Pertti Salovaara tuottaa positiivisia tuntoja

Radio- ja tv-juontaja Pertti Salovaara rakastaa Suomea. Hänen mielestään paras tapa tutustua uuteen kaupunkiin on vierailu paikallisessa kauppahallissa. ”Pelkästään ruokakulttuuristamme näkee, miten laaja ja upea paikka isänmaamme on”, Pertti kertoo Ajatusten aamiaiselle.

MIKÄ ON ELÄMÄSI TÄRKEIN SAAVUTUS?
Ei kahta epäilystä! Se on vuoden ja viiden kuukauden ikäinen esikoistyttäreni Rosina. Lapsi opettaa elämästä melkein enemmän kuin eläminen itse.

MITKÄ OVAT TÄRKEIMMÄT PÄÄMÄÄRÄSI?
Työssä haluaisin oppia aistimaan aina oikeat tilanteet ja tunteet. Työni onkin suurelta osin vuorovaikutusta yleisön kanssa, olipa välissä sitten jokin media tai ei. Pyrin tuottamaan ihmisille positiivisia tuntemuksia sekä olemaan yhä enemmän hyödyksi tiedonvälittäjänä. Ihmisenä yritän kasvaa koko ajan paremmaksi ja ottaa oppia virheistäni.

MITEN HALUAISIT ITSESI MUISTETTAVAN?
Haaveena on, että lapseni muistaisivat minut oikeudenmukaisena, lempeänä ja rauhallisena isänä, johon on voinut turvata aina.

MIKÄ ON PARASTA SUOMESSA?
Ei tarvitse kuin tehdä lyhyt ajelu kuulaana kesäiltana maaseudulle, ihan millä kulkuneuvolla tahansa, kun sen huomaa. Toisin sanoen, parasta on Suomen luonto. Se kukoistaa muinakin vuodenaikoina kuin kesällä. Myös tässä kansassa oleva rehellisyys on yksi mainitsemisen arvoisista asioista.

ONKO SINULLA ELÄMÄNOHJETTA TAI MOTTOA?
Asioilla on taipumus mennä niin kuin niiden pitää.