Niityllä surisee muistipeli


kpl Lisää ostoskoriin

Niityllä surisee - pölytys tutuksi memo

Tämä muistipeli sopii niin perheen yhteisiin pelihetkiin kuin opetusvälineeksi ja toiminnallisten tuokioiden apuvälineeksi esiasteelle, kouluihin ja kerhoihin. Kuva-aiheena on hyönteispölyttäjiämme ja hyönteispölytystä tarvitsevia kasveja. Pelin normaalia suurempi korttimäärä mahdollistaa pelin jakamisen kahdelle pelaajaryhmälle tai jos pelaajat ovat pieniä aloittelijoita, voi siitä käyttää puolet yhden pelin aikana.

  • 66kpl kuvakortteja (33 kuva-aihetta)
  • Kortti: 6,5 x 6,5cm, 1,75 cm konepahvi
  • Pakkaus: 20,5 x 14,5 x 2,8 cm
  • Kuvittaja: Anita Polkutie
  • Painettu Suomessa

Pölyttäjät ja kasvit on kuvitettu niin, että niiden lajituntomerkit tulevat hyvin esiin ja pelaaja oppii tunnistamaan ne myös luonnossa: mehiläisiä, kimalaisia, perhosia, kukkakärpäsiä ja kovakuoriaisia. Jokaisessa kuvassa on myös lajinimi, mikä tukee oppimista. Samoin tulee tutuksi kasveja, jotka tarvitsevat hyönteispölytystä. Molemmista ryhmistä löytyy jokaiselle tuttuja lajeja mutta myös uusia ja ihmeellisiä tuttavuuksia.

Huoli pölyttäjäkantojen maailmanlaajuista heikkenemistä synnytti Niityllä surisee -muistipelin. Pölyttäjien väheneminen johtaa monien kasvilajien vähenemiseen tai katoamiseen ja tämä tulee näkymään meidän kaikkien ruokapöydässä. Hyönteismaailman suojelutyö ja hyönteisten elinympäristöjen turvaaminen on meidän jokaisen yhteinen asia.