Sherlock Holmesin aivopähkinät


kpl Lisää ostoskoriin

Oletko nokkela kuin Sherlock Holmes?

Lähde tohtori Watsonin mukaan Sherlock Holmesin tarinoiden viihdyttävään ja jännittävään maailmaan. Käytä päättelykykyäsi ja katso, pärjäätkö kaikkien aikojen parhaalle etsivälle.

Sherlock Holmesin aivopähkinät -kirja sisältää yli 130 eritasoista pulmaa, joiden parissa voi viettää aikaa yksin, ystäväporukalla tai vaikka koko perheen voimin. Piirroskuvitetussa kirjassa on mukana päättelyä vaativia pulmia, matemaattisia tehtäviä, arvoituksia ja sanoilla leikittelyä. Kirjan lopusta löytyvät vastaukset kaikkiin tehtäviin.

"Kuulehan Watson", Holmes sanoi. "Lyön vetoa, että saan tuon lantin ulos tästä viinipullosta ilman, että vedän korkkia ulos tai särjen pulloa." Kuinka hän sen teki?
Vastaus:Holmes painoi korkin pullon sisään ja kykeni näin pudottamaan lantin ulos.

"No niin, hyvä Watson, kuvittele, että sinulla on säkissä neljä omenaa. Millä keinolla voit antaa neljälle henkilölle kullekin yhden omenan ja silti säilyttää säkissä niistä yhden?"
Vastaus: Yhden omenoista voi antaa niin, että se on yhä säkin sisällä.

"Kerropa Watson minulle, mitä sinulle tulee mieleen numerosarjasta 8 236 407 591? Se on aika erityinen laatuaan, jos minulta kysytään."
Vastaus: Kyseisen numerosarjan erityisyys piilee siinä, että sen yksittäiset numerot ovat sarjassa aakkosjärjestyksessä.

"Watson, jututin eilen erästä miestä, joka ajaa parran monta kertaa päivässä ja siltikin hänellä on yhä naama täynnä karvaa." "Hänen parranajotaitojensa täytyy olla täysin retuperällä", minä sanoin. Mutta siitä ei tietystikään ollut kyse. Minkä selityksen Holmes ennen pitkää minulle antoi?
Vastaus: Kyseinen mies oli tietystikin parturi

Lue lukunäyte

Lisätiedot

ISBN 9789522797438
Kirjailija(t) Gareth Moore (suom. Pasi Rakas Jääskeläinen)
Koko 140*160mm
Kustantaja Bazar
Sidosasu Sidottu, kovakantinen
Sivumäärä 256