2.4.2024 Terveisiä kaneliluodolta

Vaikka hymyjen saaren ihmisillä on nyt vaikeaa. Taloudellisesti ja siitä johtuen laajalla elämänalueella, on hienoa, että voimme vastavuoroisesti kertoa hyviäkin uutisia. Finlandia koulumme on ollut koko toimintamme ajan ehtymätön iloisten asioiden lähde. Yli tuhannen todellisesti köyhän ihmisen laaksossa on kuitenkin aiheita, joista ihmiset saavat aihetta siihen kuuluisaan, aitoon hymyyn.

Uudet opettajamme keksivät koko ajan lapsia onnellistavia toimia. Olemme antaneet opettajille 30.000 rupian verran erityisbudjettia hankkia kaikkea mahdollista lasten  toimintaa tukeviin toimiin. Voi sitä värityskynien, paperien ja askartelumateriaalien hankintoihin.

Lisäksi olemme saaneet säännöllisesti koululla vierailemaan lääkärin, joka tutkii lapset ja ohjaa tarvittaessa jatkohoitoihin. Myös kyläläiset, oppilaiden vanhemmat saavat asiantuntevaa opastusta jokapäiväiseen terveelliseen elämään.

Sitten vielä erityinen piristysruiske lapsille. Vastikään valmistuivat uudet upeat kouluasut. Köyhien lasten omat vaatteet eriarvostavat helposti heitä joukossa. Nyt kaikki ovat samassa tiimissä. Ylpeinä omasta virkapuvustaan. Kun vielä saimme asuihin tekstiä ja logoa suomalaisista ystävistä, onnellisuus on molemmin puolinen.

Takaisin Suomeen  vastikään palanneena saimme iloksemme paikan päälle tyttäreni Nooran puolisoineen. Ja heidän lähdettyään paikalle saapuvat Nooran lapset  Iina ja Aku kumppaneineen. Meidän paikalla ollessamme vahvistusta saimme pojastamme Karioskarista ja hänen perheestään.

Homma hoidossa.

Oheinen kuvakavalkaadi kertoo monta sanaa hymyjen saarelta.

Pentti-Oskari Kangas
Oman elämänsä kiireapulainen
Onnellinen mies

Uudella virka-asulla on helppo pullistella
Tämän päivän a la carte. Kookos-sambolia, kanamakkaraa, riisiä, perunacurryä, papadam leipää, vihanneksia ym.
Kukas se ikkunan takaa kurkkii? Tosi myrkyllinen, mutta suloinen viidakon sammakko.
Edellisyönä kuoriutuivat sadat pienet kilpikonnan poikaset rantahietikolta. Ja muuta kuin vauhdilla suoraan Intian Valtamereen.
Viidakkolintusen itse tekemä kotipesä turvallisine menoaukkoineen (pitkä roikkuva putki).