23.03.2010 Hymystä hymyyn

Naantalin auringon alla 22.3.2010


(katso myös kuvakooste viestin lopussa)

PIENET VOLONTÄÄRIT
 
Maakannaksen lapset, Maija (11v.) ja Paavo (13v.) ovat  jo Sri Lankan vakiokävijöitä. Olen ihastellut heidän uskomatonta sitoutumistaan hankkeeseen. Tänäkin vuonna heillä oli matkassaan kaksi suurta kassilista pehmoleluja. Niiden keräämiseen tarvittiin nokkeluutta ja ahkeruutta. Lähitalojen porraskäytävään lapset kiinnittivät lapun, jossa luki: Teemme työtä Sri Lankan tsunamilasten auttamiseksi. Jos Sinulla on toimettomana pehmoleluja, toimitathan ne Maijalle ja Paavolle.  Pehmolelut vietiin tänä vuonna uuteen avustuskohteeseemme, Unohdettujen laaksoon. Reissullamme oli mukana myös vanhin tyttäreni Noora perheineen. Iina 11v ja Aku 6v saivat ensitutustumisen paratiisisaareen. Iinan mukaan matka oli paras, missä hän on ollut.


Maija ja Paavo, pienet hyväntekijämme


Maijan ja Paavon luontoretkellä Uda Walawessa
tapaamat alkuasukkaat. Niitä oli kuulemma 26
heidän autonsa ympärillä. Melkoista meninkiä.

Vuosi sitten kun kävimme Toivolan lasten vastaanottokeskuksessa, Paavo ei meinannut päästä lainkaan sieltä pois. Samanikäiset lapset samaistuivat tähän sympaattiseen valkotukkaiseen auttajaansa. Tytöt kiehtasivat ja tirskuivat niin, että Paavo parka oli aivan hämillään. No odotahan Paavo muutama vuosi.


CHARTENLENNOT SRI LANKAAN ALKAVAT
 
Finnmatkat ja Tjäreborg aloittavat jälleen ensi kertaa tsunamin jälkeen valmismatkojen järjestämisen. Hotellivalikoimassa on mm. Hikkaduwassa sijaitseva Coral Sands, jossa olemme itsekin monena vuonna asuneet. Hinta / laatusuhde on hyvä. Valmismatkan hinta on tällä hetkellä hiukan yli tonnin, mutta hinta nousee ajan myötä. Pitäkää siis kiirettä. Olen täysin vakuuttunut, että matkat viedään käsistä. Hinta on kohtuullinen. Valitsemalla itse lennon, kuljetuksen ja hotellin, ei normaalisti pääse yhtään halvemmalla. Mikäli Luoja suo, olemme paikalla alkuvuoden. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan tutustumismatkan avustuskohteisiimme.


UUSI VUOSI
 
13.4 on paikallinen Uusi Vuosi.  Lotus Hillin asukkaat matkaavat viikoksi koteihinsa tai lähimmäistensä luo. Se on traditio ja hieno asia. Perinteisiin kuuluu myös uuden vaatekerran hankkiminen. Vaikka oltaisiin kuinka köyhiä. Kun vanhat vaatteet jätetään ja pukeudutaan uusiin, lähdetään kohti parempaa tulevaisuutta.


LISÄVOIMIA PAIKALLE
 
Teemme melkein vauhdissa vaihdon. Sisareni Leena lähtee 23.3. jälleen paikan päälle. Raportointi siis jatkuu reaaliajassa. Huhtikuun alussa paikalle saapuu myös lasten vammaishoitaja Nanna, joka on varannut aikaa n. puolitoista kuukautta. Sveitsiläiset ammattilaiset ovat olleet myös vahvasti mukana. Hieman huolestuneena seuraan meidän virallista ylintä johtajaamme munkki Samithaa, joka kiertää ahkerasti vaalitilaisuuksia, tavoitteena päästä alueen poliittiseksi johtajaksi. Toisaalta meillä olisi silloin suora yhteys korkeimpiin päättäjiin, jotka ovat hankkeeseemme sitoutuneet.


STUDIO 55
 
Ystäväni Markku Veijalainen vieraili Sri Lankassa tsunamin jälkeen vuonna 2005. He tekivät silloin Tositarina -ohjelmaa. Nyt hän on mukana MTV3 Studio 55 ohjelmassa. Olimme jo sopineet viime syksynä mukaan menoni, mutta sitten sairastuin. Otetaan uusiksi huhtikuussa, sovittiin. Yllättäen Mape soitti parin päivän varoitusajalla peruutuksen vuoksi. Meikäläinen on aina valmis mukaan kuin lukkari sotaan, saammehan Lotus Hill -hankkeelle näkyvyyttä. Mape ymppäsi mukaan kuulumisia hymyilevästä Naantalin auringosta. Sopihan se. Me kun kuljemme hymystä hymyyn. Sri Lankassa, hymyjen saarella ja sitten Suomen hymyilevimpään kaupunkiin, Naantaliin. Ehdimme sentään jutella Sri Lankan asioita yli 20 minuutin ajan.

Mikäli et nähnyt ohjelmaa, löydät sen täältä:

Tässä vielä pankkitilin numero,
jonne tukijäsenmaksut voi suorittaa
 
Lotus Hill ry
528402-24884 
viite 2134

 
ystävällisin terveisin


Pentti – Oskari 
 
Ps. Olen pikkuhiljaa kuntoutumassa. Hyvältä näyttää. Kävin kuntosalilla ja maassa oli rautaa 140 kg. Siis ihan oikeasti. 140 kg. Otin käsiini ja tempaisin. Usko tai älä – Ei noussut….

KUVAKOOSTE UNOHDETTUJEN LAAKSOSTA


Koko kylä liikkeellä


Pienestä niin onnellisia


Äidin ja lasten onnea


Päiväunien aika ei katso paikkaa


Kukin vuorollaan


Ujostuttaakin niin


Uusi laukku sai suun nauruun


Terveyskeskuksen työt edistyvät. Paikalle
on tuotu arvokkaat kattotuolimateriaalit


Ensimmäinen kaivo on saanut formun,
joka estää valumavesien menon kaivoon


LOTUS HILL -KUVIA


Vammaiset lapset päivän touhutunnilla


Päiväkävelylle lähdössä


Vammaiseksuksen sisäpiha kaunistuu


Kuvien tunnistamisleikki menossa