Su 30.4.Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirj...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Aikakautenamme ihaillaan kovasti ulkokuorta ja seksiä tulee joka tuutista. Olisi mukava tietää, mitä aamiaispöydän ystävät ajattelevat ihan oikeasti ulkonäöstä. Siis onko sillä väliä näyttääkö miesystävä tai naisystävä seksikkäältä, hyvin laitetulta, sopusuhtaiselta jne.?”

Vastauksia 378 kpl

=========================

Tottahan toki sillä on väliä. Makuja on monia, kuten sanotaan, mutta toki kauneudesta nauttiminen on ihmiselle luontaista. Samoin kuin syömme mielellämme itsemme mielestä hyvää ruokaa tai käytämme parfyymejä tai muita tuoksuja. Aistien kautta tuleva informaatio antaa elämyksiä.

Itsestään/ siisteydestään/ terveydestään huolta pitävä ihminen löytää uskoakseni hänen ulkonäköään ihailevan ihmisen, vaikka ei edustaisikaan median luomia länsimaisia kauneusihanteita. Mielestäni parisuhteessa on toisen huomioon ottamista miettiä myös ulkonäköään läpi elämän.

Maria

=========================

Silloin nuorempana (teininä) sitä katsoi hyvinkin tarkkaan, että se poikaystävä näytti hyvältä. Eihän tuollaisesta pintaliidosta mitään tullut. Sitten tapasin ihan "tavallisen" kaverin. Hän ei komeillut ulkonäöllään, mutta se sisältö ja ihana persoonallisuus... Se sai minut rakastumaan puolisooni. Toki tärkeää on silti, että ihminen huolehtii siisteydestään.

Lumikki

=========================

Mielestäni ei kenenkään tule näyttää hyvin laitetulta, vaan ulkonäön hoitoon kuuluu puhtauden lisäksi kevyt ehostaminen (mikäli tarpeellista) jonka tulos on luonnollinen, puhtaat hoidetut hiukset sekä siisti pukeutuminen. Kun edelliseen lisätään vielä hyvä käytös, niin eiköhän lopputulos ole parempi kuin hyvä. Onhan toki, rehellisesti sanottuna, jokaiselle silmälle ilo, nähdä siististi pukeutuneita ja hyvin hoidettuja ihmisiä kuin "hällä väliä" tyyliin lompsottavia "T-paita möhömahoja ja rasvalettejä"!

Adèle

=========================

Ei ole väliä.

Ikääntynyt

=========================

Minulle on kieltämättä väliä, miltä mieheni näyttää. Tosin kauneus on AINA katsojan silmässä, eli joku toinen voisi odottaa mieheltäni jotain muuta esim. pukeutumisen suhteen. Itse pidän hänen vaatteistaan ja hänen tyylistään, sekä siitä kun hän käyttää geeliä hiuksissa ja sitä antamaani partavettäkin. Jokainen ihminen on mieltynyt eri asioihin, ja varmaan odottaa tiettyjä asioita puoliskoltaan ja bongaa ne asiat silloin kun tämän puoliskon ensimmäisen kerran kohtaa.

Ensivaikutelma on tärkeä. Myöhemmin, sanotaan vaikka niin, että rakkaus sitten sokaisee, ja toisen 10 vuotta vanhat alushousut (joissa ei ole kuminauhaa edes nimeksi, ja joiden väri ei ole enää edes värikartassa...) antaa anteeksi ihan vain sen takia, että ne on toisen mielestä mukavat jalassa.

Kaikki ihmiset eivät pidä samoja ihmisiä viehättävinä tai seksikkäinä, mutta minulle oma mies on vielä kuudenkin yhteisen vuoden jälkeen se seksikkäin.

Heli

=========================

Siisteys "ulkokuoressa" on tärkeintä. Ehkä nuorempana muutkin "arvot" jotain merkitsi, mutta jo kypsille kymmenille ehtineenä ne eivät enää ole niin merkityksellisiä.

Airi

=========================

Ikävä kyllä, ulkonäöllä on merkitystä. Rakkaan ihmisen ei tarvitse olla kiiltokuvan kaunis, mutta jotain "sävähdyttävää" hänessä on. Vaikkapa kauniit silmät, tai naururypyt silmien ympärillä, tai elegantisti harmaantuneet pulisongit. Kun katse pysähtyy hetkeksi niihin, syttyy mielessä ajatus, että tuohon ihmiseen ihastuisin uudelleen, ja valitsisin hänet kaikkien ihmisten joukosta. Varsinkin kun tietää jo, että ihminen on sisältä myös hyvä, mukava ja arvomaailmat kohtaavat. Saman uskon tapahtuvan myös toisinpäin.
Ja entä sitten, kun keho muuttuu.. Itse henkilökohtaisesti tunnen ärtymystä itseeni ja vaikeutta olla tyytyväinen kehooni kun vyötäröllä on joululta kertyneet kolme kiloa. Makkarat itselläni todellakin vähentävät kiinnostustani rakasteluun, ja tekevät oloni epämukavaksi. Silloin se myös motivoi pitämään itsestä huolta; ei siinä ole mitään pahaa tai tuomittavaa jos haluaa karistaa liikakilot pois itseltään. Ei ihmistä ole tarkoitettu ylipainoiseksi, mutta jostain syystä nykymaailmassa ylipainoa tavallaan puolustellaan.

Ja ihmiset, jotka haluavat olla normaalipainoisia leimataan tiukkapipoisiksi suupalan vahtaajiksi joiden ajatuksiin ei mahdu muuta kuin painontarkkailu. Minusta sekin on väärin; kyllä ihmisellä on oikeus ja velvollisuus vaalia omaa terveyttään ja pitää itsestään huolta - se on osaksi sitä, että rakastaa itseään. Liiallisuutta täytyy toki välttää, enkä halua puolustella anorektikkoja sen enempää kuin ylipainoisiakaan. Pidän siitä, että näytän itse sopusuhtaiselta (ja samalla terveeltä) ja pidän siitä että mieheni näyttää myös normaalilta. Tekeekö se meistä pinnallisia, muotioikkujen perässä haihattelevia ihmisiä? Ei todellakaan, vaan tiedän meidän molempien päässä liikkuvan paljon paljon muuta. Normaalipaino on vain yksi asia kohtuullisessa elämässä. Joka muuten maistuu hyvältä!

Nainen37v

=========================

Ulkonako ei ole tuiki tärkeää. Mika vaikuttaa, niin silmien ilme (silmät on sielun peili!), käytös ja puhe. Kauneus on katoavaista, se mitä olemme sisältä, pysyy ja vaikuttaa.

Onerva

=========================

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän ulkonäöllä on minulle todellista merkitystä. Jos pystyy sulattamaan itsensä puutteineen päivineen, antaa myös lähimmäisilleen "anteeksi" heidän "vikansa".
Täydellisyyden vaatimus on raskas taakka kantaa, pyrki sitten painon hallintaan tai muunlaiseen virheettömyyteen.
Siis vanha kunnon sisäinen kauneus ansaitsemaansa arvoon! Ulkokuori voi kätkeä mitä tahansa...

Viola

=========================

Ei näöllä eikä muodilla väliä kunhan on puhdas toiset huomioiva elämästään nauttiva ja oma mukava persoonansa… ei paineita suorittamiseen… olen kuulkaas tuollainen eikä mistään ole käännytetty pois…

Naja

=========================

Se on totta että meille luodaan kauneusihanne joka ei ole todellisuuspohjainen. Kaikki mainosten mallit ovat anoreksian partaalla olevia malleja tai nuoria kesken kasvuisia tyttöjä joihin naisen muodot eivät ole edes vielä tulleet.
Kauneus on katsojan silmissä. Kuitenkin pohjimmiltaan me peilaamme omaan itseemme kumppaniamme emmekä tuijota jotain tiettyä kauneusihannetta jota mainokset meille syöttävät.
Anna Kuopiosta

=========================

Riittää kun ihmisestä näkyy, että hän tykkää ja huolehtii itsestään. Kukin omalla tyylillään.

Anna

=========================

Kuka määrittää seksikkyyden, kauneuden jne. Huomio ihmisissä kiintyy kyllä ensimmäisenä ilmeeseen, siihen onko sinut itsensä kanssa. Hoikka, huoliteltu ja kalliisti pukeutunut ruttuturpa näyttää rumalta, kun taas hymyilevä kirpparivaatteissa kulkeva pullukka voi näyttää tosi hyvältä. Toki siisteys ja tilanteenmukainen pukeutuminen, meikkaaminen jne. on ok. Silläkään ei vaan voi peittää huonoa tuulta.

Ansku

=========================

Todellinen ystävyys ei todellakaan ole kiinni tietynlaisesta ulkonäöstä ja median tyrkyttämästä seksikkyydestä. Molempia on ihailtavaksi kaikissa, kunhan osaa katsoa myös sydämellä. Muuta seuraa kuin ystävyyttä voi hakea ulkonäön perusteella, jos se on jollekin niin tärkeää edelleen.

Uskoisinpa, että siinä tapauksessa keskustelun aiheetkin ovat lähinnä silmään näkyvässä eli pinnallisessa. Mitä kypsempi suhde, sen vähemmän on merkitystä tällaisilla ulkoisilla jutuilla. Itse kukin saa olla sen näköinen, kuin kulloinkin hyväksi kokee. Lainaan Maija P.n ajatusta eräässä nurkkajutussa, jossa oli piirretty kuva erilaisista hedelmistä ja teksti: Vain pintavioista puhutaan, vaikka on kaunis ja hyvä sisältä.

Lissu

=========================

En mene minkään virtauksen mukana missään asiassa, vaan pyrin olemaan oma itseni. Mahdollisen miesystäväni tulee herättää minussa semmoista paloa ja vetovoimaa, että minussa herää halu rakastella hänen kanssaan. Se on tunne, joka minussa syntyy kun tarkkailen jotain minusta kiinnostavaa miestä.
Lehdissä näkyvät "hyvän näköiset" miehet saattavat saada tämmöisen ajatuksen päähäni, mutta edelliset miesystäväni eivät ole olleet lehdissä kuvattuina ja olen saanut kokea mahtavia tunnetiloja.
Joissakin on se joku jännä piirre mikä minut saa syttymään. Sopusuhtaisella on paremmat mahdollisuudet kuin vatsakkailla. Kauneus on katsojan silmässä, kaikki ei sovi kaikille.
HYVÄN TOIVOSSA HIIHDÄN ETEENPÄIN!
Haave tulevasta

=========================

Joskus tuntuu että nämä " kauniit ja rohkeat" eivät ole edes tavallisia ihmisiä... Katukuvaa katsellessa noin yksi tuhannesta vastaa varmaan sitä muotikuvan naista/miestä. Jokaisella voi olla jotain näitä ominaisuuksia mutta hyvin harvalla ne ovat joka päivä kaiken aikaa esillä. Luulenpa että loppupeleissä olemme kaikki samanlaisia tallaajia ja rakkaus viihtyy parhaiten normaalissa vartalossa kun sen vain antaa näkyä.

Murmeli

=========================

Kyllä itsestään pitävä, hyvinvoiva henkilö myös huolehtii ulkonäöstään sekä kehostaan ja näin pitääkin. Tämähän ei tarkoita ylilyöntejä. Mutta ei voi myöskään vaatia toiselta osapuolelta ulkokuoresta huolehtimista, jos itse ei sitä tee. Kannattaa tässäkin asiassa katsoa peiliin. Minusta se on kohteliasta kanssaihmisiä kohtaan, että huolehtii ulkonäöstään, varsinainen tärkein on tietystikin ihmisen "sisältö " ja ajatukset. Ja täytyypi aina muistaa se, että toinen tykkää tyttärestä ja toinen äidistä.

Hymy

=========================

Ulkoisen olemuksen huomaa ensiksi, mutta tutustuessa eniten merkitsee luonne ja mitä toinen ajattelee. Ehdottomasti luotettavuus ja rehellisyys.
Sisäinen kauneus ennen kaikkea!

Anne

=========================

Eiköhän se ole ihan sama minkälainen ulkokuori on, pääasia minun mielestä on että sydän on kultaa. vaikka en ole mikään missi niin mieheni on silti maailman ihanin minua kohtaan, joten ei hänenkään mielestä ulkonäkö ole tärkein.

Anne

=========================

Minä sain hyvän opetuksen tähän asiaan. Olen yli nelikymppinen ikäneito ja menossa naimisiin keväällä. Kuinka ollakaan, television muuttumisleikit alkoivat kiinnostaa todella paljon. Tuntui, että olen liian ryppyinen, vanha, löysä väärästä paikasta, iso väärästä paikasta, pieni väärästä paikasta. Ja ilo tulevista häistä katosi, tilalle tuli ahdistus, jotten taida kelvatakaan morsiameksi näillä kymmenillä. Kunnes... tajusin, että kaikki, mitä minussa on, on pientä matkamuistoa tähänastisesta elämästä. Jokainen ryppy on ansaittu. Ja kaikista tärkeintä on, että sydän hymyilee, silloin hymyilee koko nainen. Ja toivon, että osa ulkoisesta "kauneudesta" olisi siirtynyt sisäpuolelleni, se kuitenkin on kestävämpää... sitä ei vain ehkä katsoja heti huomaa.

AnniKuu

=========================

Seurustelusuhteen alkamiseen ja kiinnostuksen heräämiseen toisen ulkoisella olemuksella on kiistaton vaikutus. Onneksi me kuitenkin pidämme erilaista ihmisistä ja syvien psykologisten tarpeidemme mukaan myös valitsemme erinäköisiä ja -kokoisia kumppaneita.
Pitkässä liitossa se, että huolehtii ulkonäöstään, on rakkautta itseään ja toista kohtaan. On huomaavaista, ettei kotona kuljeta lököverkkareissa ja kulahtaneessa t-paidassa, vaikka ne olisivat kuinka mukavia tahansa. Hygienia on tärkeä läheisessä ihmissuhteessa. Voi kuinka arvostankaan nykymieheni puhtautta ja siisteyttä entisen mieheni jälkeen. Mieheni käy säännöllisesti parturissa (ei väliä vaikka minä tilaan ajat koko perheelle) ja hammaslääkärissä. Hän myös kuntoilee ja laihdutti juuri ylimääräiset 10 kiloa. Hänen ei tarvitse olla seksikäs pukeutumisessaan minun silmääni miellyttääkseen, mutta toki silmä lepää jokaisessa hyvännäköisessä miehessä ilman taka-ajatuksia.
Itse pidän itsestäni ja ulkonäöstäni huolta. Kuntoilen enemmän terveyden kuin ulkonäön vuoksi. Samasta syystä mietin suuhunpantavani. Meikkaan, kampaan ja pukeudun yhtä paljon oman hyvän olon vuoksi kuin ympäristönkin. Tarkistan mieheltäni, onko asuni liian seksikäs tai kaula-aukko liian syvä. En halua provosoida ympäristöäni ja sitten ihmetelle, mitä ne miehet oikein tuijottavat. Pikkujouluihin sopii seksikkäämpi asu kuin työpaikalle.
Mielestäni jokaisen pitäisi katsoa kotiasuaan kriittisesti ja miettiä, millaiselta näyttää toisen silmissä.

Tosinainen

=========================

Kaikki kauneus hehkuu sisältä päin. Vaikka ulkokuori olisi kuinka upea, mutta olemus kylmä, ei se ketään lämmitä. Sisäinen henku ja rakkaus lämmittää. Jokainen sydänystävä on rakas ja läheinen ja kauneushan on lopulta katsojan silmässä. Rakkaus kaunistaa!

Ansku

=========================

Kyllä ulkokuorella on väliä. Jos olet siisti, vaatteet, hiukset ja kädet puhtaina tunnet jo itsekin olevasi kunnossa. Se taas heijastuu koko olemukseesi. Kuljet iloisempana ja pystypäin. Ja olet varmasti jonkun mielestä seksikäskin.
Se riittää. Ei siihen merkkivaatteita ja muuta ylimääräistä tarvita. Oman itsensä hyvä olo vetää magneetin tavoin häntäkin, jolle nimenomaan haluat olla se seksikäs.

Anneli

=========================

Seksikkyys ei missään tapauksessa kuulu ensimmäisiin ajatuksiin mitä ihmisistä ajattelen heidät ensi kerran nähdessäni.
Puhtaus ja siistit vaatteet sen sijaan ovat tärkeitä asioita. Itselleni itsevarmuutta nostaa vaatteet joissa tunnen viihtyväni. Kun tunnen itse oloni hyväksi, se näkyy varmasti myös ulospäin.

Anne

=========================

Kyllä ulkonäöllä on väliä. Puhtaat vaatteet ja hiukset sekä iloinen hymy kertovat paljon käyttäjistään. Henkilön ulkoiset mitat ja vaatteiden kalleus ja muodikkuus sitä vastoin eivät merkkaa niinkään paljon.

Äidin vanhat opit kunniaan

=========================

Kaikilla asioilla on välinsä, ja tarkoituksensa. Aina kun on hyvin huoliteltu, kyllä sitä saa ihailuja osaksensa, voi sanoa omasta kokemuksesta. Seksikkyydelläkin on oma merkityksensä, kuinka me toista vikitellään ja yritetään kaataa sänkyyn! Mutta tärkein on mielestäni sisäinen kauneus ja sitten vasta tulee ulkokuori. Jotkut omaavat molemmat! Vanha sanonta; moni kakku päältä kaunis....

Ansku

=========================

Jokaisessa ihmisessä on seksikkyyttä. Esim silmät, huulet, korvat. Puhetyyli ja nauru. Niin kuin sanotaan, kauneus on katsojan silmissä, eiköhän se päde myös seksikkyyteen.

Anneli

=========================

Ulkonäöllä ei ole merkitystä, kunhan on siisti ja puhdas asu, hyvältä tuoksuva, hiukset puhtaat ja hampaat hoidettu.
Todellinen kauneus on ulkokuoren alla, silmiltä näkymättömissä.
Old lady

=========================

Luonne ja yhteensopivuus tärkeintä, tavallisen näköinen kelpaa

Tasse

=========================

Kun rakastaa toista; eikö hän ole seksikkäin olento ja näytä hyvältä - kaikista maailman ihmisistä.
Tunnen ihmisiä paljon, jotka eivät tutustu toisen syvemmin jos jo eka tapaamisella sattuu toisella olevan vääränlainen asu tai kengät.
Eiköhän se tunne ole ylivoimaisin asia kahden ihmisen välillä, näin se on. Ihmiset vain ovat nykyään niin pinnallisia, ettei kukaan pääse toista niin lähelle, että syntyisi tunnetta.
Ja siksi nykyään on niin paljon sinkkuja.
Vastaus on siis monitahoinen, vaikka itse en pinnallisuutta kannata, arvot ihan muualla.
Totta vain on - kuten jo sanoin, tämän päivän ihmiset ovat pinnallisempia ja materialistisempia ja silloin partnerinkin pitää olla "Kullattu"

Annu

=========================

Mielestäni se, mitä päässä liikkuu ja miten kohtelee kanssa ihmisiään, on tärkeämpää kuin ulkonäkö.
Toki suihkunraikas ja puhtaisiin pukeutuva mies- tai naisystävä on varmaan jokaisen mielestä miellyttävämpi kuin epäsiisti.
Seksikkyys ilmenee lopulta kuitenkin muulla tapaa kuin esim. pukeutumisella tai meikkaamisella. Joskus kun "muka" seksikkäästi pukeutumiset ja tälläytymiset saattavat mennä hieman yli.
Tietynlainen itsevarmuus, huumori jne. ominaisuudet tekevät seksikkyyden.
Ami

=========================

En ymmärrä tätä nykyistä seksin ja ulkokuoren ylikorostamista ollenkaan. Kyllä vähemmälläkin pärjää! Iloinen hymy, valpas katse, siisti ja puhdas ulkoasu, puhtaat ja kammatut hiukset, ystävällinen ja huomaavainen käytös. Ne osoittavat kohteliaisuutta kaikkia kohtaan. Kuori on kuori, mutta se kertoo kyllä myös sisällöstä!
Anki

=========================

Minusta sisäinen kauneus, rehellisyys ja se että voi luottaa toiseen ihmiseen 100 prosenttisesti on kaikkein tärkeintä.

Andybill

=========================

Omasta mielestäni ulkonäöstä huolehtiminen on myös kohteliaisuutta ja huomaavaisuutta läheisiä ihmisiä kohtaan. Ei ole väliä onko ihminen ylipainoinen, eikä siihenkään voi juurikaan vaikuttaa millaiset kasvot ja minkä muotoisen vartalon luoja on meille antanut. Puhtaat, ehjät ja sopivat vaatteet, reipas ja ryhdikäs olemus, oma hygienia ja huoliteltu ulkonäkö ovat asioita jotka toki vaikuttavat.

Kauneushan on sitten loppu pelissä katsojan silmissä, kukin kokee seksikkyyden eri tavoin. Toisille se merkitsee kasaa pakkelia, joillekin suuria rintoja, kolmannelle seksikkyys tulee karismasta. Itse arvostan viimeisintä, sillä mielestäni seksikkyys lähtee ihmisen sisältä ja siitä miltä ihmisestä itsestään tuntuu. Ihminen, joka arvostaa itseään ja pitää itsestään sellaisena kuin on, osaten kantaa vartalonsa ylpeydellä huokuu usein myös tietynlaista seksikkyyttä, itsestään epävarma ihminen on harvoin seksikäs.

Nuksu

=========================

Ulkonäkö ei tosiaankaan ole se kaikkein tärkein asia suhteessa. On kuitenkin kohteliasta huolehtia itsestään ja ulkonäöstään. Se kertoo kunnioittamisesta, välittämisestä ja arvostamisesta sekä itsensä että kumppanin.

Annukka

=========================

Eräs miespuolinen työkaverini kiteytti tämän sanoen: "Mitä siitä tiukasta pepusta, jos on tyhjä pää." Ja ainakin minusta siinä on sanottuna kaikki. Oma rakkaani on minua 15 vuotta vanhempi ja näyttää juuri ikäiseltään silmäpusseineen kaikkineen, mutta en voisi rakastaa häntä enempää vaikka näyttäisi sen 15 vuotta nuoremmalta. Kyllä ihminen itse löytyy sen kuoren sisäpuolella.

Anu

=========================

Onhan nuo lehden etusivut taas kevättä odotellessa täynnä vinkkejä kuinka näyttää kauniimmalta/ seksikkäämmältä / hoikemmalta. Jos tuntee itsensä kauniiksi, toinenkin näkee sen. Aito kauneus lähtee sisältä. Seksistäkin on alettu nyt tehdä oikein reality-sarjaa, kun ei sitäkään ilmeisesti "osata tehdä oikein". Kyllä kaikkea myydään, jos ostaja löytyy. Itsensä kanssa kun on sinut, niin muu hoituu kyllä itsestään!!

Annukka

=========================

Totta kai on!
Puhuttiinpa asiasta puolesta tai vastaan, niin tosiasia on, että ulkonäkö ja olemus kertoo ihmisestä yhdellä vilkaisulla jo melko paljon. Huolehtiiko hän itsestään, onko hän sinut itsensä kanssa jne.
Miehenä olen ns. rinta rottingilla, kun tiedän, että puolisoni huomataan myös muiden miespuolisten lajitoverieni taholta. Omasta olemuksesta ja ulkonäöstä huolehtiminen kuuluu luonnollisena osana omaan elämään. Kohtuus kaikessa - niin myös tässä asiassa. Vesimies

=========================

Minulle riittää, että miesystävä näyttää ja tuoksuu puhtaalta.

Arja

=========================

Näin kahdenkymmenen avioliittovuoden jälkeen on oppinut näkemään puolison sekä juhla- että arkikunnossa. Itsekin olen mielellään vapaapäivinä ihan "luonnontilassa", tukka sotkussa, naama kiiltäen. Edes kotona pitää jokaisen saada olla vapaasti oma itsensä.
Onhan se kuitenkin mukava, että tietää toisen osaavan olla huoliteltukin ja saa nähdä tämän toisinaan laitettuna, silloin antaa anteeksi sen, ettei aina jaksa olla tip top.

Siippa

=========================

Iloinen mieli ja hyvä sydän ovat tärkeimmät ominaisuudet ihmisissä. Ulkonäkö pitää olla siisti ja puhdas. Mielestäni myös sopusuhtainen vartalo on jo ihan terveydenkin takia tärkeä. Vaatteet puhtaat ja käyttäjän päälle sopivat.
Olen samaa mieltä, että tiedotusvälineissä tuupataan meille ihan liikaa ulkokuoren ihailua ja seksiä. Mielestäni olisi parempi, että jokainen oppisin pukeutumaan oman tyylinsä mukaan ja olemaan omat itsensä.
Jokainen löytäköön oman tyylinsä.

=========================

Siisti ulkonäkö kertoo ihmisen pitävän huolta itsestään. Jokainen ihminen on kaunis omalla tavallaan, tai ainakin hänessä jotain hyvää on. Ulkonäöllä ei ole juuri väliä keneen sydän ihastuu ja josta löytää sielunkumppanin. Yhteinen kemia joka kolahtaa on se jokin juttu kahden ihmisen välillä. Kun rakastaa, on tämä oma ihminen kaunis ja haluttava vaikka tukka takussa ja silmät sikkuralla aamukahvipöydässäkin. Ihmisen olemuksessa terve itsetunto, ystävällisyys ja toisten huomioonottaminen ovat asioita jotka herättävät kiinnostusta ja sympatiaa. Tiettyä pilkettä silmissä etsii toisesta ihmisestä, se on se ratkaiseva juttu.

Tuija T

=========================

"Kauneus on katsojan silmässä"...
Kokonaisuus ratkaisee. Ei tarvitse olla kiiltokuvapoika/-tyttö. Kun ihminen on "sinut" itsensä kanssa, hän hehkuu kauneutta ja seksikkyyttä. Itsestään huolehtiminen kuuluu tietenkin asiaan; pitää pitää huolta kunnostaan ja ulkoisesta siisteydestä.

Auli

=========================

Minusta itsestään huolehtiminen on kunnioitusta puolisoaan/lähimmäisiään kohtaan. Ihmisen pitää olla puhdas, hyvin hoidettu ja vaatteetkin saavat olla elettävältä vuosikymmeneltä.

Crisse

=========================

Ulkonäöllä ei ole niin väliä, kunhan pääkoppa on kunnossa ja on muuten siisti.
Voi toki "riepupetterinäkin" näyttää seksikkäältä. "Kauneus on aina katsojan silmissä".

Carita

=========================

Ulkonäöstä on mielestäni pääteltävissä mm, että millainen henkilö on sisältä, mitä hän harrastaa + välittääkö hän itsestä.
Minun kohdallani ulkonäöllä on valitettavasti kovin (ehkä liiankin) tärkeä merkitys, enkä tiedä, että mitä olisi tehtävissä sen faktan muuttamiseksi...

Milla

=========================

Erittäin ajankohtainen kysymys ja toisaalta myös ikuisuuskysymys. Kautta vuosisatojen ihmiset ovat pyrkineet pistämään ja arvottamaan toisiaan jonkin yhteisen muotin mukaiseksi. Siihen liittyy perimmäisenä ajatus siitä, että aina kun haluamme yksinkertaistaa ajatusmaailmaamme meidän on yksinkertaistettava myös ympäröivää maailmaamme. Aisteja meille on annettu käyttöön ja joskus meille ei ole annettu kaikkia aisteja käyttöömme. Näköaistin merkitys on ylikorostunutta. Miksi emme myös alkaisi nauttia kanssaihmisistä myös muiden aistien avulla, kuten esim. kuulemalla. Pistetään silmät kiinni ja ihaillaan ja nautitaan lempeästä äänestä tai vaikkapa seksikkäästä äänestä ja annetaan sille yhtälailla merkitystä ja arvoa!

Esteetikko kuuntelija

=========================

Sisäinen kauneus merkitsee enemmän. Ulkokuoressa tärkeää on puhtaus ja siisteys sekä "hajuttomuus".
Monesti vähemmän kaunis ihminen on tosi mukava. Ja kaunis ihminen, etenkin jos hän itsekin pitää itseään kauniina, on monesti aika ärsyttävä.
Mutta liika laittaminen ja meikkaaminen paljastaa ihmisen itsetunnon heikkouden, ei ole vara olla oma kaunis itsensä.
Nanni

=========================

Miehessäni ihailen uskollisuutta, turvallisuutta, lämpöä. Ulkokuori hurmasi eka kerran tavatessamme, mutta sisältäkin löysin kultaa... Tiedän että olen hänelle maan päällä se kallein aarre. Eikä minun eikä hänen tarvitse olla tällätty, voimme olla lökäpöksyissämme. Tietenkin töihin ja juhliin pukeudumme niiden arvon mukaisesti ja siististi. Pakkelia ei kuitenkaan tarvitse laittaa niin paksusti, että lapset pelkää.
Nanni

=========================

Siisti, tilanteeseen sopiva pukeutuminen ja hyvä käytös riittää, seksistä viis.

Eveliina

=========================

Aivan ensimmäiseksi mieleeni tuli vanha viisaus -kauneus on katsojan silmässä. Olen yksi niitä omituisia ihmisiä nykyaikana, jotka eivät tuijota ihmisen ulkonäköön ensisijaisesti vaan minulle tärkeämpää se, mitä sanottavaa hänellä on. En ole valinnut kumppanianikaan sen vuoksi, että hän oli komean näköinen, vaan koska hänellä oli niin koskettavan kaunis sydän. Joten kun katson häntä, hän on minun silmissäni aina kaunis. Sen sijaan tulen surulliseksi, kun näen laiminlyödyt kasvot edessäni. Kun elämän pyörteissä unohdamme itsemme, se näkyy ja loistaa kaivolta kotia asti. Niitä kasvoja näkee valitettavan paljon päivän mittaan.
Tärkeintä ei siis ole mielestäni se, että jollakulla on sopusuhtainen missivartalo, vaan että sillä jollakulla on rauha sydämessään. Vain silloin voimme olla kauniita, koska jos koemme tasapainon itsemme kanssa, toisin sanoen rakastamme itseämme, pidämme myös huolta itsestämme, mukaan luettuna ulkonäkömme, koska koemme olevamme sen arvoisia. Mutta meikit ja merkkivaatteet eivät tee kenestäkään kaunista sinällään. Säteilevä syvällinen kauneus tulee sisältä päin.

Antaa kaikkien kukkien kukkia

=========================

Mielestäni ei ole väliä, sillä teen työtä ihmisten kanssa jotka eivät taatusti täytä tämän päivän ulkonäkötrendejä. Olen oppinut, että rähjäisen ja ajoittain räkäisen ulkokuoren alla on useimmiten lämmin ja arka ihminen, jolla on älykkäitä ajatuksia elämästä ja yhteiskunnasta sekä ihmisyydestä. Ulkonäön mukaan ihmisten lajittelu heijastaa sisäistä tyhjyyttä ja pelokkuutta kohdata toinen ihminen niin läheltä, että kuulee mitä hän sanoo ja ajattelee. Mielestäni ihmisten luokitteluun minkä tahansa ulkoisen piirteen mukaan typistää ihmisyyttä ja on ensiaskel rasismiin.

Ksenia

=========================

Hyvä käytös ja siisteys ovat ulkonäköä tärkeämmät. Mummo sanoi aikoinaan minulle: "Muoto Luojan luoma, tavat itse oppimat".

Eija

=========================

Monta kertaa käy niin, että joku ihminen näyttää todella kauniilta, sitten, kun häneen tutustuu, ja hän onkin luonteeltaan epäystävällinen, ja suusta pääsee sammakoita, hän ei enää näytäkään kauniilta. Samoin tavallinen ihminen, joka ei alkuun hetkauta yhtään, mutta on ystävällinen, ja muita ajatteleva, hän alkaa näyttää kauniilta, myös ulospäin. Totta on, että ihmisen kauneus, ja seksikkyys tulevat sisältä päin.

Eija

=========================

Voi hyvänen aika, totta kai sillä on väliä! Katseletko itse mieluummin itsestään huolehtivaa ihmistä vai tuulipuvussa kulkevaa rasvalettiä? Haloo. Seksikkyys/kauneus on katsojan silmissä, riittää kun huolehtii itsestään niin että muiden on miellyttävä katsoa.

Sexy

=========================

Aluksi tietenkin kiinnittää huomiota ulkonäköön ja muuhun ulkoiseen olemukseen, mutta lopulta tärkeintä on se, miten henkilö suhtautuu minuun. Miten käyttäytyy? Miten hallitsee ongelmatilanteita? Toki myös se on tärkeätä, että huolehtii omasta henkilökohtaisesta hygieniastaan.

Equel Conzalez

=========================

Ulkonäköä tärkeämpää on ulkoinen olemus. Puhdas, raikas ja siististi pukeutunut ihminen on aina omalla tavallaan tyylikäs. Tähän liittyy myös se, että hiukset on hoidettu. Näillä seikoilla ihminen viestittää samalla, että arvostaa itseään ja näin ollen myös muita.

Eila

=========================

Mielestäni siisti pukeutuminen ja huoliteltu muutenkin on hyvä, mutta henkilön ulkonäkö on toisarvoinen asia. Luonne ja miten kohtelet toisia ihmisiä on tärkeää elämässä. Ulkonäköä kuvastaa se, mitä sisimmässä itse tunnet! Se näkyy myös ulkonäössä.
EVELIINA

=========================

Siis ainakin työnantaja katsoo ulkokuoreen, meilläkin oli juuri osaston uudelleenorganisointi ja eikös vaan lihavat ja vanhat olleet ensimmäisenä irtisanottavien listalla. Siinä jäi osaamiset toisarvoisiksi kriteereiksi.
Oma mieheni on kaljuuntunut lähes viisikymppinen, hieman ylipainoinenkin, mutta rakkaampaa ei ole eikä tule. Eikä hänen valinnassaan 25 v sitten ulkonäkö, silmiä lukuun ottamatta ehkä, vaikuttanut...

Maisa

=========================

Ei! Kunhan nyt sen verran huolehtii ulkonäöstään, ettei ihan vastenmieliseksi rupea... Mutta enhän ole hänessä ulkonäköön rakastunut! Toisaalta jonkinmoinen itsestään huolehtiminen kannattaa ihmisen itsensä takia, jo terveydellisesti.

Elina

=========================

Valehtelisin, jos sanoisin, ettei ulkonäöllä ole mitään väliä, ainakin silloin, kun toiseen henkilöön vasta tutustuu. En takuulla lähtisi ulos Uuno Turhapurolta näyttävän tyypin kanssa. Ulkonäön merkitys kuitenkin häviää, kun toisen oppii tuntemaan kunnolla. Oma mieheni oli tavatessamme hyvin hoikka ja pyykkilautavatsainen, mutta nykyään on kupua kertynyt masun kohdalle vaikka kuinka paljon. Silti se ei vaikuta rakkauteeni vähääkään. En muutenkaan kyllä etsinyt mitään seksipommia, vaan luotettavaa kumppania, jonka kanssa voisi joskus perustaa perheen.
Toisaalta en aina pidä niiden ulkonäöstä, joita yleensä pidetään superkauniina ja seksikkäinä. Liika kauneus voi minusta olla rumaa tai ärsyttävää (ja etenkin jos siihen liittyy vielä liika itseriittoisuus). En ole koskaan kuolannut samojen julkkisten perään kuin suurin osa kavereistani. Olen etsinyt sit ihmistä kuoren alla...
Tietenkin vaikutelmiin vaikuttaa myös se, miten oman ulkonäkönsä kantaa...

E

=========================

Luulen, että tämä on lopultakin aika henkilökohtainen asia - kauneus on katsojan silmässä jne. Mutta itselleni asialla on kyllä väliä, sekä sillä miltä itse näytän että sillä miltä mieheni näyttää. Minusta itsensä huolehtiminen on ihan perusjuttuja; vähän meikkiä, kivat vaatteet (ei mitään muotivaatteita tarvitse kuitenkaan), siisteys, sopusuhtaisuus. Mallinkroppaa tai vastaavaa ei tarvitse olla, mutta hyvä kunto on tärkeä asia, jo terveydenkin kannalta.

Haluan itse pitää miestäni kaikkein komeimpana ja että olen hänelle kaikkein kaunein - muut ihmiset tuskin näkevät meitä sillä tavalla kuin me näemme toisemme mutta ei ole tarkoituskaan. Sillä, mikä kauneusihanne maailmassa nykyään ja erityisesti pornoalalla on, ei ole meille kummallekaan väliä enkä pidä sellaista edes viehättävänä.

ElinaS

=========================

Hei Tiina ja kysymyksesi on hyvin aiheellinen esittää tänä päivänä. Ulkonäkö määrittelee paljon tänä päivänä ja se pahoittaa mieltä aika lailla, olet varmasti huomannut sen. Uskon että se ihminen, joka jaksaa tutustua uuden tuttavuutensa/kumppaninsa sisäiseen minään ja elämänkokemukseen, löytää itselleen ihmisen jota on etsinyt vierelleen.

Se vaatii etsijältäkin rohkeutta sillä toiseen ihmiseen tutustuu hitaasti ja matkan varrella on epävarmoja tunteita mukana. Osata olla kärsivällinen ja antaa aikaa niin itselleen kuin toiselle säikähtämättä pienistä. Pintapuolisuutta löytyy kummastakin sukupuolen edustajista ja ehkäpä jokaisesta meistä jollain tapaa. Uskalla luottaa sydämeesi ja anna sen löytää sinulle omat vastauksesi ihmisten keskellä. Ehkä tämä on myös sinulle oppimisen paikka kun olet kyseenalaistanut asian, joka vaivaa sinua ja haluat löytää nyt totuuden ja tasapainon.
Elina

=========================

Ei tarvitse näyttää seksikkäältä eikä "laitetulta", mutta siistiltä ja hoidetulta.
Se on kohteliasta ja huomaavaista toisia ihmisiä kohtaan. Se osoittaa, että ottaa toiset ihmiset huomioon ja arvostaa heitä.
ER

=========================

Totta kai ulkokuori on tärkeä. Minä arvostan siistiä miestäni, koska hän on puhdas, hyvälle tuoksuva ja puhtaat vaatteet päällä. Hän ei koskaan käytä pukua(ainoastaan pakon edessä). Siistit farkut ja kotoinen olemus, parta ajettuna hän on joka päivä. Hän on invalidi, mutta kumminkin ajattelee itseään ja minua, vaikkei juuri käykään usein kodin ulkopuolella.

Joten minäkin satsaan ulkonäkööni. Aamun ensimmäinen askare on ripsivärit silmään ja punaa huuliin. Pienistä asioista tulee onnistuneita uusia päiviä. Nyt asumme kahden ja aikaa on, mutta myös silloin kun lapset olivat pieniä, huolehdin ulkonäöstäni. Tyttäremme ovat omineet saman asenteen, ettei kodista poistuta kaunistautumatta. Ikävä kyllä usein näkee nuoria äitejä, jotka ajattelevat ettei tarvitse huolitella itseään. Se on kohteliaisuus muita kohtaan olemalla kaunis.

Elli 50

=========================

Mies voi näyttää miltä vaan kunhan se on rakas minulle, antaa arvoni itselleen kuin minulle.
Saunan raikas minulle riittää. Tansseissa kuin ulos vierailulle, kun käydään yhdessä usein silloin voi laittaa parhaimpiin. Tärkeä sisäinen kauneus ja todella rakas ihminen minulle kuin lapsille.

35-aviossa, neljän lapsen isä

=========================

Ei minusta - kyllä se hyvä kahvi korvaa sen minkä silmä näkee. Katsoo sitten tarkemmin, kun on kunnolla herännyt tai töihin lähdössä, kaikkihan on laitettu kuntoon silloin ja ollaan niin suloisii ja seksikkäitä uusiin haasteisiin. HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄN ODOTUSTA KAIKILLE...

Elsime

=========================

Kyllähän sitä sisäistä kauneutta piisaa, vaiks kuin peittelis sen "lumpuil' ja räteil'"!
Tosipuheissa tämä aika on kyllä perin ulkoistavaa ja seksististä, että varmaan samaa pohtii moni muukin nainen...
Omakohtaisen kokemukseni mukaan aikoinaan ollessani parisuhteessa miehen kanssa, jolle nuo seikat olivat tärkeitä, koin samaa tuskaa; pukeuduin tämänhetkisen mielen valossa toisen miellyttämiseksi aivan pöyristyttävän seksikkääksi, ja tein väärin itseäni kohtaan.
Sanoisin nyt kypsempänä noin viisikymppisenä, että laittaudu just sellaiseksi kuin itse haluat - älä toisia miellyttääksesi, sillä silloin et kuuntele itseäsi, jos joudut tuollaista miettimään.
Minusta on ihan mukavaa katsella fiksusti ja asianmukaisesti käyttäytyvää ja pukeutunutta ihmistä, naisella meikki samalla periaatteella laitettuna. Myös itse parhaani mukaan pyrin siihen, mutta en huom. toisten mieliksi, silti koen olevani ihan haluttu niin mieheni kuin muidenkin silmissä.
Kuuntele ihan omaa itseäsi ja omia halujasi, niin tuota kysymystä Sulle ei enää ole.

Erkku

=========================

Mielestäni miesystäväni ei tarvitse näyttää arkioloissa yhtään seksikkäältä ja hyvin laitetulta. Sitten kun olleen menossa ulos pitää tarkastaa ulkokuorta ja pukeutua asianmukaisesti. Meillä on yhteiseloa jo yli 25 vuotta, enkä ole ulkonäköön kiinnittänyt huomiota, ehkä silloin kun tapasimme. Mutta kyllä luonne ja se kaikki muu on pitkässä juoksussa paljon, paljon tärkeämpää.

Mampseli

=========================

Sisäinen kauneus on tärkeintä, sanotaan. Paikkansa tämä pitääkin, sillä vaikka ihminen olisi kuinka edustavan näköinen tahansa, huono käytös ja muiden tunteita kohtaan välinpitämätön asenne vähentää huimasti ulkoisen olemuksen viehättävyyttä.
Mutta, mutta...omasta ulkonäöstä huolehtiminen kertoo sekin paljon ihmisen sisäisestä ajatus - ja jopa arvomaailmasta. Vertaan asiaa herkulliseen ateriaan, joka tarjotaan odotetuille vieraille. Ruoka on varmasti kovin maistuvaista, mutta mikäli se tarjotaan sotkuisessa keittiössä, eriparilautasille niin ja näin lätkäistynä, eilispäivän lehtien katsottaessa pölyistä pöytää jossa yksi jalka notkuu, ei illallishetkestä tule vieraille mieleenpainuvaa ainakaan nautinnollisuutensa tähden.
Samoin on ihmisten laita. Liian usein omasta itsestä ei pidetä huolta, paino nousee, hiukset ovat arkisin hujanhajan koska on kiire ja viikonloppuisin koska on vapaa. Meikkiä ei jaksa laittaa, mitä sitä enää… mieshän on jo rengastettu. Parta jää ajamatta ja dödö kuivettuu joululahjapakettiinsa, eihän tuo parempi puoliskokaan näytä siltä, miltä näytti suhteen alkuaikoina. Miksi ihmeessä näin?!
Parisuhteen ylläpitoon tarvitaan, poikkeuksetta, intohimon liekkiä, fyysistä nautintoa. Ja miehillä visuaalisuus, se mitä näkee, on yhtä suuri seksuaalisen tyydytyksen tuoja kuin naisilla iho, tuntoaisti. Me naiset voimme kuvitella, miltä lemmenleikit tuntuisivat, jos emme voisi tuntea kosketuksia vartalollamme. Miksi riistää mieheltä vastaava nautinto vain siksi, ettemme viitsi näyttää mahdollisimman naisellisilta, vietteleviltä. Myös arjessa, se on rakkaudenosoitus vailla vertaa!
Vaikka synnymme tänne kukin omanlaisenamme, toiset yleisen kauneusihanteen (joka sekin vaihtelee kulttuurista ja aikakaudesta toiseen) paremmin täyttävinä kuin toiset, jokaisella on mahdollisuus pitää itsestään huolta ja näyttää miellyttävältä. Jokainen, joka miettii, miksi omassa parisuhteessa menee kehnosti, voisi pohtia asiaa myös ulkonäön ja viehättävyyden näkökulmasta. Ja vastaavasti sinkkuna; se, mitä ihminen viestittää ulkoisella olemuksellaan, pukeutumisellaan, tuoksullaan, vartalollaan, vastaa useata kymmentä prosenttia koko viestistä, jonka kuulija / näkijä vastaanottaa. Mitä haluat itse viestiä muille?
Eve

=========================

Pitäisikö miesystäväni näyttää seksikkäältä? Ei. Sopusuhtaiselta? Kyllä. Komealta? En pahastuisi. Hyvin laitetulta? Ei, itsestään huolta pitävältä kylläkin. Huolenpito tarkoittaa normaalipainoa, tupakoimattomuutta, siisteyttä sekä järkevää syömistä, liikuntaa ja itsensä hyväksymisen mukanaan tuomaa varmuutta. Toisaalta, viimeksi mainittu on todella seksikästä...

Kriteerit kehittyvät iän myötä!

=========================

Kyllähän se, että ihminen pitää itsestään jonkinlaista huolta, vaikuttaa siihen, miltä hän näyttää myös ulospäin. Minusta ihmisen pitää pitää itsestään huoli oman itsensä takia ja pitää itsestään niin paljon, että välittää myös hyvinvoinnistaan. Silloin myös muut pitävät hänestä.

Harvemmin kiinnostukseni herättää ryysyissä, likaisissa vaatteissa lontustava sohvaperuna, mutta tällä en tarkoita sitä, että ihmisen pitäisi olla kuin Gloria-lehden kuvasta tai hiihtää tuhat kilometriä talvessa - ei missään nimessä. Kuitenkin kumppanin kanssa on elettävä "vanhana ja ryppyisenäkin", joten ajatukset pääkopassa ja persoona ovat ne, jotka merkitsevät ja joihin sitten lopulta ihastun, jos ihastun.

Pöllö

=========================

Onhan sillä merkitystä. Mutta ei se ole pääasia.
Jos toinen ei pidä lainkaan huolta itsestään ja näyttää ruokottomalta tai haisee, jos ei ole käynyt pesulla, tai lihoo niin, että terveys vaarantuu, niin sitä en voi sietää.
Mutta aamupörröiset hiukset ja parransänki voi olla seksikästäkin. Vaikka sen ei tarvitse olla. Pääasia on lämmin sydän ja välittäminen ja Rakkaus!

Hanna

=========================

Omasta mielestäni jokainen ihminen saa näyttää siltä kuin haluaa.
Tämän lisäksi arvostan ainakin itse enemmän luonnetta kuin ulkonäköä. Koska mielestäni ulkomuodon voi vaihtaa jos on rahaa, mutta aivoja ei voi vaikka rahaa olisi kuinka ja paljon.
Oma mieheni ei ole ulkoisilta olemuksiltaan Mr. Finland-kilpailija, mutta omasta mielestäni hän on seksikäs omalla tavallaan.
Tietenkin on kiva katsoa ja kavereille ''näytellä'' kaunista ulkokuorta, mutta onko se sitten se suhteen tarkoitus.
Ja jos itse ei ole välttämättä maailman kaunein/komein, pitääkö silloin olettaa toisen osapuolen olevan. Jokaisella kuitenkin on se oma mielikuva siitä mitä on kaunista kenessäkin.
Kauneus on katsojan silmissä ja jokaisessa maailman ihmisessä on varmasti jotain kaunista/komeaa.
H-R Puharinen

=========================

Olen 50+ nainen, mummu, kolmen aikuisen lapsen äiti ja eronnut.
Minusta on hyvä huolehtia ulkonäöstäni ja puhtaudestani perustasolla päivittäin. Liiallinen kauneusihannointi leikkauksineen, kohotuksineen ei ole minulle tärkeä ulkokuoreni osalta, henkisen vaikka kliseinen ilmaisu, vastaava preppaus on päivittäistä .Positiivarit oiva areena siihen tarkoitukseen.
Missikisoja mm. katsoessa vähän säälittää nuo tytöt, jotka tasapäiseksi meikataan, persoonakin kun on vielä raakile ja altis vaikutteille ja arvostelulle. Mutta markkinatalous pyörii ja tuotteita ja tarpeita luodaan.
Isot eurovirrat velloo kauneusbisneksissä ja saattaa polkea heikoimmat jalkoihinsa.
Nuoruus on lahja, vanheneminen on taito.

Mummu

=========================

Ei pelkkä ulkokuori kerro vielä mitään. Sisäinen kauneus on yhtä tärkeä, ellei tärkeämpikin. Eli kokonaisuus ratkaisee. Oma Rakkaani on maailman kaunein Nainen minulle, toiset voivat olla eri mieltä mutta se on heidän näkemyksensä. Rakkaani on kaunis sisäisestikin, kerrassaan ihana ihminen.

Hanski

=========================

Suomenkieli on tosiaan hauska kieli. Ennen puhuttiin viehättävästä ja nyt sanotaan seksikäs.
Mielestäni kaikkien pitäisi ajatella hiukan ulkonäköään kun lähdetään ulos, mennään sitten kauppaan, kävelylle tai juhlimaan. Vartalon mallilla ei ole merkitystä. Myös kotona on kivempi katsoa siistiä kumppania.
Naisen paras koru on kuhunkin tilanteeseen sopivasti pukeutunut mies ja päin vastoin.

Silmäniloa arkeen

=========================

Valitettavasti sillä on väliä. Nykyään on näytettävä hyvältä, mutta omasta mielestäni hyvältä näyttäminen ei tarkoita seksikkyyttä tai muotivaatteita. Hyvältä voi myös näyttää iloisella ja raikkaalla olemuksella. Että pitää huolta ihostaan, kynsistään, hiuksistaan ja katsoo ainakin, etteivät vaatteet ole likaiset kun liikkuu ihmisten ilmoilla (kissankarvoja ei lasketa:).
Toisaalta itseänikin mietityttää, että jos olisin pukeutunut seksikkäämmin ja käyttänyt enemmän meikkiä, olisinko ehkä saanut muutakin kuin arvostusta osakseni siltä eräältä komistukselta...

Ihailtu ja arvostettu, ei rakastettu

=========================

Luonne ihmisessä on ulkonäköä ja seksikkyyttä huomattavasti tärkeämpi. Aikamme ylikorostunut seksikkyyden ja ulkonäön arvostus kertoo pinnallisuudesta, joka nykyisin tunkeutuu joka paikkaan - varsinkin mediassa. Tällä on valitettavasti kielteinen vaikutus lasten ja nuorten ihmiskuvaan. Ulkonäköseikoilla ei ihmissuhteissa pitkälle "pötkitä" - pinnallisuutta uhkuvassa muotimaailmassa niillä on tietysti merkitystä. Seksikkyys ja huolitelluinkaan ulkonäkö ei takaa onnellisuutta.
Iän myötä ryppyjäkin saa tulla.

Vanhanaikainen Hellu

=========================

Ulkonäkö on yksi osa ihmisen kokonaisolemusta ja siinä on meille paljon annettuja/perittyjä elementtejä. Jokainen ihminen on kaunis silloin, kun on sisäisesti tasapainossa. Tahdot tai et, mutta tämä viestittyy Sinusta aina. Tämä ei toki tarkoita sitä, että et huomioisi ympäristöä - siisti, kelvollinen olemus - asiaan kuuluva pukeutuminen, on kohteliasta ympärillä oleville läheisille ja muille ihmisille. Toisille se on ripsiväri ja toisille meikkivoide - tämänkin tiedät vain Sinä itse, toimi mikä tuntuu Sinusta parhaalta.
Kunnioita myös toisia ja heidän valintojaan, emme onneksi ole samasta muotista valettuja. Erilaisuus on rikkaus.
Nuoren neidon äiti

=========================

Kokonaisuus on tärkeä, mutta sisin tärkein. Kaunista ja sopusuhtaista on toki kiva katsella mutta jos "sisällä" ei ole mitään arvokasta on hän vain helisevä vaski. Ulkonäkö muuttuu ja voi hetkessä olla muuta kuin juuri hetki sitten, mutta kaikilla arvilla, juonteilla, rypyillä on historiansa ja se on ao:n elämän rikkaus, joka on tärkeämpää kuin tuskainen ns. kauneuden perään juokseminen. Tutustukaa ihmiset ihan oikeasti toisiinne, syvällisesti että tunnette enemmän mitä toinen ajattelee, tuntee, kokee, odottaa, kuin se miltä hän näyttää tai haluaisi ulkoisesti näyttää.

Aamiaisella silmät ja korvat auki

=========================

Ulkokuorella ei ole todellakaan mitään merkitystä, vaan sitä mitä sen kuoren sisällä on!
Tavallinen tallaaja on sinut itsensä kanssa, eikä ole mitenkään tekopyhä tai teennäinen näyttelijä.
Sielu on ihmisen peili.

Hessutyttö

=========================

Mielestäni siisti ja puhdas, itsestään huolehtiva ihminen on miellyttävän oloinen.
Toisen silmissä seksikkäältä näyttämisen tarve tulee uskoakseni meistä naisista itsestämme. Minä ainakin haluan näyttää seksikkäältä mieheni silmissä. Pieni kosketus ohi kulkiessa tuntuu todella mukavalta, tulee tunne ettei hän voi vastustaa kiusausta. Se on rakkautta.
Painoa sen sijaan yritän pudottaa terveydellisistä syistä sekä oman hyvinvoinnin vuoksi.

Rachel

=========================

Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 20 vuotta. Noihin vuosiin on muunlaisten nousujen ja laskujen lisäksi mahtunut myös painonnousua ja -laskua ja siten ulkomuoto on ollut vuosien varrella enemmän tai vähemmän sopusuhtainen. Ikä tuo oman lisänsä ulkomuodon muuttumiseen. Olen avoimesti myöntänyt, että ulkonäkö merkitsee minulle melko paljonkin. Aikoinaan miestä "valitessani" totesin, että luonteen, huumorintajun ja muun lisäksi myös ulkomuoto vaikutti minuun voimakkaasti. Vuosien jälkeen rakastuminen kuitenkin muuttuu rakkaudeksi ja ne kaikki ihmisen muut ominaisuudet alkavat merkitä enemmän kuin ulkomuoto.

Toki on ihanaa, jos itse tai siippa hoikistuu ja laittautuu ja pukeutuu kauniisti, mutta ilman sitäkin intohimo, rakkaus, kunnioitus ja arvostus säilyy. Yleisesti ottaen seksikkyys on mielestäni enemmän karismaa kuin ulkonäköä ja seksikkyyden kokeminen ennemmin mielentila kuin ulkonäön ohjaama tuntemus. Tiedän kyllä tuttavapiirissäni miehiä jotka ovat alkaneet torjua ja julkisestikin parjaamaan pyöristyneitä vaimojaan. Itse en onneksi ole kokenut vastaavaa. Parhaimmillaan olen ollut parikymmentä kiloa lihavampi kuin seurustelumme alkuvuosina ja silti mieheni on aina pitänyt minua kauniina ja haluttavana. Vakaa mielipiteeni onkin, että jos OIKEASTI rakastaa toista, hyväksyy toisen sellaisena kuin hän on, myös ulkomuotoineen.

Onnellinen –65

=========================

Ulkonäöllä ei ole väliä. Jokaisesta meistä löytyy jotakin kaunista sisältä tai ulkoa:
Silmät, miten ne syttyvät hymyillessä. Herkkä huulenkaarre. Kauniit kädet. Hellä luonne. Jne. Elinkumppania kun valitaan, vaikuttaa siihen muukin kuin pelkkä ulkoinen miellyttävä piirre: tuoksu, käden kosketus, tavat, puhetyyli jne. eli sisäisen ja ulkoisen kokonaisuus.

Milla

=========================

Itsekin olen tätä viimeaikoina pohtinut, liittyen kylläkin presidenttikilpaan. Yllättävän helposti moititaan hänenkin ulkonäköään ja mietinkin mitä on edustavuus. Onko se "kaunis"(kenen määrittelemää) ulkokuori vai jotain muuta?
Minulle ulkokuorella ei ole merkitystä, mutta edustavuudella on. Edustavuudella tarkoitan miellyttävää käytöstä (kyllin hyvää... en lipevää), keskustelutaitoa (en small talkia), siistiä pukeutumista ja muutenkin siistiä käytöstä.
Päivi

=========================

Ulkokuori on henkilö- ja ikäkysymys. Kaikkea ajallaan, iän myötä ihminen löytää oman tyylinsä. Huoliteltu ja asiallinen ulkoasu on kohteliaisuutta ympäristöään kohtaan. Tilannepukeutuminen on myös paikallaan (etikettien hallinta).
Aikuinen nainen

=========================

Ulkonäöllä ei ole niin väliä, kunhan pukeutunut siististi ja on puhtaan raikas. Suuri ylipaino ei ole toivottavaa.

Nainen Espoosta

=========================

Mummoni sanoi aikanaan ole puhdas ja siisti vaikka vaatteesi olisivat paikatutkin. Sielusi näkyy kyllä. Katsele ihmistä silmiin sieltä näkyy kaikki tarvittava.
En usko että ulkonäkö sinällään on tärkeä, ihmisen karisma näkyy kyllä.

Marjaana

=========================

Ei ihmisen ulkonäkö eikä ulkoiset avut, kuten rikkaudet ja vauraudet merkitse kaikkea. Ihmisen oma persoonallisuus ja luonne tulee esiin, kun on ollut tekemisessä hänen kanssaan. Luonne ja ihmisen hyvyys tulee monta kertaa esiin, vaikka olemme ajatelleet etukäteen ihan toista. Monta kertaa voi ihmetellä kuinka mukava ihminen on, vaikka olemme ajatelleet etukäteen negatiivista.

Ei tuomita ketään.

=========================

Pidän tärkeänä sitä, että ihminen osoittaa kunnioittavansa toista ihmistä niin paljon, että pukeutuu kuhunkin tilanteeseen sopivasti. Osoittaa myös välittävänsä itsestään, mikäli pitää huolta kunnostaan ja ulkonäöstään. Seksikkyys ja hyvännäköisyys syntyy suurelta osin siitä, että voi itse hyvin ja viihtyy omassa "kuoressaan". En siis tarkoita sitä, että pitäisi olla mallin näköinen (tai mittainen) tai turvautua kirurgiaan saavuttaakseen jotkut määrätyt kriteerit. Hyvä olo näkyy ulospäin tekee omistajastaan hyvännäköisen.

Iija

=========================

Minulle on tärkeää että mahdollisesti tuleva kumppani olisi sisäisesti kaunis ja eikä ulkonäkökään ole huono asia, jos kasvonsa ovat kauniit. Pienet teot ovat todella piristäviä ja tällä hetkellä ystäväni on sellainen joka on tehnyt minut iloiseksi joka kerta pienillä teoillaan.

Happyman

=========================

Kyllä sillä vähän on väliä. Kestää hetken kauemmin kuulla jollain tapaa normista poikkeavaa ihmistä, koska huomio kiinnittyy ensin ulkonäön erityispiirteeseen (rasvainen tukka, erikoiset vaatteet, lihavuus, erityisen huono iho). Parisuhteessa tilanteet suhteen ulkopuolisten henkilöiden kanssa voivat aiheuttaa paineita kumppanin ulkonäölle.

Ennaltaehkäisevän toiminnan aloittanut

=========================

Tiedän vastaukseni olevan myöhässä, mutta vastaan kuitenkin, koska asia on kiinnostava:
1. Seksikäs ulkomuoto ei todellakaan ole tae elämässä eteenpäin pääsemiseen. Seksikäs nainen herättää uteliaisuuden, mutta siihen miesten kiinnostus jää. Seksikkäästi pukeutunut nainen herättää "vääränlaista kiinnostusta". Joillakin naisilla on harhakäsitys miesten miellyttämisestä; he kuvittelevat seksikkyyden auttavan joka tilanteessa.
2. Mikäli nainen haluaa eteenpäin elämässään, on hänen parasta olla oma itsensä, ei paljastavasti pukeutuva tai vihjaileva. Tällöin miespuoliset työkaveritkin arvostavat naista tasavertaisena henkilönä. Haihatteleva, keimaileva ja seksikkäästi käyttäytyvä/pukeutuva nainen pilaa etenemismahdollisuutensa ja uransa. Tuloksena on pettymys ja pahimmassa tapauksessa hyväksikäytetyn maine. Nämä ovat vain minun mielipiteitäni...

Olen nainen

=========================

Seksikkyys on kahden ihmisen välinen asia ja heidän vetovoimansa toisiinsa. Yksin muotojaan näyttelevä tai pullisteleva näyttää vain itseään ja arvioi itseään, eikä tiedä seksikkyydestä mitään. Nykyisin puhutaan jopa seksikkäistä ammateista tai tavaroista. Mielestäni seksikkäinä ammatteina voi pitää korkeintaan ilotytön ja rattopojan ammattia.

Aikuinen

=========================

Totta, kivaa on, jos mieheni on hyvän näköinen! Mielestäni kuitenkaan pelkkä ulkokuori ei ole kaikkea, tarkoitan jos muuten on ihan paha.

Ulkokuorikin alkaa näyttämään hyvältä, kun on muuten mukava ja kohtelias ja empaattinen. Mutta siistin näköinen pitää olla ja hoitaa kuntoaan tavalla joka sopii hänelle. Perustelen tätä sillä, että kun on hyvä kunto, niin se vaikuttaa myös psyykkeeseen! Kaikki eivät ole missejä ja "adonikseja".
Pitää osata pukeutua ja käyttäytyä tilaisuuksiin sopivalla tavalla...

Imppu

=========================

Musta pilotin kaulus on vedetty tiukasti hartioitteni yläpuolelle. Tumma väri ylläni huutaa minusta - älä tule. Haluan päästää lähelleni, mutta tie sinne on käytävä vaatekerrosten läpi. Toivon ihmisten uskaltavan katsoa syvyyksiin antamatta ulkokuoren hämätä ja pintojen sokaista. Sisälläni on paljon hyvää. Haluan koskettaa ihmistä, mutta en kehossani olevilla muodoilla. Mustat vaatteet ylläni ja siiliksi ajetut hiukseni kätkevät loistavasti herkkyyteni ja syvyyksissä asustavan kauneuden.

Tummat sävyt peittävät kipeät kohdat ihollani ja toivomattomat muodot vartalossani. Häpeän naisellisia muotojani. Naiseuden ja äitiyden symboleja, rintojani. Ne ovat niin esiin tunkevat, että niiden piilottaminen on lähes mahdotonta. Miehet ovat keksineet mitä erilaisempia nimityksiä naisen rinnoista: bosat, meiherit, hinkit.... Miksei kukaan sano koskaan, miten ihanat rinnat sinulla onkaan? Ulkonäöllä ja ulkoasulla voidaan peittää, kätkeä ja jopa hämätä.

Hyvin monet yhdistävät naiseuden ja miehisyyden ulkoisiin merkkeihin. Niinpä ulkonäköä on aina arvostettu läpi historian. Sekä miehet, että naiset ihailevat kaunista ulkomuotoa. Haluamme miellyttää, hurmata ja valloittaa. Haluamme myös kunnioittaa ja arvostaa toisten seuraa pukeutumalla ja huolittelemalla itsemme tyylikkäiksi sekä käyttäytymällä kohteliaasti ja sivistyneesti. Ikävä puoli joissakin on halu hallita. Ihmiset ylpeilevät hyvännäköisellä kumppanillaan, esineellistävät tämän ja haluavat omistaa. Haluavat herättää kateutta toisissa. Harva on aidosti hyvillään kumppanin puolesta, tämän saadessa ihailua osakseen.

Miehet ovat aina halunneet alistaa, esineistää ja omistaa naisen. Miehisyys on vähemmän alistuvaa ja siksi tavoiteltavampaa. Onko tuo sama esineellistämisen, omistamisen ja vallan halu herännyt meissä naisissa? Toinen puolemme? KYLLÄ. Tänä päivänä komean ja kauniin ulkonäön merkitys vain tuntuu korostuvan yhä enemmän. Edes ulkoasu ei ole niin tärkeää. Sisäinen kauneus, herkkyys, henkinen äly ja ihmisyys ovat kokeneet inflaation. Tie toisen luo täytyy rakentaa ulkoisen viehättävyyden avulla. Ne, jotka eivät viehätä ulkoisesti, saavat armottomasti elää ilman parisuhdetta, läheisen kosketusta ja seksuaalista kanssakäymistä luonnollisella tavalla.

Vähemmän kauniiden on ostettava rakkaus, hellyys ja seksi. Rakkaudesta ja hellyydestä on tullut kulutustavaroita, joita kysytään ja tarjotaan yhä enemmän rahasta. Ihmisistä on tehty RAKKAUDEN KERJÄLÄISIÄ. Ihmisistä on tullut samalla nukkeja, jotka heitetään tarpeettomina menemään, kun kyllästytään leikkimään niillä. Keskinkertaisuus ei viehätä. Itse edustan varmaankin tätä välimuotoa, harmaata massaa. Kukapa meistä haluaisi olla ns. normaali ja tavallisen näköinen TAVIS? En minä ainakaan. Eiköhän meistä jokainen halua olla jotain aivan erityistä niin ulkoisesti kuin sisäisestikin, edes jollekin. Jotakin sellaista, joka ei aivan joka päivä kävele kadulla vastaamme.

Uskon sisäisen kauneuden, herkkyyden ja itsensä hyväksymisen sekä muiden hyväksymisen sellaisena kuin kukin on näkyvän myös ulospäin. Sellainen ihminen herättää aina mielenkiintoa ja viehättää. Viehätyn hyvin erinäköisistä ihmisistä. Tietynlainen pehmeys, henkinen viisaus ja lempeys herättävät myös mielenkiintoa ja ihastusta. Tärkeintä kuitenkin on, että ihminen on itsensä näköinen, oma persoonansa. Loppuyhteenvetona voisi sanoa, että ulkonäöllä on merkitystä ja toisaalta sillä ei ole "vähäisintäkään merkitystä ihmisyyden kannalta". T. Yliajattelija

Olemme riisuttuja puita – jokainen

=========================

Idea on siinä, miten asiasta puhutaan. Syntymässä saadulle ulkomuodollehan ei kukaan voi mitään. Mielestäni on huomaavaista kanssaihmisiä kohtaan kiinnittää esim. pukeutumiseen ja yleiseen siisteyteen huomiota. Pukeutumisella, kampauksella ja meikkauksella ihminen voi korostaa parhaita puoliaan. Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Mutta kun katsoo esim. mainoksia saa käsityksen, että olemme tehdyt vain yhdestä muotista ja laihuuden ihannointi on tulvinut kyllä yli äyräidensä.

Mutta täytyy ottaa myös toinen ääripää huomioon; kuinka paljon tulee yhteiskunnalle maksamaan esim. liikalihavuus, joka on itse aiheutettua, erilaisten sairauksien muodossa. Kyllä me kaikki ulkonaisista avuista huolimatta voimme miellyttää toisiamme hyvillä tavoilla, kauniilla pukeutumisella jne. Eikä sen edes tarvitse maksaa paljon. On myös mukava katsoa peiliin, kun sieltä näkyy hyvin hoidettu ihminen. Onhan se mielenterveydellekin tärkeää, että pidät itsestäsi huolta, enkä tarkoita ainoastaan ulkomuotoa, vaan että fyysisen huolehtimisen kautta pysyy myös psyyke kunnossa. Suvaitsevuus ennen kaikkea toisia kohtaan!

Salsa

=========================

Totta hitossa sillä on väliä miltä puoliso näyttää. Ihan puistattaa aamuisin katsella linnunpelättimen näköistä miestäni. Itse kun olen tottunut olemaan "ihmisen näköinen" ja huolehtimaan niin sisäisestä kun ulkoisestakin hyvinvoinnistani. Pidän ulkonäöstäni huolehtimista ihan muiden huomioonottamisena.
Arkena tuon vielä jotenkin ymmärtää, mutta kun ihmistenilmoille mennessäkään toinen ei välitä ollenkaan mitä on päällä, onko hiukset leikattu saati laitettu, onko partaa ajettu viikkoon.. Oma hyvä mieli saa kolhun ja oma ilo laimenee. Olisi niin mukava kun toinenkin välittäisi sen verran itsestään että huolehtisi edes hieman ulkonäöstään.

Taitaa olla paidat ostettu, roikkuvat henkarissa..

=========================

Sisäinen kauneus kolahtaa muhun enempi, mun miespuoliset ystävät "ei niin hyvän näköisiä" mutta sydämet puhdasta kultaa ja ihan varmasti muistan heitä ystävänpäivänä! Oma avopuoliso jees-näköinen muttei turhia puhele ja mä kun niin arvostaisin puhetaitoa, mut ei auta marista...

Jane

=========================

Jos on niin pinnallinen, että tarvitsee rinnalleen välttämättä jonkun jota näytellä, että kato mitä minä sain, niin sääliksi käy. Ei sen ulkonäön varaan mitään rakenneta.
Ja minusta ainakin on kiva silitellä miehen jo hieman paisunutta vatsakumpua.

Janetta

=========================

Väliä on. Ulkokuori on ensimmäinen viesti meistä toisille, millaisia ihmisiä olemme ja millaisten elämäntapojen mukaan elämme. Ulkokuori on suuri osa ensivaikutelmaa. Sitä, mikä jää ratkaisevan pysyvällä tavalla toisesta mieleen. Mitä haluaa itsestään viestivän muille, it's up to you.

Lahjan kääre

=========================

Olen luonteeltani "jalat maassa" -tyyppiä, joten siksi ehkä pidän tärkeänä kokonaisuutta, joskin ulkonäössä tärkeänä pidän siistiyttä, seksikkyyttä en katso normaalioloissa ollenkaan - oikeastaan en ollenkaan ellei siitä erikseen puhuta.

Pukeutumisessa yritän opettaa lapsille tilanteeseen sopivaa pukeutumista. Vierailulle mennessä tai vieraiden meille tulessa ehjät ja siistit vaatteet on kunnioitusta toisia kohtaan. Normaalisti kotioloissa tai mökillä olen sanonut, että saa olla oma itsensä - en itsekkään halua aina laittaa hiuksia, meikata ja olla tiptop vaatteissa. Kun lapset oli pieniä, sanoin että kotona voi olla leikki- tai pihavaatteissa.

Jaana

=========================

Kyllä ulkonäöllä on jonkin verran väliä. Tärkeintä kuitenkin on se, että hänen kanssaan on hyvä olla.

Ami

=========================

Kyllähän ihmisen ulkonäöllä on jotain merkitystä. Pitäisi sen jollakin tavalla silmää miellyttää, mutta ei se saa olla kaikkein tärkein asia. Kyllä ihmisen sisäinen kauneus on paljon tärkeämpää... sitä voi opetella kasvattamaan toisin kuin ulkoista. Ainakin itse haluan, että kumppanillani on sisäistä kauneutta enempi kuin ulkoista. Siististi pukeutunut ja muutenkin "tavallisesti" itsestään huolehtiva mies.( Parta ajettu, puhtaat ja ehjät vaatteet, jne..)
Monesti päältä kaunis on sisältä – mätä (ts. itseään täynnä)!

Kikka

=========================

On aivan sama näyttääkö puoliso riihipirulta, kunhan hän on ystävällinen ja jossain määrin älykäs.

Asentaja

=========================

Ajatushan on se, että toista ihmistä rakastetaan juuri sellaisena kuin hän on. Ja kauneushan on katsojan silmässä, ihmiset arvostavat eri asioita myös ulkonäössä. Mielestäni kuitenkin itsestään ja ulkonäöstään huolehtiminen tuo itselle hyvän olon sekä on myös toisen ihmisen kunnioittamista.

Ulkonäköön ja seksikkyyteen pystyy paljon vaikuttamaan itse. Syömällä terveellisesti, urheilemalla, pukeutumalla siististi, hemmottelemalla itseään silloin tällöin ja nauttimalla elämästä, itsetunto vahvistuu. Ja kun kaksi itseensä suhteellisen tyytyväistä ihmistä on yhdessä, se lisää varmasti suhteen hyvinvointia.

Jarna, Tampere

=========================

Perussiisteys on tärkeää. Siis se, että vaatteet ovat siistit, hiukset järjestyksessä, on puhdas jne.. Jo se liittyy ulkonäköön ja näille asioille voi itse tehdä paljonkin.
Asioille joille emme itse voi mitään niin sille sitten ei voi mitään, mutta tosi rakkaus ei ole sidoksissa ulkonäköön.
Sisäinen ulkonäkö/kauneus on paljon tärkeämpää ja sille tulisi antaa paljon enemmän arvoa kuin ihmisen ulkokuorelle.
Tavallisen näköinen

=========================

Kyllä minulle ulkonäkö on tärkeää; niin omani kuin mahdollisen puolisonikin. Olen kuitenkin huomannut päässeeni tässä asiassa eteenpäin, sillä en enää meikkaa juurikaan ja saatan vetää tuulihousutkin jalkaani sekä siinä, ettei miesystäväni tarvitse välttämättä enää olla komeimmasta päästä. En hae näyttelyesinettä vaan ihanaa miesystävää! Olenkin nykyisin huomannut, että pääni saa kääntymään ennemminkin se persoonallisen näköinen tyyppi kuin se komistus.
Koskaan en ole pitänyt ns. liian pumpatuista miehistä. Silti on hyvä että mies pitää huolta ulkonäöstään - kuten itsekin teen - ja on siis hoikkanen tai sopusuhtainen.
Seksikkyys, kuten komeus/kauneuskin, on mielestäni katsojan silmässä. En ole koskaan hakenut seksikästä miestä.. Ehkä seksikkyys onkin enemmän ihmisen tavoissa ja tekemisissä kuin ulkonäössä, sillä jokainenhan meistä voi ulkoisesti näyttää omalla tavallaan seksikkäältä!
Nainen pian 25v.

=========================

Väliä ei ole ulkokuorella, vain sillä mikä on sisäpuolella. Toki ei saa olla täysi possu mutta persoonallisuus ajatuksissa ja jouhea luonne paikkaa hyvin pienet puutteet "täydellisessä" ulkomuodossa.

Jouni

=========================

Poika -64 vastaa.
IHAN oikeasti minun mielestä asialla ei ole niin suurta merkitystä kuin mitä "tuutista" meille ja nuorisollemme kaadetaan syliin. Lähtökohdaksi asettaisin paljonkin mieluummin sen, että miten kukakin itsestään välittää ja "kantaa" olemuksensa. Jos ei ihan malli-ominaisuuksia omaava henkilö osaa olla ylpeä itsestään ja osaa olla luonnollinen - sillä ei ole mitään merkitystä onko jonkun toisen arvoasteikossa ko. henkilö toisen tai kolmannen luokan henkilö.

Pintaliito -porukan ihmisiltä valitettavan usein puuttuu tavallisen pulliaisen syvälliset ajatukset, huumorintaju sekä aidot ihmissuhteet jopa myönteinen ajattelukin. Mielestäni voisimme kulkea ohjenuora: " Olkaamme niitä joita olemme ja nauttikaamme elämästämme sellaisena kuin se eteemme tarjoutuu" - mukanamme selkä suorana ja hymy suupielessä kohdellen vastaantulijoita tasavertaisina yksilöinä, joissa jokaisessa on monta hyvää piirrettä. Rakkauden valo ja voima kumoaa lukuisan määrän ympäristön asettamista raja-arvoista kun sen antaa vaikuttaa todellisella voimallaan.

Poika –64

=========================

Siinä on todellakin eroa mitä palvelua saa kun esim. Stockmannilla käydessään on pukeutunut edustavasti tai on tuulipuvussa. Huomattava ero ihmisten palvelussa todellakin ja suhtautumisessa yleensä kun pukeutuu edustavasti. Olen ihan joskus kun peräkkäisinä päivinä mennyt suoraan jostain tilaisuudesta hyvin pukeutuneena ja seuraavana päivänä normaalisti farkuissa niin hämmästellyt miten paljon on samoissa myyjissä eroa palveluhalukkuudessa?
Myös se miten seksikkäälle naiselle annetaan suurin piirtein kaikki munimiset anteeksi, työelämässä ja miten todellakin ulkonäöllä pääsee naispuoliset melkein mihin vain, jos nyt ajattelee kansanedustajia tai ministereitä ym. liike-elämästä nyt puhumattakaan. Esim. naispuoliset edustajat!

Jyrki J

=========================

Kauneus on jotakin muuta kuin meikkiä. Ajan itse - kuten varmaan moni muukin - autolla, jota ei ole vahattu tai imuroitu pitkään aikaan. Mutta ei se vähennä auton arvoa ja tärkeyttä.
Samoin on myös oman kumppanin kanssa: hänen arvoaan ja tärkeyttään ei vähennä se, jos hän ei ole meikannut ja laittautunut "viimeisen päälle".
Ihminen, joka ihailee ulkokuorta on lopulta kovin yksin, sillä ulkokuoret ovat vain kulisseja ja pitäisi nähdä kulissien taakse. Rehellisesti: kuinka moni kokee itse olevansa sopusuhtainen? Siitä huolimatta useimmilla meillä on mies- tai naisystävä / elämäntoveri. Ja kuinka sopusuhtainen hän on?
Seksi on myös jotakin muuta kuin pelkkää ja jatkuvaa tyydytystä: se on läsnä ja lähellä oloa ja hellyyttä, joka ei vaadi muuta kuin halua olla läsnä ja lähellä. Ei seksikkyys ole sitä, että on pyntättynä hepeneissä.

JJ

=========================

Onko ulkokuori tärkeää? Ei ole, ellei se auta kyseistä henkilöä itseään olemaan tyytyväinen olemukseensa.
Seksikästä on nimenomaan se, millaisena kokee itsensä. Tyytyväisyys, elämänmyönteisyys, itsevarmuus ja siitä syntyvä kipinä ja toisaalta ymmärrys mitä haluaa - se on seksikästä. Jos tämä esiintyy sopusuhtaisessa pakkauksessa, niin ei siitä haittaa ole, mutta ei se tosiaankaan ole edellytys.

Jyrki

=========================

Onkohan tämä ihan vakavalla mielellä laitettu kysely?
Tietenkään oman rakkaan ulkonäöllä ei ole väliä, sillä hän näyttää seksikkäältä semmoisena kuin on! Eihän hänestä muuten sitä omaa rakasta olisi alun alkaenkaan tullut.
K

=========================

Minulle on tärkeintä se, mitä on pään sisällä - ei se, mikä näkyy ulospäin.
Elämän tekee mielenkiintoiseksi se, että voi vaihtaa ajatuksia ja keskustella kumppaninsa kanssa mitä erilaisimmista asioista ja ilmiöistä.
Kokemuksesta voin kertoa, että "ei niin kovin komeasta" kumppanista on tullut vuosien mittaan erittäin rakas.
Pikku Myy

=========================

On sillä hiukan ainakin väliä miltä näyttää.
Ei tarvitse olla "laitettu" mutta ei nuhjuisenkaan näköinen. Suht koht siistin näköinen pitää olla mutta ei turhamainen. Sopusuhtainen siinä mielessä, että ei ole päästänyt itseään lihomaan liikaa eikä varsinkaan pallomahaa kasvattamaan. Perusruumiinrakenteella ei niin suurta väliä ole.
Kasvoista tärkeimmät ovat silmät, se katse niissä, onko se lempeä ja älykäs. Siinä tärkeimmät.

Liikunnallinen

=========================

Kyllä ulkonäöllä on väliä: Huoliteltu ihminen arvostaa ympäristöään. Se on sosiaalisen elämän yksi merkki. Toisaalta en halua yliampuvaa mannekiiniäkään, sekin on merkki jostain. Ulkoasu on aina informatiivinen. En halua lähteä kaupungille tai teatteriin ystävän kanssa jota joutuisi häpeämään.
Mutta jos ihmisen sisin on sekaisin, ei siinä vaatteet auta, ei mikään. Sammakoita suustaan päästävä ihminen ei voi olla edes ystävä.
Todellinen kauneus tulee katseesta ja kasvojen hehkusta. Se säteilee ympäriinsä

Kaija

=========================

Oma mies on tavallisen tallaajan näköinen, minusta ihan kelpaava. Vähän on vuosien saatossa tullut mahan ympärille rengasta ja muutenkin ikääntyminen näkyy, mutta minua ei haittaa. Näen hänet vieläkin kaksikymppisenä.
Itseäni vaivaa, kun yritän pitää itseni kunnossa, mutta en ole koskaan oikein oppinut esim. meikkaamaan, niin mies sanoo, että kaikenlainen "laittautuminen" on turhaa. Kuitenkin hänkin vilkuilee paremmin pukeutuneita, meikkaavia ja "paremmilla ulkoisilla avuilla" varustettuja naisia. Mutta: ehkä hän haluaa etteivät muut miehet vilkuile puolestaan minua.
Pakkastyttö

=========================

Kyllä se sydän ja luonne ratkaisee! Useinhan käy niin, että kun uuteen ihmiseen tutustuu paremmin, hän alkaa näyttää kauniilta oli ihminen sitten oikeasti minkänäköinen tahansa.
Kaisa

=========================

Kun kumppani pitää itsensä fyysisesti hyvässä kunnossa ja pukeutuu huolitellusti, niin ihan huomaamattaan näyttää seksikkäältä ja se tuntuu hyvältä. Pitkän parisuhteen salaisuus piilee osittain siinä, että me kumppanit huolehdimme itsestämme ja samalla viestitämme, että edelleenkin olemme "koukussa" toisiimme.

Kaisu

=========================

Ulkokuori ei todellakaan ole ensisijainen asia elämässä. Sisäinen kauneus ja tapa kohdella lähimmäisiä on monin kerroin arvokkaampaa.
SINÄINEN HVYINVOINTA NÄKYY MYÖS ULKOPÄIN.
Ja täytynee muistaa että ulkoinen kauneus on aina katsojan silmässä.
Soikku

=========================

Kyllä kumppanin ulkokuorellakin on merkitystä, vaikkei toki siinä mielessä, kuin media antaa meidän ymmärtää. Esimerkiksi oma miesystäväni on silmissäni hyvin seksikäs, viehättävä ja sopusuhtainen, vaikkei ehkä julkisuuden luomaan ulkokuorimuottiin sopisikaan. Itsekin tiedän olevani mieheni silmissä kaunein ja ihanin, vaikka esimerkiksi ylikiloja kannankin.

Kauneus on siis katsojan silmissä. Ulkonäöllä on kuitenkin suhteessa merkitystä, sillä jos oma kumppani alkaa näyttää kovin epäviehättävältä, lienee korkea aika alkaa miettiä, onko suhteessa kaikki kunnossa.

Katariina

=========================

Avainsana on tasapaino.
Itsestä huolehtiminen on tärkeää, siihen liittyy puhtaus, siisteys ja terveys - myös ulkoinen olemus siis. Vaikkakin älyn säkenöinti silmistä ja puheista on tuon lisäksi hyvinkin kunnioitusta herättävää. Jos jokin näistä kärsii toisen kustannuksella, ei tasapainoa enää ole - ulko- tai sisäkuoreen voi keskittyä liikaa, tai liian vähän.

Kati

=========================

Ulkokuori on sillä tavalla tärkeä, että se miten ihminen itse kokee itsensä näkyy myös ulospäin. Tietty välinpitämättömyys omaa ulkonäköä kohtaan kuvastaa mielestäni sitä, että henkilö ei arvosta itseään. Oma kumppani ei ole häikäisevän komea, mutta käy säännöllisesti parturissa ja pitää huolta hygieniastaan, liikkuu ja syö terveellisesti ja on tämän myötä siisti, sopusuhtainen ja selkeästi sinut itsensä kanssa. Ja tämä on mielestäni erittäin seksikästä.

Kati

=========================

Ulkonäkö merkitsee sen verran, että täytyy olla sellainen ilmestys, joka miellyttää juuri omaa silmää; ei kuitenkaan mikään unelmien prinssi. Joskus miellyttämiseen riittää pelkästään ihana hymy, kauniit silmät tms.
Lisäksi pitkänä ihmisenä vaadin mieheltä myös pituutta.
Sitten kun on valloitettu eli jo oma, niin mukavaa jos toinen pukeutuu aina tilaisuuden edellyttämällä tavalla. Kotona voi olla "rempssuinen", mutta jos juhliin menossa, niin pukeutumiseenkin tulee kiinnittää huomiota.

Katjuska

=========================

Totta kai sillä on väliä!!
Miettikää nyt itsekin - harmaa päivä, vettä sataa muutenkin masentaa. Onko mitään mahtavampaa kuin mennä kaupungin parhaaseen kahvilaan, ottaa ikkuna paikka, kuppi kuumaa joutavaa ja seurailla ikkunan ohi kulkevia ihmisiä. Mihin katseesi kiinnittyy ...hmm... hyvännäköisiin, tyylikkäisiin ja itsestään huolehtiviin ihmisiin. Eikö vain? Mielestäni itsestään huolehtiminen on jokaisen velvollisuus!

Kun olet rehellisesti tyytyväinen peiliin katsoessasi vaikuttaa se koko ulkoiseen olemukseesi ja jaksamiseesi. Itse pidän jatkuvasti huolta itsestäni kuntoilemalla, kosmetologilla, kampaajalla. Teen sen itseni ja mieheni vuoksi. Eikä sillä ole väliä onko kooltaan 34 vai 44, pää asia että huolehtii itsestään ja on tyylikäs.

Katjuska

=========================

Puhtaus ja siisteys riittää, tärkeämpää on henkinen kemia. Suhteen alussa ulkonäöllä on enemmän merkitystä. Tietenkin asianmukainen pukeutuminen tilanteen mukaan on paikallaan, esim. juhliin hyvin laitetun kumppanin kanssa, koti-iltoina katselen mieluummin mukavasti lempiasussaan tyytyväisenä köllöttelevää miestä, kuin hankalassa asussa kärvistelevää "ruttu-turpaa". Kalsarimiehet kunniaan!

Kati 38

=========================

Se miten ihminen kohtelee muita ihmisiä on tärkein. Mutta siisti ulkoasu ja omasta hygieniasta huolehtiminen on toki huomaavaista muita kohtaan.

Kipa

=========================

Mielestäni paljastettu iho ei ole seksikästä, paremminkin näyttää irstaalta. Seksikkyys on olemuksessa. Ihmisessä pitäisi olla jotain mikä ei ole kaikki näkyvissä. Se kiinnostaa.
Puhdas, raikas ja iloinen elämänmyönteinen ihminen on valloittava ja saa masentuneenkin näkemään valoa arjen keskellä.
Vaatteet on yleensä kantajansa näköiset. Pukeutuminen tilanteiden mukaan.

Puhdas tuoksu paras tuoksu

=========================

Miksei niitä "laitettuja" naamoja ja trimmattuja vartaloita ole ihan mukava katsella, mutta kyllähän se kaikki unohtuu kun tapaat ihmisen joka miellyttää. Kun ihmisen kanssa kemiat toimii ja ajatukset käyvät yksiin et siinä vaiheessa katso, onko sillä liikaa makkaroita vatsan kohdalla tai onko hän treenannut lihaksiaan timmiin kuntoon.
Eipä tarvitse vahtia toisen joka askelta, kun toinen on vähemmän huomiota herättävän näköinen. Voi keskittyä siihen muuhunkin kanssakäymiseen eikä tarvitse itseäänkään aina orjuuttaa viimeisen päälle pukeutumisella tai meikkauksella ja hiusten laittamisella.

Kikkara

=========================

Mielestäni ei todellakaan ole väliä näyttääkö seksikkäältä ulkoisesti. Sisäistähän se mielestäni on, luonnetta ja kemiaa. Totta kai täytyy olla siististi puettu ja puhdas - vaan se mielestäni riittää tavalliselle ihmiselle se tavallinen ja ihana ihminen jonka seurassa on hyvä olla.

Tavallinen ihminen

=========================

Ulkonäöllä ei missään nimessä ole merkitystä - "kauneus on aina katsojan silmässä". Toki puhtaus ja perussiisteys vaikuttavat, mutta sisäpuoli ratkaisee.

Kirsi

=========================

Sillä on väliä miltä rakkaamme näyttää meidän omissa silmissämme - meidän pitäisi nähdä hänen sisäinen kauneutensa. Ulkoinen kauneus on katsojasta kiinni. Jos ulkoinen kauneus merkkaa, niin silloin on valittava kriteereidensä mukaan ihmissuhteensa.

Kirsi

=========================

Minulle ei ihmisen ulkonäkö ole muuta kuin kuori, joka kätkee alleen ties minkälaisen aarteen ja mielenkiintoisen ihmisen. Onhan se itseään ja muita kohtaan kohteliasta ja arvostavaa, että huolehtii ulkonäöstään ja pukeutuu siisteihin ja puhtaisiin vaatteisiin.
Kovinkaan korkealle en arvosta niitä ihmisiä, jotka pelkän ihmisien sanelemien kriteereiden vuoksi lähtevät leikkauttamaan itseään, "lisää sinne ja täältä pois" -ajatuksella. Mielestäni itsetuntoaan pitäisi kohottaa muulla tavoin, kuin kirurgin veitsellä ja pakonomaisella kuntoilulla.
Tervepäisen ihmisen kyllä tunnistaa aikaa myöten oli sitten ulkonäkö kuin Frankensteinilla tai Lumikilla. Aika sitten näyttää, onko minulla ja sillä toisella kemiat ja elämänarvot samalla tasolla.
Kirsi

=========================

Ei ulkokuori todellakaan ole se tärkein asia. Kyllä sitä ihastuu ja rakastuu ihmiseen muiden asioiden johdosta - onhan toki ulkokuorellakin oma osuutensa. Pääasia, että itse ja puoliso viihtyvät toistensa seurassa. Joissakin tilanteissa kuitenkin huolitellusta ulkokuoresta on hyötyä ja sekin taito on tärkeä siinä mielessä, että jos tilanne vaatii, niin siihenkin asiaan osaisi kiinnittää huomiota.

Kirppu


=========================

Nelivuotiaan tytön äitinä ei seksikkyys ole aina mielessä. Isi on paljon työnsä takia poissa kotoa ja hartain toiveemme on että hänellä olisi enemmän aikaa meille.

Kloora

=========================

On sillä sen verran väliä, että pitää olla siisti, puhdas ja ryhdissään. Kait ihminen on sellainen jos asiat ovat kunnossa niin silloin se taitaa näkyä jo ulkoasustakin. Enkä tällä tarkoita sitä että pitää olla trimmattu. Ihan tavallinen itsestään ja ulkonäöstään huolehtiva on hyvä.

Kippari

=========================

Minulle riittää kun mies on puhdas ja hyvätapainen ja toisen huomioiva.
Voihan tietenkin olla, että hänet huomaa aluksi helpommin, jos hän on miellyttävän näköinen.

Aamuvirkku

=========================

Yleinen siisteys ja tilannepukeutuminen ovat mielestäni tärkeitä. Lisäksi toisia kunnioittava käytös, eli kuunnella pitää osata muidenkin kuin omaa ääntään. Empaattinen luonne ja vähän pilkettä silmäkulmaan niillä nousee minun silmissäni jo pisteissä korkealle.

Ihminen, joka viihtyy kilojensa kanssa on juuri sopivan kokoinen. Olisi tosi kiva puhua porukassa jostain muustakin kuin meneillään olevista dieeteistä. Seksikkyys on parisuhteessa kiinni pienistä arjen asioista. Toisen huomioon ottava ja itsensä hyväksyvä mies, jolla on pilke silmäkulmassa on kumppanina seksikäs. En ymmärrä, miksi ihmisten pitäisi olla samanlaisia. Erilaisuus on rikkaus.

Kipa-muori

=========================

Sillä on merkitystä, että miltä ystävä näyttää. Ei ole kiva lähestyä esimerkiksi hielle haisevaa tai resupaitaista miestä. Köyhäkin voi olla siisti ja näyttää huolitellulta, että ei siinä edes tartte rahan puhua, mutta hyvin laitettu on aina hyvin laitettu, ei siitä mihinkään pääse.

Irmeli

=========================

Totta kai ulkonäöllä on väliä! Siis hyvin hoidettu, puhdas, siisti ihminen on aina kivempaa katseltavaa kuin epäsiisti, likainen, homssuinen, risaisissa vaatteissa kulkeva. Kuitenkaan ne mitat ei tarvitse mitään missi/mister-mittoja olla, vaan sellaisia että kokonaisuus on hyvä. Lihavakin ihminen voi olla sopusuhtainen, kunhan osaa myös kantaa kilonsa tyylikkäästi ja ylväästi, häpeämättä!

Isabella

=========================

Ulkonäöllä on väliä, vaikka sitä ei ehkä haluaisikaan myöntää. Mutta pakko sanoa myös, että kun oikein helmi ihminen elämään pulpahtaa tulee katsottua vain sitä ihmistä, ilman ulkokuorta. Sellaiset ihmiset ovat kuitenkin aika harvinaisia... tai sitten olen kulkenut laput silmillä ja korvilla. Mutta helmiä on, sen tiedän varmasti.

Lucy

=========================

Väliä on, monellakin asialla, mutta ei kaikki ole ehdotonta.
Mielestäni tärkeintä on se, että henkilö viestittää ulospäin tasapainoa itsensä kanssa. Siis jos hän on boheemi sisältä, hän voi olla sitä myös ulkoisesti, jos hänelle seksikkyys on elämän tukipilari, olkoon se myös hänen habituksessaan. Mutta seksikäs voi olla myös henkilö, joka ei näytä sitä "perinteisillä" tavoilla, vaan voidaan sanoa kuten kauneudesta, että se on "katsojan silmissä". Ja vastapuoli näkee sen. Sopusuhtaisuus on asia, johon ei mielestäni ole mittaria, mutta siinäkin pätee samanmittaisuus tasapainon mukaan.
Jokaisen ihmisen tulisi pitää itsestään huolta niin ulkoisesti kuin muutenkin ja sehän näkyy ystäville sopusuhtaisuutena, seksikkyytenä, hyvin laitettuna, tasapainoisuutena, oman persoonansa mukaisena kauneutena. Ystäviä tulee arvioida kokonaisuutena, mutta helpointa (ja usein harhauttavaa) se on tehdä ulkonaisten seikkojen perusteella. Siisteys on eri asia kuin pynttäys.
Onneksi emme kaikki ole samalla muotilla valettuja!
Ihmetyttää vain lehtien "henkilökohtaista" -viestien yksipuoliset vaatimukset hoikista, nuorista, sivistyneistä, varakkaista jne. toiveista. Kuka tavallinen ihminen niihin uskaltaa vastata, kun tuntee omat rajansa... Ovatkohan viestien laittajat yli-ihmisiä?
Siinäpä yksi syy yksinäisyyteen. Olisikohan syytä hiukan tinkiä periaatteesta "vain parasta minulle"...
Seksikäs 60v

=========================

Valehtelisin, jos väittäisin ettei ulkokuori ole tärkeä. Miesystävän tulee kiinnittää huomiota puhtauteen ja siistiin pukeutumiseen. Teen myös itse niin! Eikä itsestään huolta pitäminen ole muutenkaan mikään synti. Seksikkyys on sitten juttu erikseen. Sitä ylikorostetaan ja suorastaan ärsyttää kun sitä tungetaan jopa pöytämargariinimainokseen.

Leenu

=========================

Yleensä ottaen sopusuhtaisuudella ja siisteydellä on väliä. Kertoohan se, että henkilö arvostaa itseään, huolehtii itsestään ja sitä kautta on edellytykset ajatella myös muiden hyvinvointia ja työviihtyvyyttä. Seksikkyyden jättäisin todella paljon nykyistä vähemmälle, niihin kahdenkeskeisiin tilanteisiin.
Ressu

=========================

Mieheni ei tarvitse aina olla hyvin laitetun näköinen, eikä seksikkään näköinen ym. ainut vaatimus on kunhan on puhtaat vaatteet ja puhdas mies keholtaan! Minusta riittää jo pelkkä puhdas tuoksu saamaan seksikkään vaikutelman!! Samaa vaadin itseltäni!

Ulkonäkö

=========================

Sikäli mielestäni on väliä että omaa silmää pitää miellyttää. Toisten mielipiteet ei minulle vaikuta.
On vain yksinkertaisesti niin että jos ulkoinen olemus on epämiellyttävä, juttu ei kohdallani toimi. Minkäänlaisia ihannemittoja yms. en pysty sanomaan, jokainen ihminen oma persoona, kokonaisuus ratkaisee loppupeleissä.

Leena K

=========================

Kyllä "sisäkuori" sittenkin vie voiton, mutta ei hyvästä ulkokuoresta mitään haittaakaan ole.

Violace

=========================

En ole koskaan perustanut vallalla olevista kauneusihanteista. Tietyt asiat täytyy tietenkin hoitaa: hygienia, parranajo ja puhtaat vaatteet, mutta lopulta seksikkäintä miehessä ovat henkiset ominaisuudet.
Turhan usein olen nimittäin havainnut itseään viimeisen päälle hoitavissa miehissä ylimielisen ja suvaitsemattoman asenteen muita kohtaan. Narsismi ei ole kaunista eikä seksikästä.
Itseään saa ja pitää hoitaa, mutta pienet kauneusvirheet, esim. harjaamatta jäänyt tukka, voivat joskus olla aika vetoavia. Kukaan ei halua sänkyyn mallinuken kanssa.

L.P.

=========================

Tärkeintä mielestäni on siisteys ja puhtaus. Ei ne kilot taikka vaatteet minua haittaa, vaan se haittaa jos haisee hieltä ja hampaat on viikon pesemättä. Mieheltäni odotan että ajaisi partansa vähintään joka 3 päivä, ei siis pieni sänki vahinkoa tee, mutta risuparran alku ja hiukset ihan peikkomaisena ovat aika ilkeitä katseltavia. Mielestäni on myös tärkeää huolehtia, että lapset ovat siistejä - ei suklaaviiksiä/pörrötukkaa - vaatteiden ei mielestäni tarvitse olla ykkösiä, mutta ehjiä ja puhtaista.

Leenu-Liinu

=========================

Ehdottomasti ratkaisee vain arvomaailma ja luonne. Ulkonäöllä ei ole väliä laisinkaan.

Minä

=========================

Kyllä se vaikuttaa miltä ihminen näyttää.
Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki ei pidä samannäköisistä ihmisistä. Siksi joku toinen rakastuu toisen ominaispiiteisiin ja toinen ei niitä piirteitä voi sietää.
Tärkeimmät ominaisuudet mielestäni ovat kuitenkin yleinen siisteys, joka antaa ihmisestä ensivaikutelman.
Atsaleena

=========================

Silloin kun ihminen on sinut itsensä kanssa olkoon sitten laiha tai ihanan pyöreä, silloin hän myös pystyy antamaan kumppanilleen sitä jotakin, jota eivät ulkonäköseikat sitten hetkauta puoleen eikä toiseen. Keskustelutaito ja toisen huomioiminen tekevät ihmisestä ihanan kaverin. Hellyys, huolenpito ja aito välittäminen ovat paljon tärkeämpiä kuin korea ulkonäkö. Avainsana on rakkaus. Rakastan ihanaa kaljua ja vatsakasta miestä, joka on pystynyt henkisellä tasolla olemaan minua lähempänä kuin milloinkaan ennen kukaan muu. Kaiken muun hyvän lisäksi hän tuoksuu ihanalta, eroottisuus on kehissä monella tasolla...

Leenuliini

=========================

Jokainen näkee seksikkyyden eri tavalla kuten myös ulkonäön. Itse olen sitä mieltä että ulkonäkö ei merkitse kaikkea mutta kyllä peiliin pitää katsoa ennen kuin ihmisten ilmoilla liikkuu eli siististi pitää pukeutua. Jos oma mörökölli tahtoo pukeutua verkkareihin ja vähän vatsaa on kasvanut niin ei se haittaa, enhän minäkään ole mallin mitoissa ollut vuosiin. Mielestäni jokaisen on omalla kohdallaan mietittävä että mihin on mies/naisystävässään rakastunut ja yleensähän se ei ole ulkonäkö vaan ihan muut seikat ja huomioitava niitä ominaisuuksia enemmän kuin ulkoisia seikkoja.

18 vuotta ja 18 kiloa

=========================

Ulkonäöllä sinänsä ei ole varsinaista merkitystä, sillä tässä pitää kyllä paikkansa vanha sanonta; Toinen tykkää tytöstä, toinen tytön äidistä. Mutta kyllä puhtaus, siisteys ja itsestään huolehtiminen ovat tärkeitä, sillä ne viestittävät partnerille, että hänet huomioidaan. Jos oma mieheni ei viitsisi huolehtia näistä perusasioista, niin ainakin itsestäni tuntuisi, ettei hän arvosta minua ja että hän pitää minua itsestään selvänä.

Leila

=========================

Ei ihmisen ulkonäkö ole tärkein asia, kyllä kumppanin pitää olla ensisijaisesti paljon muuta. Tietenkin sillä on merkitystä, että pukeutuu siistisiisti, muttei se tarkoita viimeistä pintamuotia ja muistaa käydä parturissa yms.

Toimistosihteeri

=========================

Kyllä ulkonäöllä on mielestäni jonkin verran merkitystä, varsinkin ensi tapaamisessa. Myöhemmässä vaiheessa sielujen sympatia ratkaisee.
Tärkein oma kriteerini on kokonaisvaikutus, siisteys muun muassa.

Helena

=========================

Ei sillä ole kovin suurta merkitystä minkä näköinen on. Kunhan on siisti ja käytös hyvä. Pää asia on miten muuten synkkaa hyvin ja sisäinen kauneus paistaa päällepäin.
Leila

=========================

Toivoisin, että kaikki kanssa ihmiset pitäisivät huolen omasta hygieniasta. Jos on puhdas, puhtaat vaatteet yllä ja positiivinen mieli, niin eikös se ole jo huomiota herättävä. Toki aina ilo silmälle on hyvin pukeutuneet ihmiset. Miehet ovat liian laiskoja kiinnittämään huomiota pukeutumiseensa. Liian seksikkäät asut naisilla eivät ole asiallisia. Ulkonäkö ei ole tärkein, ja me ns. tavallisen näköisetkin kaunistumme, kun vaatteet ovat vartaloon nähden sopusoinnissa. Kuljetaan ylväästi kantaen omaa kehoa selkä suorassa ja ryhdikkäästi. Tällä saa jo katseet kääntymään ja ihailua osakseen.

Ryhdikäs

=========================

Miesystävän pitää olla seksikäs johon tietysti vaikuttaa pukeutuminen ja ulkoinen olemus. Ihminen joka pitää huolta itsestään, välittää myös kanssaihmisistään. Ulkoinen olemus ei tietenkään yksin riitä, pitää tietysti olla myös sielujen sympatiaa, yhteisiä harrastuksia jne.

Lissukka

=========================

Ulkoinen olemus on erittäin tärkeätä. Kyse ei ole muodin orjallisesta seuraamisesta tai silikoneista, vaan siitä, että pitää itsestään henkisesti ja fyysisesti hyvää huolta! Tämä näkyy ulospäin ja kertoo sinusta lähes kaiken!
Huoliteltu ulkonäkö on kohteliasta itseään ja muita kohtaan.
Seksikkäitä olemme kaikki, jos ajattelemme itsestämme ja muista positiivisesti, olemme sinut sen asian kanssa ja kunnioitamme itseämme ja muita. Hyvin hoidetussa (siis henkinen ja fyysinen) ruumiissa seksi viihtyy ja se näkyy...
Jos mies ei ole seksikäs, ei hän voi olla poikaystävä. Sukupuolinen vetovoima kun on suhteen perus. Jokainen kokee seksikkyyden toisessa eri lailla, ja se johtuu geeneistämme.
Eläköön se vetovoima!

Lips

=========================

E ole väliä onko seksikäs ja hyvännäköinen, kun on puhtaat vaatteet ja hyvä mieli se on paras. Seksiä harrastetaan kotona sängyssä eikä tarvitse edes meikkiä. Ylipainoakin on kertynyt kummallekin mutta ei haittaa, omaa terveyttä ei kuitenkaan pidä unohtaa.

Tuire .t

=========================

Pitkä yhdessäolo ja puolisoiden toistensa tuntevuus kestää vaikka vastapäätä istuisi papiljottipää / vahat rikkinäiset kalsarit omaava rakas, se oma elämänkumppani.
Vasta yhteistä elämää opettelevat tai muuten vaan seurustelevat, kyllä vähän enempi katselevat toisiaan, että saisihan tuo olla vähän huolitetumpi näin aamuinkin.

Maijuli

=========================

Se on tärkeintä, että huolehtii itsestään ja terveydestään. Elämäkin maistuu silloin paremmalta. Kuntoilu auttaa pitämään myös painoa kurissa. Ulkonäkökin on tärkeä, mutta luonne on kaikkein tärkein asia.

Huolehditaan itsestämme

=========================

Mikään tälläytyminen ei saa sinua säteilemään, mutta elämänilo ja rakkaus tekee ihmisistä kauniita ja seksikkäitä. Itsensä siistinä pitäminen (puhtaus, ehjät vaatteet) on kohteliaisuus muille ja ilo itselle. Jos ihminen on sopusoinnuissa itsensä kanssa, ei haittaa vaikka olisi vähän pyöreyttä, alkavaa kaljua ym. Kun kelpaa itselle, kelpaa myös muille.

Hyväksytään toisemme aitoina

=========================

Tästä aiheesta minäkin odotan kovasti keskustelua. Tuntuu, että pinnalliset ja ulkoiset asiat ovat kaikkein tärkeintä ihmisille tällä hetkellä. Ei onneksi kuitenkaan kaikille ihmisille, mutta esim. työkavereilleni. työskentelemme menestyvässä firmassa, kollegojeni kanssa meillä on suht' hyvä palkkataso, mutta kylläpä on pinnallista kaikki keskustelu, mitä päivän aikana käydään. Usein kotiin lähtiessäni ajattelen, että onneksi olen näiden kanssa vain töissä, onneksi kotona ja ystäväpiirissäni arvostetaan luontoa, läheisyyttä, kiireettömyyttä.
Olen toista kertaa naimisissa, löytänyt ihanan lämpimän miehen, joka on vähän ylipainoinen, eikä aina niin muodin mukainen, mutta sitäkin lämpimämpi ja auttavaisempi luonne. Häntä en vaihtaisi mihinkään näyttävään seksipakettiin.

Maapi

=========================

Ulkonäöllä on merkitystä. Ulkonäkö tekee meistä jokaisesta persoonallisia. Ulkonäköä tulee hoitaa esimerkiksi pestä hiukset usein. Käydä parturissa ja kampaajalla säännöllisesti. Pitää huoli painostaan. Kun on itsellä hyvä olla niin toisellakin on hyvä olla. Seksi ulkonäössä tulee luonnollisesti. Toiset ovat seksikkäitä luonnostaan. Me ihmiset näemme seksin niin erilailla. Toinen ihminen näkee jossain ihmisessä seksiä ja toinen ei. Tehty seksi taas on tyhmän näköistä.

Maija

=========================

Ei ole ulkonäöllä väliä.

Ei väliä

=========================

Olisi hurskasta väittää, että ei ole ulkonäöllä väliä, mutta kun se mene niin. Ulkonäkö vaikuttaa, tekee ensivaikutelman, herättää kiinnostuksen tai sitten ei. Mutta kas, seuralaisen ei tarvitse olla missityyppi tai lihaskimppu. Yleensä oma katse etsii itsensä kaltaista seuraa. Ja näin ollen vuosien yhdessäolon jälkeen edelleen toivon, että minä ja mieheni voisimme myös ulkonäön osalta "sopia yhteen".

Mamma

=========================

Kun on elänyt naisena 51 vuotta, on ehtinyt tuntea "nahoissaan" mitä tarkoittavat ulkonäköseikat. Tänä päivänä ymmärrän, mitä tarkoitti naapurin vanha mummo, joka sanoi nuoren aina olevan kaunis. Kauneus on yksinkertaisesti asia, jonka löytää itsestään vasta kauan jälkeenpäin. Voi olla, että se johtuu kohtuuttomasta itsekritiikistämme, joka puolestaan voi olla seurausta jonkun ajattelemattoman aikuisen lausahduksesta ulkonäöstämme tässä "ulkonäkö-fiksautuneessa" yhteiskunnassamme.

Paljon on kuitenkin kiinni siitä, että jonkun tärkeän ihmisen kannustamana rohkenemme katsoa peiliin ja löytää (hyväksyä) itsestämme kaiken sen kauniin, joka meissä kaikissa on. Se mihin VOIMME vaikuttaa, on hygienia, elämänasenne, siisti, asianmukainen pukeutuminen, ja elämänasenne. Kunpa kaikki nuoret ymmärtäisivät peiliin katsoessaan, että se, miten ulkonäkömme poikkeaa muiden ulkonäöstä on juuri se JOKIN, se joka on kaunista!

Pikku-Maija

=========================

Ei ole merkitystä. Aikaisemmin luulin, että on, mutta jos ihminen kiinnittää huomiosi jollain sisäisellä positiivisella piirteellään kuten esim. syvällisyys, huumorintaju, toisen huomioonottaminen ym. niin nopeasti unohtaa ulkonäön tai pikemminkin ihminen alkaa näyttää kauniilta... Pukeutumiseen voisi tietysti kiinnittää huomiota, koska siihen voi vaikuttaa itse toisin kuin ulkonäköön.

Maire

=========================

Ei ole todellakaan väliä, kunhan vaan on suurin piirtein siisti ja käyttäytyy kunnolla. Ja myös luotettavuus ja uskottavuus ovat ne oikeat asiat joita arvostan kumppanissa!

Ritva

=========================

Toki sillä on väliä, että huolehditaan ulkonäöstä mutta sitä ei pitäisi korostaa liikaa.
On monenlaisia ajatuksia seksikkyydestä mutta minusta aito läsnäolo ja läheisyys on kaikkein tärkeintä
Ihmisten hyvä olo säteilee sisältäpäin olipa kiloja minkä verran tahansa tai onko vaatteet viimeistä huutoa.
Olen itse kokenut sen, että perheen talous on ollut tiukalla ja silloin ymmärsin, että ihmisen sisäinen kauneus ja hyväolo kantaa läpi vaikeitten aikojen.

Aikuinen nainen

=========================

Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, on edelleen se sisäinen kauneus/hyvyys tärkeintä. Hyvänkin näköinen nainen voi rupsahtaa pahan kerran tai upealta urokselta kadota tuuhea tukka, mutta jos ihminen omaa ns. sisäistä kauneutta ja hyvyyttä, se säteilee kaiken aikaa tehden kantajastaan ihanan ihmisen. Tietysti ulkokuoren täytyy olla siisti ja puhdas. Vaikka olisi minkälainen missi ja komistus, niin likainen ja suttuinen näyttää aina yhtä ikävältä.

Amalia

=========================

Pelkällä ulkonäöllä ei pitkälle pötkitä, ensin täytyy olla sisusta kunnossa. Sekä sisäinen että ulkoinen kauneus vaikuttavat kuitenkin toisiinsa. Kun katson peiliin tukka sekaisena ja naama kirjavana, on helposti olokin surkea. Hetki itsensä kaunistamiseen kannattaa, sillä kummasti mieli kirkastuu, kun peilistä katselee se kauniimpi minä. Ja kyllä oma mieskin on paljon kiinnostavampi hyvin puettuna kuin lököttävissä ja risoissa kalsareissa.
Mielestäni sisäinen hyvä olo on tärkeintä. Hyvinvoiva ihminen säteilee kauneutta/komeutta ja yleensä myös jaksaa huolehtia itsestään.

Mari

=========================

Olen kohta 40-vuotias nainen - ihan normaalin näköinen, joidenkin mielestä kauniskin - omasta mielestäni en niin kovin kaunis. Kauneus on siis katsojan silmässä.
Mitä miesten ulkonäköön tulee, niin erotan kyllä ns. hyvännäköisen miehen. Oma mieheni ei varmaan ulkopuolisten mielestä ole hyvännäköinen, mutta minun mielestäni hän on maailman komein ja lihaksikkain ja ihanin mies.
Joskus naiset töissä leikittelevät ajatuksella kalenteripojista, että "kenetköhän mä ottaisin luokseni asumaan" ja minä tunnen itseni epänormaaliksi, kun minulla ei ole minkäänlaista mielenkiintoa sellaiseen. Minulla on hyvä olla ja kauneus lähtee loppujen lopuksi sydämestä.
Nuttu nurin - onni oikein

=========================

Minusta se on valetta, että sanotaan ettei ulkokuori merkitse mitään. Me näemme ja teemme ihmisistä johtopäätöksiä jo ensimmäisen 15 sekunnin aikana. Aina kun minulle on sanottu, ettei partnerin ulkokuorella ole väliä, olen kertonut heille että he ovat väärässä. Minulla nimittäin oli aikoinaan miespuolinen työkaveri, joka näytti suoraan sanottuna todella karmealta.

Hän oli alle 30-vuotias, vähän päälle 160 cm pitkä, todella huono, näppyinen iho, hän haisi aina grilliruoalle tai pistävälle hielle, hänellä oli poikkeuksellisen ulkonevat hampaat, joihin oli tullut vuosien varrella keltainen mänkkikuori, ja hänellä oli paksut silmälasit, jotka olivat sameat rasvasta.
Aina kun minulle sanottiin, ettei ihmisen ulkonäöllä ole väliä, kerroin tästä henkilöstä. Silloin hekin havahtuivat todellisuuteen. Elämme modernissa yhteiskunnassa, jossa omasta terveydestään ja ulkonäöstään huolehtiminen on tehty helpoksi. Miksemme sitten tee niin? Rajansa toki kaikella...

Maya

=========================

Puolison ulkonäkö ei ole ykkösasia, itse arvostan enemmän luonnetta ja keskustelukykyä. Tärkeintä on, että on mukava ja hyvä olla yhdessä. Pinnalliset asiat eivät voi luoda suhteelle pysyvää peruskiveä.
Sekin kuitenkin täytyy muistaa, että huoliteltu olemus on toisten ihmisten huomioimista ts. hyvää käytöstä. Huolitellun olemuksen ei mielestäni tarvitse tarkoittaa huippumuodikkaita vaatteita eikä trimmattua vartaloa.

Muarie

=========================

...no ei todellakaan! Kunhan se rakas vain on siinä.

Kristiina

=========================

Ulkoinen ja sisäinen kauneus kulkevat käsikädessä, eikä niitä minusta voi erottaa. jos ulkoisesti on huoliteltu, viimeisen päälle vaatteissa jne., mutta hymy on teennäinen ja suu puhuu eri asioita kuin silmät kertovat, silloin ollaan hakoteillä!
Arvostan ulkoista olemusta siinä mielessä, että minusta se on itsensä ja toisten ihmisten kunnioittamista näyttäytyä sängyn ulkopuolella muulla tavoin kuin sängyssä. Eli tukka hapsottaen ja edellisen päivän jäänteet kasvoilla en kokisi olevani huomion arvoinen!
Seksikkyys on eri ihmisten mielestä niin erilaista, siihen on vaikea ottaa kantaa, mutta siinäkin taas pätee sama itsensä kunnioitus, eli muodokas, laiha, lihava, kaunotar tai nörtti.. jos kulkee selkä suorana ja katsoo ihmisiä muualle kuin kengänkärkiin, lisää se kummasti myös seksikkyyttä!
Itse naiseksi syntyneenä koen, että haluan ainakin itse olla naisellinen ja erottua miehistä. Meidät on erilaisiksi luotu, kyllä se saa näkyä. Mutta on toki jokaisen oma asia, minkä kokee naiselliseksi. Onneksi olemme erilaisia!
Yksi asia mitä en koskaan ole ymmärtänyt on monen vakiintuneen naisen rupsahtaminen!! Ja niin, että kerta kaikkiaan lopettaa itsestä huolehtimisen. Jos kunnioittaa itseään ja ympärillään olevia, niin silloin huolehtii itsestään vaikka miehen on jo saanut "pyydystettyä". Hui!! Muutenhan itse tavallaan myöntää ulkokuoren olevan nimenomaan vain kuori. Kyllä miehetkin varmaan tekevät samaa… Menkää ihmiset itseenne! Älkääkä tuijottako mitä muualla toitotetaan stereotypioista.

Hymyhuuli

=========================

Ainakin suhdetta muodostettaessa pitää ihmisessä olla jokin sellainen asia, joka herättää kiinnostuksen. Ajan kuluessa ja opetellessa tuntemaan toista voi muut asiat merkitä enemmän kuin ulkonäkö. Mielestäni on kuitenkin huomaavaista omaakin kumppania kohtaan, että jollakin tavoin huolehtii itsestään ja haluaa näyttää hyvältä ja joskus jopa seksikkäältä.
Täydellistä ihmistä ei olekaan, joten jokainen tehköön parhaansa, niillä "välineillä" mitä on annettu. Pikkuisen vaikka "purkista" parannellen. Puhtaus, siisteys, käytöstavat ja hymy vaikuttaa kaikkien ulkonäköön positiivisesti.

"Laittautuva"

=========================

On sillä jotain väliä, miten pitää itsestään huolta.
Kuitenkin eri asia sisäisesti ja ulkoisesti minkälainen on. Myös eri tilanteet vaativat eri asioita.

Maris

=========================

Tärkeintä on ihmisen sisäinen kauneus, mikä näkyy sitten hänen käytöksessään ja puheissaan (tätä seikkaa ei voi kukaan olla huomaamatta). Edellä mainittua ei saavuteta ihmisen luomilla mielikuvilla (seksikkyydellä, sopusuhtaisuudella, laittautumisella jne.) Tärkeäähän on tietenkin puhtaus ja tietynasteinen huolittelu ihmisen oman hyvinvoinnin ja mielenvirkeyden saavuttamiseksi. Kauneus ja seksikkyys omaa kumppania kohtaan on jokaisen henkilökohtainen asia.

Moni asia ihmisessä voi olla seksikästä, kaikki eivät pidä esim. meikeistä, haju/partavesistä, seksikkäistä vaatteista jne. (yleensäkin kaikesta ylimääräisestä mitä ihminen ei oikeasti tarvitse) ja erikokoiset ihmiset miellyttävät erilaisia ihmisiä. Mikäli ihmisen mieltä "hallitsee" liikaa omaan ulkonäköönsä keskittyminen eivät asiat silloin ole hyvällä mallilla. En kiellä sitä, etteikö seksikkyys, hyvin laitettu henkilö ja sopusuhtaisuus olisi kaunista katseltavaa, mutta se ei saisi olla elämää hallitseva tekijä, koska meillä on paljon kanavia ja energiaa tuhlattavaksi sisäisen kauneuden etsimiseen (Aikamoinen valttikortti, ken sen löytää). Siis loppujen lopuksi päädymme siihen vastaukseen "ole aidosti oma itsesi, sitä me kaikki kuitenkin sisimmässämme kaipaamme".

Kaikki käyvät elämänkoulua

=========================

KYLLÄ PUHTAUS JA SIISTEYS ON IHAN YKKÖS JUTTU.KUKAAN EI VARMASTI LAITA PAHAKSEEN JOS VARTALOMME ON KAIKIN PUOLIN SOPUSUHTAINEN JA ILO SILMÄLLE."KAUNEUS JA RAKASTETTAVUUS TULEE IHAN SISÄLTÄ PÄIN JA SE ON MYÖS MONTA KERTAA KATSOJAN SILMÄSSÄ."

EMMI

=========================

Ulkoinen kauneus ei ole niin tärkeää kuin sisäinen kauneus. Sitähän voi olla kuinka kaunis tahansa mutta jos on sisäisesti ruma niin se rumentaa myös ulkokuoren...
Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee minusta asiassa enemmän. Kliseetä tai ei, jokainen on meistä omalla tavallaan kaunis! olipa se sitten millaista kauneutta tahansa...
Ja kauneushan on katsojan silmässä!
Parisuhteessa pitäisi mielestäni kiinnittää enemmän huomiota yhteisiin asioihin ja hyvinvointiin. Tehdä yhdessä omaan elämää parantavia asioita. Keskittyä niihin positiivisiin puoliin toisessa. Siitä se kokonaisuuskin löytyy ja hahmottuu.
Marja

=========================

Olen sitä mieltä että todellinen ystävä ei välitä miltä toinen näyttää. Ystävyys ei näe silmillään vaan sydämellään, mutta olen törmännyt siihen raakaan tosiasiaan että kaikkialla kiinnitetään ulkonäköön huomiota, jos on hyvän näköinen niin saa hyvää kohtelua ja erikoisaseman.

Toisaalta hyvännäköisillä on tosi paljon kadehtijoita ympärillä, jotka osaavat olla todella julmiakin. Itselläni on hyvännäköinen mies jota kehtaa kyllä näytellä ja saan ylpeänä kävellä hänen rinnallaan. En tiedä onko kaikki kiinni omasta huonosta itsetunnosta kun moinen asia tuo tyydytystä. Itse kuulun myös siihen kastiin jota näkymä peilistä miellyttää kaikin puolin.

Mariia

=========================

Aluksi sillä on paljonkin väliä, ihastumisvaiheessa, mutta kun olet rakastunut ja sitten jopa sitoutunut, et enää erittele ja arvioi häntä: hän on hän ja te olette yhdessä yhtä vapaita kuin yksin, siis vapaita olemaan rumia ja laittamattomiakin. Ajatella mikä luottamuksenosoitus: kodin ulkopuolelle hänen on laittauduttava ja kun hän on sinun kanssasi hän heittää turhat solmiot ja rintsikat pois ja on sinun kanssasi kotonaan!

Luonnonlapsi

=========================

Mielestäni tärkeintä on se mitä on ulkokuoren sisällä. Pikkutyttönä saattoi olla haaveita usein; "millainen minun mieheni on, minkänäköinen jne". Mutta aikuisena ajattelee asioista ihan eri lailla - sydämellä. Sanotaanhan kirjassa Pikku Prinssi: "Kaikkea ei näe silmillä. Vain sydämellä näkee hyvin." Ja se pitää minusta oikein hyvin paikkaansa. Toki ihminen saa olla onnellinen omastaan - siitä että oma mies näyttää hyvältä, ja että oma mies kulkee kuitenkin siistinä ja asiallisissa vaatteissa. Mutta mikä on tuo hyvä, komea jne. Makua on niin monta kuin on katsojaakin. Ehkä kuitenkin sydämellä näkee parhaiten!

Valo

=========================

Ei ole oleellista miltä kumppani näyttää. Kohtuullinen itsestään huolehtiminen on paikallaan, kuten siisteys.
Minusta on kuitenkin mukava jokin verran panostaa omaan ulkonäköön. Pidän kauniista ja mukavista vaatteista ja yritän kuntoilemalla hoitaa ensisijaisesti psyykettä, sitten fysiikkaa.
Ongelmana näen nuorten ulkonäköpaineet. On ahdistavaa, että kaunis lähes mallinmitoissa oleva tyttäreni tuntee itsensä rumaksi ja pitää ulkonäköä liian tärkeänä.

Nainen 45

=========================

Rehellisesti sanottuna ulkonäöllä on väliä. Silloin kuin ihminen pitää huolta henkilökohtaisesta puhtaudestaan ja pukeutuu normaaleihin, tilanteeseen sopiviin vaatteisiin, hän huolehtii ulkonäöstään ja välittää myös ympäristöstään.
Mielestäni ihminen on seksikkäimmillään silloin, kun hän on oikeasti sinut oman kehonsa kanssa - on hän sitten minkä kokoinen tai näköinen tahansa. Ei siihen tarvita mitään seksikkyyttä ylikorostavia vaatteita tai muita ulkoisia ominaisuuksia.
Maalo

=========================

Vanha mummoni sanoi minulle ollessani nuori tyttö: Kuule kun miestä katsot itsellesi, niin muista, että vuosien saatossa komeus katoaa, mutta pirullisuus ei häviä mihinkään.

Tosi on

=========================

Kyllä ulkonäöllä on merkitystä, mutta riittää että on siisti, ja hyväkäytöksinen, niin että "kehtaa" päivänvalossa kulkea. Pitkässä juoksussa sisäinen kauneus merkitsee enemmän, ja loppujen lopuksi se kauneus on katsojan silmissä...

Heluna

=========================

Enemmän kiinnitän huomiota iloiseen ilmeeseen kuin siihen onko hiukset hienosti.

Marjo

=========================

Ensimmäinen vaikutelma ihmisestä luodaan ulkonäön perusteella, mutta siihen se sitten jääkin. Loppupelissä ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä vaan pelkästään sillä, millainen ihminen muuten on. Yksi ulkonäkövaatimus mielestäni kuitenkin ihmisellä on ja se on puhtaus.

Marjukka

=========================

Toki ulkonäöllä merkitystä on, sillä sehän on ensimmäinen asia, mikä herättää kiinnostuksen. Mutta kauneus todellakin on katsojan silmässä eli ei tarvitse olla lihaskimppu tai langanlaiha ollakseen kaunis ja seksikäs. Pikemminkin päin vastoin. Itse pidän ns. tavallisista miehistä enkä punttisaleilla asuvista kiiltokuvapojista. Painoindeksiä tärkeämpää on siisteys - puhtaat vaatteet ja raikas tuoksu!

Hattivatti

=========================

Mieheni painoi alle 60 kg, kun aloimme seurustella. Nykyisin hän painaa 83 kg. Muoto on muuttunut, luonne edelleen sama. Aamiaispöydässä tuijotan miestäni ja ihailen hänen söpöjä kasvojaan. Silmistä näkyy sama ilme kuin 14 vuotta sitten. En vaihtaisi häntä kehenkään muuhun, vaikka olisi kuinka hyväkroppainen ja komea!

"silmien tuike tärkein"

=========================

Mielestäni huoliteltu ulkonäkö kertoo siitä, että ihminen arvostaa itseään ja ottaa huomioon myös ympärillään olevat ihmiset.
On todella mukava katsoa puolisoani, joka osaa olla kotona myös "rönttäpönttänä", mutta lähtiessämme yhdessä viettämään iltaa, kyläilemään jne. laittautuu kauniiksi.
Asiassa on myös se puoli, että kun vaimo huolehtii kunnostaan ja ulkonäöstään, myös mies haluaa olla puolisolleen upea ja ainakin minulle vaimon hyvä ulkoinenkin olemus vetoaa niin, että jaksan ja haluan antaa kaiken rakkauteni puolisolleni.

Rehellinen

=========================

Naisystävä
Nainen on parhaimmillaan, kun hän on siistin näköinen eli ilman meikkejä ja seksivaatteita. Siisti nainen ei myöskään tupakoi, kiroile eikä ole ylipainoinen.
Lävistykset, tatuoinnit, rajatut "pellehuulet", maalatut yläluomet, napapaidat, minihameet, kuluneet farkut, liialliset korumäärät, liian voimakkaat hajuvedet ja tupakointi saavat minut vain menettämään täydellisesti mielenkiintoni naista kohtaan, kukin näistä ominaisuuksista riittää jo yksinkin siihen.
Masa 51 vuotta

=========================

Ulkoisista merkeistä puhtaus ja siisteys on paikallaan. Muuten kukin pukeutuu persoonansa ja temperamenttinsä mukaan. Joitakin pukee värit, käyttäköön he niitä rohkeasti. Mikä itsestä tuntuu päällä hyvältä, se myös näyttää hyvältä kantajallaan.

Oman temperamentin mukaan

=========================

Kyllä sillä on väliä, ainakin näin vanhemmiten. Eniten on kuitenkin väliä sillä miltä tuntee ja kokee itse näyttävänsä. Kun on itsellä hyvä olla, toisetkin näyttävät paremmalta, jopa seksikkäämmiltä...

Merja –72

=========================

Totta kai on väliä miltä näyttää. Se on toisten ihmisten huomioimistakin, ei vaan sen kumppanin. Valitettavan usein vaan miehet, möhömahaiset hapsottavatukkaiset uroot huomaavat vikoja naisensa ulkonäössä ja siitä vielä kehtaavat huomauttaakin. Jos menee esim. naimisiin hoikahkon huolitellun naisen kanssa ja huomaa, että tästä on kymmenen - viidentoista vuoden kuluttua tullut lihava takkutukkainen nainen, niin eikö syystäkin saa tuntea tulleensa petetyksi, jos itse huolehtii ulkonäöstään. En tarkoita, että tarttis olla tip top, ainoastaan huolitellun näköinen.

Maija

=========================

Minulle ei ole mitään merkitystä sillä näyttääkö aviomieheni seksikkäältä, mutta mieheltä hänen tulee kuitenkin näyttää. Ja kaikkein tärkeintä on hänen hieno käytöksensä ja suhtautumisensa minuun ja muihin kanssaihmisiin. En tietenkään pitäisi siitä jos hän kulkisi ympäriinsä epäsiisteissä hiuksissa tai vaatteissa, mutta puhtaudella on jo oma itseisarvonsa. Ensitapaamisellani epäilin kuitenkin voiko noin hyvännäköinen mies kiinnostua minusta ja nyt olen vuosien varrella miettinyt sitä, että mitä se tarkoitti se hyvännäköinen; oliko se sitä suoraa ryhtiä ja rehtiä olemusta vai jotain muuta jonka koen nykyään jo itsestäänselvyytenä enää kiinnitä siihen erikseen huomiota vai onko kuluneet kymmenen vuotta hionut häntä jollakin tavalla johonkin suuntaan.
En kuitenkaan koskaan voisi kiinnostua likaisesta ja epäsiististä ihmisestä!

Merja

=========================

Mielestäni on tärkeää, että kumppani pitää itsestään huolta normaalilla tavalla, mm. käy päivittäin suihkussa ja riittävän usein parturissa sekä katsoo hieman mitä päällensä laittaa. Ihastumisvaiheessa ulkonäöllä on enemmän merkitystä, ihastun ihmiseen, jonka olemus miellyttää minua kokonaisuutena. Tässä tyyli, pukeutuminen ja siisteys ovat minulle keskeisiä, samoin kuin tietynlainen naapurinpoikamainen viehättävyys. Myöhemmin muut asiat ohittavat ulkonäön, ainoastaan joissain yksittäisissä tilanteissa tulee kumppania ehkä arvioitua "muiden silmin".
Mielestäni en siis ole kovin vaativa miehen ulkonäön tai pukeutumisen suhteen. Nykyinen kumppanini onkin joskus toivonut rankempaa arviointia pukeutumisensa suhteen - minulla kun ei ole juurikaan tapana huomautella hänelle kulahtaneista tai muuten epämuodikkaista vaatteista; asia ei vaan yksinkertaisesta häiritse minua juurikaan. Itse myös koen sen välittämiseksi, että en puutu toisen pukeutumiseen juurikaan, vaan hyväksyn hänet sellaisenaan, mutta mieheni joskus toivoisi rehellisempää arvostelua, jonka hän taas ilmeisesti kokisi huolenpidoksi. Tuloksena on ollut jonkinlainen kompromissi.

Nainen –79

=========================

Tärkeintä on puhdas, raikkaantuoksuinen olemus. Toki silmänruoka, kuten ajettu parta, siisti vaatetus ja puhtaat kynnenaluset tekevät ainakin minuun positiivisen vaikutuksen.
Joissain tilanteissa, esim. juuri lenkiltä tultaessa, hikisyys ja oikein "rosoinen" olemus on jopa seksikästä - ainakin miehessä.
Lihakset kuuluvat miehen olemukseen - on mukava katsella hyvientreenattua kroppaa, mutta mikään ehdoton edellytys se ei ole.

Kypsissä kymmenissä

=========================

Mukava on katsella niin naista kuin miestäkin, jossa "katse lepää". Se ei suinkaan tarkoita että täytyisi olla viimeisen päälle meikattu, käyty kampaajalla tai pukeuduttu viimeisimmän muodin mukaan. Se on ehkä enemmänkin sellainen sisäinen rohkeus ja varmuus joka huokuu ihmisestä, jota on ilo katsella.

Löffe

=========================

Tietenkin on mukava kulkea julkisestikin hyvän näköisen miehen kanssa. Toisaalta olen tyytyväinen ettei mieheni ole valtavan kiinnostunut vaatteista ja laittautumisesta, sillä en itsekään viitsi pynttäytyä - näytän silloin paremmalta kuin hän.
Perus-siisteys kuuluu mielestäni hyviin tapoihin, ja kun pukeudumme kauniisti, osoitamme sillä myös kunnioitusta muille kanssaihmisille.

Mervi

=========================

Huoliteltu ulkonäkö - oli se sitten sliipattu tai luonnollinen, antaa vaikutelman itsestään välittämisestä. Kun pitää itsestään, näyttää silloin hyvältä. Vielä kun silmät on pois omasta navasta, seksikkyys tulee sivutuotteena.

Ei ole myöskään pahe näyttää hyvältä!

Mimmu

=========================

Kyllä ulkokuorella on merkitystä eli sillä miltä näyttää. Nykypäivänä on haaste pitää itsensä "kunnossa" niin henkisesti kuin fyysisesti, johtuen kilpajuoksusta pitkien työaikojen ja vähäisen vapaa-ajan kanssa. Kaikilla se ei ehkä ole näin mutta useammilla työssäkäyvillä kyllä. Jaksaako vielä 10-12h työpäivänpäätteeksi mennä lenkille vai heräisikö aamulla tuntia aikaisemmin mennäkseen kuntoilemaan?
Kohtuullinen fyysinen kunto ja sopusuhtainen olemus luo pohjan riittävälle tarpeelle ja kyvylle harrastaa seksiä. Seksikkyys on osa elämää, tosin ihmisellä seksiä ei enää säännöstele luontoäiti kuten villieläimillä. Joku meistä on seksikkäämpi kuin toinen. Nykyään TV suoltaa jos jonkin kaliperin kokoista sopusuhtaisuutta ja seksikyyttä niin naisissa kuin miehissä eli jokaiselle jotain. Kiitos markkinatalouden.
Ulkokuoren sisällä on kuitenkin aina sisus. Mielestäni näitä kahta ei pidä erotteleman vaan ihminen on aina kokonaisuus, joten pidetään ihminen kokonaisena!

Miksu

=========================

On toki väliä. Ihminen, joka välittää muista aloittaa huolehtimisen itsestään. Ei se, että on komea tai kaunis vaan se, että huolehtii omasta hygieniastaan ja pukeutuu siisteihin, ehjiin puhtaisiin vaatteisiin. Se yhdistettynä korrektiin, hyvää käytökseen on ihmiselle luettava pelkästään eduksi.
Cilla

=========================

Mielestäni ulkonäköön kiinnitetään nykyään liikaa huomiota. Siinä unohtuu helposti se mitä on siellä korvien välissä. Tietenkin myönnän, että hyvän näköistä miestä on ilo katsella. Kuitenkin minulle on tärkeää ensisijaisesti se mikä on miehen luonne. Ulkonäkö rapistuu kuitenkin iän myötä, mutta luonteenpiirteet vain voimistuvat. Tietenkin on hyvä jos mies huolehtii itsestään ja on siisti sekä käytökseltään että ulkoasultaan. Roikkuvat virttyneet verkkarit ja haalistunut t-paita eivät oikein sytytä. Ruumiin muoto eikä muu ulkoinen olemus ole tärkeää, mutta jos on epäsiisti, ei parhainkaan ulkoinen muoto auta ainakaan minusta. Sitä paitsi kaunein ihminen on se joka saa ympärillään olevat onnelliseksi.
Onnellinen Minna

=========================

Minulle hymy on kaunein, vaikka se loistaisi parransängen keskeltä.
Mimma65

=========================

Totta kai ulkonäkö vaikuttaa, harva edes hakeutuu epäsiistien tai "rumien" yms. seuraan. Asian tärkein pointti minusta on kuitenkin se klisee "kauneus on katsojan silmässä" Mikä on yhden silmään kaunista, ei sitä ole välttämättä muiden silmissä.
Kampaajana olen huomannut että oikeasti rumia ihmisiä on kuitenkin tosi harvassa. Moni itseään rumana pitävä ihminen olisi kaunis jos vaan oppisi hyväksymään itsensä eikä haaveilisi jostain baywatch vartalosta yms. ja kun vähän opettelisi itseään laittamaan. siistit sopivat vaatteet, hyvin leikattu tukka, ja naisilla sopiva kevyt meikki niin aika harvaa voi sanoa mitenkään rumaksi.
Usein ihmisessä joku erikoinen piirre saattaa ihmisen omasta mielestä häntä rumentaa mutta jonkin toisen mielestä se on juuri se juttu miksi toiseen ihastuu. Sopusuhtaisuus ei siis välttämättä ole mitenkään tärkeää. Tuttavapiiriini kuuluu mies jolla on pituutta tasan kaksi metriä, eikä häntä voi kyllä hyvällä syylläkään sanoa sopusuhtaiseksi, hänhän on pelkkää jalkaa ja kättä, Mutta naisia hänellä on aina riittänyt.
Tuosta seksikkyydestä en mene sanomaan. Itse en ole seksikkyyden perustella ihmiseen halunnut tutustua, ja seksikkyys voi olla jopa pelottavaa. mutta ihminen joka laittaa itseään (liika on tietty liikaa) kertoo siitä että hän rakastaa itseään, silloin hän kykenee rakastamaan myös muita. Jos ihminen ei pidä itseään arvossa ei hän pysty arvostamaan muitakaan!

Vinnie

=========================

Minusta se on itsestään selvää että kun kotoa lähtee asioita hoitamaan/töihin niin kyllä silloin kannattaa edes itsensä takia panostaa huoliteltuun ulkonäköön. On itselläkin paljon parempi mieli kun on sipaissut vaikkapa vaan huulipunaa huuliin tai ees jotain tuoksua joka miellyttää hajuaistiaan.

Mariut

=========================

Mielestäni on riittävää jos mies on puhtaanraikas ja muutenkin siisti. Tietenkin on plussaa jos mies pukeutuu hyvin ja vaikka käyttää muutakin kun "menneinä". Mutta loppujen lopuksi seksiasioissa ratkaisee parin välillä oleva "se jokin", ei sitä pelkillä parfyymeillä tai partavesillä sänkyyn päästä.
Naisten ja toivottavasti miestenkin tärkein seksuaalinen elin on aivot. Minuun vedotaan sitä kautta. Älykkyys ennen kaikkea.
Ainakin naisten suhteen ulkonäkö on suorastaan orjuuttava asia. Älkää tytöt menkö liikaa siihen halpaan. Teillä on oikeus tulla hyväksytyksi sellaisena kuin olette. Se että meikkaa tai laittaa hiuksiaan on ihan ok, mutta jos siitä tulee itsetarkoitus niin pitäisiköhän pysähtyä ja miettiä miksi ja kenen takia.
Eli se, millainen ihminen on, sillä on enemmän väliä kuin ulkokuorella ainakin pitemmällä aikavälillä. En itse haluasi olla parisuhteessa pelkän kuoren kanssa, mitä sellainenkin kertoisi minusta?

Minttu

=========================

On surullista, että tänä päivänä kaikki kyllästetään seksillä ja ulkonäkönormeilla. Omasta puolestani en enää sure, mutta tyttäreni puolesta toivon, että osaisin hänelle opettaa mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä! Poikani rakastaa yli kaiken äiskän hieman pulskaa masua ja käy sitä taputtelemassa vähän väliä eli hänen puolestaan en sure. Ihmisten pitäisi vihdoin alkaa pikkuhiljaa käsittämään, että maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin seksi ja ulkonäkö! Kyllähän sen myönnän, että kaunista ihmistä on kivempi katsella kuin rumaa, mutta muistakaahan nyt kaikki myös se, että kauneus on katsojan silmissä!

Minttura

=========================

Silloin kun alkoi katsella ympärilleen murrosiässä, ensin tietenkin oli se ulkonäkö, johon kiinnitti huomiota...piti olla siisti, urheilullinen, ei tupakoi...nyt aikuisena sitä ei kyllä katso pelkkää ulkokuorta...se ihminen siellä kuoren sisällä on tärkeämpi...ajatukset, tapa toimia, elämänkatsomus, suhtautuminen kanssaihmisiin, pieniin ja suuriin, eläimiin...en jaksaisi olla ihmisen kanssa, joka on päältä ns. täydellinen, mutta silkkoa sisältä, tosin en kyllä ihan äärilaidankaan kanssa jaksaisi olla, joten kultainen keskitie on paras...kaikissa on jotain hyvää ja vähemmän hyvää, sekä ulkoisesti, että sisäisesti...

Minna

=========================

Kyllä ulkonäöllä ja itsestä huolehtimisella on merkitystä! Kumppanissani en huomaa muutaman kilon painon heittoja, eikä sillä ole mitään merkitystäkään, mutta tarkkailen sairaalloisesti omaa painoani, muotojani, kasvojani ja hiuksiani...eihän se mitään tervettä ole, mutta olen huomannut sen positiivisen vaikutuksen olossani. Tunnen myös muiden katseet! Eli - kyllä ulkonäkö on itselleni tärkeä asia ja luulen että monelle muullekin, vaikka sisäinen kauneus on arvo sinänsä...

Ulkoista kauneutta

=========================

Olen eronnut 50v nainen ja nyt uudessa elämässäni kokeilin ensin miehiä jos jonkinlaisia - selvästi etsin komeita ja ulkoisesti kiinnostavia. Nopeasti kuiteskin huomasin että minulle ei tullut hyvä olo - seksi ja nopeat suhteet eivät jättäneet sydämeeni mitään jota olisin kaivannut uudelleen.
Nyt olen seurustellut kaksi vuotta ihanan luonteen omaavan hieman tukevan melko tavallisen näköisen miehen kanssa puhelimitse.
olemme nähneet toisemme pari kertaa kahvin ääressä, mutta emme sen enempää koska hänen entinen suhteensa ei ole loppuun selvitetty, odotamme että tilanne on sellainen ettei ketään tarvitse loukata.
Mutta minulle ei ole tullut mieleenkään enää vilkuilla ketään muita niin vahvasti on sydämeni valloittanut tuo mies kaikella yhteisymmärryksellä ja hellillä puheilla ja viisailla ajatuksillaan.
Minusta on aivan sama minkä näköinen hän on. Toki sen verran ulkomuotoon kritisoin että ihmisen tarvii huolehtia puhtaudesta ja hygieniasta, en halua suukkoja jos hengitys haisee kamalalle.
Ihmisen hienous asuu sydämessä ja aivot on elin johon ensin ihastun miehessä.
Kokemuksen ääni

=========================

Ei sillä väliä ole… Seksikäs hyvin laitettu - mitä kuoren alla? Tärkeintä on mitä ihmisellä on sydämessä ja korvien välissä… sillä tunteella on suurempi merkitys kuin laitetulla ulkonäöllä.

Minttu49

=========================

Kotona ollaan kotona, kun taas ovesta mennään ulos, silloin huolehditaan että "kehtaa" mennä vaikka mihin (koskee kumpaakin). Varsinkin viikonloppuisin kotona on ihanaa kun voi kulkea vaikka kokopäivän pyjama päällä eikä tarvitse katsoa peiliin.

Ninnu

=========================

Oma rakas näyttää seksikkäältä ja sopusuhtaiselta rakkaansa silmissä. Voi joskus huomata jotain epäsopivaa puolison päällä, mutta se ei haittaa. aina niistä ei kannata edes huomauttaa... jos eroaa niin jälkeenpäin saattaa ihmetellä; mitä vetävää tuossa ikinä näin?

Niiperö

=========================

Siisteys ja puhtaus ovat itsensä, kuten myöskin toisen ihmisen kunnioittamista. Kun pitää huolta itsestään, jaksaa paremmin (ja se näkyykin).
Esimerkiksi meikattu/laitettu ei tarkoita mielestäni samaa, kun seksikäs. Henkinen hyvinvointi ja tasapaino tekevät ihmisestä kauniin. Ei sixpac tai valtavat hauislihakset… Luomu rulaa!

Nina

=========================

No ei ole kyllä mitään väliä!! Jokainen oma rakas on kaunis, se on pääasia, viis siitä, mitä muut näkevät.

Vaimo

=========================

Ihanaa vanheta ja vertailla vanhenemisen merkkejä yhdessä. Ei ole paineita puolin, eikä toisin. Lempeä hyväksyvä rakastava katse säilyy silmissä, joita kehystävät elämän mukaan tuoma viisaus ja naururypyt. Nuorena seksi saattaa olla tekniikkalaji, mutta vanhana vain syvät tunteet saavat erotiikan kukkimaan ja sitä sanotaan rakkaudeksi. Kuoret heitetään pois. Seksi on rakkauden leinääntynyt muoto, jota ei kannata tavoitella. Puhu hiljaa rakkaudesta kuiskaten...

Amoa

=========================

Ulkonäkö toisiaan kunnioittavassa ihmissuhteessa ei ole tärkeintä. Totta kai tulee olla "siisti" itsestään huolta pitävä. Ja seksikkyys ei ole ainoastaan ulkoista. Sitä on mm. älykkyys.
Miksi miehet varsinkin seksikkyydestä puhuttaessa yhdistävät sen heti naisen muodokkaaseen ulkonäköön, ja tietysti myös nuoruuteen? Ehkä syynä on se, että ovat henkisesti itse 20-v. tasolla vaikka julkisesti saattavatkin esittää kypsää, aikuista miestä henkisine puheineen ym. Jotka matkustavat esim. Thaimaahan, jossa on maksua vastaan mahdollista saada niin nuori kuin haluaa.
Hyvässä ihmissuhteessa annetaan enemmän arvoa sisäisille ominaisuuksille, luonteelle kuin sille täysin trimmatulle ulkokuorelle.
Tietysti oma lukunsa ovat keski-ikäiset miehet, jotka juoksevat nuoruuden perässä jne. Mutta näille miehille ei merkitsekään mitään mikään muu kuin nuoruus, kiinteys, muodokkuus. Unohtaen usein sen, että miltä itse näyttää peiliin katsoessaan.
Sisäistä kauneutta arvostava nainen

=========================

Hyvä itsetunto näkyy läpi. Vaikka ei olisikaan hoikka tai kaunis, niin senkin ulkokuoren pystyy halutessaan kantamaan arvokkaasti. Hyvä ryhti, iloinen olemus sekä avoin katse korvaa monet ulkonäön pikkuvirheet. Ja kauneushan on tunnetusti katsojan silmissä! Sitäpaitsi sillä tietyllä kemialla, kipinällä parisuhteessa, ei ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa.

Outi

=========================

Toki ulkonäöllä on merkitystä, mutta se, millaiselta näyttää, on katsojan ja itsensä silmissä. Mielestäni siisteys, puhtaus ja huoliteltu ulkonäkö on monesti se seikka, joka pitää ulkonäön "steriilinä". Jos näistä seikoista huolehtii ja haluaa huolehtia, ei pitäisi olla kovinkaan huolissaan.

Meikkaaminen, merkkivaatteet, uudet kampaukset 2vkon välein etc. ovat kunkin omassa intressissään ja luonteessaan. Niillä saa aikaiseksi sitten sitä oman persoonansa pönkittämistä tai mukavuutta. Itse esimerkiksi olen ihminen, joka ei osaa olla meikkaamatta töissä tai ihmisten ilmoilla. Se on minun tapani ja that's it. Ja useinhan sitä luo itselleen mielikuvan, että minunkin pitää näyttää tuolta tai tuollaiselta. Sehän on tahtotila, mutta jos ei siihen muottiin osaa asettua, kannattaa pysyä ihan omana itsenään.
Outi

=========================

Kyllähän se osittain vaikuttaa, mutta se jokin persoonallinen piirre on , joka sytyttää enemmän kuin liika kauneus. Kauneus saattaa tehdä kylmän näköiseksi ja herättää varovaisuus refleksin toimimaan.

Paavo

=========================

Ulkonäössä tärkeintä on puhtaus ja itsestä terveesti huolehtiminen ja sitä kautta tulee seksikkyys ja viehätys jos on tullakseen.. ei kovasta partaveden lemusta tai kuulema pakkelikin pelottaa. Aitous ja hyvä olo on sexy!

Pepe

=========================

Tietysti ulkonäöllä on merkitystä! On aivan selvää, että itsestään huolehtivan urheilullisen ihmisen hyvä olo antaa voimaa, se näkyy ja tarttuu myös muihin ihmisiin. "Terve sielu terveessä ruumiissa!"
Anna

=========================

Kyllä minä mielelläni katselen miestäni ja myös työkavereitani. Silmiäni hivelee, kun läheiseni on pukeutunut siististi ja kiinnittänyt huomiota ulkonäköönsä. Painolla ei ole mitään tekemistä tässä tapauksessa. Pakettiin kuuluu lisäksi inhimillisyyttä ja hymyä; silloin se hipoo täydellisyyttä ja luo hyvää mieltä myös ympärilleen. Haluan myös ilmaista tavalla tai toisella henkilölle itselleen, kuinka hyvän näköinen hän on.

Päpä

=========================

Tärkeintä ystävässä on hänen taitonsa kuunnella, huomioida kumppaniaan erilaisissa tilanteissa, iloita yhdessä onnistumisista ja olla tukena vaikeina hetkinä.
Kauneus on katsojan silmissä - jokainen meistä näkee toinen toisemme omien mieltymystensä mukaisesti. Ja olisihan aika tylsää, jos olisimme kaikki saman muotin mukaan tehtyjä!

Sisäistä kauneutta arvostava

=========================

EI! On tärkeintä, että kasvoilta loistaa ystävällisyys! Ja mielellään myös äly. Meikkimainosten paklatut naiset eivät näytä inhimillisiltä ihmisiltä ollenkaan. En käsitä, miksi kukaan haluaa näyttää sellaiselta.

Se tavallinen tyttö

=========================

Jos on korviaan myöten rakastunut, niin mieheni näyttää ihanalta, vaikka näyttäisi miltä. Sydämestä tulee se, miltä toinen näyttää.

Päiviheleena

=========================

Mielestäni ulkonäöllä ei niinkään ole pää merkitys vaan puhtaudella ja raikkaudella, oli sitten vanha tai nuori

Puhtaus puoliruokaa

=========================

Ulkonäkö on ensimmäinen aisa, jonka toinen havaitsee ensitapaamisella. Elikkä siisti, mutta oman itsensä tyylinen ulkoasu on tärkeä. Kaikki eivät joka tapauksessa pidä kaikista eikä tarvitsekaan, mutta jokaisella tyylillä on joku kannattaja.
Sitten kun päästään seuraavalle tasolle ja vaihdetaan mielipiteitä, niin terve ihminen pystyy luomaan toisesta täydellisemmän kuvan ja ulkoasu jää vähemmälle.
Kun on tutustuttu paremmin, ei varmasti tarvitse olla "hienona" 24 h. On kuitenkin kohteliasta toista kohtaan, ettei ihan aina kulje "verkkareissa".
Piristää varmasti suhdetta, jos silloin tällöin hemmottelet puolisoasi pukeutumalla kauniisti/siististi ym.
Seksikkyys tulee sielusta ja fiiliksestä. Seksikkyyttä ei voi pukea päällensä, mutta hyvä fiilis voi rohkaista pukeutumisessakin.
Eniten kuitenkin suhteessa merkitsee henkinen tasapaino, ystävyys ja toistensa kunnioittaminen, mutta ulkonäöstä huolehtiminen on pieni mukava mauste.

Elämän oppilas

=========================

Ei ulkonäöllä ole merkitystä. Ihmisten välinen kemia, kosketus on se mikä tuo intohimon ja hyvän seksisuhteen.

Päivi

=========================

Vaihtelu se on mikä pitää mielenkiintoa yllä! Jos naisystävä tai miesystävä yrittää näyttää jatkuvasti toisen silmissä seksikkäältä -> jossain vaiheessa se jää pelkäksi yritykseksi, kun toinen ei enää noteeraa millään lailla. Tosiasiassa seksikkäästi pukeutuva, laittautuva ja sopusuhtaisena pysyttelevä ihminen tekee sen kaiken itsensä takia pystyäkseen rauhoittumaan ympäriltä tulevan paineen alla! Tuohon kysymykseen on yhtä monta vastausta, kuin on vastakkaisen sukupuolen edustajia!

Tavallinen talliainen

=========================

Jonkin verran kyllä on merkitystä. Tarkoitan, että itsestään huolta pitävä ihminen on kiva katsella. Oma tyyli on myös tärkeä. Ei mitään määräraameja ole, mutta ihmisestä säteilee jotain ulospäin, kun on sinut itsensä kanssa. Se näkyy ulkokuoressakin. Sopivat värit piristävät muitakin. En voi sillekään mitään, että mielestäni siistiin pukuun pukeutunut mies on hurjan seksikäs. Eli ihan tavallisella huolenpidolla itsestään niitä erilaisia viestejäkin tulee ihan pakosta tai se kokee, joka näkee.

Viisvitonen nainen

=========================

Ulkonäön merkitys on suuri ja se on koko ajan kasvamassa amerikkalaiseen tyyliin, paineet näyttää hyvältä kasvavat...
Hoidetumpi ja hoikempi ihminen palkataan mieluummin kuin ylipainoinen ja hoitamaton. Varsinkin naisten ulkonäköön on alettu kiinnittää enemmän huomiota, vaatimukset ovat kasvaneet kaikenlaisten miesten sekä myös toisten naisten taholta!
Julkisuuden henkilöitä ja esim. missejä on helppo arvostella, koska he asettuvat "näyteikkunalle". Heitä voi raa'asti tutkailla suurennuslasin kanssa ja hakea virheitä, missä nyt on muutama milli liikaa...
Ystävyydessä ulkonäkö ei paljon merkitse, vaan sisäinen tuntemus toisesta. Toisen tuntee läheiseksi, jos tunneyhteys ja luottamus toiseen muodostuu ja voi huoletta sanoa, että "säpäs oot lihonnu!"
Työkaverit tulee huomioitua, mutta heitä ei yleensä tarkkaile "sillä silmällä", koska he jo ikään kuin kuuluvat kalustoon. Uusi tulokas työyhteisöön joutuu tietenkin aina ankaran raadin arvosteltavaksi... Työkavereissa nyt vain on niin, että menettelevät, kunhan eivät haise liikaa; hyvälle tai pahalle!
Ulkonäköä tärkeämpi on ihmisen kokonaisvaltainen miellyttävyys, rehellisyys ja aitous, jos se on yhdistettynä ulkoiseen kauneuteen, niin vaikutus on tyrmäävä! Sisäinen kauneus säväyttää...
Kauniskin voi tuntua kylmältä ja pinnalliselta kuorelta… Kauneus on katsojan silmässä, niinhän sitä sanotaan. Itse katselen kyllä mielelläni kauniita ihmisiä. Tyylikkyys on ihailtavaa, ei yliampuvuus, liika seksikkyyskin on sitä. Kauneus miellyttää silmää, koska ihminen on seksuaalinen eläin...
Tyylikkyys on taitolaji, vain harvat sen osaavat. Minua kauniit ja hoidetut ihmiset innostavat ja piristävät, ulkonäkö on kuin käyntikortti ihmisestä...

Pauliina

=========================

Minun vastaukseni on se että ei ulkokuorella ole mitään väliä, vaan se mitä ihminen on sisältä mielestäni on se tärkein asia.

Pekka N

=========================

Ulkonäkö on osa ihmisen kokonaisuutta, mutta se ei ole tärkein asia. On itsensä kunnioittamista huolehtia omasta ulkonäöstään ja siisteydestään, mutta se ei tarkoita jokapäiväistä meikkaamista eikä hajuvesipilveä ympärillä. Itsensä kanssa tasapainossa oleva ihminen näyttää hyvältä onpa hän ulkoisesti lihava, laiha, pitkä, lyhyt jne...
Ei siihen tarvita mitään poppakonsteja eikä muitakaan keinotekosia juttuja.

Arissa

=========================

Jos ihminen on tasapainossa ja onnellinen, hän säteilee ja "tuntuu" kauniilta. Tunnen useita tällaisia henkilöitä.

Jos taas ihminen on epätasapainossa tai pelkää ja käyttäytyy sen mukaisesti, hän ei ole kaunis. Silloin voi myös kaikki länsimaiset kauneusnormit täyttävä ihminen olla ei-kaunis. Tunnen myös tällaisia tapauksia.
Minun mieheni on hyvin kaunis, ja kauneus pursuaa hänen silmistään, suustaan, käyttäytymisestään, rakkaudestaan minuun. Hän pitää kylläkin huolta myös kropastaan kuten minäkin - uskon että se on myös osa parisuhteen hoitoa ja toisensa (ja ennen kaikkea itsensä) kunnioitusta.
Tietenkin joku voi sanoa että on helppoa olla filosofinen kun elämänkumppani on oikeasti ihan kivan näköinen. Totta varmaan sekin.

Pia

=========================

Puhuttaessa vain ulkonäköseikoista, tärkeintä on puhtaus ja siistiys. Sopusuhtaisuus kertoo säännöllisistä ja terveellisistä elämäntavoista. Lihava ihminen vaikuttaa holtittomalta mässäilijältä ja laiskurilta, joka ei välitä hyvinvoinnistaan. Ja jos lihavalla ihmisellä on lihavia lapsia, hän on myös vastuuton kasvattaja.
Pia

=========================

Todellakin, mikä loistava kysymys!
Ensimmäisenähän sitä kiinnittää toisessa huomion ulkonäköön. Mutta usein joku henkilö muuttuu mukavan näköiseksi kun häneen tutustuu vaikka ei aikaisemmin olisi juuri ulkonäöstänsä perustanut.
Itselleni on merkitystä että toinen osapuoli on siisti. Ei tarvitse olla komea eikä laitettu vaan vain yksinkertaisesti siisti.
Lallaa

=========================

Olemme jo 35 vuotta yhteistä taivalta kulkenut aviopari. Tässä me istumme vastakkain, kaksi vanhaa varista, usein nauramme keskenämme. Luulisi, ettei siinä ole mitään seksikästä eikä hohtoa jäljellä. Katson miestäni, hänen kasvojaan ja harmaita hiuksiaan. Näen yhä edessäni sen nuoren ruskeahiuksisen kaverin, muistan koko meidän yhteisen taipaleen, monet kiihkeät hetket ja yhdessä koetut ilot. Mielestäni hän on yhtä haluttava edelleen. Ulkonäöllä ei ole väliä. Rakkaus, kiintymys, seksikkyys tulee sisältä päin, eikä katoa iän mukana. Nauttikaa toisistanne.
Kehottaa mummeli
=========================

Puhtaus ja siisteys ovat mielestäni asioita, joista jokaisen tulisi huolehtia. Muuten ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä. "Sisäinen kauneus" on ulkokuorta monin verroin tärkeämpi. Ja tietysti myös sillä, miten hyvin viihtyy toisen seurassa on merkitystä.

Pirjo

=========================

Mielestäni ihmisen pitää olla puhdas ja siisti, omalla maulla puettu ja sen näköinen, että pitää itsestään huolen. Seksikkyys taas on korvien välissä.
Eipä auta jos on vaikka minkälainen adonis, jos suun auetessa sieltä tulee vaan sammakoita, se pilaa kyllä komeimmankin miehen seksikkyyden.
Nämä onnettomat, jotka leikkuuttavat itseänsä jo nuorena plastiikkakirurgeilla, alkavat näyttää kaikki samannäköisiltä, ihan karmaisee. Voi vaan kuvitella, että kun alkaa olla 45 lasissa, niin ovat kuin Michael Jackson,

Onneksi jo 40jarisat

=========================

Ihmisen ulkonäöllä ei ole merkitystä, koska ihmisen sisäinen kauneus on se suurin merkitys. On itsensä kanssa sinut, kun rakastaa itseänsä niin sitä kauneutta ja rakkautta riittää myös kaikille muillekin jakaa.

Jokainen meistä on laulun arvoinen

=========================

Seksikkäältä ei tarvi näyttää. Sopusuhtaiselta ja kivasti puetulta voi näyttää mutta ei mitenkään saisi yli mennä vaatetus asiassa. minulle tulee usein mieleen semmoisesta aina niin tiptop kamppeissa kulkevasta - jolla kaikki tarkkaan mietitty - ihminen jolle kaikki ulkoinen on tosi (liian?) tärkeää!

Mielestäni sisin on tärkeintä! Onko nykyään ihmisillä liian tärkeäksi kaikki ulkoinen? pitäisi olla salonkikelpoinen koti (ketä varten koti on?), vaatteet aina viimeisen päälle ym. ym. huoh ja jos jutut on aina jossain ulkoisessa, materiassa niin missä ihmisten arvot ovat? miksei kysytä mitä sinulle todella kuuluu? miten koet elämän? mikä tekee sinut iloiseksi/surulliseksi jne? se tekee elämän elämisen arvoiseksi, rikkaaksi!

Pirjo

=========================

Olen 53-vuotias nainen ja kyllä miehen ulkonäkö merkitsee ensi kerran kohdatessa. Mutta se kauneus on kuitenkin katsojan silmässä. Siisti, huoliteltu olemus riittää. Tärkeämpää on avoin kohtaaminen. Toivon tulevan miesystäväni jaksavan liikkua samaan tahtiin kanssani ja siksi suuri ylipaino karsiutuu kyllä. Ja tietyllä tavalla seksikäs pitää olla, mutta siihen ei "komeutta" tarvita.
Pirjo

=========================

Onhan ulkonäkökin tärkeä. Pitää itsensä siistinä ja tekee parhaansa niillä eväillä, mitä on saanut.
Seksikkäänä on helppo flirttailla, sehän piristää kummasti. Ja voihan seksikkäästä puolisosta olla ylpeä, eihän se ole pahasta, jos se molemmille sopii eikä johda ylikorostuneeseen käyttäytymiseen. Eikä tule pääasiaksi.

Pirri

=========================

Estetiikka on ihan mukavaa, mutta lähituntumassa vain lisäarvo. Todellisessa välittämisessä käy niin päin, että rakkaan ihmisen alkaa nähdä kauniina.
Yksi puoli asiasta on se, että itseluottamus ja hyvä itsetunto heijastuvat ihmisestä myös ulkonäöllisesti: hyvä ryhti, suora ja kirkas katse sekä yleismyönteinen, herkästi hymyilevä olemus ovat kauniita ja puoleensavetäviä. Klassisia piirteitä tai varsinkaan silikonikauneutta ei tarvita. Riittää, että huolehtii normaalisti hygieniastaan ym. eikä repsota. Kaikki tuo on enemmän kiinni sisäisistä kuin ulkoisista tekijöistä.

Pirjoliisa

=========================

Se jokin on puolisossani jossakin muualla kuin pelkässä ulkonäössä, se on koko hänen olemuksessaan. Edelleen kun näen hänet vaikka kaupungilla kävelevän, tunnen miellyttävän värähdyksen; minun mieheni.

Pirkko

=========================

Arkipäivisin riittää kun on "perussiistin" näköinen ja meikäläinen ei töihin itseään voi "laittaakaan". Siis hiukset puhtaat ja kammatut. Vaatteet siistit ja mikä tärkeintä kasvojen ilme positiivinen!
Juhliin on kiva laittautua paremmin ja nätimmin - ei kenenkään muun kuin itsensä ja puolisonsa iloksi. Tämä mielipide on meidän molempien.

Arska ja Pimmi

=========================

On tärkeää, että rakastettusi ulkonäkö miellyttää sinua, siinä on oltava piirteitä, jotka saavat sukat pyörimään jaloissa. On yksilöllistä, mitkä nämä sukkia pyörittävät ominaisuudet kullekin ovat;
Minulle riittävästi hoidettu lyhyt parta, elävä ilme, hoikka vartalo, yksilöllinen pukeutuminen (ei orjallista merkkivaatepukeutumista ja standardityyliä) ovat silmänruokaa.

Nipsu

=========================

Tärkeintä mielestäni on, ettei haise pahalta ja vaatteet ovat puhtaat, ovat, mitä ovat.
Jos on huomiota herättävän kaunis, voi olla vaikeaa kasvaa sisäisesti kauniiksi. Ei se rumallekaan helppoa ole, tiedän kokemuksesta.

Pike

=========================

Minun mielestä ulkokuori on erittäin tärkeä. Siitä näkee, että ihminen pitää itsestään huolta ja se on sen merkki, että sinulla on myös valmiudet pitää toisesta 'huolta' ja se on erittäin tärkeää parisuhteessa. Seksikkyys on eri ihmisille eri asia, esim. itselleni seksikkyys ei suinkaan ole vähäpukeisuutta, paljon meikkiä, pistäviä hajuvesiä, keimailua jne. vaan seksikkyys on mielestäni ennen kaikkea silmissä.

Ole hyvä itsellesi ensin

=========================

Aamiaispöydässä saa näyttää juuri siltä mitä todella on, tukka pysytyssä ja unihiekkaa vielä silmissä jne. Sehän on katsojan silmissä, mikä näyttää seksikkäältä...

Rapsukka

=========================

Kun kaksi ihmistä rakastaa toisiaan, ulkonäkö ei vaikuta yhteiseen toimivaan kemiaan. Ei edes mato-ongelta rantautuva, kalalle tuoksuva rakas ihminen tunnu vastenmieliseltä. Kaikilla on omanlaisensa sisäinen kauneus, se riittää onnellisen parisuhteen punaiseksi langaksi.
Olen kiteyttänyt omakohtaisen kokemuksen kirjoittamaani runoon.
Unelmissani, ikuinen nuoruus Nuoruuteni on ikuinen Vanhenen tahtomattani nuoruuteni varjossa Olen voimaton ja annan elämän viedä Matkani jatkuu kuin laineilla Tuulen tuivertaessa soutuvene ja onkivavat vapisevat Ankkurinarun kiristyessä käsieni voima punnitaan Selviydyn sisukkaasti ikuisen nuoruuteni voimalla Tutun rantasaunan tuoksu – tiedän – minua odotetaan Vahvat käsivarret ovat laskeneet vesisangot laiturille Niille on nyt muuta käyttöä Ne ovat auttaneet ”kalastajaeukon kotisatamaan” Kalalle tuoksuva tuulipukuni ei enää kiristä – ihanaa Alaston saunan lämmittäjäni Pehmeät huulesi korvalehdelläni Sydämesi syke rintojani vasten Sanaton hetkemme, ei korulauseita kaipaa Ihojemme koskettaessa toisiaan Tunnen vastustamatonta ihanaa voimaa Tunnen olevani ikuisesti nuori

Raija S, Naarajärvi

=========================

Tavalliset puhtaat vaatteet ja siisti ulkonäkö. Kun mies on puhdas, tukka siisti ja tuoksuu hyvälle, niin siihen kiinnittää huomiota. Kiloja kertyy kaikille vuosien saatossa ja oma kroppakaan ei ole niin timmissä kunnossa kuin nuorena. Kuitenkin luonne ja suhtautuminen elämään on tärkeintä. Joskus mottoni on ollut, että "siisti pukeutuminen on kohteliasta". Eipä ole kulunut vuosien saatossa.

Mini


=========================

Tärkeintä ihmisessä on huomaavaisuus ja hyvä käytös. Toki huomaan jos joku mies tai nainen on nähnyt vaivaa ulkoisen olemuksensa eteen ja joskus ihailen sellaista ihmistä, en kadehdi, sillä itse en meikkaa ym. Koetan pukeutua siististi vaikken seuraa muotia. siisteys ja tilanteen mukaan pukeutuminen on tärkeintä.

Helena

=========================

EI OLE!!PÄÄASIA ON ETTÄ IHMISEN KANSSA PYSTYY ELÄMÄÄN SOVUSSA, RAKKAUTTA RIITTÄÄ!!SEKSI ON LUONNOLLISTA… SE KULKEE SIINÄ MUKANA.

LIKKA

=========================

Ei ole niinkään tärkeätä näyttääkö seksikkäältä tai sopusuhtaiselta, ne ovat määreitä jotka kuitenkin aina riippuvat katsojasta. Ne ovat asioita jotka ovat subjektiivisia kullekin ihmiselle.
Tärkeää on se, että on sen näköinen, että pitää itsestään ja pitää myöskin huolen itsestään. Eli sanalla sanoen on sinut itsensä kanssa. Sellaisen ihmisen rinnalla on helppo kulkea, oli hän sitten minkä näköinen hyvänsä. Rumempikin voi olla ylväs näky, kun on sinut itsensä kanssa.
Riitta

=========================
On huomaavaisuutta itseään ja toisiaan kohtaan "laittaa itseään" = pukeutua huolitellusti, huolehtia hygieniastaan jne. Ulkokuorta on vaikea muokata suuressa määrin. Sisäinen kauneus tulee "läpi" silmistä, ilmeistä, ryhdistä ja liikkeistä.

Riitta

=========================

Sehän on sillä lailla, että jos jossain ihmisessä on seksikkyyttä tai muuten mielenkiintoa mielestämme, niin se on aivan sama missä säkissä hän ilmestyy eteen, hän näyttää edelleen yhtä hyvältä minun mielestäni. Toki puhtaus on kaiken A ja O, mutta olen kyllä tavannut remonttireiskoja, jotka ovat hekin omissa työhaalareissaan ja pölyissään aivan uskomattoman puoleensavetäviä.
Toki huoliteltu ulkonäkö on hyvännäköistä, mutta esim. kotioloissa voi, saa ja pitääkin olla rennosti pukeutunut, eikä tarvitse aina meikata hakeakseen aamupostin laatikosta.

R

=========================

Vanha sanonta "kauneus on katsojan silmässä" pätee tässäkin kohtaa. On tietysti mukava, jos ystävällä on sen verran ulkonäköä, ettei lapset kadulla pelästy... Mutta kyllä se "juttu" oikeasti riippuu siitä, mitä pään sisältä löytyy. Sen täytyy synkata; sieltä löytyy todellinen seksikkyys.

Risto

=========================

Naisena sanoisin miehistä sen että mikään ei ole niin ihanaa kuin huolehdittu ja hoidettu mies. Hampaat, hiukset, kynnet, hiukset ja muut kuntoon. Kunnon suihkusaippuat ja shampoot käyttöön. Kivat ehjät vaatteet.
Minua henkilökohtaisesti viehättää poikamaisuus enemmän kuin sliipattu tyyli vanhemmallakin miehellä. Tupakointi, juopottelu ja roisit puheet sekä naista halventava käytös vie kylläkin fiilikset totaalisesti.
Luonnonläheinen, siisti ja hymyilevä mies on seksikäs.
Naisista en oikein osaa sanoa mutta kanamaisuus kammottaa. Pitkät pestyt paksut hiukset ja luonnollisuus kaikin tavoin on kaunista. Naisen tulee olla naisellinen ja lämmin.
Reilu ylipaino, laahustava kävely ja ryttyryhti ei pue ketään.

Viiskymppinen tyttö

=========================

Mielestäni ihmisen ulkokuorella ei ole suurta merkitystä. Paljon tärkeämpää on jokin muu seikka, sanotaan vaikka reilu ja rehti ystävyys voi luottaa toiseen ja uskoa hänelle sydämensä salaisuudet. Tarvitsematta pelätä että kuulee kohta kaiken toiselta "ystävältä".
Ihmiselle on paljon tärkeämpää että jaksaa tukea ja kannustaa toista, kun että on hyvän näköinen ja aina timmissä. Tosin meitä on sellaisiakin että aamulla meikki naamaan se on kuin puku joka puetaan ylle mutta silti sydän on kultainen!

Pienin pudottaja

=========================

Huomenta Tornion kirpeästä pakkasaamusta!
Minun mielestäni tärkeintä on se miten ihminen kohtaa toisen ihmisen. Tuskinpa monikaan meistä käy mielessään läpi 'tarkistuslistaa' (näyttääkö seksikkäältä, onko liian lihava/liian laiha, onko viimeisen muodin mukaan puettu jne.) kohdatessaan ystävänsä tai tuttavansa mies/naisystävän. Kokonaisvaikutelma ihmisestä on tärkein, ja huomattavasti tärkeämpää kuin ulkoinen olemus on kuva jonka saamme hänestä ihmisenä. Ja sitä paitsi niiden ulkoisten avujen tarkkailu unohtuu viimeistään siinä vaiheessa kun huomaa että henkilö on miellyttävä, eli vanhaa fraasia käyttäen hänessä on sisäistä kauneutta.

Ritu

=========================

Monet varmasti ajattelevatkin vain ulkoisia puitteita. Mutta ikävä tosiasia on kuitenkin se, että ulkonäkö on se minkä ihminen ensimmäisenä huomaa ja sen pohjalta luo mielikuvan. Omasta kokemuksestani voin kertoa että, on olemassa myös ihmisiä jotka jaksavat kiinnostua ihmisestä myös aidosti.

Tapasimme avopuolisoni kanssa töiden merkeissä. Huomasimme jossakin vaiheessa ajattelevamme asioista samansuuntaisesti ja meillä oli työpaikalla mukavaa. Jossakin vaiheessa rupesimme sitten tapailemaan ja nyt asumme yhdessä. No, eihän tässä tietenkään ole mitään ihmeellistä että ihmiset tapaavat, ihastuvat, rakastuvat ja muuttavat yhteen yms. Tarinan "juju" on siinä, että painan varmasti puolet enemmän kuin avopuolisoni... tämä asia ei ole meitä koskaan haitannut. Tämä on yksi niistä asioista joita arvostan avopuolisossani. Koskaan ei tiedä mikä aarre "ruman" ulkokuoren sisällä asustaa.

Anneli

=========================

Pidän tärkeimpänä sitä mitä ihmisellä sanottavana ja miten hän itsensä ja tunteensa ilmaisee.
Hyvän huomenen voi sanoa monella tapaa. Katsoa silmiin ja tarkoittaa mitä sanoo tai sanoa sen vain tavan vuoksi (hyvä niinkin) huomioimatta kenelle sanoo ja miksi.
Pidän sellaisesta pukeutumisesta, joka on käyttäjänsä kanssa yhtä - eli vaatteet eivät vie huomioita ihmisestä itsestään ovat niin osa häntä, ettei niitä edes erikseen huomioi.
Ihminen niiden sisällä on tärkein.
Marge

=========================

Pitkään luulin, että ulkonäöllä on kovastikin merkitystä. Opiskeluaikana minut esiteltiin miehelle, johon en tuntenut vähintäkään vetoa ja helpottuneena huokaisin, etten ainakaan tähän ihmisen rakastu, "ei edes minkään näköinen". Kuinka kävikään?

Tutustuin ihmiseen hitaasti, mutta sittenpä huomasin olevani rakastunut. Opin itsestäni uutta ja olin oikeastaan ihan iloinen: pintaa ja kuorta tärkeämpää on jokin muu, sisin. Luultavasti tämä on yleistettävissä muihinkin ihmisiin. Usein ensivaikutelma pettää...

Saija

=========================

Jokainen päättää itse miltä haluaa näyttää. Nimittäin jo sillä, että käy suihkussa, pitää hiukset siistinä ja käyttää ehjiä, siistejä, puhtaita vaatteita, pystyy vaikuttamaan itsestään antavaan mielikuvaan ihmisenä. Joka tapauksessa täällä on pakko pukeutua, niin miksi ei samalla kertaa käytä siihen siistejä vaatteita? Itsestä huolehtiminen ja siistinä pitäminen on itsestä välittämistä ja muista ei voi välittää, jollei välitä itsestään ensin.

Salla

=========================

Kyllä sillä on väliä. Kuka jaksaa katsella lököttävissä verkkareissa ja hikisessä t-paidassa kököttävää pallomahaista miestä rasvaisessa tukassa?

Siisteys on valttia

=========================

Seksikkyyttä korostetaan aivan liikaa, senhän pitäisi olla vain aavistettava, aistittava asia, jota ei tyrkytetä ja johon ei ensisijaisesti pyritä. Esim. naiset esittelevät mielellään rintavakoaan, joka ei mielestäni ole kovinkaan seksikästä. Ällöä on paljon tarjolla.
Kyllä itsestään pitää välittää niin paljon, että ulkonäöstään huolehtiminen on tärkeä asia. Puhtaus, terveys, vireys ovat asioita, joita jokaisen tulisi kohdallaan pitää päivittäin kunnossa. Kyllähän jokainen mielellään toimii esim. työporukassa, jossa kavereiden tai oma tukka ei hapsota rasvaisena, eivätkä vaatteet roiku päällä miten sattuu.
Tässäkin kannattaa ajatella hyvää makua ja kohtuutta. Arjessakin voi olla tyylikäs.

Eeva Polttilan ihailija

=========================

Ei ole mitään väliä sillä, onko ihminen esim. laiha, lihava, tumma vai vaalea. Ei tarvitse olla uusia tai muodikkaita vaatteita, mukava kuitenkin olisi, että vaatteet ja henkilö itsekin olisi siisti ja puhdas. Oli vastapuoli sitten hampaaton, lihava tai kalju, sillä ei ole MITÄÄN merkitystä. Sisin ratkaisee; on ihana jos ihminen on ystävällinen, rehellinen ja luotettava.

Sanna

=========================

On sillä väliä, miltä miesystävä näyttää. Ei hänen tarvitse eikä pidäkään olla mikään Mr. Finland, mutta se on tärkeää, että hänen ulkoinen olemuksensa miellyttää MINUN silmiäni. Kuten sanotaan, kauneus on katsojan silmissä. Minua miellyttää siisti ja sopusuhtainen mies, joka on sinut itsensä kanssa ja jolla on pilkettä silmäkulmassa.

Sanna

=========================

Itse en ole mikään ruusunnuppu, joten olen myös usein miettinyt samaa kuin Tiina. Omasta puolestani voin sanoa, etten itse ainakaan katso koskaan toisen ulkonäköä vaan keskityn saamaan selkoa mitä sisällä on! Ei sillä ole väliä onko toinen iso vai pieni, kaunis vai "tavallinen", jos sisällä on ihana, välittävä ja rehellinen ihminen. Ja jos totta puhutaan - luulisin että enemmän ulkonäköpaineita on juuri niillä kauniilla ja seksikkäillä ihmisillä, kun joutuu huolehtimaan ettei "rupsahda" ennen aikojaan...

Nanna

=========================

Minusta se "sisäinen kauneus" on tärkein.
Tietysti on mukavaa laittautua toista varten ja on mukavaa jos toinenkin huomioi toista. Mutta kaikkein tärkeintä on kuitenkin tuo sisäinen kauneus. Ei rakkauteen tarvita meikkiä jne. Ja kun aamulla herää hiukset pystyssä räjähtäneen näköisenä ja toinen sanoo, että rakastan Sinua, voi todella sanoa, että hän rakastaa minua juuri sellaisena kuin olen, ei tarvitse olla joku muu, laittautunut tms.

Sarkku

=========================

Kun Jokin osa toisessa koskettaa sisintämme, ei muulla ole väliä.
Se Jokin voi olla silmät, niiden lämmin katse, joka tuntuu tutulta, joka kulkee läpi vartalon tuoden lämpimän tunteen koko kehoon.
Se Jokin voi olla toisen kädet, niin valtavan suuret ja karheat, elämää nähneet, mutta joiden kosketus saa sinut kehräämään.
Se Jokin voi olla ne pienet sanat, joita hän sanoo; sanat, jotka ovat avain sieluusi; kuinka joku voi tuntea samoin kuin minäkin.
Ei olisi nallekarhuni mallikouluihin kelvannut, jos joskus olisi sellaiseen tahtonut. Kun hän vastaani tuli, tiesin vain, että tuon nallen kanssa tahdon kulkea elämäni loppuun. Se ei ollut ulkoasu joka kosketti, vaan jotain sieltä pinnan alta. En itsekään ole ruusunnuppu, vaan ei tuo tuntunut haittaavan, vaikka kovasti mallikkaista muuten tykkää.
Kun itsestään välittää ja huolehtii, se riittää, vaikkei mallin mittoja täyttäisikään eikä muotivetimissä kulje.

Kettulan emäntä

=========================

Sillä ei ole väliä näyttääkö miesystävä tai naisystävä seksikkäältä, hyvin laitetulta, sopusuhtaiselta jne. Pääasia, että hän on sinut itsensä kanssa ja pitää itsestään huolta sen verran kuin itsestä tuntuu.
Jos hän itseään arvostaa ja itsestään välittää, niin kyllä hän varmasti huolehtii myös terveydestään ja puhtaudestaan. Tällöin hän voi hyvin ja se varmasti näkyy ulkopuolellekin ja hän on kuin onkin sopusuhtainen!
Tosi on

=========================

Varmaan nuorempana kumppanin ulkonäöllä on suurempi merkitys kuin hieman kypsemmällä iällä. Aikuisena sitä arvostaa enemmän luonnetta ja tunteen aitoutta, sekä niitä pieniä eleitä joilla näytetään välittämistä myös huonompina hetkinä. Yli kolmekymppinen osaa arvostaa vaikka auton tankkausta, kun taas nuorempi ottaisi mieluummin ruusuja ja kauniita sanoja (toki nekin kelpaavat kolmikymppiselle).

Sanja

=========================

Ensivaikutelma on tärkeää, mutta myöhemmin ei ulkonäöllä ei ole väliä; kaikki, mitä rakastaa, on kaunista!

Snadi

=========================

Onhan se itse kullekin mukavaa pukeutua siististi, tarkoitan ehjiin ja puhtaisiin vaatteisiin, laittaa hiukset ja ehostaa kevyesti, jolloin ulkonäöllä voi viestittää iloista ja miellyttävää oloa. Ei kukaan kait voi sanoa, että likainen, tunkkainen tai muuten suttuinen olemus olisi ilo silmälle, puhumattakaan muille aisteille! Seksikkyys sinällään kuuluu mielestäni vain kahden aikuisen välisiin suhteisiin, joten sille en katunäkymässä paljonkaan painoarvoa laita!

Sari

=========================

Kyllä näin arkena näyttää itse kukin, puoliso ja minä, vähän "räjähtäneeltä", eikä sillä niin suurta väliä ole. Toki on ihan itsensä ja toisen huomioimista huolehtia esim. perushygieniasta. Vapaa-ajalla ja erityisesti juhlahetkiin haluan sitten enemmän panostaa ja näyttää kumppanini silmissä hyvältä.
Mielestäni ihminen joka on tasapainossa itsensä kanssa henkisesti, näyttää aina hyvältä. Silloin ei katsota kiloja eikä lihoja, vaan nautitaan elämän iloja.
Tutustuessa ihmisiin voi huomio kiinnittyä tietysti ensin ulkokuoreen. Kiinnostukseni kuitenkin häviää, jos henkilö on pintakiitäjä tyhjäpää. Olen tullut siihen tulokseen että jollakin tasolla samanlaiset ihmiset vetävät toisiaan puoleensa.

Sari

=========================

Ulkonäöllä on väliä - itselle. Minä olen hyvällä tuulella, jos hiukseni näyttävät heti aamusta hyvältä, meikki onnistuu ja vaatteet istuvat. En niinkään välitä, mitä muut ajattelevat minun ulkonäöstäni, sillä on vain merkitystä minun sisäiselle minälleni, joka nauttii, jos minä nautin.
Olen sitä mieltä, että sisäinen hyvinvointi on myös ulkoista hyvinvointia - ja päinvastoin.
Sari Saparo

=========================

Monet pitävät minua varmasti pinnallisena, mutta kyllä minä kiinnitän ensin huomiota ulkonäköön. Toinen asia on sitten se, jatkuuko mahdollinen "ihastus" pitempään. Silloin ulkonäkö jää kyllä kakkoseksi luonteen ja muun varjoon. Tykkään kyllä, että puolisoni näyttää jotakuinkin huolitetulta, siistiltä ja miellyttävältä. Kyllä ulkonäöllä on väliä.

Satu

=========================

Toki ulkonäöllä on merkitystä, varsinkin ensivaikutelma luomisessa, koska se syntyy hyvin nopeasti. Mutta minkälainen on hyvännäköinen ihminen? Omasta mielestäni sellainen ihminen, joka on sinut itsensä ja ympäristönsä kanssa, viihtyy oman nahkansa sisällä, hyväksyy itsensä, huonot puolensa ja tietää vahvuutensa - sellainen on hyvännäköinen. Positiivinen itsevarmuus ja luonteva oma persoonallisuus näkyy päälle ja viehättää. Ei tarvitse olla erityisen laitettu, kunhan on kohtuullisen siisti. Vastakkaisessa sukupuolessa - näin heterolla - se seksikkyys syntyy ihan samalla tavoin. Jalat voi mennä alta miellyttävän äänen ansioista tai jopa sopivan sanattoman viestinnän avulla.
Joskus sitä huomaa tykästyvänsä johonkuhun uuteen ihmiseen hyvinkin nopeasti. Ja selityksenä saattaa olla se, että kyseisen henkilön eleet, ilmeet, tapa liikkua muistuttaa jostain vanhasta tutusta - kyse ei ole välttämättä siis pelkästä ulkonäöstä.
Satu 42 v

=========================

Tiina, kirjoitti asiasta, jota olen monasti miettinyt ja pohtinut. - Voisi myös kysyä, kuuluuko Tiina itse näihin ?
Minulle itselleni ei ole väliä, onko muoti vaatteet tai seksikäs tai laitettu. - Oikeastaan tärkeää on olla puhdas ja raikas !
Ehkä sopusuhtainen (epämääräinen määritelmä ). Tärkein on sisäinen kauneus, toisten huomioonottaminen, siis empatia ja rehellinen.
Teeskentelijät ovat minun mielestä pahimpia ja miellyttäjät ja mielistelijät. Aito ihminen, puhtaat vaatteet ja pilkettä silmässä, huumori ja tilannekomiikka, ne kaunistavat ihmistä, esim. naururypyt.. Mieluummin iloa ja positiivisuutta.
Kyllä ihmisen luonne ja käytös päihittävät huolitellun ulkokuoren ja tehokkaan meikin, jos sisällä ei ole mitään aitoa.
Näin naisena samat asiat pätevät mieheen. Reippaus, rentous, kiireettömyys, osaa relata, ei tee itsestään tärkeää, se on minulle tärkeänpää, kuin seksikäs mies, yleensä mitä tarkoitetaan seksikkäällä miehellä tai naisella.
Piukat housut tai tissit paljastava pusero? Kyllä luonnollisuus ja aitous vievät voiton, se on jopa seksikästä!
Aito Maito

=========================

Minusta hoikkuus tai hyvä kampaus ei tee ihmisestä seksikästä. Ei edes hienot vaatteet.
Itsestä pitää toki huolehtia ja laittaa puhtaat vaatteet ylle, mutta pilke silmissä on tärkeintä. Sairaalloinen lihavuus ei ole seksikästä, koska se saa ihmisen näyttämään jotenkin säälittävältä ja elinvoimattomalta. Pieni kaljamaha ei seksikkyyttä vie pois.
Joten mielestäni seksikkyyttä ei voi ajatella vain ulkonäköasiana, se on niin paljon muuta.
Moni pikkusen lihava ihminen on enemmän sinut itsensä kanssa kuin muodikkaan hoikat.. Jos ihminen itse pitää itsestään se näkyy ja sellaisen ihmisen lähellä haluaa olla.
En välitä siitä pukeutuuko miesystävä trendikkäästi, mutta siisti pitää olla kun ei olla haalarihommissa. Enemmän kuin erityistä huolittelua ulkonäön suhteen arvostan iloista ilmettä ja toisista välittämistä. Hymy voi olla niin leveä, että se peittää kaljamahan ja silmien tuike estää katsomasta mallista uloskasvanutta tukkaa.
Mä haluan lämpimän sylin, en trenditietoista mallinukkea.

Näsiän kukka

=========================

Kyllä siisti pitää olla, puhdas ja jonkin verran huoliteltu, mutta ei saa näyttää siltä että olisi kompastunut maalipurkkiin.
Jos henkilö näyttää siltä, että ulkonäkö on ainoa ja tärkein asia maailmassa, niin sitä pakostakin miettii että onkohan tuolla aivoja olemassakaan.

S. Anneli

=========================

Minulle keski-ikäisenä naisena ei ainakaan enää kumppanin ulkonäkö merkitse juuri mitään. Se kuljetaanko samaan suuntaan, onko samat arvot, ja kunnioitetaanko toista, esimerkiksi nämä ovat kumppanissa tärkeitä asioita.
Mutta ymmärrän, että jos elämässä ei ole ollut sisältöä, ei ole kokenut vaikeuksia ja eletään pinnallisesti, silloin ulkonäkö korostuu. Sillä etsitään vaihtelua ja vauhtia tylsään elämään.

Äiskä –62

=========================

Kauneus on katsojan silmässä + Lämpö käsien kosketuksessa + Arvostus asuu silmien katseessa = näistä syntyy halu kehittää ulkoisia sytykkeitä.
Sytykkeet

=========================

Ulkokuoren tärkeimmät ominaisuudet ovat puhtaus ja siisteys. Sen jälkeen sisäinen kauneus ja vasta sitten ulkomuoto, olkoonpa sitten seksikäs, sopusuhtainen jne.

Seija

=========================

Minulle se on merkinnyt valitettavasti aina, ei niinkään seksikkyys mutta sopusuhtaisuus. Sanon siksi valitettavasti koska olen nuoruuteni ollut ihan sopusuhtainen, mutten koskaan täysin tyytyväinen kroppaani. Ihailen myös sopusuhtaisuutta toisissa ihmisissä. En kuitenkaan sentään valkkaa seuraa sen mukaan...
Ikuinen laihduttaja

=========================

Pukeutuminen on myös arvostuskysymys. Pukeutumisellasi osoitat, että arvostat ja kunnioitat vastapuolta - myös kumppaniasi tai ystävääsi.
Kyllä pukeutumisessa ja yleensäkin laittautumisessa kannattaa seksikkyyskin huomioida, mutta ei lyödä yli! Rakkaus ja yhdessä viihtyminen ei pitkän päälle ole itsestäänselvyys. Käyttäytymisen lisäksi itsestään ja ulkonäöstään kuten myös sopivan seksikkäästä pukeutumisesta huolehtiminen (ainakin silloin tällöin) luo inspiroivan ympäristön antoisalle yhdessä ololle ja viihtymiselle - yhteiselle ILOLLE.

Seppo 53

=========================

Kyllä on ihan kiva katsoa kun ystäväni on pukeutunut siististi, tuoksuu hyvältä ja liikkuu ryhdikkäästi. Vatsaa kyllä alkaa 53-vuotiaalla olla, vaikka kuin harrastaa punttisalia ja liikuntaa. Tärkeintä on kuitenkin sisäinen vahvuus ja rakkaus katseessa.

50-aikuinen nainen

=========================

Itse huolehdin ulkonäöstäni, oman itseni takia. En voisi kuvitella rinnalleni rentun näköistä miestä. Oman itseni takia.

Vakka ja kansi

=========================

Eihän itse ulkonäkö saa merkitä kaikkea mutta kyllä täytyy vaan tunnustaa että sellainen perus siisteys ihmisessä on miellyttävää. Ei tarvitse olla mikään "muotiguru" mutta siisti, huoliteltu olemus on huomattavasti fiksumpi katsella kuin sellainen joka ei piittaa itsestään. Ei ihmisen tarvitse ulospäin näyttää "seksikkäältä", se on mielestäni jo liioiteltua. Parisuhteessa olevilla riittää kun täyttää toistensa toiveet ja pärjää niillä. Mutta kuten sanoin siisti, puhdas, hyvät tavat omaava ihminen on miellyttävää katsella.

Siisteyttä rakastava

=========================

Kauneus on katsojan silmissä. Mukava on ollut kuulla omalta mieheltäkin, ettei hän haikaile laihemman ja kauniimman perään. Teot ovat osoittaneet, että kelpaan ihan omana itsenäni!
Samaa mieltä olen itsekin; kaikki ovat omalla tavallaan hyvän näköisiä, ja onneksi olemme erilaisia. Tosin toivon ihmisten olevan puhtaita vaatteita ja hiuksia myöten...

Sikke

=========================

Kyllä se riittää, kun on siististi pukeutunut. Luonne merkitsee enemmän kuin ulkonäkö.

Sirius 55

=========================

Onhan sillä tietynlainen merkitys. miltä näyttää. Minun mielestäni ei tarvitse olla seksikäs (sanan yleisessä käsityksessä), sillä seksikkyyttä minun mielestä on iloisuus, auttavaisuus, sydämellisyys, hyvätapaisuus, siisti ulkoinen olemus yms. Näitä myös arvostan kumppanissani.

Tuksi

=========================

Tärkeää on että miesystävä on rehellinen, luotettava, sopusuhtainen, hauskan näköinen.

Sirpa

=========================

Kyllä ulkomuodolla minulle on ainakin merkitystä sillä tavalla, että sen täytyy olla kiinnostava koko olemukseltaan. Kaikki rakkaat ihmiset ovat kauniita, vaikkei niitä ensin niin näkisikään. Ja kyllä joillekin miehille tuntuu olevan ylipääsemätön este rakkauteen, rintojen pienuus. Olen myös kuullut tutkimuksesta, jossa miehille näytettiin naisten kuvia, kerrottiin heidän tulonsa, varallisuutensa, ammattinsa, harrastuksensa. Kaikki valitsivat kauneimman, eli muulla ei sen tutkimuksen valossa olisi mitään merkitystä. Tai niin kuvittelevat.

Tsirptsirp

=========================

Ulkokuori on osaksi vain kuorta, mutta sisäinen kauneus ja hyvyys ovat tärkeimpiä ominaisuuksia. Toisen ihmisen hyväksyntä ja kunnioitus sellaisena kuin hän on ja haluaa olla, on todella tärkeää. Jos ko. henkilö viihtyy omassa olomuodossaan, niin siihen tulee antaa hyväksyntä ja mahdollisuus.
Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, monasti kaunis päältä ja tyhjä sisältä. Hyväksy ja rakasta.
Sirpa

=========================

Mielestäni se miten hoitaa itseään ja pitää huolta ulkonäöstään kertoo ihmisestä, että hän välittää itsestään ja ympäristöstään.
En tarkoita että tarvitsisi kaikkien näyttää kauniiden ja rohkeiden näyttelijöiltä. Se olisi todella tylsää. Sillä on merkitystä miten tavallaan kantaa ja huolehtii itsestään. Ihminen joka välittää itsestään on yleensä tasapainoinen ja sinut itsensä kanssa. Liikaa ehkä painotetaan nyky-yhteiskunnassa hoikkuutta terveyden ja menestyksen merkkinä. Tärkeämpää on mielestäni miten suhtautuu itseensä ja huolehtii että ulkonäkö on siisti.

Systeri

=========================

Jos partneri ei ole liian seksikkään näköinen on paljon helpompaa seurustella ja ei se näkö pimeässä makkarissa ole akuutti asia. Tärkeintä on se mitä on aivoissa.

Sipe

=========================

Mielestäni kauneus on katsojan silmissä, niin kuin sanontakin kuuluu.
Enemmän ulkonäköä vaikuttavampi merkitys on sillä, että on puhdas ja siististi pukeutunut. Tilanteen mukaan. Ei kesämökille tarvitse laittautua.
Seksikkyyttä mielestäni ylikorostetaan nykyisin. Ei miehen tai naisen tarvitse näyttää seksikkäältä ollakseen tyylikäs. Välillä tuntuu, ettei nainen ole kaunis, jos ei rinnat pursota paidan alta. Medialla on yllättävän suuri vaikutus ihmisiin.
Mielestäni jokainen saa pukeutua tyylillään. Turha koreilu seksikkäillä vaatteilla on mielen köyhyyttä. Omalla olemuksellaan voi myös viestittää seksikkyyttä, ei tarvitse ulkoisesti näyttää seksikkäältä. Kyllä ihmisen luonne merkitsee ulkonäköä enemmän.

Nainen Pohjois-Karjalasta

=========================

Sisäinen kauneus on tietenkin tärkeintä ihmisessä. On kuitenkin mukavaa, kun toinen laittautuu itseään ja muita ajatellen. On mukavaa itsekin laittautua, kun toinenkin on laittautunut.
Saa olla seksikäs, tyylikäs tai siisti, mitä itse haluaa. Tärkeintä ehkä kuitenkin se, että itsellään on hyvä olla sisäisesti.
Suvi

=========================

Kyllä sillä on väliä näyttääkö omakin nainen hyvältä vai ei, tai edes yrittääkö näyttää. Samoin en
itsekään ota nokkiini, jos välillä tulee noottia nuhjuuntuneesta ulkonäöstä ja panostan asiaan. Eihän se toki tärkein asia ole elämässä.

MrDressman

=========================

Meikkaan, föönaan ja puunaan aina töihin lähtiessä, mutta viikonlopun aamuina tämä jää. Töihin lähtiessä mies monesti kommentoi, että olenpas kaunis... mutta ei koskaan viikonloppuisin. Olen miettinyt, että asiakkaita vartenko mitä kaunistaudun? Huoliteltuna on varmempi olo asiakkaiden kanssa ja jotenkin itsevarmempi olo. Viime aikoina olen alkanut kaunistautumaan myös viikonloppuisin, ihan omaa miestäni varten. Hän ansaitsee myös kauniin naisen seuraansa. Jotenkin viikonloput ovat saaneet uutta puhtia. Pelkällä ripsarillakin on siis mieletön vaikutus.

Tina

=========================

Ei ole väliä. En ole koskaan ymmärtänyt mitä väliä ulkonäöllä on parisuhteessa. Ehkä joillekin on... Minulle tärkeintä on henkinen yhteys ja se että toinen TUNTUU hyvältä. Lisäksi luottamus on tosi tärkeää. Nykyajan yliseksuaalisuus on naurettavaa, ei ihme että ihmisillä komplekseja omasta kelpoisuudestaan.

Nainen –67

=========================

Kyllähän ulkonäöllä on väliä, mutta se mikä kenenkin mielestä on kivan näköistä vaihtelee paljonkin. Itse ihastun miehissä pilkkeeseen silmäkulmassa, huumorintajuun, sporttisuuteen ja nopeaan älyyn. Muu siihen päälle on plussaa. Toisaalta liikaa itseään puleeraava mies aiheuttaa väristyksiä, siinähän pitäisi sitten itsekin olla aina viimeisen päälle laitettu, ja kuka sellaista jaksaa!

Tanja

=========================

Kun asiaa alkaa miettimään niin helposti väittää (jopa itselleen) ettei ulkonäöllä ole väliä, mutta... Miksi sitten sen hyväkroppaisen, hyvin pukeutuneen ja huolitellun tyypin huomaa aina ensimmäisenä ihmisjoukosta?
Kuitenkin, (onneksi) on matkan varrella oppinut että totuus kuoren alla on joskus erilainen kuin mitä voisi luulla. Siksi kai kainalossani on ihan tavallinen taatelintallaaja, hiusraja hiipii korkeammalle ja paitakin täyttyy hiukan alempaa. Tämä tavallinen joka ei erotu massasta mutta joka ymmärtää minua täysin, tuntuu hyvältä ja joka saa minut nauramaan - aina uudelleen.
Joten loppupelissä ei ulkonäöllä ole väliä.

Tanja

=========================

Kyllä se aina mukavasti piristää päivää kun komea mies tulee vastaan... Joskus sillä on merkitystä miltä se oma siippa näyttää, Ei aina.

Joskus voi olla että resuisen ja nuhjuisen näköinen oma rakas onkin niin lutusen ja ihanan näköinen että "rakastuu" uudelleen. Sillä hetkellä ne vaatteet ja ulkonäkö siis voivat tuntua hyvältä ja taas toisena päivänä sitä ajattelee että eikö tuo nyt saa puhtaita ja ehjiä vaatteita päälle. Mielestäni se on vähän omista fiiliksistä kiinni miltä se toisen ulkonäkö vaikuttaa.
Tietysti on tilaisuuksia/tilanteita jolloin täytyy osata pukeutua ja laittautua oikein. Muuten ulkonäkö siis koko, malli ja laittautuminen on kanssa kiinni omista fiiliksistä.
Kai sitä rakastaa sitä toista sellaisena kun se on, vaikka välillä huomauttelee kiloista yms. Eihän se ulkonäkö ole tärkein vaan se sisältö, sitähän sitä rakastaa, eikös niin?
Eli loppujen lopuksi ei kai sillä ulkonäöllä suurtakaan merkitystä ole. Onhan se mukava jos on "hyvän näköinen", mutta eikös se kauneus ole katsojan silmässä. Toiset tykkää toisesta ja toiset toisesta...
Tanja

=========================

Arjessa ulkonäköä en juuri ajattele ja mielestäni olisi kohtuutontakin odottaa puolison pynttäytyvän vaikkapa puutarhatöihin. Joskus sitä vaan jää katselemaan kumppaniaan ja toteaa, että hän on sitten komea! Vetovoima on kokonaisvaltaista ihailua ja liittyy vahvasti toisen osoittamaan inhimillisyyteen, huomioon ja huolenpitoon lähimmäisistään.
Meillä "seksiä joka tuutista" aiheuttaa perustavanlaatuisia keskusteluja tasa-arvosta ja usein tulee syytettyä "miehiä yleisesti". Mieheni, kuten useimpien miesten uskon parisuhteissaan noudattavan vastavuoroisuuden ja aidon välittämisen luonnonlakeja ja tämän pintakuoha, jota tarjotaan mielikuvina naisista ja miehistä, lietsoo tarpeettomasti sukupuolten sotaa.

Tanja

=========================

Mielestäni ulkonäköön kiinnitetään liian paljon huomiota. Ei ole väliä onko pukeutunut muodin mukaisesti. Pääasia, että itse on tyytyväinen itseensä. On tietysti tilanteita jolloin "pukeudutaan" juhlavammin.
Isoäitini sanoi aikanaan, että vaatteet tulee olla ehjät ja puhtaat, vaikka vain kävisi kaupassa hakemassa maitolitraa.

Tavis

=========================

Uskon, että jokaiselle se oma rakas on maailman suloisin, seksikkäin ja ihanin maailmassa koska se kauneus on aina katsojan silmissä.

Tarja

=========================

Luulen, että ainakin ikä ja eletty elämä tekee tässäkin tehtävänsä, ainakin moni tuttavapiiristäni 40 paremmalla puolella jo ymmärtää, ettei ulkonäöllä ole mitään tekemistä ihmisestä pitämisen/ suosittavuuden /menestymisen kanssa.
Se, että joka tuutista toitotetaan miten voit/täytyy olla laihempi, lihaksikkaampi, pidempi ripsisempi, suloposkisempi, haluttavampi ym. on totta ja pelkään, että varsinkin monet nuoret saavat vääristyneen kuvan mikä on tärkeintä ihmisessä.
On ihanaa, että voin olla omasta mielestäni - jenkkakahvoista ja riippurinnoista huolimatta - täydellinen ja ihmiset ympärilläni ovat ulkonäöstä riippumatta arvostamisen arvoisia.
Tarja

=========================

Minulle on tärkeintä naisen ja miehen välinen rakkaus, läheisyys, rehellisyys ja luottamus. Ulkonäöllä ei oikeastaan ole muuta merkitystä, kunhan mies (ja nainenkin) pukeutuu siististi (puhtaat vaatteet tilanteen mukaan) ja pitää muutenkin huolen henkilökohtaisesta hygieniastaan. Siinä kaikki!

Peppiina

=========================

Minulla itsellä on juuri nyt sellainen tilanne että tapasin viime syksynä miehen, johon olin tutustunut netissä. Livenä hän oli myös ihan ok mutta jotain silti puuttui.
Pitkän välimatkan takia erosimme juuri. Nyt olen sitten varovainen, tuli jonkinlainen kynnys eteen.
Itse toivon että mies olisi hyvätapainen, mutta kyllä se ulkonäkökin merkitsee. Ei sitä ihan itseään hoitamatonta miestä halua katsella kun itse kumminkin yrittää pitää itsestään jotenkin huolta. Joten vaikka sitä puhutaan aina että ei se ulkonäkö vaikuta mutta kyllä vaikuttaa. Luonne tosin on tänä päivänä minulle tosi tärkeä. Minun pitää tulla toimeen tämän ihmisen kanssa ilman ,että joudun jännittämään, mitä sanon tai teen.
Ja onhan se mukava kun menee miehen kanssa ulos, niin on sitten vähän, mitä näyttää… Mutta kyllä se tärkein on se luonne ja käytöstavat. Toisen arvostaminen sellaisena kuin on. Ei toista voi muuttaa oman mieleisekseen.
Elli

=========================

Pidän sisäisestä kauneudesta, se on tärkein, mutta mielestäni sisäinen kauneus, sopusointuisuus ja "sinut itsensä kanssa" oleminen näkyvät myös ulkoisesti.
Haluan että ystäväni miellyttää ensinnäkin omaa silmääni ja on normaalin mittapuun mukaisesti siistin ja itsestään huolehtivan näköinen. En tarkoita tällä seksikkyyttä enkä ns. laittautumista (mikä toki sekin on joskus ihan kivaa) vaan normaalia "pukeudutaan ja laittaudutaan tilanteen mukaan".
Arvostan ulkonäössä myös jonkin verran persoonallisuutta. Ruumiinrakenne ja koko ei juurikaan ole merkittävä, iso/pieni, laiha/tukeva, lyhyt/pitkä - ystäväni voisi olla millainen vain, kunhan ei ole epäsiisti, likainen ja "hampsuisen" näköinen.
Mutta kuten sanoin, arvostan sisäistä tasapainoa ja se näkyy myös ihmisen ulkonäössä. Ainainen seksikkyys ja liiallinen "laittaminen" kertoo mielestäni epävarmuudesta eikä se ulkonäkönä miellytä minua.

T.

=========================

Totta kai on mukavaa, kun kaveri on puhdas ja tuoksuu hyvältä. Eikä haittaa, jos tällä on kivat vetimetkin päällään, mutta pitkässä juoksussa suhdetta ei haittaa muutama ylimääräinen kilo eikä harvennut hiuskuontalo saati hammasrivistö.
Se vain, minkälainen kaveri on sisimmiltään, merkitsee. Sitä paitsi seksi on korvien välistä kiinni. Minä ainakin tykkään ihmisestä enkä sen kuoresta. Kuori vääjäämättä rapistuu, mutta ihminen siellä sisällä voi pysyä nuorena vaikka 120-vuotiaaksi. Aina nähdessäni pikkupojan mieheni silmissä olen onnellinen!
Tarja

=========================

Kyllä tärkeintä on se ihminen itse, mutta toki ulkonäölläkin on merkitystä. Mieluumminhan sitä on sellaisen seurassa, jonka ulkonäkö miellyttää silmää. Mielestäni nainen voi olla laiha, normaali tai pyöreä ja olla silti seksikäs, hyvin laitettu, sopusuhtainen jne. Kauneushan on katsojan silmissä.

Teemu

=========================

Minun mielestäni tänään laitetaan liikaa painoa ulkoiseen olemukseen ja seksikkyyteen. Onhan se tietenkin joissain asioissa eduksi että on kaunis ja hyvännäköinen. Mutta mielestäni sisäinen kauneus ja ihminen itsessään on paljon tärkeämpää. Mitä sillä ulkokuorella on virkaa jos ihminen on sitten ihan "mätä" sisältä.
Itse olen ihan tyytyväinen omaan ulkokuoreeni tällaisena kun olen...pieni ja pyöreä enkä liiemmälti meikkaa, enkä pukeudu muotivaatteisiin, enkä seuraa muotia enkä trendejä. Miksi koreilla vaatteilla ja meikeillä...miksi ei voi olla luonnon kaunis ja luonnon lapsi.
Itse arvostan enemmän tavallista tallaajaa kun hepeneissä ja pakkelilla peitettyä ulkokuorta. Ja mitä seksikkyyteen tulee...mitä sitäkään ylikorostetaan niukoilla vaatekerroilla...jokainen varmaan tietää mitä siellä vaatteitten alla on.
Liikaa tulee kumpaakin joka tuutista...ja ihannoidaan mielestäni näin ollen ihan vääriä arvoja.
Tavallinen tallaaja

=========================

Sen verran ulkonäkö vaikuttaa että ihmisen täytyisi olla puhdas ja puhtaissa vaatteissa, se riittää. Ei ole väliä onko lihava/laiha, lyhyt/pitkä jne.

Teekoo

=========================

Minulle ulkonäöllä on valitettavan paljon merkitystä. Kun kiinnostun uudesta ihmisestä, on komea ulkokuori se tärkein asia. Ihastun kyllä myös miehiin, jotka eivät ulkoisen olemuksen puolesta ole välttämättä kaikkein seksikkäimpiä, mutta siihen vaaditaankin enemmän aikaa, kuukausia, vuosia... Ensi näkemällä siis ihastun ulkonäköön ja hymyyn, joiden taakse voikin sitten kätkeytyä vaikka mitä ilkeää, jota ihastuksen sokeuttamana en vain näen, vasta kuin ajan kanssa.

Terhi

=========================

Näin sinkkunaisena on pakko sanoa, että kyllähän se ensimmäinen huomio kiinnittyy juuri ulkonäköön ja olemukseen. Huoliteltu mies vetoaa ainakin minuun paremmin, kun vettä pelkäävä takkutukka. Jos itsetunto on kohdallaan, luonne avoin ja iloinen on aivan sama onko mies pyöreä vai laiheliini. Ajan kuluessa ja paremmin tutustuttaessa, se mitä pään sisältä löytyy pesee ulkokuoren mennen tullen. Silti toivon, että mies pitäisi huolta ulkonäöstään, koska niin minäkin teen.

Terhi

=========================

Kun rakkaus on taustalla parisuhteessa ei ulkonäöllä ole niinkään väliä. Toki siisteys ja huoliteltu ulkomuoto ovat sitten oma asiansa ja kukapa ei mielellään kulkisi hygieniakriteerit ylittävän miehen tai naisen kainalossakin mieluiten.
Toisaalta tunnustan, että toisinaan ostan miehelleni (omasta mielestäni!)muodikkaampia ja paremmin istuvia vaatteita kuin hän hoksaa itse itselleen valita.

Tepe

=========================

Ulkonäkö? Mitä se on? Se on silmien katse ja puheen sointi.
Ei sillä ole väliä onko ne silmät minkä väriset tai huulet minkä malliset, vaan se mitä ne viestittävät! Toisen huomioonottava käytös ja -arvostus moninkertaistavat nämä piirteet!
Nämä kummasti kultaavat ystävän/rakastetun mahakummun, länkisääret, harvat hiukset ym. näyttämään paremmilta kuin upeimmankaan mallin yms. tehdyn kuoren.
Siisti ulkoinen olemus vahvistaa näitä!
Tepa

=========================

Toinen Tiina vastaa:
Minusta on tärkeää, että kumppanini näyttää ulos siltä, miltä hänestä tuntuu sisällä. Jos hänellä on upea ja energinen ja seksikäs olo, niin hän toteuttaisi sitä myös ulkoisessa olemuksessaan, jos taas väsynyt tai sisäänpäin kääntynyt olo, niin hän voisi viestiä ulospäin tarvitsevansa suojaa tai rauhaa. Ulkopuoli on viesti sisältä ympäristöön ja siksi tärkeä. Jos jollakulla on epätoivoinen tarve näyttää vaikka seksikkäältä, sekin on viesti, mutta tarve sen takana onkin eri asia.

Tiina

=========================

Mielestäni ulkonäöllä ei ole väliä. Olkoon mies/nainen miten hyvännäköinen tahansa päällepäin... Mitä sellaisella tekee, jos hän on sisältä "pilalla"? Itse en ainakaan voisi seurustella ainoastaan ulkonäön vuoksi. Tykkään, että kun kumppani on ihan "tavallisen" näköinen, ei tule sen kummempia "paineita" kummallekaan. Itse olen hyvilläni, että olen miehelleni kelvannut - jo yli kymmenen vuotta - tällaisena kuin olen. Kaikkine vikoineni päivineni (ulkonäkö). Sillä aiemmin luulin, että en kelpaa kenellekään, kun olen "tällainen". Miehelläni on hyvä sydän! Ja kaipa se on minullakin, kun näin hyvin ollaan tultu toimeen - ilman "pakkeleita" ja muotivaatteita.

"Tiitu"

=========================

Onhan sillä väliä! Mieheni tulee näyttää siltä, että hän välittää ja pitää huolta itsestään, sillä terve 'itserakkaus' on pohjana sille, että pystyy antamaan rakkautta myös muille. Liian sliipattu olemus ei kuitenkaan vetoa, ja mainosten ns. seksikkäät ihmiset eivät saisi päätäni kääntymään muuten kuin ihmetyksestä. Urheilullinen, puhdas ja hyvältä tuoksuva mies kivan näköisissä vaatteissa saa pisteet!

Toinen Tiina

=========================

Pääasia on, että toisen ulkomuoto miellyttää, makuasioista ei voi kiistellä. Toisesta kalju on iki-ihana, toinen kihertää rintakarvojen perään.
Kaikissa ihmisissä on jotain kaunista!

T2

=========================

Moni kakku päältä kaunis... mutta täytyy kyllä sanoa, että omasta mielestäni huolitellun näköinen ihminen (hiukset kammattu, puhtaat vaatteet, ehkä hiven 'lilaa luomessa') ainakin näyttää siltä, että on kiinnostunut itsestään ja omasta hyvin voinnistaan. Samalla hän mielestäni antaa viestin ympäristölleen, että arvostaa myös ympärillään olevia ihmisiä sillä, että häntä kestää katsella ja haistella... Liiallisuuksiin ei kai tässäkään tarvitse mennä, vaan terve järjen käyttö sallitaan.

Sopivasti huoliteltu

=========================

Aivan ensitapaamisella, toki on tärkeää miltä toinen näyttää, onko siistit vaatteet / haiseeko vanha viina ja tupakka. Mutta enemmänkin haen sopivaa pilkettä silmäkulmasta kuin mitään bradpittiä!

Tiina-kaima

=========================

Mielestäni tärkeintä on sisältä kumpuava seksikkyys. Kun ihminen on sinut itsensä kanssa ja kokee olevansa seksikäs, voivat muutkin nähdä ja aistia hänen seksikkyytensä.
Yleisesti ottaen ulkonäöllä on tietty merkitys ensivaikutelman ja tunnelman luomiseen, mutta tärkeintä on ihminen itse ja miellyttävä persoonallisuus. Moni kakku päältä kaunis!
Toinen Tiina

=========================

Minulla meni pitkään ennen kuin aloin katsoa miestä kuoren takana. Siihen tarvittiin avoliitto komean, hurmaavan luonnehäiriöisen kanssa. Annoin itselleni neuvon, että koskaan en enää lähde miehen matkaan joka vie jalat alta kerralla. Ja kun viimein aloin tapailla arkisen näköisiä miehiä joiden lämpö löytyy katseesta ja elämänasenteesta, pääsin matkalle jolta en halua palata.
Jos alkaa lipsua, voinkin esittää itselleni kysymyksen että haluanko toisen näyttävän seksikkäältä vai olevan sitä oikeasti. Oikeasti seksikkyys on kuitenkin välittämistä ja lämpöä. Myös sitä että toinen saa minut tuntemaan oloni hyväksi.

Susa

=========================

Mielestäni on tärkeintä, että oma rakas on olemassa...

Tiina

=========================

Tietysti ulkonäöllä on väliä! Ihminen joka ei yritä parastaan myös ulkonäön suhteen, tuskin yrittää parastaan muissakaan asioissa. Jos perimä on suonut vaikkapa ison nenän, niin kannattaa panostaa kauniisiin hiuksiin. Jokainen siis kykyjensä mukaan, mutta parastaan. Esimerkiksi ylipaino on, muutamia harvoja sairauksia lukuun ottamatta, luovuttamista.
Itse ainakin haluan näyttää hyvältä kumppanini ja ystävienikin tähden. Miksi haluaisin pilata heidän päiväänsä näyttämällä esteettisesti ikävältä? Mieheni onneksi ajattelee samalla tavalla.

Tiina ja puoliso

=========================

On sillä väliä. Mutta ei sen tarvitse tarkoittaa ylitsevuotavaa seksikkyyden korostusta. Siististi pukeutunut, huoliteltu ja tuoksuva ihminen, olkoon minkä kokoinen tai näköinen tahansa antaa itsestään miellyttävämmän kuvan. Ainakin minä liikun mieluummin itsestään huolehtivan mieheni kanssa.

Tiina 2

=========================

Jos arvostaa itseään aidosti ja lahjaksi saamaansa elämäänsä, pitää huolta myös fyysisestä olemuksestaan. Eli lepää ja liikkuu säännöllisesti, pukeutuu tilanteen mukaisesti (esim. verkkarit keskikaupungilla eivät ole tilanteen mukaista pukeutumista) ja vähän miettii, mitä ja miten paljon suuhunsa laittaa jne.
Sisäinen hyvinvointi näkyy myös ulkokuoresta, ja kukapa ei haluaisi kumppaninsa voivan hyvin.

Timo L

=========================

Ei kauneuden ihannointi varmaankaan ole pelkästään meidän aikakaudellemme kuuluva ilmiö.
Kyllä mielestäni on merkitystä myös ulkonäöllä, tai lähinnä itsestään huolehtimisella. Eikös tällainen laittautuminen tehdä juuri muita ajatellen, eikä vai peilistä katsottavaksi.
Näin meikäläisittäin ajatellen tosin voisi olla edullisempaa jos tulisi rumat muotiin.

Timo

=========================

On sillä väliä miltä kumppani näyttää, mutta nykymeno on mennyt aivan överiksi monen kohdalla. Minulle riittää kun vaimo huolehtii puhtaudestaan ja kampaa tukkansa pois silmiltä niin että silmät näkyvät, käyttää ihan normaaleja kukkamekkoja ja hoitaa itseään niin että jaksaa tehdä työtä ja rakastaa.

Timo

=========================

Ei muodolla eikä ulkonäöllä ole väliä, kunhan vaan on puhdas ja on puhtaat vaatteet. Eihän kukaan haisulia kaipaa!

Atina

=========================

On kohteliaisuutta toisia kohtaan olla puhdas, siisti ja huoliteltu. Itselläkin on mukavampi olo. Seksikkyys on ylikorostettua, samoin ylenmääräinen laihuus vs. miehillä lihaksikkuus. Seksikkyyttä ja piukkaa pyllyä tärkeämpää on pilke silmäkulmassa ja hyvä ryhti: täältä tullaan maailma! Sellaisesta ihmisestä ei voi kukaan olla pitämättä.

Titta

=========================

MIELESTÄNI ULKONÄKÖ ON SIVUSEIKKA!!

TUIJA

=========================

Seksikkyys ei ole se tärkein ulkonäön tekijä vaan siisti ulkoasu on riittävä ja tärkeintähän on ihmisen sisäinen olemus.

Tuisku

=========================

Sisäinen kauneus on minusta tärkeintä. Jos ihminen on tasapainossa itsensä kanssa ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on hän on kaunis, seksikäs ym. ym.
Se mitä toiset sinun ulkonäöstäsi ajattelevat on sivuseikka sisäinen kauneus ei tarvitse kirurgin veistä eikä rasvaimuja.
Itsensä arvostaminen sellaisena kuin on, kulkemaan pää pystyssä kuin kuninkaallinen saa muutkin näkemään sisäisen vahvuutesi ja kauneutesi.
Itse olen ylipainoinen, mutta hyväksyn sen ja korostan niitä asioita joita itse ja mieheni ihailee, eli kasvojani ja etenkin silmiä koska silmät on sielun peili. Ole sellainen kuin olet, koska se on sinun vahvuutesi ja panssarisi "ilkeitä" ihmisiä kohtaan.

Tuija pohjois-karjalasta

=========================

Mitä huonommin seuralaisensa tuntee, sitä tärkeämpää on ulkonäkö. Mutta kun avioliittovuosia on takana yli 20 ja tietää mitä kuoren alla, niin kuori jää sivuseikaksi.
Jokainen haluaa tulla hyväksytyksi omana itsenään.
Tuija

=========================

Tuntuu, että kysymykseen pitäisi - suomalaiseen tyyliin - vastata, ettei ulkonäöllä ole väliä.
Minusta asia ei ole niin, ulkonäöllä on paljon merkitystä! Mielestäni ihmisen sisäinen maailma näkyy myös vaatteista ja muusta olemuksesta. Se, että vaatteiden värit sopivat yhteen eivätkä vaatteet "roiku!" päällä, että hiukset ovat hyvin ja vaikka vähän meikkiä parantamassa kalpeaa ihoa on tosi jees! Miksi ihmeessä ihmiset kulkevat ikävän näköisissä rääsyissä, jos ja kun on varaa pukeutua nätisti ja olla edukseen?!
Pinnallista tai ei, mutta lähden kyllä mieluusti kaupungille, kävelylle tms. sellaisen kaverin kanssa, joka pitää huolta itsestään ulkoisestikin kuin vaatimattoman pihtarin, joka kulkee kymmenen vuotta vanhassa takissa "kun tää on vielä ihan hyvä".
Annikki

=========================

Totta kai sillä on merkitystä, onko puoliso huoliteltu vai ei! Olemmehan me ihmisetkin eläimiä ja eläinmaailmassa ulkonäkö on valttia. Mutta sillä ei ole väliä onko ”kukkakeppi” tai pullukka, kunhan kulkee pää pystyssä. Huoliteltu, siisti ja puhdas ulkonäkö tuo itsevarmuutta ja viestii ympärille, että tuo välittää itsestään.
Parisuhdetta ajatellen silläkin on merkitystä tunteeko itse itsensä seksikkääksi. Eli tässä asiassa on itsekäskin puoli.
Se on sitten makuasia tykkääkö laihasta tai lihavasta, tummasta tai vaaleasta, isosta tai pienestä etumuksesta/takamuksesta. Ja kasvojen kauneuskin on katsojan silmissä. Kaupallinen seksikkyys on vain yksi näkemys. Se mikä on yhdelle seksikästä, ei ole sitä toiselle. Jos katsoo ympärilleen, ei varmasti näe montaakaan mallimittaista miestä tai naista.
Tupu

=========================

Onhan ulkokuori tärkeä, ensinhän siihen kuitenkin kiinnittää huomiota. Mutta jos pään sisällä ei liiku mitään, minkä itse koen tärkeäksi, niin sanon ei kiitos.
Harrastan itse "sättäilyä" (ja tietysti myös tapaamisia tiettyjen ryhmien kanssa) ja siellä jos jossain huomaa, miten ihmisen ulkonäkö menettää tavallaan merkityksensä, jos pään sisältö käy yksiin.
Ja kauneus on katsojan silmässä.

Minkki

=========================

Ei sitä voi kieltää, etteikö ulkokuori vaikuttaisi siinä vaiheessa, kun mahdollista kumppania etsii loputtomasta tarjonnasta, mutta varsinaiseen valintaan ulkokuorella on hyvin vähän merkitystä. Valintaan vaikuttaa enemmänkin hyvä kokonaisuus kuin yksittäinen asia, kuten ulkonäkö.

Tuukka

=========================

Jokaisella ihmisellä on alitajuinen käsitys siitä, mikä on kaunista ja silmää miellyttävää. Ja tiedostamattaan jokainen etsii oman mielensä mukaista kauneutta toisesta ihmisestä. Sen takia on mielestäni absurdia väittää, ettei ulkonäöllä olisi mitään väliä.
Kun tutustuu toiseen paremmin, ulkoisilla seikoilla ei välttämättä ole enää niin suurta merkitystä sen yhden ihmisen kohdalla (mikä helpottava tosiasia, koska kaikki vanhenemme!). Mutta senkin jälkeen jokaisella on asioita, jotka miellyttävät silmää, ja toisia, jotka eivät. Ja miellyttävän näköisen ihmisen kanssa on joustavampaa työskennellä.
Jos silmää ei miellytä mikään muu kuin missi- tai bodarivartalo, on mitä ilmeisimmin omissa arvoissa tai itsetunnossa jotakin vikaa.
Valitettavan usein ihmiset unohtavat, että tietynlainen pukeutuminen ja muu ulkonäöstä huolehtiminen kuuluu moniin ammatteihin, tilanteisiin ja tilaisuuksiin. Lisäksi oman ulkonäkönsä siisteydestä ja asiallisuudesta huolehtiminen kertoo toisten ihmisten kunnioittamisesta.
Tuula

=========================

Tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu puhtaus ja yleensä siisteys elämässä. Sisäinenkin 'siisteys' näkyy päällepäin! Pukeutuminen ja siisteys on myös kohteliasta kanssa ihmisiä kohtaan.
Tuulahannele

=========================

Ensivaikutelman tuntemattomasta ihmisestä saamme useimmiten ulkokuoren kautta. Itsestään huolehtiva ihminen pitää itseään arvossa huolehtimalla siististä ulospäin näkyvästä minästään. Samalla hän näin myös kunnioittaa kanssaihmisiään, epäsiisti olemus ei ole miellyttävää edes katsella, saati lähemmin tutustua. Lähempi tuttavuus paljastaa sisältääkö ihminen myös muuta kuin upean ulkokuoren. Pelkkä rahalla ulkonäköön panostaminen ei siis vaakakupissa paljoa paina, tärkeämpää on mitä henkistä pääomaa ihminen on elämän matkallaan hankkinut ja mitä annettavaa hänellä on kanssakulkijoille.

Tuula

=========================

Miesystäväni on niin fiksu, lämmin, älykäs, huomaavainen + ihana rakastaja, että hän on minun silmissäni kaikkea kysyttyä. Puhtaus, siisti pukeutuminen ja fiksu, toiset huomioiva käytös on kuitenkin mielestäni tärkeintä miehessä.
Tuija

=========================

Juu-u. Onhan se tietysti ihan mukavaa, että näyttää kohtuulliselta, siistiltä. Silloin kyllä jo ihmisestä tietää jotain - hän pitää itsestään, koska miettii omaa ulkoista olemustaan. Toisaalta se kertoo myös ihmisen sisäisestä maailmasta, siitä, mikä hän on. Toki ulkokuori voi joskus myös pettää...

"U"

=========================

Komea ulkonäkö ei todellakaan ole tärkeä. Edellisessä suhteessani ihastuin hänen ääneensä. Pikkuhiljaa tunteet muuttuivat rakkaudeksi. Kaverit sanoivat, että etkö sinä olisi komeampaa saanut! Minä tykkäsin hänestä, se riitti. Nykyisessä suhteessa ihastuin ensimmäiseksi mieheen, joka muistutti isääni. Hän on 12 vuotta minua vanhempi. Olen todella rakastunut, vaikka hän ei mikään kiiltokuvapoika olekaan. Meillä vain menee kaikki ihan hyvin ja olemme onnellisia. Muuta ei tarvitakaan.

U.Hannele

=========================

Tämä päivän "aamiaisella" luin rakkaustarinan Moses Mendelssonista ja huomasin palan nousevan kurkkuuni.
Todellakaan ulkokuorella ei ole loppujen lopuksi paljoakaan merkitystä - tosin tietysti se ensitapaamisen yhteydessä saa enemmän merkitystä. Ulkomuoto kuitenkin jää taka-alalle, kun ihmiseen tutustuu paremmin ja itse asiassa hän kaunistuu silmissä tutustumisen myötä.
Ulla

=========================

Jos hampaat pesee ja tukan laittaa sen verran ojennukseen ettei ihan tukka Jukolan Jussina sojota niin hyvä on. Kyllä semmoista aamiaispöydässä katselee.
Tärkeintä olisi kuitenkin ettei kumppani olisi huonolla tuulella heti aamusta: "väärä maa, väärä valuutta", vaan silmissä oli iloista pilkettä. Kaurapuuroa ja kahvia tänään. Nam. Ja kokonainen päivä edessä.

Aamuvirkku

=========================

Mielestäni ihmisen pitää olla siistin (puhtaan) näköinen, se on tärkeintä. Usein, joskus näkee naisia, jotka meikkaavat itsensä ruman räikeästi ja vanhentavat, kai ymmärtämättömyyttään, itseään 10 vuotta! Mielestäni he ovat `kuluneen´ näköisiä, eivät kauniita!
Tuntuu mukavalta, kun puoliso näyttää sopusuhtaiselta ja siistiltä -> seksikäs!

Ulla-Riitta

=========================

Ei ulkonäöllä ole väliä aamiaispöydässä, kun olemme nousseet juuri ylös turvallisen yöunen jälkeen.
Hyvään ja tasapainoiseen elämään ei tuo onnea kaunis, rikas ja seksikäs puoliso tai kumppani. Onni tulee siitä, kun tietää, että tuo vastapäätä istuva ihminen rakastaa minua, antaa minun toteuttaa itseäni. Voimme keskustella kaikista asioista olematta silti aina samaa mieltä.
Onni tulee myös tietoisuudesta, ettei minua pahoinpidellä, ei alisteta, vaan olemme tasavertaisia ihmisiä elämän kaikissa tilanteissa.
Sopusointuinen elämä muodostuu pienen pienistä sirpaleista elämämme jokaisena päivänä, synkkänäkin päivänä on aina jotan hyvää olemassa.
Näitä asioita ei mietitä joka päivä, ne kuuluvat lahjana elämäämme, olisi suuri ilo, jos kaikki voisivat tämän oivaltaa.

Missä onni piileskelee?

=========================

Onhan sillä väliä, mutta kun se seksikkyys ja kauneus on aina katsojan silmässä.... Me tyttökavereitteni kanssa ollaan huomattu, että juurikin se tumma, pitkä, lihaksikas mies naapuripöydässä on yhden mielestä maailman seksikkäin ja toisen mieleen ei ollenkaan. Tästä asiasta on siis ihan turha ottaa paineita. On siis meitäkin joiden mielestä Brad Pitt ei todellakaan ole se unelmien täyttymys, eikä Angelina Jolie aiheuta kaikille miehille tykytyksiä.

Kaarina

=========================

Onhan sillä vähän väliä, mutta se ei tarkoita sitä, että miesystävän olisi oltava se naistenlehtien "kiiltokuvapoika". Mielestäni tavallinen suomalainen mies näyttää seksikkäältä, jos hän kiinnittää huomiota puhtauteen ja siisteyteen, ja hiukan siihenkin, mitä vaatteita laittaa päällensä. Kyllä siisteys ja huoliteltu olemus ovat merkki siitä, että huomioi muut ihmiset. Mutta huoliteltuna voi olla kotiasussakin...

Pähkäilijä

=========================

Eipä sillä ulkonäöllä loppujen lopuksi ole väliä. Tietysti alussa katsotaan vain ulkokuorta, mutta sen merkitys vähenee, jos henkilö on "se oikea". Itse hullaannuin mieheeni juuri ulkonäön perusteella, mutta rakastuin häneen hänen luonteensa takia. Ollaan molemmat pyöristytty vuosien saatossa eikä voitaisi olla onnellisempia. Kauneus on henkinen asia.

Hipsu

=========================

Minusta puolisollani on oikeus kotona ottaa rennosti ja hiihdellä lököttävissä kalsareissa.

Onslow'n vaimo

=========================

Olen ollut 3 vuotta sinkkuna 10 avioliittovuoden jälkeen. Ja kyllä täytyy tunnustaa, että se ulkonäkö on tärkeä asia. Sehän on se ensimmäinen asia mitä toisesta näkee. Jos se ei miellytä, ei mies muutenkaan valloita sydäntäni. Mutta, että pitääkö hänen olla seksikäs, laitettu, sopusuhtainen...se taas onkin eri juttu. Olen huomannut että ne miehet jotka mielestäni näyttävät seksikkäiltä ja laitetuilta eivät ystävistäni näytä miltään... Joten jokainen näkee asiat eri lailla. Minun unelmamiehelläni pitää olla vähän vatsaa, partaa, pituutta reilusti ja muutenkin massaa. Hoikat vaatemallit ei kiinnosta yhtään. Eli kyllä se niin on, että jokainen tykkää erilaisista asioista, ei kaikkien tarvitse olla laitettuja.

Virpukka

=========================

On sillä väliä. Tosin se kauneushan on jokaiselle henkilökohtainen arvo, joten toisen mielestä "ruusu" on toisen mielestä "horsma". Luulisin, että lähes jokainen pitää lähinnä omaa ihmistyyppiään olevaa vastapuolen edustajaa sopivana muodollisesti. Siistiys on sitten oma arvonsa, jota odottaa kaikilta.
Miesystäväni toivon olevan sopusuhtainen ja katseltava. (Hänen ei tarvitse olla sitä muiden mielestä.) Rakkaus antaa mukanaan sen seksikkyyden.

Viivinka

=========================

Rakkaani on minua kaksikymmentäyksi vuotta vanhempi, mahakas ja naurunryppyjen somistama, ja jaksaa ihmetellä mitä teen hänen kanssaan kun kuulemma saisin paljon nuoremman ja komeamman. Minua tämä naurattaa: en vaihtaisi omaa kultaani mihinkään tylsään Brad Pittiin edes painajaisunessa. Ja mitä seksikkyteen tulee, se on silmissä eikä missään ulkoisessa. Eli minun vastaukseni on: jos rakastaa, toinen näyttää automaattisesti hyvältä!

Villiruusu

=========================

Herään joka aamu n. klo 5, mieheni 9.30. Siihen mennessä minulle on kertynyt jo jos jonkinlaista sanottavaa, suunnitelmia, mitä hauskaa olen lehdistä lukenut yms. Riittäisi, kun hän edes olisi vähän "kuuntelevan näköinen", ynähtäisi tms. Niin vaan ollaan eri puusta veistetyt. Yli kolmekymmentä vuotta ja viihdymme kuitenkin kaiken kaikkiaan yhdessä erinomaisesti.

Kielo


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot