25.09.2007 Monsuunisateiden armoilla

PÄIVÄKIRJA 25.9.2007


Ohessa Aven lähettämiä kuvia vammaiskeskuksemme työmaalta sekä lyhyt raportti.

 


 

Terveiset täältä monsuunisateiselta saarelta. Tuntuu että vettä on tullut niskaan enemman kuin laki sallii.

 

Työmaa on enimmäkseen ollut pysähdyksissä sateiden takia viime viikkoina. 4-5 miestä kuitenkin päivystää työmaalla heille varatussa parakissa ja aina sateitten välissä pujahtavat telineille muuraamaan seiniä ylöspäin. Tuolloin taivas on kauniin kirkas ja taas hetki, niin jostain kuin salaa hyökkää melkoinen ukkoskuuro niskaan kovan tuulen vauhdittamana.

 

 

 

 

Työmaalle tuleva tiekin on reilusti veden alla kuten kuvasta näkyy ja muutenkin tiet pehmenevät sateilla. Kuitenkin on saatu pienillä kuormilla vähän kerrallaan tuotua lisää tiiliä työmaalle. Varastossa onkin aika läjä taas tiiliä kunhan vaan päästäisiin muuraamaan.

 

Rakennusurakoitsijaakin hermostuttaa tilanne kun materiaalien hinnat tuntuvat nousevan kaiken aikaa ja työt eivät sateiden takia joudu. Tallaisista ongelmista on keskusteltu kun ollaan työmaakokousta pidetty, vaan eipähän nuo ilmat siitä miksikään muutu vaikka kuinka kokouksia pidettäisiin.

 

Urakoitsija kertoi, että sään parannuttua hän alkaa teettää miehillä kahta vuoroa töitä, jotta saadaan kurottua menetettyä rakentamisaikaa takaisin.

 

Työmaalta terveisin
valvoja-volontaari
Ave

 

Tule sinäkin mukaan auttamaan heitä,
jotka monet ovat jo ehtineet unohtaa.

 


AIKA ON RAHAA
 
Samat ovat murheet rakentamisessa maailman toisella laidalla. Rakennusmateriaalien hinnat nousee, palkat nousee. Tuttu tunne täälläkin. On irvokasta, että nk. hiljainen tsunami iskee edelleen. Tsunami aiheutti valtaisan rakennusaallon. Kysynnän ja tarjonnan laki toimii sosialistisessa, demokraattisessa kommunistivaltiossakin. Tässä voidaan perustellusti sanoa, että aika on rahaa. Rakentajallamme on kiire. Vaan kun luonnonvoimat on vastassa. Ihminen vaan joukossa räpiköi.

 

Terveisin


Pentti-Oskari

 

Lähetä postia Oskarille