04.03.2013 Tukijäsenten vierailuraportti

 

Tukijäsentemme vierailuraportti Sri Lankasta


 

Ayubowan, ja terkut kotomaasta, jonne saavuimme myöhään tiistaina.

Matkamme oli aivan superupea ja kokemusrikas. Harmi, että lento sinne kestää niin kauan, muutenhan siellä voisi piipahtaa useammin.

Koskettavaa oli oman kummilapsen tapaaminen. Hän tuli äitinsä, veljensä ja siskonsa kanssa meitä katsomaan Negomboon kuuden tunnin yöllisen bussimatkan takaa.

Vammaisten poikien koti teki myös syvän vaikutuksen. Jäimme miettimään, miten tuollaisiin lapsiin saisi yhteyden kosketuksella ja puheella, muttemme ratkaisseet ongelmaa.

Ja sitten se Unohdettujen laakso; missään muualla emme ole koskaan kokeneet sellaista vastaanottoa (ei varmasti unohdu meiltä nuo ihmiset). Kokemus oli sellainen, että sai kyyneleet kohoamaan lähes kaikkien silmiin, jopa yhden sairaanhoitajan, joka ei ollut itkenyt yli kymmeneen vuoteen. Meidän porukassa oli hoitsuja viisi, samoin erilaisia opettajia, lisäksi pari tuomaria ja kirjanpitäjää, tietotekniikkamiehiä myös kaksi, pari myyntipäällikköä ja yksi yrittäjä eli varsin sekava seurakunta, mutta tosi mukava matkaporukka.

Neljä ensikertalaista oli mukana; muut olleet matkoilla mukanamme jo aiemmin. Kaikkien mielestä matka oli 101prosenttisen onnistunut, vaikkei endeemisiä lintuja näkynyt kovin monta yhden mielestä.

Oppaamme oli myös aivan mahtava, samoin kuskimme ja apupoika. Oppaamme piti meille hienon puheen saattaessaan meitä kentälle. Hänelläkin oli kyyneleet silmissä, kun sanoi, miten uskomatonta on, että joku suomalainen (Marja ja Sinä) on ottanut hoitaakseen niin monen huono-osaisen sri lankalaisen asiat. Hän pyysi välittämään terveisensä ja kiitoksensa.

Hauska oli lukea blogisi (laitan sen muillekin tiedoksi) ja että hommat ovat alkaneet terveystalossa ja että leivät maistuivat. Lehtiä oli jäänyt bussiin vielä yksi muovikassillinen. Hyvä kai niin, ettei aikanne mene niiden pläräilyyn! Ikään kuin siitä olisi pelkoa, kun katsoi Marjan menoa.

Oikein auvoisia päiviä teille kahdelle ja vielä kerran leipävartaallinen kiitoksia, että saimme tulla vierailemaan.

-Leena Kannisto