16.04.2006


Volontäärit kotiutuivat

16.4.2006

Päiväkirja 14.04.06

Hope for Sri Lanka ry:n volontäärivapaaehtoiset Titta ja Veka saapuivat pitkän tovin jälkeen Suomeen. Heilläkin tuttu tilanne. Nyt kredit kuntoon, sillä takana on melkoinen määrä pitkää työpäivää ilman pekkasia. Ehkä ensi talvena debet taas antaisi periksi muutaman viikon. Titta sai hienosti sosionomiopiskelunsa työharjoittelun suoritettua Gallen sos-lapsikylässä. Viestien mukaan osa sydämestä jäi sinne.

Paikalla on paikallisten ystäviemme kera touhukas Keke, jonka aika loppuu toukokuun puolessa välissä. Keken olemassaolo paikan päällä on moninaisesti tärkeää.

TOIVOLA

Toivolan lastenkodin 136 lapsesta jokaiselta on saatu täit pois, ja syyhypunkit tapettua. Jokainen uusi saapuva lapsi saa ja joutuu käymään syyhymyrkkypenslauksen, täipesun, vaatteiden desinfioinnin ja hygieniakoulutuksen.

Keke luetteloi parhaillaan pelkillä numeroilla tähän asti tiedostoissa olevat lapsia. Työn alla olevat keittiö ja ruokailutilat viivästyvät koska sähkömies teki oharit (tämähän ei Suomessa olisi mahdollista! Eihän?)

LOTUS HILL REKISTERÖINTI

Toinen tärkeä toimi Kekellä on Lotus Hill hankkeemme rekisteröinnin kanssa. Vuoden vaihteessa astui voimaan uusi laki – juuri kun olimme olemassa olevan lain mukaan saaneet asiat hoidettua. Vierailu pääkaupungissa ulkomaalaisten avustusjärjestöjen toiminnasta vastaavan ministerin luona antoi jälleen tuta byrokratian helmeilystä.

Anomuksemme meni kokonaan uusiksi. Uudet kaavakkeet. Tuplasti enemmän sivuja kuin aiemmin. Jokainen kohta on täytettävä, sanoi ministerin konsultoiva sihteeri. Ja hymyili.

FULL MOON JA UUSI VUOSI

Torstaina oli Full Moon ja Uusi Vuosi. Suurin vuosittainen juhla jolloin jokainen kynnelle kykenevä pukeutuu uusiin vaatteisiin. (Meidän emännällä näyttää olevan uusi vuosi vähän väliä) Jokainen pyytää naapureiltaan anteeksi vuoden aikana tekemänsä pahat teot ja puheet (Näkisipä senkin Suomessa! Minä en ainakaan meidän naapurimme tunnustuksia uskoisi.)

ONNELA

Vammaisperheen koti valmistuu hyvää vauhtia. Katto on jo valmiina ja sisustustyöt meneillään. Hakusen alla on vammaisäidille kuntopyörä. Jollei sitä saarelta löydy, viemme syksyllä Suomesta. Lieneekö jollain jouten olevaa nurkissaan?


Onnelan seinät nousevat

VOLONTÄÄREJÄ TARVITAAN

Toivolaan tarvittaisiin englanninkielen opettaja lasten avuksi. Maan toisen virallisen kielen oppiminen auttaa osaltaan yhteiskuntakelpoisuuteen. Opettajan kielitaidon ei tarvitse olla huippuluokkaa. Kunhan elämän arkiset sanat tulee opetetuksi.

Munkkitemppelin köyhien koulun tietokoneluokka odottaa myös opettajaa. Tarvis on nimenomaan alkeitten opettamiseksi. Englanninkielellä pärjää mainiosti. Luokkahuoneen yläkerroksessa on viime joulukuussa rakennuttamamme siisti ja viihtyisä asunto. Se on opettajan käytössä veloituksetta. Tarve olisi juuri nyt (ennen toukokuun puolta väliä ) ja syksyllä sekä talvella, Lentoliput maksaa 700-800€ ja ruoka siellä on melkein ilmaista. Tarvittavat työ- ym. luvat hoidetaan toimestamme.

Vapaaehtoisilmoittautumiset:
oskari@herrankukkaro.fi

Seuraavassa VIVA-lehdessä on artikkeli, jossa kerrotaan myös hankkeestamme. Sitten siellä on saaristoruokareseptejä. Niitä saa myös ilmaiseksi joka perjantai koneellesi. Käy katsomassa www.herrankukkaro.fi ja ilmoittaudu klikkaamalla. Viimeisimmässä kerroin saaristorosvopaistin valmistuksen salaisuudet.

Terveyksiä kaikille!

Pentti-Oskari

PS. Sri Lanka on siitä merkillinen maa, että siellä ei pahemmin pääsiäisnoidat lentele. Mitä nyt joitain turistinoitia silloin tällöin saarelle eksyy. Nekin paikalliset papukaijat hätistää kiiruusti pois reviiriltään.