14.02.2006


Riemukas ystävänpäivä

14.2.2006

14.2.06
Ystävänpäivänä


Lotuskukkia saviruukun koristeena

Olen aina vähän karsaasti suhtautunut näihin ameriikan bisnesmiesten juttuihin. Mutta souuu vat! Tänään Ystävänpäivä kirvoitti meidät jakamaan Toivolan orpokodin lapsille ystävänpäivälahjat. Olimme suunnitelleet saavamme jäätelömopon pihalle, muttei onnistunut. Makeat jogurtit saatiin tilalle.


Omaa vuoroaan odottamassa

Iltapäivällä lapset asettuivat jonoon (se käy helposti, sillä kokoontumisia eri syistä on päivän mittaan useasti). Coolmanin tuk-tukilla raijattiin lahjat. Penkit viereen ja tavarat esille. Rivissä lapset marssitettiin yksi kerrallaan vastaanottaman lahjoja. Coolman antoi jokaiselle meikkipussin, joka sisälsi: Kamman, peilin, hammasharjan ja -tahnan, shamppoota ja saippuan. Jokaisen pussin pohjaan hän kirjoitti lapsen nimen etteivät sekaantuisi. Oli hauskaa kuunnella, kun Coolman piti jokaiselle lapselle erikseen puhuttelun hygienian päivittäisestä hoidosta. Lisäksi heille annettiin iso pyyheliina ja jogurttipurkki. Veka ja Titta olivat hankkineet tavarat.


Ystävänpäivälahjojen jakoa


Coolman antoi tarkan ripityksen jokaiselle
hygieniapussin käytöstä

Olisitte nähneet lasten naamat! Koko satsi per lapsi maksoi tasan 200 rupiaa eli 1 € 60 senttiä. Suomen rahaa 10 markkaa. Vähällä saa paljon.

Tilaisuuden jälkeen Marja ja Titta jatkoivat ensiaputoimiaan, pääasiassa jalkoja ja käsiä. Muutamat syyhytapaukset alkavat olla jos sillä mallilla, että niiden eteen on tehtävä jotain radikaalia.

Kuin lahjana sain viestin Suomesta, jossa eräs terveydenhoitaja Sara halusi lahjoittaa rahat kaikkien lasten syyhylääkkeiden ostamiseen. Arvioimme, että 150€ riittää siihen. PSV:n lääkäri Jari Vainio saapuu tänne 22.2 valmistelemaan Lotus Hill rakennushanketta. Uskon, että saamme viimeistään silloin hänet avuksemme antamaan ammattitaitoista neuvoa. Jari on ollut kehitysaputoimissa varmaan yli 20 vuotta mm. Afrikassa, joten kokemusta löytyy.

Tein samalla mielipidemittausta hygieniapussin sisällön mieluisuudesta lasten keskuudessa. Arvannette varmaan tuloksen? Peili. Peili oli suosituin. Sitten pyyheliina ja sitten hammasharja.
(peili ja kampasetti maksoi 20 rupiaa, eli 16 centtiä eli yhden vanhan markan)


Tytöillä on tapana tirskua,
kun vähän jännittää


Orpokodin henkilökuntakin sai
jogurtit ja heitäkin tirskutti

Muistanette pienen kengättömän tamili-tytön, joka aluksi pelkäsi ja vierasti kauheasti meitä. Kuvanottohetkellä hän juoksi aina pakoon ja piiloon. Tänään hän tuli viereeni ja sanoi hiljaisesti: ”Foto”. Otin kuvan. Tyttö oli löytänyt hymyn. Oli taas hyvä päivä.


Hymytyttö


130 lapsen jonon loppupää – kaikki loppuu aikanaan

Kotiin tullessani pyykkinarulla istui kaksi kuningaskalastajaa. Ne ovat aika hyvin tottuneet meihin. Vuorotellen ne sukelsivat pihapaljuun kylpyyn. Digikamerani ei pysynyt kertaakaan perässä. Kuva piirtyi sisälleni. Kaunis lintu.


Putsatessani kommunikaattorin kuvapankkia,
löysin ennen tänne lähtöä ottamani kuvan
Herrankukkaron rannasta. Ikävä alkaa tunkea
sisimpään…

Pentti-Oskari

PS. Kukaan lapsista ei muuten valittanut, että jogurttipurkin kantta ei tahtonut saada auki….