Roskasta käyttöesineeksi


kpl Lisää ostoskoriin

Kertakäyttökulttuurista innovatiiviseen uusiokäyttöön

Roskalaatikoihin päätyy liian usein materiaalia ja tavaroita, joista pystyisi tekemään jotain kaunista ja käytännöllistä.

Mainioista kierrätysideoistaan tunnetut Arja Aalto-Viittala ja Anu Lahti ovat koonneet uuteen kirjaansa kymmenittäin uusia inspiroivia ideoita ja ohjeita erilaisten materiaalien uusiokäyttöön.

Kirjan töissä pääsevät uusiokäyttöön vanhat kirjat, muovipullot ja niiden korkit, maitopurkit, vanhat kengät ja tekstiilit, erilaiset pahvipakkaukset sekä monet muut materiaalit.

Kirjan ohjeilla roskasta syntyy laukkuja, valaisimia, säilytysrasioita, ripustimia, silmälasikoteloita ja muita käyttöesineitä.

Kierrätysmateriaalia on ympärillämme loputtomasti. Kynnys ideoiden kokeiluun ja kädentaitojen kehittämiseen on matala, kun materiaaleihin ei tarvitse sijoittaa rahaa.

Kirjassa on selkeät työvaihekuvat, joiden avulla on helppo onnistua.

Arja Aalto-Viittala suunnittelee, valmistaa ja myy persoonallisia koruja, asusteita ja jouhitöitä. Aivan erityisesti hän on kiinnostunut kehittämään hukka- ja ylijäämämateriaaleista uusia tuotteita. Hänen korutyöohjeitaan on julkaistu useissa ulkomaisissa korualan julkaisuissa. Aalto-Viittala oli mukana tekemässä Tölkkidesign 2 -kirjaa ja hän on myös pitänyt pienryhmäkursseja mm. lusikkakorujen, ketjutöiden ja nipsutöiden valmistuksesta.

Anu Lahti tunnetaan erityisesti hänen suunnittelemistaan koruista ja klipsulaukuista. Lahti oli mukana suosittujen Tölkkidesign 1 ja 2 kirjojen tekijäryhmässä ja hän on myös pitänyt koru- ja klipsuaiheisia kursseja.  Yhdessä Arja Aalto-Viittala ja Anu Lahti ovat aiemmin tehneet kirjat Lusikasta luotua sekä Hopeaketjut ja -käädyt.

Lisätiedot

ISBN 9789523128118
Kirjailija(t) Aalto-Viittala Arja & Lahti Anu
Koko Ei
Kustantaja Minerva kustannus
Sidosasu Nidottu, pehmeäkantinen
Sivumäärä 192