Kasvun vuosi -tehtäväkirja


kpl Lisää ostoskoriin

Luonnon ja oman elämän havaintokirja

Maaretta Tukiaisen Kasvun vuosi -tehtäväkirjassa pääset tutustumaan omaan luontosuhteeseesi ja matkalle luonnon ilmiöihin kaikissa vuodenajoissa. Kasvun vuosi on täytettävä havaintokirja, jonka avulla voi vahvistaa suhdetta luontoon ja samalla pohtia omaa elämää.

Teos on jaoteltu neljään vuodenaikaan. Vuodenaikoihin liittyy tuoksu-, kuulo-, maku-, tunne- ja havainto-osiot, syventäviä teematehtäviä sekä elämän perimmäisiä kysymyksiä, joiden avulla suhde itseen ja luontoon vahvistuu. Mukana on myös tunnistus- ja bongaustehtäviä lähiluonnon kasveista, eläimistä ja ilmiöistä. Inspiroivien tehtävien avulla kirja houkuttelee tarkastelemaan luonnon merkitystä oman hyvinvoinnin lähteenä. Kevätosion pohdinnat liittyvät uuteen elämäntilanteeseen, kesäosio auttaa tarkastelemaan vakiintunutta elämää eri näkökulmista, syysosio keskittyy luopumiseen ja talviosio palautumiseen sekä voimien keräämiseen uutta kasvukautta varten.

Kirjan taustalla on ajatus luonnon itseisarvosta. Kirjan sivuilla on luonnon monimuotoisuutta eri eliölajien muodossa: luonnonkasveja, eläimiä ja sieniä sekä pihan ja puutarhan koriste- ja hyötykasveja. Mitä paremmin ymmärrämme ja tunnemme luontoa, sitä todennäköisemmin toimimme arjessa vastuullisesti ja pidämme luonnon hyvinvoinnista huolta.

Luonto on elämää kannatteleva voima. Luonto on luonut kaiken ympärillemme, myös meidät, ja mahdollistanut kaiken mitä olemme luoneet. Sen hyvinvointi on vahvasti yhteydessä siis myös meidän hyvinvointiimme.

Kun luonto voi pahoin, tunnemme sen totisesti nahoissamme. Samoin voimme myös me kääntyä luonnon puoleen kun tarvitsemme hoivaa ja voimaa. Luonnon keskellä vahvistamme itseämme ja löydäämme rauhaa mielellemme. Siksi on tärkeää, että toimimme luonnon kanssa yhdessä.

Katso näytesivut tästä

Lisätiedot

ISBN 9789523704619
Kirjailija(t) Maaretta Tukiainen
Koko 216*152mm
Kustantaja Tuuma-kustannus
Sidosasu Sidottu, kovakantinen
Sivumäärä 255