18.12.2013 Talvikodissa jälleen

Sri Lanka 11.12.2013
Talvikodissa jälleen

Täällä ollaan taas, kyyneleen muotoisella hymyjen paratiisisaarella. Ensimmäisen kerran 29 vuotta sitten ja siitä asti olemme olleet positiivisessa koukussa. Saavuimme aivan uutukaista reittiä Turkish Airlinesilla Helsingistä Istanbuliin ja sieltä Malediivien kautta Colomboon. Täällä yhdellä Euroopan suurimmista lentoyhtiöistä on uudet koneet ja kaikki meni mallikkaasti. Edestakaisen lennon hinta on vain 640 euroa. Ebookers / Teresa Järvinen hoiteli homman ja antoi loistavaa palvelua. Jos olette yhteydessä, sanokaa terveisiä minulta.


Itsenäisyyspäivän innoittamaa tarinaa

Täällä ovat asiat mallillaan; uusi moottoritie lentokentältä pääkaupunkiin on valmis. Muu onkin sitten entisellään. Turvallisen vanhanaikaista elämää. Talvikotimme oli sisareni Leenan päivittämisen myötä valmiina. Lennossa vaihdettiin ja Leena pitää nyt firmaa pystyssä hienon henkilökuntamme kanssa. Poikamme Karioskari tulee jouluksi tänne.

Töissä jäi moni asia kesken, mutta etätyö on valttia. Juuri ennen lähtöä vietimme perheemme joulujuhlia itsenäisyyspäivänä. Muutoinkin päivä oli erikoislaatuinen. Olin saanut Rymättylästä kutsun kirkon järjestämään perinteiseen itsenäisyysjuhlaan. Juhlapuhujaksi, uskokaa tai älkää. Olin niin  otettu kutsusta, etten saanut edellisenä yönä unta lainkaan. Puheen sisältö jäi – kuten aina minulla – extempore paikan päällä toteutettavaksi.

Aloitin puheeni kertomalla tuntemuksistani äiti Saaran, lotan vatsasta sodan aikana. Ja peljästyksestä kun 2,5-vuotiaana näin vieraan partaisen miehen suutelevan ja halaavan äitiäni. Isäni oli saapunut sodasta kotiin.

Mitä sitten kerroin isänmaallisuudesta ja itsenäisyytemme arvostamisesta? Se puhe taisi olla hieman erilainen kuin perinteiset puheet. Halusin päivittää isänmaallisuuteemme. Mitä se on. Se on rakkautta isänmaahamme, se on rakkautta Luontoon. Luonnon arvostus ja siitä huolehtiminen ovat suurta isänmaallisuutta. Arvostusta itsenäisyyteemme.

Isänmaallisuus on myös onnellisuuden arvostusta. Kiitollisuutta siitä, että meillä on hyvä olla itsenäisessä Suomessamme. Turhat ruikutukset ja valitukset ovat epäisänmaallisuutta. Ja sitten pääsin normaaliin aiheeseeni. Kerroin millaista on elämä täällä Intian valtameren saarella. Ihmiset, joilla ei ole oikeastaan mitään, ovat onnellisia. He rakastavat Luontoa ja omaa maataan. Se on heidän rikkautensa.  Onnellisuuden he kuorruttavat hymyllä. Meillä on paljon oppimista onnellisuudesta. Ei se määrä vaan se laatu.


Ensimmäisten päivien kuvasatoa
Lotus Hill -vammaiskodista


Opettajattaria


Uusi opettajatar 


Keittiön esimerkillistä siisteyttä 


Downin syndroomaa sairastava uusi poika 


Epilepsiaa sairastavan Desanthan päänsuojus
on käytössä koko ajan kohtauksien varalta. 


Mikä on vielä parempi pyykinkuivausteline?
Vastaus: Vieläkin isompi pihan pensas 🙂


Valmiina jouluun ja työn touhuun

Valmistaudumme Jouluun. Kanelipuulla lämmitämme savusaunan ja läheisten ystävien kera nautimme yhdessäolosta. Tällainen Joulu menettelee. Vaikka ikävä on oikeata suomalaista Joulua. Mutta ei kaikkea voi samaan aikaan saada. Onnellisia siis tästä kaikesta.

Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille ystävillemme. Kaikille Lotus Hill ry:n mukanaolijoille monen vuoden takaa. Ja vieläkin. Me aloitamme jälleen vuosittaiset toimemme innolla ja hyvällä mielellä. Tiedämme, että saamme jälleen kohdata onnellisia ja hymyileviä ihmisiä. Sanomme teiltä terveisiä.


Marja & Pentti-Oskari Kangas