Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Mitä ystävyys sinulle merkitsee?
Miten toimii todellinen ystävä?Ehkä yhtä muotoa ystävyyttä, siis ystävyyttä todella, on nuoren eronneen naisen sanat minulle, joka tyhjensin kotiani ja hän halusi ostaa jotain ja minä en olisi ottanut mitään sanoen että olemmehan enemmänkin ystäviä, mutta hän halusi maksaa sanoen, että ystävät eivät käytä ystäviään hyväkseen.

Nimimerkki: Marge


 

Ystävä on parhaimmillaan parempi kuin oma puoliso. Ystävä voi olla toisenkin ystävä, ilman mitään mustasukkaisuutta, mielipahaa, kateutta tms. Ystävyys on ikuista, niin kuin rakkauskin, eroten vain sillä, että kohde ei vaihdu.

Nimimerkki: Kari Juhani


 

Ystävä hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet, ymmärtää ja antaa anteeksi, tukee surun ja ilon hetkellä eikä ole koskaan kateellinen.


Nimimerkki: Marjorie


 

Tosi ystävä ei katso rikkauttasi tai köyhyyttäsi, ei anna ulkonaisten asioiden sumentaa katsettaan. Kaiken keskellä hän näkee selvästi riemusi ja tuskasi ja muistaa mikä olet sydämessäsi.

Nimimerkki: Ruusureppu


 

Ystävä ymmärtää, vaikka ei aina olisi aikaa ottaa yhteyttä. Ei syyllistä siitä, vaan ilmaisee ilonsa, kun aikaa taas löytyy tapaamiseen.

Nimimerkki: Tuulitukka


 

Omalle kohdalleni sattunut suurin ystävyyden teko on ollut se kun ystäväni auttoi rohkaisullaan minut pois perheväkivallan helvetistä. Kun olin jo itse niin uupunut, etten enää osannut nähdä mitään ulospääsyä, hänen lempeä tapansa ohjata väsynyttä kohti ratkaisua oli jotakin niin suurta ja rohkeaa, että en varmaan koskaan sitä unohda. Hänen avullaan sain uuden, ihanan elämän. Voiko ystävä enemmän antaa?

Nimimerkki: Onnellinen


 

Ystävyys on todella iso asia ihmisen elämässä. Ystävyys voi parhaimmillaan kestää läpi elämän. Ystävä tukee pahoina päivinä, mutta mielestäni yhtä tärkeää on jakaa ilot hyvinä päivinä!

Mielestäni ystävyyttä kuvaa parhaiten LUOTTAMUS ! Ilman sitä ei ole mitään. Ystävän ei tarvitse olla samaa mieltä tai aina vieressä, mutta jos luottamus menee, menee myös ystävyys.

Nimimerkki: Heli


 

Ystävä on minulle elämässäni vierellä kulkija, ei tule perässä eikä kulje edellä, vaan on rinnallani.

Nimimerkki: Helena


 

Ystävän tunnistaa siitä, vaikka kuinka monta vuotta olisi tapaamistemme välillä, kohtaamme toisemme kuin emme koskaan olisi erossa olleetkaan...jatkamme siitä mihin viimeksi jäimme...

Nimimerkki: JunnuYstävä on rinnallasi, tapahtuipa mitä tahansa. Hän tulee käymään, vaikka olet aivan "maassa" ja sinulla ei ole mitään annettavaa. Ystävä tietää, milloin häntä kipeimmin tarvitaan. Ystävällä on aikaa, eikä hänen tarvitse selitellä miksi ei voi tulla. Hän tulee!

Nimimerkki: Vieno


 

Vuosia sitten oli elämässäni erittäin raskas aika, niin jouduin sairaslomalle. Itkin koko ajan töissä ja kotona. Tuntui, että koko maailma kaatuu niskaan! Ystäväni otti minut kotiinsa kolmeksi päiväksi ja piti minusta hyvää huolta. Minun ei tarvinnut muuta kuin olla. Se oli teko, jota en koskaan unohda.

Nimimerkki: Kaisu


 

Ystävyys on toisen aitoa kuuntelemista. Ystävän elämään kuuluminen, iloihin ja suruihin. Naurua ja itkua, yhdessä olemista.

Nimimerkki: likki


 

Joskus, jo vuosia sitten luin ystävyydestä: ystävä on hän, joka tietää sinusta kaiken ja silti on ystäväsi, pitää sinusta, hyväksy sinut sellaisenaan

Nimimerkki: Anita


 

Olen sellaisessa työssä joka on liian raskasta minulle ja yritin kokeilla toista työtä. Sain siitä kuitenkin takkiini ja hävisin taloudellisesti puolenkuun palkkani ja palasin takaisin vanhaan työhöni. Työssä olevat ystäväni keräsivät minulle kolehdin että selviän taas eteenpäin. Ihania ihmisiä!

Nimimerkki: Anne


 

Good friends are like stars. You do not always see them but you always know they are there.

Nimimerkki: Pipe


 

Todellinen ystävä kertoo asiat rehellisesti ja suorasti eikä levittele juttujani muille.

Nimimerkki: Nasu


 

Ystävyys on enemmän kuin sanat, se on läsnä sinussa ja minussa kaikkialla ja kaikessa!

Nimimerkki: Pauliina


 

Ilman ystäviä, tuntisin itseni hyvin köyhäksi. Todellinen ystävä on aina siellä, missä sinä häntä tarvitset. Kuuntelee ja antaa hyviä neuvoja, turvallinen. Missä ystävä, siellä turva.

Nimimerkki: tuija


 

Ystävyys on siivet selässä ne kantavat silloinkin kun itse emme uskalla ottaa askeltakaan eteen, takas, sivulle tai ylös, ystävä on vierellä hyvässä ja pahassa.

Nimimerkki: monasti langennut


 

Ystävyys on henkireikä. Se on "kukkakeppi", johon voi tarvitessa nojata, mutta johon ei tarvitse takertua.

Todellinen ystävä on ja pysyy. Ehdoitta ja aidosti. Puolin ja toisin. Vuodet eivät sitä samenna eikä siinä ole suorituspakkoa.

Nimimerkki: elina t


 

Vähän niin kuin vanhat tohvelit, aina sopivat, lämpöiset ja luotettavat

Nimimerkki: Pipsa


 

Todellinen ystävä jakaa sekä ilot että surut toisen kanssa. Etenkin surujen keskellä ystävät ovat kultaakin kalliimpia. Todellinen ystävä ostaa juuri eronneelle hellyttävän pehmoeläimen kaveriksi, joka lohduttaa kun on yksin! On muuten iso asia kaiken ikävän keskellä.

Nimimerkki: Laura


 

Näin viestittää ystäväni: Merellä tuulee, aallokko kuiskaa. Vuosi vaihtuu, sua tahdon muistaa. Tuttavat tulevat ja menevät, ystävät ovat ja pysyvät.

Eli aika ja paikka eivät himmennä ystävyyttä, vaan vaikka vuosi olisi kulunut edellisestä tapaamisesta, voit jatkaa ystävän kanssa asioista niin kuin olisitte eilen viimeksi nähneet.

Nimimerkki: Apila


 

Ilman parasta ystävääni en olisi elämin kipeimmässä vaiheessa jaksanut. Päivä päivältä hän tuki, lohdutti, piti huolta, antoi uutta ajateltavaa, uusia näkökulmia ajateltaviksi...

Usein parasta on vain hiljainen läsnäolo ja tietoisuus toisen välittämisestä

Nimimerkki: elsa


 

ystävä on sellainen henkilö, jolle voit olla aivan omana itsenäsi - esittämättä mitään tai ketään.

ystävä on ystävä, vaikka välillä olisi kiireisiäkin aikoja, ettette tapaa tai ehdi soitella, puhe jatkuu siitä ,mihin se on edellisellä kerralla jäänyt. ystävä on rehellinen, ja kertoo ikävätkin asiat rehellisesti, tukee vaikeuksissa ja iloitsee pyyteettömästi ilon hetkellä.

Nimimerkki: tiina


 

Ystävyys merkitsee tukea vaikeina aikoina ja ilon jakajaa hyvinä aikoina. Todellinen ystävä ei jätä pulaan hädän hetkellä, vaan on tukena ja mahdollisesti myös apuna. Ystävä ei ajattele omaa etuaan vaan haluaa parasta ystävälleen.

Nimimerkki: Pipsa


 

Ystäväni ovat minulle todella elämän suola. He nauravat kanssasi, itkevät kanssani, tukevat ja kuuntelevat. Ilman ystäviä ei tässä maailmassa pärjäisi.

Nimimerkki: Mari


 

Ystävä jaksaa joka tilanteessa kannustaa sekä kuunnella, välillä olla vain läsnä sekin riittää. Ystävältä tulee tukea tarpeeseen ja riemun kiljahduksia onnistumisen hetkellä. Ystävän kanssa voi jakaa kaiken.

Nimimerkki: Tarja


 

Todellinen ystävä toimii kuten naskalit: turvallisesti mukana, tarvittaessa välttämätön. Hyisestä vedestä voi nousta vain ystävän avulla!

Nimimerkki: allu


 

Ystävä on vierelläsi silloin kun kaikki on hyvin ja myös silloin kun elämä murjoo. Vaikka itse pidätkin yhteyttä ystävään enemmän, hän pitää sinusta kuitenkin huolen.

Nimimerkki: Eila


 

Ystävä on sellainen johon voi täydellisesti luottaa ja jolle voi kertoa luottamuksellisesti niin ilonsa kuin surunsakin.

Nimimerkki: Kirsi


 

Tosiystävä on paikalla silloin kun tarvitaan, osaa kuunnella, ymmärtää, antaa neuvoa, tutkitaan yhdessä asioita. Voi puhua kaikesta ja pitää ne tietonaan. Kiitos!

Nimimerkki: MalluOlin lähdössä töihin. Menin autotalliin, auto ei puhu mitään. Akku tyhjä. Soitin ystävälle, hän jätti kahvikupin kesken ja tuli auttamaan heti. On ihana tunne, kun tietää, että ystävältä saa apua koska vaan.

Nimimerkki: Kalilan mummu


 

Todellinen ystävä on aito, ei hylkää, vaan kannustaa ja on joka hetki ja joka asiassa täysillä mukana...jos niin haluan. Kuuntelee, itkee kanssani ja nauraa...ON YSTÄVÄ !!

Nimimerkki: MLK


 

Ystävyys on yhdessäoloa, tukea ja ymmärtämistä. Todellinen ystävä ei häviä vaikeuksien edessä.


 

Ystävän kanssa voit jutella kaikista asioista ja hänen seurassa voit olla oma itsesi. Ei tartte näytellä mitään.

Nimimerkki: Karavaanari58


 

Nalle Puhin sanoin: "En tarvitse mitään niin paljon, kuin hunajaa..." sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua "...paitsi ystäviä.." Ystävyys on sitä kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystäväänsä. Silloin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti niin, että kaikki rypytkin siliävät.


Nimimerkki: Piiuska


 

Luja. Lempeä. Luotettava


 

Todellisen ystävän kanssa voi jutella kaikista asioista vapaasti, koska tietää että hän ei kerro niitä kellekään, myötäelää sekä surussa ,että ilossa. Olen onnellinen kun omistan sellaisen.

Nimimerkki: Sylvia


 

Ystävyys on kuin talon rakennus:

Ensin rakennetaan luja kivijalka, pikkuhiljaa seinät jne. Vuosien myötä taloon tulee paljon tavaroita joille jokaiselle on oma paikkansa, taloon kerätään muistoja, talossa, itketään, riidellään sovitaan, talossa syntyy tunteita.

Taloon kaivataan kun ollaan kauan poissa, miten hyvältä tuntuu nähdä tuttu piha tuttu talo! Talo jää asumaan sydämeen, niin kuin ystävyys. Ilman lujaa kivijalkaa ei ystävyyskään toimi.

Ystävää kaivataan, ystävän kanssa tehdään muistoja, ystävän kanssa voi itkeä, ystävän kanssa voi olla oma itsensä ja tuntea saman turvan kuin talossa jossa on jykevät seinät.

Ystävyys on kuin talon lattialla oleva räsy-matto, monen sävyisistä väreistä kudottu. Ja jokaista sävyä huomaa rakastavansa!

Nimimerkki: antsu


 

Ystävyys ei aina tarvitse sanoja, vaan läsnä olo riittää. Ystävä on luotettava ja välillä murheesta ulospotkiva. Välillä puhelimessa puhutaan, joskus tekstiviestiä lähetellään ja välillä tavataan, kuitenkin kumpikin tietää, että ei sellaista asiaa ole jota ei voisi jakaa yhdessä.

Nimimerkki: Ystäviä kouluajoilta alkaen


 

Tosi ystävä on aina pyyteettömästi valmis auttamaan, jos hänen ystävänsä on pulassa, katsomatta vähääkään itselle mahdollisesti aiheutuvaan harmiin auttaessaan.

Nimimerkki: finnheguli


 

Nyt huomasin kuka on todellinen ystävä, kun kohtasin suuren menetyksen puolisoni kuollessa. Oli ihmisiä jotka pelkäsivät tulla puhumaan ja aivan kuin katosi elämästäni, sekä sellaisia joilta totisista kasvoista tuli kulunut fraasi otan osaa, eikä ilme värähtänyt, mutta tosi ystävä ei puhunut mitään tai saattoi jotain mumista, jota kumpikaan ei kuullut eikä ymmärtänyt, oli vain lähellä piti kiinni ja itki yhdessä minun kanssani, sekä pitää tapahtuman jälkeenkin yhteyttä ja kannustaa eteenpäin jaksamaan. Kiitollisin mielin heitä ajattelen. On onni omistaa sellaisia YSTÄVIÄ.

Nimimerkki: Sigu


 

Olin aikuisopiskelija 1990-luvulla, eli jouduin vaihtamaan ammattia terveydellisistä syistä. Kaaduin ja minulta murtui kylkiluu. En halunnut kuitenkaan jäädä koulusta pois. Poikani saattoi minut ja reppuni aamulla kouluun, mutta en tiennyt miten pääsisin illalla takaisin kotiin. Raahasin reppuni luokkaan pukuhuoneelta vaivalloisesti. Eräs uusi koulukaverini kysyi heti, miten pääsen kotiin. Kun kerroin etten tiedä vielä, hän lupautui kantamaan reppuani koulussa luokasta toiseen ja viemään minut ja reppuni kotiin ja myös hakemaan aamulla. Näin hän myöskin teki. Siitä alkoi meidän ystävyytemme, ja se on kantanut kaikki nämä yli kymmenen vuotta ja jatkuu varmaan ikuisesti. Kiitos Sinulle ystäväni kaikista yhteisistä vuosista!

Ystävät ovat tärkeitä toisilleen ja ovat valmiita auttamaan ja kulkemaan toisen vierellä iloissa ja suruissa!

Nimimerkki: Rita


 

Ystävät ovat yksi voimavaroistani. Todellinen ystävä ei jätä pulaan, ei kysele motiiveja tekoihisi, kannustaa kun muut kritisoivat ilkeästi. Aito ystävä on aina valmiina auttamaan, kuuntelemaan ja lohduttamaan silloin kun on tarve.

Todelliset ystävät osaavat jopa lukea sinua niin, että aina ei edes tarvitse sanoa juuri mitään kun hän jo tajuaa tilanteen. Ystävyyttä ei rakenneta yhdessä yössä. Se tarvitsee aikansa kypsyä, kasvaa ja sitä on ehdottomasti ruokittava oikein. Aitoa ystävyyttä kannattaa vaalia. Ystävyys ei ole yksipuolinen liikenne! Tieto siitä, että ystävä on olemassa, rauhoittaa! Yhteen aitoon ystävääni liittyy biisi: "I turn to you". Se kun soi, hän tulee mieleeni lämmöllä. Hänen puoleensa olen aina voinut kääntyä asiassa kuin asiassa.

ISO KIITOS KARILLE!!!

Nimimerkki: Paula


 

Ystävyys merkitsee minulle hyvin paljon. Se toimii vastavuoroisesti ja luottamus on tärkeä osa sitä. Ikävä asia on vain se, että ystävän suuri merkitys paljastuu usein vasta sitten, kun sitä ei enää ole.

Nimimerkki: Helinä


 

Todellinen ystävä on aina läsnä - ajatuksissa, vaikka yhteydenpitoa ei ole pitkään aikaan. Todellisen ystävän kanssa voi tavata ja istua ihan hiljaa.. ei tarvitse turhaan puhua, ystävä tietää, missä mennään. Todellisen ystävän kanssa juttu jatkuu siitä, mihin se viimeksi jäi.. Minulla on tällainen todellinen ystävä Hailuodon saarella.. kaukana, mutta koko ajan lähellä.

Nimimerkki: Jaana


 

Kunnon ystävyyden tunnistaa siitä että kun asiat on puhuttu pohjamutia myöten halki, edelleen välitetään ja ollaan ystäviä.

Nimimerkki: RoDico


 

Ystävyys merkitsee minulle todella paljon, se on elämäni suola, ilman ystäviä ei voi elää.... toisten kanssa tulee sydänjuuriaan myöten ystäviä.... joskus ystävän kanssa yhteydenotot ovat pidempiä, mutta silti ystävyys on ja pysyy... ajatus joka kuvaa ystävyyttä parhaiten on mielestäni se, että YSTÄVÄ ON SE, JOKA TIETÄÄ SINUSTA KAIKEN MUTTA PITÄÄ SINUSTA KAIKESTA HUOLIMATTA.....

Nimimerkki: manta


 

Ystävät merkitsevät elämässäni suurta osaa, voin kertoa varsinkin parhaalle ystävälle kaikki ilot surut ja murheet. Ne ovat tukipilareita joihin voi ja on hyvä nojata. Kuitenkin ystävyydessä vaaditaan molemminpuolista luottamusta sekä ilojen ja surujen jakamista. Onneksi minulla on sellainen. Ryhmässä, kuten kerhoissa, ystävyyden sanotaan tiivistyvän, eli ollaan kaikki saman arvoisia, ei ole toinen toistaan huonompaa.

Jos terve ihminen kaipaa ystävää rinnalle kulkemaan niin vielä vähän enempi pitkäaikaissairas ihminen, joihin minäkin kuulun. On ystäviä jotka auttavat tilanteessa kuin tilanteessa. Minulle ystävyys on suuri asia ja vielä suurempi, kun sellaisen omistaa ja voi luottamuksella ja sydämestään antaa ystävälle hetken. Aikaa aina on ystävyydelle. Tuntemattomallekin voit antaa vaikka ystävällisen hymyn, niin saat hänet hymyilemään.

Nimimerkki: Maijastiina


 

Ystävyys on olemassa, vaikka ei nähtäisi 27 vuoteen ja kun taas tavataan, kaikki on niin mukavaa kuin ennenkin. Olimme lapsuuden kaverini kanssa ajautuneet asumaan satojen kilometrien päähän ja elämäntilanteemme oli erilaiset, niinpä yhteydenpito tyrehtyi. Muutama vuosi sitten sain kirjeen ystävältäni ja niinpä taas vaihdettiin ajatuksia ja kuulumisia ja vihdoin tavattiinkin ystäväni isän hautajaisissa. Silloin tein lupauksen itselleni, että menen käymään kylässä ystäväni luona ja sen tein viime kesänä. Kun olimme yhdessä ja juttelimme, niin tuntui, ettei edellisistä hetkistä olisi kulunut tuota 27 vuotta, vaan kaikki jatkui kuin ennenkin yhtä mukavana ja antoisana. Oikea ystävyys on ja pysyy, ehkä se on sitä samanlaisten henkien sympatiaa.

Nimimerkki: Arjen sankari


 

Ystävä kannustaa, hänellä on taito kuunnella. Hän halii ja kertoo kuinka tärkeä olen hänelle. Ystävä on tärkeimpiä asioita elämässä.

Nimimerkki: Eila


 

Todellinen ystävä tukee minua, kun minulla menee huonosti ja iloitsee kanssani elämäni onnistumisissa. Hän kannustaa oikeissa kohdissa. Hän osaa säilyttää salaisuudet. Todelliselle ystävälle voi kertoa kaikki asiat ja hän jaksaa myös niitä kuunnella. Siinä kaikki pähkinänkuoressa.

Nimimerkki: Krista


 

Ystäviä tule ja menee, sitä mukaa kuin elämä ja tilanteet paikkakunnat, työpaikat muuttuvat. Mutta minulla on ainakin säilynyt muutama ystävä joka on jäänyt ystäväksi noista kaikista muutoksista huolimatta. Lisäksi on yksi ystävä joka on ollut lapsuuden leikeistä asti. On jaettu ämpärit lapiot, kumisaappaat, koulun ilot ja surut. Poikaystävien saamiset ja menetykset. Perheitä perustaessa elämä on viskonut eri tahoille ja tapaamisten väliin on saattanut jäädä vuosia. Mutta aina on voinut soittaa, kirjoittaa jakaa edelleen elämän iloja kysyä neuvoa ja kun olemme tavanneet, joka kerta tuntuu, että se on viimeksi eilen kun olemme nähneet.

Tosi ystävä tuntee tavat, hyväksyy virheet, antaa neuvoja pyyteettä, tukee ja myös uskaltaa sanoa huonot asiat. On aina tukena, jopa yöllä voi soittaa jos suru on kohdannut. Osaa ilahduttaa lahjalla silloin, kun siitä on suurta iloa, vaikkei juhlan aihetta olisikaan.

Tällainen on osunut kohdalleni. Olen siitä ihqu onnellinen.

Nimimerkki: Kukkainen


 

Ystävyys on minulle kaikki kaikessa. Mielestäni parisuhdekin on kestävämpi, jos parilla on keskenään useampia rooleja kuten äiti ja isä, elämänkumppanit ja ennen kaikkea parhaat ystävät. Voin sanoa, että paras ystäväni on avopuolisoni.
Ystävyyttä toteutan myös siten, että toimin ystävärenkaan vetäjänä. On ihana ilahduttaa ystävää tarvitsevia ihmisiä, kun löydän heille sopivan ystävän. Olen tämän tehtävän myötä oppinut, että ystävyys on monimuotoista.

Nimimerkki: helmikuun tyttö


 

Ajatuksissakin läsnä.

Nimimerkki: Meke


 

Ystävä on se, jolla on aikaa kuunnella surut, murheet, ilot, onnistumiset, epäonnistumiset jne. Ottaa kantaa niin hyvässä kuin pahassa asiassa. Ei panettele, eikä puhu pahaa selkäsi takana. Minun paras ystäväni asuu Oulussa ja minä Lahdessa. Ja vähintään kerran vuodessa tapaamme ja vietämme silloin laatuaikaa yhdessä.

Nimimerkki: Bansku


 

"Ystävä on sellainen ihminen,
joka tietää sinusta kaiken
ja kuitenkin pitää sinusta."

Ilman ystäviä ei olisi mitään. Oikea ystävä on paikalla silloin kuin sitä eniten tarvitsee. Oikea ystävä osaa kuunnella ja lohduttaa ja ystävän kanssa voi jakaa ilot ja surut. Oikea ystävä on luotettava ja rehellinen. Onneksi minulla on oikeita ystäviä!=)

Nimimerkki: Ystävätär


 

Tutustuin ystävääni v.71 työn merkeissä, Kumma kyllä, kemiat ei mitenkään huikeasti silloin osoittaneet yhteenkuuluvuutta, mutta perheiden perustamisien myötä osuimme asumaan samaan kaupunginosaan. Silloin vietimme paljonkin aikaa yhdessä. Tuli aika että meidän perhe muutti 650 km päähän, tapaaminen väheni, mutta aina olimme toistemme saatavilla iloineen ja murheineen.

Tänä päivänä olemme "vain" 180 km päässä ja yhteydenottomme ovat vähentyneet, mutta se mikä jaksaa hämmästyttää aina kun soitamme tai tapaamme, mikään ei ole tullut väliimme, jatkamme siitä mihin jäimme. Luottamus on edelleen sama, kaikesta voi parhaimman ystävänsä kanssa keskustella, hän ei tuomitse, ei arvostele vaan jaksaa aina tukea. Toivottavasti osaan antaa sen kaksin verroin takaisin.

Nimimerkki: Ullalle terveiset
Ystävyys on vahva ja kannattava voima. Se on juuri Sinulle henkilökohtaisesti jotakin omaa. Et voi olla ystävä jonkun toisen kautta tai jonkun toisen vuoksi. Ystävyys on tunne rakkauden ja kaveruuden välimaastossa.

"Mistä tunnet Sä ystävän, onko oikea Sulle hän? Anna tunturin selvittää kuka viereesi jää. Kun on kaukana kaikki muu ja kun loppuvat pitkospuut. Silloin ystävyys punnitaan, menee muut menojaan."

Tämän laulun sanat kertovat minun mielestäni keskeisimmän ja oleellisimman ystävyydestä.

Nimimerkki: Mirru


 

Ystävä ymmärtää muutoksen minussa ja hyväksyy minut sellaisena kuin olen. Heikkoina hetkinä, hulluina päivinä, hurmioituneena... Ystävä saa sydämeni hymyämään.

Nimimerkki: ulla


 

Sairastuin vuonna 2002. Se opetti minulle paljon asioita ja muun muassa juuri Ystävyyden Arvon. Monet, joita pidin ystävinäni, katosivat pikkuhiljaa elämästäni. Jäljelle jäivät todelliset ystävät, jotka tuovat elämääni valoa ja toivoa. Ystävyys on rakkautta, jota ei horjuta mikään.

Nimimerkki: Sairas, mutta onnellinenMinulla on aarre.  Ystävä, joka on ollut elämässäni aina vauvasta nyt aikuisuuteen saakka. Välillä on ollut hiljaisempia vuosia opiskeluiden aikaan, mutta yhteyttä on silloinkin pidetty.

Ja jos jotain on sattunut, niin apua olemme voineet pyytää toisiltamme ilman pelkoa siitä, että toinen tuomitsee toista millään tavalla.

Nyt elämä on ohjannut meidät molemmat pois lapsuuden kaupungista ja saattanut meidät yhteen sattumien kautta samalle pienelle paikkakunnalle.

Ihanaa jakaa äitiyden ajatuksia, lapsuuden muistoja ja tulevaisuuden haaveita elinikäisen ystävän kanssa.

Ystäväni, olet minulle aarre, jollaisen toivoisin kaikille ihmisille. Kiitos kun olet olemassa!

Nimimerkki: Piia


 

Tavatessasi todellisen ystäväsi vuosien tauon jälkeen aloitatte sujuvasti siitä, mihin viimeksi jäitte.

Nimimerkki: Tuukka Järvinen


 

Ystävyys merkitsee yhteyttä. Se kantaa. Välittamista, kohtaamista, jakamista. Suopeutta ja anteeksi antamista. Kasvua.

Todellinen ystävä toimii omana itsenään. Hän on ehdottomasti lojaali, suopea ja luotettava. Luottamuksessa piilee ystävyyden ydin. Todellisen ystävän tunnistaa siitä, että vaikkei häntä olisi tavannutkaan kahteen vuoteen, niin uudelleen tavatessa kaikki on ennallaan, juttu luistaa samalla tavalla kuin olisi nähty vasta edellisenä päivänä. Todellisen ystävän varaan voi laskea itsensä eli voi olla oma itsensä, paljastaa kokonaisuudessaan oman olemuksensa. Eikä ystävä siltikään lähde viereltä.

Ystävyyttä kuvaa parhaiten ajatus "yksi sielu kahdessa ruumiissa". Ystävän kanssa ollessaan ylittää omat rajansa, on jotain itseään suurempaa.

Nimimerkki: Aurinkotyttö


 

Todellinen ystävä on aina paikalla ja ei kerro eteenpäin "salajuttuja". On siis luotettava olkapää.

Nimimerkki: tarja


 

Hyvä ystävä kestää surut ja ilot. Riidat ja juhlat eikä jätä pulaan missään tilanteessa. Oikea ystävä on aarre, mutta niitä et kohtaa kuin yhden tai korkeintaan kaksi elämässäsi.  On iso ero ystävän ja sydänystävän välillä, huomaa se!

Nimimerkki: Hessutyttö


 

Ystävyys on elämää ylläpitävä ja onnea tuova voima: todellinen ystävä osaa ottaa minuun yhteyttä juuri sillä hetkellä kun sitä eniten kaipaan.  Hän osaa olla sekä se kaivattu olkapää että todellisuuteen "ravistaja" aina tarvittaessa ja aina oikealla hetkellä - hän tietää ilmoittamatta, sillä liikumme samoissa "fääreissä"..

Olen onnellinen, sillä minulla on muutama tällainen ystävä, joille myös yritän olla vastaavanlainen ystävä.

Nimimerkki: Helena -52


 

Ystävällä on kaksi korvaa, jotka kuuntelevat minua. Hänellä on suu, joka puhuu minulle. Hänellä on kaksi silmää, jotka näkevät asioita, joita en aina itse huomaa. Hänellä on kaksi kättä, jotka pitävät minua joskus pystyssä, kun tarvitsen tukea. Hänellä on olkapää, jota vasten itkeä, hänellä on huumoria, jotta voimme nauraa yhdessä. Eikä hänellä tarvitse olla edes kaikkia näitä, mutta hän on rehellinen minulle, voin luottaa häneen ja hänellä on SYDÄN!

Nimimerkki: Arja


 

Aidointa ja vilpittömintä ystävyyttä osoittavat meille usein täysin oudot ihmiset, joilla ei ole mitään syytä kadehtia meitä tai suoda meille epäonnea - tai joilla ei ole mitään hampaankolossa meitä vastaan. Liian usein moni läheisenä pitämämme ystävä osoittautuu tosi paikan tullen joksikin aivan muuksi. Moni merkki on tosin sitä enteillyt jo aikaisemminkin, mutta olemme armeliaasti sulkeneet silmämme ikävältä totuudelta.

Nimimerkki: Hädässä ystävä tunnetaan


 

Ystävä ymmärtää ja hänelle on helppo puhua kaikista asioista. Vaikka elämässä tulisi vuoden tai pitempikin tauko ettei ole tai voi olla jostain syystä yhteyksissä, niin silti seuraavan kerran soitettaessa tai tavattaessa voi jatkaa kuin olisi vasta eilen olisi ollut yhteydessä.

Nimimerkki: Pirre


 

Todellinen ystävä on tukena vaikeina hetkinä, jakaa ilot ja surut. On aina käytettävissä kun tarvitsee kuuntelijaa.

Nimimerkki: H-mummo


 

Keskustelu alkoi ryöpytä. Lopputulemana keskustelukumppanini laittoi yhteiset ystävämme "arvo"järjestykseen, haukkui siinä sivussa muutaman elintavat täydellisesti (ja aiheetta) ja kaikeksi lopuksi sanoi minun elävän täysin väärin ja kertoi, mitä saan vastedes tehdä ja sanoa - ja mitä en. Tämä ihminen E I ole ystävä - vaikka niin joskus aiemmin luulin...

Ystävä on ennen kaikkea luotettava. Rehellinen. Avoin. Suvaitseva. Täydellä sydämellään vastaanottamassa, tulinpa itkien tai nauraen.

"Ystävyys sitoo ystävät yhteen niin kuin maamies pellolla lyhteen." Voiko sen paremmin enää sanoa.

Nimimerkki: Maarit


 

Ystävyys on elinehto. Ystäviä on monenlaisia.

Tosiystävä on sielunkumppani, joka tuntee sinut...tietää mikä olet oikeasti.. tekisitpä sitten miten tyhmää vaan; tosiystävä "suodattaa". Hänelle voit olla heikko, juuri se mikä oikeasti olet. Tosiystävät ovat oikeastaan kaksi persoonaa, jotka ovat yhtä. Tosiystävä tekee kaikki niin, mikä on sinulle hyväksi, siksi hän myös hetkellisesti voi olla tosi "inhottava" suorine sanoineen. Ystävyys ei ole paapomista, vaan täyttä totta. Ja aitoa. Tosiystävän iloihin ja suruihin pystyy oikeasti ottamaan osaa täysillä.

Tosiystävyys ei katso ikää, sukupuolta, tai mitään...se vaan "naksahtaa". Se toinen ihminen on aina läsnä...mukana. Tosiystävät rakastavat toisiaan. Kiitos kaikille aarteilleni!:) Olen rikas...

Ihaa", hän sanoi juhlallisesti, "minä Nalle Puh, etsin sinun häntäsi."
"Kiitos,Puh", sanoi Ihaa.
"Olet tosi ystävä. Et kuten eräät", hän lisäsi.

Nimimerkki: BisaNte


 

Ystävän kanssa ilot kaksinkertaistuvat ja surut puolittuvat. Ystävän kanssa saa olla oma itsensä. Ystävystyin ystäväni kanssa Tansaniassa kehitysyhteistyö-hommissa kymmenen vuotta sitten ja tuo ystävyys on tehnyt elämästäni suuren seikkailun. Nyt hän asuu 88 kilometrin päässä ja vaikuttaa päivisin elämääni, joko sähköpostilla, ajatuksin, puhelimella tai vierailuilla!

Nimimerkki: Asante sana kwaheri!


 

Ystävä on sellainen, jolle voi kertoa ihan kaikki asiansa. Hän on luotettava eikä kerro eteenpäin. Ystävän kanssa harrastetaan samanlaisia asioita. Ystävä on rehellinen ja sanoo huonotkin asiat rehellisesti.

Nimimerkki: Annilyydia


 

Ystävyys merkitsee kaikkea, ilman ystäviä ei voisi kerta kaikkiaan elää.
Yhdessä koettu jää mieleen, niitä on sitten mukava miettiä muistoja jälkikäteen.

YSTÄVÄ PARHAIN ON SE, JOHON VOIT AINA LUOTTAA JA HÄN AUTTAA AINA KUN ON VAIKKA PIENEN PIENIKIN ASIA.

Ystävyyden osoitus voi olla kukkasen antaminen, kädestä kiinni ottaminen ja iso rutistus (halaus) Hymy on esimerkiksi sellainen joka palautuu antajalle : )

"YSTÄVIÄ TARVITSEE MEISTÄ JOKAINEN NIIN IHMISET KUIN ELÄIMETKIN!"

Monesti voi olla koira ja kissakin parhaimmat kaverit keskenään.

Nimimerkki: Ansku


 

Hyvään ystävään voi ottaa yhteyttä myös monen viikon hiljaiselon jälkeen ja silti olla yhtä läheisiä kuin ennenkin. Hyvä ystävä voi olla reilusti nuorempi tai vanhempi kuin itse. Todella hyvälle ystävälle voi puhua ongelmista ja vaikeista asioista. Olen onnekas, sillä minulla on vieläkin hyviä ystäviä vaikka olen muuttanut kauas pois heidän luotaan.

Nimimerkki: Niinu


 

Ystävä on solidaarinen ja lojaali, hänelle voi ja saa sanoa suoraan vaikeatkin asiat, koska tuntee toisen rajat. Ystävä ei loukkaa tietoisesti. Ystävä näkee enemmän kuin sukusi hän antaa tilaa sinun kasvullesi ja kasvaa kanssasi omaan tahtiinsa. Ystävä ei tuomitse, mutta voi kysyä haluatko apua esim. kiusallisessa ongelmassa. Ystävä ei hylkää vaikka elämäntilanteet muuttuvat. Ystävä kunnioittaa ystävää ja kaikkia ihmisiä.

Nimimerkki: Lisbe


 

Mitä oli elämä ilman ystävää? Tyhjää ja toimetonta. Todellinen ystävä on hän johon voi luotaa, joka on hyvä kuuntelija ja jonka kanssa voi olla erimieltä. Ystäviä voi olla erilaisia, harrastuksineen ja ajatuksineenkin kun vain he ovat rehellisiä.

Nimimerkki: HELENA AURA RUOTSISTA


 

Eräs kiertävä sähköpostiviesti ystävyyden idean kiteytti hyvin:

"Hyvä ystävä hakee sinut putkasta....

Mutta TOSI YSTÄVÄ istuu siellä vierelläsi sanoen:
Me mokattiin huolella, mutta olipa hauskaa!"
Nimimerkki: Miia


 

Ystävyys, TOSIYSTÄVYYS, merkitsee minulle paljon. On ystäviä ja on YSTÄVIÄ, mutta miten suuri ero niillä voikaan olla. Ystävyys voi hyvinkin olla vain toispuoleista, eli vähän niin kuin yksisuuntainen katu. Muodollisesti ollaan kyllä ystäviä, mutta toinen osapuoli onkin hyvin itsekeskeinen, eikä sitä todellisuudessa kiinnosta toisen asiat lainkaan.

Itse en pidä tällaisesta ollenkaan!

Haluaisin mieluiten, että ollaan tosiystäviä, tai ei sitten ollenkaan. Mutta eihän tämä onnistu välttämättä ollenkaan tässä niin "privaatissa" nykyelämässä. Tosiystävyydessä ollaan aina pintaa syvemmällä. Tämän päivän ihmiset eivät laske toista liian lähelle. Haluavat pitää pienen "hajuraon". Ei sellaiset ihmiset saa YSTÄVIÄ ollenkaan, hyvänpäiväntuttuja kylläkin. Niitähän riittää.

TODELLINEN ystävä on esim. sellainen, joka osaa olla pelkkänä "korvana", vierellä olijana, tukena, myötäeläjänä ja miten paljon näitä voisikaan luetella. Hän osaa "laskeutua" toisen tasolle, jos toinen on alamaissa tai on elämässä vaikeaa. TOSIYSTÄVÄ ei ryhdy jakelemaan neuvoja ja tuomioita ylhäältä päin.

TOSIYSTÄVÄ on aidosti iloinen toisen saavutuksista ja hankkeista.

Jokainen meistä tarvitsee TOSIYSTÄVÄN, vaikka ei läheskään kaikki sitä edes tajuakkaan. Ystäväksi ja jopa TOSIYSTÄVÄksikin voi kasvaa. Elämän koulussa niihinkin kasvetaan. Siinä voi tarvita kyllä monet erikoistumisjaksot. KANNATTAA KOULUTTAUTUA! Tai ehkä paremminkin antaa elämän kouluttaa ja ottaa itse siltä opiksi!

Itselläni on yksi hyvä ystävä, mutta ei vielä yhtään TOSIYSTÄVÄÄ. Mutta ehkäpä sellaisen vielä joku päivä kohtaan. Sellaiselle olisi kyllä käyttöä!

YSTÄVÄLLISTÄ ELÄMÄN JATKOA!


Nimimerkki: - RANE -


 

Äitini kuoleman jälkeen jäin yksin, silloin ystävät tulivat auttamaan. Tuli asunnon vaihtokin. Tulivat muuttamaan ilman pyyntöä. Hakivat syömään. Silloin näin ketä on ystäviä. Vanha sanonta on:  hädässä ystävä tunnetaan.

Nimimerkki: yksin


 

YSTÄVYYS on tosi tärkeä asia.
Sehän on kuin ohuen ohut lasirasia.
Jos kolhit tai raaputat, tulee naarmuja ja säröjä.
Mutta kun hellästi pidät ja  huolehdit siitä,
niin elosi varrella aina on niitä.

Nimimerkki: leilukka


 

Ystävyys merkitsee paljon, hyvä ystävä pysyy läpi elämän ystävänä. Ympäristö voi muuttua moneenkin kertaan mutta hyvä ystävä kulkee mukana aina ja häneen voi tukeutua tilanteessa kuin tilanteessa, ystävä on voimavara. Näitä läpi elämän olevia ystäviä ei ole useita ja näitä ystävyyssuhteita tulee vaalia kaiken aikaa mutta ne kestävät myös erotilanteita kun ystävien välinen luottamus on kunnossa.

Itselläni on kolme ystävää, joiden kanssa on koettu niin iloa kuin surua ja toisiamme on tuettu monissa tilanteissa. Välillä on tarvittu olkapäätä, joskus riittää kun saa sähköpostin tai tekstiviestin jolloin tietää että ystävä ajattelee minua. Hyvä ystävyys on myös sitä että kun tarvitset tukea, uskallat sitä pyytää. Usein avun tai tuen pyytäminen ei ole helppoa mutta kun uskaltaa itse tehdä aloitteen, palkinto on moninkertainen.

Nimimerkki: Ystävät ovat voimavara


 

Ystävät ovat arjen mukana kulkijoita ja heille ei mikään ole vierasta ja outoa ystävän esittämänä. Ystävät kulkevat vierellä tukien, ohjaten ja varoittaen joskus sanoin joskus ajatuksin, mutta aina rinnalla. He istuvat enkeleinä olkapäälläni.

Meidän perheemme ystävyyssuhteet on viimeisen vuoden aikana testattu ja sitoutuneet entistä tiiviimmiksi. He ovat olleet tukenamme isäni kuollessa, mieheni sairastuessa, mieheni tädin, langon ja nyt hänen isänsä kuollessa. Lisäksi itse uuvuin työssäni ja tein päätöksen pitkän harkinnan jälkeen luopua hetkeksi työstäni. Kaiken tämän olemme kestäneet ystävien kulkiessa vierellämme. Mutta kaikkein tärkein on perheemme välinen ystävyys ja syvä rakkaus, jonka voimaa ei voi sanoin kuvailla kun käy läpi viimeisen vuoden tapahtumia.

Ystävyyttä kuvaa mielestäni parhaiten ”Älä kulje edelläni, en ehkä seuraa. Älä kulje takanani, en ehkä johda. Kulje vierelläni ja ole ystäväni”. - Albert Camus -

Nimimerkki: Sini Tiainen


 

Hyvä ystävyys ei aina vaadi sanojakaan. Ymmärretään toisiamme "telepatialla". Näin olen todennut. Voi mennä viikkoja ettei kuulu eikä näy mutta sitten kun nähdään on kuin olis just oltu yhteydessä.

Nimimerkki: SirpaYstävyys merkitsee minulle turvaa, rohkeutta, tukemista ja ennen muuta jakamista.

Esimerkkinä siitä, miten todellinen ystävä toimii: Hankin Opj:n heti kun se oli saatavilla. Syksy oli ollut melko matalaa aikaa minulle, eikä into oikein tahtonut osua tekemisiin. Päätin tarttua Jussin Opj:ssä heittämään haasteeseen; ”kokeile edes 30 päivää”… Jokaisena kolmenakymmenenä päivänä ystäväni soitti ja kysyi ”onnistuitko tänään?” Voitte kuvitella, miten paljon tuo Ystävän tuki auttoi ja todellakin, kokeilu Onnistui loistavasti, siitä on hyvä jatkaa. Kiitos ystävyydestä, Hertta!!

Ystävä
suojaa heikointa liekkiä tuulelta
ja rakentaa roihun
luovuttaa kipinän itsestään
etten minä sammu
iloiten hehkuu voimansa
vaikka mustuu aina itsekin.

(rs 2005)
Nimimerkki: RR


 

Itselläni on ystävä, johon tutustuin aikuisiällä harrastuksen kautta. Tietyllä tapaa olemme saman luonteisia, vahvatahtoisia ja määrätietoisia nuoria naisia, mutta arvomaailmamme ja mielipiteemme eivät aina mene ihan yksiin.

Pari vuotta sitten koin vaikean eron silloisesta avomiehestäni. Silloin silmäni aukesivat tämän kaverin suhteen. Kun muut pelkäsivät suruani ja varmaan ajattelivat kunnioittavansa sitä jättämällä minut omiin oloihini, tämä ihminen soitti lähes joka päivä, keksi tekemistä ja kiskoi minut ylös masennuksesta. Yhdessä istuttiin aamunkoittoon asti kesäyössä parvekkeella ja naurettiin ja itkettiin elämän hulluutta. Noista ajoista lähtien olen nähnyt ystäväksi muuttuneen kaverini aivan eri tavoin.

Ystävän ei tarvitse edustaa kaikkea sitä, mitä itse olet eikä olla kaikessa samaa mieltä. Ystävä antaa uusia näkökulmia elämään kuitenkin kunnioittaen omiasi. Ja ennen kaikkea ystävä on se, joka ei pelkää huonoja hetkiä vaan pysyy vierellä myös silloin.

Nimimerkki: Annukka


 

Ystävyys merkitsee minulle luottamusta. Henkilöä, jolle voi kertoa vaikeatkin asiat tarvitsematta pelätä niiden päätymistä eteenpäin. Ystävyys merkitsee auttamista, läsnäoloa. Ymmärtämistä, kuuntelemista. Tunnetta siitä, että olet tarpeellinen ja tärkeä.

Nimimerkki: Pauliina Vesala


 

Ystävyys merkitsee kaikkea. Hän on tukijalka kun maailma murjoo, menee huonosti, mutta ennen kaikkea silloin kun menee hyvin ja haluan iloita siitä jonkun kanssa.

Todellinen ystävä toimii hädässä ja hyvässä. Hän auttaa ja tukee silloin kun tarvitaan. Hyvää ystävää ei jätetä pulaan tuli mitä tuli. Hän kulkee rinnalla ja voi olla, ettei häntä aina huomaakaan. Hyvälle ystävälle voit puhua aivan kaikesta; parisuhteesta, lapsista, halusta selviytyä elämästä hengissä, jopa itsemurha-aikeesta ja siitä kuinka selvitä näistäkin ajatuksista positiivisemmalle puolelle. Hyvä ystävä tulee ja halaa juuri silloin kun tarvitsee suurta halausta.

Hyvä ystäväni auttoi/auttaa minua selviämään kahden lapseni kanssa kun heidän kanssaan ei oikein aina jaksanut. Hänelle saattoi puhua kaikesta ja hän tiesi/tietää tarkalleen miltä minusta tuntuu (johtunee varmaan siitä kun hänellä on samanlainen tilanne). Ystävyytemme on vastavuoroisuutta, kuuntelemme ja autamme toisiamme vuorollaan juuri silloin kun tarvitsee apua. Sitä ei tarvitse edes pyytää. Emme tapaa kasvokkain kovin usein, mutta puhelimet ovat välillä aika kuumina ja puhelu saattaa kestää useamman tunninkin, riippuen tilanteesta.
Ystävyys on naurua ja itkua sopivassa suhteessa. Se on elämän suola ja sokeri.

Nimimerkki: Minä vaan


 

Heippa! Kerron kuinka ystävä voi toimia. Olimme mielestäni ystäviä 30 vuotta, mutta kun mieheni kuoli ja olisin tarvinnut ystävää, hän sanoikin ystävyyden irti selittämättä syytä? Olen yrittänyt kysyä mikä on syy, lähetellyt sähköpostia nimipäivänä ja synkkäreillä vastaus kyllä tulee, mutta aika "kylmä" esimerkiksi voi hyvin?? Nyt ei tullut enää joulukorttia eikä uudenvuoden toivotuksia, mutta en jaksanut minäkään enää lähettää, teinkö oikein?? Kysyisin mielipiteitä onko syynä kateus, kun omistan asunto-osakkeen ja kesämökin ym. joten taloudellinen tilanne on suhtkoht.tyydyttävä. Olenkin muuten jo päässyt pahemman surun yli, mutta miksi ystävä hylkää silloin kun olisin häntä enemmin tarvinnut??

Nimimerkki: "onko todellisia ystäviä olemassa"


 

Yksikin hyvä ystävä riittää tai pari. Ystävä muistaa sinua silloinkin ja varsinkin silloin kun et itse jaksa.


Nimimerkki: hellin


 

Hyvä ystävä on ystävä silloinkin, vaikka olemme jostain asiasta eri mieltä.

Kun esikoisemme syntyi 17 vuotta sitten, anoppini tuli tohinalla kylään ja sanoi: "Saat lainaksi tämän kastemekon, eikö olekin ihana! Siinä on nyt punainen nauha, mutta vaihdamme siihen sinisen nauhan teidän poikaanne varten." Silloin minä kalpenin, sillä olin kuulunut perheeseen jo seitsemän vuoden ajan, enkä ollut koskaan aikaisemmin ollut anopin kanssa eri mieltä mistään asiasta. Totuus oli kuitenkin sanottava: "Meidän lasta ei kasteta, koska meistä ei kumpikaan kuulu kirkkoon." Silloin anoppi äkkiä katseli tuolia alleen, läimäytti kädet yhtään ja sanoi: "Ei siinä sitten yhtään mitään."

Olen nyt kuulunut perheeseen yli 24 vuoden ajan, emmekä ole anoppini kanssa vieläkään olleet mistään asiasta eri mieltä kuin mielimusiikistamme ja siitä me emme tietenkään kiistele. Anoppini on oikeasti paras kaverini.

Nimimerkki: gazela


 

Ystävä on sellainen johon voi täydellisesti luottaa ja jolle voi kertoa luottamuksellisesti niin ilonsa kuin surunsakin.

Nimimerkki: Pirkko


 

Ystävyys on erittäin tärkeä asia elämässäni. On tärkeää, että on muutama luottoystävä. Todellinen ystävä pysyy rinnalla kaikista asioista huolimatta, tukee ja kuuntelee murheitakin sekä jaetaan ilot. Pysyvyys kuvaa parhaiten ystävyyttä.

Nimimerkki: Ystäviä aina tarvitaan


 

Kuka tahansa voi kertoa sinulle minne sinun tulisi mennä ja mitä sinun tulisi tehdä, mutta ystävä kulkee rinnalla ja tulee mukana.

Nimimerkki: -Leena


 

Ystävät ovat elämän ravinto. Ilman niitä ei voi elää!

Nimimerkki:


 

Todellinen ystävyys on sitä, että hän pysyy vierelläsi kaikkina päivinä, kaikkina aikoina ja kaikenlaisissa tilanteissa.  Voit aina luottaa häneen ja välimatkat eivät ole este ystävyyden säilymiselle. Parhaiten ystävyyttä kuvaa ajatus on mielestäni: Rinnakkain läpi elämän.

Nimimerkki: Tupuna


 

Vuosien jälkeen vanhat ystävykset jo lapsuudessa tutustuneet jatkavat aina siitä, mihin viimeksi jäätiin. Välillä meitä on neljä, toisinaan kolme tai kaksi. Aina muistamme niitä, jotka eivät päässeet mukaan. Jokaisen elämä menee omaa rataansa, mutta me pidämme yhtä ja toivomme kuulevamme aina uudet elämän käänteet: Puolisot, lapset ja työ- ja asuinpaikat.

Nimimerkki: Salli


 

Ystävyys merkitsee minulle jakamista, ymmärtämistä, luottamusta, tukea hyvinä ja huonoina hetkinä, ystävällä on kyky suodattaa väärät sanat pois eikä jäädä niitä pohtimaan.

Nimimerkki: Päivi


 

Muutama vuosi sitten olin masennuksen lamaannuttama, kaiken elämänilon menettäneenä ns. mökkiytynyt. Sain lääkityksen, mutta into puuttui edelleen. Söin ja lihoin ja söin ja lihoin.....

Ystäväni oli tukenut minua koko aika. Hän oli pyytänyt minua milloin lenkille, milloin hiihtämään tai uimaan, mutta eihän minua mikään kiinnostanut.

Taas erään kerran ,ystäväni soitti ja pyysi kanssaan lenkille, vastaukseni oli jotain seliselin ja valheen välimuotoa.  Ystäväni totesi selitykseni loputtu PAINOKKAASTI: asia on nyt niin, että saat minun puolestani vaikka mädäntyä siihen mökkiisi, tai hautautua jätöksiisi, mutta hän ei tule KOSKAAN enää pyytämään minua yhtään minnekään. PISTE Ja puhelu katkesi...

Niin jäin yksin miettimään asioita shokkihoidon jälkeen. Totesin vaan että pakko se on tää kannikkansa saaha ulos, ja niin sain itseni ulos, ylös ja lenkille..

Elämä hymyilee, ystävättäreni on edelleen yksi parhaista aarteistani ja suorasanaisuus on muotia.. :)  Suosittelen suorapuheisuutta, hyssyttelyn ja myötäilemisen sijaan. Ystävä tietää milloin on oikea aika.

Nimimerkki: Mutkatsuoriksi


 

Ystävyyshän on lahja, kun sellaisen on itselleen saanut, haluaa siitä pitää kiinni, sekä sitä vaalia!

Todellinen ystävä välittää on sitten surua tai iloa, soittaa ja hänelle voi soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ystävä on myös sellainen, jolle voi uskoutua ja salaisimmatkin asiat pysyvät hänellä.

Nimimerkki: Marja


 

Ystävyys on tärkeää. Ystäviä ihmisellä voi olla monenlaisia, ihmisiä ja eläimiä, puita ja pensaita jne. Toisia tapaa useammin kuin toisia, mutta ystäviksi ne tunnistaa aina, koska ystävä välittää aidosti ja pyyteettömästi. Ystävän lähellä on hyvä olla.

Nimimerkki: Merja


 

Kun elämä alkoi murjoa eli positiivarien mukaan ajatellen suomaan uusia mahdollisuuksia. Tyttäreni meni naimisiin, itse jäin eläkkeelle ja mieheni sairastui syöpään. Kolmen kuukauden aikana ystäväni tukivat, soittivat, tulivat käymään. Kun mieheni oli kuollut, ystäväni kertoi, että minä tulen luoksesi.

Miten hyvälle tuntuikaan, kun läheinen ihminen oli kanssani elämäni sekasotkun keskellä. Seuraavaksi ystäväni ilmoittivat, että ovat varanneet paikat Tallinnan risteilylle. Oli hienoa päästä ystävien kanssa pois kotinurkista, jossa oli tapahtunut niin paljon surullista. Myöhemmin nämä samat ystäväni ovat olleet valmiita kuuntelemaan, kun välillä suru iski puseroon, välillä tuli viha ja yhdessä itkettiin.

Kiitos ystäville. Ilman teitä en olisi selvinnyt.

Nimimerkki: Kullanarvoiset ystävät


 

En tiedä, mikä on ystävä! Olen monta kertaa luullut, että minulla on ystävä, mutta kun aina kun käännät selkäsi, kääntyy kaikki perseilleen. Lienee tuo ystävyys sama, kuin unelma onnesta!


Nimimerkki: Maikkiliekkonen


 

Ystävyys on tärkeää; tosiystävä on kuin peilikuvasi.

Nimimerkki: minna


 

Tosi ystävä ei hylkää vaikka mikä tulis. Kun on vaikeaa, rinnalla pysyy vain ne todelliset ystävät.

Nimimerkki: Pallero78


 

Ystävä on ihminen, johon voi luottaa joka tilanteessa. Hänen kanssaan voi keskustella kaikista asioista. Samanlainen huumorintaju on mielestäni tärkeä ystävyyssuhteissa. Ystävä hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.

Nimimerkki: Tuulikki


 

Ystävyys merkitsee luottamista, uskomista, ja toivoa, rehellisyyttä, huolenpitoa, rakkautta ,välillä vihaakin ja kylmiä väreitä, yöllä oven avaamista ja sulkemista. Matkan pituus ei tule siinä kuuloonkaan, ystävä on aina ystävä välimatkoista riippumatta, ja näitä olisi miljoona asiaa joita voisi ystävyydestä kirjoittaa - se on niin suuri ja laaja alue - minulle ystävyys on tarpeen ja hädän tullen tähtihetkiä

Nimimerkki: kunnioitan ystävyyttä


 

Ystävyys perustuu kemiaan ja luottamukseen.. se miksi se syntyy tai miksi se kasvaa ja loppuu ja löytyy uudestaan, on selittämätöntä.

Osa ystävysten kokemuksista on sellaisia, että ne eivät aukene muille. Elämä ei ole mitään ilman ystävyyttä. Selviät ilman ihmisiä, mutta tarvitset ystävän. Mikä parhainta ystävyyttä? = Me soitamme toisillemme, kirjoitamme kirjeitä, lähetämme postikortteja, kun olemme poissa. Merkkejä, joilla osoitamme toisillemme, ettemme ole täällä yksin. Ystävyys on, että joku välittää.

Ystävyys on ihmeellisen erikoislaatuinen vaisto, joka kertoo meille jopa yhden tapaamisen perusteella, että tämä tietty ihminen on jollain selittämättömällä tavalla meille tärkeä. Kun jonkun kanssa samat asiat huvittavat. Ystävä antaa aikaa, huolenpitoa ja rakkautta - antaa anteeksi inhimilliset heikkoutesi, näkee hyveesi, iloitsee menestyksestäsi, lohduttaa surussa. Ystävä tekee antamisesta ilon ja jakamisesta mielihyvän.

YSTÄVÄN KANSSA ET KOSKAAN OLE YKSIN. Ystävyys on myös kymmenen tuhannen sukulaisen arvoinen. Vanhat ystävät, parhaat ystävät. YSTÄVÄN TUKI SAATETAAN VIEDÄ SINULTA, MUTTA EI SITÄ, ETTÄ SINULLA ON OLLUT YSTÄVÄ. YSTÄVÄT EIVÄT ODOTA TAI TOIVO LAHJAA LAHJASTA TAI PALVELUA PALVELUSTA.

Nimimerkki: Eikku


 

Ystävyys on kuin pikkuinen ukko jolla on kädessä avain ja lukko.
Niillä se sitoo ystävät yhteen niin kuin maamies pellolla lyhteen.

Ystävä avaa pahimmankin solmun, ei jätä yksin, osaa olla läsnä myös vaikeina aikoina. Mutta antaa myös tilaa olla yksin .

Todellisen ystävän tuntee sydämessään.

Nimimerkki: Sirkkuliini


 

Ystävyys ei tuulessa kaadu, ei myrskyssä hajoa, ei onnea kadehdi, ei väisty rinnalta, ei piiskaa kasvoja kuin sade. Ystävyys on - tunkeilematta, kaikkoamatta, vahvasti.

Nimimerkki: Päivi


 

Tapasin ystäväni 15-vuotiaana tyttönä. Olemme nyt kumpikin yli 60-vuotiaita ja olleet tekemisissä kaikki nämä vuodet. Voimme puhua toisillemme kaikki asiamme, itkeä ja nauraa yhdessä. Ystäväni kuuntelee minua ja niin minäkin häntä. Luottamus on parasta hyvässä ystävyydessä. Toivon että tätä jatkuu elämäni loppuun asti!

Nimimerkki: Mia Holmberg


 

Ystävyys merkitsee minulle valoa arjessa. Se on jakamista, jossa toinen hyväksyy minut kaikkine mukana kulkevine rasitteineni. En halua, että ystäväni 'kuorii kerman päältä' ja huolii minut lähelleen vain silloin, kun pääsen esim. hetkeksi eroon perheestäni.

Itse pyrin olemaan ystävä, joka kuuntelee, jakaa ilot ja surut sekä elää ystävän kanssa, joka päivä, joka tilanteessa. Tämä voi kuulostaa päivän selvyydeltä, mutta nämä asiat muuttuvat erityisen tärkeiksi silloin, kun ystävyys on koetuksella ja siihen liittyviä asioita punnitsee omassa elämässään. Ystävyys on valoa ja toivoa arjessa, jokaisena päivänä.

Nimimerkki: Kamuliina


 

Ystävyys on rehellistä välittämistä toisesta riippumatta hänen sosiaalisesta taustastaan.

Nimimerkki: Tiittana


 

Ystävä on henkilö, joka tietää sinusta kaiken ja on silti ystäväsi!

Nimimerkki: margit


 

Ystäväni on ollut sen enkelin kaltainen, joka kulkee takanani ja jonka suu on sydämelläni ja jota en voi nähdä, mutta voin tunnistaa hänen hyvät tekonsa ja ajatuksensa, kun kuuntelen ....

Nimimerkki: Titta


 

Ystävä pitää sinun puoliasi sekä edessä että takana mutta osaa tarvittaessa sanoa vastaankin jotta et joutuisi väärälle polulle tai liian alas. hän osaa avata uusia näköaloja, näkee ystävän hyvät puolet ja osaa suhteuttaa vaikeina aikoina asiat! "Todellinen ystävä on kuin toinen minä."

Nimimerkki: pirre


 

Todellinen ystävä on kullan arvoinen. Häneen voi luottaa joka asiassa. Tarvittaessa ystävä auttaa aina ystävää, joskus riittää pelkkä läsnäolo ja myötäeläminen iloissa ja suruissa.

Nimimerkki: Leenamummu


 

Ystävyys on luottamusta ja ymmärrystä! Ystävä kuuntelee ja antaa neuvoja juuri kun luulet että olet putoamassa!  Ystävä on aina siellä jossain - tarvittaessa!

Nimimerkki: marsa


 

Ystävälle voi puhua mieltä painavista asioista, jakaa iloa ja surua

Nimimerkki: eijuu


 

Ystävyys kestää vuosien kulumisen ja elämän muutokset. Ystävä on tukena ja kuuntelemassa hyviä ja huonoja aikoja kokiessa. Minulla on onni omistaa kolme todella hyvää ystävää. Tunnemme toisemme jo kouluajoilta ja edelleen tapaamme ja puhumme kaikki asiamme ja saamme tukea toisiltamme.

Olemme menneet naimisiin tahoillamme ja lapsiakin on tullut. Nyt tapaamme välillä perheinemmekin ja välillä sitten vain me neljä. Kutsumme meitä neliapilaksi. Uskomme että tämä ystävyytemme kestää ikuisesti.

Nimimerkki: Kipa


 

Ystävyys on tärkeä asia, ilman ystäviä elämästä puuttuisi paljon. Viime keväänä koin kuinka tärkeää on omistaa ystäviä. He kulkevat rinnalla kuunnellen ja auttaen silloin kun itsellä on vaikeaa ja raskasta. Lapseni joutuessa onnettomuuteen koin suurena rikkautena ystäväni. Todellinen ystävä auttaa ja rohkaisee vaikka vain kuuntelemalla ja ottamalla yhteyttä vaikka se ei aina ole helppoa. Kiitos kaikille ystävilleni.

Nimimerkki: Aila


 

Todellinen ystävä soittaa lähes viikoittain "rapakon taa" vaikka näemme enää n. joka toinen vuosi. Lisäksi itse olen todella laiska soittamaan, olen aina ollut ja ystäväni tietää sen. Niinpä hän jaksaa rimpautella. Olen ylpeä, että minulla on moinen ystävä.

Nimimerkki: Anna


 

Ystävyys ja ystävä ovat kuin purje veneessä... pitävät paatin liikkeellä ja pullistelevat unelmista, avittavat eteenpäin kohti vastarantaa - vastatuultakin! Ystävä on kuin termospullo täynnä lämmintä juomaa repussa, sen turvin uskaltaa pitemmälle!

Nimimerkki: Helka


 

Ystävä pysyy ystävänä silloinkin kun itse ei jaksa olla ystävä ystävälleen. ystävä nostaa pois syvästäkin montusta ja jaloilleen jatkamaan taivalta yhdessä ystävän kanssa.

Nimimerkki: mummo 60


 

Ystävä on rakas, joka osaa olla ystävä niin ylä- ja alamäessä.

Nimimerkki: -Ritu-


 

Yleensä ystävän ei tarvi kuin istua siinä vieressä, kököttää olla vain ja kuunnella...ei juosta pois. Vain olla...

Nimimerkki: JaniP


 

Ystävyys on kuin lumi. Välillä se on poissa - kaukana, välillä se on lähellä ja hetkessä mukana, mutta aina tiedät, että se tulee takaisin, vaikka sitä ei juuri nyt näykään...

Nimimerkki: Tintti


 

Ystävyys merkitsee minulle huomioonottamista, välittämistä, auttamista. Läsnäoloa, kuuntelemista.

Nimimerkki: Pauliina Vesala


 

Ystävä on sellainen, joka antaa toiselle omaa aikaansa, katsomatta kelloon, pitämättä kiirettä.

Nimimerkki: PlättäYSTÄVÄ on ihminen, joka jaksaa aina kuunnella ja ilmaista toiselle kiinnostuksensa ja välittämisensä. Ystävyys ei mielestäni tunne rajoja ei sukupuoli - eikä ikä eikä kansallisuudessakaan. Toivon, että olen itse ystävänä sellainen, että minuun voi luottaa, haluan olla auttavainen, ymmärtäväinen ja asioista huolehtivainen niin paljon kuin minun suodaan olla.

Ystävyys on mielestäni sellaista, että siihen ei aina löydä sopivia sanoja, mutta sen tuntee hyvänä olona nähdessään toisen ystävällisen hymyn ja kuullessaan iloisen äänen esim. joka aamu töihin tullessaan. Tämä työtoverini on myös ystäväni ja ikäerostamme (16 vuotta) huolimatta olemme ajatuksiltamme kuin kaksoset. Eläköön Ystävyys - voiko ihanampaa ihmisellä olla!

Nimimerkki: Ystävyyden salat


 

Olen lukemattomat kerrat tutustunut aivan mahtaviin ihmisiin intuitioni johdatuksella. Monista näistä kohtaamisista on kasvanut paitsi hedelmällistä ja pitkäaikaista yhteistyötä, myös hyvin syvää ja rakastavaa ystävyyttä, jossa tuemme toinen toisiamme yksityiselämässä ja ammatillisissa ongelmissa. Jaamme ilot ja surut, ja jonka kautta ammennamme energiaa kun omat varastot ovat lopussa.

Sydämelliset kiitokset kaikille vastuuntulijoilleni ja ystävilleni! Olette minulle tärkeitä ja rakkaita!

Nimimerkki: Milli


 

Todellisia ystäviä ovat ne ihmiset, jotka kulkevat rinnallani vuodesta toiseen myrskysi tai paistoi. Heille voi soittaa kello kaksi yöllä, he luottavat, he kannustavat ja tukevat. He auttavat kehittämään hyviä piirteitäni ja vähentämään heikkouksiani. He eivät sano: "Minähän sanoin sinulle...", kun heidän varoituksistaan huolimatta teen jotain ja epäonnistun. Miksi joku on ystäväni, sitä joskus ihmettelen, mutta turvaudun filosofin lauseeseen: "Koska hän on hän ja minä olen minä." Ilman ystäviä olisi todella raskas taivaltaa.

Nimimerkki: Malima


 

Todellinen ystävä tuplaa ilot ja puolittaa surut! ja se on totta!

Muita lausahduksia (tässä =kokemuksia) ystävästä: Ystävä pysyy vierellä, vaikka tilanne pahenee. Ystävä uskaltaa olla rehellinen, vaikka tilanne toisi toiselle millaista menestystä. Kun tulee sanomista, ystävä sanoo sen mutta kahden kesken. Ystävä ei imartele mutta kannustaa, rohkaisee ja kehuukin, kun on tämän aika. Ystävä on luottamuksen arvoinen. Ystävän ei tarvitse olla kaikesta samaa mieltä mutta silti on ystävä. Ystävä ei kysy hintaa, kun tarvitaan apua. Ystävä on lahja ja edustaa lähimmäisenrakkautta.


Nimimerkki: Risto


 

Minulle ystävyys tarkoittaa ehdotonta luottamusta. Olen oman ystäväni kanssa käynyt vaikeita asioita läpi. Kummallakin on ollut erittäin vaikeaa, mutta tieto siitä että voit soittaa hänelle aina, kun olotila on vaikeaa ja se toimii myös toisin päin. Se on suurinta ystävyydessä.


Siihen liittyy myös uskallus olla eri mieltä asiasta ja joskus myös vähän harmittaakin. Mutta voin kertoa itseäni auki pelkäämättä, että toinen käyttää sitä minua vastaan jossain tilanteessa.

Löysin hyvän jääkaappimagneetin jossa luki "Olet aina ystäväni, tiedät liikaa"  Tämä on meidän välistä huumoria, sitä yritämme aina vaalia vaikeuksienkin keskellä. Pimeintähän on aina ennen auringon nousua. Ilman ystävää tai ystäviä elämä on tyhjää. Hyvä ystävä ymmärtää myös niitä hetkiä, jolloin haluat olla yksin, loukkaantumatta siitä.
Nimimerkki: ullakaisa


 

TARJAN MUISTOLLE

"Me tarvitsemme jonkun meitä kuuntelemaan ja ymmärtämään.
Kulkemaan kanssamme ja ojentamaan meille auttavan kätensä.

Jakamaan kanssamme elämän ilot
ja surut, päivittäiset seikkailumme.
Nauramaan ja itkemään kanssamme
ja sanomaan lohduttavat sanat.

Jonkun, joka näkee meissä vain hyvää
ja ylenkatsoo kaiken muun.
Joka pitelee meille peiliä
kun olemme parhaimmillamme.

Niin. Me tarvitsemme ystävän,
sellaisen kuin sinä, piristämään
arkipäivää. Ja huomaavaisella,
iloisella tavalla tekemään
maailmasta lämpimämmän."

Tapasimme Tarjan kanssa ensimmäisen kerran täpötäydessä Pohjanmaan junassa vähän ennen joulua 80-luvun alkupuolella. Tarja asui silloin Upsalassa ja minä Tukholmassa ja olimme molemmat matkalla kotiin joulun viettoon. Katselimme toisiamme ja meitä nauratti, kun Tarjalla oli Puolan oppikirja kädessä ja minä yritin samalla opiskella persiaa.

Juttelimme ja vaihdoimme osoitteita ja siitä alkoi monien vuosien ystävyys, jonka aikana Tarja tuntui kuin omalta siskolta ja tapaaminen oli aina suuri kohokohta. Myös perheemme tutustuivat toisiinsa ja vuosien varrella on jaettu toistemme iloja ja suruja. Tänä jouluna sain suru-uutisen joulupäivän iltana. Rakas ystäväni oli menehtynyt vaikean sairauden murtamana samana iltana.
Ihmisistä kiltein, ystävällisin ja positiivisin oli yhtäkkiä poissa.

Muistelen aikoja, tapaamisia, juttuja, joita teimme yhdessä. Miten hyviä hetkiä ne olivatkaan! Ne muistot lämmittävät surun keskellä ja toivon, että joskus vielä koittaa aika, jolloin saamme jälleen kohdata ja jatkaa siitä mihin silloin jäimme.

Alussa olevan tekstin lähetin Tarjalle ystävänpäivänä vuosi sitten. Tarja oli juuri sellainen kuin teksti kuvailee...

KIITOS VUOSIEN YSTÄVYYDESTÄ!
KIITOS SYDÄMEN YHTEYDESTÄ!

Kaivaten ja ikävöiden
ystäväsi ArjaLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot