23.04.2006


Ilon siemenet on kylvetty

23.4.2006

Päiväkirja 23.04.2006

BYROKRATIAN HELMIÄ

Paraillaan on menossa tiukka kaavakkeiden täyttövaihe. Hankkeemme rekisteröinti Sri Lankaan sai yllättäen uutta aktiivisuutta. Nyt toimitaan täysillä Sri Lanka-Suomi -akselilla. Huh huh. Eihän tämä byrokratia yllätys ollut, mutta sittenkin… Sormet syyhyää vaan tositoimiin pääsyä.

Olen monasti miettinyt, että onneksi aloitimme Onnela-, Ilola- ja Toivola-projektit. Niiden kautta saamme me volontäärit ja kummit konkreettista tulosta auttamiseen. Päivittäin. En osaa enää kuvitella konkreettisempaa avustusta, mitä edellä mainitut toimet ovat saaneet aikaan.

HIKISTÄ HOMMAA

Olen lähes päivittäin yhteydessä Kekeen siellä kaukana. Ave lähettelee raportteja tiuhaan. Tänään juttelin pitkään myös Anandan kanssa. Kaikki ovat innoissaan saavutetuista tuloksista. Keke on siellä enää 3 viikkoa. Mies hikoilee töiden kanssa. Hikoilee aivan konkreettisesti. Viime viikolla iso mies aloitti joka aamuiset 3.5 km lenkkinsä. Siinä kuumuudessa! Kertoipa vielä voivansa nyt hyvin. Hattua!

ILOA MUSIIKISTA

Lastenkodissa järjestettiin koko päivän mittaiset juhlat. Ne ovat lapsille elämän eliksiiriä. Samanlaisia leikkejä kuin meilläkin. Yksi suosituimmista on ”Puuttuva tuoli -leikki” Samanlaisia ovat lapset siellä sun täällä.

Keke kertoi myös, että raumalainen Franciscus-kuoro lahjoitti 200 € Toivolan lastenkodille soittimien korjauksiin ja uushankintaan. Mm valtava isorumpu korjattiin. Nyt rumpu puhuu. Helistimiä ja rytmisoittimia hankittiin lisää. Itse tehty musiikki on syrjäytetyille lapsille loistavaa terapiaa. Maistuis varmaan Teillekin.

VAPAAEHTOISIA TIETOKONE- JA ENGLANNINKIELEN OPETTAJIA HAETAAN

Muutama vapaaehtoinen on kysellyt syksyllä ja/tai talvella englanninkielen opettajan rupeamaa. Yleisin kysymys on ollut se, kuinka pitkä pestin olisi oltava. 1-3 kk uskoisin olevan sopiva aika. Aivan uusi kaikilla mukavuuksilla varustettu asunto on valmiina veloituksetta odottamassa. Ruoka ei maksa lähes mitään, eikä rahaa muutenkaan kulu kun ei lähde pääkaupunkiin shoppailemaan.

Jos joku on kiinnostunut lähtemään nopsasti nyt keväällä, olisi hyvä, että hän voisi mennä paikalle Keken vielä ollessa siellä. Lentoja löytyy tähän aikaan vaikka kuinka. My Jet matkatoimistosta esim. Tai Helin Matkat Jyväskylästä.

NOUSEE SE BENSA SIELLÄKIN

Uutena vuotena (13.4) nousi polttoaineiden hinta yli 10% Koko motoroitu kansa luonnollisesti hamstrasi tankit tyhjiksi. Nyt Kekenkin on ollut pakko turvautua vanhaan kiinalaiseen polkupyöräämme. Taitaa jäädä juoksulenkit väliin.

SIEMENET ON KYLVETTY

Tiukkaa tulee olemaan Keken viimeiset kolme viikkoa. Sitten alkaa sadekausi ja vierailevat volontäärimme palaavat Suomeen. Mutta älkää huolestuko. Banagala kumppaneineen, Ave, Coolman ja Ananda ystävineen huolehtivat, että rakkaat lapsemme saavat edelleenkin huolenpitoa. Heitä emme unohda. Heitä emme jätä. Keken sanoja lainatakseni: ”Ilon siemenet on kylvetty”

Jaksammehan hoitaa ja helliä niitä! Muistammehan kummit oman lupauksemme.


 
Ystävällisesti

Pentti-Oskari