Sikke Sumari – Elämä on täynnä mahdollisuuksia

Haastattelu vuodelta 2002

Television Kokkisodan ilopilleri, Sikke Sumari on työskennellyt viime vuosina tv-työn lisäksi myös yrittäjänä. Hän pyörittää miehensä kanssa kahta ravintolaa ja yhtä jazzklubia. ”Kevätaurinko antaa aina vain lisää voimia”, Sikke sanoo Ajatusten aamiaiselle. ”Energiaa pursuaa joka huokosesta niin, etten tiedä mihin sen aina laittaisin.”

ELÄMÄNOHJEESI, MOTTOSI?
Carpe diem – eli tartu hetkeen. Ei kannata märehtiä entisiä, eikä myöskään elää liiaksi tulevaisuudessa. Elämä on tässä ja nyt. Pieni riskinotto ja hyppy tuntemattomaan piristää silloin tällöin.

MIKÄ ON TÄRKEIN PÄÄMÄÄRÄSI?
Tasapaino. Toivottavasti ymmärtäisin asettaa päämääräni niin, että ne ovat saavutettavissa. En tahtoisi, että onnistumisesta johtuva täyttymyksen tunne jäisi kokematta, ja siitä koituva valtava energiantunne saavuttamatta.  Tärkeintä elämässä ei ole työ, vaan elämästä nauttiminen. Sitä pitää maistella ja haistella uteliaasti. Samalla tutustuu sisimpäänsä ja oppii näkemään rajansa, jotka on vielä mahdollista rikkoa.

ELÄMÄSI TÄRKEIN SAAVUTUS?
Kolme upeaa poikaani, joiden kasvua ja kehitystä on ollut ja on yhä opettavaista ja mielenkiintoista seurata.

PARAS LÄÄKE MASENNUKSEEN?
Säännöllinen liikunta. Itse harrastan joogaa, joka rassaa mukavasti ja sopivasti mieltä sekä kroppaa. Näin keväällä ja kesän korvalla myös jokainen auringonsäde on suuri voiman lähde. Pidän aina tuoreita kukkia kotona, niiden elinvoimasta tarttuu jotakin ihmiseenkin. Kauneutta pitää katsoa sen kaikissa muodoissaan.

MIKÄ SAA SINUT INNOSTUMAAN?
Energiset ihmiset, jotka elävät ja toimivat niin, että heidän energiansa tarttuu. Innostun, kun havaitsen, kuinka paljon mahdollisuuksia elämään mahtuu, ja kuinka asioita ja unelmia on mahdollista toteuttaa ja saavuttaa. Täytyy vain uskoa itseensä ja omaan voimaansa.