Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Osaan kaikki tanssit, mutta juttu ei tahdo kulkea. Ongelmana on keskustelun aloittaminen. Saisinko daameilta, miksei myös parkettien partaveitsiltä, hyviä vinkkejä, repliikkejä tai "sutkauksia" yms., jotta sitten juohevasti saisi keskustelun käyntiin vaikka valssin pyörteissä."

Vastauksia 154


====================

Täytyykö aina jutustella? Vie naisesi huomaavaisesti tanssin pyörteisiin. Ajattele häntä tanssiessasi valssia, ei siinä tarvitse jutustella vaan tanssia. Jos nainen haluaa jutella niin kyllä hän puhuu sinulle ja pääsette alkuun.

Aikuinen nainen

=========================

En osaa vielä kaikkia tansseja, mutta haluaisin ainakin kauniin opettajan...siis saanko luvan?

äitiliini

=========================

Tanssitaito kun on hyvä riittävän, daami kyllä aloittaa vaikka itse jutustelun.Siis tanssikurssille. Itse ei aina tiedä omaa tanssitaitoaan. Siisti ulkoasu! Raikas tuoksu! Turha sitä on väkisin juttua vääntää.

Aila

=========================

Jo maailmaa ja useita miehiä kokeneena aikuisena naisena:
- älä ikipäivinä sorru tavanomaisuuksiin
- voit kysyä esim.mistä olet ostanut nuo korvakorut/kengät, ne ovat täydelliset
- samaa hiuksista, niiden väristä tms., mutta luontevasti, ei flirttaillen
- voit myös kertoa suoraan, että sinua pelottaa/ujostuttaa jne., naisen hoivavietti herää heti

Aino Espanjasta

=========================

No jos daaminkin tanssi sujuu hyvin sitähän voisi vaikka vähän kehaista ja kysäistä käykö daami useinkin tanssimassa tai vaikka, että onko käyty ihan tanssikursseilla tms. Sitten kahden tanssin välissä voisi vaikka esittäytyä ihan kädestä pitäen.. etunimi riittää!

Ja voisi kysyä, että onko daami paikallisia vai muualta käymässä. Tai vaikka mitä daami tekee silloin kun ei tanssi. Puheeksihan voi ottaa myös melkein minkä tahansa mielenkiintoisen ilmiön, joka aidosti kiinnostaa kysyjää itseään... täysikuu, kuun pimennys, ensilumi, joulu... Ja tietenkin on hyvä myös itse kertoilla jotain eikä vain kysellä koko ajan.

Turha jännittää. Jos daami on vähänkin kiinnostunut ko. henkilöstä niin on melkein sama mitä puhuu. Toisaalta jos on oikein hyvä tanssija voisi olla parempikin keskittyä ensin siihen ja puhua vähemmän. Kyllähän sitä siinäkin vaistoaa synkkaako ja voihan sitä sitten vaikka kysyä tanssin jälkeen voiko tarjota juotavaa tms. ja vasta sitten alkaa jutustelemaan.

Humppatyttö

=========================

"Olet hyvä tanssimaan!"
"Käytkö usein täällä?"

Titti

=========================

Kysele, miten toinen saa päivänsä kulumaan ( = ammatti tms. ). Tai reilusti mielipidettä jostakin päivänpolttavasta aiheesta, joka kiinnostaa itseäsikin.

parkettien linkkuveitsi

=========================

Kysyhän avoin kysymys: Mitäs kuuluu?...Ja odota vastausta rauhassa.
Yllätyt mitä kaikkea tulee vastaukseksi, eikä tarttekaan enää tehdä itse asiaa. Jollei tule vastausta, vaihda kaveria.

Täällä Atlantassa USA:ssa siihen vastataan aina, että hyvää, mitä itsellesi? Suomalainen vastaa aina jotain ihan todellista... suosittelen kokeilemaan.

Anne

=========================

Kokeilepa vaikka kehaista partnerin "kevyitä" askeleita, mutta vain jos se on totta! Turha "lepertely" pois ja ole aidosti oma itsesi!

Annukka

=========================

Aina yleensä kysellään "mistä päin olet" tai sitten "käytkö usein täällä" -kysymyksiä ovat liian tavallisia. En hirveesti suosittele noita käytettävän. Mä ehdottaisin, että kysyisti vaikka että "mitä kuuluu?" tai "miten on viikko mennyt". Ehkä keskustelu alkaisi siitä. Ei muuta kun keskustelua yrittämään.

Anne

=========================

Useita naisia kiinnostaa horoskoopit. Hauska keskustelun aloitus olisi: "Mikä sinun horoskooppimerkkisi on?" ja jos daami kiinnostuu aiheesta ja vastaa mitä merkkiä hän on, juttua voi jatkaa kysymällä lisää. Esim. Millaisia ovat tuon merkin parhaat puolet?... Tai humoristiseen suuntaan: Onko tämä jive "härän" lempitanssi? Tai sopiiko valssi "vaa'alle" parhaiten?

AK

=========================

Tärkeintä olla yrittämättä mitään imelää kohteliaisuutta. Naiset kavahtavat kaikenlaista lipevää käytöstä. Oma aito olemus saa hyväksynnän. Jos jännittää, ei keksi mitään sanottavaa, nainen usein auttaa alkuun.

Jos verbaaliset lahjat ovat olemassa luonnostaan, persoonallinen avaus tekee aina vaikutuksen:
- voisin kuolla sun alles tai
- pääsisinkö lastesi isäksi?

Nainen arvostaa sitä, että toinen on kiinnostuksessaan tosissaan. Jos hän huomaa miehen latelevan samoja tyhjänpäiväisyyksiä joka daamille, peli on menetetty.

Kohteliaisuuksista neutraaleimpia ovat
- sinulla on ihana parfyymi tai
- tanssit hyvin

Aina voi keskustella paikan tunnelmasta, musiikista ja tanssimisesta. Jos meteli on hirveä, ei kannata "kuiskata" toisen korvaan mitään intiimejä totuuksia.

Ja mikä tärkeintä - ei niinkään puheet vaan se ote, jolla tanssittaa. Nainen pitää jämäkästä otteesta, ei lähentelyä eikä varsinkaan lopussa suudelman yritystä.

Monessa liemessä keitetty

=========================

Itseeni ainakin tekee vaikutuksen rehellisyys. Mitäpä jos partneri sanoisikin asian niin kuin se on: "Tanssia kyllä osaan, mutta puheen alkuun pääsy on toisinaan hiukan hankalaa."? Uskon että useimmat naiset arvostavat rehellisyyttä ja voihan se tuntua hellyttävältäkin ja vapauttaa myös naista ujoudesta jos toinen sanoo suoraan, että vähän ujostuttaa... Ja jos daami on puheliasta tyyppiä, niin tuollaisen avauksen jälkeen hän kyllä johdattelee puhetta!

Lady-66

=========================

Tuo oli paha kysymys... Mulla on usein sama tilanne ja jälkeenpäin en muista usein miten kaikki alkoi. Miten olisi jos esittelisit itsesi etunimellä ja sanoisit tulleesi tänne tutustuaksesi kivoihin ihmisiin? olisiko tanssi partnerisi sellainen? Mikä tekee ihmisestä kivan? Elämänilo, halu tutustua uusiin asioihin, matkustelu, harrastukset... Ja onko tanssipartnerillasi kertoa jokin iloinen asia, joka on tapahtunut tänään.

Ansku

=========================

Kuuleppa Eero!

Mitä sitä höpöttämään, mutta rento olemus ja pilke silmäkulmassa on lumoavaa. Tanssimaanhan sitä on tultu, jos pitäisi höpötellä, niin jalat ei kulje. Aatteleppa ihana musiikki joka keinuttaa Teitä kahta, nauti askelten yhteensopivuudesta,(ne höpöttelee jotka ei oikein osaa tanssia, joten hio itsestäsi parkettien partaveitsi). Keskustella voi sitten vaikka baarin puolella.

Anne

=========================

Tanssiessa ei välttämättä olekaan tarkoitus puhua - hurmaa nainen tanssitaidollasi ja kohteliaalla vartalon käytöllä tanssiessa. Tanssin jälkeen, kiitoksen yhteydessä, ehdotukset pienestä jutustelusta.

A

=========================

Voisi kysyä ystävällisesti kuinka toisella on päivä mennyt. Itse voisi vastata tyyliin: päivä kääntyi heti parempaan suuntaan kun tapasin näin hyvän tanssijan.

Annu

=========================

Jos itse osaat hyvin tanssia, niin varmaan daami ilahtuu jos kehut hänen tanssitaitoaan. Voit myös varovasti kysellä missä hän on oppinut tanssin salat. Kauniista vaatetuksesta, hiuksista tai hyvästä tuoksustakin voi kehua. Jos pääset pidemmälle keskustelussa, niin ainahan voit tarjoutua virvokkeita tarjoamaan. Mutta: Älä ole liian tunkeileva... varovasti ettei tyttö pelästy!

Ihailu auttaa!

=========================

Kerran itse kuulin, tämän täysin yllättävän kysymyksen: Mikä sua tällä hetkellä kaikkein eniten ottaa päähän? Ja siitä se keskustelu sitten lähti liikkeelle ja jatkui itse asiassa melkein koko illan ajan. Paransimme tätä maailmaa sinä iltana tanssin tahdissa. Ja on sitä sitten paranneltu tässä vuosien varrella enempikin.

old-lady

=========================

Kaikenmaailman sutkautukset ovat tylsiä. Minä itse toivoisin vaikka aloitettavan nimien kysymisestä, mistä olet tullut tai mitä pidät orkesterista tai menossa olevasta musiikista. Siis ihan tämmöistä ihka tavallista - erikoisuudet tuntuvat "tehdyiltä" eikä niihin osaa sanoa mitään.

Arja

=========================

Eihän tää ole ongelma ei mikään, OLE VAAN OMA ITSES ja kaikki sujuu... niin kuin vanha kansa sanoi kyl luonto tikanpojan puuhun ajaa.

Anni-Helena

=========================

Ensiksikin joku pieni positiivinen asia naisesta, esim. näyttää pirteältä, iloinen hymy se lämmittää mukavasti. Sillä ethän edes myrtsi naamaa mene hakemaan. Varsin luontevaa keskustelua, mikään ihme vitsi tai lattea sutkaus ei ainakaan minuun ensimmäisenä purisi, tulisi tyhjän puhuvan tunne. Ole oma itsesi ja pane koko homma peliin niin eiköhän hyvä tule

Aura

=========================

Leikkimieli on hyvä ottaa käyttöön, onhan tanssi aikuisten leikkiä. Vaikkapa: Vilkuta sinä oikealle, niin minä kurvaan sinne. Mikä tahansa ei oleellinen keventää tunnelmaa ja kun jalat on ilmassa loppu sujuu, kuin tanssien..

Ellen

=========================

Tiedätkö, osaan tehdä mahtavaa karjalanpaistia!

June

=========================

1) Ah, mikä koru! Sopii sinulle!
2) Hieno kampaus!
3) Mitä mieltä olet (olette) uudesta USA:n presidentistä?
4) Pidän puserosi väristä.

Ewa

=========================

Hei, onko käynyt mielessä koskaan sellainen juttu, että SE JOKA HALUAA TANSSIA - HALUAA TANSSIA JA NAUTTIA MUSIIKISTA, PUHERALLI ON JOSSAIN MUUSSA TILANTEESSA!

Minä nautin musiikista ja haluan tanssia - hyvän tanssittajan ei tarvitse puhua, hän kertoo tanssin ja viennin yhteydessä tunnelmansa ilman sanoja. Tauoilla puhutaan, eikä sen väliä onko se säästä vai pressan vaaleista. Hyvä, osaava tanssin taitaja ei keskustele tanssimisen aikana, hänkin nauttii tanssimisesta, eikä yritä peittää sitä puheella.

kaik läpi skaalan vain tanssien

=========================

Jos kerran tanssi sujuu, niin nauti siitä ja jätä puhumiset niille, jotka eivät osaa tanssia! Tanssimisesta nauttii eniten, kun ei tarvitse pinnistellä kuullakseen, mitä toinen sanoo, ja miettiä nasevia vastauksia.

Eeva

=========================

Ensinnäkin: Älä ole liian innokas, itse tanssin mieluummin kuunnellen tanssittavaa musiikkia, enkä kaipaa tanssittajaa joka höpöttää koko ajan. Toiseksi: Vasta tanssin loputtua voisit lausua kohteliaisuuden, vaikka "olipa miellyttävä tanssia kanssasi" tms. Jutun aloituksen voi aivan hyvin tehdä vasta tanssin lopussa perinteisen "käytkö täällä useinkin" sijaan. Onnea tansseihin!

Eija

=========================

Kehu kuinka keveästi neito tanssii... ...osaa tanssia. Jos neito osaa tanssia hän luultavasti kertoo
aloittaneensa tanssin jo "2-vuotiaana" ja siitä juttu etenee. Jos neito ei koe osaavansa tanssia mutta, on kuitenkin tanssipaikalla (häntä kiinnostaa tanssi ), voit jatkaa kuinka olet unelmoinut tanssikurssista tms. mutta, aikaa ei ole ollut ja nyt ei ole kaveria kurssille...

Huomautuksena todettakoon, että, älä kuitenkaan heti muutaman tanssin jälkeen jatka... kun meillä sujuu tämä tanssi niin hyvin, niin meillä sujuisi varmaan...

Lapsena kilpatanssinut, ei koe osaavansa tanssia

=========================

Onneksi osaan uida, koska muuten voisin hukkua sinun kauniisiin silmiisi.

Eija

=========================

Juttelun voisi aloittaa vaikka siitä, mistäpäin tanssitettava on tänään tullut ko. tanssipaikkaan. Ilmat ja liikennesää ovat aina varmoja puheenaiheita ja naisia aina viehättää, jos kehut heidän tanssitaitoaan.

Tellu

=========================

Suosikkisoittajista ja -laulajista olisi kiva keskustella, sekä myös sillä hetkellä soittavasta yhtyeestä, mikä se sitten olisikaan.

Majsa

=========================

Hmm, en osaa antaa keskusteluvinkkiä, mutta tiedän, mitä ei ainakaan kannata tehdä: alkaa laulaa juuri soivaa kappaletta ääneen. Alkaa toisen korvat soida.

Elina

=========================

sano: Oli ilo hakea Sinua tanssimaan.

Elisa

=========================

1) Älä koskaan haise tupakalle tai alkoholille!

2) Pukeudu ja ole muutenkin siisti - luksusta ei tarvitse olla, pienelläkin rahalla se onnistuu - vallankin kun ne rahat säästyy noista ensin mainituista!

3) Se keskustelu: mikään ei ainakaan minua aikoinaan ärsyttänyt enempää (ensin mainittuja lukuun ottamatta) kuin NEIDITTELY!

Voit aivan vapaasti joko teititellä tai sinutella nätisti, mutta "mistäs NEITI/ROUVA on tänne tullut?” on yksi ärsyttävimmistä aloituksista! Kysy vaikka nimi alkuun, jos et muuta keksi.

Aloita keskustelu sitten mieluummin muulla kuin säällä! Sinun kannattaa olla kiinnostunut erilaisista asioista, lukea, olla perillä uutisista, elokuvista jne. Aloita vaikka kysymällä :"Joko olet lukenut DaVinci-koodin?" - edellyttäen tietysti, että itse olet sen lukenut ja voit siitä sitten keskustella. Keskustelu avautuu tällä menetelmällä siitä huolimatta, ettei partneri olisikaan lukenut kyseistä kirjaa, onhan hän voinut lukea jotakin muuta tai on kiinnostunut kuulemaan, kannattaisiko se lukea. Joka tapauksessa hän on varmaan iloisesti yllättynyt erilaisesta puheenaiheesta kuin ikuinen sää tai ”onpa täällä tungos/kuuma/vähän väkeä...".

Nykyinen mieheni yllätti minut aikoinaan vasta pois lähtiessäni tulemalla kysymään: "mihin sinä nyt olet lähdössä" käsistä kiinni ottaen ja ilmoitti lähtevänsä mukaan, kun sanoin lähteväni mutkan kautta kotiin. Nyt hän on roikkunut 30 v. mukana...No, meillä taisi olla hieman jo ennakkosilmäilyä puolin ja toisin taustalla.

Tsemppiä yrityksillesi!

Mamma

=========================

Minusta on mukavaa, jos kaveri kertoo miksi haki juuri minua tanssimaan. Mikä oli se juttu, johon hän kiinnitti huomiota ja päätti pokata. Tykkään myös siitä, että tanssikaveri osaa vaieta tyylikkäästi tanssin aikana. Aina ei tarvitsekaan pälättää suu vaahdossa, vaan on hienoa keskittyä musiikkiin ja tanssiin. Välillä voi tietenkin hymyillä partnerilleen tai sanoa sanasen hänen tanssityylistään (positiivinen kommentti tietenkin, vaikka tyyli ei kaikilta osin miellyttäisikään). Jos tahdot muutakin kuin tanssiseuraa, niin tanssita ensin useampi setti ennen kuin kysyt kohteliaasti saatko liittyä seuraan tai voitko tarjota juotavaa. Kukaan nainen ei halua tuntea itseään "helpoksi palaksi". Useimmiten vaivannäkö kannattaa!

Mikään ei sammuta tanssin riemua kuten nämä normaalit klisheet: "Käytshä usein..." "..liukas lattia" "...shoittaa hyvin yhteen, joskush jopa puoli kahteen" "Onks sun miehes täällä" "Meillä on virman pikkujoulut ja ollaavvähä..HE HE HE!"...

Hannele

=========================

Älä ainakaan aloita latteuksilla ja kliseillä... "Käytkö usein täällä" ei enää toimi... Kysy vaikka daamisi työstä, harrastuksista tai mielipiteistä johonkin ajankohtaiseen aiheeseen. Kun osoitat kiinnostusta daamin mielipiteitä kohtaan, homma toimii :) Mukavia juttuhetkiä!

Adalia

=========================

Jos kysymyksessä on hieman nopeampi tanssikappale (esim: fuskua, jiveä, boogia, buggia ... ) kuuluu hyviin tapoihin tiedustella onko neidin sukkanauhat ISO9001 laatujärjestelmän mukaisesti kiinnitetty jotta ne eivät tanssin pyörteissä ylen määrin löysty.

Krakataskussa

=========================

Hei Härmän jätkä!

Voit aloittaa keskustelun, että olipa se kiva tulla taas tanssimaan kun viikko on töissä pakerrettu ja samalla ruveta kyselemään tanssikaverin tanssiharrastusta. Siitä se kuule lähtee!! Puhua voi vaikka mistä, pääasia on että puhuu!

Tanssiva ja puhuva

=========================

Kokeilepa Eero vaikka tätä; Tämähän käy kuin tanssi....! Tärkeintä: Mutta ole kuitenkin oma itsesi!

Heli tanssija

=========================

Härmän jätkälle, joka tulee juuri kylvystä nousseena, hyvin kammattuna, hyvän- (ei liikaa!) tuoksuisena, ryhdikkäänä ja mahdollisimman tyylikkäästi pukeutuneena kumartamaan naiselle viedäkseen tämän valssiin! Taikasana on luontevuus! Jos todella olet nähnyt niin paljon vaivaa, että nykyaikana olet opetellut jopa valssin askeleet, olet jo astunut voittajan tielle! Naiset yleensä arvostavat tätä viehättävän vanhanaikaista tanssin lajia. Pikemminkin heillä on pulaa kavaljeereista!

Ensimmäisen tanssin aikana Sinun ei tarvitse sanoa sanaakaan! Keskity viemään naistasi niin, että tämä tuntee olonsa turvalliseksi Sinun vahvoilla käsivarsillasi! Anna tanssin sävelten teitä kuljettaa rytmiin niin hurmaavaan. Katsele häntä silmiin. Anna hänen tuntea, että hän on Sinun maailmasi keskipiste! Älä purista liikaa! Kumarra lopussa kauniisti kiitokseksi.

Ennen toisen valssin alkua on vuorossa Sinun osuutesi. Daamisi on jo tehnyt useita johtopäätöksiä Sinusta. On aivan mahdollista, että hän lausuu avausrepliikin, jota Sinä tarkoin kuuntelet. Sen jälkeen onkin helpompaa jatkaa. Jos hän on ujo tai "vanhanaikaisen" vieno daami, voit ilmaista jotenkin hänelle ilosi valssista, esim. lausua, miten harvinaisen hyvin hän tanssii. Hän vastaa kyllä! Toisen valssin aikana ei ole tarpeen lausua sanoja, vaan keskittyä tanssiin daamisi kaikenpuoliseksi nautinnoksi. Valssin lopuksi voit esim. kysyä, voitko tulla myöhemminkin hakemaan häntä tanssiin. Älä vielä ehdota drinkille menoa! Pallo on sitten daamillasi. Jollei hän ole "se oikea", on teillä ainakin ollut miellyttäviä valssihetkiä! Ja muutkin daamit ovat jo noteeranneet, että taidat valssin!

Onnellisia askeleita!

Valssin rakastaja

=========================

Silloin kun mies todella osaa viedä, minä ainakin naisena nautin tanssista itsestään. On ihana vain antautua rytmin ja miehen vietäväksi. En edes kaipaa tanssiessani mitään puheita. Sitten kappaleiden välisellä tauolla voi jo jonkun sanan vaihtaakin. Kerro vaikka, että naisella on kiva pusero, kauniit hiukset, soma hymy. Tai että olet huomannut naisen hyväksi tanssijaksi. Onhan näitä. Mutta älä tokaise; käytkö täällä useinkin, mitäs tykkäät illan orkesterista, tää lattia ei luista/on liian liukas... Älä edes yritä pälättää kauheasti, monta kertaa on hyvä olla ennemmin vähän hiljainen kuin hölöttäjä.

Nykyisin sen harvasanaisen tanssittajan vaimo

=========================

Jos on epävarma mitä sanoisi voi vaikka, että

"Olet niin mukavan tuntuinen tyttö, että tekis mieli sanoa jotain nokkelaa, mutta se ei minulta ihan helposti onnistu. Menee nimittäin aika usein jauhot suuhun kun pitäis kauniille naiselle sanoa jotain kohteliasta. Joka tapauksessa täytyy sanoa, että sun kanssasi on ihan mukava tanssia vaikka en mikään partaveitsi olekaan".

Rehellinen lausahdus laukaisee yleensä tilanteen ja siitä voi kehkeytyä vaikka kuinka luonteva jutustelu.

ilkkajalmari

=========================

Ei mitään vakiolauseita!
Tässä pahimpia:
* Mitä sulle kuuluu?
* Onpa sinulla kaunis asu
* Mistä päin olet?
* KÄYTKÖ TÄÄLLÄ USEIN....(hui olkoon)

....kauheaa selitellä jatkuvasti tuntemattomille ihmisille, siksipä en tykkää käydä enää tansseissa. Älä kysele, vaan kerro jotakin itsestäsi!

Hanna

=========================

Paras keskustelun aloitus, joka on minun kohdalle sattunut, kuuluu näin; Pidätkö sinä muuten pipareista? Kysyjällä oli pieni pilke silmäkulmassa. Ensin hämmennys ja sitten naurua. Sen jälkeen keskustelu sujui kuin vanhoilta ystäviltä.

jaana

=========================

Neutraaleja aihealueita joista voi puhua tanssin aikana tai välillä on esim. tanssipaikan lämpötila (onpas kuuma, onpas kylmä...), lattian kunto (täällä on hyvä lattia, mitähän tässä on käytetty liukasteena), esiintyvästä orkesterista, yleisön määrästä.

Jos mennään yksityisemmälle tasolle, voi tanssiparin tanssitaitoa ja/tai vaatetusta kehua, mutta ei saa olla liian mairitteleva. Klassinen 'käytkö täällä usein' - miksi sitäkin ei voisi käyttää! ;) Itse en välttämättä pidä henkilökohtaisien tietojen urkkimisesta. Tanssiessa ei puhuminen ole kuitenkaan pääasia, vaan itse tanssi. Joskus en yksinkertaisesti jaksa puhua juuri mitään. Ihan tuppisuuna ei ole kuitenkaan kohteliasta olla....

Jaana

=========================

Härmän jätkälle vinkki: Olen tanssilattialla pari, kolme kertaa viikossa ja sieltä saamani opin perusteella annan neuvon;

Silloin jos osaat kaikki tanssit, niin ei siinä silloin puhetta tarvita. Tanssisi kertoo tytölle/naiselle paljon enemmän kuin mitkään maailman sanat.

Juha

=========================

"Sinullapa on hyvät jalat!"

Jussi

=========================

Kunhan pidät mielessä sen, että myös nainen on ihminen, eikä mikään olio ulkoavaruudesta. Mielestäni harvinaisella aitoudella pärjää paljon paremmin, kuin teennäisillä ja ulkoa opituilla sutkauksilla. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan ole samalla aaltopituudella, eikä kaikkia voi aina miellyttää. Eikö siis olisi mukava hurmata samanhenkinen nainen, kuin mikä tahansa typykkä, johon tehoaa jokin vakiofraasi? Ole vain oma itsesi ja osoita aitoa kiinnostusta toista kohtaan.

Salama

=========================

Kuule Eero, ihan tavallinen jutustelu käy. Kun vaan juttelet vilpittömästi etkä mitään imeliä juttuja. Kyllä naiset vaistoavat asiallisen kaverin ja siitä se lähtee. Eikä välttämättä tarvita puhettakaan, tilanteen mukaan. Emme me naiset niin monimutkaisia olentoja ole, rennosti vaan. Ja hauskoja tanssi-iltoja Sinulle! Piipahda myös Etelä-Suomessa, täällä on pula tanssitaitoisista kavereista.

Kaija H.

=========================

Joskus vaikka illan orkesterista saa jutun aikaiseksi (onko hyvä, oletko kuunnellut aiemmin...). Minun vinkkini on, että älä ala kyselemään henkilökohtaisuuksia. Ja jos huomaat ettei tanssikumppani ole kovin innostunut juttelemaan, niin tanssi pelkästään. Jotkut tulevat oikeasti vaan tanssimaan, eivätkä välitä höpöttelystä :)

Kati

=========================

Monet tanssivat naiset tykkäävät tanssia ilman ihmeempää jutustelua, joten älä lannistu vaikka juttu ei aina luistaisikaan. Katso pariasi silmiin irtitansseissa välillä (sylitansseissa riittää kappaleiden väleissä) ja hymyile... se tekee jo paljon. Jos haluat jutustelulla osoittaa kiinnostustasi tutustua tai tanssia lisää, kysy saako hakea uudelleen. Tai: "Mitäs tykkäät musiikista tänään? Soittaakohan tämä yhtye rumbaa? Tanssitko sinä rumbaa? Saanko hakea rumballe jos sitä tulee?" (Vaihda haluamasi tanssilaji)

Kaikki tanssiin liittyvä on yleensä sopiva puheenaihe, ja tanssipartnerin tanssitaitoa voi aina kiitellä jostain näkökulmasta.

Iloisia tansseja!

Kristiina

=========================

No, millainen sinun päiväsi on ollut? Minulla ihan mukava työpäivä, työkaverit olivat kaikki harvinaisen hyvällä tuulella, mikäli juttu lähtee etenemään, seuraavaksi voisi kysellä vaikkapa; onko tanssiminen sinulle vain pelkkä harrastus? Minulle sekä harrastus että elämänkumppanin etsiminen. Kuinka usein käyt tansseissa? minulla tulee käytyä 1-2 kertaa viikossa, lavatanssit ovat ehdottomasti parhaimpia jne... Tästä se lähtee

Ohjeita jutustelun aloittamiseksi

=========================

Itseeni eivät yleensä ole valmiit repliikit toimineet. Huomattavasti paremman vaikutelman saa miehestä, joka tuntuu olevan aidosti kiinnostunut minusta henkilönä. Jos miehessä huomaa pientä jännittyneisyyttä, se on vain hyvä juttu! Ihan arkiset asiat sopii varsin hyvin puheenaiheiksi. Voi vaikka kysellä daamista, mutta ei kuitenkaan liian uteliaaseen sävyyn. Itse juttelisin mielelläni harrastuksista, ehkä työstäkin, kuinka edellinen viikko on sujunut, ehkäpä syy miksi haki naista tanssiin...

Säihkysilmä

=========================

Jutustelu alkuun....millä mielellä tätä päivää vietät? Miksi olet täällä? Käytkö useinkin täällä? Oletpa hyvä tanssimaan, harrastatko muutakin? Mitä mieltä olet musiikista?

Voi herranjee ei se voi olla noin vaikeaa! Ainahan jotain juttua löytyy...kunhan ei ensisanat ole mennäänkö pa….. tmv!

Saaras

=========================

Tunnusta rehellisesti, ettei sinusta ole sanahelinämieheksi tai small talkin puhujaksi, vaikka muuten oletkin mukava mies ja valssikin sujuu. Tepsii varmasti.

Leena

=========================

Voi Eero, mahdollisuuksia on monia. Joensuun puolessa ihmiset kyselevät ihan luontevasti toisiltaan "Mistä sie tuut?", niin tätähän voisi soveltaa daamiinkin. Kysyt vaikka ensin, että mistä hän on kotoisin ja kun hän kertoo, niin pyydä kertomaan kotipaikkakunnasta. Siitähän se juttu lähtee käyntiin ihan luontevasti, eikä ihan henkilökohtaisuuksia tarvitse ensin kysellä. Sinuttelu on varmaan ihan luontevaa tuossa tilanteessa. Voit sitten pyytää neidin vaikka limulle, mutta älä nyt ensimmäisenä iltana käytä pohjoiskarjalaisen small talkin huippua. Se on "haluut sie piirakoi?". Sitä voit käyttää sitten myöhemmin, jos tutustuminen johtaa johonkin pitempiaikaiseen.

Suhmuran Santra

=========================

Kuule - ole oma itsesi. Naisetkaan eivät ole niin tyhmiä, etteivätkö he huomaa hirveää yritystä olla hienompi ja muuta kuin on. Siinä väsyy tanssikaverikin yrittäjän puolesta. Kohtelias hymy, varma askel, tunkeilematon ote ilman kiirettä. Siinä näin alkuun. Navettasaappaat kannattaa jättää karjakeittiöön, deodorantti on syytä valita pitävämmästä päästä ja unohtaa tanssipäivältä varmuuden vuoksi sipulit syömättä.

Jos tämä luonnistuu, niin kyllä on kohta parvi uteliaita ympärillä kuulostelemassa, että minkähänlainen ääni mahtaa Härmän Jätkällä olla.

Pyrkyreistä vain riesaa

=========================

Monellakin tapaa, riippuu, mikä tuntuu sopivalta tiettyyn hetkeen. Kyselemällä sopivia juttuja.

nainen –68

=========================

Käyn paljon tansseissa ja olen huomannut pitäväni fiksuna sellaista, joka ei yritä liikaa. Ole oma itsesi, silloin pääsee suusta vähemmän sammakoita. Jos sutkaukset eivät ole alaasi, älä käytä niitä. Voit alkuun kysäistä, että nautitko tanssimisesta? Jos siitä nauttii, ei suuremmin kyllä jää keskustelulle sijaa, sillä tanssi on sekä liike että keskustelu. Katselepa hivenen niitä, jotka tanssivat paljon (joka parketillahan on niitä, jotka ovat nk. "vakkareita"); ei siellä paljon puhella. Anna tanssin puhua! Lopuksi voi kyllä kertoa, että kanssasi oli miellyttävä tanssia, sinua on helppo viedä, pidin tästä tanssista kovasti, nautinnollista iltaa...

Älä missään nimessä keksi yhtä hyvää juttua; minua tanssitti muinoin eräs mies, joka avasi aina keskustelun kehumalla kampaustani "onpa tuon tekemiseen kulunut paljon aikaa (5 min) ja on varmaan vaikea tehdä, mutta olet tosi taitava...

Joka kerran sama juttu! Oli kampaus mikä tahansa. Ja kerran hän haki minua kahdesti saman illan aikana (osoitti siis kiinnostuksensa muuhunkin...) ja aloitti taas samalla tavalla...

Onnea hiljaisiin tansseihin, niistä nauttii toinenkin!

Maikku

=========================

Itse nautin tanssimisesta ja jos askeleet sopivat yhteen, sen voisi toiselle sanoa. Tuntuu todella hyvältä. Nauttikaamme tanssimisesta. Silmiin katsominen ja hymy tanssimaan hakiessa ja kiittäessä vetoaa aina. Tarkoitan, että ottaa silloin toisen kokonaan huomioon eikä katsele jo seuraavaa mielenkiintoista tapausta. Kyllä se juttu niillä eväillä väkisinkin lähtee käyntiin.

Maijan tanssikengät

=========================

Parhaita aloituksia, mitä kohdalleni on sattunut, on seuraava:

Kysyin itse kaverilta, miksi hän ei ole tanssimassa muiden mukana ja sain vastauksen: "Uskontoni kieltää minua tanssimasta". Ihmettelyn aste nousi oitis ja kysymykseeni, mikä uskonto, tuli yhtä nopeasti vastaus: "Hulluntalaisuus, josta olen valmis keskustelemaan kanssasi ja ennen kaikkea nähdäkseni, josko kuuluisit samaan uskontoon". Siitäpä irtosi keskustelun aihetta pitkäksi illaksi ja ystävyydeksi vuosiksi. Hulluntalaisuus voi olla ihan mitä ikinä keksit, hassua ja huvittavaa - kuun ulvonnasta tunturijuoksuun ja kaikkea siltä väliltä.. Kokeile!

Hulluntalainen

=========================

Ainahan voi yrittää aloittaa keskustelun jostain ajankohtaisesta aiheesta. Toisaalta miksi aina pitäisi keskustella, varsinkin tanssin pyörteissä. Muu, sanaton viestintä merkitsee paljon enemmän, esim. katse, tanssiote ym..

tanssityttö

=========================

Miten päiväsi sujunut? Onko ollut mukava päivä tänään? Jos tanssikaveri ei halua keskustella, voi hän vastata yks kantaan "hyvin" tai "on kiitos". Jos taas haluaa, niin näihin voi vastata ihan mitä vaan. Jos tanssipartneri mieluummin kuulisi sinusta voi hän omaan lyhyeen vastaukseen jatkaa: "entäs itselläsi?"

Marja

=========================

Ei se juttelu ja keskustelu ole tärkeintä tanssiessa vaan se tanssi. Itse tanssin myös paljon ja nautin hyvästä tanssista ilman keskusteluja, hyvä vienti ja ystävällinen hymy sopivissa tilanteissa riittävät monesti. Toki mukana voi olla muutama ystävällinen sanakin, jos se luontevasti sopii tilanteeseen. Mutta varsinaista keskustelua en kaipaa tanssiessa, koska se häiritsee keskittymistä tanssiin ja viennin seuraamista. Eri asia on sitten, jos päämäärä onkin muu kuin itse tanssi. Jos haluat tutustua paremmin, voisit varmaan tanssin loppuessa kysäistä, saatko hakea uudestaan. Seuraavalla tanssilla lienee jo luontevalle keskustelullekin (ilman kaavoja) tilaisuus

Matleena

=========================

Paras tanssinaloitusrepliikki heinäkuisessa sametinpehmeässä yössä oli tuiki tuntemattoman velmuilmeisen suusta kuultuna: "Missä sää olit juhannuksena, kun mää sua täältä niin kovin etsin?"

Merikievarissa kauan sitten

=========================

Kyllä paras on olla aito oma itsensä. Härmän jätkän tai kenen vaan. Jutunhan saa alkuun monin eritavoin: "Hei, mitä kuuluu? Miten tanssi-ilta on sujunut? Aina voi kommentoida esiintyjää...". Kertoa omista mieli tansseista. Kyllä juttu lähtee luistamaan kun vaan rohkeasti aloitat keskustelun. Usein ensitanssi vieraan kanssa on "tunnustelua", toisen tanssin aikaan jo pystyy rentoutumaan ja nauttimaan tanssin ilosta! Mukavia tanssi-iltoja toivotellen.

Tanssin ystävä

=========================

Parahin Härmän Jätkä, Tämä aihe on niin lähellä sydäntä, että on ihan pakko vastata kohtalotoverille, itsekin avausrepliikkien ja puheenaiheiden kanssa lujasti taistelleena.

Tanssipaikalla parhaat avausrepliikit ovat
- saanko luvan?
- haluaisitko tanssia?

Tanssietiketin mukaan nainen suostuu, mutta naisella on oikeus kieltäytyä, jos tanssiin hakija on hänen mielestään esim. liian humalassa tai haisee pahalle, ja naisella on oikeus sanoa se, ja siitä on tosi viisasta ottaa heti opiksi ja korjata luunsa paikalta ja hoitaa asia kuntoon pikimmiten, eikä siihen saa tanssiin hakija jäädä paikalle manailemaan.Yleensä sellaisessa tilanteessa nainen kuitenkin kieltäytyy jollain verukkeella ja sanoo jotain epäsuorasti, kuten: "Voi kun olen ihan väsynyt polkasta!" vaikkei polkkaa ole soitettukaan, mutta älä jää inttelemään. Tai nainen vastaa vaan: "Ehkä myöhemmin." Ymmärsit vihjeen.

Olet siis peseytynyt, pukeutunut ja vesiselvä, hyvä! Olet harjoitellut hymyä kotona peilin edessä, hyvä!

VE 1

Nainen lähtee mielellään kanssasi tanssiin, ja huomaatte, että askelet eivät oikein mene yhteen. No siitäpä saat jutunjuurta! "Voi, voi kun tempaisin mukaan kaksi vasenta jalkaa porstuan kaapista! Tietäisitkö jonkun kivan tanssikurssin näillä main? Jonkun sellaisen missä puujalatkin oppivat rokkaamaan? Onko täällä joku kiva tanssiseura? Ketkä ovat hyviä opettajia?" Sinulla on tietysti paperia ja pieni kynänpätkä mukana ja olet valmis ehdottamaan: "Kuule istutaan hetki. Joisitko jotain? Niin minä voisin kirjoittaa muistiin juuri mainitsemasi kurssit ja opettajat..."

VE 2

Askeleet menevät mukavasti yhteen. Ilmaise ihmeessä tyytyväisyytesi ja murahtele vaikka että: "Meneepä askeleet kivasti yhteen." Älä kuitenkaan innostuksissasi ala nuolla naisen korvaa! Vaikka naista yleensä ilahduttaa miehen osoittama huomio, niin tuiki tuntemattoman miehen taholta korvan nuoleminen pelottaa naista. Pysy hillityllä rupattelulinjalla, ettehän te ole naimisiin menossa, vaan tanssikurssille ehkä.

Älä mielessäsi kuitenkaan sitoudu ennenaikaisesti.

Ei niistä naisista tiedä, ota rauhassa selvää, että mikä elävä se siinä edessä on, naimisissa, eronnut, karannut, poisjuossut, montako lasta, sisaruksia, talo, maata, metsää ja montako hehtaaria, pohojalaanen, kyllä on tukka kivasti, ovatko ihan omat hiukset? Mutta pidä katse tulevaisuudessa ja muista, että tanssikurssillakin on aina kaksi tai kolme kivaa daamia, joiden kanssa alkaa juttu luistaa, vaikkeivät niin tanssia osaakaan aivan kuin Sally Potter tai Anne Yksjärvi tai Maria Antar tai Mora Godoy tai Liza Minelli. Ehkä joku nainen haluaa aivan välttämättä sinun tutustuvan erääseen ystävättäreensä, joka...siis kun sinä olisit juuri hänen tyyppiään. Älä kuitenkaan sitoudu mihinkään pitkäaikaiseen liian nopeasti, voi olla vaikea päästä eroon tai ainakin on sitten vaan kestettävä yksi tanssikurssi. Parasta mennä tanssikurssille vapaana miehenä vailla sitoumuksia. Naiset ovat kuin talot ja asunnot, kun on tutustunut tarpeeksi moneen, tietää, mikä on se oma.

Ja muista, että jos nainen on kiinnostunut, niin hän tulee puolitiehen vastaan ja auttaa sinua rupattelemaan. Älä pakota mitään, vaan jos on sujuakseen niin sujuu. Relaa niinku vähän, tiätsä.

Hei Korsoraattori.evvk.com pois päältä. Tanssikurssilla voit oppia jonkun kivan pikku jekun, jolla saat naisen nauramaan, hienoa, jää on murrettu! Miksi Suomessa on niin paljon jäätä? "On Suomi köyhä, siksi jää.." Onneksi olet jo harjoitellut hymyä. Hymyile!

VE 3

Tangossa alkaa olla imua! Nainen on tosi kiva! Herää Pahvi! Härmän-Jätkä-tarkkana-nyt! Nyt on kaikki voitettavana! Nyt kyllä otat selvää tästä naisesta. Näitä tulee vastaan ehkä kerran kesässä. Ilmaise tyytyväisyytesi tanssiin hillityn innostuneesti. Hymyile! Sattumaltako täällä päin liikkeellä? Ota selvää. Pyydä, vaikka rukoilet, että saat tulla hakemaan myöhemmin uudelleen ja iloitse, jos nainen on kiinnostunut ajatuksesta. Kiitä! Hymyile! Ehkäpä juuri sinun hymysi on vastustamaton!

Yleensä tanssipaikalla ollaan tanssimassa, joten ei kannata odottaa tapaavansa "Sitä Oikeaa", mutta olen kuullut, että niitäkin siellä käy. Onnea on vakituinen treenipari. Onnea on ehkä kaksi vakituista treeniparia, koska toinen tykkää toisenlaisesta musiikista. Ehkä jonain päivänä olet itsekin jonkun kivan naisen toinen vakituinen treenipari. Ehkä voit ottaa kannettavan PC:n vapaatreeneihin ja pistää ROMppu-asemaan hyvää tanssiopetusta, jota voitte rauhassa kelata ees-taas ja treenata.

Tärkeintä ei ole voitto, vaan kivat treenit. "Everybody needs somebody to love..."

Elwood Blues

Tulihan runoiltua. Sen tuo täysikuu teettää meillä ihmissusilla, että runosuoni pulppuaa.

Terveisin

hiljainen tanssinharrastaja
guru Ilmari-jänö

=========================

En tiedä toimiiko parketilla, mutta ainakin herättää mielenkiinnon. Kokemusta on. "Kerääntyykö sinunkin napaasi nöyhtää"

Meiju

=========================

- Tuo punaruskea (murrettu vihreä/grafiitin harmaa/sinipunainen) pukee Sinua todella kauniisti. Se taitaa olla tämän syksyn muotivärejä.
- Sinulla on tyylikäs leikkaus hiuksissasi. Se sopii sinulle.
- Tuo tämän illan orkesteri soittaa loistavasti! Orkesterin kappalevalinnat ovat erinomaisesti valittuja.

Merkku

=========================

Kenen on nuo kauniit hymykuopat, jotka kasvoillasi on. Ne sopii sinulle kun hymyilet? Mikä saa kasvoillesi kauniin hymyn? Mikä sai sinut tänään hyvälle tuulelle? Kaunista musiikkia ja upeaa tanssia sitä kanssasi! Keneltä olet perinyt nuo upeat hiukset? (tai joku nuu mikä daamissasi näyttää hyvältä sitä kannattaa korostaa, mutta ei kehua liikaa) Sit voit kysyä mitä harrastat, opiskelet jne? Kun huomaat mistä hän on kiinnostunut jatka siitä puhumista. Tanssin loputtua kysy saanko tai voinko hakea uudelleen?

Älä koskaan aloita puhumalla säästä, tai käytkö usein, tai tuo esiin mikä olisi negatiivista daamissasi ne ovat arkisia ja antaa kuvan että ruuti jäis keksimättä, jos ei olis jo keksitty. Ole erilainen, mutta kuitenkin oma itsesi!

Merja

=========================

Pidä kuitenkin tuntosarvet kohollaan, sillä kaikki naiset eivät juuri tanssin aikana kaipaa mitään juttelua. Eläkä vuan erehy hyräilemään solistin ohella. Paras minkä yksi minuun ihastunut mieshenkilö väliajalla kysyi: "Miltäs tuntus muata meijän sukuhauvassa?"

silloin jo kolmen sudenpennun emo

=========================

Jutun voit aloittaa mistä vain - kaikesta taivaan ja maan väliltä! Tai voit "tarttua" toisen lauseeseen. Ole vain oma itsesi ja loppu luonnistuu kyllä. Ei aloituksen tarvitse olla huippufiksua tai vitsikästä - turha miettiä. Sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa synkkaa eli jutut sujuvat, sujuvat mistä asiasta vain. Kuten olet huomannut tanssiessasi - eivät tanssitkaan suju kaikkien kanssa samalla tavoin. Näin on myös juttujen kanssa, joidenkin kanssa juttu luistaa ja toisten ei. - Kaikki eivät välttämättä haluakaan jutella tanssiessa eikä se tarkoita sitä ettet juuri sinä olisi kiinnostava, sillä tanssi itse on joillekin nautinto ja keskustelu ei silloin luonnistu. Tai ehkäpä hän(kin) on ujo. Tämän huomaat siitä että toinen ei lähde mukaan keskusteluun. Mutta älä lannistu jutustele jonkun toisen kanssa.

- Kokeilepa vaikka (jos muutoin sopii tyylillesi): "Heippa, mitä kuuluu?" tai tervehdit (jos haet ensimmäisen kerran illalla) ja kysyt miten haettavasi ilta on alkanut? - Vastauksesta jo tiedät paljon enemmän haettavasi luonteesta ja innokkuudesta keskustella.

Luota itseesi ja onnistut!

Tanssityttönen

=========================

Älä missään nimessä kysy: "Käytsä usein täällä?" Se on se yleisin vitsi, jolle aina tyttöporukassa nauretaan. Kokeilepa kysyä daamilta vaikka mitä muuta tämä harrastaa kuin tanssia! Siitä sujuvasti pääsee jutunjuuresta kiinni, kun useimmilla kuitenkin on muitakin harrastuksia. Tiedä vaikka löytyisi yhteinen kiinnostuksen aihe.

mopominna

=========================

Jotain pientä ja kevyttä, ei liikaa utelua, mutta esim.käytkö täällä usein, mistäs päin olette ym. tai säästä ja bändistä jotain: pitääkö ym. Siellähän pääasiassa tanssitaan.

tomppa

=========================

Mua haki tanssiin kerran eräs mies, joka tuoksui selkeästi raikkaalle purukumille. Kysyin häneltä heti ensimmäisten yhteisten askelten jälkeen: 'Mitä purkkaa syöt?' Mies häkeltyi, häkeltyi ja naurahti ihmetyksestä. Juttu alkoi purkasta ja jatkui pitkälti iltaan...

mie

=========================

Minä ainakin pidän tavallisesta jutustelusta; eli esim. kysymyksestä, että mistäpäin tulit tansseihin ja onko ollut hauskaa ja sittenhän sitä voi jo rupatella vaikka päivän tapahtumista maailmalla, aina on jotain joka kiinnostaa toistakin, tai voi jutella vaikka orkesterista ja paikalla olevista tanssijoista.

rouva 46

=========================

Sutkauksella ei ainakaan kannata aloittaa. Fiksuja sellaisia kun ei oikein ole. Voisihan sitä aloittaa ihan vaan tanssimalla. Jos tanssi sujuu, löytyy sieltä sitä juteltavaakin varmasti hetken päästä. Ilmasta, harrastuksista, yms. Tärkeää on olla oma itsensä. Vielä tärkeämpää on tulla tansseihin suihkun kautta ja jättää joka toinen tuoppi juomatta.

Tanssia rakastava

=========================

Toistuvasti esitetään kysymyksiä "käytkös täällä useinkin tms.". Kuluneena kesänä minulle sanottiin Naapurivaaralla, että "heti, kun astuit ovesta sisään, päätin, että ylläsi oleva hame pitää saada pyörimään ja tutustua siihen, joka sitä yllään pitää." Se oli reippaasti ja tyylikkäästi todettu mieheltä, jolla oli pilkettä silmäkulmassa. - Ja hame pyörähti sinäkin iltana!

Päivi

=========================

Hyvä Härmän Jätkä, ensimmäisen tanssin aikana EI tarvitse puhua, jollei luonnikkaasti jotain tule mieleen. Keskity daamiisi ja kuulostele, tuleeko vapaaehtoisesti liki vai pitääkö mieluummin välimatkaa... kahden tanssin välissä voit jutustella tavallisia asioita. "mitä tykkäät esiintyjästä?" "Onko paljon pikkujouluja tulossa?" "Oletko pikkujoulun vietossa?" keväämmällä voi sitten kysellä hiihtolomasta... Ja toisen tanssin voi tanssia hiljaa tai jutellen, miten hyvältä tuntuu. Mutta katso tarkkaan, kun viet daamin takaisin! Viipyykö käsi kädessäsi? Katsooko silmiin ja kiittää tanssista? Hymyileekö? Jos kyllä, ja sinua kiinnostaa, niin hae ihmeessä toisen kerran, mieluusti puolen tunnin sisällä! Kyllä se siitä lähtee :-)

Poromiehen kokki

=========================

Mies: Hei (hellästi, mutta kuuluvasti), onhan tämä positiivisten ilta?
Nainen: Hämmentyy (ehkä), suu kuitenkin kääntyy hymyyn.
Mies: Siltä minusta ainakin tuntuu, ja ympärille katsoessa sen huomaa hyvin.
Nainen: Ei ainakaan voi olla ruttuturpa enää..
Mies: Positiivisuudesta voi jutustella enemmänkin ja siinä onkin jo hyvä alku.

ebba

=========================

"Jokos neiti on istuttanut talvivalkosipulit?"

pla

=========================

Ensinnäkin, älä heti kiirehdi puhumaan, varsinkin, jos musiikki on kaunista ja hidasta.

Silloin on ihana vain tanssia varsinkin, jos on hyvä viejä tai muuten pitää daamiaan miellyttävästi lähellä. Sama keskusteluvaikeus meillä naisillakin voi olla eli rentoudu asian suhteen. Myöskään mitään varsinaista mokaa ei tuossa voi tulla. Paineet pois sikälikin, että myös nainen voi keskustelun avata, jos haluaa puhua ennen kuin sinä ehdit. Itse käytän sitä, että tartun laulun sanoihin. Niissä on usein jotain hassua, suuria tunteita, liioitellunkin kauniisti sanottua jne. Voit esim. kysyä, mitä sinä tuosta ajattelet, onko noin tai sitten vain lausut oman ajatuksesi. Oma repliikkisi jostain tuollaisesta on varmasti ainutkertainen, koska se on sinun lausumasi. Maailmassa voi ihmetellä kaikkea. Tällä aiheella ei myöskään voi nolata ketään, jos ei nyt päivänpolttavista uutisaiheista ole tietoinen ja niistä kysyisit.

Tunnenainen 53v

=========================


=========================

Jos tarkoituksenasi olisi tällä jutustelulla ja keskustelun avauksella päästä tutustumaan paremmin mielenkiintoisiin ihmisiin, niin paras neuvoni on olla yrittämättä mitään, eikä ainakaan liikaa. Toisin sanoen kannattaisi unohtaa koko tämä kysymyksesi, koska se valitettavasti vain osoittaa, että olet jo menossa väärään suuntaan.

Ole vain rehellisesti oma itsesi ja toivo, että tanssikumppanisikin on, niin siten ne oikeat sanat löytyvät luonnostaan. jos yrität olla jotain muuta kuin oikeasti olet ja opettelet papukaijana jonkun toisen repliikkejä, niin huonosti käy ennen pitkää, jos ei heti. Sanotut sanat ovat vain max. 10% koko viestinnästä, joten puheilla ei oikeasti pitkälle pötkitä. Jos ulkoinen olemuksesi ja muu käyttäytymisesi viestii sisäistä varmuuttasi, rauhallisuuttasi ja sitä, ettet ole 'haku päällä', todennäköisesti lopputulos on hyvä. Eli ota iisisti, äläkä stressaa siitä, mitä sanot - sille 'oikealle', silläkään ei ole mitään väliä!

(mutta kun kerran kysyit, niin oletko jo kokeillut: ”onko isäsi sattumalta jalokivikauppias?!” kuinka niin...?! ”mistä ihmeestä olet sitten saanut nuo silmäsi, jotka loistavat timanttien lailla?”)

ei silläkään ole niin väliä!

=========================

Itse ainakin tanssiessa aloitan keskustelun kommentoimalla illan bändiä tai sitten perinteinen sää-aihe: milloinkohan sitä lunta tulee, onpas ollut sateista yms.

pia

=========================

Jos olet ihan oikeasti kiinnostunut, sano se. Sano suoraan: "Ei voi mitään, täytyy tunnustaa, sinä olet OIKEASTI kiinnostavan tuntuinen ihminen, mikähän siinä on?" No se nainenhan haluaa tietää, mikä hänessä on kiinnostavaa, ja sinulla pitää olla vastaus valmiina. Vaikka: "Niitä on monta yksityiskohtaa sinussa. Parhaan löytäminen vaatisi kyllä tutustumista paremmin."

Hän, nainen kuin on, pyytää että nimeäisit edes yhden. Itse olen kuullut erään parhaimman: "Ihan kuin sinulla olisi jotain salaista tietoa elämästä, ja minä haluaisin saada sen selville."

Nainen, jonka sydän valloitettiin

=========================

Musiikki on hyvä keskustelunaihe ja siitähän se helposti tanssimusiikista juontaa. Yhtä tärkeää kuin se juttelu on toisen kuunteleminen. Kun kysyy niin saa vastauksen josta voi johdatella toisen kysymyksen: Tykkäätkö tästä kappaleesta? Kuuntelet vastauksen ja kerrot oman mielipiteesi.

Suomessa on paljon hyviä tanssiorkestereita ja niistä ja heidän musiikistaan voi keskustella vaikkapa tyyliin: tykkäätkö Simo Silmun lauluäänestä? Ja kysymyksen voi asettaa niinkin että vastauksena ei voi olla pelkkä joo tai ei..SIIS mitä MIELTÄ olet S.S;n lauluäänestä.. ja kuuntelet ja kerrot oman mielipiteen.

Piritta

=========================

Hain sinua tanssiin, koska hiuksesi, silmäsi, punaiset poskesi, olemuksesi viehätti minua. Siis vain yksi noista. Nainen haluaa tietää että hän on ollut sinun suosikkisi, ei hätävara koska muut on jo haettu tanssiin. Yksi hyvä jonka luin oli kysymys: Kalastatko? Kun toinen sanoo En, niin vastaa. Niinkö, Minä jäin ainakin koukkuun.

PIPA

=========================

Aina on paikallaan pieni sopiva tilannekomiikka. Tai mitä vaan positiivista asiaa. Myöskin pieni kehu sympaattisesta tanssikaverista tuntuu mukavalta, mutta ei mitään ylitse pursuavaa. Bändistä tai illan musiikista voi myös jutustella. Ei kannata aloittaa jutustelua millään henkilökuulustelulla eikä oman historiikin kertomisella! Vaan tässä ja nyt tilanteesta nauttimisella ja sen viestittämisestä kumppanille.

Pirre

=========================

Ihanaa mikä mies, joka ei höpötä koko tanssin ajan. Minä tykkään tanssia enkä edes melulta kuule mitä toinen yrittää puhua. No, tanssin jälkeen voi tarjota paukut tai tuoremehua, siinä sitten vaan ihastelemaan miten oli upeeta tanssia daamin kanssa. Ei mitään teennäistä kehuskelua, positiivista pientä huomiota ja rehellinen ilmaus omasta kiintymyksestä tanssimiseen, sen hyvää tekevää vaikutukseen jne.

Lykkyä tykö.

pipa

=========================

Hyvä Eero, kysymykseesi on helppo vastata. Älä ainakaan tanssin pyörteissä sano mitään, kamalinta mitä tiedän on kun partneri tanssin soidessa kyselee kuulumisia tai utelee malliin käytkö täällä usein tms. Tanssi tanssina väliajoilla voit sitten jutella ihan mistä haluat taivaan ja maan välillä, ja ikävä kyllä asia on usein niin että valmiiksi opetellut "sutkaukset" eivät ainakaan toimi, eli ole vaan oma itsesi se on varmasti se paras keino daamin valloitukseen. Vauhdikasta syksyä parketilla toivottelee!

Onneksi ei aina seinäruusu, Seinäjoelta

=========================

Moi, Minulle esitettiin tällä viikolla mielestäni aika hyvä aloitus "Oletko käynyt stailistilla, kun nuo pokatkin pukevat sua niin hyvin?" Voi olla, että on jo vanha ja kulunut juttu. Itse en sitä ollut kuullut, joten se kuulosti ihan hyvältä ja jopa humoristiselta, koska omasta mielestäni pääni muistutti enemmänkin puolimärkää moppia!

Pipsa

=========================

"Kiitos sinulle!" Tähän usein partneri luo kysyvän katseen. "?" " No siitä, että minulla oli koko päivän iso ropleema, tanssitti niin vietävästi. Ja nyt sinä satuit olemaan juuri täällä ja saan tanssia kanssasi."

Teho todettu

=========================

Koska kerran olet hyvä tanssimaan, niin älä pilaa tanssia jutustelulla. Itse ainakin haluan nauttia tanssimisesta silloin harvoin, kun kohdalle sattuu tanssi- ja viejätaitoinen mies. Lähden tanssimaan tanssimisen vuoksi, keskustelut voi käydä muulloin, esim. tanssien välillä tavallisista asioista juttelu käy aivan hyvin. Voithan aloittaa vaikka esittelemällä itsesi etunimeltä.

Pirkko

=========================

Tuoksut raikkaalta, pidän tuoksustasi.

Raisu

=========================

Hyviä aloituksia , ainakin tällä hetkellä on;
- mitä pidät Suomen ulkopolitiikasta ?
- Bush vai Kerry ?
- käytkö hirvimetsällä ?
- joko olet hiihtänyt ?

eli ihan jotakin muuta kuin - orkesteri, lattia, sää tai jotain muuta hömppää ... !
ps. kannattaako aina hirveesti höpötää – ainaskaa tanssin aikana !

renki-Rami

=========================

Kylläpä Sinulla on kauniit silmät...

Riitta

=========================

Kun tanssi sujuu ei silloin jutella tanssiessa mutta esittele itsesi ja pyydä kahville ja sitten kerrot kuka nimesi takana on. Oma itsesi on käyntikorttisi ja se riittää ihan alkuun molemmille

Margetta

=========================

Hienoa, että osaat tanssia! Sellaiset miehet, jotka eivät osaa, juttelevat kaiken aikaa tanssin aikana. Sitä ei ainakaan saa harrastaa! Jos molemmat osapuolet nauttivat tanssimisesta, puhuminen tanssimisen aikana vie suurimman osan nautinnosta. Ainoastaan parketille mennessä, kappaleiden välissä ja paikalle palatessa voi jutustella.

Aloittaa voi tervehtimällä. Orkesterista, solistista ja kappalevalinnoista voi puhua. Positiivista palautetta voi antaa, jos tanssiminen oli nautinnollista. Hymyilevä, kohtelias, huomaavainen käytös on paljon parempi asia, kuin turhan höpöttäminen. Tanssitaito on se, joka on RATKAISEVA!!!

Ritva

=========================

On jo paljon jos osaa hyvin tanssia. Ja kaikista paras on olla oma itsensä. Ja lyhyesti voi kysäistä ensimmäisenä; mitä kuuluu?

Uusioneiti

=========================

Luota kehon kieleen, sitähän tanssi on. Hae aktiivisesti tanssimaan kiinnostuksesi kohdetta silloin tulette tutuksi ja juttu alkaa luistaa kuin itsestään eikä tarvita mitään vitsikästä tai sukkelaa. Usein ärsyynnyn niistä. Normaali puhe tanssista esim. onpa kiva tanssia, seuraat hyvin tms. jos se on totta. Olemalla oma itsesi, ujokin on ok, tutustuminen sujuu, mutta se ei tapahdu hetkessä, jota ole lukevinani rivien välistä. Me naiset tarvitsemme huomiota ja aikaa. Kun kerrot osaavasi "kaikki tanssit" otathan huomioon naisen tanssiosaamisen tason. Miehisen tanssitaidon liika esittely vie joskus maun mukavastakin tanssittajasta.

salme

=========================

Olen kyllä naispuolinen henkilö, mutta uskon, että myös miehet pystyvät käyttämään hyväkseen "taktiikkaani", Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kyselen partnerilta kaikkea hassua. Ei välttämättä mitään henkilökohtaista, vaan pilke silmäkulmassa mielipidettä mitä moninaisimpiin asioihin. Luen paljon ja seuraan maailman tapahtumia, joten kyseltävää kyllä on riittänyt - ja kohtuullisen hyvin tuloksin. ;-) Vaarana tosin on, että jos ei partneri lähde mukaan juttuun, niin sitten keskustelu kyllä tyrehtyy kokonaan. Siinä vaiheessa voi todeta ettei juttu tosiaan luista ja tanssia loppuajan juttelematta. Jos mies on oikein hyvä tanssimaan, niin ehkä mieluummin naisena nauttisinkin vaan siitä tanssimisen ilosta ja ehkä juttelusta sitten jäähdyttelytauolla.

Magma

=========================

Keskustelun olisi hyvä aloittaa muusta kuin itsestään tai tanssikumppanistaan. Eli esim. esiintyvää yhtyettä voisi kehaista tai kysäistä mitä tykkää yhtyeestä. Siitä voi jatkaa musiikkimausta yleensä jne.

Snadi

=========================

Kysäse ensin nimet ja mistä päin daami on kotoisin. Jos olet käynyt paikkakunnalla niin voit kertoa omia kokemuksiasi sieltä. Keskustelkaa tansseista. Mistä tansseista daamisi pitää eniten? Harrastaako hän mitään muuta kuin tanssimista? Kysy ja KUUNTELE mitä daamisi vastaa. Voi jopa olla että hänkin kysyy sinulta jotakin. Silloin vastaa kertoen. Pelkka "kyllä" tai "ei" jatka keskustelua. Keskustelu on vuorovaikutteista.... siksi niin vaikeaa.

Tsemppia ja rohkeutta.

Safiiri

=========================

Itse olen monesti nauttinut pelkästä tanssimisesta ilman keskustelua antautuen musiikin ja tanssittajan vietäväksi ilman minkäänlaista ahdistuksen tunnetta. Tarvitaanko aina jutustelua?

Sarkka

=========================

Eiköhän sitä tanssiessa vain tanssita? Itse en ainakaan pidä siitä, että tanssipartneri höpisee yhtään mitään tanssin aikana! Haluan nauttia musiikista, tanssista ja tunnelmasta. Keskustelu käydään sitten muualla. Hyviä keskustelun aiheita ovat mielestäni joko päivän "polttavat" tai sitten iltalehtien "lööpit", ne ovat suht´ neutraaleja aiheita ja niistä voi vaivattomasti siirtyä muihin aiheisiin!

Satu

=========================

Olipa kiva keritä sateesta tänne parketille, saas nähdä, onko levitetty perunajauhoa... Kaunis ilta, ihanan valssin pyörteissä teidän kanssanne...

Tanssin taikaa

=========================

Kysy miten ilta on mennyt. Kun saat vastaukseksi vähän ympäripyöreän "ihan kivaa", kerro rauhalliseen sävyyn rehellisesti millaista itselläsi on ollut ja minkälaisessa joukossa olet itse liikkeellä ja miksi ja mitä kivaa on tapahtunut. Tämän jälkeen kumppanisikin on valmis kertomaan vähän enemmän omasta illastaan. Kun lopetatte tanssin ja jos olet kiinnostunut daamista, sano "Kiitos, Sinun kanssasi oli mukava tanssia!". Voit olla varma että daami odottaa innolla että hakisit myöhemmin illalla uudestaan.

Sinikka

=========================

Ulkoa opetellut vitsit ja sutkaukset on usein sellaisia jotka huomaa opetelluiksi. Jos vitsikkyys ei ole sinua itseäsi, älä pakota itsestäsi hupiveikkoa. Yritä kääntää ajattelu itsestäsi ulospäin, siihen mitä juuri silloin tapahtuu, tapahtui. Jos valssi sujuu hyvin, kannattaa todeta että kyllä valssi on mukavaa ja katsoa tanssikaveria silmiin. Voi puhua orkesterista, illan kulusta muuten, kysyä lempitanssia, mitä vain. Minusta tärkeintä on se että tanssittaja on minusta kiinnostunut, ei se mitä hän itsestään kertoo tai muuten esiintyy. Itsekeskeisyyden vaistoaa. Jännitys ei haittaa koska jännitän itsekin. Olenkin sanonut usein tanssittajalle että minua jännittää kun en ole kovin hyvä tanssija ja aina ovat olleet kannustavia ja ystävällisiä, suhtautuneet oikein ihanasti. Rehellisyys siis kannattaa, koska toinen vaistoaa kuitenkin jossain määrin miltä sinusta tuntuu....

Oikein mukavia tanssi-iltoja!

Sikke

=========================

Nautin tanssimisesta niin paljon että haluaisin tanssiparini olevan hiljaa tanssittaessa. Kahden tanssin välissä voit pari sanaa vaihtaa illan tunnelmasta, väenpaljoudesta tai vähyydestä.

Pami

=========================

Olen itse sellainen tanssija, etten välitä small talkista tanssin aikana. Ei varmaan kaikki muutkaan naiset odota puheen pälpätystä, jos vain haluavat tanssia. Ei ainakaan näitä vanhoja kuluneita "käytkö täällä usein" tai "en ole hyvä tanssija, mutta kiva kun lähdit". Mieluummin vaikka menneen viikon säätilasta. Tsemnppiä vaan, äläkä pohdi liikaa sitä puhetta, tanssi pääasia!

Pirpa

=========================

Parasta mitä tanssin pyörteissä voit tehdä on keskittyä tanssiin. Tanssi niin hyvin kuin osaat, vie kunnolla, improvisoi yms. Siinä vaiheessa kun kappale vaihtuu, ehdit vaihtamaan muutaman sanan. Aloita jollain positiivisella, tanssit hyvin, sinulla on kauniit silmät, pusero tms. Kyllä se siitä sitten vähitellen, kun haet häntä viidettä kertaa, keskustelunaihekin alkaa löytyä.

Siru

=========================

Hyvä Eero, Pidän tanssimisesta ja nautin siitä, että mies on taitava tanssittaja. Haluan kuitenkin nauttia yhdessä hyvin sujuvasta tanssimisesta, enkä haluaisi aina keskustella tanssiparini kanssa. Joten älä huoli Eero, meitä on varmasti muitakin tanssitaitoisia naisia, jotka eivät välttämättä ole moksiskaan, vaikka et paljon puhuisi tanssin aikana. Nautitaan tanssimisesta!

Saanko luvan?

=========================

Hei, mitäs sinulle kuuluu? Oletko käynyt täällä ennenkin? Mikä sinut sai lähtemään tänne? Orkesteriko vai jokin muu ? Tässä tyypillisiä kysymyksiä joita tuolla tanssipaikoilla on kyselty!

Lapualaanen

=========================

HEI! Kannattaa kysyä ensin haluaako daamisi tanssin aikana jutella. Itse ainakin haluan nauttia tanssin huumasta ilman keskustelua. Tanssin välillä on mukava kuitenkin keskustella jotakin. Älä mieti mistä juttelisit. Sano vaan vapaasti mitä mieleesi tulee ja ole oma itsesi. Silloin jos tanssilattialla on kovin ahdasta, on hyvää aikaa keskusteluun. Tilanne ratkaisee.

Soilikki

=========================

Tanssiessa ei tarvitse puhua mitään, se vaan pilaa hyvän tunnelman. Juttu lähtee kyllä kulkemaan itekseen kun hyvä kumppani löytyy. Tyhmä ja touhukas on kamala yhdistelmä. Kyllä Sinä Jätkä selviät kun vaan pidät daamia likellä, siinä kerrot jo paljon.

Taina-neiti

=========================

Ole aina oma itsesi. Ole rehellinen. Esittele itsesi; etunimesi, kotipaikkasi, jne. mitä katsot tarpeelliseksi. Kerro, mitä harrastat. Kun puhut asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä, rakkaita, se näkyy sinusta ja antaa sinusta parhaimman kuvan toiselle. Jos daamisi sattuisi olemaan ujon sorttinen, kannusta myös häntä kertomaan hieman itsestään. Älä kuitenkaan utele. Ja kun daamisi kertoo, ole aidosti kiinnostunut. Nainen vaistoaa helposti kuunteleeko toinen häntä todella. Jos olet loistava tanssija - ei hätää. Mutta älä arvostele, jos nainen ei ole yhtä hyvä parketilla. Jos juttusi ei naista kiinnosta, älä välitä siitä, sillä silloin hän ei ole sinun arvoisesi. Olemalla oma itsensä löytää parhaiten sen oikean tanssitettavan ja mahdollisen kaverin loppu elämän ajaksi.

Paraskin neuvoja

=========================

Erään kerran haki mies minua tassimaan ja kysyi poikkeavasti: saanko rukkaset? Ensihämmingin jälkeen kun älysin sanoa että no et, alkoi naurua maittaa ja tilanne vapautui heti. Sen jälkeen olikin helppo jatkaa juttua siitä, että mistä tuon keksit jne.

Tarja

=========================

Mitäs, jos kysyisit daamilta ihan vaan, että mitä sinulle kuuluu? Tietysti sinun täytyy olla silloin oikeasti kiinnostunut kuulemaan, mitä hänelle kuuluu. Toinen hieman säästä keskustelemisesta poikkeava tapa olisi kysäistä, millainen päivä sinulla on ollut. Tärkeintä on kiinnostus toista ihmistä ja hänen ajatuksiaan kohtaan, ettei vaan koko ajan puhu itsestään.

Paljon tanssinut

=========================

Täytyy kyllä sanoa, ettei mikään ole niin kammottavaa kuin yrittää keskustella/ huutaa toiselle tanssin pyörteessä ja musiikin pauhatessa. Jos kohdalleni osuu parkettien partaveitsi, saatan vain sulkea silmät ja antaa miehen ja musiikin viedä. Nauttia siitä tunteesta, mikä onnistuneesta tanssista syntyy. Siihen ei sanoja kaivata! Tanssin päätyttyä pieni kiitos ja lausahdus siitä, että toisella on ollut vähintään yhtä hyvä tunne tanssimisesta minun kanssani lämmittää. Jos haluat puhua; esittele itsesi ja kysy kuka tanssitettavasi on. Juttele bändistä, musiikista, tunnelmasta jne. Pitäisi sen toisenkin osapuolen silloin vastata, niin kyllä se juttu siitä lähtee...

tarja

=========================

Hmm, tällaiselle vilkkaalle naiselle tuo oli outo? kysymys, puhun meinaan vaikka lipputangon nupista 3 päivää,,,;) Mutta, itse pidän tansseissa käydessäni siitä kun mies ensin saa haettua minut tanssiin, niin siinä aluksi voisi vaikka kysyä ,mitä on mieltä lavan tunnelmasta sinä iltana. Tai kysyä esiintyjästä, pitääkö jne. Siitä se puhe voi sitten jatkua.

Ja kyllä se on ihan tosiasia että nainen, minä ainakin, pitää siitä että mies kehuu vähän, vaikka "onpas neito hyvällä tuulella, johtuu varmaan mekosta-asusta-tms. Ilo katsella! "Minä ainakin alan kehua takaisin ja siitähän se alkaa mukava juttelu. Ei tarvitse mitään lipevää sanoa, se on ällöttävää. Ihan kun miehellä olisi jotain muuta mielessä.. ja vaikka olisikin, pakkoko sitä on ääneen sanoa!

Eikun tanssimaan vaan!;)

Tarja

=========================

Härmän Jätkä voisi vaikka ennen ensi askeleita katsoa silmiin ja sanoa vaikka hei. Sitten voisi vaikka kysäistä nämä legendaarisen "mistä päin olet tullut". Eiköhän se jutustelu siitä ala, jos on alkaakseen.

Jenkkakahvat

=========================

Kun illan aikana tanssii 10-20 erilaisen miekkosen kanssa ja joka ikinen ottaa puheeksi ihan eri asioita, voin vakuuttaa ettei kannata ottaa paineita puheeksi otto tekniikoista. Jos olet luontevasti oma itsesi, se usein riittää tanssiseuralta. Mukavia ja turvallisia puheenaiheita on esimerkiksi tanssi: harrastatko ja missä tanssiseurassa, millä tanssipaikoilla tulee käytyä, mistä tansseista/esiintyjistä tykkäät jne... Mieleen jää helpommin kaveri, joka ei lemua tupakalta/alkoholilta. Hyvän huumorintajun omaava tanssikaveri on usein illan kohokohta tanssintaitajan lisäksi. Kun tullaan virkistäytymään ja sosiaaliseeraamaan: raikkaus ja valoisuus kutsuvat luokseen. Toisaalta, toisinaan tanssi sujuu oikein hyvin ilman puheitakin. Jos haluat tehdä lähempää tuttavuutta, älä hätäile. Mikäli kiinnostus on molemminpuolista, huomaatte sen kyllä kunhan muutamat lauantaitanssit on tanssittu. Miehen on silti syytä tehdä aloite, jolloin jutusteluun sopiva paikka on puffetti. Ellei daami lämpene, ei ole mitään menetetty...kanojen puolen orsi on usein täynnä itseään sukivia, innokkaita lintuja (hih). Katse oikeaan päin. Menestystä!

Taru
=========================

Ihan vaan rohkeasti mieltä tyhjentämään. Puhu vaikka säästä, siitähän sen näkee onko toinenkin kenties huonompi verbaalisella tasolla. Tai sitten sieltä tulee koko elämäntarina, ja kenties jonk toisenki elämäntarina. ;-) Minusta ainaki tuntuu, että kunhan edes jotain puhuu... minä ku oon semmonen puheliaampi tyttönen.

IkiTeini

=========================

Hei! Esitä kysymys, kysy jotain helppoa, se on minusta usein hyvä aloitus. Ihmiset tykkäävät auttaa, etenkin kun osaavat eli esim. "Oletko käynyt täällä aiemmin? Onko täällä aina näin täyttä?". Tai "Oletko nähnyt tämän esiintyjän aiemmin?, Mitä pidät?". Älä vain kysy iänikuista "Mikä sinun nimesi on?" Tai "Mistä sinä olet kotoisin?" HUH...! Vaikka onkin kohteliasta esittäytyä jossain vaiheessa.

Terttu

=========================

Hei! Onko tässä vapaa paikka?
TeeTee

=========================

Juttelu juohevasti tanssiessa? Olen itse intohimoinen tanssija, mutta tanssilavalle menen tanssimaan ja nauttimaan tanssista, en keskustelemaan... eli toivon tästä kommentista olevan sen verran iloa, että aina ei tarvi keskustella, hyvin yhteen sujuva tanssi sanoo kaiken... Toivottavasti saat pulinasta kiinnostuneilta oikeita vinkkejä ;)

Terhi

=========================

Älä ainakaan ihmeessä kysy, että "miten on ilta mennyt?" tai "käytkö täällä useinkin?". Sitä paitsi, ei tarvitse aina keskustella: on ihan mukava pelkästään tanssia ja nauttia siitä, ja sitten esim. tanssien välillä jutustella. Ole oma itsesi, kyllä jotain juttua tulee, älä yritä olla nokkela jos ei se tule automaattisesti. Kerran mieleenpainuva keskustelun aloitus oli "minkä värinen hammasharja sulla on?".

tyttö pohjoisesta

=========================

Varma konsti on kehua daamin tanssitaitoa sikäli mikäli hän todella osaa tanssia, eri juttu jos raahaat "rekeä" perässäsi niin sitten en suosittelisi kehumaan. Voit kysyä pitääkö hän ko. tanssilavasta ja missä muualla hän käy, voisiko hän suositella jotain tiettyä lavaa sinulle? Orkesteria voi kehua. Voit jutella muutenkin musiikista. Melkeinpä mikä vain käy mikä ei ole liian henkilökohtaisella tasolla. Kyllä se siitä lähtee.

Titi

=========================

Kysy tytöltä, että harrastaako hän kalastusta. Todennäköisesti vastaus on ei, jolloin voit todeta, että aijaa.. minä ainakin jäin koukkuun.

Tom

=========================

Ole vapaasti oma itsesi. Luonnollisuus on valttia. Teennäisyys ärsyttää. Jos vastapuolta se ei miellytä, niin sille ei sitten voi mitään. Itse ärsyynnyn jos yritetään olla liian nokkelia tai itsevarmoja. Hyvä viejä kertoo jo enemmän kuin tuhat sanaa.

Tsemppiä

Daami

=========================

Me suomalaiset ollaan vähän kankeita kieleltämme, mutta kyllä naiselta voi tavanomaisten mistäpäin olet jne -kysymysten jälkeen kysyä mitä hän harrastaa ja kertoa jotain omasta harrastuksesta. Jos tanssi sujuu hyvin, me naiset aina tykätään kun meitä vähän kehaisee... Toki voi tykätä myös parfyymista, mutta ei saa olla imelä, vaan uskottava. Kun on oma itsensä, eikä yritä liikaa, kaikki onnistuu parhaiten. Rohkeutta vain.

Tupuna

=========================

"Onko kukaan koskaan sanonut että sinulla on kauniit korvat!" Tämä herkisti ainakin minut. Pitää tietysti ensin katsoa ettei tanssitettavalla ole ihan hirviömäiset hörö- tai kukkakaalikorvat. Rumempikin nainen alkaa hehkua kun keksii jonkin osan joka on viettelevä, kaunis tai pehmeä kuten ranteen sisäpinnan iho...

-Suvi-Tuulia

=========================

Kerro jokin tekemäsi myönteinen havainto tanssikaveristasi ja kysy avoin, hauska tai hassu kysymys. Siitä se lähtee. Esim. Huomasin Sinut parketilla jo aiemmin, osaat tanssia hyvin/liikut kauniisti/liikut rytmikkäästi/näkee, että pidät tanssimisesta - onko se sukuvika vai harjoittelun tulosta? Sinut on helppo panna merkille, näytät hyvin positiiviselta ihmiseltä - onko noin mukavaa asennetta jossakin myytävänä? Sinut on helppo panna merkille, sinulla on kaunis hymy/kauniit silmät/kauniit hiukset - mistä tuollaisia saa, antaisitko vinkkiä?

tupu

=========================

Sanomalla että kiinnostuin sinusta niin paljon, että päätin hakea tanssimaan. Hymyilemällä ja kyselevällä mielellä. Luonnollisella käyttäytymisellä.

tubi

=========================

Hei vaan! En malta olla kertomatta omaa mielipidettäni, vaikka olenkin mielestäsi vanha vastaamaan. Aikaa on kulunut siitä, kun tanssimassa käyminen oli parasta elämän sisältöä ja pojat mielessä. Tytöt saattavat nykyisin odottaa ihan toisenlaisia keskustelunavauksia kuin minä. Mutta siis: Minua ärsytti suunnattomasti "neitittely": Onko neiti yksin? Käykö neiti täällä usein? - Näissä kysymyksissä ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta kysymystapa oli niin hassu, voihan sitä suoraan sinutella. Parasta varmaan olisi joku ihan yksinkertainen, tavallinen, tytön itsetuntoakin hivelevä asia, vaikkapa: Sulla on kiva pusero. Tai vaikkapa tuo: Käytkö täällä usein? Tai: Kivaa musiikkia, onko sinusta?

Mutta älä ota rohkaisuryyppyjä! Tanssi sujuu paremmin, ja ainakin minä olen aina inhonnut viinalta tai kaljalta lemahtavaa tanssittajaa!

Tupu

=========================

Itseeni ainakin tehoaa sopiva, hieman imarteleva mies. Aina voi sopivasti kommentoida daamin kaunista ulkonäköä tai asua...

daamituuria

=========================

Kysy yksinkertaisesti mistä päin olet kotoisin.(maailma on pieni, aina löytyy tuttuja melkein mistä vaan ja siitä hyvä aihe jatkaa keskustelua)

Vippe


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot