11.03.2007 Reppuraportti

Hyvä lukijani!
 
On aika tehdä lopputilitys jälleen huikeasti onnistuneesta yhteisestä kampanjastamme.
 
HYVÄ ME!
 


JOULUREPPUKAMPANJA 2006-2007
 
Lista jaetuista koulurepuista, tarvikkeista sekä kengistä.

kpl         Ajankohta    Jakopaikka

400 kpl    17.12.2006     BADDEGAMA: Munkkien köyhäinkoulu.
230 kpl    17.12.2006     GALLE
417 kpl    15.01.2007     DELLAWA MAHA VIDYALA HA
372 kpl    16.01.2007     GONAGAN ARA VIDYALAY
172 kpl    22.01.2007     BATAGANVILA GALLE
370 kpl    16.02.2007     GALLE: keskusta
250 kpl    19.02.2007     MONARAGALA
135 kpl    23.02.2007     RATHGAMA GALAGODA
115 kpl    23.02.2007     BALAPITIYA
  38 kpl    24.02.2007     HIKKADUWA NAGANDE
135 kpl    24.02 2007     DHARMAPALABENTOTA
300 kpl    01.03.2007     BALAPITYA
 


JAETTIIN YHTEENSÄ 2934 JOULULAUKULLISTA
 
Jakopaikat sijaitsivat laajalla alueella koko saaren lounais-, etelä- ja kaakkoisosissa. Kohteet olivat köyhääkin köyhimpiä kyläkouluja sekä valtaväestön että tamilien asuma-alueella. Saajien jakauma oli myös ekumeeninen sisältäen useiden uskontokuntien edustajia.

REPUT SISÄLTÖINEEN MAKSOIVAT
2.407.437 Rupiaa eli 17.445 €.
 
Kun ostolaskujen määrä jaetaan saajien määrällä, tulee yhden koululapsen lahjapaketin hinnaksi 5 euroa 95 senttiä! Alun perin arvioimme laukun hinnaksi sisältöineen 20€. Ennakkosuunnitelmista poiketen hankimme lisäksi vielä arvokkaat koulukengät.
 
Jokainen lahjoittaja ostikin yhden lahjan sijaan lahjan noin neljälle koululapselle.
SE ON KOVA JUTTU.

 


On huomioitava, että saatuamme terveysministerin esikuntineen tiimiimme, alkoi todella tapahtua. Suhteilla saimme suoraan tehtailta tavarat uskomattomaan hintaan. Väitän, että alle tuotantokustannusten.

Esimerkkejä:
Lyijykynä:     normaali hinta 12 senttiä, maksoimme 4,16 senttiä.
Väriliidut:      normaali hinta 56 senttiä, maksoimme 19 senttiä.
Hammasharja: normaali hinta 45 senttiä, maksoimme 14 senttiä.

Ja sitä rataa! Tehtaan kuitit on tallessa joka ostoksesta.


Näillä ostoksille työllistimme myös melkoisen joukon Sri Lankalaisia. Kehitysapua sekin. Myös lahjojen jakelu sujui hienosti, olihan touhussa mukana koko ajan koko Premsisirin sihteerijoukko turvamiehiä ja poliiseja myöten.
 
Koko jakelu kesti yli 2 ja puoli kuukautta, mutta se oli sen väärtti. Tuskin monikaan suomalainen on nähnyt tätä maata, sen varjoalueita niin paljon kuin me nyt näimme. Uskomattomia, unohtumattomia kokemuksia. Sydän jäi moneen paikkaan. Se oli tosissaan ruohonjuuritason toimintaa. Taatusti jokaisen lahjan jakaminen tuli kontrolloitua henkilökohtaisesti paikan päällä.
Tallessa on 2934 koululapsen nimeä.

Tallessa on myös dokumentteja ministeriön virallisista todistuksista koulunjohtajien todistuksiin, valokuviin ja videokuviin asti. Ken haluaa, ne on kontrolloitavissa allekirjoittaneella.
 


Jakelutilaisuudessa paikalla oli aina 2-4 Lotus Hill edustajaa. Uskomatonta, että maan terveysministeri Lionel Premasirikin oli yhtä lukuun ottamatta kaikissa jakotilaisuuksissa esikuntineen mukana. TV ja lehdistö seurasivat aktiivisesti mukana ”kummajaistoimintaamme”. Sadat avustusjärjestöt ovat tsunamin jälkeen toinen toisensa jälkeen poistuneet ja jättäneet monasti työnsä kesken. Pitkäjännitteisyys on ollut harvinaista. Harva on laskeutunut ruohonjuuritasolle suoraan toimintaan.
 
Paikallisten mukaantulo talkoisiimme paisui kerta kerralta. Huipentumana Gallen keskuspuistossa yli 10-15.000 ihmistä ja yli 800 talkoolaista. Hanke paisui aivan käsittämättömiin mittoihin. Oli tosissaan tiukkaa pysyä kärryillä.
 
Tämä oli raskas juttu fyysisesti, mutta henkisesti virkistävä. Hyvän olon tuottaja. Olemme Marjan kanssa onnellisia saadessamme ilmoittaa jokaiselle Joulureppulahjoittajalle, että perillä on. Ilman minkäänlaisia välikäsiä tai kuluja. Päin vastoin. Paikalliset tulivat vahvasti talkoisiin mukaan.

Kenkätehtaan kuorma-autokin oli kuljettajineen meidän ajoissamme lähes 2 kk ajan. Autot ja polttoaine maksaa täällä saman kuin Suomessakin. Sekin oli suuriarvoinen talkootoimi.


 
Keräystuottoa kertyi 21.846.55 €
 
Joten rahaa jäi ylimääräistä 4401.55 € (eli 607.338 rupiaa)
 
Jos jaamme summan 5,95 eurolla, teoriassa saisimme vielä 734 reppua lisää. Mutta käytännössä se ei ole enää mahdollista, sillä hinnat perustuivat tehtyihin suuriin eriin.
 
Lotus Hill hanke on käynnistänyt 24.2.2007 Toivolan lasten vastaanottokodin (150 huostaan otettua lasta) pesulan rakentamisen. 4 toilettia, 4 suihkua, keittiön astianpesuosasto sekä vaatepesula sekä kaivon syventäminen ja putkiston uusiminen.
 
Hygienian parantaminen ”lasten kaatopaikalla” on heidän hyvinvointinsa perusta. Se on terapiatyön siemen.
 
Toivolan hankkeen budjetti on 10.000 €, joten uskomme, että onnistuneen Joulureppukeräykseen osallistujat hyväksyvät osalle rahoista (4401€) tällaisen humaanin käyttötarkoituksen. Olemme saamassa yhdessä paljon aikaan.
 
”Pomo hondai” (oikein hyvä) Vielä kiitos niin paljon, että varmaan riittää! (Ei kiitoksiakaan liikaa kannata jaella, kun kerran on opittu säästeliäästi toimimaan.)


 
Muistattehan keräyksen alkuperäisen tavoitteen? 650 reppua. Reppuja jaettiin neljä ja puoli-kertainen määrä. Kengät vielä päälle. Invapyöriä ja 4400 € lastenkodin pesulaan.

Paikallisten talkoilla mukanaan tuomat mittavat ilmaiset silmälasi-, lääkäri- ym. palvelut. Lisukkeena kukkuramitoin hyvää mieltä heille ja meille.Meiltä monelta ei ylivoimainen uhraus, mutta saajille monille ylivertainen merkitys.
 
Mites se menikään se juttu siellä Genetsaretin järven rannalla? Viisi leipää ja kaksi kalaa. Ja ne vaan riitti, riitti ja riitti. Näin kävi meidänkin keräyksellemme. ”Olikohan joku Marjan arkkienkeleistä jälleen liihottamassa mukanamme?”
 
Me olemme jo suunnittelemassa uusia juttuja. Sanokaa vaan, että toivottomia tapauksia. Mut eiks se ole niin, että kun onnistuu, niin innostuu…
 


Jos Sinä ihan vähän voisit meitä vielä jelppiä, voisit houkutella työkaveriasi, ystävääsi, sukulaista, sitä mukavampaa naapuriasi, työnantajafirmaasi jne. mukaan Lotus Hill ryhmäkummiksi.

Tarvitsemme auttajia, jotta voimme auttaa. Kummi-ilmoittautumiskaavakkeen löydät Positiivareiden sivuilta osastosta Lotus Hill.
 
Kerro, että olet kuullut hyväntekeväisyyden tekevän hyvää!
 
 
Hyvillä mielin
Kenttätyöntekijät Marja ja Pentti – Oskari
Munkki Banagala,
Ananda, Keke, Pirjo sekä
Positiivarien touhukas joukko sekä
2934 onnellista köyhää koululasta perheineen.
 
Kun perheen keskikoko Sri Lankassa on 10.5 henkeä, hankkeen suoranaisessa vaikutuspiirissä laukkujen osalta on noin 30.000 ihmistä. Heille avun ansiosta jäi esim. ruoan, hygieniatarpeiden ym. hankintaan varoja vähintään 20 € eli 2800 rupiaa per koululapsi. Se vastaa köyhien perheiden keskimääräistä kahden kuukauden toimeentuloa.
 
Ja mikä tärkeintä, annoimme lapsille mahdollisuuden käydä koulua koko vuoden.
 
Huh huh! Että voikin saada näin vähällä aikaan näin paljon. Kuten sanoin: ”Genetsaretin juttuja”.
 


Nyt arvon auttajat ideoimaan kanssamme seuraavia avustushankkeita!
 


Sydän syrjällään kiitollisuudesta
Pentti – Oskari

Postia Pentti – Oskarille
Vastaanotan mieluisasti kommentteja, kritiikkiä, ideoita.