16.11.2010 Kummipostia


LOTUS HILL -KUMMIKIRJE 16.11.2010


KUMMITAPAAMINEN

Kummitapaaminen Herrankukkarossa oli jälleen menestys. Ilmoittautuminen oli säädetty 120 hengelle ja tupa täyttyi alta aikayksikön. Informaatio-osuus oli mielenkiintoinen kun yhteistyökumppanimme Sri Lankassa, munkki Banagala, valtasi areenan ja interiöörin. Hänen laaja selvityksensä hankkeemme edistymisestä ja tuloksista oli hienoa kuultavaa. Hyvä me!  Uskon, että monelle hänen hehkutuksensa antoi lisäuskoa tukijäsenyyteen.

Marja myi rannekkeita ja Banagala sitoi ne ranteisiin ja siunasi. Kirkkaan oranssi munkinkaapu oli upea kontrasti harmaanpuhuvaan syyssäähän. Paikalla oli myös Anni Korkalo, joka seuraavana päivänä lähti Lotus Hill -kotiin. Hänen työharjoittelunsa toimintaterapeuttina kestää Jouluun asti. Väliaikatiedot kertovat hänen viihtyvän loistavasti. Vammaiskeskuksen lapset ovat ihania, niin kuin Anni hehkutti. Anni asuu viikolla vammaiskeskuksessa ja viikonloput tukikohdassamme.


Herrankukkaron kummitapaamisessa munkki
Banagala sitoo ja siunaa ystävyyden rannenauhan
tyttären tyttäreni Glaudian ranteeseen.

Tammikuun alussa paikalle saapuu pitkään alalla toiminut professionaali fysioterapeutti Antti Arffman. Fysioterapeuttimme Katja Tynjälä viettää jälleen lomansa entisissä tehtävissä. Hyvin on pullat uunissa.

Olemme edelleen melkein päivittäin yhteydessä Coolmaniin ja Thilakasiriin. Itse olemme menossa paikalle joulukuun puolivälissä ja paluu tapahtunee jälleen kevättalvella. Poissa ollessamme emme paljoakaan käytä yhteisiä varojamme. Opettajien, lääkäreiden jne. palkat toki maksamme, mutta suoraan heidän tileilleen. Pahojen poikien on vaikea tulla väliin. Kunhan pääsemme perille, aloitamme toiminnan ensin kartoittamalla tarpeet (niitä on) ja järjestämällä hankkeet tärkeysjärjestykseen.

Lotus Hill -vammaiskodin ja Toivolan lasten vastaanottokeskuksen toiminnan jatkuminen on edelleen päätoimiamme. Naganden kylän köyhien lasten koulunkäynnin tukeminen jatkuu niinikään. Unohdettujen laakson lasten auttaminen jatkuu. Terveyskeskus on toiminnassa ja lääkäri palkattuna. Lääkkeitä hankitaan tarpeen mukaan. Uusia ideoita on, mutta toppuutellaan vielä. Kunhan ensin näemme paikan päällä tarkkaan tilanteen. Ruohonjuuritasolla tapahtuu useasti asioita nopeastikin. Olemme joustavia, olemme pieni avustusjärjestö.


TURISTIT PALAAVAT SRI LANKAAN

Sota on loppunut ja rauha on jälleen hymyjen saarella. Turistit ovat palanneet. Tsunamin jäljiltä hotellit on suurelta osin uusittu ja palvelut pelaavat. Hymy ei ole hyytynyt. Tjäreborg, Finnmatkat ja Aurinkomatkat järjestävät valmismatkoja suoraan Helsingistä lentäen. Kauppa käy kuulemma vilkkaasti. Myös MY JET (09 6850740) matkatoimistosta saa omatoimimatkoja ja esim. e-bokersin kautta löytyy edullisia lentoja. Googlesta löytyy paljon tietoa saaresta hakusanalla ”Sri Lanka”.

On odotettavissa Lotus Hill kansan kansainvaellus Hikkaduwaan. Tervetuloa. Kyllä sinne mahtuu. Jos tulet paikan päälle, laita tekstari 0400 221122 niin järjestän tutustumisen avustuskohteisiin. Coolman 3 hengen tuk tukilla tai Thilakasiri 7 hengen pikkubussilla. Molemmat ovat hyviä oppaita.


KONSERTTI LOTUS HILLIN HYVÄKSI

Parikin kertaa Sri Lankassa avustustöissämme ollut SPR:n entinen lääkäri Jari Vainio tapasi junassa Salon ja Helsingin välillä Mia Blomqvistin. Nyt tapaaminen tuottaa hedelmää. Salon Viihdelaulajat järjestää Salon Kiva -hallissa konsertin jonka tuotto ohjautuu Lotus Hill hankkeemme hyväksi. Kiire tulee, mutta ehdit vielä mukaan lauantaiksi 20.11 tai torstaiksi 25.11.

Täältä löydät lisätietoja
Lipunmyynti: Konttoriforum Salo
Puh. 02-7733550


JOULUMUISTAMISEEN YSTÄVYYDEN RANNENAUHA

Kaksi vuotta sitten Joulun alla Lotus Hill -yhteistyössä Positiivareiden kanssa toimitettu Ystävyyden Rannenauha oli suurmenestys. Klikkaa rannenauhasivulle ja hanki joulumuistamiseksi jotain erilaista ja pitkään mielessä (ja ranteessa) säilyvää. Saat hyvän mielen monelle. Saajalle, itsellesi ja Lotus Hill -lapsille perheineen.

Kaikkea hyvää toivottaen

Pentti-Oskari

Sähköpostia Oskarille
Gsm. 0400 221122