21.12.2015 Touhua kuin Korvatunturilla

Sri Lankassa 21.12.2015
TOUHUA KUIN KORVATUNTURILLA


Elämä hymyjen saarella sujuu nyt jo rutiinilla. Laskeskelin kerran, että jos täällä olomme laitetaan yhteen putkeen, siitä tulee yli 6 vuotta. Melkoinen aika. Kotikylämme viidakkopolulla tepastelee meitä vastaan päivittäin jo kolmatta sukupolvea samasta perheestä. Että ollaan sitä jo aika ikäisiä. Perheiden ilot ja surut, ongelmat ja arkirutiinit alkavat jo olla meillekin jokapäiväistä seuraamista. Samalla pikkuhiljaa hivuttaudutaan heidän elämänkulttuuriinsa ja ymmärrysmaailmaansa. Me olemme täällä maahanmuuttajia ja kantaväestö kutsuu edelleen kaikkia valkoisia, vaikka ovat asuneet täällä ikänsä, turisteiksi.

 


Lotus Hill vammaiskoti elää ja voi hyvin


Ilolan naisten vammaiskodin, jaloillaan maalaavan
ja kutovan kodin iloisimman asukin ja Marjan kohtaaminen.

Meidän työmme on täällä ollut pitkälti toistakymmentä vuotta auttamista paikan päällä ja nyt on onnen päivät vaimoni kanssa. Tyttäreni Noora perheineen saapui tänne muutama päivä sitten. Lauantaina tuli siskoni ja poikani vaimonsa kanssa kuin tyttäreni tyttärensä kanssa. Elämää on ja riittää. Jouluaattona meillä on upeata ohjelmaa, kun Unohdettujen Laakson koulun oppilaat järjestävät meille juhlat. Lapset ovat harjoitelleet sitä koko syksyn. Laulua, tanssia ja musiikkia. Tiedän, että tulossa on ikimuistoinen tapahtuma. Joululahjaksi oppilaat saavat koulureput sekä repullisen koulutarvikkeita. Koulukengät jaetaan 10.1. koko laakson lähes puolelle tuhannelle oppilaalle.


Seniorimatkojen Jaana luovuttaa postikorttirahat
lasten koulukenkähankkeeseen.


Villi joulukukka viidakossa


Käsienpesu ennen ruokailua


Kookospuusta tehtyjä koristeita. Ei muovia.


Mitähän tähänkin nyt sanoisi? Suloista.

Vieraitakin täällä on käynyt. Kontiki Toursin ja Seniori Matkojen Jaana Raunola toi yritysten joulukorttirahat tänne. Yhteistyökumppanimme Kodin Kukkien yrittäjäpariskunta saapuu tänne myös pian tuliaisinaan ennen joulua myytyjen amarylliksien tuottoja. Tyttäreni Noora myi Butik -kauneushoitolassa tarinakirjojani ja toi rahat tullessaan. Tukijäsentilin kautta yksityisiä ja ryhmälahjoittajia on niin, että tavoitteiseen ollaan taas pääsemässä.

Oman kylän lapsille jaamme 6.1. koulukengät, jotka on kirjattu etukäteen jalka jalalta. 453 kenkäparia. Kengät maksavat täällä noin 7 euroa ja vielä ehtii tähän iloon mukaan. Klikkaa tästä tukijäsenlomake –sivulle.

Älkää nyt loukkaantuko, mutta saanen toivottaa lämmintä Joulua.

Hieman jo Pohjolan raikkaat ilmat mielessä siintävät.

Hyvällä joulumielellä

Pentti-Oskari