20.12.2016 Toisenlainen joulutarina

TOISENLAINEN JOULUTARINA


Joulu on meille suomalaisille perinteitä täynnä. Minun jouluperinteeni on viettää tätä suurta juhlaa 8425 km päässä Naantalin kodistani. Ceylonin saarella, jota myös hymyjen saareksi kutsutaan.

Vuosi vuodelta avustushankkeemme käyttövarat ovat huvenneet. Maailmalla lisääntyvät sodat ja katastrofit. Apua tarvitaan moneen paikkaan. Me emme haluaisi ”jättää kavereita”. Neuvottelimme valtion viranomaisten kanssa heidän mukaantuloaan pyytäen. Tuloksetta. Siksi meille oli kova paikka kutsua koolle kylän päällikkö, koulun opettajat, lääkäri sekä asianhoitajamme täällä. Olin valmistanut perusteellisen saneerausohjelman. Lääkärin käynnit vähenevät kylässä, tällöin myös lääkekulut vähenevät. Tuttua, eikö totta? Yksi opettajista irtisanotaan ja kouluruokailua vähennetään ym ym. Kuluja karsitaan. Laakson väki on tiedoista kovin suruissaan. Koulu on heidän yhteisölleen kaikki kaikessa. Tämän tiedon kertominen heille on kova paikka.

Olin kirjoittanut asiasta jo jonkin aikaa sitten. Näin tulee tapahtumaan. Sain tänään tiliotteen yhdistyksemme tililtä. Oli tapahtunut ihme, jota kutsun joulun ihmeeksi. Kirjoittamani kirjan ”Onnellisen miehen tarinoita no 6” oli löytänyt monen jäsenemme konttiin. Monet yksityiset ja työporukat olivat koonneet varoja hankkeeseen. Tuttu arkkitehti lähetti sievoisen summan viestillä ”Open palkkaan”. Eräs teknologiayritys ilmoitti laittavansa joulurahansa hankkeeseen ja kokoavansa vielä lisää kollegoiltaan. Ja sitten taivaallemme ilmestyi pohjoisesta Joulun tähti. Yritys, jonka avulla aikanaan saimme koulun rakennettua, ilmoitti, että he maksavat loput, mitä koulumme toimiakseen tarvitsee ensi vuoden aikana.

Meillä on koolle kutsuttu kokous suunnitelmien mukaan. Se pidetään, mutta asialista on aivan toisenlainen kuin alun perin suunniteltiin. Ei liene vaikea ymmärtää, minkälaisessa tunnekuohussa vaimoni kanssa menemme kyläkokoukseen. Vaikka kyläläiset ovat buddhalaisia, eikä täällä yleisesti vietetä Joulua, he saavat kokea joulun ihmeen.

On myönnettävä, että tässä vaiheessa vanhalla miehellä on jälleen ”vesi glaseis” kuten Lyökin mummollani oli tapana sanoa onnellisuuden tunteen vallatessa.

Kaikki tämä kerrottu vaikuttaa myös siihen, että saamme tänäkin vuonna jaettua koulukenkiä jälleen monen köyhän kylän lapsille. Se tarve on pohjaton. Seitsemällä eurolla lähtee joku lapsi koulutielle uusilla koulukengillään. Näin uskomatonta se vaan on.

Hartaalla ja kiitollisella joulumielellä Sinulle ja läheisillesi

Onnellista Joulua toivottaen
Pentti-Oskari Kangas
Onnellinen mies
sekä Lotus Hill ry:n väki

Herrankukkaron, Vaakahuoneen ja Höyrylaiva Ukkopekan joulurahat ovat jälleen löytäneet kohteen, joka jakaa apua niille, jotka muut ovat unohtaneet.

Lähetä sähköpostia Oskarille
Tukijäsenlomake