Sinun vuotesi 1982


Saatavuus: Varastossa

Tuotteen nimi Hinta Kpl
Sinun vuotesi 1982 -kirja
25,00 €
Vuosimuki 1982
14,90 €
Sinun vuotesi 1982 lahjapakkaus
39,00 €

Vuonna 1982 Mauno Koivisto valittiin tasavallan presidentiksi, ja poliittiseen keskusteluun ilmestyi uusia sanoja, kuten jalasmökki ja rötösherrat. Myös naapurimaassa valta vaihtui, kun Neuvostoliiton johtaja Leonid Brežnev kuoli ja tilalle tuli Juri Andropov.

Kylmä sota jatkui. Suurvallat kiistelivät Eurooppaan sijoitettavista ohjuksista: eurooppalaiset itse marssivat ydinohjuksia vastaan. Argentiina ja Iso-Britannia sotivat Falklandin saarista. Suomen it-osaaminen otti ensiaskeleitaan, kun ensimmäinen suomalainen matkapuhelin tuotiin markkinoille: Mobira Senator maksoi 20 000 mk ja painoi 9,8 kg.

Tämä kirja vie aikamatkalle upeaan vuoteen 1982, jolloin E.T. ilmestyi valkokankaalle, Keke Rosberg ajoi Formula 1-mestariksi, Reima Salonen käveli EM-kultaa ja mäkihypyn uudeksi toivoksi nousi Matti Nykänen. Mutta jälleen kerran Suomi jäi euroviisujen jumboksi. Koko kansa ihmetteli tv:n ääressä kuka ampui Dallasin J.R.:n, ja vuoden tv-kasvo oli Tenho Saurénin esittämä Reinikainen. Kesän 1982 sää oli unohtumaton: hellettä, lunta ja myrskyä riitti aina ennätyskirjoihin asti.

Uskomaton vuosi!

Vuosimuki 1982:

Vuosimuki juhlapäiviä viettävälle.

Koivisto aloitti presidenttinä.
Ensimmäinen suomalainen matkapuhelin.
E.T. ilmestyi valkokankaalle.
Keke Rosberg ajoi F1-mestariksi.
Mäkihypyn uusi toivo Matti Nykänen.
Kesällä riitti niin hellettä kuin luntakin.

Lahjapakkaus sisältää kirjan ja mukin paketoituna tyylikkääseen Sinun Vuotesi -laatikkoon!

Lisätiedot

ISBN Ei
Kirjailija(t) Juhani Töytäri & Reino Rasilainen
Koko 150*200mm
Kustantaja Positiivarit
Sidosasu Sidottu, kovakantinen
Sivumäärä 80