Positiivarit & Nenäpäivä lehdistötiedote | Positiivarit

Vuoden Positiivisin Suomalainen valitaan jatkossa Nenäpäivän yhteydessä

Nenäpäivässä nähdään tänä vuonna myös Vuoden Positiivisin Suomalainen, jonka kansa valitsee yleisöäänestyksellä.

Ennakkoraadin valitsemat ehdokkaat Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi julkistetaan syksyllä 31. perinteisen Positiivisuusviikon yhteydessä. Tästä alkaa yleisöäänestys, joka kestää lokakuun puoleen väliin. Tunnustuksen saaja julkistetaan Nenäpäivä-viikon alkajaisiksi 8.11.

Vuoden Positiivisin Suomalaisen palkitsemisella on pitkät perinteet: ensimmäinen palkinto jaettiin laman keskellä 1993 ja palkinnon jakamisen taustalla on ollut lahtelainen perheyritys Positiivarit. Vuosien varrella palkittujen joukossa on ollut muun muassa Mikko “Peltsi” Peltola, Saara Aalto, Kaj Kunnas ja Katri Helena.

– Julkistamalla Vuoden Positiivisin Suomalainen on helppo kertoa mitä positiivinen asenne on, toteaa projektipäällikkö Riikka Töytäri Positiivareilta. On helpompaa oppia esimerkistä ja usein ihmisten haasteellisetkin elämäntilanteet ovat muuttuneet onnistumisiksi asenteen voimasta, ja tästä on mukava kertoa löytämällä henkilö jolle näin on käynyt.

Yhteistyö Vuoden Positiivisimman Suomalaisen tiimoilta alkoi Nenäpäivä-säätiön ja Positiivareiden välillä tänä syksynä Nenäpäivän aloitteesta.

– Nenäpäivässä hauska auttaa ja hyväntekeminen saa nostaa hymyn myös auttajan huulille. Nenäpäivän vietto perustuu ajatukseen, että jaettu huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita ja hauskanpito antaa ihmiselle mahdollisuuden tulla yhteen tekemään maailmasta parempaa. Juuri näistä ajattelemme Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valinta sopii mainiosti osaksi Nenäpäivää, summaa Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.

Positiivisuus voi ilmentyä monena erilaisena luonteenpiirteenä, jollain on vahva sisu ja toisella aina lempeä sekä auttavainen ote. Ei ole yhtä ja oikeaa mallia olla Vuoden Positiivisin Suomalainen. Ehdokkaat asettaa Positiivareiden, Nenäpäivän ja yhteistyökumppaneiden raati, joka pohtii asennetta monelta näkökulmalta ja peilaten kriteereihin joihin on saatu tiivistettyä positiivisuuden ydin.

Lisätiedot:
Riikka Töytäri
Positiivarit Oy
riikka.toytari@positiivarit.fi
040-5821949

Valintakriteerit

  • Vuoden Positiivisin Suomalainen on henkilö, joka voi olla nuori tai vanha, mies tai nainen, urheilija tai johtaja, opettaja tai hoitaja.
  • Hänen ammatillaan ei ole väliä, mutta on tärkeää, että hän on henkilö, joka voi toimia esikuvana meille muille, koska hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta.
  • Hänen asenteensa vaikutukset ovat merkittäviä ja hän auttaa myös muita. Hän jakaa omastaan ja auttaa onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen.
  • Hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa. Hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin.
  • Palkinnon voi vaihtoehtoisesti saada myös organisaatio; yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut ympäristössään positiivisesti edellä mainittujen kriteerien mukaisesti.