattaa mieluummin olla hiljaa. En ole voinut noudattaa hänen neuvoaan. Jos en heti sano eriävää mielipidettä niin myöhemmin vastalause onkin kuin vyöryvä kivi, se kertaantuu moninkertaiseksi. Niin erilaisia me ihmiset olemme.

LekkuIhminen haluaa kaiken heti, mutta Jumalalla on oma aikataulunsa.
Tämä kääntäen: Kaikki tapahtuu, kun aika on kypsä.

MariannaKaksi eniten elämääni vaikuttanutta neuvoa ovat nämä:
Tee toisille, niin kuin toivoisit tehtävän sinulle.
Ole läsnä tässä hetkessä.

Keskittymällä siihen ja vain siihen, mitä kulloinkin tekee, on oma elämänlaatuni parantunut huimasti! Ei enää stressiä kaikesta puoliksi aloitetusta, ei riittämättömyyden tunnetta, ei turhaa kiirettä.

Perhe-elämään aito läsnäolo on vaikuttanut myös huimasti: lapset suorastaan kehräävät saadessaan äidin huomion ja kiinnostumisen itselleen, eikä mieskään valita, että vaimolla on aikaa kuunnella loppuun asti, että millainen päivä tänään olikaan töissä.

Ja ne omat työt: olen yrittäjä ja saan nykyisin työpäivän aikana paaaaljon enemmän aikaan kuin aikaisemmin. Kun luen sähköpostit, niin luen ja vastaan sähköposteihin; en surffaa samaan aikaan netissä. Kun teen toimeksiantoja, on sähköposti ja netti suljettuina, ja keskityn tekemään vain toimeksiantoja. Kun surffaan netissä, surffaan netissä, ja teen sitä hyvällä omalla tunnolla. :)

MarjaJokainen hetki on uusi mahdollisuus. Mikään ei välttämättä ole sitä miltä ensi silmäyksellä näyttää. Odota rauhallisesti tilanne loppuun asti ja saatat huomata että olisit repinyt pelihousujasi ihan turhaan.

ReijaVie mennessäs tuo tullessas. Ohje aktivoi monella tapaa. Se sisältää liikettä, tekemistä, ajankäytön tehokkuutta, saavuttamista ja proaktiivista ajattelua. Olen huomannut, että monet elämässään menestyneet ja siitä nauttivat noudattavat tätä yksinkertaista ohjetta, jonka minäkin olen aikanaan oppinut äidiltäni ja hän omalta äidiltään.

Sopii soveltaaAikuinen tyttäreni kertomaa; hänen ala-asteella ollessaan koulussa kysyttiin millaisia elämänohjeita muistaa saaneensa vanhemmiltaan. Hänelle oli tullut yksi isän antama ohje kirkkaasti mieleen: Jos syöt lunta, elä syö niitä keltaisia paikkoja. (Meillä oli kaksi koiraa, jotka jättivät lumeen omat merkkinsä). :))

kevätOlin elänyt taloudellisesti hyvin tiukkoja vuosia. Olin jo pitkään seurannut asuntojen hintakehitystä ja suunnitellut asunnon myyntiä helpottaakseni rahatilannettani. Odotin kuitenkin sopivaa hetkeä suhteessa lasten itsenäistymiseen. Kun sitten asunnon myyntini tuli julkiseksi, sain parhaalta ystävältäni "todellisen elämänohjeen": Sinä olet niin kauhean impulsiivinen ja harkitsematon kaikissa elämäsi tapahtumissa. Etkö edes lasten takia voisi harkita asiaa. Asunnon myyntiin ilmoittamisesta viikon kuluttua olin myynyt asunnon 30 000 € voitolla olemalla samalla noudattamatta tuota elämän ohjetta.

Impulsiivinen InkeriTutut sanonnat ja matkalta tarttuneet ovat elämässä mukana ja jakelen niitä (osittain muokattunakin) auliisti eteenpäin niin kannustuksena kuin myötätuntona.  Tee hyvin, minkä teet, vaikka tekisit vähemmän kuin muut. Et ole "muut", joten se ei ole peruste saamaan sitä mitä muilla on. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, jaettu suru on puolikas suru. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Istu alas silloin kun seinät kaatuvat. Toinen lapsi opettaa, kuinka paljon turhaan hermoilit ensimmäisen kanssa. Koko kylä kasvattaa lapsen, joka on sinulla asumassa. Kun et tiedä mitä pitää tehdä, tee toisin.

KasvattajaHuomaan usein sanovani lapsilleni, että "muistakaa kohdella toisia siten kuin haluatte, että teitä kohdellaan".

TuutikkiIsäni on jakanut eteenpäin jo edesmenneen äitinsä elämänohjeita. Yksi on jäänyt erityisesti mieleen juurikin sen takia, että en vielä pienenä tyttönä ymmärtänyt sitä. Ohje kuului: "toimi aina niin ettei omat jäljet haise". Näin isompana ohjeen viisaus on alkanut selviämään. :)

MiiaHäntä pystyyn vaikka hakaneulalla!

HiluksiToimii kellä toimii, mutta tällaisen ohjeen olen saanut: Jos tapaat henkilön, joka on mielestäsi jollain tavalla itseäsi hienompi, arvostetumpi tms. ja sinua alkaa jännittää, niin pitää kuulemma muistaa että vessassa tuo fiinikin henkilö käy. Mielikuva pytyllä istuvasta henkilöstä kun saa kenet tahansa tuntumaan piirun verran vähemmän pelottavalta ja arvokkaalta..

IrmeliMuuan minua vanhempi entinen työkaverini tapasi sanoa vastoinkäymisiä kohdatessaan, että asioilla on tapana järjestyä ja se on jäänyt mieleeni. Tiukan paikan tullen tuo sanonta jostakin kumpuaa mieleeni ja on auttanut asennoitumaan kiperässä tilanteessa.

Suurenmoinen elämäTyöllä on tarkoitus elättää eikä tappaa itsensä.

KristiinaKäytän näitä:

Aina pitää edes yrittää, eikä luovuttaa yrittämättä!
Kyllä liian kanssa aina pärjää :).
Tuo tullessas, vie mennessäs.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon ;).
Älä koskaan anna periksi!
Poissa silmistä, poissa mielestä :).
Ystäväni järkevä neuvo: Et voi muuttaa toista ihmistä, vain itseäsi.

MarjutVanhat sananlaskut ovat oikeastaan todella järkeviä. Esim. niin makaat kuin petaat, minkä taakseen jättää sen edestään löytää, puhdas omatunto on paras päänalunen. Niissä kaikissa piilee viisaus.

TuulikkiKun keskustelet idiootin kanssa pidä huolta, että hän ei tee samoin.
Vähän päivässä paljon viikossa.

Sinkkumummo"Se mikä ei tapa, vahvistaa".

Terveydenhoitaja"Kun kerran lähdet ryyppäämään, syö ensin paljon suklaata. Tulee sitten lopuksi hyvä maku suuhun"

JepuTämä on vitsi, jonka koulussa opettaja sanoi ruokatunnilla kerran: "Älkää syökö suu auki." :)

Äitini (83 v) muistuttaa vieläkin minulle (57 v), että "älä vain putoa", älä putoa rappusissa", "älä lyö päätä seinään", "älä kaadu" jne. Me tyttäret nauretaan näille, kun ollaan jo kohta eläkeikäisiä, äitiäkin tietenkin naurattaa, mutta antaa kuitenkin hyviä ohjeitaan vieläkin :)

"älä lyö päätä seinään"Vanhempani elivät ja rohkaisivat minuakin: Ei saa luovuttaa ja murehtia, asioilla kun on tapana järjestyä

PipeOnni on hyvin tehty työ, vaikkei siitä kukaan kiittäisikään. Eli minkä teen - teen niin hyvin kuin osaan ja voin.

EkoistiEtenkin pienten lasten kanssa olen huomannut erittäin käteväksi vatsataudin yllättäessä sängyn petauksen kerroksittain eli ensin suojamuovi, päälle lakana, seuraava suojamuovi, päälle lakana jne. Näin voi lakanoiden sotkeentuessa yöllä kuoria yhden lakana- ja suojakerroksen pois ja potilas (ja äiti) pääsee nopeammin jatkamaan unia.

PaulaÄitini oli tarkka pyykinpesun suhteen. Opetti lajittelun ja kaiken muun... itse teen samoin ja olen opettanut sen myös lapsilleni. Puhdas pyykki silitetään / mankeloidaan ennen kuin vaatteet laitetaan kaappiin.

Toinen, mitä noudatan, on järjestelmällisyys... nuorena inhosin äitini täsmällisyyttä - tavaroilla oli -kuivauskaapissakin - tietty järjestys... nyt huomaan itse toimivani IHAN SAMOIN :) Hassua, vai mitä ?

KittaÄidiltäni sain parhaan neuvon ikinä lastenhoitoon ja äitiyteen. Kun odotin esikoistani, äiti sanoi: "Minulla on sinulle vain yksi neuvo. Sinä tunnet itsesi ja lapsesi, muut vain kuvittelevat tuntevansa. Tee juuri kuten itsestäsi parhaalta tuntuu, silloin teet varmasti oikein." Ja totta tosiaan, tämä on ollut ainoa neuvo jonka olen häneltä saanut, äiti ei ole sen koommin vanhemmuuteeni puuttunut vaan luottanut että osaan kyllä.

MustasiipinenÄidinäitini oli lempeä ja viisas nainen. Hänellä oli hauskasti elävöitettyjä ohjeita, kuten: "Älä sie hyvä laps rupia veistelemmää itsiäis toisten toiveitten mukkaa, muute siust ei jää jäljelle ku hammastikku.

Isänisäni oli saman oloinen ja huumorintajuinen. Olin kerran pahoittanut mieleni. Isoisäni otti minut kainaloonsa ja tuumasi: Älä sie sure. Anna hevosten surra, niil on suur pää.

TuulaOlisikohan tämä esimerkki hullusta neuvosta? Joskus 60-luvulla, kun olin alle kaksikymppinen, eräs lähisukulainen (nainen) neuvoi minua näin: Naisen pitää aina esittää hiukan tyhmempää kuin on - etenkin miesten seurassa!

Arya"Kaikki mikä ei tapa, kasvattaa" oli tapana jo edesmenneen äitini sanoa. Hän oli nainen, jonka mies kuoli, kun nuorin kahdeksasta lapsesta oli 10 kk ja vanhin 18 ja joka 5 vuotta tämän jälkeen menetti vanhimman lapsensa. Hän taisi karvaiden kokemuksien kautta tietää, mistä puhui. Jaksoi, vaikka moni olisi jo luovuttanut...

MarjaAINA KANNATTAA YRITTÄÄ! olen opettanut tämän lapsilleni jo pienestä pitäen! Kerran kaupassa lapset karkkihyllyn vieressä olivat pohtineet, antaisiko äiti ostaa jotain, vaikka ei olekaan karkkipäivä!? Toinen muisti opetukseni, että aina kannattaa yrittää, joten päättivät kysäistä! Sillä kertaa olin joustava ja lapset saivat karkkinsa!... ja vahvistuksensa elämänohjeelle! Lähettyvillä istunut kassaneiti seurasi asioiden etenemistä hymyssä suin!

Kassaneidin kertomaaOlen pojalleni sanonut, niin kuin äitini aikoinaan minulle opetti: Jos jonkun asian/tehtävän teet, niin tee se niin hyvin kun osaat. Toinen äitini antama neuvo on: rehellisyys maan perii, eli kannattaa aina olla rehellinen, olipa kyse millaisesta asiasta tahansa.

ANJUSKAHullun kanssa ei kannata huutaa = äkäisen ihmisen kanssa ei kannata antaa samalla mitalla takaisin, ainakin jos ei halua saada raivoisaa riitaa aikaiseksi.

Toinen: Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

KaarinKatso ylöspäin ja eteenpäin - älä taaksepäin. Onni ja ilo on jokaisen saavutettavissa - kun on vaan yksi elämä pitää tehdä sitä mikä hyvältä tuntuu ja muuttaa asioita niin, että pääsee tekemään niitä asioita jotka tuottavat onnea ja iloa. Menestys seuraa siinä mukana.

IrinaMuistutus: Vessan pönttöön ei saa heittää pumpulipuikkoja, tulitikkuja, talouspaperia, vessapaperin hylsyjä, ruokaa. Neuvo, jota kokeiltu. Viinirypäleet ja banaanit voi pestä astianpesukoneessa (huuhteluohjelma).

jomo ice hotYksi parhaimmista on ollut se, että älä jätä mitään roikkumaan...

HelinäHalaa molemmin päin, niin et kasva kieroon.

SisseliiniAsioilla on tapana järjestyä.

SirpaTavarat pysyvät edes joten kuten järjestyksessä, jos noudattaa tätä: "Vie mennessäs, tuo tullessas".

InkaLähinnä hienot fraasit, jotka on voinut soveltaa käytäntöön, ovat mun juttuja. Yksi parhaista neuvoista, joita käytän ja edelleen eteenpäin tuppaan: Ei kysyvä tieltä eksy eli AINA kannattaa kysyä - OLI ASIA MIKÄ TAHANSA. Parempi varoa kuin katua, on hyvä käytännön neuvo (enkä tarkoita "ulkona liikkumista").

Krisse 48Huomaan noudattavani "Ole vahva, etsi iloa elämään ja etsi lääkettä kipuun. Kaikki käy, kaikesta huolimatta parhain päin, jaksa vielä."

Hulluin saamani neuvo kun hain apua sosiaalityöntekijältä sairastuttuani syöpään, "Onhan sulla tukka vielä päässä." Sekä "säännöt on säännöt, niitä pitää noudattaa. Itku pitkästä ilosta. Mene töihin niin ne muutkin töitä tekee."

MansikkaMummuni elämänohje on ollut ohjenuoranani: Ei suurilla tuloilla vaan pienillä menoilla. Sekä elämänohje: Rehellisyys, ahkeruus ja Jumalan pelko, niitä olen pyrkinyt elämässäni noudattamaan hyvällä menestyksellä.

SinisilmäKun tulee ongelma eteen tai hankala tapaus (lähinnä työssä), kannattaa istua hetkeksi alas ja miettiä, juoda kuppi kahvia/ polttaa tupakka tai kiperimmässä tapauksessa nukkua yön yli ennen kun alkaa tekemään mitään.

JariTätini neuvoi aina pukemaan siistit alusvaatteet ylle, kun lähtee kodin ulkopuolelle. Nimittäin, JOS matkalla joutuu vaikka onnettomuuteen, niin etteivät sitten sairaalassa hoitajat kauhistu rikkinäisiä tai likaisia alusvaatteita. Tämä ohje on aina mielessäni, varsinkin silloin, jos satunkin lähtemään jonnekin vähän kuluneimmilla sloggeillani.

SandrineJokainen matka alkaa yhdestä askeleesta.

KatjaANTAMANI NEUVO:
Heti muistui mieleeni eräs neuvo pojalleni, jota itsekin yritän noudattaa parhaani mukaan. Noin seitsemän vuotta sitten poikani valitteli "...olisi sen lukionkin voinut suorittaa vähän paremmalla intensiteetillä, ... en tiedä kannattaako hakea nyt tradenomin tutkintoon, kun... jne haihattelua menneestä ja epäilyä tulevasta. Sanoin: "Jos elät tätä hetkeä puoliteholla, kuten tuolloin, kun tilanne ja valintasi oli akuutti, niin saat kuulla yhä uudestaan tuon kysymyksen itseltäsi mutta jos teet kulloisenakin hetkenä parhaasi sinulla on parempi nykyisyys, hetken päästä niistä kertyy parempi historia ja sen myötä parempia odotuksia tulevaisuudelle".

PÄHKÄHULLU NEUVO:
Taannoin olin huolissani pojastani ja kerroin eräälle tuttavaopettajalle peruskoulussa olevan murkkulapseni vastustuksesta kysyen mikä neuvoksi? Hän sanoi: "Ammu sitä reiteen". -Heh; hän ei tietenkään tarkoittanut kirjaimellisesti, vaan halusi hirtehisellä tavallaan keventää tunnelmaa ja jatkoi: "Näitä samoja asioita mietit sinä, minä ja noin miljoonat muuta ympäri maailmaa".

Jari J, LahtiVerot on maksettava. Siitä valittaville kerron, että itse ajattelen, että se mikä menee veroihin, menee "hyväntekeväisyyteen" - ja, kas, ei niin keljuta maksaa niitä. Sitten voin ajatella, että voimme ajella tietä pitkin, käydä terveyskeskuksessa, saada poliisin palveluja "minun panoksellani hyväntekeväisyyteen". Ajattelen, että minun maksamat verot menevät niihin palveluihin, joita itse arvostan. Minä tuen mielelläni vanhusten hoitoa, lasten lääkäriä, sairaalaa, oopperataloa, joku muu saa halutessaan sponsoroida hornetit, puolustusasianajajat rikollisille, ylellisyydet valtiovieraille jne. Asenne ratkaisee, aina!

TiinaKannattaa noudattaa: leikkaa vauvan kynnet vauvan nukkuessa.

Miina NurmiIlon, surun ja ikävän kokeminen saattaa avartaa näköaloja elämän suuressa seikkailussa.

Marja-Leena, TurkuJos sinun pitää tehdä jotain, niin tee se heti tai päätä milloin sen teet - jos sinun pitää se tehdä. Näin opetti äitini aikoinaan ja kun sitä olen noudattanut, ei ole ollut koskaan aikatauluongelmia tai tekemättömiä töitä roikkumassa.

MiaIhmiset kehottavat sinua olemaan se, joka olet. Unohda se - ole mieluummin se, joka haluat olla.

O. E. LiljeströmParas hermoja säästävä neuvo jonka sain ja jota uskollisesti noudatin vuoden ajan, kun kaksoset syntyivät: kun vauva itkee, anna sille ensin rintaa. Tissi suussa vauva on hiljaa, ja voit tutkia onko hänellä märkä vaippa, nälkä, tai jokin muu ongelma :)

muuttolintu"Älä anna auringon laskea vihasi ylle" Näin sanoi aina äidinäitini ja olen yrittänyt tuota parhaani mukaan toteuttaa ja olen sen myös lapsille opettanut :) Eli riidat pitää ratkaista samana päivänä :)

EloveenaÄlä turhaan jätä asioita tekemättä sen vuoksi, että mietit, mitä muut sinusta ajattelevat. Vain Sinulla on niin paljon aikaa pyöriä napasi ympärillä.

JenniIhmisen suuruus ilmenee hänen tavassaan kohdella lähimmäisiään.

RheaNostan auton tuulilasinpyyhkijät pakkasella ylös - eivät jäädy, en jätä talvella pysähdystilassa käsijarrua päälle samasta syystä.

SanttuAnna enemmän, kuin lupaat.

AleksiVie se tavara samalle paikalle mistä sen otitkin. Näyttää kulkevan sukupolvesta toiseen ja sen on ihan hyvä. Mutta kyllä nuo miehenpuoliset kuitenkin kysyvät, että missä se pusero, missä ne sukat ja uimahousut on? kun en sitä nyt löydä. Vaikka ne ovat siinä nenän edessä.

EpuliElämääni ei säätele sattuma, ei kohtalo eikä pahat ihmiset, vaan Jumalan suunnitelma. Lopullinen paha ei silloin toteudu, vaan ahdingolla on rajansa ja kestonsa.

Selviytyjä sittenkinPuhdistan leivinuunin lasiluukun tuhkalla, eli käytän kostean paperin tuhkassa ja pyyhin lasin ja lopuksi käytän puhdasta kosteaa paperia kuivaukseen. Takan lasiluukut puhdistuu samoin. – Tuhkalla puhdistan myös saunan pesuhuoneen laattaseinät ja ”saippuakarheus" lähtee hyvin pois. Suihkulla saa huuhdottua seinät helposti. Saunassa olevan lasisen välioven puhdistan myös tuhkalla – suihkutus - ja sitten kuivaus lastalla.

TUHKAFANILapsena iltarukouksen jälkeen ei enää saanut puhua. Kesti kauan ennen kuin siskon kanssa keksimme voivamme puhua amenen jälkeen. Uni tuli hyvin turvallisen rukouksen jälkeen.

Hellu63Äidin neuvo pitää koti siistinä, jota yritän parhaani mukaan noudattaa, joskus on päässyt unohtumaan ja palaa taas uudestaan mieleen, kun villakoirat juoksee vastaan... :)

"Pölyhuiska"Äitini opetti miten pitää säästää kaikissa asioissa ja hyvin on oppi mennyt perille ja olen jakanut vinkkejä myös muillekin. Esim. meillä tehdään aina ruoat 2 päiväksi, käytetään kaupassa kangaskasseja, ostetaan ruoat tarjouksesta ja viikoksi kerrallaan, kierrätetään lastenvaatteet yms.

Hulluin neuvo on edelleen äidiltäni, että "muistahan tyttö laihduttaa" ja samaan aikaan hän leipoo tuoretta pullaa, jota ei voi vastustaa:)

HS65Rehellisyys maan perii. Ole rehellinen myös itsellesi!

Marja-TerttuNäitä toteutetaan kaikenlaista sälää keräävän hamstraajan ahtaassa talossa: Kun pienen ja ahtaansekaisen keittiön tiskipöytä on tyhjä ja puhdas, niin koko keittiö tuntuu silloin siistiltä. Tämä otetaan silloin käyttöön, kun saamme soiton, että 15 min päästä on tulossa yllätysvieraita.

Sitten pyritään viemään myös kaikki puhtaat pyykit ja vaatteet yläkertaan piiloon. Pienessä vessa-pesuhuoneessa laitetaan likapyykit suihkuverhon taakse piiloon. Eli se, mitä ei ole näkyvissä, niin on piilossa. Tämä aiheuttaa välillä sen, että mm. sinne yläkertaan kulkeutuu myös kaikenlaista muutakin piiloon ja sitten vasta haetaankin. :)

DaaliaMinkä taaksee jättää sen eestänsä löytää

memuliTämän neuvon sai rakennusalalla työskentelevä tuttavani, paikallisessa puutavaraliikkeessä asioidessaan, muutama vuosi sitten, kun lintuinfluenssa-epidemia uhkasi; Myyjä neuvoi (ihan tosissaan): Älä osta noita rakennustarpeita. Osta lautaa ja ala tehdä ruumisarkkuja! Puolet maailman ihmisistä kuolee - pistä nyt rahoiksi!

PetkeleSe on aina kotiinpäin kun nokalleen kaatuu. Vie mennesäs, tuo tullesas tee siellä ollesas. Tulet ku näkyy.

Naapurin HuldaÄitini sanoo aina vaikeuksien tai hankalan elämäntilanteen edessä "Ihminen on aina päivän vaikka hirressä". Huomaan itsekin käyttäväni sitä joskus kiperissä paikoissa ja sen jopa hieman lohduttavan joissakin tilanteissa. Kyllähän tästäkin selvitään, ajattelen lausetta toistaessani.

Hirsipuussako?Oven pesu aloitetaan aina alhaalta päin, näin sanoi eräs sukulaisnainen ollessaan vierailulla kodissani lauantaipäivänä. Minä olin silloin n. 7-vuotias siivotessani. Nyt olen siirtänyt tiedon omille tyttärilleni.

kaurisKun laittaa kaalin pakasteesen ei tarvitse keittää ja sitä myöten hajuhaitat vähenevät.

siru.kEi haukku haavaa tee. - Auttaa, kun joutuu juoruilun kohteeksi.

MetalliiASIOILLA ON TAPANA JÄRJESTYÄ !

KIRSIKaverin isä vuosia sitten sanoi saunassa, että löylyveden kannattaa olla haalean lämmintä, eikä kylmää, koska se muuten jäähdyttää saunakivet liian nopeasti. Tasaisempaa löylyä tulee, kun on oikein laitettu vesi. Sen jälkeen oon aina ottanut tämän huomioon ja huomauttanut muillekin jos on liian kylmä vesi ollut muilla.

JybärypäleNoudatan kaikenlaisia vanhanaikaisia ja syyllistäviä neuvoja (erityisesti naisille suunnattuja), joita ei todellakaan pitäisi noudattaa. En kyllä kerro niitä eteenpäin. Ainoa mitä kerron eteen päin on sanonta "Niin monta kertaa kuin arvostelet, niin monta kertaa joudut antamaan anteeksi." Hulluimmat neuvot tulivat äidiltä esim. "älä koskaan ota miestä, jolla korkeampi koulutus kuin sinulla", Siis ei mitään järkee.

neuvoja tyhmiltäJos kyyneleet helmiä olisi...ne rikkaaksi minut tehdä voisi.

ÄipyliEn ole mikään Roope-Setä, jonka olen oppinut äidiltäni. Vihasin aina kun minulle sanottiin noin ja nyt sanon niin omalle lapselleni...

ElluscaNeuvo 1: Kuuntele sydämelläsi, ei pelkästään korvilla.
Neuvo 2: Juttele niin että kuulija sen ymmärtää, eikä vaan kuule mitä äännät.
Neuvo 3: Ole lähellä, sanoilla ei ole merkitystä tai ne ovat useimmiten turhia.
Neuvo 4: Elä niin että kiinnität omiin tekemisiisi huomiota, ja tee tiliä ainoastaan omista tekemisistä, silloin ei jää aikaa, eikä kiinnostusta setviä muitten tekemisiä, ja kateellisuus, viha ja katkeruus jää pois.
Neuvo 5: Olet itse temppeli, ja sitä sinun on hoidettava, arvostettava, kunnioitettava ja rakastettava... ja sitten kun osaat sen tehdä itsellesi, sen jälkeen vasta kykenet tekemään sen muille.

annah.Todellinen rakkaus kestää yhtä kauan kuin kilpikonnan maailmanympärysmatka.

DaamiKaikkea elävää pitää kunnioittaa. Niin muita ihmisiä, eläimiä kuin luontoakin. Kaikkia pitää kohdella tasavertaisesti.

a.a.Äiti aina sanoi; Hullu saa olla muttei tyhmä...Ja näillä mennään edelleen =)

SuvituuliEi se ota jos ei se annakaan

pilkeNoudata isäsi neuvoja. Virheliike, jota kadun suuresti.

GreekIhminen pelkää usein turhaan asioita jälkeenpäin, usein huomaa että kaikki menikin hyvin ja jos ei niin elämä jatkuu kuitenkin.

TarskuOle niin kuin et olisikaan.

jujuOlen huono ottamaan neuvoja vastaan - mutta hyvä niitä itse jakelemaan. Useimmiten saarnaan nuorille yksinkertaisuuden, kännykättömyyden ja lukemisen puolesta!

bookieJärkyttävin ohje / vinkki ollessani vakavasti ja pitkäaikaisesti sairaana: "Kysy siivousapua seurakunnan diakoniatyöltä, järjestävät talkoita"! --- putosin sellaiseen ahdistukseen että meinasi lipsahtaa jalka lamp...---- olen ahtaan uskollisuuden uhri, joten taustat sieltä.../ neuvon antaja tiesi taustani.

uhrixTo be old and wise, first you must be young and stupid.
Ystävä on ihminen, joka tietää sinusta kaiken, mutta pitää silti sinusta.

PoemgirlieKöyhältä puuttuu paljon, mutta ahneelta puuttuu kaikki.

TobyAinoat ihmiset, jotka eivät koskaan epäonnistu, ovat niitä, jotka eivät koskaan yritä mitään.

PoemladyEi mitään kiirettä, kyllä kaikki lopulta järjestyy.

tuumiItku pitkästä ilosta, pieru paljon nauramisesta. Tämä on hulluin saamani neuvo.

LeijonaemoEi kannata polttaa tupakkaa

moonaElä jokainen päivä kuin se olisi viimeinen.

MirreHulluinta oli se kun mummo sanoi huonosti syövälle lapsenlapselleen että "Tuo poika ei kevättä nää". Siitä on tullut legendaarinen saarna ;)

KevättäOlinkohan minäkin vain rakkauteen rakastunut?

AudreyEvery day matters. This day matters.
Epäilyksen hetkellä, kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat jättää tänään käyttämättä.

KaisaSyksyllä hillopurkit kannattaa keittämisen jälkeen vielä desinfioida kirkkaalla viinalla (esim. Koskenkorva) ennen täyttämistä. Hillot ja soseet säilyvät paremmin. Kokemusta on jo monelta vuodelta ;-)

Koskenkorvalta kotoisinIän myötä on tullut paljon varovaisemmaksi todella monissa asioissa ja sitä pyrkii ennakoimaan tulevat ongelmat todella tarkoin, joten minulle sopii ja myös jaan eteenpäin mielelläni sanontaa: Ei vara venettä kaada.

MalluÄlä mene "käsikirjoituksen edelle"

KeljuKParas aika istuttaa puu oli 20 vuotta sitten. Toiseksi paras aika on NYT!  
Helpoin tapa päästä puun latvaan on istua kävyn päälle:D

DaamiJos mieltä painaa katso kauniita kukkia, iloisia ihmisiä se nostaa myös sinun mielialaa.

TellervoLove that we can't have is the one that lasts the longest, hurts the most and deepest....and feels the strongest!

Lady in lovePese kädet ennen nukkumaanmenoa!

SharleenEi mitään väkisin vaan omasta tahdosta.

oman tien kulkijaAmmattikoulussa opettajalta saatu ohje:
Se mikä kannattaa tulla tehdyksi, kannattaa tulla tehdyksi hyvin!
Lämmöllä Raija Rautalaa muistaen.

Taina -75/76 LoimaaPieni riimi vanhasta laulusta, osuu ja uppoaa lähes kaikkeen elämässä "jos nuo tummat raidat ottaisimme pois, ei niin kirkkaita nuo vaaleatkaan ois" :)

PäiviAjattele omilla aivoillasi.

Timpe84Ei se miltä me näytämme, eikä se mitä aikaansaamme merkitse mitään sen rinnalla, mitä me olemme toinen toisillemme.

TobyEnsin suretti ajatus, että kohtelet minua kuin ilmaa.... kunnes hoksasin että eihän ilman ilmaa voi elää :-)

SissiÄlä koskaan katso silmiini jos aiot valehdella!
Älä koskaan kerro tunteistasi, jos niitä ei ole olemassa!
Älä koskaan tule elämääni jos haluat siitä pois.
Mutta jos oikeasti olen tärkeä niin kerro se heti tässä ja nyt :-)

Lady in loveÄlä jätä huomiseen minä voit tehdä tänään

hhÄlä leikkaa hiuksiasi lainkaan

irisOlemme kaikki oman onnemme seppiä, mutta vain rikkaat myöntävät sen.

rick van robberyAjattele positiivisesti. Se tuo hymyn muidenkin kasvoille.

MirkkuxJos kaikki menee päin seiniä, paista pannukakku

kukkisElä päivä kerrallaan!

jonnajonKohtele muita niinkuin toivoisit kohtelevan itseäsi...

piaAnna muille ihmisille itsestäsi juuri sitä, mitä toivoisit heiltä saavasi....hymykin palaa aina takaisin

MemuliEteenpäin se on sanoi akka joka nokalleen kaatui.

jamaniGive a man a fish and you feed him for a day.
Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.

DaamiMatkalla elämän halki oppii sen, että ellei melo omaa kanoottiaan, ei etene ollenkaan! Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee.

DaamiSaatat unohtaa ihmisen, jonka kanssa olet nauranut.
Mutta et koskaan ihmistä, jonka vuoksi olet itkenyt.

RunotyttöAsioilla on tapana järjestyä!

järjestystä elämäänÄlä kulje edelläni, en osaa johtaa.
Älä kulje takanani, en ehkä seuraa.
Vaan kulje rinnallani ja ole ystäväni.

DaamiJokainen päivä tuo tullessaan lahjoja. Muista avata paketit. Se, joka jakelee ystävällisyyden maitoa, ei voi olla läikyttämättä vähän päälleen.

PoemgirlieKäytä omaa järkeäsi, on järkevin ja noudatettavin vinkki, jota olen koskaan saanut.

EnnaTee joka päivä yksi ihminen onnelliseksi - vaikka se olisit Sinä itse!

LilliKulje hymyillen läpi kyynelten

DaamiEdellisiltä sukupolvilta kuulemiani ja edelleen jakamiani vinkkejä:
"Puhtaus on puoli ruokaa."
"Paskan kanssa ei kannata alkaa kappisille."

ARKun saat hikan, juo täysi vesilasillinen vettä siten, että suu laitetaan lasin yläosaan ja kaadetaan juodaan) lasi tyhjäksi ns. väärinpäin. Siis kallista päätä eteenpäin otsa menee edellä alas. Toimii ja hikkaa ei ole enää:)

kakaveLataa akut yöllä, sähkö on halvempaa yöllä ja puhelin on siten valmiina aamulla käyttöön.

Mark4Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä, Tommy Tabermanin sanoin. Tämä elämänohje kannattelee kovissakin paikoissa. :)

OmppuTv:ssä aikoinaan tuli, olisko ollut onnenpyörässä, että "parempi rikka rokassa kuin hämähäkki taikinassa", ja siinähän ei ollut mitään järkeä..

NinaÄidilläni oli sanonta, että ei Jumala laiskoja ruoki. Ja huomaan, että se on jäänyt mieleeni ja minun pitää olla aina ahkera ja aikaansaapa ihminen, eläkkeelläkin! Olen kyllä ottanut sen huumorilla.

Mummu 72 vPitää ottaa positiivisesti isotkin laskut

KirppuJos joku seuraa sua illalla, soita jollekin kännykällä, juokse ihmisten ilmoille.

PäkäÄlä koskaan katso silmiin, jos aiot valehdella.
Älä koskaan kerro tunteista, jos niitä ei ole olemassa.
Älä koskaan tule elämääni, jos haluat siitä pois.
Mutta jos oikeasti olen tärkeä, niin kerro se.

ÄipyliVahingosta viisastuu.

EmmAamupala on tärkein ruoka.

veskuSipuli. Ah, tuo hyvä nautittava ja auttaja. Kun on kurkku kipeänä, nuhainen ja yskäinen, niin otapa tavallinen sipuli, avaa sen pinta leikaten molemmista päistä / tai pistele reikiä haarukalla sisään tökäten. Laita se yöpöydälle ja vaikka lähelle ripottele muuallekin (ikkunalaudalle esim.) ja anna sen olla. Voit vaikka nuustella - tuoksutella, jos tahdot. Kappas vaan, tuo mainio sipuli kerää itseensä baktreerejasi ja olet pian terve taas.

Vie mennessäs - tuo tullessas. Paikat pysyy siistinä.

Leena - kirjekyyhky(nen)Elämä ei koostu niistä päivistä, jotka ovat menneet vaan niistä, jotka jäivät mieleen.

ViccanHymy jonka annat, palaa aina luoksesi :-)
Keep on smiling

ViccanJos et pidä siivoamisesta, älä sotke.

titPäivällisellä ei tärkeintä ole se mitä pöytään tuodaan, vaan keitä tuoleilla istuu. -W.S Gilbert

DaamiAina kannattaa yrittää uudelleen, jos jokin asia ei ensimmäisellä kerralla onnistu. Hulluja neuvoja en ole saanut.

Johannap
Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot