Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Utelu: MITEN SUOMI NOUSEE?
Kaikkien tiedossa lienee, että edessämme on suuria haasteita. Millainen on sinun selviämisreseptisi ja miten olet itse valmis tulemaan mukaan talkoisiin?


Vastauksia: 60Meillä oli kolme terveydenhoitoalan liikettä mieheni kanssa. Hänelle tehtiin iso kaularangan operaatio, mikä vaati kolmen kuukauden sairausloman. Paiskin töitä aamusta iltamyöhään, mutta menin joka ilta lenkille vaikka kello 23. Se antoi minulle henkireiän ja pysyin myös fyysisesti hyvässä kunnossa. Jaksoin hyvin, vaikka tein kahden ihmisen työt.

Hymy

________________________________________

Hyvä uni ja ravitseva ruoka auttavat selvittämään montakin asiaa, myös Suomen nousua - ne minun pitää siis taata muillekin, myös naapurillekin.

Helinä

________________________________________

Miten olisi sota-ajan keino: lahjoitetaan kaikki kultaesineet sormuksia myöten valtion kassaan. Ostetaan sitten uudet tilalle (jos on enää tarve), kunhan maan kuratauti on ohitse. Näytetään, että täältä pesee, on pessyt ennenkin...

Sota-ajan lapsi

________________________________________

Käyttämättömät, turhat tavarat tarvitseville eteenpäin, jokaiselta varmasti jotain löytyy. Ja tietotaito vaihtoon. Kaiken ei tarvitse maksaa. Maaseudun kasvattina avun pyytäminen ja sen antaminen olisi luontevaa kaupungissakin. Liputan tietotaito-pankkien lisääntymistä, ja toivon että verottaja ja työvoimaviranomaiset saadaan pidetyksi loitolla näistä hienoista kansalaisjärjestöistä. Harmaan talouden kantajille eli kirppispöytien hamstraaja-jobbareille mieluummin kyytiä verottajalta.

Lähimmäinen -73

________________________________________

Vuoden päästä pääsen osallistumaan nostotalkoisiin: valmistun toiseen ammattiin vuosien IT-uran jälkeen. Minusta tulee kielten opettaja. Pääsen verorahojen kuluttamisen sijaan maksamaan niitä takaisin yhteiskunnalle.

Toiveikkaan valmistujan reseptiin kuuluu myös se, että jokaisen suomalaisen tulisi antaa omistaan, rikkaiden enemmän kuin köyhien. Suomessa on nykyisin tällainen amerikkalaismalli käytössä: "Mikä on minun, pysyy minulla." Ihan kiva ajatus tuo omistaminen, mutta entä sitten, kun kaikkein heikoimmilla olevat sortuvat tuhoamiseen ja varastamiseen? Ei ole kivaa enää kenelläkään, kun maitopurkki maksaa enemmän kuin bensiini, ja bensiini enemmän litralta kuin naudanliha kilolta.

Kyllä se on niin, että jossakin välissä tasaverotuksesta, jossa jokainen maksaa euron, on siirryttävä siihen, että ne, joilla on varaa, maksavat kymmenen. Muuten tässä käy heillekin kehnosti. Lisäksi jokaisen suomalaisen olisi löydettävä taas yrittämisen ilo ja tahtotila. Jos teemme kaikki sitä, mikä antaa meille täyttymyksen- ja tarkoituksentunteen, ja laitamme likoon sen ylimääräisen 10%, emme voi olla kovin pahasti pielessä.

Nimimerkillä "vihdoin kutsumusammatissa, toivottavasti tulevaisuudessa hyvä palkka, verot maksetaan mukisematta, ja lähiyrittäjät palveluntarjoajina".

Kaisa

________________________________________

Minä toimin ihan niin kuin edellisessä kirjoituksessa oli, että vähäinenkin ponnistus esim. päivässä on suuri ponnistus vuodessa. Tämä vähäinenkin määrä tarkoittaa minun työntekoa ja johtuu näet minun terveydestä ja sen takia minä olen eläkkeellä. Mutta minä tunnen, että jokainen suomalaine nyt talkoisiin ja kuokka käteen, niin kuin sanotaan.

Minä ostan kaupasta suomalaisia tuotteita; ruoka, lääkkeet ovat suomalaisten tehtaiden tekemiä, vaatteet suomalaisia, sillä tavoin suomalainen työ pysyy arvossaan, kun sitä ostaa ja käyttää. Jos kotimaiset tavarat seisovat vaan kaupan hyllyllä, niin tuotantolaitokset ovat hyvin äkkiä konkurssissa. Siis suosi suomalaista!

Tällä tavoin minä kannan korteni kekoon.

Karjalan neito

________________________________________

"Liinat kiinni"

Kohtuus kaikessa.

Pannaan vaikka "puolet petäjäistä"!!

Näillä lääkkeillä on ennenkin selvitty pahoista paikoista.

Mummi 70v.

________________________________________

Pidän huolta omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista, jolloin jaksan pyyteettömästi auttaa myös muita ilman velvollisuuden tai vastapalveluksen tunnetta. Annan apua läheisille silloin kun he sitä tarvitsevat ja keskityn siihen, että tulevaisuus on valoisa ja ihmiset voivat hyvin.

Katja

________________________________________

On tullut aika jakaa kakku tasan. Tehdään selkeä jako taloudesta uudestaan, pysäytetään yhteiskunnan polarisaatio. Eli maksimipalkka ja minimipalkka voivat olla tämän jälkeen esimerkiksi 2500€ päässä toisistaan. Johan vapautuu rahaa palkata työttömiä töihin ja pientuloisiakin innostaa työnteko huomattavasti enemmän. Vielä kun saataisiin mentaliteetiksi se, että teemme yhdessä työtä, samaan hiileen puhaltaen. No ehkä jotain täytyy jättää seuraavaan kriisiin. :)

Savon toivo

________________________________________

Olen valmis luopumaan vapaaehtoisesti työstäni nuorempien hyväksi, kun täytän 2 vuoden päästä 60 vuotta. En pääse eläkkeelle, mutta eiköhän sitä toimeen tulla. Olen ollut työelämässä 44 vuotta, niin että eiköhän se yhdelle ihmiselle riitä.

Risto

________________________________________

Teen vapaaehtoistyötä. Antaa hyvän mielen itselle ja saa autettua muita. Ikävää, että ns. talkooperinne alkaa olla kuollutta. Ei kaikesta tarvitse saada rahaa, kyllä vähemmälläkin pärjää. Ihan vaan auttamisen ilosta voi auttaa naapuria, mummoa, tuntemattomia... Eri järjestöjen kautta voi antaa aikaansa auttaakseen muita. Henkiseen hyvinvointiin on panostettava. Kaikilla ei ole tukijoukkoja takana - voisitko sinä auttaa?

Nanna

________________________________________

Mukana talkoissa.

En pienentämällä jo kyllin pientä palkkaa, vaan urheiluseurassa tekemällä paljon tunteja, saadaksemme kulut pysymään kohtuullisina.

Kukin tavallaan

________________________________________

Kyllä noustaan, kun etsimme ilon lähteitä joka päivästä. Autan naapuria liikkumaan rollaattorilla ja nauramme keinussa lempeän tuulen virvoittaessa ihoamme. Ihana kesä on edessämme ja ilmaiset huvit odottavat. Jakakaamme iloa ja auttamista ympärillemme.

Eläke akka

________________________________________

Laitetaan kalja, viina, tupakka ja sokeri kortille niin vähenevät ainakin sairaanhoitomenot.

Mummeli

________________________________________

Toivottavasti kuntauudistus toteutuu mahdollisimman pian ja tulee kuntaliitoksia, sillä seuraavan viiden vuoden sisällä kunnista jää väkeä eläkkeelle todella paljon ja nyt jos koskaan olisi mahdollisuus uudistaa rakenteita. Voin ottaa viikon palkatonta vapaata, mutta lomarahoja en vaihda vapaaksi.

Vadelma

________________________________________

Oman työpaikkani taloutta voin auttaa välttämällä turhaa sähkönkulutusta ja tulostamista. Voin tarvittaessa tehdä lyhempää työaikaa, joka ehkä auttaa myös pidentämään työuraani. Minusta sekä työnantajien että työntekijöiden pitäisi nyt olla valmiita joustoihin, ei vain jommankumman. Lisäksi suosin kotimaisia elintarvikkeita.

Satumaria Turusta

________________________________________

Koskapa taantuma on tuttu vieras jo entuudestaan, vuosien mittaan olen opetellut tekemään näin:

- jos tekee mieli ostaa jotain, mietin tarvitsenko sitä (omat kaapit on hyvä aina tarkastaa!)

- jos tarvitsen, tarkistan, onko tuote kotimainen

- jos tuote ei ole kotimainen, onko saatavilla kotimainen vaihtoehto - vaikka vähän kalliimpi

- ja jos on mahdollista, ruokatarvikkeissa usein on, valitsen oman maakunnan tuotteita.

Mutta minkäs teet, jos jonkin tuotteen valmistus on ulkoistettu ulkomaille? Ennen kuin ostan ulkomaisen, vilkaisen pari kirpputoria... Jos on kuitenkin ostettava ulkomainen, tarkistan valmistusmaan. Onko tuote EU-maasta? Ellei ole, mistä sitten? Pitkä lista, mutta kun siitä on tullut tapa, tarkistaminen ja harkinta vievät vain hetken. Tarpeellisen tuotteen ostamatta jättäminen on mielestäni huonoin vaihtoehto, koska olemme kaikki samassa veneessä.

Tärkeintä on säilyttää selviämisen mieli ja lukea aika ajoin Positiivareiden joskus kauan sitten julkaisema kertomus piirakkakauppiaasta (tuskin se oli hampurilaiskauppias, vaikka voisi olla sellainenkin), joka opettaa uskomaan itseensä.

Taas asenne ratkaisee

________________________________________

Yrittäjänä uskon ahkeraan tekemiseen ja siihen, ettei anneta periksi sekä optimistiseen asenteeseen. Olen valmis talkoisiin, mutta tärkeintä on valaa uskoa, että ahkeruus ja maltti sekä asenne tuovat tulosta! Kun jokainen käärii hihansa ja tekee osuutensa tavalla tai toisella, pääsemme vaikeidenkin asioiden tai aikojen ylitse.

Kiinteistönvälittäjä-yrittäjä

________________________________________

Vähentämällä entisestäänkin kulutusta ja menoja. Esim. tekemällä ruuat alusta asti itse ja kierrättämällä tehokkaammin vaatteita yms.

Martta Mamma

________________________________________

Tulen ostamaan kotimaisia tuotteita aina jos niitä on tarjolla "sillä hetkellä", annan ainoastaan positiivista palautetta suustani ulos, työkaverit saavat apua ja tukeni ja hellin perhettäni rakkaudella.

Entinen kyynikko

________________________________________

Uutta kohti vaan pää pystyssä. Opiskelen uutta ammattia ja vakuutan itselleni päivittäin, että olen tarpeellinen tälle yhteiskunnalle. Välillä vaivun synkkyyteen, mutta koska nykyään pyrin elämään päivän kerrallaan ja haen päivittäin uusia kokemuksia, jotka auttavat näkemään maailman kauneuden.

Satu

________________________________________

1. Arvonlisäveroa pitää laskea kaikissa veroluokissa ainakin parilla prosentilla, mielellään enemmänkin. Se on jo psykologinenkin juttu, että verot laskevat ja kaikkein eniten veronalennus auttaa pienituloisia.

2. Ylimääräinen tukiviidakko pois ja kansalaispalkka kaikille, lyhyidenkin ja epätyypillisten työsuhteiden vastaanotto kannattavaksi työttömälle, niin ettei siitä missään nimessä rangaista korvausten menettämisellä.

3. Kovatuloisille eläkeläisille ankarammin progressiivinen verotus, jos eläke huitelee yli viiden tonnin kuussa, nämä eläkeläiset tulisivat ihan varmasti toimeen ilmankin eläkettä. Työelämän aikana heille on kertynyt varmasti muitakin tulonlähteitä kuin eläke.

4. Alv-alaraja pienillä yrityksillä 8500 eurosta 50000 euroon.

5. Pienten yrittäjien työllistämismahdollisuuksia on tuettava mahdollisimman monipuolisesti

6. Kuntien kilpailutukset esim. ruuassa ja ulkopuolelta ostettavista palveluista pitää laatia niin, että oman kunnan yrittäjät ovat etusijalla, koska silloin verorahoja jää nimenomaan omaan kuntaan.

7. Valtion pitää tukea kuntia ja auttaa pitämään koko Suomi elinvoimaisena ja kannattavana asua, elää ja yrittää.

Vain kulutusta järkevästi lisäämällä raha liikkuu ja Suomenkin rattaat pysyvät liikkeessä!

Yrittäjä 18v

________________________________________

Kampanjoidaan suomalaisten tuotteiden puolesta: järjestetään "osta vain suomalaista" -päiviä tai -viikkoja.

Kehitetään ei-kaupallinen oikeasta suomalaisuudesta kertova sertifikaatti/merkki (ei siis Avainlippu, joka on maksullinen eikä vaadi läheskään täyttä kotimaisuutta työssä saati materiaalissa), jotta kuluttaja tietää tukevansa kotimaista työtä.

Säädetään lailla, ettei S- ja K-ryhmä saa vetää välistä hurjia summia, vaan että kotimaiset ruuantuottajat saisivat ehkä hieman enemmän rahallista korvausta työstään ja toki myös kaupanala omansa, muttei niin överisti kuin nyt. Näin kotimaisen ruuan hintaa saataisiin ehkä hieman alennettua ja kauppa kävisi paremmin.

Edelliseen liittyen voisi myös Pirkat ja Rainbow:t heittää suohon, elleivät keskity kotimaisiin raaka-aineisiin ja tuottajiin.

Jenni Äl

________________________________________

Pieni kuntamme liitettiin suurempaan jo vuosia sitten ja olemme kokeneet palveluiden katoavan kylältämme. Meillä on samat tarpeet kuin muuallakin ja tänne muutettuani kyselin miksi meillä ei ole koirapuistoa, vaikka tarvetta sille olisi. Kokosin ihmiset ilmoituksilla yhteen ja olin yhteydessä kaupungin päätöksentekijöihin. Saimme perustelujen jälkeen talkoorahat kaupungilta ja talkooporukalla alue raivattiin ja aita pystytettiin. Projekti oli kaikkiaan isohko, mutta tarpeellinen. Eli kun on valmis antamaan itsestään jotain, saa myös vastinetta. Valittamalla eivät asiat muutu!! Ja keväällä -13 valmistunutta puistoa saa myös satunnainen matkailija käyttää!

Vehmersalmi

________________________________________

Oma henkilökohtainen selviytymisresepti on 10 päivän vipassana meditaatiokurssi

Tuula

________________________________________

Vaatimalla jokaista huonoa uutista kohti yhden hyvän niin yksityishenkilöiltä, yrityksiltä kuin medioilta. Suomi nousuun asennemuutoksella!

Riina

________________________________________

Kansanedustajien määrää vähennetään. Jäljelle jääneiden palkkoja, eläke-etuja ja kaikkia muitakin etuja karsitaan. Näin saadaan turhia kuluja pois.

Milja

________________________________________

Metsä pullollaan marjoja ja sieniä ja muuta syötävää, itse asiassa vielä erittäin terveellistä! Pakastin turvoksiin niistä.

Keskittyminen siihen, että ruokahävikki pysyy pienenä. Eli en päästä ruokaa pilaantumaan, vaan suunnittelen perheen syömiset niin, että kaikki tulee käytettyä. (Suomalaisten roskiin heittämän ruuan määrä on ihan kauhean suuri!)

Pienennän kaikenlaisten tavaroiden ja tuotteiden hankintaa ja keskityn jo olemassa olevien ”tuunaukseen.”

Annan mielikuvitukselleni ja käsilleni mahdollisuuden säästää - tekemällä asioita ja juttuja ihan itse!

Lisäksi jatkan linjaani lasten kanssa, jonka olen todennut hyväksi ja myös lasten arvostamaksi. Eli satsaan aikaan ja tekemiseen lasten kanssa, en mene matalimmasta kohdasta aitaa antamalla aina materialahjoja.

Tässä muutamia itsessäni viimeaikoina heränneitä päätöksiä siihen, miten taloutta saadaan pidettyä kurissa isohkon asuntolainan kanssa (ja saadaan tuota lainaa lyhennettyä suunniteltua nopeammin).

Outi

________________________________________

Olen valmis maksamaan veroina tai muuna 10,- € / kk, jos työttömiä ohjataan avustamaan vanhuksia ja rakennetaan vanhuksille turvallisempi huomen. Työttömät saisivat korvauksen (palkkaa) käyttämästään ajasta ja heidän tehtävänään olisi mm. ulkoiluttaa ja seurustella vanhusten kanssa - olla heille ystävä. Vanhuksille palvelusta ei saa tulla lisäkustannuksia.

Titu

________________________________________

"Jos ei töitä tee ei syömänkään pidä.” Kaikille töitä ja suuret eläkkeet pois.

Masa

________________________________________

Kun herrat lopettavat turhat ulkomaan matkat.

Tehdään myös maltillisia palkankorotuksia tai ei korotuksia lainkaan.

Onko pakko tukea ulkomaita, kun oma velka kasvaa?

Säästölinjalla itsekin

________________________________________

50-vuotiaasta alkaen irtisanomissuoja työelämässä (kuten Saksassakin). Työuran pidentäminen Suomessa onnistuu vain parantamalla vanhempien työntekijöiden irtisanomissuojaa. Sitoutuneita ja töitä arvostavia työntekijöitä on tällöin runsaasti käytettävissä.

Suurista pääomatuloista progressiivista verotusta.

Suksee

________________________________________

Pien/yksityisyrittäjyyttä pitää tukea eri keinoin. Ihmisen omaa vastuuta ja motivoimista terveytensä ylläpitoon pitää kannustaa, esim. liikuntaseteleitä, pieni jouluraha työnantajalta säännöllisestä kuntoilusta tms. Lapsiperheitä on tuettava, kodinhoitajajärjestelmä palautettava. Omaishoitajille tulisi olla riittävä korvaus kalliista työstään ja säännölliset vapaapäivät. Kannustinloukut pois, työn on oltava aina kannattavaa. Itse olisin valmis luopumaan lomarahoista, mikä on melkoinen kustannus työnantajalle. Palkkaani voisin alentaa 5-10%.

On lottovoitto syntyä Suomeen

________________________________________

Valittamalla se ei ainakaan nouse - Suomi siis. Noususuhdanne alkaa omasta itsestä, omista valinnoista ja valmiina työntekoon ryhtymisestä, siis osta kotimaista, ole reipas ja ahkera kaikessa suhteessa siis minä itse eikä odotella että muut aloittavat.

Ancki

________________________________________

Eläkeläisenä pyrin ostamaan kotimaisia tuotteita, käyttämään Suomeen veronsa maksavien palveluita ja pyytämään kaikesta kuitin.

Orvokki

________________________________________

Itse ennustaen yhä pitkittyvän taantuman olen kehittänyt jo vuosia sitten konseptin, minkä turvin Suomi saataisiin nousuun. Ikävä kyllä; kun se ei ole patentoitavissa, sille ei löydy alkurahoitusta valtiosidonnaisista instansseista. Isänmaallisuuteeni on toistaiseksi estänyt myynnin ulkomaisille toteuttajille.

Mr. Holiday

________________________________________

Mielestäni tähän on yksinkertainen resepti! Vaihdetaan päättäjät ja ei enää oteta lainaa.

Mölli

________________________________________

Lopetetaan kaikenmoinen ulkomaankrääsän ja kertokäyttötavaran ostaminen. Ostetaan kotimaista tavaraa, käytetään kotimaan kasviksia, saadaan työtä ja verotuloja Suomeen. Kitketään harmaa talous. Ja me, joilla on hyvä taloudellinen tilanne, kulutetaan kuten ennenkin.

Yks Martta

________________________________________

Pieni kansa täällä korkeiden lämmityskustannusten pohjolassa pitäisi olla EU:n tukien vastaanottava, ei maksava osapuoli. Nykyinen on törkeätä riistoa.

Suomen sisäisiä parannuksia: Ensimmäiseksi pitäisi leikata ylisuuret eläkkeet. "Korvamerkittäisiin" kaikki minimieläkkeiden ja minimi-kelanpäivärahan yli saadut eurot kotimaisten tuotteiden ja kotimaisten palveluiden ostamiseen! Köyhiltä ja sairailta riistäminen pitäisi lopettaa.

Rikollisilta pitäisi ottaa punttisalit pois ja pistää heidät vedelle ja leivälle. On iljettävää, että yhteiskunta osallistuu väkivaltaisten ihmisten voiman kasvattamiseen. Aborttitehtailu aisoihin myös, niin että Einsteinit saisivat syntyä tähän maailmaan!

Tässä alkua... Lisää tulee, kun nämä toteutetaan.

Järjen ääni

________________________________________

Talkoissa olen ja olen ollut mukana koko elämäni ajan. Teen parhaani. Pelastin yhden tehtaan konkurssilta edellisen laman aikana. Se siis työllistää vieläkin 100 ihmistä.

Kasvatan huippuälykästä ja oikeudentuntoista laadukasta "jälkikasvua".

Ikääntyneenä työttömänä kieltäydyn hakemasta toimeentulotukea. Järkevä nimittäin säästää pahan päivän varalle. (Huom. En ole rikas, vaan köyhä joka elää "suu säkkiä myöten"!)

Järjen ääni

________________________________________

Olemalla mukana tiimissä joka kulkee olohuoneista olohuoneisiin ja jolla on jo historiaa 54 vuotta. Meitä on jo melkein 4 miljoonaa ympäri maailmaa!

40 vuotta hiuskarvan varassa

________________________________________

Kehityksen suunta riippuu paljon siitä mihin suuntaan mielesi on menossa. "You become what you think" Buddha. Jos kaikkien ajatukset Suomessa menee voivottelun suuntaan, niin matkanteko pysyy alamäessä. Siis ensin suunnan muutos mielessä ja sitten teoissa.

Granda Maunu

________________________________________

Itse en ole koskaan ollut tuhlari, joten on helppoa selvitä kun ajattelee tarkasti ja vieläkin tarkemmin. Kierrätän ja säästän joka paikassa, vain harvoin nautin luksuksesta.

En ole valmis tulemaan talkoisiin, koska kuntoni ei kestä, on ajateltava itseni parasta.

Hs65

________________________________________

Helppo nakki! Herroille ja narreille sama palkka ja sama eläke/eläkeikä. Kohtuullinen toimeentulo kaikille on noin 5000 euroa kuukaudessa.

Inkku

________________________________________

Ihmisten omaa vastuuta omasta elämästään pitää lisätä. Kun tuntee pystyvänsä vaikuttamaan asioihin, lisää se yksilön intoa myös tehdä asioita. Nykyään yhteiskunta on aivan liian holhoava ja se passivoi.

Yksilön vastuu

________________________________________

Vaihdetaan tämä ainainen kurjuuden ennustaminen positiivisuudeksi. Valtionvarainministeri sanoo: "Entiseen ei ole enää koskaan paluuta", kun pitäisi sanoa "Työskentelemme paremman tulevaisuuden puolesta".

Hupsis

________________________________________

Voisin maksaa muutaman prosentin enemmän veroja. Kaikkein pienimpiin palkkoihin, eläkkeisiin, työttömyyskorvauksiin ym. ei saisi koskea. Itse olen alle keskituloinen hoitaja mutta maksaisin mielelläni vähän enemmän veroja edellyttäen, että veroilla kerätyt varat käytettäisiin mm. terveydenhuoltoon ja vanhusten/vammaisten hoitoon. Verotus voisi olla progressiivista. En usko, että suurempituloisilla ihmisillä kulutus pienenisi lainkaan. Hoitoalalla olisi ainakin töitä tarjolla.

Kiukkuinen

________________________________________

Ensimmäisenä kaikkien tahojen ja tasojen tulisi kauttaaltaan alentaa tulotasoaan prosentin tai kaksi tai mikä se laskelmien mukaan sitten olisikaan. Mutta tämän tulisi koskea koko toimintaan niin, että ostokyky säilyisi. Olemme hinnoitelleet itsemme ulos viennin markkinoilta eikä riitä, että vain palkat alenevat. Meidän pitää säilyttää kilpailukyky naapurimaihin nähden, jotta edes nykyiset toiminnat säilyisivät. En tiedä olisiko tämä edes mahdollista, mutta vaikuttaa siltä, että vain tämä tason alennus voisi auttaa.

Tama

________________________________________

- palkka- ja pääomatulojen verotuksen yhtenäistäminen (nyt ei pääomatuloista makseta kunnallisveroa)

- asuntotuloveron käyttöönotto

- sisäinen devalvaatio = kaikille 15 % palkanalennus

- tasaverojärjestelmään siirtyminen, kaikilla 20 % paitsi yli 150 000 € bruttotulon ylittävältä osalta 50 %

- järkyttävän lupa- ja sääntöviidakon perkaaminen

- erilaisten etuuksien ja tukien purkaminen ja yhtenäistäminen, ehkä kansalaispalkka

- työnantamisen helpottaminen maksuja ja paperisotaa vähentämällä

- maksuhelpotuksia alle 25-v ja yli 55-v henkilöitä palkkaaville yrityksille

- innovaatiotalkoot (valtakunnallisesti, yrityskohtaisesti) sopivine kannustimineen

Kasaskar

________________________________________

Yritän suosia suomalaisia tuotteita. Olen valmis olemaan mukana jollain panoksella, jos myöskin pomot tulevat talkoisiin.

Anjuska

________________________________________

Kyllä me yhdessä puurtaen yhteisiin päämääriin myös pääsemme! Oma käyttäytymiseni on helpoin tapa aloittaa: Ostan vain kotimaassa tuotettuja tuotteita niin ruokapöytään kuin käyttötavaroiksikin. Lomailen lähiaikoina, mutta vain kotimaassa. Täällä on paljon nähtävää ja paikkoja, joissa en ole vielä koskaan käynyt. Matkamuistot ovat – totta kai - kotimaassa tehtyjä! Nämä on helppo toteuttaa jo lähitulevaisuudessa. Pienistä puroista se iso virtakin koostuu. Jo aivan kohta se vuolaana virtaa...

Iramama

________________________________________

Kuluttaja: Osta kotimaisia tuotteita aina kun mahdollista. Yritys: Pidä pajasi Suomessa, panosta toiminnan kehittämiseen kotosuomessa.

Arja

________________________________________

Aina kun ostetaan tuote, niin valitaan se suomessa valmistettu, jos sellainen on tarjolla.

Ostetaan palveluja pienyrittäjiltä.

Eve T

________________________________________

Jokainen yli viisi henkeä työllistävä yritys velvoitetaan työllistämään nuori kesätöihin 2kk:ksi ja opiskelija valmistumisensa jälkeen tukityöllistettynä puoli vuotta.

KuPe

________________________________________

Suomalaisten pitää taas jalostaa osaamistaan ja resurssejaan sellaiseksi joka tekee kauppansa maailmalla ja kalliilla hinnalla. Luksus tuotteita tai sellaisia joista ollaan valmiit maksamaan (kaivoskoneet, jätteenkäsittelylaitteet, golftarvikkeet). Pohjoisen puusta ei enää sanomalehtipaperia vaan jotain erityistuotteita (sairaalapaperia, askartelupaperia, koruja, kännykänkuoria, design-tuotteita, saastesuodatinpaperia). Kiina on niin saastunut, että sinne pitäisi heti viedä kalliilla rahalla erilaisia puhdistusratkaisuja ja niitä hengityssuojaimia (luksusdesign-malli). Arabimaihin ja muualle pitäisi myydä vettä pienissä design-pulloissa kalliilla hinnalla. Mustikat pitäisi jalostaa yrttilääkkeiksi jo Suomessa ja myydä Aasiaan jalostettuina, eikä kuten nyt - myydään marjat Aasiaan ja siellä tekevät lääkkeiksi! Jne. - myydään sitä mitä meillä on - mutta ei halvalla. Kiviä? Kansainväliseen markkinointiin tarvitaan apua ja verkostoitumisneuvoja pienille ja keskisuurille yrityksille. Vanhat alat kuolevat ja uudet syntyy.

Ei saa jäädä tuleen makaamaan!

________________________________________

Jos nyt ensin pestäisiin hampaat ja puettaisiin yöpaita päälle, nukuttaisiin kahdeksantunnin yöunet, syötäisiin kunnon aamupala, pestäisiin hampaat ja puettaisiin vaatteet päälle ja lähdettäisiin kouluun tai töihin. Tehtäisiin niissä mitä tarvitsee ja syötäisiin kunnon päiväruoka annos. Koulu ja työt saatava siihen pisteeseen, että on aamulla kiva alkaa siitä. Kotityöt ja lenkkipolku ja taas hankkiutuminen siihen sänkyyn ennen kymmentä, että jaksaa pysyä pystyssä seuraavan päivän.

Yksinkertaisuus kunniaan, sairaudet ja masennukset vähentyvät, kun emme vaadi kropalta enemmän kuin se pystyy vastaamaan. Säästämme sairauskuluissa ja kaiken koheltamisen ja ostamisen supistuessa, myös raha riittää pidempään. Me olemme pieni, viisimiljoonainen kansa, joka ei asu kultamunan päällä, meidän on saatava kokoon enemmän valtion kirstuun kuin kulutamme, se on yksi taivaan tosi.

Aippi

________________________________________

Vähennetään kansanedustajat puoleen ja näitten "lapsiministereiden" tilalle vähän vanhempia ja elämänkokemusta omaavia henkilöitä. Ja herroilta pois bonukset ja kannustusrahat.

Kaitsu

________________________________________

Velkaa ei makseta velalla kotitaloudessakaan, miksi valtiossa.

Työn tulee olla arvokkaampaa kuin työttömänä olon.

Nuoret töihin ja vanhat ansaitulle eläkkeelle ajallaan.

Vastikkeettomat etuisuudet mietintään - työttömyyskorvausta vastaan pitää jotain tehdä – ilmaista rahaa ei ole olemassa - jonkun on tehtävä töitä, että työttömyyskorvaukset pystytään maksamaan, joskus uupumukseen asti.

MIRELLA

________________________________________

Riittää, kun ajattelee ikään kuin -mallilla, että ainakaan minulla ei mene huonosti! Korvatkin voi sulkea yleiseltä valitukselta - ei tämä valittamalla parane, vaan yhteistyöllä ja päättäväisyydellä.

valitusvirsiin kyllästynyt

________________________________________Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot