10.12.2005


10.12.2005 – Naganden Stokka avautui

 
Nagande 10.12.2005

Päivä oli omistettu kummilapsillemme. Pitkän päivän anti oli riemastuttava: omia ja ystäviemme kummilapsia tervehtimässä. Elämä taitaa pikkuhiljaa palautua lähelle normaalia. Työttömyys (turistien vähyys) tuntuu olevan jokapäiväistä murhetta monessa perheessä. Elämän iloa ja uskoa kuitenkin riittää. Ja kyllähän se Mamman ja Papan sydämessä sykähtää iloisesti, kun kummilapsen jälleennäkemissä riemu ja ystävällisyys leiskuaa. Jo tämänkin vuoksi kannatti tulla.

Oman kylämme temppelin pihapiirissä tapahtuu. Ja vauhdilla. Tsunamin jälkeen sinne pystytettiin 42 perheelle teltat. Huhtikuussa osalla oli laudasta kyhätyt talonpahaset. Syyskuussa osalla oli jo pellistä rakennetut väliaikaisasunnot. Ja nyt viereen rakennetaan oikein tiilestä uusia taloja. Temppelin pihalle valmistuu myös hyvää vauhtia koti ja koulu sokeille ja kuuromykille. Yhteensä 500 lapselle. Temppelin maalle, kun viranomaiset eivät saa aikaisekseen tonttia. Siunatut munkit! Sanon minä taas kerran.

Vaasanan koulukin oli saanut vesitankkijakelumme tuloksena uudet juomavesitankit. Koulussa on 1500 oppilasta. Niinpä annoimme heille 10 tankkia. Miltäs tuntuu vesitankkilahjoittajat? Voin vakuuttaa, että meidän sydämemme sykki puolestanne onnesta. Hyvä Sinä!

Kotimatkalla havaitsimme kotitiellä 100m päässä kodistamme uudisrakenteen. Eräs toimelias naapurintäti oli perustanut pikku-pikku kaupan. Kuusi keppiä maahan, ja palmunlehvistä katto. Tilavuus 3.6 m2 Ristimme sen oitis Naganden STOCKMANIKSI. Anteeksi Helsingin Stockmannin herrat tavaramerkkirikkomuksesta. Voitte olla ylpeä kollegaliikkeestänne. Palvelu on ainakin huippuluokkaa. Myynnissä oli avajaispäivänä 21 tavaraa: 4 saippuaa, 3 keksipakettia, 3 mangoa, 2 papaijaa, 4 sipulia, 2 chilipussia ja 3 tunnistamatonta esinettä. Palvelemassa oli 4 henkilöä. Loput oli tauolla.

Tulemme seuraaman mielenkiinnolla tulevien vuosien aikana liiketoimien kehitystä. Ostimme alkajaisiksi yhden saippuan, yhden keksipaketin ja yhden mangon. Emme raskineet ostaa enempää, ettei hyllyt näyttäisi tyhjinä huonoa mainosta ohikulkijoille. Huomenna ostamme toisen saippuan ja ylihuomenna kolmannen, jos kauppias saa täydennystä. Minulla on sellainen hytinä, että kuulemme tästä yksityisyrittäjästä vielä. Olen päättänyt informoida meille kylään pyrkiviä ystäviä, että meille ei ole tulemista, jollei matkalla osta Stokkan tavaroista vähintään kolmannesta.

terveisin

Pentti-Oskari
osuuskaupanhoitajan poika

ps. Naapurin kukko ei vieläkään kieu! Harmi!