24.10.2011 Ajankohtaista raportointia

Raportti Lotus Hill ry:n toiminnasta 24.10.2011


Konkreettinen ja fyysinen auttamiskausi Sri Lankassa on jälleen alkanut. Liikenne paikan päälle vilkastuu. Täällä kotosuomessa on käynnistetty lukuisia taustatoimia toiminnan rahoittamiseksi. Juuri tuli painosta ”Hymypäivän kalenteri 2012”. Onkohan Suomessa koskaan painettu jotain näin helluista? Otin viime talvena koulukenkien jaossa jokaisesta lapsesta valokuvan. Yli 2.500 hymyilevää lasta. Olihan siinä haastetta valita 12 kuvaa kalenteria varten. Materiaalia olisi ollut vaikka koko kolmannen vuosituhannen kalentereihin. Tästä kuulet aivan lähiaikoina enemmän. Saat siitä erinomaisen joululahjan läheisillesi ja yhteistyökumppaneillesi tai asiakkaillesi. Samalla autamme toisiamme ja aivan erityisesti, Sri Lankan lapsia.

VILSKETTÄ JAVILINÄÄ

Lokakuun puolessa välin Sri Lankan ”etujoukkoihin” lähti uusi vapaaehtoistyöntekijämme Kristiina Oras-Wallin. Sisareni Leena lähtee 1.11 ja Antti Arffman tanskalaisine fysioterapeuttiystävineen marraskuun puolessa välin. Marjalle ja minulle on varattu menoliput 5.12 ja paluu joskus maaliskuun lopulla. Poikamme Karioskari tulee tammikuun alussa. Tammikuun lopulla paikalle saapuvat kokeneet, maailmalla eri kansainvälisissä avustustehtävissä toimineet Kerttu ja Jukka Leskinen. Jotta onhan Hikkaduwan tukikohdassamme säpinää. Vesi- ja viemärikin on saatu jo tontin rajalle. Kunhan päästään paikalle, saataneen ne tontin sisällekin.

TIETOJEN VAIHTO NOPEUTUU

Suunnitelmissa on jakaa tehtäviä Lotus Hill -vammaiskeskuksen lisäksi myös Toivolan lasten vastaanottokeskukseen, sekä Ilolan naisten vammaiskotiin. Hankimme Suomesta läppäritietokoneen, joka tulee Lotus Hill -kotiin kaikkien suomalaisten vapaaehtoistyöntekijöiden yhteiseen käyttöön. Antti on ladannut sinne valtavasti taustatietoa. Muun muassa jokaisen potilaan kaikki saatavilla oleva taustatieto, hoito- ja suhtautumisohjeet jne.  Myös Coolman paikallisena yhteyshenkilönä saa yhteysvälineen läppärin muodossa. Leena ohjeistaa hänet sen käyttöön. Näin tietojen vaihto välillämme saadaan joustavammaksi mm. aikaeron tasaamiseksi. Erilaisia ruohonjuuritason hankkeita toteutamme lyhyelläkin valmisteluajalla entisvuosien tapaan. Erityisessä suosituimmuusasemassa tulevat olemaan lähikylien köyhimpien lasten kouluun saattaminen. Nyt asetetaan tavoite 1000 lapselle. Näitä tavoitteita kun on niin mukava ylitellä.

JOULULAHJAVINKKINI

Joulumuistaminen läheisille, sukulaisille, työntekijöille, asiakkaille jne. Kymmenellä eurolla lapsi kouluun. Montako lasta Sinulla tai yritykselläsi on mahdollisuus lähettää kohti parempaa elämään?

Tilin numero 
IBAN: FI36 5284 0220 0488 84   
viite 2134 
SWIFT/BIC:  OKOYFIHH
Saaja: Lotus Hill ry
Tiedoksi: Tukijäsenmaksu koulukenkähankkeeseen

Lue tämän viestini lopusta Kristiinan ensimmäinen raportti Sri Lankasta. Mukavaa luettavaa. Niin on ikävä sinne taas, että lähtökuoppien kaivaminen taitaa olla liiallista.

Lämpimällä kiitollisuuden tunteella kaikkia Lotus Hill ry:n tukijäseniä avustustalkoissa mukanaolevia kohtaan.       

Pentti-Oskari
Sähköpostia Oskarille
0400-221122Tilannekatsaus Sri Lankasta

TERVEHDYS KAIKILLE!

Sain eilen toimimaan paikallisen kännykän. Saimme myös Coolmanin kanssa hoidettua tuon mokkula-asian ja varsinainen liittymä lähti toimimaan tänään aamulla kymmeneltä. Yhteydet tuntuvat toimivan erittäin hyvin, sekä tuolta Hikkaduwasta, että täältä Lotus Hill:istä. Kaikki sujui tosi hienosti ja sujuvasti, Coolman on kyllä aivan rautaa!

Tänään aamulla siirryin tänne Lotus Hill:iin. Paikka on todella upea! Upealla paikalla, siisti, toimiva etc. Vastaanotto oli erittäin sydämellinen. Olin vähän jännittänyt, että miten saan lapsiin kontaktia, mutta ei huolta yhtään. Pojat ovat todella hyvinvoivia, iloisia, hymyileviä, aktiivisia jne. Jo se, että täysin ventovieraiseen uskalletaan suhtautua noin avoimesti (vaikka monilla ankaria kohtaloita voi ollakin takanaan), kertoo paljon siitä, että olot ovat kunnossa.

Takapihalla häkissään voi hyvin kuttulauma, jotka äsken näkyivät ulkoilevan myös tuossa pihalla samalla kun vanhemmat pojat tekivät erilaisia pihatöitä. Taisi olla kuusi aikuista ja yksi kili. Samoin takapihan häkissä oli hyvinvoivan oloinen kanalauma.

ANTILLE VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN

  • leikkipihan aidat ovat hyvässä kunnossa, eivät repsota minnekään ja ovat ehjät
  • hiekkalaatikko on ihan siistissä kunnossa. Samoin telineet on ehjät. En huomannut mitään turvallisuusjuttua  (paitsi ehkä tuo metallinen korkeampi kartionmallisempia kiipeilyteline, mutta tässä on varmaan vaan kysymys mun omasta traumasta. Omatkin kummilapset pitävät minua ihan omituisena, kun pelkään heidän killumistaan vastaavissa).
  • aktiiviseinä ym. takapihalla ovat hyvässä kunnossa. En osaa vielä sanoa kuinka aktiivikäytössä ne ovat, mutta palaan kun näen/kuulen tarkemmin.
  • aidattua pihaa on varmasti käytetty ihan aktiivisesti. Tänään esillä oli palloja, muta en nähnyt mainitsemaasi lelulaatikkoa (joka nostetaan käyttöön) Kyselen sitä tuossa huomenissa (totta kai nätisti ja diplomaattisesti).
  • päivän aikataulusta ja niihin liittyvistä jutuista: Ainakaan tänään ei aivan noin mennyt, vaikka kaikkia elementtejä löytyi. Aamulla kun tulimme, oli ymmärtääkseni käynnissä aamujumppa musiikin kanssa. Sitten oli koulua, ruokailua ym., mutta tauotus noilla ulkoiluhetkillä oli eri. Iltapäivällä oli yksi pidempi, n. tunnin juttu,  jolloin pelattiin palloa ja leikittiin noilla takapihan telineillä. Sitten isommat pojat hoitivat myöhemmin päivällä eläimiä, tekivät pihatöitä ym.
  • kaikki näyttivät olevan samassa opetusryhmässä, osaan jatkossa sanoa paremmin. Toisaalta, jos nyt ymmärsin oikein, niin on vain yksi opettajakin.

Tänään olen tutustunut poikiin ja vähän jo päässyt leikkimäänkin (voin muuten kertoa, että valkoinen ja pyöreä täti oli ihan hivenen hikinen jo n. 5 minuutin jälkeen). Pojat tuskin koko aikana edes hengästyivät 🙂 Leikittäminen, liikuttaminen ja aktivointi on ainakin itselläni nyt ehdottomasti se pääfokus. Ja varmaan keksin kyllä lisääkin, kunhan aika kuluu. Kyselen kyllä sitten neuvoja.

Zendau (apua, mulla on nämä kaikki nimet ihan totaalisesti hukassa, kirjoittelin ylöskin, mutta kuulen joka kerta eri tavoin :), eli vanhempi silmälasipäinen herra, on auttanut tosi paljon, koska puhuu englantia. Nalika, 5 kk sitten aloittanut opettaja, puhuu jonkin verran. Johtajan kanssa juttelimme myös, mutta vasta vähäsen.

Sovimme juuri, että menen sitten huomenna ensin aamusta seuraamaan jumppaa, sitten oppitunteja ja iltapäivällä menemme lasten kanssa sitten porukalla ulos kävelemään. Tästä se lähtee !

Tässä(kin) maassa tuntuu kyllä tapahtuvan ihan liikuttavan hauskoja hetkiä/sattumuksia, pitää alkaa varmaan kirjata niitä muistiin. Tänään mm. kävin tämän paikallisen ”mummo-Amman” kanssa teekupin ääressä sujuvan 20 minuutin keskustelun. Hän puhui omalla kielellään ja minä omallani, myöntelin ja myötäilin hänen reaktioidensa mukaan… hienosti tulimme juttuun. Katsoimme poikien kanssa täällä olleesta lastentapahtumasta tehdyn kuvakoosteen ja videon, jossa näkyi heidän esityksiään. Innostuivat niin totaalisesti esittelemään niitä kohtia joissa esiintyivät itse, että minun piti tosiaan nieleskellä liikutusta. Hienoja kokemuksia! Ja tiedän, että sitä huumoriakin varmasti tarvitaan jatkossa, niin täytyy heti nauttia kaikista hyvistä hetkistä.

Kauhian pitkä tajunnanvirta-meili tuli, lupaan ettei toistu päivittäin 🙂

Aurinkoa ja palataan asioihin!

Kristiina