Älykkyysloukku


kpl Lisää ostoskoriin

Miksi teemme tyhmiä virheitä ja miten tehdä parempia päätöksiä

Olet fiksu.
Olet kouluttautunut.
Olet hyvä siinä, mitä teet.
... Miksi kuitenkin sinä ja niin monet muut kaltaisesi ihmiset tekevät virheitä?

Tämä kirja kertoo, miksi älykkäät ihmiset toimivat tyhmästi. Ei tarvitse olla Nobel-palkinnon saaja saadakseen teoksesta apua omaan ajatteluunsa. Samankaltaiset ajatteluvirheet voivat johtaa harhaan kenet tahansa. Teos tarjoaa parhaimmat keinot, jotka auttavat meitä jokaista tekemään järkevämpiä päätöksiä.

David Robson on Lontoossa asuva tiedetoimittaja. Hän kirjoittaa psykologiasta, neurotieteistä ja lääketieteestä BBC Future -verkkopalveluihin. Hänen artikkeleitaan on julkaistu muun muassa kansainvälisessä New Scientist -tiedelehdessä sekä The Guardian- ja The Washington Post -sanomalehdissä.

The Intelligence Trap -kirjan käännösoikeudet on tähän mennessä myyty kymmeneen maahan.

”Pidän tästä kirjasta valtavasti. Se on hauskaa ja kiehtovaa luettavaa. Todellinen nöyryyden ja uteliaisuuden ylistys. Kaikkien, erityisesti älykkäiden ihmisten, pitäisi lukea tämä loistava ja tärkeä kirja.”
- Anna Rosling Rönnlund, yksi Faktojen maailma -kirjan kirjoittajista

”Hätkähdyttävä, provokatiivinen ja hyvin käyttökelpoinen teos.”
- Sunday Times

”Erittäin sujuva teos. Onnistuu yhdistämään tasapainoisesti havainnolliset arkielämän kuvaukset ja monimutkaisten tutkimusten tulokset kokonaisuudeksi, joka on helposti omaksuttavissa. Raikas katsaus älyyn ja älyn puutteisiin.”
- Publishers Weekly

Lisätiedot

ISBN 978-952-451-999-1
Kirjailija(t) David Robson (suom. Kaisa Koskela)
Koko 148*210mm
Kustantaja Tuuma-kustannus
Sidosasu Sidottu, kovakantinen
Sivumäärä 360