Pe 28.4.Ilpo, Tuure, Ilppo, Ture» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Utelu: Kerro kaikkien kävien uutisten vastapainoksi pieniä tarinoita siitä, millaisia ilon hetkiä olet kokenut tai tuottanut työpaikallasi. Onko sinulla töissä kivaa? Jos on, niin kerro meille kaikille miten se oikein on mahdollista.
Vastauksia 95 kplOlen puutavara-autonkuljettaja. Työssäni on paljon haasteita, ja niistä kunnialla selviäminen tuottaa niin äärettömän paljon iloa, että olen iloinen koko loppupäivän ja jaksan jakaa iloa myös muille ihmisille!
- Lastauspaikoilla autolle varatut kääntöpaikat ovat välillä niin ihmeellisen pieniä, että miten niitä voidaan edes kääntöpaikoiksi kutsua. Mutta sisulla ja oikealla asenteella niistäkin selviää! Ja oi sitä ilon määrää!
- Silloin kun joutuu kiskomaan useamman kymmenen kilon painoisia paripyöräketjuja renkaiden päälle pidon lisäämiseksi, ja kun onnistuu siinä - oi sitä ilon määrää!
- Silloin odottamatta kun tuntematon saman alan työntekijä osoittaa tsemppausta ja arvostusta minua ja tekemääni työtä kohtaan - ilo on sanoinkuvaamaton!
Olen kiitollinen näistä kaikista ilon aiheista, joita työssäni kohtaan. Tsemppiä jokaiselle ja työniloa!

ps.Olen nuori naiskuski.

HummingbirdMinulla on töissä kivaa, mutta se onkin helppoa, koska työpaikkani on maailman paras. :-) Ilon hetket syntyvät kohtaamisista ihmisten kanssa.

Yritän huomioida työkavereitani mm. kysymällä kuulumisia, huomaamalla uuden kampauksen, uuden paidan, uudet kengät... Kehumalla ja kiittämällä hyvin tehdystä työstä. Kaatamalla kahvia kollegalle, joka väsyneenä istahtaa taukotilan pöydän ääreen. Helppo keino levittää hyvää ilmapiiriä on hymyillä ihmisille, joita päivän aikana kohtaa, aina ei tarvitse sanoa mitään.

Pieni pilke silmäkulmassa ei myöskään ole pahitteeksi, flirttailu piristää omaakin oloa, eikä siitä tarvitse mitään sen kummempaa seurata. Huumori ylipäätään auttaa, meillä ainakin nauretaan paljon, eri ihmisille erilaista huumoria.

Mikä parasta: kun tarpeeksi usein on itse positiivinen, hyvä lähtee kiertämään ja tulee itselle takaisin juuri sellaisena hetkenä, kun sitä tarvitsee eniten.

OpettajaVaihdoin työpaikkaa vuoden vaihteessa ja sain ilon elämääni ja työn tekemiseen takaisin. Iloa työhöni tuo huumori ja toistemme huomioiminen päivittäin, ilonen hymy ja huomenen toivottaminen aamuisin. Työpaikallanne toimiva touhutiimi joka järkkää yhteistä kivaa toimintaa työpäivän aikana(salaisen ystävän viikko, sadonkorjuuviikko ym.) ja yhteisiä toiminnallisia illanviettoja. Työtä maustetaan huumorilla.

MinnaVuodet 2005-2009 olivat synkkää aikaa työelämässäni, pienetkin ilonpisarat päätyivät katkeriin pettymyksiin. Kolme vuotta sitten löytyi uusi, ihana työpaikka, jonne menosta iloitsen edelleen joka ikinen aamu. Jos milloinkaan edes hetkellisesti tuntuu, että töissä ei olisi kivaa, kaivan esiin nämä ikävämmät muistot, jotka aika ajoin vierailevat painajaisissani muutenkin. Kyllä taas löytyy ilo. Nykyään olen eri ihminen, sanon spontaanisti ihmisille kauniita asioita, hymyilen jokaiselle, joka luokseni tulee ja yritän löytää positiivista sellaisistakin asioista missä sitä ei tuntuisi olevan. Leikin varjolla myös huomautan muille, että asioista ei kannata aina ensin yrittää löytää negatiivisia puolia, vaan positiivisia. Uskon että olen omilla asenteillani saanut vaikutettua paljonkin työpaikkani ilmapiiriin.

VadelmaHyviä hetkiä tuottavat ehdottomasti rakkaat työkaverini. Meillä on yhteinen sopimus siitä, että asioista puhutaan avoimesti ja niistä neuvotellaan, eikä diktatuuria harrasteta.

Minulle, vasta paikkakunnalle työn perässä muuttaneelle, yksi elämäni suurimmista henkirei'istä on aamuinen, noin tunnin mittainen epävirallinen kahvittelukokous, jossa syödään yhdessä ja puidaan läpi edellinen ja tuleva työpäivä, ja siinä sivussa vähän kunkin mieltä juuri sillä hetkellä painavia asioita.

Yhdessä syömisestä puhutaan yleensä silloin kun kyseessä on perhe, mutta hyvin tuo näyttää toimivan meillä työpaikallakin. Kaikki pysyvät menossa mukana kun yhdessä puidaan päivittäin, ja keskinäinen tsemppaus auttaa jaksamaan.

PiuJokaisessa asiassa on enemmän kuin yksi puoli ja kun vaikeista ja ikävistäkin asioista etsii vaikka sen humoristisen näkökulman ja tokaisee sen työkaverille, ovat ongelmat eri näköisiä jatkossa. Ja avoin, reipas ja välittävä ilmapiiri ja toisten jeesaaminen vievät aina pitkälle!

AnskuTyöporukassani on noin 20 persoonallista hoitoalan ammattilaista. Toisen erilaisuuden kunnioittaminen ja jokaisen työpanoksen arvostaminen hyvällä huumorilla höystettynä tekevät työpäivistä iloisia, joka heijastuu asiakkaisiinkin.

SariAloitin nykyisessä työssäni kesällä 2010. Toin alusta lähtien arkisin ilmestyvän ilmaisjakelulehden mukanani kahvipöydälle ja jossakin vaiheessa tavaksemme muodostui kysyä lehden lopusta löytyvät kymmenen kysymystä. Aluksi meitä oli vastaamassa kaksi, seuraavana päivänä jo useampi. Pikku hiljaa kysymyksistä tuli päivittäinen hengähdystauko kaiken muun työkiireen keskellä. Niinäkin päivinä kun kiirettä on yllin kyllin, istahdamme nopeasti alas ja otamme kysymykset. Jos jostakin syystä ei painettua lehteä ei ole, haetaan kysymykset netistä. Emme kilpaile keskenämme vaan laskemme oikeat vastaukset yhteen joukkueena. Ja vastaamaan pääsee kuka tahansa joka vain kävelee kahvipaikan ohi juuri silloin ja on heitäkin jotka ohi mennessään kysyy onko kysymykset jo kysytty. Ulkomaalaisille vieraille yritämme kääntää kysymykset, että hekin pääsevät osallistumaan.

MirkkaMeillä yllätettiin eräänä Halloweenina pomo työreissun jälkeen kietomalla "hämähäkinseittiä" pitkin poikin työhuonetta (työpöytä, tuolit, hyllystöt, taulut...). Kuviakin otettiin ja naurettiin. Meillä juhlistetaan myös Gunvald Larssonin syntymäpäivää, koska osa väestä on hurahtanut Beck-dekkareihin. Tässä pari, kyllä niitä muitakin on... Eli arki on mukavaa, kun sen oikein oivaltaa ;-D

NasuKaikki asiakkaat tuottavat minulle iloa. Toiset tullessaan ja toiset lähtiessään.

SHHJoskus tein pullapitkon, tai hiivaleivän yllätykseksi aamukahville. Se oli iloa tuottava, eikä minulle kuitenkaan ylivoimainen asia.

Vein positiivari-kortin taukohuoneen pöydälle, ehkä pari kukan oksaa omasta pihasta, jos oli sopiva vuodenaika. Kortissa oli vaikka jotain hyviä elämänohjeita. Kortti saattoi suunnattomasti ärsyttää joitakin, mutta yleensä se ilahdutti!

mummi53Lounaspaikoissa olemme "kuuluisia" siitä, että nauramme paljon. Joku aloittaa kertomalla jonkun työhuolensa, mietimme yhdessä siihen ratkaisua ensin ihan oikeasti ja sitten mielikuvitus alkaa laukata. Saamme aikaiseksi aivan uskomattoman ratkaisun ongelmaan. Nauramme tietysti kaikki vedet silmissä. Tämä tietysti vaatii samalla mielikuvituksella ja huumorintajulla varustetun lounasporukan. Mutta taas on lounaan jälkeen helpompi palata työpöydän ääreen virkistynein mielin!

Yx asiantuntijaYllätysleivonnainen työkaverin pöydälle antaa aika kivan aamun aloituksen. Huumorin kukat aamukahvilla vauhdittavat päivää mukavasti.

SirpukkaOlen ollut 23v kioskilla myyjänä. Asiakas pyysi 2 Kiltaa vein hänelle 2 Gilda jäätelöpikaria ja kysyin laitetaanko pussiin laitettiin pussiin ja vähän ajan kuluttua asiakas palasi ja sanoi, tarkoitin kyllä piipputupakkaa. Kyllä meille nauru maittoi.

Väärin kuullutAsenne ratkaisee! Opin tämän monta vuotta sitten Ajatusten aamiaisesta ja iskostin sitä mieleeni hyvin tehokkaasti. Ja kas kummaa, kun jotain ikävää tapahtuu tai on tapahtumassa niin tuo lause tulee suustani tai tulee mieleeni aivan automaattisesti ja tajuan että omalla asenteellani vaikutan paljon. Täällä työpaikalla, oli tilanne mikä tahansa, asenne ratkaisee. Positiivisuus asiaan kuin asiaan helpottaa suuresti, miksi myrkyttää mielensä ajattelemalla kaikesta negatiivisesti. sillä myrkyttää myös työympäristönsä!

KatiTöissä on kivaa, kun pitää yllä hyvää henkeä: innostaa ja kannustaa kavereita työn teon tuoksinassa saaden siitä samalla hyvän mielen itselle. Parasta on, kun osaa nauraa itselleen. Esim. itse tokaisin kerran kiireisessä tilanteessa sähköpostiviestien tulvasta yhtä viestiä etsiessäni "Keneltä se tuli ja mitä se koski?" Tästä "tyhmyyteni osoituksesta" (lue: kiireisessä tilanteessa aivot eivät toimineet toivotulla tavalla) saimme kollegoideni kanssa hyvät naurut ja tuosta lausahduksesta tuli meidän "slogan", jota toistamme tiukan paikan tullen. Silloin nousee aina hymy huulille.

Anu Aurinkoinen...Täytyy keksiä jotain poikkeavaa, viedä pieni yllätys! Jaettu ilo on suurta!

AnnaOnni syntyy arjen pienistä asioista; kun antaa kiitosta, saa sitä myös takaisin. Tärkeää on muistaa myös pilke silmäkulmassa, sillä ei työn tarvitse aina olla vakavaa puurtamista. Lisäksi tietoisuus siitä, että juuri minut on valittu omaan työhöni, auttaa jaksamaan ja iloitsemaan!

LilliputtiHei Kokki Jussi! Kerron tarinoita kaksi.
Tänään on vapaapäivä, ihanaa. siinä se oli ensimmäinen tarina.

Toinen tarina on tässä.

Teen töitä Hyvinkään liikenne Oy:n matkanjohtajana silloin, kun matkoja tehdään. Useimmiten matkat ovat ns. päiväretkiä, jotka alkavat niin, että jo aiemmin laaditun ohjelman mukaan haemme mukaan ilmoittautuneet matkustajat sovitun paikan linja-autoasemalta useimmiten Helsingistä. Hakumatkalla kuljettajan kanssa sovimme kanssa suunnittelemme tarkemman ajoreitin ja taukopaikat. Matkustajaluettelosta tarkastamme, kuinka monta matkustajaa haluaa etupenkkeihin. Jos heitä on yli neljä, tulee neuvottelua. Matkustajamme ovat useimmiten henkilöitä, jotka eivät jostain syystä voi tai halua käyttää matkoihin omaa autoaan. Eläkeläiset ovat joukossa enemmistönä.

Matkan alussa kerron päivän ohjelman ja muistutan turvavyön tärkeydestä. Alkukankeutta vähennän pyytämällä matkalaisia katsomaan vierustoveriaan silmiin ja toivottamaan oikein kädestä pitäen hyvää matkaa. Sitten siinä uskaltaa jo tuntemattomallekin jotain puhua. Käyn keräämässä matkarahat. Matkat maksetaan tavallisesti autossa.

Matkakohteina ovat sopivan päivämatkan päässä Helsingistä ja Hyvinkäältä olevat elämykset ja nähtävyydet. Kauimmaisia ovat Heinävedellä olevat luostarit ja Pohjanmaalla oleva kyläkauppa Tuurissa. Muuten käymme esimerkiksi teattereissa taidenäyttelyissä, museoissa ja tapahtumissa. Osan matkasta teemme laivoilla sisävesiä pitkin. Pääasia on että ehdimme illaksi kotiin, vaikka aamu tulisi.

Matkoilla ovat tutuiksi tulleet eteläisen Suomen maantiet ja tietyt huoltoasemien kahvilat. Ravintolat pyrimme valitsemaan hyvän ruoan ja palvelun perusteella. Laivoista mukavin ja kiinnostavin on Ukko Pekka, jolla ryhmämme liikkuu Naantalista Turkuun tai Turusta Naantaliin. Kiintoisia kohteita ovat mm. Visavuori Hämeessä Lemin särän syönti Karjalassa Hamina Tattoo ja kesäteatterit Heinolassa ja Pyynikillä.

Minulla matkanjohtajana on mieluisa tehtävä kertoa kohteista ja tienvarren nähtävyyksistä vaikkapa kuutostien varren patsaspuistosta. Joka kesäinen teema on Mannerheimin jalanjäljiltä Louhisaaressa syntymäkodissa, Lopella Marskin majalla ja joskus Mikkelissä tai Imatran seudulla. Ovathan lähtöpaikkammekin Mannerheimin muistomerkin juurella Helsingissä. Ennen sanottiin, että patsas on postitalon edessä, nyt se onkin Kiasman edessä ja kohta kai Musiikkitalon vierellä, vaikka hevonen ei ole vuosikymmeniin ottanut askeltakaan.

Aikaa on mennyt, kuljettajat, kohteet ja matkustajat ovat vaihtuneet. Toista kymmentä vuotta olen roikkunut busseissa tarinoita kertomassa ja aivan vapaaehtoisesti olenhan entisestä opettajan elämästäni eläkkeelle jäänyt 74-vuotias seikkailija.

Entinen ammattini on opettanut minut jotenkin ymmärtämään ihmisiä eli matkustajia. Kun pysähdymme tienvarsihuoltamolle tauolle ja sanon mikrofoniin monta kertaa, että tauko on puoli tuntia eli 30 minuuttia, niin ainakin kuusi matkustajaa tulee ulkona kysymään, koska lähdemme. Toinen opetus on se, että autossa toisella on kuuma, kun toista palelee. Ei siinä auta vaikka vaihtaisi paikkoja keskenään. Tästä kaikesta huolimatta olen muistanut matkan lopuksi kiittää matkustajia ja kertoa, että he ovat parhaat matkustajat, mitä meillä on tänään ollut.

JunatuttuMinulla on aivan ihana työ. Olen nyt lähempänä viittäkymmentä saanut itselleni työn jota rakastan. Saan tehdä omassa pikkuisessa yrityksessä juuri sitä mitä haluan. Teen erilaisia hoitoja työssäni hieronnasta reikihoitoon. Asiakkailta saan paljon positiivista palautetta ja jo se, että näen hoidon jälkeen rentoutuneen ja onnellisen ilmeen asiakkaan kasvoille tuottaa minulle paljon iloa. Saan suunnitella itse työpäiväni, saan päättää mitä hoitoja tarjoan ja saan tehdä työtä yksin, mutta kuitenkin ihmisten kanssa. Minulle on tärkeää, että saan toimia yksin, olen silloin tasapainoisessa tilassa. Haluan kuitenkin auttaa ihmisiä ja se toteutuu juuri oman yritykseni kautta. Elämä on!

MatkalainenEn tiedä onko tämä aivan sitä mitä haetaan, mutta haluan kertoa nauttivani työstäni enemmän kuin olisin hurjimmissakaan unelmissani vielä kymmenen vuotta sitten uskonut. Työskentelin tuolloin liki kahdettakymmenettä vuotta elektroniikkateollisuudessa johon olin nuorena peruskoulun jälkeen "ajautunut". En pitänyt koskaan työstäni (vaikka yritin kaikkien positiivari-oppien mukaan), mutta olen silti tavattoman kiitollinen tuosta kahdestakymmenestä vuodesta: opin tuona aikana tavattoman paljon ja tutustuin moniin ahtaviin ihmisiin, joista usea kuuluu elämääni edelleen, mm. aviomieheni :)

Riittävän kauan kärvisteltyäni tein irtioton; kävin työni ohella koulut ja kurssit, tungin varpaitani ovien väliin, ja nyt toimin vihdoin sydämeni työssä liikunnanohjaajana kolmatta vuotta. Työni on fyysisesti äärimmäisen raskasta ja vie matkoineen työpisteestä toiseen koko päivän (aktiivikaudella vapaata on joka toinen lauantai), mutta joka päivä yllätän itseni ajattelemasta lähes liikuttuneena loppuvenyttelyjen kohdalla, että voiko tämä onni olla tottakaan? Joka päivä saan riehua ja riekkua itseni moneen kertaan hikeen, ja mitä täysimmällä teen, sen leveämmin asiakkaat hymyilevät ja sitä enemmän heitä tulee tunneilleni, jokaisen tunnin jälkeen asiakkaiden kanssa yhtä hikisenä ja uupuneena, tyytyväisenä hymyillen venyttelemme nautiskellen, ja useamman kerran viikossa saan suoraa positiivista palautetta pomoiltani; asiakkailta. Lasten tunneilla on mahtavaa nähdä lasten ällistyttävän nopea oppimiskyky ja se riemulla mukaan heittäytyminen, josta soisin jäävän aikuisuuteenkin edes hippusen. Jo korkeaan ikään ehtineiden tunneilla se kiitollisuus, lempeys, sitkeys ja yritteliäisyys omaa hyvinvointia kohtaan nostaa kunnioitukseni ja tavoitteeni korkealle. Töissä voi olla mahtavaa, hauskaa, opettavaista ja palkitsevaa, kun saa tehdä sitä, mitä oikeasti rakastaa! Ja pitänee muistaa, että minkään muutoksen ei tarvitse olla lopullinen päätös; ihminen saa muuttua ja kasvaa kokoajan lisää. Kaikki aikanaan, kunhan kaikki tähtää hyvään! Tsemppiä! Tartu unelmiisi äläkä päästä irti :)

MiaVein eräänä pääsiäisenä mämmiä meidän kahvihuoneeseen ja koristelin oven pääsiäisnoidan kuvalla. Oli muille mukava yllätys.

mariOlen lastenhoitajana perheessä. Lapset ovat ehtymätön ilo työssäni. Harmaan värinen syyssää muuttuu sisäiseksi auringoksi välittömästi, kun saavun työhöni; siitä pitää huolen liki 2-vuotias hoitopoikani, joka juoksee minua vastaan kädet levällään, kasvot hymyssä. Halaamme pitkään. :)

Mamma-MiaEilen kaikki työkaverini saivat suukon, samoin ruokalan henkilökunta. Jotta en saisi syytettä lähentelystä, annoin suukon jokaiselle suklaan muodossa.

Toisinaan vietämme illanviettoja yhdessä lautapelien, tanssimaton, mölkyn tai muun leppoisan tekemisen merkeissä. Perhekin on tervetullut.

Juhlimme kaikkia merkkipäiviä: syntymäpäiviä, onnistumisia työssä, sitä kun saatiin puserrettua tuotos deadlineen mennessä. Vietämme yhteisiä kahvihetkiä - jokainen yllättää vuorollaan jollain leivonnaisella tai herkulla.

TiiuEräs kollega muistaa tuoda muille vappupalloja ja serpentiiniä, omenia omista puista jne. On hieno homma ja piristää päivää!

JepuOlen töissä marketin kassalla. Eräänä päivänä pikkuinen tyttö tuli vanhempiensa kanssa minun kassalleni ja sanoi : " Minusta on niin mukava tulla sun tykö" . Kyynelhän siinä ihan silmään herahti, tytön sanoma tuli niin aidosti ja sydämen pohjasta :) Tämän työn rikkaus onkin ihanien työkavereitten lisäksi asiakkaat, jotka ovat kaikki erilaisia.

KassatätiTunnen useimmiten työn iloa. Suuri apu on siitä, että on itse oivaltanut, mikä merkitys omalla työpanoksellani on yrityksen toiminnan kannalta. Siis tiedän, miksi työpanostani tarvitaan.

Ain laulainMinulla on töissä kivaa, KOSKA pyrin ensinnäkin itse suhtautumaan asioihin mahdollisimman positiivisesti. Pyrin olemaan nurisematta työtovereilleni, vaan ennemmin yritän nostaa esiin asioiden valoisia puolia. Välissä haluan yllättää työtoverini esim. leipomalla jotain kahvitauon ratoksi tai tuomalla kukkia töihin. Laulelen itsekseni kulkiessani käytävillä :) Suon myös itselleni mukavia hetkiä työpäivän aikana, esim. lukemalla aamulla ensi töikseni Ajatuksen aamiaisen.

SariYhtenä syksynä pyysin työntekijöitä tuomaan kesälomiensa aikana ottamia valokuvia ja joista he itse pitivät (enintään 2/hlö), jonka jälkeen tein kuville kehykset ja kokosin niistä yhdelle seinälle näyttelyn. Ajatuksena oli, että olisi mukava katsella talven aikana kesäisinä mukavia hetkiä. Ja se onnistui yli odotusten. Monen moista kertaa ihmiset jäivät juttelemaan kuvista ja muistelivat kesää. Myös palaute ideasta oli positiivista.

SannaSairaanhoitajana törmää kaikenlaisiin ihmisiin, yleensä varsin sairaisiin. Vihaiset potilaat saa leppymään niin, että istuu viereen ja oikeasti kuuntelee, mikä heitä harmittaa. Aina ei tilanteeseen itseensä voi vaikuttaa, mutta omaan asenteeseen voi. "Sitä saa mitä tilaa" ei päde potilaasta minuun päin, vaan kun olen kärsivällinen ja ystävällinen, saan sitä lopulta kiukkuisilta potilailtakin.
Parhaan palautteen saa hoidettavilta. Eräs rouva poikkesi ohimennen osastolla, ja totesi, että minä olin ollut hänen enkelinsä. En edes muistanut koko rouvaa, mutta ilmeisesti käyttäytymiseni oli tehnyt häneen vaikutuksen.

Miespotilas sanoi erään hoitotoimenpiteen lopuksi, että onpas sinulla hellät kädet. Toinen miespotilas sanoi erään juttutuokion lopuksi, että olipas miellyttävä kohtaaminen. Nämä ovat sitä palautetta, minkä avulla jaksaa. Tulee hyvälle tuulelle. Vaikka on raskasta ja uuvuttavaa, sen voi antaa rasittaa vain ruumista. Mielen voi säätää ajattelemaan työn työnä, jonka on valinnut ja sitten tehdä sitä tosissaan ja hyvällä mielellä.

HoitsuMeillä on pieni tiimi ison korkeakoulun sisällä. Yt-neuvotteluja käydään, mutta me keskitymme tekemään parhaamme opiskelijoidemme eteen. Yksi, ehkä tärkeimpiä asioita on se, että me sanomme asiat toisillemme naamatusten yhteisissä palavereissa tai kahden kesken, jos on tarvetta. Me myös annamme kiitosta työkavereille mm. sähköpostein, kun jokin yhteinen juttu on tehty ja siitä on jäänyt hyvä mieli. Eikä me käytetä aikaa asioista purnaamiseen, vaan pyritään löytämään ratkaisu, miten tästä eteenpäin. Töihin on kyllä kiva tulla joka aamu. Työkaverit ovat toisilleen ystävällisiä ja samoin meidän asiakkaamme.

pikkunen palanen työyhteisössäni4 v. sitten kun aloitimme kesätyöt, sovimme työparin kanssa, että työasioista emme aio riidellä. Eikä ole tarvinnut, yhdessä olemme pakertaneet saman tavoitteen kimpussa. Yleensä työn tuloksista on jäänyt hyvä mieli, "pomokin" on tosi ihana ihminen. Ehkä samanlainen elämänkokemus ja elämäntilanne auttaa myös. Välillä täytyy muistaa myös, että jos työ olisi herkkua, herrat tekisivät sen itse?

ensi kesää odotellenVuosia sitten työskennellessäni myyntineuvottelijana satuin saamaan asiakkaakseni nuoren pariskunnan. Tein työtäni normaalisti ja lopulta hieman kauemmin kestäneen esittelyn jälkeen saatiinkin kaupat aikaiseksi. Toimituksen päätteeksi kiitin heitä juuri tehdyistä kaupoista ja heidän antamansa välitön palaute oli minulle positiivinen yllätys. Se kuului näin. Kiitos itsellesi, oli mukava kun joku jaksoi kuunnella meitäkin. Nuo sanat lämmittivät mieltäni ja kertoivat, että olin tietämättäni onnistunut asiakaspalvelijana paremmin kuin vain pelkästään myymään heille heidän haluamansa tuotteen.

HanskiOlemme joka vuosi ennen joulua nimenneet jokaiselle työntekijälle työkaverin jota hän voi salaa ilahduttaa viikon ajan. Tämä salainen tonttuystävä voi tehdä hyviä tekoja, auttaa ja ilahduttaa haluamallaan tavalla. Pikkujouluissa olemme myös paljastaneet kuka on ollut kenenkin ystävätonttu.

HyvänmielentonttuMinulla on positiivinen olo töissä joka päivä - se tulee mukaani kotoa. Luen Positiivarin 10 käskyä aika usein ja siinä on yksi hyvä ohje työkavereita (ja kaikkia muitakin) ajatellen: "Kohtele jokaista kuin hän olisi maailman tärkein henkilö." Muista nimipäivät, luota huumorin voimaan, kerro omat tyhmät mokasi ja naurakaa niille yhdessä. Tämä on ainakin minun tapauksessani toiminut hyvin.

Merja-muoriTuon silloin tällöin työkavereille kahvileipää, hedelmiä yms. ihan vaan ilahduttaakseni heitä ja huomaan että tapa tarttuu myös muihin.

maaruskaYhteiset kahvihetket päivittäin piristävät ja kasvattavat yhteisöllisyyttä. Teemme töitä itsenäisesti ja monesti yksinkin. Kahvia ja teetä on kuitenkin tarjolla yhteisessä tilassa säännöllisesti. Sen äärelle keräännymme viihtymään ja puhumaan ihan asiaakin. Kun näin työkavereihin tutustuu, niin heidän kanssaan on kiva tehdä juttuja joskus vapaa-ajallakin.

SiukustiTyöpaikallamme naisten keski-ikä on n. 50 vuotta. Nyt kun nuoria on rekrytoitu rinnallemme töitä tekemään (sekä nuoria miehiä että naisia) niin voisipa olla että se aiheuttaisi ongelmia. Me keski-ikäiset naiset olemme kuitenkin näyttäneet nuorille, että elämä ei ole ohi vielä tässä iässä ja olemme järjestäneet illanistujaisia, joissa olemme hassutelleet nuorten kanssa laulaen karaokea ja pukeutumalla hankkimiimme peruukkeihin ja tekotisseihin. Yhdessä on naurettu, tanssittu, laulettu ja jaettu välillä murheitakin. Paras kiitos on kun 20-30 -vuotiaat toteavat, että teidän kanssa on hauskaa !

Olet sen ikäinen kuin tunnet olevasiUudelleenkouluttauduin hierojaksi ja kiitos ihanien asiakkaiden minulla on todella kivaa töissä! Sitä paitsi nauru pidentää ikää!

VirpiOlen töissä vanhainkodissa ja jokainen päivä on erilainen, kun hoidan vanhusta, annan huolenpitoni ja ravintoa niin saat aina kiitoksen ja hymyn asukkan huulille. Se lämmittää sydämen ja hyvän mielen itselleni. Eikä koskaan ole sellainen tunne ettei tekisi mieli mennä töihin. Jokainen asukas on minulle tärkeä.

Marial 4Työkavereissa on voimaa!
Yhdessä puimme ongelmat.
Yhdessä tuemme toisamme arjessa ja vietämme hauskat kahvitunnit.

MarzaPieniä juttuja jokainen kunnioittaa toisia ja toisten tekemää työtä. Sitten meillä on kyllä aika hervottomia vitsipäiviä välillä.

veera-kalleTyttäreni oli 15v., kun sain hänet pesemään ikkunoita ensi kerran. Tein itse isotöistä ruokaa sillä aikaa. Hän sanoi: "Katso, mikä ero pestyllä ja pesemättömällä ikkunalla!" Sanoin hänelle:" Tiedätkö mitä sinä nyt tunnet? Tuo on työn iloa!"

SirkkaTänä aamuna koputin ja avasin positiivisen työkaverini oven ja toivotin HYVÄÄ HUOMENTA. Hän, joka on aina hyvän tuulinen, erityisesti ilahtui tästä niin että tunsi tarvetta tulla halaamaan minua ja halasimmekin sitten pitkään ihanan vilpittömän kiitoshalauksen. Molemmille tuli vielä parempi mieli pienestä tavallisesta huomenen-toivotuksesta ja kehkeytyi pieni rupattelutuokio.

Mielestäni myös työpaikalle kuuluu leikkimielisyys. Ilman muuta työpaikalle kuuluu toisten huomioiminen, ystävällisyys, huumori. Olemme tavoitelleet kahvitaukoa, jossa ei puhuta työasioista, vaan voi puhella muista asioita. Iloa tuottaa myös se kun huomaa, että itse ei halua osallistua negatiiviseen keskusteluun ja onnistuu jotakin mukavaa tai asiallistakin sanomalla katkaisemaan sen.

OdeliMinua ei koskaan haittaa mennä töihin. Painamme töitä toimistossamme erittäin lujasti ja stressi on suuri mutta osaamme myös nauttia joka hetkestä. Olen 29v ja ensimmäistä kertaa elämässäni yrityksessä johon oikeasti tunnen kuuluvani. Miten? Olen koristellut työpisteeni kodikkaaksi. Olen luonut kollegoistani ystäviä. Osaamme ottaa taukoja kiireenkin keskellä ja istua alas kupilliselle kahvia. Tuomme töihin leivoksia. Kuuntelemme kuulokkeista musiikkia samalla kun painamme läpi töitämme. Kanttiinissamme on biljardipöytä. Pomoni on tehnyt selväksi että kunnioittaa meitä ja jos meidän täytyy lähteä aikaisin tai tehdä etätyöpäivä kotoa, asia on ok. Yrityksen johto muistaa kiireenkin keskellä kiittää työntekijöitä hyvistä saavutuksista eikä keskittyä vain siihen mitä on saavuttamatta. Toimistossamme raikaa usein nauru. Kahvi on hyvää. Meidän ei oleteta istuvan työpisteillämme kaiken päivää: toimisto on täynnä pieniä palaverihuoneita, säkkituoleja ja sohva-alueita. Uusin lisäys on ilmaiset joogatunnit kerran viikossa: mikä tärkeämpää kuin työntekijöiden hyvinvointi! Muutama valittaja joukosta tietysti löytyy eli tämä todistaa sen että vaikka sinulle annettaisiin kuinka hyvä ympäristö, et nauti siitä ellei oma asenteesi ole myös kunnossa.

MollyMeillä on tapana tuoda aina perjantaisin pullat kaffipöytään ja turista vähän pitempään aamukaffeella. Näin otetaan pieni varaslähtö viikonlopun viettoon ja perjantaityöpäivä sujuu lepposin merkein kuin siivillä.

Hs65Olen työskennellyt yhtäjaksoisesti 43 vuotta ja viimeinen työpäivä häämötti. Minulla on usein ollut eväänä munavoileipiä silloin, kun työpäivän päätteeksi on ollut vielä muuta menoa ja tarvittu lisäenergiaa jaksamiseen. Työkaverit ovat nuuskineet leivän tuoksua ja udelleet, mihin tänään olen menossa, kun munaleipiä on eväänä. Viimeisenä työpäivänä olin tulossa myöhemmin töihin, mutta halusin, että työkaverini jaksavat vielä työskennellä useita vuosia ja tein heille jokaiselle aamukahville valmiiksi munavoileivät (yli 30 kpl).

"Yllis"OLEN ELÄKKEELLE JÄÄMÄSSÄ JA TÄNÄÄN TAJUSIN VIIMEISTÄÄN KUINKA KIVAA MINULLA ON OLLUT TÖISSÄNI, AINA. OLEN NAUTTINUT AINA SEN HETKISESTÄ TEKEMISESTÄNI JA PANEUTUNUT TÄYSILLÄ SIIHEN MITÄ OLEN TEHNYT.

NYT TYÖSKENTELEN KEHITYSVAMMAOHJAAJANA JOSTA JÄÄMÄSSÄ SIIS ELÄKKEELLE. NÄMÄ KAIKKI VUODET, JOKAINEN TYÖPÄIVÄ ON OPETTANUT MINULLE HEIDÄN KAUTTAAN KUINKA PIENISTÄ ONNISTUMISISTA JA JOKAISESTA PÄIVÄSTÄ VOI NAUTTIA TÄYSILLÄ. JOKAINEN ONNISTUNUT YHTEINEN TEKEMÄMME TYÖ JOSTA OLEMME YHDESSÄ ILOINNEET ON ANTANUT JOKAISELLE PÄIVÄLLENI TARKOITUKSEN. HALAUS, HYMY JA SE JÄLLEENNÄKEMISEN RIEMU MILLÄ ON VASTAANOTETTU AAMUISIN JA HUOMISEN ODOTUS OVAT NIITÄ PIENIÄ MUTTA NIIN TÄRKEITÄ ELÄMÄN SISÄLTÖJÄ JOTKA OVAT ANTANEET VOIMAA JA KASVATTANEET IHMISENÄ MINUA.

KOEN MYÖS ANTANEENI ASIAKKAILLE SITÄ ELÄMÄNSISÄLTÖÄ JA ONNISTUMISEN KOKEMUKSIA JOITA JOKAINEN MEISTÄ TARVITSEE OLLAKSEEN ARVOKAS JA ARVOSTETTU IHMISENÄ.

OLEN ONNELLINEN ETTÄ OLEN TERVEENÄ JÄÄMÄSSÄ ANSAITULLE ELÄKKEELLE, JA KIITOLLINEN MENNEISTÄ VUOSISTA.

MIRANDAViimeisenä työpäivänäni eräs työntekijä, joka ei ollut minulle läheinen kyseli, että mitäs nyt tämän työpaikan jälkeen. Hän kehui työpanostani. Hänen sanansa lämmittivät vielä pitkään.

MRR86Pidän positiivista mielialaa yllä, näen kaikissa asioissa, virheissäkin koomisia puolia, joille nauramme työkavereiden kanssa yhdessä. Asenne ratkaisee tässäkin. Usein parhaimmat naurut saa minulle itselleni tapahtuvista kömmähdyksistä.

Virheistäkin oppiiEntisessä työpaikassa kuunneltiin perjantaina iltapäivällä youtubesta vuorotellen toivebiisejä ja juotiin ip-kahvit isommalla porukalla. Pikku juttu mutta odottamisen arvoinen.


TiituOlen sosiaalialalla töissä. Onnekseni alalle kuuluu myös alan vaihtajia, joiden aikaisemman ammatin taidoista saa nauttia muutkin. Eli edellisessä työpaikassani saimme nauttia aina silloin tällöin loistavan leipurin erinomaisista tuotoksista ja ammattitaitoisista vinkeistä. Se, jos mikä piristi työpäivää!

HelinäOhjaan liikuntaryhmiä eri-ikäisille ihmisille. Paikallisen palvelutalon asukkaiden kanssa menimme heidän elämänsä ensimmäisen kerran kuntosalille. Mummuilla oli pitkät hameet päällä ja huivi tiukasti kiinni leuan alla. Neuvoin kuinka reiden loitonnuslaitteessa tehdään (istutaan laitteessa, polvet 90asteen kulmassa vieden jalkoja auki ja yhteen). Mummu meni laitteeseen istumaan, rupesi liikettä tekemään ja hetken tehtyään toteaa: "Kuulkaahan kun tässähän käy läpiveto" ja voi sitä naurunmetakkaa mikä tuli, kun hoksasimme mitä mummu oikein tarkoitti. Samaan aikaan kuntamme arvostettu lääkäri oli kuntoilemassa ja hän kertoi jälkeenpäin, ettei ole koskaan ollut niin hauskaa kuntosalilla kun palvelutalon mummujen kanssa. Ja hauskaa meillä totisesti oli ;)

SeijaPerjantait ovat aina väsyttäviä, mutta mukavia viikonloppua odotellessa. Haetaan kahvilasta perjantai pullo, ei ku pulla, sitten kahviporukassa nauretaan kaikelle pikku asioille joista väännetään mitä hervottomampia juttuja, kahvihetkestä nauttien. "Onko nyt perjantai" On tullut jo sanonta, kun oikein nauretaan jollekin jutulle.

TarzanTyöskentelin hyvinvointialan yrityksessä, jossa lisäkseni on kaksi muuta naista. Olen itse hieroja. Ilmapiiri oli silloin kireähkö. olin juuri hieromassa toista kollegaani, jonka kanssa samalla suunnittelimme työporukan yhteistä pikkujoulua. Olin juuri lopettelemassa hierontaani ja päätimme kutsua kolmannen kollekan paikalle suunnitteluun. Avasin kollegan työhuoneen oven ja pyysin häntä hyvin vakavalla äänellä ja vakavin ilmein välittömästi huoneeseeni, minulla olisi hyvin tärkeää asiaa. Juuri kun toinen kollegani nousi hoitopöydältä ainoastaan pikkuhousut yllään, saapui kutsumani työkaveri äkäisen näköisenä huoneeseeni. Katsoin häntä hyvin lempeästi ja sanoin "ajattelin vain sellaista, että oltaisiin alasti ihan tyttöjen kesken". Huoneeseen rynnännyt katsoi meitä ensin silmät suurina ja sitten kaikki purskahtivat rämäkkään nauruun. Kireä tilanne laukesi heti ja tulihan se pikkujoulukin lopulta suunniteltua.

nauru parantaaAsiakas on tyytyväinen palveluun ja sanoo olet ihana pelastava enkeli.

SinisilmäMinusta on joka aamu kiva tulla töihin! Meillä on täällä aivan mahtava työyhteisö! Olemme varsin eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteissa, mutta meillä on yhdessä kivaa! Kaikki kuuluvat porukkaan. Kukaan ei jää ulkopuoliseksi. Työtehtävät ovat välillä rankkoja ja niissä liikutaan "ei niin omalla mukavuusalueella", mutta työyhteisö on se, josta saa voimaa! Aamupäivällä kokoonnumme aamukahville yhdessä ja iltapäivällä iltapäiväkahville imemään itseemme ja antamaan toinen toisillemme nauruterapiaa. Meillä on ihan paras työporukka!

Valtion virkamiesMinulla on töissä kivaa vaikka varsinaista työyhteisöä ei olekaan ja työ on ajoittain hyvinkin raskasta (sekä fyysisesti että henkisesti). Olen yksinyrittäjä ja olen oman itseni pomo ja työkaveri samalla kertaa. Hoidan työkseni toisten ihmisten koteja ja autan yksin kodeissaan asuvia vanhuksia erilaisissa arjen askareissa. Iloa koen lähes päivittäin kun lähden asiakaan kotoa ja katson työni tulosta kuvitellen mielessäni miltä asiakkaasta tuntuu tulla kiireisen työpäivän jälkeen siistiin ja puhtaaseen kotiin. Tai kun tulen yksinäisen vanhuksen luokse ja näen miten hän ilahtuu tulostani. Tai kun tullessani minua odottaa pussillinen omenoita, nippu raparperia tai pussillinen punajuuria omasta maasta. Silloin tiedän että olen tehnyt työni hyvin ja onnistunut välittämään sen tunteen että hyvin tehdyn työn lisäksi välitän oikeasti ihmisistä ja haluan jakaa omaa hyvää oloani muillekin. Yritän aina muistaa kohdella toisia niin kuin toivoisin itseäni kohdeltavan. Ei siinä sen kummempia temppuja tarvita. Positiivisin terveisin

AnitaTalonmiehen päätehtävänä on toimia syntipukkina erilaisten kommelluksien varalta. Jokainen edesottamus on joko liian pieni ammattilaisten suoritettavaksi, tai liian vaativa ja aikaa vievä osaajien pohdittavaksi. Ensin alkuun oli todella haastavaa ymmärtää ympäristön ihmisten kannanottoja ja tarpeita jo valmiissa maailmassa. Nyt 30 vuoden jälkeen olen hissukseen alkanut antamaan takaisin. On todella palkitsevaa toimia peilinä erilaisten tehtävien osalta ja ohjata toiveet sinne, missä niitä eniten vastustetaan. Talonmiehen tehtävä on yleensäkin kantaaottava, vaikka oma mielipide tuleekin pitää piilossa. Asiat ovat niin monitahoisia, ettei niille yleensäkään löydy yhteistä nimittäjää. Onneksi on direktiivit sun muut ympäristöhallinnon ohjeistukset, joihin aina voi vedota, kun työkaluun pitäisi tarttua...

Talkkari vaanMeillä on; uskokaa pois; tosi kiva esimies Jari Laukkanen. Hän osaa luoda sellaisen fiiliksen, että me kaikki (=4) puhalletaan yhteen hiileen ja jopa asiakkaatkin ovat sen ilolla huomanneet.

ArjaHuumori kantaa, eli 15 vuotta sitten tulin nykyiselle työnantajalleni töihin pieneen toimistoon, jossa kesän aikana huomasimme huumorin kantavan hankalien päivien yli. Mieleen jäänyt esimerkki: Menin kutsumaan vanhempaa miestyökaveria puhelimeen kahvitilasta ja hän heitti minua mansikalla ohtaan, ja osui. Kaikki nauroimme minä myös (vaikka säikähdin aluksi) mutta uhkasin viedä mansikan hänen työhuoneensa tuolille. Kun sitten tuo mies kiiruhti vastaamaan puhelimeen, hän unohti uhkaukseni ja istui vaaleilla kesähousuillaan mansikan päälle. Ei lähtenyt kuulemma pesussa ja uhkasi tuoda nuo housut hääpäivänäni lahjaksi kun sen aika koittaisi. (Tarjouduin kyllä korvaamaan menetyksen...) Kutsuin hänet häihini, mutten saanut niitä housuja enää 10 vuoden jälkeen. Tämä yksi esimerkki siitä että ei saa kadottaa lapsen mieltä, asialle naurettiin todella pitkään ja vieläkin muistan lämmöllä hulvatonta huumoriamme (nimipäivinä istuimme asiakaspalvelussa kukkaseppele päässä yms...) jota ei näytetty asiakkaille, mutta joka antoi voimaa yhdessä tekemiseen...

KirsiOlin töissä terveyskeskussairaalassa. Aloin jakaa työkavereilleni "diplomeja" eri tavoin hyvin/kärsivällisesti/huumorilla/kekseliäästi selvitetyistä, siis hoidetuista potilaista. Diplomiin kirjoitin joitain myönteisiä asioita, joita olin sivusta seuranneena huomannut.

Vähän samaa tapailin, kun keväällä kutsuin pitkäaikaisimpia ja jollain tapaa siviilielämääni kuuluvia työkavereita syntymäpäiville kotiini. Laitoin kutsuun kunkin kuvan. Jotkut olivat työn touhussa, toiset vapaalla, ja lisäsin viereen tekstin, missä olimme tavanneet/mitä tehtäviä jakaneet/kuinka olivat minua koskettaneet kulkemamme matkan varrella.

IitaliisaElettiin vuotta 2000. Olin palannut vuorotteluvapaalta. Istuimme näytelmän ensimmäisessä lukuharjoituksessa. Siinä kesken kaiken kollegani nappasi pääkirjani, kirjoitti siihen jotakin ja käänsi takaisin minulle. "On tosi kiva, kun olet taas mukana", oli työtoverin kirjoittama teksti. Tuo lause on kantanut minua näihin päiviin saakka, jolloin olen jo eläkkeellä. Kiitos siitä sinulle Kata!

ArjaItse olen niin onnellisessa asemassa, että työpaikka missä tällä hetkellä työskentelen, niin siellä on tosi mukavat työkaverit ja pomo myös. Useimmiten heitämme kahvi-/teetauolla huumoria ja joskus vähän piikittelemmekin toisiamme, mutta ihan huumorin voimin eli ei mitään työpaikkakiusaamisjuttuja. Voisi todeta oikeastaan että perjantaina on kaikkein villeimmät ja hauskimmat jutut, mutta joskus käynyt myös että maanantainakin jo juttu luistaa :)

HartsaTasavertaisuus on muiden työntekijöiden ja pomon kanssa, iloinen ja hauska ja huumorintajuinen työ-ympäristö, sopivat taukoajat, kaikki saavat pomolta päivittäin positiivista palautetta, vaikka työntekijöitä on muutama kymmenen

ÄitiMeillä on duunissa varsinainen keski-ikäisten antisosiaalinen jurotus kulttuuri ja olen nuorempana kaverina kyllästynyt siihen joten järjestin meille vapaaehtoisen sulkapalloturnajaisen kun homma ei lähde paranemaan ainakaan esimiesten esimerkillä; homma on ruvennut jo tuottamaan tulosta ja porukka keskustelee ja järjestelee itse keskenään matseja ja osa on jopa kiittänyt, että nyt tulee vihdoin harrastettua jotain. Pienillä teoilla on suuri vaikutus.

RodeoJimTiimityössä työn iloa luo hyvä tiimi, kun on sellainen me-henki päällä. ME tehdään tästä päivästä YHDESSÄ hyvä, kiva, sujuva päivä. Työt sujuu hosumatta joutuisasti, kaikki tulee tehtyä hyvin ja välissä ehtii jopa istahtaa yhdessä kupilliselle kahvia. :)

Työn iloa tuo myös työajan ulkopuoliset yhteiset jutut - meillä on pari liikunnallista, perinteeksi muodostunutta tapahtumaa vuodessa ja lisäksi pikkujoulut ja satunnaiset muut jutut. Niiden suunnittelu ja fiilistely etukäteen ja muistelu jälkikäteen tuo iloista mieltä päivään! :)

SanttuHei! Järjestän työpaikallani silloin tällöin mukavia herkkuhetkiä. Hedelmäsalaattia tms. ja kahvin kanssa jotakin hyvää syötävää. Kynttilät palamaan, kukat pöydälle ja kauniit servetit pöytään. Piristää kovasti arkea :)

NinniAntamisesta saa iloa. Edellisellä viikolla työkaverini toi maistiaisia tekemästään omenapiirakasta. Tänään maanantaina toin työkaverilta saamani reseptin mukaan tehdyn omenapiirakan. Tarjosin omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera ja oli kiva kuulla työkavereilta, että oli kiva viikon aloitus. Olin laittanut sähköpostilla tiedon, mitä kahvitauolla on tarjolla, ja sain vastauksen :"ou jee". Mukavaa saada toiset hyvälle mielelle!

Jaettu ilo, moninkertainen ilo!Teen vanhustyötä dementia yksikössä. Ilo syntyy siitä kun asukas on puhdas, tyytyväinen ja naurava. Ilo syntyy siitä siitä kun saan heidät innostumaan - ja tekemään asioita, esim. jumppaamaan, tai kirjoittamaan oman nimensä paperille. Ilo syntyy siitä kun näen onnistumisen ilon vanhuksen kasvoilla - minä osaan - minä pystyn itse tähän. Iloa kun saan järjestää vanhuksille tanssit - he kokevat olevansa nuoria - kuin silloin ennen. JA PALJON PALJON MUUTA.

MirellaParhaimpia hetkiä työssäni on kun saan ihmiset hymyilemään tai jopa nauramaan. Tai kun ihmiset saavat käännettyä minun ajoittaiset mutruhuuleni hymyyn. Rento ja avoin ote elämään auttaa monen harmaan päivän yli.

KarkkiJouduin vaihtamaan ammattia sairastettuani lastentaudin, parvorokon, koska kädet eivät kestäneet enää keittiötyötä reuman vuoksi. Koulunkäyntiohjaajan oppisopimuskoulutukseen päästyäni olen huomannut, että hienointa on, kun saa oppilaan innostumaan oppimisesta tai oppimaan jotain uutta! Työssä on upeaa, että voi yhdistää teorian opiskelun ja työnteon koulussa. Nyt en enää ajattele että "jouduin vaihtamaan ammattia", vaan jopa ajattelen, että tämä työ on enemmän minua varten. Ihmisläheistä ja antoisaa työtä. Yksikään päivä ei ole samanlainen !

TainaTyöskentelen melko vaikeasti kehitysvammaisten lasten parissa. Ilon hetket tulevat heidän pienistä onnistumisistaan ja hymyistään. Aina ei jaksa, eikä ole hyvää päivää, mutta heidän positiivinen elämänasenteensa kaikesta huolimatta on arkeen voimia antavaa. Kunhan itse muistaa positiivisen otteen työhön saa sen heiltä taatusti takaisin.

Anna saamasi hyvä eteenpäin, niin se vain lisääntyyMeillä on loistava työporukka sosiaalitoimistossa, jossa jaetaan ilot ja surut. Lisäksi käymme yhdessä teatterissa silloin tällöin ja onhan meillä oma lottoporukkakin nykyään. Töissä on hyvä olla, kun jokainen arvostaa toistaan ihmisenä sekä työkaverina. Tiedämme myös, että hyvää yhteishenkeä pitää puhaltaa jatkuvasti, ei se pysy itsestään. Osaan nauttia tämän hetkisestä tilanteesta, sillä on kokemusta siitäkin, kun ei ole minkään arvoinen työyhteisössään.

Kauppaopiston nainenPilkettä silmäkulmassa, työn arvostamista ja hyvällä huumorilla löytyy työniloa!

SariTyöskentelen pienessä yksikössä yksityisellä lääkäriasemalla. Työkaverit on reiluja eikä muiden asioista juoruilla. Meillä on hauskaa keskenämme samalla kun teemme työtä. Työmotivaatio on hyvä ja kaikilta voi pyytää neuvoja tai apua. On mukava itsekin olla avuksi silloin kun osaa jonkun asian hyvin.

TittaMeillä töissä lasketaan leikkiä ja "höpötetäänkin" ihan hullunkurisista asioista. Ei työnteon aina tarvitse olla niin totista "puskemista".

ANJUSKAHei,  lukemattomia kertoja olen saanut nauttia oppilaideni työnteosta, jopa FLOW-ilmiöstä.

Opetan tunnin alussa uuden matematiikan asian ja vaadin, että jokainen oppilas istuu hiljaa, kuuntelee ja seuraa opetusta. Sitten kukin työskentelee omaan tahtiinsa häiritsemättä! Oppilaat tarkastavat tunnilla tehtävänsä. Sen jälkeen saa edetä lisätehtäviin. Seuraavalla tunnilla sama toistuu, ellei ennätä tunnilla laskea tehtäviä, saa loput kotitehtäviksi. Syksyn aluksi joskus voi olla läksyjenteko "unohtunut", mutta maailma ei kaadu", ne teemme ne koulupäivän päätyttyä. Harvoin tarvitsee jäädä koulun jälkeen.

Luokassamme on matematiikan tunnilla hiiren hiljaista ja usein ihan FLOW-tila. Oppimisen ilo ja -riemu pursuaa, kun lapsi tajuaa, että hän OSAA ja OPPII ja häneen uskotaan. Matematiikan MAKEKO-testeistä on aina yli puolet kiitettäviä ja jokaisella oppilaalla menee testi hyvin!

Itse en ole ollut matematiikassa koskaan hyvä. Siksi koenkin suunnatonta työniloa, kun oppilaiden oppimistulokset ovat hyvät, osalla jopa erinomaiset. TYÖNILOA kaikille kollegoille!

Hellevi, TornioMe 12-15 puhelunvälittäjää olimme Lennättimellä Puhelinvaihteessa töissä. Meillä oli hyvä työporukka. Jos joku jäi eläkkeelle, häneen pidettiin silti yhteyttä, tai kun tuli uusi työntekijänä hänet otettiin heti porukkaan. Puhelinvaihde automatisoitiin 30 vuotta sitten. Silloin päätimme, ettei ystävyyttä jätetä tähän, vaikka jouduimme eripaikkoihin 100 km säteellä töihin. Niinpä päätimme kokoontua kerran vuodessa yhteisen viikonlopun merkeissä jossakin. Se toteutui.....Meitä 10 työkaveria kokoontuu vieläkin melkein joka vuosi yhteiselle syysretkelle Lappiin muistelemaan entisiä mukavia työaikoja. SYY TYÖPAIKKA oli mukava, koska yhteishenki pelasi, ei tullut "kuppikuntia" siitä pidimme kiinni. Näillä eväillä pärjäsimme ja vieläkin toimii, vaikka osa jo eläkkeellä silti mukana.

näin meilläOlen lähihoitajana Espoon kaupungilla ja teen yövuoroja. Usein kiireisen tai hiljaisen yötyövuoron pelastus on kollega toisesta kerroksesta joka iltayöstä tulee minun kanssani juomaan iltakahvit ja yöllä sitten autamme puolin ja toisin. Yötyö muuten olisi aika yksinäistä osastolla, on mukava ja helpottavaa kun tietää että talossa on muitakin jotka ovat vastuussa muista ihmisistä. Se on loistavaa kun molemmilla on samanlainen huumorintaju ja ymmärrämme toisia vaikka toinen välillä saattaakin hullutella tai hänelle voi puhua asioista!! :) Kiitos siis IHANALLE työkaverille <3 ja työnantajalle että on palkannut hänet töihin!! :)

HessuJokaisen panosta täytyy arvostaa ja se täytyy myös tuoda julki. Naurua arkeen!

Iloa ja nauruaHyvään työilmapiiriin on jokainen työntekijä sitoutunut. Kaikki saavat olla omanlaisiaan ja erilaisia, mutta kaikki ovat kavereita keskenään kunnioittaen toisiaan. Esimiehet ovat tsemppaajia, jotka ovat "samalla tasolla" työntekijöiden kanssa, mutta ovat kuitenkin auktoriteetteja olematta "pomottajia". Esimiehet antavat kaiken palautteen rakentavasti lannistamatta ketään ja muistavat kiittää pienestäkin onnistumisesta ja tsempata eteenpäin. Tykkään tulla töihin eikä lähteminen ole koskaan vastenmielistä. Työn laatu on sellainen, että ilman hyvää työilmapiiriä sitä ei jaksaisi. Minulla on huippuhyvä työpaikka, ellei jopa paras. Se kertonee jotakin!

MariaTänä harmaana lokakuisena maanantaiaamuna olimme poikaystäväni kanssa matkalla töihin. Pysähdyimme ihastelemaan puistossa jo hieman harmahtavan oravan puuhia. Kun käännyimme taas menosuuntaan matkaa jatkaaksemme, eräs nuorimies käveli suoraan "ylitseni" pysähtymättä, vilkaisemattakaan minuun ja luonnollisesti pyytämättä anteeksi. Tapaus jäi harmittamaan mieliämme ja uhkasi pilata päivän.

Kun sitten saavuimme työpaikalle, menimme kahvihuoneeseen. Lohduttelimme itseämme toteamalla, että ei hätää, jokaista ääliötä kohti on aina viisi ihanaa ihmistä, heidät pitää vain huomata. Kun tarkemmin ajattelimme, eräs kollegamme oli juuri pyydellyt vuolaasti anteeksi, ettei ollut keittänyt enempää kahvia, jotta mekin olisimme sitä heti saaneet. Toinen kollega taas oli työmatkallaan poikennut kaupan kautta, ja toi kahvihuoneeseen kunnon paketin hyviä keksejä. Kolmannen ja neljännen ihanan ihmisen löysimme itsestämme: poikaystäväni, joka siis on samalla työkaverini, on kiva, ystävällinen ja lämmin tyyppi, ja minäkin kuulemma olen " niin kultainen". :)

Enää yhtä puuttuu niin olen löytänyt kaikki viisi. Ja piip piip, sain ystävältäni tekstiviestin. Hän ehdotti, että menisimme yhdessä perjantaina hoitamaan kuukauden ikäistä kummipoikaani. Olin näet viikonloppuna kertonut tälle ystävälle, että tuoreet vanhemmat ovat ihmeissään ja uupuneita uuden tulokkaan kanssa valvomisesta. Mikä ihana, epäitsekäs ehdotus!

Täyskäsi löytyi.

MaipsuOn ihanaa saada ihmiset hyvälle tuulelle. Teen yrittäjänä monia asioita, esim. kotisiivouksia ja ihmisen ilahtumisen ajatteleminen saa työn tuntumaan mukavalta ja innostaa tekemään parhaansa. Kannattaa aina ajatella, miten joku muu ilahtuu siitä, mitä minä teen.

MariaAnnoin alaisteni tehdä rauhassa töitä - olivathan he oman alansa asiantuntijoita! Sitä työpaikkaa todellakin kaipaan.

Ammattilaiset osaaKaikissa työpaikoissani on ollut ilon aiheita. Työmateriaalini kun oli lapsi ja nuori ihminen, myös kehitysvammaiset. Lapsi ja nuori on innokas, haluaa oppia paljon uusia asioita.

Joskus 70-luvun alussa pienet partiotytöt kokoontuivat kolossaan. Teimme Isänpäivän kortin. Jokainen sai kertoa isästään asioista, joista piti. En muistanut, että yhdellä tytöllä ei ollut isää omassa elämässään. Hän tuli kovin onnettomaksi, muut tyttöset katselivat myös vaivautuneena tätä lasta. Sitten oivalsin! Kerroin oman tarinani heille, miten jouduin isästäni eroon jo 5-vuotiaana ja miten häntä silloin ikävöin. Tämä tonttutyttöni, joka oli avautunut omasta isäsurustaan, suli hetkessä, huokaisi syvään, katsoen silmiini sanoi: "Pöllö, me ollaan samanlaisia..." Iltapiirissä lapsi rutisti itsensä jalkaani vasten ja kumpikin koimme olevamme "samanlaisia". Tämä hetki oli eräs onnistumisentunteeni ollessani partiojohtajana.

"Tahdon tehdä parhaani".

Mummon mussuAamun alkajaisiksi työkavereille hymyillään, tervehditään, huomioidaan uudet jutut 'kiva uusi kampaus, toi asu pukee tosi hyvin'. Kannustetaan, kiitetään, kuunnellaan ja sanotaan reilusti & asiallisesti, jos aihetta ilmenee. Ehkä tärkein on se että olemme porukalla päättäneet, että teemme kaikki parhaamme sen eteen, että meillä on hyvä ilmapiiri töissä. Se toimii!

HanneleIlahdutan työkavereita välillä marjapiirakalla tai jollakin muulla hyvällä. Lähetän nimipäiväonnittelut henkilölle sopivan kuvan kera sähköpostitse. Itse sain hyvän mielen siitä kun palasin lomalta, niin sain puheluita ja sähköposteja: Tervetuloa lomalta töihin, sinua on kaivattu!

IlonaOlen töissä päiväkodissa. Sen sijaan, että jatkuvasti komennan ja kiellän lapsia, katson ja tutkiskelen heidän (välillä raisujakin) leikkejään tai otan mukavan asennon lattialta ja leikin heidän kanssa. Sen sijaan, että pihalla seison paikoillaan ja valitan huonoa säätä, annan kiikkujille vauhtia, ihmettelen lasten kanssa ohiajavia linja-autoja tai puhallan itsekin muutaman saippuakuplan. Usein vain keskustelen lasten kanssa (ja se vasta mielenkiintoista on kun vain malttaa kuunnella!) Uniaikaan en näpytä puhelinta tai juttele niitä näitä toisten aikuisten kanssa vaan katson nukahtavia lapsia, kuinka suloisia luontokappaleita he ovatkaan. Ei tarvinne kysyä viihdynkö työssäni. Minähän rakastan sitä!

Vanha SieluKun tulin lomalta ja lomamatkalta oli työkaverini tehnyt minulle A4-kokoisen kortin jossa oli kuvia ja toivotettiin tervetulleeksi takaisin. Se ilahdutti. Työkavereiden huomioiminen ja läheiset työkaverit ovat avaimia meidän työpaikan iloisiin päiviin.

AnniinaOlen työpaikassa, jossa työnantajani ja vain minä olemme "vanhempaa väkeä". Niin iällisesti kuin työvuosiltaan. Joskus työskentely nuorten kanssa on henkisesti todella raskasta. Luen joka aamu ennen töihin lähtöä Ajatusten aamiaisen. Sopivin väliajoin olen löytänyt mukavaa tekstiä, jota olen tulostanut myös toisten iloksi. Ainakin niistä keskustellaan ja jotkut ovat jonkun aikaa kahvipaikan seinällä. Valitsemani tekstit ovat yleensä hauskoja. Olen kokenut ne hyvänä linkkinä ikäpolvien välillä.

LeenaKaikkein paras ilo työssä on onnistumisen ilo. Sitä meillä töissä riittää murremagneettien ja "lastenlaukauksien" ja "tenavat terävinä" yms. positiivareitten juttujen kanssa. On meinaan lystiä. Vaikean työn tai asian puitteissa aikamme häärittyämme päästämme ilon valloilleen. Työssä pitää ja SAA olla hauskojakin hetkiä. )meillä alkaa olla pikkuhiljaa enemmän hauskaa kuin ikävää ja tylsää, kiitos positiivareitten.

nimim. onnellinen ja positiivinen uurastajaOlin kerran seurakunnalla harjoittelijana, eli siis en edes ns. "oikeana työntekijänä", mutta kaikki ottivat minut avosylin vastaan ja toivottivat minut tervetulleiksi. Eipä kauaakaan, kun seurakunnan eri osastojen työntekijät ottivat minuun yhteyttä, josko voisin hoitaa tämän ja tuon homman. Ihmiset työpaikalla oikeasti luottivat tekemiseeni ja sen vuoksi viihtyisin kyseisessä paikassa pidempäänkin. Töissä oli mukavaa ja jos tuli jotain ongelmia työntekijöiden kesken tai hankaluuksia työtehtävissä, ne hoidettiin pois päiväjärjestyksestä keskustelemalla.
Töissä on kivaa kun tykkää siitä mitä tekee! :)

Nuoriso-ohjaaja HMSKOlen tuonut duuniin hedelmiä tai omia leipomuksiani, ja jokunen kerta meillä on pidetty ikioma pizzaperjantai. Toimii aina.

M the KTyönantaja maksoi meille katuharjan varret, joista huoltomies teki jumppakeppejä. Säännöllisen epäsäännöllisesti (kerran viikossa tai kahden viikon välein) vedän henkilökunnalle aamukahvin yhteydessä keppijumpan. Se onnistuu hyvin, koska talo aukeaa yleisölle klo 9 ja pidämme kahvitauon ennen sitä. Toimistotyötä tekevät ottavat ilolla keppijumpan vastaan. Se virkistää muutoinkin työntekoa ja tekee hyvää hartioille ja muulle keholle.

LeenaLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot