01.12.2016 Väliaikaraportti Sri Lankasta

Väliaikaraportti Sri LankastaSisareni Leena on jo jonkin aikaa hoidellut vapaaehtoistöitämme hymyjen saarella. Meidän vuoromme tulee sitten jälleen ensi kuun vaihteessa. Seuraavana lyhyt ja tiivis raportti paikan päältä. Sen verran taustaa, että olemme varovaisesti pyrkineet siirtämään Unohdettujen Laakson esikoulua paikallisten viranomaisten huomaan. Köyhien lasten koulukenkähanke on muodostunut meille niin merkitykselliseksi, että haluamme keskittyä siihen oikein tosissaan. Siksi taloudellisista syistä haluaisimme irrottautua koulusta, ja saattaa sen paikallisviranomaisten huomaan. Mutta mitenkäs tässä kävikään. Tästä tarkemmin alla olevassa Leenan kirjeessä. Olemme uudessa tilannearviossa. Olisi todella surullista lopettaa hanke, joka oli meille rakas ja erityisesti laakson lapsille kuin myös koko väelle hyvin tärkeä. Varsinkin kun kaikki on mennyt aivan upeasti. Viimeinen niitti asialle oli Leenan lähettämä kuva lasten paitojen tekstistä. Taas tuli eteen tilanne, että ”kaveria ei jätetä”. Kolme vuotta sitten Finlandia Group OYJ:n vuosittainen joululahjaraha oli ratkaiseva tämän hankkeen käynnistämiseksi ja toteuttamiseksi. Joulupukkia odotamme jälleen. Omat taloudelliset resurssimme ovat kuitenkin hyvin rajalliset. Odotamme Joulua ja Joulun ihmettä.

Terveisin

Pentti-OskariLuokkahuoneen seinään on ilmestynyt iloisia kuvia


Lapsilla on upeat koulu-uniformut


Kouluruoka on kova juttu


Lasten paitojen teksti lämmittää
suomalaisen mieltä


Koulun ruokala


Leenan terveiset Unohdettujen Laaksosta!

Käytiin Laakson koulussa. Lapset olivat ihan uusia. Katso kuva jossa paidan selässä hieno teksti. Olivat maalanneet ruokailurakennuksen. Ja kuvittaneet koulurakennuksen seinää.

Opettaja kävi puhumassa minulle. Kertoi, että tammikuussa olisi tulossa taas uusi 20 lapsen ryhmä. Tilanne on siis aika hankala. Hän oli huolissaan tulevaisuudesta, totta kai. Colman sanoi, ettei hallitus ota hoitoonsa esikouluja/lastentarhoja, vain varsinaisia kouluja, siis 6-vuotiaasta lähtien. Laakson koululaiset ovat 3-5 -vuotiaita.

Lapsilla oli tanssiharjoitus juhlaanne varten. Baddegaman tanssikoulusta oli kaksi opettajaa harjoittamassa heitä ja lapset tanssivat keskittyneesti, paitsi nyt eräät yli-innokkaat. Ei se ollut mikään leikki, vaan valmentajat antoivat ohjeita heille tosissaan. Opettaja Thilini kuulemma maksaa näille kahdelle tanssin opettajalle. Kylänvanhin ja keittäjärouva tulivat myös paikalle. Lapset söivät hiiren hiljaa. No, kuten aina.

Terveisin Leena