Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Oletko koskaan kirjoittanut tavoitteitasi paperille?
Jos olet, niin kerro mitä sen jälkeen tapahtui.


Vastauksia 105 kplNoin kaksi vuotta sitten listasin sata asiaa mitä haluan. Pieniä ja suuria asioita. Pakko oli nyt käydä penkomassa lista muuttokamoista ja tutkia kunnolla mitä olen silloin joskus listannut.

halusin...
..viedä äitin Roomaan.. vein viime kuussa.
..omistusasunnon, kodin.. saatiin viime kuussa.
..oman pihan.. olen onnesta soikeana.
..työn missä saa itse vaikuttaa tulokseen.. joulukuussa avasin oman kaupan.
..tunteiden ilmaisu ja hypnoosi.. molempiin sain apua nlp:n kautta - jännää!
..uusia ystäviä.. on ollut ilo tutustua moneen mukavaan ihmiseen.
..matkustaa paljon.. nyt käyty: Argentiina, Thaimaa, Indonesia ..ja syksyn kohde jo tiedossa.=)
..mies, joka haluaa samoja asioita, ymmärrys, lämpö ym...vierellä on edelleen maailman ihanin ihminen. L istalta löytyi myös kihlaukset ja häät ja lapset.. häät ja lapset saavat vielä odottaa, mutta kihlaus on jo voimassa.

Listalta löytyi myös paljon muuta (esim. paljon uusia pussilakanoita=)  ja nyt tämän päivän duuni onkin tehdä päivitetty versio! Suosittelen jokaiselle! Monista asioista olin ottanut myös kuvia ja niiden katselu on vienyt vaan lähemmäksi päämäärää. Tuo lisää fiilistä!!

ericaKirjoitin kerran suruissani paperille, että paistaa se aurinko risukasaankin ja tosiaan, kyllä aina surun jälkeen elämä on jossain vaiheessa muuttunut aurinkoisemmaksi

aamuaurinkoKyllä, yrittäessäni karistaa kilojani v. 91 kun olin menossa eka kertaa etelään toukokuussa. Aloitin uutena vuotena ja suunnittelin, että 20 kg on lähdettävä vappuun mennessä. Tarkasti merkkasin syömiset ja painot ylös, näin ei lipsu. Saavutin tavoitteeni ja 11.5. olin onnellisesti matkalla 21,5 kg kevyempänä kohti Kreikkaa.

Tavoitteen saavuttaa paremmin kun on pieni porkkana minkä takia rehkii...... Tsemppiä kaikille!

KeventänytKirjoitan tavoitteeni paperille ja laitoin paperin paikkaan, josta saatoin nähdä sen usean kerran päivän aikana. Ajattelin tavoitteitani usein ja uskoin siihen, että onnistun niissä. Ajattelin, että olin jo saavuttanut ne ja olin kiitollinen niistä. Alitajuisesti ja tarkoituksellisestikin toimin tavoitteideni hyväksi ja tänään minulla on jo uusi tavoitelista!

*elämäniloinen*Vaikean masenuksen paranemisvaiheessa kirjoitin paperille: aamiainen, lounas, illallinen ja nukkumaan. Aterioista ei ollut kysymys, mutta söin jotain ja se on askeleita tervehtymiseen.

NainenMinulle tavoitteella on nimi - unelma. Kirjoitan sen paperille ja sitten alkaa tapahtua. Unelmoin pitkään lähtemisestä Pyhän Jaakon polulle. Olen melkein 68 vee ja lonkka on leikattu 2 kertaa, on keinonivel ja toinen odottaa leikkausta, kävelemään pystyn kuitenkin ja kun unelmoin alkoi tapahtua: ja nyt olin viikon Pyhän Jaakon polulla Espanjassa ja kävelin liki 100 km ja oli upeeta!

LessuTein uudenvuoden lupauksen, opettelen elämään terveellisemmin. Tavoitteeni oli laihtua ja tulla parempaan kuntoon. No, kevät tuli ja kohta on kesä, tavoitteet ovat vielä kaukana, mutta olen onnistunut yhdessä asiassa täydellisesti: Olen omistanut itselleni enemmän aikaa ja ajatuksia. Olen huomattavasti paremmalla tuulella ja elämäni on aurinkoisempaa, kiloista viis. Kilot tippuvat jos ovat tippuakseen, pääasia on että olen kunnossa ja elämäni on sellaista kun itse haluan.

PmLKeväällä 2006 kirjoitin tavoitteeni paperille. Oman yrityksen perustaminen toteutui alle puolessa vuodessa ja tutkinnon valmistuminen 1,5 vuodessa. Se on merkillistä kuinka näinkin yksinkertainen asia TOIMII! Nyt vain pitäisi istua alas ja tehdä uudet tavoitteet...

JukkaTavoitteiden paperille kirjoittamisen jälkeen ne konkretisoituvat ja sitä alkaa automaattisesti (alitajunnassakin) toimia niiden hyväksi. Käytän tätä kirjoitusmenetelmää paljon, toimii minulla.

PullahiiriOlen kirjoittanut paperille ja olen tehnyt kuvallisen "Toiveiden kartan", vai mikä se nyt oli... Haaveet ovat toteutuneet tai jääneet toteutumatta, riippumatta siitä onko ne olleet paperille kirjoitettuina vaiko eivät. Ainoastaan kuvallisen Unelmien kartan toiveista yksikään ei ole vielä toteutunut. En kai panostanut riittävästi toteuttaakseni ne.

AsteriAarrekartan tekemällä joskus opintojen yhteydessä huomasin jälkeenpäin, että kyseiset aarreasiat olivat elämässä toteutuneet. Hämmentävää.

kevätpörräinenHyvin kävi, osa toteutui osa ei, mutta nekin jäivät "hautumaan"

JepuKun kirjoitan tavoitteeni paperille, niistä tulee konkreettisempia ja todentaminen ikään kuin velvoittaa myös toteuttamaan ne

MekuOmalla kohdallani on käynyt niin, että kirjoitettu tavoite ei toiminut, mutta kuvallinen aarrekartta on toiminut useita kertoja. Johtuisikohan siitä, että kuvan nähdessäni palautuu tavoite mieleen useammin???

pirreLaitoin tavoitteitani paperille ja heräsin. Olin elänyt unelmissa, mutta ne eivät voineet toteutua ilman että oikeasti heräsin ja tein jotain saavuttaakseni ne. Elämäni muuttui paljon positiiviseen suuntaan ja tavoitteet paperilla alkavat toteutua.

EsterellaOlen aina harrastanut kaikenlaisia käsitöitä ja askarteluja. Halusin edistyä vielä pidemmälle. Nyt olen tilkkutyöntekijä. Olen päässyt yhteisnäyttelyihin ja olen voinut pitää muutamia omiakin näyttelyitä. Olen saanut paljon positiivista palautetta töistäni.

MustarastasTavoitteeni ovat alkaneet jäsentymään. Ne ovat alkaneet tulla kiintoisimmiksi koko ajan enemmän ja enemmän sekä elämään. Olen alkanut toimia niin, että tavoitteeni ovat toinen toisensa alkaneet toteutumaan. Olen sitoutunut niihin. Minun on aloitettava tavoitteitteni toteuttaminen pienin askelein, sillä olen ollut pitkään uupunut ja sairaslomalla.

mummi 59 vKun kirjoittaa paperille tavoitteitaan tai tekee aarrekartan asioista, joita haluaa toteuttaa, niin silloin toiveet alkavat toteutua....

HeliKyllä, viimeksi keskiviikkona. Tulee selkeä ja kirkas olo. Tulee sellainen tunne, että asia on jo saavutettu! Mielettömän hyvä fiilish! Suosittelen ja vielä hyvin yksityiskohtainen ja mahd. konkreettinen 1

Heidi, elämäntaidon valmentajaOlen kirjannut sekä töissä että kotona. Töissä on tavoitteista osa toteutunut mutta kotona valitettavasti en voi sanoa samaa.

PJAi mitäkö tapahtui? Lapset lukivat tavoitteeni ja pitivät niitä mahdottomina.

HelinäKirjoitin ylös tavoitteen tiputtaa painoa 15 kiloa laitoin lapun jääkaapin oveen ja onnistuin siinä.

TarjaVuosituhannen alussa minulla oli AMK päättötyö pahasti jumissa, eikä ollut voimia jatkaa sitä. Tein itselleni kuvan, jossa luki Päättötyön kautta insinööriksi, ja pari palkitsevaa lomakuvaa. Ripustin kuvan työhuoneen seinälle, ja kas kummaa se alkoi toimia. Päättöyö tuli kirjoitettua ja valmistuin 2002.

Kyllä sillä kuvatuksella oli suuri merkitys.

TuuliOlen tehnyt itselleni aarrekartan kirjoittaen sata unelmaa paperille ja osa niistä on jo toteutunut ja tiedän, että loputkin toteutuvat - aikanaan, koska kuljen määrätietoisesti niitä kohti.

opeMonien laihdutusten ja repsahdusten jälkeen joulukuussa 2007 päätin pysyvästä elämäntapojen muutoksesta. Luin kirjoja ja ohjeita ja kirjoitin vihkoon tavoitteet niin elämäntavoista kuin painon pudotuksestakin. Jokainen välitavoite on saavutettu ja fiilikset ovat tosi hyvät.

Nyt olen lisännyt pikkuhiljaa samaan vihkoon jo unelmia ja toiveita ja kaikkea mahdollista Onnistujan Pikku-Jättiläisen ohjeiden mukaan. Ihan täytyy varoa mistä unelmoi, koska unelmat toteutua voi...

Sirpa -35 kgTyössäni jouduin / sain opetella kirjoittamaan tavoitteeni ylös, keräämään unelmistani kuvia, ja jopa päiväämään ne...aluksi se tuntui hassulta, kun siihen ei ollut tottunut.;) Nyt sanonnat "joka kuuseen kurottaa, se katajaan kapsahtaa" yms. ovat minulle toisarvoisia... Kun kahden vuoden jälkeen katson "unelmakansiotani", aika moni unelma on toteutunut, myös ei-materiaaliset tavoitteet.:) Piti vain opetella uskomaan niihin. Nyt en osaa tehdä töitä ilman tavoitteita, selkeitä päämääriä ja unelmakansioni on todella paksu!!!;)

BisaNteOlen kirjoittanut ja silloin olen paremmin pysynyt aikataulussa ja saanut tehtyä sellaisiakin asioita jotka eivät ole mieluisia.

Siru -55Sen jälkeen sitoutuu tavoitteeseensa!

wiiviTein päätöksen laihtua 20 kg ja jatkaa unohtamaani kuntoni kohottamista. Tänä aamuna kävin vaaalla ja nyt on tavoite saavutettu. Olen lisännyt kuntosalilla käyntejä sekä muuttanut ruokavaliota. Tähän meni aikaa puolitoista vuotta, että tulokset jäisivät pysyviksi. Mahtava tunne!

EilaEn ole varmaan varsinaisesti paperille koskaan kirjoittanut mitään, mutta mielessä pitänyt ja koittanut päästä tavoitteeseen askel kerrallaan... Se motivoi ja voi sitä riemun päivää kun tavoite on saavutettu!=)

Vielä parempi paperilla?Harrastan usein itse ja myös oppilaitteni kanssa sitä, että kirjataan "urakat" paperille eli hommat, mitkä pitää hoitaa tietyssä ajassa/järjestyksessä. Tehdään tavallaan ostoslista hommista mitkä saa ostaa eli hoitaa. Näin usein hommat tulee tehdyksi edes jotenkuten ja tavoitteet saavutetuksi...

ostoslistaPositiivarien oppien mukaisesti olen tavoitteeni kirjoittanut ylös - ja luen sitä kalenterin välistä lähes päivittäin. Olen koko ajan matkalla tavoitteeseeni, mutta hissi on epäkunnossa, joten rappuja kiipeämällä tavoitteeni saavuttaminen kestää pidempään. Koko ajan sinne olen matkalla, saavuttanut osatavoitteita, enkä kertaakaan ole lipsunut matkan varrella harhapoluille. Kaikki tekemiseni ja ajatukseni liittyy tavoitteeseeni (=tulevaan työhöni).

SatuMinulla on hyvät kokemukset tavoitteiden kirjaamisesta kirjoittaen tai kuvien avulla aarrekartan tehden. Molemmilla tavoilla tavoite on usein toteutunut. Aarrekartan tein kesämökin rakentamisesta ja vuoden kuluttua pääsin sitten saunomaan oman rantasaunan lauteille. Kirjoittaen olen toteuttanut pienempiä tavoitteita, kuten kodin siivous ennen juhlia ym. Ja sekin on toiminut.

EHOlen kirjannut tavoitteita paperille. Monet niistä ovat toteutuneet ja ainakin tiedän kulkeneeni oikeaan suuntaan

TiiaKun tavoitteet ovat paperilla, voi huokaista ja vaan toteuttaa ne asiat mitkä on laittanut ylös, niitä ei tarvitse enää pohtia ja miettiä.

LilliSilloin kun mieli maailmoja juoksee ja menee ilta toisensa jälkeen, ettei kotitöistä tule mitään, otan paperiarkin ja rakennan siitä pienen vihkosen. Jaan päässäni risteilevät työt ja ajatukset viikonpäiville vihkoon. Pää selkiytyy ja töistä tullessani on helppo vain katsoa illan ohjelma ja toteuttaa se. Tavoitteiden asettaminen ja toteuttaminen toimii hyvin näin lyhyelläkin tähtäimellä.

SiruUseat tavoitteistani ovat toteutuneet ja olen saanut päivittää listaani jo useamman kerran. Tämä tuntuu hirveän itsestään selvältä keinolta, mutta totuus on, että tavoitteet tulevat paljon selkeämmiksi ja konkreettisemmiksi kun ne kirjoittaa ylös. Sen jälkeen ne toteutuvat melkein kuin itsestään!

MarjaTavoitteiden kirjaaminen paperille ei ollutkaan helppoa mutta olo oli helpottunut, tyhjä ja samalla kevyt. Jonkin ajan päästä mieleen ajatuksiin ja sitten pikku hiljaa päivittäisiin tapahtumiin putkahtelivat tavoitteiden väli-etapit "pikkuporkkanat." Huomasin että tavoitteet selvensivät elämänkulkua. Kilpikonnan lailla hitaasti mutta varmasti etenen päivä kerrallaan vähitellen, kohti aarrekarttani ihania asioita joista osa on jo toteutunut.

Paula PirhonenKyllä olen kun aloitin tupakkalakon ja sitten lopetuksen. Olin kirjannut ylös aikataulun ja sen kuinka paljon säästän kun lopetan. Kerroin asiasta muillekin ja että on mustaa vakoisella. En kehdannut enää perua ja viimeisestä tupakasta on 11 vuotta.

SipeMuutamien vuosien vaikea elämänvaihe johti siihen että, olin täysin hukassa. Vähitellen aloin toipua ja halusin/päätin laittaa elämälleni ihan oman tavoitteen. Jo samana iltana sain täydellisen tilaisuuden päästä lähemmäksi tavoitettani! Ilman asettamaani tavoitetta en olisi edes nähnyt mahdollisuutta.

-suti-Kun tavoitteet on listattu paperille.. tärkeimmästä päästä... aloittaminen, työsuman purku on helppoa ja stressikin vähentyy! Työt tulee tehdyksi eikä aika mene sinne, tänne sohimiseen.

ATATavoitteena on perustaa tänä kesänä oma yritys.

TimbeTyöllisyyskurssilla kirjoitin kirjeen ystävälleni kolmen vuoden päähän ja kerroin työskenteleväni eräässä arvostetussa firmassa. Puolen vuoden kuluttua aloitin kyseisessä firmassa, en työntekijäna, vaan konsulttina. Aika lähelle meni ja siitä on nyt kolme vuotta.

PirpanaKyllä olen kirjoittanut tavoitteita paperille! Mitä tapahtui!? Monet tavoitteet ovat toteutuneet! Ja monet tavoitteet tulevat vielä toteutumaan! Esimerkkinä yksi toteutuneista tavoitteista: lentolupakirjan teoriakokeet ensimmäisellä kerralla läpi!

Uskon, että lähes jokainen ruokakaupassa käyvä suomalainen kirjoittaa tavoitteensa paperille, ostoslistalle. Ja useimmiten kaupassa käynnin tavoitteena on löytää kaikki listalle kirjoitetut tuotteet! Useimmat siinä onnistuu ja monesti ostavat enemmänkin, mitä tavoitelistalla on kirjattuna!

Loistavaa kesää!

-Kai Lilja / KeravaOlen päättänyt ja kirjannut monia tavoitteita ja yleensä ne ovat kaikki tavalla tai toisella toteutuneet. Uskon, että ihmisen omalla tahdolla ja päätöksellä on valtava voima ja kun sen oikein kirjaa ylös, samalla sitoutuu siihen lujemmin. Laihduin aikanaan liki 20 kiloa ja poissa on pysynyt.

Suoritin tutkintoni loppuun liki 30 vuoden jälkeen. Selvisin aivan hirvittävästä avioerosta uuteen hyvään elämään.

Varmaan monia muitakin, juttuja, joita en edes muista. Pitää vain päättää ja toimia sitten sen mukaan.

PihapihlajaKyllä niin, on että se toteutuu, keinot löytyvät ihme kyllä jotenkin.

MargitOlen. Luin kaksi vuotta sitten kirjan "Tie luovuuteen", jossa tehtävänä oli kirjata ylös asioita, joita joskus haluaisin tehdä. Yksi kirjaamistani asioita oli asua maalla. Sen kirjoitettuani sanoin sen ääneen puolisolleni sillä seurauksella, että olen asunut nyt maalla reilun vuoden =)

JohkuParisuhdekurssilla laitettiin paperille lyhyen ja pidemmän aikavälin tavoitteita. Mitä haluaisin muuttaa ja miten muutokseen pääsisin? Vaikeaa oli edes yrityskin toimia haluamaansa suuntaan, mutta jokin kipinä kuitenkin jäi elämään. Ainakin tiedostaa asioita paremmin.

nnOlen usein kirjoittanut tavoitteitani paperille ja tulen varmasti jatkossakin kirjoittamaan. Ne selkeyttävät asiaa ja usein on monta "projektia" menossa samaan aikaan. Tavoitteet kirjoitettuna auttavat jäsentämään asiaa niin, että päällekkäisetkään asiat eivät vaikuta ylitsepääsemättömiltä. Ja voi sitä onnen tunnetta, kun saa tavoitelistalta ruksattua yli yhden osa-alueen. Silloin tuntee jo puoliksi onnistuneensa. Ja vaikka osatavoitteet olisivat pieniäkin harppauksia eteenpäin, ne auttavat lopullisen tavoitteen saavuttamisessa, koska huomaa, että pystyn tekemään sen, mitä halusin.

HSLaitoin paperille ihanne asuntoni. (Pieni rivitaloasunto saunalla ja takalla sekä järvimaisemalla.) Noin 2 vuoden päästä asuin sellaisessa ja olen onnellinen.

AurinkorinneOnnistujan Pikku-Jättiläisen innoittama kirjasin joitakin tavoitteitani paperille. Tehtävä oli yllättävän vaikea, sitä kun on kuvitellut tietävänsä, mitä haluaa, mutta kirjoittaessa asiat eivät olleetkaan selkeitä, vaan tavoitteita piti oikein pohtia tarkemmin. Kirjauksen seurauksena esim. into säästää asuntoa varten on ollut melkoinen. Toinen suuri asia on se, että olen ruvennut olemaan hieman kiltimpi itselleni, aina ei tarvitse jaksaa siivota ja puunata. Parisuhde ja oma ajattelumaailma ovat muuttuneet paremmiksi, kun ei aina tarvitse nalkuttaa.

SudenkorentoKirjoitin kouluaikana tavoitteeni työelämässä paperille. Koulu loppui ja sain nimityksen. Samainen teksti lukee nyt käyntikortissani.

-Erika-Kirjoitin 5 vuoden tavoitteekseni lähteä opiskelemaan lisää. Tavoite toteutuu jo nyt, sillä haku on pistetty jo käyntiin. Eli tavoite toteutui 4½ vuotta etuajassa :-)

Tuleva tradenomi (ylempi amk)Tein tavoitteet eli aarrekartan itselleni jossa laitoin elämääni tavoitteita, uusi koti, elämänkumppani maalta sekä lisää lapsenlapsia ja monta muuta asiaa. Sain uuden kodin läheltä työpaikkaani, maalta oleva elämänkumppanikin löytyi ja lapsenlapsia on tulossa lisää oikein tuplana. Olen huomannut sen kun laittaa tavoitteita ja asioita paperille niin ne toteutuvat ilman suurempia kommelluksia.

Akvamariini52Kirjoitan aina välillä päiväkirjaa ja siihen kirjaan ajatuksia ja toiveitani ja tapahtumia. Olen huomannut että nämä kirjaamani toiveet toteutuu tavalla tai toisella ja uskon että tuo kirjaaminen lisää halua saavuttaa toive ja siitä seuraa että pyrin enemmän tekemään näiden toiveiden eteen. Yksi toiveeni on jo vuosikymmenet ollut saada mieheni lähtemään ulkomaille. Tämä onnistui pienillä valmistelevilla askeleilla, ensin passi valmiiksi hänelle, sitten kerroin muille sukulaisille asiasta ja niin tuli mieheni syntymäpäivät ja hän sai lomamatkan lahjaksi ja nyt käytiin jo toinen reissu ulkomailla mieheni kanssa.

Matkailu avartaaTeen työssäni kalenteriin joka viikolle ja joka päivällekin omat tavoitteet, mitä tänään ja tällä viikolla pitää saada tehdyksi. On joka kerta yhtä ihanaa vetää viiva tehdyn homman yli. Toki ihan kaikkia asioita en listaa, mutta ne tärkeimmät.

Sitten oli yksi pidempiaikainen tavoite, jota en ollut kirjoittanut kalenteriin millekään päivälle tai viikolle se vaín oli vuoden 2005 kalenterin kulmassa: Etsi uusi työ ennen kuin täytät 40.

Ja niin sitten vuoden 2007 syksyllä vaihdoin pitkäaikaisen työpaikkani uusiin haasteisiin. Myöhästyin tuosta kriittisestä 40 rajasta 4 kk.

Tavoitteita pitää ihmisellä olla ja niin ne tuppaa sitten toteutuakin!

Marjo1,5 vuotta sitten olin työpaikassa joka todella ahdisti. Samalla podin valtavaa tuskaa menetetyn ihmissuhteen tiimoilta ja tuntui, että joka osa-alue elämästä oli jotenkin pielessä. Kuulin, että eräs menestyvä suomalainen nainen oli kirjoittanut tavoitteensa paperille ja kantoi sitä mukanaan. Hän saavutti tavoitteensa. Itse päätin tehdä samoin. Kirjoitin lapulle kolme konkreettista tavoitetta: Työpaikka jossa viihdyn ja jossa minua arvostetaan, kattohuoneisto sekä stabiili elämäntilanne. Uskomatonta mutta totta, muutin unelmieni asuntoon 2 kk sitten, samalla sain uuden työpaikan sekä elämäni on tällä hetkellä stabiilia. Tavoitteiden kirjaaminen kannattaa todella, ne ohjaavat sinut tekemään alitajuisesti oikeita ratkaisuja!

MinskuOlen monien vuosien ajan kirjoittanut jokaisena uuden vuoden iltayönä (heti kun vuosi on vaihtunut/tai vaihtumassa) itselleni kirjeen, jossa kerron alkavan vuoden tavoitteet koskien kaikkia itselleni tärkeitä asioita kuten ihmissuhteet, työ, terveys ja harrastukset sekä mistä olen luopunut ja mitä olen saanut tilalle uutta ja parempaa.

Kirjoitan kirjeen ikään kuin kaikki olisi jo tapahtunut eli esimerkiksi "olen löytänyt asunnon, jossa on ihana iso parveke ja puisto aivan asunnon vieressä (minulla on koira)". Niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaakin, aivan muutamaa tavoitetta lukuun ottamatta, kaikki tavoitteeni ovat toteutuneet! Ja riippumatta siitä, onko minulla kirjettä kirjoittaessani rahaa tavoitteen toteuttamiseksi tai edes mitään tavoittelemaani asian suuntaista sillä hetkellä näköpiirissä!

Eikä tavoitteet ole olleet pikkuasioita! Olen oppinut vaan luottamaan, että sen saa, mitä tilaa. Ennen kauan sitten saatoin "tilata" hyvinkin negatiivisia asioita: "en minä kuitenkaan saa sellaista työtä, josta pidän!" Ja niin siinä tietysti kävi. Itsehän pyysin! HöH!

Kartta perilleTein tavoitteen paperille, että kun tulee kevät, aloitan pyöräilyn. Ja niin teinkin, mutta se vaati kuitenkin "palkinnon". Vaikka rahavarani ovat vähäiset, ostin laadukkaan ulkoilupuvun, joka maksoi maltaita... mutta se oli hyvä kannustin lähteä liikkeelle pyöräilemään... kannatti investoida uuteen pukuun, jollaisen olen viimeksi ostanut 15v sitten! Olen täyttänyt vaatevarastoni kirppareilta aina.

pikkumiYhtenä iltana listasin kaikki rästihommat, mitä minulla oli tekemättä. Listasta tulikin aika pitkä, kun lisäsin siihen kaikki muutkin hommat, mitkä olisi hyvä hoitaa. Aamulla en asiaa sen enempää voivotellut, ajattelin vaan, että teen kaikki asiat sen kummallisempia ajattelematta ja otin hymyn huulilleni. Ja kas, illalla sitten huomasin, että kaikki hommat oli tullut tehtyä! Ne kaikki asiat, jotka olivat minua päivä, viikon tai kuukauden vaivanneet. Yhdessä päivässä ne hoidin pois. Listaus toimi ja ennen kaikkea asenne, että nyt minä toimin! =)

*R*Erosin 7 vuotta sitten ja silloin tuntui elämä olevan aivan tyhjän päällä. Aloin kirjoitella jonkinlaista päiväkirjaa sen hetkisiistä tunnoistani ja kirjan kanteen kirjoitin itselleni tavoitteet seuraavalle 10-vuotis kaudelle. Listasin tavoitteita ajatellen senhetkistä tilannettani ja miettien mitä oikein loppuelämältäni haluan.

Nyt 10-vuotis kausi on jo yli puolen välin ja olen joutunut useampaan kertaan tarkistamaan tavoitteitani asettamaan uusia välitavoitteita. Rehellisesti voin todeta, että kaikissa sen hetkisissä ajatuksissa en ollut silloin realisti. Nyt viisaampana ja uudessa elämässä täysillä kiinni olevana olen sitä mieltä, että hyvä välillä pohtia omaa tilannetta ja laittaa ihan paperille asioita mitä ihan oikeasti tässä elämässä tavoittelee.

-melkein onnistunut-Tammikuussa 2007 asetin tavoitteeksi nousta Manageriksi 31.3.07. Laitoin jääkaapin oveen paperin, jossa oli aloe vera kasvin kuva ja teksti Manager 31.03.2007. Tavoite tuli saavutettua lähes täydellisesti. Minusta tuli manageri 26.03.2007.
:-)

Aloe vera faniHyvä kysymys, kuten tavataan sanoa! Olen koko (!)elämäni kirjoittanut haaveeni ja tavoitteeni ylös ja tuntuu siltä, että olen päässyt aina eteenpäin ja tavoitteeseeni. Ymmärrän siksi olevani onnellinen ihminen!

RitaKirjoitan lähes joka aamu päivän tavoitteeni paperille ... olen iloinen ja energinen.. hoidan työni hyvin ja onnistun siinä ... saan hyvää palautetta asiakkailta ... päivän päätyttyä huomaan, että olen todella onnistunut ja saavuttanut tavoitteeni!

RissuliKerran, 15 tai 20 vuotta sitten, luin lehdestä aarrekartan tekemisestä toiveiden tai päämäärien toteuttamiseksi. Minäkin tein oman aarrekarttani ja asetin sen näkyville. Katselin sitä usein ja visualisoin unelmiani sen avulla. Ensimmäinenkään silloin asettamani toive tai päämäärä ei koskaan toteutunut. Ei yksikään.

Tänään olen sitä mieltä, että paperille kirjoittaminen tai aarrekartan tekeminen eivät yksin riitä. Päämäärien toteuttamiseksi on ennen kaikkea tehtävä jotakin. Mahoma saa yleensä itse kävellä vuorelleen.

Joskus taas onni lykkää kohdalle jotakin - usein jotakin sellaista, mitä ei itse vielä edes ollut tajunnut haluavansa tai tarvitsevansa. Silloin on tunnistettava tilaisuus ja uskallettava tarttua siihen NYT. On junia, jotka pysähtyvät kohdalle vain kerran elämässä.

Uskon rukouksen voimaan enemmän kuin toivomusten kirjoittamiseen. Rukousvastaus ei aina ole täyttynyt toive, vaan selitys siitä "miksei". Niin usein haluamme asioita mitä TO-DEL-LI-SUU-DES-SA emme halua emmekä tarvitse. Kysymys on itsetuntemuksesta - tai sen puutteesta.

Entä tiedätkö sinä mitä todellisuudessa, syvimmilläsi, haluat tai tarvitset? Ehkä se ei olekaan sitä minkä tänään pystyt täsmällisesti kirjoittamaan paperille kuin ostoslistan tai kirjeen joulupukille.

Tutustu ensin koko itseesi. Kunnolla. Tosissaan. Vasta sitten voit tietää mikä ja missä todellinen aarteesi ja päämääräsi on.

SatuMinulla on yks vihko johon kirjoitan silloin tällöin mieleeni tulevia ideoita ja haaveita sekä tavoitteita. Taisi olla toissa talvena kun haaveilin mökille jotain pientä uutta, kuistiin uudet verhotangot ja muita pieniä uudistuksia. Viime kesän alussa siellä sitten oli näitä uudistuksia ja nyt olen aikonut jälleen kirjata vihkooni uusia tavoitteita. Nyt on kotona tavoitteena saada pihalle uusia kukkapenkkejä.

"puutarhuri"Vuosia sitten oli uhka, että jään työttömäksi. Oma vapaa-aika tuntui ylelliseltä, mutta toisaalta hirvitti tulojen väheneminen. Mistä saada voita leivälle? Istuin alas A4 nenän alla ja aloin listata asioita, joita haluaisin askarrella, ommella tai neuloa. Olen nimittäin käsityöihminen. Lista täytti koko sivun ja olin tyytyväinen. Kyllä näistä jotain irtoaisi.

Muutamaa kuukautta myöhemmin minut vakinaistettiin silloiseen työhöni. Yllättäen olinkin pettynyt, milloin voisin tehdä ne kaikki ihanat asiat, joita oli tullut vielä lisääkin odotellessa tietoa.

Uudelleen listan eteen. Mitä voin tehdä, vaikka olen työssä? Siitä lähti harrastus-sivutoimi ja useita vuosia rustailin ystävän pikkuliikkeeseen myytävää. Sainkin makkaraa leivän päälle voin sijasta. Elättämään itseäni en niillä tuloillani pystyisi, mutta onnistumisen tunne antaa varmuutta selviämisestä, jos vastaava tilanne tulisi.

Omaksi iloksi"Kiire päivä", lyhyt aika asiain toimittamiseksi. Kirjasin ennen matkalle lähtöä tarpeet muistikirjaan. Kotiin tullessa oli ilo ruksata tehdyt tehtävät.

lyhyessä ajassa paljon aikaanJokunen vuosi sitten aloin kirjaamaan tavoitteita seuraavalle vuodelle Uuden Vuoden tienoilla, varmaakin Positiivareitten innoittamana. Kirjasin eri elämänalueiden tavoitteita, kuten terveys, perhe, työ, ystävät, sukulaiset, parisuhde, jne. Joskus saatoin lukaista tavoitteet läpi kesällä, mutta muutoin en yleensä niihin palannut.

Yllättävää oli se, että kun taas vuoden päästä tein tilinpäätöstä itseni kanssa, useat asiat olivat kehittyneet tavoitteitteni suuntaan. Mihin suuntaa ajatuksensa tietoisesti, siihen näköjään keskittyy myös alitajuisesti.

lunaN. 10 vuotta sitten opiskellessani ammattikorkeakoulussa, tein itselleni A5-kokoisen lapun, johon kirjoitin 3 minulle tärkeintä tavoitetta. Niiden alle listasin ne asiat, joiden avulla pääsisin noihin tavoitteisiin. Laitoin lapun kiinni vaatekaapin oveen, jossa se muistutti päivittäin ja vähitellen tavoitteet syöpyivät mieleeni. Nyt olen tavoittanut noista 2 ja pyrin herkeämättä kohti sitä kolmatta.

AnneMinulla on ollut tapana ylläpitää vihkosta, josta varsinkin niinä vaikeina ja toivottomina aikoina olen havainnut saavani voimia ja keinoja jatkaa. Tuohon vihkoseen olen laatinut itselleni erilaisia vaihtoehtoisia strategiamalleja "miten tästä eteenpäin" -teemalla.

Yksi vaihtoehdoista on aina ollut utopistisen positiivinen "kun saan sen suuren lottovoiton" -suunnitelma, yksi tai kaksi strategiaa ovat olleet realistisia ja olemassa olevaan arkeen nojautuvia tyyliin "mitkä laskut kannattaa maksaa ensin" tai mitä vielä pitää tehdä, keneen kannattaa vielä olla yhteydessä jne. ja AINA on mukana myös strategia sen varalta, että kaikki mahdollinen menee pieleen.

Etenkin tuo negatiivisin vaihtoehto on yleensä saanut huomaamaan sen tosiasian, kuinka moni asia oikeastaan onkin hyvin tässä ja nyt-elämässä; vaikka ei ole rahaa, on terveyttä ja rakkautta, vaikka kaikki maallinen mammona menisi on uskollisia ystäviä, jotka eivät hylkää, on henkistä pääomaa, jota ei voida ulosmitata, on toiveita, joita voi toteuttaa on haaveita ja unelmia, joiden varassa voi jatkaa - on ihan hyvä elämä, joten miksi vaipua epätoivoon.

Eläkeiän kynnyksellä elämääni tarkastellessa voin havaita, että olen tavalla tai toisella päässyt toteuttamaan ne positiivisimmat vaihtoehdot enkä ole kertaakaan päätynyt siihen negatiivisimpaan tilaan.

Resepti on kaikkien vapaasti kokeiltavissa

Strategia-mummiMelko usein teen itselleni tehtävälistan. Keväällä ja syksyllä yleensä puutarhassa tehtävistä töistä. Se saa jotenkin selkeyttämään päätä ja tehdessä huomaa keskittyvänsä juuri siihen mihin pitääkin, eikä haahuile tehtävästä toiseen kesken kaiken. Saa aikaiseksi enemmän ja lopputuloskin on usein katseenkestävä. Tuottaa suurta tyydytystä kun saa vetäistä viivan tehdyt työn päälle ja tulee laskeneeksi ne jo tehdyt työt, eikä niinkään kiinnitä huomiota siihen mitä vielä pitää tehdä.

RaijaTuossa tavoitteiden paperille kirjoittamisessa pitää olla todella varovainen, sillä alitajunta alkaa magneetin lailla pyrkiä kohti tavoitetta.

Minulle kävi näin: tein ihan huvikseni vuosi sitten itselleni aarrekartan (kartonki, johon liimasin kuvia). Meillä oli avoinna työpaikka, johon ajattelin sopivani. Liimasin kartongille sen henkilön kuvan, jonka sihteerin paikka oli avoinna. Viereen liimasin hymyilevän kuvan itsestäni (poistin varmuuden vuoksi kuvastani kuohuviinilasin, joka oli kädessäni). Jos en olisi sitä tehnyt - tiedä vaikka minusta olisi tullut kuohuviinin suurkuluttaja. No joka tapauksessa paikan sai toinen henkilö, en minä. Mutta miten kävikään: nyt olen haluamassani paikassa. Tuo valittu henkilö ei viihtynyt, vaan lähti muihin tehtäviin ja minua pyydettiin tähän paikkaan. Nyt olen tässä - toive toteutui, vaikka pidin aarrekarttaa pukukaapissani, enkä esillä niin kuin kehotetaan.

PäivänsädeUseammankin kerran on tullut laitettua omia tavoitteita paperille. Niitä kun siitä paperilta lueskelee ohimennen päivittäin, niin kuinka ollakaan, ei mene pitkää aikaa, kun huomaan, että tavoitteet toteutuvat tai alkavat jo lähetä toteutumista - ja mikä parasta, ne tavoitteet, jotka eivät tulleet sisimmästäni, karisevat pois tai ohjaavat uuteen tavoitteeseen.

KirsiHaaveilin monet vuodet undulaatista. Mulla oli ollut lapsena niitä, mutta sitten, kun viimeisin kuoli ollessani teini-iässä, en ostanut uusia. Meni yli 10 vuotta ja aina vaan haaveilin undulaateista, mutta en tehnyt asialle mitään. Viime vuoden puolella kirjoitin paperille tavoitteeksi: "Ennen kun tämä vuosi on lopussa, mulla on undulaatti tai kaksi". Aloin hiljalleen toteuttamaan sitä tavoitetta, kaivoin kaikki vanhat hoitovälineet esille, luin hoito-kirjoja ja kyllä... ennen kun viime vuosi oli loppunut, mulla oli 3 kaunista undulaattia, jotka tuovat valoa elämääni, aivan kuten haaveilinkin näinä vuosina.

En varmana olisi saanut vieläkään aikaiseksi sitä, ellen olisi kirjoittanut sitä muistuttamaan, että haluan ne undulaatit!

EmmiEn juurikaan. Ennen joulua tulee tehtyä muistilista, mitä pitäisi ehtiä tehdä.

Tiedot päässäKyllä olen elämäni varrella sekä yksityiselämässä että työssä. Yleensä tavoitteet ovat toteutuneet, ellen sitten matkan varrella ole huomannut, että tämä ei olekaan enää minulle tärkeää - ja sitten muuttanut suuntaa :) Nyt vanhempana on tapahtunut: Olen tehnyt kesällä ajankäyttösuunnitelmat / tavoitteet seuraavalle vuodelle ja unohtanut ne sitten jonnekin laatikon pohjalle. Sitten vuosi jälkeenpäin laatikoita siivotessani suunnitelmani ovat tulleet käsiini ja kas - huomaan toteuttaneeni, mitä olin suunnitellut alkaen työläistä, hankalistakin asioista niihin mukaviin, iloa tuottaviin, pieniinkin. Olen silloin voinut ilokseni taas todeta, että  a l i t a j u n t a n i  on toiminut.

ILOKirjoittaessani tavoitteeni paperille, siitä tuli konkreettinen tavoiteltava ja mahdollinen asia toteuttaa. Tavoitteen kirjaamisen koin jo ensimmäiseksi askeleeksi kohti tavoitteen saavuttamista, olin uskaltanut sitoutua viimeinkin aikaisemmin vain ajattelemaani - kirjoittamisesta alkoi matka kohti tavoitteen toteutumista.

KatjaKirjoitin isoilla: TEEN VÄHIMMÄTKIN TYÖNI AINA MAHDOLLISIMMAN HYVIN! Tätä ei helposti noteerata, ja itsensä markkinoinnin taitajia meni menestykseen joukolla ohitseni. Sittemmin näitä hyvää vain esittäneitä alkoi tulla selkä edellä - joskus nopeasti alas vilahtaenkin - vastaan. Hyvä omatunto ja täysantaumuksellinen asenne (toimittajan) töihini johti noin 20 vuodessa sitten ylennyskierteeseenkin, jota työtäni rakastavana en edes ollut tavoitellut. Ylensivät minut jopa viihtyvyyteni kannalta aivan liian korkealle, mutta se onkin jo toinen juttu.

Lasse AskolinTavoitteet olen kirjoittanut ja siitä ne ovat vaan pikkuhiljaa toteutuneet. Kaikki eivät juuri sellaisena vaan minulle sopivina. Aarrekartta toimii aivan samoin, siinä voi käyttää kuvia.

arhalaKirjoitin tavoitteeksi että yritän viikon ajan ajatella jokaisesta negatiivisesta asiasta positiivisesti, enkä hermostua tai pilata omaa päivääni negaatioilla. Kirjoittamisen jälkeen aika hyvin pystyin toteuttamaan tavoitteen, ja se oli aika hauska kokemus. Tarkoituksena oli myös ettei se jäisi vain siihen yhteen viikkoon:)

-haaveilija-Asetin juurikin tavoitteekseni seuraavat asiat:

1. Lopetan iltasyönnin sekä herkkujen syömisen arkena
2. Nukun kunnolla! Käyn nukkumaan siis aikaisin arki-iltoina, viimeistään klo 23.

Yritän muistuttaa itselleni, että usein näiden asioiden käytännön toteutus voi olla epämiellyttävää (esim. jos tekee mieli herkkuja ja ei saa syödä niitä:) mutta pitkällä tähtäimellä tulen onnellisemmaksi, kun oloni kevenee ja olen pirteämpi!

Tavoitteessani aion onnistua! Olen onnistunut jo tavoitteessani, jossa lupasin itselleni aloittaa aamun aina positiivisesti aamun ajatuksella! Lukeminen ei ole ollut turhaa! :)

NoraHaaveilin pikkutyttönä, että olisin isona parturi-kampaaja. Äiti oli niihin aikoihin käynyt koulutuksessa, jossa oli tehty ajatuskartta ja toivekartta. Äiti sanoi, että kirjoita hyvä tyttö paperille mitä haluat elämältä. Siitä asti olen tehnyt toivomuskarttoja paperille. Leikkaan myös kuvia ja piirrän asioista mitä olen halunnut tehdä ja saada.

Tähän asti kaikki toiveeni ovat toteutuneet. Tällä hetkellä minulla on pieni kampaamo, kiva talo, kolme tervettä lasta ja ihana mies jne.. Olen myös huomannut, että kun antaa omistaan vaikka se olisi vain pieni apu, se maksaa aina itsensä takaisin. Jos ei muuten niin hyvän mielen:) Myös lapseni tekevät toivekarttoja jopa joululahjalistat on nykyisin paperille liimattuja kuvia mitä tahtovat.:) Annamme myös joululahjaksi osan jokaisen joululahjarahasta Unicefille ja viime jouluna jokaisen kolmen lapseni toivelistassa oli toivomus, että en tarvitse tänä jouluna paljoa lahjoja, koska joku muu tarvitsee ruokaa ,vettä tai vaatteita :)

Olin todella tyytyväinen tähän toiveeseen ja lahjoitimme lahjat yhdessä Unicefille. Lasten kanssa on myös kiva yhdessä tehdä näitä toivekarttoja:)Mukavaa yhteistä aikaa lasten kanssa. toivottavasti kaikki ihmiset muistavat toivoa asioita ja tehdä tavoitteita. Jos siihen uskoo varmasti asiat toteutuvat.

katjushkaKyllä olen kirjoittanut usein.

Näen paremmin mitä tavoittelen. Ja sitten joko

a) saatoin päästä tavoitteeseen tai

b) en onnistunut pääsemään. Mutta on helpompaa analysoida, miksi homma ei onnistunut--> Suurimmillaan on alkanut elämän mittainen henkinen itsensä kasvatus. Pienimmillään otetaan uusi tavoite joka paremmin saavutettavissa; ja kirjoitin sen näkyviin. Ja sama jatkuu niin kauan kuin on elämää.... Jos pääsin tavoitteeseen, se vain välietappi suuremmassa juoksussa.

RistoElämäni oli yhdessä vaiheessa hyvinkin toivotonta ja yksitoikkoista, ehkä se oli muutoksen kaipuuta, kuitenkaan osaamatta tätä tiedostaa. Kirjoitin vuonna 1998 ensimmäisen kerran tavoitteeni yhdellä kurssilla paperille. Kas kummaa. Vuonna 2001 oli ensimmäinen etappi saavutettu.

Seuraava oli v. 2003 ja seuraava v. 2005. Luin aina joskus tavoitteeni uudestaan, jotta se pysyi kirkkaana mielessä. Uusia ovia avautui ja tänään toteutan koulutustyötä sivutoimisesti, sekä tehtävänkuva on muuttunut muutenkin, eli kyllä tavoitteet ohjaavat elämää. Työtä pitää kyllä tehdä, jos ei tee mitään ei tapahdukaan mitään. Olen myös oppinut sen, että itse päämäärä ei ole kaikkein tärkeintä, vaan matkalla olo.

JarmoKirjoitin talvella 2006 tavoitteita ylös, niitä oli noin kuusi kappaletta ja olen saavuttanut niistä kaikki, paitsi yhtä, jonka annoin itseni luovuttaa pitkän harkinnan jälkeen. Tämä tavoite vei vain liikaa aikaa eikä minua harmita sen toteutumatta jääminen. Tavoitteeni olivat suhteellisen konkreettisia, opiskelemaan pääseminen, muuttaminen sekä työpaikan vaihtaminen. Itse asiassa en edes lopulta etsinyt uutta työpaikkaa vaan minua kysyttiin toiseen paikkaan, mikä oli todella kummallista! En myöskään tehnyt mitään erityistä suunnitelmaa näiden tavoitteiden toteutumiselle, mutta suurin osa toteutui silti.

MariaOlen usein joutunut pakosta laittamaan tavoitteet paperille. Ja se pakkopulla on toiminut niin kannustavasti ja palkiten. Olen päässyt tavoitteeseen.. Opiskellessani.. Opettajat ovat vaatineet.. Tuntui ensin kamalalle, mutta kun huomasin miten se auttoi minua ammattitaidon hankkimisessa, elän vieläkin kirjoittamalla tavoitteet paperille. Sitten vain pikkuhiljaa lisään keinoja millä tavoitteisiin pääsen. Siis kiitos opettajille.

kaikonenOlen alkanut miettiä tietoisemmin ja kirjata ylös tavoitteitani luettuani Onnistujan Pikkujättiläisen - kiitos sen kirjoittajille! Olen miettinyt laajempia tavoitteita ja pienentänyt ja pilkkonut niitä pienemmiksi, jolloin niistä on tullut lähes jokapäiväisiä juttuja. Seurauksena on ollut, että olen alkanut saada asioita aikaiseksi. Olen alkanut tarttua toimeen rivakammin ja päättäväisemmin.

Aluksi tavoitteiden konkreettinen kirjaaminen tuntui vaikealta, mutta kun niitä alkoi miettiä aktiivisesti, ajan myötä se helpottui, siihen ikään kuin oppi. Nykyään voin sanoa, että tiedän mitä haluan ja tiedän, minne olen menossa. Päämäärä on tiedossa, vaikka polku sinne kokonaisuudessaan ei vielä näy, mutta sehän tästä matkasta jännittävän tekeekin. Olen myös huomannut tavoitteiden elävän koko ajan ja siksi polku mutkittelee, mutta itsellä on olo, että koko ajan olen oikealla tiellä.

Elämän pituisella matkallaPerhettämme kohtasi äkillinen, suuri suru ja menetys. Kun edellinen menetys tapahtui monta vuotta sitten, silloin meillä kaikilla oli sairauden edetessä aikaa totutella asiaan, ja sopeutua kuolemaan, vaikka lapsesta olikin kysymys. Nyt kun kaikki tapahtui muutamassa päivässä, olimme järkyttyneitä, uuden edessä ja sekaisin järjestelyistä ja kaikesta muusta.

Kun tänä keväänä tuntui ettei surussa pääse eteenpäin ja kuukausittain vain olo pahenee, aloin kirjoittamaan tavoitteita paperille: mihin keskityn seuraavana viikkona, mitä vaikeaa teen seuraavaksi ja millä tuen muita omaisia. Se on helpottanut huomattavasti ja selkiyttänyt ajatuksia. Tulee usein luettua näitä asioita.

nannaSyyskuussa 2004 kirjoitin ylös 30 asiaa, joiden toivoisin toteutuvan vuoden kuluessa. Ensimmäisenä listallani oli lapsi. Kuukauden kuluttua huomasin ilokseni olevani raskaana.

Vauvan jo kasvettua muistin listani uudelleen, kaivoin sen esiin ja huomasin, että 30:stä toiveesta 24 oli toteutunut!

KirsikankukkaMuutimme nykyiseen asuntoomme lähemmäs kolme vuotta sitten. Pikku hiljaa kaikki esineet löysivät omat paikkansa, kaikkialla muualla paitsi työhuoneessani. Yksi muuttolaatikko seisoi purkamatta eräässä nurkassa ja häiritsi tietysti mielenrauhaani, mutta mitään ei vaan tapahtunut, koska aloitekyky puuttui täydellisesti. Aloitan huomenna, mutta sitä huomista ei koskaan tullut, ei löytynyt energiaa siihen hommaan, eikä oikein kehdannut kutsua vieraitakaan, kun oli aina sama stressi tavaroiden siirtämisessä johonkin piiloon sen sijaan, että olisi löytänyt niille omat pysyvät paikat.

Pari viikkoa sitten otin puhtaan valkoisen arkin nenäni eteen ja kirjoitin siihen "Kun Kauko lähtee koko päiväksi harjoituksiin lauantaina, niin siivoan työhuoneeni" Ja niin siinä sitten kävi, heti kun mieheni oli lähtenyt aamulla maailmalle, nousin ylös ja ei muuta kuin töihin.

Koko päivä siinä touhussa meni, mutta oli kyllä sen arvoista. Nyt minulla on tyhjä kirjoituspöytä, jonka ääressä voin tehdä kaikkea mitä pöydän ääressä voi tehdä. Aiemmin toimitin kaikki asiat keittiön pöydän ääressä, jolle myös kertyi melkoisia kasoja. Nyt on keittiönpöytä aivan tyhjä ja keskellä pöytää kaunis kaitaliina ja kirjoituspöydällä on tilaa ja kaiken lisäksi pöytä on ikkunan edessä, josta on upea näköala ihanaan vehreyteen ja taivaanrantaan komeine auringonlaskuineen.

Näin kävi minulle kun kirjoitin tavoitteeni paperille ja olen todella tyytyväinen siihen päätökseen.

PihlajanmarjaParikymppisenä tein uudenvuodenaattona "toiveiden laatikon". Toivoin muuttoa uuteen kotiin, autoa ja tietenkin poikaystävää. Kirjoitin toiveet, tavoitteet, pienille lapuille ja suljin laatikkoon, unohdin sinne. Muutossa (toive!) kurkkasin laatikkooni ja ilokseni huomasin kaikkien silloin niin tärkeiden toiveiden toteutuneen. Alitajuntako teki työtään? Mikä lie, mutta uskon edelleen että kun tavoitteeni paperilla konkretisoituivat, ne myös toteutuivat. Kokeilisinkohan taas...

WishKyllä olen ja miten voimaannuttavaa se onkaan ollut. Noin 3 vuotta sitten kirjoitin elämäni 5-vuotissuunnitelman. Kirjailin siihen: olen vaihtanut työpaikkaa, olen lopettanut opiskeluni, olemme muuttaneet kaupunkiasuntoon, meillä on pieni koira jne. Aikaa tähän meni n. 10 minuuttia. Vein suunnitelmani miehelleni ja sanoin, että tässä on minun elämäni 5-vuotissuunnitelma, sinä sisällyt siihen, ostatko kaikki kohdat? Hän luki sen ja kysyi heti: "Mikä tuo pieni koira on?". " Se tulee meille ehkä joskus, ihan pieni toy-villakoira." vastasin. Ja mitä onkaan tapahtunut: olen vaihtanut työpaikkaa, opiskelut ovat hyvässä vauhdissa, kaupunkiasuntoon emme vielä ole muuttaneet, mutta - meillä on myös se pieni koira... Näin ne asiat alkavat toteutua, kun ne konkretisoi paperille. Nyt pitäisi varmaan alkaa miettiä seuraavaa 5-vuotissuunnitelmaa :)

JaanaTein kuukausi sitten listan mitä haluan elämässäni tehdä, miten haluan ne tehdä ja millainen olen nyt, millainen haluan olla ja mikä on minulle tärkeää. Pari kohtaa on tullut listalla vedettyä yli ja viereen kirjoitettua päiväys milloin tuo asia on saavutettu. Yksi pysyvämpi muutos on sunnuntai-aamuisin kauniisti katettu aamiainen, vaikka vain se että muistaa käyttää servettejä ja panostaa vähän enemmän, silloin ehtii nauttia rauhallisesta aamusta ja sunnuntai tuntuu erityiseltä sen takia.

ampKaikkia tavoitteita ei tule kirjoitettua paperille ja juuri ne eivät toteudu:(

huono itsensä johtajaOlen kirjoittanut tavoitteitani pitkän aikaa paperille - uskon kirjoitetun sanan voimaan aina vain enemmän ja enemmän. Muutoksia tapahtuu, mutta vielä ehkä sitäkin tärkeämpää on, että voin palata "unohtuneiden" tavoitteiden äärelle katsomalla vanhoja muistiinpanoja.

Tällä hetkellä myös testaamme kollegani kanssa Brian Tracyn GOALS -kirjassa suositettua metodia kirjata 30 päivää 10-15 tärkeintä tavoitetta joka ainoa päivä uudelleen - katsomatta edellisinä päivinä kirjoitettuja listoja. Sanat vaihtuvat, tavoitteet täsmentyvät, ja nyt parin viikon jälkeen näyttää siltä, että tavoitteet eivät enää juuri muutu. Uskon, että tällä tavoin tavoitteet iskostuvat vahvasti mieleen. Kannattaisiko muidenkin kokeilla?

RistoEn tiedä onko tämä toive. Olin 13 vuotta vanha kun olin Kannuksessa maatalousnäyttelyssä. Siellä oli teltta, jossa oli Taikuri ja se taikoi kaikenlaista. Lopuksi se myi oman kuvansa ja lupasi, että jos ostaa kuvan, niin hän takaa, että ei koskaan lopu raha pussista. Niin ajattelin, että se on minun toive ollut ja ostin kun se maksoi 50 penniä. Tämä tapahtui v. 1951, josta lähtien minulla on ollut hänen kuvansa pussissani. Ja niin kuin hän lupasi, raha ei ole loppunut koskaan. Sen taikurin nimi oli El Khobar.

Tarmo TastulaKirjoitin 88 kohdan "kriteeri"-listan otsikolla "mitä haluan miehestä". Kolmen kuukauden päästä seurustelin miehen kanssa joka täytti KAIKKI kohdat! Nykyään olemme onnellisesti naimisissa ja meillä on ihana pieni poika. Kun tietää mitä haluaa sen tunnistaa kun se sitten kävelee vastaan!

VeeraKirjoittamalla tavoitteet näkyviin, ne on helpompi hyväksyä tai hylätä, ymmärtää ja arvottaa. Ja joskus olen myös tajunnut, että tavoitteeni ovat jo olemassa... olen vain ollut niille sokea tai sitten joskus olen ollut liian itsekäs tajuamaan niitä.

SimmuTein aarrekartan, johon laitoin viisi eri tavoitettani. Pidin sitä yöpöydälläni ja vuoden sisällä olin toteuttanut neljä tavoittesitani.

elsaTänään voi olla paljon jo se, kun jaksaa ajatella huomisesta alkavan uuden alun elämässä. Se ei olekaan vähän, vaan paljon, paljon siksi, koska tänään on niin vähän voimia. Mutta silti jaksaa uskoa huomiseen.

Tuossa on runo, tavoite, jonka kirjoitin paperille, kannan sitä paperia aina lompakossani. Kun voimat ovat vähissä, lukiessani tuon saan lisää voimia itselleni. Itselläni on vakava masennus eikä maailma näytä useinkaan valoisalta, tässä on rohkaisua edes hetkeksi jaksaa eteenpäin. Eikä enempää tarvitse, kun hetki kerrallaan jaksaa. Elämä kulkee eteenpäin, ehkä vielä joskus saan nähdä maailman valoisana edessäni. Se on suurin tavoitteeni. siihen on vielä matkaa, mutta tahdon yrittää.

-Jonakin onnellisen päivänä-Todella innostavalla markkinointikoulutuksella kirjoitin tavoitettani paperille. Kuuntelin jälleen luennoitsijaa ja saman tien hän kertoi että tälle kurssille seuraa jatkoa!! Bingo! Eli se juuri oli minun tavoitteeni: jatkokoulutusta. Koulutukseen oli kova tunku, mutta niin vain sain kutsun saapua paikalle. Se oli tammikuinen pakkasaamu, pakkasta n.22 astetta kun lähdin n. klo 5.30 ensin omalla autolla n. 70 kilometrin päähän rautatieasemalle. Tie oli liukas ja paikoitellen sumu haittasi näkyvyyttä. Painelin kaasua, koska jossain vaiheessa alkoi tuntua, josko kerkeän junaan. Päästyäni kaupunkiin tuli totaalinen muistikatkos. Missäs se asema sijaitseekaan? Olin tätä asemaa käyttänyt harvakseltaan. No, huomasinhan minä sen sitten kun juna ajoi ohi! Enpä lannistunut. Menin asemalle sisään kysymään milloin seuraava juna menee. Ja menihän se tunnin päästä. Sitten vain odottelemaan ja eväitä syömään autoon parkkipaikalle. Tunnin päästä sitten istuin junassa ja saavuin Tampereelle aikataulun mukaisesti. Seuraavaksi ajoin taksilla koulutuspaikkaan. Jippii, en ollut edes viimeinen. Minun jälkeeni tuli vielä muutama kurssilainen. Tämä kurssi oli todella minulle tarkoitettu!

Illalla palatessani jännitin lähteekö autoni käyntiin seisottuaan päivän pakkasessa; lähtihän se. Loppumatka meni kyllä hiljaisempaa vauhtia. Tie oli todella jäinen. Miten lie olinkaan aamulla tiellä pysynyt? Paljon positiivisuutta oli ja on edelleen matkatessani nyt päivästä toiseen.

TirlittanKyllä olen kokeillut. Olen kirjoittanut tavoitteitani tai paremminkin toiveitani paperille. Paperilla on ihme taika - ennemmin tai myöhemmin ainakin joku toiveista toteutuu. Joskus jopa kaikki. Tavoitteet pitää toki olla asiallisia ja positiivisia.


Ruusa

Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot