Nuutti Pikkukuutti -satuhieronta


Maailman suloisin Satuhieronta-tarina

Juhlapainos Satu Pusan unitarinaan perustuvasta satuhieronnasta nyt yksinoikeudella Positiivareilta!

Pikkukuutin saama hoiva nivoutuu kauniisti kiintymyssuhteen kehittymiseen ja mahdollisuuksiin vahvistaa niin lapsen kuin norpankin elämää muuttuvassa maailmassa. Kirjalla pyritään vahvistamaan aikuisen ja lapsen välisiä luottamussuhteita. Satuhieronta voi ennaltaehkäistä lapsen stressiperäisiä oireita, tukea lapsen itsetuntoa sekä tervettä kasvua ja kehitystä. Satuhieronta on menetelmänä hyvin lapsilähtöinen, luova ja helposti arkeen sovellettava.

Kuule kuinka kuu jo kuiskii unta rauhaisaa,
pesässänsä pikku Nuutti kovin odottaa,
joko kohta emo kysyy, saanko tarinaa
tänään turkkiin hieroa ja sadun kuvittaa.

Pikkukuutti Nuutin sydän hiljaa hyrisee,
onnellista viereen käydä, emo henkäisee,
yhteisessä pesässänsä käyvät pitkäkseen.

Emo piirtää sydämiä, auringon ja kuun,
tähdet taivaan iltaisen, alle pienen puun,
kirkkaan veden, rakkauden
ja monen onnen muun.

Kirjassa on tekstin ohessa kunkin lauseen vierellä ohjeistus, kuinka teksti lukemisen lisäksi kuvitetaan kehoon, usein selkään, toisinaan myös käsiin, jalkoihin, pään ja kasvojen alueille sekä vatsalle. Lukija pääsee helposti sukeltamaan satuhieronnan maailmaan ja luomaan lempeitä myönteisen kosketuksen ja voimaannuttavan sadun yhteyttä.

Mitä on satuhieronta?
Satuhieronta on Suomessa kehitetty menetelmä, jossa yhdistyy myönteinen kosketus, läsnäolo, kuin myös satujen ja mielikuvien voima. Menetelmä on saanut valtavasti kiitosta niin varhaiskasvatuksen ammattilaisilta, lapsiperheiden vanhemmilta kuin terapia-alan ammattilaisiltakin. Muun muassa lastenpsykiatri, THL:n erityisasiantuntija Jukka Mäkelä on vaikuttunut menetelmän mahdollisuuksista ja käyttää sitä itsekin omassa työssään.

Minkä ikäiselle satuhieronta sopii?
Tämän kirjan sisältämät satuhieronnat soveltuvat tarinansa puolesta parhaiten leikki-ikäisille. Periaatteessa satuhierontaa voi tehdä lapselle vauvasta lähtien, eikä satuhieronnan tekemiselle ole ikärajaa. Juhlapainos sisältää ohjeet kirjan hyödyntämiseen myös vauvojen kanssa.

Lisätiedot

ISBN Ei
Kirjailija(t) Satu Pusa & Sanna Tuovinen
Koko 210*210mm
Kustantaja Ei
Sidosasu Kierresidottu, kovakantinen
Sivumäärä 60