14.11.2005


14.11.2005 – Taidenäyttelyn avajaiset ja kummitoiminta

 
Pieniä askeleita otetaan edelleen. Tänäänkin tapahtui jälleen jotain konkreettista. Turkulaisten ystävieni, Pekka Paasion, Kai Nurmen ja Pertti Vikkulan avustuksella pystytimme jälleen uuden taidenäyttelyn. Tällä kertaan Turun seudulle. Pystytyksen yhteydessä jälleen ajatukset palautuivat 10 kuukauden takaisiin tapahtumiin. Piirroksista löytyy joka kerta uusia asioita. Uusia ja hämmästyttäviä yksityiskohtia. Ohessa tekemäni lehdistötiedote, jonka sisällön toivon leviävän ystävienne ja työkavereittenne tietoon.

Aiemmin Helsingin Sanomatalossa, Herttoniemen Sairaalassa ja Salon kirjastossa ollut taidenäyttely sri lankalaisten tsunamilasten piirroksista on nyt myös turunseutulaisten nähtävänä.
Perjantaina 4.11.05 avattiin tämä vaikuttava taidenäyttely Raision Myllykeskuksen toisen kerroksen aulassa. Näyttely on avoinna 17.11.2005 saakka.

Se sisältää parikymmentä 8-14 -vuotiaan tsunamin silminnäkijän kokemuksiin kuvalliseen muotoon taltioitua väriliitupiirrosta. Teokset syntyivät tsunamin jälkeen viime talvena paikalla olleiden avustustyöntekijöiden Marja ja Pentti-Oskari Kankaan piirrättäminä. Teoksissa tulevat esiin hämmästyttävän realistisesti suuren tragedian aiheuttamat kauheudet. Niin kuin lapsi sen koki.
Aidosti ja karusti. Vavahduttavan tyhjentävästi. Monille se oli maailmanloppu, monille suuren surun alku. Monille onnen kantama pelastumisineen. Paratiisisaaren lapset ilmentävät kokemuksiaan kuitenkin usein raikkailla ja kauniilla väreillä. Kyyneleen muotoisella saarella elämä jatkuu.

Samalla on käynnistetty orpojen ja vammaisten lastenkotien kummihanke Sri Lankaan kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien avustamiseksi yhteistyössä Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:n kanssa. Kummiudesta ja näyttelyn taustoista lisätietoa www.positiivarit.fi/kampanja tai www.herrankukkaro.fi/srilanka

Autetaan niitä, jotka muut ovat unohtaneet.

Lisätietoja annetaan mieluisasti!

ystävällisesti

Marja ja Pentti-Oskari Kangas
e-mail oskari@herrankukkaro.fi