Sinun vuotesi 1980


kpl Lisää ostoskoriin

Uuden vuosikymmenen ensimmäisenä vuotena maailmalla oli levotonta: Neuvostoliitto soti Afganistanissa ja Iran piti 52 amerikkalaisdiplomaattia panttivankeinaan. John Lennon ammuttiin kotiovelleen New Yorkissa. Solidaarisuusliike alkoi Puolassa murtaa kommunistista järjestelmää ja Ronald Reagan valittiin Yhdysvaltain presidentiksi.

Presidentti Urho Kekkonen täytti 80 vuotta ja sai lahjaksi nimeään kantavan kadunpätkän ja kansallispuiston. Suomea ei taaskaan äänestetty Euroviisuissa Vesa-Matti-Loiri jäädessä viimeiseksi, mutta Marion Rung voitti sentään Interviisut! Lake Placidissa Juha Mieto kohosi traagiseksi sankariksi kuuluisalla sadasosasekunnin tappiolla.

Tämä kirja vie aikamatkalle huikeaan vuoteen 1980, kun uuden aallon artistit ja yhtyeet nousivat ryminällä esiin. Maukka Perusjätkä vaati säpinää, Eppu Normaali lauloi puhtoisista lähiöistä ja Pelle Miljoonalle moottoritie oli kuuma. Reijo Kallio vaikeroi viikonloppuisänä, Blues Brothersit suorittivat ”ylhäältä” saamaansa tehtävää ja Niilo Yli-Vainion kannattajat lähtivät keskiolutmarssille.

Upea vuosi, jolloin elämä on monen mielestä ollut Suomessa parhaimmillaan.

HUOM! Saatavilla vain kirjana

Lisätiedot

ISBN 978-952-6698-55-7
Kirjailija(t) Juhani Töytäri
Koko 150*200mm
Kustantaja Positiivarit
Sidosasu Sidottu, kovakantinen
Sivumäärä 80