Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Oletko itse viestittänyt positiivisuutta ympärillesi ja millä tavalla? Miksi kehuminen on yleensä vaikeampaa kuin valittaminen?”

Vastauksia 77 kpl


=========================

Olemalla avulias ja ystävällinen. Antamalla kehuja, kiittämällä. Yrittämällä olla positiivinen, vaikka vaikeuksiakin on ollut paljonkin.

Tanja-73

=========================

Hymyile ja ole myönteinen. Kehu jos on aihetta. Kiitä tarvittaessa. Anna aurinkosi loistaa.

Onerva

=========================

Päätin eräänä aamuna laittaa kaikille sisaruksilleni, joita on 10, tekstiviestin/sähköpostiviestin, jossa sanotaan MINÄ RAKASTAN SINUA.

Rakkaus lisääntyy jakamalla

=========================

No. Kehuminen on vaikeampaa, koska siihen ei yksinkertaisesti ole totuttu. Jos kateus on kansantauti, voi hyvin olettaakin, ettei varsinkaan kehuja paljon heru! Onneksi voimme näyttää toisenlaista tietä...

Minulle tulee Positiivarit Plussa-lehti. Itse luettuani lainaan niitä kavereilleni. Suosittelen "Ajatusten aamiaista", tilaan Positiivarit -kortteja ja lähettelen niitä. Muutenkin, haluan olla aina positiivisemman elämän puolestapuhuja. Nähdä ja näyttää asioista ne valoisat puolet. Hyvää kevättä kaikille!

Mari

=========================

Hymyilemällä vastaantulijoille ja henkilöille, joiden kanssa asioi. Tosin tiedä sitten kokevatko monet helsinkiläiset sen tunkeilevana asiana? Ainakin yrmeitä ilmeitä saa vastaan paljon enemmän kuin maalla. Eipä se kannusta levittämään positiivisuutta.

Kirsi

=========================

Hymyilen kuulemma suomalaiseksi luvattoman paljon, onneksi on ihmisiä, joita se myös ilahduttaa. Yritän ottaa asiat silloin huumorilla, kun sille tilaa on, mutta tarvittaessa on myös vakavoiduttava tilanteen tasalle.

Kehuminen ei ole vaikeaa - sen vastaanottaminen taitaa olla. Koita vaikka! Usein arkipäiväisetkin tehtävät kääntyvät miellyttäviksi, kun kiittää esim. sujuvasta ja asiansaosaavasta asiakaspalvelusta. Joskus kehut eivät ainakaan sillä hetkellä näytä tuottavan tulosta, mutta jäävät ehkä muhimaan jonnekin syvemmälle. Minullehan kehun antaminen ei mitään maksanut, joten parhaimmillaan molemmat voittavat.

Luka

=========================

Yritän antaa positiivista palautetta ja tehdä huomioita työ- ja muille kavereilleni. Itselle tulee hyvä mieli, kun voi tuottaa iloa muille.

Luulen, että kehuminen on vaikeaa jos itsellä on kurja olo, huono itsetunto tai perheessä ei ole ollut tapana kehua. Kehumista voi opetella. Kun kerran sanoo jotakin mukavaa toiselle, on se jo jatkossa helpompaa.

Hymyä päivään

=========================

Kysyn vaan että miten niin?

Myönteisyys on elämäntapa - siinä oikeastaan kaikki. Yöunen jälkeen voi vaan todeta että olipas fantastista. Ulkona aamu täydessä pilvessä, jaa että pilvessä ja siitä sen kummempaa kommentteja vaan aamun avaukseen päivää aloittamaan.

Kohta taas jo aamusuihkussa ja siitä uuden päivän puuhiin ja tekemään jälleen kerran mahtavaa uuttaa päivää. Hyvät huomenet ihmisille ympärilleen hymyssä sujuin. No miten menee? Jää myös odottamaan kommenttia. Siitä se päivä aukeaa aivan itsestään. Huonoa päivää ei ole, jokainen tekee sellaisen jos itse haluaa. Etsi oikein asioita josta voit toiselle todeta että ai kuinka kiva juttu. Onpas kaunis, toihan on tosikiva juttu. Tarkoita aina mitä sanot, ole sydämelläsi mukana.

Hyvää päivänjatkoa kaikille.

Antti

=========================

Työpaikallani viestitän positiivisuutta yksinkertaisesti niin, etten osallistu millään tavoin muiden selän takana pahan puhumiseen. Toimii, vaikkei ensi alkuun yltiöpositiiviselta tunnukaan!

Annukka

=========================

On totta, että kehuminen on jostain syystä kovin vaikeaa ja valittaminen niin äärimmäisen helppoa. Olen kuitenkin löytänyt yhden itselleni positiivisen tavan, jota on helppo levittää. Usein ihmiset ovat kovin negatiivisia odotuksissaan, aina ajatellaan kaikista pahinta. Silloin astun "kehiin" ja alan tuoda esiin asioiden valoisia puolia ja sitä puolta, miten kaikki voikin mennä oikein hyvin, että on aina mahdollista oppia uusia asioita jne. Usein ilmapiiri vähitellen muuttuu myönteisemmäksi, kunhan vain ainakin yksi lähtee puhumaan positiivisista näkökohdista!

Arja

=========================

Menen sairaan luo sairaalaan. Jos hän ei ota vastaan, soitan hänelle. Jos hän ei vastaa, lähetän hänelle kukkia tai kortin.

Periksi en anna

=========================

Meillä töissä: porukka istuu kahvihuoneessa naamat mutrussa puhumattomina odottamassa, että kahvi on valunut ja päästään juomaan - kahvi on jo valmis, mutta kukaan ei vielä ole liikahtanut paikaltaan. Nappaan kupit ja pannun ja alan kaadella kahvia ihmisille kysellen tarjoilijamaisesti ja herttaisesti " saako olla kahvia x? Jätetäänkö maitovaraa? Sinähän käytät sokeria? jne." ja tarjoilen kahvit nenän eteen. Kyllä sillä yleensä irtoaa hymy jos toinenkin joka ukolta. Ja vastapalvelukseksi olen joskus itsekin saanut pyytämättä kupin eteeni joltain jörrikältä!

Kehumisen vaikeus on osaksi siinä, että kehuja ei osata ottaa vastaan! Lähes aina kehuja saanut antaa kielteisen vastauksen; Eihän tämä -, enhän minä -, mitäs tästä -, suotta kiittelet, tää nyt vaan oli tällainen. Sehän on melkein toisen nöyryyttämistä!

Eeva

=========================

Joudun usein opiskelijan kanssa tekemään arviointia. Siinä annan usein opiskelijalle harjoittelun aikana kiitokset ja kehut missä hän on oppinut harjoittelun aikana. En moiti ja mollaa opiskelijaa, hänhän on opiskelija me olemme opiskelijoita varten, neuvomme heitä missä mättää. Koska olen itse saanut liiton kautta, opiskelijoilta positiivisia palautetta. Minut vuonna 2004 sain että olen positiivisin opo Suomessa, osaan ottaa opiskelijat hyvin, vaikka olen lähes 60:nen ja opiskelijat saattavat olla 17-lähes 50:siä. Minulla on vaikea moittia ketään ennen annan positiivista lauseita, tarvittaessa keskustelen jos jossain mättää muidenkin kanssa.

Perushoitaja v.malli 48

=========================

Minusta on olemassa vain kahdenlaisia ihmisiä:
- ne joihin myönteisyys uppoaa kuin kuuma veitsi voihin, ja joilta saa myös vastakaikua, sekä
- he, joille positiivisuus on kuin katkeraa kalkkia nieltäväksi; epäluulo kehujenkin aitoudesta saa kai miettimään, että mitähän tuo on nyt vailla....

Mieluusti lukeudun ensimmäisiin, ja koen surua noiden katkeroituneiden ihmisten puolesta; jäämättä kuitenkaan itkemään sitä!

Se on heidän valintansa, minä jatkan omaani hyväksi havaitsemaani ja yritän tehdä sen katkeroituneen kanssasisarenikin elämän helpommaksi elettäväksi iloisuudella ja avoimuudella sen aikaa, kuin tiemme kohtaavat. Thats' it!

Erkku

=========================

Kehuminen tulee usein mieleen vasta silloin, kun tilanne on jo ohi. Iloisessa ja tyytyväisessä mielentilassa kehrää itsekseen ennen kuin tajuaa, että hyvä fiilis aiheutuu ihmisistä ympärilläni. Huonoissa tunnelmissa tietää kyllä heti, että sen on aiheuttanut joku muu. Tämä on siis puolustusmekanismi - minä saan aikaan hyviä asioita ja epäonnistumiset johtuvat muista.

Kehumiseen pitäisikin oikein keskittyä. Ja vaikka sitä ei muistaisi heti tehdä, kehut pitäisi toimittaa edes jälkikäteen. Olen yrittänyt viestiä positiivisuutta erityisesti sellaisissa tilanteissa, jotka ovat projektiryhmälle haasteellisia tai joissa on mahdollisuus syntyä erimielisyyksiä. Tämä on kannattanut - viimeisin projekti oli erinomaisen onnistunut juuri hyvän ryhmähengen ansiosta! Kehut kannattavat!

Hanna

=========================

Noloahan se on kehua itseään, mutta ympärilläni olevat ihmiset pitävät mua vain niin mukavana, kun jaksan ottaa kaikki huomioon sellaisena kuin he ovat ja olen aina niin iloisella päällä. Iloisuuteni johtuu siitä, kun haluamme perheessämme levittää lämmintä ja iloista ilmapiiriä. Kaikilla on silloin helppo hengittää ja sitä hyvää ilmaa leviää automaattisesti ympärillemme. Valittaminen on helpompaa, kun ihminen ajattelee, ettei valittamisesta tarvitse ottaa vastuuta itselleen. Kehuminen on varmaankin vaikeampaa, kun on ehkä ajatus, ettei itse saavuta sitä (kenties laiskuudella) mukavaa asiaa, mitä toisella on. Minusta kehuminen on helppoa. Siitä tulee hyvä mieli myös itselleni.

Hanna

=========================

Jotkut kaverini sanovat, että sillä hetkellä kun he kuulevat nauruni, heidän päivänsä on pelastettu. Olenkin havainnut, että erikoista nauruani ei kannata hävetä, vaan nauran antaumuksellisesti aina kun naurattaa. Tykkään hirveästi kertoa ihmisille, jos he ovat esimerkiksi näytelleet/laulaneet hyvin, näin olen koulussakin tehnyt ventovieraille. Siitä tulee sekä itselle että kuulijalle hyvä mieli.

Miksi kehuminen sitten on yleensä vaikeampaa kuin valittaminen? Hmm, vaikea sanoa näin äkkiseltään.. Minusta tuntuu, että varsinkin jos on pahalla päällä tai on sattunut jotain mieltä kuohuttavaa, niin se ylimääräinen energia tulee hyvin helposti purettua tuomalla negatiivisia asioita esiin. Ei ehkä tule ajatelleeksi, että positiivisia asioita laukomalla saisi ehkä vielä herkemmin tuon energian purettua ja vielä kaupan päälle itselleen hivenen paremman mielenkin.

Lukiolaistyttö

=========================

Keskustelen ihmisen itsensä kanssa enkä puhu muista. Jos mainitaan joku toinen henkilö niin sanon hänestä heti jotain hyvää.

Nainen

=========================

Halaa ja anna pusu poskelle ohimennessäsi.

Janetta

=========================

Hymy on se, mikä saa juroimmankin ihmisen sulamaan. Hymy sulattaa jään, sanotaan. Ja mikä parasta, hymy tarttuu. Aurinkoisena persoonana levitän auringonpaistetta ympärilleni säteilevällä hymylläni. Jos saan hymyn takaisin, on päivän hyvä työ tehty.

Lumienkeli

=========================

Olen koettanut olla itse esimerkkinä ja laitan silloin tällöin pieniä mietelauseita, että elämä on hauskaa. Kun ei ole kateellinen toisille voi hyvällä mielellä antaa kiitosta.

Kaija

=========================

En tarkkaan tiedä itsekään miten sitä teen, mutta ystävät ja työtoverit sanovat minun olevan aina positiivinen. Muutamana menneenä vuotena on elämäni ollut monen tavalla luopumista, menetyksiä ja sairautta, mutta edesmennyt äitini opetti elämänviisauden ja sillä selviän:

"Elämässä tapahtuu asioita, joille et voi yhtään mitään, ainut asia johon voit vaikuttaa, on se miten niihin suhtaudut ja annat niiden vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi".

Nautin jokaisesta hetkestä, enkä murehdi elämää pitkälle eteenpäin, syön tätä "elämän elefanttia" siivun kerrallaan. Jos tapaan ihmisen, jonka koen positiivisesti miehen tai naisen, kerron sen hänelle. Tämä maailma on täynnä vihaa, pahoja ja ilkeitä sanoja, miksi en sanoisi, kaikki hyvä kiertää ja palaa ennen pitkää muodossa tai toisessa takaisin!

Kaija

=========================

Olen vastikään jutellut kahden eri henkilön kanssa, joiden puheista oikein huokui negatiiviset asiat ja vaikeudet. Aikani kuunneltuani niitä, uskalsin varovasti mainita positiivisesta ajattelusta. Sain kyseiset henkilöt ainakin sillä hetkellä miettimään asiaa, en tiedä, jäikö siemen itämään. Positiivisuudesta puhuminen ei ole kyllä helppoa, koska monet varmasti ajattelevat, ettei se ole niin yksinkertaista, tai että, ettei se auta juuri tähän minun ongelmaani. Itse olen huomannut, että positiivinen ajattelu helpottaa ongelmien ratkaisua suunnattomasti ja tekee elämästä paljon ihanampaa.

Päivänkakkara

=========================

Ihmisillä on taipumus vastata samanlaisella ilmeellä takaisin kuin mitä hän näkee, kokeilepa. Hymyyn saa hymyn vieraaltakin ja sama pätee toiseen suuntaan. Sillä minä levitän, hymyilen.

En keskity puhumaan epäkohdista vaan siitä mikä meni hyvin. Näin se leviää se hyvä mieli ja pidän siis huolen että minä en ole vastuussa surkean ilmapiirin levittämisestä työpaikalla.

Siinä siis haaste myös sinulle! Mieti tänään kuinka monta kertaa juttelit positiivisista asioista ja montako kertaa keskityit epäkohtiin ja aukaisit suusi niistä asioista? Olipa vastaus kumpi vaan, muista että elämällä on taipumus palata sinulle sellaisena kuin näet sen... oletko siis tilannut puheillasi ja ajatuksillasi sitä mitä todella haluat?

Kati

=========================

Mielestäni olen levittänyt positiivisuuttani ympärilläni kertomalla, että jos jokin asia harmittaa niin täytyy yrittää vain ratkaista se ja ei murehtia turhaan, saatikka sitten paisuttaa sitä omassa mielessään - SE ON SITÄ HUKKAAN HEITETTYÄ ELÄMÄN ENERGIAA.

Sitten välitän läheisistäni ja työkavereistani kysymällä useinkin" Kuinka sinä voit" ja huomioin myös ystävällisillä lauseilla ja halauksilla.

Sitten olen itse sisäistänyt sen, että kun asioita ajattelee niiden valoisalta puolelta niin ei ne synkimmätkään asiat tunnu enää kauheilta.

Muistan myös kehua ja kannustaa niin kotona kuin töissäkin.

Foudila

=========================

Aito hymy huulilla vie voittoon vaikka vastassa olisi vihainen ihminen. En tunne sanaa valittaa - kaikki asiat on positiivista, jopa negatiiviset asiat voivat olla positiivisia, riippuu miten asiaa katsoo.

Ei tarvitse kuin sanoa hymyillen esim. naapurille: kuinka kaunis takki sinulla on ja naapurilla voi olla pelastunut päivä ja itselläsi hyvä olo sanottuasi vain yhden lauseen enemmän.

Minä huomioin kaikki hymyillen ja kehuen, koska ympärillämme on liikaa valittamista ja tuo minun uusi tapa tehoaa vaikka sen oppiminen vei hetken aikaa. kokeilkaa.

Katri Koo

=========================

Ajoittain allapäin olevat ystäväni tulevat luokseni ja elämä on tarkoitusta vailla. Taivaan Isä laittaa meidät välillä erämaavaellukselle ja nämä ovat niitä hetkiä. Rukous ja kiitos avaa tivaan ikkunat ja välittäminen lähimmäisestä.

Haen esille puutarhalehdet ja ulos tekemäni savityöt, pajutyöt, käsityöt ja maalauksiani. Alamme ideoida kaikesta mikä elämäämme sopii ja pian on innostus valtava. Ulos luontoon lähteminen ja asioiden purkaminen antaa uuden alun. Niin kivikin hiertää simpukan sisällä ja mitä enemmän hiertää sitä hienompi Helmi!

--Ihmisen sisäinen kataus estää kehumisen.

Näi minun kohdallani

=========================

Perusluonteeseeni kuuluu asenne, että "kaikilla asioilla tuppaa olemaan tapana järjestyä". Minulle ei ole vaikeata jakaa positiivisuutta muillekin. Joskus minusta on sanottu että "sulla on aina niin positiivinen asenne". Ja aina sanojat eivät ole sanoneet sitä positiivisella mielellä!

Kaipa meillä on se pieni kateus joskus joka asettaa niitä kapuloita kiitoksen eteen. Ja samat kapulat saattavat asettaa toisen ihmisen ainaisen positiivisuuden kyseenalaiseksi...

Kirsi

=========================

Kuuntelin TV 7:ltä Tony Campolon kertomusta, kun eräs yrittäjä oli salaa seurannut erään menestyvän liikeyrityksen myyjää, kuinka hän kohteli "Kassialmaa", joka tuli asioimaan liikkeeseen. Mies ei voinut olla ihailematta myyjän palvelualttiutta. Kun "Alma" oli lähtenyt mies meni myyjän luo. Nähtyään myyjän rinnassa kirjaimet WWJD, hän ei enää ihmetellyt. Minäkin laitoin reppuuni merkin, johon laitoin nuo kirjaimet ja suomalaiset vastaavat kirjaimet, eli MJT, elikkä: Mitä Jeesus tekisi? Minusta tuntuu kuin olisin tuosta jotain oppinut.

Kylli-täti

=========================

Työtehtäviini kuuluu ihmisten ohjaaminen ja neuvominen esim. työnhaunasiakirjojen tekemisessä. Muistutan aina ihmisiä seuraavista asioista:

- Kuka sen kissan hännän nostaa, jollei kissa itse. Eli itseään saa ja pitää kehua, myös työtä hakiessa.
- Etsimään itsestään vähintään viisi positiivista vahvuutta, joiden pohjalta on helppoa lähteä luomaan omannäköistä ansioluetteloa ja työpaikkahakemusta.
- Positiivisuus on aina voimavara, joka kantaa kun muut hyveet loppuvat.

Pyrin myös itse olemaan postiivinen ja luomaan positiivista ryhmähenkeä. Hymyllä kun voi vaikka valloittaa maailman.

Helena

=========================

Valittamalla ei ainakaan se laumaa KATEELLISIA ihmisiä ympärilleen!

Leena

=========================

Luulenpa, että jokainen jollain tavalla luo positiivisuutta ympärilleen. Minulla on "silmää" huomata milloin jollakin on huolia tai huono päivä. Aivan kuin huomaamattaan annan aikaa hänen kertoa asiaa, kuuntelen ystävää ja yritän löytää hyviä puolia kyseisestä asiasta. Kerron kuinka tärkeä ihminen hän oikeasti on monelle henkilölle. Ystävä ei juuri silloin huomaa kuin negatiiviset asiat. Jonkun ajan kuluttua hän jo sanookin, että olipa hyvä kun joku kuuntelee murheitani. Hänellä on jo paljon parempi mieli. Teennäinen ja yli-innokas ote vain pahentaa tilannetta joten olemalla oma itsensä, viestii kanssa ihmisille, että todella välittää.

Lellu

=========================

Nöyrällä aidosti välittämisellä ja kuuntelemisella saa kontaktin toiseen. Iloisella olemuksella ja kannustavilla pienillä huomioilla siitä mitä toinen on kertonut saa toisellekin hyvänmielen.

Usein myös ystävien valitellessa ja jumittuessa vaikeaan asiaan elämässään (siis oikeasti vaikeita juttuja) usein huomautan että nyt sinulla on näin. Mutta esim. käden murtumisen jälkeen, kun olemme ystäväni kättä jumpanneet olen huomauttanut, että katsos et ole aiemmin edes huomannut kuinka ihanaa on uida ja liikuttaa vedessä kättä... Vasta menetettyäsi sen huomaat mitä kaikkea pientä ja suurta ihanaa elämässämme on. Olen saanut monet havahtumaan huomaamaan todella niitä pieniä arkipäivän iloja. Sitä haluaa jakaa sitä minkä itse on kovan työn jälkeen elämästä älynnyt.

Elämänilo

=========================

Kyllä välillä olen. Jo hymykin auttaa asioita. Suomalaisille kehuminen ei ole kovin luontevaa. Pitäisi enemmän harrastaa sitä. Erityisesti lapsia pitäisi kehua enemmän.

Positiivisuutta lisää!

=========================

Kun lapseni olivat pieniä, ei sanaa "positiivinen" oltu vielä lanseerattu samassa merkityksessä, kuin mitä nykyään. Kuuntelin joskus kanssaihmisiä heidän tavattuaan toisiaan, lapset käsipuolessaan tai rattaissa. Minua alkoi askarruttaa se mitä lapset omaksuvat tavasta jolla aikuiset keskustelevat. Yleisintä oli kaiken päivittely: sää, saastuminen, politiikka, jne. Enimmäkseen oltiin kauhuissaan tai tyytymättömiä johonkin.

Päätin omalta kohdaltani muuttaa käytäntöä, varsinkin koska itse myös työskentelin kasvattajana. Kun ulkona satoi, innostin lapsia ulos sanomalla esim: Ihanaa, nyt saamme leikkiä vesileikkejä! Myrskyn vinkuessa otimme narun päähän muovipussi "leijaksi", laskin leikkiä, että ompas Jumalalla nyt kiukkuinen siivouspäivä. Suuret lumi-, ja räntähiutaleet ovat ihania: Niitä voi ottaa kiinni, vaikka suuhunsa! Esimerkeille ei ole rajoja. Kaikkialta voi löytää myönteistä, hymyn kasvoille loihtivaa sanottavaa. Toivon hartaasti, että asenteeni olisi jättänyt jälkiä kaikkiin lapsiin ja ehkä työtovereihinkin, joihin näiden n.30 vuoden ajan olen saanut vaikuttaa.

Maikki

=========================

Jatkuvasti joka päivä, minulla ei ole huonoja päiviä tai erittäin harvoin. Hymyillen tulen töihin, hymyillen kohtaan työkaverit ja iloisella mielellä hoidan työni mitä enemmän töitä sitä parempi. Teen töitä niin kuin tämä olisi "oma firmani". Olen ison osaston n. 110 henkilöä sihteeri. On paljon erilaisia ihmisiä ympärillä, mutta se on vain haaste. Rakastan työtäni (kaikilla ei ole työtä) on mukava, kun on paljon töitä, työpaikkani on elinvoimainen ja haluan pitää sen.

Usein sanon työkavereille jotain positiivista ja huomioin useat henkilöt ihan vaan juttelemalla jotain. Ihan pieni sana tai hymy saa ihmeitä aikaan. Olen iloinen, tasapainoinen, rakastan elämää, on onni saada kokea tämä elämä ja siksi on helppoa sanoa "hyvä sana tai kehua toista ihmistä". Usein huomaan, kun hyvänsanan kohteeksi joutunut henkilö oikein ilostuu ja suorastaan näyttää saavan ihmeellistä virtaa päiväänsä ja silloin on ihan tunne itselläkin. Valittamiseen ja vaikerteluun kuluu aivan liian paljon aikaa ja energiaa siis suurta tuhlausta sellainen.

Käyn usein kylässä eräällä iäkkäällä rouvalla hän ilahtuu suuresti. usein soitan henkilöille, he ilahtuvat sanovat "mä just ajattelin sua", mutta eivät vaan saa aikaiseksi soittaa, minä olen se yhteydenottaja. Joskus ilahdutan kahviporukkaa jollain kahvileivällä tms., siitä lähtee hyvä päivä käyntiin. Tapoja on vaikka kuinka paljon ilahduttaa ympärillä olevia ihmisiä ja oma elämäkin tuntuu silloin juhlalta.

Maijuli

=========================

Oma perusluonteeni on positiivinen, joten positiivisuuden viestittäminen sujuu kuin itsestään. Jos työporukassa joku valittaa vaikkapa vesisateesta saatan sanoa "miettikääpä kuinka hyvää se tekee vanhenevalle iholle" tai joku toinen sanoo "voi kauheeta kuinka mä oon lihonu". Kommentti siihen voi olla "mutta sulla on lämmöneristys kohdallaan ja uidessa kelluvuus parempi". Tilanteet yleensä laukeavat nauruun ja ikävät asiat jäävät taka-alalle.

Pidän itse niin paljon nauramisesta, että yritän yleensä keksiä jotain hauskaa kerrottavaa työkavereilleni, joko jonkun itselleni sattuneen kömmähdyksen tai mukavan jutun muuten.

Minun on helppo kehua muita ja heidän tekemisiään. On hienoa nähdä miten tyytyväiseksi ihmiset tulevat pienestäkin kehusta ja kiitoksesta. Siitä saa itsellekin hyvän mielen. En muista onko tämä piirre aina kuulunut luonteeseeni, ehkä se on iän mukana tullutta viisautta.

Margit

=========================

Sattuipas oiva tilaisuus kirjoittaa aiheesta:

Lähdin ystävättäreni kanssa toisena pääsiäispäivänä ajelemaan Uukuniemelle Virkistys- ja kuntoutuskeskukseen, tervehtimään ystäväämme, hän on ollut masentunut jo 8 kk ja oli nyt joutunut sinne ns. virkistyskeskukseen!

Tulimme ko. paikkaan, ja ihana vanha pappila oli edessämme ja siellä toistakymmentä "kuntoutettavaa".

Ystävämme oli meitä jo vastassa ulkona, ja ensin näytti siltä, ettei me olla tultu oikeaan aikaan ym. mutta kun siellä päivä vietettiin, juteltiin, naurettiin, ja muisteltiin menneitä hyviä iloisia hetkiämme, tämä ystävämme OLI KUIN ENTINEN SAMA ILOINEN IHMINEN, JA SANOI MEILLE, ETTÄ OLI TODELLA HYVÄ KUN TULITTE, hän ei ole nauranut 8 kuukauteen... ajatelkaa... SAIMME HÄNET AINAKIN VÄHÄKSI AIKAA UNOHTAMAAN HUONOT AJAT, JA SAIMME ILAHDUTETTUA HÄNET, JA SEKÄ ITSEMME.

Hän ei ole halunnut olla oikein missään tekemisissä kenenkään kanssa... ja NYT LÄHTI JOPA MEIDÄN KANSSA SIELLÄ KAHVILLE, JA SAIMME HÄNELTÄ KIRJEEN JO SEN KÄYNNIN JÄLKEEN.

Tunsimme molemmat ystäväni kanssa, että TEIMME HYVÄN TEON JA VIESTIMME MEILLE KAIKILLE JA ERITOTEN HÄNELLE POSITIIVISUUTTA JA SITÄ ILOA!

MARJA

=========================

Työpaikallani olen ottanut tavaksi sanoa ääneen positiiviset ajatukseni. Kun työkaverillani on kiva vaate tai uusi kampaus saatan sanoa: "Ihanan värinen jakku" tai "onpa hyvännäköinen väri, sopii tosi hyvin sinulle". Pieni huomautus saa toisen hyvälle mielelle.

Mitä myönteisemmin elämään suhtautuu, sitä enemmän näkee asioita, joista voi olla kiitollinen. Sitten huomaakin valittamisen olevan aivan turhaa.

Marja

=========================

Olen yrittänyt olla positiivinen niille ihmisille jotka ovat minun ympärilläni, kerron kommelluksia joille minä olen kovin altis ja niille nauretaan sitten yhdessä.

Yleensä itsenä kehuminen on vaikeaa joillekin, ei kaikille. Jotkut kehuvat itseään aivan liian kanssa ja se alkaa ällöttään sellainen sopiva kehuminen ja itsensä arvostaminen on tervettä ja sallittua sillä jokainen ihminen on laulun arvoinen. Oli hän sitten terve tai sairas, jokaisella on ne hyvät puolet ja huonot puolet, joista ihminen ammentaa voimaa.

Kyllä minä joskus sanon, että tulipa tehtyä taas hyvin tuokin työ esim.: kukkien laitto näin keväällä ja ystävien kesken vaihdamme dioja niitäkin minä kehun. Tulipa tehtyä hyvä dia jonka voi lähettää sitten toisten iloksi. Valittaminen on niin helppoa meille ihmisille mutta miksi valittaa eihän toinen voi asioita muuttaa mutta joskus kun oikein suututtaa niin joku voi saada hyvälle tuulelle pelkällä lohkaisemalla jonkun hyvän asian. Näistä on hyvä ottaa oppia itsekin.

Maikki

=========================

Olen kehunut työkavereita hyvistä tuloksista työssä.

Olen kehunut ystävättäriäni nuorekkaiksi.

Olen kehunut uintikaveria upeaksi ystäväksi, kun viitsii pyytää aina mukaansa uimaan.

Olen kehunut pomoani hyväksi tyypiksi.

Hierojaani olen muistanut kehua joka kerta.

Lapsiani, jo aikuisia, muistan kehua, että ovat fiksuja ja hyviä miehiä. He ovat ja olen ylpeä.

Aina on aikaa sanoa; sinä olet hyvä, hyvä että teit näin.

Kehu ainakin yksi ihminen päivässä

=========================

Kierrätän kehuja eli kun joku kehuu minulle selän takana toista, minä kerron sille toiselle, mitä hyvää hänestä on sanottu.

Kehuminen on siksi vaikeampaa, kun luulemme siinä menettävämme jotain, vaikka asia taitaa olla juuri päinvastoin!

Marjatta

=========================

Viestitän hyviä ajatusten aamiaisia eteenpäin.

Yritän olla ystävällinen ja auttavainen työkavereille, ystäville. Ajattelen positiivisesti

Jatta

=========================

Olen niin positiivinen ja iloinen ihminen päivittäin, että mielestäni ja monen muunkin mielestä, levitän ympärilleni hyvää tuulta. Nauran rempseästi ja paljon ja se saa läheiset hyvälle tuulelle väistämättä. Olen usein todennutkin, että hymyyn ei voi oikein muuta vastata kuin hymyillä...

Tykkään myöskin paljon kepeästä koskettamisesta -käsi olalle, jokin kaunis sana ja siitä syntyy vastapuolelle mukava tunnelma.

Merja

=========================

Olen vuosien varrella oppinut että lähes kaiken ajattelemansa ja puhumansa voi muuttaa positiiviseksi. Kun joku valittaa elämäänsä siihen voin vastata, että oletko huomannut, kuinka asioissa on aina positiivinen puoli. Ainakin omassa elämässäni se toimii ja sillä on paljon suurempi merkitys kuin negatiivisella puheella. Niin kehuminen kuin kehujen vastaanottaminen on vaikeaa siksi ettei meitä (n.50 v.) ole opetettu niitä antamaan tai vastaanottamaan kun olimme lapsia.

Malli positiivisesta ajattelusta viime viikonlopulta;
Mieheni ajaa charter-busseja ja eräs kollega oli viime sunnuntaina valittanut että olisi halunnut "hirttäytyä" asiakkaiden vuoksi edellisenä päivänä, koska asiakkaat on joskus hankalia ja työajat kamalia. Tähän mieheni oli todennut että älähän nyt "mehän saamme olla aina töissä kun muut on vapaalla, siis iltaisin, öisin, ja viikonloppuisin ja saamme olla vapaana kun muut on töissä. Ja saamme kuljettaa aina iloisia ja usein hyvin vitsikkäitä risteilyasiakkaita."

Mallariina

=========================

Olen yrittänyt löytää ympärillä olevista asioista ja ihmisistä positiivisuutta. KENKÄÄN EI OLE PAHA, VAAN TOINEN ON HEIKOMPI TOISTA.

Mutta jokaisesta löytyy vahva ja hyvä puoli. Sillä myönteisyydellä jaksaa eteenpäin.

Hervannan Helmi

=========================

Itse olen sitä mieltä, että negatiiviset asiat, jos ne ovat turhia voi jättää sanomatta, mutta ystävällinen hymy, kehuva lause tai olalle taputus voi olla toiselle ihmiselle se ainut hyvä asia "tässä päivässä" ja se pitää sanoa tai tehdä aina kun on tilaisuus. Hyvää mieltä ei ole koskaan liikaa.

Minttu vaan

=========================

Olen tällainen vasta itsekin masennuksesta toipuva naisihminen. Olen saanut uusia ystäviä ja päättänyt olla heille piristävä ja parantava ja mahdollisimman positiivinen.

Pääsiäisenäkin sukulaisten parissa tanssahtelin, lauleskelin, ja muutenkin sirkutin ympäriinsä. Sanoin sukulaisten pyöritellessä päätään että ei teilläkään olis niin hauskaa jollei minua olisi olemassa. Ja vastaukseksi sain, että just niin.

Olen erään erakoituneen ihmisen uusi ystävä. Olen itse huomannut kuinka hän reagoi positiivisesta palautteestani ja siitä, että hyväksyn hänet vikoineen päivineen. Se on jopa aiheuttanut hänessä rohkeuden lisääntymistä.

Siinä palkintoa kerrakseen.

Positiivisuus on asenne jonka haluan oppia ja säilyttää jotten koskaan enää masentuisi. Muutan itseäni tietoisesti uudeksi ihmiseksi.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu mieluummin vähättely ja kaikenlainen ruikutus. En suostu siinä mielessä olemaan suomalainen.

Kaikki on opeteltavissa jos vain haluaa, myös positiivisuus, itsensä terve kehuminen ja sitä kautta myös muiden.

Viljellään sitä ympäriinsä niin maailma pelastuu.

Kevätaurinkoa ja iloa kaikille!

Minttu

=========================

Kyllä! Olin monia vuosia jo oikein yrittänyt ja pohtinut ja ajatellut, että osaisin ja oppisin toimimaan asioiden hyväksi eikä niitä vastaan - totta kai vastustaakin silloin tällöin pitää, mutta senkin voi tehdä "positiivisesti".

Eniten yritän läheisteni kanssa ja ponnistella täytyy että MUISTAA toimia positiivisesti. Kannustan miestäni ja lapsiani ja muita lähimpiäni. Olen oikein puristanut itselleni sellaisen tavan että palautteeksi antaisin ns. hampurilaispalautteen - eli aloita hyvällä, kerro kritiikki, lopeta hyvään ja kannustavaan.

Lisäksi olen ottanut tavaksi antaa palautetta. Täyttelen yleensä ihan kursailematta yritysten tai muiden tahojen palautelomakkeita ja yritän ajatella mitä niihin kirjoitan. Lisäksi pyrin kirjoittamaan suoraa palautetta kun koen jotakin hyvää tai huonoa - huonoistakin asioista suoraan sanominen on reilua ja sillä voi vaikuttaa tulevaan. Lisäksi yritän olla henkilökohtainen kun se on tarpeen ja yleinen silloin kun kyse on esim. "systeemiviasta".

Mää olen tavallisen peruspessimisti syntyjäni ja tähän minä olen nimenomaan päässyt kovalla miettimisellä ja yrittämisellä. Nimenomaan syntyjäni eikä perheen vaikutuksesta, sisarukseni edustavat molempia tyyppejä - minulla oli lapsena jopa pessi -niminen optimistijolla. Nimen ehdotti isäni - minut tuntien. Elämä on muuttunut ehdottomasti parempaan kun olen tässä kehittynyt.

Pii

=========================

Se on kyl kummaa, miten ne valitukset tuppaa sieltä suuaukosta helpommin tulemaan. Ja se vasta hurjaa onkin, kun saatan omien ystävien ihania piirteitä, kauneutta, ym. kehua, he menevät ihan hämilleen. Omat ystävät! Vaik vähitellen ovat tainneet tottua ja samanlaisia kauniita sanoja saa kuulla myös takaisin... Itse olen oppinut nauttimaan kehuista ja kehujen päätteeksi kommentoin olevani samaa mieltä. Se tekee hyvää! Kaksinkertaiset kehut, silti turhaa ylpistymättä!

Minttu

=========================

Yritän aina muistaa kun ajattelen jostain ihmisestä hyvää ja hänen teoistaan se pitää sanoa ääneen, se on toiminut aika hyvin...

Ja toinen motto että kun jokin asia menee huonosti yritän etsiä siitä asian valoisia puolia.

Päivittäin

=========================

Suhtaudun kaikkiin tapaamiini ihmisiin positiivisesti huomioiden heidät yksilöinä. Löydän automaattisesti kaikista tapaamisista ihmisistä positiivisia ominaisuuksia. Tapanani ei ole valitella turhia. Positiivinen asenne luo positiivisuutta. Kehun ja kannustan myös ihmisiä mielelläni.

Taikuri

=========================

Esim. ollessani aamukävelyllä, sanon vastaantulijalleni silmiin katsoen ja hymyillen "huomenta" ja yleensä huomaan ilokseni hymyn tarttuvan ja minun huomeneeni vastataan, itsekin saan siitä iloa päivääni. Eikös hymy ole positiivisuutta, ihan sitä itseään.

Hymy kierrätykseen !

PÄIVI

=========================

Eräs pieni, mutta tehokas konsti on oppia ottamaan vastaan kehuja. Kun joku vaikka sanoo puseroasi kauniiksi, sano KIITOS! Sen sijaan, että perisuomalaiseen tapaan alamme vähätellä, "että tämä nyt vaan on tällainen", kiittämällä otamme kohteliaasti vastaan toisen mukavat sanat, emmekä vähättele hänen arvostelukykyään. Small talkia... ehkä, mutta varmaan molemmilla on parempi mieli; kokeilkaapa.

Pia

=========================

Työyhteisössä positiivisuutta olen viljellyt yrittämällä olla aina positiivinen, iloinen, hymyilevä. Jos jotakin asiaa tai kysyttävää on työkavereilla, asiakkailla tai yhteistyökumppaneilla niin vastaan aina iloisesti ja positiivisesti. Mielestäni on paljon kannattavampaa olla iloinen ja positiivinen kuin "ruttuturpa". Niitä riittää suomessa ihan tarpeeksi. Suomalaiseen kansanluonteeseen jostain ihmeen syystä kuuluu se, että meidän on paljon helpompi valittaa kuin kehua toisia. Mutta yritetään siinäkin parantaa jokainen asennoitumistamme.

Dooris

=========================

Olin eräässä kokouksessa, jossa käsiteltiin henkilöstöltä tullutta palautetta. Koska palaute, kuten yleensäkin, ei aina ole positiivista, osa ryhmäläisistä koki negatiivisen palautteen henkilökohtaisena loukkauksena. Kuunneltuani aikani tätä valitusta sanoin, voisimmeko oppia tästä jotakin? Kerroin heille, että tämä palautehan on mieletön voimavara, jonka avulla voimme kehittää toimintaamme parempaan suuntaan. Voin näin jälkeenpäin kertoa, että osa ymmärsi asian ja lähti tuon palautteen pohjalta kehittämään toimintaa!! Ikäviäkin asioita voi lähestyä positiivisesti!

Tiimiläinen

=========================

Minusta on kiva sanoa kauniisti ja kehua. Teen sitä ihan spontaanisti, ja saan samaa takaisin. Kyllä valitankin, puran sydäntäni kun siihen tunnen tarvetta, mutta jatkuva purnaaminen ja muiden ihmisten arvostelu on minusta kuin sielu olisi väärinpäin. Väistän sellaisia ihmisiä.

Jos ei pysty aidosti kehumaan, kannattaa miettiä, onko kateellinen.

Pirjoliisa

=========================

Positiivisella asenteella eteenpäin joka päivä - niin elämä hymyilee.

HILMA

=========================

Itse levitän positiivisuutta olemalla iloinen, löytämällä aina positiivisia puolia asiasta kuin asiasta. Kehumalla muita onnistumisista.

En toki voi heittää ensimmäistä kiveä, sillä joskus valitan itsekin, mutta valituksen loppuunkin on hyvä aina löytää se valoisa puoli asiasta. Jos ei muuten niin hirtehishuumorilla. Nauru keventää aina oloa!

On helpompi huomata kivi kengässä kuin puhkeavat silmut puissa. Siksi on helpompi valittaa, toistenkin on siihen helppo yhtyä, eihän toisella ainakaan ole paremmin kuin itsellä.

Hiksu

=========================

Voi toki, keinoja on paljon - esim...

Tervehdin kun menen huoneeseen, toivotan miehelleni huomenta ja illalla hyvää yötä.

Hymyilen ja katson suoraan silmiin kun puhun.

Pieni, mutta tehokas keino. Maailmalla liikkuessa otan huomioon hiljaisetkin ihmiset, he eivät useinkaan uskalla aloittaa puhumista, varsinkaan vieraitten joukossa, sen olen huomannut useinkin.

Annan palautetta jos siihen aihetta, lapsiani, lapsenlapsiani muistan kannustaa hyvissä teoissa ja sanoen, että välitän heistä. Muistan kortilla syntymäpäiviä.

Tarjoan autokyytiä autottomille. Liikun jo eläkeläisten joukossa, heillä ei useinkaan ole mahdollista kulkea omilla kulkuneuvoilla..

Tuen ystäviäni heidän murheissaan. Ei kehuminen ole vaikeaa - vaan moittiminen..

Rituliini

=========================

Kyllä tässä vanhemmalla iällä on oppinut elämästä sen, että asiat menevät niin kuin on mennäkseen ja asioita ja tapahtumia ei kannata surra ja murehtia, vaan ottaa ne positiivisella asenteella vastaan.

Tälläkin hetkellä työkaverit murehtii myöhäistä kevättä ja kurjia ilmoja, minä aina sanon, että kohta tulee ihana kevät ja kesä. Sanon tämän hymyilevin naamoin.

Samoin kerron, että elämästä kannattaa nauttia nyt, eikä siirtää sitä tuonnemmaksi, kun on muka aikaa. Se aika saattaa loppua yhtäkkiä, niin kuin on käynyt monelle vakavasti sairastuneelle ja menehtyneelle.

Kyllä muistan ajan, jolloin itsekin murehdin ja stressasin työasioita ja muitakin, mutta kun ajattlee järkevästi, tekee vain sen minkä pystyy tekemään.Jos työ stressaa, niin sitä on liikaa ja pitää sovittaa elämänsä pienemmälle työlle ja vähemmän palkatun työn mukaan.

Toki työttömyyskin voi olla joillakin (ja on monella) stressin aihe, mutta senkin voi kääntää mahdollisuudeksi ja positiivisuudeksi.

Arkipäivän huumorista ja toisten kannustamisesta/kehumisesta on tullut arkipäivää minulle, koska osaan asettua aina toisen asemaan (mitä minä haluaisin tässä tilanteessa).

Kyllä työelämässä (ja muuallakin) selkään puukottaminen ja pahaa puhuminen/toivominen toisesta on ihmislajin paheista pahimpia. Ja se on monelle helpompi tehdä, kuin kehuminen ja kannustaminen.

Kyllä länsimainen elämänrytmi on mennyt niin mahdottomaksi, että kauhulla ajattelee tulevaisuutta. Nyt jo haetaan elämän kohokohtia ja rentoutumisia mitä ihmeellisimmistä "tuotteista"

Kun vain positiivisesti ja herkällä sielulla ajattelee, niin ympärillään näkee ja kuulee kaunista, rentouttavaa, ihmeellistä, mykistävää, siis elämä itsessään.

Risto

=========================

Vertaisryhmä Siestassa, jonka vertaisvetäjä olen, vietetään joka vuosi positiivisuusviikkoa ja ystävänpäivää. Olen vähän kuin "tuputtanut" positiivisuutta, kylläkin lempeästi, mutta sitkeästi ryhmäläisille. Vaikka elämä ei aina hymyile, löytyy ilon aiheita, kun hieman "kääntää päätään" ja katsoo toisesta näkökulmasta maailmaa. Tämä vaatii myös minua elämään "monimuotoisesti" eli olemaan esimerkkinä.

Oman elämäni raskaisiin hetkiin olen löytänyt helpotusta opettelemalla etsimään elämästä hyviä asioita, pieniä iloja. Positiivista asennetta olen "harjoitellut" 1990 luvun alusta alkaen näillä Juhanin tuotteilla. Suosittelen.

Kiitoksen antamisen olen tietoisesti opetellut ja huomannut, ettei se ole minulta pois, vaikka useasti niin luulen. Se antaa hyvän olon molemmille osapuolille.

Siestalainen

=========================

Ensinnäkin tervehtimällä ihmisiä ja juttelemalla näiden kanssa, vaikka se joskus kysyisi kärsivällisyyttä. Ihmiset eivät ainakaan Helsingissä ole kovin vaikeasti lähestyttävissä. Naapurit ovat mukavia, bussipysäkilläkin on kiva jakaa elämää ja kuulumisia. Vuokratalolaiset eivät ole sen huonompia ihmisiä.

Vaikka olen psyykenkuntoutuja, pimeät puolet pysyvät kurissa, kun on vastuullinen (krisitty) ja on tämä kaikki yhteisöllisyys.

Mukava, mukava

=========================

Olen ollut nykyisessä työpaikassani kolme vuotta. Heti aluksi ihastuin täällä siihen, että palautetta annetaan helposti ja myös kiitosta ihan tavallisen työsuorituksen tekemisestä. Tämä tietty on ihan henkilökysymys, onneksi ympärilläni on näitä herkästi kehuvia ja kiittäviä ihmisiä - ja se tapa on tarttunut myös itseeni.

Yritän aina muistaa kiittää, kun joku tekee osuutensa yhteisestä työstämme ja usein otan siihen myös huumoria mukaan. Jännä juttu, kun kerran kiittää jotakuta ja käyttää siinä vielä mukana henkilön nimeä, jälkeenpäin moikataan aina iloisesti ja ollaan kuin kavereita ja työ sujuu entistä paremmin. Hyviä koulutustilaisuuksia tai luentoja on harvoin, mutta aina semmoisen jälkeen olen joko henkilökohtaisesti käynyt kiittämässä tai laittanut perään sähköpostia. Ihan pieni asennemuutos vaan ja vähän vaivaa ja ympärillä on paljon hymyileviä ihmisiä.

Suunnittelija Satu

=========================

Itse ainakin yritän aina olla positiivinen, niin itselleni kuin muillekin.

Ystäväni yleensä kehuvatkin minua positiiviseksi ja aina hyväntuuliseksi; oli minulla sitten millainen elämäntilanne tahansa.

Positiivisuutta pyrin viestittää olemalla luonnollinen oma itseni, kuuntelemalla sekä ystävieni sekä työtoverieni iloja ja suruja, kannustamalla heitä ja myötäelämällä heidän kanssaan.

Ystävien seurassa olen yleensä se kaikkein suulain, mutta osaan toki myös sen kuuntelemisen taidon, joka onki mielestäni yksi positiivisuuden ominaisuus.

Positiivisuutta viestitän myös käytökselläni ja teoillani; pieni ystävällinen sana silloin tällöin, tai antamalla myönteistä palautetta työtovereilleni.

Jos/kun huomaan, että kaverillani on alakuloinen mieliala, tai paha mieli, voin piristää häntä antamalla vaikkapa vain pienen suklaakarkin tai kesäaikaan poimimalla hänelle luonnonkukkia...

Loppujen lopuksi on melko helppoa, ainakin minulle itselleni olla positiivinen, sillä elämä on opettanut antamalla tielleni sekä ylä- että alamäkiä, suuriakin sellaisia, enkä olisi pystynyt niistä suoriutumaan ilman positiivista asennettani.

Se, miksi sitten on vaikeampaa kehua, kuin valittaa, on ikuinen mysteeri....toisinaan ajattelen, että alituiseen valittavalla ihmisellä ei ole ollut tarpeeksi todellisia vastoinkäymisiä, kun/jos joka pikku asiasta pitää aina vaan valittaa.

Toisaalta taas luulen, että tämä tällainen johtuu siitä, että ihmiset ovat ikään kuin "oppineet" sellaiseen elämäntyyliin, että "ikinä ei ole mikään riittävän hyvin", ja vasta jokin äkillinen ja pysähdyttävä tapahtuma tai kokemus saa tällaiset ihmiset huomaamaan, kuinka pienistäkin asioista voi olla tyytyväinen ja onnellinen.

Miksi valittaa siitä, mitä ei ole, miksei ole tyytyväinen ja onnellinen niistä kaikista sioista, jotka ovat hyvin ja jotka omistaa?

Tuo on se "ikuisuuskysymys".

Itse pyrin välttämään pienistä asioista valittamista, sillä se vie vain turhaan energiaa, jonka voisi käyttää moneen muuhun asiaan - vaikkapa vain sanomalla ystävällinen sana jollekin ystävälle, tuttavalle tai työtoverille.

Positiivisuus, kuten ystävällisyyskään ei todellakaan maksa mitään - nyky-yhteiskunnassa, kun tahdotaan kaikki aina mitata rahassa - mutta se antaa paljon.

Ellet usko, niin kokeile vaikka viikon ajan olla pelkästään positiivinen, niin huomaat eron.

Seijuliini

=========================

Olen yrittänyt opetella sanomaan positiivisia huomautuksia läheisille ja ystäville. Olen huomannut kuinka hyvää se tekee. vaikutus on heti näkyvissä. Ehkä me emme ole vielä oppineet asiaa, mutta harjoitellaan kovasti. Suomessa kun sananlaskukin on vaikenemisen kannalla.

Kehuskelija

=========================

Minun positiivisuuden lähde on HYMY JA ILOISUUS.

Täytyy vielä osata nauraa itselleen.

Ystävät sanovatkin, miten voit olla noin iloinen ja positiivinen tuollaisen taakan alla (sairaudet). Eihän se ystävien syy ole jos olet sairas, siis miksi heille olla hapan.

Minulle ei ole toisen ihmisen kehuminen vaikeaa, se on jokaisen ihmisen sisin, joka sanoo mitä on ja minkälainen on.

Sigge

=========================

Tuon töihin välillä työkavereilleni suklaalevyn tai suklaakonvehteja. Ja taas kaikki jaksavat päivän paremmin ja kummasti ilmapiiri on hymyilevämpi. Ilahduta joskus ystäviäsi "voima suklaalla".

Työpäivän jälkeen 3-vuotias poikani ei millään jaksa kävellä rappukäytävän portaita ja silloin annan hänelle "voimakäden" ja taas matka jatkuu. Hän osaa kyllä jo myös joskus pyytää "voimakättä", kun ei jaksa kävellä. Kummasti voimia virtaa pieneen poikaan kun ojennat "voimakäden".

Kehuminen on meille joskus niin vaikeaa, mutta kun on ottanut asenteeksi positiivisuuden, asiat kyllä sujuvat helpommin. Jos kiellät lasta, Ei et koske! Se on melko turhaa. Minä olen opetellut kääntämään asian toisinpäin. Ethän koske niihin, katsot vain. Rohkaiset toista, että hän ei koske. Ja kehut päälle kuinka iso poika äitillä on ja niin kiltti. Meidän kauppareissuissa ei ole minkäänlaisia ongelmia. Lapsen on varmaan mukavampi saada huomio positiivisen, kuin negatiivisena palautteena.

Elämä on helpompaa, kun hymyilet!

"Voimakäsi"

=========================

Pienenä äitini aina sanoi, ettei omia lapsiaan saa kehuskella, etteivät he ylpisty, eikä hän kehunutkaan. Niin kipeästi kuin olisin sitä tarvinnutkin oman itsetuntoni vahvistukseksi! Minusta ei koskaan tullutkaan mitään. Minulla ei ole ollut rohkeutta tehdä asioita, joita olisin halunnut tehdä.

Itse olen tietoisesti vahvistanut lasteni itsetuntoa kehumalla heitä aina, kun siihen on ollut aihetta. Ja aihettahan riittää! On paljon pieniä asioita, joista heitä voi kehua, mutta koskaan en ole palkinnut heitä lahjuksilla, vain pienillä sanoilla. Ja olen heille aina sanonut, että jos he eivät jossakin asiassa ole hyviä, niin olen kertonut rehellisesti, missä he ovat hyviä ja taitavia, mutta olen myös muistuttanut, ettei kukaan meistä ei ole täydellinen.

Disa

=========================

Edellisessä työpaikassani, sinne vasta taloon tulleena, huomasin, että sieltä puuttui ilo. Minun tehtäväni taisi olla siellä ilon opettaminen ja jakaminen. Kaikista ihaninta oli opettaa miehet halaamaan, ja hyvin oppivatkin! Ei ollut sellaista hetkeä minulla työssäni, etten olisi kerinnyt juttelemaan, kuka halusi jutella. Sain sieltä työpaikalta lähtiessäni kuulla, että minua jäätiin kaipaamaan sinne, koska olin aina niin iloinen, jopa ne kurjat maanantaiaamut.

Posket punaisina pyyhälsin käytävien läpi ja toivotin jokaiselle hyvät huomenet, niin kuulema monella vasta silloin alkoi päivä.

Kun ottaa jokaisen ihmisen vastaan sellaisena kun hän on, saa itsekin takaisin positiivisuutta ja niitä kehuja.

Pieni sana tai se ihana hali niin kyllä jaksaa koko päivän.

Kehuminen on varmaankin vaikeaa sen takia, koska me olemme peruskateellisia positiivisille ihmisille tai sellasille, jotka jaksavat kaiken keskellä vielä hymyillä.

Nimipäiväkortissani eräs nainen oli kirjoittanut: "älä anna hymysi kadota" se oli paras kehu, mitä sain.

Angelos

=========================

Se on totta että on vaikeampaa kehua kuin moittia, en tiedä syytä siihen. Mutta itse olen koettanut opetella ja kas...olen uskaltanut myös kehua. Se saa toisenkin iloiseksi! Eli silläkin voi viestittää positiivisuutta

TeeKoo

=========================

Olen sairastanut pienestä pitäen, keuhkojani (tai sitä jäljellä olevaa puolikasta) ja tukirankaani(jossa on ns. tuplakierteet - sivulle ja "korkkiruuvi"). Työelämää en ole päässyt "maistamaan", mutta aina on jotain tekemistä löytynyt. Tuttavat, ja välillä "kylänmiehetkin" - ihmettelevät miten jaksan sinnitellä, ja olla kuitenkin niin "positiivinen"...

Olen aina sanonut, että suremalla tämä tauti ei parane, ja että huonomminkin voisi olla! Olen aina pyrkinyt ajattelemaan positiivisesti, sillä jos olisin alkanut kohtaloani surkuttelemaan - asiat olisivat huomattavasti huonommin... Aurinkoa kaikkien kevääseen!

"Justiina"

=========================

Tätä olen harjoitellut oikein urakalla murrosikäisten opena yläkoulussa. Aina, kun on vaan aihetta plussaa peliin! Olen myös valmentanut heitä (opona) valintakokeisiin tai työhaastatteluihin, että itseään on opittava arvostamaan ja kehumaan eli kertomaan itsestä hyviä asioita. Jokaisesta niitä löytyy! En kyllä koe sitä niin, että kehuminen olisi sen vaikeampaa kuin valittaminenkaan, itsestä ja asenteesta kaikki on kiinni. Kevättä!

Nuorten kanssa virkeänä

=========================

Aina, kun on mahdollista sanoa jotain hyvää, esim. asioidessa pankissa tai missä tahansa, jos tunnen että minua palveltiin hyvin, niin kerron sen. Työtovereille päivittäin, kun siihen on syytä ja tunnen niin. Positiivisuuden viestittäminen on sitä helpompaa mitä useimmin niin tekee. Ylilyöntejä ei saa tulla, silloin se ei tunnu hyvältä. Ja vielä ajatuksena, että ei ole mitään niin pahaa, etteikö JOTAIN hyvää.

Ulla

=========================

Positiivista palautteen antaminen on kivaa ja helppoa. Tuntuu itsestäkin hyvältä kun näkee hyvien sanojensa vaikutuksen. Siksi ei kehu muita, jotta itse saisi kehuja, vaan siitä tulee tosi hyvä olo kun sitä näkee sanojensa tehon. Kyllä moittijoita riittää, en halua olla yksi heistä. Kehuessaan kasvaa itsekin, kehumatta itseään. Kehuja voi antaa missä ja milloin vaan ja tarvittaessa kenelle tahansa. Kehukaa säälittä kanssaihmisiä. Positiivisuutta.

Kehuen parasta


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot